Ponedeljak, 02.03.2015.

11:16

Er Srbija: Profit u "punoj godini"

Er Srbija je u 2014. ostvarila neto profit od 2,7 miliona evra, a u prvoj punoj godini poslovanja prihodi uvećani su za 87 odsto i iznosili su 262 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Er Srbija: Profit u "punoj godini" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

252 Komentari

Sortiraj po:

Vladan

pre 9 godina

Er Srbija je treba da posluzi kao model kako od jedne kompanije gubitasa stvoriti izuzetno profitabilnu kompaniju, i to u vremenu kada slicne kompanije u regionu jedva sastavljaju kraj sa krajem. Mislim da je suvisno spominjati udeo premijera u svemu ovome, ali je ipak neophodno pohvaliti ga jer je to zasluzio!

dragan

pre 9 godina

Er Srbija ne bi bila u plusu da vlada nije reagovala i naterala"aerodrom Srbije"koja je potpuno druga kompanija za one koji ne znaju, da otpiše deo duga Er srbiji,i da im dodeli tim činom povlašćeni status za aerodromske usluge.Ostale vazduhoplovne kompanije uložile su žalbu na tu odluku, obrazloženjem da se favorizuje domaća kompanija i da nema zdrave konkurencije.U ovoj zemlji sve je namešteno i lažno,uskoro će to biti vemo vidljivo i to svima.

Labud

pre 9 godina

Činjenica je da je Er Srbija za ovo kratko vreme ostvarila ogroman uspeh, a to je definitivno za svaku pohvalu. Ovo je dokaz da moramo nastaviti da razvijamo odnose i saradnju sa stranim zemljama, a naročito sa Emiratima.

Teodor

pre 9 godina

Ovi rezultati iskazani u finansijskim izveštajima pokazuju koliko je bilo opravdano i dobro što je sklopljen ugovor sa arapskom aviokompanijom. Najbolja smo aviokompanija u regionu i stalno se širi broj letova. Ova naša kompanija je ostvarila i profit, a stalno zapošljava nove radnike. Nekad smo skeptici, ne verujemo u dobre namere, ali ipak, bez stranih ulaganja nema nam oporavka.

Andjelka

pre 9 godina

Sve sto je obecano to je i ucinjeno ali i danas ce se naci neko ko ce sve to kritikovati sto je ocigledan primer ljubomore na vladu koja svojim delima dokazuje da je veoma sposobna.

Zeljko

pre 9 godina

Pun pogodak je ostvaren ovom privatizacijom sto ce brojke sve dokazati a jedan veliki nasledjeni problem od prethodne vlasti je uspesno resen.

Jankko

pre 9 godina

Svaka čast ovo je primer dobrog i uspešnog poslovanja. Er Srbija je naš ponos. Takodje, ostvarila su se obećanja premijera Vučića da će ova kompanija biti profitabilna i najbolja u regiji. Ispunjeno obećanje. .

Makamara

pre 9 godina

Er Srbija je mozda jedan od najvecih uspeha ove Vlade,moze im se zameriti toliko toga ali ovaj posao sa Etihadom su obavili kako treba!

sF

pre 9 godina

Prvi put u istoriji je Air Serbia odnosno bivsi jat u plusa ali i prvi put u istoriji je Aerodrom Beograd odnosno Nikola Tesla u minusu.
Zakljucak se sam namece!!!
Imam pitanje za redakciju B92. Kako vas nije sramota da postujete ove glupe botovske komentare a komentare koji su protiv ovih lazi uopste ne objavljujete?

PerKa

pre 9 godina

Od kompanije koja je bila pred potpunim bankrotom i propadanjem, zahvaljujući hrabrosti i umešnosti ove vlade, stvorena je najprofitabilnija i najuspešnija avio-kompanija u svetu.

SokoLica

pre 9 godina

JAT je bio kompanija gotovo pred bankrotom, sa gubitkom od preko 73 miliona evra. Stvorivši jasan plan, znanjem, snagom, istrajnošću i verujući u pobedu, vlada uz pomoć menadžmenta ER Srbije uz stvara jednu od najprofitabilnijih i najjačih avio kompanija u svetu.

Serbinho

pre 9 godina

Cena karte iz Milana je preskupa za Beograd i kosta me kao da letim za Moskvu ili cak i skuplje.
Steta sto Easyjet ukida letove za Beograd, kod kojih su bile povoljne karte.
Ne kapiram kome sluzi Air Serbia, kada se gradjanima Srbije nude skuplje karte nego strancima u tranzitu na daljim destinacijama.

Hot Wine

pre 9 godina

Ево још одличних резултата Владе Републике Србије, и још један доказ да су ствари почеле да се мењају на боље.

KUBA

pre 9 godina

ER Srbija ce postati sinonim za uspeh i standard kada je u pitanju avio industrija.Nije da je neocekivan, ali je sigurno veliki uspeh i ponos za Srbiju kojim treba da se dicimo.Ulozeni kapital se isplatio i kako stvari stoje preti da se jos uvecava sto je i zadatak koji je vec prve godine dao impozantne rezultate.

Goluža

pre 9 godina

Sve ove brojke mnogo govore o poslovanju kompanije za koju je Premijer rekao da će odlično poslovati i da će biti lider u regionu. Svi ovi podaci o profitu dematuju sve one koji su na sav glas kritikovali kompaniju i iznosili gomilu podataka koji nemaju veze sa realnošću. Sve u svemu još jedan dokaz da se kvalitetan rad itekako isplati a još veći značaj ovih brojeva je što su pokazali kritičarima gde im je mesto.

toto04

pre 9 godina

Profit koji je ostvaren u 2014. je pre svega odličan znak za budućnost, jer postavlja čvrst temelj za dalji napredak i jasan je dokaz o tome šta je moguće postići kada se uspostave prave strategije i strukture upravljanja.

VILA

pre 9 godina

Tendencija sirenja ka novim i egzotcnim destinacijama u narednim godinama bi bila pun pogodak i jos vise bi ucvrstila svoje mesto Er Srbije u samom vrhu avio industrije.Sirenje posla je sada moguce uz ostvarenu dobit, na veliku srecu onih koji su zasluzni za ovaj uspeh i nasih dragih partnera iz Emirata, bez cije pomoci ne bi uspeli.

Miki

pre 9 godina

Potvrda i dokaz da je premijer uradio pravu stvar dovodjenjem Etihad ervajza se vidi kroz povecanje profita u poslovanju, cime je ispunio obecanje dato na pocetku svoga mandata.

Miki78

pre 9 godina

Mnogi su govorili da Er Srbija nece biti ono sto Vucic obecava. Ali eto, na njihovu zalost, a na radost mnogih Vuciceva obecanja se ispunise. Sada je Er Srbija najjaca avio kompanija u regionu.

Čvorak

pre 9 godina

Podatak da je ovo najbolji reyultat u istoriji nacionalnog avio-trevoynika je sam po sebi dovoljan i najbolje oslikava kako ova kompanija posluje. Najbitnije je da se nastavi ovim tempom kako bi kompanija nastavila da posluje profitabilno i u tako nešto svakako ne treba sumnjati pošto je sve obećano ispoštovano.

Miki

pre 9 godina

Potvrda i dokaz da je premijer uradio pravu stvar dovodjenjem Etihad ervajza se vidi kroz povecanje profita u poslovanju, cime je ispunio obecanje dato na pocetku svoga mandata.

Ceca

pre 9 godina

Izvanredan rezultat koji je delo prvo aktuelne vlade koja je sve to sprovela u delo a zatim nasih partnera koji su sve to podigli na najvisi nivo.

Miki

pre 9 godina

Potvrda i dokaz da je premijer uradio pravu stvar dovodjenjem Etihad ervajza se vidi kroz povecanje profita u poslovanju, cime je ispunio obecanje dato na pocetku svoga mandata.

OLE LOLE

pre 9 godina

ER Srbija je ogledalo naseg uspeha I pocetak ozivljavanja ekonomski oslabljene privrede.Vlada Srbije je sa Etihadom uradila pun pogodak, ishod te saradnje je za svaku pohvalu i sluzice kao pokazatelj da se rad i trud isplate.

Higija

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je uradio pravu stvar koji je našao pravog investitora za naš avio prevoznik, koji je uradio niz ekonomskog napretka i razvoja. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas ojačati i koji će nas izvući iz teške ekonomske krize. Srbija je na pravom putu ekonomskih reformi i razvoja. Ovo je zaista divna vest za naš razvoj. EIR Srbija je u ovoj godini napravila profit to je jedina kompanija koja fantastično posluje i od koje će vlada Republike Srbije imati korist.

VATRA

pre 9 godina

ER Srbija nije samo u prvoj godini poslovanja ostvarila fantastican profit, ono najbitnije sto je uradjeno je zaposljavanje na stotine mladih koji su dragulj ove velike kompanije.

ninna

pre 9 godina

Prema dežurnim negativcima ,vlada je trebala da totalno zatvori i ugasi JAT i da ostanemo bez nacionalnog avioprevoznika !
Međutim,napravljen je dobar posao ,spašeni i sačuvani radnici i opet ne valja ?!
Ali ima nas mnogo građana koji znaju i prepoznaju šta je uspeh!

ano domini

pre 9 godina

Dakle,moze se i ovako delati u Srbiji...sta je to onda sprecavalo zute da delaju na ovaj nacin?Sigurna sam da su bili okrenuti sebi,iskljucivo sebi i svojim nezajazljivim interesima,inace bi Srbija izgledala mnogo bolje.

Nana

pre 9 godina

Er Srbija je donela nasoj zemlji profit I jedna je od najprofitabilnijih kompanija, I jedna od najjacih u regionu. A o uslovima da ne pricam, mnogi strani drzavljani su izbegavali da lete sa nasim prevoznikom ali od dana kada je ulozen novac I `stvorena` kompanija Er Srbija stvari su se drasticno promenile, na bolje, sto svakako doprinosi povecanju budzeta.

Kosta

pre 9 godina

Na pocetku aranzmana sa Etihad ervejzom je bilo stidljivih kritika, ali danas viso niko ni od najvecih kriticara rada ove Vlade ne kritikuje Er Srbiju. A zbog cega, zbog toga sto je Vucic ispunio svoje obecanje i od JAT-a napravio profitabilu kompaniju sa najboljim rezultatima u svojoj istoriji.

Darko

pre 9 godina

JAT je od gubitasa, ciji su se gubici merili desetinama miliona eura, dospeo do Er Srbije i pozitivnog poslovanja, koje je ostvareno za relativno kratak period.

Branko

pre 9 godina

Ovo je ono o cemu je Vucic govrio u danasnjem intrvju, niko od kriticara ne spominje uspehe, a Er Srbija je sigurno uspeh je je postala regionalni lider u avio saobracaju.

Jellena

pre 9 godina

Sjajni rezultati koji potkrepljuju plus u bilansu...Lepo je videti da neko nije uspesan zahvaljujuci fingiranju bilansa vec realnom poslovnom poduhvatu.

plo

pre 9 godina

sem sto duguju aerodromu duguju nis-u i pitaj boga kome sve jos , nazalost nezasluzujemo bolje i Vucic je pravi covek na celu drzave jer ga ovaj narod i glasaci zasluzuju

lidija vukmanovic

pre 9 godina

hvala premijeru sto ima tako sposobne ljude da iznedre pozitivnu racunicu kada je u pitanju cedo sa kojim se hvali.Samo napred.

Gale

pre 9 godina

Dokaz da Vučić na svakom koraku stavlja Srbiju na prvo mesto,i naravno da će u budućnost er srbija biti gigant kada je toliki trud uložen.Svaka čast i samo napred

Natasa

pre 9 godina

Podaci koji jasno i nedvomisleno pokazuju da je kompanija ovu godinu zavrsila izuzetno uspesno, ostvarivsi profit uz povecanje svih relevantnh pokazatelja uspesnosti. Odlicna privatizacija i sjajan primer kako se dobrim odabirom partnera moze unaprediti poslovanje!

Boka

pre 9 godina

"Air Srbija" je za jako kratko vreme postala profitabilna kompanija koja drzavi placa poreze i doprinose i puni Budzet.Politika Vlade se zasniva na stvaranju uspesnih preduzeca na korist gradjana.

ja

pre 9 godina

sto je mnogo, mnogo je...botovi, gde ce vam dusa...pa vucicu, meni od plate skidas da bi njima delio pare za pisanje komentara? nama skidas plate da tvoji prijatelji ne bi placali aerodromske takse, gorivo, odrzavanje aviona? puci ces ko zvecka kad se narod razbudi iz zimskog sna...

Aleksa89

pre 9 godina

"Air Serbia" je dobar primer kako se od gubitaša može napraviti profitabilna kompanija koja može i da pomogne državu, a ne da je država pomaže.

Mis Vlasotince 2006

pre 9 godina

Ovaj komentar mi se posebno dojmio. Sva nepismenost ovoga sveta sadrzana je u ovom komentaru:

Od svega najvise mi se dopada to sto su ubacili neke nove letove sto to ranije nije bio slucaj,kao i sto je poboljsan kvalitet putovanja unutar samog aviona.
(rados, 2. mart 2015 12:52)

A 'poboljsanje kvaliteta putovanja u samom avionu' sam razumela kao put od sedista do toaleta u avionu, sa ispruzenim rukama putnika dok se usnama proizvodi zvuk brrrrr, brrrrrm ...

lenče

pre 9 godina

Dakle,moze se i ovako delati u Srbiji...sta je to onda sprecavalo zute da delaju na ovaj nacin?Sigurna sam da su bili okrenuti sebi,iskljucivo sebi i svojim nezajazljivim interesima,inace bi Srbija izgledala mnogo bolje.

Hot Wine

pre 9 godina

Ево још одличних резултата Владе Републике Србије, и још један доказ да су ствари почеле да се мењају на боље.

Voja

pre 9 godina

Što znači dobitak od €2,7M- usluge aerodroma €15,7M= GUBITAK €13M.
(Mare, 2. mart 2015 11:23)

TO znaci veliko smanjenje gubitka sa proslogodisnjeg od 73 mil na 13 mil dakle za 60 mil pa i to je veliki uspeh. Inace Biznis planom Vlade i Etihada predvidjeno je da tek od 2016 AS pocne stabilno i pozitivno da funkcionise i posluje.

Andjelka

pre 9 godina

Sve sto je obecano to je i ucinjeno ali i danas ce se naci neko ko ce sve to kritikovati sto je ocigledan primer ljubomore na vladu koja svojim delima dokazuje da je veoma sposobna.

Dijana

pre 9 godina

Neka ovo bude svetao primer kako odgovorno moze da se posluje.Jos bolje bi bilo da ima vise firmi koje pozitivno posluju i povecavaju profit

Ceca

pre 9 godina

Izvanredan rezultat koji je delo prvo aktuelne vlade koja je sve to sprovela u delo a zatim nasih partnera koji su sve to podigli na najvisi nivo.

Silvana

pre 9 godina

Od jednog propalog JAT-a, koji je poslovao sa ogromnim gubicima, uspelo nam je da oporavimo firmu i poslujemo sa profitom, pohvale za vladu, na uspesnoj privatizaciji.

Beogradjanin

pre 9 godina

To predstavlja profitnu marginu od samo 1%. Pri tom ako su tacni komentari o otpisu duga za 2014. prema Aerodromu Nikola Tesla, firma je zapravo napravila gubitak od 13 mil. A to smo platili direktno i indirektno (kroz preuzimanje dugova, oprostaj akcize i druge subvencije) gotovo milijardu dolara.

REALAN

pre 9 godina

Sve što je Vučić obećao do sada od kako se bori samo za dobro Srbije se i ispunilo. Zato žuti to nemogu da podnesu pa gledaju stalno da ružno pričaju o njemu.Sve pohvale za čoveka koji nam dovodi sve strane zvaničnike u Srbiju i omogućava nam što brži ulazak u EU-u

Llewelyn

pre 9 godina

Oteras svu konkurenciju iz Bg i poslujes pozitivno. Wiza zmanjio broj linija, Germanwinga otisao, EsyJet otisao...Teranje konkurencije je predvidjeno ugovorom.

Toreador

pre 9 godina

Jedan od najvećih uspeha premijera. Oporavljen je posrnuli gigant u rekordnom vremenu. O tome svedoče i veliki broj zadovoljnih putnika. Rad osoblja danas ne može se uporediti sa ranijim periodom. Usluga, komfor, bezbednost sve je podignuto na viši nivo.

Vojin

pre 9 godina

Ovo je samo primer, kako se strucnim radom i velikim zalaganjem moze sve, vuceni su pravi potezi u pravo vreme, nadam se da cemo ovako pisati i o Zelezari sledece godine.

Radoslav

pre 9 godina

Ogroman uspeh, mnogi su bili skepticni i nisu verovali u ovu privatizaciju, a sada smo postali lider u regionu, dokaz da se dobro radi u Srbiji.

Ekolog

pre 9 godina

Ova kompanija je ponos Srbije i aktuelne vlade. To je simbol oporavka nase drzave i potvrda da se pametnim investicijama moze obezbediti siguran profit cak i od preduzeca na rubu propasti.

REALAN

pre 9 godina

Sve što je Vučić obećao do sada od kako se bori samo za dobro Srbije se i ispunilo. Zato žuti to nemogu da podnesu pa gledaju stalno da ružno pričaju o njemu.

REALAN

pre 9 godina

Sve što je Vučić obećao do sada od kako se bori samo za dobro Srbije se i ispunilo. Zato žuti to nemogu da podnesu pa gledaju stalno da ružno pričaju o njemu.Sve pohvale za čoveka koji nam dovodi sve strane zvaničnike u Srbiju i omogućava nam što brži ulazak u EU-u

Mirce

pre 9 godina

Er Srbija je recept po kome treba vrsiti dalje privatizacije. Ocekivao sam da ce ostvariti profit koji ce verujem kako vreme odmice biti sve veci.

Toni

pre 9 godina

Prihod - 269 mil. eurProfit - 2,7 mil eurTo je 1,003 % cista zarada.
(matematika, 02. mart 2015 11:58)
19424


Pa toliko se zaradjuje u danasnjem avio saobracaju, 1-2%. Druga je prica sto je u slucaju Er Srbije zarada vestacki napumpana na racun neplacanja obaveza prema Aerodromu.

alex

pre 9 godina

Ne znam kako drugi, ali ja ne mogu da opisem koliko sam bio srecan i ponosan kada sam nakon 5 godina odsustva iz zemlje usao u avion Air Serbije u Londonu. Kao da sam stigao kuci, neopisivo lep osecaj. Imati nacionalnu avio kompaniju je ponos, velika pozitivna reklama za zemlju, ko to ne shvata, nema mu pomoci.

bole89

pre 9 godina

"Dugujemo zahvalnost za kontinuiranu podršku našim akcionarima - Vladi Republike Srbije i Etihad ervejzu"- dokaz da ako se nadju dobri poslovni partneri i postave pravi ljudi na vodeci polozaj uspeh ne moze da omane!

Domanović

pre 9 godina

Obećano , ispoštovano. Samo još da se objavi koliki je minus koju se plaća iz budzeta i koji je država preuzela na sebe. Pozdrav od fiata i železare

Vucinic Aleksandar

pre 9 godina

Od oporavka ovog gubitasa koji je bio teret za budzet, Air SErbia je dobio mnoge nagrade u regionu, od najbolje stilizovaniih uniforni, najljubaznijeg osoblja do udobnosti. Sa svime se slazem jer sam imao cast putovati sa njima.

Stefani Majer

pre 9 godina

Mnogi su sumnjali u saradnju sa Etihadom, ali sada se vidi da nisu bili u pravu. Za kratko vreme od propalog JAT dobili smo kompaniju koja postaje lider u regionu i koja ce donositi vecu zaradu Srbiji.

simsonovi 5

pre 9 godina

Ne znam koliki je profit ostarivao ranije, ali ono sto sada vidim je da se mnogo vise ljudi prevoze Air Srbijom nego sto je to bilo u prethodnim godinama, a to sigurno je i povecalo prihode. a i avioni su mnogo lepsi cistiji, jednom recju noviji.

Teodor

pre 9 godina

Meni se vise isplati da letim iz temišvara nego iz beograda. Prevoz je jeftiniji do temišvara odakle su karte jeftinije za 30 do 40 % nego iz beograda

pojmanemam

pre 9 godina

Naveden je Neto profit,koji je uz sve povlastice samo oko 1% od ukupnih prihoda.Pri tome se nigde ne spominju rashodi,koliki su oni.Koliko duguju Jat Tehnici,NIS-u...Aerodrom im je vec oprostio oko 15 mil.Eur dugova.U tako povlascenim uslovima I da stavite svog bota na mesta gen.managera,napravio bi neki "profit".

nebojsa

pre 9 godina

Po ovim ciframa moze da se nasluti koliko se krade u drzavnim preduzecima, a nama svakodnevno neko soli pamet kako radi na "ozdravljenju" srpske ekonomije, a ni reci o glavnom predizbornom obecanju "departizacije". Dok se to ne sprovede u delo, nasa politika se svodi jedino na korupciju i pljacku.

Sonja

pre 9 godina

Teško da ce odrzati profit ako nastave sa ovakvim cenama. Gradjanina Vojvodine se vise isplati sa koriste usluge sa temisvarskog i budimpeštanskog aerodroma jer je jeftinije nego iz Beograda.

Simon

pre 9 godina

Vucic je obecao da ce ova kompanija uspeti da posluje profitabilno uprkos brojnim poteskocama i losim prognozama. Ovo je vrlo znacajno za nasu ekonomiju.

Mary

pre 9 godina

Er Srbija je prosle godine ostvarila rekordni zaradu u istoriji srpskog avioprevoznika. Svi pokazatelji govore da strategija razvoja ER Srbije ima efekta. Ovo je dokaz da je Vucic bio u pravu kada je govorio da ce partnerstvo sa Etihadom odmoguciti Er Srbiji da bude najveci avioprevoznik u regionu.

Dunja

pre 9 godina

Ovo je odlicna vest. Citala sam sasvim drugacije prognoze od ove realnosti da kompanija posluje profitabilno. Ili su ti eksperti u stvari laici (sto verovatno nije slucaj) ili je na delu bila obicna propaganda.

ja

pre 9 godina

naravno kad ne placaju takse, subvencionise im drzava gorivo, oprasta im se dug i prebacuje na grbacu naroda...tako i moj hrcak moze da vodi firmu i posluje sa uspehom...

Nikoeta

pre 9 godina

Primer da se moze kada se hoce....odlicna strategija, poboljsanje usluge, broja letova, zanavljanje flote..racionalizacija troskova i sve je moralo da donese rezultat kroz profit i neverovatno povecanje prihoda uopste.

NUNES

pre 9 godina

Stateskim partnerstvom sa Etihadom, Er Serbia je postala glavni regionalni avio prevoznik i od gubitasa postala avio kompanija koja pozitivno posluje.

Alessandro

pre 9 godina

"Er Srbija" od kompanije koja je redovno poslovala sa gubitkom (JAT) postala izuzetno uspešna firma, koja je prošle godine zaposlila 700 mladih

Fantastic

pre 9 godina

Divan je osecaj dok citam vest da nasa avio-kompanija zauzima status jedne od najboljih u regionu. Sa ovim ostvarenim profitom, nema sumnje da ce njen napredak i da se nastavi. Zaista je ispunjeno ono sto je obecano. Hvala nasem premijeru.

Majda S

pre 9 godina

Od gubitasa, a za relativno kratko vreme stvorena je izuzetno uspesna kompanija po svim relevantnim pokazateljima. podaci govore sami za sebe.

colloneo

pre 9 godina

Kao kompanija posluju vrlo uspešno, što se zaključuje po broju negodovanja u susednim zemljama, koje kritikuju svoje vlasti zašto im avio kompanije propadaju i kako je Srbija uspela da načini Er Srbiju. To valjda pametnom dovoljno govori.

Mary

pre 9 godina

Er Srbija je prosle godine ostvarila rekordni zaradu u istoriji srpskog avioprevoznika. Svi pokazatelji govore da strategija razvoja ER Srbije ima efekta. Ovo je dokaz da je Vucic bio u pravu kada je govorio da ce partnerstvo sa Etihadom odmoguciti Er Srbiji da bude najveci avioprevoznik u regionu.

anci

pre 9 godina

Profit koji je ostvaren u 2014. je pre svega odličan znak za budućnost, jer postavlja čvrst temelj za dalji napredak i jasan je dokaz o tome šta je moguće postići kada se uspostave prave strategije i strukture upravljanja.

Barkoh'ba

pre 9 godina

Prema statistikama Er Srbija je postala lider u regionu, za godinu dana. Ovo je najuspešnija privatizacija u poslednjih 20 godina. Cilj vlade je da se takvo poslovanje ostvari i u drugim sadašnjim, aktuelnim velikim gubitašima, da i oni počnu da ostvaruju realan i ovakav prihod. Ideja je ambiciozna, ali vidimo da nije nemoguće.

Xandria

pre 9 godina

Jos jedan dokaz da Vucic ne prica u prazno kao prethodne vlasti i da se zaista trudi da ispuni obecano i samim tim, da svom narodu pruzi mogucnost da napokon zivi bolje.

simsonovi 5

pre 9 godina

Ne znam koliki je profit ostarivao ranije, ali ono sto sada vidim je da se mnogo vise ljudi prevoze Air Srbijom nego sto je to bilo u prethodnim godinama, a to sigurno je i povecalo prihode. a i avioni su mnogo lepsi cistiji, jednom recju noviji.

Alessandro

pre 9 godina

"Er Srbija" od kompanije koja je redovno poslovala sa gubitkom (JAT) postala izuzetno uspešna firma, koja je prošle godine zaposlila 700 mladih

Aleksandar

pre 9 godina

@(кажите ми, 2. mart 2015 13:07)

Neće. Smisliće se način da se minus prebaci na leđa poreskih obveznika (kao što se to uostalom i sad radi). Sve može, samo projekat Er Šustikla ne sme pasti!

zeka milioner 5

pre 9 godina

Ne znam koliki je profit ostarivao ranije, ali ono sto sada vidim je da se mnogo vise ljudi prevoze Air Srbijom nego sto je to bilo u prethodnim godinama, a to sigurno je i povecalo prihode. a i avioni su mnogo lepsi cistiji, jednom recju noviji.

Darko 88

pre 9 godina

I šta sada imaju da kažu oni koji su kritikovali ovu privatizaciju? Er Srbija je profitabilna firma, za razliku od JAT-a koji je bio gubitaš.

nefertiti

pre 9 godina

Dok Pajtic i ostali po Vojvodini sasatance i gube nase vreme i nas novac,Vucic im je pokazao nacin na koji Srbija moze izaci iz krize.Shvatili su koji hoce i mogu,a ostali ce da sastance i da "promovisu svoje vrednosti".

volim sve što vole mladi

pre 9 godina

Sećam se kako su pojedinci kritikovali kompaniju ER Srbija i po običaju optuživali aktuelnu vlast da je reč o pogrešnoj investiciji. Volela bih da ih sada čujem šta bi imali da kažu, jer ER Srbija posle ovog uspeha ima sve šanse da postane vodeća avio-kompanija kako u regionu tako i šire.

Leonida

pre 9 godina

Ovo su je primer dobre privatizacije. Vučić je obećao da će Er Srbija biti profitabilna firma i to obećanje je ispunjeno. Kamo sreće da su sve privatizacije bile ovakve.

STRANI PLACENIK

pre 9 godina

Mnogi su kritikovali Er Srbiju i udruzivanje sa Etihadom ali sad ih nesto nema na tv ,pokazali smo kako mozemo od propalog JAT da imamo jednu dobru kompaniju koja postaje lider u regionu.

кажите ми

pre 9 godina

Кад буду плаћали гориво пуну цену и услуге аеродрому биће то дебели минус.

Bole

pre 9 godina

Za sve one koji kazu da posluje sa gubicima,ovo je dokaz da nisu u pravu. Ocekujem da u buducnosti jos bolje posluje i da se meri sa nekim vecim avio komapnijama.

Cobi

pre 9 godina

Evo dokaza da je Vucic jasan i da ne obecava prazne price vec da je sve ono sto je rekao u vezi Er Srbije tacno.Danas imamo kompaniju koja je profitabina,najaca u regionu sa profitom od 2.7 miliona € .

@pegica@

pre 9 godina

naša avio kompanija je čist primer i dokaz da kada se vodi računa o prihodima i rashodima, kada postoji osoba koja će svoj posao obaviti fer i korektno bez ličnog sticanja koristi..

Srle

pre 9 godina

Bas super. U decembru 2014 vlada Srbije je usvojila preporuku aerodromu Nikola Tesla da Er Srbiji oprosti preko 15 miliona EUR duga. Taj dug nije dug koji je nastao u vreme JAT, nego dug koji je napravila Er Srbija koja ionako ima povlasten status na aerodromu i placa sve po nizim cenama. Sa tim oprostom duga drzava je prebacila Er Srbiju iz gubitka u profit, samo da bi vlada mogla da predstavlja taj posao kao istorijski uspeh. Sa tim oprostom duga profit iznosi nesto preko 2 miliona EUR. Znaci da aerodrom koji je drzavni nije oprostio taj dug genijalni menadzment, gencijalne kompanije bi napravio gubitak od preko 13 miliona EUR. Bravo strucnjaci za politicki marketing, nista drugo ne znate nego spinovati vesti i predstavljati svoje lude poteze javnosti kao nekakve istorijske genijalnosti. Bravo i za nas gradjane koji gutamo ovakve price i sve to placamo iz svog dzepa. Bravo i za botove koji na ovakve stvari pisu narucene pohvalne komentare nadajuci se da ce tako doci do nekog drzavnog posla i neke plate na drzavnim jaslama...

rados

pre 9 godina

Od svega najvise mi se dopada to sto su ubacili neke nove letove sto to ranije nije bio slucaj,kao i sto je poboljsan kvalitet putovanja unutar samog aviona.

meske

pre 9 godina

Kao neko ko redovno koristi usluge "Air Serbia" mogu vam reci da sam i vise nego zadovoljan kako sve to sada funkcionise i uslovima za putovanje,sve pohvale.

11482

pre 9 godina

Er Srbija je postalo profitabilno prduzeće,koje je ostvarilo snažan rast,postalo vodeći avio-prevoznik u regionu,a to sve stimuliše i ekonomski rast u Srbiji.

Cirusi

pre 9 godina

Svakog politički neostrašćenog građanina Srbije treba da raduju ovi podaci nacionalne aviokompanije. Otužno je slušati one opozicionare koji u svojim napadima na Vučića urušavaju i one projekte koji celoj državi donose benefit.

AcikaS

pre 9 godina

Ispunjeno je obecanje da ce Er Srbija postati profitabilna,i nijedna zemlja u regionu se ne moze pohvaliti da ima avio kompanju kao sto mi imamo.

Aleksandar

pre 9 godina

To je 1,003 % cista zarada.
(matematika, 2. mart 2015 11:58)

I to je pritom kompanija u privilegovanoj poziciji koja je oslobođena plaćanja raznoraznih taksi i čije je dugove država prebacila na leđa poreskih obveznika. Šta reći, vanserijski uspeh!

Bona

pre 9 godina

Kako vreme leti. Secam se vremena kada je pocela Vuciceva prica oko toga, moram da priznam da nisam verovala. Sada mi je jako drago da nisam bila u pravu .

DRAGAN

pre 9 godina

Naravno da je moguće postići pozitivan rezultat kad se napravi dobar plan i strategija. Nadam se da će tokom narednih godina doći do još većeg napretka avio-kompanije.

Mare

pre 9 godina

Na nalog Vlade Srbije (Odluka Vlade br. 40-15095/2014-1 od 11. decembra 2014) aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu otpisao je dug Air Serbiji za izvršene usluge u periodu 1. januara 2014. do 30. septembra 2014. u iznosu od 1,5 milijardi dinara (oko 15,7 miliona evra).

Što znači dobitak od €2,7M- usluge aerodroma €15,7M= GUBITAK €13M.

Skipi

pre 9 godina

Obećanje je ispunjeno, i Er Srbija je definitivno postigla očekivani i planirani uspeh! Postala je jedna od najuspešnijih i najprofitabilnijih kompanija u našoj zemlji, i sigurno jedna od vodećih kompanija u regionu!

robi

pre 9 godina

to je samo dokaz da dobre ideje donose rezultate...A Aleksandar Vučić ih ima,nisu samo prazna obećanja kao što smo slušali ranijih godina,od ranijih vlasti...idemo napred kao društvo...kao ljudi...kao država...

LaLuna

pre 9 godina

Letela sam sa kompanijom "Air Serbia" čak dva puta prošle godine i veoma sam zadovoljna poboljšanjem kvaliteta, prvenstveno ljubaznošću zaposlenih. Cene su im takođe razumne. Sve pohvale. Samo tako nek nastave.

Slobodan

pre 9 godina

Sve se može kada se hoće.
Er Srbija je dokaz da i od beznadežnog "slućaja" može da se nešto napravi, ako postoji dugoročni plan i program ozdravljenja.
Ovaj model privatizacije je veoma dobar i trebalo bi ga primeniti i na ostale posrnule gigante srpske ekonomije.

Mare

pre 9 godina

Na nalog Vlade Srbije (Odluka Vlade br. 40-15095/2014-1 od 11. decembra 2014) aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu otpisao je dug Air Serbiji za izvršene usluge u periodu 1. januara 2014. do 30. septembra 2014. u iznosu od 1,5 milijardi dinara (oko 15,7 miliona evra).

Što znači dobitak od €2,7M- usluge aerodroma €15,7M= GUBITAK €13M.

Slobodan

pre 9 godina

Sve se može kada se hoće.
Er Srbija je dokaz da i od beznadežnog "slućaja" može da se nešto napravi, ako postoji dugoročni plan i program ozdravljenja.
Ovaj model privatizacije je veoma dobar i trebalo bi ga primeniti i na ostale posrnule gigante srpske ekonomije.

robi

pre 9 godina

to je samo dokaz da dobre ideje donose rezultate...A Aleksandar Vučić ih ima,nisu samo prazna obećanja kao što smo slušali ranijih godina,od ranijih vlasti...idemo napred kao društvo...kao ljudi...kao država...

Skipi

pre 9 godina

Obećanje je ispunjeno, i Er Srbija je definitivno postigla očekivani i planirani uspeh! Postala je jedna od najuspešnijih i najprofitabilnijih kompanija u našoj zemlji, i sigurno jedna od vodećih kompanija u regionu!

LaLuna

pre 9 godina

Letela sam sa kompanijom "Air Serbia" čak dva puta prošle godine i veoma sam zadovoljna poboljšanjem kvaliteta, prvenstveno ljubaznošću zaposlenih. Cene su im takođe razumne. Sve pohvale. Samo tako nek nastave.

DRAGAN

pre 9 godina

Naravno da je moguće postići pozitivan rezultat kad se napravi dobar plan i strategija. Nadam se da će tokom narednih godina doći do još većeg napretka avio-kompanije.

Srle

pre 9 godina

Bas super. U decembru 2014 vlada Srbije je usvojila preporuku aerodromu Nikola Tesla da Er Srbiji oprosti preko 15 miliona EUR duga. Taj dug nije dug koji je nastao u vreme JAT, nego dug koji je napravila Er Srbija koja ionako ima povlasten status na aerodromu i placa sve po nizim cenama. Sa tim oprostom duga drzava je prebacila Er Srbiju iz gubitka u profit, samo da bi vlada mogla da predstavlja taj posao kao istorijski uspeh. Sa tim oprostom duga profit iznosi nesto preko 2 miliona EUR. Znaci da aerodrom koji je drzavni nije oprostio taj dug genijalni menadzment, gencijalne kompanije bi napravio gubitak od preko 13 miliona EUR. Bravo strucnjaci za politicki marketing, nista drugo ne znate nego spinovati vesti i predstavljati svoje lude poteze javnosti kao nekakve istorijske genijalnosti. Bravo i za nas gradjane koji gutamo ovakve price i sve to placamo iz svog dzepa. Bravo i za botove koji na ovakve stvari pisu narucene pohvalne komentare nadajuci se da ce tako doci do nekog drzavnog posla i neke plate na drzavnim jaslama...

STRANI PLACENIK

pre 9 godina

Mnogi su kritikovali Er Srbiju i udruzivanje sa Etihadom ali sad ih nesto nema na tv ,pokazali smo kako mozemo od propalog JAT da imamo jednu dobru kompaniju koja postaje lider u regionu.

rados

pre 9 godina

Od svega najvise mi se dopada to sto su ubacili neke nove letove sto to ranije nije bio slucaj,kao i sto je poboljsan kvalitet putovanja unutar samog aviona.

Darko 88

pre 9 godina

I šta sada imaju da kažu oni koji su kritikovali ovu privatizaciju? Er Srbija je profitabilna firma, za razliku od JAT-a koji je bio gubitaš.

@pegica@

pre 9 godina

naša avio kompanija je čist primer i dokaz da kada se vodi računa o prihodima i rashodima, kada postoji osoba koja će svoj posao obaviti fer i korektno bez ličnog sticanja koristi..

Leonida

pre 9 godina

Ovo su je primer dobre privatizacije. Vučić je obećao da će Er Srbija biti profitabilna firma i to obećanje je ispunjeno. Kamo sreće da su sve privatizacije bile ovakve.

Bole

pre 9 godina

Za sve one koji kazu da posluje sa gubicima,ovo je dokaz da nisu u pravu. Ocekujem da u buducnosti jos bolje posluje i da se meri sa nekim vecim avio komapnijama.

11482

pre 9 godina

Er Srbija je postalo profitabilno prduzeće,koje je ostvarilo snažan rast,postalo vodeći avio-prevoznik u regionu,a to sve stimuliše i ekonomski rast u Srbiji.

meske

pre 9 godina

Kao neko ko redovno koristi usluge "Air Serbia" mogu vam reci da sam i vise nego zadovoljan kako sve to sada funkcionise i uslovima za putovanje,sve pohvale.

Cobi

pre 9 godina

Evo dokaza da je Vucic jasan i da ne obecava prazne price vec da je sve ono sto je rekao u vezi Er Srbije tacno.Danas imamo kompaniju koja je profitabina,najaca u regionu sa profitom od 2.7 miliona € .

Bona

pre 9 godina

Kako vreme leti. Secam se vremena kada je pocela Vuciceva prica oko toga, moram da priznam da nisam verovala. Sada mi je jako drago da nisam bila u pravu .

nefertiti

pre 9 godina

Dok Pajtic i ostali po Vojvodini sasatance i gube nase vreme i nas novac,Vucic im je pokazao nacin na koji Srbija moze izaci iz krize.Shvatili su koji hoce i mogu,a ostali ce da sastance i da "promovisu svoje vrednosti".

Cirusi

pre 9 godina

Svakog politički neostrašćenog građanina Srbije treba da raduju ovi podaci nacionalne aviokompanije. Otužno je slušati one opozicionare koji u svojim napadima na Vučića urušavaju i one projekte koji celoj državi donose benefit.

AcikaS

pre 9 godina

Ispunjeno je obecanje da ce Er Srbija postati profitabilna,i nijedna zemlja u regionu se ne moze pohvaliti da ima avio kompanju kao sto mi imamo.

simsonovi 5

pre 9 godina

Ne znam koliki je profit ostarivao ranije, ali ono sto sada vidim je da se mnogo vise ljudi prevoze Air Srbijom nego sto je to bilo u prethodnim godinama, a to sigurno je i povecalo prihode. a i avioni su mnogo lepsi cistiji, jednom recju noviji.

кажите ми

pre 9 godina

Кад буду плаћали гориво пуну цену и услуге аеродрому биће то дебели минус.

NUNES

pre 9 godina

Stateskim partnerstvom sa Etihadom, Er Serbia je postala glavni regionalni avio prevoznik i od gubitasa postala avio kompanija koja pozitivno posluje.

Alessandro

pre 9 godina

"Er Srbija" od kompanije koja je redovno poslovala sa gubitkom (JAT) postala izuzetno uspešna firma, koja je prošle godine zaposlila 700 mladih

Teodor

pre 9 godina

Meni se vise isplati da letim iz temišvara nego iz beograda. Prevoz je jeftiniji do temišvara odakle su karte jeftinije za 30 do 40 % nego iz beograda

volim sve što vole mladi

pre 9 godina

Sećam se kako su pojedinci kritikovali kompaniju ER Srbija i po običaju optuživali aktuelnu vlast da je reč o pogrešnoj investiciji. Volela bih da ih sada čujem šta bi imali da kažu, jer ER Srbija posle ovog uspeha ima sve šanse da postane vodeća avio-kompanija kako u regionu tako i šire.

zeka milioner 5

pre 9 godina

Ne znam koliki je profit ostarivao ranije, ali ono sto sada vidim je da se mnogo vise ljudi prevoze Air Srbijom nego sto je to bilo u prethodnim godinama, a to sigurno je i povecalo prihode. a i avioni su mnogo lepsi cistiji, jednom recju noviji.

Mary

pre 9 godina

Er Srbija je prosle godine ostvarila rekordni zaradu u istoriji srpskog avioprevoznika. Svi pokazatelji govore da strategija razvoja ER Srbije ima efekta. Ovo je dokaz da je Vucic bio u pravu kada je govorio da ce partnerstvo sa Etihadom odmoguciti Er Srbiji da bude najveci avioprevoznik u regionu.

Simon

pre 9 godina

Vucic je obecao da ce ova kompanija uspeti da posluje profitabilno uprkos brojnim poteskocama i losim prognozama. Ovo je vrlo znacajno za nasu ekonomiju.

Fantastic

pre 9 godina

Divan je osecaj dok citam vest da nasa avio-kompanija zauzima status jedne od najboljih u regionu. Sa ovim ostvarenim profitom, nema sumnje da ce njen napredak i da se nastavi. Zaista je ispunjeno ono sto je obecano. Hvala nasem premijeru.

Majda S

pre 9 godina

Od gubitasa, a za relativno kratko vreme stvorena je izuzetno uspesna kompanija po svim relevantnim pokazateljima. podaci govore sami za sebe.

Xandria

pre 9 godina

Jos jedan dokaz da Vucic ne prica u prazno kao prethodne vlasti i da se zaista trudi da ispuni obecano i samim tim, da svom narodu pruzi mogucnost da napokon zivi bolje.

anci

pre 9 godina

Profit koji je ostvaren u 2014. je pre svega odličan znak za budućnost, jer postavlja čvrst temelj za dalji napredak i jasan je dokaz o tome šta je moguće postići kada se uspostave prave strategije i strukture upravljanja.

Alessandro

pre 9 godina

"Er Srbija" od kompanije koja je redovno poslovala sa gubitkom (JAT) postala izuzetno uspešna firma, koja je prošle godine zaposlila 700 mladih

Dunja

pre 9 godina

Ovo je odlicna vest. Citala sam sasvim drugacije prognoze od ove realnosti da kompanija posluje profitabilno. Ili su ti eksperti u stvari laici (sto verovatno nije slucaj) ili je na delu bila obicna propaganda.

Barkoh'ba

pre 9 godina

Prema statistikama Er Srbija je postala lider u regionu, za godinu dana. Ovo je najuspešnija privatizacija u poslednjih 20 godina. Cilj vlade je da se takvo poslovanje ostvari i u drugim sadašnjim, aktuelnim velikim gubitašima, da i oni počnu da ostvaruju realan i ovakav prihod. Ideja je ambiciozna, ali vidimo da nije nemoguće.

nebojsa

pre 9 godina

Po ovim ciframa moze da se nasluti koliko se krade u drzavnim preduzecima, a nama svakodnevno neko soli pamet kako radi na "ozdravljenju" srpske ekonomije, a ni reci o glavnom predizbornom obecanju "departizacije". Dok se to ne sprovede u delo, nasa politika se svodi jedino na korupciju i pljacku.

alex

pre 9 godina

Ne znam kako drugi, ali ja ne mogu da opisem koliko sam bio srecan i ponosan kada sam nakon 5 godina odsustva iz zemlje usao u avion Air Serbije u Londonu. Kao da sam stigao kuci, neopisivo lep osecaj. Imati nacionalnu avio kompaniju je ponos, velika pozitivna reklama za zemlju, ko to ne shvata, nema mu pomoci.

colloneo

pre 9 godina

Kao kompanija posluju vrlo uspešno, što se zaključuje po broju negodovanja u susednim zemljama, koje kritikuju svoje vlasti zašto im avio kompanije propadaju i kako je Srbija uspela da načini Er Srbiju. To valjda pametnom dovoljno govori.

Mary

pre 9 godina

Er Srbija je prosle godine ostvarila rekordni zaradu u istoriji srpskog avioprevoznika. Svi pokazatelji govore da strategija razvoja ER Srbije ima efekta. Ovo je dokaz da je Vucic bio u pravu kada je govorio da ce partnerstvo sa Etihadom odmoguciti Er Srbiji da bude najveci avioprevoznik u regionu.

simsonovi 5

pre 9 godina

Ne znam koliki je profit ostarivao ranije, ali ono sto sada vidim je da se mnogo vise ljudi prevoze Air Srbijom nego sto je to bilo u prethodnim godinama, a to sigurno je i povecalo prihode. a i avioni su mnogo lepsi cistiji, jednom recju noviji.

Nikoeta

pre 9 godina

Primer da se moze kada se hoce....odlicna strategija, poboljsanje usluge, broja letova, zanavljanje flote..racionalizacija troskova i sve je moralo da donese rezultat kroz profit i neverovatno povecanje prihoda uopste.

bole89

pre 9 godina

"Dugujemo zahvalnost za kontinuiranu podršku našim akcionarima - Vladi Republike Srbije i Etihad ervejzu"- dokaz da ako se nadju dobri poslovni partneri i postave pravi ljudi na vodeci polozaj uspeh ne moze da omane!

Stefani Majer

pre 9 godina

Mnogi su sumnjali u saradnju sa Etihadom, ali sada se vidi da nisu bili u pravu. Za kratko vreme od propalog JAT dobili smo kompaniju koja postaje lider u regionu i koja ce donositi vecu zaradu Srbiji.

Aleksandar

pre 9 godina

To je 1,003 % cista zarada.
(matematika, 2. mart 2015 11:58)

I to je pritom kompanija u privilegovanoj poziciji koja je oslobođena plaćanja raznoraznih taksi i čije je dugove država prebacila na leđa poreskih obveznika. Šta reći, vanserijski uspeh!

Vucinic Aleksandar

pre 9 godina

Od oporavka ovog gubitasa koji je bio teret za budzet, Air SErbia je dobio mnoge nagrade u regionu, od najbolje stilizovaniih uniforni, najljubaznijeg osoblja do udobnosti. Sa svime se slazem jer sam imao cast putovati sa njima.

REALAN

pre 9 godina

Sve što je Vučić obećao do sada od kako se bori samo za dobro Srbije se i ispunilo. Zato žuti to nemogu da podnesu pa gledaju stalno da ružno pričaju o njemu.Sve pohvale za čoveka koji nam dovodi sve strane zvaničnike u Srbiju i omogućava nam što brži ulazak u EU-u

REALAN

pre 9 godina

Sve što je Vučić obećao do sada od kako se bori samo za dobro Srbije se i ispunilo. Zato žuti to nemogu da podnesu pa gledaju stalno da ružno pričaju o njemu.

Mirce

pre 9 godina

Er Srbija je recept po kome treba vrsiti dalje privatizacije. Ocekivao sam da ce ostvariti profit koji ce verujem kako vreme odmice biti sve veci.

REALAN

pre 9 godina

Sve što je Vučić obećao do sada od kako se bori samo za dobro Srbije se i ispunilo. Zato žuti to nemogu da podnesu pa gledaju stalno da ružno pričaju o njemu.Sve pohvale za čoveka koji nam dovodi sve strane zvaničnike u Srbiju i omogućava nam što brži ulazak u EU-u

Silvana

pre 9 godina

Od jednog propalog JAT-a, koji je poslovao sa ogromnim gubicima, uspelo nam je da oporavimo firmu i poslujemo sa profitom, pohvale za vladu, na uspesnoj privatizaciji.

Vojin

pre 9 godina

Ovo je samo primer, kako se strucnim radom i velikim zalaganjem moze sve, vuceni su pravi potezi u pravo vreme, nadam se da cemo ovako pisati i o Zelezari sledece godine.

Radoslav

pre 9 godina

Ogroman uspeh, mnogi su bili skepticni i nisu verovali u ovu privatizaciju, a sada smo postali lider u regionu, dokaz da se dobro radi u Srbiji.

Toreador

pre 9 godina

Jedan od najvećih uspeha premijera. Oporavljen je posrnuli gigant u rekordnom vremenu. O tome svedoče i veliki broj zadovoljnih putnika. Rad osoblja danas ne može se uporediti sa ranijim periodom. Usluga, komfor, bezbednost sve je podignuto na viši nivo.

Ekolog

pre 9 godina

Ova kompanija je ponos Srbije i aktuelne vlade. To je simbol oporavka nase drzave i potvrda da se pametnim investicijama moze obezbediti siguran profit cak i od preduzeca na rubu propasti.

Aleksandar

pre 9 godina

@(кажите ми, 2. mart 2015 13:07)

Neće. Smisliće se način da se minus prebaci na leđa poreskih obveznika (kao što se to uostalom i sad radi). Sve može, samo projekat Er Šustikla ne sme pasti!

Beogradjanin

pre 9 godina

To predstavlja profitnu marginu od samo 1%. Pri tom ako su tacni komentari o otpisu duga za 2014. prema Aerodromu Nikola Tesla, firma je zapravo napravila gubitak od 13 mil. A to smo platili direktno i indirektno (kroz preuzimanje dugova, oprostaj akcize i druge subvencije) gotovo milijardu dolara.

Llewelyn

pre 9 godina

Oteras svu konkurenciju iz Bg i poslujes pozitivno. Wiza zmanjio broj linija, Germanwinga otisao, EsyJet otisao...Teranje konkurencije je predvidjeno ugovorom.

Toni

pre 9 godina

Prihod - 269 mil. eurProfit - 2,7 mil eurTo je 1,003 % cista zarada.
(matematika, 02. mart 2015 11:58)
19424


Pa toliko se zaradjuje u danasnjem avio saobracaju, 1-2%. Druga je prica sto je u slucaju Er Srbije zarada vestacki napumpana na racun neplacanja obaveza prema Aerodromu.

pojmanemam

pre 9 godina

Naveden je Neto profit,koji je uz sve povlastice samo oko 1% od ukupnih prihoda.Pri tome se nigde ne spominju rashodi,koliki su oni.Koliko duguju Jat Tehnici,NIS-u...Aerodrom im je vec oprostio oko 15 mil.Eur dugova.U tako povlascenim uslovima I da stavite svog bota na mesta gen.managera,napravio bi neki "profit".

ja

pre 9 godina

naravno kad ne placaju takse, subvencionise im drzava gorivo, oprasta im se dug i prebacuje na grbacu naroda...tako i moj hrcak moze da vodi firmu i posluje sa uspehom...

ja

pre 9 godina

sto je mnogo, mnogo je...botovi, gde ce vam dusa...pa vucicu, meni od plate skidas da bi njima delio pare za pisanje komentara? nama skidas plate da tvoji prijatelji ne bi placali aerodromske takse, gorivo, odrzavanje aviona? puci ces ko zvecka kad se narod razbudi iz zimskog sna...

plo

pre 9 godina

sem sto duguju aerodromu duguju nis-u i pitaj boga kome sve jos , nazalost nezasluzujemo bolje i Vucic je pravi covek na celu drzave jer ga ovaj narod i glasaci zasluzuju

Mis Vlasotince 2006

pre 9 godina

Ovaj komentar mi se posebno dojmio. Sva nepismenost ovoga sveta sadrzana je u ovom komentaru:

Od svega najvise mi se dopada to sto su ubacili neke nove letove sto to ranije nije bio slucaj,kao i sto je poboljsan kvalitet putovanja unutar samog aviona.
(rados, 2. mart 2015 12:52)

A 'poboljsanje kvaliteta putovanja u samom avionu' sam razumela kao put od sedista do toaleta u avionu, sa ispruzenim rukama putnika dok se usnama proizvodi zvuk brrrrr, brrrrrm ...

Sonja

pre 9 godina

Teško da ce odrzati profit ako nastave sa ovakvim cenama. Gradjanina Vojvodine se vise isplati sa koriste usluge sa temisvarskog i budimpeštanskog aerodroma jer je jeftinije nego iz Beograda.

Domanović

pre 9 godina

Obećano , ispoštovano. Samo još da se objavi koliki je minus koju se plaća iz budzeta i koji je država preuzela na sebe. Pozdrav od fiata i železare

Serbinho

pre 9 godina

Cena karte iz Milana je preskupa za Beograd i kosta me kao da letim za Moskvu ili cak i skuplje.
Steta sto Easyjet ukida letove za Beograd, kod kojih su bile povoljne karte.
Ne kapiram kome sluzi Air Serbia, kada se gradjanima Srbije nude skuplje karte nego strancima u tranzitu na daljim destinacijama.

sF

pre 9 godina

Prvi put u istoriji je Air Serbia odnosno bivsi jat u plusa ali i prvi put u istoriji je Aerodrom Beograd odnosno Nikola Tesla u minusu.
Zakljucak se sam namece!!!
Imam pitanje za redakciju B92. Kako vas nije sramota da postujete ove glupe botovske komentare a komentare koji su protiv ovih lazi uopste ne objavljujete?

dragan

pre 9 godina

Er Srbija ne bi bila u plusu da vlada nije reagovala i naterala"aerodrom Srbije"koja je potpuno druga kompanija za one koji ne znaju, da otpiše deo duga Er srbiji,i da im dodeli tim činom povlašćeni status za aerodromske usluge.Ostale vazduhoplovne kompanije uložile su žalbu na tu odluku, obrazloženjem da se favorizuje domaća kompanija i da nema zdrave konkurencije.U ovoj zemlji sve je namešteno i lažno,uskoro će to biti vemo vidljivo i to svima.

Miki78

pre 9 godina

Mnogi su govorili da Er Srbija nece biti ono sto Vucic obecava. Ali eto, na njihovu zalost, a na radost mnogih Vuciceva obecanja se ispunise. Sada je Er Srbija najjaca avio kompanija u regionu.

Higija

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je uradio pravu stvar koji je našao pravog investitora za naš avio prevoznik, koji je uradio niz ekonomskog napretka i razvoja. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas ojačati i koji će nas izvući iz teške ekonomske krize. Srbija je na pravom putu ekonomskih reformi i razvoja. Ovo je zaista divna vest za naš razvoj. EIR Srbija je u ovoj godini napravila profit to je jedina kompanija koja fantastično posluje i od koje će vlada Republike Srbije imati korist.

VILA

pre 9 godina

Tendencija sirenja ka novim i egzotcnim destinacijama u narednim godinama bi bila pun pogodak i jos vise bi ucvrstila svoje mesto Er Srbije u samom vrhu avio industrije.Sirenje posla je sada moguce uz ostvarenu dobit, na veliku srecu onih koji su zasluzni za ovaj uspeh i nasih dragih partnera iz Emirata, bez cije pomoci ne bi uspeli.

Čvorak

pre 9 godina

Podatak da je ovo najbolji reyultat u istoriji nacionalnog avio-trevoynika je sam po sebi dovoljan i najbolje oslikava kako ova kompanija posluje. Najbitnije je da se nastavi ovim tempom kako bi kompanija nastavila da posluje profitabilno i u tako nešto svakako ne treba sumnjati pošto je sve obećano ispoštovano.

OLE LOLE

pre 9 godina

ER Srbija je ogledalo naseg uspeha I pocetak ozivljavanja ekonomski oslabljene privrede.Vlada Srbije je sa Etihadom uradila pun pogodak, ishod te saradnje je za svaku pohvalu i sluzice kao pokazatelj da se rad i trud isplate.

VATRA

pre 9 godina

ER Srbija nije samo u prvoj godini poslovanja ostvarila fantastican profit, ono najbitnije sto je uradjeno je zaposljavanje na stotine mladih koji su dragulj ove velike kompanije.

Miki

pre 9 godina

Potvrda i dokaz da je premijer uradio pravu stvar dovodjenjem Etihad ervajza se vidi kroz povecanje profita u poslovanju, cime je ispunio obecanje dato na pocetku svoga mandata.

ninna

pre 9 godina

Prema dežurnim negativcima ,vlada je trebala da totalno zatvori i ugasi JAT i da ostanemo bez nacionalnog avioprevoznika !
Međutim,napravljen je dobar posao ,spašeni i sačuvani radnici i opet ne valja ?!
Ali ima nas mnogo građana koji znaju i prepoznaju šta je uspeh!

Kosta

pre 9 godina

Na pocetku aranzmana sa Etihad ervejzom je bilo stidljivih kritika, ali danas viso niko ni od najvecih kriticara rada ove Vlade ne kritikuje Er Srbiju. A zbog cega, zbog toga sto je Vucic ispunio svoje obecanje i od JAT-a napravio profitabilu kompaniju sa najboljim rezultatima u svojoj istoriji.

Miki

pre 9 godina

Potvrda i dokaz da je premijer uradio pravu stvar dovodjenjem Etihad ervajza se vidi kroz povecanje profita u poslovanju, cime je ispunio obecanje dato na pocetku svoga mandata.

KUBA

pre 9 godina

ER Srbija ce postati sinonim za uspeh i standard kada je u pitanju avio industrija.Nije da je neocekivan, ali je sigurno veliki uspeh i ponos za Srbiju kojim treba da se dicimo.Ulozeni kapital se isplatio i kako stvari stoje preti da se jos uvecava sto je i zadatak koji je vec prve godine dao impozantne rezultate.

Goluža

pre 9 godina

Sve ove brojke mnogo govore o poslovanju kompanije za koju je Premijer rekao da će odlično poslovati i da će biti lider u regionu. Svi ovi podaci o profitu dematuju sve one koji su na sav glas kritikovali kompaniju i iznosili gomilu podataka koji nemaju veze sa realnošću. Sve u svemu još jedan dokaz da se kvalitetan rad itekako isplati a još veći značaj ovih brojeva je što su pokazali kritičarima gde im je mesto.

Voja

pre 9 godina

Što znači dobitak od €2,7M- usluge aerodroma €15,7M= GUBITAK €13M.
(Mare, 2. mart 2015 11:23)

TO znaci veliko smanjenje gubitka sa proslogodisnjeg od 73 mil na 13 mil dakle za 60 mil pa i to je veliki uspeh. Inace Biznis planom Vlade i Etihada predvidjeno je da tek od 2016 AS pocne stabilno i pozitivno da funkcionise i posluje.

lidija vukmanovic

pre 9 godina

hvala premijeru sto ima tako sposobne ljude da iznedre pozitivnu racunicu kada je u pitanju cedo sa kojim se hvali.Samo napred.

Branko

pre 9 godina

Ovo je ono o cemu je Vucic govrio u danasnjem intrvju, niko od kriticara ne spominje uspehe, a Er Srbija je sigurno uspeh je je postala regionalni lider u avio saobracaju.

Darko

pre 9 godina

JAT je od gubitasa, ciji su se gubici merili desetinama miliona eura, dospeo do Er Srbije i pozitivnog poslovanja, koje je ostvareno za relativno kratak period.

Ceca

pre 9 godina

Izvanredan rezultat koji je delo prvo aktuelne vlade koja je sve to sprovela u delo a zatim nasih partnera koji su sve to podigli na najvisi nivo.

toto04

pre 9 godina

Profit koji je ostvaren u 2014. je pre svega odličan znak za budućnost, jer postavlja čvrst temelj za dalji napredak i jasan je dokaz o tome šta je moguće postići kada se uspostave prave strategije i strukture upravljanja.

SokoLica

pre 9 godina

JAT je bio kompanija gotovo pred bankrotom, sa gubitkom od preko 73 miliona evra. Stvorivši jasan plan, znanjem, snagom, istrajnošću i verujući u pobedu, vlada uz pomoć menadžmenta ER Srbije uz stvara jednu od najprofitabilnijih i najjačih avio kompanija u svetu.

Aleksa89

pre 9 godina

"Air Serbia" je dobar primer kako se od gubitaša može napraviti profitabilna kompanija koja može i da pomogne državu, a ne da je država pomaže.

Andjelka

pre 9 godina

Sve sto je obecano to je i ucinjeno ali i danas ce se naci neko ko ce sve to kritikovati sto je ocigledan primer ljubomore na vladu koja svojim delima dokazuje da je veoma sposobna.

Gale

pre 9 godina

Dokaz da Vučić na svakom koraku stavlja Srbiju na prvo mesto,i naravno da će u budućnost er srbija biti gigant kada je toliki trud uložen.Svaka čast i samo napred

Natasa

pre 9 godina

Podaci koji jasno i nedvomisleno pokazuju da je kompanija ovu godinu zavrsila izuzetno uspesno, ostvarivsi profit uz povecanje svih relevantnh pokazatelja uspesnosti. Odlicna privatizacija i sjajan primer kako se dobrim odabirom partnera moze unaprediti poslovanje!

Nana

pre 9 godina

Er Srbija je donela nasoj zemlji profit I jedna je od najprofitabilnijih kompanija, I jedna od najjacih u regionu. A o uslovima da ne pricam, mnogi strani drzavljani su izbegavali da lete sa nasim prevoznikom ali od dana kada je ulozen novac I `stvorena` kompanija Er Srbija stvari su se drasticno promenile, na bolje, sto svakako doprinosi povecanju budzeta.

Jellena

pre 9 godina

Sjajni rezultati koji potkrepljuju plus u bilansu...Lepo je videti da neko nije uspesan zahvaljujuci fingiranju bilansa vec realnom poslovnom poduhvatu.

Miki

pre 9 godina

Potvrda i dokaz da je premijer uradio pravu stvar dovodjenjem Etihad ervajza se vidi kroz povecanje profita u poslovanju, cime je ispunio obecanje dato na pocetku svoga mandata.

PerKa

pre 9 godina

Od kompanije koja je bila pred potpunim bankrotom i propadanjem, zahvaljujući hrabrosti i umešnosti ove vlade, stvorena je najprofitabilnija i najuspešnija avio-kompanija u svetu.

Makamara

pre 9 godina

Er Srbija je mozda jedan od najvecih uspeha ove Vlade,moze im se zameriti toliko toga ali ovaj posao sa Etihadom su obavili kako treba!

Teodor

pre 9 godina

Ovi rezultati iskazani u finansijskim izveštajima pokazuju koliko je bilo opravdano i dobro što je sklopljen ugovor sa arapskom aviokompanijom. Najbolja smo aviokompanija u regionu i stalno se širi broj letova. Ova naša kompanija je ostvarila i profit, a stalno zapošljava nove radnike. Nekad smo skeptici, ne verujemo u dobre namere, ali ipak, bez stranih ulaganja nema nam oporavka.

Ceca

pre 9 godina

Izvanredan rezultat koji je delo prvo aktuelne vlade koja je sve to sprovela u delo a zatim nasih partnera koji su sve to podigli na najvisi nivo.

Dijana

pre 9 godina

Neka ovo bude svetao primer kako odgovorno moze da se posluje.Jos bolje bi bilo da ima vise firmi koje pozitivno posluju i povecavaju profit

Boka

pre 9 godina

"Air Srbija" je za jako kratko vreme postala profitabilna kompanija koja drzavi placa poreze i doprinose i puni Budzet.Politika Vlade se zasniva na stvaranju uspesnih preduzeca na korist gradjana.

ano domini

pre 9 godina

Dakle,moze se i ovako delati u Srbiji...sta je to onda sprecavalo zute da delaju na ovaj nacin?Sigurna sam da su bili okrenuti sebi,iskljucivo sebi i svojim nezajazljivim interesima,inace bi Srbija izgledala mnogo bolje.

Jankko

pre 9 godina

Svaka čast ovo je primer dobrog i uspešnog poslovanja. Er Srbija je naš ponos. Takodje, ostvarila su se obećanja premijera Vučića da će ova kompanija biti profitabilna i najbolja u regiji. Ispunjeno obećanje. .

Andjelka

pre 9 godina

Sve sto je obecano to je i ucinjeno ali i danas ce se naci neko ko ce sve to kritikovati sto je ocigledan primer ljubomore na vladu koja svojim delima dokazuje da je veoma sposobna.

Labud

pre 9 godina

Činjenica je da je Er Srbija za ovo kratko vreme ostvarila ogroman uspeh, a to je definitivno za svaku pohvalu. Ovo je dokaz da moramo nastaviti da razvijamo odnose i saradnju sa stranim zemljama, a naročito sa Emiratima.

Hot Wine

pre 9 godina

Ево још одличних резултата Владе Републике Србије, и још један доказ да су ствари почеле да се мењају на боље.

lenče

pre 9 godina

Dakle,moze se i ovako delati u Srbiji...sta je to onda sprecavalo zute da delaju na ovaj nacin?Sigurna sam da su bili okrenuti sebi,iskljucivo sebi i svojim nezajazljivim interesima,inace bi Srbija izgledala mnogo bolje.

Hot Wine

pre 9 godina

Ево још одличних резултата Владе Републике Србије, и још један доказ да су ствари почеле да се мењају на боље.

Zeljko

pre 9 godina

Pun pogodak je ostvaren ovom privatizacijom sto ce brojke sve dokazati a jedan veliki nasledjeni problem od prethodne vlasti je uspesno resen.

Vladan

pre 9 godina

Er Srbija je treba da posluzi kao model kako od jedne kompanije gubitasa stvoriti izuzetno profitabilnu kompaniju, i to u vremenu kada slicne kompanije u regionu jedva sastavljaju kraj sa krajem. Mislim da je suvisno spominjati udeo premijera u svemu ovome, ali je ipak neophodno pohvaliti ga jer je to zasluzio!

Mare

pre 9 godina

Na nalog Vlade Srbije (Odluka Vlade br. 40-15095/2014-1 od 11. decembra 2014) aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu otpisao je dug Air Serbiji za izvršene usluge u periodu 1. januara 2014. do 30. septembra 2014. u iznosu od 1,5 milijardi dinara (oko 15,7 miliona evra).

Što znači dobitak od €2,7M- usluge aerodroma €15,7M= GUBITAK €13M.

кажите ми

pre 9 godina

Кад буду плаћали гориво пуну цену и услуге аеродрому биће то дебели минус.

Aleksandar

pre 9 godina

To je 1,003 % cista zarada.
(matematika, 2. mart 2015 11:58)

I to je pritom kompanija u privilegovanoj poziciji koja je oslobođena plaćanja raznoraznih taksi i čije je dugove država prebacila na leđa poreskih obveznika. Šta reći, vanserijski uspeh!

Slobodan

pre 9 godina

Sve se može kada se hoće.
Er Srbija je dokaz da i od beznadežnog "slućaja" može da se nešto napravi, ako postoji dugoročni plan i program ozdravljenja.
Ovaj model privatizacije je veoma dobar i trebalo bi ga primeniti i na ostale posrnule gigante srpske ekonomije.

Srle

pre 9 godina

Bas super. U decembru 2014 vlada Srbije je usvojila preporuku aerodromu Nikola Tesla da Er Srbiji oprosti preko 15 miliona EUR duga. Taj dug nije dug koji je nastao u vreme JAT, nego dug koji je napravila Er Srbija koja ionako ima povlasten status na aerodromu i placa sve po nizim cenama. Sa tim oprostom duga drzava je prebacila Er Srbiju iz gubitka u profit, samo da bi vlada mogla da predstavlja taj posao kao istorijski uspeh. Sa tim oprostom duga profit iznosi nesto preko 2 miliona EUR. Znaci da aerodrom koji je drzavni nije oprostio taj dug genijalni menadzment, gencijalne kompanije bi napravio gubitak od preko 13 miliona EUR. Bravo strucnjaci za politicki marketing, nista drugo ne znate nego spinovati vesti i predstavljati svoje lude poteze javnosti kao nekakve istorijske genijalnosti. Bravo i za nas gradjane koji gutamo ovakve price i sve to placamo iz svog dzepa. Bravo i za botove koji na ovakve stvari pisu narucene pohvalne komentare nadajuci se da ce tako doci do nekog drzavnog posla i neke plate na drzavnim jaslama...

robi

pre 9 godina

to je samo dokaz da dobre ideje donose rezultate...A Aleksandar Vučić ih ima,nisu samo prazna obećanja kao što smo slušali ranijih godina,od ranijih vlasti...idemo napred kao društvo...kao ljudi...kao država...

Aleksandar

pre 9 godina

@(кажите ми, 2. mart 2015 13:07)

Neće. Smisliće se način da se minus prebaci na leđa poreskih obveznika (kao što se to uostalom i sad radi). Sve može, samo projekat Er Šustikla ne sme pasti!

Skipi

pre 9 godina

Obećanje je ispunjeno, i Er Srbija je definitivno postigla očekivani i planirani uspeh! Postala je jedna od najuspešnijih i najprofitabilnijih kompanija u našoj zemlji, i sigurno jedna od vodećih kompanija u regionu!

LaLuna

pre 9 godina

Letela sam sa kompanijom "Air Serbia" čak dva puta prošle godine i veoma sam zadovoljna poboljšanjem kvaliteta, prvenstveno ljubaznošću zaposlenih. Cene su im takođe razumne. Sve pohvale. Samo tako nek nastave.

ja

pre 9 godina

naravno kad ne placaju takse, subvencionise im drzava gorivo, oprasta im se dug i prebacuje na grbacu naroda...tako i moj hrcak moze da vodi firmu i posluje sa uspehom...

pojmanemam

pre 9 godina

Naveden je Neto profit,koji je uz sve povlastice samo oko 1% od ukupnih prihoda.Pri tome se nigde ne spominju rashodi,koliki su oni.Koliko duguju Jat Tehnici,NIS-u...Aerodrom im je vec oprostio oko 15 mil.Eur dugova.U tako povlascenim uslovima I da stavite svog bota na mesta gen.managera,napravio bi neki "profit".

Sonja

pre 9 godina

Teško da ce odrzati profit ako nastave sa ovakvim cenama. Gradjanina Vojvodine se vise isplati sa koriste usluge sa temisvarskog i budimpeštanskog aerodroma jer je jeftinije nego iz Beograda.

DRAGAN

pre 9 godina

Naravno da je moguće postići pozitivan rezultat kad se napravi dobar plan i strategija. Nadam se da će tokom narednih godina doći do još većeg napretka avio-kompanije.

Domanović

pre 9 godina

Obećano , ispoštovano. Samo još da se objavi koliki je minus koju se plaća iz budzeta i koji je država preuzela na sebe. Pozdrav od fiata i železare

Toni

pre 9 godina

Prihod - 269 mil. eurProfit - 2,7 mil eurTo je 1,003 % cista zarada.
(matematika, 02. mart 2015 11:58)
19424


Pa toliko se zaradjuje u danasnjem avio saobracaju, 1-2%. Druga je prica sto je u slucaju Er Srbije zarada vestacki napumpana na racun neplacanja obaveza prema Aerodromu.

Beogradjanin

pre 9 godina

To predstavlja profitnu marginu od samo 1%. Pri tom ako su tacni komentari o otpisu duga za 2014. prema Aerodromu Nikola Tesla, firma je zapravo napravila gubitak od 13 mil. A to smo platili direktno i indirektno (kroz preuzimanje dugova, oprostaj akcize i druge subvencije) gotovo milijardu dolara.

STRANI PLACENIK

pre 9 godina

Mnogi su kritikovali Er Srbiju i udruzivanje sa Etihadom ali sad ih nesto nema na tv ,pokazali smo kako mozemo od propalog JAT da imamo jednu dobru kompaniju koja postaje lider u regionu.

Llewelyn

pre 9 godina

Oteras svu konkurenciju iz Bg i poslujes pozitivno. Wiza zmanjio broj linija, Germanwinga otisao, EsyJet otisao...Teranje konkurencije je predvidjeno ugovorom.

Cobi

pre 9 godina

Evo dokaza da je Vucic jasan i da ne obecava prazne price vec da je sve ono sto je rekao u vezi Er Srbije tacno.Danas imamo kompaniju koja je profitabina,najaca u regionu sa profitom od 2.7 miliona € .

Darko 88

pre 9 godina

I šta sada imaju da kažu oni koji su kritikovali ovu privatizaciju? Er Srbija je profitabilna firma, za razliku od JAT-a koji je bio gubitaš.

Bona

pre 9 godina

Kako vreme leti. Secam se vremena kada je pocela Vuciceva prica oko toga, moram da priznam da nisam verovala. Sada mi je jako drago da nisam bila u pravu .

@pegica@

pre 9 godina

naša avio kompanija je čist primer i dokaz da kada se vodi računa o prihodima i rashodima, kada postoji osoba koja će svoj posao obaviti fer i korektno bez ličnog sticanja koristi..

Cirusi

pre 9 godina

Svakog politički neostrašćenog građanina Srbije treba da raduju ovi podaci nacionalne aviokompanije. Otužno je slušati one opozicionare koji u svojim napadima na Vučića urušavaju i one projekte koji celoj državi donose benefit.

Leonida

pre 9 godina

Ovo su je primer dobre privatizacije. Vučić je obećao da će Er Srbija biti profitabilna firma i to obećanje je ispunjeno. Kamo sreće da su sve privatizacije bile ovakve.

meske

pre 9 godina

Kao neko ko redovno koristi usluge "Air Serbia" mogu vam reci da sam i vise nego zadovoljan kako sve to sada funkcionise i uslovima za putovanje,sve pohvale.

nefertiti

pre 9 godina

Dok Pajtic i ostali po Vojvodini sasatance i gube nase vreme i nas novac,Vucic im je pokazao nacin na koji Srbija moze izaci iz krize.Shvatili su koji hoce i mogu,a ostali ce da sastance i da "promovisu svoje vrednosti".

11482

pre 9 godina

Er Srbija je postalo profitabilno prduzeće,koje je ostvarilo snažan rast,postalo vodeći avio-prevoznik u regionu,a to sve stimuliše i ekonomski rast u Srbiji.

AcikaS

pre 9 godina

Ispunjeno je obecanje da ce Er Srbija postati profitabilna,i nijedna zemlja u regionu se ne moze pohvaliti da ima avio kompanju kao sto mi imamo.

Bole

pre 9 godina

Za sve one koji kazu da posluje sa gubicima,ovo je dokaz da nisu u pravu. Ocekujem da u buducnosti jos bolje posluje i da se meri sa nekim vecim avio komapnijama.

rados

pre 9 godina

Od svega najvise mi se dopada to sto su ubacili neke nove letove sto to ranije nije bio slucaj,kao i sto je poboljsan kvalitet putovanja unutar samog aviona.

volim sve što vole mladi

pre 9 godina

Sećam se kako su pojedinci kritikovali kompaniju ER Srbija i po običaju optuživali aktuelnu vlast da je reč o pogrešnoj investiciji. Volela bih da ih sada čujem šta bi imali da kažu, jer ER Srbija posle ovog uspeha ima sve šanse da postane vodeća avio-kompanija kako u regionu tako i šire.

Miki78

pre 9 godina

Mnogi su govorili da Er Srbija nece biti ono sto Vucic obecava. Ali eto, na njihovu zalost, a na radost mnogih Vuciceva obecanja se ispunise. Sada je Er Srbija najjaca avio kompanija u regionu.

REALAN

pre 9 godina

Sve što je Vučić obećao do sada od kako se bori samo za dobro Srbije se i ispunilo. Zato žuti to nemogu da podnesu pa gledaju stalno da ružno pričaju o njemu.Sve pohvale za čoveka koji nam dovodi sve strane zvaničnike u Srbiju i omogućava nam što brži ulazak u EU-u

Higija

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je uradio pravu stvar koji je našao pravog investitora za naš avio prevoznik, koji je uradio niz ekonomskog napretka i razvoja. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas ojačati i koji će nas izvući iz teške ekonomske krize. Srbija je na pravom putu ekonomskih reformi i razvoja. Ovo je zaista divna vest za naš razvoj. EIR Srbija je u ovoj godini napravila profit to je jedina kompanija koja fantastično posluje i od koje će vlada Republike Srbije imati korist.

Miki

pre 9 godina

Potvrda i dokaz da je premijer uradio pravu stvar dovodjenjem Etihad ervajza se vidi kroz povecanje profita u poslovanju, cime je ispunio obecanje dato na pocetku svoga mandata.

OLE LOLE

pre 9 godina

ER Srbija je ogledalo naseg uspeha I pocetak ozivljavanja ekonomski oslabljene privrede.Vlada Srbije je sa Etihadom uradila pun pogodak, ishod te saradnje je za svaku pohvalu i sluzice kao pokazatelj da se rad i trud isplate.

Čvorak

pre 9 godina

Podatak da je ovo najbolji reyultat u istoriji nacionalnog avio-trevoynika je sam po sebi dovoljan i najbolje oslikava kako ova kompanija posluje. Najbitnije je da se nastavi ovim tempom kako bi kompanija nastavila da posluje profitabilno i u tako nešto svakako ne treba sumnjati pošto je sve obećano ispoštovano.

Miki

pre 9 godina

Potvrda i dokaz da je premijer uradio pravu stvar dovodjenjem Etihad ervajza se vidi kroz povecanje profita u poslovanju, cime je ispunio obecanje dato na pocetku svoga mandata.

VATRA

pre 9 godina

ER Srbija nije samo u prvoj godini poslovanja ostvarila fantastican profit, ono najbitnije sto je uradjeno je zaposljavanje na stotine mladih koji su dragulj ove velike kompanije.

KUBA

pre 9 godina

ER Srbija ce postati sinonim za uspeh i standard kada je u pitanju avio industrija.Nije da je neocekivan, ali je sigurno veliki uspeh i ponos za Srbiju kojim treba da se dicimo.Ulozeni kapital se isplatio i kako stvari stoje preti da se jos uvecava sto je i zadatak koji je vec prve godine dao impozantne rezultate.

toto04

pre 9 godina

Profit koji je ostvaren u 2014. je pre svega odličan znak za budućnost, jer postavlja čvrst temelj za dalji napredak i jasan je dokaz o tome šta je moguće postići kada se uspostave prave strategije i strukture upravljanja.

Goluža

pre 9 godina

Sve ove brojke mnogo govore o poslovanju kompanije za koju je Premijer rekao da će odlično poslovati i da će biti lider u regionu. Svi ovi podaci o profitu dematuju sve one koji su na sav glas kritikovali kompaniju i iznosili gomilu podataka koji nemaju veze sa realnošću. Sve u svemu još jedan dokaz da se kvalitetan rad itekako isplati a još veći značaj ovih brojeva je što su pokazali kritičarima gde im je mesto.

VILA

pre 9 godina

Tendencija sirenja ka novim i egzotcnim destinacijama u narednim godinama bi bila pun pogodak i jos vise bi ucvrstila svoje mesto Er Srbije u samom vrhu avio industrije.Sirenje posla je sada moguce uz ostvarenu dobit, na veliku srecu onih koji su zasluzni za ovaj uspeh i nasih dragih partnera iz Emirata, bez cije pomoci ne bi uspeli.

Darko

pre 9 godina

JAT je od gubitasa, ciji su se gubici merili desetinama miliona eura, dospeo do Er Srbije i pozitivnog poslovanja, koje je ostvareno za relativno kratak period.

Kosta

pre 9 godina

Na pocetku aranzmana sa Etihad ervejzom je bilo stidljivih kritika, ali danas viso niko ni od najvecih kriticara rada ove Vlade ne kritikuje Er Srbiju. A zbog cega, zbog toga sto je Vucic ispunio svoje obecanje i od JAT-a napravio profitabilu kompaniju sa najboljim rezultatima u svojoj istoriji.

Ekolog

pre 9 godina

Ova kompanija je ponos Srbije i aktuelne vlade. To je simbol oporavka nase drzave i potvrda da se pametnim investicijama moze obezbediti siguran profit cak i od preduzeca na rubu propasti.

Miki

pre 9 godina

Potvrda i dokaz da je premijer uradio pravu stvar dovodjenjem Etihad ervajza se vidi kroz povecanje profita u poslovanju, cime je ispunio obecanje dato na pocetku svoga mandata.

ninna

pre 9 godina

Prema dežurnim negativcima ,vlada je trebala da totalno zatvori i ugasi JAT i da ostanemo bez nacionalnog avioprevoznika !
Međutim,napravljen je dobar posao ,spašeni i sačuvani radnici i opet ne valja ?!
Ali ima nas mnogo građana koji znaju i prepoznaju šta je uspeh!

Vojin

pre 9 godina

Ovo je samo primer, kako se strucnim radom i velikim zalaganjem moze sve, vuceni su pravi potezi u pravo vreme, nadam se da cemo ovako pisati i o Zelezari sledece godine.

Toreador

pre 9 godina

Jedan od najvećih uspeha premijera. Oporavljen je posrnuli gigant u rekordnom vremenu. O tome svedoče i veliki broj zadovoljnih putnika. Rad osoblja danas ne može se uporediti sa ranijim periodom. Usluga, komfor, bezbednost sve je podignuto na viši nivo.

Branko

pre 9 godina

Ovo je ono o cemu je Vucic govrio u danasnjem intrvju, niko od kriticara ne spominje uspehe, a Er Srbija je sigurno uspeh je je postala regionalni lider u avio saobracaju.

Ceca

pre 9 godina

Izvanredan rezultat koji je delo prvo aktuelne vlade koja je sve to sprovela u delo a zatim nasih partnera koji su sve to podigli na najvisi nivo.

Silvana

pre 9 godina

Od jednog propalog JAT-a, koji je poslovao sa ogromnim gubicima, uspelo nam je da oporavimo firmu i poslujemo sa profitom, pohvale za vladu, na uspesnoj privatizaciji.

REALAN

pre 9 godina

Sve što je Vučić obećao do sada od kako se bori samo za dobro Srbije se i ispunilo. Zato žuti to nemogu da podnesu pa gledaju stalno da ružno pričaju o njemu.Sve pohvale za čoveka koji nam dovodi sve strane zvaničnike u Srbiju i omogućava nam što brži ulazak u EU-u

Stefani Majer

pre 9 godina

Mnogi su sumnjali u saradnju sa Etihadom, ali sada se vidi da nisu bili u pravu. Za kratko vreme od propalog JAT dobili smo kompaniju koja postaje lider u regionu i koja ce donositi vecu zaradu Srbiji.

REALAN

pre 9 godina

Sve što je Vučić obećao do sada od kako se bori samo za dobro Srbije se i ispunilo. Zato žuti to nemogu da podnesu pa gledaju stalno da ružno pričaju o njemu.

Mirce

pre 9 godina

Er Srbija je recept po kome treba vrsiti dalje privatizacije. Ocekivao sam da ce ostvariti profit koji ce verujem kako vreme odmice biti sve veci.

Fantastic

pre 9 godina

Divan je osecaj dok citam vest da nasa avio-kompanija zauzima status jedne od najboljih u regionu. Sa ovim ostvarenim profitom, nema sumnje da ce njen napredak i da se nastavi. Zaista je ispunjeno ono sto je obecano. Hvala nasem premijeru.

Radoslav

pre 9 godina

Ogroman uspeh, mnogi su bili skepticni i nisu verovali u ovu privatizaciju, a sada smo postali lider u regionu, dokaz da se dobro radi u Srbiji.

Majda S

pre 9 godina

Od gubitasa, a za relativno kratko vreme stvorena je izuzetno uspesna kompanija po svim relevantnim pokazateljima. podaci govore sami za sebe.

bole89

pre 9 godina

"Dugujemo zahvalnost za kontinuiranu podršku našim akcionarima - Vladi Republike Srbije i Etihad ervejzu"- dokaz da ako se nadju dobri poslovni partneri i postave pravi ljudi na vodeci polozaj uspeh ne moze da omane!

Vucinic Aleksandar

pre 9 godina

Od oporavka ovog gubitasa koji je bio teret za budzet, Air SErbia je dobio mnoge nagrade u regionu, od najbolje stilizovaniih uniforni, najljubaznijeg osoblja do udobnosti. Sa svime se slazem jer sam imao cast putovati sa njima.

Nana

pre 9 godina

Er Srbija je donela nasoj zemlji profit I jedna je od najprofitabilnijih kompanija, I jedna od najjacih u regionu. A o uslovima da ne pricam, mnogi strani drzavljani su izbegavali da lete sa nasim prevoznikom ali od dana kada je ulozen novac I `stvorena` kompanija Er Srbija stvari su se drasticno promenile, na bolje, sto svakako doprinosi povecanju budzeta.

ano domini

pre 9 godina

Dakle,moze se i ovako delati u Srbiji...sta je to onda sprecavalo zute da delaju na ovaj nacin?Sigurna sam da su bili okrenuti sebi,iskljucivo sebi i svojim nezajazljivim interesima,inace bi Srbija izgledala mnogo bolje.

Alessandro

pre 9 godina

"Er Srbija" od kompanije koja je redovno poslovala sa gubitkom (JAT) postala izuzetno uspešna firma, koja je prošle godine zaposlila 700 mladih

alex

pre 9 godina

Ne znam kako drugi, ali ja ne mogu da opisem koliko sam bio srecan i ponosan kada sam nakon 5 godina odsustva iz zemlje usao u avion Air Serbije u Londonu. Kao da sam stigao kuci, neopisivo lep osecaj. Imati nacionalnu avio kompaniju je ponos, velika pozitivna reklama za zemlju, ko to ne shvata, nema mu pomoci.

lidija vukmanovic

pre 9 godina

hvala premijeru sto ima tako sposobne ljude da iznedre pozitivnu racunicu kada je u pitanju cedo sa kojim se hvali.Samo napred.

Boka

pre 9 godina

"Air Srbija" je za jako kratko vreme postala profitabilna kompanija koja drzavi placa poreze i doprinose i puni Budzet.Politika Vlade se zasniva na stvaranju uspesnih preduzeca na korist gradjana.

Gale

pre 9 godina

Dokaz da Vučić na svakom koraku stavlja Srbiju na prvo mesto,i naravno da će u budućnost er srbija biti gigant kada je toliki trud uložen.Svaka čast i samo napred

simsonovi 5

pre 9 godina

Ne znam koliki je profit ostarivao ranije, ali ono sto sada vidim je da se mnogo vise ljudi prevoze Air Srbijom nego sto je to bilo u prethodnim godinama, a to sigurno je i povecalo prihode. a i avioni su mnogo lepsi cistiji, jednom recju noviji.

Mary

pre 9 godina

Er Srbija je prosle godine ostvarila rekordni zaradu u istoriji srpskog avioprevoznika. Svi pokazatelji govore da strategija razvoja ER Srbije ima efekta. Ovo je dokaz da je Vucic bio u pravu kada je govorio da ce partnerstvo sa Etihadom odmoguciti Er Srbiji da bude najveci avioprevoznik u regionu.

Alessandro

pre 9 godina

"Er Srbija" od kompanije koja je redovno poslovala sa gubitkom (JAT) postala izuzetno uspešna firma, koja je prošle godine zaposlila 700 mladih

Dunja

pre 9 godina

Ovo je odlicna vest. Citala sam sasvim drugacije prognoze od ove realnosti da kompanija posluje profitabilno. Ili su ti eksperti u stvari laici (sto verovatno nije slucaj) ili je na delu bila obicna propaganda.

Simon

pre 9 godina

Vucic je obecao da ce ova kompanija uspeti da posluje profitabilno uprkos brojnim poteskocama i losim prognozama. Ovo je vrlo znacajno za nasu ekonomiju.

Barkoh'ba

pre 9 godina

Prema statistikama Er Srbija je postala lider u regionu, za godinu dana. Ovo je najuspešnija privatizacija u poslednjih 20 godina. Cilj vlade je da se takvo poslovanje ostvari i u drugim sadašnjim, aktuelnim velikim gubitašima, da i oni počnu da ostvaruju realan i ovakav prihod. Ideja je ambiciozna, ali vidimo da nije nemoguće.

Voja

pre 9 godina

Što znači dobitak od €2,7M- usluge aerodroma €15,7M= GUBITAK €13M.
(Mare, 2. mart 2015 11:23)

TO znaci veliko smanjenje gubitka sa proslogodisnjeg od 73 mil na 13 mil dakle za 60 mil pa i to je veliki uspeh. Inace Biznis planom Vlade i Etihada predvidjeno je da tek od 2016 AS pocne stabilno i pozitivno da funkcionise i posluje.

Jellena

pre 9 godina

Sjajni rezultati koji potkrepljuju plus u bilansu...Lepo je videti da neko nije uspesan zahvaljujuci fingiranju bilansa vec realnom poslovnom poduhvatu.

anci

pre 9 godina

Profit koji je ostvaren u 2014. je pre svega odličan znak za budućnost, jer postavlja čvrst temelj za dalji napredak i jasan je dokaz o tome šta je moguće postići kada se uspostave prave strategije i strukture upravljanja.

Xandria

pre 9 godina

Jos jedan dokaz da Vucic ne prica u prazno kao prethodne vlasti i da se zaista trudi da ispuni obecano i samim tim, da svom narodu pruzi mogucnost da napokon zivi bolje.

simsonovi 5

pre 9 godina

Ne znam koliki je profit ostarivao ranije, ali ono sto sada vidim je da se mnogo vise ljudi prevoze Air Srbijom nego sto je to bilo u prethodnim godinama, a to sigurno je i povecalo prihode. a i avioni su mnogo lepsi cistiji, jednom recju noviji.

Natasa

pre 9 godina

Podaci koji jasno i nedvomisleno pokazuju da je kompanija ovu godinu zavrsila izuzetno uspesno, ostvarivsi profit uz povecanje svih relevantnh pokazatelja uspesnosti. Odlicna privatizacija i sjajan primer kako se dobrim odabirom partnera moze unaprediti poslovanje!

zeka milioner 5

pre 9 godina

Ne znam koliki je profit ostarivao ranije, ali ono sto sada vidim je da se mnogo vise ljudi prevoze Air Srbijom nego sto je to bilo u prethodnim godinama, a to sigurno je i povecalo prihode. a i avioni su mnogo lepsi cistiji, jednom recju noviji.

colloneo

pre 9 godina

Kao kompanija posluju vrlo uspešno, što se zaključuje po broju negodovanja u susednim zemljama, koje kritikuju svoje vlasti zašto im avio kompanije propadaju i kako je Srbija uspela da načini Er Srbiju. To valjda pametnom dovoljno govori.

NUNES

pre 9 godina

Stateskim partnerstvom sa Etihadom, Er Serbia je postala glavni regionalni avio prevoznik i od gubitasa postala avio kompanija koja pozitivno posluje.

Nikoeta

pre 9 godina

Primer da se moze kada se hoce....odlicna strategija, poboljsanje usluge, broja letova, zanavljanje flote..racionalizacija troskova i sve je moralo da donese rezultat kroz profit i neverovatno povecanje prihoda uopste.

Ceca

pre 9 godina

Izvanredan rezultat koji je delo prvo aktuelne vlade koja je sve to sprovela u delo a zatim nasih partnera koji su sve to podigli na najvisi nivo.

Mary

pre 9 godina

Er Srbija je prosle godine ostvarila rekordni zaradu u istoriji srpskog avioprevoznika. Svi pokazatelji govore da strategija razvoja ER Srbije ima efekta. Ovo je dokaz da je Vucic bio u pravu kada je govorio da ce partnerstvo sa Etihadom odmoguciti Er Srbiji da bude najveci avioprevoznik u regionu.

Hot Wine

pre 9 godina

Ево још одличних резултата Владе Републике Србије, и још један доказ да су ствари почеле да се мењају на боље.

Dijana

pre 9 godina

Neka ovo bude svetao primer kako odgovorno moze da se posluje.Jos bolje bi bilo da ima vise firmi koje pozitivno posluju i povecavaju profit

Aleksa89

pre 9 godina

"Air Serbia" je dobar primer kako se od gubitaša može napraviti profitabilna kompanija koja može i da pomogne državu, a ne da je država pomaže.

lenče

pre 9 godina

Dakle,moze se i ovako delati u Srbiji...sta je to onda sprecavalo zute da delaju na ovaj nacin?Sigurna sam da su bili okrenuti sebi,iskljucivo sebi i svojim nezajazljivim interesima,inace bi Srbija izgledala mnogo bolje.

Andjelka

pre 9 godina

Sve sto je obecano to je i ucinjeno ali i danas ce se naci neko ko ce sve to kritikovati sto je ocigledan primer ljubomore na vladu koja svojim delima dokazuje da je veoma sposobna.

Makamara

pre 9 godina

Er Srbija je mozda jedan od najvecih uspeha ove Vlade,moze im se zameriti toliko toga ali ovaj posao sa Etihadom su obavili kako treba!

SokoLica

pre 9 godina

JAT je bio kompanija gotovo pred bankrotom, sa gubitkom od preko 73 miliona evra. Stvorivši jasan plan, znanjem, snagom, istrajnošću i verujući u pobedu, vlada uz pomoć menadžmenta ER Srbije uz stvara jednu od najprofitabilnijih i najjačih avio kompanija u svetu.

Hot Wine

pre 9 godina

Ево још одличних резултата Владе Републике Србије, и још један доказ да су ствари почеле да се мењају на боље.

nebojsa

pre 9 godina

Po ovim ciframa moze da se nasluti koliko se krade u drzavnim preduzecima, a nama svakodnevno neko soli pamet kako radi na "ozdravljenju" srpske ekonomije, a ni reci o glavnom predizbornom obecanju "departizacije". Dok se to ne sprovede u delo, nasa politika se svodi jedino na korupciju i pljacku.

Teodor

pre 9 godina

Meni se vise isplati da letim iz temišvara nego iz beograda. Prevoz je jeftiniji do temišvara odakle su karte jeftinije za 30 do 40 % nego iz beograda

PerKa

pre 9 godina

Od kompanije koja je bila pred potpunim bankrotom i propadanjem, zahvaljujući hrabrosti i umešnosti ove vlade, stvorena je najprofitabilnija i najuspešnija avio-kompanija u svetu.

Jankko

pre 9 godina

Svaka čast ovo je primer dobrog i uspešnog poslovanja. Er Srbija je naš ponos. Takodje, ostvarila su se obećanja premijera Vučića da će ova kompanija biti profitabilna i najbolja u regiji. Ispunjeno obećanje. .

plo

pre 9 godina

sem sto duguju aerodromu duguju nis-u i pitaj boga kome sve jos , nazalost nezasluzujemo bolje i Vucic je pravi covek na celu drzave jer ga ovaj narod i glasaci zasluzuju

Andjelka

pre 9 godina

Sve sto je obecano to je i ucinjeno ali i danas ce se naci neko ko ce sve to kritikovati sto je ocigledan primer ljubomore na vladu koja svojim delima dokazuje da je veoma sposobna.

Zeljko

pre 9 godina

Pun pogodak je ostvaren ovom privatizacijom sto ce brojke sve dokazati a jedan veliki nasledjeni problem od prethodne vlasti je uspesno resen.

Labud

pre 9 godina

Činjenica je da je Er Srbija za ovo kratko vreme ostvarila ogroman uspeh, a to je definitivno za svaku pohvalu. Ovo je dokaz da moramo nastaviti da razvijamo odnose i saradnju sa stranim zemljama, a naročito sa Emiratima.

ja

pre 9 godina

sto je mnogo, mnogo je...botovi, gde ce vam dusa...pa vucicu, meni od plate skidas da bi njima delio pare za pisanje komentara? nama skidas plate da tvoji prijatelji ne bi placali aerodromske takse, gorivo, odrzavanje aviona? puci ces ko zvecka kad se narod razbudi iz zimskog sna...

Teodor

pre 9 godina

Ovi rezultati iskazani u finansijskim izveštajima pokazuju koliko je bilo opravdano i dobro što je sklopljen ugovor sa arapskom aviokompanijom. Najbolja smo aviokompanija u regionu i stalno se širi broj letova. Ova naša kompanija je ostvarila i profit, a stalno zapošljava nove radnike. Nekad smo skeptici, ne verujemo u dobre namere, ali ipak, bez stranih ulaganja nema nam oporavka.

Vladan

pre 9 godina

Er Srbija je treba da posluzi kao model kako od jedne kompanije gubitasa stvoriti izuzetno profitabilnu kompaniju, i to u vremenu kada slicne kompanije u regionu jedva sastavljaju kraj sa krajem. Mislim da je suvisno spominjati udeo premijera u svemu ovome, ali je ipak neophodno pohvaliti ga jer je to zasluzio!

sF

pre 9 godina

Prvi put u istoriji je Air Serbia odnosno bivsi jat u plusa ali i prvi put u istoriji je Aerodrom Beograd odnosno Nikola Tesla u minusu.
Zakljucak se sam namece!!!
Imam pitanje za redakciju B92. Kako vas nije sramota da postujete ove glupe botovske komentare a komentare koji su protiv ovih lazi uopste ne objavljujete?

Mis Vlasotince 2006

pre 9 godina

Ovaj komentar mi se posebno dojmio. Sva nepismenost ovoga sveta sadrzana je u ovom komentaru:

Od svega najvise mi se dopada to sto su ubacili neke nove letove sto to ranije nije bio slucaj,kao i sto je poboljsan kvalitet putovanja unutar samog aviona.
(rados, 2. mart 2015 12:52)

A 'poboljsanje kvaliteta putovanja u samom avionu' sam razumela kao put od sedista do toaleta u avionu, sa ispruzenim rukama putnika dok se usnama proizvodi zvuk brrrrr, brrrrrm ...

Serbinho

pre 9 godina

Cena karte iz Milana je preskupa za Beograd i kosta me kao da letim za Moskvu ili cak i skuplje.
Steta sto Easyjet ukida letove za Beograd, kod kojih su bile povoljne karte.
Ne kapiram kome sluzi Air Serbia, kada se gradjanima Srbije nude skuplje karte nego strancima u tranzitu na daljim destinacijama.

dragan

pre 9 godina

Er Srbija ne bi bila u plusu da vlada nije reagovala i naterala"aerodrom Srbije"koja je potpuno druga kompanija za one koji ne znaju, da otpiše deo duga Er srbiji,i da im dodeli tim činom povlašćeni status za aerodromske usluge.Ostale vazduhoplovne kompanije uložile su žalbu na tu odluku, obrazloženjem da se favorizuje domaća kompanija i da nema zdrave konkurencije.U ovoj zemlji sve je namešteno i lažno,uskoro će to biti vemo vidljivo i to svima.