Petak, 19.09.2014.

16:25

Amerikanci žele Lutriju bez tendera

Predstavnici američke kompanija "Dži-tek“ nedavno su se sastali s predstavnicima našeg državnog vrha da bi razgovarali o ulasku u Državnu lutriju Srbije.

Izvor: Novosti

Amerikanci žele Lutriju bez tendera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

joca

pre 9 godina

Молим Вас, Дајте мени Лутрију Србије. Желим да постанем милијардер. Хоћу да купим Белу Лађу од једно 100 метара, Авион млазњак са велим кожним седиштима, кућу у Швајцарским Алпима и у Минхену и у Мадриду и на Кипру и у Москви. Све ово ћу купити само за једну годину кад ми дате Лутрију Србијстана. Ићи ћу и и холивуд бићу спонзор америчким глумцима и глумицама. Наравно на све утакмице Лиге Шампиома, бићу спонзор лиге. Баш желим лутрију.
Моја адреса је Шојић Јованча, село Житорађе, з.п. Владички јан

joca

pre 9 godina

Sramota je da Niko ne zna da rukovodi lutrijom Srbije, ko da smo homokrapisi, pecinski ljudi. I oni na ulici sa vrteskom su imalli ,, чичино''. Па су издржавали породице.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 9 godina

alan ford;Odlično znaš da ljajić ništa neće potpisati dok predsednik vlade ne aminuje-ali ti si jedan od sns botova i moraš tako da pišeš kako si napisao

animus

pre 9 godina

Ma, ako dajte im i drzavu bez tendera! Pardon, pola Rusima, pola njima, pa neka se gloze, a mi cemo kao i dosada glavu u torbu! I ko nas j...

Sandman

pre 9 godina

Smrtna kazna za onog ko proda nesto takvo kao sto je lutrija Srbije ili rudno bogatstvo strancima. Daj ostavku ako neko trazi tako nesto od tebe i obrazlozi, ali ako potpises trebas zavrsiti na stolu za smrtnu kaznu

Misa

pre 9 godina

GTECH je američka firma koja u Evropi svuda nastupa sa aspekta ucene. Veoma su loši, sve više gube poslove i ovo što nameravaju u Srbiji im je šansa da se na našoj grbači vade. Sve bi trebalo dati VTI-iju, jer je najopremljeniji, najbolje kadrove zapošljava i što je najbitnije država bi imala punu kontrolu tokova novca i tržišta igara na sreću. Plus, pare bi ostajale u državi.

Gari

pre 9 godina

Samo poslednji moron moze da prodaje BILO KOJU KOMPANIJU KOJA MU DONOSI CIST KES/GOTOVINU !!!!!!
ILI MOZDA LOPOV, HOSTAPLER, KRIMINALAC, BARABA, BITANGA ili POLITICAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I samo u Srbistanu drzavna lutrija nije rentabilna i radi sa GUBITKOM !?!?!?!?!?!!??????? Alo lopurde, sve vas treba pov*sati za primer!!!!!!!

dragance

pre 9 godina

Postoje nekoliko nejasnoća. GTECH (bivši Finsoft) ima svoju jaku i sposobnu granu u Srbiji. Pitanje je da li se ovde pojavljuje GTECH kao američka, GTECH iz Italije (kao majka firma) ili GTECH iz Srbije? Drugo, mnogo važnije pitanje je, kako neko ko se bavi proizvodnjom sistema za igre na sreću i organizovanjem istih može delovati i kao regulatorno telo? Sam sebe reguliše?
Mislim da sličan sistem postoji u Austriji, ali je Novomatic u većinskom vlasništvu države...
Takođe, vrlo je moguće da nekima iz UPIS-a ne odgovara sposoban i nepotkupljiv kadar na čelu regulatornih tela, već neko s kim bi mogli da se "dogovore"

bitan je izvor vesti

pre 9 godina

Klasican medijski spin, vec vidjen na drugim temama od Novosti.
Cudi me da je ovoliko komentatora nasela na celu ovu pricu, bez da se zamislilo, sta je u pozadini price.
Jeste, istina je da je stranom investitoru samo bitan profit, i da ih nista drugo ne interesuje. Moguce je i da zele nesto preko reda, bez tendera, ali niko nije obavezan to da im i da. Al meni se cini da ova vest nije plasirana iz straha od stranog investitora, nego se tu neko uplasio da ce izgubiti privilegije (na koje verovatno nema nikakvo pravo, ali je raznim mahinacijama to prigrabio za sebe). Onda kontaktirao Dmitrovica, narucio tekst na tu temu, Dmitrovic se posluzio spinom kojim je ovladao jos u vreme Milosevica, tipa "dosli ameri opet da nas okupiraju". Drugi mediji to prenesu, jos po neko uradi autorski tekst, na sve se to doda i neki bombastican naslov, i posao zavrsen.
Lutrija je prebukirana partijskim kadrovima i ljudima sumnjivog morala. Mislim da su pravili i neke gubitke u nekom prethodnom periodu (a vi se zapitajte otkud gubici u Lutriji, mozda zato sto neko tamo krade?). A sto se tice Novosti, sve sto oni pisu, 3/4 toga mozete da bacite u vodu.

Лима

pre 9 godina

Мораш да будеш ментално ретардиран или много корумпиран да продаш ЛУТРИЈУ !

Sale@

pre 9 godina

Danas sam kao proizvođač voćnih sadnica, zvao par firmi koje podižu voćnjake po Srbiji...
Nijedna nije htela da čuje o mojoj ponudi, jer zaboga, materijal kupuju u Italiji?!?
Pa ja pitam sve nas, ko je dozvolio da se ruše osnovni proizvodni stubovi naše države, kao što je poljoprivreda, jer te italijanske sadnice će kako izgleda, potpuno izbaciti naše sorte, a vremenom će iste zbog aklimatizacije izgubiti svoje prednosti, čak štaviše biti i gore od naših. Da se vratimo na naše, neće moći, jer one više neće ni postojati...
Uzgred, kad se sve po Srbiji prodaje i uništava, što ne bi i jedna lutrija bila predata Amerima.
Jer kako izgleda, pošto Voždu smetaju direktori u Eps-u, iste će otpustiti, na taj način i Eps upropastiti (kad mesto njih dovede svoje partijske kadrove) i konačno i taj sistem prodati za troduplo manje no što vredi.
Pa šta je jedna Lutrija u odnosu na Eps...?

tender je za ljude

pre 9 godina

Naravno da zele, javili im "braca" Rusi (a odskora i "braca" Arapi) da to tako ovde ide.
Ja sam dugo bio protiv toga, ali sad sam za - sto pre se sve rasproda/razvuce/pokloni, to bolje.
Tako nam i treba

Dobitnik petice

pre 9 godina

DLS je jedino preduzece koje godinama puni budzet. Jedino kad su usli u minus je za vreme DS kad je direktor bila Gospodjica Tijana. Sve pare su otisle u marketing i zaposljavanje DS kadra. DLS je formira tadasnji G17+ sa direktorom Bojanom Kristom i napravio odlicnu firmu za punjenje budzete. Svi prethodni direktori lutruja ( bilo tri ili cetiri firmi koji su se bavili lutrijom) radili po principima iz 80tig. Bojan ih je ujedino i modernizovao. DLS je greh prodavati jer sve normalne zemlje imaju monopol na igrama na srecu. Jednostavno to zlatna koka za budzet. Sto se tice muljanja za dobitke pitajte svoje prodvce loto proizvoda kako radi sistem.

Alan Ford

pre 9 godina

Bravo, bravo,bravo!!!!

Odavno nisam pročitao bolji i iskreniji tekst o stvarnim namerama "stranih investitora" koji preko svojih jataka, pardon lobista, polako preuzimaju javna dobra ove zemlje.
Na ovaj način već imamo 10-15 kanadskih i američkih firmi koje su postale vlasnici rudnog bogatstva Srbije. Naši ministri (Ljajić) uveliko potpisuju ugovore "o zaštiti investicija" kanadskih firmi u oblasti rudarskih istraživanja...". "Step by step" potpisivajući sve i svašta što nam se poturi, a znajući anglo-saksonsko pravo koje je takvo da i ako ste na salveti ili taolet papiru nešto potpisali to ima PRAVNO DEJSTVO UGOVORA (setite se gospodina Davinića i ugovora sa izraelcima oko zakupa satelita kada smo pukli 40 mil. dolara), gledam kako će moja deca biti ROBLJE U SVOJOJ ZEMLJI, jer nećemo imati NIŠTA !!! Ubrzano rasprodajemo zemlju u Vojvodini, izvorišta vode dajemo u dugogodišnje zakupe, uvozimo seme žitarica iz drugih zemalja i onda se čudimo "Zašto je žitna rđa ove godine smaljila rod pšenice za 30% a ranijih godina je nije toliko bilo..."
Ovako bih mogo da pišem do sutra uveče, MUKA MI JE VIŠE OD POGLEDA ŠTA SE RADI SA MOJOM ZEMLJOM I MOJIM NARODOM!.

Vladimir Srdanovic

pre 9 godina

Ja sam 30 godina u ovom poslu, i mislim da treba uzeti Italijane kao partnere. Blizu su, najregularnija su zemlja po pitanju masina (comma 6), drzava dobija svoj deo kao sat, po pritisku na dugme. Vojno-tehicki ili slicni instituti u Srbiji mogu vrlo brzo da se kvalifikuju da daju certifikate za masine. Mislim da je dobro imati partnera, ali nikako vlasnika.

Ma super ti ideja...

pre 9 godina

"Napravite mogucnost da Grand kazino ne bude jedini sa licencom za texas hold'em! (Ivey, 19. septembar 2014 18:00)"

Ma da, dajte još dozvola za kocku, kome god zatreba - da bi ekipi iz kraja bilo lakše da na pokeru ljudima uzima kuće i imanja? Da lakše prođe rečenica "majke mi, imao sam ful" jer nema kamera? Da bi mogli da u kocku uvlačite klince od 15, 16 godina idiotskim rečenicama da je "poker igra pameti i znanja, a ne igra na sreću", kao što su ih uvukle tate rečenicama "idi, uplati taji tiket", pa posle "ah, prokleta kocka, uze mi dete"? Da možete, kao ranije, da ljudima na ulici otimate dobijene pare? Ko vas ogavne "kocoše" ne zna, skupo bi vas platio - vi biste majku rođenu prodali za još jednu kartu ili spin, a kamoli državu...

A.J.

pre 9 godina

@Ricky ... Da li neko poklanja ili prodaje i za koje pare ... Da li DLS ima profita iz koga mogu da investiraju u on-line sistem i širenje mreže ... to sve ne znam ... ali da li VTI može da napravi i održava regulatorni servis 24/7 ... i da spreči prevare, hakerske upade, DDoS napade ... i da ne menja protokole svaki čas kad shvate da nije baš kako su zamislili ... i da pruža tehničku podršku ... i da sve to napravi u razumnom roku a ne za 10 godina ... čisto sumnjam. Jedno je verifikacija generatora pseudo-slučajnih brojeva i merenje KEMZ-a a nešto sasvim drugo održavanje komercijalnog sistema u oblasti vrlo atraktivnoj za zloupotrebe! Dosta im je regulacija ... a ko može da investira, taj treba i da bude priredjivač.

A što da NE?

pre 9 godina

Gde su tenderi za popravku pruga, dobili Rusi, za brze pruge BGD-Budimpešta, dobili Kinezi. Gde su tenderi za poljoprivredna dobra u Vojvodini-dobili emirati.
Logican sled događaja.

sasa

pre 9 godina

Ne vidim nikakav problem u ovome, ko hoce da ulaze, da drzava zaradi, evo mu, i ovako je sve propalo. Kad su Rusi mogli na poklon dobiti jednu od najbitnijih stvari sto jedna drzava poseduje, ne vidim sto neko ne bi mogao dobiti lutriju, koja nije ni blizu nekog strateskog interesa, a usput jos i totalno propalu instituciju, i da se sad ugasi, jedinu stetu bi osetili zaposleni i niko vise.

lol

pre 9 godina

Zabraniti llutriju van drzavne uprave, a kocku u potpunosti, sem kazina pod uslovom da drzavljani srbije ne mogu tu da se kockaju. E to je dobro za nas.

Igrac

pre 9 godina

Nece drzava da se odrekne para.Redovno igram LOTO.Imao sam dobitke sesticu i peticu.Ove nize necu ni da spominjem.Ali i dalje tvrdim da ima mucki. Proizvodjaci aparata ne bi imali posla kada ne bi pravili aparate koji rade za priredjivaca igre. Ne znam kako se muva ali mislim da se muva.Ceka se da se dobitak popne na 2 miliona evra.Porez 20% je 400 hiljada evra.Malo li je.Jos kada se tome da u fond za raspodelu dobitaka ide 50% od uplacene sume eto racunice.Zlatna koka.Jos kod nas je laksi sistem nego u Nemackoj 6/45.U Americi 7/99.Zato kada neko dobije lovu onda se nagrada penje do vrtoglavih 500 miliona dolara

bole.bgd

pre 9 godina

ja bih da to ostane domaće i da pare ostaju nama, a vi?

svaki dinar koji ode napolje povećava naš deficit, sve ostalo su priče za malu i veliku decu.

Lal iz Samosa

pre 9 godina

To berbalno iz NIS (mada nije nimalo bilo verbalno nego zeleno) napuni nas budzet preko 1.3 milijarde, uz duplo vece investicije od dogovorenih (presle 1.5 milijardu zelenih). Primer drugi - americka zelezara u Smederevu... cek gde nam nestade primer drugi? Doduse, sad Rusi popravljaju ono sto su Amerikanci razvalili vojvodjanske pruge bez dinara nadoknade, vukuci celik za zapad od nasih unistenih ispravih tenkova. Bolje lutriju ugasiti nego je dati Amerikancima.

A.J.

pre 9 godina

Ovaj "novinar" malo brka regulatorno telo sa priredjivačem igara na sreću. VTI može da bude samo regulatorno telo (ako su uopšte sposobni da naprave protokole i servis na koji bi se "kačili" priredjivači) ... a svako ko ispuni uslove regulatora može da priredjuje igre. UPIS je sa druge strane u panici zato što GTECH ima zaokružen sistem kojim nudi sve oblike igara na sreću i to kako on-line tako i na prodajnim mestima tako da bi njihov monopol na sportsko kladjenje dobio prilično snažnu konkurenciju. Sve u svemu naručen tekst da se podigne prašina zbog "američke okupacije".

Evropa

pre 9 godina

dace to AV Amerima za male pare kao sto je dao Arapima sve sto vredi jer na kraju krajeva to su mu prijatelji iz detinjstva. A ovo je njegova privatna drzava tako da mu se moze sveeeee ...

Miki

pre 9 godina

Bolje nase pare da ostaju u nasoj drzavi nego ne znam sta da ponude stranci. Ko to bude promovisao da se proda strancima odmah da mu se objavi ime, prezime, gde radi, svi prihodi I ko ga je I koliko platio da agituje takve stavove protiv sopstvenih sugradjana.

Komsija

pre 9 godina

A zasto bi drzava dala Lutriju? To im je odlicna i lepa zarada. Trojke koje niko nece da uzme odbijaju da ukinu i povecaju cetvorke a racunar svako kolo odabere brojeve koji donose najmanje dobitaka. Bas ih bole uvo xD

HLT

pre 9 godina

Ko jos normalan prodaje monopolsko pravno na legalnu kocku gde kuca uvek dobija ??? Ae prodajte zelezaru ili bilo koju firmu koja pravi gubitak . Najveca greska privatizacije, prodaja veoma perspektivnih preduzeca za sicu i gasenje onih koji su mogli biti dokapitalizovani.

ilija

pre 9 godina

Postajete sve gori i gori i pisete gomilu gluposti. Vojska Srbije i Vojno Tehnicki Institu su dve potpuno odvojene institucine, a obe pripadaju ministarstvu odbrane. Imovina VTI nije imovina VS tako da VS nema nikakve veze sa kupovinom Lutrije Srbije. Valja udariti po onome ko ne valja ali greota je dirati ni krivog ni duznog. Ispade da se VS bavi kockom, a ne odbranom zemlje.

maloicitao

pre 9 godina

Naravno da se ne da lutrija kad drzavi pravi najvise para. Cvjetaju kocosi i ekipa koja se nada tom lotou... A vece su sanse da te grom pogodi nego loto...(Stancho, 19. septembar 2014 16:42)

Znam coveka koji je izvukao sedmicu na lotou a nikada nisam poznavao nekoga koga je udario grom. Ako pogledas koliko je izvuceno sedmica za godinu dana - hoces da kazes da je bar toliko ljudi stradalo od groma u Srbiji za isti vremenski period?

Nikola

pre 9 godina

Zanimljivo kako zapad koji odra grlo i probi nam uši tenderima, slobodnim tržištem, anti-monopolima čim nađe interes pokušava da mulja, potplati, zapreti... Boli njih uvce za svu demokratiju, ili im plaćaš kao Saudijska Arabija pa može kako oćeš ili im nikako nećeš valjati. A jadni narod misli neko će nam pomoći da izađemo iz bule(istok ili zapad).

ocu 1500 minusa

pre 9 godina

Na temu vojne industrije koja se u ovom clanku pominje. http://www.middleeasteye.net/news/uaes-shadowy-dealings-serbia-44700108

hehe

pre 9 godina

oce ameri sve sto ima veze s nasom vojskom da ugrabe, uniste... misle da smo mi neki strasno potentan i ratoboran narod:)). dobro, ovde je konkretna americka firma dobila domaci zadatak i podrsku (ma zivelo slobodno trziste!), pa cak bi imali i opasnu zaradu, al' im ne treba dati. nikome! dosta im je kosovo, i previse!

popeye

pre 9 godina

Јел неко сумња да ће је и добити, буд зашто, као и Сартид!? Транспарентност Вучић, као за ЕрСрбија и УАЕ...

mira

pre 9 godina

Kada mogu bez tendera i tajno da se sa Arapima sklapaju ugovori vredni milijarde, koji direktno unistavaju glavni grad Srbije, kada moze da se bez znanja javnosti Rusima poklanja NIS, zasto onda Ameri treba na tender? Mozda zato sto ovi to hoce da daju nekom drugom?

Stancho

pre 9 godina

Naravno da se ne da lutrija kad drzavi pravi najvise para. Cvjetaju kocosi i ekipa koja se nada tom lotou... A vece su sanse da te grom pogodi nego loto...

Stancho

pre 9 godina

Naravno da se ne da lutrija kad drzavi pravi najvise para. Cvjetaju kocosi i ekipa koja se nada tom lotou... A vece su sanse da te grom pogodi nego loto...

Evropa

pre 9 godina

dace to AV Amerima za male pare kao sto je dao Arapima sve sto vredi jer na kraju krajeva to su mu prijatelji iz detinjstva. A ovo je njegova privatna drzava tako da mu se moze sveeeee ...

Alan Ford

pre 9 godina

Bravo, bravo,bravo!!!!

Odavno nisam pročitao bolji i iskreniji tekst o stvarnim namerama "stranih investitora" koji preko svojih jataka, pardon lobista, polako preuzimaju javna dobra ove zemlje.
Na ovaj način već imamo 10-15 kanadskih i američkih firmi koje su postale vlasnici rudnog bogatstva Srbije. Naši ministri (Ljajić) uveliko potpisuju ugovore "o zaštiti investicija" kanadskih firmi u oblasti rudarskih istraživanja...". "Step by step" potpisivajući sve i svašta što nam se poturi, a znajući anglo-saksonsko pravo koje je takvo da i ako ste na salveti ili taolet papiru nešto potpisali to ima PRAVNO DEJSTVO UGOVORA (setite se gospodina Davinića i ugovora sa izraelcima oko zakupa satelita kada smo pukli 40 mil. dolara), gledam kako će moja deca biti ROBLJE U SVOJOJ ZEMLJI, jer nećemo imati NIŠTA !!! Ubrzano rasprodajemo zemlju u Vojvodini, izvorišta vode dajemo u dugogodišnje zakupe, uvozimo seme žitarica iz drugih zemalja i onda se čudimo "Zašto je žitna rđa ove godine smaljila rod pšenice za 30% a ranijih godina je nije toliko bilo..."
Ovako bih mogo da pišem do sutra uveče, MUKA MI JE VIŠE OD POGLEDA ŠTA SE RADI SA MOJOM ZEMLJOM I MOJIM NARODOM!.

popeye

pre 9 godina

Јел неко сумња да ће је и добити, буд зашто, као и Сартид!? Транспарентност Вучић, као за ЕрСрбија и УАЕ...

ilija

pre 9 godina

Postajete sve gori i gori i pisete gomilu gluposti. Vojska Srbije i Vojno Tehnicki Institu su dve potpuno odvojene institucine, a obe pripadaju ministarstvu odbrane. Imovina VTI nije imovina VS tako da VS nema nikakve veze sa kupovinom Lutrije Srbije. Valja udariti po onome ko ne valja ali greota je dirati ni krivog ni duznog. Ispade da se VS bavi kockom, a ne odbranom zemlje.

Gari

pre 9 godina

Samo poslednji moron moze da prodaje BILO KOJU KOMPANIJU KOJA MU DONOSI CIST KES/GOTOVINU !!!!!!
ILI MOZDA LOPOV, HOSTAPLER, KRIMINALAC, BARABA, BITANGA ili POLITICAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I samo u Srbistanu drzavna lutrija nije rentabilna i radi sa GUBITKOM !?!?!?!?!?!!??????? Alo lopurde, sve vas treba pov*sati za primer!!!!!!!

Sandman

pre 9 godina

Smrtna kazna za onog ko proda nesto takvo kao sto je lutrija Srbije ili rudno bogatstvo strancima. Daj ostavku ako neko trazi tako nesto od tebe i obrazlozi, ali ako potpises trebas zavrsiti na stolu za smrtnu kaznu

HLT

pre 9 godina

Ko jos normalan prodaje monopolsko pravno na legalnu kocku gde kuca uvek dobija ??? Ae prodajte zelezaru ili bilo koju firmu koja pravi gubitak . Najveca greska privatizacije, prodaja veoma perspektivnih preduzeca za sicu i gasenje onih koji su mogli biti dokapitalizovani.

Misa

pre 9 godina

GTECH je američka firma koja u Evropi svuda nastupa sa aspekta ucene. Veoma su loši, sve više gube poslove i ovo što nameravaju u Srbiji im je šansa da se na našoj grbači vade. Sve bi trebalo dati VTI-iju, jer je najopremljeniji, najbolje kadrove zapošljava i što je najbitnije država bi imala punu kontrolu tokova novca i tržišta igara na sreću. Plus, pare bi ostajale u državi.

animus

pre 9 godina

Ma, ako dajte im i drzavu bez tendera! Pardon, pola Rusima, pola njima, pa neka se gloze, a mi cemo kao i dosada glavu u torbu! I ko nas j...

bole.bgd

pre 9 godina

ja bih da to ostane domaće i da pare ostaju nama, a vi?

svaki dinar koji ode napolje povećava naš deficit, sve ostalo su priče za malu i veliku decu.

Ma super ti ideja...

pre 9 godina

"Napravite mogucnost da Grand kazino ne bude jedini sa licencom za texas hold'em! (Ivey, 19. septembar 2014 18:00)"

Ma da, dajte još dozvola za kocku, kome god zatreba - da bi ekipi iz kraja bilo lakše da na pokeru ljudima uzima kuće i imanja? Da lakše prođe rečenica "majke mi, imao sam ful" jer nema kamera? Da bi mogli da u kocku uvlačite klince od 15, 16 godina idiotskim rečenicama da je "poker igra pameti i znanja, a ne igra na sreću", kao što su ih uvukle tate rečenicama "idi, uplati taji tiket", pa posle "ah, prokleta kocka, uze mi dete"? Da možete, kao ranije, da ljudima na ulici otimate dobijene pare? Ko vas ogavne "kocoše" ne zna, skupo bi vas platio - vi biste majku rođenu prodali za još jednu kartu ili spin, a kamoli državu...

Nikola

pre 9 godina

Zanimljivo kako zapad koji odra grlo i probi nam uši tenderima, slobodnim tržištem, anti-monopolima čim nađe interes pokušava da mulja, potplati, zapreti... Boli njih uvce za svu demokratiju, ili im plaćaš kao Saudijska Arabija pa može kako oćeš ili im nikako nećeš valjati. A jadni narod misli neko će nam pomoći da izađemo iz bule(istok ili zapad).

lol

pre 9 godina

Zabraniti llutriju van drzavne uprave, a kocku u potpunosti, sem kazina pod uslovom da drzavljani srbije ne mogu tu da se kockaju. E to je dobro za nas.

A.J.

pre 9 godina

Ovaj "novinar" malo brka regulatorno telo sa priredjivačem igara na sreću. VTI može da bude samo regulatorno telo (ako su uopšte sposobni da naprave protokole i servis na koji bi se "kačili" priredjivači) ... a svako ko ispuni uslove regulatora može da priredjuje igre. UPIS je sa druge strane u panici zato što GTECH ima zaokružen sistem kojim nudi sve oblike igara na sreću i to kako on-line tako i na prodajnim mestima tako da bi njihov monopol na sportsko kladjenje dobio prilično snažnu konkurenciju. Sve u svemu naručen tekst da se podigne prašina zbog "američke okupacije".

Vladimir Srdanovic

pre 9 godina

Ja sam 30 godina u ovom poslu, i mislim da treba uzeti Italijane kao partnere. Blizu su, najregularnija su zemlja po pitanju masina (comma 6), drzava dobija svoj deo kao sat, po pritisku na dugme. Vojno-tehicki ili slicni instituti u Srbiji mogu vrlo brzo da se kvalifikuju da daju certifikate za masine. Mislim da je dobro imati partnera, ali nikako vlasnika.

Komsija

pre 9 godina

A zasto bi drzava dala Lutriju? To im je odlicna i lepa zarada. Trojke koje niko nece da uzme odbijaju da ukinu i povecaju cetvorke a racunar svako kolo odabere brojeve koji donose najmanje dobitaka. Bas ih bole uvo xD

mira

pre 9 godina

Kada mogu bez tendera i tajno da se sa Arapima sklapaju ugovori vredni milijarde, koji direktno unistavaju glavni grad Srbije, kada moze da se bez znanja javnosti Rusima poklanja NIS, zasto onda Ameri treba na tender? Mozda zato sto ovi to hoce da daju nekom drugom?

bitan je izvor vesti

pre 9 godina

Klasican medijski spin, vec vidjen na drugim temama od Novosti.
Cudi me da je ovoliko komentatora nasela na celu ovu pricu, bez da se zamislilo, sta je u pozadini price.
Jeste, istina je da je stranom investitoru samo bitan profit, i da ih nista drugo ne interesuje. Moguce je i da zele nesto preko reda, bez tendera, ali niko nije obavezan to da im i da. Al meni se cini da ova vest nije plasirana iz straha od stranog investitora, nego se tu neko uplasio da ce izgubiti privilegije (na koje verovatno nema nikakvo pravo, ali je raznim mahinacijama to prigrabio za sebe). Onda kontaktirao Dmitrovica, narucio tekst na tu temu, Dmitrovic se posluzio spinom kojim je ovladao jos u vreme Milosevica, tipa "dosli ameri opet da nas okupiraju". Drugi mediji to prenesu, jos po neko uradi autorski tekst, na sve se to doda i neki bombastican naslov, i posao zavrsen.
Lutrija je prebukirana partijskim kadrovima i ljudima sumnjivog morala. Mislim da su pravili i neke gubitke u nekom prethodnom periodu (a vi se zapitajte otkud gubici u Lutriji, mozda zato sto neko tamo krade?). A sto se tice Novosti, sve sto oni pisu, 3/4 toga mozete da bacite u vodu.

maloicitao

pre 9 godina

Naravno da se ne da lutrija kad drzavi pravi najvise para. Cvjetaju kocosi i ekipa koja se nada tom lotou... A vece su sanse da te grom pogodi nego loto...(Stancho, 19. septembar 2014 16:42)

Znam coveka koji je izvukao sedmicu na lotou a nikada nisam poznavao nekoga koga je udario grom. Ako pogledas koliko je izvuceno sedmica za godinu dana - hoces da kazes da je bar toliko ljudi stradalo od groma u Srbiji za isti vremenski period?

A što da NE?

pre 9 godina

Gde su tenderi za popravku pruga, dobili Rusi, za brze pruge BGD-Budimpešta, dobili Kinezi. Gde su tenderi za poljoprivredna dobra u Vojvodini-dobili emirati.
Logican sled događaja.

Miki

pre 9 godina

Bolje nase pare da ostaju u nasoj drzavi nego ne znam sta da ponude stranci. Ko to bude promovisao da se proda strancima odmah da mu se objavi ime, prezime, gde radi, svi prihodi I ko ga je I koliko platio da agituje takve stavove protiv sopstvenih sugradjana.

hehe

pre 9 godina

oce ameri sve sto ima veze s nasom vojskom da ugrabe, uniste... misle da smo mi neki strasno potentan i ratoboran narod:)). dobro, ovde je konkretna americka firma dobila domaci zadatak i podrsku (ma zivelo slobodno trziste!), pa cak bi imali i opasnu zaradu, al' im ne treba dati. nikome! dosta im je kosovo, i previse!

Sale@

pre 9 godina

Danas sam kao proizvođač voćnih sadnica, zvao par firmi koje podižu voćnjake po Srbiji...
Nijedna nije htela da čuje o mojoj ponudi, jer zaboga, materijal kupuju u Italiji?!?
Pa ja pitam sve nas, ko je dozvolio da se ruše osnovni proizvodni stubovi naše države, kao što je poljoprivreda, jer te italijanske sadnice će kako izgleda, potpuno izbaciti naše sorte, a vremenom će iste zbog aklimatizacije izgubiti svoje prednosti, čak štaviše biti i gore od naših. Da se vratimo na naše, neće moći, jer one više neće ni postojati...
Uzgred, kad se sve po Srbiji prodaje i uništava, što ne bi i jedna lutrija bila predata Amerima.
Jer kako izgleda, pošto Voždu smetaju direktori u Eps-u, iste će otpustiti, na taj način i Eps upropastiti (kad mesto njih dovede svoje partijske kadrove) i konačno i taj sistem prodati za troduplo manje no što vredi.
Pa šta je jedna Lutrija u odnosu na Eps...?

Лима

pre 9 godina

Мораш да будеш ментално ретардиран или много корумпиран да продаш ЛУТРИЈУ !

dragance

pre 9 godina

Postoje nekoliko nejasnoća. GTECH (bivši Finsoft) ima svoju jaku i sposobnu granu u Srbiji. Pitanje je da li se ovde pojavljuje GTECH kao američka, GTECH iz Italije (kao majka firma) ili GTECH iz Srbije? Drugo, mnogo važnije pitanje je, kako neko ko se bavi proizvodnjom sistema za igre na sreću i organizovanjem istih može delovati i kao regulatorno telo? Sam sebe reguliše?
Mislim da sličan sistem postoji u Austriji, ali je Novomatic u većinskom vlasništvu države...
Takođe, vrlo je moguće da nekima iz UPIS-a ne odgovara sposoban i nepotkupljiv kadar na čelu regulatornih tela, već neko s kim bi mogli da se "dogovore"

Lal iz Samosa

pre 9 godina

To berbalno iz NIS (mada nije nimalo bilo verbalno nego zeleno) napuni nas budzet preko 1.3 milijarde, uz duplo vece investicije od dogovorenih (presle 1.5 milijardu zelenih). Primer drugi - americka zelezara u Smederevu... cek gde nam nestade primer drugi? Doduse, sad Rusi popravljaju ono sto su Amerikanci razvalili vojvodjanske pruge bez dinara nadoknade, vukuci celik za zapad od nasih unistenih ispravih tenkova. Bolje lutriju ugasiti nego je dati Amerikancima.

Igrac

pre 9 godina

Nece drzava da se odrekne para.Redovno igram LOTO.Imao sam dobitke sesticu i peticu.Ove nize necu ni da spominjem.Ali i dalje tvrdim da ima mucki. Proizvodjaci aparata ne bi imali posla kada ne bi pravili aparate koji rade za priredjivaca igre. Ne znam kako se muva ali mislim da se muva.Ceka se da se dobitak popne na 2 miliona evra.Porez 20% je 400 hiljada evra.Malo li je.Jos kada se tome da u fond za raspodelu dobitaka ide 50% od uplacene sume eto racunice.Zlatna koka.Jos kod nas je laksi sistem nego u Nemackoj 6/45.U Americi 7/99.Zato kada neko dobije lovu onda se nagrada penje do vrtoglavih 500 miliona dolara

Dobitnik petice

pre 9 godina

DLS je jedino preduzece koje godinama puni budzet. Jedino kad su usli u minus je za vreme DS kad je direktor bila Gospodjica Tijana. Sve pare su otisle u marketing i zaposljavanje DS kadra. DLS je formira tadasnji G17+ sa direktorom Bojanom Kristom i napravio odlicnu firmu za punjenje budzete. Svi prethodni direktori lutruja ( bilo tri ili cetiri firmi koji su se bavili lutrijom) radili po principima iz 80tig. Bojan ih je ujedino i modernizovao. DLS je greh prodavati jer sve normalne zemlje imaju monopol na igrama na srecu. Jednostavno to zlatna koka za budzet. Sto se tice muljanja za dobitke pitajte svoje prodvce loto proizvoda kako radi sistem.

joca

pre 9 godina

Молим Вас, Дајте мени Лутрију Србије. Желим да постанем милијардер. Хоћу да купим Белу Лађу од једно 100 метара, Авион млазњак са велим кожним седиштима, кућу у Швајцарским Алпима и у Минхену и у Мадриду и на Кипру и у Москви. Све ово ћу купити само за једну годину кад ми дате Лутрију Србијстана. Ићи ћу и и холивуд бићу спонзор америчким глумцима и глумицама. Наравно на све утакмице Лиге Шампиома, бићу спонзор лиге. Баш желим лутрију.
Моја адреса је Шојић Јованча, село Житорађе, з.п. Владички јан

A.J.

pre 9 godina

@Ricky ... Da li neko poklanja ili prodaje i za koje pare ... Da li DLS ima profita iz koga mogu da investiraju u on-line sistem i širenje mreže ... to sve ne znam ... ali da li VTI može da napravi i održava regulatorni servis 24/7 ... i da spreči prevare, hakerske upade, DDoS napade ... i da ne menja protokole svaki čas kad shvate da nije baš kako su zamislili ... i da pruža tehničku podršku ... i da sve to napravi u razumnom roku a ne za 10 godina ... čisto sumnjam. Jedno je verifikacija generatora pseudo-slučajnih brojeva i merenje KEMZ-a a nešto sasvim drugo održavanje komercijalnog sistema u oblasti vrlo atraktivnoj za zloupotrebe! Dosta im je regulacija ... a ko može da investira, taj treba i da bude priredjivač.

ocu 1500 minusa

pre 9 godina

Na temu vojne industrije koja se u ovom clanku pominje. http://www.middleeasteye.net/news/uaes-shadowy-dealings-serbia-44700108

sasa

pre 9 godina

Ne vidim nikakav problem u ovome, ko hoce da ulaze, da drzava zaradi, evo mu, i ovako je sve propalo. Kad su Rusi mogli na poklon dobiti jednu od najbitnijih stvari sto jedna drzava poseduje, ne vidim sto neko ne bi mogao dobiti lutriju, koja nije ni blizu nekog strateskog interesa, a usput jos i totalno propalu instituciju, i da se sad ugasi, jedinu stetu bi osetili zaposleni i niko vise.

tender je za ljude

pre 9 godina

Naravno da zele, javili im "braca" Rusi (a odskora i "braca" Arapi) da to tako ovde ide.
Ja sam dugo bio protiv toga, ali sad sam za - sto pre se sve rasproda/razvuce/pokloni, to bolje.
Tako nam i treba

joca

pre 9 godina

Sramota je da Niko ne zna da rukovodi lutrijom Srbije, ko da smo homokrapisi, pecinski ljudi. I oni na ulici sa vrteskom su imalli ,, чичино''. Па су издржавали породице.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 9 godina

alan ford;Odlično znaš da ljajić ništa neće potpisati dok predsednik vlade ne aminuje-ali ti si jedan od sns botova i moraš tako da pišeš kako si napisao

sasa

pre 9 godina

Ne vidim nikakav problem u ovome, ko hoce da ulaze, da drzava zaradi, evo mu, i ovako je sve propalo. Kad su Rusi mogli na poklon dobiti jednu od najbitnijih stvari sto jedna drzava poseduje, ne vidim sto neko ne bi mogao dobiti lutriju, koja nije ni blizu nekog strateskog interesa, a usput jos i totalno propalu instituciju, i da se sad ugasi, jedinu stetu bi osetili zaposleni i niko vise.

Evropa

pre 9 godina

dace to AV Amerima za male pare kao sto je dao Arapima sve sto vredi jer na kraju krajeva to su mu prijatelji iz detinjstva. A ovo je njegova privatna drzava tako da mu se moze sveeeee ...

A.J.

pre 9 godina

Ovaj "novinar" malo brka regulatorno telo sa priredjivačem igara na sreću. VTI može da bude samo regulatorno telo (ako su uopšte sposobni da naprave protokole i servis na koji bi se "kačili" priredjivači) ... a svako ko ispuni uslove regulatora može da priredjuje igre. UPIS je sa druge strane u panici zato što GTECH ima zaokružen sistem kojim nudi sve oblike igara na sreću i to kako on-line tako i na prodajnim mestima tako da bi njihov monopol na sportsko kladjenje dobio prilično snažnu konkurenciju. Sve u svemu naručen tekst da se podigne prašina zbog "američke okupacije".

mira

pre 9 godina

Kada mogu bez tendera i tajno da se sa Arapima sklapaju ugovori vredni milijarde, koji direktno unistavaju glavni grad Srbije, kada moze da se bez znanja javnosti Rusima poklanja NIS, zasto onda Ameri treba na tender? Mozda zato sto ovi to hoce da daju nekom drugom?

maloicitao

pre 9 godina

Naravno da se ne da lutrija kad drzavi pravi najvise para. Cvjetaju kocosi i ekipa koja se nada tom lotou... A vece su sanse da te grom pogodi nego loto...(Stancho, 19. septembar 2014 16:42)

Znam coveka koji je izvukao sedmicu na lotou a nikada nisam poznavao nekoga koga je udario grom. Ako pogledas koliko je izvuceno sedmica za godinu dana - hoces da kazes da je bar toliko ljudi stradalo od groma u Srbiji za isti vremenski period?

A.J.

pre 9 godina

@Ricky ... Da li neko poklanja ili prodaje i za koje pare ... Da li DLS ima profita iz koga mogu da investiraju u on-line sistem i širenje mreže ... to sve ne znam ... ali da li VTI može da napravi i održava regulatorni servis 24/7 ... i da spreči prevare, hakerske upade, DDoS napade ... i da ne menja protokole svaki čas kad shvate da nije baš kako su zamislili ... i da pruža tehničku podršku ... i da sve to napravi u razumnom roku a ne za 10 godina ... čisto sumnjam. Jedno je verifikacija generatora pseudo-slučajnih brojeva i merenje KEMZ-a a nešto sasvim drugo održavanje komercijalnog sistema u oblasti vrlo atraktivnoj za zloupotrebe! Dosta im je regulacija ... a ko može da investira, taj treba i da bude priredjivač.

Stancho

pre 9 godina

Naravno da se ne da lutrija kad drzavi pravi najvise para. Cvjetaju kocosi i ekipa koja se nada tom lotou... A vece su sanse da te grom pogodi nego loto...

Alan Ford

pre 9 godina

Bravo, bravo,bravo!!!!

Odavno nisam pročitao bolji i iskreniji tekst o stvarnim namerama "stranih investitora" koji preko svojih jataka, pardon lobista, polako preuzimaju javna dobra ove zemlje.
Na ovaj način već imamo 10-15 kanadskih i američkih firmi koje su postale vlasnici rudnog bogatstva Srbije. Naši ministri (Ljajić) uveliko potpisuju ugovore "o zaštiti investicija" kanadskih firmi u oblasti rudarskih istraživanja...". "Step by step" potpisivajući sve i svašta što nam se poturi, a znajući anglo-saksonsko pravo koje je takvo da i ako ste na salveti ili taolet papiru nešto potpisali to ima PRAVNO DEJSTVO UGOVORA (setite se gospodina Davinića i ugovora sa izraelcima oko zakupa satelita kada smo pukli 40 mil. dolara), gledam kako će moja deca biti ROBLJE U SVOJOJ ZEMLJI, jer nećemo imati NIŠTA !!! Ubrzano rasprodajemo zemlju u Vojvodini, izvorišta vode dajemo u dugogodišnje zakupe, uvozimo seme žitarica iz drugih zemalja i onda se čudimo "Zašto je žitna rđa ove godine smaljila rod pšenice za 30% a ranijih godina je nije toliko bilo..."
Ovako bih mogo da pišem do sutra uveče, MUKA MI JE VIŠE OD POGLEDA ŠTA SE RADI SA MOJOM ZEMLJOM I MOJIM NARODOM!.

Lal iz Samosa

pre 9 godina

To berbalno iz NIS (mada nije nimalo bilo verbalno nego zeleno) napuni nas budzet preko 1.3 milijarde, uz duplo vece investicije od dogovorenih (presle 1.5 milijardu zelenih). Primer drugi - americka zelezara u Smederevu... cek gde nam nestade primer drugi? Doduse, sad Rusi popravljaju ono sto su Amerikanci razvalili vojvodjanske pruge bez dinara nadoknade, vukuci celik za zapad od nasih unistenih ispravih tenkova. Bolje lutriju ugasiti nego je dati Amerikancima.

hehe

pre 9 godina

oce ameri sve sto ima veze s nasom vojskom da ugrabe, uniste... misle da smo mi neki strasno potentan i ratoboran narod:)). dobro, ovde je konkretna americka firma dobila domaci zadatak i podrsku (ma zivelo slobodno trziste!), pa cak bi imali i opasnu zaradu, al' im ne treba dati. nikome! dosta im je kosovo, i previse!

Nikola

pre 9 godina

Zanimljivo kako zapad koji odra grlo i probi nam uši tenderima, slobodnim tržištem, anti-monopolima čim nađe interes pokušava da mulja, potplati, zapreti... Boli njih uvce za svu demokratiju, ili im plaćaš kao Saudijska Arabija pa može kako oćeš ili im nikako nećeš valjati. A jadni narod misli neko će nam pomoći da izađemo iz bule(istok ili zapad).

Misa

pre 9 godina

GTECH je američka firma koja u Evropi svuda nastupa sa aspekta ucene. Veoma su loši, sve više gube poslove i ovo što nameravaju u Srbiji im je šansa da se na našoj grbači vade. Sve bi trebalo dati VTI-iju, jer je najopremljeniji, najbolje kadrove zapošljava i što je najbitnije država bi imala punu kontrolu tokova novca i tržišta igara na sreću. Plus, pare bi ostajale u državi.

Igrac

pre 9 godina

Nece drzava da se odrekne para.Redovno igram LOTO.Imao sam dobitke sesticu i peticu.Ove nize necu ni da spominjem.Ali i dalje tvrdim da ima mucki. Proizvodjaci aparata ne bi imali posla kada ne bi pravili aparate koji rade za priredjivaca igre. Ne znam kako se muva ali mislim da se muva.Ceka se da se dobitak popne na 2 miliona evra.Porez 20% je 400 hiljada evra.Malo li je.Jos kada se tome da u fond za raspodelu dobitaka ide 50% od uplacene sume eto racunice.Zlatna koka.Jos kod nas je laksi sistem nego u Nemackoj 6/45.U Americi 7/99.Zato kada neko dobije lovu onda se nagrada penje do vrtoglavih 500 miliona dolara

bitan je izvor vesti

pre 9 godina

Klasican medijski spin, vec vidjen na drugim temama od Novosti.
Cudi me da je ovoliko komentatora nasela na celu ovu pricu, bez da se zamislilo, sta je u pozadini price.
Jeste, istina je da je stranom investitoru samo bitan profit, i da ih nista drugo ne interesuje. Moguce je i da zele nesto preko reda, bez tendera, ali niko nije obavezan to da im i da. Al meni se cini da ova vest nije plasirana iz straha od stranog investitora, nego se tu neko uplasio da ce izgubiti privilegije (na koje verovatno nema nikakvo pravo, ali je raznim mahinacijama to prigrabio za sebe). Onda kontaktirao Dmitrovica, narucio tekst na tu temu, Dmitrovic se posluzio spinom kojim je ovladao jos u vreme Milosevica, tipa "dosli ameri opet da nas okupiraju". Drugi mediji to prenesu, jos po neko uradi autorski tekst, na sve se to doda i neki bombastican naslov, i posao zavrsen.
Lutrija je prebukirana partijskim kadrovima i ljudima sumnjivog morala. Mislim da su pravili i neke gubitke u nekom prethodnom periodu (a vi se zapitajte otkud gubici u Lutriji, mozda zato sto neko tamo krade?). A sto se tice Novosti, sve sto oni pisu, 3/4 toga mozete da bacite u vodu.

popeye

pre 9 godina

Јел неко сумња да ће је и добити, буд зашто, као и Сартид!? Транспарентност Вучић, као за ЕрСрбија и УАЕ...

Komsija

pre 9 godina

A zasto bi drzava dala Lutriju? To im je odlicna i lepa zarada. Trojke koje niko nece da uzme odbijaju da ukinu i povecaju cetvorke a racunar svako kolo odabere brojeve koji donose najmanje dobitaka. Bas ih bole uvo xD

Ma super ti ideja...

pre 9 godina

"Napravite mogucnost da Grand kazino ne bude jedini sa licencom za texas hold'em! (Ivey, 19. septembar 2014 18:00)"

Ma da, dajte još dozvola za kocku, kome god zatreba - da bi ekipi iz kraja bilo lakše da na pokeru ljudima uzima kuće i imanja? Da lakše prođe rečenica "majke mi, imao sam ful" jer nema kamera? Da bi mogli da u kocku uvlačite klince od 15, 16 godina idiotskim rečenicama da je "poker igra pameti i znanja, a ne igra na sreću", kao što su ih uvukle tate rečenicama "idi, uplati taji tiket", pa posle "ah, prokleta kocka, uze mi dete"? Da možete, kao ranije, da ljudima na ulici otimate dobijene pare? Ko vas ogavne "kocoše" ne zna, skupo bi vas platio - vi biste majku rođenu prodali za još jednu kartu ili spin, a kamoli državu...

A što da NE?

pre 9 godina

Gde su tenderi za popravku pruga, dobili Rusi, za brze pruge BGD-Budimpešta, dobili Kinezi. Gde su tenderi za poljoprivredna dobra u Vojvodini-dobili emirati.
Logican sled događaja.

ilija

pre 9 godina

Postajete sve gori i gori i pisete gomilu gluposti. Vojska Srbije i Vojno Tehnicki Institu su dve potpuno odvojene institucine, a obe pripadaju ministarstvu odbrane. Imovina VTI nije imovina VS tako da VS nema nikakve veze sa kupovinom Lutrije Srbije. Valja udariti po onome ko ne valja ali greota je dirati ni krivog ni duznog. Ispade da se VS bavi kockom, a ne odbranom zemlje.

Miki

pre 9 godina

Bolje nase pare da ostaju u nasoj drzavi nego ne znam sta da ponude stranci. Ko to bude promovisao da se proda strancima odmah da mu se objavi ime, prezime, gde radi, svi prihodi I ko ga je I koliko platio da agituje takve stavove protiv sopstvenih sugradjana.

lol

pre 9 godina

Zabraniti llutriju van drzavne uprave, a kocku u potpunosti, sem kazina pod uslovom da drzavljani srbije ne mogu tu da se kockaju. E to je dobro za nas.

Dobitnik petice

pre 9 godina

DLS je jedino preduzece koje godinama puni budzet. Jedino kad su usli u minus je za vreme DS kad je direktor bila Gospodjica Tijana. Sve pare su otisle u marketing i zaposljavanje DS kadra. DLS je formira tadasnji G17+ sa direktorom Bojanom Kristom i napravio odlicnu firmu za punjenje budzete. Svi prethodni direktori lutruja ( bilo tri ili cetiri firmi koji su se bavili lutrijom) radili po principima iz 80tig. Bojan ih je ujedino i modernizovao. DLS je greh prodavati jer sve normalne zemlje imaju monopol na igrama na srecu. Jednostavno to zlatna koka za budzet. Sto se tice muljanja za dobitke pitajte svoje prodvce loto proizvoda kako radi sistem.

Vladimir Srdanovic

pre 9 godina

Ja sam 30 godina u ovom poslu, i mislim da treba uzeti Italijane kao partnere. Blizu su, najregularnija su zemlja po pitanju masina (comma 6), drzava dobija svoj deo kao sat, po pritisku na dugme. Vojno-tehicki ili slicni instituti u Srbiji mogu vrlo brzo da se kvalifikuju da daju certifikate za masine. Mislim da je dobro imati partnera, ali nikako vlasnika.

bole.bgd

pre 9 godina

ja bih da to ostane domaće i da pare ostaju nama, a vi?

svaki dinar koji ode napolje povećava naš deficit, sve ostalo su priče za malu i veliku decu.

tender je za ljude

pre 9 godina

Naravno da zele, javili im "braca" Rusi (a odskora i "braca" Arapi) da to tako ovde ide.
Ja sam dugo bio protiv toga, ali sad sam za - sto pre se sve rasproda/razvuce/pokloni, to bolje.
Tako nam i treba

dragance

pre 9 godina

Postoje nekoliko nejasnoća. GTECH (bivši Finsoft) ima svoju jaku i sposobnu granu u Srbiji. Pitanje je da li se ovde pojavljuje GTECH kao američka, GTECH iz Italije (kao majka firma) ili GTECH iz Srbije? Drugo, mnogo važnije pitanje je, kako neko ko se bavi proizvodnjom sistema za igre na sreću i organizovanjem istih može delovati i kao regulatorno telo? Sam sebe reguliše?
Mislim da sličan sistem postoji u Austriji, ali je Novomatic u većinskom vlasništvu države...
Takođe, vrlo je moguće da nekima iz UPIS-a ne odgovara sposoban i nepotkupljiv kadar na čelu regulatornih tela, već neko s kim bi mogli da se "dogovore"

Sandman

pre 9 godina

Smrtna kazna za onog ko proda nesto takvo kao sto je lutrija Srbije ili rudno bogatstvo strancima. Daj ostavku ako neko trazi tako nesto od tebe i obrazlozi, ali ako potpises trebas zavrsiti na stolu za smrtnu kaznu

HLT

pre 9 godina

Ko jos normalan prodaje monopolsko pravno na legalnu kocku gde kuca uvek dobija ??? Ae prodajte zelezaru ili bilo koju firmu koja pravi gubitak . Najveca greska privatizacije, prodaja veoma perspektivnih preduzeca za sicu i gasenje onih koji su mogli biti dokapitalizovani.

Лима

pre 9 godina

Мораш да будеш ментално ретардиран или много корумпиран да продаш ЛУТРИЈУ !

ocu 1500 minusa

pre 9 godina

Na temu vojne industrije koja se u ovom clanku pominje. http://www.middleeasteye.net/news/uaes-shadowy-dealings-serbia-44700108

Sale@

pre 9 godina

Danas sam kao proizvođač voćnih sadnica, zvao par firmi koje podižu voćnjake po Srbiji...
Nijedna nije htela da čuje o mojoj ponudi, jer zaboga, materijal kupuju u Italiji?!?
Pa ja pitam sve nas, ko je dozvolio da se ruše osnovni proizvodni stubovi naše države, kao što je poljoprivreda, jer te italijanske sadnice će kako izgleda, potpuno izbaciti naše sorte, a vremenom će iste zbog aklimatizacije izgubiti svoje prednosti, čak štaviše biti i gore od naših. Da se vratimo na naše, neće moći, jer one više neće ni postojati...
Uzgred, kad se sve po Srbiji prodaje i uništava, što ne bi i jedna lutrija bila predata Amerima.
Jer kako izgleda, pošto Voždu smetaju direktori u Eps-u, iste će otpustiti, na taj način i Eps upropastiti (kad mesto njih dovede svoje partijske kadrove) i konačno i taj sistem prodati za troduplo manje no što vredi.
Pa šta je jedna Lutrija u odnosu na Eps...?

Gari

pre 9 godina

Samo poslednji moron moze da prodaje BILO KOJU KOMPANIJU KOJA MU DONOSI CIST KES/GOTOVINU !!!!!!
ILI MOZDA LOPOV, HOSTAPLER, KRIMINALAC, BARABA, BITANGA ili POLITICAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I samo u Srbistanu drzavna lutrija nije rentabilna i radi sa GUBITKOM !?!?!?!?!?!!??????? Alo lopurde, sve vas treba pov*sati za primer!!!!!!!

animus

pre 9 godina

Ma, ako dajte im i drzavu bez tendera! Pardon, pola Rusima, pola njima, pa neka se gloze, a mi cemo kao i dosada glavu u torbu! I ko nas j...

Dok se nekom ne smrkne....

pre 9 godina

alan ford;Odlično znaš da ljajić ništa neće potpisati dok predsednik vlade ne aminuje-ali ti si jedan od sns botova i moraš tako da pišeš kako si napisao

joca

pre 9 godina

Молим Вас, Дајте мени Лутрију Србије. Желим да постанем милијардер. Хоћу да купим Белу Лађу од једно 100 метара, Авион млазњак са велим кожним седиштима, кућу у Швајцарским Алпима и у Минхену и у Мадриду и на Кипру и у Москви. Све ово ћу купити само за једну годину кад ми дате Лутрију Србијстана. Ићи ћу и и холивуд бићу спонзор америчким глумцима и глумицама. Наравно на све утакмице Лиге Шампиома, бићу спонзор лиге. Баш желим лутрију.
Моја адреса је Шојић Јованча, село Житорађе, з.п. Владички јан

joca

pre 9 godina

Sramota je da Niko ne zna da rukovodi lutrijom Srbije, ko da smo homokrapisi, pecinski ljudi. I oni na ulici sa vrteskom su imalli ,, чичино''. Па су издржавали породице.