Sreda, 12.11.2014.

13:12

Bakina tajna dobila hrvatskog gazdu

Hrvatska Atlantik grupa saopštila je da je potpisala ugovor o preuzimanju 100 odsto srpske kompanije Fudlend.

Izvor: B92

Bakina tajna dobila hrvatskog gazdu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

bosanka

pre 9 godina

@bisquiter
pa skoro sve i jedan ajvar iz makedonije je bolji i jevtiniji od ovog.
nije mi jasno kako su uspjeli tako slabo da posluju (da neće biti možda zbog previsoke cijene?)
dalje, ako se, kao što jedan komentar kaže, isti može naći u sloveniji po manjoj cijeni, zašto ga u srbiji koja je siromašnija od slovenije tako papreno naplaćuju?

treće, neko pomenu i cijene u mercatoru. mercator je bio mjesto gdje su se mogli najjevtinije kupiti proizvodi iz srbije (u BiH). Toga više nema. Sad je sve skupo. Još nisu rasprodali svu robu s lagera, ali kad rasprodaju, vjerujem da će bivši merkator izgledati kao i stari konzum (svi proizvodi hrvatski i skupi). U konzumu kad hoću da kupim sok 50% izbora mi je juicy, a 50% ostali brendovi (uglavnom loši). srećom ima lokalnih lanaca gdje se još može kupovati po povoljnim cijenama.

bisquiter

pre 9 godina

Oprostite, propustila sam reći do kraja... nesto je skupo kada ISTO mozete kupiti za manje novca na drugom nestu ili od drugog proizvodjača.
Dakle, kad god budem imala novca kupovacu izvanrednu BAKINU TAJNU .

bisquiter

pre 9 godina

Proizvodi BAKINA TAJNA nisu skupi. A veoma su kvalitetni.
Skupo je nešto što mmožete ISTO kupiti na drugom mestu i od drugog proizvođača. I ta definicija važi za svaki proizvodni artikal od aviona do igle. Možda velika vecina nasih potrosaca nema mogucnosti to da plati, eh... onda cemo to nazvati drugacijim terminima.
Kupovacu i dalje ako bude u istom kvalitetu. Odlicni su!
Inače, vlasnik prodao svoje. Inače,drzava nema sluha za realizovane izvrsne ideje u proizvodnji (pogledajte samo ambalažu-Izvanredna u odnosu na druge, a to kosta!!!) Inače, svi koji SVE znate volela bih da probate dati platu na vrem bar za 10ak zaposlenih i zaraditi i namiriti obaveze drzavi bar jedan mesec. Kakve veze ima koliki je bruto promet? Pitanje je da li šta ostane...

petar

pre 9 godina

Pre 10 godina Antlatic grupa je kupila nasu Multivitu... danas se Multivita pravi u Zagrebu, u fabrici Cedevite. Oni takodje drze Grand Kafu, Argetu pastetu, Smoki tj ceo Soko Stark i mnoge druge stvari, ali su opet mali u odnosu na Todorica, koji drzi 40% maloprodaje u Srbiji (Idea, Merkator i Rodic su njegovi) a takodje i proizvodi jako puno, dijamant ulje, dobro jutro margarin, Frikom i Ledo sladoledi, ABC sir, Jana voda, Super Kartica itd

gladujmo na domacem

pre 9 godina

Kupujmo domace.Dok ne pokvari kvalitet,zapadne u dugove i postane tudje.Zatim nam to tudje prodaju poboljsanog ili bar vracenog kvaliteta a prodaju jeftinije zbog konkurentnosti.
Pa braco,zahtevajmo prvo ozbiljnost i vernost,odanost proizvodjaca, pa tek onda kupaca.

Hogar

pre 9 godina

Ne razumem kakav smo narod.Neposredno pre ove vesti ide informacija da ce HR pokrenuti protiv RS nove tuzbe! Da li je onda normalno da bilo sta bilo gde u Srbiji bude u njihovom vlasnistvu?

Keti S.

pre 9 godina

Neverovatno je koliko su nasi gradjani neupuceni u osnovna nacela na kojima savremeni biznis funkcionise.Prosto receno kapital ne poznaje granice,a to sto je neki nas brend postao deo portfolio-a neke strane firme,nikako ne znaci da taj brend vise nije srpski,te da ga ne treba kupovati.Primera radi,kompletna britanska konditorska industrija je u rukama stranaca,ali Britancima na pamet ne pada da "ignorisu"svoje konditorske brendove,poput "After Eight" ili cuvenih Cadbury's i Mackintosh's cokoladnih poslastica.Najpoznatiji italijanski konditorski brendovi(Baci Perugina i Caffarel)su u rukama Nestle-a i Lindt und Spruengli-ja,ali su naravno ostali to sto jesu,dakle italijanski.Takodje se strahovito preteruje kada je u pitanju prisutnost hrvatskih firmi na nasem trzistu,jer prakticno najveci deo kupljenog je u rukama dvojice tajkuna(Todoric i Tedeschi,koji je btw istarski Jevrejin)pri cemu je vrlo upitno koliko su i njihove firme zaista hrvatske,a koliko u njima udela imaju kojekakve evropske banke i ulagacki fondovi.Dakle,nemojmo se "glupirati",postujmo i kupujmo nase brendove,ali i sve one strane brendove koji se proizvode u nasoj zemlji,poput hrvatskog brenda mlecnih proizvoda "Dukat"koji se proizvode u Somboru,a u vlasnistvu su francuskog "Lactalis-a".Niko u Hrvatskoj nece reci da brend "Dukat"nije hrvatski,zato sto je u vlasnistvu firme iz Francuske.Isto vazi i za nase brendove koji ostaju "nacionalni"bez obzira na etnicki ili drzavni "background" vlasnika.That's it!

ko razume...

pre 9 godina

Je l moguće da ima budala koje ne razumeju da politika i ekonomija idu ruku pod ruku svuda, pa i u Srbiji? Ovi što se čude neka slobodno otvore srpsku firmu u Hrvatskoj pa neka nam jave iskustva

krnjaja

pre 9 godina

seli se u sibenik, mjenja ime u Nonina tajna, od profita hrvati kupuju atomsku bombu i bacaju je na Hrtkovce i za sve optuzuju Seselja...naravno, sve u cilju otimanja vojvodine...to je za zavjera...mi sve provalimo, samo ne mozemo provaliti ko je lopov na glasačkom listicu

dario

pre 9 godina

''znaci ni to više necu kupovati idemo dalje
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sandinista, 12. novembar 2014 20:57)''

Nemoj tako, pa moraš da jedeš!

komentator

pre 9 godina

Vrlo vazno! Kapital ne poznaje nacionalnost. A vi sto necete kupovati, pretpostavljam da ni sladoled ne jedete, posto je Frikom takodje "hrvatski" ("Ledo"), a i ostali nisu srpski. Inace, "Bakina tajna" se moze kupiti svuda u regionu, u Sloveniji, npr, nekad cak i povoljnije nego u Srbiji. Tako da je zgrazavanje komentatora cista budalastina. Zao mi je samo firme sto je dospela u tu situaciju, ali to je neka druga tema, nad kojom bi zapravo mnogo vise trebalo da se zgrazavamo, nego nad ovom prodajom.

che

pre 9 godina

U biznisu vazi pravilo da firma vredi koliko godisnje obrta pravi.U ovom slucaju znaci da je firma vise duzna nego sto vredi.
U toj firmi kasne plate mesecima,duguje se svima redom,drugi izlaz ne postoji.
Razlog tome je sto se neko nekad polakomi pa uleti grlom u jagode,a kada stignu obaveze na placanje firma ide u dubiozu.Banke ne prestaju dugove za kredite i kamate.
Bice super ako im samo rese dugovanja,zarada na prodaji je misaona imenica.

jelena

pre 9 godina

Kakve veze ima sto su kupili Hrvati? Vi koji kritikujete niste ni kupovali njihove dzemove i ostale proizvode. Verovatno su vam bili "snobovski". Ako se proizvod ne pokvari, a ne vidim razlog da se to desi, kupovacu i dalje.

vlada

pre 9 godina

Ni od mene vise nece dinara dobiti, a kupovao sam redovno njihove dzemove jer su imali manje secera. Ako treba pravicu sam svoj dzem. Inace jedini je B92 ovo objavio na naslovnoj, svi ostali sakrivaju vest - samo pokazuje koliko je hrvatski industrijski lobi jak u Srbiji.

only fools and horses

pre 9 godina

Nikad ne ću razumjeti ove komlplekse po Srbiji. Kao da smo mi vas napali i razorili vam pola zemlje.
(zgslavac, 12. novembar 2014 15:12)

Ko vi? Ma nee, samo ste u proteklih 100 godina pobili oko milion Srba, i još toliko proterali i pokrstili. Kako ono beše plan, sve po trećinu.
Jel sad malo jasnije.

Tempus

pre 9 godina

Od kako je IDEA preuzela Merkator-Roda došlo je do ozbiljnog povećanja cena u supermarketima.Mega Roda kod Zmaja nekako je izuzeta iz tog ludila a u svim drugim preuzetim i prepravljenim RODA - IDEA je opšti haos , cene katastrofa , preplavili onim boflom Konzum Plus ( K Plus )...pola bar kodova ima grešku i na kasi je sve bar 20 % skuplje iako su kodovi upareni.

just sayin

pre 9 godina

Zalosno je sto nasi prozvodjaci ne mogu da se izbore za opstanak. Umesto da se fokusiramo da razvijamo domacu privredu, mala i srednja preduzeca, nama je "draze" da nam dodje neki svetski brend koji ce da dobije olaksice od vlade (prakticno radi samo za profit) i ojadi nas budzet.
A kome nije jasno zasto je bitno da imamo fabrike u domacem vlasnistvu.. IQ

vazda objektivno!

pre 9 godina

Nemoj da lupaš za Nectar iz B. Palanke. Nectar je u fazi kupovine kompletne Pivovarne Laško, pošto je Fructal samo manji deo.
Ajd uzdravlje....

Ћезо рца

pre 9 godina

Не купујем ни ,,врење'' квасац, од како су га продали ,,браћи''... Моћи ћу да живим и без Фудлендових и производа Атлантик групе.

stasa

pre 9 godina

Uuuuu jbt. citam i ne verujem "...necu vise kupovati.." "izgubice me kao kupca"..bas se mislim ko je od vas bio redovan kupac....niko ili skoro niko (izuzimam inostranstvo)...i u cemu je problem? Covek prodao SVOJE! Pa prodali ste breee svoju "Svetu srpsku zemlju" Kosovo za veeeeelike pare Albancima,pa se niste ni strecnuli. Uzeli silnu lovu, natovarili stvari i pravac Srbija (uža....posto je sve uza i uza). Ok je meni i to,i vi ste prodali svoje,ali sad umuknite o nekom patriotizmu...prodao Hrvatima....pa sta?

CRO

pre 9 godina

Pogledajte cene u Idei... sada drasticno povećali cene u Mercatoru. Ovo u Hrvatskoj se nikad ne bi moglo desiti da Srpska firma uvodi tolike marže i pljačka narod. Uvoze Chipsos iz Zagreba, tako će i ajvar, slatko, vodu, vazduh...

Marko

pre 9 godina

Ne razumem sta se cudite. Ljudi dignu kredit da pokrenu proizvodnju, naprave brerend i krenu da posluju u Srbistanu. Prodavci im duguju ne isplacuju prodato, trziste monopolizovano, ucene, spustanje nabavne cene... A banke i drzava ne cekaju, daj nase odmah. Dignes jedan kredit da re finansiras drugi, krenes da dugujes dobavljacima i na kraju od 3000t voca i proizvoda imas 100.000e plusa sve ide na kredite i goli opstanak. Naravno da se prodas najvecem monopolisti jer njih niko ne moze da zajebava kao tebe.

Pera

pre 9 godina

Pa Atlantic grupa je između ostalog kupila i Štark kojima nakon toga ide bolje nego ikad. Ne razumem kako je nekome negativna vest da je dobar brend kupila firma koja zna kako time upravljati od nekoga uz koga bi ista ta firma propala da ju nije prodao. Ovo ne samo da ostavlja radna mesta u Srbiji nego daje šansu i za nova jer će ti proizvodi imati mnogo širu distribuciju nego pre. Opet se vraćam na Štark i Smoki kojeg ima u svakoj trgovini u Hrvatskoj uz ostale njihove proizvode...

Sumadinac

pre 9 godina

Ne mogu da shvatim otkuda ovoliko negativnih komentara. Kao prvo,Foodland je firma koja je u vlasnistvu privatnog lica, tako da covek ono sto je njegovo moze da proda kome on to zeli. Zar je bitno da li ce novi vlasnik biti Hrvat, Slovenac, Nemac, ako ce to garantovati opstanak firme, radnih mesta i otvaranje novih radnih mesta. Mnogo je smesno citati komentare ljudi koji se apsolutno nimalo ne razumeju u sve to, ali se nadju pametni da komentarisu. Manite se vise nacionalistickih stavova i okrenite se ekonomiji i privredi. Zar bi bolje bilo da je firmu kupio neki srpski nazovi biznismen koji bi je unistio u roku od tri meseca, odveo u stecaj i ko zna koliko porodica ostavio bez prihoda i na rubu egzistencije?! Mislite o tome...

kraja

pre 9 godina

...ad 1. prepoznatljivim brendom Bakina tajna i paletom proizvoda vrhunskog kvaliteta...
...ad 2. preduzeće je visoko zaduženo, i to prema finansijskim institucijama: kratkoročne obaveze su veće od sedam miliona evra, a dugoročne iznose oko milio i po evra. Zaduženost je takođe dvostruko veća od kapitala...

...ko je lud, ko zbunjen...???
...na kraju ce se sve svesti na to na u srbiji nisu platili ni dinara poreza, kao ni doprinose radnicima...

God Ra

pre 9 godina

Kada nije vise Mladja na vlasti odmah ide u prodaju! Dok je davao kredite bilo je kao ok u firmi
Proveo sam u kompaniji 2 godine i otisao sam kada je krenuo da ne daje plate da bi mogao da otplati kredite

Hr1

pre 9 godina

Vrhunski proizvodi, uvijek kad sam u Srbiji kupim barem ajvar. Nadam se da ce sad biti dostupniji i u Hrvatskoj. Ne razumijem negativne komentare, zar nije bolje da se tvrtka razvija nego da propadne? Tko je vlasnik je manje vazno ako se zaradjuje.

Nika

pre 9 godina

"Управо сам добио информацију да се производња сели у Шибеник! 150 људи у Србији ће остати без посла! Но то је приватна компанија, власник може шта хоће. Сад ће бренд бити хрватски!
(маринко, 12. novembar 2014 13:51)"
---

1.
Pa sto se Vlada Srbije nije potrudila da brend"Bakina tajna" ostane srpski?

2.
Pametni ljudi na Zapadu prodaju firme kao kosulje i salvete u Srbiji se Srbi drze propalih firmi kao pijan plota.

3.
Sa parama koje prodas od firme startujes drugu firmu bez dugovanja,a taj sto je kupio 51% ili vise posto tvoje prethodne firme sigurno nije glup ili lud da bi je opet napravio u gubicima.Tako se radi na trulom Zapadu.U Srbiji se prica o politici i ko je veci "patrijota" a "ko je najveci patrijota".

zgslavac

pre 9 godina

Nisam vise kupac tih proizvoda, caaaaao!
(bivsi, 12. novembar 2014 13:48)

Nikad ne ću razumjeti ove komlplekse po Srbiji. Kao da smo mi vas napali i razorili vam pola zemlje.

Jelena

pre 9 godina

Njihovi proizvodi su sjajni, u to se uverio svako ko je probao. Istina je da su proizvodi skuplji, ali spram kvaliteta vredi i uvek ih mozete naci na akciji negde. Steta je velika sto ovde nista kvalitetno ne moze opstati.

Vasa Ladacki

pre 9 godina

Bravo, sve prodajte Hrvatima. Sramota
(stevan, 12. novembar 2014 13:30)

Covek je prodao SVOJU firmu, SVOJ brend(svaka cast na imenu), nije nista ukrao ili prodao tudje, ne vidim nikav problem i zasto je to sramota, sramota su takvi i slicni komentari koji zabadaju nos u (tudje)stvari koje se ih apsolutno ne ticu. Jel' si ti akcionar,suvlasnik? Idi gledaj svoja posla.

venom

pre 9 godina

Ako cemo posteno, nije hrvatski, nego mletacki i ....
(Za one koji razumeju, 12. novembar 2014 13:30)

Slaba ti je utjeha ova nebuloza, kladim se da si jako uzrujan.

Џемо воли џем

pre 9 godina

Како људи говоре небулозе.

Пре свега нису њихови производи скупи с обзиром да су поред још пар мање познатих произвођача продавали нешто квалитетено. Чак и у односу на то цене су биле више него солидне. Е сада култура потрошача али и исхране у Србији је једно, а и девастација грађана Србије друга ствар. Сам производ није скуп.

Али овде је нешто друго у питању. А то је опет менталитет. Дакле већ могу да замислим власника којем је кренуло па се човек бацио на лично трошење на сопствени луксуз, а уваљавајући те дугове сопственој фирми, одн. клање краве која даје млеко. Штета од домаћинског вођења дошло је до...

Лично њихови џемови и сокови немају равног код нас. Од сада сумњам да ћу да их купујем, јер сам сигуран да се овде купује бренд и уговори. Има мањих наших произвођача па ако су квалитетни ето мене код њих.

П.С. штета за џем од јагоде :(

Boki NS

pre 9 godina

@маринко
A od čega će tamo u Šibeniku da proizvode ajvar, od školjki? I plata hrvatskog radnika je sigurno dosta niža od srpskog, pa se više isplati? Sad bih ti svašta napisao, jer se iz aviona vidi da ti je komentar zlonamerna glupost!!!

xyz

pre 9 godina

"Proevropska" ekonomska politika vlasti u Srbiji, politika "ravnomernog regionalnog " razvoja, politika "podrske selima" jer nam sela izumiru, i politika "buducnost je u malim i srednjim preduzecima".

Prebogata multinacionalna kompanija Bosh koja ima promet od 50 milijardi evra godisnje,dobija 22 000 evra po zaposlenom da otvori fabriku u Pecincima, plus bezbrojne olaksice, valjda je to siromasan kraj pa ce oni sa Kopaonika da placaju za njihov razvoj.

Mali srpski preduzetnik, kad bi imao isti tretman, bi trebao da dobije za svojih 150 zaposlenih 3,3 miliona evra.
Sta mislite da li je dobio ista, osim racuna da plati?

I sad treba da se takmice u "slobodnoj trzisnoj utakmici" nase male firme kojima nasa drzave odmaze, i prebogate multinacionalne kompanije kojima nasa drzava pomaze u toj "ravnopravnoj" utakmici" u kojoj veliki gutaju male.

Brod je potonuo.

pre 9 godina

Zivim u inostranstvu i do sad sam bila ubedjena da je ovo jedan od retkih nasih brendova koji se dobro prodaje. Kupci su prezadovoljni!
Sta se to desilo? Kako je moguce da su u dugovima?
Da nije u pitanju visoka cena?
Ovde teglica ajvara kosta oko 4.5 evra.

Lukavi Latin

pre 9 godina

Kaže jedan komentator da se proizvodnja seli u Šibenik! Pa kojeg bi smisla imalo seliti proizvodnju u zemlju sa skupljom radnom snagom?!? Tedeschi je kapitalist prije svega ili možda mislite da je u biznisu zbog patriotizma?

Ako za trenutak ostavimo bedastoće po strani, ovo je odlična vijest za obje zemlje. Povezivanje hrvatske i srbijanske poljoprivrede je razmišljanje na duge staze, mi imamo slobodan pristup na tržište EU, a vi u Rusiji.

Umiljato tele dvije krave sisa, zar ne?

rema

pre 9 godina

oni su uspeli da od 10 miliona fakturisanih, naprave dobit od 100 000. pa to je 1 %... samo se ulaganje u solarnu energiju manje isplati...
Ne razumem kako su sve to uspeli, kako su uspeli da budu toliko skupi, da imaju jak, prepoznatljiv brend, da imaju otvoreno Rusko trziste a toliko im je lose islo...
Plus, aplauz za Miskovica i ostale budze, koji svoj kapital ulazu samo u prevare!(Aludiram na to, da vlasnik najveceg lanca prehrambenih proizvoda, nije kupio ovo malo, a toliko simpaticno preduzece, za realno sicu, jer 15 miliona, koliko iznosi cena zajedno sa dugovima, vredi koliko i Miskova kuca u Londonu)

Aleksandra

pre 9 godina

Žalosno... nikada mi nije bilo žao zbog prodaje neke naše firme, ali sada jeste, iako je privatna... bila je dobra... Jedino mi nije jasno zašto naši privatnici nemaju ambiciju da nešto što stvore poseduju decenijama, unapređuju, ostave u nasleđe, nego sve na prodaju čim dobije dobru cenu... Da li baš niko nema osećaj za stvaranje tradicije?

Stardust

pre 9 godina

Bakina tajna dobila hrvatskog gazdu!

Ako cemo posteno, nije hrvatski, nego mletacki i ....
(Za one koji razumeju, 12. novembar 2014 13:30)

....taj mletački je svakako bolji od turskog gazde,
od kojeg je firma otkupljena!

carlito

pre 9 godina

Iovako su skupi k'o đavo, za onu malu teglicu ajvara treba vaditi iz novčanika kao da si kum na svadbi. Razlog više da prođem pored police sa njihovom robom kao pored turskog groblja.

hm

pre 9 godina

Zaduzenost dvostruko veca od kapitala ?!?! Lepo. A vi kojima je krivo oko hrvata, sta niste sami kupili ? A i vi da prodajete nesto prodali bi onome tko bi dao najvise para. Mnogo bi vam smetalo sto je kupio hrvat. Prodano je, ali fabrika nikuda nije otisla, niti ce otici.

маринко

pre 9 godina

Управо сам добио информацију да се производња сели у Шибеник! 150 људи у Србији ће остати без посла! Но то је приватна компанија, власник може шта хоће. Сад ће бренд бити хрватски!

hm

pre 9 godina

Zaduzenost dvostruko veca od kapitala ?!?! Lepo. A vi kojima je krivo oko hrvata, sta niste sami kupili ? A i vi da prodajete nesto prodali bi onome tko bi dao najvise para. Mnogo bi vam smetalo sto je kupio hrvat. Prodano je, ali fabrika nikuda nije otisla, niti ce otici.

маринко

pre 9 godina

Управо сам добио информацију да се производња сели у Шибеник! 150 људи у Србији ће остати без посла! Но то је приватна компанија, власник може шта хоће. Сад ће бренд бити хрватски!

carlito

pre 9 godina

Iovako su skupi k'o đavo, za onu malu teglicu ajvara treba vaditi iz novčanika kao da si kum na svadbi. Razlog više da prođem pored police sa njihovom robom kao pored turskog groblja.

Marko

pre 9 godina

Ne razumem sta se cudite. Ljudi dignu kredit da pokrenu proizvodnju, naprave brerend i krenu da posluju u Srbistanu. Prodavci im duguju ne isplacuju prodato, trziste monopolizovano, ucene, spustanje nabavne cene... A banke i drzava ne cekaju, daj nase odmah. Dignes jedan kredit da re finansiras drugi, krenes da dugujes dobavljacima i na kraju od 3000t voca i proizvoda imas 100.000e plusa sve ide na kredite i goli opstanak. Naravno da se prodas najvecem monopolisti jer njih niko ne moze da zajebava kao tebe.

xyz

pre 9 godina

"Proevropska" ekonomska politika vlasti u Srbiji, politika "ravnomernog regionalnog " razvoja, politika "podrske selima" jer nam sela izumiru, i politika "buducnost je u malim i srednjim preduzecima".

Prebogata multinacionalna kompanija Bosh koja ima promet od 50 milijardi evra godisnje,dobija 22 000 evra po zaposlenom da otvori fabriku u Pecincima, plus bezbrojne olaksice, valjda je to siromasan kraj pa ce oni sa Kopaonika da placaju za njihov razvoj.

Mali srpski preduzetnik, kad bi imao isti tretman, bi trebao da dobije za svojih 150 zaposlenih 3,3 miliona evra.
Sta mislite da li je dobio ista, osim racuna da plati?

I sad treba da se takmice u "slobodnoj trzisnoj utakmici" nase male firme kojima nasa drzave odmaze, i prebogate multinacionalne kompanije kojima nasa drzava pomaze u toj "ravnopravnoj" utakmici" u kojoj veliki gutaju male.

Vasa Ladacki

pre 9 godina

Bravo, sve prodajte Hrvatima. Sramota
(stevan, 12. novembar 2014 13:30)

Covek je prodao SVOJU firmu, SVOJ brend(svaka cast na imenu), nije nista ukrao ili prodao tudje, ne vidim nikav problem i zasto je to sramota, sramota su takvi i slicni komentari koji zabadaju nos u (tudje)stvari koje se ih apsolutno ne ticu. Jel' si ti akcionar,suvlasnik? Idi gledaj svoja posla.

stasa

pre 9 godina

Uuuuu jbt. citam i ne verujem "...necu vise kupovati.." "izgubice me kao kupca"..bas se mislim ko je od vas bio redovan kupac....niko ili skoro niko (izuzimam inostranstvo)...i u cemu je problem? Covek prodao SVOJE! Pa prodali ste breee svoju "Svetu srpsku zemlju" Kosovo za veeeeelike pare Albancima,pa se niste ni strecnuli. Uzeli silnu lovu, natovarili stvari i pravac Srbija (uža....posto je sve uza i uza). Ok je meni i to,i vi ste prodali svoje,ali sad umuknite o nekom patriotizmu...prodao Hrvatima....pa sta?

Boki NS

pre 9 godina

@маринко
A od čega će tamo u Šibeniku da proizvode ajvar, od školjki? I plata hrvatskog radnika je sigurno dosta niža od srpskog, pa se više isplati? Sad bih ti svašta napisao, jer se iz aviona vidi da ti je komentar zlonamerna glupost!!!

Pera

pre 9 godina

Pa Atlantic grupa je između ostalog kupila i Štark kojima nakon toga ide bolje nego ikad. Ne razumem kako je nekome negativna vest da je dobar brend kupila firma koja zna kako time upravljati od nekoga uz koga bi ista ta firma propala da ju nije prodao. Ovo ne samo da ostavlja radna mesta u Srbiji nego daje šansu i za nova jer će ti proizvodi imati mnogo širu distribuciju nego pre. Opet se vraćam na Štark i Smoki kojeg ima u svakoj trgovini u Hrvatskoj uz ostale njihove proizvode...

Hr1

pre 9 godina

Vrhunski proizvodi, uvijek kad sam u Srbiji kupim barem ajvar. Nadam se da ce sad biti dostupniji i u Hrvatskoj. Ne razumijem negativne komentare, zar nije bolje da se tvrtka razvija nego da propadne? Tko je vlasnik je manje vazno ako se zaradjuje.

Sumadinac

pre 9 godina

Ne mogu da shvatim otkuda ovoliko negativnih komentara. Kao prvo,Foodland je firma koja je u vlasnistvu privatnog lica, tako da covek ono sto je njegovo moze da proda kome on to zeli. Zar je bitno da li ce novi vlasnik biti Hrvat, Slovenac, Nemac, ako ce to garantovati opstanak firme, radnih mesta i otvaranje novih radnih mesta. Mnogo je smesno citati komentare ljudi koji se apsolutno nimalo ne razumeju u sve to, ali se nadju pametni da komentarisu. Manite se vise nacionalistickih stavova i okrenite se ekonomiji i privredi. Zar bi bolje bilo da je firmu kupio neki srpski nazovi biznismen koji bi je unistio u roku od tri meseca, odveo u stecaj i ko zna koliko porodica ostavio bez prihoda i na rubu egzistencije?! Mislite o tome...

CRO

pre 9 godina

Pogledajte cene u Idei... sada drasticno povećali cene u Mercatoru. Ovo u Hrvatskoj se nikad ne bi moglo desiti da Srpska firma uvodi tolike marže i pljačka narod. Uvoze Chipsos iz Zagreba, tako će i ajvar, slatko, vodu, vazduh...

Jelena

pre 9 godina

Njihovi proizvodi su sjajni, u to se uverio svako ko je probao. Istina je da su proizvodi skuplji, ali spram kvaliteta vredi i uvek ih mozete naci na akciji negde. Steta je velika sto ovde nista kvalitetno ne moze opstati.

zgslavac

pre 9 godina

Nisam vise kupac tih proizvoda, caaaaao!
(bivsi, 12. novembar 2014 13:48)

Nikad ne ću razumjeti ove komlplekse po Srbiji. Kao da smo mi vas napali i razorili vam pola zemlje.

Lukavi Latin

pre 9 godina

Kaže jedan komentator da se proizvodnja seli u Šibenik! Pa kojeg bi smisla imalo seliti proizvodnju u zemlju sa skupljom radnom snagom?!? Tedeschi je kapitalist prije svega ili možda mislite da je u biznisu zbog patriotizma?

Ako za trenutak ostavimo bedastoće po strani, ovo je odlična vijest za obje zemlje. Povezivanje hrvatske i srbijanske poljoprivrede je razmišljanje na duge staze, mi imamo slobodan pristup na tržište EU, a vi u Rusiji.

Umiljato tele dvije krave sisa, zar ne?

God Ra

pre 9 godina

Kada nije vise Mladja na vlasti odmah ide u prodaju! Dok je davao kredite bilo je kao ok u firmi
Proveo sam u kompaniji 2 godine i otisao sam kada je krenuo da ne daje plate da bi mogao da otplati kredite

Ћезо рца

pre 9 godina

Не купујем ни ,,врење'' квасац, од како су га продали ,,браћи''... Моћи ћу да живим и без Фудлендових и производа Атлантик групе.

Nika

pre 9 godina

"Управо сам добио информацију да се производња сели у Шибеник! 150 људи у Србији ће остати без посла! Но то је приватна компанија, власник може шта хоће. Сад ће бренд бити хрватски!
(маринко, 12. novembar 2014 13:51)"
---

1.
Pa sto se Vlada Srbije nije potrudila da brend"Bakina tajna" ostane srpski?

2.
Pametni ljudi na Zapadu prodaju firme kao kosulje i salvete u Srbiji se Srbi drze propalih firmi kao pijan plota.

3.
Sa parama koje prodas od firme startujes drugu firmu bez dugovanja,a taj sto je kupio 51% ili vise posto tvoje prethodne firme sigurno nije glup ili lud da bi je opet napravio u gubicima.Tako se radi na trulom Zapadu.U Srbiji se prica o politici i ko je veci "patrijota" a "ko je najveci patrijota".

only fools and horses

pre 9 godina

Nikad ne ću razumjeti ove komlplekse po Srbiji. Kao da smo mi vas napali i razorili vam pola zemlje.
(zgslavac, 12. novembar 2014 15:12)

Ko vi? Ma nee, samo ste u proteklih 100 godina pobili oko milion Srba, i još toliko proterali i pokrstili. Kako ono beše plan, sve po trećinu.
Jel sad malo jasnije.

Brod je potonuo.

pre 9 godina

Zivim u inostranstvu i do sad sam bila ubedjena da je ovo jedan od retkih nasih brendova koji se dobro prodaje. Kupci su prezadovoljni!
Sta se to desilo? Kako je moguce da su u dugovima?
Da nije u pitanju visoka cena?
Ovde teglica ajvara kosta oko 4.5 evra.

Stardust

pre 9 godina

Bakina tajna dobila hrvatskog gazdu!

Ako cemo posteno, nije hrvatski, nego mletacki i ....
(Za one koji razumeju, 12. novembar 2014 13:30)

....taj mletački je svakako bolji od turskog gazde,
od kojeg je firma otkupljena!

Aleksandra

pre 9 godina

Žalosno... nikada mi nije bilo žao zbog prodaje neke naše firme, ali sada jeste, iako je privatna... bila je dobra... Jedino mi nije jasno zašto naši privatnici nemaju ambiciju da nešto što stvore poseduju decenijama, unapređuju, ostave u nasleđe, nego sve na prodaju čim dobije dobru cenu... Da li baš niko nema osećaj za stvaranje tradicije?

Џемо воли џем

pre 9 godina

Како људи говоре небулозе.

Пре свега нису њихови производи скупи с обзиром да су поред још пар мање познатих произвођача продавали нешто квалитетено. Чак и у односу на то цене су биле више него солидне. Е сада култура потрошача али и исхране у Србији је једно, а и девастација грађана Србије друга ствар. Сам производ није скуп.

Али овде је нешто друго у питању. А то је опет менталитет. Дакле већ могу да замислим власника којем је кренуло па се човек бацио на лично трошење на сопствени луксуз, а уваљавајући те дугове сопственој фирми, одн. клање краве која даје млеко. Штета од домаћинског вођења дошло је до...

Лично њихови џемови и сокови немају равног код нас. Од сада сумњам да ћу да их купујем, јер сам сигуран да се овде купује бренд и уговори. Има мањих наших произвођача па ако су квалитетни ето мене код њих.

П.С. штета за џем од јагоде :(

venom

pre 9 godina

Ako cemo posteno, nije hrvatski, nego mletacki i ....
(Za one koji razumeju, 12. novembar 2014 13:30)

Slaba ti je utjeha ova nebuloza, kladim se da si jako uzrujan.

vlada

pre 9 godina

Ni od mene vise nece dinara dobiti, a kupovao sam redovno njihove dzemove jer su imali manje secera. Ako treba pravicu sam svoj dzem. Inace jedini je B92 ovo objavio na naslovnoj, svi ostali sakrivaju vest - samo pokazuje koliko je hrvatski industrijski lobi jak u Srbiji.

kraja

pre 9 godina

...ad 1. prepoznatljivim brendom Bakina tajna i paletom proizvoda vrhunskog kvaliteta...
...ad 2. preduzeće je visoko zaduženo, i to prema finansijskim institucijama: kratkoročne obaveze su veće od sedam miliona evra, a dugoročne iznose oko milio i po evra. Zaduženost je takođe dvostruko veća od kapitala...

...ko je lud, ko zbunjen...???
...na kraju ce se sve svesti na to na u srbiji nisu platili ni dinara poreza, kao ni doprinose radnicima...

just sayin

pre 9 godina

Zalosno je sto nasi prozvodjaci ne mogu da se izbore za opstanak. Umesto da se fokusiramo da razvijamo domacu privredu, mala i srednja preduzeca, nama je "draze" da nam dodje neki svetski brend koji ce da dobije olaksice od vlade (prakticno radi samo za profit) i ojadi nas budzet.
A kome nije jasno zasto je bitno da imamo fabrike u domacem vlasnistvu.. IQ

rema

pre 9 godina

oni su uspeli da od 10 miliona fakturisanih, naprave dobit od 100 000. pa to je 1 %... samo se ulaganje u solarnu energiju manje isplati...
Ne razumem kako su sve to uspeli, kako su uspeli da budu toliko skupi, da imaju jak, prepoznatljiv brend, da imaju otvoreno Rusko trziste a toliko im je lose islo...
Plus, aplauz za Miskovica i ostale budze, koji svoj kapital ulazu samo u prevare!(Aludiram na to, da vlasnik najveceg lanca prehrambenih proizvoda, nije kupio ovo malo, a toliko simpaticno preduzece, za realno sicu, jer 15 miliona, koliko iznosi cena zajedno sa dugovima, vredi koliko i Miskova kuca u Londonu)

Tempus

pre 9 godina

Od kako je IDEA preuzela Merkator-Roda došlo je do ozbiljnog povećanja cena u supermarketima.Mega Roda kod Zmaja nekako je izuzeta iz tog ludila a u svim drugim preuzetim i prepravljenim RODA - IDEA je opšti haos , cene katastrofa , preplavili onim boflom Konzum Plus ( K Plus )...pola bar kodova ima grešku i na kasi je sve bar 20 % skuplje iako su kodovi upareni.

vazda objektivno!

pre 9 godina

Nemoj da lupaš za Nectar iz B. Palanke. Nectar je u fazi kupovine kompletne Pivovarne Laško, pošto je Fructal samo manji deo.
Ajd uzdravlje....

krnjaja

pre 9 godina

seli se u sibenik, mjenja ime u Nonina tajna, od profita hrvati kupuju atomsku bombu i bacaju je na Hrtkovce i za sve optuzuju Seselja...naravno, sve u cilju otimanja vojvodine...to je za zavjera...mi sve provalimo, samo ne mozemo provaliti ko je lopov na glasačkom listicu

jelena

pre 9 godina

Kakve veze ima sto su kupili Hrvati? Vi koji kritikujete niste ni kupovali njihove dzemove i ostale proizvode. Verovatno su vam bili "snobovski". Ako se proizvod ne pokvari, a ne vidim razlog da se to desi, kupovacu i dalje.

Keti S.

pre 9 godina

Neverovatno je koliko su nasi gradjani neupuceni u osnovna nacela na kojima savremeni biznis funkcionise.Prosto receno kapital ne poznaje granice,a to sto je neki nas brend postao deo portfolio-a neke strane firme,nikako ne znaci da taj brend vise nije srpski,te da ga ne treba kupovati.Primera radi,kompletna britanska konditorska industrija je u rukama stranaca,ali Britancima na pamet ne pada da "ignorisu"svoje konditorske brendove,poput "After Eight" ili cuvenih Cadbury's i Mackintosh's cokoladnih poslastica.Najpoznatiji italijanski konditorski brendovi(Baci Perugina i Caffarel)su u rukama Nestle-a i Lindt und Spruengli-ja,ali su naravno ostali to sto jesu,dakle italijanski.Takodje se strahovito preteruje kada je u pitanju prisutnost hrvatskih firmi na nasem trzistu,jer prakticno najveci deo kupljenog je u rukama dvojice tajkuna(Todoric i Tedeschi,koji je btw istarski Jevrejin)pri cemu je vrlo upitno koliko su i njihove firme zaista hrvatske,a koliko u njima udela imaju kojekakve evropske banke i ulagacki fondovi.Dakle,nemojmo se "glupirati",postujmo i kupujmo nase brendove,ali i sve one strane brendove koji se proizvode u nasoj zemlji,poput hrvatskog brenda mlecnih proizvoda "Dukat"koji se proizvode u Somboru,a u vlasnistvu su francuskog "Lactalis-a".Niko u Hrvatskoj nece reci da brend "Dukat"nije hrvatski,zato sto je u vlasnistvu firme iz Francuske.Isto vazi i za nase brendove koji ostaju "nacionalni"bez obzira na etnicki ili drzavni "background" vlasnika.That's it!

che

pre 9 godina

U biznisu vazi pravilo da firma vredi koliko godisnje obrta pravi.U ovom slucaju znaci da je firma vise duzna nego sto vredi.
U toj firmi kasne plate mesecima,duguje se svima redom,drugi izlaz ne postoji.
Razlog tome je sto se neko nekad polakomi pa uleti grlom u jagode,a kada stignu obaveze na placanje firma ide u dubiozu.Banke ne prestaju dugove za kredite i kamate.
Bice super ako im samo rese dugovanja,zarada na prodaji je misaona imenica.

Hogar

pre 9 godina

Ne razumem kakav smo narod.Neposredno pre ove vesti ide informacija da ce HR pokrenuti protiv RS nove tuzbe! Da li je onda normalno da bilo sta bilo gde u Srbiji bude u njihovom vlasnistvu?

komentator

pre 9 godina

Vrlo vazno! Kapital ne poznaje nacionalnost. A vi sto necete kupovati, pretpostavljam da ni sladoled ne jedete, posto je Frikom takodje "hrvatski" ("Ledo"), a i ostali nisu srpski. Inace, "Bakina tajna" se moze kupiti svuda u regionu, u Sloveniji, npr, nekad cak i povoljnije nego u Srbiji. Tako da je zgrazavanje komentatora cista budalastina. Zao mi je samo firme sto je dospela u tu situaciju, ali to je neka druga tema, nad kojom bi zapravo mnogo vise trebalo da se zgrazavamo, nego nad ovom prodajom.

ko razume...

pre 9 godina

Je l moguće da ima budala koje ne razumeju da politika i ekonomija idu ruku pod ruku svuda, pa i u Srbiji? Ovi što se čude neka slobodno otvore srpsku firmu u Hrvatskoj pa neka nam jave iskustva

gladujmo na domacem

pre 9 godina

Kupujmo domace.Dok ne pokvari kvalitet,zapadne u dugove i postane tudje.Zatim nam to tudje prodaju poboljsanog ili bar vracenog kvaliteta a prodaju jeftinije zbog konkurentnosti.
Pa braco,zahtevajmo prvo ozbiljnost i vernost,odanost proizvodjaca, pa tek onda kupaca.

petar

pre 9 godina

Pre 10 godina Antlatic grupa je kupila nasu Multivitu... danas se Multivita pravi u Zagrebu, u fabrici Cedevite. Oni takodje drze Grand Kafu, Argetu pastetu, Smoki tj ceo Soko Stark i mnoge druge stvari, ali su opet mali u odnosu na Todorica, koji drzi 40% maloprodaje u Srbiji (Idea, Merkator i Rodic su njegovi) a takodje i proizvodi jako puno, dijamant ulje, dobro jutro margarin, Frikom i Ledo sladoledi, ABC sir, Jana voda, Super Kartica itd

dario

pre 9 godina

''znaci ni to više necu kupovati idemo dalje
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sandinista, 12. novembar 2014 20:57)''

Nemoj tako, pa moraš da jedeš!

bisquiter

pre 9 godina

Proizvodi BAKINA TAJNA nisu skupi. A veoma su kvalitetni.
Skupo je nešto što mmožete ISTO kupiti na drugom mestu i od drugog proizvođača. I ta definicija važi za svaki proizvodni artikal od aviona do igle. Možda velika vecina nasih potrosaca nema mogucnosti to da plati, eh... onda cemo to nazvati drugacijim terminima.
Kupovacu i dalje ako bude u istom kvalitetu. Odlicni su!
Inače, vlasnik prodao svoje. Inače,drzava nema sluha za realizovane izvrsne ideje u proizvodnji (pogledajte samo ambalažu-Izvanredna u odnosu na druge, a to kosta!!!) Inače, svi koji SVE znate volela bih da probate dati platu na vrem bar za 10ak zaposlenih i zaraditi i namiriti obaveze drzavi bar jedan mesec. Kakve veze ima koliki je bruto promet? Pitanje je da li šta ostane...

bosanka

pre 9 godina

@bisquiter
pa skoro sve i jedan ajvar iz makedonije je bolji i jevtiniji od ovog.
nije mi jasno kako su uspjeli tako slabo da posluju (da neće biti možda zbog previsoke cijene?)
dalje, ako se, kao što jedan komentar kaže, isti može naći u sloveniji po manjoj cijeni, zašto ga u srbiji koja je siromašnija od slovenije tako papreno naplaćuju?

treće, neko pomenu i cijene u mercatoru. mercator je bio mjesto gdje su se mogli najjevtinije kupiti proizvodi iz srbije (u BiH). Toga više nema. Sad je sve skupo. Još nisu rasprodali svu robu s lagera, ali kad rasprodaju, vjerujem da će bivši merkator izgledati kao i stari konzum (svi proizvodi hrvatski i skupi). U konzumu kad hoću da kupim sok 50% izbora mi je juicy, a 50% ostali brendovi (uglavnom loši). srećom ima lokalnih lanaca gdje se još može kupovati po povoljnim cijenama.

bisquiter

pre 9 godina

Oprostite, propustila sam reći do kraja... nesto je skupo kada ISTO mozete kupiti za manje novca na drugom nestu ili od drugog proizvodjača.
Dakle, kad god budem imala novca kupovacu izvanrednu BAKINU TAJNU .

hm

pre 9 godina

Zaduzenost dvostruko veca od kapitala ?!?! Lepo. A vi kojima je krivo oko hrvata, sta niste sami kupili ? A i vi da prodajete nesto prodali bi onome tko bi dao najvise para. Mnogo bi vam smetalo sto je kupio hrvat. Prodano je, ali fabrika nikuda nije otisla, niti ce otici.

маринко

pre 9 godina

Управо сам добио информацију да се производња сели у Шибеник! 150 људи у Србији ће остати без посла! Но то је приватна компанија, власник може шта хоће. Сад ће бренд бити хрватски!

zgslavac

pre 9 godina

Nisam vise kupac tih proizvoda, caaaaao!
(bivsi, 12. novembar 2014 13:48)

Nikad ne ću razumjeti ove komlplekse po Srbiji. Kao da smo mi vas napali i razorili vam pola zemlje.

carlito

pre 9 godina

Iovako su skupi k'o đavo, za onu malu teglicu ajvara treba vaditi iz novčanika kao da si kum na svadbi. Razlog više da prođem pored police sa njihovom robom kao pored turskog groblja.

Hr1

pre 9 godina

Vrhunski proizvodi, uvijek kad sam u Srbiji kupim barem ajvar. Nadam se da ce sad biti dostupniji i u Hrvatskoj. Ne razumijem negativne komentare, zar nije bolje da se tvrtka razvija nego da propadne? Tko je vlasnik je manje vazno ako se zaradjuje.

Ћезо рца

pre 9 godina

Не купујем ни ,,врење'' квасац, од како су га продали ,,браћи''... Моћи ћу да живим и без Фудлендових и производа Атлантик групе.

Vasa Ladacki

pre 9 godina

Bravo, sve prodajte Hrvatima. Sramota
(stevan, 12. novembar 2014 13:30)

Covek je prodao SVOJU firmu, SVOJ brend(svaka cast na imenu), nije nista ukrao ili prodao tudje, ne vidim nikav problem i zasto je to sramota, sramota su takvi i slicni komentari koji zabadaju nos u (tudje)stvari koje se ih apsolutno ne ticu. Jel' si ti akcionar,suvlasnik? Idi gledaj svoja posla.

only fools and horses

pre 9 godina

Nikad ne ću razumjeti ove komlplekse po Srbiji. Kao da smo mi vas napali i razorili vam pola zemlje.
(zgslavac, 12. novembar 2014 15:12)

Ko vi? Ma nee, samo ste u proteklih 100 godina pobili oko milion Srba, i još toliko proterali i pokrstili. Kako ono beše plan, sve po trećinu.
Jel sad malo jasnije.

stasa

pre 9 godina

Uuuuu jbt. citam i ne verujem "...necu vise kupovati.." "izgubice me kao kupca"..bas se mislim ko je od vas bio redovan kupac....niko ili skoro niko (izuzimam inostranstvo)...i u cemu je problem? Covek prodao SVOJE! Pa prodali ste breee svoju "Svetu srpsku zemlju" Kosovo za veeeeelike pare Albancima,pa se niste ni strecnuli. Uzeli silnu lovu, natovarili stvari i pravac Srbija (uža....posto je sve uza i uza). Ok je meni i to,i vi ste prodali svoje,ali sad umuknite o nekom patriotizmu...prodao Hrvatima....pa sta?

Sumadinac

pre 9 godina

Ne mogu da shvatim otkuda ovoliko negativnih komentara. Kao prvo,Foodland je firma koja je u vlasnistvu privatnog lica, tako da covek ono sto je njegovo moze da proda kome on to zeli. Zar je bitno da li ce novi vlasnik biti Hrvat, Slovenac, Nemac, ako ce to garantovati opstanak firme, radnih mesta i otvaranje novih radnih mesta. Mnogo je smesno citati komentare ljudi koji se apsolutno nimalo ne razumeju u sve to, ali se nadju pametni da komentarisu. Manite se vise nacionalistickih stavova i okrenite se ekonomiji i privredi. Zar bi bolje bilo da je firmu kupio neki srpski nazovi biznismen koji bi je unistio u roku od tri meseca, odveo u stecaj i ko zna koliko porodica ostavio bez prihoda i na rubu egzistencije?! Mislite o tome...

vlada

pre 9 godina

Ni od mene vise nece dinara dobiti, a kupovao sam redovno njihove dzemove jer su imali manje secera. Ako treba pravicu sam svoj dzem. Inace jedini je B92 ovo objavio na naslovnoj, svi ostali sakrivaju vest - samo pokazuje koliko je hrvatski industrijski lobi jak u Srbiji.

venom

pre 9 godina

Ako cemo posteno, nije hrvatski, nego mletacki i ....
(Za one koji razumeju, 12. novembar 2014 13:30)

Slaba ti je utjeha ova nebuloza, kladim se da si jako uzrujan.

CRO

pre 9 godina

Pogledajte cene u Idei... sada drasticno povećali cene u Mercatoru. Ovo u Hrvatskoj se nikad ne bi moglo desiti da Srpska firma uvodi tolike marže i pljačka narod. Uvoze Chipsos iz Zagreba, tako će i ajvar, slatko, vodu, vazduh...

Aleksandra

pre 9 godina

Žalosno... nikada mi nije bilo žao zbog prodaje neke naše firme, ali sada jeste, iako je privatna... bila je dobra... Jedino mi nije jasno zašto naši privatnici nemaju ambiciju da nešto što stvore poseduju decenijama, unapređuju, ostave u nasleđe, nego sve na prodaju čim dobije dobru cenu... Da li baš niko nema osećaj za stvaranje tradicije?

Џемо воли џем

pre 9 godina

Како људи говоре небулозе.

Пре свега нису њихови производи скупи с обзиром да су поред још пар мање познатих произвођача продавали нешто квалитетено. Чак и у односу на то цене су биле више него солидне. Е сада култура потрошача али и исхране у Србији је једно, а и девастација грађана Србије друга ствар. Сам производ није скуп.

Али овде је нешто друго у питању. А то је опет менталитет. Дакле већ могу да замислим власника којем је кренуло па се човек бацио на лично трошење на сопствени луксуз, а уваљавајући те дугове сопственој фирми, одн. клање краве која даје млеко. Штета од домаћинског вођења дошло је до...

Лично њихови џемови и сокови немају равног код нас. Од сада сумњам да ћу да их купујем, јер сам сигуран да се овде купује бренд и уговори. Има мањих наших произвођача па ако су квалитетни ето мене код њих.

П.С. штета за џем од јагоде :(

Pera

pre 9 godina

Pa Atlantic grupa je između ostalog kupila i Štark kojima nakon toga ide bolje nego ikad. Ne razumem kako je nekome negativna vest da je dobar brend kupila firma koja zna kako time upravljati od nekoga uz koga bi ista ta firma propala da ju nije prodao. Ovo ne samo da ostavlja radna mesta u Srbiji nego daje šansu i za nova jer će ti proizvodi imati mnogo širu distribuciju nego pre. Opet se vraćam na Štark i Smoki kojeg ima u svakoj trgovini u Hrvatskoj uz ostale njihove proizvode...

Lukavi Latin

pre 9 godina

Kaže jedan komentator da se proizvodnja seli u Šibenik! Pa kojeg bi smisla imalo seliti proizvodnju u zemlju sa skupljom radnom snagom?!? Tedeschi je kapitalist prije svega ili možda mislite da je u biznisu zbog patriotizma?

Ako za trenutak ostavimo bedastoće po strani, ovo je odlična vijest za obje zemlje. Povezivanje hrvatske i srbijanske poljoprivrede je razmišljanje na duge staze, mi imamo slobodan pristup na tržište EU, a vi u Rusiji.

Umiljato tele dvije krave sisa, zar ne?

Stardust

pre 9 godina

Bakina tajna dobila hrvatskog gazdu!

Ako cemo posteno, nije hrvatski, nego mletacki i ....
(Za one koji razumeju, 12. novembar 2014 13:30)

....taj mletački je svakako bolji od turskog gazde,
od kojeg je firma otkupljena!

Boki NS

pre 9 godina

@маринко
A od čega će tamo u Šibeniku da proizvode ajvar, od školjki? I plata hrvatskog radnika je sigurno dosta niža od srpskog, pa se više isplati? Sad bih ti svašta napisao, jer se iz aviona vidi da ti je komentar zlonamerna glupost!!!

Tempus

pre 9 godina

Od kako je IDEA preuzela Merkator-Roda došlo je do ozbiljnog povećanja cena u supermarketima.Mega Roda kod Zmaja nekako je izuzeta iz tog ludila a u svim drugim preuzetim i prepravljenim RODA - IDEA je opšti haos , cene katastrofa , preplavili onim boflom Konzum Plus ( K Plus )...pola bar kodova ima grešku i na kasi je sve bar 20 % skuplje iako su kodovi upareni.

Keti S.

pre 9 godina

Neverovatno je koliko su nasi gradjani neupuceni u osnovna nacela na kojima savremeni biznis funkcionise.Prosto receno kapital ne poznaje granice,a to sto je neki nas brend postao deo portfolio-a neke strane firme,nikako ne znaci da taj brend vise nije srpski,te da ga ne treba kupovati.Primera radi,kompletna britanska konditorska industrija je u rukama stranaca,ali Britancima na pamet ne pada da "ignorisu"svoje konditorske brendove,poput "After Eight" ili cuvenih Cadbury's i Mackintosh's cokoladnih poslastica.Najpoznatiji italijanski konditorski brendovi(Baci Perugina i Caffarel)su u rukama Nestle-a i Lindt und Spruengli-ja,ali su naravno ostali to sto jesu,dakle italijanski.Takodje se strahovito preteruje kada je u pitanju prisutnost hrvatskih firmi na nasem trzistu,jer prakticno najveci deo kupljenog je u rukama dvojice tajkuna(Todoric i Tedeschi,koji je btw istarski Jevrejin)pri cemu je vrlo upitno koliko su i njihove firme zaista hrvatske,a koliko u njima udela imaju kojekakve evropske banke i ulagacki fondovi.Dakle,nemojmo se "glupirati",postujmo i kupujmo nase brendove,ali i sve one strane brendove koji se proizvode u nasoj zemlji,poput hrvatskog brenda mlecnih proizvoda "Dukat"koji se proizvode u Somboru,a u vlasnistvu su francuskog "Lactalis-a".Niko u Hrvatskoj nece reci da brend "Dukat"nije hrvatski,zato sto je u vlasnistvu firme iz Francuske.Isto vazi i za nase brendove koji ostaju "nacionalni"bez obzira na etnicki ili drzavni "background" vlasnika.That's it!

rema

pre 9 godina

oni su uspeli da od 10 miliona fakturisanih, naprave dobit od 100 000. pa to je 1 %... samo se ulaganje u solarnu energiju manje isplati...
Ne razumem kako su sve to uspeli, kako su uspeli da budu toliko skupi, da imaju jak, prepoznatljiv brend, da imaju otvoreno Rusko trziste a toliko im je lose islo...
Plus, aplauz za Miskovica i ostale budze, koji svoj kapital ulazu samo u prevare!(Aludiram na to, da vlasnik najveceg lanca prehrambenih proizvoda, nije kupio ovo malo, a toliko simpaticno preduzece, za realno sicu, jer 15 miliona, koliko iznosi cena zajedno sa dugovima, vredi koliko i Miskova kuca u Londonu)

Nika

pre 9 godina

"Управо сам добио информацију да се производња сели у Шибеник! 150 људи у Србији ће остати без посла! Но то је приватна компанија, власник може шта хоће. Сад ће бренд бити хрватски!
(маринко, 12. novembar 2014 13:51)"
---

1.
Pa sto se Vlada Srbije nije potrudila da brend"Bakina tajna" ostane srpski?

2.
Pametni ljudi na Zapadu prodaju firme kao kosulje i salvete u Srbiji se Srbi drze propalih firmi kao pijan plota.

3.
Sa parama koje prodas od firme startujes drugu firmu bez dugovanja,a taj sto je kupio 51% ili vise posto tvoje prethodne firme sigurno nije glup ili lud da bi je opet napravio u gubicima.Tako se radi na trulom Zapadu.U Srbiji se prica o politici i ko je veci "patrijota" a "ko je najveci patrijota".

Jelena

pre 9 godina

Njihovi proizvodi su sjajni, u to se uverio svako ko je probao. Istina je da su proizvodi skuplji, ali spram kvaliteta vredi i uvek ih mozete naci na akciji negde. Steta je velika sto ovde nista kvalitetno ne moze opstati.

jelena

pre 9 godina

Kakve veze ima sto su kupili Hrvati? Vi koji kritikujete niste ni kupovali njihove dzemove i ostale proizvode. Verovatno su vam bili "snobovski". Ako se proizvod ne pokvari, a ne vidim razlog da se to desi, kupovacu i dalje.

xyz

pre 9 godina

"Proevropska" ekonomska politika vlasti u Srbiji, politika "ravnomernog regionalnog " razvoja, politika "podrske selima" jer nam sela izumiru, i politika "buducnost je u malim i srednjim preduzecima".

Prebogata multinacionalna kompanija Bosh koja ima promet od 50 milijardi evra godisnje,dobija 22 000 evra po zaposlenom da otvori fabriku u Pecincima, plus bezbrojne olaksice, valjda je to siromasan kraj pa ce oni sa Kopaonika da placaju za njihov razvoj.

Mali srpski preduzetnik, kad bi imao isti tretman, bi trebao da dobije za svojih 150 zaposlenih 3,3 miliona evra.
Sta mislite da li je dobio ista, osim racuna da plati?

I sad treba da se takmice u "slobodnoj trzisnoj utakmici" nase male firme kojima nasa drzave odmaze, i prebogate multinacionalne kompanije kojima nasa drzava pomaze u toj "ravnopravnoj" utakmici" u kojoj veliki gutaju male.

Marko

pre 9 godina

Ne razumem sta se cudite. Ljudi dignu kredit da pokrenu proizvodnju, naprave brerend i krenu da posluju u Srbistanu. Prodavci im duguju ne isplacuju prodato, trziste monopolizovano, ucene, spustanje nabavne cene... A banke i drzava ne cekaju, daj nase odmah. Dignes jedan kredit da re finansiras drugi, krenes da dugujes dobavljacima i na kraju od 3000t voca i proizvoda imas 100.000e plusa sve ide na kredite i goli opstanak. Naravno da se prodas najvecem monopolisti jer njih niko ne moze da zajebava kao tebe.

just sayin

pre 9 godina

Zalosno je sto nasi prozvodjaci ne mogu da se izbore za opstanak. Umesto da se fokusiramo da razvijamo domacu privredu, mala i srednja preduzeca, nama je "draze" da nam dodje neki svetski brend koji ce da dobije olaksice od vlade (prakticno radi samo za profit) i ojadi nas budzet.
A kome nije jasno zasto je bitno da imamo fabrike u domacem vlasnistvu.. IQ

kraja

pre 9 godina

...ad 1. prepoznatljivim brendom Bakina tajna i paletom proizvoda vrhunskog kvaliteta...
...ad 2. preduzeće je visoko zaduženo, i to prema finansijskim institucijama: kratkoročne obaveze su veće od sedam miliona evra, a dugoročne iznose oko milio i po evra. Zaduženost je takođe dvostruko veća od kapitala...

...ko je lud, ko zbunjen...???
...na kraju ce se sve svesti na to na u srbiji nisu platili ni dinara poreza, kao ni doprinose radnicima...

God Ra

pre 9 godina

Kada nije vise Mladja na vlasti odmah ide u prodaju! Dok je davao kredite bilo je kao ok u firmi
Proveo sam u kompaniji 2 godine i otisao sam kada je krenuo da ne daje plate da bi mogao da otplati kredite

komentator

pre 9 godina

Vrlo vazno! Kapital ne poznaje nacionalnost. A vi sto necete kupovati, pretpostavljam da ni sladoled ne jedete, posto je Frikom takodje "hrvatski" ("Ledo"), a i ostali nisu srpski. Inace, "Bakina tajna" se moze kupiti svuda u regionu, u Sloveniji, npr, nekad cak i povoljnije nego u Srbiji. Tako da je zgrazavanje komentatora cista budalastina. Zao mi je samo firme sto je dospela u tu situaciju, ali to je neka druga tema, nad kojom bi zapravo mnogo vise trebalo da se zgrazavamo, nego nad ovom prodajom.

Hogar

pre 9 godina

Ne razumem kakav smo narod.Neposredno pre ove vesti ide informacija da ce HR pokrenuti protiv RS nove tuzbe! Da li je onda normalno da bilo sta bilo gde u Srbiji bude u njihovom vlasnistvu?

Brod je potonuo.

pre 9 godina

Zivim u inostranstvu i do sad sam bila ubedjena da je ovo jedan od retkih nasih brendova koji se dobro prodaje. Kupci su prezadovoljni!
Sta se to desilo? Kako je moguce da su u dugovima?
Da nije u pitanju visoka cena?
Ovde teglica ajvara kosta oko 4.5 evra.

vazda objektivno!

pre 9 godina

Nemoj da lupaš za Nectar iz B. Palanke. Nectar je u fazi kupovine kompletne Pivovarne Laško, pošto je Fructal samo manji deo.
Ajd uzdravlje....

dario

pre 9 godina

''znaci ni to više necu kupovati idemo dalje
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sandinista, 12. novembar 2014 20:57)''

Nemoj tako, pa moraš da jedeš!

krnjaja

pre 9 godina

seli se u sibenik, mjenja ime u Nonina tajna, od profita hrvati kupuju atomsku bombu i bacaju je na Hrtkovce i za sve optuzuju Seselja...naravno, sve u cilju otimanja vojvodine...to je za zavjera...mi sve provalimo, samo ne mozemo provaliti ko je lopov na glasačkom listicu

ko razume...

pre 9 godina

Je l moguće da ima budala koje ne razumeju da politika i ekonomija idu ruku pod ruku svuda, pa i u Srbiji? Ovi što se čude neka slobodno otvore srpsku firmu u Hrvatskoj pa neka nam jave iskustva

petar

pre 9 godina

Pre 10 godina Antlatic grupa je kupila nasu Multivitu... danas se Multivita pravi u Zagrebu, u fabrici Cedevite. Oni takodje drze Grand Kafu, Argetu pastetu, Smoki tj ceo Soko Stark i mnoge druge stvari, ali su opet mali u odnosu na Todorica, koji drzi 40% maloprodaje u Srbiji (Idea, Merkator i Rodic su njegovi) a takodje i proizvodi jako puno, dijamant ulje, dobro jutro margarin, Frikom i Ledo sladoledi, ABC sir, Jana voda, Super Kartica itd

bisquiter

pre 9 godina

Oprostite, propustila sam reći do kraja... nesto je skupo kada ISTO mozete kupiti za manje novca na drugom nestu ili od drugog proizvodjača.
Dakle, kad god budem imala novca kupovacu izvanrednu BAKINU TAJNU .

che

pre 9 godina

U biznisu vazi pravilo da firma vredi koliko godisnje obrta pravi.U ovom slucaju znaci da je firma vise duzna nego sto vredi.
U toj firmi kasne plate mesecima,duguje se svima redom,drugi izlaz ne postoji.
Razlog tome je sto se neko nekad polakomi pa uleti grlom u jagode,a kada stignu obaveze na placanje firma ide u dubiozu.Banke ne prestaju dugove za kredite i kamate.
Bice super ako im samo rese dugovanja,zarada na prodaji je misaona imenica.

bisquiter

pre 9 godina

Proizvodi BAKINA TAJNA nisu skupi. A veoma su kvalitetni.
Skupo je nešto što mmožete ISTO kupiti na drugom mestu i od drugog proizvođača. I ta definicija važi za svaki proizvodni artikal od aviona do igle. Možda velika vecina nasih potrosaca nema mogucnosti to da plati, eh... onda cemo to nazvati drugacijim terminima.
Kupovacu i dalje ako bude u istom kvalitetu. Odlicni su!
Inače, vlasnik prodao svoje. Inače,drzava nema sluha za realizovane izvrsne ideje u proizvodnji (pogledajte samo ambalažu-Izvanredna u odnosu na druge, a to kosta!!!) Inače, svi koji SVE znate volela bih da probate dati platu na vrem bar za 10ak zaposlenih i zaraditi i namiriti obaveze drzavi bar jedan mesec. Kakve veze ima koliki je bruto promet? Pitanje je da li šta ostane...

gladujmo na domacem

pre 9 godina

Kupujmo domace.Dok ne pokvari kvalitet,zapadne u dugove i postane tudje.Zatim nam to tudje prodaju poboljsanog ili bar vracenog kvaliteta a prodaju jeftinije zbog konkurentnosti.
Pa braco,zahtevajmo prvo ozbiljnost i vernost,odanost proizvodjaca, pa tek onda kupaca.

bosanka

pre 9 godina

@bisquiter
pa skoro sve i jedan ajvar iz makedonije je bolji i jevtiniji od ovog.
nije mi jasno kako su uspjeli tako slabo da posluju (da neće biti možda zbog previsoke cijene?)
dalje, ako se, kao što jedan komentar kaže, isti može naći u sloveniji po manjoj cijeni, zašto ga u srbiji koja je siromašnija od slovenije tako papreno naplaćuju?

treće, neko pomenu i cijene u mercatoru. mercator je bio mjesto gdje su se mogli najjevtinije kupiti proizvodi iz srbije (u BiH). Toga više nema. Sad je sve skupo. Još nisu rasprodali svu robu s lagera, ali kad rasprodaju, vjerujem da će bivši merkator izgledati kao i stari konzum (svi proizvodi hrvatski i skupi). U konzumu kad hoću da kupim sok 50% izbora mi je juicy, a 50% ostali brendovi (uglavnom loši). srećom ima lokalnih lanaca gdje se još može kupovati po povoljnim cijenama.