Ponedeljak, 25.05.2015.

11:55

Vučić penzionerima: Živećete bolje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će pre kraja godine penzije biti povećane, te da će penzioneri u godinama pred nama živeti pristojno.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ penzionerima: Živeæete bolje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Sloba87

pre 8 godina

Prebrodili smo jedan težak period za sve nas, ali polako se otvaraju mogućnosti za povećanje primanja, a to će biti prvo penzioneri kao ugrožena kategorija.

Kosmopoliten

pre 8 godina

Penzioneri zaista zaslužuju povećanje penzija, jer su oni podneli definitivno najveći teret, kada su u pitanju reforme i mere štednje!

Petar

pre 8 godina

Penzioneri su zaslužili da im se povećaju penzije jer su bez problema prihvatili smanjenje penzija i nisu su ni jednom bunili od tada, a i oni penzioneri kojima nije smanjena penzija žive na minimalcu. Dobro je što vlada misli na svoje starije sugrađane.

Milos

pre 8 godina

Posle opljackane i opustosene drzave morali smo da smanjimo primanja da drzava ne bi proglasila bankrot a sada zahvaljujuci sprovedenim reformama primanja se mogu povecati.

Darko

pre 8 godina

Da su ostale demokrate na vlasti drzava bi bankrotirala i niko ne bi imao primanja ovako uspeli smo da se reformama stabilizujemo pa povecanje primanja nije daleko.

tamni vilajet

pre 8 godina

Lako je povećavati plate i penzije zaduživanjem kao što je bilo za vreme vladavine demokrata,povećati iste na zdravim osnovima je pravi podvig.
(Danko, 25. maj 2015 16:34)

Oni su se zaduzivali i povecavali (izmedju ostalog i zato sto su Milosevic i ovi tvoji devedesetih pokrali penzioni fond i ostavili praznu kasu!), a ovaj tvoj "spasilac Srbije" se za tri puta manje vremena, zaduzio duplo, a penzije smanjio!!!

Sad ti meni kazi, ko je ovde lud???

Mi sto vas trpimo ili ti sto za neku sicu prodajes dostojanstvo pisuci ovakve komentare???

Barba

pre 8 godina

Obecanja koja su data su uvek ispunjena, kada je u pitanju premijer Srbije! Nema sumnje da i ova izjava garantuje ispunjenje ciljeva i finansijski boljitak za najstarije gradjane Srbije!

Hestija

pre 8 godina

Aleksandar Vučić sve što kaže će da ispuni, i kada se budu omogućilo povećana penzija i plata, biće povećane za onoliko koliko je Srbija u mogućnosti da podigne. Svi znamo da se Srbija mnogo bolje finansijski nalazi nego pre dve godine. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

KRIVA - JE - DEMOKRATIJA - 2000 - GODINE

pre 8 godina

Verujem da sada i oni koji su sa rezervom primili vest koju je rekao Aleksandar Vucic kada su penzije i plate u pitanju, su sve manje sumnjicavi. Sve se odvija upravo onako kako je Aleksandar Vucic najavio.Smanjenje plata i penzija je znatno uticalo na vecinu kucnih budzeta ali su te mere bile neophodne da se drzava izvuce iz ambisa u koji je dovedena bahatom,rasipnickom politikom demokrata.Tako da da ce se nas standard sigurno povecati kao i drzavni budzet.

Suncukret

pre 8 godina

Nemam kukanja krenuli smo u priču reformi i boljitka, onda moramo još da istrpimo da bi nam konačno bilo bolje. Teško jeste i od penzija mnogo mladih živi trenutno, ali i to će se promenuti.

Danko

pre 8 godina

Lako je povećavati plate i penzije zaduživanjem kao što je bilo za vreme vladavine demokrata,povećati iste na zdravim osnovima je pravi podvig.

kosta

pre 8 godina

Treba povecati penzije i pomoci tim ljudima da trece doba provedu u veselju sa svojim unucima kojima naravno nikada dosta slatkisa i igracaka.

uauauuuuaaaa

pre 8 godina

Vrati to brale ono sto je zaradjeno pa oteto. Celo nam vrati odmah. Posle mozemo da pricamo o povecanju. Ovako penzioneri brand tvoju vladavinu. Nisi jedini u istoriji, al' nemoj da se lazemo

Jevandjelje

pre 8 godina

Da ne postoje uslovi za povecanje penzija, Vucic sigurno ne bi obecavao tako nesto samo zarad pustog marketinga.Da se dodvorava glasacima ne bi ni uveo mere stednje.

Cam

pre 8 godina

Sve se odvija upravo onako kako je Vucic najavio.Smanjenje plata i penzija je znatno uticalo na vecinu kucnih budzeta ali su te mere bile neophodne da se drzava izvuce iz ambisa u koji je dovedena bahatom,rasipnickom politikom demokrata...Sada se polako oporavljamo i zasigurno postoji nacin da se povecaju penzije..

Nena

pre 8 godina

Vidim da mu veruju moji baba i deda, tako da ću i ja. Smatram da je pred njim istorijska šansa da od ove zemlje napravi nešto i nadam se da će je iskoristiti. Nena

Paklena pomorandža

pre 8 godina

Povecace u novembru zbog decembarskih izbora i onda vi naivci mislite super a on vam samo vratio koliko je i bilo da bi vi mučenici opet glasali za njega pa ce opet posle doci nova kriza i mova smanjenja sve moze na brdovitom balkanu sve !!!

emilija

pre 8 godina

Nije u pitanju demagogija, potrebno je povecati potrosnju kako bi se to pozitivno odrazilo na ekonomski razvoj, u tom ciklusu nije samo jedna stavka bitna vec usaglasavanje mnogih.

kgc

pre 8 godina

Ma vazi! Ne znam ko ce u to da poveruje??? Penzioneri radili ceo zivot-stekli penziju i onda se pojavi Vucic Aleksandar i smanji im i to malo muke koje imaju! PODRSKA PENZIONERIMA!!!!!!!!

Lidija

pre 8 godina

Najveći teret su svakako podneli penzioneri koji su bili na toj donjoj granici gde se počelo skidati, ali tako je moralo jer penzije i plate nisu mogle da se isplaćuju, bilo je pitanje da li ćemo uopšte moći da ih isplaćujemo. Zato se još malo strpimo i beće to sve dobro, sada bar znamo zašto.

poli

pre 8 godina

Verujem da ce penzije do kraja godine biti povecane,jer Vucic nista ne izgovara tek onako.Penzioneri su dali veliki doprinos oporavku Srbije i zasluzuju da zive bolje.

Francis Underwood

pre 8 godina

@hilti Vaša baba ima 8hiljada jer je toliko i radila odnosno toliko joj je uplacivano tokom radnog veka.Ne mozete uporedjivati inzenjera koji je radio 40godina od svoje 25 godine u profitabilnoj firmi i nkv radnika koji je skrpio jedva minimalni uslov za penziju. Najveci spin je u javnosti to sto se upire prstom u one koji imaju penzije iznad proseka. Stvara se klima da drzava poklanja penzije tim ljudima koji su citav zivot uplacivali ogromne svote novca u penzioni fond koji je devedesetih pokraden. Ali to nije problem penzionera i nikako ne moze biti jer je svako od njih ima ugovor sa drzavom o "stednji" jer penzije su upravo to, jedna vrsta stednje. Stečena a ne socijalna kategorija, zaradjeni novac a ne milostinja. Svacija penzija je onolika koliko je uplacivano, ni manje ni vise. Treba prestati sa spinom kako zaposleni izdrzavaju penzionere odnosno da oni rade da bi drzava isplatila penzije. Zaposleni u nasoj zemlji koji u 80% posto slucajeva primaju pola plate u kovertu a pola preko racuna i gde im poslodavac uplacuje minimalni doprinos u penzioni fond se trebaju zapitati sta ce raditi kada oni budu u situaciji da idu u penziju. Samo razmisljam kako ce nam zemlja izgledati kada ova nasa generacija ode u penziju sa prosecnom penzijom manjom od 100e i to jos ako dozivimo u ovakvim uslovima. I za kraj, nemojte toliko biti zavidni na penzionere, velika vecina njih izdrzava cele porodice, skoluje decu, unuke, sa svojim malim i skromnim penzijama najredovnije izmiruje svoje obaveze prema drzavi a sa druge strane se svakodnevno susrece sa netrpeljivoscu mladjih, u prodavnicama, autobusima, na ulici, u novinskim tekstovima, u obracanjima politicara itd A nisu to zasluzili, jer oni su izgradili ovu zemlju i jos uvek su kocnica ovima sto bi je unistili i rasprodali za godinu dana! Pozdrav svim citaocima b92 u nadi da cete objaviti moj komentar!

Hrizentema

pre 8 godina

Iako su ove mere možda i najgore pogodile određeni procenat penzionera, nikada nisam čula da se bilo kod od njih žalio, jer su poučeni iskustvom svesni određene situacije i prekopotrebnosti zarad boljeg života njihove dece i unuka.

Equilibrium

pre 8 godina

Vrlo je važno što povećanje plata i penzija u javnom sektoru neće biti ostvareno kao za vreme Demokratske Stranke, to jest, putem novih zaduživanja kod MMF-a ili neke druge svetske, finansijske institucije. Po prvi put će, posle više od dve decenije, ovo povećanje biti ostvareno na bazi REALNOG SUFICITA , dakle, uprkos velikim kamatnim troškovima koje opterećuju republički budžet. Takvo povećanje je, u stvari, najbolji pokazatelj posvećenosti vlasti, privredi i ekonomiji i ukupnom prosperitetu.

Nikol Kidman

pre 8 godina

Fiskalna konsolidacija je temelj zdrave nacionalne ekonomije. Od nje se ne sme odustajati, ni po koju cenu. Nikada se više ne smemo vratiti na "DS-ekonomiju", kada se javni dug zemlje "regulisao" novim "kreditnim aranžmanima", to jest, dodatnim zaduživanjima. To što je kabinet premijera Vučića uspeo da napravi budžetski suficit u visino od 1,5 % BDP-a i to samo za 5 meseci, predstavlja revoluciju u novijoj ekonomskoj istoriji zemlje. Po prvi put imamo NAŠ a ne kreditni investicioni kapital ! Zbog toga i ne treba sumnjati. Povećanja plata i penzija u javnom sektoru će, svakako, biti. I, naravno da su prioritet penzionisana lica jer su oni zaslužili svu brigu koje jedno društvo može da pokloni svojim najstarijim članovima !

arhitep

pre 8 godina

Ako je ova mera,zamrzavanje plata i penzija,urodila plodom i pomogla konsolidaciji Srbije,onda je najava A.Vucica o povecanju istih sasvim realna i ocekivana.

adsf

pre 8 godina

Ima jedan deda u mom ulazu prima 80 h penziju, smanjena mu svaki dan se žali... Moja majka ima oko 40 i otac oko 50 platu... Uopšte ga ne žalim što mu je smanjena, moja baba ima 8h penziju, oba dela...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (hilti, 25. maj 2015 12:49)

Šta je tačno tvoj predlog? Da svi imaju iste plate i penzije?

Milorad

pre 8 godina

Vučić je kroz reforme i saradnju sa zemljama uspešnim u ovim političkim okvirima krenuo u borbu za boljitak Srbije i ulazak u EU, a rezultati su i više nego očigledni, kada se pojave uslovi za povećanje plata i penzija premijer će to realizovati do tad svi moramo biti strpljivi za dobrobit naše zemlje.

Crna dama

pre 8 godina

Pokretanje i sprovođenje reformi podrazumeva stabilizaciju i ujednačenost budžetskih izdataka, a jedini način to da postignemo bile su mere koje su sprovedene, verujemo u ove reforme jer znamo da su poslednje što Srbiji može da pomogne i zato se nadamo skorijem poboljšanju.

Pedja

pre 8 godina

Sa MMF-om je dogovoreno upravo suprotno. Kao i povećanje cene struje. Ovo je obično prenemaganje, a spisak neispunjenih obećanja postaje zaista ogroman.

PETAR

pre 8 godina

Da je bilo srece pa da tim istim penzionerima nije moralo nikad da se skida ni dinar, ali moralo je I oni su opet bili ti poslednji koji su se bunili, secam se jednog deke dok sam bila na pijaci kako prica , sta da radim sinko tako je moralo, drzava nam je na dnu....nesto je moralo da se uradi.

Vrecica

pre 8 godina

Smanjenje penzija i plata u javnom sektoru samo je privremena mera, a ne trajna,dakle, samo jedan odredjeni vremenski period da bi se drzava stabilizovala finansije.Da ova nepopularna mera nije sprovedena drzava bi dosla u situaciju da niko nema da primi ni platu ni penziju, drugim recima morao bi da se proglasi bankrot.

hilti

pre 8 godina

Ima jedan deda u mom ulazu prima 80 h penziju, smanjena mu svaki dan se žali... Moja majka ima oko 40 i otac oko 50 platu... Uopšte ga ne žalim što mu je smanjena, moja baba ima 8h penziju, oba dela...

Ilija

pre 8 godina

Činjenica je da se dosta radi na poboljšanju opšteg ekonomskog stanja u zemlji. Nažalost, za sve treba vremena, nema brzih promena. Verujem da ćemo uskoro osetiti poboljšanje, i najavljeno povećanje penzija govori u prilog tome.

Milorad

pre 8 godina

Vučić je kroz reforme i saradnju sa zemljama uspešnim u ovim političkim okvirima krenuo u borbu za boljitak Srbije i ulazak u EU, a rezultati su i više nego očigledni, kada se pojave uslovi za povećanje plata i penzija premijer će to realizovati do tad svi moramo biti strpljivi za dobrobit naše zemlje.

Vrecica

pre 8 godina

Smanjenje penzija i plata u javnom sektoru samo je privremena mera, a ne trajna,dakle, samo jedan odredjeni vremenski period da bi se drzava stabilizovala finansije.Da ova nepopularna mera nije sprovedena drzava bi dosla u situaciju da niko nema da primi ni platu ni penziju, drugim recima morao bi da se proglasi bankrot.

Ilija

pre 8 godina

Činjenica je da se dosta radi na poboljšanju opšteg ekonomskog stanja u zemlji. Nažalost, za sve treba vremena, nema brzih promena. Verujem da ćemo uskoro osetiti poboljšanje, i najavljeno povećanje penzija govori u prilog tome.

Cam

pre 8 godina

Sve se odvija upravo onako kako je Vucic najavio.Smanjenje plata i penzija je znatno uticalo na vecinu kucnih budzeta ali su te mere bile neophodne da se drzava izvuce iz ambisa u koji je dovedena bahatom,rasipnickom politikom demokrata...Sada se polako oporavljamo i zasigurno postoji nacin da se povecaju penzije..

Nikol Kidman

pre 8 godina

Fiskalna konsolidacija je temelj zdrave nacionalne ekonomije. Od nje se ne sme odustajati, ni po koju cenu. Nikada se više ne smemo vratiti na "DS-ekonomiju", kada se javni dug zemlje "regulisao" novim "kreditnim aranžmanima", to jest, dodatnim zaduživanjima. To što je kabinet premijera Vučića uspeo da napravi budžetski suficit u visino od 1,5 % BDP-a i to samo za 5 meseci, predstavlja revoluciju u novijoj ekonomskoj istoriji zemlje. Po prvi put imamo NAŠ a ne kreditni investicioni kapital ! Zbog toga i ne treba sumnjati. Povećanja plata i penzija u javnom sektoru će, svakako, biti. I, naravno da su prioritet penzionisana lica jer su oni zaslužili svu brigu koje jedno društvo može da pokloni svojim najstarijim članovima !

Danko

pre 8 godina

Lako je povećavati plate i penzije zaduživanjem kao što je bilo za vreme vladavine demokrata,povećati iste na zdravim osnovima je pravi podvig.

Crna dama

pre 8 godina

Pokretanje i sprovođenje reformi podrazumeva stabilizaciju i ujednačenost budžetskih izdataka, a jedini način to da postignemo bile su mere koje su sprovedene, verujemo u ove reforme jer znamo da su poslednje što Srbiji može da pomogne i zato se nadamo skorijem poboljšanju.

Equilibrium

pre 8 godina

Vrlo je važno što povećanje plata i penzija u javnom sektoru neće biti ostvareno kao za vreme Demokratske Stranke, to jest, putem novih zaduživanja kod MMF-a ili neke druge svetske, finansijske institucije. Po prvi put će, posle više od dve decenije, ovo povećanje biti ostvareno na bazi REALNOG SUFICITA , dakle, uprkos velikim kamatnim troškovima koje opterećuju republički budžet. Takvo povećanje je, u stvari, najbolji pokazatelj posvećenosti vlasti, privredi i ekonomiji i ukupnom prosperitetu.

PETAR

pre 8 godina

Da je bilo srece pa da tim istim penzionerima nije moralo nikad da se skida ni dinar, ali moralo je I oni su opet bili ti poslednji koji su se bunili, secam se jednog deke dok sam bila na pijaci kako prica , sta da radim sinko tako je moralo, drzava nam je na dnu....nesto je moralo da se uradi.

arhitep

pre 8 godina

Ako je ova mera,zamrzavanje plata i penzija,urodila plodom i pomogla konsolidaciji Srbije,onda je najava A.Vucica o povecanju istih sasvim realna i ocekivana.

kosta

pre 8 godina

Treba povecati penzije i pomoci tim ljudima da trece doba provedu u veselju sa svojim unucima kojima naravno nikada dosta slatkisa i igracaka.

Suncukret

pre 8 godina

Nemam kukanja krenuli smo u priču reformi i boljitka, onda moramo još da istrpimo da bi nam konačno bilo bolje. Teško jeste i od penzija mnogo mladih živi trenutno, ali i to će se promenuti.

Jevandjelje

pre 8 godina

Da ne postoje uslovi za povecanje penzija, Vucic sigurno ne bi obecavao tako nesto samo zarad pustog marketinga.Da se dodvorava glasacima ne bi ni uveo mere stednje.

KRIVA - JE - DEMOKRATIJA - 2000 - GODINE

pre 8 godina

Verujem da sada i oni koji su sa rezervom primili vest koju je rekao Aleksandar Vucic kada su penzije i plate u pitanju, su sve manje sumnjicavi. Sve se odvija upravo onako kako je Aleksandar Vucic najavio.Smanjenje plata i penzija je znatno uticalo na vecinu kucnih budzeta ali su te mere bile neophodne da se drzava izvuce iz ambisa u koji je dovedena bahatom,rasipnickom politikom demokrata.Tako da da ce se nas standard sigurno povecati kao i drzavni budzet.

emilija

pre 8 godina

Nije u pitanju demagogija, potrebno je povecati potrosnju kako bi se to pozitivno odrazilo na ekonomski razvoj, u tom ciklusu nije samo jedna stavka bitna vec usaglasavanje mnogih.

Darko

pre 8 godina

Da su ostale demokrate na vlasti drzava bi bankrotirala i niko ne bi imao primanja ovako uspeli smo da se reformama stabilizujemo pa povecanje primanja nije daleko.

Hestija

pre 8 godina

Aleksandar Vučić sve što kaže će da ispuni, i kada se budu omogućilo povećana penzija i plata, biće povećane za onoliko koliko je Srbija u mogućnosti da podigne. Svi znamo da se Srbija mnogo bolje finansijski nalazi nego pre dve godine. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Nena

pre 8 godina

Vidim da mu veruju moji baba i deda, tako da ću i ja. Smatram da je pred njim istorijska šansa da od ove zemlje napravi nešto i nadam se da će je iskoristiti. Nena

Lidija

pre 8 godina

Najveći teret su svakako podneli penzioneri koji su bili na toj donjoj granici gde se počelo skidati, ali tako je moralo jer penzije i plate nisu mogle da se isplaćuju, bilo je pitanje da li ćemo uopšte moći da ih isplaćujemo. Zato se još malo strpimo i beće to sve dobro, sada bar znamo zašto.

Hrizentema

pre 8 godina

Iako su ove mere možda i najgore pogodile određeni procenat penzionera, nikada nisam čula da se bilo kod od njih žalio, jer su poučeni iskustvom svesni određene situacije i prekopotrebnosti zarad boljeg života njihove dece i unuka.

poli

pre 8 godina

Verujem da ce penzije do kraja godine biti povecane,jer Vucic nista ne izgovara tek onako.Penzioneri su dali veliki doprinos oporavku Srbije i zasluzuju da zive bolje.

Barba

pre 8 godina

Obecanja koja su data su uvek ispunjena, kada je u pitanju premijer Srbije! Nema sumnje da i ova izjava garantuje ispunjenje ciljeva i finansijski boljitak za najstarije gradjane Srbije!

Pedja

pre 8 godina

Sa MMF-om je dogovoreno upravo suprotno. Kao i povećanje cene struje. Ovo je obično prenemaganje, a spisak neispunjenih obećanja postaje zaista ogroman.

Milos

pre 8 godina

Posle opljackane i opustosene drzave morali smo da smanjimo primanja da drzava ne bi proglasila bankrot a sada zahvaljujuci sprovedenim reformama primanja se mogu povecati.

adsf

pre 8 godina

Ima jedan deda u mom ulazu prima 80 h penziju, smanjena mu svaki dan se žali... Moja majka ima oko 40 i otac oko 50 platu... Uopšte ga ne žalim što mu je smanjena, moja baba ima 8h penziju, oba dela...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (hilti, 25. maj 2015 12:49)

Šta je tačno tvoj predlog? Da svi imaju iste plate i penzije?

Paklena pomorandža

pre 8 godina

Povecace u novembru zbog decembarskih izbora i onda vi naivci mislite super a on vam samo vratio koliko je i bilo da bi vi mučenici opet glasali za njega pa ce opet posle doci nova kriza i mova smanjenja sve moze na brdovitom balkanu sve !!!

kgc

pre 8 godina

Ma vazi! Ne znam ko ce u to da poveruje??? Penzioneri radili ceo zivot-stekli penziju i onda se pojavi Vucic Aleksandar i smanji im i to malo muke koje imaju! PODRSKA PENZIONERIMA!!!!!!!!

hilti

pre 8 godina

Ima jedan deda u mom ulazu prima 80 h penziju, smanjena mu svaki dan se žali... Moja majka ima oko 40 i otac oko 50 platu... Uopšte ga ne žalim što mu je smanjena, moja baba ima 8h penziju, oba dela...

Francis Underwood

pre 8 godina

@hilti Vaša baba ima 8hiljada jer je toliko i radila odnosno toliko joj je uplacivano tokom radnog veka.Ne mozete uporedjivati inzenjera koji je radio 40godina od svoje 25 godine u profitabilnoj firmi i nkv radnika koji je skrpio jedva minimalni uslov za penziju. Najveci spin je u javnosti to sto se upire prstom u one koji imaju penzije iznad proseka. Stvara se klima da drzava poklanja penzije tim ljudima koji su citav zivot uplacivali ogromne svote novca u penzioni fond koji je devedesetih pokraden. Ali to nije problem penzionera i nikako ne moze biti jer je svako od njih ima ugovor sa drzavom o "stednji" jer penzije su upravo to, jedna vrsta stednje. Stečena a ne socijalna kategorija, zaradjeni novac a ne milostinja. Svacija penzija je onolika koliko je uplacivano, ni manje ni vise. Treba prestati sa spinom kako zaposleni izdrzavaju penzionere odnosno da oni rade da bi drzava isplatila penzije. Zaposleni u nasoj zemlji koji u 80% posto slucajeva primaju pola plate u kovertu a pola preko racuna i gde im poslodavac uplacuje minimalni doprinos u penzioni fond se trebaju zapitati sta ce raditi kada oni budu u situaciji da idu u penziju. Samo razmisljam kako ce nam zemlja izgledati kada ova nasa generacija ode u penziju sa prosecnom penzijom manjom od 100e i to jos ako dozivimo u ovakvim uslovima. I za kraj, nemojte toliko biti zavidni na penzionere, velika vecina njih izdrzava cele porodice, skoluje decu, unuke, sa svojim malim i skromnim penzijama najredovnije izmiruje svoje obaveze prema drzavi a sa druge strane se svakodnevno susrece sa netrpeljivoscu mladjih, u prodavnicama, autobusima, na ulici, u novinskim tekstovima, u obracanjima politicara itd A nisu to zasluzili, jer oni su izgradili ovu zemlju i jos uvek su kocnica ovima sto bi je unistili i rasprodali za godinu dana! Pozdrav svim citaocima b92 u nadi da cete objaviti moj komentar!

uauauuuuaaaa

pre 8 godina

Vrati to brale ono sto je zaradjeno pa oteto. Celo nam vrati odmah. Posle mozemo da pricamo o povecanju. Ovako penzioneri brand tvoju vladavinu. Nisi jedini u istoriji, al' nemoj da se lazemo

tamni vilajet

pre 8 godina

Lako je povećavati plate i penzije zaduživanjem kao što je bilo za vreme vladavine demokrata,povećati iste na zdravim osnovima je pravi podvig.
(Danko, 25. maj 2015 16:34)

Oni su se zaduzivali i povecavali (izmedju ostalog i zato sto su Milosevic i ovi tvoji devedesetih pokrali penzioni fond i ostavili praznu kasu!), a ovaj tvoj "spasilac Srbije" se za tri puta manje vremena, zaduzio duplo, a penzije smanjio!!!

Sad ti meni kazi, ko je ovde lud???

Mi sto vas trpimo ili ti sto za neku sicu prodajes dostojanstvo pisuci ovakve komentare???

Kosmopoliten

pre 8 godina

Penzioneri zaista zaslužuju povećanje penzija, jer su oni podneli definitivno najveći teret, kada su u pitanju reforme i mere štednje!

Petar

pre 8 godina

Penzioneri su zaslužili da im se povećaju penzije jer su bez problema prihvatili smanjenje penzija i nisu su ni jednom bunili od tada, a i oni penzioneri kojima nije smanjena penzija žive na minimalcu. Dobro je što vlada misli na svoje starije sugrađane.

Sloba87

pre 8 godina

Prebrodili smo jedan težak period za sve nas, ali polako se otvaraju mogućnosti za povećanje primanja, a to će biti prvo penzioneri kao ugrožena kategorija.

Pedja

pre 8 godina

Sa MMF-om je dogovoreno upravo suprotno. Kao i povećanje cene struje. Ovo je obično prenemaganje, a spisak neispunjenih obećanja postaje zaista ogroman.

tamni vilajet

pre 8 godina

Lako je povećavati plate i penzije zaduživanjem kao što je bilo za vreme vladavine demokrata,povećati iste na zdravim osnovima je pravi podvig.
(Danko, 25. maj 2015 16:34)

Oni su se zaduzivali i povecavali (izmedju ostalog i zato sto su Milosevic i ovi tvoji devedesetih pokrali penzioni fond i ostavili praznu kasu!), a ovaj tvoj "spasilac Srbije" se za tri puta manje vremena, zaduzio duplo, a penzije smanjio!!!

Sad ti meni kazi, ko je ovde lud???

Mi sto vas trpimo ili ti sto za neku sicu prodajes dostojanstvo pisuci ovakve komentare???

uauauuuuaaaa

pre 8 godina

Vrati to brale ono sto je zaradjeno pa oteto. Celo nam vrati odmah. Posle mozemo da pricamo o povecanju. Ovako penzioneri brand tvoju vladavinu. Nisi jedini u istoriji, al' nemoj da se lazemo

kgc

pre 8 godina

Ma vazi! Ne znam ko ce u to da poveruje??? Penzioneri radili ceo zivot-stekli penziju i onda se pojavi Vucic Aleksandar i smanji im i to malo muke koje imaju! PODRSKA PENZIONERIMA!!!!!!!!

Paklena pomorandža

pre 8 godina

Povecace u novembru zbog decembarskih izbora i onda vi naivci mislite super a on vam samo vratio koliko je i bilo da bi vi mučenici opet glasali za njega pa ce opet posle doci nova kriza i mova smanjenja sve moze na brdovitom balkanu sve !!!

hilti

pre 8 godina

Ima jedan deda u mom ulazu prima 80 h penziju, smanjena mu svaki dan se žali... Moja majka ima oko 40 i otac oko 50 platu... Uopšte ga ne žalim što mu je smanjena, moja baba ima 8h penziju, oba dela...

Milorad

pre 8 godina

Vučić je kroz reforme i saradnju sa zemljama uspešnim u ovim političkim okvirima krenuo u borbu za boljitak Srbije i ulazak u EU, a rezultati su i više nego očigledni, kada se pojave uslovi za povećanje plata i penzija premijer će to realizovati do tad svi moramo biti strpljivi za dobrobit naše zemlje.

Vrecica

pre 8 godina

Smanjenje penzija i plata u javnom sektoru samo je privremena mera, a ne trajna,dakle, samo jedan odredjeni vremenski period da bi se drzava stabilizovala finansije.Da ova nepopularna mera nije sprovedena drzava bi dosla u situaciju da niko nema da primi ni platu ni penziju, drugim recima morao bi da se proglasi bankrot.

Ilija

pre 8 godina

Činjenica je da se dosta radi na poboljšanju opšteg ekonomskog stanja u zemlji. Nažalost, za sve treba vremena, nema brzih promena. Verujem da ćemo uskoro osetiti poboljšanje, i najavljeno povećanje penzija govori u prilog tome.

PETAR

pre 8 godina

Da je bilo srece pa da tim istim penzionerima nije moralo nikad da se skida ni dinar, ali moralo je I oni su opet bili ti poslednji koji su se bunili, secam se jednog deke dok sam bila na pijaci kako prica , sta da radim sinko tako je moralo, drzava nam je na dnu....nesto je moralo da se uradi.

Crna dama

pre 8 godina

Pokretanje i sprovođenje reformi podrazumeva stabilizaciju i ujednačenost budžetskih izdataka, a jedini način to da postignemo bile su mere koje su sprovedene, verujemo u ove reforme jer znamo da su poslednje što Srbiji može da pomogne i zato se nadamo skorijem poboljšanju.

Nikol Kidman

pre 8 godina

Fiskalna konsolidacija je temelj zdrave nacionalne ekonomije. Od nje se ne sme odustajati, ni po koju cenu. Nikada se više ne smemo vratiti na "DS-ekonomiju", kada se javni dug zemlje "regulisao" novim "kreditnim aranžmanima", to jest, dodatnim zaduživanjima. To što je kabinet premijera Vučića uspeo da napravi budžetski suficit u visino od 1,5 % BDP-a i to samo za 5 meseci, predstavlja revoluciju u novijoj ekonomskoj istoriji zemlje. Po prvi put imamo NAŠ a ne kreditni investicioni kapital ! Zbog toga i ne treba sumnjati. Povećanja plata i penzija u javnom sektoru će, svakako, biti. I, naravno da su prioritet penzionisana lica jer su oni zaslužili svu brigu koje jedno društvo može da pokloni svojim najstarijim članovima !

Equilibrium

pre 8 godina

Vrlo je važno što povećanje plata i penzija u javnom sektoru neće biti ostvareno kao za vreme Demokratske Stranke, to jest, putem novih zaduživanja kod MMF-a ili neke druge svetske, finansijske institucije. Po prvi put će, posle više od dve decenije, ovo povećanje biti ostvareno na bazi REALNOG SUFICITA , dakle, uprkos velikim kamatnim troškovima koje opterećuju republički budžet. Takvo povećanje je, u stvari, najbolji pokazatelj posvećenosti vlasti, privredi i ekonomiji i ukupnom prosperitetu.

arhitep

pre 8 godina

Ako je ova mera,zamrzavanje plata i penzija,urodila plodom i pomogla konsolidaciji Srbije,onda je najava A.Vucica o povecanju istih sasvim realna i ocekivana.

poli

pre 8 godina

Verujem da ce penzije do kraja godine biti povecane,jer Vucic nista ne izgovara tek onako.Penzioneri su dali veliki doprinos oporavku Srbije i zasluzuju da zive bolje.

Cam

pre 8 godina

Sve se odvija upravo onako kako je Vucic najavio.Smanjenje plata i penzija je znatno uticalo na vecinu kucnih budzeta ali su te mere bile neophodne da se drzava izvuce iz ambisa u koji je dovedena bahatom,rasipnickom politikom demokrata...Sada se polako oporavljamo i zasigurno postoji nacin da se povecaju penzije..

Hrizentema

pre 8 godina

Iako su ove mere možda i najgore pogodile određeni procenat penzionera, nikada nisam čula da se bilo kod od njih žalio, jer su poučeni iskustvom svesni određene situacije i prekopotrebnosti zarad boljeg života njihove dece i unuka.

Nena

pre 8 godina

Vidim da mu veruju moji baba i deda, tako da ću i ja. Smatram da je pred njim istorijska šansa da od ove zemlje napravi nešto i nadam se da će je iskoristiti. Nena

Jevandjelje

pre 8 godina

Da ne postoje uslovi za povecanje penzija, Vucic sigurno ne bi obecavao tako nesto samo zarad pustog marketinga.Da se dodvorava glasacima ne bi ni uveo mere stednje.

emilija

pre 8 godina

Nije u pitanju demagogija, potrebno je povecati potrosnju kako bi se to pozitivno odrazilo na ekonomski razvoj, u tom ciklusu nije samo jedna stavka bitna vec usaglasavanje mnogih.

Lidija

pre 8 godina

Najveći teret su svakako podneli penzioneri koji su bili na toj donjoj granici gde se počelo skidati, ali tako je moralo jer penzije i plate nisu mogle da se isplaćuju, bilo je pitanje da li ćemo uopšte moći da ih isplaćujemo. Zato se još malo strpimo i beće to sve dobro, sada bar znamo zašto.

adsf

pre 8 godina

Ima jedan deda u mom ulazu prima 80 h penziju, smanjena mu svaki dan se žali... Moja majka ima oko 40 i otac oko 50 platu... Uopšte ga ne žalim što mu je smanjena, moja baba ima 8h penziju, oba dela...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (hilti, 25. maj 2015 12:49)

Šta je tačno tvoj predlog? Da svi imaju iste plate i penzije?

Hestija

pre 8 godina

Aleksandar Vučić sve što kaže će da ispuni, i kada se budu omogućilo povećana penzija i plata, biće povećane za onoliko koliko je Srbija u mogućnosti da podigne. Svi znamo da se Srbija mnogo bolje finansijski nalazi nego pre dve godine. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Danko

pre 8 godina

Lako je povećavati plate i penzije zaduživanjem kao što je bilo za vreme vladavine demokrata,povećati iste na zdravim osnovima je pravi podvig.

Suncukret

pre 8 godina

Nemam kukanja krenuli smo u priču reformi i boljitka, onda moramo još da istrpimo da bi nam konačno bilo bolje. Teško jeste i od penzija mnogo mladih živi trenutno, ali i to će se promenuti.

Barba

pre 8 godina

Obecanja koja su data su uvek ispunjena, kada je u pitanju premijer Srbije! Nema sumnje da i ova izjava garantuje ispunjenje ciljeva i finansijski boljitak za najstarije gradjane Srbije!

KRIVA - JE - DEMOKRATIJA - 2000 - GODINE

pre 8 godina

Verujem da sada i oni koji su sa rezervom primili vest koju je rekao Aleksandar Vucic kada su penzije i plate u pitanju, su sve manje sumnjicavi. Sve se odvija upravo onako kako je Aleksandar Vucic najavio.Smanjenje plata i penzija je znatno uticalo na vecinu kucnih budzeta ali su te mere bile neophodne da se drzava izvuce iz ambisa u koji je dovedena bahatom,rasipnickom politikom demokrata.Tako da da ce se nas standard sigurno povecati kao i drzavni budzet.

Darko

pre 8 godina

Da su ostale demokrate na vlasti drzava bi bankrotirala i niko ne bi imao primanja ovako uspeli smo da se reformama stabilizujemo pa povecanje primanja nije daleko.

Milos

pre 8 godina

Posle opljackane i opustosene drzave morali smo da smanjimo primanja da drzava ne bi proglasila bankrot a sada zahvaljujuci sprovedenim reformama primanja se mogu povecati.

Francis Underwood

pre 8 godina

@hilti Vaša baba ima 8hiljada jer je toliko i radila odnosno toliko joj je uplacivano tokom radnog veka.Ne mozete uporedjivati inzenjera koji je radio 40godina od svoje 25 godine u profitabilnoj firmi i nkv radnika koji je skrpio jedva minimalni uslov za penziju. Najveci spin je u javnosti to sto se upire prstom u one koji imaju penzije iznad proseka. Stvara se klima da drzava poklanja penzije tim ljudima koji su citav zivot uplacivali ogromne svote novca u penzioni fond koji je devedesetih pokraden. Ali to nije problem penzionera i nikako ne moze biti jer je svako od njih ima ugovor sa drzavom o "stednji" jer penzije su upravo to, jedna vrsta stednje. Stečena a ne socijalna kategorija, zaradjeni novac a ne milostinja. Svacija penzija je onolika koliko je uplacivano, ni manje ni vise. Treba prestati sa spinom kako zaposleni izdrzavaju penzionere odnosno da oni rade da bi drzava isplatila penzije. Zaposleni u nasoj zemlji koji u 80% posto slucajeva primaju pola plate u kovertu a pola preko racuna i gde im poslodavac uplacuje minimalni doprinos u penzioni fond se trebaju zapitati sta ce raditi kada oni budu u situaciji da idu u penziju. Samo razmisljam kako ce nam zemlja izgledati kada ova nasa generacija ode u penziju sa prosecnom penzijom manjom od 100e i to jos ako dozivimo u ovakvim uslovima. I za kraj, nemojte toliko biti zavidni na penzionere, velika vecina njih izdrzava cele porodice, skoluje decu, unuke, sa svojim malim i skromnim penzijama najredovnije izmiruje svoje obaveze prema drzavi a sa druge strane se svakodnevno susrece sa netrpeljivoscu mladjih, u prodavnicama, autobusima, na ulici, u novinskim tekstovima, u obracanjima politicara itd A nisu to zasluzili, jer oni su izgradili ovu zemlju i jos uvek su kocnica ovima sto bi je unistili i rasprodali za godinu dana! Pozdrav svim citaocima b92 u nadi da cete objaviti moj komentar!

kosta

pre 8 godina

Treba povecati penzije i pomoci tim ljudima da trece doba provedu u veselju sa svojim unucima kojima naravno nikada dosta slatkisa i igracaka.

Petar

pre 8 godina

Penzioneri su zaslužili da im se povećaju penzije jer su bez problema prihvatili smanjenje penzija i nisu su ni jednom bunili od tada, a i oni penzioneri kojima nije smanjena penzija žive na minimalcu. Dobro je što vlada misli na svoje starije sugrađane.

Kosmopoliten

pre 8 godina

Penzioneri zaista zaslužuju povećanje penzija, jer su oni podneli definitivno najveći teret, kada su u pitanju reforme i mere štednje!

Sloba87

pre 8 godina

Prebrodili smo jedan težak period za sve nas, ali polako se otvaraju mogućnosti za povećanje primanja, a to će biti prvo penzioneri kao ugrožena kategorija.