Prodaja Telekoma, skuplji telefon

Generalni direktor Telenora u Srbiji Ćel Morten Jonsen kaže da će posle prodaje Telekoma Srbije doći do povećanja cena u fiksnoj telefoniji.

Izvor: Beta

Subota, 18.12.2010.

15:35

Default images

Jonsen je ocenio da se trenutno cene u fiksnoj telefoniji veštački drže na niskom nivou.

"Posle prodaje Telekoma Srbije verovatno će doći do povećanja cena u fisknoj telefoniji jer mora postojati baza za investiranje kompanije u budućnosti. Taj balans trenutno ne postoji", kazao je on.

Na tržištu fiksne telefonije u Srbiji potrebno je raščišćavanje, istakao je i dodao da bi prvenstveno operateri mobilne telefonije trebalo da dobiju fer cene za pozive iz mobilne u fiksnu mrežu u skladu sa srpskim zakonodavstvom.

"Trenutno Telenor i Vip mobajl previše plaćaju za pozivanje iz svojih mreža u Telekomovu mrežu fiksne telefonije. To je subvencionisanje Telekoma. Siguran sam da će to pitanje biti rešeno", kazao je on.

Jonsen je ocenio i da će srpsko tržište telekomunikacija u narednoj godini doživeti velike promene jer će dominantni operater biti prodat.

On je kazao da uzavisnosti od toga ko bude kupio Telekom Srbije biće najznačajnija promena u "igri" na srpskom tržištu.

"Ne zna se ko će kupiti Telekom Srbije, ali po tome kako to sada izgleda, prodaja će se dogoditi', kazao je on dodajući da će mnogo toga će zavisiti od toga ko će biti kupac.

"Ako Telekom Austrije kupi srpski Telekom, na srpskom tržištu će biti dva operetera mobilne telefonije i pretpostavljam da će u tom slučaju Telekom Austrije morati da proda Vip mobajl jer ne može da se sedi istovremeno na dve stolice", rekao je Jonsen.

„Među potencijalnim kupcima su i Dojče telekom, Oraskom, a bilo bi zanimljivo i nadmetati se sa kompanijom Amerika movil prvi put na evropskom tržištu, ocenio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: