"Nude više nego što treba, ako Rusi neće..."

Prinudni upravnik Agrokora Ante Ramljak izjavio je da je predstavnicima Sberbanke ponuđeno da učestvuju u kreditiranju kompanije.

Region

Izvor: B92

Utorak, 30.05.2017.

11:48

Foto: Thinkstock

Ramljak je nakon sastanka s drugim čovekom ruske Sberbanke Maksimom Poletaevim kazao da se sada očekuje odgovor ruske banke na Agrokorov zahtev za kreditiranjem.

“Videćemo ovih dana njihov konačni stav, svaki njihov odgovor ćemo poštovati, ali o konkretnim iznosima nismo razgovarali”, dodao je vladin poverenik za Agrokor.

“Razgovori o finansiranju Agrokora idu u dobrom smeru, možete očekivati da vam uskoro iznesem imena kreditora i konkretne brojke, u celom procesu trebalo bi da učestvuju i domaće i strane banke, koje nam nude i više novca nego nam što treba. Voleo bih da i Sberbanka bude u tom klubu, ali to neće sprečiti druge banke da kreditiraju Agrokor”, rekao je.

Ramljak je rekao da na sastanku predstavnici Sberbanke nisu tražili jemstva države: “Formalno takav zahtev nismo nikad dobili. Na takav bi zahtev bilo teško odgovoriti, rekao je”.

Odgovarajući na pitanje novinara o nedavnim izjavama šefa Sberbanke kako neće davati nikakva sredstva Agrokoru dok ne postignu dogovor s hrvatskom Vladom, rekao je:

”Normalno je da Sberbanka iskazuje svoj zabrinutost. No, sve smo im objasnili, mislim da su zadovoljni otišli sa sastanka jer su dobili informacije i finansijske pokazatelje o pojedinim kompanijama, koji su dobri s obzirom da se približava letnja sezona”, kazao je Ramljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: