Subota, 23.08.2014.

10:11

Najviše žalbi stiže na obuću

Potrošači u Srbiji najčešće se žale na kvalitet obuće, pokazuje analiza Ministarstva trgovine.

Izvor: 24sata.rs

Najviše žalbi stiže na obuæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Griffin

pre 9 godina

(sns bot br. 458, 23. avgust 2014 12:30)To uopste nije tacno. Nije fer da tako govorite prema onima koji misle drugacije.I imaju dokaz za to.Pre 5 godina sam kupio Adidas Goretex,duboke patike/cipele,ne znam tacni naziv,toliko su izubijane da se osim "3 stripes" nista drugo ne vidi na njima..Ni najmanju rupicu nemaju.Udobne su mozda za 20% manje. I to je to. Nosicu ih dok mogu. Platio sam ih 17.500rsd Na popustu.

Zarko

pre 9 godina

Kupim Reebok patike posto ih nosim svaki dan,jer cipele retko....uvek nesto bude sa njima,pukne koza,skine se boja...ulozim reklamaciju,vrate mi pare i kupim opet Reebok. Pa,ok. Ako im se isplati da proizvode krs,meni jos bolje. Cesto menjam tako modele,istina malo mi ide......sto moram da vracam ali necu da dopustim da mi neko uzme novac za nesto sto nije kvalitetno. Patike K SWISS su jako dobrog kvaliteta ali ih u Srbiji bednoj nema.

Silver Surfer

pre 9 godina

@ Zeleni

Preporuci nekog domaceg proizvodjaca patika.
Inace, ubedjen sam da nasi trgovci uvoze za smesne pare obucu sa greskom (jedva primetnom) i da to prodaju po punoj ceni. Recimo, u Timberlandu sam probao neke cipele cija je puna cena bila 16000 RSD a na snizenju oko 10000. Problem je bio sto je svaka desna cipela imala neki zarez na ulosku koji je stvarao vrlo neprijatan osecaj prilikom ona dva tri koraka koje napravite kad probate obucu. Ne verujem da su u Timberland-u namerno tako pravili obucu. Ali, ovde sve moze da se prodaje.
Kada je obuca u pitanju u obzir mora da se uzme i da vrlo cesto mnogi modeli stoje u magacinima ko zna koliko dugo. A obuca je napravljena da se nosi a ne da stoji u kutiji. Medjutim, "starost" robe niko ne proverava kao sto ne postoji porez koji bi terao prodavce na snizenja i cene kao na zapadu o kojima samo jos uvek slusamo. Samo u Beogradu u nekadasnjoj Tomi Hilfiger radnji na Terazijama (sada, zatvorena) mogao je da se prodaje model farmerki iz 2003. kao potpuno nova jesenja kolekcija za 2011. ili 2012, ne secam se tacno.
Kod nas krajnji korisnik usluge je onaj na kome se lome kola. Privatni izvrsioci uteruju dugove gradjanima a ako drzava duguje gradjanima oni to ne mogu da naplate. Iako je ukinuta, tv pretplata se jos uvek placa. Dokle god se gradjanin tretira kao talac drzave ni ostali, ukljucujuci i trgovce, nece imati bolji odnos prema njemu.

deni

pre 9 godina

Što se cipela tiče dolaze u obzir samo Boreli i Industrija obuće Beograd. "Italijanski" modeli sa nekim suludim cenama i nultim kvalitetom me ne zanimaju.

sns bot br. 458

pre 9 godina

Svi ti proizvodi masovne potrošnje su napravljeni da ne traju dugo( nekad i traju) . To je poenta, šta mislite da kompanijama odgovara da vi nosite jedan par patika 5 godina :) Vratite se u realnost ...

na niskoj grani

pre 9 godina

Poslednji put sam kupio cipele u prodavnici pre nekoliko godina. Bio je kraj leta - pocetak jeseni tako da sam ih nosio vrlo malo. U prolece ih uzmem i imam sta da vidim, djonovi pukli na obe cipele ! Inace radi se o obuci kupljenoj u prodavnici Bata ( ne znam koji je brend, ali navodno dobar, sa tradicijom ). Koza u super stanju, bilo mi zao, pa ih odnesem kod obucara, evo dela posta koji sam napiso na jednom potrosackom forumu :
"Pročitao sam temu i nažalost otišao kod majstora u Cetinjskoj da mi promeni đonove na cipelama.
Prvi put je išla moja supruga pošto ja radim, majstor joj je rekao da se guma koju on stavi može samo izlizati, ali ne i odlepiti.
Uzela je cipele, platila 2200 din. i posle 9 (devet) dana nošenja guma se odlepila.
Odneo sam, on ih je ponovo zalepio i rekao da ne može bolje, kad mi se odlepi da opet dođem."
Radi se o obucaru pri dnu Cetinjske, necu da ga imenujem, ali ga zaobilazite, tip narezuje i kljuceve, a bavi se i tasnerskim zanatom.
Elem, cipele sam platio oko 5000 + 2000 din. nisam u njima sastavio ni mesec dana, i sa originalnim i sa promenjenim djonovima.
Od tada kupujem na aukcijskim sajtovima, ima nove obuce, koja je ljudima mala ili velika, pa i ako se zeznem, nije vise od 2000 din. s tim da sam do sada uvek dobro prolazio, kupujem kod trgovaca koji imaju veliki broj pozitivnih ocena.
Ako mi nesto ne odgovara mogu da prodam. Nikad nisam mislio da cu to raditi, ali ... na niske grane smo kolektivno spali.

kupus

pre 9 godina

Sto je obuca skuplja, npr ona iz butika po trznim centrima, to je slabiji kvalitet. Dva para zimskih cipela, ukupno 160 evra, su trajala celih 10 dana. Izvikana marka.
U Srbiju se uvozi skart i to iz proizvodnje za sekundarna (nebitna) trzista, a naplacuju duplo u odnosu na ono sto se prodaje na zapadu.

cickavi01

pre 9 godina

Tako je to u Srbiji.....skart a prodaju kao original.
Imam srece pa zivim u Svedskoj....kupio patike adidas pre 3 godine...svaki dan treniram u njima u teretani+trcanje, prao sam ih u ves masini bar 8 puta i dalje im nista ne fali.
Pre neki dan gledao zvucnike Logitec z906 u Svedskoj 32 300 din(2490 sek) u Srbiji Cena: 57.499 rsd.
Nije me mrzelo da ih pitam kako je to moguce a odgovor je bio ovakav:
LogitechSHOP Srbija Razlika je u carinama i kolicinama koje uvoznici povlace. Nase cene su nametnute od strane Logitech-ove kancelarije za SE Evropu.
Pa vi sad procenite sami!!!!

Zoran M.

pre 9 godina

Ja kupio torbu u Intersportu koja je imala užasno jak miris plastike pa sam je potpio u hladnu vodu i prašak za veš da se bar malo izvuče taj miris, međutim kad sam je izvadio u vodi ostala sva slova. Drugi dan od kupovine otisao u Intersport da je reklamiram i šefica Intersporta u Merkatoru me pita a zašto ste je prali? Poslala (iako verujem d aje nisu ni slali nego je stajala kod njih a neko im dao formulare vec unapred overene) žena torbu u zavod za ispitivanje tekstila i već i sami znate odgovor: Zbog neadekvatnog održavanja ja sam krivac. Drugi odgovor nisam ni očekivao.

Im

pre 9 godina

Imam jako lose iskustvo sa Beko uredjajima i njohovim glavnim servisom. Kad im se obratis na njihov tel mozes da razgovaras svega 3 min a za to vreme ne mozes ni da im kazes sta je problem... Nakon 3 min operater ti kaze dovidjenja, i ako nisi ni kazao u cemu je problem.

Griffin

pre 9 godina

Iako se osim biciklizmom i teretanom ne bavim ni jednim drugim sportom,veliki sam sakupljac sportske opreme.Jednostavno volim dobre patike,majice,trenerke itd.itd. Gomilam cak i bez nekog rezona.Imam vise od 25 pari patika i nikad ni sa jednim parom nisam imao problem.Platis original u oficijelnoj radnji i 99% si miran.Sanse da imas reklamaciju su gotovo ravne nuli. Garantujem.Zale se zene na obucu od 2000/2500rsd.To znam po kevi npr.. Vala ni ja ih za te pare ne bi pravio bolje da imam proizvodnju.Sto se tice muskih cipela,tzv. radnih,kad ste culi da se nekom brzo raspao DrMartens,Skechers,McKinley,Adidas Goretex i sl? Kolko para tolko muzike.

Kupac

pre 9 godina

@Zeleni

Boreli cipele, godina 4-ta, 9 meseci godišnje na meni, 5.200 dinara. Uzet još jedan par, za svaki sličaj. Kad nađem udobnu i trajnu cipelu, ne izuvam.

Iskustvo uci

pre 9 godina

Ja se zalim na tehniku. Bezuspesno. Posto se tekstovi pisu da popune prazno mesto ajd ja da imenujem. Asusov Vivotab 8 uzeo u Winwinu, poceo da zeza posle DVA dana. Trgovac rece, to su drajveri, tako mora. Prestao da radi posle nedelju dana. Dobio drugi na trecu nedelju od reklamacije. Radio par nedelja i opet crko. U ponedeljak ce biti mesec dana. Vade se na servise koji mene ne interesuju. Uzeo sam od trgovca ne od servisa. Ne interesuje me ni kod koga je. Kod mene nije. U pricu jos uplicu Alti i Comtrade. Sto mene takodje ne interesuje. Vise je kod njih nego kod mene. Nek plate neku ratu onda. Na netu sam nasao da pistoji falicna serija tog proizvoda. Lako se to resi, stavis natpis na rizik kupca i naravno spustis cenu. Ali prevarantski srpski trgovac bi punu cenu. Nego, godinama uzimam polovne telefone i tehniku i nista im ne fali, rade bez problema. Sada uzmem u prodavnici, kad ono djubre nevidjeno.
Ljudi, ne uzimajte nista gde se pominje Winwin, Alti i Comtrade. Prodaju djubre. Provereno, na zalost.

teslaboj

pre 9 godina

Pre dvadesetak dana sam kupio Rider papuce, crne, klasince, platio ih vise da ih nosim duze vremena.

Nakon 10-15 nosecnja, deo oko prstiju je poceo da puca i da se cepa, na obe papuce.

Vratio sam im i cekam reklamaciju.

Rider vazi za dobru marku, ali bih rekao da kod nas uvoze najgori skart i prodaju po evropskim cenama.

Pouka je, cuvajte racun i kutiju makar 30 dana.

Bosonogi

pre 9 godina

Starke nula kvalitet i to u Conversu,nosio 8 dana jedne pa vratio i uzeo druge,posle desetak dana isti fazon,uzeo trece i na kraju sam sa tim trecim digao ruke,novu patiku sam mogao da nosim deset dana i da kazes imam novo,naprave se rupe sa strane,kada gazis i pritiskas petu to puca kao da sa oprostenjem prdis,nula nula nula

Buđelar

pre 9 godina

Manje kupovine, manje glavobolje. Kupujmo neophodno, a ostatak vremena čitajmo knjige i pozovimo prijatelje na kafu. Plus, više para ostane mesečno.

sassss

pre 9 godina

Da istina patike koje platis i preko sto evra se brzo raspadnu.
a sto se struje tice zalio sam se sto puta kazu sve uredu. Onda sam uzeo veci broj ups uredjaj i njime peglam napon racuni mi se prepolovili a oni i dalje vicu sve je uredu . Dzaba da se zalim kad je ovo boranija od zemlje

Zeleni

pre 9 godina

Gradjani se zale na obucu, zato sto je ona poreklom Kineska i nije brendirana. Ja kupujem obucu domacih proizvodjaca koja je nesto skuplja ali mnogo kvalitetnija. Kupujmo domace!

kontra

pre 9 godina

Moja mama radi sa obucom preko 20 godina, i izbegavajuci losu robu uspela je nekoliko puta da umnozi svoj posao, a i musterije. Kod moje mame skoro sve reklamacije se uvazavaju, sto je takodje kljuc uspeha. Zahvaljujuci dobroj robi, nema mnogo reklamacija. Moze i ona na Bubanj Potoku da kupi cipele za 500 (koje kod nje kostaju 5.000, ali original), pa da umetne to u rafove, ali ona jednostavno nece da joj to "smrdi" u prodavnici. Na Bubnju je "AirMax" 1.000 din. Isti koa o prodavnici. Mnogi trgovci to koriste, pa vam uvale za 10.000 (na popustu). Kad se zalis - gotovo je.

Dragan

pre 9 godina

Kupi se obuća malo se nosi pa se kao žališ i dobiješ novu uz eventualnu doplatu ? Kriza je! Parola snadji se samo...
Lično sam bio u prodavnici gde gospodja menja decije patike za trcanje jer je dete 15 dana igralo fudbal sa njima i one su se zamislite pocepale. Ej kupiš za trcanje a šutiraš fudbal ? pa naravno da se cepaju. Ma nema veze dete treba u školu sa novim patikama pa nek se i malo brukamo! p.s. Kriza je...

Iskustvo uci

pre 9 godina

Ja se zalim na tehniku. Bezuspesno. Posto se tekstovi pisu da popune prazno mesto ajd ja da imenujem. Asusov Vivotab 8 uzeo u Winwinu, poceo da zeza posle DVA dana. Trgovac rece, to su drajveri, tako mora. Prestao da radi posle nedelju dana. Dobio drugi na trecu nedelju od reklamacije. Radio par nedelja i opet crko. U ponedeljak ce biti mesec dana. Vade se na servise koji mene ne interesuju. Uzeo sam od trgovca ne od servisa. Ne interesuje me ni kod koga je. Kod mene nije. U pricu jos uplicu Alti i Comtrade. Sto mene takodje ne interesuje. Vise je kod njih nego kod mene. Nek plate neku ratu onda. Na netu sam nasao da pistoji falicna serija tog proizvoda. Lako se to resi, stavis natpis na rizik kupca i naravno spustis cenu. Ali prevarantski srpski trgovac bi punu cenu. Nego, godinama uzimam polovne telefone i tehniku i nista im ne fali, rade bez problema. Sada uzmem u prodavnici, kad ono djubre nevidjeno.
Ljudi, ne uzimajte nista gde se pominje Winwin, Alti i Comtrade. Prodaju djubre. Provereno, na zalost.

teslaboj

pre 9 godina

Pre dvadesetak dana sam kupio Rider papuce, crne, klasince, platio ih vise da ih nosim duze vremena.

Nakon 10-15 nosecnja, deo oko prstiju je poceo da puca i da se cepa, na obe papuce.

Vratio sam im i cekam reklamaciju.

Rider vazi za dobru marku, ali bih rekao da kod nas uvoze najgori skart i prodaju po evropskim cenama.

Pouka je, cuvajte racun i kutiju makar 30 dana.

cickavi01

pre 9 godina

Tako je to u Srbiji.....skart a prodaju kao original.
Imam srece pa zivim u Svedskoj....kupio patike adidas pre 3 godine...svaki dan treniram u njima u teretani+trcanje, prao sam ih u ves masini bar 8 puta i dalje im nista ne fali.
Pre neki dan gledao zvucnike Logitec z906 u Svedskoj 32 300 din(2490 sek) u Srbiji Cena: 57.499 rsd.
Nije me mrzelo da ih pitam kako je to moguce a odgovor je bio ovakav:
LogitechSHOP Srbija Razlika je u carinama i kolicinama koje uvoznici povlace. Nase cene su nametnute od strane Logitech-ove kancelarije za SE Evropu.
Pa vi sad procenite sami!!!!

Bosonogi

pre 9 godina

Starke nula kvalitet i to u Conversu,nosio 8 dana jedne pa vratio i uzeo druge,posle desetak dana isti fazon,uzeo trece i na kraju sam sa tim trecim digao ruke,novu patiku sam mogao da nosim deset dana i da kazes imam novo,naprave se rupe sa strane,kada gazis i pritiskas petu to puca kao da sa oprostenjem prdis,nula nula nula

Buđelar

pre 9 godina

Manje kupovine, manje glavobolje. Kupujmo neophodno, a ostatak vremena čitajmo knjige i pozovimo prijatelje na kafu. Plus, više para ostane mesečno.

kupus

pre 9 godina

Sto je obuca skuplja, npr ona iz butika po trznim centrima, to je slabiji kvalitet. Dva para zimskih cipela, ukupno 160 evra, su trajala celih 10 dana. Izvikana marka.
U Srbiju se uvozi skart i to iz proizvodnje za sekundarna (nebitna) trzista, a naplacuju duplo u odnosu na ono sto se prodaje na zapadu.

kontra

pre 9 godina

Moja mama radi sa obucom preko 20 godina, i izbegavajuci losu robu uspela je nekoliko puta da umnozi svoj posao, a i musterije. Kod moje mame skoro sve reklamacije se uvazavaju, sto je takodje kljuc uspeha. Zahvaljujuci dobroj robi, nema mnogo reklamacija. Moze i ona na Bubanj Potoku da kupi cipele za 500 (koje kod nje kostaju 5.000, ali original), pa da umetne to u rafove, ali ona jednostavno nece da joj to "smrdi" u prodavnici. Na Bubnju je "AirMax" 1.000 din. Isti koa o prodavnici. Mnogi trgovci to koriste, pa vam uvale za 10.000 (na popustu). Kad se zalis - gotovo je.

sassss

pre 9 godina

Da istina patike koje platis i preko sto evra se brzo raspadnu.
a sto se struje tice zalio sam se sto puta kazu sve uredu. Onda sam uzeo veci broj ups uredjaj i njime peglam napon racuni mi se prepolovili a oni i dalje vicu sve je uredu . Dzaba da se zalim kad je ovo boranija od zemlje

Im

pre 9 godina

Imam jako lose iskustvo sa Beko uredjajima i njohovim glavnim servisom. Kad im se obratis na njihov tel mozes da razgovaras svega 3 min a za to vreme ne mozes ni da im kazes sta je problem... Nakon 3 min operater ti kaze dovidjenja, i ako nisi ni kazao u cemu je problem.

Zoran M.

pre 9 godina

Ja kupio torbu u Intersportu koja je imala užasno jak miris plastike pa sam je potpio u hladnu vodu i prašak za veš da se bar malo izvuče taj miris, međutim kad sam je izvadio u vodi ostala sva slova. Drugi dan od kupovine otisao u Intersport da je reklamiram i šefica Intersporta u Merkatoru me pita a zašto ste je prali? Poslala (iako verujem d aje nisu ni slali nego je stajala kod njih a neko im dao formulare vec unapred overene) žena torbu u zavod za ispitivanje tekstila i već i sami znate odgovor: Zbog neadekvatnog održavanja ja sam krivac. Drugi odgovor nisam ni očekivao.

Zeleni

pre 9 godina

Gradjani se zale na obucu, zato sto je ona poreklom Kineska i nije brendirana. Ja kupujem obucu domacih proizvodjaca koja je nesto skuplja ali mnogo kvalitetnija. Kupujmo domace!

Kupac

pre 9 godina

@Zeleni

Boreli cipele, godina 4-ta, 9 meseci godišnje na meni, 5.200 dinara. Uzet još jedan par, za svaki sličaj. Kad nađem udobnu i trajnu cipelu, ne izuvam.

Dragan

pre 9 godina

Kupi se obuća malo se nosi pa se kao žališ i dobiješ novu uz eventualnu doplatu ? Kriza je! Parola snadji se samo...
Lično sam bio u prodavnici gde gospodja menja decije patike za trcanje jer je dete 15 dana igralo fudbal sa njima i one su se zamislite pocepale. Ej kupiš za trcanje a šutiraš fudbal ? pa naravno da se cepaju. Ma nema veze dete treba u školu sa novim patikama pa nek se i malo brukamo! p.s. Kriza je...

Griffin

pre 9 godina

Iako se osim biciklizmom i teretanom ne bavim ni jednim drugim sportom,veliki sam sakupljac sportske opreme.Jednostavno volim dobre patike,majice,trenerke itd.itd. Gomilam cak i bez nekog rezona.Imam vise od 25 pari patika i nikad ni sa jednim parom nisam imao problem.Platis original u oficijelnoj radnji i 99% si miran.Sanse da imas reklamaciju su gotovo ravne nuli. Garantujem.Zale se zene na obucu od 2000/2500rsd.To znam po kevi npr.. Vala ni ja ih za te pare ne bi pravio bolje da imam proizvodnju.Sto se tice muskih cipela,tzv. radnih,kad ste culi da se nekom brzo raspao DrMartens,Skechers,McKinley,Adidas Goretex i sl? Kolko para tolko muzike.

Silver Surfer

pre 9 godina

@ Zeleni

Preporuci nekog domaceg proizvodjaca patika.
Inace, ubedjen sam da nasi trgovci uvoze za smesne pare obucu sa greskom (jedva primetnom) i da to prodaju po punoj ceni. Recimo, u Timberlandu sam probao neke cipele cija je puna cena bila 16000 RSD a na snizenju oko 10000. Problem je bio sto je svaka desna cipela imala neki zarez na ulosku koji je stvarao vrlo neprijatan osecaj prilikom ona dva tri koraka koje napravite kad probate obucu. Ne verujem da su u Timberland-u namerno tako pravili obucu. Ali, ovde sve moze da se prodaje.
Kada je obuca u pitanju u obzir mora da se uzme i da vrlo cesto mnogi modeli stoje u magacinima ko zna koliko dugo. A obuca je napravljena da se nosi a ne da stoji u kutiji. Medjutim, "starost" robe niko ne proverava kao sto ne postoji porez koji bi terao prodavce na snizenja i cene kao na zapadu o kojima samo jos uvek slusamo. Samo u Beogradu u nekadasnjoj Tomi Hilfiger radnji na Terazijama (sada, zatvorena) mogao je da se prodaje model farmerki iz 2003. kao potpuno nova jesenja kolekcija za 2011. ili 2012, ne secam se tacno.
Kod nas krajnji korisnik usluge je onaj na kome se lome kola. Privatni izvrsioci uteruju dugove gradjanima a ako drzava duguje gradjanima oni to ne mogu da naplate. Iako je ukinuta, tv pretplata se jos uvek placa. Dokle god se gradjanin tretira kao talac drzave ni ostali, ukljucujuci i trgovce, nece imati bolji odnos prema njemu.

na niskoj grani

pre 9 godina

Poslednji put sam kupio cipele u prodavnici pre nekoliko godina. Bio je kraj leta - pocetak jeseni tako da sam ih nosio vrlo malo. U prolece ih uzmem i imam sta da vidim, djonovi pukli na obe cipele ! Inace radi se o obuci kupljenoj u prodavnici Bata ( ne znam koji je brend, ali navodno dobar, sa tradicijom ). Koza u super stanju, bilo mi zao, pa ih odnesem kod obucara, evo dela posta koji sam napiso na jednom potrosackom forumu :
"Pročitao sam temu i nažalost otišao kod majstora u Cetinjskoj da mi promeni đonove na cipelama.
Prvi put je išla moja supruga pošto ja radim, majstor joj je rekao da se guma koju on stavi može samo izlizati, ali ne i odlepiti.
Uzela je cipele, platila 2200 din. i posle 9 (devet) dana nošenja guma se odlepila.
Odneo sam, on ih je ponovo zalepio i rekao da ne može bolje, kad mi se odlepi da opet dođem."
Radi se o obucaru pri dnu Cetinjske, necu da ga imenujem, ali ga zaobilazite, tip narezuje i kljuceve, a bavi se i tasnerskim zanatom.
Elem, cipele sam platio oko 5000 + 2000 din. nisam u njima sastavio ni mesec dana, i sa originalnim i sa promenjenim djonovima.
Od tada kupujem na aukcijskim sajtovima, ima nove obuce, koja je ljudima mala ili velika, pa i ako se zeznem, nije vise od 2000 din. s tim da sam do sada uvek dobro prolazio, kupujem kod trgovaca koji imaju veliki broj pozitivnih ocena.
Ako mi nesto ne odgovara mogu da prodam. Nikad nisam mislio da cu to raditi, ali ... na niske grane smo kolektivno spali.

sns bot br. 458

pre 9 godina

Svi ti proizvodi masovne potrošnje su napravljeni da ne traju dugo( nekad i traju) . To je poenta, šta mislite da kompanijama odgovara da vi nosite jedan par patika 5 godina :) Vratite se u realnost ...

Zarko

pre 9 godina

Kupim Reebok patike posto ih nosim svaki dan,jer cipele retko....uvek nesto bude sa njima,pukne koza,skine se boja...ulozim reklamaciju,vrate mi pare i kupim opet Reebok. Pa,ok. Ako im se isplati da proizvode krs,meni jos bolje. Cesto menjam tako modele,istina malo mi ide......sto moram da vracam ali necu da dopustim da mi neko uzme novac za nesto sto nije kvalitetno. Patike K SWISS su jako dobrog kvaliteta ali ih u Srbiji bednoj nema.

deni

pre 9 godina

Što se cipela tiče dolaze u obzir samo Boreli i Industrija obuće Beograd. "Italijanski" modeli sa nekim suludim cenama i nultim kvalitetom me ne zanimaju.

Griffin

pre 9 godina

(sns bot br. 458, 23. avgust 2014 12:30)To uopste nije tacno. Nije fer da tako govorite prema onima koji misle drugacije.I imaju dokaz za to.Pre 5 godina sam kupio Adidas Goretex,duboke patike/cipele,ne znam tacni naziv,toliko su izubijane da se osim "3 stripes" nista drugo ne vidi na njima..Ni najmanju rupicu nemaju.Udobne su mozda za 20% manje. I to je to. Nosicu ih dok mogu. Platio sam ih 17.500rsd Na popustu.

Zeleni

pre 9 godina

Gradjani se zale na obucu, zato sto je ona poreklom Kineska i nije brendirana. Ja kupujem obucu domacih proizvodjaca koja je nesto skuplja ali mnogo kvalitetnija. Kupujmo domace!

Dragan

pre 9 godina

Kupi se obuća malo se nosi pa se kao žališ i dobiješ novu uz eventualnu doplatu ? Kriza je! Parola snadji se samo...
Lično sam bio u prodavnici gde gospodja menja decije patike za trcanje jer je dete 15 dana igralo fudbal sa njima i one su se zamislite pocepale. Ej kupiš za trcanje a šutiraš fudbal ? pa naravno da se cepaju. Ma nema veze dete treba u školu sa novim patikama pa nek se i malo brukamo! p.s. Kriza je...

Griffin

pre 9 godina

Iako se osim biciklizmom i teretanom ne bavim ni jednim drugim sportom,veliki sam sakupljac sportske opreme.Jednostavno volim dobre patike,majice,trenerke itd.itd. Gomilam cak i bez nekog rezona.Imam vise od 25 pari patika i nikad ni sa jednim parom nisam imao problem.Platis original u oficijelnoj radnji i 99% si miran.Sanse da imas reklamaciju su gotovo ravne nuli. Garantujem.Zale se zene na obucu od 2000/2500rsd.To znam po kevi npr.. Vala ni ja ih za te pare ne bi pravio bolje da imam proizvodnju.Sto se tice muskih cipela,tzv. radnih,kad ste culi da se nekom brzo raspao DrMartens,Skechers,McKinley,Adidas Goretex i sl? Kolko para tolko muzike.

Buđelar

pre 9 godina

Manje kupovine, manje glavobolje. Kupujmo neophodno, a ostatak vremena čitajmo knjige i pozovimo prijatelje na kafu. Plus, više para ostane mesečno.

Griffin

pre 9 godina

(sns bot br. 458, 23. avgust 2014 12:30)To uopste nije tacno. Nije fer da tako govorite prema onima koji misle drugacije.I imaju dokaz za to.Pre 5 godina sam kupio Adidas Goretex,duboke patike/cipele,ne znam tacni naziv,toliko su izubijane da se osim "3 stripes" nista drugo ne vidi na njima..Ni najmanju rupicu nemaju.Udobne su mozda za 20% manje. I to je to. Nosicu ih dok mogu. Platio sam ih 17.500rsd Na popustu.

teslaboj

pre 9 godina

Pre dvadesetak dana sam kupio Rider papuce, crne, klasince, platio ih vise da ih nosim duze vremena.

Nakon 10-15 nosecnja, deo oko prstiju je poceo da puca i da se cepa, na obe papuce.

Vratio sam im i cekam reklamaciju.

Rider vazi za dobru marku, ali bih rekao da kod nas uvoze najgori skart i prodaju po evropskim cenama.

Pouka je, cuvajte racun i kutiju makar 30 dana.

kontra

pre 9 godina

Moja mama radi sa obucom preko 20 godina, i izbegavajuci losu robu uspela je nekoliko puta da umnozi svoj posao, a i musterije. Kod moje mame skoro sve reklamacije se uvazavaju, sto je takodje kljuc uspeha. Zahvaljujuci dobroj robi, nema mnogo reklamacija. Moze i ona na Bubanj Potoku da kupi cipele za 500 (koje kod nje kostaju 5.000, ali original), pa da umetne to u rafove, ali ona jednostavno nece da joj to "smrdi" u prodavnici. Na Bubnju je "AirMax" 1.000 din. Isti koa o prodavnici. Mnogi trgovci to koriste, pa vam uvale za 10.000 (na popustu). Kad se zalis - gotovo je.

Bosonogi

pre 9 godina

Starke nula kvalitet i to u Conversu,nosio 8 dana jedne pa vratio i uzeo druge,posle desetak dana isti fazon,uzeo trece i na kraju sam sa tim trecim digao ruke,novu patiku sam mogao da nosim deset dana i da kazes imam novo,naprave se rupe sa strane,kada gazis i pritiskas petu to puca kao da sa oprostenjem prdis,nula nula nula

sns bot br. 458

pre 9 godina

Svi ti proizvodi masovne potrošnje su napravljeni da ne traju dugo( nekad i traju) . To je poenta, šta mislite da kompanijama odgovara da vi nosite jedan par patika 5 godina :) Vratite se u realnost ...

deni

pre 9 godina

Što se cipela tiče dolaze u obzir samo Boreli i Industrija obuće Beograd. "Italijanski" modeli sa nekim suludim cenama i nultim kvalitetom me ne zanimaju.

sassss

pre 9 godina

Da istina patike koje platis i preko sto evra se brzo raspadnu.
a sto se struje tice zalio sam se sto puta kazu sve uredu. Onda sam uzeo veci broj ups uredjaj i njime peglam napon racuni mi se prepolovili a oni i dalje vicu sve je uredu . Dzaba da se zalim kad je ovo boranija od zemlje

Iskustvo uci

pre 9 godina

Ja se zalim na tehniku. Bezuspesno. Posto se tekstovi pisu da popune prazno mesto ajd ja da imenujem. Asusov Vivotab 8 uzeo u Winwinu, poceo da zeza posle DVA dana. Trgovac rece, to su drajveri, tako mora. Prestao da radi posle nedelju dana. Dobio drugi na trecu nedelju od reklamacije. Radio par nedelja i opet crko. U ponedeljak ce biti mesec dana. Vade se na servise koji mene ne interesuju. Uzeo sam od trgovca ne od servisa. Ne interesuje me ni kod koga je. Kod mene nije. U pricu jos uplicu Alti i Comtrade. Sto mene takodje ne interesuje. Vise je kod njih nego kod mene. Nek plate neku ratu onda. Na netu sam nasao da pistoji falicna serija tog proizvoda. Lako se to resi, stavis natpis na rizik kupca i naravno spustis cenu. Ali prevarantski srpski trgovac bi punu cenu. Nego, godinama uzimam polovne telefone i tehniku i nista im ne fali, rade bez problema. Sada uzmem u prodavnici, kad ono djubre nevidjeno.
Ljudi, ne uzimajte nista gde se pominje Winwin, Alti i Comtrade. Prodaju djubre. Provereno, na zalost.

kupus

pre 9 godina

Sto je obuca skuplja, npr ona iz butika po trznim centrima, to je slabiji kvalitet. Dva para zimskih cipela, ukupno 160 evra, su trajala celih 10 dana. Izvikana marka.
U Srbiju se uvozi skart i to iz proizvodnje za sekundarna (nebitna) trzista, a naplacuju duplo u odnosu na ono sto se prodaje na zapadu.

cickavi01

pre 9 godina

Tako je to u Srbiji.....skart a prodaju kao original.
Imam srece pa zivim u Svedskoj....kupio patike adidas pre 3 godine...svaki dan treniram u njima u teretani+trcanje, prao sam ih u ves masini bar 8 puta i dalje im nista ne fali.
Pre neki dan gledao zvucnike Logitec z906 u Svedskoj 32 300 din(2490 sek) u Srbiji Cena: 57.499 rsd.
Nije me mrzelo da ih pitam kako je to moguce a odgovor je bio ovakav:
LogitechSHOP Srbija Razlika je u carinama i kolicinama koje uvoznici povlace. Nase cene su nametnute od strane Logitech-ove kancelarije za SE Evropu.
Pa vi sad procenite sami!!!!

Kupac

pre 9 godina

@Zeleni

Boreli cipele, godina 4-ta, 9 meseci godišnje na meni, 5.200 dinara. Uzet još jedan par, za svaki sličaj. Kad nađem udobnu i trajnu cipelu, ne izuvam.

na niskoj grani

pre 9 godina

Poslednji put sam kupio cipele u prodavnici pre nekoliko godina. Bio je kraj leta - pocetak jeseni tako da sam ih nosio vrlo malo. U prolece ih uzmem i imam sta da vidim, djonovi pukli na obe cipele ! Inace radi se o obuci kupljenoj u prodavnici Bata ( ne znam koji je brend, ali navodno dobar, sa tradicijom ). Koza u super stanju, bilo mi zao, pa ih odnesem kod obucara, evo dela posta koji sam napiso na jednom potrosackom forumu :
"Pročitao sam temu i nažalost otišao kod majstora u Cetinjskoj da mi promeni đonove na cipelama.
Prvi put je išla moja supruga pošto ja radim, majstor joj je rekao da se guma koju on stavi može samo izlizati, ali ne i odlepiti.
Uzela je cipele, platila 2200 din. i posle 9 (devet) dana nošenja guma se odlepila.
Odneo sam, on ih je ponovo zalepio i rekao da ne može bolje, kad mi se odlepi da opet dođem."
Radi se o obucaru pri dnu Cetinjske, necu da ga imenujem, ali ga zaobilazite, tip narezuje i kljuceve, a bavi se i tasnerskim zanatom.
Elem, cipele sam platio oko 5000 + 2000 din. nisam u njima sastavio ni mesec dana, i sa originalnim i sa promenjenim djonovima.
Od tada kupujem na aukcijskim sajtovima, ima nove obuce, koja je ljudima mala ili velika, pa i ako se zeznem, nije vise od 2000 din. s tim da sam do sada uvek dobro prolazio, kupujem kod trgovaca koji imaju veliki broj pozitivnih ocena.
Ako mi nesto ne odgovara mogu da prodam. Nikad nisam mislio da cu to raditi, ali ... na niske grane smo kolektivno spali.

Zoran M.

pre 9 godina

Ja kupio torbu u Intersportu koja je imala užasno jak miris plastike pa sam je potpio u hladnu vodu i prašak za veš da se bar malo izvuče taj miris, međutim kad sam je izvadio u vodi ostala sva slova. Drugi dan od kupovine otisao u Intersport da je reklamiram i šefica Intersporta u Merkatoru me pita a zašto ste je prali? Poslala (iako verujem d aje nisu ni slali nego je stajala kod njih a neko im dao formulare vec unapred overene) žena torbu u zavod za ispitivanje tekstila i već i sami znate odgovor: Zbog neadekvatnog održavanja ja sam krivac. Drugi odgovor nisam ni očekivao.

Im

pre 9 godina

Imam jako lose iskustvo sa Beko uredjajima i njohovim glavnim servisom. Kad im se obratis na njihov tel mozes da razgovaras svega 3 min a za to vreme ne mozes ni da im kazes sta je problem... Nakon 3 min operater ti kaze dovidjenja, i ako nisi ni kazao u cemu je problem.

Silver Surfer

pre 9 godina

@ Zeleni

Preporuci nekog domaceg proizvodjaca patika.
Inace, ubedjen sam da nasi trgovci uvoze za smesne pare obucu sa greskom (jedva primetnom) i da to prodaju po punoj ceni. Recimo, u Timberlandu sam probao neke cipele cija je puna cena bila 16000 RSD a na snizenju oko 10000. Problem je bio sto je svaka desna cipela imala neki zarez na ulosku koji je stvarao vrlo neprijatan osecaj prilikom ona dva tri koraka koje napravite kad probate obucu. Ne verujem da su u Timberland-u namerno tako pravili obucu. Ali, ovde sve moze da se prodaje.
Kada je obuca u pitanju u obzir mora da se uzme i da vrlo cesto mnogi modeli stoje u magacinima ko zna koliko dugo. A obuca je napravljena da se nosi a ne da stoji u kutiji. Medjutim, "starost" robe niko ne proverava kao sto ne postoji porez koji bi terao prodavce na snizenja i cene kao na zapadu o kojima samo jos uvek slusamo. Samo u Beogradu u nekadasnjoj Tomi Hilfiger radnji na Terazijama (sada, zatvorena) mogao je da se prodaje model farmerki iz 2003. kao potpuno nova jesenja kolekcija za 2011. ili 2012, ne secam se tacno.
Kod nas krajnji korisnik usluge je onaj na kome se lome kola. Privatni izvrsioci uteruju dugove gradjanima a ako drzava duguje gradjanima oni to ne mogu da naplate. Iako je ukinuta, tv pretplata se jos uvek placa. Dokle god se gradjanin tretira kao talac drzave ni ostali, ukljucujuci i trgovce, nece imati bolji odnos prema njemu.

Zarko

pre 9 godina

Kupim Reebok patike posto ih nosim svaki dan,jer cipele retko....uvek nesto bude sa njima,pukne koza,skine se boja...ulozim reklamaciju,vrate mi pare i kupim opet Reebok. Pa,ok. Ako im se isplati da proizvode krs,meni jos bolje. Cesto menjam tako modele,istina malo mi ide......sto moram da vracam ali necu da dopustim da mi neko uzme novac za nesto sto nije kvalitetno. Patike K SWISS su jako dobrog kvaliteta ali ih u Srbiji bednoj nema.