"Srbija odustala od auto-puta BG-Temišvar"

Rumunija i Srbija odustale su od projekta povezivanja svojih prestonica auto-putem, izjavio je rumunski premijer Sorin Grindeanu.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.05.2017.

11:19

Foto: Thinkstock

On je za lokalni Digi 24 objasnio da srpske vlasti nisu više želele da podrže taj projekat.

“Srpski partneri su procenili da izgradnja auto-puta od Beograda do Temišvara nije strateški projekat za Srbiju”, kazao je Grindeanu.

Rumunski premijer je naglasio da odluka o odustajanju od projekta ni na koji način nije povezana sa Rumunijom.

Auto-put je trebalo da ima 140 kilometara. Studija izvodljivosti je odobrena u oktobru prošle godine i vredela je skoro 10 miliona evra. Saobraćajnica je trebalo da bude izgrađena do 2025. godine.

Premijeri Srbije i Rumunije Aleksandar Vučić i Viktor Ponta su se pre dve i po godine u Beogradu saglasili da je auto-put Beograd-Temišvar prioritetni infrastrukturni projekat za obe strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: