Nedelja, 31.08.2014.

11:28

Putin poslao poklon, MiG-ovi uzleću

Sva tri aviona "mig 29" kao i "migovi 21" od sutra će biti na raspolaganju. Naime, za njih su stigli akumulatori u Beograd, koji su donacija Ruske Federacije.

Izvor: Tanjug

Putin poslao poklon, MiG-ovi uzleæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

187 Komentari

Sortiraj po:

Kokolino

pre 9 godina

Ne znam sta ocekujete,pa ne moze neko da vam da sve da biste bili svesni da vam je prijatelj i da vas postuje.Svakim gestom Putin pokazuje da nas nece ostaviti na cedilu.Ne plasite se narode,Vucic je takodje svestan velicine i moci ovog coveka i tu postovanje postoji,obostrano.Nismo pogresili put,kao sto pokusavaju da prikazu.

Zvoncica

pre 9 godina

"Mi smo raspisali tender, ali predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin lično je insistirao da nam se to donira i to nam je sinoć stiglo u Beograd"!!! Sta nam to govori o Vladimiru Putinu i njegovom odnosu prema Srbiji i nasem narodu.Veliki je Vladimir,veci nego sto je svet spreman da to prihvati.Srbija ce uvek postovati ovog coveka,nema te unije koja bi nas mogla usloviti da njemu okrenemo ledja.

Mileva

pre 9 godina

Nadam se da ce ovo biti dobar podstrek za Ministarstvo odbrane,koje mora da se pozabavi nasom vojskom,brojnoscu i opremom koju poseduje.Nama ne trebaju ratovi,ali nam treba da se branimo od terorizma kojeg na zalost ima u nasem okruzenju,Svaka cast za Putina,koji to jako dobro zna.

Kokolino

pre 9 godina

Ne znam sta ocekujete,pa ne moze neko da vam da sve da biste bili svesni da vam je prijatelj i da vas postuje.Svakim gestom Putin pokazuje da nas nece ostaviti na cedilu.Ne plasite se narode,Vucic je takodje svestan velicine i moci ovog coveka i tu postovanje postoji,obostrano.Nismo pogresili put,kao sto pokusavaju da prikazu.

POKLONU - SE - U - ZUBE - NE - GLEDA

pre 9 godina

Na prvi mah mozda izgleda kao mali znak paznje ali znacenje ovog poklona je mnogo vece, pokazuje koliko predsednik Rusije Putin ceni Srbiju i njenu privrzenost prijateljskim odnosima sa Rusijom. Rusi su ponovo pokazali da kad je najvaznije priteknu u pomo. Sada je vaznije da se novac koji bi se dao na akomulatore iskoristi za druge drzavne potrebe, koje su ogromne. Mozda su akumulatori na prvi pogled simbolican poklon, ali oni omogucuju da ponovo preuzmemo kontrolu nad svojim nebom, a to je velika stvar.

Dejan Jovic

pre 9 godina

Strasno je sta je Sutanovac uradio od vojske da li on nije mogao da obezbedi kad je bio ministar odbrane akumulatore za avione.

Gojko Klasnja

pre 9 godina

Nasa vojska je u jako losem stanju zahvaljujuci losim reformama predhodne vlasti na celu sa Mirkom Cvetkovicem a cini mi se da je Sutanovac bio ministar odbrane ,da li oni nisu mogli za svo vreme dok su bili na vlasti da osposobe avione ili da dobiju od nekog poklen ili bilo sta ali da imamo kontrolu nad nasim delom neba.

tetreb

pre 9 godina

Cela avijacija zavisi od akumulatora. bolje je takve informacije ne iznositi u javnost.Da se ne vidi kako smo suplji na svim frontovima
@(Slavoljub, 31. avgust 2014 15:12)

Ne iznošenje informacija pred građane je bila praksa demokrata, sada su stvari drugačije, transparentne. Uostalom, znamo svi ko je odgovoran za to što nam je država u ovakvom stanju danas, ko ju je tu doveo i što smo "šuplji na svim frontovima"

von Braun

pre 9 godina

Nekoliko akumulatora nije neka vest, ali kad predsednik jedne super sile licno posalje poklon to je vise nego extra veliki znak paznje. I upravo ovo treba gledati kao poruku o podrsci a ne kroz materijalnu vrednost.

Profesorka

pre 9 godina

Možda su akumulatori na prvi pogled simboličan poklon, ali oni omogućuju da ponovo preuzmemo kontrolu nad svojim nebom, a to je velika stvar.

Nikola

pre 9 godina

Da li je moguce da ne mozemo da napravimo te akumulatore u nasim fabrikama? Izgleda da je moguce ali zasto? Da li neko zna o kakvoj se to visokoj tehnoogiji akumulatora radi?
(Sasa, 1. septembar 2014 10:44)

Za nas je sve svemirska tehnologija. Neprijatno sam se iznenadio da se u Srbiji prepakuju a NE proizvode sibice,kvasac(I svez I suvi), ren (da da najobicniji ren u teglici), dobar deo mleka I mlecnih proizvoda, prezle, Decji sapu (pravi se u Poljskoj. Jednom recju kod nas se nista viuse ne proizvodi vec se prepakuje u drugu ambalazu.

Šizika

pre 9 godina

Ovaj potez je svakako vredan pažnje. Rusi su ponovo pokazali da kad je najvažnije priteknu u pomoć i treba im zahvaliti na ovoj donaciji.

Sasa

pre 9 godina

Da li je moguce da ne mozemo da napravimo te akumulatore u nasim fabrikama? Izgleda da je moguce ali zasto? Da li neko zna o kakvoj se to visokoj tehnoogiji akumulatora radi?

Вековно пријатељство.

pre 9 godina

Ко ће коме, ако не свој своме. Хвала Русијо! Хвала Путине!

klipeta

pre 9 godina

bre,mnogo su ovo tužne vesti, bolje da nam je poslao kanadere, kada nastupi sušna sezona,ova travuljina i šipražje ima da gori kao ludo.Biće ovo vatrna jesen Srbije, nešto mi se javlja...Brzo smo zaboravili silne požare od prošle godine...

Dušan

pre 9 godina

Тито је био међу четири силе у Европи,ови напредни нису способни да купе пар Акомулатора за авионе.Срамно за једну земљу као што је Србија.О земљо Србијо ко те води!

ivan grozni

pre 9 godina

Koja blamaza i demonstracija potpune nekompetentnosti vlade Srbije! Vlada se bavi akumulatorima za vojne avione, Boze me sacuvaj! A onda biser o broju (ne)ispravnih aviona. Uzas! Zamislite nivo borbene gotovost ratnog vazduhoplovstva neke drzave koja zavisi od par akumulatora. Potom sledi dno dna-Putin castio Srbiju i poslao akumulatore! Kako nas brukaju pred svetom svakim svojim gestom. Divno rece T.Pancic "blagosloven je svaki dan kada nesto ne progovore". Osobito Toma Diploma, i njegova supruga,
dodao bih...

Meggy

pre 9 godina

Rusi su ponovo pokazali da kad je najvažnije priteknu u pomoć! Sada je važnije da se novac koji bi se dao na akomulatore iskoristi za druge državne potrebe, koje su ogromne!

SNS cirkus

pre 9 godina

Sa vadikalima zabava svaki dan, cirkus. Bata Santos ministar odbrane, bruka...SNS botovi, ovo je šaljiva vest, za šegu, a vi tu neke ozbiljne komentare...ne uklapate se.

Pierre

pre 9 godina

tender za tri akumulatora??? kojih nema na slobodnom trzistu!! tu se neko spremio da mazne 100 iljada na namestenom tenderu, al ih Putin za..... pa ih dao dzabe!!

Milan

pre 9 godina

hahaha kakva fama oko akumulatora??? alo ljudi oko akumulatora????

informcija za one koje zanima: njihova vrednost je oko 140 000$ na toliko je i raspisan tender tako da smanjite malo dozivljaj

I indijancima su poklanjali staklene perle

pre 9 godina

Cim avioni postanu operativni sa novim akumulatorima treba ih :
A) Angazovati protiv sumokradica na jugu
B) Poslati kao pomc Majdanovcima u borbi prtov ProRusa
C) Pokloniti GSP-u da ojaca vozni park u spicu na linijama sa najvise rupa

ruzmarin

pre 9 godina

Ovim malim gestom Rusi su pokazali šta misle o nama i kako doživljavaju zemlju Srbiju.Rusi su i ovaj puta kao nebrojeno puta do sada pokazali svoju privrženost ovom narodu i državi i zato je potrebno da ostanemo pri našem stavu koji čuva nacionalne interese u slučaju uvođenja sankcija Risiji.Lep gest bez želje da mi na bilo koji način uzvratimo, jednostavno to je poklon naroda Rusije Srbiji.I ovo i sve do sada učinjeno nikad ne treba zaboraviti.

Rokfort

pre 9 godina

Možda izgleda kao mali znak pažnje ali značenje ovog poklona je mnogo veće, pokazuje koliko Putin ceni Srbiju i njenu privrženost prijateljskim odnosima sa Rusijom.

Draga Tasta

pre 9 godina

Ovo je jedna od prednosti propagiranja i insistiranja na neutralnosti Srbije i nemesanja u konflikt izmedju Rusije i zapada,jer na taj nacin obe strane pokusavaju da se izbore za nasu naklonost i u ovoj situaciji mi imamo najvece sanse da pokusamo da ostvarimo zacrtane strateske ciljeve

Mirkonija

pre 9 godina

Pa sta lose ima u ovoj vesti pa ovoliko negativnih komenatara ??e postoji niti jedan razlog da nam ne pomognu ako su u mogucnosti. ovo je opet jos jedan od dokaza da nas ne ucenjuju nicime.

levac

pre 9 godina

A cemu nama sluze ti avini.Za koju svrhu ce se koristiti? Kakav bre suverenitet nad nebom sa tim brojem aviona sta palis ovaj narod za dzabe.A jesu li vam pislali gorivo za avione?

Anastasija

pre 9 godina

Koliko malo treba da se srede Migovi! Akomulatori će omogućiti da ovione stavimo u pripravnosti i omogućimo svojim pilotima da na njima vežbaju!

Botić

pre 9 godina

Bilo i ostalo,zapamti; Ako ne ulazes u svoju vojsku,onda ces placati i odrzavati stranu svojsku u svojoj zemlji.(ISKANDER, 31. avgust 2014 14:06)


Mi smo dosta ulagali u vojsku i na kraju opet popušili. Zašto bacati pare kad možeš pušiti za džabe?

netko

pre 9 godina

DS-ovski kvazistručnjaci ni akumulatore nisu mogli da nabave.Bitno da je Šutanovac menjao čuke svaki dan.
(Crni_Vitez_velike_lože_Orijenta, 31. avgust 2014 12:36)

e dragi mojs strucnjace..

dok je sutanovac bio, migovi su leteli, i jos je i bila neka modernizacija na njima...

Posle njega je ministar vojni bio vucic i a nakon njega naki anonimusi iz sns-a..

Ako vucic dok je bio ministar vojni nije znao akumulatore da nam nabavi, kako ce nam zemlju voditi kao premier???

Branko Jovanovic

pre 9 godina

Gde ima volje ima i nacina da se nesto utadi.Postoji mnogo nacina da se nasa vojska modernizuje za relativno male pare ali kod nas ne postoji volja da se rese ni mnogo krupnije stvari od ove.

Novi Sad

pre 9 godina

Pa mislim da je to posteno. Mi njima NIS i prirodne resurse (gas i naftu), a oni nama nekoliko akumulatora... Jedva cekam da vidim kakav "poklon" cemo dobiti za EPS!

zare

pre 9 godina

Rusija iz dana u dan pokazuje svoju bratsku ljubav i volju prema Srbiji. Samo nam Rusi pomazu, nisu kao ostali ljigavci! Srbijo okreni se za 360 stepeni svojoj majci Rusiji!!!

dario

pre 9 godina

''Madjari i Cesi imaju po 14 aviona Jas-39 Gripen za koji tvrdim da je beda od aviona,ali je sa 'zapada' i samim tim je 'dobar' tim zemljama.''

Taj Jas-39 Gripen je u odnosu na MiG 29 kao da je sad doletio iz serijala ''zvjezdane staze'' u tehnološkom i svakom drugom pogledu, a pogotovo ekonomičnosti i troškova operativne upotrebe. Trošak leta iznosi 3.700$ po satu leta dok je sat leta za MiG 29 oko 16.000$

Zex1

pre 9 godina

Da su nam prodali, svi ovi sto kukaju da bolje da su nam naplatili, kukali bi sto nije poklonjeno... poklon je poklon, ustupak je nesto drugo a usluga nesto trece! Izgeda da ovde mnogo ljudi nisu nikad nista dali, sem mita ili da uvek ocekuju nesto za uzvrat! Ccc, stisnite zube i pokusajte... to je lep gest, a niko vas ne tera, niti morate...

kole

pre 9 godina

A joj ali nas je Putin usrecio,pa sta je cekao do sada Putin?Jel to kada je njemu vazno da ima najvne Srbe na svojoj strani,a zna da smo povodljiv narod da se kunemo u njih,ali nismo svi bas toliko glupi,a moraju znati da je Tito jos u Bgd,pa kao sahranjeni covek,sli njegov duh lebdi i dalje Srbijom,jel ne cujes Putine njegovo NJET iz mauzoleja s Dedinja?Onda porazgovaraj sa Breznjevim.

maloicitao

pre 9 godina

Bilo i ostalo,zapamti; Ako ne ulazes u svoju vojsku,onda ces placati i odrzavati stranu svojsku u svojoj zemlji.(ISKANDER, 31. avgust 2014 14:06)

Uvek bilo i bice ali izgleda da su kod nas NVO odradile odlican posao... "jer, znas, mi vise nikada necemo ratovati vec samo diplomatijom". Nadjite mi uspesnu diplomatiju bez jake vojske iza nje...

avio modelar

pre 9 godina

"Hvala braćo!!"
(Nije teško reći hvala, 31. avgust 2014 12:01)
I oni ti tako kazu za rudnu rentu sa kojom bi mogao svake godine da kupis bar dva nova aviona! Soćo

Tassadar

pre 9 godina

Koliko uskih umova... ponavljam još jednom... za normalan saobraćaj nad našim nebom su nam potrebni lovci tj. policajci ,ma koje god marke ili porekla da su... ni jedna ozbiljna zemlja ili kompanija neće leteti ili sletati kod nas ako im ne obezbedimo sigurnost... takva su svetska civilizovana pravila... od svakog preleta i sletanja mi imamo zaradu... Znači nema nebeske policije- nema zarade... shvatili ???

von Richthofen

pre 9 godina

@pedja
Sinko, ostani na TV lampašima i ne mešaj se u nešto što ti je krajnje nepoznato. F16 koje je kupila Poljska od SAD su stari preko 30 godina i od prvih 11 isporučenih 8 je bilo neispravno (stajni trap i dovod kiseonika). To je Poljsku odmah koštalo novih 130 miliona dolara bačenih za zastarele lomušine.

Stefan

pre 9 godina

Nisu na mestu te price o zastarelosti aviona, sve to stoji ali se ovde ne radi o bilo kakvom ratovanju vec o kontroli neba, koja je znacajna sa mnogo aspekata...

Poklonu se u zube ne gleda sve i da ti akumukatori svi skupa kostaju 200 evra.

Ne mogu da verujem da ima ljudi koji misle, komentarisu, poklon Nemacke-EU milioni evra, zar stvarno mislite da neko nama nesto poklanja?

Kapitalizam danas ne postoji, vec postoji robovlasnicki sistem koji je uspostavljen sa jedne strane od MMF-a i svetske banke (Citaj USA) i EU (Nemacka ili 80% Nemacaka, 15% UK, Francusku, italija i 5% ostali). Te institucije po svom statutu imaju za cilj da potpomognu razvoj zemalja u razvoju a de fakto stvaraju zavisnost tih zamalja u ekonomskom, politickom i svakom drugom smislu...

Robovlasnicki sistem u smislu da se mi vec sada, iako smo svetlosnu godinu udaljeni od EU, ne pitamo ama bas nista ni po pitanju unutrasnje a ni spoljne politike.

siki82

pre 9 godina

Vučić je pokazao veliko poštovanje i prijateljstvo Ruskoj Federaciji ne uvodeći im sankcije,red da na poštovanje i oni odgovore poštovanjem.Hvala im na poklonu.

heavy aka ilija cvorovic

pre 9 godina

Zasto akumulatori nisu kupljeni ranije?Neko je hteo debelo da se ugradi,verovatno crnogorska banda iz SDPR ili nisu hteli da se cimaju za sicu.Drzava i vojska su nam potpuno unistene najvise zahvaljujuci garnituri iz '90 zatim i onih posle.Da li iko prati koliko stranaca iz arapskih zemalja vrslja po Srbiji,otvaraju se lokali brze hrane,iznajmljuju stanovi uglavnom u centru BG...povezite malo to sa pretnjom ili upozorenjem onog saudiskog kralja.Probudite se da se ne bismo budili od detonacija.Mozda tripujem,mozda je Vucic dogovorio i nas da proda uz oranice da se svi poturcimo ?

ljutko

pre 9 godina

Mito i korupcija na najvišem nivou...državnom. Za uzvrat mi ćemo im opet nešto pokloniti, EPS ili barem Aerodrom Beograd. Sramoto, sad ti insiatiraj da platiš!

Gradjanin

pre 9 godina

HVALA! Samo sto neko od politicara ne objasni da je to borba za klijenta, a ne ljubav?!
Plus, naplatice oni to i preplaticemo mi to kroz nabavku novih.

mig

pre 9 godina

Otkud Rusima pravo da nam poklanjaju nesto, ovo je ugrozavanje jednog od osnovnih ljudskih prava - prava na proviziju! Odmah da se uvedu sankcije da se ovako nesto slucajno ne ponovi!

Cinjenko

pre 9 godina

@Mika

Ove ruske akulmulatore bar cemo da vidimo iznad nasih glava i kako stede pare za obavezno cuvanje neba. A te Vase nemacke milione niko nikada nije video. Mogu i ja ovde da nampisem da nam je Jamajka poklonila mladog Bolta, toliko je brz da ga niko ne vidi kako trci. A kako nam EU pomaze vidi se iz jucerasnjeg stanja privrede gde statisticki zavod javno rece - nema vise u Srbiji industrije. Jedino sto radi je NIS.

Milan1989

pre 9 godina

Samo bih voleo da se napomene da ovo nije tek tako palo sa neba,vec je direktan rezultat odnnosa nase vlade prema Rusiji,i odbijanja uvodjenja sankcija.

ISKANDER

pre 9 godina

avijacija je kao kada pogledate TV iz 80-ih (lampas) i sadasnji iz 2014. smart-LED-ultra tanak-rezolucija 1000 puta bolja itd, ne moze se porediti baba i devojka, u ratu se to placa ljudskim zivotima, da li se neko pita koliko nas kosta odrzavanje tog krsa i placanje opsluzivanja tih vojnika, strasno...a fol stedimo :)
(pedja, 31. avgust 2014 13:36)

Pedja,prosecna starost Americkog vojnog aviona je 26 godina,te lupas u prazno..
Hrvati i Rumuni naprimer jedini u celoj Evropi kao osnovni avion imaju jos uvek Mig-21 (Rumuni povukli Mig-29 2003 godine pod pritiskom zapada da se kupuje njihova tehnika).Bugari i Slovaci lete kao i mi na 29-kama..
Madjari i Cesi imaju po 14 aviona Jas-39 Gripen za koji tvrdim da je beda od aviona,ali je sa 'zapada' i samim tim je 'dobar' tim zemljama.
Vojska je uvek kostala i kostace,ali bez armije NEMA NISTA...
Jednosotavno organski ne podnosim takav pacifisticki i inferioran nacin razmisljanja !!
Bilo i ostalo,zapamti; Ako ne ulazes u svoju vojsku,onda ces placati i odrzavati stranu svojsku u svojoj zemlji.

Milan

pre 9 godina

Naplatice nam Rusija drugacije? ja mislim da je ovo zahvalnost i mali znak paznje sto Srbija nije uvela sankcije,koje su i onako ebsmislene.

secate se da je EU pozvala Srbiju da ne "koristi" priliku kako bi povecala svoj izvoz u Rusiji zbog sankcija? secate se?eee ti monopolisti kazete da su vasa "braca",demokrate itd.zato Srbija i ne moze da napreduje,a i kako ce kad joj drugi odlucuju sta ce,kome i koliko da prodaju.

pedja

pre 9 godina

ala vam je vest, to vam je kao dobili smo municiju za pracke, ma nasa avijacija je smesna toliko para se trosi na nju a ona je nesposobna za savremeno ratovanje 100%, sve staro i old time...
PS: avijacija je kao kada pogledate TV iz 80-ih (lampas) i sadasnji iz 2014. smart-LED-ultra tanak-rezolucija 1000 puta bolja itd, ne moze se porediti baba i devojka, u ratu se to placa ljudskim zivotima, da li se neko pita koliko nas kosta odrzavanje tog krsa i placanje opsluzivanja tih vojnika, strasno...a fol stedimo :)

crv

pre 9 godina

Napokon da i Srbija nešto dobije na poklon a da pri tome ne bude ucenjena ili uslovljena.Dobri odnosi sa Rusijom su od velikog značaja za našu zemlju.

Stefan

pre 9 godina

Dokazali su se kao prijatelji,poslali su i humanitarnu pomoc za poplavljanje(koje smo mi zaboravili) koja je juce stigla, a sada i ovo! Bilo bi lepo da i Srbija uputi kontigent namernica koje im najvise trebaju dok su pod sankcijama!

Sale

pre 9 godina

Putinu hvala, a mi da se kao narod i država pokrijemo ušima. Evo članak od 02.06.: "Iako se radi o nabavci sredstava koja koštaju desetak hiljada evra po kompletu, do zastoja u kupovini došlo je ne samo zbog nedostatka novca, već i zbog "veoma krutog i birokratizovanog sistema" koji unedogled produžava javne nabavke, iako su čak i ruske eskadrile koje koriste avion Mig-29 prešle na nabavku akumulatora na civilnom tržištu."
Dakle nisu čak u pitanju ni pare nego naši vajni EU zakoni o nabavkama.

ranjeni orao

pre 9 godina

Lepo je sto su dali poklon, a poklonu se u zube ne gleda. Al ja taj poklon ne bi uzeo, ne zato sto nam ne treba, nego zbog trenutka u kom se on daje i zbog sveukupnih prilika u svetu. Prihvatanje ovakvog poklona, samo suzava nas manevarski prostor. Sutra ako budemo bili iznudjeni da nesto izglasamo protiv Rusije, nasa "izadaja" ce biti 10 puta veca. Sve ce biti propraceno pricom "mi vama poklanjamo avione, a vi nama tako vracate". A nasi politicari bi ipak morali, pre svaga da vode o interesima ove zemlje, bas kao sto to rade politicari, Rusije, USA, i svake druge zemlje. Imam osecaj da neko kupuje naklonost nasih politicara ovim "poklonom", a zna se vec kako pokloni iz Rusije uopste deluju na psihu naseg naroda i nasih vodja. Jedan poklon iz Rusije vredi vise nego 1000 poklona sa bilo koje druge strane. I spremni su zbog takvog poklona, sve ovako djuture da nas ponude Rusima na tacni.

Mario

pre 9 godina

Pa jel zna neko kolika je cena tih akumulatora?
(z, 31. avgust 2014 11:39)

... oko 10.000 EUR po setu. Problem je što ih i u Rusiji odavno prave privatne kompanije, pa je onda procedura komplikovanija nego da ga Yugoimport kupuje od Rosvoureženja. Uz poznatu brigu svih naših vlasti za tako "nebitne" stvari desilo se da sem dežurnog para nijedan MIG nije smeo da se koristi za redovno letenje.

bice bolje

pre 9 godina

Po jedna baterija s300, buk, tunguska i tuce modernizovanih migova 29, ne treba vise, neko je ovde zaboravio da nam je nato razbucao avijaciju i pvo. Mada da se vise vodi racuna moglo bi se sve to obnoviti.

muta

pre 9 godina

Lepo, lepo... Borba oko Srbije se nastavlja. Da vidimo kako ce zapad da odgovori na ovo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Qwerty, 31. avgust 2014 11:47)

Poslace nove gume za migove.

3 maj , J.J.Zmaj

pre 9 godina

"Divno" jos samo da vidimo iz kojeg budzeta da sipamo gorivo.Da li od babine penzije ili radnika,pardon gladnika?Mozda ipak iz fonda za razvoj ili od ovih nezaposlenih sto lebac jedu do stadijuma dok ne pozeleni i duguju striju od 100 dinara pa im prete kako ce im otimaju imovinu ovaj klan Crnogorsko-Bosanski-Kosovarski.
Nekada je vojska proizvodila,prodavala,jednostavno kao nesto na revers zaradjivala,a sad ce da se vozi o trosku koga ili cega?

pipi

pre 9 godina

Mi vama NIS,pravo na eksplataciju nafte I gasa sa najnizom rudnom rentom, vi nama najacu cenu gasa,krs gorivo po skupoj ceni I polovne akumulatore.Bravo ,bravo , veoma smo zahvalni!

Miloš

pre 9 godina

To što Vlada ni akumulatore nije mogla da kupi svakako nije problem skorijeg datuma. Bilo je i srećnijih da na kada su neki drugi bili na vlasti, pa im nije padalo na pamet da ih kupe.

gregy

pre 9 godina

cekaj, on misli da se prodajemo za par akumulatora? Aj da vidimo sta nudi zapad. Oko njihove svadje mozemo ozbiljno da profitiramo kao za vreme hladnog rata.

Zmaj od Bukulje

pre 9 godina

Ne mesajte babe i zabe, ne krade vas Putin i ne krade vas zapad. Licna propast je maslo domace vladajuce kamarile koja nas jase a njima ne smete nista da kazete i tu mislim na apsolutno sve politicare od 1989 do danas. Njima zamerajte i konfrontirajte se. Hvala Vladimiru Putinu na donaciji nasoj vojsci koja ima mizerni budzet. I hvala B92 koja je to propratila. Lepa vest zaista.

slucajni prolaznik

pre 9 godina

Dno dna!!!...nebo se definitivno otvorilo samo nam fali Milojko Pantic da uvelica ovaj dogadjaj...jadna si Srbijo sa svim ovim vojnim ministrima koji su dozvolili da nam vazduhoplovstvo i odbrana neba spadne na ove grane...A Putinu jos jednom hvala, mada...mozda bi trebalo da razmisli o tome da neki pokloni bas i nisu adekvatni...otvoreno pokazuju koliko smo nisko pali...u svakom slucaju hvala!

Gale

pre 9 godina

Lepo, lepo... Borba oko Srbije se nastavlja. Da vidimo kako ce zapad da odgovori na ovo.
(Qwerty, 31. avgust 2014 11:47)

Možda će da nam pošalju punjače za akumulatore.

.....................

pre 9 godina

А хоће ли неко да одговара за ово? На страну све друго, али ми нисмо били у стању да извршавамо своје међународне обавезе о заштити ваздушног простора, а још битније озбиљно је угрожена борбена готовост Војске. Пошто то важи и за несрећног војника када хоће да изађе у град, могло би да важи и за нераднике и дилетанте у Министарству. Хоће ли некада неко у овој земљи да одговара за пропусте и да ли ће некада на најодговорнија места доћи озбиљни и стручни људи????? Заиста бих волео да неко народу објасни стручне квалификаације садашњег министра за то место(где је завршио ВА, са којим просеком, који род војске, где је службовао, у којим јединицама и гарнизонима, на којим местима). А да, па он нема везе са војском, зато и јесте на том месту! Јуче је изјавио да нам је ваздухопловство понос, а тако уништавају и ово мало што је остало. Таман посла да неко прими или помене људе који су летели да бране Отаџбину, да покаже да је бољи од оних претходних.

Лима

pre 9 godina

Нисте требали да објавите ову вест можда ће сад Берлин да реагује да се то врати јер није у складу са ЕУ , а није ни морално са наше стране.

krim

pre 9 godina

jest da se poklonu ne gleda u zube al ovo je kao da babi od 80god poklonis cipkasti ves, da nam je poklonio barem jednu montaznu kucu rekao bi svaka cast ! (Miki_In, 31. avgust 2014 11:53)

da li si ti pratio koliko su Rusi poslali pomoci od poplava do danas??A u isto su vrijeme bile i poplave kod njih....

stn

pre 9 godina

@Marko: Pokusavate da trolujete vest ubacivanjem rudne rente? To nije lepo s vase strane, ali da ipak pitam nesto: Koliko treba ta 1 kompanija da puni budzet Srbije? Vec sada je sramota da ga ona sama puni sa 12-13% i postavlja se pitanje sta rade sve ostale kompanije? A vi bi jos novca da uzmete od NIS-a?
Druga je tema sto se manja rudna renta koristi da podsticanje istrazivanje novih nalazista, sto postoje zemlje koje imaju stopu 0%, sto bi se rudna renta ionako isplacivala od profita u kojem ucestvuje i sama Srbija, ali po meni je najbitnije da ima ljudi koji traze jos od te 1 kompanije, ali od svih ostalih ne traze nista i ne pitaju zasto one ne uplacuju vise u budzet.

MileNS

pre 9 godina

Dobro je.
Vise necemo morati da placamo druge drzave da nam cuvaju nebo.
Barem neka usteda!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (hours of love, 31. avgust 2014 11:47)

Pa nije dobro jarane... resursi Mig-ovima 21bis su na isteku a 29-ke mogu gurati jos godinu, dve tako da uz skromnu upotrebu aviona ti akumulatori će potrajatii dok isteknu resursi avionima a posto nije potpisan nikakav ugovor o modernizaciji SADA pa za 2 godine kada bi trebali da se isporuce prvi avioni nice biti ni njih ni ovih starih što znači gašenje vazduhoplovstva. Tako da ima da se plaća drugima, ne brini ti zato, sve su gospoda na Vlasti dobro proučila i smislila kako da se ugasi i kome će se plaćati. Kad kazem "gospoda na Vlasti smislila" ne mislim bukvalno da su oni nego njihovi zapadni "prijatelji" kako su propisali da bude.

Dobro

pre 9 godina

Pa jel zna neko kolika je cena tih akumulatora?
(z, 31. avgust 2014 11:39)

Oko jedanaest hiljada evra po komadu,za OBA tipa je otprilike ista cena, mada za M21 mogu da se nadju i ispod 10.
I nije neka cifra, sto se mene tice.
Lepo da su nam braca Rusi to poklonili, ali nase ratno vazduhoplovstvo ima jos od pre 1999 simbolican znacaj.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

auu

pre 9 godina

koja smo mi beda bedasta . Cak ni sugave akumulatore ne mozemo da nabavimo nego prosimo.
Nama niko nije cuvao nebo inace a isto tako zapad nema sta da odgovori ili kaze jer te akumulatore rade samo u rusiji tako da bilo koje pametovanje zapad rusija je izlisno.
Sve u svemu bednici smo

Griffin

pre 9 godina

(maloicitao, 31. avgust 2014 11:40)Kakve ste svi vi neznalice, zalosno je citati.Pa najjace drzave dobijaju donacije od npr.USA i sl. Norveska,Danska itd. To je stvar politike..Pa Hrvati 80% novijeg sto imaju je za dz dobijeno od NATO zemalja,najvise USA. A Mi-8 i Mi17 helikoptere koje imaju su dobili kao prebijanje duga bivseg SSSR-a prema SFRJ.Dakle ni to nisu kupili..Pa vi samo da znate u kakvom je stanju bugarska ili rumunska vojska "A" ne bi rekli za srpsku. Na kraju krajeva citajte STRATFOR-ove izvestaje i tolko.

1010001101

pre 9 godina

Ono što većina ne zna jeste da Srbija silne pare zarađuje zato što sama čuva svoje nebo. To nije nešto što biraš hoćeš ili nećeš, već međunarodna obaveza, zbog civilnih letova. Jeftinije je kupiti avione i pvo nego plaćati drugom da čuva nebo.
Stvarno je nebitno da li su avioni ruski, turski, francuski ili američki. Ruski imaju dve prednosti, cena i naša vojska je obučena za MiG21 i 29, tako da bi doobuka manje trajala i koštala od kompletnog prelaska na nove avione. Ali kako stoje stvari plaćaćemo Rumuniji/Bugarskoj da nam čuva nebo za godinu, dve.

maloicitao

pre 9 godina

Kako nas nije sramota? Pa zar moramo to iz donacija da dobijamo? Dzaba nama Novak Djokovic kada ljudi procitaju ovakve stvari o Srbiji. Ako ovako vodite racuna o odbrani neba svoje zemlje (koje nije samo trosak vec debelo doprinosi zbog preleta) kako mozete da ocekujete da ce vas iko postovati? Ovakvim stavom prosto zovete sve, pa i one nebitne, da nam rade sta zele i kako zele...

Miki_In

pre 9 godina

jest da se poklonu ne gleda u zube al ovo je kao da babi od 80god poklonis cipkasti ves, da nam je poklonio barem jednu montaznu kucu rekao bi svaka cast !

Krkobaba

pre 9 godina

Pa mozda je mnogo vaznije da je juce na Batajnicu stiglo 20 tona humanitatne pomoci za ljude koji su nastradali u poplavama. Radi se pre svega o tehnickoj opremi. I to je mnogo vazniji poklon, al o tome nigde ni jedne jedine reci. Izgleda da Premijer (majstor za preveslavanje naroda) ima selektivno razmisljanje pa ne sme da pomene nikakvu drugu ozbilju rusku pomoc i projekte, kao sto je recimo rekunstrukcija pruga. Pozivam novinare da odu do skole Vasa Zivkovic u Pancevu da vide donaciju ruske zeleznice, koji su adaptirali i opremili tu staru pancevacku skolu. I to je samo prva od skola koju ce renovirati a renovirace skole duz pruga koje budu radili: Pancevo - Beograd i Beograd-BAR.

Lynx

pre 9 godina

Prosto ne znam sta cu od povecanog kvaliteta zivota. Evo ispadaju mi pare iz dzepa, nemam gde da ih potrosim, gradski prevoz u Beogradu je skoro pa besplatan, legitimacija kosta 500 dinara, procenat onih koji je kupuju je 99,6%, Zeleznice Srbije imaju prosecnu brzinu 150 km/h. Logicno je bilo da posle svega toga ulazemo u vojne avione.

siki82

pre 9 godina

Vučić je pokazao veliko poštovanje i prijateljstvo Ruskoj Federaciji ne uvodeći im sankcije,red da na poštovanje i oni odgovore poštovanjem.Hvala im na poklonu.

Zex1

pre 9 godina

Da su nam prodali, svi ovi sto kukaju da bolje da su nam naplatili, kukali bi sto nije poklonjeno... poklon je poklon, ustupak je nesto drugo a usluga nesto trece! Izgeda da ovde mnogo ljudi nisu nikad nista dali, sem mita ili da uvek ocekuju nesto za uzvrat! Ccc, stisnite zube i pokusajte... to je lep gest, a niko vas ne tera, niti morate...

maloicitao

pre 9 godina

Bilo i ostalo,zapamti; Ako ne ulazes u svoju vojsku,onda ces placati i odrzavati stranu svojsku u svojoj zemlji.(ISKANDER, 31. avgust 2014 14:06)

Uvek bilo i bice ali izgleda da su kod nas NVO odradile odlican posao... "jer, znas, mi vise nikada necemo ratovati vec samo diplomatijom". Nadjite mi uspesnu diplomatiju bez jake vojske iza nje...

krim

pre 9 godina

jest da se poklonu ne gleda u zube al ovo je kao da babi od 80god poklonis cipkasti ves, da nam je poklonio barem jednu montaznu kucu rekao bi svaka cast ! (Miki_In, 31. avgust 2014 11:53)

da li si ti pratio koliko su Rusi poslali pomoci od poplava do danas??A u isto su vrijeme bile i poplave kod njih....

ISKANDER

pre 9 godina

avijacija je kao kada pogledate TV iz 80-ih (lampas) i sadasnji iz 2014. smart-LED-ultra tanak-rezolucija 1000 puta bolja itd, ne moze se porediti baba i devojka, u ratu se to placa ljudskim zivotima, da li se neko pita koliko nas kosta odrzavanje tog krsa i placanje opsluzivanja tih vojnika, strasno...a fol stedimo :)
(pedja, 31. avgust 2014 13:36)

Pedja,prosecna starost Americkog vojnog aviona je 26 godina,te lupas u prazno..
Hrvati i Rumuni naprimer jedini u celoj Evropi kao osnovni avion imaju jos uvek Mig-21 (Rumuni povukli Mig-29 2003 godine pod pritiskom zapada da se kupuje njihova tehnika).Bugari i Slovaci lete kao i mi na 29-kama..
Madjari i Cesi imaju po 14 aviona Jas-39 Gripen za koji tvrdim da je beda od aviona,ali je sa 'zapada' i samim tim je 'dobar' tim zemljama.
Vojska je uvek kostala i kostace,ali bez armije NEMA NISTA...
Jednosotavno organski ne podnosim takav pacifisticki i inferioran nacin razmisljanja !!
Bilo i ostalo,zapamti; Ako ne ulazes u svoju vojsku,onda ces placati i odrzavati stranu svojsku u svojoj zemlji.

Milan1989

pre 9 godina

Samo bih voleo da se napomene da ovo nije tek tako palo sa neba,vec je direktan rezultat odnnosa nase vlade prema Rusiji,i odbijanja uvodjenja sankcija.

maloicitao

pre 9 godina

Kako nas nije sramota? Pa zar moramo to iz donacija da dobijamo? Dzaba nama Novak Djokovic kada ljudi procitaju ovakve stvari o Srbiji. Ako ovako vodite racuna o odbrani neba svoje zemlje (koje nije samo trosak vec debelo doprinosi zbog preleta) kako mozete da ocekujete da ce vas iko postovati? Ovakvim stavom prosto zovete sve, pa i one nebitne, da nam rade sta zele i kako zele...

von Richthofen

pre 9 godina

@pedja
Sinko, ostani na TV lampašima i ne mešaj se u nešto što ti je krajnje nepoznato. F16 koje je kupila Poljska od SAD su stari preko 30 godina i od prvih 11 isporučenih 8 je bilo neispravno (stajni trap i dovod kiseonika). To je Poljsku odmah koštalo novih 130 miliona dolara bačenih za zastarele lomušine.

Lynx

pre 9 godina

Prosto ne znam sta cu od povecanog kvaliteta zivota. Evo ispadaju mi pare iz dzepa, nemam gde da ih potrosim, gradski prevoz u Beogradu je skoro pa besplatan, legitimacija kosta 500 dinara, procenat onih koji je kupuju je 99,6%, Zeleznice Srbije imaju prosecnu brzinu 150 km/h. Logicno je bilo da posle svega toga ulazemo u vojne avione.

Milan

pre 9 godina

hahaha kakva fama oko akumulatora??? alo ljudi oko akumulatora????

informcija za one koje zanima: njihova vrednost je oko 140 000$ na toliko je i raspisan tender tako da smanjite malo dozivljaj

Milan

pre 9 godina

Naplatice nam Rusija drugacije? ja mislim da je ovo zahvalnost i mali znak paznje sto Srbija nije uvela sankcije,koje su i onako ebsmislene.

secate se da je EU pozvala Srbiju da ne "koristi" priliku kako bi povecala svoj izvoz u Rusiji zbog sankcija? secate se?eee ti monopolisti kazete da su vasa "braca",demokrate itd.zato Srbija i ne moze da napreduje,a i kako ce kad joj drugi odlucuju sta ce,kome i koliko da prodaju.

Pierre

pre 9 godina

tender za tri akumulatora??? kojih nema na slobodnom trzistu!! tu se neko spremio da mazne 100 iljada na namestenom tenderu, al ih Putin za..... pa ih dao dzabe!!

Miloš

pre 9 godina

To što Vlada ni akumulatore nije mogla da kupi svakako nije problem skorijeg datuma. Bilo je i srećnijih da na kada su neki drugi bili na vlasti, pa im nije padalo na pamet da ih kupe.

Лима

pre 9 godina

Нисте требали да објавите ову вест можда ће сад Берлин да реагује да се то врати јер није у складу са ЕУ , а није ни морално са наше стране.

Miki_In

pre 9 godina

jest da se poklonu ne gleda u zube al ovo je kao da babi od 80god poklonis cipkasti ves, da nam je poklonio barem jednu montaznu kucu rekao bi svaka cast !

Griffin

pre 9 godina

(maloicitao, 31. avgust 2014 11:40)Kakve ste svi vi neznalice, zalosno je citati.Pa najjace drzave dobijaju donacije od npr.USA i sl. Norveska,Danska itd. To je stvar politike..Pa Hrvati 80% novijeg sto imaju je za dz dobijeno od NATO zemalja,najvise USA. A Mi-8 i Mi17 helikoptere koje imaju su dobili kao prebijanje duga bivseg SSSR-a prema SFRJ.Dakle ni to nisu kupili..Pa vi samo da znate u kakvom je stanju bugarska ili rumunska vojska "A" ne bi rekli za srpsku. Na kraju krajeva citajte STRATFOR-ove izvestaje i tolko.

Zmaj od Bukulje

pre 9 godina

Ne mesajte babe i zabe, ne krade vas Putin i ne krade vas zapad. Licna propast je maslo domace vladajuce kamarile koja nas jase a njima ne smete nista da kazete i tu mislim na apsolutno sve politicare od 1989 do danas. Njima zamerajte i konfrontirajte se. Hvala Vladimiru Putinu na donaciji nasoj vojsci koja ima mizerni budzet. I hvala B92 koja je to propratila. Lepa vest zaista.

Rokfort

pre 9 godina

Možda izgleda kao mali znak pažnje ali značenje ovog poklona je mnogo veće, pokazuje koliko Putin ceni Srbiju i njenu privrženost prijateljskim odnosima sa Rusijom.

auu

pre 9 godina

koja smo mi beda bedasta . Cak ni sugave akumulatore ne mozemo da nabavimo nego prosimo.
Nama niko nije cuvao nebo inace a isto tako zapad nema sta da odgovori ili kaze jer te akumulatore rade samo u rusiji tako da bilo koje pametovanje zapad rusija je izlisno.
Sve u svemu bednici smo

Stefan

pre 9 godina

Nisu na mestu te price o zastarelosti aviona, sve to stoji ali se ovde ne radi o bilo kakvom ratovanju vec o kontroli neba, koja je znacajna sa mnogo aspekata...

Poklonu se u zube ne gleda sve i da ti akumukatori svi skupa kostaju 200 evra.

Ne mogu da verujem da ima ljudi koji misle, komentarisu, poklon Nemacke-EU milioni evra, zar stvarno mislite da neko nama nesto poklanja?

Kapitalizam danas ne postoji, vec postoji robovlasnicki sistem koji je uspostavljen sa jedne strane od MMF-a i svetske banke (Citaj USA) i EU (Nemacka ili 80% Nemacaka, 15% UK, Francusku, italija i 5% ostali). Te institucije po svom statutu imaju za cilj da potpomognu razvoj zemalja u razvoju a de fakto stvaraju zavisnost tih zamalja u ekonomskom, politickom i svakom drugom smislu...

Robovlasnicki sistem u smislu da se mi vec sada, iako smo svetlosnu godinu udaljeni od EU, ne pitamo ama bas nista ni po pitanju unutrasnje a ni spoljne politike.

Tassadar

pre 9 godina

Koliko uskih umova... ponavljam još jednom... za normalan saobraćaj nad našim nebom su nam potrebni lovci tj. policajci ,ma koje god marke ili porekla da su... ni jedna ozbiljna zemlja ili kompanija neće leteti ili sletati kod nas ako im ne obezbedimo sigurnost... takva su svetska civilizovana pravila... od svakog preleta i sletanja mi imamo zaradu... Znači nema nebeske policije- nema zarade... shvatili ???

gregy

pre 9 godina

cekaj, on misli da se prodajemo za par akumulatora? Aj da vidimo sta nudi zapad. Oko njihove svadje mozemo ozbiljno da profitiramo kao za vreme hladnog rata.

crv

pre 9 godina

Napokon da i Srbija nešto dobije na poklon a da pri tome ne bude ucenjena ili uslovljena.Dobri odnosi sa Rusijom su od velikog značaja za našu zemlju.

SNS cirkus

pre 9 godina

Sa vadikalima zabava svaki dan, cirkus. Bata Santos ministar odbrane, bruka...SNS botovi, ovo je šaljiva vest, za šegu, a vi tu neke ozbiljne komentare...ne uklapate se.

dario

pre 9 godina

''Madjari i Cesi imaju po 14 aviona Jas-39 Gripen za koji tvrdim da je beda od aviona,ali je sa 'zapada' i samim tim je 'dobar' tim zemljama.''

Taj Jas-39 Gripen je u odnosu na MiG 29 kao da je sad doletio iz serijala ''zvjezdane staze'' u tehnološkom i svakom drugom pogledu, a pogotovo ekonomičnosti i troškova operativne upotrebe. Trošak leta iznosi 3.700$ po satu leta dok je sat leta za MiG 29 oko 16.000$

ruzmarin

pre 9 godina

Ovim malim gestom Rusi su pokazali šta misle o nama i kako doživljavaju zemlju Srbiju.Rusi su i ovaj puta kao nebrojeno puta do sada pokazali svoju privrženost ovom narodu i državi i zato je potrebno da ostanemo pri našem stavu koji čuva nacionalne interese u slučaju uvođenja sankcija Risiji.Lep gest bez želje da mi na bilo koji način uzvratimo, jednostavno to je poklon naroda Rusije Srbiji.I ovo i sve do sada učinjeno nikad ne treba zaboraviti.

pipi

pre 9 godina

Mi vama NIS,pravo na eksplataciju nafte I gasa sa najnizom rudnom rentom, vi nama najacu cenu gasa,krs gorivo po skupoj ceni I polovne akumulatore.Bravo ,bravo , veoma smo zahvalni!

mig

pre 9 godina

Otkud Rusima pravo da nam poklanjaju nesto, ovo je ugrozavanje jednog od osnovnih ljudskih prava - prava na proviziju! Odmah da se uvedu sankcije da se ovako nesto slucajno ne ponovi!

bice bolje

pre 9 godina

Po jedna baterija s300, buk, tunguska i tuce modernizovanih migova 29, ne treba vise, neko je ovde zaboravio da nam je nato razbucao avijaciju i pvo. Mada da se vise vodi racuna moglo bi se sve to obnoviti.

avio modelar

pre 9 godina

"Hvala braćo!!"
(Nije teško reći hvala, 31. avgust 2014 12:01)
I oni ti tako kazu za rudnu rentu sa kojom bi mogao svake godine da kupis bar dva nova aviona! Soćo

zare

pre 9 godina

Rusija iz dana u dan pokazuje svoju bratsku ljubav i volju prema Srbiji. Samo nam Rusi pomazu, nisu kao ostali ljigavci! Srbijo okreni se za 360 stepeni svojoj majci Rusiji!!!

Anastasija

pre 9 godina

Koliko malo treba da se srede Migovi! Akomulatori će omogućiti da ovione stavimo u pripravnosti i omogućimo svojim pilotima da na njima vežbaju!

Krkobaba

pre 9 godina

Pa mozda je mnogo vaznije da je juce na Batajnicu stiglo 20 tona humanitatne pomoci za ljude koji su nastradali u poplavama. Radi se pre svega o tehnickoj opremi. I to je mnogo vazniji poklon, al o tome nigde ni jedne jedine reci. Izgleda da Premijer (majstor za preveslavanje naroda) ima selektivno razmisljanje pa ne sme da pomene nikakvu drugu ozbilju rusku pomoc i projekte, kao sto je recimo rekunstrukcija pruga. Pozivam novinare da odu do skole Vasa Zivkovic u Pancevu da vide donaciju ruske zeleznice, koji su adaptirali i opremili tu staru pancevacku skolu. I to je samo prva od skola koju ce renovirati a renovirace skole duz pruga koje budu radili: Pancevo - Beograd i Beograd-BAR.

Branko Jovanovic

pre 9 godina

Gde ima volje ima i nacina da se nesto utadi.Postoji mnogo nacina da se nasa vojska modernizuje za relativno male pare ali kod nas ne postoji volja da se rese ni mnogo krupnije stvari od ove.

1010001101

pre 9 godina

Ono što većina ne zna jeste da Srbija silne pare zarađuje zato što sama čuva svoje nebo. To nije nešto što biraš hoćeš ili nećeš, već međunarodna obaveza, zbog civilnih letova. Jeftinije je kupiti avione i pvo nego plaćati drugom da čuva nebo.
Stvarno je nebitno da li su avioni ruski, turski, francuski ili američki. Ruski imaju dve prednosti, cena i naša vojska je obučena za MiG21 i 29, tako da bi doobuka manje trajala i koštala od kompletnog prelaska na nove avione. Ali kako stoje stvari plaćaćemo Rumuniji/Bugarskoj da nam čuva nebo za godinu, dve.

heavy aka ilija cvorovic

pre 9 godina

Zasto akumulatori nisu kupljeni ranije?Neko je hteo debelo da se ugradi,verovatno crnogorska banda iz SDPR ili nisu hteli da se cimaju za sicu.Drzava i vojska su nam potpuno unistene najvise zahvaljujuci garnituri iz '90 zatim i onih posle.Da li iko prati koliko stranaca iz arapskih zemalja vrslja po Srbiji,otvaraju se lokali brze hrane,iznajmljuju stanovi uglavnom u centru BG...povezite malo to sa pretnjom ili upozorenjem onog saudiskog kralja.Probudite se da se ne bismo budili od detonacija.Mozda tripujem,mozda je Vucic dogovorio i nas da proda uz oranice da se svi poturcimo ?

I indijancima su poklanjali staklene perle

pre 9 godina

Cim avioni postanu operativni sa novim akumulatorima treba ih :
A) Angazovati protiv sumokradica na jugu
B) Poslati kao pomc Majdanovcima u borbi prtov ProRusa
C) Pokloniti GSP-u da ojaca vozni park u spicu na linijama sa najvise rupa

Gale

pre 9 godina

Lepo, lepo... Borba oko Srbije se nastavlja. Da vidimo kako ce zapad da odgovori na ovo.
(Qwerty, 31. avgust 2014 11:47)

Možda će da nam pošalju punjače za akumulatore.

pedja

pre 9 godina

ala vam je vest, to vam je kao dobili smo municiju za pracke, ma nasa avijacija je smesna toliko para se trosi na nju a ona je nesposobna za savremeno ratovanje 100%, sve staro i old time...
PS: avijacija je kao kada pogledate TV iz 80-ih (lampas) i sadasnji iz 2014. smart-LED-ultra tanak-rezolucija 1000 puta bolja itd, ne moze se porediti baba i devojka, u ratu se to placa ljudskim zivotima, da li se neko pita koliko nas kosta odrzavanje tog krsa i placanje opsluzivanja tih vojnika, strasno...a fol stedimo :)

.....................

pre 9 godina

А хоће ли неко да одговара за ово? На страну све друго, али ми нисмо били у стању да извршавамо своје међународне обавезе о заштити ваздушног простора, а још битније озбиљно је угрожена борбена готовост Војске. Пошто то важи и за несрећног војника када хоће да изађе у град, могло би да важи и за нераднике и дилетанте у Министарству. Хоће ли некада неко у овој земљи да одговара за пропусте и да ли ће некада на најодговорнија места доћи озбиљни и стручни људи????? Заиста бих волео да неко народу објасни стручне квалификаације садашњег министра за то место(где је завршио ВА, са којим просеком, који род војске, где је службовао, у којим јединицама и гарнизонима, на којим местима). А да, па он нема везе са војском, зато и јесте на том месту! Јуче је изјавио да нам је ваздухопловство понос, а тако уништавају и ово мало што је остало. Таман посла да неко прими или помене људе који су летели да бране Отаџбину, да покаже да је бољи од оних претходних.

levac

pre 9 godina

A cemu nama sluze ti avini.Za koju svrhu ce se koristiti? Kakav bre suverenitet nad nebom sa tim brojem aviona sta palis ovaj narod za dzabe.A jesu li vam pislali gorivo za avione?

netko

pre 9 godina

DS-ovski kvazistručnjaci ni akumulatore nisu mogli da nabave.Bitno da je Šutanovac menjao čuke svaki dan.
(Crni_Vitez_velike_lože_Orijenta, 31. avgust 2014 12:36)

e dragi mojs strucnjace..

dok je sutanovac bio, migovi su leteli, i jos je i bila neka modernizacija na njima...

Posle njega je ministar vojni bio vucic i a nakon njega naki anonimusi iz sns-a..

Ako vucic dok je bio ministar vojni nije znao akumulatore da nam nabavi, kako ce nam zemlju voditi kao premier???

Novi Sad

pre 9 godina

Pa mislim da je to posteno. Mi njima NIS i prirodne resurse (gas i naftu), a oni nama nekoliko akumulatora... Jedva cekam da vidim kakav "poklon" cemo dobiti za EPS!

Botić

pre 9 godina

Bilo i ostalo,zapamti; Ako ne ulazes u svoju vojsku,onda ces placati i odrzavati stranu svojsku u svojoj zemlji.(ISKANDER, 31. avgust 2014 14:06)


Mi smo dosta ulagali u vojsku i na kraju opet popušili. Zašto bacati pare kad možeš pušiti za džabe?

Sale

pre 9 godina

Putinu hvala, a mi da se kao narod i država pokrijemo ušima. Evo članak od 02.06.: "Iako se radi o nabavci sredstava koja koštaju desetak hiljada evra po kompletu, do zastoja u kupovini došlo je ne samo zbog nedostatka novca, već i zbog "veoma krutog i birokratizovanog sistema" koji unedogled produžava javne nabavke, iako su čak i ruske eskadrile koje koriste avion Mig-29 prešle na nabavku akumulatora na civilnom tržištu."
Dakle nisu čak u pitanju ni pare nego naši vajni EU zakoni o nabavkama.

Gradjanin

pre 9 godina

HVALA! Samo sto neko od politicara ne objasni da je to borba za klijenta, a ne ljubav?!
Plus, naplatice oni to i preplaticemo mi to kroz nabavku novih.

Mario

pre 9 godina

Pa jel zna neko kolika je cena tih akumulatora?
(z, 31. avgust 2014 11:39)

... oko 10.000 EUR po setu. Problem je što ih i u Rusiji odavno prave privatne kompanije, pa je onda procedura komplikovanija nego da ga Yugoimport kupuje od Rosvoureženja. Uz poznatu brigu svih naših vlasti za tako "nebitne" stvari desilo se da sem dežurnog para nijedan MIG nije smeo da se koristi za redovno letenje.

Dobro

pre 9 godina

Pa jel zna neko kolika je cena tih akumulatora?
(z, 31. avgust 2014 11:39)

Oko jedanaest hiljada evra po komadu,za OBA tipa je otprilike ista cena, mada za M21 mogu da se nadju i ispod 10.
I nije neka cifra, sto se mene tice.
Lepo da su nam braca Rusi to poklonili, ali nase ratno vazduhoplovstvo ima jos od pre 1999 simbolican znacaj.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

muta

pre 9 godina

Lepo, lepo... Borba oko Srbije se nastavlja. Da vidimo kako ce zapad da odgovori na ovo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Qwerty, 31. avgust 2014 11:47)

Poslace nove gume za migove.

ranjeni orao

pre 9 godina

Lepo je sto su dali poklon, a poklonu se u zube ne gleda. Al ja taj poklon ne bi uzeo, ne zato sto nam ne treba, nego zbog trenutka u kom se on daje i zbog sveukupnih prilika u svetu. Prihvatanje ovakvog poklona, samo suzava nas manevarski prostor. Sutra ako budemo bili iznudjeni da nesto izglasamo protiv Rusije, nasa "izadaja" ce biti 10 puta veca. Sve ce biti propraceno pricom "mi vama poklanjamo avione, a vi nama tako vracate". A nasi politicari bi ipak morali, pre svaga da vode o interesima ove zemlje, bas kao sto to rade politicari, Rusije, USA, i svake druge zemlje. Imam osecaj da neko kupuje naklonost nasih politicara ovim "poklonom", a zna se vec kako pokloni iz Rusije uopste deluju na psihu naseg naroda i nasih vodja. Jedan poklon iz Rusije vredi vise nego 1000 poklona sa bilo koje druge strane. I spremni su zbog takvog poklona, sve ovako djuture da nas ponude Rusima na tacni.

ljutko

pre 9 godina

Mito i korupcija na najvišem nivou...državnom. Za uzvrat mi ćemo im opet nešto pokloniti, EPS ili barem Aerodrom Beograd. Sramoto, sad ti insiatiraj da platiš!

slucajni prolaznik

pre 9 godina

Dno dna!!!...nebo se definitivno otvorilo samo nam fali Milojko Pantic da uvelica ovaj dogadjaj...jadna si Srbijo sa svim ovim vojnim ministrima koji su dozvolili da nam vazduhoplovstvo i odbrana neba spadne na ove grane...A Putinu jos jednom hvala, mada...mozda bi trebalo da razmisli o tome da neki pokloni bas i nisu adekvatni...otvoreno pokazuju koliko smo nisko pali...u svakom slucaju hvala!

Cinjenko

pre 9 godina

@Mika

Ove ruske akulmulatore bar cemo da vidimo iznad nasih glava i kako stede pare za obavezno cuvanje neba. A te Vase nemacke milione niko nikada nije video. Mogu i ja ovde da nampisem da nam je Jamajka poklonila mladog Bolta, toliko je brz da ga niko ne vidi kako trci. A kako nam EU pomaze vidi se iz jucerasnjeg stanja privrede gde statisticki zavod javno rece - nema vise u Srbiji industrije. Jedino sto radi je NIS.

Stefan

pre 9 godina

Dokazali su se kao prijatelji,poslali su i humanitarnu pomoc za poplavljanje(koje smo mi zaboravili) koja je juce stigla, a sada i ovo! Bilo bi lepo da i Srbija uputi kontigent namernica koje im najvise trebaju dok su pod sankcijama!

3 maj , J.J.Zmaj

pre 9 godina

"Divno" jos samo da vidimo iz kojeg budzeta da sipamo gorivo.Da li od babine penzije ili radnika,pardon gladnika?Mozda ipak iz fonda za razvoj ili od ovih nezaposlenih sto lebac jedu do stadijuma dok ne pozeleni i duguju striju od 100 dinara pa im prete kako ce im otimaju imovinu ovaj klan Crnogorsko-Bosanski-Kosovarski.
Nekada je vojska proizvodila,prodavala,jednostavno kao nesto na revers zaradjivala,a sad ce da se vozi o trosku koga ili cega?

Meggy

pre 9 godina

Rusi su ponovo pokazali da kad je najvažnije priteknu u pomoć! Sada je važnije da se novac koji bi se dao na akomulatore iskoristi za druge državne potrebe, koje su ogromne!

stn

pre 9 godina

@Marko: Pokusavate da trolujete vest ubacivanjem rudne rente? To nije lepo s vase strane, ali da ipak pitam nesto: Koliko treba ta 1 kompanija da puni budzet Srbije? Vec sada je sramota da ga ona sama puni sa 12-13% i postavlja se pitanje sta rade sve ostale kompanije? A vi bi jos novca da uzmete od NIS-a?
Druga je tema sto se manja rudna renta koristi da podsticanje istrazivanje novih nalazista, sto postoje zemlje koje imaju stopu 0%, sto bi se rudna renta ionako isplacivala od profita u kojem ucestvuje i sama Srbija, ali po meni je najbitnije da ima ljudi koji traze jos od te 1 kompanije, ali od svih ostalih ne traze nista i ne pitaju zasto one ne uplacuju vise u budzet.

Draga Tasta

pre 9 godina

Ovo je jedna od prednosti propagiranja i insistiranja na neutralnosti Srbije i nemesanja u konflikt izmedju Rusije i zapada,jer na taj nacin obe strane pokusavaju da se izbore za nasu naklonost i u ovoj situaciji mi imamo najvece sanse da pokusamo da ostvarimo zacrtane strateske ciljeve

MileNS

pre 9 godina

Dobro je.
Vise necemo morati da placamo druge drzave da nam cuvaju nebo.
Barem neka usteda!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (hours of love, 31. avgust 2014 11:47)

Pa nije dobro jarane... resursi Mig-ovima 21bis su na isteku a 29-ke mogu gurati jos godinu, dve tako da uz skromnu upotrebu aviona ti akumulatori će potrajatii dok isteknu resursi avionima a posto nije potpisan nikakav ugovor o modernizaciji SADA pa za 2 godine kada bi trebali da se isporuce prvi avioni nice biti ni njih ni ovih starih što znači gašenje vazduhoplovstva. Tako da ima da se plaća drugima, ne brini ti zato, sve su gospoda na Vlasti dobro proučila i smislila kako da se ugasi i kome će se plaćati. Kad kazem "gospoda na Vlasti smislila" ne mislim bukvalno da su oni nego njihovi zapadni "prijatelji" kako su propisali da bude.

Dušan

pre 9 godina

Тито је био међу четири силе у Европи,ови напредни нису способни да купе пар Акомулатора за авионе.Срамно за једну земљу као што је Србија.О земљо Србијо ко те води!

ivan grozni

pre 9 godina

Koja blamaza i demonstracija potpune nekompetentnosti vlade Srbije! Vlada se bavi akumulatorima za vojne avione, Boze me sacuvaj! A onda biser o broju (ne)ispravnih aviona. Uzas! Zamislite nivo borbene gotovost ratnog vazduhoplovstva neke drzave koja zavisi od par akumulatora. Potom sledi dno dna-Putin castio Srbiju i poslao akumulatore! Kako nas brukaju pred svetom svakim svojim gestom. Divno rece T.Pancic "blagosloven je svaki dan kada nesto ne progovore". Osobito Toma Diploma, i njegova supruga,
dodao bih...

kole

pre 9 godina

A joj ali nas je Putin usrecio,pa sta je cekao do sada Putin?Jel to kada je njemu vazno da ima najvne Srbe na svojoj strani,a zna da smo povodljiv narod da se kunemo u njih,ali nismo svi bas toliko glupi,a moraju znati da je Tito jos u Bgd,pa kao sahranjeni covek,sli njegov duh lebdi i dalje Srbijom,jel ne cujes Putine njegovo NJET iz mauzoleja s Dedinja?Onda porazgovaraj sa Breznjevim.

Mirkonija

pre 9 godina

Pa sta lose ima u ovoj vesti pa ovoliko negativnih komenatara ??e postoji niti jedan razlog da nam ne pomognu ako su u mogucnosti. ovo je opet jos jedan od dokaza da nas ne ucenjuju nicime.

klipeta

pre 9 godina

bre,mnogo su ovo tužne vesti, bolje da nam je poslao kanadere, kada nastupi sušna sezona,ova travuljina i šipražje ima da gori kao ludo.Biće ovo vatrna jesen Srbije, nešto mi se javlja...Brzo smo zaboravili silne požare od prošle godine...

Вековно пријатељство.

pre 9 godina

Ко ће коме, ако не свој своме. Хвала Русијо! Хвала Путине!

Sasa

pre 9 godina

Da li je moguce da ne mozemo da napravimo te akumulatore u nasim fabrikama? Izgleda da je moguce ali zasto? Da li neko zna o kakvoj se to visokoj tehnoogiji akumulatora radi?

Nikola

pre 9 godina

Da li je moguce da ne mozemo da napravimo te akumulatore u nasim fabrikama? Izgleda da je moguce ali zasto? Da li neko zna o kakvoj se to visokoj tehnoogiji akumulatora radi?
(Sasa, 1. septembar 2014 10:44)

Za nas je sve svemirska tehnologija. Neprijatno sam se iznenadio da se u Srbiji prepakuju a NE proizvode sibice,kvasac(I svez I suvi), ren (da da najobicniji ren u teglici), dobar deo mleka I mlecnih proizvoda, prezle, Decji sapu (pravi se u Poljskoj. Jednom recju kod nas se nista viuse ne proizvodi vec se prepakuje u drugu ambalazu.

von Braun

pre 9 godina

Nekoliko akumulatora nije neka vest, ali kad predsednik jedne super sile licno posalje poklon to je vise nego extra veliki znak paznje. I upravo ovo treba gledati kao poruku o podrsci a ne kroz materijalnu vrednost.

Profesorka

pre 9 godina

Možda su akumulatori na prvi pogled simboličan poklon, ali oni omogućuju da ponovo preuzmemo kontrolu nad svojim nebom, a to je velika stvar.

Zvoncica

pre 9 godina

"Mi smo raspisali tender, ali predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin lično je insistirao da nam se to donira i to nam je sinoć stiglo u Beograd"!!! Sta nam to govori o Vladimiru Putinu i njegovom odnosu prema Srbiji i nasem narodu.Veliki je Vladimir,veci nego sto je svet spreman da to prihvati.Srbija ce uvek postovati ovog coveka,nema te unije koja bi nas mogla usloviti da njemu okrenemo ledja.

Dejan Jovic

pre 9 godina

Strasno je sta je Sutanovac uradio od vojske da li on nije mogao da obezbedi kad je bio ministar odbrane akumulatore za avione.

POKLONU - SE - U - ZUBE - NE - GLEDA

pre 9 godina

Na prvi mah mozda izgleda kao mali znak paznje ali znacenje ovog poklona je mnogo vece, pokazuje koliko predsednik Rusije Putin ceni Srbiju i njenu privrzenost prijateljskim odnosima sa Rusijom. Rusi su ponovo pokazali da kad je najvaznije priteknu u pomo. Sada je vaznije da se novac koji bi se dao na akomulatore iskoristi za druge drzavne potrebe, koje su ogromne. Mozda su akumulatori na prvi pogled simbolican poklon, ali oni omogucuju da ponovo preuzmemo kontrolu nad svojim nebom, a to je velika stvar.

Šizika

pre 9 godina

Ovaj potez je svakako vredan pažnje. Rusi su ponovo pokazali da kad je najvažnije priteknu u pomoć i treba im zahvaliti na ovoj donaciji.

tetreb

pre 9 godina

Cela avijacija zavisi od akumulatora. bolje je takve informacije ne iznositi u javnost.Da se ne vidi kako smo suplji na svim frontovima
@(Slavoljub, 31. avgust 2014 15:12)

Ne iznošenje informacija pred građane je bila praksa demokrata, sada su stvari drugačije, transparentne. Uostalom, znamo svi ko je odgovoran za to što nam je država u ovakvom stanju danas, ko ju je tu doveo i što smo "šuplji na svim frontovima"

Gojko Klasnja

pre 9 godina

Nasa vojska je u jako losem stanju zahvaljujuci losim reformama predhodne vlasti na celu sa Mirkom Cvetkovicem a cini mi se da je Sutanovac bio ministar odbrane ,da li oni nisu mogli za svo vreme dok su bili na vlasti da osposobe avione ili da dobiju od nekog poklen ili bilo sta ali da imamo kontrolu nad nasim delom neba.

Kokolino

pre 9 godina

Ne znam sta ocekujete,pa ne moze neko da vam da sve da biste bili svesni da vam je prijatelj i da vas postuje.Svakim gestom Putin pokazuje da nas nece ostaviti na cedilu.Ne plasite se narode,Vucic je takodje svestan velicine i moci ovog coveka i tu postovanje postoji,obostrano.Nismo pogresili put,kao sto pokusavaju da prikazu.

Mileva

pre 9 godina

Nadam se da ce ovo biti dobar podstrek za Ministarstvo odbrane,koje mora da se pozabavi nasom vojskom,brojnoscu i opremom koju poseduje.Nama ne trebaju ratovi,ali nam treba da se branimo od terorizma kojeg na zalost ima u nasem okruzenju,Svaka cast za Putina,koji to jako dobro zna.

Kokolino

pre 9 godina

Ne znam sta ocekujete,pa ne moze neko da vam da sve da biste bili svesni da vam je prijatelj i da vas postuje.Svakim gestom Putin pokazuje da nas nece ostaviti na cedilu.Ne plasite se narode,Vucic je takodje svestan velicine i moci ovog coveka i tu postovanje postoji,obostrano.Nismo pogresili put,kao sto pokusavaju da prikazu.

Lynx

pre 9 godina

Prosto ne znam sta cu od povecanog kvaliteta zivota. Evo ispadaju mi pare iz dzepa, nemam gde da ih potrosim, gradski prevoz u Beogradu je skoro pa besplatan, legitimacija kosta 500 dinara, procenat onih koji je kupuju je 99,6%, Zeleznice Srbije imaju prosecnu brzinu 150 km/h. Logicno je bilo da posle svega toga ulazemo u vojne avione.

Miki_In

pre 9 godina

jest da se poklonu ne gleda u zube al ovo je kao da babi od 80god poklonis cipkasti ves, da nam je poklonio barem jednu montaznu kucu rekao bi svaka cast !

auu

pre 9 godina

koja smo mi beda bedasta . Cak ni sugave akumulatore ne mozemo da nabavimo nego prosimo.
Nama niko nije cuvao nebo inace a isto tako zapad nema sta da odgovori ili kaze jer te akumulatore rade samo u rusiji tako da bilo koje pametovanje zapad rusija je izlisno.
Sve u svemu bednici smo

Gradjanin

pre 9 godina

HVALA! Samo sto neko od politicara ne objasni da je to borba za klijenta, a ne ljubav?!
Plus, naplatice oni to i preplaticemo mi to kroz nabavku novih.

pedja

pre 9 godina

ala vam je vest, to vam je kao dobili smo municiju za pracke, ma nasa avijacija je smesna toliko para se trosi na nju a ona je nesposobna za savremeno ratovanje 100%, sve staro i old time...
PS: avijacija je kao kada pogledate TV iz 80-ih (lampas) i sadasnji iz 2014. smart-LED-ultra tanak-rezolucija 1000 puta bolja itd, ne moze se porediti baba i devojka, u ratu se to placa ljudskim zivotima, da li se neko pita koliko nas kosta odrzavanje tog krsa i placanje opsluzivanja tih vojnika, strasno...a fol stedimo :)

mig

pre 9 godina

Otkud Rusima pravo da nam poklanjaju nesto, ovo je ugrozavanje jednog od osnovnih ljudskih prava - prava na proviziju! Odmah da se uvedu sankcije da se ovako nesto slucajno ne ponovi!

ljutko

pre 9 godina

Mito i korupcija na najvišem nivou...državnom. Za uzvrat mi ćemo im opet nešto pokloniti, EPS ili barem Aerodrom Beograd. Sramoto, sad ti insiatiraj da platiš!

heavy aka ilija cvorovic

pre 9 godina

Zasto akumulatori nisu kupljeni ranije?Neko je hteo debelo da se ugradi,verovatno crnogorska banda iz SDPR ili nisu hteli da se cimaju za sicu.Drzava i vojska su nam potpuno unistene najvise zahvaljujuci garnituri iz '90 zatim i onih posle.Da li iko prati koliko stranaca iz arapskih zemalja vrslja po Srbiji,otvaraju se lokali brze hrane,iznajmljuju stanovi uglavnom u centru BG...povezite malo to sa pretnjom ili upozorenjem onog saudiskog kralja.Probudite se da se ne bismo budili od detonacija.Mozda tripujem,mozda je Vucic dogovorio i nas da proda uz oranice da se svi poturcimo ?

3 maj , J.J.Zmaj

pre 9 godina

"Divno" jos samo da vidimo iz kojeg budzeta da sipamo gorivo.Da li od babine penzije ili radnika,pardon gladnika?Mozda ipak iz fonda za razvoj ili od ovih nezaposlenih sto lebac jedu do stadijuma dok ne pozeleni i duguju striju od 100 dinara pa im prete kako ce im otimaju imovinu ovaj klan Crnogorsko-Bosanski-Kosovarski.
Nekada je vojska proizvodila,prodavala,jednostavno kao nesto na revers zaradjivala,a sad ce da se vozi o trosku koga ili cega?

Лима

pre 9 godina

Нисте требали да објавите ову вест можда ће сад Берлин да реагује да се то врати јер није у складу са ЕУ , а није ни морално са наше стране.

Mario

pre 9 godina

Pa jel zna neko kolika je cena tih akumulatora?
(z, 31. avgust 2014 11:39)

... oko 10.000 EUR po setu. Problem je što ih i u Rusiji odavno prave privatne kompanije, pa je onda procedura komplikovanija nego da ga Yugoimport kupuje od Rosvoureženja. Uz poznatu brigu svih naših vlasti za tako "nebitne" stvari desilo se da sem dežurnog para nijedan MIG nije smeo da se koristi za redovno letenje.

MileNS

pre 9 godina

Dobro je.
Vise necemo morati da placamo druge drzave da nam cuvaju nebo.
Barem neka usteda!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (hours of love, 31. avgust 2014 11:47)

Pa nije dobro jarane... resursi Mig-ovima 21bis su na isteku a 29-ke mogu gurati jos godinu, dve tako da uz skromnu upotrebu aviona ti akumulatori će potrajatii dok isteknu resursi avionima a posto nije potpisan nikakav ugovor o modernizaciji SADA pa za 2 godine kada bi trebali da se isporuce prvi avioni nice biti ni njih ni ovih starih što znači gašenje vazduhoplovstva. Tako da ima da se plaća drugima, ne brini ti zato, sve su gospoda na Vlasti dobro proučila i smislila kako da se ugasi i kome će se plaćati. Kad kazem "gospoda na Vlasti smislila" ne mislim bukvalno da su oni nego njihovi zapadni "prijatelji" kako su propisali da bude.

.....................

pre 9 godina

А хоће ли неко да одговара за ово? На страну све друго, али ми нисмо били у стању да извршавамо своје међународне обавезе о заштити ваздушног простора, а још битније озбиљно је угрожена борбена готовост Војске. Пошто то важи и за несрећног војника када хоће да изађе у град, могло би да важи и за нераднике и дилетанте у Министарству. Хоће ли некада неко у овој земљи да одговара за пропусте и да ли ће некада на најодговорнија места доћи озбиљни и стручни људи????? Заиста бих волео да неко народу објасни стручне квалификаације садашњег министра за то место(где је завршио ВА, са којим просеком, који род војске, где је службовао, у којим јединицама и гарнизонима, на којим местима). А да, па он нема везе са војском, зато и јесте на том месту! Јуче је изјавио да нам је ваздухопловство понос, а тако уништавају и ово мало што је остало. Таман посла да неко прими или помене људе који су летели да бране Отаџбину, да покаже да је бољи од оних претходних.

Cinjenko

pre 9 godina

@Mika

Ove ruske akulmulatore bar cemo da vidimo iznad nasih glava i kako stede pare za obavezno cuvanje neba. A te Vase nemacke milione niko nikada nije video. Mogu i ja ovde da nampisem da nam je Jamajka poklonila mladog Bolta, toliko je brz da ga niko ne vidi kako trci. A kako nam EU pomaze vidi se iz jucerasnjeg stanja privrede gde statisticki zavod javno rece - nema vise u Srbiji industrije. Jedino sto radi je NIS.

slucajni prolaznik

pre 9 godina

Dno dna!!!...nebo se definitivno otvorilo samo nam fali Milojko Pantic da uvelica ovaj dogadjaj...jadna si Srbijo sa svim ovim vojnim ministrima koji su dozvolili da nam vazduhoplovstvo i odbrana neba spadne na ove grane...A Putinu jos jednom hvala, mada...mozda bi trebalo da razmisli o tome da neki pokloni bas i nisu adekvatni...otvoreno pokazuju koliko smo nisko pali...u svakom slucaju hvala!

1010001101

pre 9 godina

Ono što većina ne zna jeste da Srbija silne pare zarađuje zato što sama čuva svoje nebo. To nije nešto što biraš hoćeš ili nećeš, već međunarodna obaveza, zbog civilnih letova. Jeftinije je kupiti avione i pvo nego plaćati drugom da čuva nebo.
Stvarno je nebitno da li su avioni ruski, turski, francuski ili američki. Ruski imaju dve prednosti, cena i naša vojska je obučena za MiG21 i 29, tako da bi doobuka manje trajala i koštala od kompletnog prelaska na nove avione. Ali kako stoje stvari plaćaćemo Rumuniji/Bugarskoj da nam čuva nebo za godinu, dve.

I indijancima su poklanjali staklene perle

pre 9 godina

Cim avioni postanu operativni sa novim akumulatorima treba ih :
A) Angazovati protiv sumokradica na jugu
B) Poslati kao pomc Majdanovcima u borbi prtov ProRusa
C) Pokloniti GSP-u da ojaca vozni park u spicu na linijama sa najvise rupa

Krkobaba

pre 9 godina

Pa mozda je mnogo vaznije da je juce na Batajnicu stiglo 20 tona humanitatne pomoci za ljude koji su nastradali u poplavama. Radi se pre svega o tehnickoj opremi. I to je mnogo vazniji poklon, al o tome nigde ni jedne jedine reci. Izgleda da Premijer (majstor za preveslavanje naroda) ima selektivno razmisljanje pa ne sme da pomene nikakvu drugu ozbilju rusku pomoc i projekte, kao sto je recimo rekunstrukcija pruga. Pozivam novinare da odu do skole Vasa Zivkovic u Pancevu da vide donaciju ruske zeleznice, koji su adaptirali i opremili tu staru pancevacku skolu. I to je samo prva od skola koju ce renovirati a renovirace skole duz pruga koje budu radili: Pancevo - Beograd i Beograd-BAR.

dario

pre 9 godina

''Madjari i Cesi imaju po 14 aviona Jas-39 Gripen za koji tvrdim da je beda od aviona,ali je sa 'zapada' i samim tim je 'dobar' tim zemljama.''

Taj Jas-39 Gripen je u odnosu na MiG 29 kao da je sad doletio iz serijala ''zvjezdane staze'' u tehnološkom i svakom drugom pogledu, a pogotovo ekonomičnosti i troškova operativne upotrebe. Trošak leta iznosi 3.700$ po satu leta dok je sat leta za MiG 29 oko 16.000$

siki82

pre 9 godina

Vučić je pokazao veliko poštovanje i prijateljstvo Ruskoj Federaciji ne uvodeći im sankcije,red da na poštovanje i oni odgovore poštovanjem.Hvala im na poklonu.

levac

pre 9 godina

A cemu nama sluze ti avini.Za koju svrhu ce se koristiti? Kakav bre suverenitet nad nebom sa tim brojem aviona sta palis ovaj narod za dzabe.A jesu li vam pislali gorivo za avione?

Draga Tasta

pre 9 godina

Ovo je jedna od prednosti propagiranja i insistiranja na neutralnosti Srbije i nemesanja u konflikt izmedju Rusije i zapada,jer na taj nacin obe strane pokusavaju da se izbore za nasu naklonost i u ovoj situaciji mi imamo najvece sanse da pokusamo da ostvarimo zacrtane strateske ciljeve

Gale

pre 9 godina

Lepo, lepo... Borba oko Srbije se nastavlja. Da vidimo kako ce zapad da odgovori na ovo.
(Qwerty, 31. avgust 2014 11:47)

Možda će da nam pošalju punjače za akumulatore.

ranjeni orao

pre 9 godina

Lepo je sto su dali poklon, a poklonu se u zube ne gleda. Al ja taj poklon ne bi uzeo, ne zato sto nam ne treba, nego zbog trenutka u kom se on daje i zbog sveukupnih prilika u svetu. Prihvatanje ovakvog poklona, samo suzava nas manevarski prostor. Sutra ako budemo bili iznudjeni da nesto izglasamo protiv Rusije, nasa "izadaja" ce biti 10 puta veca. Sve ce biti propraceno pricom "mi vama poklanjamo avione, a vi nama tako vracate". A nasi politicari bi ipak morali, pre svaga da vode o interesima ove zemlje, bas kao sto to rade politicari, Rusije, USA, i svake druge zemlje. Imam osecaj da neko kupuje naklonost nasih politicara ovim "poklonom", a zna se vec kako pokloni iz Rusije uopste deluju na psihu naseg naroda i nasih vodja. Jedan poklon iz Rusije vredi vise nego 1000 poklona sa bilo koje druge strane. I spremni su zbog takvog poklona, sve ovako djuture da nas ponude Rusima na tacni.

Sale

pre 9 godina

Putinu hvala, a mi da se kao narod i država pokrijemo ušima. Evo članak od 02.06.: "Iako se radi o nabavci sredstava koja koštaju desetak hiljada evra po kompletu, do zastoja u kupovini došlo je ne samo zbog nedostatka novca, već i zbog "veoma krutog i birokratizovanog sistema" koji unedogled produžava javne nabavke, iako su čak i ruske eskadrile koje koriste avion Mig-29 prešle na nabavku akumulatora na civilnom tržištu."
Dakle nisu čak u pitanju ni pare nego naši vajni EU zakoni o nabavkama.

kole

pre 9 godina

A joj ali nas je Putin usrecio,pa sta je cekao do sada Putin?Jel to kada je njemu vazno da ima najvne Srbe na svojoj strani,a zna da smo povodljiv narod da se kunemo u njih,ali nismo svi bas toliko glupi,a moraju znati da je Tito jos u Bgd,pa kao sahranjeni covek,sli njegov duh lebdi i dalje Srbijom,jel ne cujes Putine njegovo NJET iz mauzoleja s Dedinja?Onda porazgovaraj sa Breznjevim.

Botić

pre 9 godina

Bilo i ostalo,zapamti; Ako ne ulazes u svoju vojsku,onda ces placati i odrzavati stranu svojsku u svojoj zemlji.(ISKANDER, 31. avgust 2014 14:06)


Mi smo dosta ulagali u vojsku i na kraju opet popušili. Zašto bacati pare kad možeš pušiti za džabe?

netko

pre 9 godina

DS-ovski kvazistručnjaci ni akumulatore nisu mogli da nabave.Bitno da je Šutanovac menjao čuke svaki dan.
(Crni_Vitez_velike_lože_Orijenta, 31. avgust 2014 12:36)

e dragi mojs strucnjace..

dok je sutanovac bio, migovi su leteli, i jos je i bila neka modernizacija na njima...

Posle njega je ministar vojni bio vucic i a nakon njega naki anonimusi iz sns-a..

Ako vucic dok je bio ministar vojni nije znao akumulatore da nam nabavi, kako ce nam zemlju voditi kao premier???

Rokfort

pre 9 godina

Možda izgleda kao mali znak pažnje ali značenje ovog poklona je mnogo veće, pokazuje koliko Putin ceni Srbiju i njenu privrženost prijateljskim odnosima sa Rusijom.

Dobro

pre 9 godina

Pa jel zna neko kolika je cena tih akumulatora?
(z, 31. avgust 2014 11:39)

Oko jedanaest hiljada evra po komadu,za OBA tipa je otprilike ista cena, mada za M21 mogu da se nadju i ispod 10.
I nije neka cifra, sto se mene tice.
Lepo da su nam braca Rusi to poklonili, ali nase ratno vazduhoplovstvo ima jos od pre 1999 simbolican znacaj.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Meggy

pre 9 godina

Rusi su ponovo pokazali da kad je najvažnije priteknu u pomoć! Sada je važnije da se novac koji bi se dao na akomulatore iskoristi za druge državne potrebe, koje su ogromne!

stn

pre 9 godina

@Marko: Pokusavate da trolujete vest ubacivanjem rudne rente? To nije lepo s vase strane, ali da ipak pitam nesto: Koliko treba ta 1 kompanija da puni budzet Srbije? Vec sada je sramota da ga ona sama puni sa 12-13% i postavlja se pitanje sta rade sve ostale kompanije? A vi bi jos novca da uzmete od NIS-a?
Druga je tema sto se manja rudna renta koristi da podsticanje istrazivanje novih nalazista, sto postoje zemlje koje imaju stopu 0%, sto bi se rudna renta ionako isplacivala od profita u kojem ucestvuje i sama Srbija, ali po meni je najbitnije da ima ljudi koji traze jos od te 1 kompanije, ali od svih ostalih ne traze nista i ne pitaju zasto one ne uplacuju vise u budzet.

muta

pre 9 godina

Lepo, lepo... Borba oko Srbije se nastavlja. Da vidimo kako ce zapad da odgovori na ovo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Qwerty, 31. avgust 2014 11:47)

Poslace nove gume za migove.

gregy

pre 9 godina

cekaj, on misli da se prodajemo za par akumulatora? Aj da vidimo sta nudi zapad. Oko njihove svadje mozemo ozbiljno da profitiramo kao za vreme hladnog rata.

krim

pre 9 godina

jest da se poklonu ne gleda u zube al ovo je kao da babi od 80god poklonis cipkasti ves, da nam je poklonio barem jednu montaznu kucu rekao bi svaka cast ! (Miki_In, 31. avgust 2014 11:53)

da li si ti pratio koliko su Rusi poslali pomoci od poplava do danas??A u isto su vrijeme bile i poplave kod njih....

ruzmarin

pre 9 godina

Ovim malim gestom Rusi su pokazali šta misle o nama i kako doživljavaju zemlju Srbiju.Rusi su i ovaj puta kao nebrojeno puta do sada pokazali svoju privrženost ovom narodu i državi i zato je potrebno da ostanemo pri našem stavu koji čuva nacionalne interese u slučaju uvođenja sankcija Risiji.Lep gest bez želje da mi na bilo koji način uzvratimo, jednostavno to je poklon naroda Rusije Srbiji.I ovo i sve do sada učinjeno nikad ne treba zaboraviti.

Stefan

pre 9 godina

Dokazali su se kao prijatelji,poslali su i humanitarnu pomoc za poplavljanje(koje smo mi zaboravili) koja je juce stigla, a sada i ovo! Bilo bi lepo da i Srbija uputi kontigent namernica koje im najvise trebaju dok su pod sankcijama!

Milan1989

pre 9 godina

Samo bih voleo da se napomene da ovo nije tek tako palo sa neba,vec je direktan rezultat odnnosa nase vlade prema Rusiji,i odbijanja uvodjenja sankcija.

ISKANDER

pre 9 godina

avijacija je kao kada pogledate TV iz 80-ih (lampas) i sadasnji iz 2014. smart-LED-ultra tanak-rezolucija 1000 puta bolja itd, ne moze se porediti baba i devojka, u ratu se to placa ljudskim zivotima, da li se neko pita koliko nas kosta odrzavanje tog krsa i placanje opsluzivanja tih vojnika, strasno...a fol stedimo :)
(pedja, 31. avgust 2014 13:36)

Pedja,prosecna starost Americkog vojnog aviona je 26 godina,te lupas u prazno..
Hrvati i Rumuni naprimer jedini u celoj Evropi kao osnovni avion imaju jos uvek Mig-21 (Rumuni povukli Mig-29 2003 godine pod pritiskom zapada da se kupuje njihova tehnika).Bugari i Slovaci lete kao i mi na 29-kama..
Madjari i Cesi imaju po 14 aviona Jas-39 Gripen za koji tvrdim da je beda od aviona,ali je sa 'zapada' i samim tim je 'dobar' tim zemljama.
Vojska je uvek kostala i kostace,ali bez armije NEMA NISTA...
Jednosotavno organski ne podnosim takav pacifisticki i inferioran nacin razmisljanja !!
Bilo i ostalo,zapamti; Ako ne ulazes u svoju vojsku,onda ces placati i odrzavati stranu svojsku u svojoj zemlji.

zare

pre 9 godina

Rusija iz dana u dan pokazuje svoju bratsku ljubav i volju prema Srbiji. Samo nam Rusi pomazu, nisu kao ostali ljigavci! Srbijo okreni se za 360 stepeni svojoj majci Rusiji!!!

Zex1

pre 9 godina

Da su nam prodali, svi ovi sto kukaju da bolje da su nam naplatili, kukali bi sto nije poklonjeno... poklon je poklon, ustupak je nesto drugo a usluga nesto trece! Izgeda da ovde mnogo ljudi nisu nikad nista dali, sem mita ili da uvek ocekuju nesto za uzvrat! Ccc, stisnite zube i pokusajte... to je lep gest, a niko vas ne tera, niti morate...

pipi

pre 9 godina

Mi vama NIS,pravo na eksplataciju nafte I gasa sa najnizom rudnom rentom, vi nama najacu cenu gasa,krs gorivo po skupoj ceni I polovne akumulatore.Bravo ,bravo , veoma smo zahvalni!

maloicitao

pre 9 godina

Kako nas nije sramota? Pa zar moramo to iz donacija da dobijamo? Dzaba nama Novak Djokovic kada ljudi procitaju ovakve stvari o Srbiji. Ako ovako vodite racuna o odbrani neba svoje zemlje (koje nije samo trosak vec debelo doprinosi zbog preleta) kako mozete da ocekujete da ce vas iko postovati? Ovakvim stavom prosto zovete sve, pa i one nebitne, da nam rade sta zele i kako zele...

avio modelar

pre 9 godina

"Hvala braćo!!"
(Nije teško reći hvala, 31. avgust 2014 12:01)
I oni ti tako kazu za rudnu rentu sa kojom bi mogao svake godine da kupis bar dva nova aviona! Soćo

Anastasija

pre 9 godina

Koliko malo treba da se srede Migovi! Akomulatori će omogućiti da ovione stavimo u pripravnosti i omogućimo svojim pilotima da na njima vežbaju!

Miloš

pre 9 godina

To što Vlada ni akumulatore nije mogla da kupi svakako nije problem skorijeg datuma. Bilo je i srećnijih da na kada su neki drugi bili na vlasti, pa im nije padalo na pamet da ih kupe.

von Richthofen

pre 9 godina

@pedja
Sinko, ostani na TV lampašima i ne mešaj se u nešto što ti je krajnje nepoznato. F16 koje je kupila Poljska od SAD su stari preko 30 godina i od prvih 11 isporučenih 8 je bilo neispravno (stajni trap i dovod kiseonika). To je Poljsku odmah koštalo novih 130 miliona dolara bačenih za zastarele lomušine.

maloicitao

pre 9 godina

Bilo i ostalo,zapamti; Ako ne ulazes u svoju vojsku,onda ces placati i odrzavati stranu svojsku u svojoj zemlji.(ISKANDER, 31. avgust 2014 14:06)

Uvek bilo i bice ali izgleda da su kod nas NVO odradile odlican posao... "jer, znas, mi vise nikada necemo ratovati vec samo diplomatijom". Nadjite mi uspesnu diplomatiju bez jake vojske iza nje...

Mirkonija

pre 9 godina

Pa sta lose ima u ovoj vesti pa ovoliko negativnih komenatara ??e postoji niti jedan razlog da nam ne pomognu ako su u mogucnosti. ovo je opet jos jedan od dokaza da nas ne ucenjuju nicime.

crv

pre 9 godina

Napokon da i Srbija nešto dobije na poklon a da pri tome ne bude ucenjena ili uslovljena.Dobri odnosi sa Rusijom su od velikog značaja za našu zemlju.

Milan

pre 9 godina

hahaha kakva fama oko akumulatora??? alo ljudi oko akumulatora????

informcija za one koje zanima: njihova vrednost je oko 140 000$ na toliko je i raspisan tender tako da smanjite malo dozivljaj

Stefan

pre 9 godina

Nisu na mestu te price o zastarelosti aviona, sve to stoji ali se ovde ne radi o bilo kakvom ratovanju vec o kontroli neba, koja je znacajna sa mnogo aspekata...

Poklonu se u zube ne gleda sve i da ti akumukatori svi skupa kostaju 200 evra.

Ne mogu da verujem da ima ljudi koji misle, komentarisu, poklon Nemacke-EU milioni evra, zar stvarno mislite da neko nama nesto poklanja?

Kapitalizam danas ne postoji, vec postoji robovlasnicki sistem koji je uspostavljen sa jedne strane od MMF-a i svetske banke (Citaj USA) i EU (Nemacka ili 80% Nemacaka, 15% UK, Francusku, italija i 5% ostali). Te institucije po svom statutu imaju za cilj da potpomognu razvoj zemalja u razvoju a de fakto stvaraju zavisnost tih zamalja u ekonomskom, politickom i svakom drugom smislu...

Robovlasnicki sistem u smislu da se mi vec sada, iako smo svetlosnu godinu udaljeni od EU, ne pitamo ama bas nista ni po pitanju unutrasnje a ni spoljne politike.

Zmaj od Bukulje

pre 9 godina

Ne mesajte babe i zabe, ne krade vas Putin i ne krade vas zapad. Licna propast je maslo domace vladajuce kamarile koja nas jase a njima ne smete nista da kazete i tu mislim na apsolutno sve politicare od 1989 do danas. Njima zamerajte i konfrontirajte se. Hvala Vladimiru Putinu na donaciji nasoj vojsci koja ima mizerni budzet. I hvala B92 koja je to propratila. Lepa vest zaista.

bice bolje

pre 9 godina

Po jedna baterija s300, buk, tunguska i tuce modernizovanih migova 29, ne treba vise, neko je ovde zaboravio da nam je nato razbucao avijaciju i pvo. Mada da se vise vodi racuna moglo bi se sve to obnoviti.

Milan

pre 9 godina

Naplatice nam Rusija drugacije? ja mislim da je ovo zahvalnost i mali znak paznje sto Srbija nije uvela sankcije,koje su i onako ebsmislene.

secate se da je EU pozvala Srbiju da ne "koristi" priliku kako bi povecala svoj izvoz u Rusiji zbog sankcija? secate se?eee ti monopolisti kazete da su vasa "braca",demokrate itd.zato Srbija i ne moze da napreduje,a i kako ce kad joj drugi odlucuju sta ce,kome i koliko da prodaju.

Griffin

pre 9 godina

(maloicitao, 31. avgust 2014 11:40)Kakve ste svi vi neznalice, zalosno je citati.Pa najjace drzave dobijaju donacije od npr.USA i sl. Norveska,Danska itd. To je stvar politike..Pa Hrvati 80% novijeg sto imaju je za dz dobijeno od NATO zemalja,najvise USA. A Mi-8 i Mi17 helikoptere koje imaju su dobili kao prebijanje duga bivseg SSSR-a prema SFRJ.Dakle ni to nisu kupili..Pa vi samo da znate u kakvom je stanju bugarska ili rumunska vojska "A" ne bi rekli za srpsku. Na kraju krajeva citajte STRATFOR-ove izvestaje i tolko.

SNS cirkus

pre 9 godina

Sa vadikalima zabava svaki dan, cirkus. Bata Santos ministar odbrane, bruka...SNS botovi, ovo je šaljiva vest, za šegu, a vi tu neke ozbiljne komentare...ne uklapate se.

Novi Sad

pre 9 godina

Pa mislim da je to posteno. Mi njima NIS i prirodne resurse (gas i naftu), a oni nama nekoliko akumulatora... Jedva cekam da vidim kakav "poklon" cemo dobiti za EPS!

Tassadar

pre 9 godina

Koliko uskih umova... ponavljam još jednom... za normalan saobraćaj nad našim nebom su nam potrebni lovci tj. policajci ,ma koje god marke ili porekla da su... ni jedna ozbiljna zemlja ili kompanija neće leteti ili sletati kod nas ako im ne obezbedimo sigurnost... takva su svetska civilizovana pravila... od svakog preleta i sletanja mi imamo zaradu... Znači nema nebeske policije- nema zarade... shvatili ???

Branko Jovanovic

pre 9 godina

Gde ima volje ima i nacina da se nesto utadi.Postoji mnogo nacina da se nasa vojska modernizuje za relativno male pare ali kod nas ne postoji volja da se rese ni mnogo krupnije stvari od ove.

Dušan

pre 9 godina

Тито је био међу четири силе у Европи,ови напредни нису способни да купе пар Акомулатора за авионе.Срамно за једну земљу као што је Србија.О земљо Србијо ко те води!

Pierre

pre 9 godina

tender za tri akumulatora??? kojih nema na slobodnom trzistu!! tu se neko spremio da mazne 100 iljada na namestenom tenderu, al ih Putin za..... pa ih dao dzabe!!

Вековно пријатељство.

pre 9 godina

Ко ће коме, ако не свој своме. Хвала Русијо! Хвала Путине!

ivan grozni

pre 9 godina

Koja blamaza i demonstracija potpune nekompetentnosti vlade Srbije! Vlada se bavi akumulatorima za vojne avione, Boze me sacuvaj! A onda biser o broju (ne)ispravnih aviona. Uzas! Zamislite nivo borbene gotovost ratnog vazduhoplovstva neke drzave koja zavisi od par akumulatora. Potom sledi dno dna-Putin castio Srbiju i poslao akumulatore! Kako nas brukaju pred svetom svakim svojim gestom. Divno rece T.Pancic "blagosloven je svaki dan kada nesto ne progovore". Osobito Toma Diploma, i njegova supruga,
dodao bih...

klipeta

pre 9 godina

bre,mnogo su ovo tužne vesti, bolje da nam je poslao kanadere, kada nastupi sušna sezona,ova travuljina i šipražje ima da gori kao ludo.Biće ovo vatrna jesen Srbije, nešto mi se javlja...Brzo smo zaboravili silne požare od prošle godine...

tetreb

pre 9 godina

Cela avijacija zavisi od akumulatora. bolje je takve informacije ne iznositi u javnost.Da se ne vidi kako smo suplji na svim frontovima
@(Slavoljub, 31. avgust 2014 15:12)

Ne iznošenje informacija pred građane je bila praksa demokrata, sada su stvari drugačije, transparentne. Uostalom, znamo svi ko je odgovoran za to što nam je država u ovakvom stanju danas, ko ju je tu doveo i što smo "šuplji na svim frontovima"

Šizika

pre 9 godina

Ovaj potez je svakako vredan pažnje. Rusi su ponovo pokazali da kad je najvažnije priteknu u pomoć i treba im zahvaliti na ovoj donaciji.

Profesorka

pre 9 godina

Možda su akumulatori na prvi pogled simboličan poklon, ali oni omogućuju da ponovo preuzmemo kontrolu nad svojim nebom, a to je velika stvar.

Sasa

pre 9 godina

Da li je moguce da ne mozemo da napravimo te akumulatore u nasim fabrikama? Izgleda da je moguce ali zasto? Da li neko zna o kakvoj se to visokoj tehnoogiji akumulatora radi?

Zvoncica

pre 9 godina

"Mi smo raspisali tender, ali predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin lično je insistirao da nam se to donira i to nam je sinoć stiglo u Beograd"!!! Sta nam to govori o Vladimiru Putinu i njegovom odnosu prema Srbiji i nasem narodu.Veliki je Vladimir,veci nego sto je svet spreman da to prihvati.Srbija ce uvek postovati ovog coveka,nema te unije koja bi nas mogla usloviti da njemu okrenemo ledja.

von Braun

pre 9 godina

Nekoliko akumulatora nije neka vest, ali kad predsednik jedne super sile licno posalje poklon to je vise nego extra veliki znak paznje. I upravo ovo treba gledati kao poruku o podrsci a ne kroz materijalnu vrednost.

Kokolino

pre 9 godina

Ne znam sta ocekujete,pa ne moze neko da vam da sve da biste bili svesni da vam je prijatelj i da vas postuje.Svakim gestom Putin pokazuje da nas nece ostaviti na cedilu.Ne plasite se narode,Vucic je takodje svestan velicine i moci ovog coveka i tu postovanje postoji,obostrano.Nismo pogresili put,kao sto pokusavaju da prikazu.

Gojko Klasnja

pre 9 godina

Nasa vojska je u jako losem stanju zahvaljujuci losim reformama predhodne vlasti na celu sa Mirkom Cvetkovicem a cini mi se da je Sutanovac bio ministar odbrane ,da li oni nisu mogli za svo vreme dok su bili na vlasti da osposobe avione ili da dobiju od nekog poklen ili bilo sta ali da imamo kontrolu nad nasim delom neba.

POKLONU - SE - U - ZUBE - NE - GLEDA

pre 9 godina

Na prvi mah mozda izgleda kao mali znak paznje ali znacenje ovog poklona je mnogo vece, pokazuje koliko predsednik Rusije Putin ceni Srbiju i njenu privrzenost prijateljskim odnosima sa Rusijom. Rusi su ponovo pokazali da kad je najvaznije priteknu u pomo. Sada je vaznije da se novac koji bi se dao na akomulatore iskoristi za druge drzavne potrebe, koje su ogromne. Mozda su akumulatori na prvi pogled simbolican poklon, ali oni omogucuju da ponovo preuzmemo kontrolu nad svojim nebom, a to je velika stvar.

Kokolino

pre 9 godina

Ne znam sta ocekujete,pa ne moze neko da vam da sve da biste bili svesni da vam je prijatelj i da vas postuje.Svakim gestom Putin pokazuje da nas nece ostaviti na cedilu.Ne plasite se narode,Vucic je takodje svestan velicine i moci ovog coveka i tu postovanje postoji,obostrano.Nismo pogresili put,kao sto pokusavaju da prikazu.

Mileva

pre 9 godina

Nadam se da ce ovo biti dobar podstrek za Ministarstvo odbrane,koje mora da se pozabavi nasom vojskom,brojnoscu i opremom koju poseduje.Nama ne trebaju ratovi,ali nam treba da se branimo od terorizma kojeg na zalost ima u nasem okruzenju,Svaka cast za Putina,koji to jako dobro zna.

Nikola

pre 9 godina

Da li je moguce da ne mozemo da napravimo te akumulatore u nasim fabrikama? Izgleda da je moguce ali zasto? Da li neko zna o kakvoj se to visokoj tehnoogiji akumulatora radi?
(Sasa, 1. septembar 2014 10:44)

Za nas je sve svemirska tehnologija. Neprijatno sam se iznenadio da se u Srbiji prepakuju a NE proizvode sibice,kvasac(I svez I suvi), ren (da da najobicniji ren u teglici), dobar deo mleka I mlecnih proizvoda, prezle, Decji sapu (pravi se u Poljskoj. Jednom recju kod nas se nista viuse ne proizvodi vec se prepakuje u drugu ambalazu.

Dejan Jovic

pre 9 godina

Strasno je sta je Sutanovac uradio od vojske da li on nije mogao da obezbedi kad je bio ministar odbrane akumulatore za avione.