Dragi putnici, voz kasni 20 min, evo ručak i pismo

Radovi na putu, gužve, najavljene ili nenajavljene ovde nemate mnogo izbora – snađite se.

Srbija

Izvor: B92, N.Z./V.B.

Subota, 27.08.2016.

11:51

Dragi putnici, voz kasni 20 min, evo ručak i pismo
(Foto: Thinkstock.com)

Iskakanje voza iz šina, usporavanje ionako male brzine zbog probijenih rampi na pružnim prelazima - uobičajene situacije na srpskim prugama. Nekada je, kažu mašinovođe, pravi poduhvat popraviti i najmanji kvar.

Koče i vozovi. Čak i pri brzini od 30 kilometara na sat dešavalo se da iskoče iz šina. Zato su priče o najavljenim brzinama od preko 150 na sat mnogim mašinovođama zvučale smešno.

Svi koji putuju svetom, znaju da to ne mora uvek biti tako. Nažalost, za naše vozove i pruge još uvek se smišljaju vicevi, stranci kad ih vide obično ostanu otvorenih vilica, svakako ne od oduševljenja. Ruku na srce počelo je mnogo toga i da se popravlja, ali dok se sve ne završi imaćemo dogodovštine kao što je zaglavljivanje od 6 sati u mračnom tunelu. Ili obrušivanje tunela zbog kojeg su morali da reaguju čak i rudari.

I dok jurimo ka nekim boljim vremenima, evo jednog primera naše sugrađanke J. Ć. koji je želela da podeli.

Ona je putovala vozom u Francuskoj, a na jednom delu pruge u toku su bili radovi. Ljubazno su ih zamolili da tu deonicu pređu organizovanim autobusom. Međutim, kada je trebalo iz autobusa da pređu ponovo u voz, dobili su informaciju da voz kasni 20 minuta.

Kako bi umirili putnike, iz tamošnjih Železnica svim putnicima su podelili kutije sa hranom i pismom izvinjenja zbog situacije koja je nastala.

J. Ć. kaže da je putnicima bilo pomalo čudno jer kažu da vozovi u Francuskoj ne kasne i da nisu imali problema ranije.

A putnicima iz Srbije je bio zanimljiv paket hrane.

“U Srbiji, za tri sata kašnjenja dobiješ samo da kondukter viče kada ga pitaš za neku informaciju. Francuzi nisu pokazali neku burniju rekaciju ni na hranu, ni na ljubaznost. Verovatno što im je takav način ophođenja potpuno normalan”, kaže J. Ć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: