Četvrtak, 28.05.2015.

10:23

"Mi ćemo projekte, Brisel nek da pare"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Tirani da zemlje regiona moraju da rade na zajedničkim infrastrukturnim projektima i da traže podršku EU za to.

Izvor: Tanjug

"Mi æemo projekte, Brisel nek da pare" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

Ekolog

pre 8 godina

Politicari moraju da misle na buducnost nase dece i daju dovoljno razloga da se ostane u Srbiji. Zato se moraju voditi projekti i sa manje omiljenim susedima.

goka

pre 8 godina

Osnovna poruka ove posete je da Srbija želi stabilnost regiona i ne želi bilo kakve sukobe, ali i da je Srbija u svakom trenutku spremna da odgovori na provokacije ukoliko ih bude.

Boža

pre 8 godina

Svima bi najviše odgovaralo ovo što kaže Vučić, nama nova radna mesta, bolji standard i bolje zdravstvo, njima prihodi i nova tržišta.

Hrabro Srce

pre 8 godina

Zajednicki nastup vise drzava Balkana je nesto sto bi prijalo ocima i usima EU. Mislim da bi puno ovakvih zajednickih projekata dobilo ekonomsku potporu Unije.

Darko Dare

pre 8 godina

Treba iskoristiti mogucnosti koji nam se pruzaju u vezi evropskih fondova. Raduje i da ce biti sve vise novca za kapitalne investicije i izgradnju infrastrukturnih projekta posto je budzetski deficit sve manji.

vidan

pre 8 godina

Države Zapadnog Balkana imaju veliku šansu da osmisle dobre razvojne infrastrukturne projekte koji bi trebalo da naiđu na snažnu podršku Evropske unije.

nikola

pre 8 godina

Projekti ne trebaju samo nama , projekti su potrebni celom regionu i to moramo sto pre svi da shvatimo, daleko je sve to od idalnog, ali bar smo se pomrili sa mrtve tacke...pocetak nije nikad lak.

Boriša

pre 8 godina

Krajnje je vreme da se svi ujedinimo i da nastupimo kao jedno da bi mogli da apliciramo sa projektima kod EU, jer samo tako ćemo dobiti pare da ih i izgradimo. Prošlost je nešto što treba da ostavimo po strani sada.

Graje

pre 8 godina

Srbija i Albanija trebaju da zajedničkim izbore za članostvo u EU, da rade na privlačenju stranih investitora koji će omogućiti razvoja i napredakdve države. Srbija je na pravom putu razvoja, prvi put Srbija i Albanija imaju podršku i pomoć naše države.

teodora

pre 8 godina

imamo toliko stručnjaka, naročito mladih, možemo ih upotrebiti na zajedničkim projektima u regionu. dokle više da nam mladi, obrazovani ljudi beže trbuhom-za kruhom, kad svoje znanje mogu ovde upotrebiti

Vaskrsije

pre 8 godina

Drago mi je što je shvaćeno konačno da možemo napredovati jedino ako smo složni. Naš region čine male države, koje nisu u stanju da same postignu mnogo. Ali ako se udružimo, i ovi jači će nas shvatiti ozbiljno.

Dance

pre 8 godina

Činjenica je da ćemo se zajedno lakše izboriti za mesto pod suncem. Ako uspemo svi ekonomski da se povežemo i ojačamo tako privredu, bićemo male i jake zemlje koje EU više neće gledati kao teret već kao zemlje kojima je mesto u EU

Cika Ramadan

pre 8 godina

* Balkan bio zauzet sa budalavstinama i nije koristio mogucnoste koje su postale od strane zemalja EU....razlicite dondove.
* Bolje kasno....nego nikad.
* Molim boga da ova tema traje duze...nadamo da ce nece koj politicar za dnevnoj politici i sopstveni interes...pokusava da krene paznje ma drugim budalacstinama kao do sada...dosta je bilo.
* Hocemo mir i celi Balkan, bolji zivot za svi itd.

MavericMeerkat

pre 8 godina

Izgleda na narod ne zna kako stvari idu!
EU ima pare, hoce da ih da ali nece da ih da 'onako' vec za konkretne projekte koji imaju funkciju!
Na nama je da prilozimo i predstavimo projekte!

To je i problem zemalja koje zele da pristupe EU - EU daje pare ali je potrebno da postoje projekti! Opstine (regioni, Republika) su te koje treba da imaju projekte i da apliciraju za novac!

Cam

pre 8 godina

Sve zemlje regiona bi morale biti svesne da nastupajuci samostalno imaju manje sanse za proboj na EU trziste.Samo intenzivna regionalna saradnja moze doneti veci uspeh.

yugo

pre 8 godina

Zajedno smo jaci. Brisel bi trebao da podrzi investicijama zajednicke projekte usmerene na razvoj regiona i jace povezivanje balkanskih drzava.

Rada

pre 8 godina

Ako objedinimo nasa trzista,raspolagacemo velikom i raznovrsnom ponudom sirovina,usluga,gotove robe. To treba iskoristiti i ponuditi velikim finansijerima,EU.

Joka

pre 8 godina

Zemlje Balkana moraju da zajednički nastupaju prema EU fondovima. To je ispravan način da se što pre dođe do sredstava.Pojedinačno EU svima postavlja posebne uslove. Svima je u interesu da sarađuju.

BeliOrao

pre 8 godina

EU je veliki investitor preko IPA fondova. Treba to iskoristiti pametnim projektima koji mogu da doprinose razvoju zemlje i svih sredina, lokalnih samouprava koje mogu ucestvovati u podeli novca preko projekta. Posto se tu aplicira zajednicki treba nadovezati saradnju i zajednicki delovati. Ako se ne iskoristi taj novac bice potrosen u neke druge svrhe. Steta bi bilo da propadne.

Simonida

pre 8 godina

Ako je region počeo da se okreće ssvom razvoju i međusobnoj boljoj saradnji i EU mora da podrži Srbiju i ostale zemlje regiona da zajednički krenu putem razvoja.

R2D2

pre 8 godina

Premijer ovde zvuči skroz hipi. Kad čuješ Vučić je rekao, očekuješ stroge desničarske komentare, ali ovde je skroz diplomatski davao komentare, kul promena - neočekivano

Mimoza

pre 8 godina

Ekonomski interes je oduvek bio interes koji je spajao i nespojive države, verujem da će biti slučaj i sa nama. Srbija je pokazala koliko joj je značajna poseta i sam dijalog u smislu otopljenja odnosa.

piki

pre 8 godina

Mnogo toga smo uradili na zahtev EU ,sada je red na EU da pokaze nama znak postovanja ali konkretnim postupcima. Srbija ima ideje ali svakako kao buduci njen clan ,ocekuje pomoc .

Milos

pre 8 godina

Ako zemlje Blkana, na ovom zajednickom forumu imaju dobre ideje siguran sam da ce Brisel, da im pomogne. Jedino ovakvim ucestalim forumima mogu da se prevazidju neslaganja u pojedinim stavovima izmedju drzava na Balkanu.

ena

pre 8 godina

Mi moramo da saradjuemo jedni sa drugima I to ne mislim samo na Albaniju I Srbiju, nego na citav region, hteli mi to da priznamo ili ne zavisimo jedi od drugih, I ako sami sebei ne pomognemo ne mozemo da ocekujemo pomoc ni od drugih.

forum

pre 8 godina

Sve zemlje u regionu bi trebalo da saradjuju intenzivnije, da zajednickim nastupom pred evropskim fondovima omoguce sebi finansijsku podrsku.

11482

pre 8 godina

I Srbija i Albanija imaju zajednički cilj,a to je evropski put i na tom polju treba uraditi još dosta stvari,ali one mogu zajedno sa ostalim zemljama regiona da nastupaju pred evropskim institucijama i traže ono što im je potrebno,a ako izostane podrška EU,onda zemlje treba da urade same zajedno ono što mogu po pitanju ekonomskog razvitka.

MarijaO.

pre 8 godina

Sve zemlje u našem regionu moraju da saradjuju i da rade na zajedničkim projektima kako bi pokazale EU da su sposobne za to, kao i za ravnopravno članstvo a EU bi trebala u tome da im pomogne.

Jevandjelje

pre 8 godina

Neophodno je jacanje regionalnog jedinstva,pre svega radi konkurentnosti i razvoja kroz saradnju u oblasti ekonomije.Verujem da zajednickim snagama mozemo ponuditi brojne projekte koji bi bili na korist svih, a EU bi trebala finansijski da podrzi realizaciju tih projekata.

Pera

pre 8 godina

Ma ne bih vam dao nista,jer ne zasluzujete ni vi ni ovi pre vas a o onima ranije da i ne pricam, vi niste u stanju da omogucite kanalizaciju na 5 km od bg-a,kakve su vam bolnice,gledam juce na b92 prolog o bolnici u vranju,da covek place,sta se radi i kako se ne misli na buducnost,a ne krivite samo narod da je los i da ne zna nista,on i ne mora da zna,zato u normalnim zemljama postoji vlada koja je saobracajac i koja usmerava sta ce i kako ce da se radi.A vi to sada i nikada ne radite,a pominjete neke silne projekte a najobicniju kanalizaciju i asfalt ne znate da izgradite.uzas!

ceca

pre 8 godina

Verujem da ce EU biti spremna da podrzi projekte koji ce doprineti integraciji zemalja na Balkanu imajuci u vidu napore koje vlada i premijer Vucic ulazu u normalizaciju i produbljivanje odnosa sa susedima i spremnost da sprovedu teske reforme u Srbiji.

Meda

pre 8 godina

Jako se ponosim na naseg premijera jer je pokazao koliko je profesionalan na sastanku sa Albanskim premijerom Ramom.U ovakvim situacijama vidi se njegova velicina kao coveka i kao uspesnog politicara koji nasu zemlju prezentuje na najbolji nacin.

Baobab

pre 8 godina

Kako to da neko oseti umor od proširenja EU ,a u isto vreme daje nove uslove Srbiji sa još većim elanom?
Vučić je u pravu kada kaže da ne može da objasni jer nije ekspert.
To je teško objašnjivo!

Oporavak

pre 8 godina

Dopada mi se sto Vucic toliki znacaj pridodaje regionu. Zaista jeste vazno da ojacamo saradnju sa komsijama. Nekada smo bili jedna drzava i bili smo mnogo jaci nego danas. To nesto govori.

Danijel

pre 8 godina

Dugoročna stabilnost na Balkanu se može postići samo ovakvim zajedničkim kapitalnim projektima koje će biti okosnica ekonomskog povezivanja.

W

pre 8 godina

Nema para, Vucicu? U pljackaskim privatizacijama u Srbiji, prema proceni medjunarodne agencije za korupciju, opljackano je oko 50 milijardi narodnog novca. Nadjite te pare, oduzmite tajkunima i ministrima imovinu i napunite drzavne fondove. Naravno, to se nece desiti, svi ste vi u istom lancu ishrane, a narod je na dnu.

Cezar

pre 8 godina

Geopoložaj naše zemlje, ali i regiona je rakav da preko njega prolaze značajne rute i upravo zato moramo da se ijedinimo i počnemo da pravimo projekte za koridore koji će nas spojiti.

Shone

pre 8 godina

Povezivanjem naših država u regionu stvorili bi čvrste veze koje bi nam donele strateški bitne ekonomske investicije, od kojih je nažalost ozdravljenje svake ekonimije veoma zavisno, a to bi direktno uticalo na bolji život običnog građana.

Izida

pre 8 godina

Evropskoj uniji netrebaju siromašne zemlje koje nemaju ideja i potencijala, nego stabilne države i zainteresovane za poboljšanje svih aspekata. Način koji bi mogao svima da nam pomogne treba pokušati realizovati kako bilo.

kris82

pre 8 godina

Kada bi se udružile zemlje regiona u zajedničke infrastrukturne i ekonomske projekte uz pomoć EU,ili da se finansiraju iz sopstvenih sredstava,to bi povezalo region u jedno veliko tržište koje bi bilo zanimljivije i doprinelo bi poboljšanju ekonomske situacije.

Pospana

pre 8 godina

Veliki infrastrukturni projekti i njihova realizacija je od velikog znacaja za nasu zemlju ali i region jer bi povezali zemlje i narode i stvorili bolju ekonomsku situaciju.

repus

pre 8 godina

како да неће да нам дају паре хоће али кредите а што просимо зашто сами врло брзо не станемо на ноге није кривити много премијера и владу јел они изјавише и да продамо телеком не знамо где ћемо паре ужас србија није земља високе технологије и ауто индустрије пример су нам еи и црвена застава него одувек била земља пољопривреде продати телеком све паре дати сељацима бесповратно да обнове механизацију и објекте јел само село доноси брзе и здраве паре што се посеје и посади бере се или жње за пар месеци и ето држави пара кад извезе али село нема радне снаге дионети закон ко год је дуже на бироу од шест месеци да мора да иде да ради код пољопривредника да сттиче радну навику и да му се плаћа као што је била првас шанса док недобије посао у струци они којима су фирме пропале да исто иду код сељака да дораде радни стаж село би за годину дана могло да упосли пола милиона радника а за две и милион и неби морали да просимо по свету кредите који су скупи и не доносе решење

lovac botova

pre 8 godina

Ako mi (evropa) vama (balkanska regija) damo (pozajmimo na kamatu) pare, onda mi (evropa) radimo i projekte u cilju evropske unije, u suprotnom, radite sami, složno, balkanski,... kao i do sada

ДОБАР ПОЛИТИЧАР

pre 8 godina

Uopste ne shvatam zasto nas ovi iz EU trpaju sa Albanijom, Crnom Gorom i Makedonijom, postoje mnogo razvijenije drzave sa kojima mozemo uspostaviti saradnju.Sta ce ovde kosovski premijer kad Vucic kaze da je Kosovo deo Srbije,sto onda nije zvao Pajtica i on je premijer pokrajinske vlade. (nisam ni naprednjak ni demokrata samo iznosim svoje misljenje)

milan

pre 8 godina

Mi moramo da radimo zajedno, svidjalo se to nama ili ne, svidjalo se to njima ili ne, niko ne trazi da se mi volimo, ali radi saradnje, napredka moramo da se postujemo.

Sofija

pre 8 godina

Zajednički ekonomski projekti značili bidodatno povezivanje balkanskih zemalja, apomoć EU tim projektima bi predstavljala pomoć stabilnosti Balkana.

nikola

pre 8 godina

Projekti ne trebaju samo nama , projekti su potrebni celom regionu i to moramo sto pre svi da shvatimo, daleko je sve to od idalnog, ali bar smo se pomrili sa mrtve tacke...pocetak nije nikad lak.

ena

pre 8 godina

Mi moramo da saradjuemo jedni sa drugima I to ne mislim samo na Albaniju I Srbiju, nego na citav region, hteli mi to da priznamo ili ne zavisimo jedi od drugih, I ako sami sebei ne pomognemo ne mozemo da ocekujemo pomoc ni od drugih.

Boža

pre 8 godina

Svima bi najviše odgovaralo ovo što kaže Vučić, nama nova radna mesta, bolji standard i bolje zdravstvo, njima prihodi i nova tržišta.

Dance

pre 8 godina

Činjenica je da ćemo se zajedno lakše izboriti za mesto pod suncem. Ako uspemo svi ekonomski da se povežemo i ojačamo tako privredu, bićemo male i jake zemlje koje EU više neće gledati kao teret već kao zemlje kojima je mesto u EU

vidan

pre 8 godina

Države Zapadnog Balkana imaju veliku šansu da osmisle dobre razvojne infrastrukturne projekte koji bi trebalo da naiđu na snažnu podršku Evropske unije.

Vaskrsije

pre 8 godina

Drago mi je što je shvaćeno konačno da možemo napredovati jedino ako smo složni. Naš region čine male države, koje nisu u stanju da same postignu mnogo. Ali ako se udružimo, i ovi jači će nas shvatiti ozbiljno.

Darko Dare

pre 8 godina

Treba iskoristiti mogucnosti koji nam se pruzaju u vezi evropskih fondova. Raduje i da ce biti sve vise novca za kapitalne investicije i izgradnju infrastrukturnih projekta posto je budzetski deficit sve manji.

teodora

pre 8 godina

imamo toliko stručnjaka, naročito mladih, možemo ih upotrebiti na zajedničkim projektima u regionu. dokle više da nam mladi, obrazovani ljudi beže trbuhom-za kruhom, kad svoje znanje mogu ovde upotrebiti

Hrabro Srce

pre 8 godina

Zajednicki nastup vise drzava Balkana je nesto sto bi prijalo ocima i usima EU. Mislim da bi puno ovakvih zajednickih projekata dobilo ekonomsku potporu Unije.

kris82

pre 8 godina

Kada bi se udružile zemlje regiona u zajedničke infrastrukturne i ekonomske projekte uz pomoć EU,ili da se finansiraju iz sopstvenih sredstava,to bi povezalo region u jedno veliko tržište koje bi bilo zanimljivije i doprinelo bi poboljšanju ekonomske situacije.

Graje

pre 8 godina

Srbija i Albanija trebaju da zajedničkim izbore za članostvo u EU, da rade na privlačenju stranih investitora koji će omogućiti razvoja i napredakdve države. Srbija je na pravom putu razvoja, prvi put Srbija i Albanija imaju podršku i pomoć naše države.

Meda

pre 8 godina

Jako se ponosim na naseg premijera jer je pokazao koliko je profesionalan na sastanku sa Albanskim premijerom Ramom.U ovakvim situacijama vidi se njegova velicina kao coveka i kao uspesnog politicara koji nasu zemlju prezentuje na najbolji nacin.

Sofija

pre 8 godina

Zajednički ekonomski projekti značili bidodatno povezivanje balkanskih zemalja, apomoć EU tim projektima bi predstavljala pomoć stabilnosti Balkana.

Pospana

pre 8 godina

Veliki infrastrukturni projekti i njihova realizacija je od velikog znacaja za nasu zemlju ali i region jer bi povezali zemlje i narode i stvorili bolju ekonomsku situaciju.

milan

pre 8 godina

Mi moramo da radimo zajedno, svidjalo se to nama ili ne, svidjalo se to njima ili ne, niko ne trazi da se mi volimo, ali radi saradnje, napredka moramo da se postujemo.

Boriša

pre 8 godina

Krajnje je vreme da se svi ujedinimo i da nastupimo kao jedno da bi mogli da apliciramo sa projektima kod EU, jer samo tako ćemo dobiti pare da ih i izgradimo. Prošlost je nešto što treba da ostavimo po strani sada.

repus

pre 8 godina

како да неће да нам дају паре хоће али кредите а што просимо зашто сами врло брзо не станемо на ноге није кривити много премијера и владу јел они изјавише и да продамо телеком не знамо где ћемо паре ужас србија није земља високе технологије и ауто индустрије пример су нам еи и црвена застава него одувек била земља пољопривреде продати телеком све паре дати сељацима бесповратно да обнове механизацију и објекте јел само село доноси брзе и здраве паре што се посеје и посади бере се или жње за пар месеци и ето држави пара кад извезе али село нема радне снаге дионети закон ко год је дуже на бироу од шест месеци да мора да иде да ради код пољопривредника да сттиче радну навику и да му се плаћа као што је била првас шанса док недобије посао у струци они којима су фирме пропале да исто иду код сељака да дораде радни стаж село би за годину дана могло да упосли пола милиона радника а за две и милион и неби морали да просимо по свету кредите који су скупи и не доносе решење

R2D2

pre 8 godina

Premijer ovde zvuči skroz hipi. Kad čuješ Vučić je rekao, očekuješ stroge desničarske komentare, ali ovde je skroz diplomatski davao komentare, kul promena - neočekivano

Rada

pre 8 godina

Ako objedinimo nasa trzista,raspolagacemo velikom i raznovrsnom ponudom sirovina,usluga,gotove robe. To treba iskoristiti i ponuditi velikim finansijerima,EU.

ceca

pre 8 godina

Verujem da ce EU biti spremna da podrzi projekte koji ce doprineti integraciji zemalja na Balkanu imajuci u vidu napore koje vlada i premijer Vucic ulazu u normalizaciju i produbljivanje odnosa sa susedima i spremnost da sprovedu teske reforme u Srbiji.

Oporavak

pre 8 godina

Dopada mi se sto Vucic toliki znacaj pridodaje regionu. Zaista jeste vazno da ojacamo saradnju sa komsijama. Nekada smo bili jedna drzava i bili smo mnogo jaci nego danas. To nesto govori.

MavericMeerkat

pre 8 godina

Izgleda na narod ne zna kako stvari idu!
EU ima pare, hoce da ih da ali nece da ih da 'onako' vec za konkretne projekte koji imaju funkciju!
Na nama je da prilozimo i predstavimo projekte!

To je i problem zemalja koje zele da pristupe EU - EU daje pare ali je potrebno da postoje projekti! Opstine (regioni, Republika) su te koje treba da imaju projekte i da apliciraju za novac!

Simonida

pre 8 godina

Ako je region počeo da se okreće ssvom razvoju i međusobnoj boljoj saradnji i EU mora da podrži Srbiju i ostale zemlje regiona da zajednički krenu putem razvoja.

yugo

pre 8 godina

Zajedno smo jaci. Brisel bi trebao da podrzi investicijama zajednicke projekte usmerene na razvoj regiona i jace povezivanje balkanskih drzava.

Danijel

pre 8 godina

Dugoročna stabilnost na Balkanu se može postići samo ovakvim zajedničkim kapitalnim projektima koje će biti okosnica ekonomskog povezivanja.

MarijaO.

pre 8 godina

Sve zemlje u našem regionu moraju da saradjuju i da rade na zajedničkim projektima kako bi pokazale EU da su sposobne za to, kao i za ravnopravno članstvo a EU bi trebala u tome da im pomogne.

Cam

pre 8 godina

Sve zemlje regiona bi morale biti svesne da nastupajuci samostalno imaju manje sanse za proboj na EU trziste.Samo intenzivna regionalna saradnja moze doneti veci uspeh.

Izida

pre 8 godina

Evropskoj uniji netrebaju siromašne zemlje koje nemaju ideja i potencijala, nego stabilne države i zainteresovane za poboljšanje svih aspekata. Način koji bi mogao svima da nam pomogne treba pokušati realizovati kako bilo.

forum

pre 8 godina

Sve zemlje u regionu bi trebalo da saradjuju intenzivnije, da zajednickim nastupom pred evropskim fondovima omoguce sebi finansijsku podrsku.

Baobab

pre 8 godina

Kako to da neko oseti umor od proširenja EU ,a u isto vreme daje nove uslove Srbiji sa još većim elanom?
Vučić je u pravu kada kaže da ne može da objasni jer nije ekspert.
To je teško objašnjivo!

piki

pre 8 godina

Mnogo toga smo uradili na zahtev EU ,sada je red na EU da pokaze nama znak postovanja ali konkretnim postupcima. Srbija ima ideje ali svakako kao buduci njen clan ,ocekuje pomoc .

Mimoza

pre 8 godina

Ekonomski interes je oduvek bio interes koji je spajao i nespojive države, verujem da će biti slučaj i sa nama. Srbija je pokazala koliko joj je značajna poseta i sam dijalog u smislu otopljenja odnosa.

Shone

pre 8 godina

Povezivanjem naših država u regionu stvorili bi čvrste veze koje bi nam donele strateški bitne ekonomske investicije, od kojih je nažalost ozdravljenje svake ekonimije veoma zavisno, a to bi direktno uticalo na bolji život običnog građana.

Jevandjelje

pre 8 godina

Neophodno je jacanje regionalnog jedinstva,pre svega radi konkurentnosti i razvoja kroz saradnju u oblasti ekonomije.Verujem da zajednickim snagama mozemo ponuditi brojne projekte koji bi bili na korist svih, a EU bi trebala finansijski da podrzi realizaciju tih projekata.

Joka

pre 8 godina

Zemlje Balkana moraju da zajednički nastupaju prema EU fondovima. To je ispravan način da se što pre dođe do sredstava.Pojedinačno EU svima postavlja posebne uslove. Svima je u interesu da sarađuju.

Cezar

pre 8 godina

Geopoložaj naše zemlje, ali i regiona je rakav da preko njega prolaze značajne rute i upravo zato moramo da se ijedinimo i počnemo da pravimo projekte za koridore koji će nas spojiti.

BeliOrao

pre 8 godina

EU je veliki investitor preko IPA fondova. Treba to iskoristiti pametnim projektima koji mogu da doprinose razvoju zemlje i svih sredina, lokalnih samouprava koje mogu ucestvovati u podeli novca preko projekta. Posto se tu aplicira zajednicki treba nadovezati saradnju i zajednicki delovati. Ako se ne iskoristi taj novac bice potrosen u neke druge svrhe. Steta bi bilo da propadne.

11482

pre 8 godina

I Srbija i Albanija imaju zajednički cilj,a to je evropski put i na tom polju treba uraditi još dosta stvari,ali one mogu zajedno sa ostalim zemljama regiona da nastupaju pred evropskim institucijama i traže ono što im je potrebno,a ako izostane podrška EU,onda zemlje treba da urade same zajedno ono što mogu po pitanju ekonomskog razvitka.

Milos

pre 8 godina

Ako zemlje Blkana, na ovom zajednickom forumu imaju dobre ideje siguran sam da ce Brisel, da im pomogne. Jedino ovakvim ucestalim forumima mogu da se prevazidju neslaganja u pojedinim stavovima izmedju drzava na Balkanu.

W

pre 8 godina

Nema para, Vucicu? U pljackaskim privatizacijama u Srbiji, prema proceni medjunarodne agencije za korupciju, opljackano je oko 50 milijardi narodnog novca. Nadjite te pare, oduzmite tajkunima i ministrima imovinu i napunite drzavne fondove. Naravno, to se nece desiti, svi ste vi u istom lancu ishrane, a narod je na dnu.

lovac botova

pre 8 godina

Ako mi (evropa) vama (balkanska regija) damo (pozajmimo na kamatu) pare, onda mi (evropa) radimo i projekte u cilju evropske unije, u suprotnom, radite sami, složno, balkanski,... kao i do sada

Pera

pre 8 godina

Ma ne bih vam dao nista,jer ne zasluzujete ni vi ni ovi pre vas a o onima ranije da i ne pricam, vi niste u stanju da omogucite kanalizaciju na 5 km od bg-a,kakve su vam bolnice,gledam juce na b92 prolog o bolnici u vranju,da covek place,sta se radi i kako se ne misli na buducnost,a ne krivite samo narod da je los i da ne zna nista,on i ne mora da zna,zato u normalnim zemljama postoji vlada koja je saobracajac i koja usmerava sta ce i kako ce da se radi.A vi to sada i nikada ne radite,a pominjete neke silne projekte a najobicniju kanalizaciju i asfalt ne znate da izgradite.uzas!

ДОБАР ПОЛИТИЧАР

pre 8 godina

Uopste ne shvatam zasto nas ovi iz EU trpaju sa Albanijom, Crnom Gorom i Makedonijom, postoje mnogo razvijenije drzave sa kojima mozemo uspostaviti saradnju.Sta ce ovde kosovski premijer kad Vucic kaze da je Kosovo deo Srbije,sto onda nije zvao Pajtica i on je premijer pokrajinske vlade. (nisam ni naprednjak ni demokrata samo iznosim svoje misljenje)

Cika Ramadan

pre 8 godina

* Balkan bio zauzet sa budalavstinama i nije koristio mogucnoste koje su postale od strane zemalja EU....razlicite dondove.
* Bolje kasno....nego nikad.
* Molim boga da ova tema traje duze...nadamo da ce nece koj politicar za dnevnoj politici i sopstveni interes...pokusava da krene paznje ma drugim budalacstinama kao do sada...dosta je bilo.
* Hocemo mir i celi Balkan, bolji zivot za svi itd.

goka

pre 8 godina

Osnovna poruka ove posete je da Srbija želi stabilnost regiona i ne želi bilo kakve sukobe, ali i da je Srbija u svakom trenutku spremna da odgovori na provokacije ukoliko ih bude.

Ekolog

pre 8 godina

Politicari moraju da misle na buducnost nase dece i daju dovoljno razloga da se ostane u Srbiji. Zato se moraju voditi projekti i sa manje omiljenim susedima.

W

pre 8 godina

Nema para, Vucicu? U pljackaskim privatizacijama u Srbiji, prema proceni medjunarodne agencije za korupciju, opljackano je oko 50 milijardi narodnog novca. Nadjite te pare, oduzmite tajkunima i ministrima imovinu i napunite drzavne fondove. Naravno, to se nece desiti, svi ste vi u istom lancu ishrane, a narod je na dnu.

ДОБАР ПОЛИТИЧАР

pre 8 godina

Uopste ne shvatam zasto nas ovi iz EU trpaju sa Albanijom, Crnom Gorom i Makedonijom, postoje mnogo razvijenije drzave sa kojima mozemo uspostaviti saradnju.Sta ce ovde kosovski premijer kad Vucic kaze da je Kosovo deo Srbije,sto onda nije zvao Pajtica i on je premijer pokrajinske vlade. (nisam ni naprednjak ni demokrata samo iznosim svoje misljenje)

Cika Ramadan

pre 8 godina

* Balkan bio zauzet sa budalavstinama i nije koristio mogucnoste koje su postale od strane zemalja EU....razlicite dondove.
* Bolje kasno....nego nikad.
* Molim boga da ova tema traje duze...nadamo da ce nece koj politicar za dnevnoj politici i sopstveni interes...pokusava da krene paznje ma drugim budalacstinama kao do sada...dosta je bilo.
* Hocemo mir i celi Balkan, bolji zivot za svi itd.

Pera

pre 8 godina

Ma ne bih vam dao nista,jer ne zasluzujete ni vi ni ovi pre vas a o onima ranije da i ne pricam, vi niste u stanju da omogucite kanalizaciju na 5 km od bg-a,kakve su vam bolnice,gledam juce na b92 prolog o bolnici u vranju,da covek place,sta se radi i kako se ne misli na buducnost,a ne krivite samo narod da je los i da ne zna nista,on i ne mora da zna,zato u normalnim zemljama postoji vlada koja je saobracajac i koja usmerava sta ce i kako ce da se radi.A vi to sada i nikada ne radite,a pominjete neke silne projekte a najobicniju kanalizaciju i asfalt ne znate da izgradite.uzas!

lovac botova

pre 8 godina

Ako mi (evropa) vama (balkanska regija) damo (pozajmimo na kamatu) pare, onda mi (evropa) radimo i projekte u cilju evropske unije, u suprotnom, radite sami, složno, balkanski,... kao i do sada

Meda

pre 8 godina

Jako se ponosim na naseg premijera jer je pokazao koliko je profesionalan na sastanku sa Albanskim premijerom Ramom.U ovakvim situacijama vidi se njegova velicina kao coveka i kao uspesnog politicara koji nasu zemlju prezentuje na najbolji nacin.

ena

pre 8 godina

Mi moramo da saradjuemo jedni sa drugima I to ne mislim samo na Albaniju I Srbiju, nego na citav region, hteli mi to da priznamo ili ne zavisimo jedi od drugih, I ako sami sebei ne pomognemo ne mozemo da ocekujemo pomoc ni od drugih.

milan

pre 8 godina

Mi moramo da radimo zajedno, svidjalo se to nama ili ne, svidjalo se to njima ili ne, niko ne trazi da se mi volimo, ali radi saradnje, napredka moramo da se postujemo.

Sofija

pre 8 godina

Zajednički ekonomski projekti značili bidodatno povezivanje balkanskih zemalja, apomoć EU tim projektima bi predstavljala pomoć stabilnosti Balkana.

Cezar

pre 8 godina

Geopoložaj naše zemlje, ali i regiona je rakav da preko njega prolaze značajne rute i upravo zato moramo da se ijedinimo i počnemo da pravimo projekte za koridore koji će nas spojiti.

Oporavak

pre 8 godina

Dopada mi se sto Vucic toliki znacaj pridodaje regionu. Zaista jeste vazno da ojacamo saradnju sa komsijama. Nekada smo bili jedna drzava i bili smo mnogo jaci nego danas. To nesto govori.

kris82

pre 8 godina

Kada bi se udružile zemlje regiona u zajedničke infrastrukturne i ekonomske projekte uz pomoć EU,ili da se finansiraju iz sopstvenih sredstava,to bi povezalo region u jedno veliko tržište koje bi bilo zanimljivije i doprinelo bi poboljšanju ekonomske situacije.

repus

pre 8 godina

како да неће да нам дају паре хоће али кредите а што просимо зашто сами врло брзо не станемо на ноге није кривити много премијера и владу јел они изјавише и да продамо телеком не знамо где ћемо паре ужас србија није земља високе технологије и ауто индустрије пример су нам еи и црвена застава него одувек била земља пољопривреде продати телеком све паре дати сељацима бесповратно да обнове механизацију и објекте јел само село доноси брзе и здраве паре што се посеје и посади бере се или жње за пар месеци и ето држави пара кад извезе али село нема радне снаге дионети закон ко год је дуже на бироу од шест месеци да мора да иде да ради код пољопривредника да сттиче радну навику и да му се плаћа као што је била првас шанса док недобије посао у струци они којима су фирме пропале да исто иду код сељака да дораде радни стаж село би за годину дана могло да упосли пола милиона радника а за две и милион и неби морали да просимо по свету кредите који су скупи и не доносе решење

Baobab

pre 8 godina

Kako to da neko oseti umor od proširenja EU ,a u isto vreme daje nove uslove Srbiji sa još većim elanom?
Vučić je u pravu kada kaže da ne može da objasni jer nije ekspert.
To je teško objašnjivo!

Pospana

pre 8 godina

Veliki infrastrukturni projekti i njihova realizacija je od velikog znacaja za nasu zemlju ali i region jer bi povezali zemlje i narode i stvorili bolju ekonomsku situaciju.

nikola

pre 8 godina

Projekti ne trebaju samo nama , projekti su potrebni celom regionu i to moramo sto pre svi da shvatimo, daleko je sve to od idalnog, ali bar smo se pomrili sa mrtve tacke...pocetak nije nikad lak.

Izida

pre 8 godina

Evropskoj uniji netrebaju siromašne zemlje koje nemaju ideja i potencijala, nego stabilne države i zainteresovane za poboljšanje svih aspekata. Način koji bi mogao svima da nam pomogne treba pokušati realizovati kako bilo.

ceca

pre 8 godina

Verujem da ce EU biti spremna da podrzi projekte koji ce doprineti integraciji zemalja na Balkanu imajuci u vidu napore koje vlada i premijer Vucic ulazu u normalizaciju i produbljivanje odnosa sa susedima i spremnost da sprovedu teske reforme u Srbiji.

Milos

pre 8 godina

Ako zemlje Blkana, na ovom zajednickom forumu imaju dobre ideje siguran sam da ce Brisel, da im pomogne. Jedino ovakvim ucestalim forumima mogu da se prevazidju neslaganja u pojedinim stavovima izmedju drzava na Balkanu.

Mimoza

pre 8 godina

Ekonomski interes je oduvek bio interes koji je spajao i nespojive države, verujem da će biti slučaj i sa nama. Srbija je pokazala koliko joj je značajna poseta i sam dijalog u smislu otopljenja odnosa.

Shone

pre 8 godina

Povezivanjem naših država u regionu stvorili bi čvrste veze koje bi nam donele strateški bitne ekonomske investicije, od kojih je nažalost ozdravljenje svake ekonimije veoma zavisno, a to bi direktno uticalo na bolji život običnog građana.

piki

pre 8 godina

Mnogo toga smo uradili na zahtev EU ,sada je red na EU da pokaze nama znak postovanja ali konkretnim postupcima. Srbija ima ideje ali svakako kao buduci njen clan ,ocekuje pomoc .

forum

pre 8 godina

Sve zemlje u regionu bi trebalo da saradjuju intenzivnije, da zajednickim nastupom pred evropskim fondovima omoguce sebi finansijsku podrsku.

MarijaO.

pre 8 godina

Sve zemlje u našem regionu moraju da saradjuju i da rade na zajedničkim projektima kako bi pokazale EU da su sposobne za to, kao i za ravnopravno članstvo a EU bi trebala u tome da im pomogne.

Danijel

pre 8 godina

Dugoročna stabilnost na Balkanu se može postići samo ovakvim zajedničkim kapitalnim projektima koje će biti okosnica ekonomskog povezivanja.

11482

pre 8 godina

I Srbija i Albanija imaju zajednički cilj,a to je evropski put i na tom polju treba uraditi još dosta stvari,ali one mogu zajedno sa ostalim zemljama regiona da nastupaju pred evropskim institucijama i traže ono što im je potrebno,a ako izostane podrška EU,onda zemlje treba da urade same zajedno ono što mogu po pitanju ekonomskog razvitka.

vidan

pre 8 godina

Države Zapadnog Balkana imaju veliku šansu da osmisle dobre razvojne infrastrukturne projekte koji bi trebalo da naiđu na snažnu podršku Evropske unije.

Boža

pre 8 godina

Svima bi najviše odgovaralo ovo što kaže Vučić, nama nova radna mesta, bolji standard i bolje zdravstvo, njima prihodi i nova tržišta.

Ekolog

pre 8 godina

Politicari moraju da misle na buducnost nase dece i daju dovoljno razloga da se ostane u Srbiji. Zato se moraju voditi projekti i sa manje omiljenim susedima.

Jevandjelje

pre 8 godina

Neophodno je jacanje regionalnog jedinstva,pre svega radi konkurentnosti i razvoja kroz saradnju u oblasti ekonomije.Verujem da zajednickim snagama mozemo ponuditi brojne projekte koji bi bili na korist svih, a EU bi trebala finansijski da podrzi realizaciju tih projekata.

Joka

pre 8 godina

Zemlje Balkana moraju da zajednički nastupaju prema EU fondovima. To je ispravan način da se što pre dođe do sredstava.Pojedinačno EU svima postavlja posebne uslove. Svima je u interesu da sarađuju.

Graje

pre 8 godina

Srbija i Albanija trebaju da zajedničkim izbore za članostvo u EU, da rade na privlačenju stranih investitora koji će omogućiti razvoja i napredakdve države. Srbija je na pravom putu razvoja, prvi put Srbija i Albanija imaju podršku i pomoć naše države.

Dance

pre 8 godina

Činjenica je da ćemo se zajedno lakše izboriti za mesto pod suncem. Ako uspemo svi ekonomski da se povežemo i ojačamo tako privredu, bićemo male i jake zemlje koje EU više neće gledati kao teret već kao zemlje kojima je mesto u EU

Darko Dare

pre 8 godina

Treba iskoristiti mogucnosti koji nam se pruzaju u vezi evropskih fondova. Raduje i da ce biti sve vise novca za kapitalne investicije i izgradnju infrastrukturnih projekta posto je budzetski deficit sve manji.

goka

pre 8 godina

Osnovna poruka ove posete je da Srbija želi stabilnost regiona i ne želi bilo kakve sukobe, ali i da je Srbija u svakom trenutku spremna da odgovori na provokacije ukoliko ih bude.

BeliOrao

pre 8 godina

EU je veliki investitor preko IPA fondova. Treba to iskoristiti pametnim projektima koji mogu da doprinose razvoju zemlje i svih sredina, lokalnih samouprava koje mogu ucestvovati u podeli novca preko projekta. Posto se tu aplicira zajednicki treba nadovezati saradnju i zajednicki delovati. Ako se ne iskoristi taj novac bice potrosen u neke druge svrhe. Steta bi bilo da propadne.

Simonida

pre 8 godina

Ako je region počeo da se okreće ssvom razvoju i međusobnoj boljoj saradnji i EU mora da podrži Srbiju i ostale zemlje regiona da zajednički krenu putem razvoja.

R2D2

pre 8 godina

Premijer ovde zvuči skroz hipi. Kad čuješ Vučić je rekao, očekuješ stroge desničarske komentare, ali ovde je skroz diplomatski davao komentare, kul promena - neočekivano

Boriša

pre 8 godina

Krajnje je vreme da se svi ujedinimo i da nastupimo kao jedno da bi mogli da apliciramo sa projektima kod EU, jer samo tako ćemo dobiti pare da ih i izgradimo. Prošlost je nešto što treba da ostavimo po strani sada.

teodora

pre 8 godina

imamo toliko stručnjaka, naročito mladih, možemo ih upotrebiti na zajedničkim projektima u regionu. dokle više da nam mladi, obrazovani ljudi beže trbuhom-za kruhom, kad svoje znanje mogu ovde upotrebiti

Hrabro Srce

pre 8 godina

Zajednicki nastup vise drzava Balkana je nesto sto bi prijalo ocima i usima EU. Mislim da bi puno ovakvih zajednickih projekata dobilo ekonomsku potporu Unije.

Vaskrsije

pre 8 godina

Drago mi je što je shvaćeno konačno da možemo napredovati jedino ako smo složni. Naš region čine male države, koje nisu u stanju da same postignu mnogo. Ali ako se udružimo, i ovi jači će nas shvatiti ozbiljno.

Rada

pre 8 godina

Ako objedinimo nasa trzista,raspolagacemo velikom i raznovrsnom ponudom sirovina,usluga,gotove robe. To treba iskoristiti i ponuditi velikim finansijerima,EU.

yugo

pre 8 godina

Zajedno smo jaci. Brisel bi trebao da podrzi investicijama zajednicke projekte usmerene na razvoj regiona i jace povezivanje balkanskih drzava.

MavericMeerkat

pre 8 godina

Izgleda na narod ne zna kako stvari idu!
EU ima pare, hoce da ih da ali nece da ih da 'onako' vec za konkretne projekte koji imaju funkciju!
Na nama je da prilozimo i predstavimo projekte!

To je i problem zemalja koje zele da pristupe EU - EU daje pare ali je potrebno da postoje projekti! Opstine (regioni, Republika) su te koje treba da imaju projekte i da apliciraju za novac!

Cam

pre 8 godina

Sve zemlje regiona bi morale biti svesne da nastupajuci samostalno imaju manje sanse za proboj na EU trziste.Samo intenzivna regionalna saradnja moze doneti veci uspeh.