"Gubi se, bogati idiote!"

Najbogatiji francuski biznismen Bernar Arno podneo je zahtev za belgijsko državljanstvo, objavio je belgijski list Libr belžik (La Libre Belgique).

Svet

Izvor: B92, business.hr

Ponedeljak, 10.09.2012.

12:22

Default images

List navodi da su belgijske vlasti potvrdile da je Arno, prema Forbsovoj listi najbogatiji čovek u Evropi i četvrti na svetu, podneo zahtev za državljanstvo.

Francuski mediji su spekulisali da vlasnik luksuzne modne kuće Louis Vuittona želi belgijsko državljnstvo zbog plana predsednika Francuske Fransoaa Olanda da poveća porez za najbogatije na 75 odsto.

Poreski stručnjaci ukazuju, međutim, da dobijanje belgijskog državljanstva neće uticati na Arnoov porez, pošto se on određuje mestom boravka a ne državljanštvom.

Arno je kritikovao plan za povećanje poreza za bogate, kao i mnogi članovi stranke desnice UMP, navodeći da bi to moglo oterati preduzetnike iz zemlje.

Francuski dnevnik Liberasion je preko naslovne strane poručio Arnu "Gubi se, bogati idiote!".

Time su parafrazirali poznatu izjavu bivšeg francuskog predsednika Nikola Sarkozija, dobrog Arnijevog prijatelja, koji je poljoprivredniku rekao "Gubi se, siromašni idiote!".

"Iako negira da odlazi zbog finansijskih motiva, Arnijev zahtev za belgijskim državljanstvom predstavlja simbol sebičnosti najbogatijih", dodao je Liberation na naslovnoj strani.

Vođa francuske Levičarske koalicije bio još žešći kkritikujući Arnija: "Ljudi poput njega su paraziti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: