Lako je Francuskoj kad ima Erbas

Francuska kompanija Erbas Grup, najveći proizvođač aviona u svetu, ostvarila je rast neto profita za 50 odsto u prvom polugodištu ove godine.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

08:08

Default images

U saopštenju kompanije se navodi da je u prvih šest meseci 2014. ostvaren neto profit od 1,14 milijardi evra, preneo je AFP.

Istovremeno, prihod Erbasa je povećan za šest odsto na 27,2 milijarde dolara pre svega zahvaljujući aktivnosti u sektoru Erbasovih komercijalnih aviona kao i sektoru za proizvodnju aviona.

Prihodi u Erbasovom vojnom i kosmičkom sektoru ostali su na stabilnom nivou.

"Potražnja Erbasovih proizvoda je i dalje u uzlaznoj putanji, što se i pokazalo tokom aeronautičkog sajma u Velikoj Britaniji u julu kada je kompanija imala 469 narudžbina", dodaje se u komunikeu.

U prvih šest meseci kompanija je primila narudžbine u iznosu od 27,7 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: