Radovi u toku - Obnova vrtića “Dečja radost” u Svilajncu

U razornom poplavnom talasu 16. maja ove godine, vrtić „Dečja radost“ u Svilajncu potpuno je uništen. U sva tri objekta, jedine predškolske ustanove u Svilajncu, čija je ukupna površina oko 2.500 kvadratnih metara i koji zbrinjava 450 dece, uništeni su kompletan inventar i oprema za rad.

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

22:17

Default images

Do sada je u akciji Fonda B92, za vrtić “Dečja radost” prikupljeno preko 20 miliona dinara u novcu i robi koje su donirali građani i preduzeća, sa najvećom pojedinačnom donacijom od 30.0000 evra koju je dala Milbauer fondacije iz Nemačke. Potpisan je i ugovor sa opštinom Zaječar za donaciju od 7 miliona dinara.

Radovi napreduju, ali je još puno posla pred nama. Do sada su završeni demontažni radovi, rušenje i obijanje zidova i instalacija vodovoda i kanalizacije.

U narednoj fazi, predstoji rad na rekonstrukciji električnih instalacija, protivpožarne signalizacije, kao i obnova kompletnog sistema grejanja i kotlarnice, pre nego što počne sređivanje unutrašnjosti vrtića i opremanje prostorija.

Bliži se jesen, a radovi na obnovi vrtića su se usporili jer je ponestalo sredstava! Zbog toga, apelujemo na sve ljude dobre volje, dijasporu, firme, institucije i pojedince, da pomognu obnovu “Dečije radosti”.

Pomoć možete da uplatite kreditnom karticom, preko sajta za donacije Fonda B92, na adresi http://www.donacije.rs/projekat/svilajnac-obnova-obdanista-decja-radost

Ili na broj dinarskog računa Opštine Svilajnac je 840-3035741-41 (primalac: Opština Svilajnac / namena: obnova vrtića "Dečja radost").

Pomozite da svilajnački mališani ponovo dobiju svoj vrtić.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: