"Fruškogorski koridor - nemerljiv značaj"

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković izrazio je zadovoljstvo zbog javnog poziva za izradu idejnog projekta brzog puta Novi Sad-Ruma.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.07.2015.

10:09

Default images
Foto: Thinkstock.com

On je ocenio da je značaj tog projekta "nemerljiv" za zaštitu okoline, turizam i razvoj.

"Neopravdano dugo smo čekali da počnemo realizaciju izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma. Načinjen je prvi veliki korak u realizaciji projekta koji će rasterititi saobraćaj u Novom Sadu, i omogućiti bolje spajanje Srema i Mačve s Banatom", naveo je Malenkovć u saopštenju.

Dodao je da su uslovi koji su navedeni u konkursnoj dokumentaciji takvi da omogućavaju i domaćoj građevinskoj operativi da učestvuju u projektu, pošto je želja da se angažovanjem domaćih firmi smanji nezaposlenost i poboljša konkurentnost domaćih preduzeća.

Javna nabavka za izradu idejnog projekta brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma objavljena je na Portalu javnih nabavki, a javno otvaranje ponuda očekuje se u ponedeljak, 19. avgusta, u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Javna nabavka za izradu idejnog projekta za tri deonice, ukupne dužine 37,18 kilometara, oblikovana je u tri partije, a ukupna vrednost javne nabavke je 153,8 miliona dinara.

U skladu sa ugovorom o prenosu sredstava za finansiranje izrade projektne dokumentacije, između Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine i Ministarstva građevinarstva, Vojvodina je obezbedila 76,8 miliona dinara za realizaciju projekta, a državni budžet Srbije 77 miliona.

Kako je najavila Gradnja ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović gradnmja bi trebalo da počne do juna sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: