Sreda, 28.01.2015.

13:01

Beograđani, platite ili idite peške

Ukoliko se ne poboljša naplata pretplatnih karata za usluge prevoza, Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" biće primorano da zaustavi prevoz, kažu sindikati.

Izvor: Tanjug

Beograðani, platite ili idite peške IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

208 Komentari

Sortiraj po:

dugogodisnji svercer

pre 9 godina

Sva čast jednom Nemanji na komentaru i smatram da je to glavni problem.Znaci pogledajte kolika je cena mesečnih markica u odnosu na naša primanja A pogledajte u drugim evropskim zemljama.Prosečna plata kod nas je oko 35000(moja) a prevoz 3500---a gazda privatnik ne uplaćuje za prevoz...U Nemačkoj je markica oko 50e A prosek plate 1900e...u Austriji je markica 20e aplata 2000e...i da ne nabrajam dalje.Kad bi gazda plaćao prevoz ja bih i kupio mesečnu markicu.Ovako se svercujem.Vozim se svakodnevno prevozom,menjam dva autobusa do posla i još dva nazad.Vozim se već 10 godina ako ne i više i za sve to vreme bilans je sledeći:kupio sam možda 20 karata ukupno,izašao iz autobusa 5 puta jer su kotrolori bili jako ljubazni i zamolili su me,inače mi i ne traže kartu jer imam 194 visine i 115 kilograma A u treningu sam.Čak i kad kažem da nemam kartu oni produže dalje.Zato što smatram da je država kriva što su plate tako male A prevoz preskup za nas standard mislim da je uredu da i država plaća prevoz jer lopovi po GSP-u sve proneverise.Zato ću ja nastaviti da se svercujem.Sve dok drzva ne natera privatnike da plaćaju doprinose,markice,i prijavljuju radnike koji rade na crno i spreče kradje i pronevere novca po državnim firmama neće nam biti bolje.

Mislite o tome

pre 9 godina

Vaš "vozač koji je egzistencijalno ponižen, sa nedovoljno sredstava za život, umoran, obavezan je da dnevno preveze najmanje hiljadu putnika" ima daleko veću platu nego ja - profesor matematike

Redovan platiša

pre 9 godina

Rešenje prevoza i naplate istog vidim u sledećem predlogu.Para ima u budžetu čim se daju subvencije za GSP.Uzme se kredit od jedno 3 milijarde evra na grejs period od 10 godina.Za tih 10 godina izgraditi 3 metro linije u BGD koje će pokriti ceo grad uzduž i popreko.Uposlite domaće građevinske firme čime se postiče rast BDP-a.Sadašnje subvencije koje se daju GSP-u dati na otplatu rate za kredit.Naša fabrika vagona može da napravi vozove za metro koji će se integrisati sa postojećom železničkom i tramvajskom infrastrukturom.Kada se projekat završi,ukinuti 60 - 70 % bus linija čime se povećava protočnost saobraćaja na ulicama,na metro stanicama izdavati bilborde za reklame i poslovni prostor u zakup čime bi se podigli prihodi.Umesto goriva iz Saudijske Arabije,Rusije,... trošila bi se struja za metro koja se proizvodi u našim termo i hidrocentralama.Procenat zagađenja vazduha bio bi manji.Beograd bi bio metropola.E sad dolazimo do naplate karata. Jednostavno pri ulasku u metro da bi prišli peronu morate da otkucate kartu da bi Vam se otvorila rampa i da bi prošli kroz rotirajuće rešetke. Takav sistem postoji u mnogim metropolama sveta.Time bi naplata prevoza bila veća a ne bi bilo potrebe da postoje kondukteri i eto opet uštede na broju zaposlenih.Ja prevoz redovno plaćam jer radim kod privatnika koji ne toleriše kašnjenje na posao i ne smem da iskačem iz busa kad naiđe kontrola a slažem se da prevoz mora biti jeftiniji i bolji.E sad,treba neko i da se ugradi u cenu prevoza.

Dragan

pre 9 godina

Svi su krivi,samo oni koji bi džabe da se voze,e oni nisu krivi nizašta.Srpska posla.Platite,pa se vozite,i to je to.Nema ništa za džabe.Ako imate za rakiju,imate i za kartu.Država je dužna da obezbedi prevoz nama što plaćamo,a ovi što bi džabe da se voze,njih treba da uhapse,i naplate kaznu i sudske troškove.I,treba da hapse sve.Ne samo babe,dede i žene,nego i ove od 2 m i 100kg.Njih pogotovo,jer se oni najviše voze džabe,stalno nešto kukaju,a kartu u životu nisu kupili...

Serbinho

pre 9 godina

Smanjite cene, umesto da ocekujete da za 140 putnika u raspalom Ceskom tramvaju za nekoliko stanica uzmete 100 eura.
Niste sposobni a gurali ste se da uzmete vlast.
Obustavljanjem prevoza, mozete da raspisete izbore u Beogradu.

Vanja

pre 9 godina

Sto sindikat GSP ne predlozi gradskim vlastima Beograda da otputuju (posto cesto procitaom da su negde otisli u posetu nekoj prestonici...) do Talina, glavnog grada Estonije i pitaju tamosnje gradske celnike kako su omogucili besplatan gradski prevoz za preko 400 hiljada zitelja glavnog grada , drzave koja ima 1,3 miliona stanovika. Beograd ima 1,65 miliona stanovnika , drzava 7,2 miliona stanovnika a plate u evrima su nize nego plate u Estoniji i glavnom gradu Talinu.

BGD

pre 9 godina

Interesatno kako GSP ne trazi da se raskine ugovor sa Apeksom firmom koja je uvela bus plus sistem i ciji je zadatak prodaja karata i kontrola putnika. Otkako su oni preuzeli taj sistem od GSP tj prodaju karata , broj prodatih karata je drasticno opao a cene su drasticno povecane od kako je uveden bus plus sistem i jos su izmisljeni novi troskovoi za one koji nisu imali ranije markice, jer sada ako zele da se voze moraju pored cene za prevoz da kupe onu karticu od 40 dinara za 10 vozni ili onu plasticnu od cak 250 dinara.

moje ime

pre 9 godina

Tokom 2015. situacija sa GSP-om mora da se resi.

Ili ce postati samoodrzivo ili ce se javni prevoz u Beogradu ugasiti(mozda ce ostati privatnici, nisam siguran).

Beograd sledece godine nece imati para da subvencionise gradski prevoz. Ne znam da li je ljudima to jasno.

nemam,nema,nemaju

pre 9 godina

Evo,da je karta 20 dinara na akciji,ja bih za 72 odmah kupila 3 karte.Ovako brate skupo.
To je kao da nemam stan,a nemam i hocu da ga kupim za 5000 evra,a pri tom zaradjujem 20000 mesecno.Jel ima za kredit?
Nema
Nema stan,nema kredit,nema karta :-)
Prestanite da vozite to je naj bolje resenje.Sto pre zaustavite prevoz,tim bolje.
I onako nisam od 2000-te izasla na izbore,ocekujem ove oko oktobra naj dalje,ako se ne dese i do maja

nuz net

pre 9 godina

Anticu,sindikalci lopovi,pozovite i popove mozda vam upali.Premijer je rekao stednja,Grandonacelnik potvrdio stednja,narod poceo da stedi i vama opet ne valja?
Proverite kolicinu alkohola koje je trebovao Gsp-BG?
Sto se tice obustave rada,mozete cim kupite sopstvene autobuse.Vasi autobusi,vasa volja.Sinisa Mali mora da se suoci sa sopstvenim delovanjem u ministarstvu& agencija za privatizaciju:
Napred,Rad,Trudbenik,Teleoptik,PKB,Beko,Kluz,IMT,IMR,Zmaj.Genex...
Mali uz Vlahovica i Cvetkovica su vedrili i oblacili u ministarstvu za privatizaciju,odnosno agenciji na "neciju inicijativu" su unistavali i prodavali u bescenje.
Putnici koji ne rade,koji ne primaju naknadu za nezaposlene,jasno je da nemaju karte,a da ne govorim o ovima sto ne primaju mesecima ili oni sto prime 20000 dinara,a treba komunalije da plate 7 000.

Otpor necete ni NAS u gasne komore

pre 9 godina

Udruzenje sindikata "svercera" Srbije usprotivilo se uvodjenju novog tarifnog sistema za javni gradski prevoz i najavilo otpor ako se njihov stav ne uvazi. Udruzenje je zatrazilo sastanak sa gradonacelnikom Beograda Sinisom Malim i premijerom povodom odluke o novim cenama gradskog prevoza i najavio "otpor" ukoliko dogovor ne bude postignut do 1. februara. "Bice otpora, ne sumnjajte. Oni bi radije da nas vide u gasnoj komori, ali nece uspeti". "Nece moci tako". Otpor ce biti "bezbedan po gradjane, ali bolan po vlast". Umesto Bus-plus kartica iz spilova karata izvuci jokera i kontrolorima pokazite "kartu koja menja sve ostale". "Isecite iz novina sliku premijera to je najjaci joker". 407 dinara godisnje je za sindikat "svercera" prihvatljivo. "Ono sto ne prihvatamo je raslojavanje i podela gradjana po kategorijama". Mi smo buducnost Srbije! U poslednje vreme gorivo je pojeftinilo tri puta, a da je znatno povecana cena karte. "To je apsurdna situacija, koja nema veze ni sa kakvom analizom, pokusacemo da se izborimo pred Ustavnim sudom, a ako ne, ici cemo i do Strazbura i kotisticemo sva demokratska sredstva". Gradska organizacija "svercera Beograda zahteva od Skupstine grada da primeni novi, pravedniji tarifni sistem gradskog prevoza. ISTA CENA ZA SVE! Pozivamo sve nezaposlene, studente, djake, volontere, zaposlene sa minimalnim primanjima ili bez primanja, penzionere, socijalne slucajeve, Rome i sve ostale opljackane gradjane da nam se pridruze.

Marko

pre 9 godina

Slazem se da je karta preskupa za standard ali takodje nek ljudi shvate da mora da se plati voznja. Gde postoji besplatan javni prevoz? Ja mislim nigde. Ako nemas pare da platis autobus idi peske ili nemoj ici nigde. Kako mislite da GSP kupuje benzin, nove gume, nove delove, plate vozaca a da niko ne placa kartu?
Postavlja se i pitanje gde ti to ima da se vozis ako ne radis?
Hodaj, sedi kuci i trazi posao nema druge.

HAL

pre 9 godina

Nekada, GSB je dobijao uplate markica od velikog broja firmi (npr. od Vojske). E, onda se nešto "desilo", i umesto da novac ide u GSB, zaposleni su ga dobijali na ruke - rezultat, samo manji deo je stizao do GSB u vidu markica, a prodaja karata je bila još manja.
Potom su došli privatni prevoznici sa svojim kondukterima (lepa naplata) i još su, po ugovoru, od grada dobijali i dodatni bonus. Donekle, ovo stanje traje do danas, bez konduktera, ali je bonus još veći - proporcionalno više dobijaju po autobusu od državnog prevoznika (GSB).
Sledi uvođenje BusPlusa (kažu, dobio neku mnogo jaku nagradu kao najbolji sistem na planeti). Izmislili ga Turci - navodno, mi nismo u stanju. Što je još gore, turski sistem ima jednu veliku manu - nije sposoban da prebroji putnike ali - preskup jeste, jer - osim goriva, autobusi troše ogromnu količinu SMS poruka (šta mislite, odakle informacija gde se nalazi koji autobus).
Osim pomenutog, održavanje vozila je postalo još skuplje - potrebno je održavati GPS-GSM opremu, kao i preskupe "automate" za poništavanje karata. Tu su još i serveri koji skladište podatke o putnicima, položaj vozila i bog te pitaj čega sve ne, a o ljudima koji to sve opslužuju da i ne govorim. A gde je tu još mreža za dopunu kartica kao i njihova proizvodnja. Sve ovo pokriva privatna firma Apex u koju se slivaju sve uplate, a grad nema pojma koliko je to, jer verovatno nema prava za nadgledanje sistema.
Kada se na sve nadoveže stranačko zapošljavanje - jadna nam majka!

Lik

pre 9 godina

Problem je u tome što su stranke na vlasti, kako one pre tako i sada od GSB-a napravili svoju prćiju pa tamo nagurali enorman broj zaposlenih. Nema drugog rešenja nego da se prevoz prepusti privatnim kompanijama pa da vidimo. Kao što je RtS puko tako će i GSB, jednostavno ova zemlja mora skroz da sagori u svojoj nemoći da bi se onda pravilo nešto novo.

Haha

pre 9 godina

Ako svi beogradjani krenu pesaka i kolima, onda GSP-a nece biti, pa ce mnogi zavrsiti na ulici. Da li sindikati mozda razmisljaju i o tome? Da li mozda razmisljaju i o firmi Apex koja vrsi naplatu i pljacka GSP?!? Sredite se prvo interno, pa pocnite malo da perete te autobuse, pa onda ocekujte nesto od naroda.

Nemanja

pre 9 godina

Ovako, morate znati da je prevoz u JGP socijalna kategorija. Treba da znate da karte u autobusu su najskuplje ne zbog dranja korisnika, nego da bi se izbeglo zadržavanje vozača i vozila na liniji, kao i zapošljavanje konduktera. dakle, cilj je da se karte ne kupuju u vozilu zbog realizacije reda vožnje. Ako se poremeti red vožnje, potrebno je više vozila, pada kvalitet usluge jer se više korisnika vozi u jednom vozilu, a drugo bude neiskorišteno i sl. Jedinica posmatranja u analizi javnog prevoza nije pojedinac već domaćinstvo. U tom domaćinstvu od prosečno 4 člana imamo sl. situaciju. Ako dvoje rade, sa prosečnom platopm od 35.000 dinara, to je 70.000 RSD. Od toga je potrebno izdvojiti za mesečne karte 4*3,500 = 14.000 dinara, a što je 20% od primanja. U Austriji je mesečna karta 20 € = 2468 RSD ili ti za celu porodicu 9872,8, abudući da je prosečna plata u Aus 2.000 € odnosno za dva člana primanja iznose 493.640 RSD ili ti karte učestvuju u kućnom budžetu sa 2%. Mislim posle ove računice da je jasno zašto ljudi ne plaćaju karte. Drugo, kao socijalna kategorija GSP se u A finansira sa 30% subvencija a u SRB sa 50%. U A se ne krade gorivo, rezervni delovi, oprema, a u SRB su mnogi tako vile sagradili. Treće, tamo jedan zaposleni zaslužuje svoju platu, a ovde je pola administracije beskorisno. Rešenje je dati sva vozila koja se rashoduju na tender privatniku da on uzme taj polazak. Time smanjiti troškove servisa, nabavke. Višak otpuštati, a vozači kod privatnika.

Alex Bonzita

pre 9 godina

Najjednostavniji recept za resavanje problema naplate karata u sistemu GSP-a, koji se vec finansira iz budzeta Grada Beograda, samim tim iz dzepova Beogradjana: 1) raskinuti ugovor sa parazitskom firmom BusPlus i naplatu karata poveriti direktno GSP-u, u cijim vozilima se gradjani Beograda voze; 2) sniziti cenu karata na nivo koji ce biti prihvatljiv za vecinu gradjana, pri cemu cene odrediti shodno razlicitim kategorijama korisnika (nezaposleni, zaposleni, studenti, penzioneri, invalidi, itd). Jednostavnije od ovoga nema. I svakako bi imalo daleko pozitivnije rezultate, pre svega u korist opsteg dobra, umesto sto se po principu ponizavanja i represije gradjanima uteruju strah i prinuda da placaju uslugu za koju realno najcesce nemaju dovoljno novca.

sofija

pre 9 godina

GSP ima izmedju 12000 i 13000 zaposlenih,penzioneri se voze djabe,znaci mora ju da finansiraju zaposleni koji kod privatnika imaju platu do 25000 dinara.
(Aleksa, 28. januar 2015 19:16)

@ Hoćete li više prestati sa tim besmislenim napadima na penzionere? Ti starci i starice su zaradili svoje penzije, nakon više decenija rada, i nije svako proveo radni vek u fotelji, mnogi su se još kako pomučili. Dok su radili oni su plaćali prevoz, i nije pravo da plaćaju i sada. Budimo makar malo humani, nisu svi penzioneri buržuji. Nisu nam krivi stvari ljudi sto gradska vlast i GSP nemaju grama razumevanja za svoje sugrađane, već nam deru kožu s leđa ovim zelenaškim cenama karata. Karte su preskupe, i nije tačno da su sve neplatiše šverceri, jer svako voli da se vozi na miru, a ne da iskače na svakoj stanici kada ugleda kontrolu, ali ljudi nemaju ni za 'leba. Nema svako astronomsku platu, nije svakome redovna i zagarnatovana. Da li to neko može da razume? Žalosno je što svako gleda svoj interes, i zato nismo u stanju da se borimo za opšti, već svako može da nas maltretira. Predstavnici grada i GSP bi trebali da stave prst na čelo, da poslušaju svoje sugrađane, da nađu zajedničko rešenje, a ono jednostavno i zove se - jeftina karta.

vadi ruku iz mog dzepa

pre 9 godina

Mislim da se prevoz mora placati, ali glavni krivci za propast GSP-a nisu putnici koji sve slabije placaju vec stranke koje drze GSP sa 6000 zaposlenih. Ej 6000? Pa ko bi mogao to sve da poplaca.
Ako se zeli pomoci GSP-u, treba prvo otpustiti visak, pa onda traziti od putnika da placaju kartu.
Jer mi, gradjani realnu cenu karte smo vec platili kroz subvencije iz budzeta. Ova karta koja se placa na kiosku je samo stranacki harač, za potrebe partijskih vojnika. I zato podrzavam _tretnuno_ ne placanje karata. To je vid protesta.

pukli ste

pre 9 godina

A kako je DS mogao da organizuje prevoz. Niste nizasta, samo znate da otimate od poreza. Platite prevoz od poreza koji nam otimate.

organizujte se

pre 9 godina

Beogradjani, kako Vam nije palo na pamet da jedan dan svi prestanete da plaate karte, pa da vidimo kakvo resenja imaju Mali, komunalci i Vlada.

Savrsen strajk i otpor.

pamet

pre 9 godina

Pazi popust???? Ovo kao da vode drzavu tupko i glupko. Plati 11 meseci i dobices gratis jedan. Jedan ne placam svakako jer sam na odmoru. I kakva mi je to usteda. Ja ne znam sta je ovo.Glupodst je neunistiva izgleda.

Hoću 158 pluseva botova

pre 9 godina

Nema problema, možete da prestanete da prevozite građane. Ali onda ni vi ne možete više da budete zaposleni i primate platu iz budžeta za nerad ...

Aleksa

pre 9 godina

GSP ima izmedju 12000 i 13000 zaposlenih,penzioneri se voze djabe,znaci mora ju da finansiraju zaposleni koji kod privatnika imaju platu do 25000 dinara.

Atreides

pre 9 godina

Mislim da ce ovoj vlasti GSB doci glave. U sustini u zemlji je sve veca nemastina i beda ali bune krecu zbog nekih trivijalnih stvari a to vrlo lako moze da bude GSB. Na sledecim izborima u BGD SNS nema snse da pobedi...to zasigurno....mada kako idu stvari pitanje da li ce se docekati sledeci izbori

Straitjacket

pre 9 godina

Ne vozim se autobusima, ipak vidim da ih ima raznih, od šklopocija do niskopodnih duplih. Ako je prevoz autobusom neka vrsta usluge za koju bi trebali dati novac, onda bi trebali imati i izbor u kom "luksuzu" želite da se vozite, nešto kao taxi, za moje pare vozim se u udobnim novim limuzinama u krševe ne ulazim.

Ono što me zanima u stvari je da li je ista cena prevoza i za krš i za normalan nov autobus?

Miss S

pre 9 godina

Ja ne znam kako im nije jasno da su karte preskupe?! Cak i za jednu voznju! Ok, ima ljudi koji ne bi platili ni da je vremenska karta npr. 50din, ali sigurno bi vise ljudi placalo karte nego sad. Kad udje kontrola zna i po 15oro da izadje na toj stanici. Od toga 7oro da plati 50din pa bi i BusPlusu i GSPu bilo bolje.
Ovim poskupljenjem karata jos ce biti gora naplata.

otmicar mike

pre 9 godina

pa ništa onda peške. nek ugase g
sp i puste privatnike ili da vozimo bajs. pošto je evidentno da su stavovi nepomirljivi. gsp neće da se reformise, vlast iritira gradjane prisilom, gradjanima je skupo ili teraju kontru ili se švercuju, kako ko. penzioneri se voze džabe a uskoro će samo oni ostati u srbiji.

Primer kao...

pre 9 godina

Plaćam 650 kruna mesečnu kartu ovde u Oslu. Plata mi je oko 20 hiljada kruna što znači da na prevoz dajem 3,25% otprilike. Pritom ja ne radim na nekom vrhunskom poslu niti imam odličnu platu. Vozim se autobusom, tramvajem, šest metro linija i lokalnim vozovima. Na sve to mesečna mi važi i u noćnom prevozu. Mogućnost da zakasniš negde skoro da ne postoji i prevoz ide maltene u sekundu. Isto tako ako hoćeš za 1670 kruna ili ti 8,35% od moje plate, možeš kupiti mesečnu koja te vozi u svih pet zona (oko 30ak do 40ak kilometra udaljenih mesta od centra grada). Sve to se njima nekako isplati u zemlji u kojoj je prosečna plata preko 22 hiljade kruna lagano, a u Srbiji gde je prosečna plata 40ak hiljada (ovo naduvano ko zna kako) nije isplativo za 3200 voziti ljude okolo i to u daleko manjem radijusu nego ovde... Suština je da neko pljačka debelo i misli da narod to može da trpi do besvesti...
Na kraju da kažem da je ovde prevoz veoma skupa stavka i da se na tome insistira sa cenom iako se zna da može ići i niže, ali se gleda prihod stanovništva pa se na tome opravdava cena. Znači u Oslu sa naduvanim cenama ja se vozim u procentima za manje pare nego narod u Srbiji gde ne može gradski da sklopi kraj sa krajem...hoće to, ali u crtanom filmu...

Željko

pre 9 godina

Matematika je čudo! Prvo napravite procenu koliko putnika koristi GSP. Niko nema pravo građaninu da naređuje kako će da se prevozi na posao. Ako 4 radnika uzmu putne troškove pa se voze jednim autom, to je njihova stvar a ne GSP-a. Dakle kad procenite koliko imate putnika po linijama, nije teško sračunati koliko vam treba vozila, goriva, guma, šofera, mehaničara itd. Tada prema proračunu po sadašnjim cenama dobijete ukupno potrebne troškove poslovanja i to podelite sa brojem putnika i dobijete minimalno isplativu cenu karte.
Ali glavni problem GSP-a je drugačija matematika, a to je odrediti cenu karte koja će pokriti ogroman višak zaposlenih bez kojih GSP može da funkcioniše, ali zato ne mogu stranke koje su ih tu zaposlile. Uz to sada imamo i komunalnu policiju koju treba platiti, a koja od svih poslova radi samo kontrolu putnika, ali ih zato nema kad navijači ili huligani divljaju u autobusima.
Uostalom, vaši su pozivali na bojkot plaćanja, tako su i dobili izbore, na obećanju koje nisu ispunili.

Petar Perisic

pre 9 godina

Samo napred, konacno nek stane sve jer dok ovi koji su zajahali vlast ne shvate da je za odrzivost drzave i svega ostalog potreban dogovor izmedju dveju strana a ne kao sto ovi rade vec 25 god,samo udaraju po narodu a lopova na svakom koraku.Polako uskoro ce da nam pukne film pa ce da vide kako je kad narod krene da bije komunalnu policiju i korumpirane politicare.Nismo mi tu zbog vasa vec vi zbog nas .

anonymous

pre 9 godina

Dragi clanovi sindikata GSP-a, i ja zelim da se vozim u autobusu sa grejanjem zimi, a klimatizovanom leti, da ne izlazim iz autobusa sa modricama jer vozac naglo koci ili ubrzava, da me voze vozaci koji nece pricati sve vreme mobilnim, da ne kuckaju poruke u toku voznje, da ne citaju novine na semaforu, da mi ne zatvore vrata kad pokusavam da udjem u autobus, da autobus krene sa pocetne stanice po redu voznje a ne kada je vozacu zgodno...
Pozdrav od putnika koji svakog meseca kupuje mesecnu kartu i ne svercuje se

zoran

pre 9 godina

Pošto su sve to produkti komunizma, sa čijim se kretenizmima, idiotlucima, opštim neradom i ostalim loženjima, a o zločinima i da ne pričamo, ova zemlja, koja nikada nije želela da izađe iz Jugoslavije i napadala ostale SFRJ republike, sada nezavisne zemlje, zbog njihove želje da budu nezavisne, dakle, zemlja koja nije želela svoju samostalnost, potrebno je početi sa otvaranjem dosijea i raskrinkavanjem Vojno bezbednosne agencije. E tek tada će ljudi početi da plaćaju GSP!

Vladimir

pre 9 godina

Za sve ove što pričaju svaka usluga mora da se plati, ne mešajte babe i žabe. Slažem se, ali ja mnoge usluge mogu da biram, neću piti kafu tamo gde je kafa 200 dinara, već gde je recimo 120 - 130. Neću izlaziti tamo gde je cena provoda 1000 dinara za dva - tri pića, već na mesto gde za te pare mogu da se provedem ko čovek (kafana, krigla piva 140-160 dinara), u prodavnici i na pijaci imam proizvode od - do dinara pa mogu da biram, prevoz treba da se plati, slažem se, ali da bude realna cena karte i mesečne markice. Nerealno je da penizioneri plaćaju 400 dinara godišnje, na penziju od 22000 - 23000 dinara, a ja na platu od 29000 - 30000 zavisno od broja radnih sati, plaćam 3200 za mesec dana. Taj ko je računao i pravio sve to, matematiku je čitao samo u rasporedu časove i zaobilazio je u širokom luku. Živim sa mojima, nepušač sam, tako da meni 3200 može da posluži nekad i po 6-7 dana. Nemam personalizovanu, uvek imam na onoj plastici 200 - 300 dinara, pa vagam, ako žurim poništim, ako ne izađem pa nastavim pešaka ili sačekam drugi.

justin

pre 9 godina

Problem je pre svega u Organizaciji....juče sam se zadesio kod Arene (Bul Z Đinđića) kod B92 na stanici piše da Bus 68 dolazi za 12 stanica ?
Odvalim peške I stignem do Merkatora I evo njega Nov ,dupli,prazan sa 3 putnika ode dalje.Tri putnika ?Izgleda da se tim Busom vozi samo onaj ko se Zatekne na stanici kad se on stvori.Šta radi dupli Bus za TRI putnika?
Biće im bolje kada I nama generalno bude bolje.Bojim se Nikad.

Alex

pre 9 godina

Najbolje resenje za GSP je da svi koji rade u firmama koje se finansiraju iz budzeta prevoz zaposlenima uplacuju direktno u GSP , model koni je koriscen i ranije kada GSP nije bio u finansijskim problemima.
Dosli smo u situaciju u kojoj vecina zaposlenih u drzavnom aparatu putuje kolima na posao jer imaju primanja 100.000 dinara i primaju naknadu za prevoz , dok zaposleni u privatnom sektoru primaju 30.000 dinara i nemaju naknadu za prevoz.
Kome god platu daje drzava ili grad a radi i zivi na teritoriji grada Beograda uplacujte direktno markicu i GSP ce odlicno funkcionisati.

Pera Bandera

pre 9 godina

Ja placam mesecnu kartu. A pravo da vam kazem osetim se kao ovca kada vidim da se ljudi masovno svercuju. Jeste pojedinacna karta skupa, slazem se. Ali ja mesecnu za nezaposlene placam 1000 dinara i isplati mi se. Dnevno promenim bar cetiri prevoza, tako da me karta izadje max nekih 16-17 dinara

Gspovac

pre 9 godina

@Nekad i sad... Ne treba lagati. Ja sam radio kao kondukter i kod Lekona, Qosikana, Luv-a, Miškomerca, Transprodukta...Niko nije imao klimu. Niko. Jedino su imali daleko bolje autobuse, jer je GSP bio pred raspadom, kada ga je gradska vlaST Vuka Draskovica svesno terala u ambis da bi ga rasparčali i prisvojili njegove delove. Na sreću nisu uspeli. Tada je karta vredela 3DM i svi smo se ubijali od para. I mi i gazde. Nema tog konduktera koji nije pušio žuti Vinston. Kasnije je stabilizovan dinar, uvedene su ponovo pretplatne karte i čarolija se ugasila. GSP je od 2000-te ponovo počeo da se diže iz pepela. Na sreću sirotinje.

Nikola

pre 9 godina

Izgleda, samo smo mi Suboticani mutavi, sto svi placamo karte! (Subotican, 28. januar 2015 15:11)

Niste, tako je i u svim drugim gradovima u Srbiji. Oni koji nemaju para da plate kartu, idu pesice. Ljudi koji zive na 30-40 minuta hoda od posla, prevoz i ne koriste. Sve ovo je naravno nezamislivo prosecnom Beogradjaninu, on ceka autobus 15 minuta da bi se vozio dve stanice, da je isao pesice stigao bi za 10. Gradski prevoz za njega mora da postoji, autobusi moraju da budu novi, cisti i klimatizovani, da idu na 5 minuta da bi platili kartu. A platice ako kosta 30 dinara jer ovo je mnogo. Naravno, i kad je bila 30, dobar deo njih nije placao, razlog se uvek nadje.

Voajer

pre 9 godina

@ Nema sanse
Ti covece dotera svokm racunicom do minimum 5000 za prevoz. Ocigledno je da ga ne koristis, jer da ga koristis znao bi da postoji mesecna karta za 2/3 te sume.
Procitajh i cuh svakakve izgovore, a najcesci je onaj da se karta ne placa jer kvalitet usluge nije na nivou cene, pa se oni zbog toga voze dzabe.
Da li ste vi ljudi svesni da neplacanjem karte, vi srozavate nivo usluge onima koji ga placaju, po racunici GSP, 2 od 3 putnika se voze besplatno. Zato prevoz kasni, jer ulazi i izlazi mnogo vise putnika nego sto sto bi bilo normalno,a normalno je da se vozi onaj ko plati.
Ja kas odem u samopooslugu, neku robu kupim, platim, pa tek kad dodjem kuci, vidim sta sam kupio. Zamislite kad bih rekao , ove virsle necu da vam platim, jer mislim da ne vrede toliko koliko vi naplacujete i jednostavno izasao.
Bik koji sedi napisao objektivan komentar,odnos pluseva i minusa isti kao placenih i neplacenih putnika.
Nemam nista protiv da sve ide nizbrdo, jer ce to jedino uticati na to da se promeni vlast u Srbiji, ali budite fer pema svojim prijateljima i komsijama, pa ako su oni vec spremni da plate prevoz, omogucite im da se voze kao ljudi.
Ko ne placa svoje racune ,ne moze ocekivati ni njemu da plate ono sto mu pripada.

Siniša

pre 9 godina

Pa kada ste dali privatniku da privatnik uzima pare od karata, a vama daje procenat. To je kao kad bi ja bio vlasnik svih kasa u DIS-u, a DIS-davao procenat od prodate robe. Zasto to Vucic ne istrazi?
Sledece, u Srbiji je diskriminacija zakonom zabranjena (tako reklamiraju na TV-u). Zasto meni traze kartu u busu, a rome zaobilaze i ni ne traze im kartu? Smatram sebe diskriminisanim!!

džigi - bau

pre 9 godina

Umesto što renovirate Tramvajsku infrastrukturu I bacate pare, proširite trolejbuse.Tramvaji su prevaziđeni I skupi,retko ko ih I dalje širi već prelazi se na Metro...ali pošto za njega nema para tu je Trolebus.Zašto nema linije po N Beogradu,Zemunu,Borči ?Pare koje ste bacilli na Vojvodu Stepu (dobiće te samo kolaps)Jeftinije bi prošli sa Trolebusima I imali bi po 2 trake u oba smera.Mislim da se I šine uvoze .Koj će nam I Smederevo?

D.POPOVIC

pre 9 godina

1. Zasto je ista cena prevoza za onoga ko se vozi 1, 2, 3, ... ili 25 stanica? Uvedite cenu prevoza koja je manja od 73 dinara proporcionalno broju stanica koje putnik predje u vozilu u odnosu na ukupan broj stanica (maksimalno 3 dinara po jednoj stanici) tako da putnik placa prevoz tacno onoliko koliko ga koristi umesto da mu propada izmedju 4% i 96% para kojima placa prevoz. Naravno, to bi podrazumevalo validaciju karata prilikom ulaza i prilikom izlaza, kada bi validator na saldo kartice upisivao "kusur".

2. Zasto je ista cena prevoza za onoga ko sedi i ko stoji u vozilu?! Voznja stajanjem je neuporedivo nizi nivo usluga u odnovu na voznju u kojoj putnik ima udobno sediste i morala bi biti najmanje 66% jeftinija od voznje kada se sedi za isti broj stanica.

3. Zasto cena prevoza u periodu maj-septembar u neklimatizovanom vozilu ista kao cena u klimatizovanom? Takodje radi se o neuporedivo nizem nivou usluge i cena bi morala biti najmanje za 50% niza od voznje u klimatizovanom vozilu za isti broj stanica i isti polozaj u toku voznje (sedenje / stajanje).

4. Zasto putnik nema pravo na obestecenje u vidu nize cene prevoza ukoliko vozilo nije na vreme doslo na njegovu stanicu i/ili nije uopste doslo na stanicu i/ili nije na vreme doslo na odrediste?! Nedopustivo je da ako vozilo ide na vreme ili kasni to nema nikakvog uticaja ni na cenu prevoza ni na platu vozaca. Niko od nas nije nasao vreme na ulici i niko nema pravo da ga uzurpira prema sopstvenom nahodjenju.

Ko se hvali..

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih"

Plaćaju sami sebi, i to od novca koji prikupe iz gradskih subvencija, kao i od procenta od naplate karata koje im, po ugovoru, transferiše BusPlus. I još se time hvale!

Mare

pre 9 godina

Plaćao sam prevoz, iako mi je skupo da za 5 stanica i 15 minuta vožnje plaćam 70 dinara dok nisam video da je obećanje Malog i Vesića o ukidanju Bus Plusa lažno i da im je jedini cilj bio da lažnim obećanjem dodju na vlast. Od tada svaki put kad sam otkucao kartu osećao sam se kao budala i zato sam prestao da je kucam. Kada se vlast bude odnosila prema nama gradjanima sa poštovanjem, a ne kao prema ovcama koje samo treba prevariti i ošišati, ponovo ću plaćati prevoz.

patuljasti snaucer

pre 9 godina

ovi su neverovatni, zive od gradjana, tj od njihovih para koje pune budzet, a iste te gradjane ucenjuju! vreme je da radi motka

karadjordje

pre 9 godina

Kada bi otpustili sve neradnike iz kancelarija i raznim magacinima tamo ne bi vozaci bili toliko ponizeni, nego imate isti proj vozaca i ovih lezilebovica po kancelarijama to nije ni u Severnoj Koreji, takvu strukturu zaposlenih ne bi izdrzao ni Gasprom...
Sram vas bilo sve ste svalili na vozace i na ovaj narod koji radi 85% ZA MINIMALAC OD 21000 i to ako ne radi kod nekog hokstaplera koji ima veze u inspekciji....

Baja

pre 9 godina

GSP je verovatno jedini monopolista na svetu koji ce da propadne?!? Da li je moguce da ne mogu da pronadju nacin da zarade novac u poslu u kome nemaju konkurenciju? Imaju hiljadu, plus-minus koja stotina pokretnih bilborda svakog dana u dvomilionskom gradu, i ponovljam nemaju konkurenciju...! Gospodo, izadjite malo iz svojih kancelarija, zaradite neku kintu a da to nije prinudna naplata kroz drzavne firme ili hapsenje pojedinaca. Nije prodaja karata jedini nacin da se zaradi plata...

Vlada

pre 9 godina

Danas sam ušao u autobus broj 95 u autobusu je bilo 30-tak putnika mahom srednje životne dobi. Ušla je kontrola i svi su imali karte, ja sam izašao na sledećoj stanici. Zatim sam ušao u autobus broj 35 i ti je bilo oko 60 putnika, ponovo ulazi kontrola i svi su imali karte. Znači možemo slobodno reći 95% putnika ima kartu. A što nas onda lažete da se karte ne plaćaju?
Evo ja ću da kažem zašto, zato što neko hoće da postigne dva cilja:
1. Kao u stara socijalistička vremena sve firme moraju da uplaćuju za prevoz a GSP određuje visinu mesečne karte prema svojim potrebama.
2. Neko od SNS političara ima svoju firmu koja posluje sa GSP i muze GSP (nije za sve kriv Apex). I do sad je bio Apex pa nije bilo ovakvih problema a ni ovih cena.

Razočaran u državu Srbiju

pre 9 godina

Veće pljačkaše nismo imali do sad. Neki dan mi je pauk odneo vozilo, običan putnički karavan star 15 god. Jel znate koliko košta samo pauk: 13.425,00 din (slovima: trinaesthiljadačetristodvadesetpetdinara).

Miloš

pre 9 godina

Ovaj sistem je neodrživ, bus plus je iskompromitovan i odbojan narodu, u velikoj meri zahvaljujući onima koji su govorili da prevoz ne treba plaćati sve dok nisu došli na vlast, a onda su svoje kadrove ubacili u komunalnu policiju, da maltretiraju narod.

Cena karte je sa 73 otišla na 90 dinara, a oni to predstavljaju kao pojeftinjenje. 15 puta dnevno se javlja 10 različitih direktora iz GSB, kad bih za svako njihovo obraćanje dobio samo po jedan dinar, platio bih mesečnu bez problema, ali to što oni pričaju ne menja stanje u mom novčaniku.

Mora da se uvede novi sistem, sa novim ljudima, sa novom firmom, sa boljom uslugom. Tek tada će kažnjavanje imati smisla.

aca_bg

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih".To znaci da ima oko 5200 zaposlenih ako ja dobro racunam, sto ce reci vise od pet zaposlenih po jednom vozilu u saobracaju. Sta bi sa smanjenjem troskova zbog pada cena goriva? Karta mora da se plati tu nema spora ali je cena te karte jako sporna. Kad vidim da Vesic resava to pitanje... Taj covek je sahranio KK C.Zvezda i u zemlju sabio FK C.Zvezda pa zasto onda ne i GSP ?

nikadkarta

pre 9 godina

Ja cu da se svercujem a vi me uhapsite, slobodno...Nadam se da tako misli i 99%. Kad se mali Mali bude vozio gradski, i ja cu da ga placam.

sajber kurajber

pre 9 godina

bojkot GSP-a. ko moze od mladjih neka koristi bicikl,skuter, za prevoz, kome je posao/neka obaveza blizu neka ide peske, imate bg voz on je dzabe, pa da vide da oni postoje zbog nas a ne obrnuto. tako su dizali i akcize i namete na cigare, pa kada je krenuo sverc i pad prometa, odmah su pojeftinili i nasli racunicu.

kiza

pre 9 godina

"vozač koji je egzistencijalno ponižen, sa nedovoljno sredstava za život, umoran, obavezan je da dnevno preveze najmanje hiljadu putnika".
To bi znacilo da vozac u toku svoje smene,zaradi firmi oko 600e.Ako se odbije nafta,ne znam kolika je zarada,po smeni,na dan....A vozac za ceo mesec ima 50.000 platu.Znaci za jednu smenu zaradi svoju platu,ostatak meseca vozi za firmu,ne znam koliko se potrosi nafte,I dalje nema para?To je samo jedna linija.Tramvaji i trole rade na struju.

Kiki

pre 9 godina

Molim sindikat gsp da prvo sredi stanje u svom preduzecu.Da otpusti visak stranacki zaposlenih neradnika,da natera one sto ostaju da rade.Kad srede stanje u gsp neka onda strajkuju ako za to budu imali potrebe.

fc

pre 9 godina

Ja i dalje ne razumem kako se ljudi voze bez karte pored toliko kontrola. Sta je problem sa kontrolama?
Ko nema kartu, napolje. Ko nema za kartu, moze biciklom, peske.
Ali ni prisilna kupovina preko preduzeca ne moze - ako ne zelim da kupim kartu, onda ne moze niko da mi je na silu kupuje.

Atreides

pre 9 godina

-kanadski_nacin-
Pa znaci 2000 dolara plata 2,5 karta moze da kupi 800 karata.
U Srbiji plata je uglavnom 20-ak hiljada ajde 25000 karta 73 znaci 342 karte a sad kad poskupi na 89 jos manje ce biti. Ako bi napravili da covek moze da kupi karata ko u kanadi znaci karta bi trebala 30 dinara da kosta

Besno, bahato, nevaspitano = Srbija

pre 9 godina

A kakva je evropska praksa ? Placanje prevoza,kao i topli obrok, su ostatci socijalizma koji su izmisljeni da bi se prakticno povecala neto plata jer se na njih ne placaju dazbine ! Toga u Evropi nema, dobija se plata a ti vidi kako ces da se pojavis na poslu, busom, kolima ili podmornicom.
To prakticno znaci da ovi kvazisindikalci traze deo plate svih zaposlenih u Bg.

Porez na imovinu povecan 600% od 2007 !

pre 9 godina

@Petar
"Ljudi,ovo nije bas normalno,jel kad udjete u prodavnicu i nesto koristite iz nje,morate to i da platite "

Slazem se ali kako to onda GSP koristi moj novac, iz budzeta, a ja se ne vozim njihovim autobusima ?! Kako on to placa ?

Hamilton

pre 9 godina

Prevoz mora da se placa.Napravite cenu koja je prikladna dzepu gradjaninna Beograda. Ostatak za funkcionisanje prevoza iz gradske kase. Koliko kosta da kosta jer nigde na svetu prevoz nije rentabilan.Ne moraju sve pare iz Budzeta da idu za popravljanje komunalne infrastrukture za Beograd na vodi i nekom arapskom hohstapleru

Ovde ljudi pisu svasta od toga da prevoz bude besplatan ( sto ne postoji nigde) do komentara da se pune dzepovi nekoj privatnoj firmi. Da nema te firme verovatno ljudi misle da bi prevoz bio jeftiniji. Ko bi onda placao 300 kontrolora?

tesko je

pre 9 godina

Imam srednju skolu, radim kao negovatelj, sat mi je 180 dinara.
Obezvredjena je cen rada svih poslova koji sluze da se pomogne dostojanstvu coveka.
Sve ljudsko je obezvredjeno.
I onaj koji zeli ostati ljudsko bice je progonjen sa svih strana, ne da mu se da ostane covek.
Ovo pisem da bih eto podrzao sve one koji se bore da ostanu ljudi, ne dajte to nikome!

Bojan

pre 9 godina

Iskreno mrzi me da citam komentare ljudi pa mozda se ponavljam ako je neko napisao, i placam kartu pojedinacnu ali lopovluk je sto ce mi sad biti skuplja i debelo cu da se razmisljam sta i kako, podrzavam da ako je slaba naplata ukicu slobodno neke linije, ma nek ukinu slobodno i gsp ici cemo peske kako kazu, ali isto tako odmah ocekujem posto je ukinut prevoz da se svi zaposleni otpuste jer onda nam ne trebaju (najmanje mislim na vozace svakako) ali lepo nema linija, nema prevoza al onda nema ni zaposlenih u gsp, pa idemo onda peske bez problema!!!!!!

Ana

pre 9 godina

Imam da platim, ali necu. I ne mozete mi nista. Od kad ste uveli ovu budalastinu, nijednom nisam otkucala kartu. Nijednom. A svakog dana idem na posao. Ja da finansiram dzabalebarenje, kradju i nesposobnjakovice bilo koje boje, rase, vere i partije necu.

Hospitalizujte Vulina!

pre 9 godina

Ja sam plaćao mesečnu dok SNS nije došao na vlast. Od poslednjih izbora imam 73 din na kartici i kucam samo kad vidim kontrolu (pa dopunim sa još 73 din), a tako će biti sve dok ne odu sa vlasti ili dok ne ukinu busplus, kako su uostalom i obećavali pre izbora.

ja

pre 9 godina

Ja se potpuno slazem sa ljudima koji kazu da prevoz mora da se placa, to je usluga kao i svaka druga i smesno je ne placati, ako je skupo ide se peske, ali ja isto tako zelim i na neko nacin da ne budem glup, tj da ne ispadam glup, ovde ljudi zauzimaju drzavnu imovinu na silu, likovi otimaju bioskop i jos su zbog toga revolucionari, juce nisam imao struju 4 sata, koju sam naravno platio, niko od drzavnih sluzbenika ne radi svoj posao e pa zato hocu i ja malo da profitiram zato sto zivim u srbiji i necu da platim, znam da to nije u redu i zato to i radim, kad smo glupi svi koji postujemo pravila ja necu vise da budem glup, privesti me komunalna nece, niti ce mi kaznu napisati.

Grunf

pre 9 godina

Ovih dana se baš svi raspisali o odnosu GSP-Korisnik.Ko li samo zavadi korisnike GSP- i GSP.ZA šta nas sprema gradska vlast kako nas korisnike GSP_a tako i zaposlene u GSP-u.Koska je bačena na krajnji rezultat i jednoj i drugoj strani a to je cena karte i da li je neko plaća ili ne.Kda aneko formira cenu karte on mora da uzme u obzir mnogo toga.Šta on to nudi ili ide logikom svaka roba ima svog kupca.Da li je GSP obavezan da ima bezbedne autobuse,koji nisu kabriolet i koji imaju vrata.Da li vozači GSP-a imaju pravo da skoro tokom cele vožnje telefoniraju mobilnim?Da li GSP ima obavezu o poštovanj intervala polazaka.Da li GSP ima obavezu da idržava higijenu vozila?U 90% situacija je kritično loša.Usluga koju trenutno ptuža GSP ne odgovara ceni.Realno za ono što dobijamo cena maksimalno može biti 10 evra za mesečnu kartu.S druge strane marod para nema za ovu cenu mesečne karte.To svi znamo.Ako je nekoj spremačici plata dvadesetk hiljada din i dobije još 3 hiljade za prevoz njoj je to nedelju dana da živi.Probali smo sa privatnim prevozom,linijskim taxi.mini bus itd.Zašto se sindikat GSP-a ne pobuni kakve autobuse voti?Koliko su bezbedni.Da govore o intervalu polazaka.Ispade zavadi pa vladaj ,pa radi sa GSP-om šta hoćeš.Narod neće da plaća,sad GSP neće da vozi(tj.preti).Advokati nisu hteli d abrane svoje klijente više od tri meseca pravosudni sitme kolaps.Prosvetari decu ne uče,kolaps.Šta je sledeće. Zdravstvo Policija Dakle javne službe u kolapsu sa zadatkom na usluzi gradjana.

Nikola

pre 9 godina

Pa vi lepo povećajte na sve svoje troškove broj policajaca i brojača u svom jadnom gradskom prevozu, obavezno cenu karte jer ovo nije dovoljno i obezbedite bolju opremu za batinanje naroda. Sram Vas bilo.... činjenica je da mora da se menja nešto u samom GSP a ne u narodu... lešinari

Aleksandar

pre 9 godina

Ja vidim da se ovde mnogi žale na odnos cena-standard. Previsoka im cena. Onda neka se spusti cena na 30 dinara i izvezu one limene kutije sa tapaciranim sedištima sa 2cm prašine koji su saobraćali pre 20 godina, lož ulje da se sipa pa da furnja na sve strane na putnike koji čekaju u patikama od 12000 bez 70 dinara za kartu.
E to je kvalitet za 30 dinara koji smo drage volje zaboravili kada su se pojavile klime a fića otišao u staro gvožđe.

milica

pre 9 godina

Ma kako vas samo nije stid?! Odakle vam pravo da maltretirate gradjane koji uredno placaju kartu (tu ubrajam I sebe) zato sto ste nesposobni da resite svoj problem?!

Nema sanse

pre 9 godina

Smanjite cenu karata i prilogodite je duzini voznje. 73 dinara za jednu, dve ili cak tri stanice? Ili 90 dinara za sat i po vremena - pa to je jos gore. Znaci 90 din do posla i 90 nazad, 180 dinara dnevno samo za sljaku = 900 din nedeljno = 3.600 din mesecno. SAMO DO POSLA I NAZAD, znaci realno to je 5,000 mesecno za prevoz ili 20 posto mesecnog licnog dohotka.

Bik Koji Sedi

pre 9 godina

Uopšte mi nisu ovi šibicari i jajare koji samo kukakju kako je prevoz skup i da "iz principa" ne daju pare privatnoj firmi koja naplaćuje prevoz. Pri tome svima su džepovi puni mobilnih telefona, svi vukljaju laptopove, žene kese prepune namirnica, svi su dobro odeveni... Ja spadam u grupu idiota koja prevoz redovno plaća. I meni je prevoz skup i radije bih te pare potrošio na nešto drugo. Prevoz je roba kao i svaka druga, a ja svu robu plaćam jer nisam jajara da kradem. Sve ove "revolucionare i pametnjakoviće" koji ne plaćaju prevoz "iz principa" samo bih pitao da li prilikom izlaska iz samousluge robu plate ili protrče pored kase ne vadeći novčanik iz džepa? Da li plaćaju račune za mobilni, infostan, struju, da li plaćaju porez, da li obuću i odeću plaćalu ili kradu? Njihov adut je da neće da plaćaju prevoz privatnoj firmi. Pa i hranu, odeću, obuću plaćaju privatnim firmama. I lažu da bi plaćali kada bi karte bile jeftinije. Jajare, pilićari i šibicari uvek ostaju samo to i ništa više. A očekuju da ih voze novi, čisti, klimatizovani autobusi. Očekuju odmorne i lepo raspoložene vozače. Treba samo još da zatraže stjuardese koje će ih nuditi osvežavajućim napicima i sendvičima. Beda od naroda.
P.S. A i vi ne budite jajare i objavite i drugačije mišljenje od kolektivnog lamentiranja i cviljenja.

Sale

pre 9 godina

Jesu li gradske vlasti razmisljale o specijalnom zatvoru i sudu za one koji nemaju kartu? A umesto Golog otoka nek bude gola Ada Mozda je to resenje?

majstor Zivota

pre 9 godina

Evo predloga...ponovo uvedite konduktere i smanjite cenu karte. I jos cete imati jednog coeka po autobusu, necete morati da ih placate da idu u grupama....i mozete Apex da posaljete u tri lepe....

milos

pre 9 godina

Ja svakog meseca uredno uplatim mesecnu pretplatu, ali ako vidim da se usluga pogorsava i da cekam prevoz duze nego sto pise po rasporedu da trebam da cekam, odmah cu prestati. Zasto bih ja kao obican gradjanin kreditirao neciju nesposobnost da organizuje preduzece ili samu naplatu. Kada svi to urade, sta ce se onda desiti. Nazalost, nista dobro po gradjane, jer nema tog menadzera u drzavnom preduzecu koji ce zbog svoje gluposti i nesposobnosti ispastati. Troskove ce opet snositi gradjani kroz manje plate ili pad vrednosti dinara ili povecanje nekog novosmisljenog poreza. I sve smo blizi standardu iz devedesetih ...

MT

pre 9 godina

Hoće li mi neko objasniti zašto ih onda pored privatne firme finansiramo iz budžeta? Saopštenjem ovog Samostalnog kaubojskog sindikata (predlažem zamenu autobusa konjima ili taljigama - na konju nema švercanja samo vozač jahač i putnik)samo su izazvali novu i još težu salvu gneva, besa i mržnje. Ne radi se to tako, ali to za par godina nisu shvatili. Nije ih briga što ima sve više napada na kontrolore i vozače, oni su ionako samo potrošne stvari, važno je oteti novac pa gazi (to im je u opisu posla). Na ovakav način neće napraviti profit - kakva gomila bezveznjakovića.

Pavle

pre 9 godina

Gradski prevoz je mnogo lošiji, a i mnogo skuplji sa ovom vlašće.Gradska vlast je vratila neke krševe od autobusa i njima preplavila grad.Cena
gradskog prevoza je mnogo veća od cene koja je bila dok je Djilasova vlada upravljala gradom.Maltretiranje i siledžijske pokušaje da se penzioneri uteraju u 4 razreda po kojima plaćaju prevoz neću ni da komentarišem, ali da je bilo pameti sa takvim predlozima se nebi ni išlo u javnost.
Sve u svemu, ova gradska vlast je sastavljena od neznalica i što ih pre oteramo na izborima, pre će mo se kutarisati bede, koja nam je sa ovima izvesna.
"Pedala" naprednjaci...

Roary

pre 9 godina

Stvari sa gradskim prevozom izlaze na čistac, tako bar izgleda. Očito je da su ovo poslednja sredstva prinude u dresiranju građana od strane gradske SNS vlasti. Kako stvari stoje, njihova politika vezana za prevoz doživljava kolaps. Jer ne slušaju građane. Šta oni imaju da kažu o tome. Ali nijednu stvar nisu poslušali, kao da je to učinjeno sa namerom. Ova poslednja namera, da apelom "sindikata", a vidimo i pretnjama, utiču prvo na građane a onda i na državu da izmenom propisa prinudi firme na kupovinu karata nema izgleda na uspeh.
Kao da ne vide da je problem do njih a ne do nas građana.
Cenovna politika je katastrofalna, i očito ja da tu nema struke već politike. Red vožnje se ne poštuje, transparentnost o ostvarenju reda vožnje ne postoji, pa mi ni ne znamo šta u stvari plaćamo. Jer, meni je potrebno da me prevoz u pola osam preveze do posla do osam sati, i posle četiri da me vrati kući, sve u svemu 5+5 km dnevno. No, ako ja čekam na autobus od 20 minuta do pola sata a frekevencija u špicu mu je 4 minuta, o čemu mi ovde pričamo? Tu se odmah vidi da na jedan autobus nedostaju bar četiri. To bi moglo da se protumači da prevoz radi sa 20% kapaciteta ili pet puta manje od predviđenog. Što opet znači da nas građane neko debelo potkrada. Dobra stvar je što više ne mogu da se vade na gužvu u saobraćaju, bar na liniji koju koristim jer gužve tu nema. Pa se sve kristalno jasno vidi. Mislim da SNS u gradu a i državi, ima vremena do jeseni, a onda će da sledi otrežnjenje građana...

Mita

pre 9 godina

Ja placam kartu,a vozim se kao da ne placam,znaci u startu sam budala koja placa.I,sada po njima treba moj problem da bude naplata karata?!Ako ne znaju kako da naplacuju karte neka idu,jer mi koji placamo ispadamo budale.Em,placam posteno,jos mi i prete ukidanjem GSB-a jer drugi ne placaju.Pa,jel to moj problem?Jer ja trebam,osim sto placam da i uterujem dugove,a oni da lade.....?

cyb

pre 9 godina

Pa da li zna ovaj nesretnik da je 1994 godine i pored ratova i sankcija sve su firme radile.....A onda nije skoro bilo privatnih firmi nego su sve jos bile drzavne i drustvene....pa normalno je da su onda svima i placali te karte za prevoz....S tim sto su onda karte bile jako jeftine jer je bila inflacija i prakticno su bile bezvredne...

Nekad i sad

pre 9 godina

Krajem 90-ih Beograd je dobio prve privatne prevoznike. Kod njih naplata karata je bila 100%. Zbog cega?
1. Svako vozilo je imalo konduktera koji je naplacivao karte na ulazu u vozio.
2. Svako vozilo je bilo klimatizovano, relativno dobro izolovano od buke motora, imalo je tapacirana udobna sedista, i svako ko je usao imao je gde da sedne i uglavnom da slusa muziku sa CD-a ili neke radio stanice.
3. Maksimalno se postovao vozni red jer u interesu prevoznika koji ne dobija subvencije je u toku dana preveze sto vise putnika a za to je potrebno da sto pre dodje do odredista i da putnici budu zadovoljni.

Takav nam javni gradski prevoz treba umesto ove hostaplerske anarhije koju imamo danas.

brana

pre 9 godina

Nije vama problem naplata karata nego lopovluk prošlih i sadašnjih.Što jedna kokoška može da raščeprka to njih pet sa metlama ne mogu da počiste.

aleksandar grozni

pre 9 godina

Sredinom devedesetih kada je GSB bio pred gasenjem,radiosam sa svojih nekoliko autobusa prevozijo beogradjane po ceni 3dinara za jednu kartu,a litar goriva pokrivalo je 5 karata,sto znaci da je litar navte kostao oko 15 dinara.I u zadnjih tridesetak godina uvek je bivao taj odnos cena karte i cena nafte.Po tome bi obzirom na cenu litra nafte karta morala kostati oko 28 dinara i niko nebi imao obraza da neplaca kartu.A zasto ona mora cetiri puta da bude skuplja od realne,pa zato da se nekih par mangupa prikaci na ledja GSBu,i da sa privatnom policijom,,komunalnom,,uteruje novce tim mangupima u dzepove.Jer ako karta kosta 72 dinara zasto svaki putnik nemoze nigde za tu sumu da kupi kartu vec mora da plati reket u vidu kartona ili plastike,nekim podobnim barabama koji koriste politicke veze tako sto im niko nista nemoze.Ako odista hocemo da GSB uzdignemo u profitibilno preduzece,sigurno to necemo uspeti sa BUS plusom.

Igor

pre 9 godina

Postovani, jedino resenje vaseg problema lezi u smanjenu cena pojedinacne i mesecne karte. Sve ostale opcije koje ste odabrali vode vasu firmu u sigurnu propast. Trenutno, vasa privatna firma koristi usluge drzavnih sluzbi kako bi sprovela nasilje nad gradjanima koji se vise nego ocigledno ne slazu sa vasim cenovnikom. Ne zato sto ne zele da vam plate, vec zato sto nemaju odakle.

Vasem menadzmentu nedostaju neke osnovne lekcije. Da li imate bilo kakve obuke/seminare na ovu temu?

Da li stvarno verujete da se primenom maltertiranja, sile i ucene mogu privuci klijenti u bilo kom poslu?

Klijenti - u ovom slucaju - gradjani Beograda.

Peja

pre 9 godina

A to su vasi autobusi, koje ste kupili od svojih licnih para, a ne od novca svih nas?!
Cena karte ne preko 30 dinara, pa mozemo da pricamo!!!

neka mnogo dobra riba

pre 9 godina

Ja verujem da ce svaki covek, koji ima tj. moze, radije platiti kartu nego se svercovati. Svercovanje nimalo nije zabavno. Svaki cas gledas da li ce uci kontrola, strecas se i preznojavas, sramota te od drugih sto otkucavas kartu kad ih vidis da ulaze, iskaces pa cekas sledeci...Pa ko to voli? NIKO! Nemaju ljudi od cega da je kupe, JEDNOSTAVNO NE-MA-JU!
Ja se iskreno plasim da ce biti mrtvih jednog dana u tom prevozu, jer ljudi masovno zive na granici bede i nervnog sloma.

muamua

pre 9 godina

@vlada ,a zasto bih ja tj od mog poreza tebi placao skuplji prevoz??? Ako gsp ima ponudu za tvoje preduzece koje je jeftinije od love na ruke ja sam za to...sto da mi se odbija od plate za tvojih 4000din kad moze samo 2000

amater

pre 9 godina

ja ne znam nikog ko ima malo para, a da ne placa kartu, ali zato znam jedno pet njih koji imaju razne izgovore da ne plate, a imaju redovno uplacen prevoz... ne znam... ja bih prema njima bio jos gori nego komunalci...

Nemam, a i da imam - odakle mi?

pre 9 godina

-Narod ce platiti pojedinacnu kartu od 19 - ali ne i od 29 dinara, a kamoli od 73 ili 89 dinara. Prosto - nema! Tako da vam je mnogo bolje uvek da vam neko otkuca 20 x po 19 dinara nego li 20 puta po 0 dinara.
Znam da vam je to tesko da ukopcate, ali je tako.

-Kako mislite da penzioner placa 400 godisnje tj. 30 din mesecno, a nezaposleni i studenti 1200 mesecno? Po kojoj logici ste to zakljucili da to moze zumbuli?

-Mesecna karta za zaposlene je preskupa u odnosu na nivo prevoza i nivo plata.

Kad ovo ukopcate i dozovete se pameti, a tesko da ce do toga doci jer niti imate male plate, niti iza zatamljenih stakala i vrelih noci u satenu u okovima od svile znate sta je to narodna muka, e kad biste shvatili stavili znali bi da pojedinacna karta mora da bude 19 din. - i svi ce placati.

Mesecna za studente i nezaposlene od 600 dinara - i svi ce placati.
Smanjite karte za zaposlene i stavite da penzioneri moraju placati, jer sto ne bi oni placali kad imaju vece prihode os studenata i nezaposlenih?!

Prema tome, kad se dozovete mozgu i posetite planetu Zemlju imacete i naplatu od skoro 100%, relaksiran odnos sa narodom, mada to vas i ne zanima, ali eto...
Da li treba da se desi nesto strasno u prevozu da biste se prizvali pameti?

m

pre 9 godina

Da ste vratili cenu na normalu, ili da ih niste povecavali bili bi ste sigurno likvidna firma. Ovako, izgleda da ce svaka gradska vlada stradati zbog Busplusa, a jos ne zaboravite da su ostale da se rasciste legalne stvari. Ili nelegalne.

kanadski_nacin

pre 9 godina

Primer iz Kanade - ulaz je samo dozvoljen na prednja vrata i autobus ne krece dok svi ne plate. To je to, i vala svako placa i niko se ne zali. Karta je oko 2.5 dolara a prosecna plata (u ovom gradu) oko 1500-2000 nakon poreza.

Ivan

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih", istakao je Antić i upitao zašto to ne bi radila i druga javna preduzeća.

Zato sto gospodine Anticu u zakonu u radu lepo stoji da je poslodavac duzan da isplati nadoknadu za prevoz radnika u visini mesecne markice a ne pise da ima pravo da ga natera da kupi markicu. To sto se radi u GSP-u je onda svesno krsenje zakona i za to neko treba da odgovara.

Ratko

pre 9 godina

Kakve su to priče "nema, nema". Ako nemaš za kartu, a moraš da se voziš, prodaj nešto, prodaj kuću, pa pošteno plati i vozi se. ja sam se zaposlio pre par meseci i kancelarija mi je dve stanice i nije mi žao da platim ni 200 dinara za kartu, a i plata mi to dozvoljava. Ali ja sam pošten čovek i pošteno plaćam.

Dusan

pre 9 godina

Prevoz je skup za nas standard i ljudi nece (ili nemaju) da plate. GSP ne moze (ili nece) da spusti cene. Zakljucak: GSP kao svaka druga firma se zatvara i obustavlja svoje usluge jer su neisplative. Mislim da ce na kraju ipak da ispastaju gradjani, posebno oni koji redovno placaju

real-licimurista

pre 9 godina

Pa ljudi ajmo onda tako i u prodavnicu, ionako nije krivično delo ako odneseš 10-ak hiljada vrednosti, mala plata, treba, molim lepo. A što je mala plata? Zašto se malo daje državi? Pa navikla 'elita' mudrih privatnika da zarađuje na svemu bar x2! Nego lepo svi u sindikat, pa štrajk za minimalnu cenu rada, ako ćemo realno ajmo onda realno.

Babin_zub

pre 9 godina

Slazem se sa naslovom. Ali posto se GSP finansira 70% iz budzeta grada, a 30% od prodaje karata, onda i tih 70% iz budzeta treba ukinuti da bi vazilo to "plati pa se vozi", jer isti ti gradjani pune budzet koji vas izdrzava.
To bi bilo najpostenije.

bokica

pre 9 godina

neka plati drzava,smanjila je plate radnicima koji koriste prevoz,a ostalima sa setocofrenim platama tih 10 posto ne znaci nista, a kao ni prevoz-jer ga ne koriste...
zakljucak: otpustite 100000

Sasa

pre 9 godina

Poslusaj samo srcrparajucu pricu o vozacima i "nedovoljnim sredstvima za zivot". Pa on je neskolovan i ima po 50000-60000 platu, a sta cemo mi koji smo visokoobrazovani i radimo za 25000. I jos od tih para da damo 3200 din za prevoz, a penzionercima je mnogo 400 din godisnje. Pritom da se razumemo, vozac ima veoma odgovoran posao i treba da ima dobru platu, ali nemoj mi tu pricu kako su njima plate male i spajaju krak s krajem, jer mi ostali postajemo malo nervozni. A ovom iz sindikata bih porucio da se on po pitanju prevoza ne pita nista, nego sta kaze vodja.

M

pre 9 godina

Pre nego sto se oglase u GSP-u treba da se rese neizmernog broja zaposlenih po partijskoj liniji i tako svedu broj zaposlenih na razuman i potreban broj. Onda da optimizuju poslovanje, tj. svedu troskove poslovanja na minimum i tako maksimalno ustede, i da pohapse stetocine medju svojim radnicima koji se bave zloupotrebama bilo koje vrste. I najzad, kada svoj vozni park dovedu u pristojno stanje, onda imaju pravo da izdaju ovakvo saopstenje.

Razlaz ako vam se ne svidja

pre 9 godina

direktor GSP Željko Milković izmislja.
"sada proda 105 hiljada karata, a 1994. je prodato 637.000"
Za pocetak,samo radnici u komunalnim preduzecima imaju svi markice,srednoskolci,studenti,penzioneri,a gde su ostali zaposleni?
Mislim da vas bus plus pljacka ili vi hocete nesmetano da pljackate.
1994 godine, je radio zmaj,imt,imr,teleoptik,pupin.....bilo je zaposlenih,pa je interesantno kako se sindeikati i menadzeri tad nisu bunili?
Gradsko saobracano je javno preduzece u vlasnistvu gradjana,a ne vase,pa da vi odlucujete sta hocete,a sta necete.Das otkaz lepo i voljno,do tad te niko nista ne pita

ne vise od 30 dinara

pre 9 godina

cena pojedinacne karte je velika. Da pojasnim auto mi trosi deset litara na sto kilometara max a ako uzmem bolje gorivo auto trosi 7.8 litata ili sto dinara na deset kilometara i sa svim ostalim troskovima ne predje 110 din. Do centra mi treba 130 dinara da odem kolima i da ih ostavim u svojoj garazi. Znaci da karte mora da bude manja tj do 30 dinara jer u kolima sam sam a u busu nas ima i sto i vise. Imate 8.7 zaposlenih po jednom vozili ako uzmemo cenu koju meseco kao date za prevoz zaposlenih i uzmemo da imati oko 800 vozila sto znaci da onih koji nesto rade imate manje od 4.2 zaposlena a ostalo je administracija- neradnici u 90 posto slucajeva. Drugo malo je linija na kojoj se ljudi voze da je duza od 20km i malo je onih koji idu od prve do zadnje . Prosek je 10km max po putniku.

Danubewalker

pre 9 godina

Ponizni Samostalni Sindikat GSP-a.Jel vam ovo sastavio Sinisa Mali?Sta ste sve potpisali protiv svojih radnika a ovde toboze nesto radite.

garavi

pre 9 godina

ma šta jednu, daj pet karata. ima se vozam ceo dan. ko bre još placa bus hahaha, a vi ne morate da isterate buseve. manje zagadjenja u bg-u.

vlaajko

pre 9 godina

Samo treba uvesti konkurenciju i to je to.Zvuci apsurdno ali nasa drzavna/gradska preduzeca ostvaruju profit samo kad nemaju monopol.Kada imaju monopol onda kazu lako cemo svi moraju kod nas,pa mi uopste ne moramo da radimo ozbiljno,a kada nemaju onda se bore za svakog korisnika(putniika) jer onda nema para u kasi(nece biti bus-plus-a,brojaca putnika???,anketara????).NPR.kad je telekom izgubio monopol poceo je da zaradjuje i postao br.1 u zaradi od ostalih mob.operatera. Zato pamet u glavu i borite se za slobodnu konkurenciju odn.ukidanje monopola

braca

pre 9 godina

Navikli gradjani karte da ne placaju. Dok je bilo Naftagasa gsp nije placao gorivo bas kao i vecina fabrika u nasoj zemlji,zbog toga je naftagas bio gubitas. Medjutim od kad je NIS privatizovan gorivo mora da se placa,a vidi i naftagas (Gasprom) poceo pozitivno da posluje. Beogradjani molim vas placajte karte ili jos bolje terajte biciklove, zdravije je i necete cesto osecati vonj na koji se zalite kada se vozate gradskim prevozom.

kiko

pre 9 godina

Ako je najavljen protest, to je u skladu sa demokratijom a ako samoinicijativno zaustavite saobracaj , mi koji placamo lijepo da pozovemo saobracajnu policiju pa nek pise kazne tim sto remete saobracaj

Besplatan prevoz

pre 9 godina

GSP se 75 procenata finansira iz budzeta, a 25 procenata se ostvaruje od karti sa kioska. Napravite model da prevoz bude 100 procenata besplatan. Ukinite konrolu i BUS PLUS odeljenje i to je sasvim dovoljno za besplatan prevoz.

Bojan

pre 9 godina

Zaista je vreme da se prestane sa svakodnevnim zlostavljanjem stanovništva Srbije vestima o gradskom prevozu u Beogradu. Nek gradska vlast donese ogluku/propis kojim će kroz infostan naplaćivati GSP taksu ili nek smisli način ako nije u stanjju da naplatu karata uspostavi, ovo je ogledalo nesposobnosti! Ako gradski "oci" nisu u stanju da građanima pruže odgovarajuću uslugu gradskog prevoza, šta jesu u stanju da urade!?

MIROSLAV

pre 9 godina

Stavite normalne cene karte i svi ce placati!

Neka karta za jednu voznju, vremenska od 60 min, bude 45 din!
Neka za zaposlene bude 1500 din!

Razmisli malo, halapljivi Vesicu!

Saki

pre 9 godina

Smesni ste, Djilas lopov a vi? Umesto kontrole koja muskarcima bez karte ne sme a da kaze, jedino zenama-nepravda.Pa uvedite u svaki autobus kontrolora i resen problem a ne prosipajte neke price, uvedete kontrola i ko ima pare vozice se, ko ne nece.

Goksi

pre 9 godina

U Beogradskim elektranama 2012. godine uvođenjem Busplusa pala je komanda da svi zaposleni moraju da imaju Busplus pretplatne karte. Oko 500 zaposlenih koji ne koriste gradski prevoz iz raznih razloga (blizu stanuju, idu automobilom pa troškove dele sa 2-3 kolega, itd.) su odbili da im firma plaća na taj način prevoz i već 3 godine u kasi firme ostaje taj novac, jer ne postoji mogućnost da ga radnici dobiju za korišćenje drugog vida prevoza.

sale

pre 9 godina

Rešenje iz Hrvatske(ZG): ulaz samo na prednja vrata, validacija karte pred očima vozača. Ako putnik nema kartu, autobus stoji dok putnik ne izađe.

mik

pre 9 godina

Drzavno preduzece u kome radim ne daje markice a ni novac za prevoz, a izmedju ostalog duguje i penzionom fondu, ima dug prema RFZO,duguje za struju a verujem da i mnoga druga drzavna preduzeca ne posluju mnogo bolje osim sto se direktorima redovno isplacuju povelike plate, valjda za uspesno vodjenje firme. Tako da mi nije jasno zasto GSP ocekuje da ce drzavna preduzeca placasu u obavezi to da cine.

Gazda Cvetko

pre 9 godina

Razmazeni Beogradjani nece da plate kartu, sramota. U Kragujevcu cena pojedinacne karte kosta 60 dinara kod konduktera. Ko nece da plati zove se policija bez pardona. A cene mesicnih su iste kao kod vas.

Dragan

pre 9 godina

Ljudi pa ne postojimo mi radi gradskog prevoza vec on postoji radi nas. Mogli bi ih lepo podsetiti na to. Mesec dva tri, sad kad krene lepse vreme ici na posao ili skolu biciklom ili kolima, bojkotujmo ih sasvim. E kad pocnu ga ih otpustaju i budu pred zatvaranjem firme( ionako su puni viskova i u bus plusu i gsp-u ) ,drugu ce oni pesmu pevati. Ima bez problema da smanje cenu karte na 20 dinara i da jos pricaju kako imaju lepu zaradu.

Stefan

pre 9 godina

Kada bi penzioneri placali mesecnu kartu onda bi gsp funkcionisao normalno. A ovako ocekujete od zaposlenih i studenata da finansiraju gsp. U beogradu imate vise penzionera nego studenata i zaposlenih zajedno koji koriste gsp.

Ivan

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih", istakao je Antić i upitao zašto to ne bi radila i druga javna preduzeća.

Zato sto gospodine Anticu u zakonu u radu lepo stoji da je poslodavac duzan da isplati nadoknadu za prevoz radnika u visini mesecne markice a ne pise da ima pravo da ga natera da kupi markicu. To sto se radi u GSP-u je onda svesno krsenje zakona i za to neko treba da odgovara.

abraksas89

pre 9 godina

Cena karte treba da bude 30 dinara. Videcete kako bi svi kupovali, prvo zato sto bi ih bilo sramota da nemaju tako jeftinu kartu, drugo ne bi morali da se strecaju i plase od kontrole i da gledaju na svakoj stanici dal ulaze. Ja se uglavnom svercujem, samo do fakulteta napred-nazad moram da promenim
4prevoza-280din. Nedavno sam bio u Pragu i cene karata su iste kao i kod nas, a poredite samo njihov metro, tramvaje i standard sa nasim.

Dragoljub

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih"
Ovde se postavlja pitanje da li oni svojim zaposlenima daju novac na ruke ili im uplaćuju BusPlus ?
Ukoliko je u pitanju ovo prvo, onda je njihov zahtev krajnje licemeran.

Ivan

pre 9 godina

@(Vlada, 28. januar 2015 13:56)

Lepo neka državna preduzeća plate onda onu stavku na platnom listu "prevoz" na posao po tarifi gradskog prevoza a vi se vozite autom koliko vam je volja.

Garantujem da bi firme i uštedele kad bi svi koji žive gde javnog prevoza ima dobijali onoliko koliko je stvaran trošak.

Petar

pre 9 godina

Ljudi,ovo nije bas normalno,jel kad udjete u prodavnicu i nesto koristite iz nje,morate to i da platite na kasi,ne razumem koji je ovde problem sa placanjem prevoza??Ako nemas para ne koristis prevoz,ides peske,ako nemas para za lepu,finu cokoladu,ne kupis,cutis,ne krades iz prodavnice.E ,ovde je ista prica,nemas para,ides peske,imas para,platis kartu.E ako se vozis i ne platis,ti onda krades GSP,tj. krades u hipermarketu,tamo te izmlati obezbedjenje hipermarketa,ovde kontrola sa komunalcem!!

Frodo

pre 9 godina

"Apelujemo na Republiku, Grad, premijera, gradonačelnika, da urade sve što je u zakonskim okvirima i u skladu sa njihovim ovlašćenjima da se uvede obaveza plaćanja karata u gradskom prevozu", istakao je Antić.

A da vi gospodo prvo malo počistite u svom dvorištu pre nego što "apelujete"? Evo nekolko glupih ideja:

- Smanjite prekobrojnu administraciju i otpustite lezileboviće koji ni ne znaju šta im je posao. Naročito one što pokušavaju da nas ubede kako je 89 dinara MANJE od 73!

- Ukinite tekući kretenski sistem tarifiranja i uvedite nešto normalnije i primerenije potrebama građana. Na primer, jeftinije karte za jednu vožnju bez vremenskog ograničenja.

- I pre svega i najvažnije, SMANJITE CENU VOZNE KARTE! Koliko god vama pametnjakovićima to izgleda nepojmljivo, tako ćete POVEĆATI naplatu!

Koliko čujem, u Novom Sadu je cena karte oko 50 dinara. Ako je to tačno i ako Novi Sad ne subvencioniše svaku kartu, zašto karta u Beogradu mora biti skoro dvaput skuplja?! Autobusi su manje više isti, troše približno jednaku količinu goriva i troškovi po prevezenom kilometru ne mogu biti toliko drastično veći u Beogradu. U Beogradu ima više brdovitih delova i neke linije su duže nego u Novim Sadu. Ali sve to ne opravdava toliku razliku.

Neka je i naplata u Novom Sadu znatno bolja nego u Beogradu. Ali naplata se sigurno neće poboljšati dodizanjem cene karata. Možda je jedini problem što lumen koji je to smislio ne može to da vidi iza zatamnjenih stakala službenog Mercedesa?

braca33

pre 9 godina

gasi sta cekas prekidac je na zidu ma more turci negaste oranje. Gospodo sindikalci jeste li procitali obaveze GSP-a a u zakonu ekonimije valjda ide prvo usluga pa novci ali to izgleda ne vazi u ovoj drzavi za drzavno-drustveno-javna ili kako god vec preduzeca pozdrav

Bole

pre 9 godina

Evo scenarija, zapamtite!!!

Platiće 20-ak 000.000 EURa u Strazburu za gašenje BUS +.
Vraćaju se markice, da bi ševovi krali na njima.
Izračunajte po 1000 Din za svaku x recimo 500.000 markica
SVAKOG MESECA.

E TO JE REFORMA.

oce to a mi od poreza na imovinu vam finasiramo i vase autobuse i sve ostalo

pre 9 godina

pa naravno da niste rentabilni jer imate 8.4 coveka po jednom vozilu a po pravilu ide 4 coveka. ili u prevodu imate 5200 i nesto zaposlenih od cega su manje od pola ljudi iz odrzavanja i vozaci ostalo administracija.

Glava

pre 9 godina

Zasto, recimo, ne bi smanjili cenu karte na 30-40 din? Treba ici na povecanje obima prodaje, a to se u ovom slucaju radi spustanjem cene. To je osnova funkcionisanja ponude i potraznje na trzistu. Jeste da GSP ima monopol, ali ako trziste odbija da kupi proizvod monopoliste, onda taj isti monopol nema svrhu.

Mika

pre 9 godina

Da li im je neko rekao da se sve manje kupuju mesečne karte za prevoz, jer je sve manje ljudi zaposleno? Od onoga što je zaposleno, sve je više onih koji su zaposleni "na crno" ili "sivo", tako da od povlastice za GSP nema ništa.
Ljudi se dovijaju kako znaju, jer na posao moraju a nisu blesavi da od minimalca daju tri hiljade dinara mesečno za GSP, odbijajući deci od usta.

Buco

pre 9 godina

Ja se secam kad sam dosao u beograd pre 12 godina i kada sam kupio kartu za prevoz od 12 dinara i pivo od 21 dinar. Sada je karta 92 a pivo 50. Ukinite prevoz, bolje mi je dva piva pa peske:)

popeye

pre 9 godina

Хоћете да сви престанемо да купујемо карте!? Само да напоменем да је намерно заустављање и ометање саобраћаја кажњиво дело!

Vlada

pre 9 godina

Radim u državnom preduzeću i godinama idem kolima na posao. NEĆU da mi firma daje BUS-PLUS karticu za prevoz. Ne treba mi. Ne koristim usluge GSP-a. Neka ga plaća onaj koji ga koristi. Uđite u gradski prevoz i kontrolišite karte. Nemojte uzimati reket od državnih firmi. Glasaćemo drugačije drugi put. I nisam siguran da je zakonito favorizovati jednog prevoznika. Šta ćemo sa taksistima ili mini-busevima.

Dete iz komsiluka

pre 9 godina

Neki izvori tvrde da pojedini zaposleni kradu delove.
U toku voznje do garaze ih pobacaju, zapamte lokaciju i vrate se kasnije po njih.
Srecnici su napravili kuce od tog lepog biznisa.
Verujem da su i u drugim JKP slicne operacije popularne.
A gulija sto radi za 25000 RSD kod privatnika neka placa.

Dijasporac

pre 9 godina

Kakve veze imaju sindikati sa naplatom prevoza? Sindikati treba da se bore za pravo radnika, bolje uslove rada, uniforme, bolji vozni park... Kako može sindikat jefne firme da naredi drugoj da se, umesto novca, dele markice?
Žestoko ste pobrkali lončiće...

sdedic

pre 9 godina

Karte se moraju kupovati, ali isto tako nije realno da neko da 10 posto od svoje plate na prevoz. Na godisnjem nivou mi prevoz placamo nekih 20-30 posto manje nego Beclije, Rimljani... a njihove plate su daleko vece. Ako se od naroda trazi da se zrtvuje i da izdvaja za prevoz, onda bi i vlast morala da pokaze primer, da otpusti sav, ali bukvalno sav visak (tu ne mislim na mehanicare i vozace, vec megatrend partijski kadar), ukine sluzbena vozila osim nekoliko za posebne prilike i maksimalno snizi cenu karata da bude ekonomski odrziva pre svega po gradjane. tek onda ce imati moralnu podlogu da traze od nas da se ne svercujemo. Do tada nisam lud da dajem pare na prevoz kada mogu da se manje vise vozim besplatno i te pare potrosim na nesto pametnije pa makar to bila i kafana

Bachi

pre 9 godina

Malo vam je što vam 70% prihoda ide iz gradskog budžeta? Za sve probleme oko naplata, obratite se vašem partneru - Apex d.o.o. Oni su zaduženi za naplatu.

smrtfasizmu

pre 9 godina

pa sto ste dozvolili da vam naplatu vrsi privatna firma koja nema veze sa vama? svima lose, i vama i nama. bice da je njih par u celoj akciji proslo $dobro$

Prle

pre 9 godina

Zaustavite prevoz, zaustavite rad gradske vlade (jerbo ocigledno ne radi nista) zaustavite lepo sve sto radi u gradu, a vlasnik je grad (ukljucujuci i inspekcije) i ostavite nas vise na miru, smucili ste nam se, ali lepo se i odrecite plata koje primate ... Snaci cemo se sami jer ste vi nesposobni svi koliko vas ima ... Konstantno nam pretite, zastrasujete nas, ponizavate nas ... Dokle bre vise ...

jeca

pre 9 godina

A šta sa onima koju su vam platili karte? Jel cete im vratiti novac ili refundirati troškove taksija za to vreme kada ne budete radili?

Ovo sto ste u manju je samo dokaz nesposobnih iz grada da se organizuju na način kao šro je bilo organizovano prošle godine kada su svi plaćali karte i kada ste bili u plusu. Znaci ili kradete ili ste nesposobni. A i za jedno i za drugo nisu krivi građani već vaša nesposobna uprava!

Ernesto

pre 9 godina

Smanjite cenu karte na 33 dinara iliti 3 za 100. Svi ce da placaju, cak i da pola putnika plati bilo bi isplativo. Cena od 72 je potpuno pogresna logika i politika, i necemo da placamo i nemamo.

Inace ovo je najskuplja cena karte za prevoz u odnosu na standard ikada.

aleksandar

pre 9 godina

Pa uvedite lepo konduktere u autobuse koji će da idu od čoveka do čoveka i naplaćuju karte. I smanjite cenu karte, tada će svi da plaćaju, pa će to biti moguće. Ako preko 50% ljudi ne poštuje nešto politika kažnjavanja prekršioca nije primenjiva, već se mora onemogućiti lako kršenje propisa tj. plaćanja kartice za prevoz. Ovako je problem vrlo uspešno rešen i Nišu pre 6 - 7 godina. Bus plus se očigledno pokazao kao loše rešenje, ne znam što ne odustanete od toga. Svi veliki svetski gradovi u kojima stanovnici nisu imali kulturu kupovine karata su rešile problem na sličan način, kontrolom svakog putnika pri ulasku u vozilu. U istambulu su stanice ograđene a ulaz se plaća žetonom, u budimpešti kartu pokazuješ kontroloru pri ulasku u metro (tamo gde nema rampi). Bus plus nije rešenje za Beograd, ne možemo da se pretvaramo da je Beograd cirih kada nije.

ManUtd

pre 9 godina

Dobra statistika?! Kako je moguce uporedjivati 1994. godinu i 2015.
Nismo mi normalna zemlja, da, kako godine prolaze, povecava se zivotni standard i smanjuje broj nezaposlenih...
Drzava cedi postene ljude do krajnjih granica. Nadam se, da cemo se jedanput, kao kolektiv, opametiti... i zajednickim snagama srusiti vlast...
Steta samo sto se mnogo ljudi informise preko novina i televizije... Narod zivi u zabludi...

да да

pre 9 godina

Ееее досадише и Богу и народу. Стално она радикалска реторика претњи ! Ђиласе врати се све ти је опроштено !!!

Aussie

pre 9 godina

19 miliona dinara mesecno? Pa za sta i za koga imate 6000 zaposlenih? nemate sigurno vise od 3000 vozaca, sta radi 3000 administrativaca? I cene nafte padaju, a vi drzite cene kao da se vozimo i svi imamo mesta da udjemo u autobus, ili jos da ne pomisljam, da mozda sedemo u njemu... Da ste uradili ono sto ste najavili, uvesti pretplatne karte penzionerima koji imaju iznad 50.000 penziju pretplatnu kartu, smanjiti cenu pretplate za zaposlene za 10%, platio bih, ovako...

vozd

pre 9 godina

Dve stvari morate da shvatite:
1.Ne mozete naterati firme da uplacuju prevoz zaposlenima,jer ne voze se svi zaposleni gradskim prevozom,jedino ako planirate da uslovite da moraju da se voze GSP-om.
2.Cene karata su previsoke za nas standard! Karta je bila 73 dinara pa je bila slaba prodaja,od 1 februara ce biti 90 dinara,iako vazi sat i po vremena,preskupa je za gradjane koji zive jako tesko!

Anonimus

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih", istakao je Antić i upitao zašto to ne bi radila i druga javna preduzeća.
A kome to placaju, Apexu? Dok je bilo u nadleznosti GSP-a da naplacuje karte njihovi radnici su se vozili besplatno!!!

osećam neku vrstu odvratnosti

pre 9 godina

poruka za sindikat..... zašto niste krenuli u štrajk zbog bus plusa? Ko ovompajacu dozvoljava da se na ovakav načinobraća grđanima. Privatnu firmu ne želim da vidim kako obavlja posao u JP-u.
Samo nemoj neko da se javi i kaže kako GSP nije mogao da uvede takav sistem.
Ukoliko privatnik uzima 10% karta može da pojftini za toliko.
Neću da kupujem nikve doplatne karte od 40 i 250 dinara, jer ne plaćam ni kolica i korpu kad uđem u prodavnicu. Patako ne želim da plaćam dodatnu kartu kako bi kupio kartu za prevoz.
Cena goriva nikad niža, GSP je oslobođen od akciza. Tako da je vaša karta skupa i preskupa. To znači da imate višak zaposlenih, .....

P.S Ne zaposlen sam DOBIO SAM OTKAZ.... DA LI VI ZNATE ŠTA ZNAČI NEMAM. Dajte mesečnu kartu od 500 din i nema problema, pod uslovom da izbacit bus plus odnosno privatnu firmu sa jednim zaposlenim. Pljunite me u čelo ako je taj jedan zaposlen znao bilo šta oko sistema kakv je bus plus i način na koji je on napravljen i kako radi.

Alex

pre 9 godina

Samo vi obustavite saobraćaj, pa će i ono malo ovih što vam plaća da prestane. E onda ćemo tek da vidimo šta ćete. Sram vas bilo, svugde se prvo pruži usluga propisanog kvaliteta pa se onda plaća. Dobrodošli u kapitalizam.

Misha

pre 9 godina

Ovo sa gradskim prevozom polako postaje Gebelsovska igranka. Sad se eto, nicim izazvani, javljaju siroti sindikati GSPa da pozovu bezobrazan narod da placa karte. Prvo, i najosnovnije, gradski prevoz nikada nije bio niti ce ikada biti potpuno ekonomski isplatljiva stvar. Delom (negde vise negde manje) to je uvek socijalna kategorija. I svaki grad ima interes da se gradski prevoz sto vise koristi i stimulise na to iz razloga sto gradu ne treba zakrcenje saobracaja svako malo i zato se stimulise koriscenje prevoza, nizom cenom naravno. Kako drugacije objasniti zasto je godisnja karta u Beckom gradskom saobracaju 365 evra (simbolicna cifra)? Jel to ekonomska cena? Naravno da nije, niti ce ikada biti. Grad Bec ima interes da prevoz koristi sto vise ljudi i tako postavlja stvari. O kvalitetu njihovog gradskog prevoza (sa savrsenim metroom) i naseg, bolje i da ne pricamo. Poruka za ove radikale bez bedza. Pozivali ste da se ne placa Bus plus, trazili momentalni raskid ugovora sa Apeksom da bi sada dosli do toga da se OBUSTAVLJA PREVOZ AKO SE NE BUDE PLACALO?!?!?! Da li ste svesni sta radite? Dakle, smanjite cenu prevoza, cak i sa smanjenom cenom imacete vece prihode nego sada kada prevoz niko nece da placa. I shvatite da je i u najrazvijenijim trzisnim ekonomijama (od kojih smo udaljeni svetlosnim godinama) gradski prevoz delom socijalna kategorija iz napred navedenih razloga.

Ernesto

pre 9 godina

Smanjite cenu karte na 33 dinara iliti 3 za 100. Svi ce da placaju, cak i da pola putnika plati bilo bi isplativo. Cena od 72 je potpuno pogresna logika i politika, i necemo da placamo i nemamo.

Inace ovo je najskuplja cena karte za prevoz u odnosu na standard ikada.

Buco

pre 9 godina

Ja se secam kad sam dosao u beograd pre 12 godina i kada sam kupio kartu za prevoz od 12 dinara i pivo od 21 dinar. Sada je karta 92 a pivo 50. Ukinite prevoz, bolje mi je dva piva pa peske:)

vozd

pre 9 godina

Dve stvari morate da shvatite:
1.Ne mozete naterati firme da uplacuju prevoz zaposlenima,jer ne voze se svi zaposleni gradskim prevozom,jedino ako planirate da uslovite da moraju da se voze GSP-om.
2.Cene karata su previsoke za nas standard! Karta je bila 73 dinara pa je bila slaba prodaja,od 1 februara ce biti 90 dinara,iako vazi sat i po vremena,preskupa je za gradjane koji zive jako tesko!

Alex

pre 9 godina

Samo vi obustavite saobraćaj, pa će i ono malo ovih što vam plaća da prestane. E onda ćemo tek da vidimo šta ćete. Sram vas bilo, svugde se prvo pruži usluga propisanog kvaliteta pa se onda plaća. Dobrodošli u kapitalizam.

Mika

pre 9 godina

Da li im je neko rekao da se sve manje kupuju mesečne karte za prevoz, jer je sve manje ljudi zaposleno? Od onoga što je zaposleno, sve je više onih koji su zaposleni "na crno" ili "sivo", tako da od povlastice za GSP nema ništa.
Ljudi se dovijaju kako znaju, jer na posao moraju a nisu blesavi da od minimalca daju tri hiljade dinara mesečno za GSP, odbijajući deci od usta.

Vlada

pre 9 godina

Radim u državnom preduzeću i godinama idem kolima na posao. NEĆU da mi firma daje BUS-PLUS karticu za prevoz. Ne treba mi. Ne koristim usluge GSP-a. Neka ga plaća onaj koji ga koristi. Uđite u gradski prevoz i kontrolišite karte. Nemojte uzimati reket od državnih firmi. Glasaćemo drugačije drugi put. I nisam siguran da je zakonito favorizovati jednog prevoznika. Šta ćemo sa taksistima ili mini-busevima.

Nekad i sad

pre 9 godina

Krajem 90-ih Beograd je dobio prve privatne prevoznike. Kod njih naplata karata je bila 100%. Zbog cega?
1. Svako vozilo je imalo konduktera koji je naplacivao karte na ulazu u vozio.
2. Svako vozilo je bilo klimatizovano, relativno dobro izolovano od buke motora, imalo je tapacirana udobna sedista, i svako ko je usao imao je gde da sedne i uglavnom da slusa muziku sa CD-a ili neke radio stanice.
3. Maksimalno se postovao vozni red jer u interesu prevoznika koji ne dobija subvencije je u toku dana preveze sto vise putnika a za to je potrebno da sto pre dodje do odredista i da putnici budu zadovoljni.

Takav nam javni gradski prevoz treba umesto ove hostaplerske anarhije koju imamo danas.

Mita

pre 9 godina

Ja placam kartu,a vozim se kao da ne placam,znaci u startu sam budala koja placa.I,sada po njima treba moj problem da bude naplata karata?!Ako ne znaju kako da naplacuju karte neka idu,jer mi koji placamo ispadamo budale.Em,placam posteno,jos mi i prete ukidanjem GSB-a jer drugi ne placaju.Pa,jel to moj problem?Jer ja trebam,osim sto placam da i uterujem dugove,a oni da lade.....?

smrtfasizmu

pre 9 godina

pa sto ste dozvolili da vam naplatu vrsi privatna firma koja nema veze sa vama? svima lose, i vama i nama. bice da je njih par u celoj akciji proslo $dobro$

Dete iz komsiluka

pre 9 godina

Neki izvori tvrde da pojedini zaposleni kradu delove.
U toku voznje do garaze ih pobacaju, zapamte lokaciju i vrate se kasnije po njih.
Srecnici su napravili kuce od tog lepog biznisa.
Verujem da su i u drugim JKP slicne operacije popularne.
A gulija sto radi za 25000 RSD kod privatnika neka placa.

Roary

pre 9 godina

Stvari sa gradskim prevozom izlaze na čistac, tako bar izgleda. Očito je da su ovo poslednja sredstva prinude u dresiranju građana od strane gradske SNS vlasti. Kako stvari stoje, njihova politika vezana za prevoz doživljava kolaps. Jer ne slušaju građane. Šta oni imaju da kažu o tome. Ali nijednu stvar nisu poslušali, kao da je to učinjeno sa namerom. Ova poslednja namera, da apelom "sindikata", a vidimo i pretnjama, utiču prvo na građane a onda i na državu da izmenom propisa prinudi firme na kupovinu karata nema izgleda na uspeh.
Kao da ne vide da je problem do njih a ne do nas građana.
Cenovna politika je katastrofalna, i očito ja da tu nema struke već politike. Red vožnje se ne poštuje, transparentnost o ostvarenju reda vožnje ne postoji, pa mi ni ne znamo šta u stvari plaćamo. Jer, meni je potrebno da me prevoz u pola osam preveze do posla do osam sati, i posle četiri da me vrati kući, sve u svemu 5+5 km dnevno. No, ako ja čekam na autobus od 20 minuta do pola sata a frekevencija u špicu mu je 4 minuta, o čemu mi ovde pričamo? Tu se odmah vidi da na jedan autobus nedostaju bar četiri. To bi moglo da se protumači da prevoz radi sa 20% kapaciteta ili pet puta manje od predviđenog. Što opet znači da nas građane neko debelo potkrada. Dobra stvar je što više ne mogu da se vade na gužvu u saobraćaju, bar na liniji koju koristim jer gužve tu nema. Pa se sve kristalno jasno vidi. Mislim da SNS u gradu a i državi, ima vremena do jeseni, a onda će da sledi otrežnjenje građana...

Nema sanse

pre 9 godina

Smanjite cenu karata i prilogodite je duzini voznje. 73 dinara za jednu, dve ili cak tri stanice? Ili 90 dinara za sat i po vremena - pa to je jos gore. Znaci 90 din do posla i 90 nazad, 180 dinara dnevno samo za sljaku = 900 din nedeljno = 3.600 din mesecno. SAMO DO POSLA I NAZAD, znaci realno to je 5,000 mesecno za prevoz ili 20 posto mesecnog licnog dohotka.

Nemam, a i da imam - odakle mi?

pre 9 godina

-Narod ce platiti pojedinacnu kartu od 19 - ali ne i od 29 dinara, a kamoli od 73 ili 89 dinara. Prosto - nema! Tako da vam je mnogo bolje uvek da vam neko otkuca 20 x po 19 dinara nego li 20 puta po 0 dinara.
Znam da vam je to tesko da ukopcate, ali je tako.

-Kako mislite da penzioner placa 400 godisnje tj. 30 din mesecno, a nezaposleni i studenti 1200 mesecno? Po kojoj logici ste to zakljucili da to moze zumbuli?

-Mesecna karta za zaposlene je preskupa u odnosu na nivo prevoza i nivo plata.

Kad ovo ukopcate i dozovete se pameti, a tesko da ce do toga doci jer niti imate male plate, niti iza zatamljenih stakala i vrelih noci u satenu u okovima od svile znate sta je to narodna muka, e kad biste shvatili stavili znali bi da pojedinacna karta mora da bude 19 din. - i svi ce placati.

Mesecna za studente i nezaposlene od 600 dinara - i svi ce placati.
Smanjite karte za zaposlene i stavite da penzioneri moraju placati, jer sto ne bi oni placali kad imaju vece prihode os studenata i nezaposlenih?!

Prema tome, kad se dozovete mozgu i posetite planetu Zemlju imacete i naplatu od skoro 100%, relaksiran odnos sa narodom, mada to vas i ne zanima, ali eto...
Da li treba da se desi nesto strasno u prevozu da biste se prizvali pameti?

Misha

pre 9 godina

Ovo sa gradskim prevozom polako postaje Gebelsovska igranka. Sad se eto, nicim izazvani, javljaju siroti sindikati GSPa da pozovu bezobrazan narod da placa karte. Prvo, i najosnovnije, gradski prevoz nikada nije bio niti ce ikada biti potpuno ekonomski isplatljiva stvar. Delom (negde vise negde manje) to je uvek socijalna kategorija. I svaki grad ima interes da se gradski prevoz sto vise koristi i stimulise na to iz razloga sto gradu ne treba zakrcenje saobracaja svako malo i zato se stimulise koriscenje prevoza, nizom cenom naravno. Kako drugacije objasniti zasto je godisnja karta u Beckom gradskom saobracaju 365 evra (simbolicna cifra)? Jel to ekonomska cena? Naravno da nije, niti ce ikada biti. Grad Bec ima interes da prevoz koristi sto vise ljudi i tako postavlja stvari. O kvalitetu njihovog gradskog prevoza (sa savrsenim metroom) i naseg, bolje i da ne pricamo. Poruka za ove radikale bez bedza. Pozivali ste da se ne placa Bus plus, trazili momentalni raskid ugovora sa Apeksom da bi sada dosli do toga da se OBUSTAVLJA PREVOZ AKO SE NE BUDE PLACALO?!?!?! Da li ste svesni sta radite? Dakle, smanjite cenu prevoza, cak i sa smanjenom cenom imacete vece prihode nego sada kada prevoz niko nece da placa. I shvatite da je i u najrazvijenijim trzisnim ekonomijama (od kojih smo udaljeni svetlosnim godinama) gradski prevoz delom socijalna kategorija iz napred navedenih razloga.

majstor Zivota

pre 9 godina

Evo predloga...ponovo uvedite konduktere i smanjite cenu karte. I jos cete imati jednog coeka po autobusu, necete morati da ih placate da idu u grupama....i mozete Apex da posaljete u tri lepe....

Dijasporac

pre 9 godina

Kakve veze imaju sindikati sa naplatom prevoza? Sindikati treba da se bore za pravo radnika, bolje uslove rada, uniforme, bolji vozni park... Kako može sindikat jefne firme da naredi drugoj da se, umesto novca, dele markice?
Žestoko ste pobrkali lončiće...

Pavle

pre 9 godina

Gradski prevoz je mnogo lošiji, a i mnogo skuplji sa ovom vlašće.Gradska vlast je vratila neke krševe od autobusa i njima preplavila grad.Cena
gradskog prevoza je mnogo veća od cene koja je bila dok je Djilasova vlada upravljala gradom.Maltretiranje i siledžijske pokušaje da se penzioneri uteraju u 4 razreda po kojima plaćaju prevoz neću ni da komentarišem, ali da je bilo pameti sa takvim predlozima se nebi ni išlo u javnost.
Sve u svemu, ova gradska vlast je sastavljena od neznalica i što ih pre oteramo na izborima, pre će mo se kutarisati bede, koja nam je sa ovima izvesna.
"Pedala" naprednjaci...

Nikola

pre 9 godina

Pa vi lepo povećajte na sve svoje troškove broj policajaca i brojača u svom jadnom gradskom prevozu, obavezno cenu karte jer ovo nije dovoljno i obezbedite bolju opremu za batinanje naroda. Sram Vas bilo.... činjenica je da mora da se menja nešto u samom GSP a ne u narodu... lešinari

Prle

pre 9 godina

Zaustavite prevoz, zaustavite rad gradske vlade (jerbo ocigledno ne radi nista) zaustavite lepo sve sto radi u gradu, a vlasnik je grad (ukljucujuci i inspekcije) i ostavite nas vise na miru, smucili ste nam se, ali lepo se i odrecite plata koje primate ... Snaci cemo se sami jer ste vi nesposobni svi koliko vas ima ... Konstantno nam pretite, zastrasujete nas, ponizavate nas ... Dokle bre vise ...

Babin_zub

pre 9 godina

Slazem se sa naslovom. Ali posto se GSP finansira 70% iz budzeta grada, a 30% od prodaje karata, onda i tih 70% iz budzeta treba ukinuti da bi vazilo to "plati pa se vozi", jer isti ti gradjani pune budzet koji vas izdrzava.
To bi bilo najpostenije.

Željko

pre 9 godina

Matematika je čudo! Prvo napravite procenu koliko putnika koristi GSP. Niko nema pravo građaninu da naređuje kako će da se prevozi na posao. Ako 4 radnika uzmu putne troškove pa se voze jednim autom, to je njihova stvar a ne GSP-a. Dakle kad procenite koliko imate putnika po linijama, nije teško sračunati koliko vam treba vozila, goriva, guma, šofera, mehaničara itd. Tada prema proračunu po sadašnjim cenama dobijete ukupno potrebne troškove poslovanja i to podelite sa brojem putnika i dobijete minimalno isplativu cenu karte.
Ali glavni problem GSP-a je drugačija matematika, a to je odrediti cenu karte koja će pokriti ogroman višak zaposlenih bez kojih GSP može da funkcioniše, ali zato ne mogu stranke koje su ih tu zaposlile. Uz to sada imamo i komunalnu policiju koju treba platiti, a koja od svih poslova radi samo kontrolu putnika, ali ih zato nema kad navijači ili huligani divljaju u autobusima.
Uostalom, vaši su pozivali na bojkot plaćanja, tako su i dobili izbore, na obećanju koje nisu ispunili.

milos

pre 9 godina

Ja svakog meseca uredno uplatim mesecnu pretplatu, ali ako vidim da se usluga pogorsava i da cekam prevoz duze nego sto pise po rasporedu da trebam da cekam, odmah cu prestati. Zasto bih ja kao obican gradjanin kreditirao neciju nesposobnost da organizuje preduzece ili samu naplatu. Kada svi to urade, sta ce se onda desiti. Nazalost, nista dobro po gradjane, jer nema tog menadzera u drzavnom preduzecu koji ce zbog svoje gluposti i nesposobnosti ispastati. Troskove ce opet snositi gradjani kroz manje plate ili pad vrednosti dinara ili povecanje nekog novosmisljenog poreza. I sve smo blizi standardu iz devedesetih ...

Bik Koji Sedi

pre 9 godina

Uopšte mi nisu ovi šibicari i jajare koji samo kukakju kako je prevoz skup i da "iz principa" ne daju pare privatnoj firmi koja naplaćuje prevoz. Pri tome svima su džepovi puni mobilnih telefona, svi vukljaju laptopove, žene kese prepune namirnica, svi su dobro odeveni... Ja spadam u grupu idiota koja prevoz redovno plaća. I meni je prevoz skup i radije bih te pare potrošio na nešto drugo. Prevoz je roba kao i svaka druga, a ja svu robu plaćam jer nisam jajara da kradem. Sve ove "revolucionare i pametnjakoviće" koji ne plaćaju prevoz "iz principa" samo bih pitao da li prilikom izlaska iz samousluge robu plate ili protrče pored kase ne vadeći novčanik iz džepa? Da li plaćaju račune za mobilni, infostan, struju, da li plaćaju porez, da li obuću i odeću plaćalu ili kradu? Njihov adut je da neće da plaćaju prevoz privatnoj firmi. Pa i hranu, odeću, obuću plaćaju privatnim firmama. I lažu da bi plaćali kada bi karte bile jeftinije. Jajare, pilićari i šibicari uvek ostaju samo to i ništa više. A očekuju da ih voze novi, čisti, klimatizovani autobusi. Očekuju odmorne i lepo raspoložene vozače. Treba samo još da zatraže stjuardese koje će ih nuditi osvežavajućim napicima i sendvičima. Beda od naroda.
P.S. A i vi ne budite jajare i objavite i drugačije mišljenje od kolektivnog lamentiranja i cviljenja.

oce to a mi od poreza na imovinu vam finasiramo i vase autobuse i sve ostalo

pre 9 godina

pa naravno da niste rentabilni jer imate 8.4 coveka po jednom vozilu a po pravilu ide 4 coveka. ili u prevodu imate 5200 i nesto zaposlenih od cega su manje od pola ljudi iz odrzavanja i vozaci ostalo administracija.

Mare

pre 9 godina

Plaćao sam prevoz, iako mi je skupo da za 5 stanica i 15 minuta vožnje plaćam 70 dinara dok nisam video da je obećanje Malog i Vesića o ukidanju Bus Plusa lažno i da im je jedini cilj bio da lažnim obećanjem dodju na vlast. Od tada svaki put kad sam otkucao kartu osećao sam se kao budala i zato sam prestao da je kucam. Kada se vlast bude odnosila prema nama gradjanima sa poštovanjem, a ne kao prema ovcama koje samo treba prevariti i ošišati, ponovo ću plaćati prevoz.

Sasa

pre 9 godina

Poslusaj samo srcrparajucu pricu o vozacima i "nedovoljnim sredstvima za zivot". Pa on je neskolovan i ima po 50000-60000 platu, a sta cemo mi koji smo visokoobrazovani i radimo za 25000. I jos od tih para da damo 3200 din za prevoz, a penzionercima je mnogo 400 din godisnje. Pritom da se razumemo, vozac ima veoma odgovoran posao i treba da ima dobru platu, ali nemoj mi tu pricu kako su njima plate male i spajaju krak s krajem, jer mi ostali postajemo malo nervozni. A ovom iz sindikata bih porucio da se on po pitanju prevoza ne pita nista, nego sta kaze vodja.

да да

pre 9 godina

Ееее досадише и Богу и народу. Стално она радикалска реторика претњи ! Ђиласе врати се све ти је опроштено !!!

MIROSLAV

pre 9 godina

Stavite normalne cene karte i svi ce placati!

Neka karta za jednu voznju, vremenska od 60 min, bude 45 din!
Neka za zaposlene bude 1500 din!

Razmisli malo, halapljivi Vesicu!

MT

pre 9 godina

Hoće li mi neko objasniti zašto ih onda pored privatne firme finansiramo iz budžeta? Saopštenjem ovog Samostalnog kaubojskog sindikata (predlažem zamenu autobusa konjima ili taljigama - na konju nema švercanja samo vozač jahač i putnik)samo su izazvali novu i još težu salvu gneva, besa i mržnje. Ne radi se to tako, ali to za par godina nisu shvatili. Nije ih briga što ima sve više napada na kontrolore i vozače, oni su ionako samo potrošne stvari, važno je oteti novac pa gazi (to im je u opisu posla). Na ovakav način neće napraviti profit - kakva gomila bezveznjakovića.

Dragan

pre 9 godina

Ljudi pa ne postojimo mi radi gradskog prevoza vec on postoji radi nas. Mogli bi ih lepo podsetiti na to. Mesec dva tri, sad kad krene lepse vreme ici na posao ili skolu biciklom ili kolima, bojkotujmo ih sasvim. E kad pocnu ga ih otpustaju i budu pred zatvaranjem firme( ionako su puni viskova i u bus plusu i gsp-u ) ,drugu ce oni pesmu pevati. Ima bez problema da smanje cenu karte na 20 dinara i da jos pricaju kako imaju lepu zaradu.

Anonimus

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih", istakao je Antić i upitao zašto to ne bi radila i druga javna preduzeća.
A kome to placaju, Apexu? Dok je bilo u nadleznosti GSP-a da naplacuje karte njihovi radnici su se vozili besplatno!!!

osećam neku vrstu odvratnosti

pre 9 godina

poruka za sindikat..... zašto niste krenuli u štrajk zbog bus plusa? Ko ovompajacu dozvoljava da se na ovakav načinobraća grđanima. Privatnu firmu ne želim da vidim kako obavlja posao u JP-u.
Samo nemoj neko da se javi i kaže kako GSP nije mogao da uvede takav sistem.
Ukoliko privatnik uzima 10% karta može da pojftini za toliko.
Neću da kupujem nikve doplatne karte od 40 i 250 dinara, jer ne plaćam ni kolica i korpu kad uđem u prodavnicu. Patako ne želim da plaćam dodatnu kartu kako bi kupio kartu za prevoz.
Cena goriva nikad niža, GSP je oslobođen od akciza. Tako da je vaša karta skupa i preskupa. To znači da imate višak zaposlenih, .....

P.S Ne zaposlen sam DOBIO SAM OTKAZ.... DA LI VI ZNATE ŠTA ZNAČI NEMAM. Dajte mesečnu kartu od 500 din i nema problema, pod uslovom da izbacit bus plus odnosno privatnu firmu sa jednim zaposlenim. Pljunite me u čelo ako je taj jedan zaposlen znao bilo šta oko sistema kakv je bus plus i način na koji je on napravljen i kako radi.

brana

pre 9 godina

Nije vama problem naplata karata nego lopovluk prošlih i sadašnjih.Što jedna kokoška može da raščeprka to njih pet sa metlama ne mogu da počiste.

Miss S

pre 9 godina

Ja ne znam kako im nije jasno da su karte preskupe?! Cak i za jednu voznju! Ok, ima ljudi koji ne bi platili ni da je vremenska karta npr. 50din, ali sigurno bi vise ljudi placalo karte nego sad. Kad udje kontrola zna i po 15oro da izadje na toj stanici. Od toga 7oro da plati 50din pa bi i BusPlusu i GSPu bilo bolje.
Ovim poskupljenjem karata jos ce biti gora naplata.

patuljasti snaucer

pre 9 godina

ovi su neverovatni, zive od gradjana, tj od njihovih para koje pune budzet, a iste te gradjane ucenjuju! vreme je da radi motka

Frodo

pre 9 godina

"Apelujemo na Republiku, Grad, premijera, gradonačelnika, da urade sve što je u zakonskim okvirima i u skladu sa njihovim ovlašćenjima da se uvede obaveza plaćanja karata u gradskom prevozu", istakao je Antić.

A da vi gospodo prvo malo počistite u svom dvorištu pre nego što "apelujete"? Evo nekolko glupih ideja:

- Smanjite prekobrojnu administraciju i otpustite lezileboviće koji ni ne znaju šta im je posao. Naročito one što pokušavaju da nas ubede kako je 89 dinara MANJE od 73!

- Ukinite tekući kretenski sistem tarifiranja i uvedite nešto normalnije i primerenije potrebama građana. Na primer, jeftinije karte za jednu vožnju bez vremenskog ograničenja.

- I pre svega i najvažnije, SMANJITE CENU VOZNE KARTE! Koliko god vama pametnjakovićima to izgleda nepojmljivo, tako ćete POVEĆATI naplatu!

Koliko čujem, u Novom Sadu je cena karte oko 50 dinara. Ako je to tačno i ako Novi Sad ne subvencioniše svaku kartu, zašto karta u Beogradu mora biti skoro dvaput skuplja?! Autobusi su manje više isti, troše približno jednaku količinu goriva i troškovi po prevezenom kilometru ne mogu biti toliko drastično veći u Beogradu. U Beogradu ima više brdovitih delova i neke linije su duže nego u Novim Sadu. Ali sve to ne opravdava toliku razliku.

Neka je i naplata u Novom Sadu znatno bolja nego u Beogradu. Ali naplata se sigurno neće poboljšati dodizanjem cene karata. Možda je jedini problem što lumen koji je to smislio ne može to da vidi iza zatamnjenih stakala službenog Mercedesa?

Ivan

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih", istakao je Antić i upitao zašto to ne bi radila i druga javna preduzeća.

Zato sto gospodine Anticu u zakonu u radu lepo stoji da je poslodavac duzan da isplati nadoknadu za prevoz radnika u visini mesecne markice a ne pise da ima pravo da ga natera da kupi markicu. To sto se radi u GSP-u je onda svesno krsenje zakona i za to neko treba da odgovara.

M

pre 9 godina

Pre nego sto se oglase u GSP-u treba da se rese neizmernog broja zaposlenih po partijskoj liniji i tako svedu broj zaposlenih na razuman i potreban broj. Onda da optimizuju poslovanje, tj. svedu troskove poslovanja na minimum i tako maksimalno ustede, i da pohapse stetocine medju svojim radnicima koji se bave zloupotrebama bilo koje vrste. I najzad, kada svoj vozni park dovedu u pristojno stanje, onda imaju pravo da izdaju ovakvo saopstenje.

ManUtd

pre 9 godina

Dobra statistika?! Kako je moguce uporedjivati 1994. godinu i 2015.
Nismo mi normalna zemlja, da, kako godine prolaze, povecava se zivotni standard i smanjuje broj nezaposlenih...
Drzava cedi postene ljude do krajnjih granica. Nadam se, da cemo se jedanput, kao kolektiv, opametiti... i zajednickim snagama srusiti vlast...
Steta samo sto se mnogo ljudi informise preko novina i televizije... Narod zivi u zabludi...

abraksas89

pre 9 godina

Cena karte treba da bude 30 dinara. Videcete kako bi svi kupovali, prvo zato sto bi ih bilo sramota da nemaju tako jeftinu kartu, drugo ne bi morali da se strecaju i plase od kontrole i da gledaju na svakoj stanici dal ulaze. Ja se uglavnom svercujem, samo do fakulteta napred-nazad moram da promenim
4prevoza-280din. Nedavno sam bio u Pragu i cene karata su iste kao i kod nas, a poredite samo njihov metro, tramvaje i standard sa nasim.

Stefan

pre 9 godina

Kada bi penzioneri placali mesecnu kartu onda bi gsp funkcionisao normalno. A ovako ocekujete od zaposlenih i studenata da finansiraju gsp. U beogradu imate vise penzionera nego studenata i zaposlenih zajedno koji koriste gsp.

anonymous

pre 9 godina

Dragi clanovi sindikata GSP-a, i ja zelim da se vozim u autobusu sa grejanjem zimi, a klimatizovanom leti, da ne izlazim iz autobusa sa modricama jer vozac naglo koci ili ubrzava, da me voze vozaci koji nece pricati sve vreme mobilnim, da ne kuckaju poruke u toku voznje, da ne citaju novine na semaforu, da mi ne zatvore vrata kad pokusavam da udjem u autobus, da autobus krene sa pocetne stanice po redu voznje a ne kada je vozacu zgodno...
Pozdrav od putnika koji svakog meseca kupuje mesecnu kartu i ne svercuje se

cyb

pre 9 godina

Pa da li zna ovaj nesretnik da je 1994 godine i pored ratova i sankcija sve su firme radile.....A onda nije skoro bilo privatnih firmi nego su sve jos bile drzavne i drustvene....pa normalno je da su onda svima i placali te karte za prevoz....S tim sto su onda karte bile jako jeftine jer je bila inflacija i prakticno su bile bezvredne...

Goksi

pre 9 godina

U Beogradskim elektranama 2012. godine uvođenjem Busplusa pala je komanda da svi zaposleni moraju da imaju Busplus pretplatne karte. Oko 500 zaposlenih koji ne koriste gradski prevoz iz raznih razloga (blizu stanuju, idu automobilom pa troškove dele sa 2-3 kolega, itd.) su odbili da im firma plaća na taj način prevoz i već 3 godine u kasi firme ostaje taj novac, jer ne postoji mogućnost da ga radnici dobiju za korišćenje drugog vida prevoza.

popeye

pre 9 godina

Хоћете да сви престанемо да купујемо карте!? Само да напоменем да је намерно заустављање и ометање саобраћаја кажњиво дело!

Danubewalker

pre 9 godina

Ponizni Samostalni Sindikat GSP-a.Jel vam ovo sastavio Sinisa Mali?Sta ste sve potpisali protiv svojih radnika a ovde toboze nesto radite.

Razlaz ako vam se ne svidja

pre 9 godina

direktor GSP Željko Milković izmislja.
"sada proda 105 hiljada karata, a 1994. je prodato 637.000"
Za pocetak,samo radnici u komunalnim preduzecima imaju svi markice,srednoskolci,studenti,penzioneri,a gde su ostali zaposleni?
Mislim da vas bus plus pljacka ili vi hocete nesmetano da pljackate.
1994 godine, je radio zmaj,imt,imr,teleoptik,pupin.....bilo je zaposlenih,pa je interesantno kako se sindeikati i menadzeri tad nisu bunili?
Gradsko saobracano je javno preduzece u vlasnistvu gradjana,a ne vase,pa da vi odlucujete sta hocete,a sta necete.Das otkaz lepo i voljno,do tad te niko nista ne pita

Bachi

pre 9 godina

Malo vam je što vam 70% prihoda ide iz gradskog budžeta? Za sve probleme oko naplata, obratite se vašem partneru - Apex d.o.o. Oni su zaduženi za naplatu.

Glava

pre 9 godina

Zasto, recimo, ne bi smanjili cenu karte na 30-40 din? Treba ici na povecanje obima prodaje, a to se u ovom slucaju radi spustanjem cene. To je osnova funkcionisanja ponude i potraznje na trzistu. Jeste da GSP ima monopol, ali ako trziste odbija da kupi proizvod monopoliste, onda taj isti monopol nema svrhu.

Besplatan prevoz

pre 9 godina

GSP se 75 procenata finansira iz budzeta, a 25 procenata se ostvaruje od karti sa kioska. Napravite model da prevoz bude 100 procenata besplatan. Ukinite konrolu i BUS PLUS odeljenje i to je sasvim dovoljno za besplatan prevoz.

sdedic

pre 9 godina

Karte se moraju kupovati, ali isto tako nije realno da neko da 10 posto od svoje plate na prevoz. Na godisnjem nivou mi prevoz placamo nekih 20-30 posto manje nego Beclije, Rimljani... a njihove plate su daleko vece. Ako se od naroda trazi da se zrtvuje i da izdvaja za prevoz, onda bi i vlast morala da pokaze primer, da otpusti sav, ali bukvalno sav visak (tu ne mislim na mehanicare i vozace, vec megatrend partijski kadar), ukine sluzbena vozila osim nekoliko za posebne prilike i maksimalno snizi cenu karata da bude ekonomski odrziva pre svega po gradjane. tek onda ce imati moralnu podlogu da traze od nas da se ne svercujemo. Do tada nisam lud da dajem pare na prevoz kada mogu da se manje vise vozim besplatno i te pare potrosim na nesto pametnije pa makar to bila i kafana

Ivan

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih", istakao je Antić i upitao zašto to ne bi radila i druga javna preduzeća.

Zato sto gospodine Anticu u zakonu u radu lepo stoji da je poslodavac duzan da isplati nadoknadu za prevoz radnika u visini mesecne markice a ne pise da ima pravo da ga natera da kupi markicu. To sto se radi u GSP-u je onda svesno krsenje zakona i za to neko treba da odgovara.

Aussie

pre 9 godina

19 miliona dinara mesecno? Pa za sta i za koga imate 6000 zaposlenih? nemate sigurno vise od 3000 vozaca, sta radi 3000 administrativaca? I cene nafte padaju, a vi drzite cene kao da se vozimo i svi imamo mesta da udjemo u autobus, ili jos da ne pomisljam, da mozda sedemo u njemu... Da ste uradili ono sto ste najavili, uvesti pretplatne karte penzionerima koji imaju iznad 50.000 penziju pretplatnu kartu, smanjiti cenu pretplate za zaposlene za 10%, platio bih, ovako...

ne vise od 30 dinara

pre 9 godina

cena pojedinacne karte je velika. Da pojasnim auto mi trosi deset litara na sto kilometara max a ako uzmem bolje gorivo auto trosi 7.8 litata ili sto dinara na deset kilometara i sa svim ostalim troskovima ne predje 110 din. Do centra mi treba 130 dinara da odem kolima i da ih ostavim u svojoj garazi. Znaci da karte mora da bude manja tj do 30 dinara jer u kolima sam sam a u busu nas ima i sto i vise. Imate 8.7 zaposlenih po jednom vozili ako uzmemo cenu koju meseco kao date za prevoz zaposlenih i uzmemo da imati oko 800 vozila sto znaci da onih koji nesto rade imate manje od 4.2 zaposlena a ostalo je administracija- neradnici u 90 posto slucajeva. Drugo malo je linija na kojoj se ljudi voze da je duza od 20km i malo je onih koji idu od prve do zadnje . Prosek je 10km max po putniku.

Saki

pre 9 godina

Smesni ste, Djilas lopov a vi? Umesto kontrole koja muskarcima bez karte ne sme a da kaze, jedino zenama-nepravda.Pa uvedite u svaki autobus kontrolora i resen problem a ne prosipajte neke price, uvedete kontrola i ko ima pare vozice se, ko ne nece.

Ko se hvali..

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih"

Plaćaju sami sebi, i to od novca koji prikupe iz gradskih subvencija, kao i od procenta od naplate karata koje im, po ugovoru, transferiše BusPlus. I još se time hvale!

bokica

pre 9 godina

neka plati drzava,smanjila je plate radnicima koji koriste prevoz,a ostalima sa setocofrenim platama tih 10 posto ne znaci nista, a kao ni prevoz-jer ga ne koriste...
zakljucak: otpustite 100000

Straitjacket

pre 9 godina

Ne vozim se autobusima, ipak vidim da ih ima raznih, od šklopocija do niskopodnih duplih. Ako je prevoz autobusom neka vrsta usluge za koju bi trebali dati novac, onda bi trebali imati i izbor u kom "luksuzu" želite da se vozite, nešto kao taxi, za moje pare vozim se u udobnim novim limuzinama u krševe ne ulazim.

Ono što me zanima u stvari je da li je ista cena prevoza i za krš i za normalan nov autobus?

Dusan

pre 9 godina

Prevoz je skup za nas standard i ljudi nece (ili nemaju) da plate. GSP ne moze (ili nece) da spusti cene. Zakljucak: GSP kao svaka druga firma se zatvara i obustavlja svoje usluge jer su neisplative. Mislim da ce na kraju ipak da ispastaju gradjani, posebno oni koji redovno placaju

braca33

pre 9 godina

gasi sta cekas prekidac je na zidu ma more turci negaste oranje. Gospodo sindikalci jeste li procitali obaveze GSP-a a u zakonu ekonimije valjda ide prvo usluga pa novci ali to izgleda ne vazi u ovoj drzavi za drzavno-drustveno-javna ili kako god vec preduzeca pozdrav

Aleksa

pre 9 godina

GSP ima izmedju 12000 i 13000 zaposlenih,penzioneri se voze djabe,znaci mora ju da finansiraju zaposleni koji kod privatnika imaju platu do 25000 dinara.

Haha

pre 9 godina

Ako svi beogradjani krenu pesaka i kolima, onda GSP-a nece biti, pa ce mnogi zavrsiti na ulici. Da li sindikati mozda razmisljaju i o tome? Da li mozda razmisljaju i o firmi Apex koja vrsi naplatu i pljacka GSP?!? Sredite se prvo interno, pa pocnite malo da perete te autobuse, pa onda ocekujte nesto od naroda.

vlaajko

pre 9 godina

Samo treba uvesti konkurenciju i to je to.Zvuci apsurdno ali nasa drzavna/gradska preduzeca ostvaruju profit samo kad nemaju monopol.Kada imaju monopol onda kazu lako cemo svi moraju kod nas,pa mi uopste ne moramo da radimo ozbiljno,a kada nemaju onda se bore za svakog korisnika(putniika) jer onda nema para u kasi(nece biti bus-plus-a,brojaca putnika???,anketara????).NPR.kad je telekom izgubio monopol poceo je da zaradjuje i postao br.1 u zaradi od ostalih mob.operatera. Zato pamet u glavu i borite se za slobodnu konkurenciju odn.ukidanje monopola

Siniša

pre 9 godina

Pa kada ste dali privatniku da privatnik uzima pare od karata, a vama daje procenat. To je kao kad bi ja bio vlasnik svih kasa u DIS-u, a DIS-davao procenat od prodate robe. Zasto to Vucic ne istrazi?
Sledece, u Srbiji je diskriminacija zakonom zabranjena (tako reklamiraju na TV-u). Zasto meni traze kartu u busu, a rome zaobilaze i ni ne traze im kartu? Smatram sebe diskriminisanim!!

Vladimir

pre 9 godina

Za sve ove što pričaju svaka usluga mora da se plati, ne mešajte babe i žabe. Slažem se, ali ja mnoge usluge mogu da biram, neću piti kafu tamo gde je kafa 200 dinara, već gde je recimo 120 - 130. Neću izlaziti tamo gde je cena provoda 1000 dinara za dva - tri pića, već na mesto gde za te pare mogu da se provedem ko čovek (kafana, krigla piva 140-160 dinara), u prodavnici i na pijaci imam proizvode od - do dinara pa mogu da biram, prevoz treba da se plati, slažem se, ali da bude realna cena karte i mesečne markice. Nerealno je da penizioneri plaćaju 400 dinara godišnje, na penziju od 22000 - 23000 dinara, a ja na platu od 29000 - 30000 zavisno od broja radnih sati, plaćam 3200 za mesec dana. Taj ko je računao i pravio sve to, matematiku je čitao samo u rasporedu časove i zaobilazio je u širokom luku. Živim sa mojima, nepušač sam, tako da meni 3200 može da posluži nekad i po 6-7 dana. Nemam personalizovanu, uvek imam na onoj plastici 200 - 300 dinara, pa vagam, ako žurim poništim, ako ne izađem pa nastavim pešaka ili sačekam drugi.

aleksandar

pre 9 godina

Pa uvedite lepo konduktere u autobuse koji će da idu od čoveka do čoveka i naplaćuju karte. I smanjite cenu karte, tada će svi da plaćaju, pa će to biti moguće. Ako preko 50% ljudi ne poštuje nešto politika kažnjavanja prekršioca nije primenjiva, već se mora onemogućiti lako kršenje propisa tj. plaćanja kartice za prevoz. Ovako je problem vrlo uspešno rešen i Nišu pre 6 - 7 godina. Bus plus se očigledno pokazao kao loše rešenje, ne znam što ne odustanete od toga. Svi veliki svetski gradovi u kojima stanovnici nisu imali kulturu kupovine karata su rešile problem na sličan način, kontrolom svakog putnika pri ulasku u vozilu. U istambulu su stanice ograđene a ulaz se plaća žetonom, u budimpešti kartu pokazuješ kontroloru pri ulasku u metro (tamo gde nema rampi). Bus plus nije rešenje za Beograd, ne možemo da se pretvaramo da je Beograd cirih kada nije.

mik

pre 9 godina

Drzavno preduzece u kome radim ne daje markice a ni novac za prevoz, a izmedju ostalog duguje i penzionom fondu, ima dug prema RFZO,duguje za struju a verujem da i mnoga druga drzavna preduzeca ne posluju mnogo bolje osim sto se direktorima redovno isplacuju povelike plate, valjda za uspesno vodjenje firme. Tako da mi nije jasno zasto GSP ocekuje da ce drzavna preduzeca placasu u obavezi to da cine.

Vlada

pre 9 godina

Danas sam ušao u autobus broj 95 u autobusu je bilo 30-tak putnika mahom srednje životne dobi. Ušla je kontrola i svi su imali karte, ja sam izašao na sledećoj stanici. Zatim sam ušao u autobus broj 35 i ti je bilo oko 60 putnika, ponovo ulazi kontrola i svi su imali karte. Znači možemo slobodno reći 95% putnika ima kartu. A što nas onda lažete da se karte ne plaćaju?
Evo ja ću da kažem zašto, zato što neko hoće da postigne dva cilja:
1. Kao u stara socijalistička vremena sve firme moraju da uplaćuju za prevoz a GSP određuje visinu mesečne karte prema svojim potrebama.
2. Neko od SNS političara ima svoju firmu koja posluje sa GSP i muze GSP (nije za sve kriv Apex). I do sad je bio Apex pa nije bilo ovakvih problema a ni ovih cena.

kiko

pre 9 godina

Ako je najavljen protest, to je u skladu sa demokratijom a ako samoinicijativno zaustavite saobracaj , mi koji placamo lijepo da pozovemo saobracajnu policiju pa nek pise kazne tim sto remete saobracaj

Baja

pre 9 godina

GSP je verovatno jedini monopolista na svetu koji ce da propadne?!? Da li je moguce da ne mogu da pronadju nacin da zarade novac u poslu u kome nemaju konkurenciju? Imaju hiljadu, plus-minus koja stotina pokretnih bilborda svakog dana u dvomilionskom gradu, i ponovljam nemaju konkurenciju...! Gospodo, izadjite malo iz svojih kancelarija, zaradite neku kintu a da to nije prinudna naplata kroz drzavne firme ili hapsenje pojedinaca. Nije prodaja karata jedini nacin da se zaradi plata...

jeca

pre 9 godina

A šta sa onima koju su vam platili karte? Jel cete im vratiti novac ili refundirati troškove taksija za to vreme kada ne budete radili?

Ovo sto ste u manju je samo dokaz nesposobnih iz grada da se organizuju na način kao šro je bilo organizovano prošle godine kada su svi plaćali karte i kada ste bili u plusu. Znaci ili kradete ili ste nesposobni. A i za jedno i za drugo nisu krivi građani već vaša nesposobna uprava!

Primer kao...

pre 9 godina

Plaćam 650 kruna mesečnu kartu ovde u Oslu. Plata mi je oko 20 hiljada kruna što znači da na prevoz dajem 3,25% otprilike. Pritom ja ne radim na nekom vrhunskom poslu niti imam odličnu platu. Vozim se autobusom, tramvajem, šest metro linija i lokalnim vozovima. Na sve to mesečna mi važi i u noćnom prevozu. Mogućnost da zakasniš negde skoro da ne postoji i prevoz ide maltene u sekundu. Isto tako ako hoćeš za 1670 kruna ili ti 8,35% od moje plate, možeš kupiti mesečnu koja te vozi u svih pet zona (oko 30ak do 40ak kilometra udaljenih mesta od centra grada). Sve to se njima nekako isplati u zemlji u kojoj je prosečna plata preko 22 hiljade kruna lagano, a u Srbiji gde je prosečna plata 40ak hiljada (ovo naduvano ko zna kako) nije isplativo za 3200 voziti ljude okolo i to u daleko manjem radijusu nego ovde... Suština je da neko pljačka debelo i misli da narod to može da trpi do besvesti...
Na kraju da kažem da je ovde prevoz veoma skupa stavka i da se na tome insistira sa cenom iako se zna da može ići i niže, ali se gleda prihod stanovništva pa se na tome opravdava cena. Znači u Oslu sa naduvanim cenama ja se vozim u procentima za manje pare nego narod u Srbiji gde ne može gradski da sklopi kraj sa krajem...hoće to, ali u crtanom filmu...

Ana

pre 9 godina

Imam da platim, ali necu. I ne mozete mi nista. Od kad ste uveli ovu budalastinu, nijednom nisam otkucala kartu. Nijednom. A svakog dana idem na posao. Ja da finansiram dzabalebarenje, kradju i nesposobnjakovice bilo koje boje, rase, vere i partije necu.

justin

pre 9 godina

Problem je pre svega u Organizaciji....juče sam se zadesio kod Arene (Bul Z Đinđića) kod B92 na stanici piše da Bus 68 dolazi za 12 stanica ?
Odvalim peške I stignem do Merkatora I evo njega Nov ,dupli,prazan sa 3 putnika ode dalje.Tri putnika ?Izgleda da se tim Busom vozi samo onaj ko se Zatekne na stanici kad se on stvori.Šta radi dupli Bus za TRI putnika?
Biće im bolje kada I nama generalno bude bolje.Bojim se Nikad.

Nemanja

pre 9 godina

Ovako, morate znati da je prevoz u JGP socijalna kategorija. Treba da znate da karte u autobusu su najskuplje ne zbog dranja korisnika, nego da bi se izbeglo zadržavanje vozača i vozila na liniji, kao i zapošljavanje konduktera. dakle, cilj je da se karte ne kupuju u vozilu zbog realizacije reda vožnje. Ako se poremeti red vožnje, potrebno je više vozila, pada kvalitet usluge jer se više korisnika vozi u jednom vozilu, a drugo bude neiskorišteno i sl. Jedinica posmatranja u analizi javnog prevoza nije pojedinac već domaćinstvo. U tom domaćinstvu od prosečno 4 člana imamo sl. situaciju. Ako dvoje rade, sa prosečnom platopm od 35.000 dinara, to je 70.000 RSD. Od toga je potrebno izdvojiti za mesečne karte 4*3,500 = 14.000 dinara, a što je 20% od primanja. U Austriji je mesečna karta 20 € = 2468 RSD ili ti za celu porodicu 9872,8, abudući da je prosečna plata u Aus 2.000 € odnosno za dva člana primanja iznose 493.640 RSD ili ti karte učestvuju u kućnom budžetu sa 2%. Mislim posle ove računice da je jasno zašto ljudi ne plaćaju karte. Drugo, kao socijalna kategorija GSP se u A finansira sa 30% subvencija a u SRB sa 50%. U A se ne krade gorivo, rezervni delovi, oprema, a u SRB su mnogi tako vile sagradili. Treće, tamo jedan zaposleni zaslužuje svoju platu, a ovde je pola administracije beskorisno. Rešenje je dati sva vozila koja se rashoduju na tender privatniku da on uzme taj polazak. Time smanjiti troškove servisa, nabavke. Višak otpuštati, a vozači kod privatnika.

Bole

pre 9 godina

Evo scenarija, zapamtite!!!

Platiće 20-ak 000.000 EURa u Strazburu za gašenje BUS +.
Vraćaju se markice, da bi ševovi krali na njima.
Izračunajte po 1000 Din za svaku x recimo 500.000 markica
SVAKOG MESECA.

E TO JE REFORMA.

džigi - bau

pre 9 godina

Umesto što renovirate Tramvajsku infrastrukturu I bacate pare, proširite trolejbuse.Tramvaji su prevaziđeni I skupi,retko ko ih I dalje širi već prelazi se na Metro...ali pošto za njega nema para tu je Trolebus.Zašto nema linije po N Beogradu,Zemunu,Borči ?Pare koje ste bacilli na Vojvodu Stepu (dobiće te samo kolaps)Jeftinije bi prošli sa Trolebusima I imali bi po 2 trake u oba smera.Mislim da se I šine uvoze .Koj će nam I Smederevo?

m

pre 9 godina

Da ste vratili cenu na normalu, ili da ih niste povecavali bili bi ste sigurno likvidna firma. Ovako, izgleda da ce svaka gradska vlada stradati zbog Busplusa, a jos ne zaboravite da su ostale da se rasciste legalne stvari. Ili nelegalne.

kiza

pre 9 godina

"vozač koji je egzistencijalno ponižen, sa nedovoljno sredstava za život, umoran, obavezan je da dnevno preveze najmanje hiljadu putnika".
To bi znacilo da vozac u toku svoje smene,zaradi firmi oko 600e.Ako se odbije nafta,ne znam kolika je zarada,po smeni,na dan....A vozac za ceo mesec ima 50.000 platu.Znaci za jednu smenu zaradi svoju platu,ostatak meseca vozi za firmu,ne znam koliko se potrosi nafte,I dalje nema para?To je samo jedna linija.Tramvaji i trole rade na struju.

garavi

pre 9 godina

ma šta jednu, daj pet karata. ima se vozam ceo dan. ko bre još placa bus hahaha, a vi ne morate da isterate buseve. manje zagadjenja u bg-u.

Bojan

pre 9 godina

Zaista je vreme da se prestane sa svakodnevnim zlostavljanjem stanovništva Srbije vestima o gradskom prevozu u Beogradu. Nek gradska vlast donese ogluku/propis kojim će kroz infostan naplaćivati GSP taksu ili nek smisli način ako nije u stanjju da naplatu karata uspostavi, ovo je ogledalo nesposobnosti! Ako gradski "oci" nisu u stanju da građanima pruže odgovarajuću uslugu gradskog prevoza, šta jesu u stanju da urade!?

Razočaran u državu Srbiju

pre 9 godina

Veće pljačkaše nismo imali do sad. Neki dan mi je pauk odneo vozilo, običan putnički karavan star 15 god. Jel znate koliko košta samo pauk: 13.425,00 din (slovima: trinaesthiljadačetristodvadesetpetdinara).

nikadkarta

pre 9 godina

Ja cu da se svercujem a vi me uhapsite, slobodno...Nadam se da tako misli i 99%. Kad se mali Mali bude vozio gradski, i ja cu da ga placam.

Aleksandar

pre 9 godina

Ja vidim da se ovde mnogi žale na odnos cena-standard. Previsoka im cena. Onda neka se spusti cena na 30 dinara i izvezu one limene kutije sa tapaciranim sedištima sa 2cm prašine koji su saobraćali pre 20 godina, lož ulje da se sipa pa da furnja na sve strane na putnike koji čekaju u patikama od 12000 bez 70 dinara za kartu.
E to je kvalitet za 30 dinara koji smo drage volje zaboravili kada su se pojavile klime a fića otišao u staro gvožđe.

D.POPOVIC

pre 9 godina

1. Zasto je ista cena prevoza za onoga ko se vozi 1, 2, 3, ... ili 25 stanica? Uvedite cenu prevoza koja je manja od 73 dinara proporcionalno broju stanica koje putnik predje u vozilu u odnosu na ukupan broj stanica (maksimalno 3 dinara po jednoj stanici) tako da putnik placa prevoz tacno onoliko koliko ga koristi umesto da mu propada izmedju 4% i 96% para kojima placa prevoz. Naravno, to bi podrazumevalo validaciju karata prilikom ulaza i prilikom izlaza, kada bi validator na saldo kartice upisivao "kusur".

2. Zasto je ista cena prevoza za onoga ko sedi i ko stoji u vozilu?! Voznja stajanjem je neuporedivo nizi nivo usluga u odnovu na voznju u kojoj putnik ima udobno sediste i morala bi biti najmanje 66% jeftinija od voznje kada se sedi za isti broj stanica.

3. Zasto cena prevoza u periodu maj-septembar u neklimatizovanom vozilu ista kao cena u klimatizovanom? Takodje radi se o neuporedivo nizem nivou usluge i cena bi morala biti najmanje za 50% niza od voznje u klimatizovanom vozilu za isti broj stanica i isti polozaj u toku voznje (sedenje / stajanje).

4. Zasto putnik nema pravo na obestecenje u vidu nize cene prevoza ukoliko vozilo nije na vreme doslo na njegovu stanicu i/ili nije uopste doslo na stanicu i/ili nije na vreme doslo na odrediste?! Nedopustivo je da ako vozilo ide na vreme ili kasni to nema nikakvog uticaja ni na cenu prevoza ni na platu vozaca. Niko od nas nije nasao vreme na ulici i niko nema pravo da ga uzurpira prema sopstvenom nahodjenju.

Dragoljub

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih"
Ovde se postavlja pitanje da li oni svojim zaposlenima daju novac na ruke ili im uplaćuju BusPlus ?
Ukoliko je u pitanju ovo prvo, onda je njihov zahtev krajnje licemeran.

aleksandar grozni

pre 9 godina

Sredinom devedesetih kada je GSB bio pred gasenjem,radiosam sa svojih nekoliko autobusa prevozijo beogradjane po ceni 3dinara za jednu kartu,a litar goriva pokrivalo je 5 karata,sto znaci da je litar navte kostao oko 15 dinara.I u zadnjih tridesetak godina uvek je bivao taj odnos cena karte i cena nafte.Po tome bi obzirom na cenu litra nafte karta morala kostati oko 28 dinara i niko nebi imao obraza da neplaca kartu.A zasto ona mora cetiri puta da bude skuplja od realne,pa zato da se nekih par mangupa prikaci na ledja GSBu,i da sa privatnom policijom,,komunalnom,,uteruje novce tim mangupima u dzepove.Jer ako karta kosta 72 dinara zasto svaki putnik nemoze nigde za tu sumu da kupi kartu vec mora da plati reket u vidu kartona ili plastike,nekim podobnim barabama koji koriste politicke veze tako sto im niko nista nemoze.Ako odista hocemo da GSB uzdignemo u profitibilno preduzece,sigurno to necemo uspeti sa BUS plusom.

organizujte se

pre 9 godina

Beogradjani, kako Vam nije palo na pamet da jedan dan svi prestanete da plaate karte, pa da vidimo kakvo resenja imaju Mali, komunalci i Vlada.

Savrsen strajk i otpor.

Hospitalizujte Vulina!

pre 9 godina

Ja sam plaćao mesečnu dok SNS nije došao na vlast. Od poslednjih izbora imam 73 din na kartici i kucam samo kad vidim kontrolu (pa dopunim sa još 73 din), a tako će biti sve dok ne odu sa vlasti ili dok ne ukinu busplus, kako su uostalom i obećavali pre izbora.

sale

pre 9 godina

Rešenje iz Hrvatske(ZG): ulaz samo na prednja vrata, validacija karte pred očima vozača. Ako putnik nema kartu, autobus stoji dok putnik ne izađe.

Serbinho

pre 9 godina

Smanjite cene, umesto da ocekujete da za 140 putnika u raspalom Ceskom tramvaju za nekoliko stanica uzmete 100 eura.
Niste sposobni a gurali ste se da uzmete vlast.
Obustavljanjem prevoza, mozete da raspisete izbore u Beogradu.

neka mnogo dobra riba

pre 9 godina

Ja verujem da ce svaki covek, koji ima tj. moze, radije platiti kartu nego se svercovati. Svercovanje nimalo nije zabavno. Svaki cas gledas da li ce uci kontrola, strecas se i preznojavas, sramota te od drugih sto otkucavas kartu kad ih vidis da ulaze, iskaces pa cekas sledeci...Pa ko to voli? NIKO! Nemaju ljudi od cega da je kupe, JEDNOSTAVNO NE-MA-JU!
Ja se iskreno plasim da ce biti mrtvih jednog dana u tom prevozu, jer ljudi masovno zive na granici bede i nervnog sloma.

Porez na imovinu povecan 600% od 2007 !

pre 9 godina

@Petar
"Ljudi,ovo nije bas normalno,jel kad udjete u prodavnicu i nesto koristite iz nje,morate to i da platite "

Slazem se ali kako to onda GSP koristi moj novac, iz budzeta, a ja se ne vozim njihovim autobusima ?! Kako on to placa ?

Miloš

pre 9 godina

Ovaj sistem je neodrživ, bus plus je iskompromitovan i odbojan narodu, u velikoj meri zahvaljujući onima koji su govorili da prevoz ne treba plaćati sve dok nisu došli na vlast, a onda su svoje kadrove ubacili u komunalnu policiju, da maltretiraju narod.

Cena karte je sa 73 otišla na 90 dinara, a oni to predstavljaju kao pojeftinjenje. 15 puta dnevno se javlja 10 različitih direktora iz GSB, kad bih za svako njihovo obraćanje dobio samo po jedan dinar, platio bih mesečnu bez problema, ali to što oni pričaju ne menja stanje u mom novčaniku.

Mora da se uvede novi sistem, sa novim ljudima, sa novom firmom, sa boljom uslugom. Tek tada će kažnjavanje imati smisla.

karadjordje

pre 9 godina

Kada bi otpustili sve neradnike iz kancelarija i raznim magacinima tamo ne bi vozaci bili toliko ponizeni, nego imate isti proj vozaca i ovih lezilebovica po kancelarijama to nije ni u Severnoj Koreji, takvu strukturu zaposlenih ne bi izdrzao ni Gasprom...
Sram vas bilo sve ste svalili na vozace i na ovaj narod koji radi 85% ZA MINIMALAC OD 21000 i to ako ne radi kod nekog hokstaplera koji ima veze u inspekciji....

kanadski_nacin

pre 9 godina

Primer iz Kanade - ulaz je samo dozvoljen na prednja vrata i autobus ne krece dok svi ne plate. To je to, i vala svako placa i niko se ne zali. Karta je oko 2.5 dolara a prosecna plata (u ovom gradu) oko 1500-2000 nakon poreza.

Atreides

pre 9 godina

Mislim da ce ovoj vlasti GSB doci glave. U sustini u zemlji je sve veca nemastina i beda ali bune krecu zbog nekih trivijalnih stvari a to vrlo lako moze da bude GSB. Na sledecim izborima u BGD SNS nema snse da pobedi...to zasigurno....mada kako idu stvari pitanje da li ce se docekati sledeci izbori

vadi ruku iz mog dzepa

pre 9 godina

Mislim da se prevoz mora placati, ali glavni krivci za propast GSP-a nisu putnici koji sve slabije placaju vec stranke koje drze GSP sa 6000 zaposlenih. Ej 6000? Pa ko bi mogao to sve da poplaca.
Ako se zeli pomoci GSP-u, treba prvo otpustiti visak, pa onda traziti od putnika da placaju kartu.
Jer mi, gradjani realnu cenu karte smo vec platili kroz subvencije iz budzeta. Ova karta koja se placa na kiosku je samo stranacki harač, za potrebe partijskih vojnika. I zato podrzavam _tretnuno_ ne placanje karata. To je vid protesta.

aca_bg

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih".To znaci da ima oko 5200 zaposlenih ako ja dobro racunam, sto ce reci vise od pet zaposlenih po jednom vozilu u saobracaju. Sta bi sa smanjenjem troskova zbog pada cena goriva? Karta mora da se plati tu nema spora ali je cena te karte jako sporna. Kad vidim da Vesic resava to pitanje... Taj covek je sahranio KK C.Zvezda i u zemlju sabio FK C.Zvezda pa zasto onda ne i GSP ?

pamet

pre 9 godina

Pazi popust???? Ovo kao da vode drzavu tupko i glupko. Plati 11 meseci i dobices gratis jedan. Jedan ne placam svakako jer sam na odmoru. I kakva mi je to usteda. Ja ne znam sta je ovo.Glupodst je neunistiva izgleda.

Gazda Cvetko

pre 9 godina

Razmazeni Beogradjani nece da plate kartu, sramota. U Kragujevcu cena pojedinacne karte kosta 60 dinara kod konduktera. Ko nece da plati zove se policija bez pardona. A cene mesicnih su iste kao kod vas.

sajber kurajber

pre 9 godina

bojkot GSP-a. ko moze od mladjih neka koristi bicikl,skuter, za prevoz, kome je posao/neka obaveza blizu neka ide peske, imate bg voz on je dzabe, pa da vide da oni postoje zbog nas a ne obrnuto. tako su dizali i akcize i namete na cigare, pa kada je krenuo sverc i pad prometa, odmah su pojeftinili i nasli racunicu.

Petar Perisic

pre 9 godina

Samo napred, konacno nek stane sve jer dok ovi koji su zajahali vlast ne shvate da je za odrzivost drzave i svega ostalog potreban dogovor izmedju dveju strana a ne kao sto ovi rade vec 25 god,samo udaraju po narodu a lopova na svakom koraku.Polako uskoro ce da nam pukne film pa ce da vide kako je kad narod krene da bije komunalnu policiju i korumpirane politicare.Nismo mi tu zbog vasa vec vi zbog nas .

sofija

pre 9 godina

GSP ima izmedju 12000 i 13000 zaposlenih,penzioneri se voze djabe,znaci mora ju da finansiraju zaposleni koji kod privatnika imaju platu do 25000 dinara.
(Aleksa, 28. januar 2015 19:16)

@ Hoćete li više prestati sa tim besmislenim napadima na penzionere? Ti starci i starice su zaradili svoje penzije, nakon više decenija rada, i nije svako proveo radni vek u fotelji, mnogi su se još kako pomučili. Dok su radili oni su plaćali prevoz, i nije pravo da plaćaju i sada. Budimo makar malo humani, nisu svi penzioneri buržuji. Nisu nam krivi stvari ljudi sto gradska vlast i GSP nemaju grama razumevanja za svoje sugrađane, već nam deru kožu s leđa ovim zelenaškim cenama karata. Karte su preskupe, i nije tačno da su sve neplatiše šverceri, jer svako voli da se vozi na miru, a ne da iskače na svakoj stanici kada ugleda kontrolu, ali ljudi nemaju ni za 'leba. Nema svako astronomsku platu, nije svakome redovna i zagarnatovana. Da li to neko može da razume? Žalosno je što svako gleda svoj interes, i zato nismo u stanju da se borimo za opšti, već svako može da nas maltretira. Predstavnici grada i GSP bi trebali da stave prst na čelo, da poslušaju svoje sugrađane, da nađu zajedničko rešenje, a ono jednostavno i zove se - jeftina karta.

Peja

pre 9 godina

A to su vasi autobusi, koje ste kupili od svojih licnih para, a ne od novca svih nas?!
Cena karte ne preko 30 dinara, pa mozemo da pricamo!!!

braca

pre 9 godina

Navikli gradjani karte da ne placaju. Dok je bilo Naftagasa gsp nije placao gorivo bas kao i vecina fabrika u nasoj zemlji,zbog toga je naftagas bio gubitas. Medjutim od kad je NIS privatizovan gorivo mora da se placa,a vidi i naftagas (Gasprom) poceo pozitivno da posluje. Beogradjani molim vas placajte karte ili jos bolje terajte biciklove, zdravije je i necete cesto osecati vonj na koji se zalite kada se vozate gradskim prevozom.

tesko je

pre 9 godina

Imam srednju skolu, radim kao negovatelj, sat mi je 180 dinara.
Obezvredjena je cen rada svih poslova koji sluze da se pomogne dostojanstvu coveka.
Sve ljudsko je obezvredjeno.
I onaj koji zeli ostati ljudsko bice je progonjen sa svih strana, ne da mu se da ostane covek.
Ovo pisem da bih eto podrzao sve one koji se bore da ostanu ljudi, ne dajte to nikome!

Bojan

pre 9 godina

Iskreno mrzi me da citam komentare ljudi pa mozda se ponavljam ako je neko napisao, i placam kartu pojedinacnu ali lopovluk je sto ce mi sad biti skuplja i debelo cu da se razmisljam sta i kako, podrzavam da ako je slaba naplata ukicu slobodno neke linije, ma nek ukinu slobodno i gsp ici cemo peske kako kazu, ali isto tako odmah ocekujem posto je ukinut prevoz da se svi zaposleni otpuste jer onda nam ne trebaju (najmanje mislim na vozace svakako) ali lepo nema linija, nema prevoza al onda nema ni zaposlenih u gsp, pa idemo onda peske bez problema!!!!!!

Hoću 158 pluseva botova

pre 9 godina

Nema problema, možete da prestanete da prevozite građane. Ali onda ni vi ne možete više da budete zaposleni i primate platu iz budžeta za nerad ...

zoran

pre 9 godina

Pošto su sve to produkti komunizma, sa čijim se kretenizmima, idiotlucima, opštim neradom i ostalim loženjima, a o zločinima i da ne pričamo, ova zemlja, koja nikada nije želela da izađe iz Jugoslavije i napadala ostale SFRJ republike, sada nezavisne zemlje, zbog njihove želje da budu nezavisne, dakle, zemlja koja nije želela svoju samostalnost, potrebno je početi sa otvaranjem dosijea i raskrinkavanjem Vojno bezbednosne agencije. E tek tada će ljudi početi da plaćaju GSP!

Petar

pre 9 godina

Ljudi,ovo nije bas normalno,jel kad udjete u prodavnicu i nesto koristite iz nje,morate to i da platite na kasi,ne razumem koji je ovde problem sa placanjem prevoza??Ako nemas para ne koristis prevoz,ides peske,ako nemas para za lepu,finu cokoladu,ne kupis,cutis,ne krades iz prodavnice.E ,ovde je ista prica,nemas para,ides peske,imas para,platis kartu.E ako se vozis i ne platis,ti onda krades GSP,tj. krades u hipermarketu,tamo te izmlati obezbedjenje hipermarketa,ovde kontrola sa komunalcem!!

Igor

pre 9 godina

Postovani, jedino resenje vaseg problema lezi u smanjenu cena pojedinacne i mesecne karte. Sve ostale opcije koje ste odabrali vode vasu firmu u sigurnu propast. Trenutno, vasa privatna firma koristi usluge drzavnih sluzbi kako bi sprovela nasilje nad gradjanima koji se vise nego ocigledno ne slazu sa vasim cenovnikom. Ne zato sto ne zele da vam plate, vec zato sto nemaju odakle.

Vasem menadzmentu nedostaju neke osnovne lekcije. Da li imate bilo kakve obuke/seminare na ovu temu?

Da li stvarno verujete da se primenom maltertiranja, sile i ucene mogu privuci klijenti u bilo kom poslu?

Klijenti - u ovom slucaju - gradjani Beograda.

Sale

pre 9 godina

Jesu li gradske vlasti razmisljale o specijalnom zatvoru i sudu za one koji nemaju kartu? A umesto Golog otoka nek bude gola Ada Mozda je to resenje?

otmicar mike

pre 9 godina

pa ništa onda peške. nek ugase g
sp i puste privatnike ili da vozimo bajs. pošto je evidentno da su stavovi nepomirljivi. gsp neće da se reformise, vlast iritira gradjane prisilom, gradjanima je skupo ili teraju kontru ili se švercuju, kako ko. penzioneri se voze džabe a uskoro će samo oni ostati u srbiji.

Kiki

pre 9 godina

Molim sindikat gsp da prvo sredi stanje u svom preduzecu.Da otpusti visak stranacki zaposlenih neradnika,da natera one sto ostaju da rade.Kad srede stanje u gsp neka onda strajkuju ako za to budu imali potrebe.

Mislite o tome

pre 9 godina

Vaš "vozač koji je egzistencijalno ponižen, sa nedovoljno sredstava za život, umoran, obavezan je da dnevno preveze najmanje hiljadu putnika" ima daleko veću platu nego ja - profesor matematike

Atreides

pre 9 godina

-kanadski_nacin-
Pa znaci 2000 dolara plata 2,5 karta moze da kupi 800 karata.
U Srbiji plata je uglavnom 20-ak hiljada ajde 25000 karta 73 znaci 342 karte a sad kad poskupi na 89 jos manje ce biti. Ako bi napravili da covek moze da kupi karata ko u kanadi znaci karta bi trebala 30 dinara da kosta

ja

pre 9 godina

Ja se potpuno slazem sa ljudima koji kazu da prevoz mora da se placa, to je usluga kao i svaka druga i smesno je ne placati, ako je skupo ide se peske, ali ja isto tako zelim i na neko nacin da ne budem glup, tj da ne ispadam glup, ovde ljudi zauzimaju drzavnu imovinu na silu, likovi otimaju bioskop i jos su zbog toga revolucionari, juce nisam imao struju 4 sata, koju sam naravno platio, niko od drzavnih sluzbenika ne radi svoj posao e pa zato hocu i ja malo da profitiram zato sto zivim u srbiji i necu da platim, znam da to nije u redu i zato to i radim, kad smo glupi svi koji postujemo pravila ja necu vise da budem glup, privesti me komunalna nece, niti ce mi kaznu napisati.

amater

pre 9 godina

ja ne znam nikog ko ima malo para, a da ne placa kartu, ali zato znam jedno pet njih koji imaju razne izgovore da ne plate, a imaju redovno uplacen prevoz... ne znam... ja bih prema njima bio jos gori nego komunalci...

Alex Bonzita

pre 9 godina

Najjednostavniji recept za resavanje problema naplate karata u sistemu GSP-a, koji se vec finansira iz budzeta Grada Beograda, samim tim iz dzepova Beogradjana: 1) raskinuti ugovor sa parazitskom firmom BusPlus i naplatu karata poveriti direktno GSP-u, u cijim vozilima se gradjani Beograda voze; 2) sniziti cenu karata na nivo koji ce biti prihvatljiv za vecinu gradjana, pri cemu cene odrediti shodno razlicitim kategorijama korisnika (nezaposleni, zaposleni, studenti, penzioneri, invalidi, itd). Jednostavnije od ovoga nema. I svakako bi imalo daleko pozitivnije rezultate, pre svega u korist opsteg dobra, umesto sto se po principu ponizavanja i represije gradjanima uteruju strah i prinuda da placaju uslugu za koju realno najcesce nemaju dovoljno novca.

milica

pre 9 godina

Ma kako vas samo nije stid?! Odakle vam pravo da maltretirate gradjane koji uredno placaju kartu (tu ubrajam I sebe) zato sto ste nesposobni da resite svoj problem?!

Besno, bahato, nevaspitano = Srbija

pre 9 godina

A kakva je evropska praksa ? Placanje prevoza,kao i topli obrok, su ostatci socijalizma koji su izmisljeni da bi se prakticno povecala neto plata jer se na njih ne placaju dazbine ! Toga u Evropi nema, dobija se plata a ti vidi kako ces da se pojavis na poslu, busom, kolima ili podmornicom.
To prakticno znaci da ovi kvazisindikalci traze deo plate svih zaposlenih u Bg.

Grunf

pre 9 godina

Ovih dana se baš svi raspisali o odnosu GSP-Korisnik.Ko li samo zavadi korisnike GSP- i GSP.ZA šta nas sprema gradska vlast kako nas korisnike GSP_a tako i zaposlene u GSP-u.Koska je bačena na krajnji rezultat i jednoj i drugoj strani a to je cena karte i da li je neko plaća ili ne.Kda aneko formira cenu karte on mora da uzme u obzir mnogo toga.Šta on to nudi ili ide logikom svaka roba ima svog kupca.Da li je GSP obavezan da ima bezbedne autobuse,koji nisu kabriolet i koji imaju vrata.Da li vozači GSP-a imaju pravo da skoro tokom cele vožnje telefoniraju mobilnim?Da li GSP ima obavezu o poštovanj intervala polazaka.Da li GSP ima obavezu da idržava higijenu vozila?U 90% situacija je kritično loša.Usluga koju trenutno ptuža GSP ne odgovara ceni.Realno za ono što dobijamo cena maksimalno može biti 10 evra za mesečnu kartu.S druge strane marod para nema za ovu cenu mesečne karte.To svi znamo.Ako je nekoj spremačici plata dvadesetk hiljada din i dobije još 3 hiljade za prevoz njoj je to nedelju dana da živi.Probali smo sa privatnim prevozom,linijskim taxi.mini bus itd.Zašto se sindikat GSP-a ne pobuni kakve autobuse voti?Koliko su bezbedni.Da govore o intervalu polazaka.Ispade zavadi pa vladaj ,pa radi sa GSP-om šta hoćeš.Narod neće da plaća,sad GSP neće da vozi(tj.preti).Advokati nisu hteli d abrane svoje klijente više od tri meseca pravosudni sitme kolaps.Prosvetari decu ne uče,kolaps.Šta je sledeće. Zdravstvo Policija Dakle javne službe u kolapsu sa zadatkom na usluzi gradjana.

pukli ste

pre 9 godina

A kako je DS mogao da organizuje prevoz. Niste nizasta, samo znate da otimate od poreza. Platite prevoz od poreza koji nam otimate.

Nikola

pre 9 godina

Izgleda, samo smo mi Suboticani mutavi, sto svi placamo karte! (Subotican, 28. januar 2015 15:11)

Niste, tako je i u svim drugim gradovima u Srbiji. Oni koji nemaju para da plate kartu, idu pesice. Ljudi koji zive na 30-40 minuta hoda od posla, prevoz i ne koriste. Sve ovo je naravno nezamislivo prosecnom Beogradjaninu, on ceka autobus 15 minuta da bi se vozio dve stanice, da je isao pesice stigao bi za 10. Gradski prevoz za njega mora da postoji, autobusi moraju da budu novi, cisti i klimatizovani, da idu na 5 minuta da bi platili kartu. A platice ako kosta 30 dinara jer ovo je mnogo. Naravno, i kad je bila 30, dobar deo njih nije placao, razlog se uvek nadje.

muamua

pre 9 godina

@vlada ,a zasto bih ja tj od mog poreza tebi placao skuplji prevoz??? Ako gsp ima ponudu za tvoje preduzece koje je jeftinije od love na ruke ja sam za to...sto da mi se odbija od plate za tvojih 4000din kad moze samo 2000

real-licimurista

pre 9 godina

Pa ljudi ajmo onda tako i u prodavnicu, ionako nije krivično delo ako odneseš 10-ak hiljada vrednosti, mala plata, treba, molim lepo. A što je mala plata? Zašto se malo daje državi? Pa navikla 'elita' mudrih privatnika da zarađuje na svemu bar x2! Nego lepo svi u sindikat, pa štrajk za minimalnu cenu rada, ako ćemo realno ajmo onda realno.

BGD

pre 9 godina

Interesatno kako GSP ne trazi da se raskine ugovor sa Apeksom firmom koja je uvela bus plus sistem i ciji je zadatak prodaja karata i kontrola putnika. Otkako su oni preuzeli taj sistem od GSP tj prodaju karata , broj prodatih karata je drasticno opao a cene su drasticno povecane od kako je uveden bus plus sistem i jos su izmisljeni novi troskovoi za one koji nisu imali ranije markice, jer sada ako zele da se voze moraju pored cene za prevoz da kupe onu karticu od 40 dinara za 10 vozni ili onu plasticnu od cak 250 dinara.

nemam,nema,nemaju

pre 9 godina

Evo,da je karta 20 dinara na akciji,ja bih za 72 odmah kupila 3 karte.Ovako brate skupo.
To je kao da nemam stan,a nemam i hocu da ga kupim za 5000 evra,a pri tom zaradjujem 20000 mesecno.Jel ima za kredit?
Nema
Nema stan,nema kredit,nema karta :-)
Prestanite da vozite to je naj bolje resenje.Sto pre zaustavite prevoz,tim bolje.
I onako nisam od 2000-te izasla na izbore,ocekujem ove oko oktobra naj dalje,ako se ne dese i do maja

Vanja

pre 9 godina

Sto sindikat GSP ne predlozi gradskim vlastima Beograda da otputuju (posto cesto procitaom da su negde otisli u posetu nekoj prestonici...) do Talina, glavnog grada Estonije i pitaju tamosnje gradske celnike kako su omogucili besplatan gradski prevoz za preko 400 hiljada zitelja glavnog grada , drzave koja ima 1,3 miliona stanovika. Beograd ima 1,65 miliona stanovnika , drzava 7,2 miliona stanovnika a plate u evrima su nize nego plate u Estoniji i glavnom gradu Talinu.

Alex

pre 9 godina

Najbolje resenje za GSP je da svi koji rade u firmama koje se finansiraju iz budzeta prevoz zaposlenima uplacuju direktno u GSP , model koni je koriscen i ranije kada GSP nije bio u finansijskim problemima.
Dosli smo u situaciju u kojoj vecina zaposlenih u drzavnom aparatu putuje kolima na posao jer imaju primanja 100.000 dinara i primaju naknadu za prevoz , dok zaposleni u privatnom sektoru primaju 30.000 dinara i nemaju naknadu za prevoz.
Kome god platu daje drzava ili grad a radi i zivi na teritoriji grada Beograda uplacujte direktno markicu i GSP ce odlicno funkcionisati.

Pera Bandera

pre 9 godina

Ja placam mesecnu kartu. A pravo da vam kazem osetim se kao ovca kada vidim da se ljudi masovno svercuju. Jeste pojedinacna karta skupa, slazem se. Ali ja mesecnu za nezaposlene placam 1000 dinara i isplati mi se. Dnevno promenim bar cetiri prevoza, tako da me karta izadje max nekih 16-17 dinara

nuz net

pre 9 godina

Anticu,sindikalci lopovi,pozovite i popove mozda vam upali.Premijer je rekao stednja,Grandonacelnik potvrdio stednja,narod poceo da stedi i vama opet ne valja?
Proverite kolicinu alkohola koje je trebovao Gsp-BG?
Sto se tice obustave rada,mozete cim kupite sopstvene autobuse.Vasi autobusi,vasa volja.Sinisa Mali mora da se suoci sa sopstvenim delovanjem u ministarstvu& agencija za privatizaciju:
Napred,Rad,Trudbenik,Teleoptik,PKB,Beko,Kluz,IMT,IMR,Zmaj.Genex...
Mali uz Vlahovica i Cvetkovica su vedrili i oblacili u ministarstvu za privatizaciju,odnosno agenciji na "neciju inicijativu" su unistavali i prodavali u bescenje.
Putnici koji ne rade,koji ne primaju naknadu za nezaposlene,jasno je da nemaju karte,a da ne govorim o ovima sto ne primaju mesecima ili oni sto prime 20000 dinara,a treba komunalije da plate 7 000.

Redovan platiša

pre 9 godina

Rešenje prevoza i naplate istog vidim u sledećem predlogu.Para ima u budžetu čim se daju subvencije za GSP.Uzme se kredit od jedno 3 milijarde evra na grejs period od 10 godina.Za tih 10 godina izgraditi 3 metro linije u BGD koje će pokriti ceo grad uzduž i popreko.Uposlite domaće građevinske firme čime se postiče rast BDP-a.Sadašnje subvencije koje se daju GSP-u dati na otplatu rate za kredit.Naša fabrika vagona može da napravi vozove za metro koji će se integrisati sa postojećom železničkom i tramvajskom infrastrukturom.Kada se projekat završi,ukinuti 60 - 70 % bus linija čime se povećava protočnost saobraćaja na ulicama,na metro stanicama izdavati bilborde za reklame i poslovni prostor u zakup čime bi se podigli prihodi.Umesto goriva iz Saudijske Arabije,Rusije,... trošila bi se struja za metro koja se proizvodi u našim termo i hidrocentralama.Procenat zagađenja vazduha bio bi manji.Beograd bi bio metropola.E sad dolazimo do naplate karata. Jednostavno pri ulasku u metro da bi prišli peronu morate da otkucate kartu da bi Vam se otvorila rampa i da bi prošli kroz rotirajuće rešetke. Takav sistem postoji u mnogim metropolama sveta.Time bi naplata prevoza bila veća a ne bi bilo potrebe da postoje kondukteri i eto opet uštede na broju zaposlenih.Ja prevoz redovno plaćam jer radim kod privatnika koji ne toleriše kašnjenje na posao i ne smem da iskačem iz busa kad naiđe kontrola a slažem se da prevoz mora biti jeftiniji i bolji.E sad,treba neko i da se ugradi u cenu prevoza.

Ratko

pre 9 godina

Kakve su to priče "nema, nema". Ako nemaš za kartu, a moraš da se voziš, prodaj nešto, prodaj kuću, pa pošteno plati i vozi se. ja sam se zaposlio pre par meseci i kancelarija mi je dve stanice i nije mi žao da platim ni 200 dinara za kartu, a i plata mi to dozvoljava. Ali ja sam pošten čovek i pošteno plaćam.

Ivan

pre 9 godina

@(Vlada, 28. januar 2015 13:56)

Lepo neka državna preduzeća plate onda onu stavku na platnom listu "prevoz" na posao po tarifi gradskog prevoza a vi se vozite autom koliko vam je volja.

Garantujem da bi firme i uštedele kad bi svi koji žive gde javnog prevoza ima dobijali onoliko koliko je stvaran trošak.

dugogodisnji svercer

pre 9 godina

Sva čast jednom Nemanji na komentaru i smatram da je to glavni problem.Znaci pogledajte kolika je cena mesečnih markica u odnosu na naša primanja A pogledajte u drugim evropskim zemljama.Prosečna plata kod nas je oko 35000(moja) a prevoz 3500---a gazda privatnik ne uplaćuje za prevoz...U Nemačkoj je markica oko 50e A prosek plate 1900e...u Austriji je markica 20e aplata 2000e...i da ne nabrajam dalje.Kad bi gazda plaćao prevoz ja bih i kupio mesečnu markicu.Ovako se svercujem.Vozim se svakodnevno prevozom,menjam dva autobusa do posla i još dva nazad.Vozim se već 10 godina ako ne i više i za sve to vreme bilans je sledeći:kupio sam možda 20 karata ukupno,izašao iz autobusa 5 puta jer su kotrolori bili jako ljubazni i zamolili su me,inače mi i ne traže kartu jer imam 194 visine i 115 kilograma A u treningu sam.Čak i kad kažem da nemam kartu oni produže dalje.Zato što smatram da je država kriva što su plate tako male A prevoz preskup za nas standard mislim da je uredu da i država plaća prevoz jer lopovi po GSP-u sve proneverise.Zato ću ja nastaviti da se svercujem.Sve dok drzva ne natera privatnike da plaćaju doprinose,markice,i prijavljuju radnike koji rade na crno i spreče kradje i pronevere novca po državnim firmama neće nam biti bolje.

Otpor necete ni NAS u gasne komore

pre 9 godina

Udruzenje sindikata "svercera" Srbije usprotivilo se uvodjenju novog tarifnog sistema za javni gradski prevoz i najavilo otpor ako se njihov stav ne uvazi. Udruzenje je zatrazilo sastanak sa gradonacelnikom Beograda Sinisom Malim i premijerom povodom odluke o novim cenama gradskog prevoza i najavio "otpor" ukoliko dogovor ne bude postignut do 1. februara. "Bice otpora, ne sumnjajte. Oni bi radije da nas vide u gasnoj komori, ali nece uspeti". "Nece moci tako". Otpor ce biti "bezbedan po gradjane, ali bolan po vlast". Umesto Bus-plus kartica iz spilova karata izvuci jokera i kontrolorima pokazite "kartu koja menja sve ostale". "Isecite iz novina sliku premijera to je najjaci joker". 407 dinara godisnje je za sindikat "svercera" prihvatljivo. "Ono sto ne prihvatamo je raslojavanje i podela gradjana po kategorijama". Mi smo buducnost Srbije! U poslednje vreme gorivo je pojeftinilo tri puta, a da je znatno povecana cena karte. "To je apsurdna situacija, koja nema veze ni sa kakvom analizom, pokusacemo da se izborimo pred Ustavnim sudom, a ako ne, ici cemo i do Strazbura i kotisticemo sva demokratska sredstva". Gradska organizacija "svercera Beograda zahteva od Skupstine grada da primeni novi, pravedniji tarifni sistem gradskog prevoza. ISTA CENA ZA SVE! Pozivamo sve nezaposlene, studente, djake, volontere, zaposlene sa minimalnim primanjima ili bez primanja, penzionere, socijalne slucajeve, Rome i sve ostale opljackane gradjane da nam se pridruze.

Gspovac

pre 9 godina

@Nekad i sad... Ne treba lagati. Ja sam radio kao kondukter i kod Lekona, Qosikana, Luv-a, Miškomerca, Transprodukta...Niko nije imao klimu. Niko. Jedino su imali daleko bolje autobuse, jer je GSP bio pred raspadom, kada ga je gradska vlaST Vuka Draskovica svesno terala u ambis da bi ga rasparčali i prisvojili njegove delove. Na sreću nisu uspeli. Tada je karta vredela 3DM i svi smo se ubijali od para. I mi i gazde. Nema tog konduktera koji nije pušio žuti Vinston. Kasnije je stabilizovan dinar, uvedene su ponovo pretplatne karte i čarolija se ugasila. GSP je od 2000-te ponovo počeo da se diže iz pepela. Na sreću sirotinje.

fc

pre 9 godina

Ja i dalje ne razumem kako se ljudi voze bez karte pored toliko kontrola. Sta je problem sa kontrolama?
Ko nema kartu, napolje. Ko nema za kartu, moze biciklom, peske.
Ali ni prisilna kupovina preko preduzeca ne moze - ako ne zelim da kupim kartu, onda ne moze niko da mi je na silu kupuje.

Lik

pre 9 godina

Problem je u tome što su stranke na vlasti, kako one pre tako i sada od GSB-a napravili svoju prćiju pa tamo nagurali enorman broj zaposlenih. Nema drugog rešenja nego da se prevoz prepusti privatnim kompanijama pa da vidimo. Kao što je RtS puko tako će i GSB, jednostavno ova zemlja mora skroz da sagori u svojoj nemoći da bi se onda pravilo nešto novo.

Voajer

pre 9 godina

@ Nema sanse
Ti covece dotera svokm racunicom do minimum 5000 za prevoz. Ocigledno je da ga ne koristis, jer da ga koristis znao bi da postoji mesecna karta za 2/3 te sume.
Procitajh i cuh svakakve izgovore, a najcesci je onaj da se karta ne placa jer kvalitet usluge nije na nivou cene, pa se oni zbog toga voze dzabe.
Da li ste vi ljudi svesni da neplacanjem karte, vi srozavate nivo usluge onima koji ga placaju, po racunici GSP, 2 od 3 putnika se voze besplatno. Zato prevoz kasni, jer ulazi i izlazi mnogo vise putnika nego sto sto bi bilo normalno,a normalno je da se vozi onaj ko plati.
Ja kas odem u samopooslugu, neku robu kupim, platim, pa tek kad dodjem kuci, vidim sta sam kupio. Zamislite kad bih rekao , ove virsle necu da vam platim, jer mislim da ne vrede toliko koliko vi naplacujete i jednostavno izasao.
Bik koji sedi napisao objektivan komentar,odnos pluseva i minusa isti kao placenih i neplacenih putnika.
Nemam nista protiv da sve ide nizbrdo, jer ce to jedino uticati na to da se promeni vlast u Srbiji, ali budite fer pema svojim prijateljima i komsijama, pa ako su oni vec spremni da plate prevoz, omogucite im da se voze kao ljudi.
Ko ne placa svoje racune ,ne moze ocekivati ni njemu da plate ono sto mu pripada.

HAL

pre 9 godina

Nekada, GSB je dobijao uplate markica od velikog broja firmi (npr. od Vojske). E, onda se nešto "desilo", i umesto da novac ide u GSB, zaposleni su ga dobijali na ruke - rezultat, samo manji deo je stizao do GSB u vidu markica, a prodaja karata je bila još manja.
Potom su došli privatni prevoznici sa svojim kondukterima (lepa naplata) i još su, po ugovoru, od grada dobijali i dodatni bonus. Donekle, ovo stanje traje do danas, bez konduktera, ali je bonus još veći - proporcionalno više dobijaju po autobusu od državnog prevoznika (GSB).
Sledi uvođenje BusPlusa (kažu, dobio neku mnogo jaku nagradu kao najbolji sistem na planeti). Izmislili ga Turci - navodno, mi nismo u stanju. Što je još gore, turski sistem ima jednu veliku manu - nije sposoban da prebroji putnike ali - preskup jeste, jer - osim goriva, autobusi troše ogromnu količinu SMS poruka (šta mislite, odakle informacija gde se nalazi koji autobus).
Osim pomenutog, održavanje vozila je postalo još skuplje - potrebno je održavati GPS-GSM opremu, kao i preskupe "automate" za poništavanje karata. Tu su još i serveri koji skladište podatke o putnicima, položaj vozila i bog te pitaj čega sve ne, a o ljudima koji to sve opslužuju da i ne govorim. A gde je tu još mreža za dopunu kartica kao i njihova proizvodnja. Sve ovo pokriva privatna firma Apex u koju se slivaju sve uplate, a grad nema pojma koliko je to, jer verovatno nema prava za nadgledanje sistema.
Kada se na sve nadoveže stranačko zapošljavanje - jadna nam majka!

Dragan

pre 9 godina

Svi su krivi,samo oni koji bi džabe da se voze,e oni nisu krivi nizašta.Srpska posla.Platite,pa se vozite,i to je to.Nema ništa za džabe.Ako imate za rakiju,imate i za kartu.Država je dužna da obezbedi prevoz nama što plaćamo,a ovi što bi džabe da se voze,njih treba da uhapse,i naplate kaznu i sudske troškove.I,treba da hapse sve.Ne samo babe,dede i žene,nego i ove od 2 m i 100kg.Njih pogotovo,jer se oni najviše voze džabe,stalno nešto kukaju,a kartu u životu nisu kupili...

moje ime

pre 9 godina

Tokom 2015. situacija sa GSP-om mora da se resi.

Ili ce postati samoodrzivo ili ce se javni prevoz u Beogradu ugasiti(mozda ce ostati privatnici, nisam siguran).

Beograd sledece godine nece imati para da subvencionise gradski prevoz. Ne znam da li je ljudima to jasno.

Hamilton

pre 9 godina

Prevoz mora da se placa.Napravite cenu koja je prikladna dzepu gradjaninna Beograda. Ostatak za funkcionisanje prevoza iz gradske kase. Koliko kosta da kosta jer nigde na svetu prevoz nije rentabilan.Ne moraju sve pare iz Budzeta da idu za popravljanje komunalne infrastrukture za Beograd na vodi i nekom arapskom hohstapleru

Ovde ljudi pisu svasta od toga da prevoz bude besplatan ( sto ne postoji nigde) do komentara da se pune dzepovi nekoj privatnoj firmi. Da nema te firme verovatno ljudi misle da bi prevoz bio jeftiniji. Ko bi onda placao 300 kontrolora?

Marko

pre 9 godina

Slazem se da je karta preskupa za standard ali takodje nek ljudi shvate da mora da se plati voznja. Gde postoji besplatan javni prevoz? Ja mislim nigde. Ako nemas pare da platis autobus idi peske ili nemoj ici nigde. Kako mislite da GSP kupuje benzin, nove gume, nove delove, plate vozaca a da niko ne placa kartu?
Postavlja se i pitanje gde ti to ima da se vozis ako ne radis?
Hodaj, sedi kuci i trazi posao nema druge.

Bik Koji Sedi

pre 9 godina

Uopšte mi nisu ovi šibicari i jajare koji samo kukakju kako je prevoz skup i da "iz principa" ne daju pare privatnoj firmi koja naplaćuje prevoz. Pri tome svima su džepovi puni mobilnih telefona, svi vukljaju laptopove, žene kese prepune namirnica, svi su dobro odeveni... Ja spadam u grupu idiota koja prevoz redovno plaća. I meni je prevoz skup i radije bih te pare potrošio na nešto drugo. Prevoz je roba kao i svaka druga, a ja svu robu plaćam jer nisam jajara da kradem. Sve ove "revolucionare i pametnjakoviće" koji ne plaćaju prevoz "iz principa" samo bih pitao da li prilikom izlaska iz samousluge robu plate ili protrče pored kase ne vadeći novčanik iz džepa? Da li plaćaju račune za mobilni, infostan, struju, da li plaćaju porez, da li obuću i odeću plaćalu ili kradu? Njihov adut je da neće da plaćaju prevoz privatnoj firmi. Pa i hranu, odeću, obuću plaćaju privatnim firmama. I lažu da bi plaćali kada bi karte bile jeftinije. Jajare, pilićari i šibicari uvek ostaju samo to i ništa više. A očekuju da ih voze novi, čisti, klimatizovani autobusi. Očekuju odmorne i lepo raspoložene vozače. Treba samo još da zatraže stjuardese koje će ih nuditi osvežavajućim napicima i sendvičima. Beda od naroda.
P.S. A i vi ne budite jajare i objavite i drugačije mišljenje od kolektivnog lamentiranja i cviljenja.

Ratko

pre 9 godina

Kakve su to priče "nema, nema". Ako nemaš za kartu, a moraš da se voziš, prodaj nešto, prodaj kuću, pa pošteno plati i vozi se. ja sam se zaposlio pre par meseci i kancelarija mi je dve stanice i nije mi žao da platim ni 200 dinara za kartu, a i plata mi to dozvoljava. Ali ja sam pošten čovek i pošteno plaćam.

Aleksandar

pre 9 godina

Ja vidim da se ovde mnogi žale na odnos cena-standard. Previsoka im cena. Onda neka se spusti cena na 30 dinara i izvezu one limene kutije sa tapaciranim sedištima sa 2cm prašine koji su saobraćali pre 20 godina, lož ulje da se sipa pa da furnja na sve strane na putnike koji čekaju u patikama od 12000 bez 70 dinara za kartu.
E to je kvalitet za 30 dinara koji smo drage volje zaboravili kada su se pojavile klime a fića otišao u staro gvožđe.

Gazda Cvetko

pre 9 godina

Razmazeni Beogradjani nece da plate kartu, sramota. U Kragujevcu cena pojedinacne karte kosta 60 dinara kod konduktera. Ko nece da plati zove se policija bez pardona. A cene mesicnih su iste kao kod vas.

Petar

pre 9 godina

Ljudi,ovo nije bas normalno,jel kad udjete u prodavnicu i nesto koristite iz nje,morate to i da platite na kasi,ne razumem koji je ovde problem sa placanjem prevoza??Ako nemas para ne koristis prevoz,ides peske,ako nemas para za lepu,finu cokoladu,ne kupis,cutis,ne krades iz prodavnice.E ,ovde je ista prica,nemas para,ides peske,imas para,platis kartu.E ako se vozis i ne platis,ti onda krades GSP,tj. krades u hipermarketu,tamo te izmlati obezbedjenje hipermarketa,ovde kontrola sa komunalcem!!

braca

pre 9 godina

Navikli gradjani karte da ne placaju. Dok je bilo Naftagasa gsp nije placao gorivo bas kao i vecina fabrika u nasoj zemlji,zbog toga je naftagas bio gubitas. Medjutim od kad je NIS privatizovan gorivo mora da se placa,a vidi i naftagas (Gasprom) poceo pozitivno da posluje. Beogradjani molim vas placajte karte ili jos bolje terajte biciklove, zdravije je i necete cesto osecati vonj na koji se zalite kada se vozate gradskim prevozom.

sale

pre 9 godina

Rešenje iz Hrvatske(ZG): ulaz samo na prednja vrata, validacija karte pred očima vozača. Ako putnik nema kartu, autobus stoji dok putnik ne izađe.

Alex

pre 9 godina

Najbolje resenje za GSP je da svi koji rade u firmama koje se finansiraju iz budzeta prevoz zaposlenima uplacuju direktno u GSP , model koni je koriscen i ranije kada GSP nije bio u finansijskim problemima.
Dosli smo u situaciju u kojoj vecina zaposlenih u drzavnom aparatu putuje kolima na posao jer imaju primanja 100.000 dinara i primaju naknadu za prevoz , dok zaposleni u privatnom sektoru primaju 30.000 dinara i nemaju naknadu za prevoz.
Kome god platu daje drzava ili grad a radi i zivi na teritoriji grada Beograda uplacujte direktno markicu i GSP ce odlicno funkcionisati.

amater

pre 9 godina

ja ne znam nikog ko ima malo para, a da ne placa kartu, ali zato znam jedno pet njih koji imaju razne izgovore da ne plate, a imaju redovno uplacen prevoz... ne znam... ja bih prema njima bio jos gori nego komunalci...

Nikola

pre 9 godina

Izgleda, samo smo mi Suboticani mutavi, sto svi placamo karte! (Subotican, 28. januar 2015 15:11)

Niste, tako je i u svim drugim gradovima u Srbiji. Oni koji nemaju para da plate kartu, idu pesice. Ljudi koji zive na 30-40 minuta hoda od posla, prevoz i ne koriste. Sve ovo je naravno nezamislivo prosecnom Beogradjaninu, on ceka autobus 15 minuta da bi se vozio dve stanice, da je isao pesice stigao bi za 10. Gradski prevoz za njega mora da postoji, autobusi moraju da budu novi, cisti i klimatizovani, da idu na 5 minuta da bi platili kartu. A platice ako kosta 30 dinara jer ovo je mnogo. Naravno, i kad je bila 30, dobar deo njih nije placao, razlog se uvek nadje.

real-licimurista

pre 9 godina

Pa ljudi ajmo onda tako i u prodavnicu, ionako nije krivično delo ako odneseš 10-ak hiljada vrednosti, mala plata, treba, molim lepo. A što je mala plata? Zašto se malo daje državi? Pa navikla 'elita' mudrih privatnika da zarađuje na svemu bar x2! Nego lepo svi u sindikat, pa štrajk za minimalnu cenu rada, ako ćemo realno ajmo onda realno.

Voajer

pre 9 godina

@ Nema sanse
Ti covece dotera svokm racunicom do minimum 5000 za prevoz. Ocigledno je da ga ne koristis, jer da ga koristis znao bi da postoji mesecna karta za 2/3 te sume.
Procitajh i cuh svakakve izgovore, a najcesci je onaj da se karta ne placa jer kvalitet usluge nije na nivou cene, pa se oni zbog toga voze dzabe.
Da li ste vi ljudi svesni da neplacanjem karte, vi srozavate nivo usluge onima koji ga placaju, po racunici GSP, 2 od 3 putnika se voze besplatno. Zato prevoz kasni, jer ulazi i izlazi mnogo vise putnika nego sto sto bi bilo normalno,a normalno je da se vozi onaj ko plati.
Ja kas odem u samopooslugu, neku robu kupim, platim, pa tek kad dodjem kuci, vidim sta sam kupio. Zamislite kad bih rekao , ove virsle necu da vam platim, jer mislim da ne vrede toliko koliko vi naplacujete i jednostavno izasao.
Bik koji sedi napisao objektivan komentar,odnos pluseva i minusa isti kao placenih i neplacenih putnika.
Nemam nista protiv da sve ide nizbrdo, jer ce to jedino uticati na to da se promeni vlast u Srbiji, ali budite fer pema svojim prijateljima i komsijama, pa ako su oni vec spremni da plate prevoz, omogucite im da se voze kao ljudi.
Ko ne placa svoje racune ,ne moze ocekivati ni njemu da plate ono sto mu pripada.

Dragan

pre 9 godina

Svi su krivi,samo oni koji bi džabe da se voze,e oni nisu krivi nizašta.Srpska posla.Platite,pa se vozite,i to je to.Nema ništa za džabe.Ako imate za rakiju,imate i za kartu.Država je dužna da obezbedi prevoz nama što plaćamo,a ovi što bi džabe da se voze,njih treba da uhapse,i naplate kaznu i sudske troškove.I,treba da hapse sve.Ne samo babe,dede i žene,nego i ove od 2 m i 100kg.Njih pogotovo,jer se oni najviše voze džabe,stalno nešto kukaju,a kartu u životu nisu kupili...

Ernesto

pre 9 godina

Smanjite cenu karte na 33 dinara iliti 3 za 100. Svi ce da placaju, cak i da pola putnika plati bilo bi isplativo. Cena od 72 je potpuno pogresna logika i politika, i necemo da placamo i nemamo.

Inace ovo je najskuplja cena karte za prevoz u odnosu na standard ikada.

Alex

pre 9 godina

Samo vi obustavite saobraćaj, pa će i ono malo ovih što vam plaća da prestane. E onda ćemo tek da vidimo šta ćete. Sram vas bilo, svugde se prvo pruži usluga propisanog kvaliteta pa se onda plaća. Dobrodošli u kapitalizam.

zoran

pre 9 godina

Pošto su sve to produkti komunizma, sa čijim se kretenizmima, idiotlucima, opštim neradom i ostalim loženjima, a o zločinima i da ne pričamo, ova zemlja, koja nikada nije želela da izađe iz Jugoslavije i napadala ostale SFRJ republike, sada nezavisne zemlje, zbog njihove želje da budu nezavisne, dakle, zemlja koja nije želela svoju samostalnost, potrebno je početi sa otvaranjem dosijea i raskrinkavanjem Vojno bezbednosne agencije. E tek tada će ljudi početi da plaćaju GSP!

Vlada

pre 9 godina

Radim u državnom preduzeću i godinama idem kolima na posao. NEĆU da mi firma daje BUS-PLUS karticu za prevoz. Ne treba mi. Ne koristim usluge GSP-a. Neka ga plaća onaj koji ga koristi. Uđite u gradski prevoz i kontrolišite karte. Nemojte uzimati reket od državnih firmi. Glasaćemo drugačije drugi put. I nisam siguran da je zakonito favorizovati jednog prevoznika. Šta ćemo sa taksistima ili mini-busevima.

Nema sanse

pre 9 godina

Smanjite cenu karata i prilogodite je duzini voznje. 73 dinara za jednu, dve ili cak tri stanice? Ili 90 dinara za sat i po vremena - pa to je jos gore. Znaci 90 din do posla i 90 nazad, 180 dinara dnevno samo za sljaku = 900 din nedeljno = 3.600 din mesecno. SAMO DO POSLA I NAZAD, znaci realno to je 5,000 mesecno za prevoz ili 20 posto mesecnog licnog dohotka.

Stefan

pre 9 godina

Kada bi penzioneri placali mesecnu kartu onda bi gsp funkcionisao normalno. A ovako ocekujete od zaposlenih i studenata da finansiraju gsp. U beogradu imate vise penzionera nego studenata i zaposlenih zajedno koji koriste gsp.

Hamilton

pre 9 godina

Prevoz mora da se placa.Napravite cenu koja je prikladna dzepu gradjaninna Beograda. Ostatak za funkcionisanje prevoza iz gradske kase. Koliko kosta da kosta jer nigde na svetu prevoz nije rentabilan.Ne moraju sve pare iz Budzeta da idu za popravljanje komunalne infrastrukture za Beograd na vodi i nekom arapskom hohstapleru

Ovde ljudi pisu svasta od toga da prevoz bude besplatan ( sto ne postoji nigde) do komentara da se pune dzepovi nekoj privatnoj firmi. Da nema te firme verovatno ljudi misle da bi prevoz bio jeftiniji. Ko bi onda placao 300 kontrolora?

kanadski_nacin

pre 9 godina

Primer iz Kanade - ulaz je samo dozvoljen na prednja vrata i autobus ne krece dok svi ne plate. To je to, i vala svako placa i niko se ne zali. Karta je oko 2.5 dolara a prosecna plata (u ovom gradu) oko 1500-2000 nakon poreza.

fc

pre 9 godina

Ja i dalje ne razumem kako se ljudi voze bez karte pored toliko kontrola. Sta je problem sa kontrolama?
Ko nema kartu, napolje. Ko nema za kartu, moze biciklom, peske.
Ali ni prisilna kupovina preko preduzeca ne moze - ako ne zelim da kupim kartu, onda ne moze niko da mi je na silu kupuje.

Buco

pre 9 godina

Ja se secam kad sam dosao u beograd pre 12 godina i kada sam kupio kartu za prevoz od 12 dinara i pivo od 21 dinar. Sada je karta 92 a pivo 50. Ukinite prevoz, bolje mi je dva piva pa peske:)

Marko

pre 9 godina

Slazem se da je karta preskupa za standard ali takodje nek ljudi shvate da mora da se plati voznja. Gde postoji besplatan javni prevoz? Ja mislim nigde. Ako nemas pare da platis autobus idi peske ili nemoj ici nigde. Kako mislite da GSP kupuje benzin, nove gume, nove delove, plate vozaca a da niko ne placa kartu?
Postavlja se i pitanje gde ti to ima da se vozis ako ne radis?
Hodaj, sedi kuci i trazi posao nema druge.

Nekad i sad

pre 9 godina

Krajem 90-ih Beograd je dobio prve privatne prevoznike. Kod njih naplata karata je bila 100%. Zbog cega?
1. Svako vozilo je imalo konduktera koji je naplacivao karte na ulazu u vozio.
2. Svako vozilo je bilo klimatizovano, relativno dobro izolovano od buke motora, imalo je tapacirana udobna sedista, i svako ko je usao imao je gde da sedne i uglavnom da slusa muziku sa CD-a ili neke radio stanice.
3. Maksimalno se postovao vozni red jer u interesu prevoznika koji ne dobija subvencije je u toku dana preveze sto vise putnika a za to je potrebno da sto pre dodje do odredista i da putnici budu zadovoljni.

Takav nam javni gradski prevoz treba umesto ove hostaplerske anarhije koju imamo danas.

Mita

pre 9 godina

Ja placam kartu,a vozim se kao da ne placam,znaci u startu sam budala koja placa.I,sada po njima treba moj problem da bude naplata karata?!Ako ne znaju kako da naplacuju karte neka idu,jer mi koji placamo ispadamo budale.Em,placam posteno,jos mi i prete ukidanjem GSB-a jer drugi ne placaju.Pa,jel to moj problem?Jer ja trebam,osim sto placam da i uterujem dugove,a oni da lade.....?

moje ime

pre 9 godina

Tokom 2015. situacija sa GSP-om mora da se resi.

Ili ce postati samoodrzivo ili ce se javni prevoz u Beogradu ugasiti(mozda ce ostati privatnici, nisam siguran).

Beograd sledece godine nece imati para da subvencionise gradski prevoz. Ne znam da li je ljudima to jasno.

vozd

pre 9 godina

Dve stvari morate da shvatite:
1.Ne mozete naterati firme da uplacuju prevoz zaposlenima,jer ne voze se svi zaposleni gradskim prevozom,jedino ako planirate da uslovite da moraju da se voze GSP-om.
2.Cene karata su previsoke za nas standard! Karta je bila 73 dinara pa je bila slaba prodaja,od 1 februara ce biti 90 dinara,iako vazi sat i po vremena,preskupa je za gradjane koji zive jako tesko!

Nemam, a i da imam - odakle mi?

pre 9 godina

-Narod ce platiti pojedinacnu kartu od 19 - ali ne i od 29 dinara, a kamoli od 73 ili 89 dinara. Prosto - nema! Tako da vam je mnogo bolje uvek da vam neko otkuca 20 x po 19 dinara nego li 20 puta po 0 dinara.
Znam da vam je to tesko da ukopcate, ali je tako.

-Kako mislite da penzioner placa 400 godisnje tj. 30 din mesecno, a nezaposleni i studenti 1200 mesecno? Po kojoj logici ste to zakljucili da to moze zumbuli?

-Mesecna karta za zaposlene je preskupa u odnosu na nivo prevoza i nivo plata.

Kad ovo ukopcate i dozovete se pameti, a tesko da ce do toga doci jer niti imate male plate, niti iza zatamljenih stakala i vrelih noci u satenu u okovima od svile znate sta je to narodna muka, e kad biste shvatili stavili znali bi da pojedinacna karta mora da bude 19 din. - i svi ce placati.

Mesecna za studente i nezaposlene od 600 dinara - i svi ce placati.
Smanjite karte za zaposlene i stavite da penzioneri moraju placati, jer sto ne bi oni placali kad imaju vece prihode os studenata i nezaposlenih?!

Prema tome, kad se dozovete mozgu i posetite planetu Zemlju imacete i naplatu od skoro 100%, relaksiran odnos sa narodom, mada to vas i ne zanima, ali eto...
Da li treba da se desi nesto strasno u prevozu da biste se prizvali pameti?

Bojan

pre 9 godina

Zaista je vreme da se prestane sa svakodnevnim zlostavljanjem stanovništva Srbije vestima o gradskom prevozu u Beogradu. Nek gradska vlast donese ogluku/propis kojim će kroz infostan naplaćivati GSP taksu ili nek smisli način ako nije u stanjju da naplatu karata uspostavi, ovo je ogledalo nesposobnosti! Ako gradski "oci" nisu u stanju da građanima pruže odgovarajuću uslugu gradskog prevoza, šta jesu u stanju da urade!?

MT

pre 9 godina

Hoće li mi neko objasniti zašto ih onda pored privatne firme finansiramo iz budžeta? Saopštenjem ovog Samostalnog kaubojskog sindikata (predlažem zamenu autobusa konjima ili taljigama - na konju nema švercanja samo vozač jahač i putnik)samo su izazvali novu i još težu salvu gneva, besa i mržnje. Ne radi se to tako, ali to za par godina nisu shvatili. Nije ih briga što ima sve više napada na kontrolore i vozače, oni su ionako samo potrošne stvari, važno je oteti novac pa gazi (to im je u opisu posla). Na ovakav način neće napraviti profit - kakva gomila bezveznjakovića.

Nikola

pre 9 godina

Pa vi lepo povećajte na sve svoje troškove broj policajaca i brojača u svom jadnom gradskom prevozu, obavezno cenu karte jer ovo nije dovoljno i obezbedite bolju opremu za batinanje naroda. Sram Vas bilo.... činjenica je da mora da se menja nešto u samom GSP a ne u narodu... lešinari

Dete iz komsiluka

pre 9 godina

Neki izvori tvrde da pojedini zaposleni kradu delove.
U toku voznje do garaze ih pobacaju, zapamte lokaciju i vrate se kasnije po njih.
Srecnici su napravili kuce od tog lepog biznisa.
Verujem da su i u drugim JKP slicne operacije popularne.
A gulija sto radi za 25000 RSD kod privatnika neka placa.

Mika

pre 9 godina

Da li im je neko rekao da se sve manje kupuju mesečne karte za prevoz, jer je sve manje ljudi zaposleno? Od onoga što je zaposleno, sve je više onih koji su zaposleni "na crno" ili "sivo", tako da od povlastice za GSP nema ništa.
Ljudi se dovijaju kako znaju, jer na posao moraju a nisu blesavi da od minimalca daju tri hiljade dinara mesečno za GSP, odbijajući deci od usta.

Pavle

pre 9 godina

Gradski prevoz je mnogo lošiji, a i mnogo skuplji sa ovom vlašće.Gradska vlast je vratila neke krševe od autobusa i njima preplavila grad.Cena
gradskog prevoza je mnogo veća od cene koja je bila dok je Djilasova vlada upravljala gradom.Maltretiranje i siledžijske pokušaje da se penzioneri uteraju u 4 razreda po kojima plaćaju prevoz neću ni da komentarišem, ali da je bilo pameti sa takvim predlozima se nebi ni išlo u javnost.
Sve u svemu, ova gradska vlast je sastavljena od neznalica i što ih pre oteramo na izborima, pre će mo se kutarisati bede, koja nam je sa ovima izvesna.
"Pedala" naprednjaci...

Pera Bandera

pre 9 godina

Ja placam mesecnu kartu. A pravo da vam kazem osetim se kao ovca kada vidim da se ljudi masovno svercuju. Jeste pojedinacna karta skupa, slazem se. Ali ja mesecnu za nezaposlene placam 1000 dinara i isplati mi se. Dnevno promenim bar cetiri prevoza, tako da me karta izadje max nekih 16-17 dinara

smrtfasizmu

pre 9 godina

pa sto ste dozvolili da vam naplatu vrsi privatna firma koja nema veze sa vama? svima lose, i vama i nama. bice da je njih par u celoj akciji proslo $dobro$

Aleksa

pre 9 godina

GSP ima izmedju 12000 i 13000 zaposlenih,penzioneri se voze djabe,znaci mora ju da finansiraju zaposleni koji kod privatnika imaju platu do 25000 dinara.

D.POPOVIC

pre 9 godina

1. Zasto je ista cena prevoza za onoga ko se vozi 1, 2, 3, ... ili 25 stanica? Uvedite cenu prevoza koja je manja od 73 dinara proporcionalno broju stanica koje putnik predje u vozilu u odnosu na ukupan broj stanica (maksimalno 3 dinara po jednoj stanici) tako da putnik placa prevoz tacno onoliko koliko ga koristi umesto da mu propada izmedju 4% i 96% para kojima placa prevoz. Naravno, to bi podrazumevalo validaciju karata prilikom ulaza i prilikom izlaza, kada bi validator na saldo kartice upisivao "kusur".

2. Zasto je ista cena prevoza za onoga ko sedi i ko stoji u vozilu?! Voznja stajanjem je neuporedivo nizi nivo usluga u odnovu na voznju u kojoj putnik ima udobno sediste i morala bi biti najmanje 66% jeftinija od voznje kada se sedi za isti broj stanica.

3. Zasto cena prevoza u periodu maj-septembar u neklimatizovanom vozilu ista kao cena u klimatizovanom? Takodje radi se o neuporedivo nizem nivou usluge i cena bi morala biti najmanje za 50% niza od voznje u klimatizovanom vozilu za isti broj stanica i isti polozaj u toku voznje (sedenje / stajanje).

4. Zasto putnik nema pravo na obestecenje u vidu nize cene prevoza ukoliko vozilo nije na vreme doslo na njegovu stanicu i/ili nije uopste doslo na stanicu i/ili nije na vreme doslo na odrediste?! Nedopustivo je da ako vozilo ide na vreme ili kasni to nema nikakvog uticaja ni na cenu prevoza ni na platu vozaca. Niko od nas nije nasao vreme na ulici i niko nema pravo da ga uzurpira prema sopstvenom nahodjenju.

džigi - bau

pre 9 godina

Umesto što renovirate Tramvajsku infrastrukturu I bacate pare, proširite trolejbuse.Tramvaji su prevaziđeni I skupi,retko ko ih I dalje širi već prelazi se na Metro...ali pošto za njega nema para tu je Trolebus.Zašto nema linije po N Beogradu,Zemunu,Borči ?Pare koje ste bacilli na Vojvodu Stepu (dobiće te samo kolaps)Jeftinije bi prošli sa Trolebusima I imali bi po 2 trake u oba smera.Mislim da se I šine uvoze .Koj će nam I Smederevo?

sofija

pre 9 godina

GSP ima izmedju 12000 i 13000 zaposlenih,penzioneri se voze djabe,znaci mora ju da finansiraju zaposleni koji kod privatnika imaju platu do 25000 dinara.
(Aleksa, 28. januar 2015 19:16)

@ Hoćete li više prestati sa tim besmislenim napadima na penzionere? Ti starci i starice su zaradili svoje penzije, nakon više decenija rada, i nije svako proveo radni vek u fotelji, mnogi su se još kako pomučili. Dok su radili oni su plaćali prevoz, i nije pravo da plaćaju i sada. Budimo makar malo humani, nisu svi penzioneri buržuji. Nisu nam krivi stvari ljudi sto gradska vlast i GSP nemaju grama razumevanja za svoje sugrađane, već nam deru kožu s leđa ovim zelenaškim cenama karata. Karte su preskupe, i nije tačno da su sve neplatiše šverceri, jer svako voli da se vozi na miru, a ne da iskače na svakoj stanici kada ugleda kontrolu, ali ljudi nemaju ni za 'leba. Nema svako astronomsku platu, nije svakome redovna i zagarnatovana. Da li to neko može da razume? Žalosno je što svako gleda svoj interes, i zato nismo u stanju da se borimo za opšti, već svako može da nas maltretira. Predstavnici grada i GSP bi trebali da stave prst na čelo, da poslušaju svoje sugrađane, da nađu zajedničko rešenje, a ono jednostavno i zove se - jeftina karta.

Haha

pre 9 godina

Ako svi beogradjani krenu pesaka i kolima, onda GSP-a nece biti, pa ce mnogi zavrsiti na ulici. Da li sindikati mozda razmisljaju i o tome? Da li mozda razmisljaju i o firmi Apex koja vrsi naplatu i pljacka GSP?!? Sredite se prvo interno, pa pocnite malo da perete te autobuse, pa onda ocekujte nesto od naroda.

Ana

pre 9 godina

Imam da platim, ali necu. I ne mozete mi nista. Od kad ste uveli ovu budalastinu, nijednom nisam otkucala kartu. Nijednom. A svakog dana idem na posao. Ja da finansiram dzabalebarenje, kradju i nesposobnjakovice bilo koje boje, rase, vere i partije necu.

Straitjacket

pre 9 godina

Ne vozim se autobusima, ipak vidim da ih ima raznih, od šklopocija do niskopodnih duplih. Ako je prevoz autobusom neka vrsta usluge za koju bi trebali dati novac, onda bi trebali imati i izbor u kom "luksuzu" želite da se vozite, nešto kao taxi, za moje pare vozim se u udobnim novim limuzinama u krševe ne ulazim.

Ono što me zanima u stvari je da li je ista cena prevoza i za krš i za normalan nov autobus?

majstor Zivota

pre 9 godina

Evo predloga...ponovo uvedite konduktere i smanjite cenu karte. I jos cete imati jednog coeka po autobusu, necete morati da ih placate da idu u grupama....i mozete Apex da posaljete u tri lepe....

osećam neku vrstu odvratnosti

pre 9 godina

poruka za sindikat..... zašto niste krenuli u štrajk zbog bus plusa? Ko ovompajacu dozvoljava da se na ovakav načinobraća grđanima. Privatnu firmu ne želim da vidim kako obavlja posao u JP-u.
Samo nemoj neko da se javi i kaže kako GSP nije mogao da uvede takav sistem.
Ukoliko privatnik uzima 10% karta može da pojftini za toliko.
Neću da kupujem nikve doplatne karte od 40 i 250 dinara, jer ne plaćam ni kolica i korpu kad uđem u prodavnicu. Patako ne želim da plaćam dodatnu kartu kako bi kupio kartu za prevoz.
Cena goriva nikad niža, GSP je oslobođen od akciza. Tako da je vaša karta skupa i preskupa. To znači da imate višak zaposlenih, .....

P.S Ne zaposlen sam DOBIO SAM OTKAZ.... DA LI VI ZNATE ŠTA ZNAČI NEMAM. Dajte mesečnu kartu od 500 din i nema problema, pod uslovom da izbacit bus plus odnosno privatnu firmu sa jednim zaposlenim. Pljunite me u čelo ako je taj jedan zaposlen znao bilo šta oko sistema kakv je bus plus i način na koji je on napravljen i kako radi.

да да

pre 9 godina

Ееее досадише и Богу и народу. Стално она радикалска реторика претњи ! Ђиласе врати се све ти је опроштено !!!

Besplatan prevoz

pre 9 godina

GSP se 75 procenata finansira iz budzeta, a 25 procenata se ostvaruje od karti sa kioska. Napravite model da prevoz bude 100 procenata besplatan. Ukinite konrolu i BUS PLUS odeljenje i to je sasvim dovoljno za besplatan prevoz.

Sasa

pre 9 godina

Poslusaj samo srcrparajucu pricu o vozacima i "nedovoljnim sredstvima za zivot". Pa on je neskolovan i ima po 50000-60000 platu, a sta cemo mi koji smo visokoobrazovani i radimo za 25000. I jos od tih para da damo 3200 din za prevoz, a penzionercima je mnogo 400 din godisnje. Pritom da se razumemo, vozac ima veoma odgovoran posao i treba da ima dobru platu, ali nemoj mi tu pricu kako su njima plate male i spajaju krak s krajem, jer mi ostali postajemo malo nervozni. A ovom iz sindikata bih porucio da se on po pitanju prevoza ne pita nista, nego sta kaze vodja.

Dragan

pre 9 godina

Ljudi pa ne postojimo mi radi gradskog prevoza vec on postoji radi nas. Mogli bi ih lepo podsetiti na to. Mesec dva tri, sad kad krene lepse vreme ici na posao ili skolu biciklom ili kolima, bojkotujmo ih sasvim. E kad pocnu ga ih otpustaju i budu pred zatvaranjem firme( ionako su puni viskova i u bus plusu i gsp-u ) ,drugu ce oni pesmu pevati. Ima bez problema da smanje cenu karte na 20 dinara i da jos pricaju kako imaju lepu zaradu.

Saki

pre 9 godina

Smesni ste, Djilas lopov a vi? Umesto kontrole koja muskarcima bez karte ne sme a da kaze, jedino zenama-nepravda.Pa uvedite u svaki autobus kontrolora i resen problem a ne prosipajte neke price, uvedete kontrola i ko ima pare vozice se, ko ne nece.

Roary

pre 9 godina

Stvari sa gradskim prevozom izlaze na čistac, tako bar izgleda. Očito je da su ovo poslednja sredstva prinude u dresiranju građana od strane gradske SNS vlasti. Kako stvari stoje, njihova politika vezana za prevoz doživljava kolaps. Jer ne slušaju građane. Šta oni imaju da kažu o tome. Ali nijednu stvar nisu poslušali, kao da je to učinjeno sa namerom. Ova poslednja namera, da apelom "sindikata", a vidimo i pretnjama, utiču prvo na građane a onda i na državu da izmenom propisa prinudi firme na kupovinu karata nema izgleda na uspeh.
Kao da ne vide da je problem do njih a ne do nas građana.
Cenovna politika je katastrofalna, i očito ja da tu nema struke već politike. Red vožnje se ne poštuje, transparentnost o ostvarenju reda vožnje ne postoji, pa mi ni ne znamo šta u stvari plaćamo. Jer, meni je potrebno da me prevoz u pola osam preveze do posla do osam sati, i posle četiri da me vrati kući, sve u svemu 5+5 km dnevno. No, ako ja čekam na autobus od 20 minuta do pola sata a frekevencija u špicu mu je 4 minuta, o čemu mi ovde pričamo? Tu se odmah vidi da na jedan autobus nedostaju bar četiri. To bi moglo da se protumači da prevoz radi sa 20% kapaciteta ili pet puta manje od predviđenog. Što opet znači da nas građane neko debelo potkrada. Dobra stvar je što više ne mogu da se vade na gužvu u saobraćaju, bar na liniji koju koristim jer gužve tu nema. Pa se sve kristalno jasno vidi. Mislim da SNS u gradu a i državi, ima vremena do jeseni, a onda će da sledi otrežnjenje građana...

cyb

pre 9 godina

Pa da li zna ovaj nesretnik da je 1994 godine i pored ratova i sankcija sve su firme radile.....A onda nije skoro bilo privatnih firmi nego su sve jos bile drzavne i drustvene....pa normalno je da su onda svima i placali te karte za prevoz....S tim sto su onda karte bile jako jeftine jer je bila inflacija i prakticno su bile bezvredne...

Besno, bahato, nevaspitano = Srbija

pre 9 godina

A kakva je evropska praksa ? Placanje prevoza,kao i topli obrok, su ostatci socijalizma koji su izmisljeni da bi se prakticno povecala neto plata jer se na njih ne placaju dazbine ! Toga u Evropi nema, dobija se plata a ti vidi kako ces da se pojavis na poslu, busom, kolima ili podmornicom.
To prakticno znaci da ovi kvazisindikalci traze deo plate svih zaposlenih u Bg.

abraksas89

pre 9 godina

Cena karte treba da bude 30 dinara. Videcete kako bi svi kupovali, prvo zato sto bi ih bilo sramota da nemaju tako jeftinu kartu, drugo ne bi morali da se strecaju i plase od kontrole i da gledaju na svakoj stanici dal ulaze. Ja se uglavnom svercujem, samo do fakulteta napred-nazad moram da promenim
4prevoza-280din. Nedavno sam bio u Pragu i cene karata su iste kao i kod nas, a poredite samo njihov metro, tramvaje i standard sa nasim.

muamua

pre 9 godina

@vlada ,a zasto bih ja tj od mog poreza tebi placao skuplji prevoz??? Ako gsp ima ponudu za tvoje preduzece koje je jeftinije od love na ruke ja sam za to...sto da mi se odbija od plate za tvojih 4000din kad moze samo 2000

brana

pre 9 godina

Nije vama problem naplata karata nego lopovluk prošlih i sadašnjih.Što jedna kokoška može da raščeprka to njih pet sa metlama ne mogu da počiste.

patuljasti snaucer

pre 9 godina

ovi su neverovatni, zive od gradjana, tj od njihovih para koje pune budzet, a iste te gradjane ucenjuju! vreme je da radi motka

Nemanja

pre 9 godina

Ovako, morate znati da je prevoz u JGP socijalna kategorija. Treba da znate da karte u autobusu su najskuplje ne zbog dranja korisnika, nego da bi se izbeglo zadržavanje vozača i vozila na liniji, kao i zapošljavanje konduktera. dakle, cilj je da se karte ne kupuju u vozilu zbog realizacije reda vožnje. Ako se poremeti red vožnje, potrebno je više vozila, pada kvalitet usluge jer se više korisnika vozi u jednom vozilu, a drugo bude neiskorišteno i sl. Jedinica posmatranja u analizi javnog prevoza nije pojedinac već domaćinstvo. U tom domaćinstvu od prosečno 4 člana imamo sl. situaciju. Ako dvoje rade, sa prosečnom platopm od 35.000 dinara, to je 70.000 RSD. Od toga je potrebno izdvojiti za mesečne karte 4*3,500 = 14.000 dinara, a što je 20% od primanja. U Austriji je mesečna karta 20 € = 2468 RSD ili ti za celu porodicu 9872,8, abudući da je prosečna plata u Aus 2.000 € odnosno za dva člana primanja iznose 493.640 RSD ili ti karte učestvuju u kućnom budžetu sa 2%. Mislim posle ove računice da je jasno zašto ljudi ne plaćaju karte. Drugo, kao socijalna kategorija GSP se u A finansira sa 30% subvencija a u SRB sa 50%. U A se ne krade gorivo, rezervni delovi, oprema, a u SRB su mnogi tako vile sagradili. Treće, tamo jedan zaposleni zaslužuje svoju platu, a ovde je pola administracije beskorisno. Rešenje je dati sva vozila koja se rashoduju na tender privatniku da on uzme taj polazak. Time smanjiti troškove servisa, nabavke. Višak otpuštati, a vozači kod privatnika.

Aussie

pre 9 godina

19 miliona dinara mesecno? Pa za sta i za koga imate 6000 zaposlenih? nemate sigurno vise od 3000 vozaca, sta radi 3000 administrativaca? I cene nafte padaju, a vi drzite cene kao da se vozimo i svi imamo mesta da udjemo u autobus, ili jos da ne pomisljam, da mozda sedemo u njemu... Da ste uradili ono sto ste najavili, uvesti pretplatne karte penzionerima koji imaju iznad 50.000 penziju pretplatnu kartu, smanjiti cenu pretplate za zaposlene za 10%, platio bih, ovako...

popeye

pre 9 godina

Хоћете да сви престанемо да купујемо карте!? Само да напоменем да је намерно заустављање и ометање саобраћаја кажњиво дело!

vlaajko

pre 9 godina

Samo treba uvesti konkurenciju i to je to.Zvuci apsurdno ali nasa drzavna/gradska preduzeca ostvaruju profit samo kad nemaju monopol.Kada imaju monopol onda kazu lako cemo svi moraju kod nas,pa mi uopste ne moramo da radimo ozbiljno,a kada nemaju onda se bore za svakog korisnika(putniika) jer onda nema para u kasi(nece biti bus-plus-a,brojaca putnika???,anketara????).NPR.kad je telekom izgubio monopol poceo je da zaradjuje i postao br.1 u zaradi od ostalih mob.operatera. Zato pamet u glavu i borite se za slobodnu konkurenciju odn.ukidanje monopola

Vlada

pre 9 godina

Danas sam ušao u autobus broj 95 u autobusu je bilo 30-tak putnika mahom srednje životne dobi. Ušla je kontrola i svi su imali karte, ja sam izašao na sledećoj stanici. Zatim sam ušao u autobus broj 35 i ti je bilo oko 60 putnika, ponovo ulazi kontrola i svi su imali karte. Znači možemo slobodno reći 95% putnika ima kartu. A što nas onda lažete da se karte ne plaćaju?
Evo ja ću da kažem zašto, zato što neko hoće da postigne dva cilja:
1. Kao u stara socijalistička vremena sve firme moraju da uplaćuju za prevoz a GSP određuje visinu mesečne karte prema svojim potrebama.
2. Neko od SNS političara ima svoju firmu koja posluje sa GSP i muze GSP (nije za sve kriv Apex). I do sad je bio Apex pa nije bilo ovakvih problema a ni ovih cena.

Alex Bonzita

pre 9 godina

Najjednostavniji recept za resavanje problema naplate karata u sistemu GSP-a, koji se vec finansira iz budzeta Grada Beograda, samim tim iz dzepova Beogradjana: 1) raskinuti ugovor sa parazitskom firmom BusPlus i naplatu karata poveriti direktno GSP-u, u cijim vozilima se gradjani Beograda voze; 2) sniziti cenu karata na nivo koji ce biti prihvatljiv za vecinu gradjana, pri cemu cene odrediti shodno razlicitim kategorijama korisnika (nezaposleni, zaposleni, studenti, penzioneri, invalidi, itd). Jednostavnije od ovoga nema. I svakako bi imalo daleko pozitivnije rezultate, pre svega u korist opsteg dobra, umesto sto se po principu ponizavanja i represije gradjanima uteruju strah i prinuda da placaju uslugu za koju realno najcesce nemaju dovoljno novca.

Misha

pre 9 godina

Ovo sa gradskim prevozom polako postaje Gebelsovska igranka. Sad se eto, nicim izazvani, javljaju siroti sindikati GSPa da pozovu bezobrazan narod da placa karte. Prvo, i najosnovnije, gradski prevoz nikada nije bio niti ce ikada biti potpuno ekonomski isplatljiva stvar. Delom (negde vise negde manje) to je uvek socijalna kategorija. I svaki grad ima interes da se gradski prevoz sto vise koristi i stimulise na to iz razloga sto gradu ne treba zakrcenje saobracaja svako malo i zato se stimulise koriscenje prevoza, nizom cenom naravno. Kako drugacije objasniti zasto je godisnja karta u Beckom gradskom saobracaju 365 evra (simbolicna cifra)? Jel to ekonomska cena? Naravno da nije, niti ce ikada biti. Grad Bec ima interes da prevoz koristi sto vise ljudi i tako postavlja stvari. O kvalitetu njihovog gradskog prevoza (sa savrsenim metroom) i naseg, bolje i da ne pricamo. Poruka za ove radikale bez bedza. Pozivali ste da se ne placa Bus plus, trazili momentalni raskid ugovora sa Apeksom da bi sada dosli do toga da se OBUSTAVLJA PREVOZ AKO SE NE BUDE PLACALO?!?!?! Da li ste svesni sta radite? Dakle, smanjite cenu prevoza, cak i sa smanjenom cenom imacete vece prihode nego sada kada prevoz niko nece da placa. I shvatite da je i u najrazvijenijim trzisnim ekonomijama (od kojih smo udaljeni svetlosnim godinama) gradski prevoz delom socijalna kategorija iz napred navedenih razloga.

aleksandar

pre 9 godina

Pa uvedite lepo konduktere u autobuse koji će da idu od čoveka do čoveka i naplaćuju karte. I smanjite cenu karte, tada će svi da plaćaju, pa će to biti moguće. Ako preko 50% ljudi ne poštuje nešto politika kažnjavanja prekršioca nije primenjiva, već se mora onemogućiti lako kršenje propisa tj. plaćanja kartice za prevoz. Ovako je problem vrlo uspešno rešen i Nišu pre 6 - 7 godina. Bus plus se očigledno pokazao kao loše rešenje, ne znam što ne odustanete od toga. Svi veliki svetski gradovi u kojima stanovnici nisu imali kulturu kupovine karata su rešile problem na sličan način, kontrolom svakog putnika pri ulasku u vozilu. U istambulu su stanice ograđene a ulaz se plaća žetonom, u budimpešti kartu pokazuješ kontroloru pri ulasku u metro (tamo gde nema rampi). Bus plus nije rešenje za Beograd, ne možemo da se pretvaramo da je Beograd cirih kada nije.

sdedic

pre 9 godina

Karte se moraju kupovati, ali isto tako nije realno da neko da 10 posto od svoje plate na prevoz. Na godisnjem nivou mi prevoz placamo nekih 20-30 posto manje nego Beclije, Rimljani... a njihove plate su daleko vece. Ako se od naroda trazi da se zrtvuje i da izdvaja za prevoz, onda bi i vlast morala da pokaze primer, da otpusti sav, ali bukvalno sav visak (tu ne mislim na mehanicare i vozace, vec megatrend partijski kadar), ukine sluzbena vozila osim nekoliko za posebne prilike i maksimalno snizi cenu karata da bude ekonomski odrziva pre svega po gradjane. tek onda ce imati moralnu podlogu da traze od nas da se ne svercujemo. Do tada nisam lud da dajem pare na prevoz kada mogu da se manje vise vozim besplatno i te pare potrosim na nesto pametnije pa makar to bila i kafana

ne vise od 30 dinara

pre 9 godina

cena pojedinacne karte je velika. Da pojasnim auto mi trosi deset litara na sto kilometara max a ako uzmem bolje gorivo auto trosi 7.8 litata ili sto dinara na deset kilometara i sa svim ostalim troskovima ne predje 110 din. Do centra mi treba 130 dinara da odem kolima i da ih ostavim u svojoj garazi. Znaci da karte mora da bude manja tj do 30 dinara jer u kolima sam sam a u busu nas ima i sto i vise. Imate 8.7 zaposlenih po jednom vozili ako uzmemo cenu koju meseco kao date za prevoz zaposlenih i uzmemo da imati oko 800 vozila sto znaci da onih koji nesto rade imate manje od 4.2 zaposlena a ostalo je administracija- neradnici u 90 posto slucajeva. Drugo malo je linija na kojoj se ljudi voze da je duza od 20km i malo je onih koji idu od prve do zadnje . Prosek je 10km max po putniku.

Ivan

pre 9 godina

@(Vlada, 28. januar 2015 13:56)

Lepo neka državna preduzeća plate onda onu stavku na platnom listu "prevoz" na posao po tarifi gradskog prevoza a vi se vozite autom koliko vam je volja.

Garantujem da bi firme i uštedele kad bi svi koji žive gde javnog prevoza ima dobijali onoliko koliko je stvaran trošak.

Dusan

pre 9 godina

Prevoz je skup za nas standard i ljudi nece (ili nemaju) da plate. GSP ne moze (ili nece) da spusti cene. Zakljucak: GSP kao svaka druga firma se zatvara i obustavlja svoje usluge jer su neisplative. Mislim da ce na kraju ipak da ispastaju gradjani, posebno oni koji redovno placaju

Goksi

pre 9 godina

U Beogradskim elektranama 2012. godine uvođenjem Busplusa pala je komanda da svi zaposleni moraju da imaju Busplus pretplatne karte. Oko 500 zaposlenih koji ne koriste gradski prevoz iz raznih razloga (blizu stanuju, idu automobilom pa troškove dele sa 2-3 kolega, itd.) su odbili da im firma plaća na taj način prevoz i već 3 godine u kasi firme ostaje taj novac, jer ne postoji mogućnost da ga radnici dobiju za korišćenje drugog vida prevoza.

nikadkarta

pre 9 godina

Ja cu da se svercujem a vi me uhapsite, slobodno...Nadam se da tako misli i 99%. Kad se mali Mali bude vozio gradski, i ja cu da ga placam.

Vladimir

pre 9 godina

Za sve ove što pričaju svaka usluga mora da se plati, ne mešajte babe i žabe. Slažem se, ali ja mnoge usluge mogu da biram, neću piti kafu tamo gde je kafa 200 dinara, već gde je recimo 120 - 130. Neću izlaziti tamo gde je cena provoda 1000 dinara za dva - tri pića, već na mesto gde za te pare mogu da se provedem ko čovek (kafana, krigla piva 140-160 dinara), u prodavnici i na pijaci imam proizvode od - do dinara pa mogu da biram, prevoz treba da se plati, slažem se, ali da bude realna cena karte i mesečne markice. Nerealno je da penizioneri plaćaju 400 dinara godišnje, na penziju od 22000 - 23000 dinara, a ja na platu od 29000 - 30000 zavisno od broja radnih sati, plaćam 3200 za mesec dana. Taj ko je računao i pravio sve to, matematiku je čitao samo u rasporedu časove i zaobilazio je u širokom luku. Živim sa mojima, nepušač sam, tako da meni 3200 može da posluži nekad i po 6-7 dana. Nemam personalizovanu, uvek imam na onoj plastici 200 - 300 dinara, pa vagam, ako žurim poništim, ako ne izađem pa nastavim pešaka ili sačekam drugi.

Željko

pre 9 godina

Matematika je čudo! Prvo napravite procenu koliko putnika koristi GSP. Niko nema pravo građaninu da naređuje kako će da se prevozi na posao. Ako 4 radnika uzmu putne troškove pa se voze jednim autom, to je njihova stvar a ne GSP-a. Dakle kad procenite koliko imate putnika po linijama, nije teško sračunati koliko vam treba vozila, goriva, guma, šofera, mehaničara itd. Tada prema proračunu po sadašnjim cenama dobijete ukupno potrebne troškove poslovanja i to podelite sa brojem putnika i dobijete minimalno isplativu cenu karte.
Ali glavni problem GSP-a je drugačija matematika, a to je odrediti cenu karte koja će pokriti ogroman višak zaposlenih bez kojih GSP može da funkcioniše, ali zato ne mogu stranke koje su ih tu zaposlile. Uz to sada imamo i komunalnu policiju koju treba platiti, a koja od svih poslova radi samo kontrolu putnika, ali ih zato nema kad navijači ili huligani divljaju u autobusima.
Uostalom, vaši su pozivali na bojkot plaćanja, tako su i dobili izbore, na obećanju koje nisu ispunili.

Vanja

pre 9 godina

Sto sindikat GSP ne predlozi gradskim vlastima Beograda da otputuju (posto cesto procitaom da su negde otisli u posetu nekoj prestonici...) do Talina, glavnog grada Estonije i pitaju tamosnje gradske celnike kako su omogucili besplatan gradski prevoz za preko 400 hiljada zitelja glavnog grada , drzave koja ima 1,3 miliona stanovika. Beograd ima 1,65 miliona stanovnika , drzava 7,2 miliona stanovnika a plate u evrima su nize nego plate u Estoniji i glavnom gradu Talinu.

Anonimus

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih", istakao je Antić i upitao zašto to ne bi radila i druga javna preduzeća.
A kome to placaju, Apexu? Dok je bilo u nadleznosti GSP-a da naplacuje karte njihovi radnici su se vozili besplatno!!!

Frodo

pre 9 godina

"Apelujemo na Republiku, Grad, premijera, gradonačelnika, da urade sve što je u zakonskim okvirima i u skladu sa njihovim ovlašćenjima da se uvede obaveza plaćanja karata u gradskom prevozu", istakao je Antić.

A da vi gospodo prvo malo počistite u svom dvorištu pre nego što "apelujete"? Evo nekolko glupih ideja:

- Smanjite prekobrojnu administraciju i otpustite lezileboviće koji ni ne znaju šta im je posao. Naročito one što pokušavaju da nas ubede kako je 89 dinara MANJE od 73!

- Ukinite tekući kretenski sistem tarifiranja i uvedite nešto normalnije i primerenije potrebama građana. Na primer, jeftinije karte za jednu vožnju bez vremenskog ograničenja.

- I pre svega i najvažnije, SMANJITE CENU VOZNE KARTE! Koliko god vama pametnjakovićima to izgleda nepojmljivo, tako ćete POVEĆATI naplatu!

Koliko čujem, u Novom Sadu je cena karte oko 50 dinara. Ako je to tačno i ako Novi Sad ne subvencioniše svaku kartu, zašto karta u Beogradu mora biti skoro dvaput skuplja?! Autobusi su manje više isti, troše približno jednaku količinu goriva i troškovi po prevezenom kilometru ne mogu biti toliko drastično veći u Beogradu. U Beogradu ima više brdovitih delova i neke linije su duže nego u Novim Sadu. Ali sve to ne opravdava toliku razliku.

Neka je i naplata u Novom Sadu znatno bolja nego u Beogradu. Ali naplata se sigurno neće poboljšati dodizanjem cene karata. Možda je jedini problem što lumen koji je to smislio ne može to da vidi iza zatamnjenih stakala službenog Mercedesa?

Razlaz ako vam se ne svidja

pre 9 godina

direktor GSP Željko Milković izmislja.
"sada proda 105 hiljada karata, a 1994. je prodato 637.000"
Za pocetak,samo radnici u komunalnim preduzecima imaju svi markice,srednoskolci,studenti,penzioneri,a gde su ostali zaposleni?
Mislim da vas bus plus pljacka ili vi hocete nesmetano da pljackate.
1994 godine, je radio zmaj,imt,imr,teleoptik,pupin.....bilo je zaposlenih,pa je interesantno kako se sindeikati i menadzeri tad nisu bunili?
Gradsko saobracano je javno preduzece u vlasnistvu gradjana,a ne vase,pa da vi odlucujete sta hocete,a sta necete.Das otkaz lepo i voljno,do tad te niko nista ne pita

Ivan

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih", istakao je Antić i upitao zašto to ne bi radila i druga javna preduzeća.

Zato sto gospodine Anticu u zakonu u radu lepo stoji da je poslodavac duzan da isplati nadoknadu za prevoz radnika u visini mesecne markice a ne pise da ima pravo da ga natera da kupi markicu. To sto se radi u GSP-u je onda svesno krsenje zakona i za to neko treba da odgovara.

ja

pre 9 godina

Ja se potpuno slazem sa ljudima koji kazu da prevoz mora da se placa, to je usluga kao i svaka druga i smesno je ne placati, ako je skupo ide se peske, ali ja isto tako zelim i na neko nacin da ne budem glup, tj da ne ispadam glup, ovde ljudi zauzimaju drzavnu imovinu na silu, likovi otimaju bioskop i jos su zbog toga revolucionari, juce nisam imao struju 4 sata, koju sam naravno platio, niko od drzavnih sluzbenika ne radi svoj posao e pa zato hocu i ja malo da profitiram zato sto zivim u srbiji i necu da platim, znam da to nije u redu i zato to i radim, kad smo glupi svi koji postujemo pravila ja necu vise da budem glup, privesti me komunalna nece, niti ce mi kaznu napisati.

Razočaran u državu Srbiju

pre 9 godina

Veće pljačkaše nismo imali do sad. Neki dan mi je pauk odneo vozilo, običan putnički karavan star 15 god. Jel znate koliko košta samo pauk: 13.425,00 din (slovima: trinaesthiljadačetristodvadesetpetdinara).

Miss S

pre 9 godina

Ja ne znam kako im nije jasno da su karte preskupe?! Cak i za jednu voznju! Ok, ima ljudi koji ne bi platili ni da je vremenska karta npr. 50din, ali sigurno bi vise ljudi placalo karte nego sad. Kad udje kontrola zna i po 15oro da izadje na toj stanici. Od toga 7oro da plati 50din pa bi i BusPlusu i GSPu bilo bolje.
Ovim poskupljenjem karata jos ce biti gora naplata.

HAL

pre 9 godina

Nekada, GSB je dobijao uplate markica od velikog broja firmi (npr. od Vojske). E, onda se nešto "desilo", i umesto da novac ide u GSB, zaposleni su ga dobijali na ruke - rezultat, samo manji deo je stizao do GSB u vidu markica, a prodaja karata je bila još manja.
Potom su došli privatni prevoznici sa svojim kondukterima (lepa naplata) i još su, po ugovoru, od grada dobijali i dodatni bonus. Donekle, ovo stanje traje do danas, bez konduktera, ali je bonus još veći - proporcionalno više dobijaju po autobusu od državnog prevoznika (GSB).
Sledi uvođenje BusPlusa (kažu, dobio neku mnogo jaku nagradu kao najbolji sistem na planeti). Izmislili ga Turci - navodno, mi nismo u stanju. Što je još gore, turski sistem ima jednu veliku manu - nije sposoban da prebroji putnike ali - preskup jeste, jer - osim goriva, autobusi troše ogromnu količinu SMS poruka (šta mislite, odakle informacija gde se nalazi koji autobus).
Osim pomenutog, održavanje vozila je postalo još skuplje - potrebno je održavati GPS-GSM opremu, kao i preskupe "automate" za poništavanje karata. Tu su još i serveri koji skladište podatke o putnicima, položaj vozila i bog te pitaj čega sve ne, a o ljudima koji to sve opslužuju da i ne govorim. A gde je tu još mreža za dopunu kartica kao i njihova proizvodnja. Sve ovo pokriva privatna firma Apex u koju se slivaju sve uplate, a grad nema pojma koliko je to, jer verovatno nema prava za nadgledanje sistema.
Kada se na sve nadoveže stranačko zapošljavanje - jadna nam majka!

nemam,nema,nemaju

pre 9 godina

Evo,da je karta 20 dinara na akciji,ja bih za 72 odmah kupila 3 karte.Ovako brate skupo.
To je kao da nemam stan,a nemam i hocu da ga kupim za 5000 evra,a pri tom zaradjujem 20000 mesecno.Jel ima za kredit?
Nema
Nema stan,nema kredit,nema karta :-)
Prestanite da vozite to je naj bolje resenje.Sto pre zaustavite prevoz,tim bolje.
I onako nisam od 2000-te izasla na izbore,ocekujem ove oko oktobra naj dalje,ako se ne dese i do maja

oce to a mi od poreza na imovinu vam finasiramo i vase autobuse i sve ostalo

pre 9 godina

pa naravno da niste rentabilni jer imate 8.4 coveka po jednom vozilu a po pravilu ide 4 coveka. ili u prevodu imate 5200 i nesto zaposlenih od cega su manje od pola ljudi iz odrzavanja i vozaci ostalo administracija.

Bachi

pre 9 godina

Malo vam je što vam 70% prihoda ide iz gradskog budžeta? Za sve probleme oko naplata, obratite se vašem partneru - Apex d.o.o. Oni su zaduženi za naplatu.

Glava

pre 9 godina

Zasto, recimo, ne bi smanjili cenu karte na 30-40 din? Treba ici na povecanje obima prodaje, a to se u ovom slucaju radi spustanjem cene. To je osnova funkcionisanja ponude i potraznje na trzistu. Jeste da GSP ima monopol, ali ako trziste odbija da kupi proizvod monopoliste, onda taj isti monopol nema svrhu.

bokica

pre 9 godina

neka plati drzava,smanjila je plate radnicima koji koriste prevoz,a ostalima sa setocofrenim platama tih 10 posto ne znaci nista, a kao ni prevoz-jer ga ne koriste...
zakljucak: otpustite 100000

Babin_zub

pre 9 godina

Slazem se sa naslovom. Ali posto se GSP finansira 70% iz budzeta grada, a 30% od prodaje karata, onda i tih 70% iz budzeta treba ukinuti da bi vazilo to "plati pa se vozi", jer isti ti gradjani pune budzet koji vas izdrzava.
To bi bilo najpostenije.

M

pre 9 godina

Pre nego sto se oglase u GSP-u treba da se rese neizmernog broja zaposlenih po partijskoj liniji i tako svedu broj zaposlenih na razuman i potreban broj. Onda da optimizuju poslovanje, tj. svedu troskove poslovanja na minimum i tako maksimalno ustede, i da pohapse stetocine medju svojim radnicima koji se bave zloupotrebama bilo koje vrste. I najzad, kada svoj vozni park dovedu u pristojno stanje, onda imaju pravo da izdaju ovakvo saopstenje.

milos

pre 9 godina

Ja svakog meseca uredno uplatim mesecnu pretplatu, ali ako vidim da se usluga pogorsava i da cekam prevoz duze nego sto pise po rasporedu da trebam da cekam, odmah cu prestati. Zasto bih ja kao obican gradjanin kreditirao neciju nesposobnost da organizuje preduzece ili samu naplatu. Kada svi to urade, sta ce se onda desiti. Nazalost, nista dobro po gradjane, jer nema tog menadzera u drzavnom preduzecu koji ce zbog svoje gluposti i nesposobnosti ispastati. Troskove ce opet snositi gradjani kroz manje plate ili pad vrednosti dinara ili povecanje nekog novosmisljenog poreza. I sve smo blizi standardu iz devedesetih ...

Hospitalizujte Vulina!

pre 9 godina

Ja sam plaćao mesečnu dok SNS nije došao na vlast. Od poslednjih izbora imam 73 din na kartici i kucam samo kad vidim kontrolu (pa dopunim sa još 73 din), a tako će biti sve dok ne odu sa vlasti ili dok ne ukinu busplus, kako su uostalom i obećavali pre izbora.

Porez na imovinu povecan 600% od 2007 !

pre 9 godina

@Petar
"Ljudi,ovo nije bas normalno,jel kad udjete u prodavnicu i nesto koristite iz nje,morate to i da platite "

Slazem se ali kako to onda GSP koristi moj novac, iz budzeta, a ja se ne vozim njihovim autobusima ?! Kako on to placa ?

Mare

pre 9 godina

Plaćao sam prevoz, iako mi je skupo da za 5 stanica i 15 minuta vožnje plaćam 70 dinara dok nisam video da je obećanje Malog i Vesića o ukidanju Bus Plusa lažno i da im je jedini cilj bio da lažnim obećanjem dodju na vlast. Od tada svaki put kad sam otkucao kartu osećao sam se kao budala i zato sam prestao da je kucam. Kada se vlast bude odnosila prema nama gradjanima sa poštovanjem, a ne kao prema ovcama koje samo treba prevariti i ošišati, ponovo ću plaćati prevoz.

organizujte se

pre 9 godina

Beogradjani, kako Vam nije palo na pamet da jedan dan svi prestanete da plaate karte, pa da vidimo kakvo resenja imaju Mali, komunalci i Vlada.

Savrsen strajk i otpor.

Primer kao...

pre 9 godina

Plaćam 650 kruna mesečnu kartu ovde u Oslu. Plata mi je oko 20 hiljada kruna što znači da na prevoz dajem 3,25% otprilike. Pritom ja ne radim na nekom vrhunskom poslu niti imam odličnu platu. Vozim se autobusom, tramvajem, šest metro linija i lokalnim vozovima. Na sve to mesečna mi važi i u noćnom prevozu. Mogućnost da zakasniš negde skoro da ne postoji i prevoz ide maltene u sekundu. Isto tako ako hoćeš za 1670 kruna ili ti 8,35% od moje plate, možeš kupiti mesečnu koja te vozi u svih pet zona (oko 30ak do 40ak kilometra udaljenih mesta od centra grada). Sve to se njima nekako isplati u zemlji u kojoj je prosečna plata preko 22 hiljade kruna lagano, a u Srbiji gde je prosečna plata 40ak hiljada (ovo naduvano ko zna kako) nije isplativo za 3200 voziti ljude okolo i to u daleko manjem radijusu nego ovde... Suština je da neko pljačka debelo i misli da narod to može da trpi do besvesti...
Na kraju da kažem da je ovde prevoz veoma skupa stavka i da se na tome insistira sa cenom iako se zna da može ići i niže, ali se gleda prihod stanovništva pa se na tome opravdava cena. Znači u Oslu sa naduvanim cenama ja se vozim u procentima za manje pare nego narod u Srbiji gde ne može gradski da sklopi kraj sa krajem...hoće to, ali u crtanom filmu...

Dijasporac

pre 9 godina

Kakve veze imaju sindikati sa naplatom prevoza? Sindikati treba da se bore za pravo radnika, bolje uslove rada, uniforme, bolji vozni park... Kako može sindikat jefne firme da naredi drugoj da se, umesto novca, dele markice?
Žestoko ste pobrkali lončiće...

Prle

pre 9 godina

Zaustavite prevoz, zaustavite rad gradske vlade (jerbo ocigledno ne radi nista) zaustavite lepo sve sto radi u gradu, a vlasnik je grad (ukljucujuci i inspekcije) i ostavite nas vise na miru, smucili ste nam se, ali lepo se i odrecite plata koje primate ... Snaci cemo se sami jer ste vi nesposobni svi koliko vas ima ... Konstantno nam pretite, zastrasujete nas, ponizavate nas ... Dokle bre vise ...

ManUtd

pre 9 godina

Dobra statistika?! Kako je moguce uporedjivati 1994. godinu i 2015.
Nismo mi normalna zemlja, da, kako godine prolaze, povecava se zivotni standard i smanjuje broj nezaposlenih...
Drzava cedi postene ljude do krajnjih granica. Nadam se, da cemo se jedanput, kao kolektiv, opametiti... i zajednickim snagama srusiti vlast...
Steta samo sto se mnogo ljudi informise preko novina i televizije... Narod zivi u zabludi...

braca33

pre 9 godina

gasi sta cekas prekidac je na zidu ma more turci negaste oranje. Gospodo sindikalci jeste li procitali obaveze GSP-a a u zakonu ekonimije valjda ide prvo usluga pa novci ali to izgleda ne vazi u ovoj drzavi za drzavno-drustveno-javna ili kako god vec preduzeca pozdrav

jeca

pre 9 godina

A šta sa onima koju su vam platili karte? Jel cete im vratiti novac ili refundirati troškove taksija za to vreme kada ne budete radili?

Ovo sto ste u manju je samo dokaz nesposobnih iz grada da se organizuju na način kao šro je bilo organizovano prošle godine kada su svi plaćali karte i kada ste bili u plusu. Znaci ili kradete ili ste nesposobni. A i za jedno i za drugo nisu krivi građani već vaša nesposobna uprava!

MIROSLAV

pre 9 godina

Stavite normalne cene karte i svi ce placati!

Neka karta za jednu voznju, vremenska od 60 min, bude 45 din!
Neka za zaposlene bude 1500 din!

Razmisli malo, halapljivi Vesicu!

kiko

pre 9 godina

Ako je najavljen protest, to je u skladu sa demokratijom a ako samoinicijativno zaustavite saobracaj , mi koji placamo lijepo da pozovemo saobracajnu policiju pa nek pise kazne tim sto remete saobracaj

Dragoljub

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih"
Ovde se postavlja pitanje da li oni svojim zaposlenima daju novac na ruke ili im uplaćuju BusPlus ?
Ukoliko je u pitanju ovo prvo, onda je njihov zahtev krajnje licemeran.

Atreides

pre 9 godina

-kanadski_nacin-
Pa znaci 2000 dolara plata 2,5 karta moze da kupi 800 karata.
U Srbiji plata je uglavnom 20-ak hiljada ajde 25000 karta 73 znaci 342 karte a sad kad poskupi na 89 jos manje ce biti. Ako bi napravili da covek moze da kupi karata ko u kanadi znaci karta bi trebala 30 dinara da kosta

Baja

pre 9 godina

GSP je verovatno jedini monopolista na svetu koji ce da propadne?!? Da li je moguce da ne mogu da pronadju nacin da zarade novac u poslu u kome nemaju konkurenciju? Imaju hiljadu, plus-minus koja stotina pokretnih bilborda svakog dana u dvomilionskom gradu, i ponovljam nemaju konkurenciju...! Gospodo, izadjite malo iz svojih kancelarija, zaradite neku kintu a da to nije prinudna naplata kroz drzavne firme ili hapsenje pojedinaca. Nije prodaja karata jedini nacin da se zaradi plata...

aca_bg

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih".To znaci da ima oko 5200 zaposlenih ako ja dobro racunam, sto ce reci vise od pet zaposlenih po jednom vozilu u saobracaju. Sta bi sa smanjenjem troskova zbog pada cena goriva? Karta mora da se plati tu nema spora ali je cena te karte jako sporna. Kad vidim da Vesic resava to pitanje... Taj covek je sahranio KK C.Zvezda i u zemlju sabio FK C.Zvezda pa zasto onda ne i GSP ?

karadjordje

pre 9 godina

Kada bi otpustili sve neradnike iz kancelarija i raznim magacinima tamo ne bi vozaci bili toliko ponizeni, nego imate isti proj vozaca i ovih lezilebovica po kancelarijama to nije ni u Severnoj Koreji, takvu strukturu zaposlenih ne bi izdrzao ni Gasprom...
Sram vas bilo sve ste svalili na vozace i na ovaj narod koji radi 85% ZA MINIMALAC OD 21000 i to ako ne radi kod nekog hokstaplera koji ima veze u inspekciji....

Gspovac

pre 9 godina

@Nekad i sad... Ne treba lagati. Ja sam radio kao kondukter i kod Lekona, Qosikana, Luv-a, Miškomerca, Transprodukta...Niko nije imao klimu. Niko. Jedino su imali daleko bolje autobuse, jer je GSP bio pred raspadom, kada ga je gradska vlaST Vuka Draskovica svesno terala u ambis da bi ga rasparčali i prisvojili njegove delove. Na sreću nisu uspeli. Tada je karta vredela 3DM i svi smo se ubijali od para. I mi i gazde. Nema tog konduktera koji nije pušio žuti Vinston. Kasnije je stabilizovan dinar, uvedene su ponovo pretplatne karte i čarolija se ugasila. GSP je od 2000-te ponovo počeo da se diže iz pepela. Na sreću sirotinje.

Siniša

pre 9 godina

Pa kada ste dali privatniku da privatnik uzima pare od karata, a vama daje procenat. To je kao kad bi ja bio vlasnik svih kasa u DIS-u, a DIS-davao procenat od prodate robe. Zasto to Vucic ne istrazi?
Sledece, u Srbiji je diskriminacija zakonom zabranjena (tako reklamiraju na TV-u). Zasto meni traze kartu u busu, a rome zaobilaze i ni ne traze im kartu? Smatram sebe diskriminisanim!!

justin

pre 9 godina

Problem je pre svega u Organizaciji....juče sam se zadesio kod Arene (Bul Z Đinđića) kod B92 na stanici piše da Bus 68 dolazi za 12 stanica ?
Odvalim peške I stignem do Merkatora I evo njega Nov ,dupli,prazan sa 3 putnika ode dalje.Tri putnika ?Izgleda da se tim Busom vozi samo onaj ko se Zatekne na stanici kad se on stvori.Šta radi dupli Bus za TRI putnika?
Biće im bolje kada I nama generalno bude bolje.Bojim se Nikad.

anonymous

pre 9 godina

Dragi clanovi sindikata GSP-a, i ja zelim da se vozim u autobusu sa grejanjem zimi, a klimatizovanom leti, da ne izlazim iz autobusa sa modricama jer vozac naglo koci ili ubrzava, da me voze vozaci koji nece pricati sve vreme mobilnim, da ne kuckaju poruke u toku voznje, da ne citaju novine na semaforu, da mi ne zatvore vrata kad pokusavam da udjem u autobus, da autobus krene sa pocetne stanice po redu voznje a ne kada je vozacu zgodno...
Pozdrav od putnika koji svakog meseca kupuje mesecnu kartu i ne svercuje se

pukli ste

pre 9 godina

A kako je DS mogao da organizuje prevoz. Niste nizasta, samo znate da otimate od poreza. Platite prevoz od poreza koji nam otimate.

pamet

pre 9 godina

Pazi popust???? Ovo kao da vode drzavu tupko i glupko. Plati 11 meseci i dobices gratis jedan. Jedan ne placam svakako jer sam na odmoru. I kakva mi je to usteda. Ja ne znam sta je ovo.Glupodst je neunistiva izgleda.

vadi ruku iz mog dzepa

pre 9 godina

Mislim da se prevoz mora placati, ali glavni krivci za propast GSP-a nisu putnici koji sve slabije placaju vec stranke koje drze GSP sa 6000 zaposlenih. Ej 6000? Pa ko bi mogao to sve da poplaca.
Ako se zeli pomoci GSP-u, treba prvo otpustiti visak, pa onda traziti od putnika da placaju kartu.
Jer mi, gradjani realnu cenu karte smo vec platili kroz subvencije iz budzeta. Ova karta koja se placa na kiosku je samo stranacki harač, za potrebe partijskih vojnika. I zato podrzavam _tretnuno_ ne placanje karata. To je vid protesta.

Otpor necete ni NAS u gasne komore

pre 9 godina

Udruzenje sindikata "svercera" Srbije usprotivilo se uvodjenju novog tarifnog sistema za javni gradski prevoz i najavilo otpor ako se njihov stav ne uvazi. Udruzenje je zatrazilo sastanak sa gradonacelnikom Beograda Sinisom Malim i premijerom povodom odluke o novim cenama gradskog prevoza i najavio "otpor" ukoliko dogovor ne bude postignut do 1. februara. "Bice otpora, ne sumnjajte. Oni bi radije da nas vide u gasnoj komori, ali nece uspeti". "Nece moci tako". Otpor ce biti "bezbedan po gradjane, ali bolan po vlast". Umesto Bus-plus kartica iz spilova karata izvuci jokera i kontrolorima pokazite "kartu koja menja sve ostale". "Isecite iz novina sliku premijera to je najjaci joker". 407 dinara godisnje je za sindikat "svercera" prihvatljivo. "Ono sto ne prihvatamo je raslojavanje i podela gradjana po kategorijama". Mi smo buducnost Srbije! U poslednje vreme gorivo je pojeftinilo tri puta, a da je znatno povecana cena karte. "To je apsurdna situacija, koja nema veze ni sa kakvom analizom, pokusacemo da se izborimo pred Ustavnim sudom, a ako ne, ici cemo i do Strazbura i kotisticemo sva demokratska sredstva". Gradska organizacija "svercera Beograda zahteva od Skupstine grada da primeni novi, pravedniji tarifni sistem gradskog prevoza. ISTA CENA ZA SVE! Pozivamo sve nezaposlene, studente, djake, volontere, zaposlene sa minimalnim primanjima ili bez primanja, penzionere, socijalne slucajeve, Rome i sve ostale opljackane gradjane da nam se pridruze.

BGD

pre 9 godina

Interesatno kako GSP ne trazi da se raskine ugovor sa Apeksom firmom koja je uvela bus plus sistem i ciji je zadatak prodaja karata i kontrola putnika. Otkako su oni preuzeli taj sistem od GSP tj prodaju karata , broj prodatih karata je drasticno opao a cene su drasticno povecane od kako je uveden bus plus sistem i jos su izmisljeni novi troskovoi za one koji nisu imali ranije markice, jer sada ako zele da se voze moraju pored cene za prevoz da kupe onu karticu od 40 dinara za 10 vozni ili onu plasticnu od cak 250 dinara.

Redovan platiša

pre 9 godina

Rešenje prevoza i naplate istog vidim u sledećem predlogu.Para ima u budžetu čim se daju subvencije za GSP.Uzme se kredit od jedno 3 milijarde evra na grejs period od 10 godina.Za tih 10 godina izgraditi 3 metro linije u BGD koje će pokriti ceo grad uzduž i popreko.Uposlite domaće građevinske firme čime se postiče rast BDP-a.Sadašnje subvencije koje se daju GSP-u dati na otplatu rate za kredit.Naša fabrika vagona može da napravi vozove za metro koji će se integrisati sa postojećom železničkom i tramvajskom infrastrukturom.Kada se projekat završi,ukinuti 60 - 70 % bus linija čime se povećava protočnost saobraćaja na ulicama,na metro stanicama izdavati bilborde za reklame i poslovni prostor u zakup čime bi se podigli prihodi.Umesto goriva iz Saudijske Arabije,Rusije,... trošila bi se struja za metro koja se proizvodi u našim termo i hidrocentralama.Procenat zagađenja vazduha bio bi manji.Beograd bi bio metropola.E sad dolazimo do naplate karata. Jednostavno pri ulasku u metro da bi prišli peronu morate da otkucate kartu da bi Vam se otvorila rampa i da bi prošli kroz rotirajuće rešetke. Takav sistem postoji u mnogim metropolama sveta.Time bi naplata prevoza bila veća a ne bi bilo potrebe da postoje kondukteri i eto opet uštede na broju zaposlenih.Ja prevoz redovno plaćam jer radim kod privatnika koji ne toleriše kašnjenje na posao i ne smem da iskačem iz busa kad naiđe kontrola a slažem se da prevoz mora biti jeftiniji i bolji.E sad,treba neko i da se ugradi u cenu prevoza.

Bole

pre 9 godina

Evo scenarija, zapamtite!!!

Platiće 20-ak 000.000 EURa u Strazburu za gašenje BUS +.
Vraćaju se markice, da bi ševovi krali na njima.
Izračunajte po 1000 Din za svaku x recimo 500.000 markica
SVAKOG MESECA.

E TO JE REFORMA.

m

pre 9 godina

Da ste vratili cenu na normalu, ili da ih niste povecavali bili bi ste sigurno likvidna firma. Ovako, izgleda da ce svaka gradska vlada stradati zbog Busplusa, a jos ne zaboravite da su ostale da se rasciste legalne stvari. Ili nelegalne.

Danubewalker

pre 9 godina

Ponizni Samostalni Sindikat GSP-a.Jel vam ovo sastavio Sinisa Mali?Sta ste sve potpisali protiv svojih radnika a ovde toboze nesto radite.

Ivan

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih", istakao je Antić i upitao zašto to ne bi radila i druga javna preduzeća.

Zato sto gospodine Anticu u zakonu u radu lepo stoji da je poslodavac duzan da isplati nadoknadu za prevoz radnika u visini mesecne markice a ne pise da ima pravo da ga natera da kupi markicu. To sto se radi u GSP-u je onda svesno krsenje zakona i za to neko treba da odgovara.

mik

pre 9 godina

Drzavno preduzece u kome radim ne daje markice a ni novac za prevoz, a izmedju ostalog duguje i penzionom fondu, ima dug prema RFZO,duguje za struju a verujem da i mnoga druga drzavna preduzeca ne posluju mnogo bolje osim sto se direktorima redovno isplacuju povelike plate, valjda za uspesno vodjenje firme. Tako da mi nije jasno zasto GSP ocekuje da ce drzavna preduzeca placasu u obavezi to da cine.

Peja

pre 9 godina

A to su vasi autobusi, koje ste kupili od svojih licnih para, a ne od novca svih nas?!
Cena karte ne preko 30 dinara, pa mozemo da pricamo!!!

neka mnogo dobra riba

pre 9 godina

Ja verujem da ce svaki covek, koji ima tj. moze, radije platiti kartu nego se svercovati. Svercovanje nimalo nije zabavno. Svaki cas gledas da li ce uci kontrola, strecas se i preznojavas, sramota te od drugih sto otkucavas kartu kad ih vidis da ulaze, iskaces pa cekas sledeci...Pa ko to voli? NIKO! Nemaju ljudi od cega da je kupe, JEDNOSTAVNO NE-MA-JU!
Ja se iskreno plasim da ce biti mrtvih jednog dana u tom prevozu, jer ljudi masovno zive na granici bede i nervnog sloma.

milica

pre 9 godina

Ma kako vas samo nije stid?! Odakle vam pravo da maltretirate gradjane koji uredno placaju kartu (tu ubrajam I sebe) zato sto ste nesposobni da resite svoj problem?!

Igor

pre 9 godina

Postovani, jedino resenje vaseg problema lezi u smanjenu cena pojedinacne i mesecne karte. Sve ostale opcije koje ste odabrali vode vasu firmu u sigurnu propast. Trenutno, vasa privatna firma koristi usluge drzavnih sluzbi kako bi sprovela nasilje nad gradjanima koji se vise nego ocigledno ne slazu sa vasim cenovnikom. Ne zato sto ne zele da vam plate, vec zato sto nemaju odakle.

Vasem menadzmentu nedostaju neke osnovne lekcije. Da li imate bilo kakve obuke/seminare na ovu temu?

Da li stvarno verujete da se primenom maltertiranja, sile i ucene mogu privuci klijenti u bilo kom poslu?

Klijenti - u ovom slucaju - gradjani Beograda.

aleksandar grozni

pre 9 godina

Sredinom devedesetih kada je GSB bio pred gasenjem,radiosam sa svojih nekoliko autobusa prevozijo beogradjane po ceni 3dinara za jednu kartu,a litar goriva pokrivalo je 5 karata,sto znaci da je litar navte kostao oko 15 dinara.I u zadnjih tridesetak godina uvek je bivao taj odnos cena karte i cena nafte.Po tome bi obzirom na cenu litra nafte karta morala kostati oko 28 dinara i niko nebi imao obraza da neplaca kartu.A zasto ona mora cetiri puta da bude skuplja od realne,pa zato da se nekih par mangupa prikaci na ledja GSBu,i da sa privatnom policijom,,komunalnom,,uteruje novce tim mangupima u dzepove.Jer ako karta kosta 72 dinara zasto svaki putnik nemoze nigde za tu sumu da kupi kartu vec mora da plati reket u vidu kartona ili plastike,nekim podobnim barabama koji koriste politicke veze tako sto im niko nista nemoze.Ako odista hocemo da GSB uzdignemo u profitibilno preduzece,sigurno to necemo uspeti sa BUS plusom.

Sale

pre 9 godina

Jesu li gradske vlasti razmisljale o specijalnom zatvoru i sudu za one koji nemaju kartu? A umesto Golog otoka nek bude gola Ada Mozda je to resenje?

Kiki

pre 9 godina

Molim sindikat gsp da prvo sredi stanje u svom preduzecu.Da otpusti visak stranacki zaposlenih neradnika,da natera one sto ostaju da rade.Kad srede stanje u gsp neka onda strajkuju ako za to budu imali potrebe.

Grunf

pre 9 godina

Ovih dana se baš svi raspisali o odnosu GSP-Korisnik.Ko li samo zavadi korisnike GSP- i GSP.ZA šta nas sprema gradska vlast kako nas korisnike GSP_a tako i zaposlene u GSP-u.Koska je bačena na krajnji rezultat i jednoj i drugoj strani a to je cena karte i da li je neko plaća ili ne.Kda aneko formira cenu karte on mora da uzme u obzir mnogo toga.Šta on to nudi ili ide logikom svaka roba ima svog kupca.Da li je GSP obavezan da ima bezbedne autobuse,koji nisu kabriolet i koji imaju vrata.Da li vozači GSP-a imaju pravo da skoro tokom cele vožnje telefoniraju mobilnim?Da li GSP ima obavezu o poštovanj intervala polazaka.Da li GSP ima obavezu da idržava higijenu vozila?U 90% situacija je kritično loša.Usluga koju trenutno ptuža GSP ne odgovara ceni.Realno za ono što dobijamo cena maksimalno može biti 10 evra za mesečnu kartu.S druge strane marod para nema za ovu cenu mesečne karte.To svi znamo.Ako je nekoj spremačici plata dvadesetk hiljada din i dobije još 3 hiljade za prevoz njoj je to nedelju dana da živi.Probali smo sa privatnim prevozom,linijskim taxi.mini bus itd.Zašto se sindikat GSP-a ne pobuni kakve autobuse voti?Koliko su bezbedni.Da govore o intervalu polazaka.Ispade zavadi pa vladaj ,pa radi sa GSP-om šta hoćeš.Narod neće da plaća,sad GSP neće da vozi(tj.preti).Advokati nisu hteli d abrane svoje klijente više od tri meseca pravosudni sitme kolaps.Prosvetari decu ne uče,kolaps.Šta je sledeće. Zdravstvo Policija Dakle javne službe u kolapsu sa zadatkom na usluzi gradjana.

Bojan

pre 9 godina

Iskreno mrzi me da citam komentare ljudi pa mozda se ponavljam ako je neko napisao, i placam kartu pojedinacnu ali lopovluk je sto ce mi sad biti skuplja i debelo cu da se razmisljam sta i kako, podrzavam da ako je slaba naplata ukicu slobodno neke linije, ma nek ukinu slobodno i gsp ici cemo peske kako kazu, ali isto tako odmah ocekujem posto je ukinut prevoz da se svi zaposleni otpuste jer onda nam ne trebaju (najmanje mislim na vozace svakako) ali lepo nema linija, nema prevoza al onda nema ni zaposlenih u gsp, pa idemo onda peske bez problema!!!!!!

Miloš

pre 9 godina

Ovaj sistem je neodrživ, bus plus je iskompromitovan i odbojan narodu, u velikoj meri zahvaljujući onima koji su govorili da prevoz ne treba plaćati sve dok nisu došli na vlast, a onda su svoje kadrove ubacili u komunalnu policiju, da maltretiraju narod.

Cena karte je sa 73 otišla na 90 dinara, a oni to predstavljaju kao pojeftinjenje. 15 puta dnevno se javlja 10 različitih direktora iz GSB, kad bih za svako njihovo obraćanje dobio samo po jedan dinar, platio bih mesečnu bez problema, ali to što oni pričaju ne menja stanje u mom novčaniku.

Mora da se uvede novi sistem, sa novim ljudima, sa novom firmom, sa boljom uslugom. Tek tada će kažnjavanje imati smisla.

Petar Perisic

pre 9 godina

Samo napred, konacno nek stane sve jer dok ovi koji su zajahali vlast ne shvate da je za odrzivost drzave i svega ostalog potreban dogovor izmedju dveju strana a ne kao sto ovi rade vec 25 god,samo udaraju po narodu a lopova na svakom koraku.Polako uskoro ce da nam pukne film pa ce da vide kako je kad narod krene da bije komunalnu policiju i korumpirane politicare.Nismo mi tu zbog vasa vec vi zbog nas .

Ko se hvali..

pre 9 godina

"I GSP, firma koja prevozi građane, plaća mesečno 19 miliona dinara za prevoz svojih zaposlenih"

Plaćaju sami sebi, i to od novca koji prikupe iz gradskih subvencija, kao i od procenta od naplate karata koje im, po ugovoru, transferiše BusPlus. I još se time hvale!

Hoću 158 pluseva botova

pre 9 godina

Nema problema, možete da prestanete da prevozite građane. Ali onda ni vi ne možete više da budete zaposleni i primate platu iz budžeta za nerad ...

otmicar mike

pre 9 godina

pa ništa onda peške. nek ugase g
sp i puste privatnike ili da vozimo bajs. pošto je evidentno da su stavovi nepomirljivi. gsp neće da se reformise, vlast iritira gradjane prisilom, gradjanima je skupo ili teraju kontru ili se švercuju, kako ko. penzioneri se voze džabe a uskoro će samo oni ostati u srbiji.

Atreides

pre 9 godina

Mislim da ce ovoj vlasti GSB doci glave. U sustini u zemlji je sve veca nemastina i beda ali bune krecu zbog nekih trivijalnih stvari a to vrlo lako moze da bude GSB. Na sledecim izborima u BGD SNS nema snse da pobedi...to zasigurno....mada kako idu stvari pitanje da li ce se docekati sledeci izbori

nuz net

pre 9 godina

Anticu,sindikalci lopovi,pozovite i popove mozda vam upali.Premijer je rekao stednja,Grandonacelnik potvrdio stednja,narod poceo da stedi i vama opet ne valja?
Proverite kolicinu alkohola koje je trebovao Gsp-BG?
Sto se tice obustave rada,mozete cim kupite sopstvene autobuse.Vasi autobusi,vasa volja.Sinisa Mali mora da se suoci sa sopstvenim delovanjem u ministarstvu& agencija za privatizaciju:
Napred,Rad,Trudbenik,Teleoptik,PKB,Beko,Kluz,IMT,IMR,Zmaj.Genex...
Mali uz Vlahovica i Cvetkovica su vedrili i oblacili u ministarstvu za privatizaciju,odnosno agenciji na "neciju inicijativu" su unistavali i prodavali u bescenje.
Putnici koji ne rade,koji ne primaju naknadu za nezaposlene,jasno je da nemaju karte,a da ne govorim o ovima sto ne primaju mesecima ili oni sto prime 20000 dinara,a treba komunalije da plate 7 000.

Mislite o tome

pre 9 godina

Vaš "vozač koji je egzistencijalno ponižen, sa nedovoljno sredstava za život, umoran, obavezan je da dnevno preveze najmanje hiljadu putnika" ima daleko veću platu nego ja - profesor matematike

dugogodisnji svercer

pre 9 godina

Sva čast jednom Nemanji na komentaru i smatram da je to glavni problem.Znaci pogledajte kolika je cena mesečnih markica u odnosu na naša primanja A pogledajte u drugim evropskim zemljama.Prosečna plata kod nas je oko 35000(moja) a prevoz 3500---a gazda privatnik ne uplaćuje za prevoz...U Nemačkoj je markica oko 50e A prosek plate 1900e...u Austriji je markica 20e aplata 2000e...i da ne nabrajam dalje.Kad bi gazda plaćao prevoz ja bih i kupio mesečnu markicu.Ovako se svercujem.Vozim se svakodnevno prevozom,menjam dva autobusa do posla i još dva nazad.Vozim se već 10 godina ako ne i više i za sve to vreme bilans je sledeći:kupio sam možda 20 karata ukupno,izašao iz autobusa 5 puta jer su kotrolori bili jako ljubazni i zamolili su me,inače mi i ne traže kartu jer imam 194 visine i 115 kilograma A u treningu sam.Čak i kad kažem da nemam kartu oni produže dalje.Zato što smatram da je država kriva što su plate tako male A prevoz preskup za nas standard mislim da je uredu da i država plaća prevoz jer lopovi po GSP-u sve proneverise.Zato ću ja nastaviti da se svercujem.Sve dok drzva ne natera privatnike da plaćaju doprinose,markice,i prijavljuju radnike koji rade na crno i spreče kradje i pronevere novca po državnim firmama neće nam biti bolje.

garavi

pre 9 godina

ma šta jednu, daj pet karata. ima se vozam ceo dan. ko bre još placa bus hahaha, a vi ne morate da isterate buseve. manje zagadjenja u bg-u.

tesko je

pre 9 godina

Imam srednju skolu, radim kao negovatelj, sat mi je 180 dinara.
Obezvredjena je cen rada svih poslova koji sluze da se pomogne dostojanstvu coveka.
Sve ljudsko je obezvredjeno.
I onaj koji zeli ostati ljudsko bice je progonjen sa svih strana, ne da mu se da ostane covek.
Ovo pisem da bih eto podrzao sve one koji se bore da ostanu ljudi, ne dajte to nikome!

kiza

pre 9 godina

"vozač koji je egzistencijalno ponižen, sa nedovoljno sredstava za život, umoran, obavezan je da dnevno preveze najmanje hiljadu putnika".
To bi znacilo da vozac u toku svoje smene,zaradi firmi oko 600e.Ako se odbije nafta,ne znam kolika je zarada,po smeni,na dan....A vozac za ceo mesec ima 50.000 platu.Znaci za jednu smenu zaradi svoju platu,ostatak meseca vozi za firmu,ne znam koliko se potrosi nafte,I dalje nema para?To je samo jedna linija.Tramvaji i trole rade na struju.

sajber kurajber

pre 9 godina

bojkot GSP-a. ko moze od mladjih neka koristi bicikl,skuter, za prevoz, kome je posao/neka obaveza blizu neka ide peske, imate bg voz on je dzabe, pa da vide da oni postoje zbog nas a ne obrnuto. tako su dizali i akcize i namete na cigare, pa kada je krenuo sverc i pad prometa, odmah su pojeftinili i nasli racunicu.

Lik

pre 9 godina

Problem je u tome što su stranke na vlasti, kako one pre tako i sada od GSB-a napravili svoju prćiju pa tamo nagurali enorman broj zaposlenih. Nema drugog rešenja nego da se prevoz prepusti privatnim kompanijama pa da vidimo. Kao što je RtS puko tako će i GSB, jednostavno ova zemlja mora skroz da sagori u svojoj nemoći da bi se onda pravilo nešto novo.

Serbinho

pre 9 godina

Smanjite cene, umesto da ocekujete da za 140 putnika u raspalom Ceskom tramvaju za nekoliko stanica uzmete 100 eura.
Niste sposobni a gurali ste se da uzmete vlast.
Obustavljanjem prevoza, mozete da raspisete izbore u Beogradu.