Lukšić: Za KAP je odgovoran vlasnik

Restrukturiranje Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) neophodno je nastaviti, kaže premijer Crne Gore Igor Lukšić.

Region

Izvor: B92

Subota, 30.07.2011.

12:27

Default images

Lukšić je, ipak, poručio da je od Vlade nemoguće očekivati novu finansijsku kontribuciju.

„Osim potpisivanja garancija koje smo sproveli i svega onoga što je do sada urađeno, ne vidim više prostora u skladu sa našim zakonodavstvom da Vlada može reagovati“, rekao je Lukšić.

On je kazao da, shodno pisanjima pojedinih medija, nema informaciju da se u fabrici odustalo od određenih investicionih i razvojnih planova.

„Insistiramo da se ponudi određeno rešenje koje će obezbediti stabilnost energetskog napajanja KAP-a, jer je to prilično značajan konzument električne energije, kao i da se pokrenu proizvođački kapaciteti kako bi se obogatila ponuda koja se ne bi samo svodila na proizvodnju ingota“, naveo je Lukšić.

Premijer smatra da je sada sva odgovornost na vlasniku. „Ukoliko on nije u prilici da realizuje neke od planova, mislim da bi trebalo da ponudi Vladi akcije, a ako ne, onda da tražimo trećeg partnera odnosno nekoga ko bi bio spreman da se uhvati u koštac sa investicionim obavezama“, rekao je Lukšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: