Nekada prve pumpe na Balkanu, sad je sve stalo

Štrajk u fabrici pumpi Jastrebac u Nišu. Proizvodnja je stala pre mesec i po dana, a plata nema već celu godinu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2017.

18:05

Nekada prve pumpe na Balkanu, sad je sve stalo
(Foto: Thinkstock)

Radnici, za ovo stanje, očekivano, optužuju rukovodstvo.

Jastrebac, nekada najveći proizvođač pumpi na Balkanu. Od 2010. u reorganizaciji. Od 1700 radnika, ostalo ih je tek pedesetak. Godinu dana bez plate, skoro toliko i bez zdravstvenog osiguranja.

Nekada se ovde godišnje proizvodilo više hiljada pumpi za domaće i strano tržište. Od pre mesec i po dana, mašine su stale, a neke od najbitnijih za rad zaplenjene su zbog dugova dobavljačima.

Zbog svega radnici traže smenu direktora. Optužuju ga i da je poslove, dok je fabrika u blokadi, obavljao preko računa drugih firmi.

Na krivične prijave radnika, za sada, nema odgovora. Direktor Bratislav Živadinović, koji je ne ovoj poziciji dve i po godine, nije hteo pred kamere. Odbacuje optužbe, kaže, problemi su nasleđeni, rešavaće se na skupštini preduzeća u novembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: