Utorak, 05.05.2015.

13:35

"Rampu Bubanj potok selimo od leta"

Izmeštanje naplatne rampe Bubanj potok, na auto-putu kod Beograda, počeće tokom leta, kaže ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Izvor: Beta

"Rampu Bubanj potok selimo od leta" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

branko cankovic

pre 8 godina

Gospoda iz vlade se hvale dolaskom Ikee, i kazu kako ce se otvoriti novih radnih mesta. Ali ta gospoda ne kazu da je to jos jedan noz u ledjima jadne srpske ekonomije. Kazu da ce promet biti 400.000.000 evra (sto je uvoz i platni deficit drzavi od 300.000.000evra minimum, na kezu koliki ce biti troskovi uredjenja lokacije koju placa drzava (citaj:Mi gradjani)ne kazu koliko ce se malih pogona i prodavnica zatvoriti.Kolki ce popust imati u placanju poreza na dobit, ostalih pogodnosti, mozda ce im dati i 10.000 evra po novom radnom mestu. I na kraju godine ce cistu dobit izneti napolje, a Srbija u novom deficitu od suma sumarum 350.000.000evra.
Koji bi to dusmanin radio svom narodu

Saša

pre 8 godina

Koliko vidim veliki je broj onih koji su za vinjete. Međutim razmislite još jednom. Vinjete bi bile dobre za one koji autoput koriste regularno, tj. svakodnevno. Za sve ostale vinjete su skuplje rešenje, jer ne postoji vinjeta kraća od 7 dana. Što će reći ja kupim vinjetu koju bi mogao da koristim sedam dana, ali avaj meni samo treba danas. Drugo, vinjeta bi se opet najviše isplatila onima koji koriste autoput u najvećem delu. Međutim ja ako na primer hoću da idem u Aranđelovac, koristim autoput od Beograda samo do Mladenovca, a onda šumadijskom kaldrmom... Dakle profil ličnosti kome bi se vinjeta isplatila je neko ko živi u gradu koji je na koridoru 10 i svaki dan ima potrebu da istim vozi (npr svaki dan Novi Sad-Beograd). Svima drugima varijanta vinjete je drastično skuplja.

Stefan

pre 8 godina

Ako platite 250 dinara pri izlasku iz Indjije za bg, na sledećoj rampi koja je udaljena svega par km pokazujete samo račun, ne plaćate ponovo. Isto tako kad platite putarinu na šimanovcima pokazujete račun pri isključenju sa autoputa za Indjiju. Važno za one koji idu u Autlet u Indjiju, mnogi 2 puta plate!!!

Lemi

pre 8 godina

Ocemo vinjete!
Pustite i ljude u selima pored autoputa da zive i rade! Nije samo beograd vazan pa da jedino oni ne placaju putarinu.
(odliveni, 5. maj 2015 22:25)

Care, a kako to mi ne placmao putarinu!? Gde god da mrdnemo iz grada - saceka nas naplatna rampa i odere.
Hjade malo smanjite vise sa tim anti-BVeograd dozivljajima ... vecina je ionako nebulozno i glupo.

Srdjan Bg

pre 8 godina

Nisu ludi da uvode vinjetu kad od Bg do Su putarina iznosi koliko i u Madjarskoj za deseta dana voznje.Stari je to lopovski kadar i dok ih ne poteramo motkama nista od zabave..

pera

pre 8 godina

Sada sam siguran da se beži od vinjeta
ZAŠTO?
Pa stranka(e) na vlasti kraduckaju kešovinu, kao kad ciga broji. Jedan za puteve Srbije, dva meni...
LOPOVI!!!

FANTAZIJA

pre 8 godina

Ministarka pustite ove zlonamerne što predlažu vinjete ,premestite vi lepo ovu rampu , pa svaku ponaosob otvorite sa kolegom Vulinom kako i dolikuje uz crvenu traku,makaze i omanju ali odabranu delegaciju...i naravno slučajne prolaznike koje anketira TV Studio B.

5.10,15,20 ... ko se nije sakrio - u cuzu

pre 8 godina

Gospodjo ministarko, UVEDITE VISE TE VINJETE kao svuda u Evropi, mnogo je jeftinije nego da izmestate najvecu naplatnu rampu, a i smanjili bi ste guzve!
(MomaSRB, 5. maj 2015 23:03)

Vinjete u Srbiji?
NIKADA!
Jel je o onima sa naplatnih rampi, onomad, Velja Ilic pricao, kako, "da su malo kraduckali, jos i da se razume"?
Na naplatnim rampama se KRADE nepomljivo mnogo!
To je razlog, zbog cega ce ova zajednica ljudi, koja sebe naziva Srbija, od svojih javnih para, praviti novu naplatnu rampu, umesto da uvede vinjete.
Dajte, ljudi, da vise ne igramo zmurke ...

Rango

pre 8 godina

Nije gradnja mosta nego samo izmestanje rampe, postavi se nova rampa gde treba i onda samo podigne stara, a spusti nova...i ti je sve...

Pera

pre 8 godina

Gospodji i nama bi bilo mnogo bolje da je dala dozvolu za izgradnju najvece solarne elektrane na svetu. Nije moglo da se nadje mesto? Molim vas, zasto radite protiv svoje zemlje?

Realan

pre 8 godina

Čisto istine radi naplatna rampa se izmesta zbog obilaznice, tako da i ne dođe Ikea ona se mora izmestiti. Žalosno je da niko, pa ni Ministarka ne pominju završetak obilaznice na kojoj su počeli radovi pre jubilarnih 25 godina a nismo uradili ni polovinu.

MomaSRB

pre 8 godina

Gospodjo ministarko, UVEDITE VISE TE VINJETE kao svuda u Evropi, mnogo je jeftinije nego da izmestate najvecu naplatnu rampu, a i smanjili bi ste guzve!

Red do "Laste"

pre 8 godina

Koliko treba biti pametan da premestanje rampe na najprometnijoj deonici u zemlji, mozda i na balkanu, radis leti kada je najopterecenija? Ovo meni deluje kao da se neko trudi da smisli sto vecu glupost. Napravice haos ne samo auto putu, nego i na obilaznici, pa ce onda oni koji idu iz BG ici smederevskim putem kroz Bolec da izbegnu haos i eto kolona i na smederevcu. Bravo mozgovi.

Zare

pre 8 godina

Krupni kapital je u toj meri zavladao našom državom da počinje da se bahati do neslućenih razmera. Sve vlade od pada Miloševića do danas bile su pod uticajima ali ni jedna nije izgubila kompas kao ova. Dalo se naslutiti po načinu njenog formiranja da je ispod žita došlo nove podele karata krupnih igrača i da će VLADA morati da igra mnogo brže po zadatim notama. Dolazak IKEE znači neminovana katanac za većinu malih privrednika koji se bave proizvodnjom nameštaja. Umesto da se oni pomognu sredstva se se usmeravaju kako bi se pomogla jedna MEGA-korporacija koja je bogatija od naše države. Kada se budu svodili bilansi koliko je novih radnih mesta otvoreno dolaskom IKEE niko neće ni pomenuti koliko je radnih mesta izgubljeno i koliko novca se odliva iz države umesto da se zadrži ovde kroz malu privredu.

Put your money where your mouth is

pre 8 godina

OK, izmesticete naplatnu rampu (naravno, sve o trosku budzeta), ali posto ce se IKEA nalaziti na desnoj strani auto-puta ka Nisu, imace direktan pristup sa auto-puta kada se ide ka njoj, ali kada se ide iz nje ka Beogradu, kako ce onda da se pristupa? Semafor ne moze da bude na auto-putu, znaci mora da se pravi podvoznjak ili nadvoznjak. A ko ce to da plati? Da ne bude na kraju da su svi radovi oko omogucavanja poslovanja IKEA-i kostali budzet vise nego samo zemljiste koje je ona kupila?

Milos

pre 8 godina

Ikea nikada nece otvoriti prodavnicu iza naplatne rampe to je u svim velikim gradovima Evrope princip Grupe Ikea.Takodje najbliza naplatna rampa je izmedju 15 i 30 km od rubova gradova jer ti gradovi vode racuna o svojim gradjanima. Zasto polovicne informacije ministarko koje cemo proglasiti spinom . Nema razloga za laz a vi je bespotrebno iznosite cak i kad je istina bolja za gradjane .

odliveni

pre 8 godina

Ocemo vinjete!
Pustite i ljude u selima pored autoputa da zive i rade! Nije samo beograd vazan pa da jedino oni ne placaju putarinu.

cartmanx

pre 8 godina

Ajd sto tokom najvecih guzvi izmestaju rampu, ali mene jos vise iritira zbog koga, cega i sta, tj. zbog IKeeee verovatno ce se tu neko mozda i ministarka dobro ugraditi. U svakoj iole ozbiljnoj zemlji nijedan "investitor" se ne bi ni usudio da pita za tako nesto...a sto rece jedan komentator kad vec izmestate mozete da postavite i carinu jer sve juznije je druga drzava, a mozete i da uvedete vizni rezim za te "bezobrazne" juznjake sto traze svoje.

Ja

pre 8 godina

Kad se već dohvatiste teme naplatne rampe, zna li neko ovde da mi objasni za sta se plaća 240 din kad se izlazi iz Inđije za Bg, a posle par km opet ista naplata? Bg-Inđija 500 din, Bg-Pojate 530?!? Ako mi neko objasni logiku poklanjam mu auto i vozim biciklu jer onda za bolje nisam!

otac Makarije

pre 8 godina

Drago nam je da su SNS i njihov ministarski kadar jos jednom demonstrirali svu svoju nesposobnost, neznanje i potvrdili proces bananizacije Srbije kao drzave.

Da li iko veruje da ce troskove izmestanja naplatne rampe IKEA da plati? Ministarko, hocu odgovor koliko ce to da kosta budzet!

bgd

pre 8 godina

Glavni razlog za izmeštanje naplatne rampe je - otvaranje prostora za povezivanje famozne obilaznice oko Beograda sa autoputem E75, koja baš tu negde kod postojeće naplatne rampe treba da se "ukrste".

zeil

pre 8 godina

Kako je krenulo, Zorana nastavlja putevima "slave" svoje prve stranke (G17) i prethodnog Ministarstva koje je vodila. Za dve godine je u energetici uradila mnogo toga, npr. dobili smo novi račun za struju, na dve strane, koji se "lako čita". I sada se ređaju neuspeh za neuspehom, ali imam dobar osećaj da će u svom mandatu rampa "Bubanj potok" biti izmeštena! Meni je jako žao što se u Srbiji svako bavi svačim i verujem da je ministarka mislila najbolje kada je potpisala Memorandum sa Ikeom. Ali tamo je ramoa preduslov! Potpuno je druga priča što se Ikei nije ponudila alternativa, da se napravi servisna saobraćajnica u 4 trake sa isključenjem pre postojeće rampe - i da tako bude dok se, jednog lepog dana, inače ne bude završila obilaznica i pomerila naplatna rampa. Ovako imamo haos oko izmeštanja rampe (uopšte nije prosta stvar), preusmeravanje jednog potoka... Ne zna šta ju je snašlo.

Zuki

pre 8 godina

Smesno da izmestamo naplatnu rampu koja je tu 50 godina da bi neko otvorio tu prodavnicu,kakva banana republika,u drugim drzavama bi im rekli evo sta imamo ako vam se ne svidja mrs...
(milan, 5. maj 2015 15:58)

Ne, u drugim drzavama ne bi potpisali takav ugovor a i da ga potpisu ispunili bi uslove na vreme. Da ne pricam o tome da u vecini nromalnih drzava rampe vise ne postoje. Ali na vinjetama se teze krade.
O kakvom izmestanju plavusa prica kada jos nije izvrsena eksproprijacija zemljista za novu rampu? Nisu ni poceli.

mzex

pre 8 godina

@milan
To nije tacno, Ikeine prodavnice su obichno na periferiji grada i izmestaju se naplatne rampe cesto radi njih. Evo ti primer najnovije Ikee u Zagrebu, izmestena je naplatna rampa na autoputu radi nje.

Lemilivoskodi

pre 8 godina

Da bi Beograđani mogli autoputem do ikee izmešta se naplatna rampa, a autoput od Niša do Doljevca, koji je niška opština, košta 190 rsd. Slavimo Beograd!

vule vu

pre 8 godina

Da je nekoj domaćoj firmi to bio uslov otkacili bi ih odma, ali gde ikea okom tu naša vlast skokom. A zamislite šta im tek rade u briselu.

Zex1

pre 8 godina

A taman sto zavrse izmestanje, uvesce vinjete... sve da ikea tu i fabriku otvara , trebalo bi malo razmisliti pre svega, a ne na prvu...

realno

pre 8 godina

A gde je izmestaju, da li je obezbedjeno zemljiste i gradjevinska dozvola i da li je uradjen projekat nove stanice? Ili ministarka samo prica...

Pera pisar iz administrativnog odeljenja

pre 8 godina

Obećala si da ćete ukinuti putarine i uvesti vinjete, sad nema ništa od toga, dograđuju nove. Skupa oprema, kamioni beže po sporednim putevima koje lome, krade se na rampama, ali neko je bio jači i od tebe, ili si samo imala lep san

Marko

pre 8 godina

Tako je ministarka, u sred letnje sezone... zasto prosto kada moze komplikovano...mada mislim da nema nista od toga skoro, al ajde. Ovo je cisto da nam malo opipaju puls

boban

pre 8 godina

UVEDITE VINJETE BREEEEE!!! Do kada mislite da maltretirate narod. Placanjem putarine, ustvari placamo stranim sleperima sto idu magistralnim putevima. Ovako vinjeta i svi sretni. Kakve rampe, kakve gluposti.

Jack

pre 8 godina

Ma kakvo izmestanje, na kraju ce se neki genije dosetiti da asfaltiraju jednu stazicu pored auto-puta kojom ce se ici u Ikeu bez koriscenja naplatne rampe. Hoce neko da se kladi?

Goran

pre 8 godina

Pa sto je onda izmestate, I to u sred letnje sezone, ako nije uslov?
Ili je logicko zakljucivanje na bazi cinjenica nesto na sta ova vlast I ne racuna....

Dejan

pre 8 godina

Odlicno !!! Bas kad krene turisticka sezona i guzve na auto putu...
Da jos jednom pokazemo strancima kako je kad cekaju nekoliko sati na +40....
Mozda ih ovako i ubedite da ne idu u Grcku vec u Crnu Goru ....

milan

pre 8 godina

Smesno da izmestamo naplatnu rampu koja je tu 50 godina da bi neko otvorio tu prodavnicu,kakva banana republika,u drugim drzavama bi im rekli evo sta imamo ako vam se ne svidja mrs...

markomarkovic

pre 8 godina

siguran sam da je ova vlast napravila proracun i da smatra da ce vise zaraditi od izgradnje ikea objekta nego od putarine tokom letnje sezone. za vreme krize se trosi!

Vinjeta

pre 8 godina

Bravo odlicno,tako i treba samo neka se radi nesto,kad dodje druga vlast mogu da prebace na drugo mesto,znate ono kao u vojsci cisto da ti ne bude dosadno,prebaci ugalj levo pa prebaci desno ugalj,pa na kraju vrati gde je bio i tako prodje godinu dana u vojsci a 4 godine u Srbiji :)))

Морава и брда

pre 8 godina

Из Београда :
- Прва наплатна рампа ка Загребу је "ШИМАНОВЦИ" ( на око 30 км од Београда)

-Прва наплатна рампа ка Нишу је "БУБАЊ ПОТОК" ( на 10 км од центра Београда?)

ПОМЕРИТИ "наплатну рампу" из Врчина , у зони Малог Пожаревца, и тај део Шумадије( градови око Авале) ће да имају равноправан приступ савременом аутопуту, као и градови од Београда до Шимановца!

dingospo

pre 8 godina

Hhaha, podviknula ikea i odmah se savio repic. ne nego iz cista mira je izmestaju a tek sto su je renovirali, koga farbate? Botove zeljne masnog sendvica i kvalitetnog soka?

milan

pre 8 godina

Smesno da izmestamo naplatnu rampu koja je tu 50 godina da bi neko otvorio tu prodavnicu,kakva banana republika,u drugim drzavama bi im rekli evo sta imamo ako vam se ne svidja mrs...

dingospo

pre 8 godina

Hhaha, podviknula ikea i odmah se savio repic. ne nego iz cista mira je izmestaju a tek sto su je renovirali, koga farbate? Botove zeljne masnog sendvica i kvalitetnog soka?

boban

pre 8 godina

UVEDITE VINJETE BREEEEE!!! Do kada mislite da maltretirate narod. Placanjem putarine, ustvari placamo stranim sleperima sto idu magistralnim putevima. Ovako vinjeta i svi sretni. Kakve rampe, kakve gluposti.

Marko

pre 8 godina

Tako je ministarka, u sred letnje sezone... zasto prosto kada moze komplikovano...mada mislim da nema nista od toga skoro, al ajde. Ovo je cisto da nam malo opipaju puls

Морава и брда

pre 8 godina

Из Београда :
- Прва наплатна рампа ка Загребу је "ШИМАНОВЦИ" ( на око 30 км од Београда)

-Прва наплатна рампа ка Нишу је "БУБАЊ ПОТОК" ( на 10 км од центра Београда?)

ПОМЕРИТИ "наплатну рампу" из Врчина , у зони Малог Пожаревца, и тај део Шумадије( градови око Авале) ће да имају равноправан приступ савременом аутопуту, као и градови од Београда до Шимановца!

Dejan

pre 8 godina

Odlicno !!! Bas kad krene turisticka sezona i guzve na auto putu...
Da jos jednom pokazemo strancima kako je kad cekaju nekoliko sati na +40....
Mozda ih ovako i ubedite da ne idu u Grcku vec u Crnu Goru ....

Jack

pre 8 godina

Ma kakvo izmestanje, na kraju ce se neki genije dosetiti da asfaltiraju jednu stazicu pored auto-puta kojom ce se ici u Ikeu bez koriscenja naplatne rampe. Hoce neko da se kladi?

Vinjeta

pre 8 godina

Bravo odlicno,tako i treba samo neka se radi nesto,kad dodje druga vlast mogu da prebace na drugo mesto,znate ono kao u vojsci cisto da ti ne bude dosadno,prebaci ugalj levo pa prebaci desno ugalj,pa na kraju vrati gde je bio i tako prodje godinu dana u vojsci a 4 godine u Srbiji :)))

Goran

pre 8 godina

Pa sto je onda izmestate, I to u sred letnje sezone, ako nije uslov?
Ili je logicko zakljucivanje na bazi cinjenica nesto na sta ova vlast I ne racuna....

Zare

pre 8 godina

Krupni kapital je u toj meri zavladao našom državom da počinje da se bahati do neslućenih razmera. Sve vlade od pada Miloševića do danas bile su pod uticajima ali ni jedna nije izgubila kompas kao ova. Dalo se naslutiti po načinu njenog formiranja da je ispod žita došlo nove podele karata krupnih igrača i da će VLADA morati da igra mnogo brže po zadatim notama. Dolazak IKEE znači neminovana katanac za većinu malih privrednika koji se bave proizvodnjom nameštaja. Umesto da se oni pomognu sredstva se se usmeravaju kako bi se pomogla jedna MEGA-korporacija koja je bogatija od naše države. Kada se budu svodili bilansi koliko je novih radnih mesta otvoreno dolaskom IKEE niko neće ni pomenuti koliko je radnih mesta izgubljeno i koliko novca se odliva iz države umesto da se zadrži ovde kroz malu privredu.

Pera

pre 8 godina

Gospodji i nama bi bilo mnogo bolje da je dala dozvolu za izgradnju najvece solarne elektrane na svetu. Nije moglo da se nadje mesto? Molim vas, zasto radite protiv svoje zemlje?

Pera pisar iz administrativnog odeljenja

pre 8 godina

Obećala si da ćete ukinuti putarine i uvesti vinjete, sad nema ništa od toga, dograđuju nove. Skupa oprema, kamioni beže po sporednim putevima koje lome, krade se na rampama, ali neko je bio jači i od tebe, ili si samo imala lep san

Realan

pre 8 godina

Čisto istine radi naplatna rampa se izmesta zbog obilaznice, tako da i ne dođe Ikea ona se mora izmestiti. Žalosno je da niko, pa ni Ministarka ne pominju završetak obilaznice na kojoj su počeli radovi pre jubilarnih 25 godina a nismo uradili ni polovinu.

Red do "Laste"

pre 8 godina

Koliko treba biti pametan da premestanje rampe na najprometnijoj deonici u zemlji, mozda i na balkanu, radis leti kada je najopterecenija? Ovo meni deluje kao da se neko trudi da smisli sto vecu glupost. Napravice haos ne samo auto putu, nego i na obilaznici, pa ce onda oni koji idu iz BG ici smederevskim putem kroz Bolec da izbegnu haos i eto kolona i na smederevcu. Bravo mozgovi.

markomarkovic

pre 8 godina

siguran sam da je ova vlast napravila proracun i da smatra da ce vise zaraditi od izgradnje ikea objekta nego od putarine tokom letnje sezone. za vreme krize se trosi!

otac Makarije

pre 8 godina

Drago nam je da su SNS i njihov ministarski kadar jos jednom demonstrirali svu svoju nesposobnost, neznanje i potvrdili proces bananizacije Srbije kao drzave.

Da li iko veruje da ce troskove izmestanja naplatne rampe IKEA da plati? Ministarko, hocu odgovor koliko ce to da kosta budzet!

MomaSRB

pre 8 godina

Gospodjo ministarko, UVEDITE VISE TE VINJETE kao svuda u Evropi, mnogo je jeftinije nego da izmestate najvecu naplatnu rampu, a i smanjili bi ste guzve!

Put your money where your mouth is

pre 8 godina

OK, izmesticete naplatnu rampu (naravno, sve o trosku budzeta), ali posto ce se IKEA nalaziti na desnoj strani auto-puta ka Nisu, imace direktan pristup sa auto-puta kada se ide ka njoj, ali kada se ide iz nje ka Beogradu, kako ce onda da se pristupa? Semafor ne moze da bude na auto-putu, znaci mora da se pravi podvoznjak ili nadvoznjak. A ko ce to da plati? Da ne bude na kraju da su svi radovi oko omogucavanja poslovanja IKEA-i kostali budzet vise nego samo zemljiste koje je ona kupila?

Lemilivoskodi

pre 8 godina

Da bi Beograđani mogli autoputem do ikee izmešta se naplatna rampa, a autoput od Niša do Doljevca, koji je niška opština, košta 190 rsd. Slavimo Beograd!

vule vu

pre 8 godina

Da je nekoj domaćoj firmi to bio uslov otkacili bi ih odma, ali gde ikea okom tu naša vlast skokom. A zamislite šta im tek rade u briselu.

Zuki

pre 8 godina

Smesno da izmestamo naplatnu rampu koja je tu 50 godina da bi neko otvorio tu prodavnicu,kakva banana republika,u drugim drzavama bi im rekli evo sta imamo ako vam se ne svidja mrs...
(milan, 5. maj 2015 15:58)

Ne, u drugim drzavama ne bi potpisali takav ugovor a i da ga potpisu ispunili bi uslove na vreme. Da ne pricam o tome da u vecini nromalnih drzava rampe vise ne postoje. Ali na vinjetama se teze krade.
O kakvom izmestanju plavusa prica kada jos nije izvrsena eksproprijacija zemljista za novu rampu? Nisu ni poceli.

Ja

pre 8 godina

Kad se već dohvatiste teme naplatne rampe, zna li neko ovde da mi objasni za sta se plaća 240 din kad se izlazi iz Inđije za Bg, a posle par km opet ista naplata? Bg-Inđija 500 din, Bg-Pojate 530?!? Ako mi neko objasni logiku poklanjam mu auto i vozim biciklu jer onda za bolje nisam!

odliveni

pre 8 godina

Ocemo vinjete!
Pustite i ljude u selima pored autoputa da zive i rade! Nije samo beograd vazan pa da jedino oni ne placaju putarinu.

Milos

pre 8 godina

Ikea nikada nece otvoriti prodavnicu iza naplatne rampe to je u svim velikim gradovima Evrope princip Grupe Ikea.Takodje najbliza naplatna rampa je izmedju 15 i 30 km od rubova gradova jer ti gradovi vode racuna o svojim gradjanima. Zasto polovicne informacije ministarko koje cemo proglasiti spinom . Nema razloga za laz a vi je bespotrebno iznosite cak i kad je istina bolja za gradjane .

cartmanx

pre 8 godina

Ajd sto tokom najvecih guzvi izmestaju rampu, ali mene jos vise iritira zbog koga, cega i sta, tj. zbog IKeeee verovatno ce se tu neko mozda i ministarka dobro ugraditi. U svakoj iole ozbiljnoj zemlji nijedan "investitor" se ne bi ni usudio da pita za tako nesto...a sto rece jedan komentator kad vec izmestate mozete da postavite i carinu jer sve juznije je druga drzava, a mozete i da uvedete vizni rezim za te "bezobrazne" juznjake sto traze svoje.

Zex1

pre 8 godina

A taman sto zavrse izmestanje, uvesce vinjete... sve da ikea tu i fabriku otvara , trebalo bi malo razmisliti pre svega, a ne na prvu...

zeil

pre 8 godina

Kako je krenulo, Zorana nastavlja putevima "slave" svoje prve stranke (G17) i prethodnog Ministarstva koje je vodila. Za dve godine je u energetici uradila mnogo toga, npr. dobili smo novi račun za struju, na dve strane, koji se "lako čita". I sada se ređaju neuspeh za neuspehom, ali imam dobar osećaj da će u svom mandatu rampa "Bubanj potok" biti izmeštena! Meni je jako žao što se u Srbiji svako bavi svačim i verujem da je ministarka mislila najbolje kada je potpisala Memorandum sa Ikeom. Ali tamo je ramoa preduslov! Potpuno je druga priča što se Ikei nije ponudila alternativa, da se napravi servisna saobraćajnica u 4 trake sa isključenjem pre postojeće rampe - i da tako bude dok se, jednog lepog dana, inače ne bude završila obilaznica i pomerila naplatna rampa. Ovako imamo haos oko izmeštanja rampe (uopšte nije prosta stvar), preusmeravanje jednog potoka... Ne zna šta ju je snašlo.

bgd

pre 8 godina

Glavni razlog za izmeštanje naplatne rampe je - otvaranje prostora za povezivanje famozne obilaznice oko Beograda sa autoputem E75, koja baš tu negde kod postojeće naplatne rampe treba da se "ukrste".

realno

pre 8 godina

A gde je izmestaju, da li je obezbedjeno zemljiste i gradjevinska dozvola i da li je uradjen projekat nove stanice? Ili ministarka samo prica...

mzex

pre 8 godina

@milan
To nije tacno, Ikeine prodavnice su obichno na periferiji grada i izmestaju se naplatne rampe cesto radi njih. Evo ti primer najnovije Ikee u Zagrebu, izmestena je naplatna rampa na autoputu radi nje.

Saša

pre 8 godina

Koliko vidim veliki je broj onih koji su za vinjete. Međutim razmislite još jednom. Vinjete bi bile dobre za one koji autoput koriste regularno, tj. svakodnevno. Za sve ostale vinjete su skuplje rešenje, jer ne postoji vinjeta kraća od 7 dana. Što će reći ja kupim vinjetu koju bi mogao da koristim sedam dana, ali avaj meni samo treba danas. Drugo, vinjeta bi se opet najviše isplatila onima koji koriste autoput u najvećem delu. Međutim ja ako na primer hoću da idem u Aranđelovac, koristim autoput od Beograda samo do Mladenovca, a onda šumadijskom kaldrmom... Dakle profil ličnosti kome bi se vinjeta isplatila je neko ko živi u gradu koji je na koridoru 10 i svaki dan ima potrebu da istim vozi (npr svaki dan Novi Sad-Beograd). Svima drugima varijanta vinjete je drastično skuplja.

branko cankovic

pre 8 godina

Gospoda iz vlade se hvale dolaskom Ikee, i kazu kako ce se otvoriti novih radnih mesta. Ali ta gospoda ne kazu da je to jos jedan noz u ledjima jadne srpske ekonomije. Kazu da ce promet biti 400.000.000 evra (sto je uvoz i platni deficit drzavi od 300.000.000evra minimum, na kezu koliki ce biti troskovi uredjenja lokacije koju placa drzava (citaj:Mi gradjani)ne kazu koliko ce se malih pogona i prodavnica zatvoriti.Kolki ce popust imati u placanju poreza na dobit, ostalih pogodnosti, mozda ce im dati i 10.000 evra po novom radnom mestu. I na kraju godine ce cistu dobit izneti napolje, a Srbija u novom deficitu od suma sumarum 350.000.000evra.
Koji bi to dusmanin radio svom narodu

FANTAZIJA

pre 8 godina

Ministarka pustite ove zlonamerne što predlažu vinjete ,premestite vi lepo ovu rampu , pa svaku ponaosob otvorite sa kolegom Vulinom kako i dolikuje uz crvenu traku,makaze i omanju ali odabranu delegaciju...i naravno slučajne prolaznike koje anketira TV Studio B.

Lemi

pre 8 godina

Ocemo vinjete!
Pustite i ljude u selima pored autoputa da zive i rade! Nije samo beograd vazan pa da jedino oni ne placaju putarinu.
(odliveni, 5. maj 2015 22:25)

Care, a kako to mi ne placmao putarinu!? Gde god da mrdnemo iz grada - saceka nas naplatna rampa i odere.
Hjade malo smanjite vise sa tim anti-BVeograd dozivljajima ... vecina je ionako nebulozno i glupo.

pera

pre 8 godina

Sada sam siguran da se beži od vinjeta
ZAŠTO?
Pa stranka(e) na vlasti kraduckaju kešovinu, kao kad ciga broji. Jedan za puteve Srbije, dva meni...
LOPOVI!!!

Srdjan Bg

pre 8 godina

Nisu ludi da uvode vinjetu kad od Bg do Su putarina iznosi koliko i u Madjarskoj za deseta dana voznje.Stari je to lopovski kadar i dok ih ne poteramo motkama nista od zabave..

Rango

pre 8 godina

Nije gradnja mosta nego samo izmestanje rampe, postavi se nova rampa gde treba i onda samo podigne stara, a spusti nova...i ti je sve...

Stefan

pre 8 godina

Ako platite 250 dinara pri izlasku iz Indjije za bg, na sledećoj rampi koja je udaljena svega par km pokazujete samo račun, ne plaćate ponovo. Isto tako kad platite putarinu na šimanovcima pokazujete račun pri isključenju sa autoputa za Indjiju. Važno za one koji idu u Autlet u Indjiju, mnogi 2 puta plate!!!

5.10,15,20 ... ko se nije sakrio - u cuzu

pre 8 godina

Gospodjo ministarko, UVEDITE VISE TE VINJETE kao svuda u Evropi, mnogo je jeftinije nego da izmestate najvecu naplatnu rampu, a i smanjili bi ste guzve!
(MomaSRB, 5. maj 2015 23:03)

Vinjete u Srbiji?
NIKADA!
Jel je o onima sa naplatnih rampi, onomad, Velja Ilic pricao, kako, "da su malo kraduckali, jos i da se razume"?
Na naplatnim rampama se KRADE nepomljivo mnogo!
To je razlog, zbog cega ce ova zajednica ljudi, koja sebe naziva Srbija, od svojih javnih para, praviti novu naplatnu rampu, umesto da uvede vinjete.
Dajte, ljudi, da vise ne igramo zmurke ...

milan

pre 8 godina

Smesno da izmestamo naplatnu rampu koja je tu 50 godina da bi neko otvorio tu prodavnicu,kakva banana republika,u drugim drzavama bi im rekli evo sta imamo ako vam se ne svidja mrs...

markomarkovic

pre 8 godina

siguran sam da je ova vlast napravila proracun i da smatra da ce vise zaraditi od izgradnje ikea objekta nego od putarine tokom letnje sezone. za vreme krize se trosi!

mzex

pre 8 godina

@milan
To nije tacno, Ikeine prodavnice su obichno na periferiji grada i izmestaju se naplatne rampe cesto radi njih. Evo ti primer najnovije Ikee u Zagrebu, izmestena je naplatna rampa na autoputu radi nje.

dingospo

pre 8 godina

Hhaha, podviknula ikea i odmah se savio repic. ne nego iz cista mira je izmestaju a tek sto su je renovirali, koga farbate? Botove zeljne masnog sendvica i kvalitetnog soka?

Jack

pre 8 godina

Ma kakvo izmestanje, na kraju ce se neki genije dosetiti da asfaltiraju jednu stazicu pored auto-puta kojom ce se ici u Ikeu bez koriscenja naplatne rampe. Hoce neko da se kladi?

Zare

pre 8 godina

Krupni kapital je u toj meri zavladao našom državom da počinje da se bahati do neslućenih razmera. Sve vlade od pada Miloševića do danas bile su pod uticajima ali ni jedna nije izgubila kompas kao ova. Dalo se naslutiti po načinu njenog formiranja da je ispod žita došlo nove podele karata krupnih igrača i da će VLADA morati da igra mnogo brže po zadatim notama. Dolazak IKEE znači neminovana katanac za većinu malih privrednika koji se bave proizvodnjom nameštaja. Umesto da se oni pomognu sredstva se se usmeravaju kako bi se pomogla jedna MEGA-korporacija koja je bogatija od naše države. Kada se budu svodili bilansi koliko je novih radnih mesta otvoreno dolaskom IKEE niko neće ni pomenuti koliko je radnih mesta izgubljeno i koliko novca se odliva iz države umesto da se zadrži ovde kroz malu privredu.

Realan

pre 8 godina

Čisto istine radi naplatna rampa se izmesta zbog obilaznice, tako da i ne dođe Ikea ona se mora izmestiti. Žalosno je da niko, pa ni Ministarka ne pominju završetak obilaznice na kojoj su počeli radovi pre jubilarnih 25 godina a nismo uradili ni polovinu.

Pera

pre 8 godina

Gospodji i nama bi bilo mnogo bolje da je dala dozvolu za izgradnju najvece solarne elektrane na svetu. Nije moglo da se nadje mesto? Molim vas, zasto radite protiv svoje zemlje?

Морава и брда

pre 8 godina

Из Београда :
- Прва наплатна рампа ка Загребу је "ШИМАНОВЦИ" ( на око 30 км од Београда)

-Прва наплатна рампа ка Нишу је "БУБАЊ ПОТОК" ( на 10 км од центра Београда?)

ПОМЕРИТИ "наплатну рампу" из Врчина , у зони Малог Пожаревца, и тај део Шумадије( градови око Авале) ће да имају равноправан приступ савременом аутопуту, као и градови од Београда до Шимановца!

boban

pre 8 godina

UVEDITE VINJETE BREEEEE!!! Do kada mislite da maltretirate narod. Placanjem putarine, ustvari placamo stranim sleperima sto idu magistralnim putevima. Ovako vinjeta i svi sretni. Kakve rampe, kakve gluposti.

Vinjeta

pre 8 godina

Bravo odlicno,tako i treba samo neka se radi nesto,kad dodje druga vlast mogu da prebace na drugo mesto,znate ono kao u vojsci cisto da ti ne bude dosadno,prebaci ugalj levo pa prebaci desno ugalj,pa na kraju vrati gde je bio i tako prodje godinu dana u vojsci a 4 godine u Srbiji :)))

Put your money where your mouth is

pre 8 godina

OK, izmesticete naplatnu rampu (naravno, sve o trosku budzeta), ali posto ce se IKEA nalaziti na desnoj strani auto-puta ka Nisu, imace direktan pristup sa auto-puta kada se ide ka njoj, ali kada se ide iz nje ka Beogradu, kako ce onda da se pristupa? Semafor ne moze da bude na auto-putu, znaci mora da se pravi podvoznjak ili nadvoznjak. A ko ce to da plati? Da ne bude na kraju da su svi radovi oko omogucavanja poslovanja IKEA-i kostali budzet vise nego samo zemljiste koje je ona kupila?

Zex1

pre 8 godina

A taman sto zavrse izmestanje, uvesce vinjete... sve da ikea tu i fabriku otvara , trebalo bi malo razmisliti pre svega, a ne na prvu...

otac Makarije

pre 8 godina

Drago nam je da su SNS i njihov ministarski kadar jos jednom demonstrirali svu svoju nesposobnost, neznanje i potvrdili proces bananizacije Srbije kao drzave.

Da li iko veruje da ce troskove izmestanja naplatne rampe IKEA da plati? Ministarko, hocu odgovor koliko ce to da kosta budzet!

odliveni

pre 8 godina

Ocemo vinjete!
Pustite i ljude u selima pored autoputa da zive i rade! Nije samo beograd vazan pa da jedino oni ne placaju putarinu.

cartmanx

pre 8 godina

Ajd sto tokom najvecih guzvi izmestaju rampu, ali mene jos vise iritira zbog koga, cega i sta, tj. zbog IKeeee verovatno ce se tu neko mozda i ministarka dobro ugraditi. U svakoj iole ozbiljnoj zemlji nijedan "investitor" se ne bi ni usudio da pita za tako nesto...a sto rece jedan komentator kad vec izmestate mozete da postavite i carinu jer sve juznije je druga drzava, a mozete i da uvedete vizni rezim za te "bezobrazne" juznjake sto traze svoje.

MomaSRB

pre 8 godina

Gospodjo ministarko, UVEDITE VISE TE VINJETE kao svuda u Evropi, mnogo je jeftinije nego da izmestate najvecu naplatnu rampu, a i smanjili bi ste guzve!

Marko

pre 8 godina

Tako je ministarka, u sred letnje sezone... zasto prosto kada moze komplikovano...mada mislim da nema nista od toga skoro, al ajde. Ovo je cisto da nam malo opipaju puls

Dejan

pre 8 godina

Odlicno !!! Bas kad krene turisticka sezona i guzve na auto putu...
Da jos jednom pokazemo strancima kako je kad cekaju nekoliko sati na +40....
Mozda ih ovako i ubedite da ne idu u Grcku vec u Crnu Goru ....

bgd

pre 8 godina

Glavni razlog za izmeštanje naplatne rampe je - otvaranje prostora za povezivanje famozne obilaznice oko Beograda sa autoputem E75, koja baš tu negde kod postojeće naplatne rampe treba da se "ukrste".

vule vu

pre 8 godina

Da je nekoj domaćoj firmi to bio uslov otkacili bi ih odma, ali gde ikea okom tu naša vlast skokom. A zamislite šta im tek rade u briselu.

Lemilivoskodi

pre 8 godina

Da bi Beograđani mogli autoputem do ikee izmešta se naplatna rampa, a autoput od Niša do Doljevca, koji je niška opština, košta 190 rsd. Slavimo Beograd!

Ja

pre 8 godina

Kad se već dohvatiste teme naplatne rampe, zna li neko ovde da mi objasni za sta se plaća 240 din kad se izlazi iz Inđije za Bg, a posle par km opet ista naplata? Bg-Inđija 500 din, Bg-Pojate 530?!? Ako mi neko objasni logiku poklanjam mu auto i vozim biciklu jer onda za bolje nisam!

branko cankovic

pre 8 godina

Gospoda iz vlade se hvale dolaskom Ikee, i kazu kako ce se otvoriti novih radnih mesta. Ali ta gospoda ne kazu da je to jos jedan noz u ledjima jadne srpske ekonomije. Kazu da ce promet biti 400.000.000 evra (sto je uvoz i platni deficit drzavi od 300.000.000evra minimum, na kezu koliki ce biti troskovi uredjenja lokacije koju placa drzava (citaj:Mi gradjani)ne kazu koliko ce se malih pogona i prodavnica zatvoriti.Kolki ce popust imati u placanju poreza na dobit, ostalih pogodnosti, mozda ce im dati i 10.000 evra po novom radnom mestu. I na kraju godine ce cistu dobit izneti napolje, a Srbija u novom deficitu od suma sumarum 350.000.000evra.
Koji bi to dusmanin radio svom narodu

Goran

pre 8 godina

Pa sto je onda izmestate, I to u sred letnje sezone, ako nije uslov?
Ili je logicko zakljucivanje na bazi cinjenica nesto na sta ova vlast I ne racuna....

Zuki

pre 8 godina

Smesno da izmestamo naplatnu rampu koja je tu 50 godina da bi neko otvorio tu prodavnicu,kakva banana republika,u drugim drzavama bi im rekli evo sta imamo ako vam se ne svidja mrs...
(milan, 5. maj 2015 15:58)

Ne, u drugim drzavama ne bi potpisali takav ugovor a i da ga potpisu ispunili bi uslove na vreme. Da ne pricam o tome da u vecini nromalnih drzava rampe vise ne postoje. Ali na vinjetama se teze krade.
O kakvom izmestanju plavusa prica kada jos nije izvrsena eksproprijacija zemljista za novu rampu? Nisu ni poceli.

Red do "Laste"

pre 8 godina

Koliko treba biti pametan da premestanje rampe na najprometnijoj deonici u zemlji, mozda i na balkanu, radis leti kada je najopterecenija? Ovo meni deluje kao da se neko trudi da smisli sto vecu glupost. Napravice haos ne samo auto putu, nego i na obilaznici, pa ce onda oni koji idu iz BG ici smederevskim putem kroz Bolec da izbegnu haos i eto kolona i na smederevcu. Bravo mozgovi.

Lemi

pre 8 godina

Ocemo vinjete!
Pustite i ljude u selima pored autoputa da zive i rade! Nije samo beograd vazan pa da jedino oni ne placaju putarinu.
(odliveni, 5. maj 2015 22:25)

Care, a kako to mi ne placmao putarinu!? Gde god da mrdnemo iz grada - saceka nas naplatna rampa i odere.
Hjade malo smanjite vise sa tim anti-BVeograd dozivljajima ... vecina je ionako nebulozno i glupo.

Pera pisar iz administrativnog odeljenja

pre 8 godina

Obećala si da ćete ukinuti putarine i uvesti vinjete, sad nema ništa od toga, dograđuju nove. Skupa oprema, kamioni beže po sporednim putevima koje lome, krade se na rampama, ali neko je bio jači i od tebe, ili si samo imala lep san

realno

pre 8 godina

A gde je izmestaju, da li je obezbedjeno zemljiste i gradjevinska dozvola i da li je uradjen projekat nove stanice? Ili ministarka samo prica...

zeil

pre 8 godina

Kako je krenulo, Zorana nastavlja putevima "slave" svoje prve stranke (G17) i prethodnog Ministarstva koje je vodila. Za dve godine je u energetici uradila mnogo toga, npr. dobili smo novi račun za struju, na dve strane, koji se "lako čita". I sada se ređaju neuspeh za neuspehom, ali imam dobar osećaj da će u svom mandatu rampa "Bubanj potok" biti izmeštena! Meni je jako žao što se u Srbiji svako bavi svačim i verujem da je ministarka mislila najbolje kada je potpisala Memorandum sa Ikeom. Ali tamo je ramoa preduslov! Potpuno je druga priča što se Ikei nije ponudila alternativa, da se napravi servisna saobraćajnica u 4 trake sa isključenjem pre postojeće rampe - i da tako bude dok se, jednog lepog dana, inače ne bude završila obilaznica i pomerila naplatna rampa. Ovako imamo haos oko izmeštanja rampe (uopšte nije prosta stvar), preusmeravanje jednog potoka... Ne zna šta ju je snašlo.

Milos

pre 8 godina

Ikea nikada nece otvoriti prodavnicu iza naplatne rampe to je u svim velikim gradovima Evrope princip Grupe Ikea.Takodje najbliza naplatna rampa je izmedju 15 i 30 km od rubova gradova jer ti gradovi vode racuna o svojim gradjanima. Zasto polovicne informacije ministarko koje cemo proglasiti spinom . Nema razloga za laz a vi je bespotrebno iznosite cak i kad je istina bolja za gradjane .

5.10,15,20 ... ko se nije sakrio - u cuzu

pre 8 godina

Gospodjo ministarko, UVEDITE VISE TE VINJETE kao svuda u Evropi, mnogo je jeftinije nego da izmestate najvecu naplatnu rampu, a i smanjili bi ste guzve!
(MomaSRB, 5. maj 2015 23:03)

Vinjete u Srbiji?
NIKADA!
Jel je o onima sa naplatnih rampi, onomad, Velja Ilic pricao, kako, "da su malo kraduckali, jos i da se razume"?
Na naplatnim rampama se KRADE nepomljivo mnogo!
To je razlog, zbog cega ce ova zajednica ljudi, koja sebe naziva Srbija, od svojih javnih para, praviti novu naplatnu rampu, umesto da uvede vinjete.
Dajte, ljudi, da vise ne igramo zmurke ...

FANTAZIJA

pre 8 godina

Ministarka pustite ove zlonamerne što predlažu vinjete ,premestite vi lepo ovu rampu , pa svaku ponaosob otvorite sa kolegom Vulinom kako i dolikuje uz crvenu traku,makaze i omanju ali odabranu delegaciju...i naravno slučajne prolaznike koje anketira TV Studio B.

pera

pre 8 godina

Sada sam siguran da se beži od vinjeta
ZAŠTO?
Pa stranka(e) na vlasti kraduckaju kešovinu, kao kad ciga broji. Jedan za puteve Srbije, dva meni...
LOPOVI!!!

Srdjan Bg

pre 8 godina

Nisu ludi da uvode vinjetu kad od Bg do Su putarina iznosi koliko i u Madjarskoj za deseta dana voznje.Stari je to lopovski kadar i dok ih ne poteramo motkama nista od zabave..

Rango

pre 8 godina

Nije gradnja mosta nego samo izmestanje rampe, postavi se nova rampa gde treba i onda samo podigne stara, a spusti nova...i ti je sve...

Stefan

pre 8 godina

Ako platite 250 dinara pri izlasku iz Indjije za bg, na sledećoj rampi koja je udaljena svega par km pokazujete samo račun, ne plaćate ponovo. Isto tako kad platite putarinu na šimanovcima pokazujete račun pri isključenju sa autoputa za Indjiju. Važno za one koji idu u Autlet u Indjiju, mnogi 2 puta plate!!!

Saša

pre 8 godina

Koliko vidim veliki je broj onih koji su za vinjete. Međutim razmislite još jednom. Vinjete bi bile dobre za one koji autoput koriste regularno, tj. svakodnevno. Za sve ostale vinjete su skuplje rešenje, jer ne postoji vinjeta kraća od 7 dana. Što će reći ja kupim vinjetu koju bi mogao da koristim sedam dana, ali avaj meni samo treba danas. Drugo, vinjeta bi se opet najviše isplatila onima koji koriste autoput u najvećem delu. Međutim ja ako na primer hoću da idem u Aranđelovac, koristim autoput od Beograda samo do Mladenovca, a onda šumadijskom kaldrmom... Dakle profil ličnosti kome bi se vinjeta isplatila je neko ko živi u gradu koji je na koridoru 10 i svaki dan ima potrebu da istim vozi (npr svaki dan Novi Sad-Beograd). Svima drugima varijanta vinjete je drastično skuplja.