Utorak, 21.10.2014.

12:49

Kineski premijer otvara Zemun-Borča

Most Zemun-Borča gradi se bez kašnjenja i otvoriće ga srpski i kineski premijer najverovatnije između 16. i 19. decembra, kaže Zorana Mihajlović.

Izvor: Tanjug

Kineski premijer otvara Zemun-Borèa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Arhidjakon Savatije

pre 9 godina

Za razliku od KGB gm*zavca i podmuklog mafijasa diktatora putina, Kineskom Premijeru Srpski Narod zasluzeno treba da pruzi najtopliju dobrodoslicu i uvazavanje kad bude posetio Beograd. Sa Kinezima treba ostvariti najsiru saradnju na putu ka EU clanstvu, a iz ruskog blata moramo se iscupati po svaku cenu jer je to pitanje zivota i smrti.
Dobrodosli, Gospodine Premijeru Velike Kine!
歡迎您,首相大中國區的先生!

Lala iz Banata

pre 9 godina

"To će biti drugi most na Dunavu u Beogradu."

Pa i vreme je.
Beograd je JEDINI iole veći grad na Dunavu koji ima samo jedan most preko Dunava. To je još jedan razlog što ga, naprimer novosađani, smatraju provincijom. ;)
U Novom Sadu je od postanka grada izgrađeno 7 (sedam) mostova preko Dunava ne računajući pontonske.

Alehandro

pre 9 godina

Ne razumem zasto hvalite Djilasa kad je most (i autoput do Cacka) dogovorio Tadic sredinom 2008-e prilikom posete Kini. A, secam se dobro, Djilas je u to vreme potcenjivao Kineze i pricao kako on samo radi sa Zapadnim firmama.

Dejan

pre 9 godina

I kao i obicno, ministarka se u skladu sa politikom njene partije kiti tudjim perjem.
Za taj most koji je za nas Pancevce najvaznija investicija u poslednjih 50 godina, najzasluzniji su Mladjan Dinkic i Dragan Djilas.

Odlomak iz lektire...

pre 9 godina

Nije Dragan nista napravio, Dragan je zajedno sa partijskom drugaricom Dianom Dragutinovic podigao porez na imovinu za 600% i od tog novca su pravljeni i mostovi. Zasto ja placam dva mosta iako verovatno nikada necu da prodjem ni jednim ?
(Draganov mauzolej od mog novca !, 21. oktobar 2014 16:07)

Druže (ili drugarice), ako tako postavljamo stvari, sa trenutnom situacijom platama, penzijama i poreza trenutno smo na 2000% a od toga imamo samo jednu maketu u renoviranoj zgradi!!! I ja u njoj nikad neću stanovati, šetati se ulicama i ostalo....

vlada

pre 9 godina

Da budem malo u duhu naprednjaka: za samo 5 godina gospodin Djilas uspeo je da napravi 2 mosta i osvoji dve srebrne medalje u košarci. Ali, ipak šta je to u poredjenju sa svakodnevnim uspesima nekad ppva a sada premijera.

lokator

pre 9 godina

Hvala Tadicu i Djilasu na ovom i ostalim mostovima, novim tramvajima, trolejbusima, autobusima, na pristojnim platama dok su bili na vlasti, na dodacima za trudnice i porodilje, na svemu dobrom. Ovima sto su sada na vlasti nemam nista lepo da kazem.

lala nadnicar

pre 9 godina

Ministarko kada ce poceti izgradnja autoputa i tunela kroz Frusku Goru i tu je sa kinezima napravljen dogovor a mislim da se spominje 2014. da treba da se zavrsi projekat. Pitam jer moje selo itekako trpi preveliki kamionski saobracaj, pa eto vi kao stranka koja je dosla na vlast da nesto barem zapocne kao Djilas a bogami i da zavrsi. Ali za sada je taj autoput u fazi psssstttt - tisina tamo sta imaju mestani ugrozenog sela da se bune i protive.

Eugen

pre 9 godina

Premijer Aca (kralj maketa i magle) otvara Djilasov most..... sramota. Ovo je jedini projekat koji nije kasnio zahvaljujući Djilasu.... kukurikuuuu

Draganov mauzolej od mog novca !

pre 9 godina

@Ime
"Bravo Dragane, 2 mosta si napravio, sad će Mali i Veliki morati da naprave 2 makete nečega."

Nije Dragan nista napravio, Dragan je zajedno sa partijskom drugaricom Dianom Dragutinovic podigao porez na imovinu za 600% i od tog novca su pravljeni i mostovi. Zasto ja placam dva mosta iako verovatno nikada necu da prodjem ni jednim ?

хаџија

pre 9 godina

(Njam Njam, 21. oktobar 2014 14:45)
ако је толика потреба за мостом, ти направи скелу за превоз возила, паре да зарадиш. а не ту да пишеш небулозе

gumb

pre 9 godina

@Njam Njam - Pupinov most nije samo beogradski, upravo spaja Srem i Banat. Možda je bolja lokacija bila kod Banovaca (kako je nekad predviđao Prostorni plan RS), ali i ovo je odlično. Kako ste zamislili most Slankamen-Titel? Razlika u visini Srema i Bačke/Banata tu kod ušća Tise je preko 50 m. Tlo je močvarno oko Gardinovaca (slično mostu Beška). To što morate da plaćate putarinu je problem svih, ali negde se mora malo okolo. Budući da je planirana brza saobraćajnica ZR-BG moći ćete brzo do Srema ili preko Šajkaša i autoputa, ili preko novog mosta. Bilo bi lepo da imamo još mostova, ali u ostatku zemlje je fakat dosta lošija situacija.

Beograd je Srbija

pre 9 godina

@miki
Još kad bi bio dovoljno pametan da shvatiš da taj Beograd jedini hrani 'lebom ovo malo patetične države što nam je ostalo, ne verujem da bi toliko kukao. Sutra ćeš da dođeš da se lečiš u Beogradu, da pošalješ decu na školovanje, da tražiš posao, ili šta ti već padne na pamet. Ne zato što si ti loš, a Beograd dobar, već zato što sem Beograda ništa više nemamo. Mislim na celu Srbiju, a ne na neke imaginarne "Beograđane" o kakvima takvi kao ti stalno pričaju.

Odakle su nam došli svi ti beogradski funkcioneri u Beograd? Iz Beograda? E pa neće biti. Došli su sa raznih strana, nebitno kojih, i napravili od Srbije to što su napravili, uz našu veliku pomoć. Dakle, ne mislim ja da je dobro što smo spali na jedan veliki grad, već mislim da vi što kukate na Beograd nemate pojma o čemu pričate.
Daću nasumičnu ocenu, jer ne želim da tražim precizne podatke, ali recimo da četvrtina ekonomije Srbije zavisi direktno od ekonomije Beograda. Manje-više. Pa vi kukajte.

Goran

pre 9 godina

Kad će da renoviraju i otvore stari most kod Beške? Najavljeno je da će da bude pušten u promet za mesec dan tj. krajem avgusta. Toliko o rečima i delima.

miki

pre 9 godina

Ovaj smrdljivi most kao i svi beogradski me totalno ne zanimaju. Opusteli ste citavu zemlju za tzv.lep zivot u najvece srpsko selo: Beograd. Lopurde

cojle

pre 9 godina

1) za jedina 2 mosta izgrađena poslednjih decenija, zadužen je "onaj lopov, kada dođem na vlast, objaviću ugovore kojima su mostovi na Adi i kod Borče nekoliko puta pretplaćeni... samo da ugasim lopovski bus-plus"
2) Čemu most (koji je preko potreban) kada nit možeš kolima da dođeš do njega...niti i ako uspeš, imaš gde da siđeš.

Draga moja "ministarka"...most je gotov, super, jupi, juhu, tatatatira... samo, kada ćemo moći da koristimo taj most? 2015? 2016? ili recimo, realno 2018?

munz

pre 9 godina

Hoće li Zorana pozvati i Dragana Đilasa? Da bi ljudi razumeli šta je Đilas uradio po pitanju mosta - godinu i po dana je "jahao" po Sekretarijatu za urbanizam i Urbanističkom zavodu da spreme (komplikovanu) urbanističku dokumentaciju u rokovima u kojima pomenute institucije nisu nikad nešto slično završile. Radi se o 4 plana detaljne regulacije - propusta ima, poput toga da kod "lakat krivine" i sa Cara Dušana imamo semaforisane raskrsnice umesto boljih rešenja poput petlji (skuplja varijanta) ili velikih kružnih tokova (najbolja varijanta). Đilas je takođe koordinisao poslovima sa Katastrom i Poreskom upravom, drugim polugama bitnim za parcelaciju i eksproprijaciju. Koliko je to bitno vidimo po tome što na npr. famoznoj obilaznici, koju gradi republika godinama, ne mogu ni pošteni projekat da naprave posle 4-5 godina, a sve što se radilo, radilo se preko deceniju. Zorana & Co su ušli u priču u fazi kasne realizacije i ona samo može da paradira sa "proveravanjem gradilišta" i čega već. Đilas je pravio greške, Most na Adi je delimično njegova zasluga, ali Pupinov most je isključivo njegova!

muamua

pre 9 godina

pristupni putevi mostu su uradjeni,nije uradjen deo koji vodi od sc kovilovo ka ovci i ka pancevu....ne lupajte...dalje mene zanima deo od petlje do putnika gde ce se iz tri trake vozila ulivati u jednu ...zanima me kako ce se cisiti put od snega od restorana putnik do sebesa gde je po sred puta betonska bankina visine metar...

Njam Njam

pre 9 godina

Sve se gradi oko Beograda a ostatak Srbije nista!!! Ajde napravite most Stari Slankamen Titel da povezete Srem i Banat najblizi most je Bescanski ali morate da izadjete na autoput i platite putarinu da bi presli na drugu stranu da ne bi placali morate da idete u Novi Sad pa okolo prema Zrenjaninu ovako bi ste povezali opstinu Indjija i Stara Pazova iza njih Rumu sa Banatom al normalno nikom to nije u interesu bitno je da se gradi u Beogradu Beograd na vodi Beograd 3 i ostale gluposti kao da ce cela Srbija da se preseli u Beograd a ostatak zemlje da zvrji prazan....

Dovla

pre 9 godina

Konacno i da otvore Kineski most da se rasteriti Pancevac ! Nebrinite zavsice nasi saoracajnice u 5 do 12 ! Imate na Bg forumu sve detalje sa slikama pa se uverite ! Mada trebalo je biti otvoren 27.Oktobra ali...

Mao Ce Tung

pre 9 godina

Kamen po kamen , palaca . Bitno je se stvari krecu napred u pozitivnom pravcu . A sada da li ce most otvoriti Kineski premijer ili neko drugi po meni nije toliko bitno . Vazno je da ova vlada pocne da opravdava ogromno poverenje gradjana Srbije makar bilo to putnom ili zeljeznickom infrastrukturom . Krecimo se napred .

udarna rupa

pre 9 godina

Zasluge za ovaj most stvarno pripadaju "žutima" - Kinezima i "žućku" Đilasu. A vama gospođo preostaje da otvarate semafore, "ležeće policajce" i makete sa Malim i Vesićem!

Kiseli

pre 9 godina

Sve je to lepo i super. Nego, što otvarate most bez pristupnih saobraćajnica. Opet populistički tripovi. Pa valjda most nije napravljen da ga gledamo nego da se vozimo preko njega.

HOĆU STAN NEĆU NUKLEARKU

pre 9 godina

Ministarka reče da je mart mesec rok za sanaciju otrovnih stanova u naselju Dr Ivan Ribar...JEDNA VELIKA NEISTINA I OBMANA JAVNOSTI.

udarna rupa

pre 9 godina

Zasluge za ovaj most stvarno pripadaju "žutima" - Kinezima i "žućku" Đilasu. A vama gospođo preostaje da otvarate semafore, "ležeće policajce" i makete sa Malim i Vesićem!

Kiseli

pre 9 godina

Sve je to lepo i super. Nego, što otvarate most bez pristupnih saobraćajnica. Opet populistički tripovi. Pa valjda most nije napravljen da ga gledamo nego da se vozimo preko njega.

HOĆU STAN NEĆU NUKLEARKU

pre 9 godina

Ministarka reče da je mart mesec rok za sanaciju otrovnih stanova u naselju Dr Ivan Ribar...JEDNA VELIKA NEISTINA I OBMANA JAVNOSTI.

Eugen

pre 9 godina

Premijer Aca (kralj maketa i magle) otvara Djilasov most..... sramota. Ovo je jedini projekat koji nije kasnio zahvaljujući Djilasu.... kukurikuuuu

Odlomak iz lektire...

pre 9 godina

Nije Dragan nista napravio, Dragan je zajedno sa partijskom drugaricom Dianom Dragutinovic podigao porez na imovinu za 600% i od tog novca su pravljeni i mostovi. Zasto ja placam dva mosta iako verovatno nikada necu da prodjem ni jednim ?
(Draganov mauzolej od mog novca !, 21. oktobar 2014 16:07)

Druže (ili drugarice), ako tako postavljamo stvari, sa trenutnom situacijom platama, penzijama i poreza trenutno smo na 2000% a od toga imamo samo jednu maketu u renoviranoj zgradi!!! I ja u njoj nikad neću stanovati, šetati se ulicama i ostalo....

vlada

pre 9 godina

Da budem malo u duhu naprednjaka: za samo 5 godina gospodin Djilas uspeo je da napravi 2 mosta i osvoji dve srebrne medalje u košarci. Ali, ipak šta je to u poredjenju sa svakodnevnim uspesima nekad ppva a sada premijera.

lokator

pre 9 godina

Hvala Tadicu i Djilasu na ovom i ostalim mostovima, novim tramvajima, trolejbusima, autobusima, na pristojnim platama dok su bili na vlasti, na dodacima za trudnice i porodilje, na svemu dobrom. Ovima sto su sada na vlasti nemam nista lepo da kazem.

cojle

pre 9 godina

1) za jedina 2 mosta izgrađena poslednjih decenija, zadužen je "onaj lopov, kada dođem na vlast, objaviću ugovore kojima su mostovi na Adi i kod Borče nekoliko puta pretplaćeni... samo da ugasim lopovski bus-plus"
2) Čemu most (koji je preko potreban) kada nit možeš kolima da dođeš do njega...niti i ako uspeš, imaš gde da siđeš.

Draga moja "ministarka"...most je gotov, super, jupi, juhu, tatatatira... samo, kada ćemo moći da koristimo taj most? 2015? 2016? ili recimo, realno 2018?

munz

pre 9 godina

Hoće li Zorana pozvati i Dragana Đilasa? Da bi ljudi razumeli šta je Đilas uradio po pitanju mosta - godinu i po dana je "jahao" po Sekretarijatu za urbanizam i Urbanističkom zavodu da spreme (komplikovanu) urbanističku dokumentaciju u rokovima u kojima pomenute institucije nisu nikad nešto slično završile. Radi se o 4 plana detaljne regulacije - propusta ima, poput toga da kod "lakat krivine" i sa Cara Dušana imamo semaforisane raskrsnice umesto boljih rešenja poput petlji (skuplja varijanta) ili velikih kružnih tokova (najbolja varijanta). Đilas je takođe koordinisao poslovima sa Katastrom i Poreskom upravom, drugim polugama bitnim za parcelaciju i eksproprijaciju. Koliko je to bitno vidimo po tome što na npr. famoznoj obilaznici, koju gradi republika godinama, ne mogu ni pošteni projekat da naprave posle 4-5 godina, a sve što se radilo, radilo se preko deceniju. Zorana & Co su ušli u priču u fazi kasne realizacije i ona samo može da paradira sa "proveravanjem gradilišta" i čega već. Đilas je pravio greške, Most na Adi je delimično njegova zasluga, ali Pupinov most je isključivo njegova!

Dejan

pre 9 godina

I kao i obicno, ministarka se u skladu sa politikom njene partije kiti tudjim perjem.
Za taj most koji je za nas Pancevce najvaznija investicija u poslednjih 50 godina, najzasluzniji su Mladjan Dinkic i Dragan Djilas.

Goran

pre 9 godina

Kad će da renoviraju i otvore stari most kod Beške? Najavljeno je da će da bude pušten u promet za mesec dan tj. krajem avgusta. Toliko o rečima i delima.

muamua

pre 9 godina

pristupni putevi mostu su uradjeni,nije uradjen deo koji vodi od sc kovilovo ka ovci i ka pancevu....ne lupajte...dalje mene zanima deo od petlje do putnika gde ce se iz tri trake vozila ulivati u jednu ...zanima me kako ce se cisiti put od snega od restorana putnik do sebesa gde je po sred puta betonska bankina visine metar...

lala nadnicar

pre 9 godina

Ministarko kada ce poceti izgradnja autoputa i tunela kroz Frusku Goru i tu je sa kinezima napravljen dogovor a mislim da se spominje 2014. da treba da se zavrsi projekat. Pitam jer moje selo itekako trpi preveliki kamionski saobracaj, pa eto vi kao stranka koja je dosla na vlast da nesto barem zapocne kao Djilas a bogami i da zavrsi. Ali za sada je taj autoput u fazi psssstttt - tisina tamo sta imaju mestani ugrozenog sela da se bune i protive.

Beograd je Srbija

pre 9 godina

@miki
Još kad bi bio dovoljno pametan da shvatiš da taj Beograd jedini hrani 'lebom ovo malo patetične države što nam je ostalo, ne verujem da bi toliko kukao. Sutra ćeš da dođeš da se lečiš u Beogradu, da pošalješ decu na školovanje, da tražiš posao, ili šta ti već padne na pamet. Ne zato što si ti loš, a Beograd dobar, već zato što sem Beograda ništa više nemamo. Mislim na celu Srbiju, a ne na neke imaginarne "Beograđane" o kakvima takvi kao ti stalno pričaju.

Odakle su nam došli svi ti beogradski funkcioneri u Beograd? Iz Beograda? E pa neće biti. Došli su sa raznih strana, nebitno kojih, i napravili od Srbije to što su napravili, uz našu veliku pomoć. Dakle, ne mislim ja da je dobro što smo spali na jedan veliki grad, već mislim da vi što kukate na Beograd nemate pojma o čemu pričate.
Daću nasumičnu ocenu, jer ne želim da tražim precizne podatke, ali recimo da četvrtina ekonomije Srbije zavisi direktno od ekonomije Beograda. Manje-više. Pa vi kukajte.

Njam Njam

pre 9 godina

Sve se gradi oko Beograda a ostatak Srbije nista!!! Ajde napravite most Stari Slankamen Titel da povezete Srem i Banat najblizi most je Bescanski ali morate da izadjete na autoput i platite putarinu da bi presli na drugu stranu da ne bi placali morate da idete u Novi Sad pa okolo prema Zrenjaninu ovako bi ste povezali opstinu Indjija i Stara Pazova iza njih Rumu sa Banatom al normalno nikom to nije u interesu bitno je da se gradi u Beogradu Beograd na vodi Beograd 3 i ostale gluposti kao da ce cela Srbija da se preseli u Beograd a ostatak zemlje da zvrji prazan....

Dovla

pre 9 godina

Konacno i da otvore Kineski most da se rasteriti Pancevac ! Nebrinite zavsice nasi saoracajnice u 5 do 12 ! Imate na Bg forumu sve detalje sa slikama pa se uverite ! Mada trebalo je biti otvoren 27.Oktobra ali...

miki

pre 9 godina

Ovaj smrdljivi most kao i svi beogradski me totalno ne zanimaju. Opusteli ste citavu zemlju za tzv.lep zivot u najvece srpsko selo: Beograd. Lopurde

Lala iz Banata

pre 9 godina

"To će biti drugi most na Dunavu u Beogradu."

Pa i vreme je.
Beograd je JEDINI iole veći grad na Dunavu koji ima samo jedan most preko Dunava. To je još jedan razlog što ga, naprimer novosađani, smatraju provincijom. ;)
U Novom Sadu je od postanka grada izgrađeno 7 (sedam) mostova preko Dunava ne računajući pontonske.

gumb

pre 9 godina

@Njam Njam - Pupinov most nije samo beogradski, upravo spaja Srem i Banat. Možda je bolja lokacija bila kod Banovaca (kako je nekad predviđao Prostorni plan RS), ali i ovo je odlično. Kako ste zamislili most Slankamen-Titel? Razlika u visini Srema i Bačke/Banata tu kod ušća Tise je preko 50 m. Tlo je močvarno oko Gardinovaca (slično mostu Beška). To što morate da plaćate putarinu je problem svih, ali negde se mora malo okolo. Budući da je planirana brza saobraćajnica ZR-BG moći ćete brzo do Srema ili preko Šajkaša i autoputa, ili preko novog mosta. Bilo bi lepo da imamo još mostova, ali u ostatku zemlje je fakat dosta lošija situacija.

Arhidjakon Savatije

pre 9 godina

Za razliku od KGB gm*zavca i podmuklog mafijasa diktatora putina, Kineskom Premijeru Srpski Narod zasluzeno treba da pruzi najtopliju dobrodoslicu i uvazavanje kad bude posetio Beograd. Sa Kinezima treba ostvariti najsiru saradnju na putu ka EU clanstvu, a iz ruskog blata moramo se iscupati po svaku cenu jer je to pitanje zivota i smrti.
Dobrodosli, Gospodine Premijeru Velike Kine!
歡迎您,首相大中國區的先生!

Mao Ce Tung

pre 9 godina

Kamen po kamen , palaca . Bitno je se stvari krecu napred u pozitivnom pravcu . A sada da li ce most otvoriti Kineski premijer ili neko drugi po meni nije toliko bitno . Vazno je da ova vlada pocne da opravdava ogromno poverenje gradjana Srbije makar bilo to putnom ili zeljeznickom infrastrukturom . Krecimo se napred .

Draganov mauzolej od mog novca !

pre 9 godina

@Ime
"Bravo Dragane, 2 mosta si napravio, sad će Mali i Veliki morati da naprave 2 makete nečega."

Nije Dragan nista napravio, Dragan je zajedno sa partijskom drugaricom Dianom Dragutinovic podigao porez na imovinu za 600% i od tog novca su pravljeni i mostovi. Zasto ja placam dva mosta iako verovatno nikada necu da prodjem ni jednim ?

хаџија

pre 9 godina

(Njam Njam, 21. oktobar 2014 14:45)
ако је толика потреба за мостом, ти направи скелу за превоз возила, паре да зарадиш. а не ту да пишеш небулозе

Alehandro

pre 9 godina

Ne razumem zasto hvalite Djilasa kad je most (i autoput do Cacka) dogovorio Tadic sredinom 2008-e prilikom posete Kini. A, secam se dobro, Djilas je u to vreme potcenjivao Kineze i pricao kako on samo radi sa Zapadnim firmama.

Mao Ce Tung

pre 9 godina

Kamen po kamen , palaca . Bitno je se stvari krecu napred u pozitivnom pravcu . A sada da li ce most otvoriti Kineski premijer ili neko drugi po meni nije toliko bitno . Vazno je da ova vlada pocne da opravdava ogromno poverenje gradjana Srbije makar bilo to putnom ili zeljeznickom infrastrukturom . Krecimo se napred .

Draganov mauzolej od mog novca !

pre 9 godina

@Ime
"Bravo Dragane, 2 mosta si napravio, sad će Mali i Veliki morati da naprave 2 makete nečega."

Nije Dragan nista napravio, Dragan je zajedno sa partijskom drugaricom Dianom Dragutinovic podigao porez na imovinu za 600% i od tog novca su pravljeni i mostovi. Zasto ja placam dva mosta iako verovatno nikada necu da prodjem ni jednim ?

miki

pre 9 godina

Ovaj smrdljivi most kao i svi beogradski me totalno ne zanimaju. Opusteli ste citavu zemlju za tzv.lep zivot u najvece srpsko selo: Beograd. Lopurde

Alehandro

pre 9 godina

Ne razumem zasto hvalite Djilasa kad je most (i autoput do Cacka) dogovorio Tadic sredinom 2008-e prilikom posete Kini. A, secam se dobro, Djilas je u to vreme potcenjivao Kineze i pricao kako on samo radi sa Zapadnim firmama.

Njam Njam

pre 9 godina

Sve se gradi oko Beograda a ostatak Srbije nista!!! Ajde napravite most Stari Slankamen Titel da povezete Srem i Banat najblizi most je Bescanski ali morate da izadjete na autoput i platite putarinu da bi presli na drugu stranu da ne bi placali morate da idete u Novi Sad pa okolo prema Zrenjaninu ovako bi ste povezali opstinu Indjija i Stara Pazova iza njih Rumu sa Banatom al normalno nikom to nije u interesu bitno je da se gradi u Beogradu Beograd na vodi Beograd 3 i ostale gluposti kao da ce cela Srbija da se preseli u Beograd a ostatak zemlje da zvrji prazan....

udarna rupa

pre 9 godina

Zasluge za ovaj most stvarno pripadaju "žutima" - Kinezima i "žućku" Đilasu. A vama gospođo preostaje da otvarate semafore, "ležeće policajce" i makete sa Malim i Vesićem!

Kiseli

pre 9 godina

Sve je to lepo i super. Nego, što otvarate most bez pristupnih saobraćajnica. Opet populistički tripovi. Pa valjda most nije napravljen da ga gledamo nego da se vozimo preko njega.

lokator

pre 9 godina

Hvala Tadicu i Djilasu na ovom i ostalim mostovima, novim tramvajima, trolejbusima, autobusima, na pristojnim platama dok su bili na vlasti, na dodacima za trudnice i porodilje, na svemu dobrom. Ovima sto su sada na vlasti nemam nista lepo da kazem.

Arhidjakon Savatije

pre 9 godina

Za razliku od KGB gm*zavca i podmuklog mafijasa diktatora putina, Kineskom Premijeru Srpski Narod zasluzeno treba da pruzi najtopliju dobrodoslicu i uvazavanje kad bude posetio Beograd. Sa Kinezima treba ostvariti najsiru saradnju na putu ka EU clanstvu, a iz ruskog blata moramo se iscupati po svaku cenu jer je to pitanje zivota i smrti.
Dobrodosli, Gospodine Premijeru Velike Kine!
歡迎您,首相大中國區的先生!

Beograd je Srbija

pre 9 godina

@miki
Još kad bi bio dovoljno pametan da shvatiš da taj Beograd jedini hrani 'lebom ovo malo patetične države što nam je ostalo, ne verujem da bi toliko kukao. Sutra ćeš da dođeš da se lečiš u Beogradu, da pošalješ decu na školovanje, da tražiš posao, ili šta ti već padne na pamet. Ne zato što si ti loš, a Beograd dobar, već zato što sem Beograda ništa više nemamo. Mislim na celu Srbiju, a ne na neke imaginarne "Beograđane" o kakvima takvi kao ti stalno pričaju.

Odakle su nam došli svi ti beogradski funkcioneri u Beograd? Iz Beograda? E pa neće biti. Došli su sa raznih strana, nebitno kojih, i napravili od Srbije to što su napravili, uz našu veliku pomoć. Dakle, ne mislim ja da je dobro što smo spali na jedan veliki grad, već mislim da vi što kukate na Beograd nemate pojma o čemu pričate.
Daću nasumičnu ocenu, jer ne želim da tražim precizne podatke, ali recimo da četvrtina ekonomije Srbije zavisi direktno od ekonomije Beograda. Manje-više. Pa vi kukajte.

HOĆU STAN NEĆU NUKLEARKU

pre 9 godina

Ministarka reče da je mart mesec rok za sanaciju otrovnih stanova u naselju Dr Ivan Ribar...JEDNA VELIKA NEISTINA I OBMANA JAVNOSTI.

хаџија

pre 9 godina

(Njam Njam, 21. oktobar 2014 14:45)
ако је толика потреба за мостом, ти направи скелу за превоз возила, паре да зарадиш. а не ту да пишеш небулозе

Odlomak iz lektire...

pre 9 godina

Nije Dragan nista napravio, Dragan je zajedno sa partijskom drugaricom Dianom Dragutinovic podigao porez na imovinu za 600% i od tog novca su pravljeni i mostovi. Zasto ja placam dva mosta iako verovatno nikada necu da prodjem ni jednim ?
(Draganov mauzolej od mog novca !, 21. oktobar 2014 16:07)

Druže (ili drugarice), ako tako postavljamo stvari, sa trenutnom situacijom platama, penzijama i poreza trenutno smo na 2000% a od toga imamo samo jednu maketu u renoviranoj zgradi!!! I ja u njoj nikad neću stanovati, šetati se ulicama i ostalo....

munz

pre 9 godina

Hoće li Zorana pozvati i Dragana Đilasa? Da bi ljudi razumeli šta je Đilas uradio po pitanju mosta - godinu i po dana je "jahao" po Sekretarijatu za urbanizam i Urbanističkom zavodu da spreme (komplikovanu) urbanističku dokumentaciju u rokovima u kojima pomenute institucije nisu nikad nešto slično završile. Radi se o 4 plana detaljne regulacije - propusta ima, poput toga da kod "lakat krivine" i sa Cara Dušana imamo semaforisane raskrsnice umesto boljih rešenja poput petlji (skuplja varijanta) ili velikih kružnih tokova (najbolja varijanta). Đilas je takođe koordinisao poslovima sa Katastrom i Poreskom upravom, drugim polugama bitnim za parcelaciju i eksproprijaciju. Koliko je to bitno vidimo po tome što na npr. famoznoj obilaznici, koju gradi republika godinama, ne mogu ni pošteni projekat da naprave posle 4-5 godina, a sve što se radilo, radilo se preko deceniju. Zorana & Co su ušli u priču u fazi kasne realizacije i ona samo može da paradira sa "proveravanjem gradilišta" i čega već. Đilas je pravio greške, Most na Adi je delimično njegova zasluga, ali Pupinov most je isključivo njegova!

Eugen

pre 9 godina

Premijer Aca (kralj maketa i magle) otvara Djilasov most..... sramota. Ovo je jedini projekat koji nije kasnio zahvaljujući Djilasu.... kukurikuuuu

Lala iz Banata

pre 9 godina

"To će biti drugi most na Dunavu u Beogradu."

Pa i vreme je.
Beograd je JEDINI iole veći grad na Dunavu koji ima samo jedan most preko Dunava. To je još jedan razlog što ga, naprimer novosađani, smatraju provincijom. ;)
U Novom Sadu je od postanka grada izgrađeno 7 (sedam) mostova preko Dunava ne računajući pontonske.

muamua

pre 9 godina

pristupni putevi mostu su uradjeni,nije uradjen deo koji vodi od sc kovilovo ka ovci i ka pancevu....ne lupajte...dalje mene zanima deo od petlje do putnika gde ce se iz tri trake vozila ulivati u jednu ...zanima me kako ce se cisiti put od snega od restorana putnik do sebesa gde je po sred puta betonska bankina visine metar...

Dejan

pre 9 godina

I kao i obicno, ministarka se u skladu sa politikom njene partije kiti tudjim perjem.
Za taj most koji je za nas Pancevce najvaznija investicija u poslednjih 50 godina, najzasluzniji su Mladjan Dinkic i Dragan Djilas.

cojle

pre 9 godina

1) za jedina 2 mosta izgrađena poslednjih decenija, zadužen je "onaj lopov, kada dođem na vlast, objaviću ugovore kojima su mostovi na Adi i kod Borče nekoliko puta pretplaćeni... samo da ugasim lopovski bus-plus"
2) Čemu most (koji je preko potreban) kada nit možeš kolima da dođeš do njega...niti i ako uspeš, imaš gde da siđeš.

Draga moja "ministarka"...most je gotov, super, jupi, juhu, tatatatira... samo, kada ćemo moći da koristimo taj most? 2015? 2016? ili recimo, realno 2018?

vlada

pre 9 godina

Da budem malo u duhu naprednjaka: za samo 5 godina gospodin Djilas uspeo je da napravi 2 mosta i osvoji dve srebrne medalje u košarci. Ali, ipak šta je to u poredjenju sa svakodnevnim uspesima nekad ppva a sada premijera.

Dovla

pre 9 godina

Konacno i da otvore Kineski most da se rasteriti Pancevac ! Nebrinite zavsice nasi saoracajnice u 5 do 12 ! Imate na Bg forumu sve detalje sa slikama pa se uverite ! Mada trebalo je biti otvoren 27.Oktobra ali...

gumb

pre 9 godina

@Njam Njam - Pupinov most nije samo beogradski, upravo spaja Srem i Banat. Možda je bolja lokacija bila kod Banovaca (kako je nekad predviđao Prostorni plan RS), ali i ovo je odlično. Kako ste zamislili most Slankamen-Titel? Razlika u visini Srema i Bačke/Banata tu kod ušća Tise je preko 50 m. Tlo je močvarno oko Gardinovaca (slično mostu Beška). To što morate da plaćate putarinu je problem svih, ali negde se mora malo okolo. Budući da je planirana brza saobraćajnica ZR-BG moći ćete brzo do Srema ili preko Šajkaša i autoputa, ili preko novog mosta. Bilo bi lepo da imamo još mostova, ali u ostatku zemlje je fakat dosta lošija situacija.

Goran

pre 9 godina

Kad će da renoviraju i otvore stari most kod Beške? Najavljeno je da će da bude pušten u promet za mesec dan tj. krajem avgusta. Toliko o rečima i delima.

lala nadnicar

pre 9 godina

Ministarko kada ce poceti izgradnja autoputa i tunela kroz Frusku Goru i tu je sa kinezima napravljen dogovor a mislim da se spominje 2014. da treba da se zavrsi projekat. Pitam jer moje selo itekako trpi preveliki kamionski saobracaj, pa eto vi kao stranka koja je dosla na vlast da nesto barem zapocne kao Djilas a bogami i da zavrsi. Ali za sada je taj autoput u fazi psssstttt - tisina tamo sta imaju mestani ugrozenog sela da se bune i protive.