Vučić: Imam san i plan, fali mi još...

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da sve svetske institucije u narednih nekoliko dana promene prognozu rasta Srbije

Srbija

Izvor: B92

Subota, 15.10.2016.

14:09

Vučić: Imam san i plan, fali mi još...
Foto: Tanjug

“Očekujem da promene prognozu rasta sa 2,5 na 2,7 odsto, kao i značajan napredak na duing biznis listi”, rekao je on.

"To će značiti da će Srbija imati jednu od najviših stopa rasta u regionu, uprkos fiskalnoj konsolidaciji”, rekao je Vučić novinarima u Nišu posle razgovora sa ambasadorima zemalja EU.

Premijer je rekao i da zna kako u naredne tri godine možemo da dostignemo rast BDP veći od 12 odsto, odnosno preko tri odsto svake godine.

Vučić je rekao da je uspeh zasnovan na investicijama i izvozu, a ne na potrošnji, ali da će, kad se povećaju primanja, Srbija moći da očekuje i da rast zasniva na rastu potrošnje.

“Tako ćemo moći da privučemo još veći broj investitora”, rekao je Vučić i istakao da Srbija u regionu ima najveći broj investitora.

"Imam i san i plan i znam šta treba da radimo, ali nam je dragocena i potrebna podrška međunarodnih finansijskih institucija, rekao je predsednik Vlade Srbije posle sastanka svog kabineta sa predstavnicima Svetske banke, a potom i sa ambasadorima zemalja EU.

"Najvažnije je da građani Srbije razumeju da se zemlja nalazi na dobrom putu", rekao je Vučić novinarima.

On je istakao da vlada zna šta treba da radi, ali da joj je dragocena pomoć svetskih međunrodnih finansijskih institucija u definisanju načina na koji to treba da se sproved.

"I, učili smo ovde, četiri sata, četiri sata smo razgovarali sa predstavnicima Svetske banke i 23 ambasadora", rekao je Vučić

"Imali smo časove o tome kako da postižemo svetske ciljeve", dodao je.

Ističući značaj podrške Evropske unije, premijer se pozvao na jučerašnuju posetu Kliničkom centru u Nišu, gde se i sam uverio da je ta zdravstvena ustanova opremljena na svetskom nivou.

"To smo uradili mi, vlada je najviše platila, najveći teret iznela, odnosno garađani preko vlade, ali, ne bismo mogli sve da uradimo bez podrške EU i Evropske investicione banke", rekao je Vučić i dodao da su to bili "najjeftiniji novci i najpovoljniji uslovi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: