Petak, 10.04.2015.

10:24

"Ne ismevajte, dovodimo Diznilend"

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je da će lokalna samouprava nastaviti da pregovara o izgradnji Diznilenda u tom gradu.

Izvor: Beta

"Ne ismevajte, dovodimo Diznilend" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

338 Komentari

Sortiraj po:

Milena

pre 9 godina

Nije to tako loše održati dobre odnose i sa EU i sa Rusijom. Ova Vlada je jedna od uspešnijih što se tiče tog balansa između ove dve velike sile.

Balša

pre 9 godina

Ne znam zašto bi neko izjavio ovako nešto grandiozno ako ne može i da ne misli da realizuje to isto.To bi bilo političko samoubistvo.Iskreno iznenađena sam sa vešću ,u pozitivnom smislu.

Mileta

pre 9 godina

Lično bih voleo da se tako nešto i ostvari pa da mogu da vodim dete u Kragujevac u Diznilend da ne moram da putujem u Pariz da bi moja deca uživala tome.

SRBIJANA

pre 9 godina

Divna vest.Ja kao majka sam odusevljena cinjenicom da ce se uskoro na samo sat vremena voznje nalaziti mesto gde ce moje dete uzivati i zabavljati se i koje cemo rado posecivati.

Dixi

pre 9 godina

Voleo bih da do realizacije ove ideje zaista i dodje, jer bi doslo do otvaranja veceg broja radnih mesta, a promovisao bi se i grad i drzava.

прави човек за комбинат

pre 9 godina

Имам ја једног рођака, није завршио школу никакву, отпуштен је у рекордном року са сваког посла који је пробао, али зато стално има нови мегаломански пословни план, сигурна ствар, сад ће баш један велики инвеститор то да финансира, биће милиони направићемо чудо. Ако му и овај најновији генијални план баш баксузно пропадне, морам да му кажем да се опроба у политици.

Aca

pre 9 godina

Niste ukapirali...Poenta je u "povoljnim kreditima"koji bi se "sami otplaćivali.....Cilj je verovatno da se drpa od tih kredita i grade vikendice i slično...Sve to je smešno jer se Nikolić ponaša ko da se Dizni ništa ne pita....Nerazumem samo čemu se nadaju kad siđu sa vlasti...
Ordenju.....

just sayin

pre 9 godina

Napravite nesto radikalno.. napravite pristojan put do Kragujevca... mislite da ce Rumuni ili Bugari da putuji ovim nasim makadamima?? Ionako svi vec izbegavaju nase puteve.

Šilja

pre 9 godina

Radomir Nikolić je samo rekao da će lokalna samouprava da nastavi pregovore o izgradnji Diznilenda što je bilo dovoljno za salve uvreda a pojedini su čak sve ovo osudili na propast. Zaista neverovatno i poražavajuće je da se razmišlja na taj način. Stvarno ne znam kako može da smeta ovako nešto kada to grad neće ništa koštati? Ako neko hoće da gradi Diznilend ili bilo šta drugo uvek je dobrodošao, zašto mu zatvarati vrata? Ne kapiram one kojima smeta da Kragujevac postane moderan grad. Što je najgore svi ti koji sabotiraju se busaju u grudi i pričaju kako vole Kragujevac. Nego dobro, šta je tu je a ja kao Kragujevčanin se iskreno nadam da će se dogovoriti ovaj projekat pošto sam siguran da bi za Kragujevac bila odlična priča.

Paja

pre 9 godina

Odmah uporedjujemo sa necim stoje proslost i sto je bilo lose,nesto sto nije manir ovog coveka koji sada vodi grad!!!Bolje stavimo prst na celo i zapitajmo se sta nam ovakav investicija moze znaciti i koliko mozemo dobiti od iste.Da grad bude poznat po necemu sto je dobro i lepo sto ce znaciti za nase najmanje i najbolje a ne na lose i strasno!!!

Jeka

pre 9 godina

Covek daje sve od sebe da ovaj muceni grad pokusa da izvede na pravi put posto je poceo da se polako gasi nebrigom drugih i proslih vlasti!Zar je lose uraditi nesto ovako,dovesti jednog ovakvog investitora i firmu da ide za Beograd niko se ne bi bunio da to rade neke druge stvari opet se niko ne bi bunio!Samo oni koji ne vole grad mogu da ovo izvrcu ruglu i smehu.

Jasmin

pre 9 godina

Problem je sto neko drugi to nije pokrenuo i sto ne moze da se dogovori da bude dobar 10% posto kao sto se radilo u gradu Kragujevcu koji je dotakao dno zbog tih i takvih koji su mislili na sebe i svoje dzepove!Ovde ne vidim da neko zeli lose i da je ovo opasno po grad u bilo kom smislu bas suprotno moze da donese visestruku korist!!

Biljana

pre 9 godina

Imati ideju nije skupo jos istu ostvariti i dobro naplatiti je prava stvar!Ocigledno ovde mnogi brkaju loncice i misle da ce to gradjani placati,lepo je receno investitor koji ima novac i plus koji ce zaposliti veliki broj ljudi.To nam itekako treba mnogi neshvataju sta takva jedna investicija moze jos doneti!!

elenika nika

pre 9 godina

Šta fali da i Srbija dobije ovakav park? Kad smo kod ulaganja , naravno da mi nemamo para za to i da će morati da bude stranih ulaganja!

Kalaba

pre 9 godina

a daje kojim slucajem to rekao Verko Stevanovic svi bi ga kovali u zvezde i pricali hvalospeve ovako to je Tomin sin i on prica gluposti!!!Zasto se sve izvrgava ruglu,zastonema malo razuma,malo volje da se neko saslusa i cuje sta i kako covek zeli.On ovim postupkom ne zeli da svoj grad unisti vec mu pomogne da dobije jos bolju poziciju i sto vise stranih investitora!!!

Rista

pre 9 godina

Svuda u razvijenim zemljama i gradovima postoji dosta vrsta tematskih parkova za decu cak i odrasle ne samo Diznilend mnogi su atrakcija dobro prihoduju i pomazu lokalnoj zajednici ukojoj se nalaze!samo u ovoj drzavi gde bilo sta normalno i lepo da se predlozi se izvrne ruglu jer zaboga to je laz i mi ne znamo to da uradimo i nase pare ce da trose.Strasno umesto sa obe ruke ovo da podrzimo da se otvore radna mesta,krene priliv novca da se malo pokrene grad mi samo kritikujemo!!!

dex

pre 9 godina

@zana bojic

Naravno, nadam se da ce klinci uzivati u druzenju sa Mikijem. Standardna cena ulaznice je tricavih 70 evra, ali sta je to za vas... Bar 5 puta mesecno! I sad, u Parizu je neprofitabilan, ali ce u Kragujevcu ludo zaradjivati... Botovi, imajte milosti!

herkules s

pre 9 godina

Odlican potez koji bi podigao dve grane privrede,ugostiteljstvo i turizam i uvrstio srce Srbije u primamljivije evropske destinacije.

malagenija

pre 9 godina

"Rekao nam je tada da moramo da učinimo nešto radikalno, nešto neskvadišanje što bi Kragujevac izdvojilo na mapi istočne Evrope, i razlikovalo grad od desetine hiljada drugih u istočnoj Evropi", naveo je Nikolić.Ako je u mogućnosti i ne dira "narodni novac",zašto da ne.

Ikar

pre 9 godina

Starsno je kakav smo mi narod inasta smo sve spremni.Samo da se podsmejemo i narugamo!On ovim ne zeli svom gradu lose vec da pokusa da dovede jos jednog investitora koji zeli da ulozi svoj novac i zaposli neke ljude koji ce pristojno od te plate ziveti!Sta god neko pokusao normalno da uradi mora u ovoj zemlji da ga okrenu i naprave na neuspeh!

ccc

pre 9 godina

Nekada bese Bambilend ali njega nema, pobeze u Rusiju. Sada nam fali jos Diznilend, sve je sredjeno u ovoj zemlji pa mozemo svi u Diznilend. Jedino ne znam gde ce sutra ovaj da bezi..

zabriski point

pre 9 godina

"Nikolić je kazao da se Diznilend ne bi gradio sredstvima gradskog budžeta, već iz stranih ulaganja."-b92.Verujem da je tako,a onda ne vidim problem!

Jeca

pre 9 godina

Dovesti Diznilen u Srbiju je cast. Ne shvatam ko uopste moze da ismeva ideje koje bi donele radost nasoj deci, nama gradjanima, i sigurno veliki ekonomski dobitak nasoj zemlji??!

VUK KOJI GOVORI U BASNAMA

pre 9 godina

Dolazak Diznilenda u Kragujevac bi bio pun pogodak i mislim da bi izdvojilo ovaj grad od desetina koji se nalaze u ovom delu Evrope,dobro je da ima jos ljudi koji imaju ideje i mogu da ponude nesto novo.

Mr. Punch

pre 9 godina

@(Dizni na potezu, 10. april 2015 15:39)
Vi stvarno mislite da bi Dizni dosao u Srbiju??? Jeste li bili kadgod u Diznilendu? Jos ocekujete kakvu izjavu Diznija o tome???

Cinjenica

pre 9 godina

Ako mi sami ne dolazimo do ideja i zelje za boljitkom, drugi nam nece pomoci sami. Cenim pokusaje g-dina Nikolica i svih koji zele slicne stvari.

A.C.M.E.

pre 9 godina

Samo se vi igrajte sa Diznijem pa ima da vas tuže zbog zloupotrebe imena kompanije. Mislite da neće? Pitajte Politiku zašto Politikin zabavnk godinama nije objavljivao Diznijeve stripove (Paju i Mikija)? Zato što su bez dozvole objavljivali za vreme sankcija, pa su posle računi stigli na naplatu...

xRade

pre 9 godina

E bas sam prosle nedelje bio u DizniSvetu na Florodi. Ulaz je 100$ po danu al od 4toga dana drasticno je jeftinija. I zaista vredi. To mi je bio 5ti put da idem, deca su vec porasla i jedva cekam unuke ponovo da idem.

back

pre 9 godina

Dobro ja da neko mari o turizmu u Srbiji, to ne treba zapostaviti. Uz Beograd na Vodi i Diznilend, Srbija može mnogo uznapredovati i razviti turizam. Puna podrška, ovako treba nastaviti.

Dizni na potezu

pre 9 godina

Ovo je ozbiljna izjava! I jos je potvrdjena od strane Nikolica. Ako se ispostavi da ovo nije istina on bi mogao imati gadnih problema sa kompanijom Dizni. Pregovori i otvaranje novog setog u svetu Diznilend parka su velika stvar u poslovnom smislu. Ako neko iznosi lazne podatke o poslovanju jedne korporacije time utice na vrijednost i ugled te firme. Za manje stvari su americke korporacije tuzile i do prosjackog stapa dovodile ljude.
Dizni, Mac i ostali tu znaju da budu nemilosrdni.
Ima li nekog novinara koji ce da kointaktira Diznijev stab za Evropu i zatrazi potvrdu ovoga sto je Nikolic rekao?
Ili da sacekamo da ga sam Dizni pronadje?

DK

pre 9 godina

Vest o Diznilendu u Kragujevcu je sama po sebi Diznilend....al komentari profesionalnih placenih komentatora su i od vesti koja je smesna jos smesniji....

MikaSG

pre 9 godina

Pa Disneyland cak ni u Parizu ne posluje profitibalno, gdje ce onda u Kragujevcu? Ja sam 1992. u Parizu (tek krenulo) za dnevnu kartu platio 150 franaka, sto je bilo 50 njemacki maraka.

Paprika

pre 9 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem. Pa da li je neko od vas uopšte bio u Diznilendu i da li znate kolike su cene tamo?U Srbiji bi imao max 2 posetioca nedeljno :)A i pored astronomskih cena Dizniled u Parizu radi u minusu.

objektivno

pre 9 godina

To je uvek dilema, da li poceti od malih stvari, na primer da se ne bacaju kutije od deterdzenta u planinske potoke, ili odmah preskociti sve realne probleme u zivotu i pricati o bilo cemu. Nije sporbo sta je bolje. Blago onom ko rano poludi, njegovo je carstvo nebesko.

yea

pre 9 godina

mislim da je takav projekat na pocetku mandata pogresan. Ajmo prvo sa sredjivanjem centra, imamo smesan centar grada. Da se pokrpe ulice, I zavrsi put do batocine. A Diznilend je malo nerealan ali ni to nije problem treba da bude ambiciozan gradonacelnik. Veci je problem hronicna nerentabilnost dobrog broja Diznilenda. Propast te investicije bi gurnuo grad u ambis

Visa hotelijerska skola

pre 9 godina

Objasnite mi molim vas laici kako mislite da privucete turiste sirom Evrope da dodju kod nas?? Sa dva festivala (Guca i Exit) od po 5 dana? Ili mozda da im prikazujete lokacije kako su i gde u svakom ratu porazeni(na neki nas nacin) od nas samih?? Tematski parkovi rade tokom citave godine i to sto u blizini(krug od barem 1000km) nema nijednog treba iskoristiti,dok se neko drugi ne seti(Grcka,Hrvatska,Rumunija).

e!?

pre 9 godina

"Deca su naša budućnost i treba im omogućiti da detinjstvo provedu kroz igru i zabavu. Mislim da je ovo odlična ideja, obzirom da je Kragujevac poslednjih godina samo propadao. Raduje me što će moje dete moći da uživa u zabavnom parku."
(Kragujevčanka, 10. april 2015 11:31)

Gospodjo, da ste ikad videli Diznilend primetili bi ste u cudu da je proporcionalno manje nego odraslih (da bas ne kazem matorih).
A kad bi ste videli cenu ulaznice (68€ za dva parka) mislim da bi vas prosla zelja. Znate, Diznilend zovu PARK ali nije besplatan. I ne radi se o ringispilcicima klackalicama ili igraonica u pesku nego o komplikovanim masinama skupim za odrzavanje, i uz koju ide i njen scenario.
I na kraju jos da dodam, Disnilend Paris vec godinama kuburi na ivici rentabilnosti uprkos MILIONIMA posetilaca iz CELOG sveta.

1234

pre 9 godina

pozurite samo, jer kada se izgradi, bgnv ce biti glavna medjugalakticka atrakcija. miki maus, silja i paja patak su vec rezervisali penthaus apartmane u kuli. ili je to mozda samo epizoda iz crtanog filma?!

ekonom

pre 9 godina

moze da se otvori nesto zanimljivo i u Kragujevcu ali ne mora Diznilend, jer da je to tako jednostavno verovatno bi po neki Diznilend imala svaka drzava

Pera

pre 9 godina

Bilo bi lepo za klince. A ovi ogorceni matorci ne moraju ni da idu u park. Od cele Srbije treba napraviti atrakciju, to je dobro za turzam. Ne samo Beograd. Srbija mora da postane atraktivna po celoj teritoriji zemlje. Nikolicu, samo napred a na ove ljubomorne ne treba obracati paznju. A sad, Leskovac, Uzice, Valjevo, Nis, Kraljevo, MIlanovac, Vrsac, Zrenjanin, Sombor itd.

Lotus

pre 9 godina

Logicno je da grad ne bi finansirao ovaj projekat. Ovde bi bilo reci o velikoj investiciji. Zamislite samo koliko bi to doperinelo turizmu naseg grada.

Dr.Buzdovan

pre 9 godina

Ma meni nije jasno kako to da Palma nije dosao na tu ideju.ipak on je covek obisao ceo svet i cak se u Dubaiju peo na najvisu kulu u Evropi, tako da taj posao sa diznilendom njemu treba da se poveri

nebojsa bg

pre 9 godina

@(Bane, 10. april 2015 10:42)
Jubilarni, 200ti minus je od mene, tek da se zna..Nego, zemljak, kod vas u Svedskoj hladno? Al' standard dobar..Covek poredi Skandinaviju i ovu tzv drzavu, neverovatno. Nekad se pitam, kako ste vi sa takvim razmisljanjem uspeli da odete i dobijete papire, posao? Ja bih za sve sa ovih prostora (ukljucujuci i sebe koji idem za mesec dana) uveo obavezan psiho test pri ulasku u zemlju..Cuj, bio u Kopenhagenu, u najnajnaj gradu u Evropi, i to poredi sa rupom zvanom Kragujevac?!? I jedan moj kolega ima sestru u Majamiju, i ima slike poletanja satla. Pa nije rekao "mnogo je dobro, ajde i mi ovo da napravimo"..Ima nesto u onome o svemiru i ljudskoj gluposti, vredi se podsetiti ponekad na tu misao, definitivno.

Кум Жоржо!

pre 9 godina

Gradonačelnik je dodao da je gradska uprava, potom, o tome ozbiljno razmišljala i shvatila...

О чему ви мислите и да ли ишта схватате? Народ нема посла, Крагујевац је у чамотињи, а вама само недостаје Дизниленд! Све вам је како треба, нема мита на Универзитету, само вам још фале Мики и Шиља!

Ја не знам ђе ми је глава од посла,она дошла!

Nevenka

pre 9 godina

PA bolje da decu učimo Diznijevim junacima nego da im dozvoljavamo da gledaju svakakve gluposti na televiziji. Samo da mu pođe za rukom i da stvarno obezbedi dolazak te koorporacije u Srbiju

dobra ideja, mogli bi da im predlozimo???

pre 9 godina

Prekjuce su pricali o Beogradu na vodi, juce prepodne pojavila se vest o izgradnji tunela ispod Beograda i to ne jednog, a danas Diznilend u Kragujevcu. Sta je sutra na redu?
(realista, 10. april 2015 11:06)

Kosmodrom u Bajcetini i hotel sa sedamdeset zvezdica za vanzemaljce???

vidan

pre 9 godina

Kragujevcu su preko potrebne investicije, tako da ne treba nijednu dobru ideju odbacivati. Realizacija ove investicije bi zaposlila veliki boj građevinskih radnika tokom izgradnje projekta, a nakon toga veliki broj ljudi i u uslužnim delatnostima

SerbianoPFC

pre 9 godina

Bog te j..'. pa ovo je da čovek poludi!! šta na ovu vest normalno iskomentarisati?! ovi su se toliko osilili i sprdaju da to vređa inteligenciju prosečno inteligentnog čoveka! Jeste... Diznilend nema gde da otvori pa će u selo Kragujevac da dođe(uz dužno poštovanje Kragujevčanima)! Strašno!

extremesportist

pre 9 godina

Postoji 4 Disneyland-a. U Los Anđelesu (originalni), Parizu, Tokiju i Hong Kongu, a naši bi da ga naprave u Kragujevcu. Većina ljudi iz ostatka sveta ne zna ni gde je Beograd, a kamoli Kragujevac, i još da im objasnimo da pored 4 gore navedena grada Diznilend postoji u jednom gradiću u Srbiji.

Nisu ludi ljudi iz Diznija. Toliko poznatih svetskih gradova nije uspelo da ubedi Dizni da park naprave kod njih i očekujete da poverujemo da će ga izgraditi u Kragujevcu, smešno. U najboljem slučaju biće to malo veći luna park sa motivima Mikija, Aladina, Vudija...

kiki-riki

pre 9 godina

Extremesportist, ima jedan i u Orlandu, Florida. Bio licno pre 7 godina. Svi ti parkovi su preskupi za nase uslove. Sve turista do turiste. Nikada gomila turista nece doci u Krafujevac gde normalnog hotela nema. Napredni radikali ideju nemaju.

buda-baba

pre 9 godina

Napredno nema sta,svaki grad bi trebalo da ima makar po 3 ovakva strucnjaka.Mada ne zameram mu veliki vodja je dovodio intel da pravi telefone....

bb

pre 9 godina

Fabrike, braćo, fabrike, a ne zvona i praporci.

Kakva su ovo polovična rešenja za "podizanje zaposlenosti". Industrijski grad, koji se ponosio stručnjacima i vrsnim tehničarima, tehnologijom... Sada treba da se ponosi holivudskim cirkusom?

Nije li to još jedan dokaz sistematske degradacije?

Vaše ime

pre 9 godina


Još samo svemirski program da izgradimo i postajemo mala amerika!
Tri karte za Holivud, dve za Diznilend, jednu do Marsa...
Dobrodošli u Srbiju, u zemlju mogućnosti, sa vaše desne strane su puste njive i livade, ali bez brige, uvozimo original plastičnu GMO hranu.
Sa vaše leve strane su zbunjeni ljudi pocepane odeće, u kolima starim po 20 god.
Čekaju u redu da se zaposle kao maskote Mikija Mausa, Šilje, i ostalih kultnih junaka SrBske književne istorije.
Dobrodošli u Srbiju, u zemlju mogućnosti, cilj našeg puta je da pronađemo put do našeg cilja...

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

I kad izgradi Diznilend, onda ce ljudi iz cele Evrope da pohrle u Kragujevac koridorom 10 i 11, kanalom od Egejskog mora, prugama preko 120km/h......

Max

pre 9 godina

Problem sa Diznilendom je to sto je skup. Manje vise park. Njega ce ionako finansirati Walt Disney Corporation, ali karte, atrakcije itd itd, to je sve preskupo za nase uslove cak i ako bi prosecna plata u Srbiji od jednom skocila na 1000 evra.

Zare

pre 9 godina

A sto da ne? Moramo razmisljati drugacije od drugih i moramo biti ambiciozniji od drugih ako zelimo da budemo uspesni. Ako zelmo da privucemo turiste moracemo da ponudimo ono sto zemlje u okruzenju nemaju.

Baksuz1

pre 9 godina

To da li je nesto skupo za gradjane Srbije nije pitanje koje nas treba da zanima.Ako neko misli tj privatni investitor da ima interes da nesto napravi,a sto ga sputavati?Izvolite napravite tri tematska parka ako zelite.Jos ako to dobro radi jos bolje za drzavu i gradjane.Zasto unapred sve zelimo da ismejemo?

Rivaldo

pre 9 godina

Zasto ismevati ideju o gradnji takvog zabavnog parka?Da li znate koliko bi turista iz regiona dolazilo da poseti tako nesto i koliko turista poseti recimo onaj park u Parizu?Ako neko ima interes da to gradi,zasto da ne?Izvolite to,to i to,ulozite svoj novac i samo gradite,ne jedan nego tri ako hocete.Prosta stvar.Secam se koliko su se Draganu Markovicu Palmi smejali za onaj akva park u Jagodini,a sada leti nema gde igla da padne jer ne samo da dolaze ljudi iz okolnih gradova i mesta vec i dosta stranaca koji putuju kroz nasu zemlju.Za zoo vrt necu ni da pricam kakve je sve covek podsmehe trpeo.A to je samo jedan primer.Sto se mene tice,ako neko hoce tako nesto da napravi u Srbiji generalno i da to ne kosta budzet tj gradjane,mislim da bi tako nesto trebali da docekamo rasirenih ruku.

vuk

pre 9 godina

ma ajte molim vas..Kragujevac nema autobusku stanicu,autobus se ceka na parkingu ili na ulici ako ga ,,uhvatis,,.Reka Lepenica izvor svih otrova,grad prljav i oronuo sav,iskreno sramota me je kad mi neko dodje iz inostranstva u goste,a on ce da pravi Diznilend xD

micky mouse

pre 9 godina

Za ovakav projekat mi svakako i nemamo pare iz sopstvenog budzeta, a strana investicija je svakako dobrodosla, i to da takodje bude uslovljena prvenstvom zaposljavanja domacih preduzeca kao sto vazi za bg na vodi, a ovo bi bio preporod za centralnu srbiju, sto se tice turizma a i ljudi bi se zaposlili.

Zana Bojic

pre 9 godina

Dzaba ismejavaju i kritikuju ovakvu ideju. Meni je ovo fenomenalno i jedva cekam da svoje dete odvedem u Kragujevac da vidi sve Diznijeve junake i da se igra. Ne moram da razmisljam kako cu dete morati da vodim van granice da bih mu to priustila.

Dejan Kostic

pre 9 godina

Vucic pravi Beograd na vodi, Nikolici diznilend i kanal do Egejskog mora, neko mora da napravi i more u Srbiji pa da upotpunimo turisticku ponudu posto cirkus vec imamo.

DraganCe

pre 9 godina

A turisti ce dolaziti brodovima koji ce ploviti kanalima koji spajaju sva obliznja mora i reke, a koje ce izgraditi njegov tata! Strava, ja sam odusevljen!

neko

pre 9 godina

Imam predlog kao rodjeni kragujevcanin da napravite bar jedan park u kome ce ce sve biti normalno kao u svakoj razvijenoj drzavi posto je ceo grad vec diznilend

Xepoj

pre 9 godina

Treba vas ismejavati na svakom koraku i u svakoj prilici ,zato sto je ismejavanje ovakvim fantazijama patriotski cin normalnih stanovnika ove zemlje.

Nebojša

pre 9 godina

A onda kosmodrom u Lajkovcu, metro u Gornjoj Kravarici, tunel Guča-Maribor (za goste sabora) i stanica za teleportovanje na Vračaru? A ja mislio da su teške droge zabranjene u ovoj zemlji...

DJ Ape

pre 9 godina

Beograd na vodi, tunel kroz Beograd, kanal do Egejskog mora, Diznilend... Ljudi, hajde da vi prvo zakrpite rupe na putu i uvedete vodovod i struju ljudima, lako ćemo mi za dalje...

Izida

pre 9 godina

Svaka ideja koja može da doprinese razvoju zemlje je dobra i treba je podrzati i medijski, ali ne u negativnom kontekstu kao što se opozicija trudi.

AcaS

pre 9 godina

Nije izričito rekao pravimo Diznilend već to ili nešto slično, znači manji tematski park (nikakav Diznilend kao u Parizu, to ionako samo pravi gubitke), ukoliko nađu partnera koji može to da realizuje.

milos

pre 9 godina

opet dosta negativnih komentara ali bitno je da se gradi, neka se gradi bilo sta, neka se uposljavaju ljudi, to je dobra investicija, velike pare se mogu zaraditi na zabavnom parku! U svakom slucaju podrzavam ideju, samo napred!

^miris-proleca^

pre 9 godina

I dalje ne shvatam sta je ovde toliko smesno? Kad se kaze Diznilend ne mora se misliti samo na velike zabavne parkove. Postoje i tematski koji bi nam dobro dosli u svakom smislu. I odakle nekome ideja da bi sve to finansirao grad?

yoyo

pre 9 godina

Ne vidim razlog za ismevanje ove ideje. Svaka strana investicija je dobrodosla i sigurno je da ce ovakav projekat privuci i domace i strane turiste i oziveti Kragujevac.

Vuk

pre 9 godina

Postoje brojne varijante na Diznilend koje su u drugim evropskim zemljama prava atrakcija.Imate Port Aventuru u Spaniji, Prater u Becu i oni su pravi magnet za turiste.Mislim da je ovo sjajna ideja sto se tice Kragujevca,jer u tom delu Srbije nedostaje takav turisticki sadrzaj.

tata, jel sam pametan?

pre 9 godina

To gradonacelnice! To ! Oma otvaraj, pa kad nahrle svi ti turisti!

Ima svi kontejneri i kante za smece da budu puni kvalitetnim smecem i napola pojedenim hot-dogovima!
Ala ce da se omrsimo! Imace po cemu kvalitetnom da se rovi a ne po ovom smecu danas. Vec krce crevca dok zamisljamo napola pojedene pilece nogice i polupune kartonske case sa kolom, svuda oko nas- samo pruzis ruku a n eki kvalitetan otpad...Idi bre. A tek kad pocnemo izvoz sa svim onim sto turisti zaborave iza sebe...nema kraja razvoju privrede!

Aferim junacino- ali si ovo snislio,tata te ljubi!

Marence

pre 9 godina

Zasto ismevati ideju o gradnji takvog zabavnog parka?Da li znate koliko bi turista iz regiona dolazilo da poseti tako nesto i koliko turista poseti recimo onaj park u Parizu?Ako neko ima interes da to gradi,zasto da ne?Izvolite to,to i to,ulozite svoj novac i samo gradite,ne jedan nego tri ako hocete.Prosta stvar.Secam se koliko su se Draganu Markovicu Palmi smejali za onaj akva park u Jagodini,a sada leti nema gde igla da padne jer ne samo da dolaze ljudi iz okolnih gradova i mesta vec i dosta stranaca koji putuju kroz nasu zemlju.Za zoo vrt necu ni da pricam kakve je sve covek podsmehe trpeo.A to je samo jedan primer.Sto se mene tice,ako neko hoce tako nesto da napravi u Srbiji generalno i da to ne kosta budzet tj gradjane,mislim da bi tako nesto trebali da docekamo rasirenih ruku.

vlmr

pre 9 godina

Ali carski je što negativnih utisaka uvek ima isto na sve pobunjenike komentare, i što se stvarno trude da na svaki lupe minus.
Evo ako vas gazde ne hvale, ja da vas pohvalim. Bravo!!

grejfut

pre 9 godina

(boze urbani)

u SAD postoje dva, jedan se zove disneyland (kalifornija), drugi je originalni na floridi i zove se disneyworld.

prosto ne znas ko je gori, da l SNS sa sivenjem theme parkova ili DS koji ne kapira da nikad necemo u njih gledati vise kao na opciju...

Vuk

pre 9 godina

Postoje brojne varijante na Diznilend koje su u drugim evropskim zemljama prava atrakcija.Imate Port Aventuru u Spaniji, Prater u Becu i oni su pravi magnet za turiste.Mislim da je ovo sjajna ideja sto se tice Kragujevca,jer u tom delu Srbije nedostaje takav turisticki sadrzaj.

нео плантерс

pre 9 godina

Еурополис, Шведски стандард, Француцке железнице, Београд на води, Канал до Егеја, тунел кроз Београд, тунел кроз Фрушку гору, Дизниленд...
Човек би помислио да је живот у Србији права бајка. А реалност је да не могу да изграде Новом Саду мостове порушене пре 16. година, да не могу да направе аутопут кроз равницу већ 25 година, да су нам пруге спорије него британске са средине 19. века, да су нам путеви рупа до рупе итд...
Бајка јесте, ал срећни крај се не назире...

Student

pre 9 godina

Hej Radomire, okreni se oko sebe, Kragujevac se raspada, ljudi su nezaposleni i jadni, pola grada je na bensedinima, bolnice su ruine, 200 dece dnevno jede u javnoj kuhinji... Ali ne, napravi nam Diznilend, tramboline dok nam krce creva i jos vise hleba i igara.

Xepoj

pre 9 godina

Pretpostavljam da ce u Zitoradji biti staza za Formulu 1 ,u Svrljigu kosmodrom ,a mogao bi i nosac aviona da se napravi pa da patrolira Moravom kako bi sve to mogli lako i brzo da sacuvamo od nekog od brojnih neprijatelja naroda,drzave i vlasti.

zivan

pre 9 godina

Sta ce ovaj svetski deciji cirkus u Sumadiji? Ne moze se ekonomija graditi vestackim podsticnjem turizma. Diznilend i slicni parkovi se otvaraju tamo gde je za takvom ponudom zabave, edukacije, razonode velika lokalna potraznja. Kragujevcanima je potrebno osnivanje proizvodnih firmi sa izvoznim asortimanom.

Srđan Lalić

pre 9 godina

"Onaj ko je pokušao tu ideju da ismeje nema pojma o čemu govorimo i razmišljamo", naveo je Nikolić i dodao da će grad i dalje pregovarati na tu temu.
U pravu si. Niko nema pojma o čemu razmišljate. Ni vi ne znate. Ustvari vi i ne razmišljate,samo nasumično lupetate. Sama ideja o Diznilendu u Kragujevcu je toliko apsurdna da je ideja o BgH2O u poređenju sa ovim skroz realna. A nije. A možda je samo ideja da i vi donesete neki lex specijalis na lokalu pa otmete neku atraktivnu lokaciju za svoje pajtaše pod izgovorom nekog projekta. Šta znam...

raamen

pre 9 godina

Парадигма ове власти! Градоначелник са својим тимом озбиљно смишља какав би пројекат могао да покрене град и најбоље чега се сети је - Мики Маус! Стварно, није то за смејати се...

Pata

pre 9 godina

eno ga jedan u parizu koji nikada nije stao na noge od otvaranja. to je, cini mi se, napomenuo i ambasadaor sad kirbi kad mu je grof od sumadije saopstio ovu fenomenalanu ideju u rangu 'bgh2o'.

mike

pre 9 godina

Voleo bih da cujem ove pametnjakovice koji sve kritikuju ovde i jedva cekaju da izadje neka vest kako bi imali sta da pisu. Lepo je cuti da neko pokusava da od svog grada nesto uradi a vi ostali samo bacajte smece!
Zelim ljudima velik uspeh na ovom planu!

Xepoj

pre 9 godina

Pretpostavljam da ce u Zitoradji biti staza za Formulu 1 ,u Svrljigu kosmodrom ,a mogao bi i nosac aviona da se napravi pa da patrolira Moravom kako bi sve to mogli lako i brzo da sacuvamo od nekog od brojnih neprijatelja naroda,drzave i vlasti.

Dajana

pre 9 godina

Svako ulaganje u turizam je pohvalno i preko potrebno.Srbija ima mnogo potencijala ali nazalost oni koji su prethodnih godina i decenija bili na vlasti nisu to znali da iskoriste.Zabavni park ne moze da bude gubitak,vec samo podsticaj da grad zivne i privuce sto vise turista.

sanja

pre 9 godina

podrzavam sve sto bi moglo da doprinese poboljsanju stanja u drzavi. Ako to znaci privlacenje investicija, podizanje turizma na visi nivo, ozivljavanje nekog grada i regiona ne vidim sta je sporno.

Filip KG

pre 9 godina

Tako je, a ljudi će moći da nam doplove u taj Diznilend kanalom Dunav-Morava-Vardar kad priključimo Lepenicu na njega!
Plašim se da izbacujem ovakve ideje, ovi će ozbiljno da ih uzmu u razmatranje....

boki

pre 9 godina

Doticnom gradolnaceniku prioritet treba da budu ulice grada Kragujevca jer je sramota gde zivimo i u kakvim uslovima.Ulice raskopane, sahte na po 10 cm iznad nivoa asvalta ili ispod , verovatno i zavisnosti od raspolozenja radnika kad su ga postavljali.Treba da se stidimo naseg grada u centru rupa do rupe, izgradili plazu a oko nje haoticno stanje treba ti traktor da pridjes a ne automobil, e kad se srede putevi u gradu tad nek razmislja o dovodjenju diznilenda

Jovan

pre 9 godina

Beograd......na vodi...
Kragujevac...Diznilend
Nis........Park iz doba Jure
Brze pruge od "200km/h"?!!
Čipovi, mercedesi, šeici,
Koridori 12,13,14,15
...moj zivotni moto je...ima se, moze se :)
Jel to stigla vec 2016-ta?

да да

pre 9 godina

У најјачој економији европе, Немачкој, па немају дизниленд а ми ћемо да га правимо. Дакле, кме !!!

macor

pre 9 godina

Ovo je necuvena glupost...Koliko covjek mora da je glup i neznalica pa da izvali ovoliku laz.
Pa Dizni kompanija bi mogla da kupi tebe zajedno sa gradom i okolinom i da vas sve odnese negdje u Ameriku i tamo otvori zabavni park - da dolaze ljudi da te gledaju- e to bi bila atrakcija!

nezasticeni svedok

pre 9 godina

Znate onu kad seoski politicar daje izjavu za radio:

Kakav vam je kulturni zivot ovde?
- Jako dobar! Narocito leti! Hvala na pitanju.
A zimi?
- Slabije.
Zasto?
- Pa ne moz´ da stane ringispil u zadruzni dom.

boki

pre 9 godina

Ne treba u samom startu isemjavati ovu ideju. Ukoliko bi Kragujevac zaista dobio Diznilend, to bi jedinstveni zabavni park u čitavoj Istočnoj Evropi, koji bi generisao veliki broj radnih mesta i velike prihode za lokalnu samoupravu

Nacionalni park Srbija

pre 9 godina

Jel' ono bese i Slobin Marko pravio zabavni park? Ovo je, izgleda, neka zarazna bolest koja se prenosi medj' predsednickom decom.

Milos Popovic

pre 9 godina

Prvo da pitam da li je ovaj bio u diznilendu? Pa nisu to Diznijevi crtaci, to je bre prava cirkusijada. Niko normalan nebaca pare ni na gradnju ni na razgledanje.
NEMOJTE VISE DA ZLOSTAVLJTE BESPOMOCAN NAROD !!!!!!!!!!

Kragujevčanka

pre 9 godina

Deca su naša budućnost i treba im omogućiti da detinjstvo provedu kroz igru i zabavu. Mislim da je ovo odlična ideja, obzirom da je Kragujevac poslednjih godina samo propadao. Raduje me što će moje dete moći da uživa u zabavnom parku.

sumadinac

pre 9 godina

Taman da malo zivne juzno od beograda. Jako kreativna ideja, i svakako ce doneti atraktivniji izgled samog kragujevca a i dovesce strane turiste u centar srbije, a uz to pokrenuti privredu i zaposliti ljude. Ne vidim u cemu je problem?

Kol

pre 9 godina

Ovi su definitvno na nekim drogama, ja zaista drugo objasnjenje za ovoliko gluposti nemam ali zaista! Kanal do Grcke, Beograd na vodi, Diznilend, sledece definitvno grade kosmodrom kad vec moze da se masta neka onda bude sto vece, a realno stanje u drzavi tragikomicno!

madre mia

pre 9 godina

sasvim normalno je da za takvu vrstu investicije, u krugu od 50km postoji aerodrom, na koji bi ti silni turisti dolazili. tako da, nemojte se zavaravati sa ovim

NN

pre 9 godina

Pa ako bi Diznilend ikada razmisljao da pravi neki park u ovom delu Evrope i naseg okruzenja verovatno bi se opredelili za Hrvatsku ili Madjarsku.
Pa Diznilend nemaju mnogo jace turisticke sile poput Spanije, Italije... Spanija je bila u opticaju kada se odlucivao o prvom Diznilendu u Evropi i tada je odluceno da se napravi u Francuskoj u Parizu.

Mare

pre 9 godina

Jaoj bre, ko nam je na vlasti u KGu, pa diznilend postoji na svega nekoliko lokacija u svetu , kakav bre KG? Zar stvarno misli da ce Diznilend da nadje racunicu da ulaze u raspali grad... Covece sredi infrastrukturu, uredi baste, ulepsaj grad - kakav crni Diznilend, cemu to sluzi, i zna li koliko kosta ulaznica za Diznilend u Parizu?

Dragan

pre 9 godina

E moja Srbijo, kako vas lazu. Ode prosecna plata za jednu porodicu samo za ulaz, proverite sami. A Dizni nebi nikad u pustinji nesto gradio. Samo vas lazu, Juzni Tok, Beograd na vodi, Metro itd. Ali nerazumem da vama to nije preko glave, pa nekad je dosta.

boze ubrani

pre 9 godina

U svijetu postoji 5 (slovima -pet) Disneyland parkova. Originalni je u Kaliforniji a ostali su pored multimilionskih gradova. Tri su u Aziji- Sangaj, Hong Kong i Tokio.U Evropi jedan, pored Pariza.
Evo srecom su ovaj tip i njegova ekipa nakon duzeg razmisljanja skontali da "dovedu" Diznilend....
Svi parkovi su u vlasnistvu Disney kompanije.
Sa kime precizno iz Disney kompanije ste pregovarali Nikolicu?
Ne trabunjaj covjece, samo se brukas.

Milosavljevic

pre 9 godina

Polozaj Kragujevca je odlican za lokaciju Diznilenda u ovom delu Evrope. Ako postoji ikakva sansa da se ovo i ostvari treba je prigrabiti i ne ispustati. Efekti ce biti i veci nego sto mozemo i da pretostavimo.

Milos

pre 9 godina

Niti sam njihov niti imam veze sa njima,ali Radomir nije kriv za to sto komunalci ne primaju platu,sto su unistili niskogradnju a potom i cistocu,pa hteli vestacki da naprav3 prvaka u vaterpolu,para i para i para!!! sad je kriv Rale...mislim da nije!

secikese, botovi i ubice

pre 9 godina

A posle diznilenda i olimpijske igre! A bulevar pored Plaze razvaljen stajao 3 meseca, niko nije mogao da okrpi 10 kvadrata puta. Ulice katastrofa, ući ćemo i u 22 vek sa neasfaltiranim putevima na 3 kilometra od centra. Ljudi preturaju po kontejnerima, kako to da objasnimo "stranim turistima koji će da pohrle"?

realista

pre 9 godina

Prekjuce su pricali o Beogradu na vodi, juce prepodne pojavila se vest o izgradnji tunela ispod Beograda i to ne jednog, a danas Diznilend u Kragujevcu. Sta je sutra na redu?

BATO

pre 9 godina

Srbijo,probudi se!!! Nasu vladu kao i clo rukovostvo drzave zahvatio je neki virus koi izaziva totalno slepilo i ludilo.Dok ljudi umiru od gladi, sami sebi oduzimaju zivote zbog bede u koju su ih doveli, vladari grade sebi spomenike uzimajuci i poslednju paru od gladne raje.

BATO

pre 9 godina

Srbijo,probudi se!!! Nasu vladu kao i clo rukovostvo drzave zahvatio je neki virus koi izaziva totalno slepilo i ludilo.Dok ljudi umiru od gladi, sami sebi oduzimaju zivote zbog bede u koju su ih doveli, vladari grade sebi spomenike uzimajuci i poslednju paru od gladne raje.

makar sta!

pre 9 godina

Aaaa, a onda ce "bogati" sumadinci da navale u Disneyland, ulaznica za porodicu pisljivih 150-200 Evra!

Ovde sve ludak do ludaka, nekad se zapitam jel sanjam i kad cu se vec probuditi iz ove nocne more zvane napredna Srbija!

vlada

pre 9 godina

Gradonacelnice prvo zakrpite ulice.Gde god krenes na dvesta metara od centa pa dalje tockovi otpadaju.Nocu se i ne usudjujem da krenem kolima van centra.

dusan

pre 9 godina

dakle diznilend nikada ali nikada nece doci u zemlju koja ima manje od 20miliona stanovnika i isto tako nece doci u zemlju koja ima uzasno slabu kupovnu moc....

Mickay

pre 9 godina

Ovaj covek ne zna sta prica.
Evo nekih podataka :

Broj posetilaca u 2014: 14,2 milona posetilaca
Pedeset devet atrakcija
Na 35 minuta direktnom zeleznickom linijom iz centra PARIZA!!!
Pedeset pet hiljada zaposlenih.
Hotel Disney: pet hiljada i osam stotina soba!
Ovo se sve moze proveriti na portalu Disneyand Resort Paris.

Mnogo me nerviraju odrasli ljudi koji fantaziraju kao deca u vrticu i to
posle iznose kao neke istine, pa se cak i uvrede ako neko pokusa da im dokaze da nisu u pravu ili da su jednostavno lazovi.
Pa jedan autoput od Kragujevca do Batocine se gradi vise od trideset godina i jos bruke jedne nije zavrsen! I on prica o Diznilendu!? Ej pa kako ce ti posetioci da stignu do tog "parka"? Jaseci na grani?
Sramota je lagati tako bezocno.

Radivoje Markovic

pre 9 godina

Ako bi jedan od kompleksa zaposlio najmanje 120 lica sa kragujevačkog tržišta rada, predlažem da se ODMAH izgrade dva "Diznilenda" !

kentaur

pre 9 godina

Ovaj kao Slobin mali sto je hteo da mu tata napravi stazu Fromule 1 kod Surcina. Hoce da udari ta vlast u glavu. A u slucaju loze Nikolica, bar vidimo da je glupost nasledna!

Sirius

pre 9 godina

Ми, Пожаревљани, можемо да му помогнемо са својим искуством. И ми смо имали председниковог сина који је волео да прави забавне паркове. Изгледа да то иде са функцијом, нешто као нека врста српске новокопоноване династичке праксе.

nikola

pre 9 godina

Napravili ste jedan crtani film od države i ljudi u njoj i to b produkcije, Diznilend je već ozbiljna priča! Posle tatinog kanala Velika Morava, Beograda na vodi, Aflatoksina, smanjenja plata i penzija, izveštaja o padu helihoptera, i dalje nas zasmejavate svaki dan, a narod pravite budalama!

pera kojot zvani super genije

pre 9 godina

"Rekao nam je tada da moramo da učinimo nešto radikalno,nešto neskvadišnje"
Da,da,nešto RADIKALNO!!!!!!to im ide od ruke,još da taj park oiviče onim poznatim granicama Karlobag.....eto i drugog"NESVAKIDAŠNJEG"ispunjenog uslova.

софроније

pre 9 godina

Мислим да сте овим затворили круг лудила, суманутих идеја и лудачких обећања. Стварно сте зналци обмана, причања шарених лажи и мазања очију дугиним бојама. Капа доле и наклон до пода свима који су без дана радног искуства ту где јесу....

a odakle tebi diploma?

pre 9 godina

Odlicno mesto za turizam...posto je sve ostalo u savrsenom stanju! Mali prince da li se to samo vozis helihopterom do rezidencije u Bajcetini posto ne vidis stanje po ulicama!

kritika

pre 9 godina

Jao pa ovaj ne zna ko je ser Pop Dzadz, pocasni doktor svega i svacega, a u stvari engleski Mica Megatrend? aufff. SKoro mu je i BU dodelio pocasni doktorat...

Majko moja.

Veprina

pre 9 godina

Na cemu je ovaj? Evo sad ce neko da ti tutne pare u dzep da izgradis nesto, posto si sav tako mlad i perspektivan. Samo su tebe cekali svih ovih godina da im objasnis. Ne znam stvarno ko se lozi na ove price. Sve sama obecanja, ne zna se koje je smesnije i koje ima manje dodira sa realnoscu.

U pravu je komšija...

pre 9 godina

Nemam nešto poverenja u ovog čoveka, ali ovo definitivno zvuči realnije i uspešnije od beograda na vodi... mada je i dizni jedna lepa bajka.

Bambilend/Diznilend

pre 9 godina

Naravno, treba parirati Beogradu na vodi koji je Vučićev zaštitni znak.
p.s. po koju paru da botovi neće komentarisati ovu vest, ili će, u najboljem slučaju doći tek posle par sati.

Llewelyn

pre 9 godina

Nikolicu, bolje objasni zasto trosis milione na proslave kad ti radnici komunalnih preduzeca ne primaju plate vec mesecima. Ti i jesi za Diznilend.

Boris Davidovič

pre 9 godina

Avioni, kamioni, kule, gradovi... Sinoć smo saznali da nam službe spašavanja nisu funkcionalne. Nešto ranije da niko neće da uzme koncesiju za auto put. Narodno pozorište otkazalo predstave jer im Vlae nije prebacila novac. Prosveta na rubu egzistencije kao i većina gradjana Srbije... i tako u nedogled! Avioni, kamioni, kule, gradovi...

megalomanija i glupost

pre 9 godina

kad neko ne zna da zaradi ni dinar svojim radom, nego se stalno igra sa tudjim novcima...kakav diznilend u zemlji u kojoj nema puteva, u kojoj plavi i odronjava na sve strane...tu cete da navale investitori da grade neke kule na vodi, diznilende...ovi na vlasti su izgubili vezu sa razumom, realnoscu...samo lupetanje u prazno i bajke za gladne stomake!

pametnjakovic

pre 9 godina

Ja mislim da su u Nemackoj prvo napravili zabavni park pa posto je on pokrenuo privredu i potrosnju onda da bi imali gde da potrose pare i fabrike koje proizvode dobra koja kupuju ljudi novcem zaradjenim od Diznilenda... ili je obrnuto zbunih se sad jer ne verujem sta sam procitao haha

alex

pre 9 godina

Hahaha. Video covek da Vucic pravi Diznilend u Beogradu i da mu prolazi, pa sto onda ne bi i on probao. Prvo crtez, pa maketa, pa onda postavi jedan ringispil da dokaze da su mu se prvo smejali, a sada kada vide da ie stvarno, onda zele da ih zaustave...:) I dok bude vrteo tu pricu, prodje dva mandata, oni uzmu sta im treba i malo odmore.

Bane

pre 9 godina

Mislim da je odlicna ideja i mislim da cectakav park bas doneti mnogo turista i posla ljudima. Zivim u Svedskoj i mogu samo da kazem da sam bio u Kopenhagenu u Tivoli i Geteburgu u Liseberg. Dolaze mnogo ljudi iz norveske, nemacke itd. Uvek je prepuno ljudima do tog nivoa da se dugo ceka da se nesto vozi :). To je pozitivno i nemojte da odustanete od ideje. Moja podrska!

Dick Tracy

pre 9 godina

super i izgradite ga pored deponije u Jovanovcu na 2,1 km od centra grada, bilmezi... a ljudi će da vam dolaze volovskim zapregama pošto puteve nemate!

matori

pre 9 godina

Genijalna ideja! Oni koji zive u fanzazijama svojih predaka resili su da ih ponude i nama smrtnicima. Cist dokaz da je u Srbiji vazeca deviza: Sto nenormalnije to verovatnije! Predlazem da tatinog kuma postavi na ulaz za slikanje sa posetiocima. Umesto Silje , em se zovu na isto slovo em je tatin kum zabavniji

sizofrenija sns-a

pre 9 godina

pravi primer sizofrenicne vlasti , diznilend je tpicna tvorevina amerike a to nama nije uporiste , posto nam je blize rusko trzsiste sto onda nedovedete babuskingrad da se deca igraju sa babama i klovnovima ....

janko

pre 9 godina

To je extra samo vam treba i 50 hotela sa 4 zvezdice treba vam auto put .Sitnica milijardu eura.Takav park treba blizu Bg napraviti i to umesto Bg na vodi to ima smisla i bolja je ideja od Bg na vodi donela bi više para i manje bi koštala.

Andra

pre 9 godina

Nasa vlast je na nivou Diznilenda, od velikih planova ne vide svakodnevni zivot ovog grada.
Da li gradonacelnik zna da Kragujevac nema autobusku stanicu?Ko je iz Kragujevca nekako se i snalazi, ko nije, to je muka nevidjena.Autobusi polaze sa parkinga koji je silom prilika pretvoren u autobusku stanicu.Da bi ste saznali kako da odputujete u neki grad, morate da okrenete desetine telefona.
Da li gradonacelnik zna da jedna od najstarijih bioskopskih sala "Pionir" ceka renoviranje?
I "Dvorana Sumadija", nekada izuzetna sala za koncerte, filmske projekcije i predstave, od 2000 mesta, nije u funkciji.
Da li gradonacelik vidi da je grad preplavljen djubretom?Mozda se to iz kola ne vidi, ali neka nekada malo zastane i obidje uzi cenrat, jad i beda od djubreta koje leti naokolo.
Moglo bi da se jos nabraja, ali ostavljam drugim kragujevcanima da i oni iznesu svoje misljenje.

srpski pacov

pre 9 godina

Sumadija moze da: susi meso, susi sljive, kajmak, sir, rakija, pa i vino, povrce svih vrsta, neiskorisceno jezero...sve i svasta pre ovoga, aovaj nasao ni manje ni vise nego Diznilend. Pa da je to dobro uzela bi ga vec Budimpesta ili Atina, ne bi se cekalo da se Radomir seti. Tako i Palma, ne ostvarene snove iz detinjstva (verovatno je voleo da vidi zivotinje ali ga niko nije vodio u zooloski vrt ili se tome narociti radovao) kad je dobio moc i priliku za to, a on ga bupnu i ostade ziv, zooloski vrt. A vidi ga ovaj, oce Diznilend. Znaci matori ljudi ali niakad nisu dostigli meru zrelosti odraslog coveka. Strasno kakve nas neznalice vode.

Dick Tracy

pre 9 godina

super i izgradite ga pored deponije u Jovanovcu na 2,1 km od centra grada, bilmezi... a ljudi će da vam dolaze volovskim zapregama pošto puteve nemate!

kentaur

pre 9 godina

Ovaj kao Slobin mali sto je hteo da mu tata napravi stazu Fromule 1 kod Surcina. Hoce da udari ta vlast u glavu. A u slucaju loze Nikolica, bar vidimo da je glupost nasledna!

Llewelyn

pre 9 godina

Nikolicu, bolje objasni zasto trosis milione na proslave kad ti radnici komunalnih preduzeca ne primaju plate vec mesecima. Ti i jesi za Diznilend.

matori

pre 9 godina

Genijalna ideja! Oni koji zive u fanzazijama svojih predaka resili su da ih ponude i nama smrtnicima. Cist dokaz da je u Srbiji vazeca deviza: Sto nenormalnije to verovatnije! Predlazem da tatinog kuma postavi na ulaz za slikanje sa posetiocima. Umesto Silje , em se zovu na isto slovo em je tatin kum zabavniji

Boris Davidovič

pre 9 godina

Avioni, kamioni, kule, gradovi... Sinoć smo saznali da nam službe spašavanja nisu funkcionalne. Nešto ranije da niko neće da uzme koncesiju za auto put. Narodno pozorište otkazalo predstave jer im Vlae nije prebacila novac. Prosveta na rubu egzistencije kao i većina gradjana Srbije... i tako u nedogled! Avioni, kamioni, kule, gradovi...

Dejan Kostic

pre 9 godina

Vucic pravi Beograd na vodi, Nikolici diznilend i kanal do Egejskog mora, neko mora da napravi i more u Srbiji pa da upotpunimo turisticku ponudu posto cirkus vec imamo.

^miris-proleca^

pre 9 godina

I dalje ne shvatam sta je ovde toliko smesno? Kad se kaze Diznilend ne mora se misliti samo na velike zabavne parkove. Postoje i tematski koji bi nam dobro dosli u svakom smislu. I odakle nekome ideja da bi sve to finansirao grad?

Vuk

pre 9 godina

Postoje brojne varijante na Diznilend koje su u drugim evropskim zemljama prava atrakcija.Imate Port Aventuru u Spaniji, Prater u Becu i oni su pravi magnet za turiste.Mislim da je ovo sjajna ideja sto se tice Kragujevca,jer u tom delu Srbije nedostaje takav turisticki sadrzaj.

boki

pre 9 godina

Ne treba u samom startu isemjavati ovu ideju. Ukoliko bi Kragujevac zaista dobio Diznilend, to bi jedinstveni zabavni park u čitavoj Istočnoj Evropi, koji bi generisao veliki broj radnih mesta i velike prihode za lokalnu samoupravu

milos

pre 9 godina

opet dosta negativnih komentara ali bitno je da se gradi, neka se gradi bilo sta, neka se uposljavaju ljudi, to je dobra investicija, velike pare se mogu zaraditi na zabavnom parku! U svakom slucaju podrzavam ideju, samo napred!

mike

pre 9 godina

Voleo bih da cujem ove pametnjakovice koji sve kritikuju ovde i jedva cekaju da izadje neka vest kako bi imali sta da pisu. Lepo je cuti da neko pokusava da od svog grada nesto uradi a vi ostali samo bacajte smece!
Zelim ljudima velik uspeh na ovom planu!

nikola

pre 9 godina

Napravili ste jedan crtani film od države i ljudi u njoj i to b produkcije, Diznilend je već ozbiljna priča! Posle tatinog kanala Velika Morava, Beograda na vodi, Aflatoksina, smanjenja plata i penzija, izveštaja o padu helihoptera, i dalje nas zasmejavate svaki dan, a narod pravite budalama!

Nevenka

pre 9 godina

PA bolje da decu učimo Diznijevim junacima nego da im dozvoljavamo da gledaju svakakve gluposti na televiziji. Samo da mu pođe za rukom i da stvarno obezbedi dolazak te koorporacije u Srbiju

nezasticeni svedok

pre 9 godina

Znate onu kad seoski politicar daje izjavu za radio:

Kakav vam je kulturni zivot ovde?
- Jako dobar! Narocito leti! Hvala na pitanju.
A zimi?
- Slabije.
Zasto?
- Pa ne moz´ da stane ringispil u zadruzni dom.

Kragujevčanka

pre 9 godina

Deca su naša budućnost i treba im omogućiti da detinjstvo provedu kroz igru i zabavu. Mislim da je ovo odlična ideja, obzirom da je Kragujevac poslednjih godina samo propadao. Raduje me što će moje dete moći da uživa u zabavnom parku.

Milosavljevic

pre 9 godina

Polozaj Kragujevca je odlican za lokaciju Diznilenda u ovom delu Evrope. Ako postoji ikakva sansa da se ovo i ostvari treba je prigrabiti i ne ispustati. Efekti ce biti i veci nego sto mozemo i da pretostavimo.

Mickay

pre 9 godina

Ovaj covek ne zna sta prica.
Evo nekih podataka :

Broj posetilaca u 2014: 14,2 milona posetilaca
Pedeset devet atrakcija
Na 35 minuta direktnom zeleznickom linijom iz centra PARIZA!!!
Pedeset pet hiljada zaposlenih.
Hotel Disney: pet hiljada i osam stotina soba!
Ovo se sve moze proveriti na portalu Disneyand Resort Paris.

Mnogo me nerviraju odrasli ljudi koji fantaziraju kao deca u vrticu i to
posle iznose kao neke istine, pa se cak i uvrede ako neko pokusa da im dokaze da nisu u pravu ili da su jednostavno lazovi.
Pa jedan autoput od Kragujevca do Batocine se gradi vise od trideset godina i jos bruke jedne nije zavrsen! I on prica o Diznilendu!? Ej pa kako ce ti posetioci da stignu do tog "parka"? Jaseci na grani?
Sramota je lagati tako bezocno.

Vuk

pre 9 godina

Postoje brojne varijante na Diznilend koje su u drugim evropskim zemljama prava atrakcija.Imate Port Aventuru u Spaniji, Prater u Becu i oni su pravi magnet za turiste.Mislim da je ovo sjajna ideja sto se tice Kragujevca,jer u tom delu Srbije nedostaje takav turisticki sadrzaj.

Rivaldo

pre 9 godina

Zasto ismevati ideju o gradnji takvog zabavnog parka?Da li znate koliko bi turista iz regiona dolazilo da poseti tako nesto i koliko turista poseti recimo onaj park u Parizu?Ako neko ima interes da to gradi,zasto da ne?Izvolite to,to i to,ulozite svoj novac i samo gradite,ne jedan nego tri ako hocete.Prosta stvar.Secam se koliko su se Draganu Markovicu Palmi smejali za onaj akva park u Jagodini,a sada leti nema gde igla da padne jer ne samo da dolaze ljudi iz okolnih gradova i mesta vec i dosta stranaca koji putuju kroz nasu zemlju.Za zoo vrt necu ni da pricam kakve je sve covek podsmehe trpeo.A to je samo jedan primer.Sto se mene tice,ako neko hoce tako nesto da napravi u Srbiji generalno i da to ne kosta budzet tj gradjane,mislim da bi tako nesto trebali da docekamo rasirenih ruku.

alex

pre 9 godina

Hahaha. Video covek da Vucic pravi Diznilend u Beogradu i da mu prolazi, pa sto onda ne bi i on probao. Prvo crtez, pa maketa, pa onda postavi jedan ringispil da dokaze da su mu se prvo smejali, a sada kada vide da ie stvarno, onda zele da ih zaustave...:) I dok bude vrteo tu pricu, prodje dva mandata, oni uzmu sta im treba i malo odmore.

micky mouse

pre 9 godina

Za ovakav projekat mi svakako i nemamo pare iz sopstvenog budzeta, a strana investicija je svakako dobrodosla, i to da takodje bude uslovljena prvenstvom zaposljavanja domacih preduzeca kao sto vazi za bg na vodi, a ovo bi bio preporod za centralnu srbiju, sto se tice turizma a i ljudi bi se zaposlili.

Baksuz1

pre 9 godina

To da li je nesto skupo za gradjane Srbije nije pitanje koje nas treba da zanima.Ako neko misli tj privatni investitor da ima interes da nesto napravi,a sto ga sputavati?Izvolite napravite tri tematska parka ako zelite.Jos ako to dobro radi jos bolje za drzavu i gradjane.Zasto unapred sve zelimo da ismejemo?

Zana Bojic

pre 9 godina

Dzaba ismejavaju i kritikuju ovakvu ideju. Meni je ovo fenomenalno i jedva cekam da svoje dete odvedem u Kragujevac da vidi sve Diznijeve junake i da se igra. Ne moram da razmisljam kako cu dete morati da vodim van granice da bih mu to priustila.

vidan

pre 9 godina

Kragujevcu su preko potrebne investicije, tako da ne treba nijednu dobru ideju odbacivati. Realizacija ove investicije bi zaposlila veliki boj građevinskih radnika tokom izgradnje projekta, a nakon toga veliki broj ljudi i u uslužnim delatnostima

srpski pacov

pre 9 godina

Sumadija moze da: susi meso, susi sljive, kajmak, sir, rakija, pa i vino, povrce svih vrsta, neiskorisceno jezero...sve i svasta pre ovoga, aovaj nasao ni manje ni vise nego Diznilend. Pa da je to dobro uzela bi ga vec Budimpesta ili Atina, ne bi se cekalo da se Radomir seti. Tako i Palma, ne ostvarene snove iz detinjstva (verovatno je voleo da vidi zivotinje ali ga niko nije vodio u zooloski vrt ili se tome narociti radovao) kad je dobio moc i priliku za to, a on ga bupnu i ostade ziv, zooloski vrt. A vidi ga ovaj, oce Diznilend. Znaci matori ljudi ali niakad nisu dostigli meru zrelosti odraslog coveka. Strasno kakve nas neznalice vode.

AcaS

pre 9 godina

Nije izričito rekao pravimo Diznilend već to ili nešto slično, znači manji tematski park (nikakav Diznilend kao u Parizu, to ionako samo pravi gubitke), ukoliko nađu partnera koji može to da realizuje.

Bane

pre 9 godina

Mislim da je odlicna ideja i mislim da cectakav park bas doneti mnogo turista i posla ljudima. Zivim u Svedskoj i mogu samo da kazem da sam bio u Kopenhagenu u Tivoli i Geteburgu u Liseberg. Dolaze mnogo ljudi iz norveske, nemacke itd. Uvek je prepuno ljudima do tog nivoa da se dugo ceka da se nesto vozi :). To je pozitivno i nemojte da odustanete od ideje. Moja podrska!

back

pre 9 godina

Dobro ja da neko mari o turizmu u Srbiji, to ne treba zapostaviti. Uz Beograd na Vodi i Diznilend, Srbija može mnogo uznapredovati i razviti turizam. Puna podrška, ovako treba nastaviti.

Izida

pre 9 godina

Svaka ideja koja može da doprinese razvoju zemlje je dobra i treba je podrzati i medijski, ali ne u negativnom kontekstu kao što se opozicija trudi.

Marence

pre 9 godina

Zasto ismevati ideju o gradnji takvog zabavnog parka?Da li znate koliko bi turista iz regiona dolazilo da poseti tako nesto i koliko turista poseti recimo onaj park u Parizu?Ako neko ima interes da to gradi,zasto da ne?Izvolite to,to i to,ulozite svoj novac i samo gradite,ne jedan nego tri ako hocete.Prosta stvar.Secam se koliko su se Draganu Markovicu Palmi smejali za onaj akva park u Jagodini,a sada leti nema gde igla da padne jer ne samo da dolaze ljudi iz okolnih gradova i mesta vec i dosta stranaca koji putuju kroz nasu zemlju.Za zoo vrt necu ni da pricam kakve je sve covek podsmehe trpeo.A to je samo jedan primer.Sto se mene tice,ako neko hoce tako nesto da napravi u Srbiji generalno i da to ne kosta budzet tj gradjane,mislim da bi tako nesto trebali da docekamo rasirenih ruku.

neko

pre 9 godina

Imam predlog kao rodjeni kragujevcanin da napravite bar jedan park u kome ce ce sve biti normalno kao u svakoj razvijenoj drzavi posto je ceo grad vec diznilend

Zare

pre 9 godina

A sto da ne? Moramo razmisljati drugacije od drugih i moramo biti ambiciozniji od drugih ako zelimo da budemo uspesni. Ako zelmo da privucemo turiste moracemo da ponudimo ono sto zemlje u okruzenju nemaju.

macor

pre 9 godina

Ovo je necuvena glupost...Koliko covjek mora da je glup i neznalica pa da izvali ovoliku laz.
Pa Dizni kompanija bi mogla da kupi tebe zajedno sa gradom i okolinom i da vas sve odnese negdje u Ameriku i tamo otvori zabavni park - da dolaze ljudi da te gledaju- e to bi bila atrakcija!

Milos

pre 9 godina

Niti sam njihov niti imam veze sa njima,ali Radomir nije kriv za to sto komunalci ne primaju platu,sto su unistili niskogradnju a potom i cistocu,pa hteli vestacki da naprav3 prvaka u vaterpolu,para i para i para!!! sad je kriv Rale...mislim da nije!

софроније

pre 9 godina

Мислим да сте овим затворили круг лудила, суманутих идеја и лудачких обећања. Стварно сте зналци обмана, причања шарених лажи и мазања очију дугиним бојама. Капа доле и наклон до пода свима који су без дана радног искуства ту где јесу....

sumadinac

pre 9 godina

Taman da malo zivne juzno od beograda. Jako kreativna ideja, i svakako ce doneti atraktivniji izgled samog kragujevca a i dovesce strane turiste u centar srbije, a uz to pokrenuti privredu i zaposliti ljude. Ne vidim u cemu je problem?

Veprina

pre 9 godina

Na cemu je ovaj? Evo sad ce neko da ti tutne pare u dzep da izgradis nesto, posto si sav tako mlad i perspektivan. Samo su tebe cekali svih ovih godina da im objasnis. Ne znam stvarno ko se lozi na ove price. Sve sama obecanja, ne zna se koje je smesnije i koje ima manje dodira sa realnoscu.

yoyo

pre 9 godina

Ne vidim razlog za ismevanje ove ideje. Svaka strana investicija je dobrodosla i sigurno je da ce ovakav projekat privuci i domace i strane turiste i oziveti Kragujevac.

Dajana

pre 9 godina

Svako ulaganje u turizam je pohvalno i preko potrebno.Srbija ima mnogo potencijala ali nazalost oni koji su prethodnih godina i decenija bili na vlasti nisu to znali da iskoriste.Zabavni park ne moze da bude gubitak,vec samo podsticaj da grad zivne i privuce sto vise turista.

sanja

pre 9 godina

podrzavam sve sto bi moglo da doprinese poboljsanju stanja u drzavi. Ako to znaci privlacenje investicija, podizanje turizma na visi nivo, ozivljavanje nekog grada i regiona ne vidim sta je sporno.

VUK KOJI GOVORI U BASNAMA

pre 9 godina

Dolazak Diznilenda u Kragujevac bi bio pun pogodak i mislim da bi izdvojilo ovaj grad od desetina koji se nalaze u ovom delu Evrope,dobro je da ima jos ljudi koji imaju ideje i mogu da ponude nesto novo.

Pera

pre 9 godina

Bilo bi lepo za klince. A ovi ogorceni matorci ne moraju ni da idu u park. Od cele Srbije treba napraviti atrakciju, to je dobro za turzam. Ne samo Beograd. Srbija mora da postane atraktivna po celoj teritoriji zemlje. Nikolicu, samo napred a na ove ljubomorne ne treba obracati paznju. A sad, Leskovac, Uzice, Valjevo, Nis, Kraljevo, MIlanovac, Vrsac, Zrenjanin, Sombor itd.

DJ Ape

pre 9 godina

Beograd na vodi, tunel kroz Beograd, kanal do Egejskog mora, Diznilend... Ljudi, hajde da vi prvo zakrpite rupe na putu i uvedete vodovod i struju ljudima, lako ćemo mi za dalje...

Lotus

pre 9 godina

Logicno je da grad ne bi finansirao ovaj projekat. Ovde bi bilo reci o velikoj investiciji. Zamislite samo koliko bi to doperinelo turizmu naseg grada.

DK

pre 9 godina

Vest o Diznilendu u Kragujevcu je sama po sebi Diznilend....al komentari profesionalnih placenih komentatora su i od vesti koja je smesna jos smesniji....

makar sta!

pre 9 godina

Aaaa, a onda ce "bogati" sumadinci da navale u Disneyland, ulaznica za porodicu pisljivih 150-200 Evra!

Ovde sve ludak do ludaka, nekad se zapitam jel sanjam i kad cu se vec probuditi iz ove nocne more zvane napredna Srbija!

Paprika

pre 9 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem. Pa da li je neko od vas uopšte bio u Diznilendu i da li znate kolike su cene tamo?U Srbiji bi imao max 2 posetioca nedeljno :)A i pored astronomskih cena Dizniled u Parizu radi u minusu.

Bambilend/Diznilend

pre 9 godina

Naravno, treba parirati Beogradu na vodi koji je Vučićev zaštitni znak.
p.s. po koju paru da botovi neće komentarisati ovu vest, ili će, u najboljem slučaju doći tek posle par sati.

нео плантерс

pre 9 godina

Еурополис, Шведски стандард, Француцке железнице, Београд на води, Канал до Егеја, тунел кроз Београд, тунел кроз Фрушку гору, Дизниленд...
Човек би помислио да је живот у Србији права бајка. А реалност је да не могу да изграде Новом Саду мостове порушене пре 16. година, да не могу да направе аутопут кроз равницу већ 25 година, да су нам пруге спорије него британске са средине 19. века, да су нам путеви рупа до рупе итд...
Бајка јесте, ал срећни крај се не назире...

Cinjenica

pre 9 godina

Ako mi sami ne dolazimo do ideja i zelje za boljitkom, drugi nam nece pomoci sami. Cenim pokusaje g-dina Nikolica i svih koji zele slicne stvari.

Xepoj

pre 9 godina

Treba vas ismejavati na svakom koraku i u svakoj prilici ,zato sto je ismejavanje ovakvim fantazijama patriotski cin normalnih stanovnika ove zemlje.

boze ubrani

pre 9 godina

U svijetu postoji 5 (slovima -pet) Disneyland parkova. Originalni je u Kaliforniji a ostali su pored multimilionskih gradova. Tri su u Aziji- Sangaj, Hong Kong i Tokio.U Evropi jedan, pored Pariza.
Evo srecom su ovaj tip i njegova ekipa nakon duzeg razmisljanja skontali da "dovedu" Diznilend....
Svi parkovi su u vlasnistvu Disney kompanije.
Sa kime precizno iz Disney kompanije ste pregovarali Nikolicu?
Ne trabunjaj covjece, samo se brukas.

Nebojša

pre 9 godina

A onda kosmodrom u Lajkovcu, metro u Gornjoj Kravarici, tunel Guča-Maribor (za goste sabora) i stanica za teleportovanje na Vračaru? A ja mislio da su teške droge zabranjene u ovoj zemlji...

A.C.M.E.

pre 9 godina

Samo se vi igrajte sa Diznijem pa ima da vas tuže zbog zloupotrebe imena kompanije. Mislite da neće? Pitajte Politiku zašto Politikin zabavnk godinama nije objavljivao Diznijeve stripove (Paju i Mikija)? Zato što su bez dozvole objavljivali za vreme sankcija, pa su posle računi stigli na naplatu...

Кум Жоржо!

pre 9 godina

Gradonačelnik je dodao da je gradska uprava, potom, o tome ozbiljno razmišljala i shvatila...

О чему ви мислите и да ли ишта схватате? Народ нема посла, Крагујевац је у чамотињи, а вама само недостаје Дизниленд! Све вам је како треба, нема мита на Универзитету, само вам још фале Мики и Шиља!

Ја не знам ђе ми је глава од посла,она дошла!

Mr. Punch

pre 9 godina

@(Dizni na potezu, 10. april 2015 15:39)
Vi stvarno mislite da bi Dizni dosao u Srbiju??? Jeste li bili kadgod u Diznilendu? Jos ocekujete kakvu izjavu Diznija o tome???

a odakle tebi diploma?

pre 9 godina

Odlicno mesto za turizam...posto je sve ostalo u savrsenom stanju! Mali prince da li se to samo vozis helihopterom do rezidencije u Bajcetini posto ne vidis stanje po ulicama!

Visa hotelijerska skola

pre 9 godina

Objasnite mi molim vas laici kako mislite da privucete turiste sirom Evrope da dodju kod nas?? Sa dva festivala (Guca i Exit) od po 5 dana? Ili mozda da im prikazujete lokacije kako su i gde u svakom ratu porazeni(na neki nas nacin) od nas samih?? Tematski parkovi rade tokom citave godine i to sto u blizini(krug od barem 1000km) nema nijednog treba iskoristiti,dok se neko drugi ne seti(Grcka,Hrvatska,Rumunija).

Dr.Buzdovan

pre 9 godina

Ma meni nije jasno kako to da Palma nije dosao na tu ideju.ipak on je covek obisao ceo svet i cak se u Dubaiju peo na najvisu kulu u Evropi, tako da taj posao sa diznilendom njemu treba da se poveri

Dizni na potezu

pre 9 godina

Ovo je ozbiljna izjava! I jos je potvrdjena od strane Nikolica. Ako se ispostavi da ovo nije istina on bi mogao imati gadnih problema sa kompanijom Dizni. Pregovori i otvaranje novog setog u svetu Diznilend parka su velika stvar u poslovnom smislu. Ako neko iznosi lazne podatke o poslovanju jedne korporacije time utice na vrijednost i ugled te firme. Za manje stvari su americke korporacije tuzile i do prosjackog stapa dovodile ljude.
Dizni, Mac i ostali tu znaju da budu nemilosrdni.
Ima li nekog novinara koji ce da kointaktira Diznijev stab za Evropu i zatrazi potvrdu ovoga sto je Nikolic rekao?
Ili da sacekamo da ga sam Dizni pronadje?

Xepoj

pre 9 godina

Pretpostavljam da ce u Zitoradji biti staza za Formulu 1 ,u Svrljigu kosmodrom ,a mogao bi i nosac aviona da se napravi pa da patrolira Moravom kako bi sve to mogli lako i brzo da sacuvamo od nekog od brojnih neprijatelja naroda,drzave i vlasti.

ccc

pre 9 godina

Nekada bese Bambilend ali njega nema, pobeze u Rusiju. Sada nam fali jos Diznilend, sve je sredjeno u ovoj zemlji pa mozemo svi u Diznilend. Jedino ne znam gde ce sutra ovaj da bezi..

dobra ideja, mogli bi da im predlozimo???

pre 9 godina

Prekjuce su pricali o Beogradu na vodi, juce prepodne pojavila se vest o izgradnji tunela ispod Beograda i to ne jednog, a danas Diznilend u Kragujevcu. Sta je sutra na redu?
(realista, 10. april 2015 11:06)

Kosmodrom u Bajcetini i hotel sa sedamdeset zvezdica za vanzemaljce???

Jovan

pre 9 godina

Beograd......na vodi...
Kragujevac...Diznilend
Nis........Park iz doba Jure
Brze pruge od "200km/h"?!!
Čipovi, mercedesi, šeici,
Koridori 12,13,14,15
...moj zivotni moto je...ima se, moze se :)
Jel to stigla vec 2016-ta?

Srđan Lalić

pre 9 godina

"Onaj ko je pokušao tu ideju da ismeje nema pojma o čemu govorimo i razmišljamo", naveo je Nikolić i dodao da će grad i dalje pregovarati na tu temu.
U pravu si. Niko nema pojma o čemu razmišljate. Ni vi ne znate. Ustvari vi i ne razmišljate,samo nasumično lupetate. Sama ideja o Diznilendu u Kragujevcu je toliko apsurdna da je ideja o BgH2O u poređenju sa ovim skroz realna. A nije. A možda je samo ideja da i vi donesete neki lex specijalis na lokalu pa otmete neku atraktivnu lokaciju za svoje pajtaše pod izgovorom nekog projekta. Šta znam...

Student

pre 9 godina

Hej Radomire, okreni se oko sebe, Kragujevac se raspada, ljudi su nezaposleni i jadni, pola grada je na bensedinima, bolnice su ruine, 200 dece dnevno jede u javnoj kuhinji... Ali ne, napravi nam Diznilend, tramboline dok nam krce creva i jos vise hleba i igara.

vuk

pre 9 godina

ma ajte molim vas..Kragujevac nema autobusku stanicu,autobus se ceka na parkingu ili na ulici ako ga ,,uhvatis,,.Reka Lepenica izvor svih otrova,grad prljav i oronuo sav,iskreno sramota me je kad mi neko dodje iz inostranstva u goste,a on ce da pravi Diznilend xD

SerbianoPFC

pre 9 godina

Bog te j..'. pa ovo je da čovek poludi!! šta na ovu vest normalno iskomentarisati?! ovi su se toliko osilili i sprdaju da to vređa inteligenciju prosečno inteligentnog čoveka! Jeste... Diznilend nema gde da otvori pa će u selo Kragujevac da dođe(uz dužno poštovanje Kragujevčanima)! Strašno!

Nacionalni park Srbija

pre 9 godina

Jel' ono bese i Slobin Marko pravio zabavni park? Ovo je, izgleda, neka zarazna bolest koja se prenosi medj' predsednickom decom.

Vaše ime

pre 9 godina


Još samo svemirski program da izgradimo i postajemo mala amerika!
Tri karte za Holivud, dve za Diznilend, jednu do Marsa...
Dobrodošli u Srbiju, u zemlju mogućnosti, sa vaše desne strane su puste njive i livade, ali bez brige, uvozimo original plastičnu GMO hranu.
Sa vaše leve strane su zbunjeni ljudi pocepane odeće, u kolima starim po 20 god.
Čekaju u redu da se zaposle kao maskote Mikija Mausa, Šilje, i ostalih kultnih junaka SrBske književne istorije.
Dobrodošli u Srbiju, u zemlju mogućnosti, cilj našeg puta je da pronađemo put do našeg cilja...

Jeca

pre 9 godina

Dovesti Diznilen u Srbiju je cast. Ne shvatam ko uopste moze da ismeva ideje koje bi donele radost nasoj deci, nama gradjanima, i sigurno veliki ekonomski dobitak nasoj zemlji??!

MikaSG

pre 9 godina

Pa Disneyland cak ni u Parizu ne posluje profitibalno, gdje ce onda u Kragujevcu? Ja sam 1992. u Parizu (tek krenulo) za dnevnu kartu platio 150 franaka, sto je bilo 50 njemacki maraka.

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

I kad izgradi Diznilend, onda ce ljudi iz cele Evrope da pohrle u Kragujevac koridorom 10 i 11, kanalom od Egejskog mora, prugama preko 120km/h......

e!?

pre 9 godina

"Deca su naša budućnost i treba im omogućiti da detinjstvo provedu kroz igru i zabavu. Mislim da je ovo odlična ideja, obzirom da je Kragujevac poslednjih godina samo propadao. Raduje me što će moje dete moći da uživa u zabavnom parku."
(Kragujevčanka, 10. april 2015 11:31)

Gospodjo, da ste ikad videli Diznilend primetili bi ste u cudu da je proporcionalno manje nego odraslih (da bas ne kazem matorih).
A kad bi ste videli cenu ulaznice (68€ za dva parka) mislim da bi vas prosla zelja. Znate, Diznilend zovu PARK ali nije besplatan. I ne radi se o ringispilcicima klackalicama ili igraonica u pesku nego o komplikovanim masinama skupim za odrzavanje, i uz koju ide i njen scenario.
I na kraju jos da dodam, Disnilend Paris vec godinama kuburi na ivici rentabilnosti uprkos MILIONIMA posetilaca iz CELOG sveta.

да да

pre 9 godina

У најјачој економији европе, Немачкој, па немају дизниленд а ми ћемо да га правимо. Дакле, кме !!!

zabriski point

pre 9 godina

"Nikolić je kazao da se Diznilend ne bi gradio sredstvima gradskog budžeta, već iz stranih ulaganja."-b92.Verujem da je tako,a onda ne vidim problem!

BATO

pre 9 godina

Srbijo,probudi se!!! Nasu vladu kao i clo rukovostvo drzave zahvatio je neki virus koi izaziva totalno slepilo i ludilo.Dok ljudi umiru od gladi, sami sebi oduzimaju zivote zbog bede u koju su ih doveli, vladari grade sebi spomenike uzimajuci i poslednju paru od gladne raje.

Sirius

pre 9 godina

Ми, Пожаревљани, можемо да му помогнемо са својим искуством. И ми смо имали председниковог сина који је волео да прави забавне паркове. Изгледа да то иде са функцијом, нешто као нека врста српске новокопоноване династичке праксе.

nebojsa bg

pre 9 godina

@(Bane, 10. april 2015 10:42)
Jubilarni, 200ti minus je od mene, tek da se zna..Nego, zemljak, kod vas u Svedskoj hladno? Al' standard dobar..Covek poredi Skandinaviju i ovu tzv drzavu, neverovatno. Nekad se pitam, kako ste vi sa takvim razmisljanjem uspeli da odete i dobijete papire, posao? Ja bih za sve sa ovih prostora (ukljucujuci i sebe koji idem za mesec dana) uveo obavezan psiho test pri ulasku u zemlju..Cuj, bio u Kopenhagenu, u najnajnaj gradu u Evropi, i to poredi sa rupom zvanom Kragujevac?!? I jedan moj kolega ima sestru u Majamiju, i ima slike poletanja satla. Pa nije rekao "mnogo je dobro, ajde i mi ovo da napravimo"..Ima nesto u onome o svemiru i ljudskoj gluposti, vredi se podsetiti ponekad na tu misao, definitivno.

1234

pre 9 godina

pozurite samo, jer kada se izgradi, bgnv ce biti glavna medjugalakticka atrakcija. miki maus, silja i paja patak su vec rezervisali penthaus apartmane u kuli. ili je to mozda samo epizoda iz crtanog filma?!

Filip KG

pre 9 godina

Tako je, a ljudi će moći da nam doplove u taj Diznilend kanalom Dunav-Morava-Vardar kad priključimo Lepenicu na njega!
Plašim se da izbacujem ovakve ideje, ovi će ozbiljno da ih uzmu u razmatranje....

zivan

pre 9 godina

Sta ce ovaj svetski deciji cirkus u Sumadiji? Ne moze se ekonomija graditi vestackim podsticnjem turizma. Diznilend i slicni parkovi se otvaraju tamo gde je za takvom ponudom zabave, edukacije, razonode velika lokalna potraznja. Kragujevcanima je potrebno osnivanje proizvodnih firmi sa izvoznim asortimanom.

secikese, botovi i ubice

pre 9 godina

A posle diznilenda i olimpijske igre! A bulevar pored Plaze razvaljen stajao 3 meseca, niko nije mogao da okrpi 10 kvadrata puta. Ulice katastrofa, ući ćemo i u 22 vek sa neasfaltiranim putevima na 3 kilometra od centra. Ljudi preturaju po kontejnerima, kako to da objasnimo "stranim turistima koji će da pohrle"?

Kol

pre 9 godina

Ovi su definitvno na nekim drogama, ja zaista drugo objasnjenje za ovoliko gluposti nemam ali zaista! Kanal do Grcke, Beograd na vodi, Diznilend, sledece definitvno grade kosmodrom kad vec moze da se masta neka onda bude sto vece, a realno stanje u drzavi tragikomicno!

kiki-riki

pre 9 godina

Extremesportist, ima jedan i u Orlandu, Florida. Bio licno pre 7 godina. Svi ti parkovi su preskupi za nase uslove. Sve turista do turiste. Nikada gomila turista nece doci u Krafujevac gde normalnog hotela nema. Napredni radikali ideju nemaju.

dusan

pre 9 godina

dakle diznilend nikada ali nikada nece doci u zemlju koja ima manje od 20miliona stanovnika i isto tako nece doci u zemlju koja ima uzasno slabu kupovnu moc....

extremesportist

pre 9 godina

Postoji 4 Disneyland-a. U Los Anđelesu (originalni), Parizu, Tokiju i Hong Kongu, a naši bi da ga naprave u Kragujevcu. Većina ljudi iz ostatka sveta ne zna ni gde je Beograd, a kamoli Kragujevac, i još da im objasnimo da pored 4 gore navedena grada Diznilend postoji u jednom gradiću u Srbiji.

Nisu ludi ljudi iz Diznija. Toliko poznatih svetskih gradova nije uspelo da ubedi Dizni da park naprave kod njih i očekujete da poverujemo da će ga izgraditi u Kragujevcu, smešno. U najboljem slučaju biće to malo veći luna park sa motivima Mikija, Aladina, Vudija...

realista

pre 9 godina

Prekjuce su pricali o Beogradu na vodi, juce prepodne pojavila se vest o izgradnji tunela ispod Beograda i to ne jednog, a danas Diznilend u Kragujevcu. Sta je sutra na redu?

BATO

pre 9 godina

Srbijo,probudi se!!! Nasu vladu kao i clo rukovostvo drzave zahvatio je neki virus koi izaziva totalno slepilo i ludilo.Dok ljudi umiru od gladi, sami sebi oduzimaju zivote zbog bede u koju su ih doveli, vladari grade sebi spomenike uzimajuci i poslednju paru od gladne raje.

DraganCe

pre 9 godina

A turisti ce dolaziti brodovima koji ce ploviti kanalima koji spajaju sva obliznja mora i reke, a koje ce izgraditi njegov tata! Strava, ja sam odusevljen!

objektivno

pre 9 godina

To je uvek dilema, da li poceti od malih stvari, na primer da se ne bacaju kutije od deterdzenta u planinske potoke, ili odmah preskociti sve realne probleme u zivotu i pricati o bilo cemu. Nije sporbo sta je bolje. Blago onom ko rano poludi, njegovo je carstvo nebesko.

megalomanija i glupost

pre 9 godina

kad neko ne zna da zaradi ni dinar svojim radom, nego se stalno igra sa tudjim novcima...kakav diznilend u zemlji u kojoj nema puteva, u kojoj plavi i odronjava na sve strane...tu cete da navale investitori da grade neke kule na vodi, diznilende...ovi na vlasti su izgubili vezu sa razumom, realnoscu...samo lupetanje u prazno i bajke za gladne stomake!

Andra

pre 9 godina

Nasa vlast je na nivou Diznilenda, od velikih planova ne vide svakodnevni zivot ovog grada.
Da li gradonacelnik zna da Kragujevac nema autobusku stanicu?Ko je iz Kragujevca nekako se i snalazi, ko nije, to je muka nevidjena.Autobusi polaze sa parkinga koji je silom prilika pretvoren u autobusku stanicu.Da bi ste saznali kako da odputujete u neki grad, morate da okrenete desetine telefona.
Da li gradonacelnik zna da jedna od najstarijih bioskopskih sala "Pionir" ceka renoviranje?
I "Dvorana Sumadija", nekada izuzetna sala za koncerte, filmske projekcije i predstave, od 2000 mesta, nije u funkciji.
Da li gradonacelik vidi da je grad preplavljen djubretom?Mozda se to iz kola ne vidi, ali neka nekada malo zastane i obidje uzi cenrat, jad i beda od djubreta koje leti naokolo.
Moglo bi da se jos nabraja, ali ostavljam drugim kragujevcanima da i oni iznesu svoje misljenje.

pametnjakovic

pre 9 godina

Ja mislim da su u Nemackoj prvo napravili zabavni park pa posto je on pokrenuo privredu i potrosnju onda da bi imali gde da potrose pare i fabrike koje proizvode dobra koja kupuju ljudi novcem zaradjenim od Diznilenda... ili je obrnuto zbunih se sad jer ne verujem sta sam procitao haha

Radivoje Markovic

pre 9 godina

Ako bi jedan od kompleksa zaposlio najmanje 120 lica sa kragujevačkog tržišta rada, predlažem da se ODMAH izgrade dva "Diznilenda" !

Dragan

pre 9 godina

E moja Srbijo, kako vas lazu. Ode prosecna plata za jednu porodicu samo za ulaz, proverite sami. A Dizni nebi nikad u pustinji nesto gradio. Samo vas lazu, Juzni Tok, Beograd na vodi, Metro itd. Ali nerazumem da vama to nije preko glave, pa nekad je dosta.

vlada

pre 9 godina

Gradonacelnice prvo zakrpite ulice.Gde god krenes na dvesta metara od centa pa dalje tockovi otpadaju.Nocu se i ne usudjujem da krenem kolima van centra.

tata, jel sam pametan?

pre 9 godina

To gradonacelnice! To ! Oma otvaraj, pa kad nahrle svi ti turisti!

Ima svi kontejneri i kante za smece da budu puni kvalitetnim smecem i napola pojedenim hot-dogovima!
Ala ce da se omrsimo! Imace po cemu kvalitetnom da se rovi a ne po ovom smecu danas. Vec krce crevca dok zamisljamo napola pojedene pilece nogice i polupune kartonske case sa kolom, svuda oko nas- samo pruzis ruku a n eki kvalitetan otpad...Idi bre. A tek kad pocnemo izvoz sa svim onim sto turisti zaborave iza sebe...nema kraja razvoju privrede!

Aferim junacino- ali si ovo snislio,tata te ljubi!

Mare

pre 9 godina

Jaoj bre, ko nam je na vlasti u KGu, pa diznilend postoji na svega nekoliko lokacija u svetu , kakav bre KG? Zar stvarno misli da ce Diznilend da nadje racunicu da ulaze u raspali grad... Covece sredi infrastrukturu, uredi baste, ulepsaj grad - kakav crni Diznilend, cemu to sluzi, i zna li koliko kosta ulaznica za Diznilend u Parizu?

NN

pre 9 godina

Pa ako bi Diznilend ikada razmisljao da pravi neki park u ovom delu Evrope i naseg okruzenja verovatno bi se opredelili za Hrvatsku ili Madjarsku.
Pa Diznilend nemaju mnogo jace turisticke sile poput Spanije, Italije... Spanija je bila u opticaju kada se odlucivao o prvom Diznilendu u Evropi i tada je odluceno da se napravi u Francuskoj u Parizu.

yea

pre 9 godina

mislim da je takav projekat na pocetku mandata pogresan. Ajmo prvo sa sredjivanjem centra, imamo smesan centar grada. Da se pokrpe ulice, I zavrsi put do batocine. A Diznilend je malo nerealan ali ni to nije problem treba da bude ambiciozan gradonacelnik. Veci je problem hronicna nerentabilnost dobrog broja Diznilenda. Propast te investicije bi gurnuo grad u ambis

kritika

pre 9 godina

Jao pa ovaj ne zna ko je ser Pop Dzadz, pocasni doktor svega i svacega, a u stvari engleski Mica Megatrend? aufff. SKoro mu je i BU dodelio pocasni doktorat...

Majko moja.

sizofrenija sns-a

pre 9 godina

pravi primer sizofrenicne vlasti , diznilend je tpicna tvorevina amerike a to nama nije uporiste , posto nam je blize rusko trzsiste sto onda nedovedete babuskingrad da se deca igraju sa babama i klovnovima ....

pera kojot zvani super genije

pre 9 godina

"Rekao nam je tada da moramo da učinimo nešto radikalno,nešto neskvadišnje"
Da,da,nešto RADIKALNO!!!!!!to im ide od ruke,još da taj park oiviče onim poznatim granicama Karlobag.....eto i drugog"NESVAKIDAŠNJEG"ispunjenog uslova.

Milos Popovic

pre 9 godina

Prvo da pitam da li je ovaj bio u diznilendu? Pa nisu to Diznijevi crtaci, to je bre prava cirkusijada. Niko normalan nebaca pare ni na gradnju ni na razgledanje.
NEMOJTE VISE DA ZLOSTAVLJTE BESPOMOCAN NAROD !!!!!!!!!!

Max

pre 9 godina

Problem sa Diznilendom je to sto je skup. Manje vise park. Njega ce ionako finansirati Walt Disney Corporation, ali karte, atrakcije itd itd, to je sve preskupo za nase uslove cak i ako bi prosecna plata u Srbiji od jednom skocila na 1000 evra.

janko

pre 9 godina

To je extra samo vam treba i 50 hotela sa 4 zvezdice treba vam auto put .Sitnica milijardu eura.Takav park treba blizu Bg napraviti i to umesto Bg na vodi to ima smisla i bolja je ideja od Bg na vodi donela bi više para i manje bi koštala.

madre mia

pre 9 godina

sasvim normalno je da za takvu vrstu investicije, u krugu od 50km postoji aerodrom, na koji bi ti silni turisti dolazili. tako da, nemojte se zavaravati sa ovim

boki

pre 9 godina

Doticnom gradolnaceniku prioritet treba da budu ulice grada Kragujevca jer je sramota gde zivimo i u kakvim uslovima.Ulice raskopane, sahte na po 10 cm iznad nivoa asvalta ili ispod , verovatno i zavisnosti od raspolozenja radnika kad su ga postavljali.Treba da se stidimo naseg grada u centru rupa do rupe, izgradili plazu a oko nje haoticno stanje treba ti traktor da pridjes a ne automobil, e kad se srede putevi u gradu tad nek razmislja o dovodjenju diznilenda

raamen

pre 9 godina

Парадигма ове власти! Градоначелник са својим тимом озбиљно смишља какав би пројекат могао да покрене град и најбоље чега се сети је - Мики Маус! Стварно, није то за смејати се...

U pravu je komšija...

pre 9 godina

Nemam nešto poverenja u ovog čoveka, ali ovo definitivno zvuči realnije i uspešnije od beograda na vodi... mada je i dizni jedna lepa bajka.

buda-baba

pre 9 godina

Napredno nema sta,svaki grad bi trebalo da ima makar po 3 ovakva strucnjaka.Mada ne zameram mu veliki vodja je dovodio intel da pravi telefone....

bb

pre 9 godina

Fabrike, braćo, fabrike, a ne zvona i praporci.

Kakva su ovo polovična rešenja za "podizanje zaposlenosti". Industrijski grad, koji se ponosio stručnjacima i vrsnim tehničarima, tehnologijom... Sada treba da se ponosi holivudskim cirkusom?

Nije li to još jedan dokaz sistematske degradacije?

vlmr

pre 9 godina

Ali carski je što negativnih utisaka uvek ima isto na sve pobunjenike komentare, i što se stvarno trude da na svaki lupe minus.
Evo ako vas gazde ne hvale, ja da vas pohvalim. Bravo!!

Xepoj

pre 9 godina

Pretpostavljam da ce u Zitoradji biti staza za Formulu 1 ,u Svrljigu kosmodrom ,a mogao bi i nosac aviona da se napravi pa da patrolira Moravom kako bi sve to mogli lako i brzo da sacuvamo od nekog od brojnih neprijatelja naroda,drzave i vlasti.

ekonom

pre 9 godina

moze da se otvori nesto zanimljivo i u Kragujevcu ali ne mora Diznilend, jer da je to tako jednostavno verovatno bi po neki Diznilend imala svaka drzava

прави човек за комбинат

pre 9 godina

Имам ја једног рођака, није завршио школу никакву, отпуштен је у рекордном року са сваког посла који је пробао, али зато стално има нови мегаломански пословни план, сигурна ствар, сад ће баш један велики инвеститор то да финансира, биће милиони направићемо чудо. Ако му и овај најновији генијални план баш баксузно пропадне, морам да му кажем да се опроба у политици.

grejfut

pre 9 godina

(boze urbani)

u SAD postoje dva, jedan se zove disneyland (kalifornija), drugi je originalni na floridi i zove se disneyworld.

prosto ne znas ko je gori, da l SNS sa sivenjem theme parkova ili DS koji ne kapira da nikad necemo u njih gledati vise kao na opciju...

dex

pre 9 godina

@zana bojic

Naravno, nadam se da ce klinci uzivati u druzenju sa Mikijem. Standardna cena ulaznice je tricavih 70 evra, ali sta je to za vas... Bar 5 puta mesecno! I sad, u Parizu je neprofitabilan, ali ce u Kragujevcu ludo zaradjivati... Botovi, imajte milosti!

Pata

pre 9 godina

eno ga jedan u parizu koji nikada nije stao na noge od otvaranja. to je, cini mi se, napomenuo i ambasadaor sad kirbi kad mu je grof od sumadije saopstio ovu fenomenalanu ideju u rangu 'bgh2o'.

Aca

pre 9 godina

Niste ukapirali...Poenta je u "povoljnim kreditima"koji bi se "sami otplaćivali.....Cilj je verovatno da se drpa od tih kredita i grade vikendice i slično...Sve to je smešno jer se Nikolić ponaša ko da se Dizni ništa ne pita....Nerazumem samo čemu se nadaju kad siđu sa vlasti...
Ordenju.....

xRade

pre 9 godina

E bas sam prosle nedelje bio u DizniSvetu na Florodi. Ulaz je 100$ po danu al od 4toga dana drasticno je jeftinija. I zaista vredi. To mi je bio 5ti put da idem, deca su vec porasla i jedva cekam unuke ponovo da idem.

just sayin

pre 9 godina

Napravite nesto radikalno.. napravite pristojan put do Kragujevca... mislite da ce Rumuni ili Bugari da putuji ovim nasim makadamima?? Ionako svi vec izbegavaju nase puteve.

Mileta

pre 9 godina

Lično bih voleo da se tako nešto i ostvari pa da mogu da vodim dete u Kragujevac u Diznilend da ne moram da putujem u Pariz da bi moja deca uživala tome.

Šilja

pre 9 godina

Radomir Nikolić je samo rekao da će lokalna samouprava da nastavi pregovore o izgradnji Diznilenda što je bilo dovoljno za salve uvreda a pojedini su čak sve ovo osudili na propast. Zaista neverovatno i poražavajuće je da se razmišlja na taj način. Stvarno ne znam kako može da smeta ovako nešto kada to grad neće ništa koštati? Ako neko hoće da gradi Diznilend ili bilo šta drugo uvek je dobrodošao, zašto mu zatvarati vrata? Ne kapiram one kojima smeta da Kragujevac postane moderan grad. Što je najgore svi ti koji sabotiraju se busaju u grudi i pričaju kako vole Kragujevac. Nego dobro, šta je tu je a ja kao Kragujevčanin se iskreno nadam da će se dogovoriti ovaj projekat pošto sam siguran da bi za Kragujevac bila odlična priča.

SRBIJANA

pre 9 godina

Divna vest.Ja kao majka sam odusevljena cinjenicom da ce se uskoro na samo sat vremena voznje nalaziti mesto gde ce moje dete uzivati i zabavljati se i koje cemo rado posecivati.

Balša

pre 9 godina

Ne znam zašto bi neko izjavio ovako nešto grandiozno ako ne može i da ne misli da realizuje to isto.To bi bilo političko samoubistvo.Iskreno iznenađena sam sa vešću ,u pozitivnom smislu.

Milena

pre 9 godina

Nije to tako loše održati dobre odnose i sa EU i sa Rusijom. Ova Vlada je jedna od uspešnijih što se tiče tog balansa između ove dve velike sile.

malagenija

pre 9 godina

"Rekao nam je tada da moramo da učinimo nešto radikalno, nešto neskvadišanje što bi Kragujevac izdvojilo na mapi istočne Evrope, i razlikovalo grad od desetine hiljada drugih u istočnoj Evropi", naveo je Nikolić.Ako je u mogućnosti i ne dira "narodni novac",zašto da ne.

Jeka

pre 9 godina

Covek daje sve od sebe da ovaj muceni grad pokusa da izvede na pravi put posto je poceo da se polako gasi nebrigom drugih i proslih vlasti!Zar je lose uraditi nesto ovako,dovesti jednog ovakvog investitora i firmu da ide za Beograd niko se ne bi bunio da to rade neke druge stvari opet se niko ne bi bunio!Samo oni koji ne vole grad mogu da ovo izvrcu ruglu i smehu.

Jasmin

pre 9 godina

Problem je sto neko drugi to nije pokrenuo i sto ne moze da se dogovori da bude dobar 10% posto kao sto se radilo u gradu Kragujevcu koji je dotakao dno zbog tih i takvih koji su mislili na sebe i svoje dzepove!Ovde ne vidim da neko zeli lose i da je ovo opasno po grad u bilo kom smislu bas suprotno moze da donese visestruku korist!!

Biljana

pre 9 godina

Imati ideju nije skupo jos istu ostvariti i dobro naplatiti je prava stvar!Ocigledno ovde mnogi brkaju loncice i misle da ce to gradjani placati,lepo je receno investitor koji ima novac i plus koji ce zaposliti veliki broj ljudi.To nam itekako treba mnogi neshvataju sta takva jedna investicija moze jos doneti!!

Dixi

pre 9 godina

Voleo bih da do realizacije ove ideje zaista i dodje, jer bi doslo do otvaranja veceg broja radnih mesta, a promovisao bi se i grad i drzava.

Rista

pre 9 godina

Svuda u razvijenim zemljama i gradovima postoji dosta vrsta tematskih parkova za decu cak i odrasle ne samo Diznilend mnogi su atrakcija dobro prihoduju i pomazu lokalnoj zajednici ukojoj se nalaze!samo u ovoj drzavi gde bilo sta normalno i lepo da se predlozi se izvrne ruglu jer zaboga to je laz i mi ne znamo to da uradimo i nase pare ce da trose.Strasno umesto sa obe ruke ovo da podrzimo da se otvore radna mesta,krene priliv novca da se malo pokrene grad mi samo kritikujemo!!!

herkules s

pre 9 godina

Odlican potez koji bi podigao dve grane privrede,ugostiteljstvo i turizam i uvrstio srce Srbije u primamljivije evropske destinacije.

Kalaba

pre 9 godina

a daje kojim slucajem to rekao Verko Stevanovic svi bi ga kovali u zvezde i pricali hvalospeve ovako to je Tomin sin i on prica gluposti!!!Zasto se sve izvrgava ruglu,zastonema malo razuma,malo volje da se neko saslusa i cuje sta i kako covek zeli.On ovim postupkom ne zeli da svoj grad unisti vec mu pomogne da dobije jos bolju poziciju i sto vise stranih investitora!!!

elenika nika

pre 9 godina

Šta fali da i Srbija dobije ovakav park? Kad smo kod ulaganja , naravno da mi nemamo para za to i da će morati da bude stranih ulaganja!

Ikar

pre 9 godina

Starsno je kakav smo mi narod inasta smo sve spremni.Samo da se podsmejemo i narugamo!On ovim ne zeli svom gradu lose vec da pokusa da dovede jos jednog investitora koji zeli da ulozi svoj novac i zaposli neke ljude koji ce pristojno od te plate ziveti!Sta god neko pokusao normalno da uradi mora u ovoj zemlji da ga okrenu i naprave na neuspeh!

Paja

pre 9 godina

Odmah uporedjujemo sa necim stoje proslost i sto je bilo lose,nesto sto nije manir ovog coveka koji sada vodi grad!!!Bolje stavimo prst na celo i zapitajmo se sta nam ovakav investicija moze znaciti i koliko mozemo dobiti od iste.Da grad bude poznat po necemu sto je dobro i lepo sto ce znaciti za nase najmanje i najbolje a ne na lose i strasno!!!

nezasticeni svedok

pre 9 godina

Znate onu kad seoski politicar daje izjavu za radio:

Kakav vam je kulturni zivot ovde?
- Jako dobar! Narocito leti! Hvala na pitanju.
A zimi?
- Slabije.
Zasto?
- Pa ne moz´ da stane ringispil u zadruzni dom.

matori

pre 9 godina

Genijalna ideja! Oni koji zive u fanzazijama svojih predaka resili su da ih ponude i nama smrtnicima. Cist dokaz da je u Srbiji vazeca deviza: Sto nenormalnije to verovatnije! Predlazem da tatinog kuma postavi na ulaz za slikanje sa posetiocima. Umesto Silje , em se zovu na isto slovo em je tatin kum zabavniji

nikola

pre 9 godina

Napravili ste jedan crtani film od države i ljudi u njoj i to b produkcije, Diznilend je već ozbiljna priča! Posle tatinog kanala Velika Morava, Beograda na vodi, Aflatoksina, smanjenja plata i penzija, izveštaja o padu helihoptera, i dalje nas zasmejavate svaki dan, a narod pravite budalama!

srpski pacov

pre 9 godina

Sumadija moze da: susi meso, susi sljive, kajmak, sir, rakija, pa i vino, povrce svih vrsta, neiskorisceno jezero...sve i svasta pre ovoga, aovaj nasao ni manje ni vise nego Diznilend. Pa da je to dobro uzela bi ga vec Budimpesta ili Atina, ne bi se cekalo da se Radomir seti. Tako i Palma, ne ostvarene snove iz detinjstva (verovatno je voleo da vidi zivotinje ali ga niko nije vodio u zooloski vrt ili se tome narociti radovao) kad je dobio moc i priliku za to, a on ga bupnu i ostade ziv, zooloski vrt. A vidi ga ovaj, oce Diznilend. Znaci matori ljudi ali niakad nisu dostigli meru zrelosti odraslog coveka. Strasno kakve nas neznalice vode.

Nebojša

pre 9 godina

A onda kosmodrom u Lajkovcu, metro u Gornjoj Kravarici, tunel Guča-Maribor (za goste sabora) i stanica za teleportovanje na Vračaru? A ja mislio da su teške droge zabranjene u ovoj zemlji...

alex

pre 9 godina

Hahaha. Video covek da Vucic pravi Diznilend u Beogradu i da mu prolazi, pa sto onda ne bi i on probao. Prvo crtez, pa maketa, pa onda postavi jedan ringispil da dokaze da su mu se prvo smejali, a sada kada vide da ie stvarno, onda zele da ih zaustave...:) I dok bude vrteo tu pricu, prodje dva mandata, oni uzmu sta im treba i malo odmore.

ekonom

pre 9 godina

moze da se otvori nesto zanimljivo i u Kragujevcu ali ne mora Diznilend, jer da je to tako jednostavno verovatno bi po neki Diznilend imala svaka drzava

Dejan Kostic

pre 9 godina

Vucic pravi Beograd na vodi, Nikolici diznilend i kanal do Egejskog mora, neko mora da napravi i more u Srbiji pa da upotpunimo turisticku ponudu posto cirkus vec imamo.

e!?

pre 9 godina

"Deca su naša budućnost i treba im omogućiti da detinjstvo provedu kroz igru i zabavu. Mislim da je ovo odlična ideja, obzirom da je Kragujevac poslednjih godina samo propadao. Raduje me što će moje dete moći da uživa u zabavnom parku."
(Kragujevčanka, 10. april 2015 11:31)

Gospodjo, da ste ikad videli Diznilend primetili bi ste u cudu da je proporcionalno manje nego odraslih (da bas ne kazem matorih).
A kad bi ste videli cenu ulaznice (68€ za dva parka) mislim da bi vas prosla zelja. Znate, Diznilend zovu PARK ali nije besplatan. I ne radi se o ringispilcicima klackalicama ili igraonica u pesku nego o komplikovanim masinama skupim za odrzavanje, i uz koju ide i njen scenario.
I na kraju jos da dodam, Disnilend Paris vec godinama kuburi na ivici rentabilnosti uprkos MILIONIMA posetilaca iz CELOG sveta.

Max

pre 9 godina

Problem sa Diznilendom je to sto je skup. Manje vise park. Njega ce ionako finansirati Walt Disney Corporation, ali karte, atrakcije itd itd, to je sve preskupo za nase uslove cak i ako bi prosecna plata u Srbiji od jednom skocila na 1000 evra.

Srđan Lalić

pre 9 godina

"Onaj ko je pokušao tu ideju da ismeje nema pojma o čemu govorimo i razmišljamo", naveo je Nikolić i dodao da će grad i dalje pregovarati na tu temu.
U pravu si. Niko nema pojma o čemu razmišljate. Ni vi ne znate. Ustvari vi i ne razmišljate,samo nasumično lupetate. Sama ideja o Diznilendu u Kragujevcu je toliko apsurdna da je ideja o BgH2O u poređenju sa ovim skroz realna. A nije. A možda je samo ideja da i vi donesete neki lex specijalis na lokalu pa otmete neku atraktivnu lokaciju za svoje pajtaše pod izgovorom nekog projekta. Šta znam...

buda-baba

pre 9 godina

Napredno nema sta,svaki grad bi trebalo da ima makar po 3 ovakva strucnjaka.Mada ne zameram mu veliki vodja je dovodio intel da pravi telefone....

да да

pre 9 godina

У најјачој економији европе, Немачкој, па немају дизниленд а ми ћемо да га правимо. Дакле, кме !!!

boki

pre 9 godina

Doticnom gradolnaceniku prioritet treba da budu ulice grada Kragujevca jer je sramota gde zivimo i u kakvim uslovima.Ulice raskopane, sahte na po 10 cm iznad nivoa asvalta ili ispod , verovatno i zavisnosti od raspolozenja radnika kad su ga postavljali.Treba da se stidimo naseg grada u centru rupa do rupe, izgradili plazu a oko nje haoticno stanje treba ti traktor da pridjes a ne automobil, e kad se srede putevi u gradu tad nek razmislja o dovodjenju diznilenda

DJ Ape

pre 9 godina

Beograd na vodi, tunel kroz Beograd, kanal do Egejskog mora, Diznilend... Ljudi, hajde da vi prvo zakrpite rupe na putu i uvedete vodovod i struju ljudima, lako ćemo mi za dalje...

vlada

pre 9 godina

Gradonacelnice prvo zakrpite ulice.Gde god krenes na dvesta metara od centa pa dalje tockovi otpadaju.Nocu se i ne usudjujem da krenem kolima van centra.

Put your money where your mouth is

pre 9 godina

I kad izgradi Diznilend, onda ce ljudi iz cele Evrope da pohrle u Kragujevac koridorom 10 i 11, kanalom od Egejskog mora, prugama preko 120km/h......

bb

pre 9 godina

Fabrike, braćo, fabrike, a ne zvona i praporci.

Kakva su ovo polovična rešenja za "podizanje zaposlenosti". Industrijski grad, koji se ponosio stručnjacima i vrsnim tehničarima, tehnologijom... Sada treba da se ponosi holivudskim cirkusom?

Nije li to još jedan dokaz sistematske degradacije?

pametnjakovic

pre 9 godina

Ja mislim da su u Nemackoj prvo napravili zabavni park pa posto je on pokrenuo privredu i potrosnju onda da bi imali gde da potrose pare i fabrike koje proizvode dobra koja kupuju ljudi novcem zaradjenim od Diznilenda... ili je obrnuto zbunih se sad jer ne verujem sta sam procitao haha

NN

pre 9 godina

Pa ako bi Diznilend ikada razmisljao da pravi neki park u ovom delu Evrope i naseg okruzenja verovatno bi se opredelili za Hrvatsku ili Madjarsku.
Pa Diznilend nemaju mnogo jace turisticke sile poput Spanije, Italije... Spanija je bila u opticaju kada se odlucivao o prvom Diznilendu u Evropi i tada je odluceno da se napravi u Francuskoj u Parizu.

Student

pre 9 godina

Hej Radomire, okreni se oko sebe, Kragujevac se raspada, ljudi su nezaposleni i jadni, pola grada je na bensedinima, bolnice su ruine, 200 dece dnevno jede u javnoj kuhinji... Ali ne, napravi nam Diznilend, tramboline dok nam krce creva i jos vise hleba i igara.

zivan

pre 9 godina

Sta ce ovaj svetski deciji cirkus u Sumadiji? Ne moze se ekonomija graditi vestackim podsticnjem turizma. Diznilend i slicni parkovi se otvaraju tamo gde je za takvom ponudom zabave, edukacije, razonode velika lokalna potraznja. Kragujevcanima je potrebno osnivanje proizvodnih firmi sa izvoznim asortimanom.

kritika

pre 9 godina

Jao pa ovaj ne zna ko je ser Pop Dzadz, pocasni doktor svega i svacega, a u stvari engleski Mica Megatrend? aufff. SKoro mu je i BU dodelio pocasni doktorat...

Majko moja.

Mickay

pre 9 godina

Ovaj covek ne zna sta prica.
Evo nekih podataka :

Broj posetilaca u 2014: 14,2 milona posetilaca
Pedeset devet atrakcija
Na 35 minuta direktnom zeleznickom linijom iz centra PARIZA!!!
Pedeset pet hiljada zaposlenih.
Hotel Disney: pet hiljada i osam stotina soba!
Ovo se sve moze proveriti na portalu Disneyand Resort Paris.

Mnogo me nerviraju odrasli ljudi koji fantaziraju kao deca u vrticu i to
posle iznose kao neke istine, pa se cak i uvrede ako neko pokusa da im dokaze da nisu u pravu ili da su jednostavno lazovi.
Pa jedan autoput od Kragujevca do Batocine se gradi vise od trideset godina i jos bruke jedne nije zavrsen! I on prica o Diznilendu!? Ej pa kako ce ti posetioci da stignu do tog "parka"? Jaseci na grani?
Sramota je lagati tako bezocno.

dobra ideja, mogli bi da im predlozimo???

pre 9 godina

Prekjuce su pricali o Beogradu na vodi, juce prepodne pojavila se vest o izgradnji tunela ispod Beograda i to ne jednog, a danas Diznilend u Kragujevcu. Sta je sutra na redu?
(realista, 10. april 2015 11:06)

Kosmodrom u Bajcetini i hotel sa sedamdeset zvezdica za vanzemaljce???

Andra

pre 9 godina

Nasa vlast je na nivou Diznilenda, od velikih planova ne vide svakodnevni zivot ovog grada.
Da li gradonacelnik zna da Kragujevac nema autobusku stanicu?Ko je iz Kragujevca nekako se i snalazi, ko nije, to je muka nevidjena.Autobusi polaze sa parkinga koji je silom prilika pretvoren u autobusku stanicu.Da bi ste saznali kako da odputujete u neki grad, morate da okrenete desetine telefona.
Da li gradonacelnik zna da jedna od najstarijih bioskopskih sala "Pionir" ceka renoviranje?
I "Dvorana Sumadija", nekada izuzetna sala za koncerte, filmske projekcije i predstave, od 2000 mesta, nije u funkciji.
Da li gradonacelik vidi da je grad preplavljen djubretom?Mozda se to iz kola ne vidi, ali neka nekada malo zastane i obidje uzi cenrat, jad i beda od djubreta koje leti naokolo.
Moglo bi da se jos nabraja, ali ostavljam drugim kragujevcanima da i oni iznesu svoje misljenje.

Milos Popovic

pre 9 godina

Prvo da pitam da li je ovaj bio u diznilendu? Pa nisu to Diznijevi crtaci, to je bre prava cirkusijada. Niko normalan nebaca pare ni na gradnju ni na razgledanje.
NEMOJTE VISE DA ZLOSTAVLJTE BESPOMOCAN NAROD !!!!!!!!!!

BATO

pre 9 godina

Srbijo,probudi se!!! Nasu vladu kao i clo rukovostvo drzave zahvatio je neki virus koi izaziva totalno slepilo i ludilo.Dok ljudi umiru od gladi, sami sebi oduzimaju zivote zbog bede u koju su ih doveli, vladari grade sebi spomenike uzimajuci i poslednju paru od gladne raje.

dusan

pre 9 godina

dakle diznilend nikada ali nikada nece doci u zemlju koja ima manje od 20miliona stanovnika i isto tako nece doci u zemlju koja ima uzasno slabu kupovnu moc....

Sirius

pre 9 godina

Ми, Пожаревљани, можемо да му помогнемо са својим искуством. И ми смо имали председниковог сина који је волео да прави забавне паркове. Изгледа да то иде са функцијом, нешто као нека врста српске новокопоноване династичке праксе.

Кум Жоржо!

pre 9 godina

Gradonačelnik je dodao da je gradska uprava, potom, o tome ozbiljno razmišljala i shvatila...

О чему ви мислите и да ли ишта схватате? Народ нема посла, Крагујевац је у чамотињи, а вама само недостаје Дизниленд! Све вам је како треба, нема мита на Универзитету, само вам још фале Мики и Шиља!

Ја не знам ђе ми је глава од посла,она дошла!

realista

pre 9 godina

Prekjuce su pricali o Beogradu na vodi, juce prepodne pojavila se vest o izgradnji tunela ispod Beograda i to ne jednog, a danas Diznilend u Kragujevcu. Sta je sutra na redu?

Bane

pre 9 godina

Mislim da je odlicna ideja i mislim da cectakav park bas doneti mnogo turista i posla ljudima. Zivim u Svedskoj i mogu samo da kazem da sam bio u Kopenhagenu u Tivoli i Geteburgu u Liseberg. Dolaze mnogo ljudi iz norveske, nemacke itd. Uvek je prepuno ljudima do tog nivoa da se dugo ceka da se nesto vozi :). To je pozitivno i nemojte da odustanete od ideje. Moja podrska!

Nacionalni park Srbija

pre 9 godina

Jel' ono bese i Slobin Marko pravio zabavni park? Ovo je, izgleda, neka zarazna bolest koja se prenosi medj' predsednickom decom.

neko

pre 9 godina

Imam predlog kao rodjeni kragujevcanin da napravite bar jedan park u kome ce ce sve biti normalno kao u svakoj razvijenoj drzavi posto je ceo grad vec diznilend

makar sta!

pre 9 godina

Aaaa, a onda ce "bogati" sumadinci da navale u Disneyland, ulaznica za porodicu pisljivih 150-200 Evra!

Ovde sve ludak do ludaka, nekad se zapitam jel sanjam i kad cu se vec probuditi iz ove nocne more zvane napredna Srbija!

Filip KG

pre 9 godina

Tako je, a ljudi će moći da nam doplove u taj Diznilend kanalom Dunav-Morava-Vardar kad priključimo Lepenicu na njega!
Plašim se da izbacujem ovakve ideje, ovi će ozbiljno da ih uzmu u razmatranje....

pera kojot zvani super genije

pre 9 godina

"Rekao nam je tada da moramo da učinimo nešto radikalno,nešto neskvadišnje"
Da,da,nešto RADIKALNO!!!!!!to im ide od ruke,još da taj park oiviče onim poznatim granicama Karlobag.....eto i drugog"NESVAKIDAŠNJEG"ispunjenog uslova.

BATO

pre 9 godina

Srbijo,probudi se!!! Nasu vladu kao i clo rukovostvo drzave zahvatio je neki virus koi izaziva totalno slepilo i ludilo.Dok ljudi umiru od gladi, sami sebi oduzimaju zivote zbog bede u koju su ih doveli, vladari grade sebi spomenike uzimajuci i poslednju paru od gladne raje.

megalomanija i glupost

pre 9 godina

kad neko ne zna da zaradi ni dinar svojim radom, nego se stalno igra sa tudjim novcima...kakav diznilend u zemlji u kojoj nema puteva, u kojoj plavi i odronjava na sve strane...tu cete da navale investitori da grade neke kule na vodi, diznilende...ovi na vlasti su izgubili vezu sa razumom, realnoscu...samo lupetanje u prazno i bajke za gladne stomake!

macor

pre 9 godina

Ovo je necuvena glupost...Koliko covjek mora da je glup i neznalica pa da izvali ovoliku laz.
Pa Dizni kompanija bi mogla da kupi tebe zajedno sa gradom i okolinom i da vas sve odnese negdje u Ameriku i tamo otvori zabavni park - da dolaze ljudi da te gledaju- e to bi bila atrakcija!

boze ubrani

pre 9 godina

U svijetu postoji 5 (slovima -pet) Disneyland parkova. Originalni je u Kaliforniji a ostali su pored multimilionskih gradova. Tri su u Aziji- Sangaj, Hong Kong i Tokio.U Evropi jedan, pored Pariza.
Evo srecom su ovaj tip i njegova ekipa nakon duzeg razmisljanja skontali da "dovedu" Diznilend....
Svi parkovi su u vlasnistvu Disney kompanije.
Sa kime precizno iz Disney kompanije ste pregovarali Nikolicu?
Ne trabunjaj covjece, samo se brukas.

kentaur

pre 9 godina

Ovaj kao Slobin mali sto je hteo da mu tata napravi stazu Fromule 1 kod Surcina. Hoce da udari ta vlast u glavu. A u slucaju loze Nikolica, bar vidimo da je glupost nasledna!

janko

pre 9 godina

To je extra samo vam treba i 50 hotela sa 4 zvezdice treba vam auto put .Sitnica milijardu eura.Takav park treba blizu Bg napraviti i to umesto Bg na vodi to ima smisla i bolja je ideja od Bg na vodi donela bi više para i manje bi koštala.

boki

pre 9 godina

Ne treba u samom startu isemjavati ovu ideju. Ukoliko bi Kragujevac zaista dobio Diznilend, to bi jedinstveni zabavni park u čitavoj Istočnoj Evropi, koji bi generisao veliki broj radnih mesta i velike prihode za lokalnu samoupravu

U pravu je komšija...

pre 9 godina

Nemam nešto poverenja u ovog čoveka, ali ovo definitivno zvuči realnije i uspešnije od beograda na vodi... mada je i dizni jedna lepa bajka.

Dragan

pre 9 godina

E moja Srbijo, kako vas lazu. Ode prosecna plata za jednu porodicu samo za ulaz, proverite sami. A Dizni nebi nikad u pustinji nesto gradio. Samo vas lazu, Juzni Tok, Beograd na vodi, Metro itd. Ali nerazumem da vama to nije preko glave, pa nekad je dosta.

Jovan

pre 9 godina

Beograd......na vodi...
Kragujevac...Diznilend
Nis........Park iz doba Jure
Brze pruge od "200km/h"?!!
Čipovi, mercedesi, šeici,
Koridori 12,13,14,15
...moj zivotni moto je...ima se, moze se :)
Jel to stigla vec 2016-ta?

Kol

pre 9 godina

Ovi su definitvno na nekim drogama, ja zaista drugo objasnjenje za ovoliko gluposti nemam ali zaista! Kanal do Grcke, Beograd na vodi, Diznilend, sledece definitvno grade kosmodrom kad vec moze da se masta neka onda bude sto vece, a realno stanje u drzavi tragikomicno!

sizofrenija sns-a

pre 9 godina

pravi primer sizofrenicne vlasti , diznilend je tpicna tvorevina amerike a to nama nije uporiste , posto nam je blize rusko trzsiste sto onda nedovedete babuskingrad da se deca igraju sa babama i klovnovima ....

madre mia

pre 9 godina

sasvim normalno je da za takvu vrstu investicije, u krugu od 50km postoji aerodrom, na koji bi ti silni turisti dolazili. tako da, nemojte se zavaravati sa ovim

secikese, botovi i ubice

pre 9 godina

A posle diznilenda i olimpijske igre! A bulevar pored Plaze razvaljen stajao 3 meseca, niko nije mogao da okrpi 10 kvadrata puta. Ulice katastrofa, ući ćemo i u 22 vek sa neasfaltiranim putevima na 3 kilometra od centra. Ljudi preturaju po kontejnerima, kako to da objasnimo "stranim turistima koji će da pohrle"?

Llewelyn

pre 9 godina

Nikolicu, bolje objasni zasto trosis milione na proslave kad ti radnici komunalnih preduzeca ne primaju plate vec mesecima. Ti i jesi za Diznilend.

Vaše ime

pre 9 godina


Još samo svemirski program da izgradimo i postajemo mala amerika!
Tri karte za Holivud, dve za Diznilend, jednu do Marsa...
Dobrodošli u Srbiju, u zemlju mogućnosti, sa vaše desne strane su puste njive i livade, ali bez brige, uvozimo original plastičnu GMO hranu.
Sa vaše leve strane su zbunjeni ljudi pocepane odeće, u kolima starim po 20 god.
Čekaju u redu da se zaposle kao maskote Mikija Mausa, Šilje, i ostalih kultnih junaka SrBske književne istorije.
Dobrodošli u Srbiju, u zemlju mogućnosti, cilj našeg puta je da pronađemo put do našeg cilja...

Dr.Buzdovan

pre 9 godina

Ma meni nije jasno kako to da Palma nije dosao na tu ideju.ipak on je covek obisao ceo svet i cak se u Dubaiju peo na najvisu kulu u Evropi, tako da taj posao sa diznilendom njemu treba da se poveri

Radivoje Markovic

pre 9 godina

Ako bi jedan od kompleksa zaposlio najmanje 120 lica sa kragujevačkog tržišta rada, predlažem da se ODMAH izgrade dva "Diznilenda" !

extremesportist

pre 9 godina

Postoji 4 Disneyland-a. U Los Anđelesu (originalni), Parizu, Tokiju i Hong Kongu, a naši bi da ga naprave u Kragujevcu. Većina ljudi iz ostatka sveta ne zna ni gde je Beograd, a kamoli Kragujevac, i još da im objasnimo da pored 4 gore navedena grada Diznilend postoji u jednom gradiću u Srbiji.

Nisu ludi ljudi iz Diznija. Toliko poznatih svetskih gradova nije uspelo da ubedi Dizni da park naprave kod njih i očekujete da poverujemo da će ga izgraditi u Kragujevcu, smešno. U najboljem slučaju biće to malo veći luna park sa motivima Mikija, Aladina, Vudija...

Mare

pre 9 godina

Jaoj bre, ko nam je na vlasti u KGu, pa diznilend postoji na svega nekoliko lokacija u svetu , kakav bre KG? Zar stvarno misli da ce Diznilend da nadje racunicu da ulaze u raspali grad... Covece sredi infrastrukturu, uredi baste, ulepsaj grad - kakav crni Diznilend, cemu to sluzi, i zna li koliko kosta ulaznica za Diznilend u Parizu?

Xepoj

pre 9 godina

Pretpostavljam da ce u Zitoradji biti staza za Formulu 1 ,u Svrljigu kosmodrom ,a mogao bi i nosac aviona da se napravi pa da patrolira Moravom kako bi sve to mogli lako i brzo da sacuvamo od nekog od brojnih neprijatelja naroda,drzave i vlasti.

SerbianoPFC

pre 9 godina

Bog te j..'. pa ovo je da čovek poludi!! šta na ovu vest normalno iskomentarisati?! ovi su se toliko osilili i sprdaju da to vređa inteligenciju prosečno inteligentnog čoveka! Jeste... Diznilend nema gde da otvori pa će u selo Kragujevac da dođe(uz dužno poštovanje Kragujevčanima)! Strašno!

Xepoj

pre 9 godina

Pretpostavljam da ce u Zitoradji biti staza za Formulu 1 ,u Svrljigu kosmodrom ,a mogao bi i nosac aviona da se napravi pa da patrolira Moravom kako bi sve to mogli lako i brzo da sacuvamo od nekog od brojnih neprijatelja naroda,drzave i vlasti.

grejfut

pre 9 godina

(boze urbani)

u SAD postoje dva, jedan se zove disneyland (kalifornija), drugi je originalni na floridi i zove se disneyworld.

prosto ne znas ko je gori, da l SNS sa sivenjem theme parkova ili DS koji ne kapira da nikad necemo u njih gledati vise kao na opciju...

Dick Tracy

pre 9 godina

super i izgradite ga pored deponije u Jovanovcu na 2,1 km od centra grada, bilmezi... a ljudi će da vam dolaze volovskim zapregama pošto puteve nemate!

kiki-riki

pre 9 godina

Extremesportist, ima jedan i u Orlandu, Florida. Bio licno pre 7 godina. Svi ti parkovi su preskupi za nase uslove. Sve turista do turiste. Nikada gomila turista nece doci u Krafujevac gde normalnog hotela nema. Napredni radikali ideju nemaju.

Boris Davidovič

pre 9 godina

Avioni, kamioni, kule, gradovi... Sinoć smo saznali da nam službe spašavanja nisu funkcionalne. Nešto ranije da niko neće da uzme koncesiju za auto put. Narodno pozorište otkazalo predstave jer im Vlae nije prebacila novac. Prosveta na rubu egzistencije kao i većina gradjana Srbije... i tako u nedogled! Avioni, kamioni, kule, gradovi...

vuk

pre 9 godina

ma ajte molim vas..Kragujevac nema autobusku stanicu,autobus se ceka na parkingu ili na ulici ako ga ,,uhvatis,,.Reka Lepenica izvor svih otrova,grad prljav i oronuo sav,iskreno sramota me je kad mi neko dodje iz inostranstva u goste,a on ce da pravi Diznilend xD

A.C.M.E.

pre 9 godina

Samo se vi igrajte sa Diznijem pa ima da vas tuže zbog zloupotrebe imena kompanije. Mislite da neće? Pitajte Politiku zašto Politikin zabavnk godinama nije objavljivao Diznijeve stripove (Paju i Mikija)? Zato što su bez dozvole objavljivali za vreme sankcija, pa su posle računi stigli na naplatu...

Xepoj

pre 9 godina

Treba vas ismejavati na svakom koraku i u svakoj prilici ,zato sto je ismejavanje ovakvim fantazijama patriotski cin normalnih stanovnika ove zemlje.

нео плантерс

pre 9 godina

Еурополис, Шведски стандард, Француцке железнице, Београд на води, Канал до Егеја, тунел кроз Београд, тунел кроз Фрушку гору, Дизниленд...
Човек би помислио да је живот у Србији права бајка. А реалност је да не могу да изграде Новом Саду мостове порушене пре 16. година, да не могу да направе аутопут кроз равницу већ 25 година, да су нам пруге спорије него британске са средине 19. века, да су нам путеви рупа до рупе итд...
Бајка јесте, ал срећни крај се не назире...

Pata

pre 9 godina

eno ga jedan u parizu koji nikada nije stao na noge od otvaranja. to je, cini mi se, napomenuo i ambasadaor sad kirbi kad mu je grof od sumadije saopstio ovu fenomenalanu ideju u rangu 'bgh2o'.

DraganCe

pre 9 godina

A turisti ce dolaziti brodovima koji ce ploviti kanalima koji spajaju sva obliznja mora i reke, a koje ce izgraditi njegov tata! Strava, ja sam odusevljen!

tata, jel sam pametan?

pre 9 godina

To gradonacelnice! To ! Oma otvaraj, pa kad nahrle svi ti turisti!

Ima svi kontejneri i kante za smece da budu puni kvalitetnim smecem i napola pojedenim hot-dogovima!
Ala ce da se omrsimo! Imace po cemu kvalitetnom da se rovi a ne po ovom smecu danas. Vec krce crevca dok zamisljamo napola pojedene pilece nogice i polupune kartonske case sa kolom, svuda oko nas- samo pruzis ruku a n eki kvalitetan otpad...Idi bre. A tek kad pocnemo izvoz sa svim onim sto turisti zaborave iza sebe...nema kraja razvoju privrede!

Aferim junacino- ali si ovo snislio,tata te ljubi!

Dizni na potezu

pre 9 godina

Ovo je ozbiljna izjava! I jos je potvrdjena od strane Nikolica. Ako se ispostavi da ovo nije istina on bi mogao imati gadnih problema sa kompanijom Dizni. Pregovori i otvaranje novog setog u svetu Diznilend parka su velika stvar u poslovnom smislu. Ako neko iznosi lazne podatke o poslovanju jedne korporacije time utice na vrijednost i ugled te firme. Za manje stvari su americke korporacije tuzile i do prosjackog stapa dovodile ljude.
Dizni, Mac i ostali tu znaju da budu nemilosrdni.
Ima li nekog novinara koji ce da kointaktira Diznijev stab za Evropu i zatrazi potvrdu ovoga sto je Nikolic rekao?
Ili da sacekamo da ga sam Dizni pronadje?

MikaSG

pre 9 godina

Pa Disneyland cak ni u Parizu ne posluje profitibalno, gdje ce onda u Kragujevcu? Ja sam 1992. u Parizu (tek krenulo) za dnevnu kartu platio 150 franaka, sto je bilo 50 njemacki maraka.

raamen

pre 9 godina

Парадигма ове власти! Градоначелник са својим тимом озбиљно смишља какав би пројекат могао да покрене град и најбоље чега се сети је - Мики Маус! Стварно, није то за смејати се...

DK

pre 9 godina

Vest o Diznilendu u Kragujevcu je sama po sebi Diznilend....al komentari profesionalnih placenih komentatora su i od vesti koja je smesna jos smesniji....

Veprina

pre 9 godina

Na cemu je ovaj? Evo sad ce neko da ti tutne pare u dzep da izgradis nesto, posto si sav tako mlad i perspektivan. Samo su tebe cekali svih ovih godina da im objasnis. Ne znam stvarno ko se lozi na ove price. Sve sama obecanja, ne zna se koje je smesnije i koje ima manje dodira sa realnoscu.

Kragujevčanka

pre 9 godina

Deca su naša budućnost i treba im omogućiti da detinjstvo provedu kroz igru i zabavu. Mislim da je ovo odlična ideja, obzirom da je Kragujevac poslednjih godina samo propadao. Raduje me što će moje dete moći da uživa u zabavnom parku.

Vuk

pre 9 godina

Postoje brojne varijante na Diznilend koje su u drugim evropskim zemljama prava atrakcija.Imate Port Aventuru u Spaniji, Prater u Becu i oni su pravi magnet za turiste.Mislim da je ovo sjajna ideja sto se tice Kragujevca,jer u tom delu Srbije nedostaje takav turisticki sadrzaj.

vlmr

pre 9 godina

Ali carski je što negativnih utisaka uvek ima isto na sve pobunjenike komentare, i što se stvarno trude da na svaki lupe minus.
Evo ako vas gazde ne hvale, ja da vas pohvalim. Bravo!!

nebojsa bg

pre 9 godina

@(Bane, 10. april 2015 10:42)
Jubilarni, 200ti minus je od mene, tek da se zna..Nego, zemljak, kod vas u Svedskoj hladno? Al' standard dobar..Covek poredi Skandinaviju i ovu tzv drzavu, neverovatno. Nekad se pitam, kako ste vi sa takvim razmisljanjem uspeli da odete i dobijete papire, posao? Ja bih za sve sa ovih prostora (ukljucujuci i sebe koji idem za mesec dana) uveo obavezan psiho test pri ulasku u zemlju..Cuj, bio u Kopenhagenu, u najnajnaj gradu u Evropi, i to poredi sa rupom zvanom Kragujevac?!? I jedan moj kolega ima sestru u Majamiju, i ima slike poletanja satla. Pa nije rekao "mnogo je dobro, ajde i mi ovo da napravimo"..Ima nesto u onome o svemiru i ljudskoj gluposti, vredi se podsetiti ponekad na tu misao, definitivno.

Paprika

pre 9 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem. Pa da li je neko od vas uopšte bio u Diznilendu i da li znate kolike su cene tamo?U Srbiji bi imao max 2 posetioca nedeljno :)A i pored astronomskih cena Dizniled u Parizu radi u minusu.

a odakle tebi diploma?

pre 9 godina

Odlicno mesto za turizam...posto je sve ostalo u savrsenom stanju! Mali prince da li se to samo vozis helihopterom do rezidencije u Bajcetini posto ne vidis stanje po ulicama!

Milosavljevic

pre 9 godina

Polozaj Kragujevca je odlican za lokaciju Diznilenda u ovom delu Evrope. Ako postoji ikakva sansa da se ovo i ostvari treba je prigrabiti i ne ispustati. Efekti ce biti i veci nego sto mozemo i da pretostavimo.

Bambilend/Diznilend

pre 9 godina

Naravno, treba parirati Beogradu na vodi koji je Vučićev zaštitni znak.
p.s. po koju paru da botovi neće komentarisati ovu vest, ili će, u najboljem slučaju doći tek posle par sati.

софроније

pre 9 godina

Мислим да сте овим затворили круг лудила, суманутих идеја и лудачких обећања. Стварно сте зналци обмана, причања шарених лажи и мазања очију дугиним бојама. Капа доле и наклон до пода свима који су без дана радног искуства ту где јесу....

yea

pre 9 godina

mislim da je takav projekat na pocetku mandata pogresan. Ajmo prvo sa sredjivanjem centra, imamo smesan centar grada. Da se pokrpe ulice, I zavrsi put do batocine. A Diznilend je malo nerealan ali ni to nije problem treba da bude ambiciozan gradonacelnik. Veci je problem hronicna nerentabilnost dobrog broja Diznilenda. Propast te investicije bi gurnuo grad u ambis

Zana Bojic

pre 9 godina

Dzaba ismejavaju i kritikuju ovakvu ideju. Meni je ovo fenomenalno i jedva cekam da svoje dete odvedem u Kragujevac da vidi sve Diznijeve junake i da se igra. Ne moram da razmisljam kako cu dete morati da vodim van granice da bih mu to priustila.

^miris-proleca^

pre 9 godina

I dalje ne shvatam sta je ovde toliko smesno? Kad se kaze Diznilend ne mora se misliti samo na velike zabavne parkove. Postoje i tematski koji bi nam dobro dosli u svakom smislu. I odakle nekome ideja da bi sve to finansirao grad?

Mr. Punch

pre 9 godina

@(Dizni na potezu, 10. april 2015 15:39)
Vi stvarno mislite da bi Dizni dosao u Srbiju??? Jeste li bili kadgod u Diznilendu? Jos ocekujete kakvu izjavu Diznija o tome???

Jeca

pre 9 godina

Dovesti Diznilen u Srbiju je cast. Ne shvatam ko uopste moze da ismeva ideje koje bi donele radost nasoj deci, nama gradjanima, i sigurno veliki ekonomski dobitak nasoj zemlji??!

VUK KOJI GOVORI U BASNAMA

pre 9 godina

Dolazak Diznilenda u Kragujevac bi bio pun pogodak i mislim da bi izdvojilo ovaj grad od desetina koji se nalaze u ovom delu Evrope,dobro je da ima jos ljudi koji imaju ideje i mogu da ponude nesto novo.

1234

pre 9 godina

pozurite samo, jer kada se izgradi, bgnv ce biti glavna medjugalakticka atrakcija. miki maus, silja i paja patak su vec rezervisali penthaus apartmane u kuli. ili je to mozda samo epizoda iz crtanog filma?!

objektivno

pre 9 godina

To je uvek dilema, da li poceti od malih stvari, na primer da se ne bacaju kutije od deterdzenta u planinske potoke, ili odmah preskociti sve realne probleme u zivotu i pricati o bilo cemu. Nije sporbo sta je bolje. Blago onom ko rano poludi, njegovo je carstvo nebesko.

back

pre 9 godina

Dobro ja da neko mari o turizmu u Srbiji, to ne treba zapostaviti. Uz Beograd na Vodi i Diznilend, Srbija može mnogo uznapredovati i razviti turizam. Puna podrška, ovako treba nastaviti.

Vuk

pre 9 godina

Postoje brojne varijante na Diznilend koje su u drugim evropskim zemljama prava atrakcija.Imate Port Aventuru u Spaniji, Prater u Becu i oni su pravi magnet za turiste.Mislim da je ovo sjajna ideja sto se tice Kragujevca,jer u tom delu Srbije nedostaje takav turisticki sadrzaj.

Nevenka

pre 9 godina

PA bolje da decu učimo Diznijevim junacima nego da im dozvoljavamo da gledaju svakakve gluposti na televiziji. Samo da mu pođe za rukom i da stvarno obezbedi dolazak te koorporacije u Srbiju

ccc

pre 9 godina

Nekada bese Bambilend ali njega nema, pobeze u Rusiju. Sada nam fali jos Diznilend, sve je sredjeno u ovoj zemlji pa mozemo svi u Diznilend. Jedino ne znam gde ce sutra ovaj da bezi..

Pera

pre 9 godina

Bilo bi lepo za klince. A ovi ogorceni matorci ne moraju ni da idu u park. Od cele Srbije treba napraviti atrakciju, to je dobro za turzam. Ne samo Beograd. Srbija mora da postane atraktivna po celoj teritoriji zemlje. Nikolicu, samo napred a na ove ljubomorne ne treba obracati paznju. A sad, Leskovac, Uzice, Valjevo, Nis, Kraljevo, MIlanovac, Vrsac, Zrenjanin, Sombor itd.

Cinjenica

pre 9 godina

Ako mi sami ne dolazimo do ideja i zelje za boljitkom, drugi nam nece pomoci sami. Cenim pokusaje g-dina Nikolica i svih koji zele slicne stvari.

Lotus

pre 9 godina

Logicno je da grad ne bi finansirao ovaj projekat. Ovde bi bilo reci o velikoj investiciji. Zamislite samo koliko bi to doperinelo turizmu naseg grada.

Marence

pre 9 godina

Zasto ismevati ideju o gradnji takvog zabavnog parka?Da li znate koliko bi turista iz regiona dolazilo da poseti tako nesto i koliko turista poseti recimo onaj park u Parizu?Ako neko ima interes da to gradi,zasto da ne?Izvolite to,to i to,ulozite svoj novac i samo gradite,ne jedan nego tri ako hocete.Prosta stvar.Secam se koliko su se Draganu Markovicu Palmi smejali za onaj akva park u Jagodini,a sada leti nema gde igla da padne jer ne samo da dolaze ljudi iz okolnih gradova i mesta vec i dosta stranaca koji putuju kroz nasu zemlju.Za zoo vrt necu ni da pricam kakve je sve covek podsmehe trpeo.A to je samo jedan primer.Sto se mene tice,ako neko hoce tako nesto da napravi u Srbiji generalno i da to ne kosta budzet tj gradjane,mislim da bi tako nesto trebali da docekamo rasirenih ruku.

Izida

pre 9 godina

Svaka ideja koja može da doprinese razvoju zemlje je dobra i treba je podrzati i medijski, ali ne u negativnom kontekstu kao što se opozicija trudi.

zabriski point

pre 9 godina

"Nikolić je kazao da se Diznilend ne bi gradio sredstvima gradskog budžeta, već iz stranih ulaganja."-b92.Verujem da je tako,a onda ne vidim problem!

Baksuz1

pre 9 godina

To da li je nesto skupo za gradjane Srbije nije pitanje koje nas treba da zanima.Ako neko misli tj privatni investitor da ima interes da nesto napravi,a sto ga sputavati?Izvolite napravite tri tematska parka ako zelite.Jos ako to dobro radi jos bolje za drzavu i gradjane.Zasto unapred sve zelimo da ismejemo?

milos

pre 9 godina

opet dosta negativnih komentara ali bitno je da se gradi, neka se gradi bilo sta, neka se uposljavaju ljudi, to je dobra investicija, velike pare se mogu zaraditi na zabavnom parku! U svakom slucaju podrzavam ideju, samo napred!

Visa hotelijerska skola

pre 9 godina

Objasnite mi molim vas laici kako mislite da privucete turiste sirom Evrope da dodju kod nas?? Sa dva festivala (Guca i Exit) od po 5 dana? Ili mozda da im prikazujete lokacije kako su i gde u svakom ratu porazeni(na neki nas nacin) od nas samih?? Tematski parkovi rade tokom citave godine i to sto u blizini(krug od barem 1000km) nema nijednog treba iskoristiti,dok se neko drugi ne seti(Grcka,Hrvatska,Rumunija).

Rivaldo

pre 9 godina

Zasto ismevati ideju o gradnji takvog zabavnog parka?Da li znate koliko bi turista iz regiona dolazilo da poseti tako nesto i koliko turista poseti recimo onaj park u Parizu?Ako neko ima interes da to gradi,zasto da ne?Izvolite to,to i to,ulozite svoj novac i samo gradite,ne jedan nego tri ako hocete.Prosta stvar.Secam se koliko su se Draganu Markovicu Palmi smejali za onaj akva park u Jagodini,a sada leti nema gde igla da padne jer ne samo da dolaze ljudi iz okolnih gradova i mesta vec i dosta stranaca koji putuju kroz nasu zemlju.Za zoo vrt necu ni da pricam kakve je sve covek podsmehe trpeo.A to je samo jedan primer.Sto se mene tice,ako neko hoce tako nesto da napravi u Srbiji generalno i da to ne kosta budzet tj gradjane,mislim da bi tako nesto trebali da docekamo rasirenih ruku.

mike

pre 9 godina

Voleo bih da cujem ove pametnjakovice koji sve kritikuju ovde i jedva cekaju da izadje neka vest kako bi imali sta da pisu. Lepo je cuti da neko pokusava da od svog grada nesto uradi a vi ostali samo bacajte smece!
Zelim ljudima velik uspeh na ovom planu!

xRade

pre 9 godina

E bas sam prosle nedelje bio u DizniSvetu na Florodi. Ulaz je 100$ po danu al od 4toga dana drasticno je jeftinija. I zaista vredi. To mi je bio 5ti put da idem, deca su vec porasla i jedva cekam unuke ponovo da idem.

yoyo

pre 9 godina

Ne vidim razlog za ismevanje ove ideje. Svaka strana investicija je dobrodosla i sigurno je da ce ovakav projekat privuci i domace i strane turiste i oziveti Kragujevac.

AcaS

pre 9 godina

Nije izričito rekao pravimo Diznilend već to ili nešto slično, znači manji tematski park (nikakav Diznilend kao u Parizu, to ionako samo pravi gubitke), ukoliko nađu partnera koji može to da realizuje.

vidan

pre 9 godina

Kragujevcu su preko potrebne investicije, tako da ne treba nijednu dobru ideju odbacivati. Realizacija ove investicije bi zaposlila veliki boj građevinskih radnika tokom izgradnje projekta, a nakon toga veliki broj ljudi i u uslužnim delatnostima

Zare

pre 9 godina

A sto da ne? Moramo razmisljati drugacije od drugih i moramo biti ambiciozniji od drugih ako zelimo da budemo uspesni. Ako zelmo da privucemo turiste moracemo da ponudimo ono sto zemlje u okruzenju nemaju.

sumadinac

pre 9 godina

Taman da malo zivne juzno od beograda. Jako kreativna ideja, i svakako ce doneti atraktivniji izgled samog kragujevca a i dovesce strane turiste u centar srbije, a uz to pokrenuti privredu i zaposliti ljude. Ne vidim u cemu je problem?

micky mouse

pre 9 godina

Za ovakav projekat mi svakako i nemamo pare iz sopstvenog budzeta, a strana investicija je svakako dobrodosla, i to da takodje bude uslovljena prvenstvom zaposljavanja domacih preduzeca kao sto vazi za bg na vodi, a ovo bi bio preporod za centralnu srbiju, sto se tice turizma a i ljudi bi se zaposlili.

sanja

pre 9 godina

podrzavam sve sto bi moglo da doprinese poboljsanju stanja u drzavi. Ako to znaci privlacenje investicija, podizanje turizma na visi nivo, ozivljavanje nekog grada i regiona ne vidim sta je sporno.

SRBIJANA

pre 9 godina

Divna vest.Ja kao majka sam odusevljena cinjenicom da ce se uskoro na samo sat vremena voznje nalaziti mesto gde ce moje dete uzivati i zabavljati se i koje cemo rado posecivati.

Šilja

pre 9 godina

Radomir Nikolić je samo rekao da će lokalna samouprava da nastavi pregovore o izgradnji Diznilenda što je bilo dovoljno za salve uvreda a pojedini su čak sve ovo osudili na propast. Zaista neverovatno i poražavajuće je da se razmišlja na taj način. Stvarno ne znam kako može da smeta ovako nešto kada to grad neće ništa koštati? Ako neko hoće da gradi Diznilend ili bilo šta drugo uvek je dobrodošao, zašto mu zatvarati vrata? Ne kapiram one kojima smeta da Kragujevac postane moderan grad. Što je najgore svi ti koji sabotiraju se busaju u grudi i pričaju kako vole Kragujevac. Nego dobro, šta je tu je a ja kao Kragujevčanin se iskreno nadam da će se dogovoriti ovaj projekat pošto sam siguran da bi za Kragujevac bila odlična priča.

Milos

pre 9 godina

Niti sam njihov niti imam veze sa njima,ali Radomir nije kriv za to sto komunalci ne primaju platu,sto su unistili niskogradnju a potom i cistocu,pa hteli vestacki da naprav3 prvaka u vaterpolu,para i para i para!!! sad je kriv Rale...mislim da nije!

Dajana

pre 9 godina

Svako ulaganje u turizam je pohvalno i preko potrebno.Srbija ima mnogo potencijala ali nazalost oni koji su prethodnih godina i decenija bili na vlasti nisu to znali da iskoriste.Zabavni park ne moze da bude gubitak,vec samo podsticaj da grad zivne i privuce sto vise turista.

Dixi

pre 9 godina

Voleo bih da do realizacije ove ideje zaista i dodje, jer bi doslo do otvaranja veceg broja radnih mesta, a promovisao bi se i grad i drzava.

Jeka

pre 9 godina

Covek daje sve od sebe da ovaj muceni grad pokusa da izvede na pravi put posto je poceo da se polako gasi nebrigom drugih i proslih vlasti!Zar je lose uraditi nesto ovako,dovesti jednog ovakvog investitora i firmu da ide za Beograd niko se ne bi bunio da to rade neke druge stvari opet se niko ne bi bunio!Samo oni koji ne vole grad mogu da ovo izvrcu ruglu i smehu.

Ikar

pre 9 godina

Starsno je kakav smo mi narod inasta smo sve spremni.Samo da se podsmejemo i narugamo!On ovim ne zeli svom gradu lose vec da pokusa da dovede jos jednog investitora koji zeli da ulozi svoj novac i zaposli neke ljude koji ce pristojno od te plate ziveti!Sta god neko pokusao normalno da uradi mora u ovoj zemlji da ga okrenu i naprave na neuspeh!

Kalaba

pre 9 godina

a daje kojim slucajem to rekao Verko Stevanovic svi bi ga kovali u zvezde i pricali hvalospeve ovako to je Tomin sin i on prica gluposti!!!Zasto se sve izvrgava ruglu,zastonema malo razuma,malo volje da se neko saslusa i cuje sta i kako covek zeli.On ovim postupkom ne zeli da svoj grad unisti vec mu pomogne da dobije jos bolju poziciju i sto vise stranih investitora!!!

elenika nika

pre 9 godina

Šta fali da i Srbija dobije ovakav park? Kad smo kod ulaganja , naravno da mi nemamo para za to i da će morati da bude stranih ulaganja!

Paja

pre 9 godina

Odmah uporedjujemo sa necim stoje proslost i sto je bilo lose,nesto sto nije manir ovog coveka koji sada vodi grad!!!Bolje stavimo prst na celo i zapitajmo se sta nam ovakav investicija moze znaciti i koliko mozemo dobiti od iste.Da grad bude poznat po necemu sto je dobro i lepo sto ce znaciti za nase najmanje i najbolje a ne na lose i strasno!!!

herkules s

pre 9 godina

Odlican potez koji bi podigao dve grane privrede,ugostiteljstvo i turizam i uvrstio srce Srbije u primamljivije evropske destinacije.

Biljana

pre 9 godina

Imati ideju nije skupo jos istu ostvariti i dobro naplatiti je prava stvar!Ocigledno ovde mnogi brkaju loncice i misle da ce to gradjani placati,lepo je receno investitor koji ima novac i plus koji ce zaposliti veliki broj ljudi.To nam itekako treba mnogi neshvataju sta takva jedna investicija moze jos doneti!!

Jasmin

pre 9 godina

Problem je sto neko drugi to nije pokrenuo i sto ne moze da se dogovori da bude dobar 10% posto kao sto se radilo u gradu Kragujevcu koji je dotakao dno zbog tih i takvih koji su mislili na sebe i svoje dzepove!Ovde ne vidim da neko zeli lose i da je ovo opasno po grad u bilo kom smislu bas suprotno moze da donese visestruku korist!!

Milena

pre 9 godina

Nije to tako loše održati dobre odnose i sa EU i sa Rusijom. Ova Vlada je jedna od uspešnijih što se tiče tog balansa između ove dve velike sile.

Rista

pre 9 godina

Svuda u razvijenim zemljama i gradovima postoji dosta vrsta tematskih parkova za decu cak i odrasle ne samo Diznilend mnogi su atrakcija dobro prihoduju i pomazu lokalnoj zajednici ukojoj se nalaze!samo u ovoj drzavi gde bilo sta normalno i lepo da se predlozi se izvrne ruglu jer zaboga to je laz i mi ne znamo to da uradimo i nase pare ce da trose.Strasno umesto sa obe ruke ovo da podrzimo da se otvore radna mesta,krene priliv novca da se malo pokrene grad mi samo kritikujemo!!!

malagenija

pre 9 godina

"Rekao nam je tada da moramo da učinimo nešto radikalno, nešto neskvadišanje što bi Kragujevac izdvojilo na mapi istočne Evrope, i razlikovalo grad od desetine hiljada drugih u istočnoj Evropi", naveo je Nikolić.Ako je u mogućnosti i ne dira "narodni novac",zašto da ne.

Balša

pre 9 godina

Ne znam zašto bi neko izjavio ovako nešto grandiozno ako ne može i da ne misli da realizuje to isto.To bi bilo političko samoubistvo.Iskreno iznenađena sam sa vešću ,u pozitivnom smislu.

Mileta

pre 9 godina

Lično bih voleo da se tako nešto i ostvari pa da mogu da vodim dete u Kragujevac u Diznilend da ne moram da putujem u Pariz da bi moja deca uživala tome.

прави човек за комбинат

pre 9 godina

Имам ја једног рођака, није завршио школу никакву, отпуштен је у рекордном року са сваког посла који је пробао, али зато стално има нови мегаломански пословни план, сигурна ствар, сад ће баш један велики инвеститор то да финансира, биће милиони направићемо чудо. Ако му и овај најновији генијални план баш баксузно пропадне, морам да му кажем да се опроба у политици.

dex

pre 9 godina

@zana bojic

Naravno, nadam se da ce klinci uzivati u druzenju sa Mikijem. Standardna cena ulaznice je tricavih 70 evra, ali sta je to za vas... Bar 5 puta mesecno! I sad, u Parizu je neprofitabilan, ali ce u Kragujevcu ludo zaradjivati... Botovi, imajte milosti!

just sayin

pre 9 godina

Napravite nesto radikalno.. napravite pristojan put do Kragujevca... mislite da ce Rumuni ili Bugari da putuji ovim nasim makadamima?? Ionako svi vec izbegavaju nase puteve.

Aca

pre 9 godina

Niste ukapirali...Poenta je u "povoljnim kreditima"koji bi se "sami otplaćivali.....Cilj je verovatno da se drpa od tih kredita i grade vikendice i slično...Sve to je smešno jer se Nikolić ponaša ko da se Dizni ništa ne pita....Nerazumem samo čemu se nadaju kad siđu sa vlasti...
Ordenju.....