"Ovo je prva ozbiljna investicija posle 10 god"

Kompanije "Kalinel" će u Bosilegradu otvoriti pogon i zaposliti 200 novih radnika, a sa njom je potpisan ugovor o podsticajima toj investiciji.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2016.

18:35

Foto: Thinkstock

Ugovor je potpisao državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, koji je nakon potpisivanja ugovora rekao da je ovo prva ozbiljna investicija u toj nerazvijenoj opštini u poslednjih 10 godina.

Država će ovu investiciju i otvaranje novih radnih mesta podržati sa 710.000 evra podsticaja, ističe se u saopštenju Ministarstva privrede.

"Nešto manje od 100 radnika biće zaposleno do kraja godine, a u naredne tri godine investitor će angažovati još radnika do dostizanja pune zaposlenosti predviđene ugovorom", rekao je Stevanović.

Investicija bugarske kompanije "Kalinel", naglasio je on, od posebne je važnosti za građane tog kraja, imajući u vidu da je u Bosilegradu najveći broj ljudi zaposleno u javnom sektoru, te će se otvaranjem pogona pospešiti i zapošljavanje u privatnom sektoru, što će se svakako odraziti i na budžet opštine.

Državni sekretar je naglasio da je podrška ovoj investiciji dokaz drugačijeg odnosa Vlade Srbija prema jugu Srbije i nerazvijenim krajevima, posebno u kontekstu planiranog i najavljenog privrednog rasta.

Kompanija "Kalinel" je iz Bugarske i bavi se proizvodnjom gotovih tekstilnih proizvoda.

U Srbiji posluje od 2012. godine i zapošljava 52 radnika u Vranjskoj Banji.

Svoje proizvodne kapacitete proširuje kupovinom proizvodne hale "Kobos" u opštini Bosilegrad, gde će u osnovna sredstva i zapošljavanje još 200 novih radnika investirati 1.857.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: