Subota, 02.08.2014.

09:58

"Koka kola" hoće da vam uđe u glavu

"Koka kola" planira da uđe svojim potrošačima u kuće, prati njihove navike, a zatim im na tržištu ponudi sve ono što žele (ili misle da žele).

Izvor: B92

"Koka kola" hoæe da vam uðe u glavu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Sinisa

pre 9 godina

Koka kola, a narocito ona zero, je jedan od glavnih uzroka pojave gojaznosti kod dece. Ne sadrzi secer, ali zato je prepuna aspartana koji je gori od najgoreg secera i jedan od uzrocnika kancera debelog creva i zeludca. Daleko joj lepa kuca!

Mikeli

pre 9 godina

Ja sam maltene svakodnevno pio kocu, obozavao sam je..dok nisam primetio da mi stomak izgleda kao da sam u 6. mesecu trudnoce. Korigovao sam ishranu, izbacio koka kolu i stomaka skoro da nema. Mnogo secera,mnogo losih ugljenih hidrata.A volim je popiti prokleta da je.

No drugs, no alcohol, no cigarettes!!!

pre 9 godina

Upravo mi na stolu stoji francuska cherry cola pet flasa od 2l.. Za pola sata je nece vise biti...

stomatolog

pre 9 godina

@Saul Goodman30min

Prvih 10 godina karijere sam se naradio sa narkomanima u državnoj službi koji su pored lošeg stanja u ustima imali (skoro svi) i hepatit C i ovakvo brzo propadanje zuba nisam video ni kod jednog kao kod momka koji je bio Cola zavisnik.
Inače glavni razlog zašto zubi ovako propadaju kod Cola i drugih gaziranih napitaka je ortofosforna kiselina koju koriste za zakiseljavanje ovih proizvoda a šećer potpomaže tom procesu ali je u principu sekundaran. Zato okrenite deklaraciju i ako sitnim slovima negde piše ortofosforna kiselina vratite flašu na policu. Na žalost kako stvari stoje vratićete najveći broj jer ove kiseline ima u 90% gaziranih napitaka.

s.

pre 9 godina

(dr Manhattan, 2. avgust 2014 14:43)

Daleko je od najzdravijeg ali je najbolje osvezenje po vrucinama, 24h u frizideru + 3-4 kocke leda kada se servira + kriska limuna.

Saul Goodman30min

pre 9 godina

@stomatolog
Heroinski zavisnici se ubise da idu kod zubara. Njima je svaki dinar bitan za novu dozu, a da ne govorim o zapostavljanju licne higijene. Narkomanu nece pasti na pamet da popravlja zube, a ti u tvojoj ordinaciji si se nagledao istih. Daj ne izmisljaj... Fakultetski obrazovan covek kaze "nespasljivi".... Svaka cast.

gradinar

pre 9 godina

Poznajem zavisnike koji ne mogu bez koka kole. Gotovo svi su i pusaci (!?), i nema sanse da ostave ni duvan ni kolu.
Srecan sam sto nisam zavisnik. I ne volim je, ali tokom vrelih dana popijem je kad sam u gostima, a nema nista drugo, moze uz nesto slatko... Al' onu reklamu gde piju koka kolu uz rostilj... - meni to ama bas nikako ne ide jedno uz drugo!
Kasno uvece je nikako ne treba piti... meni je muka u stomaku sutradan ujutro.

stomatolog

pre 9 godina

Prekjuče mi je bio pacijent u stolici, momak 26 godina koji je bio navučen na Colu. Po njegovim rečima pio je od 1-1.5 l Cole dnevno. Rezultat: moram da mu izvadim 8 zuba koji su apsolutno nespasljivi još 5 moram da mu spasim da ne bi morao da ugradjuje implante. Obožavanje Cole će ga koštati između 2000 i 2500 eura. Tu ne računam novac koji je već potrošio na druge doktore pošto je imao početni stadijum ciroze jetre i problema sa bubrezima. U dosadasnjoj praksi sam svašta video ali ovako brzo propadanje organizma i zuba nisam video ni kod heroinskih zavisnika.

banacanin

pre 9 godina

popijem od soka ponekad koktu nekako mi najvise prija od gustih djus ponekad ruski kvas al najvise volem pivo iz staklene flase 0,5l tzv-zidarsko.kad popijem casu soka odma moram i casu vode a iza piva ne :)

Hmhm

pre 9 godina

purgerman, 2. avgust 2014 15:45
Sinalko, nemački brend iz 1902. Proizvodnja mu je zabranjena posle Drugog svetskog rata, dok Koka kola ne zauzme pozicije na tržištu Evrope

purgerman

pre 9 godina

Max Schmeling kao prvi Europejac i boxac teske kategorije bio je nevjerojatno popularan u Njemackoj u doba Hitlera, a da je uzvratni mec u Americi izgubio Hitler ga je za kaznu unovacio u paobrance,vjerujuci da ce tamo poginuti, ali nije mu se ispunila zelja,Smeling je prezivio II.WW i
ponovo otisao u Ameriku kao tjesni prijatelj Djoe Lewisa. Smelinga sam licno poznavao i nekoliko puta dao mi interwju ,pogptovo sto se tice reklamiranja KOKE na trzistima Njemacke i Europe, so je bilo za mene osobito vazno jer sam bio zaduzen za promociju i prodaju,kao ekonomist.
Vazno je istaci da KOKA je hladni napitak-limunada koja se servira na
+ 4 stepeni a nikada kao takova i hladna ne dodje do stomaka ( zeluca) ,vec uvijek god svakog gutljaja dolazi kao pjena ,tako da nikada nece doci kao hladna tekucina.Vazan sastojak je "dubinska voda" koja se crpi na dubini od
preko 150 m, apsolutno ista sto se jos i kontrolira.U tu vodu pod tlakom
utiskava se CO 2 i odgovarajuci zasticeni sirup po receptu ,koji se takodjer pravi prema odredjenom receptu u odredjenim zasticenim fabrikama.
Kada su prve flasche KOKE dosle na trziste bivse SFRJ ,za vrijeme dopusta uzeo sam nekoliko flasa i njih su analizirali u Njemackoj u laboratoriju , nije bilo nikakovog odstupanja u kvaliteti i okusu. Ima nekih anomalija u Aziji sto ovisi o njihovoj kvaliteti vode.Kod Coca Cole GmbH bio sam zaposlen 26 god. a onda sam sam otvorio vlastitu firmu u bankarskom sustavu ,ali sam mnogo naucio o markentingu !

purgerman

pre 9 godina

Kad sam dosao u Njemacku kao mladi ekonomista,nakon nekoliko radnih mjesta i nakon nekoliko pokusaja dobio sam polozaj reprezentanta u jednoj punionici Coca Cole.Iako je poznati njemacki boksac Max Schmeling donio prve flase Coca Cole iz Amerike u Europu a postao je i nacionalni heroj i od zaradjenog novca za prvaka svijeta,pobijedio je legendarnog Djoe Lewisa, osnovao u Berlinu prvu punionicu Coca Cole u Njemackoj.Mnogima nije poznato da je limunada Coca Cola djelo jednog apotekara iz Atlante u SAD.Taj apothekar prodavao je svou Coca Colu pomjeseno sa alkoholom,ponajvise sa wiskijem do onoga casa kada je u Americi dosao zakon o zabrani tocenja i prodaju alkohola ( Prohibischen zakon) ,od tada se je Coka Cola prodavala bez alkohola,kasnije je taj zakun ukinut.Recept spomenutog apotekara bio je patentiran i od tada drzi se u strogoj tajnosti.Samo dvojica od vrha koncerna znaju tocan recept za Coca Colu i postoji odredba jos danas u Koncernu da tih dvoje osoba ne smiju NIKADA zajedno izici iz zgrade Koncerna ili otputovat na sluzbeni put vozom ili avionom ,vec samo pojedinacno.Originalni recept je tajni vec preko 120 godina.Konkurencija postoji kao i hemijske analize kao i kopije COCA COLE ali niti jedna kopija ne odgovara originalu.U Njemackoj ima oko 500 Cola napitaka a najslicniji je Pepsi Cola. Karakteristika Coca Cole danas je zazivaju najcesce KOKA da mjenjsa svoj ukus ovisno o stupnju hladjenja KOKE ,posluzuje se na temperaturi od + 4 stepeni u flasama od 0,2 l .

singer

pre 9 godina

ha-ha, kada vidim ove pravedne jurisnike na koka-kolu, u Srbiji gde se prodaje bolestan med i otrovno mleko... gde je skoro sve sklj klasa, gde mesarska industrija uvozi odbaceno meso sa zapada... gde seljaci bacaju otrov u zemlju odoka...gde se pije otrovna voda iz azbestnih cevi... gde su inspektori potkupljeni mobilnim telefonima da ne kontrolisu ni restorane, ni zubne ambulante, gde trecina glavnog grada nema kanalizaciju a divlje deponije nicu na svakom koraku, gde su javni toaleti horor a djubre se baca kroz prozor.
.. jurisati gnevno na koka-kolu, koju inace ni ja ni moja deca ne pijemo, je tipicno srpski, neizmerno licemerno i izvinite na izrazu bljutavo.

Skeptik

pre 9 godina

Odmah cu da im porucim da se ne muce,NE ZELIM koka kolu.Trpaju secer da bi pokrili so kojom te teraju da budes zedan i kad je popijes a ovamo reklamiraju kao osvezavajuce bla,bla...

dr Manhattan

pre 9 godina

Iako nisam neki ljubitelj, popijem ponekad. Ali reći da je najezdravije piće može da kaže samo neko ko nikada nije probao neki od drugih bućkuriša koji se prodaju kod nas. Kad smo već kod otrova, kada bi neko pokušao da naše suhomesnate proizvode unese u neku sredjenu zamlju odmah bi ga uhapsili I zatvorili kao trovača alkaide :-)

bane065

pre 9 godina

Jel bi ste pojeli 20 kesica secera odjednom? Zasto ih onda popijete u samo jednoj casi?
Koka Kola je to!
(Werp690, 02. avgust 2014 12:20)


a jesi mozda uporedio šećer next soka sa koka-kolom?

definitivno voda i samo voda za piće

Najviše volim vodu.

pre 9 godina

Leti popijem MOŽDA po neku čašu Fante, pomorandža ili šokata (volim pomorandžu i zovu).
Probaću verovatno "Cherry Fantu".

maxy

pre 9 godina

Da li postoji nezdravije piće na ovoj planeti?
(Vodim računa, 2. avgust 2014 10:27)

Postoji i to su kopije koje se proizvode kod nas po kojekakvim podrumima i poljskim toaletima. Ne shvatite me pogrešno, koka kola je nezdrava koliko i sva ostala gazirana pića za gomilom šećera i energetski napitci.

Lalatovic

pre 9 godina

Mozda bi nasa vlast mogla da razmisli da se na flase koka kole lepe upozorenja kao sto se to obavezno lepi na duvan. Da se lepi posebna nalepnica koja upozorava na stetnost po zdravlje konzumiranja i koje bolesti ova napast izaziva.

zoran

pre 9 godina

Eh, kada bi nasa vlada i anse firme imale ovakav menadzment i ovako pametne ljude u svojim timovima, gde bi nam bio kraj. No, kod nas Megatrend shtancuje "struchnjake" pa ne znamo ni prase da prodamo.

NikolaC

pre 9 godina

Od kad sam čuo pre neku godinu da je bolje pivo nego gazirani sok. Od tog dana gazirano kupim samo za goste koji žele ili ako odem negde, a nema pivo.
Od tog dana sam zdraviji i nemam nekih problema sa kilograma.
Neka prave šta hoće, kod mene više ne prolaze.
Jadna mala deca koja piju takve sokove.

За Боље Нисмо

pre 9 godina

Ево вам џабе инфо:
Попијем не више од 3 литра месечно. Никад не пијем из пластичне амбалаже. Увек пијем само обичну Кока-Колу. Волим је хладну, са ледом. Никад не пијем пре подне, јако ретко после 21ч. Не мешам је са другим напицима. Нервира ме што укус није увек исти, а не знам зашто. Лименке би морале бити јефтиније. Искористите свој утицај да покренете културу рециклаже алуминијума.

NikolaC

pre 9 godina

Od kad sam čuo pre neku godinu da je bolje pivo nego gazirani sok. Od tog dana gazirano kupim samo za goste koji žele ili ako odem negde, a nema pivo.
Od tog dana sam zdraviji i nemam nekih problema sa kilograma.
Neka prave šta hoće, kod mene više ne prolaze.
Jadna mala deca koja piju takve sokove.

singer

pre 9 godina

ha-ha, kada vidim ove pravedne jurisnike na koka-kolu, u Srbiji gde se prodaje bolestan med i otrovno mleko... gde je skoro sve sklj klasa, gde mesarska industrija uvozi odbaceno meso sa zapada... gde seljaci bacaju otrov u zemlju odoka...gde se pije otrovna voda iz azbestnih cevi... gde su inspektori potkupljeni mobilnim telefonima da ne kontrolisu ni restorane, ni zubne ambulante, gde trecina glavnog grada nema kanalizaciju a divlje deponije nicu na svakom koraku, gde su javni toaleti horor a djubre se baca kroz prozor.
.. jurisati gnevno na koka-kolu, koju inace ni ja ni moja deca ne pijemo, je tipicno srpski, neizmerno licemerno i izvinite na izrazu bljutavo.

За Боље Нисмо

pre 9 godina

Ево вам џабе инфо:
Попијем не више од 3 литра месечно. Никад не пијем из пластичне амбалаже. Увек пијем само обичну Кока-Колу. Волим је хладну, са ледом. Никад не пијем пре подне, јако ретко после 21ч. Не мешам је са другим напицима. Нервира ме што укус није увек исти, а не знам зашто. Лименке би морале бити јефтиније. Искористите свој утицај да покренете културу рециклаже алуминијума.

bane065

pre 9 godina

Jel bi ste pojeli 20 kesica secera odjednom? Zasto ih onda popijete u samo jednoj casi?
Koka Kola je to!
(Werp690, 02. avgust 2014 12:20)


a jesi mozda uporedio šećer next soka sa koka-kolom?

definitivno voda i samo voda za piće

Lalatovic

pre 9 godina

Mozda bi nasa vlast mogla da razmisli da se na flase koka kole lepe upozorenja kao sto se to obavezno lepi na duvan. Da se lepi posebna nalepnica koja upozorava na stetnost po zdravlje konzumiranja i koje bolesti ova napast izaziva.

dr Manhattan

pre 9 godina

Iako nisam neki ljubitelj, popijem ponekad. Ali reći da je najezdravije piće može da kaže samo neko ko nikada nije probao neki od drugih bućkuriša koji se prodaju kod nas. Kad smo već kod otrova, kada bi neko pokušao da naše suhomesnate proizvode unese u neku sredjenu zamlju odmah bi ga uhapsili I zatvorili kao trovača alkaide :-)

zoran

pre 9 godina

Eh, kada bi nasa vlada i anse firme imale ovakav menadzment i ovako pametne ljude u svojim timovima, gde bi nam bio kraj. No, kod nas Megatrend shtancuje "struchnjake" pa ne znamo ni prase da prodamo.

maxy

pre 9 godina

Da li postoji nezdravije piće na ovoj planeti?
(Vodim računa, 2. avgust 2014 10:27)

Postoji i to su kopije koje se proizvode kod nas po kojekakvim podrumima i poljskim toaletima. Ne shvatite me pogrešno, koka kola je nezdrava koliko i sva ostala gazirana pića za gomilom šećera i energetski napitci.

stomatolog

pre 9 godina

Prekjuče mi je bio pacijent u stolici, momak 26 godina koji je bio navučen na Colu. Po njegovim rečima pio je od 1-1.5 l Cole dnevno. Rezultat: moram da mu izvadim 8 zuba koji su apsolutno nespasljivi još 5 moram da mu spasim da ne bi morao da ugradjuje implante. Obožavanje Cole će ga koštati između 2000 i 2500 eura. Tu ne računam novac koji je već potrošio na druge doktore pošto je imao početni stadijum ciroze jetre i problema sa bubrezima. U dosadasnjoj praksi sam svašta video ali ovako brzo propadanje organizma i zuba nisam video ni kod heroinskih zavisnika.

banacanin

pre 9 godina

popijem od soka ponekad koktu nekako mi najvise prija od gustih djus ponekad ruski kvas al najvise volem pivo iz staklene flase 0,5l tzv-zidarsko.kad popijem casu soka odma moram i casu vode a iza piva ne :)

Skeptik

pre 9 godina

Odmah cu da im porucim da se ne muce,NE ZELIM koka kolu.Trpaju secer da bi pokrili so kojom te teraju da budes zedan i kad je popijes a ovamo reklamiraju kao osvezavajuce bla,bla...

Hmhm

pre 9 godina

purgerman, 2. avgust 2014 15:45
Sinalko, nemački brend iz 1902. Proizvodnja mu je zabranjena posle Drugog svetskog rata, dok Koka kola ne zauzme pozicije na tržištu Evrope

Najviše volim vodu.

pre 9 godina

Leti popijem MOŽDA po neku čašu Fante, pomorandža ili šokata (volim pomorandžu i zovu).
Probaću verovatno "Cherry Fantu".

purgerman

pre 9 godina

Max Schmeling kao prvi Europejac i boxac teske kategorije bio je nevjerojatno popularan u Njemackoj u doba Hitlera, a da je uzvratni mec u Americi izgubio Hitler ga je za kaznu unovacio u paobrance,vjerujuci da ce tamo poginuti, ali nije mu se ispunila zelja,Smeling je prezivio II.WW i
ponovo otisao u Ameriku kao tjesni prijatelj Djoe Lewisa. Smelinga sam licno poznavao i nekoliko puta dao mi interwju ,pogptovo sto se tice reklamiranja KOKE na trzistima Njemacke i Europe, so je bilo za mene osobito vazno jer sam bio zaduzen za promociju i prodaju,kao ekonomist.
Vazno je istaci da KOKA je hladni napitak-limunada koja se servira na
+ 4 stepeni a nikada kao takova i hladna ne dodje do stomaka ( zeluca) ,vec uvijek god svakog gutljaja dolazi kao pjena ,tako da nikada nece doci kao hladna tekucina.Vazan sastojak je "dubinska voda" koja se crpi na dubini od
preko 150 m, apsolutno ista sto se jos i kontrolira.U tu vodu pod tlakom
utiskava se CO 2 i odgovarajuci zasticeni sirup po receptu ,koji se takodjer pravi prema odredjenom receptu u odredjenim zasticenim fabrikama.
Kada su prve flasche KOKE dosle na trziste bivse SFRJ ,za vrijeme dopusta uzeo sam nekoliko flasa i njih su analizirali u Njemackoj u laboratoriju , nije bilo nikakovog odstupanja u kvaliteti i okusu. Ima nekih anomalija u Aziji sto ovisi o njihovoj kvaliteti vode.Kod Coca Cole GmbH bio sam zaposlen 26 god. a onda sam sam otvorio vlastitu firmu u bankarskom sustavu ,ali sam mnogo naucio o markentingu !

purgerman

pre 9 godina

Kad sam dosao u Njemacku kao mladi ekonomista,nakon nekoliko radnih mjesta i nakon nekoliko pokusaja dobio sam polozaj reprezentanta u jednoj punionici Coca Cole.Iako je poznati njemacki boksac Max Schmeling donio prve flase Coca Cole iz Amerike u Europu a postao je i nacionalni heroj i od zaradjenog novca za prvaka svijeta,pobijedio je legendarnog Djoe Lewisa, osnovao u Berlinu prvu punionicu Coca Cole u Njemackoj.Mnogima nije poznato da je limunada Coca Cola djelo jednog apotekara iz Atlante u SAD.Taj apothekar prodavao je svou Coca Colu pomjeseno sa alkoholom,ponajvise sa wiskijem do onoga casa kada je u Americi dosao zakon o zabrani tocenja i prodaju alkohola ( Prohibischen zakon) ,od tada se je Coka Cola prodavala bez alkohola,kasnije je taj zakun ukinut.Recept spomenutog apotekara bio je patentiran i od tada drzi se u strogoj tajnosti.Samo dvojica od vrha koncerna znaju tocan recept za Coca Colu i postoji odredba jos danas u Koncernu da tih dvoje osoba ne smiju NIKADA zajedno izici iz zgrade Koncerna ili otputovat na sluzbeni put vozom ili avionom ,vec samo pojedinacno.Originalni recept je tajni vec preko 120 godina.Konkurencija postoji kao i hemijske analize kao i kopije COCA COLE ali niti jedna kopija ne odgovara originalu.U Njemackoj ima oko 500 Cola napitaka a najslicniji je Pepsi Cola. Karakteristika Coca Cole danas je zazivaju najcesce KOKA da mjenjsa svoj ukus ovisno o stupnju hladjenja KOKE ,posluzuje se na temperaturi od + 4 stepeni u flasama od 0,2 l .

Saul Goodman30min

pre 9 godina

@stomatolog
Heroinski zavisnici se ubise da idu kod zubara. Njima je svaki dinar bitan za novu dozu, a da ne govorim o zapostavljanju licne higijene. Narkomanu nece pasti na pamet da popravlja zube, a ti u tvojoj ordinaciji si se nagledao istih. Daj ne izmisljaj... Fakultetski obrazovan covek kaze "nespasljivi".... Svaka cast.

s.

pre 9 godina

(dr Manhattan, 2. avgust 2014 14:43)

Daleko je od najzdravijeg ali je najbolje osvezenje po vrucinama, 24h u frizideru + 3-4 kocke leda kada se servira + kriska limuna.

gradinar

pre 9 godina

Poznajem zavisnike koji ne mogu bez koka kole. Gotovo svi su i pusaci (!?), i nema sanse da ostave ni duvan ni kolu.
Srecan sam sto nisam zavisnik. I ne volim je, ali tokom vrelih dana popijem je kad sam u gostima, a nema nista drugo, moze uz nesto slatko... Al' onu reklamu gde piju koka kolu uz rostilj... - meni to ama bas nikako ne ide jedno uz drugo!
Kasno uvece je nikako ne treba piti... meni je muka u stomaku sutradan ujutro.

Mikeli

pre 9 godina

Ja sam maltene svakodnevno pio kocu, obozavao sam je..dok nisam primetio da mi stomak izgleda kao da sam u 6. mesecu trudnoce. Korigovao sam ishranu, izbacio koka kolu i stomaka skoro da nema. Mnogo secera,mnogo losih ugljenih hidrata.A volim je popiti prokleta da je.

stomatolog

pre 9 godina

@Saul Goodman30min

Prvih 10 godina karijere sam se naradio sa narkomanima u državnoj službi koji su pored lošeg stanja u ustima imali (skoro svi) i hepatit C i ovakvo brzo propadanje zuba nisam video ni kod jednog kao kod momka koji je bio Cola zavisnik.
Inače glavni razlog zašto zubi ovako propadaju kod Cola i drugih gaziranih napitaka je ortofosforna kiselina koju koriste za zakiseljavanje ovih proizvoda a šećer potpomaže tom procesu ali je u principu sekundaran. Zato okrenite deklaraciju i ako sitnim slovima negde piše ortofosforna kiselina vratite flašu na policu. Na žalost kako stvari stoje vratićete najveći broj jer ove kiseline ima u 90% gaziranih napitaka.

Sinisa

pre 9 godina

Koka kola, a narocito ona zero, je jedan od glavnih uzroka pojave gojaznosti kod dece. Ne sadrzi secer, ali zato je prepuna aspartana koji je gori od najgoreg secera i jedan od uzrocnika kancera debelog creva i zeludca. Daleko joj lepa kuca!

No drugs, no alcohol, no cigarettes!!!

pre 9 godina

Upravo mi na stolu stoji francuska cherry cola pet flasa od 2l.. Za pola sata je nece vise biti...

За Боље Нисмо

pre 9 godina

Ево вам џабе инфо:
Попијем не више од 3 литра месечно. Никад не пијем из пластичне амбалаже. Увек пијем само обичну Кока-Колу. Волим је хладну, са ледом. Никад не пијем пре подне, јако ретко после 21ч. Не мешам је са другим напицима. Нервира ме што укус није увек исти, а не знам зашто. Лименке би морале бити јефтиније. Искористите свој утицај да покренете културу рециклаже алуминијума.

stomatolog

pre 9 godina

Prekjuče mi je bio pacijent u stolici, momak 26 godina koji je bio navučen na Colu. Po njegovim rečima pio je od 1-1.5 l Cole dnevno. Rezultat: moram da mu izvadim 8 zuba koji su apsolutno nespasljivi još 5 moram da mu spasim da ne bi morao da ugradjuje implante. Obožavanje Cole će ga koštati između 2000 i 2500 eura. Tu ne računam novac koji je već potrošio na druge doktore pošto je imao početni stadijum ciroze jetre i problema sa bubrezima. U dosadasnjoj praksi sam svašta video ali ovako brzo propadanje organizma i zuba nisam video ni kod heroinskih zavisnika.

purgerman

pre 9 godina

Kad sam dosao u Njemacku kao mladi ekonomista,nakon nekoliko radnih mjesta i nakon nekoliko pokusaja dobio sam polozaj reprezentanta u jednoj punionici Coca Cole.Iako je poznati njemacki boksac Max Schmeling donio prve flase Coca Cole iz Amerike u Europu a postao je i nacionalni heroj i od zaradjenog novca za prvaka svijeta,pobijedio je legendarnog Djoe Lewisa, osnovao u Berlinu prvu punionicu Coca Cole u Njemackoj.Mnogima nije poznato da je limunada Coca Cola djelo jednog apotekara iz Atlante u SAD.Taj apothekar prodavao je svou Coca Colu pomjeseno sa alkoholom,ponajvise sa wiskijem do onoga casa kada je u Americi dosao zakon o zabrani tocenja i prodaju alkohola ( Prohibischen zakon) ,od tada se je Coka Cola prodavala bez alkohola,kasnije je taj zakun ukinut.Recept spomenutog apotekara bio je patentiran i od tada drzi se u strogoj tajnosti.Samo dvojica od vrha koncerna znaju tocan recept za Coca Colu i postoji odredba jos danas u Koncernu da tih dvoje osoba ne smiju NIKADA zajedno izici iz zgrade Koncerna ili otputovat na sluzbeni put vozom ili avionom ,vec samo pojedinacno.Originalni recept je tajni vec preko 120 godina.Konkurencija postoji kao i hemijske analize kao i kopije COCA COLE ali niti jedna kopija ne odgovara originalu.U Njemackoj ima oko 500 Cola napitaka a najslicniji je Pepsi Cola. Karakteristika Coca Cole danas je zazivaju najcesce KOKA da mjenjsa svoj ukus ovisno o stupnju hladjenja KOKE ,posluzuje se na temperaturi od + 4 stepeni u flasama od 0,2 l .

Skeptik

pre 9 godina

Odmah cu da im porucim da se ne muce,NE ZELIM koka kolu.Trpaju secer da bi pokrili so kojom te teraju da budes zedan i kad je popijes a ovamo reklamiraju kao osvezavajuce bla,bla...

purgerman

pre 9 godina

Max Schmeling kao prvi Europejac i boxac teske kategorije bio je nevjerojatno popularan u Njemackoj u doba Hitlera, a da je uzvratni mec u Americi izgubio Hitler ga je za kaznu unovacio u paobrance,vjerujuci da ce tamo poginuti, ali nije mu se ispunila zelja,Smeling je prezivio II.WW i
ponovo otisao u Ameriku kao tjesni prijatelj Djoe Lewisa. Smelinga sam licno poznavao i nekoliko puta dao mi interwju ,pogptovo sto se tice reklamiranja KOKE na trzistima Njemacke i Europe, so je bilo za mene osobito vazno jer sam bio zaduzen za promociju i prodaju,kao ekonomist.
Vazno je istaci da KOKA je hladni napitak-limunada koja se servira na
+ 4 stepeni a nikada kao takova i hladna ne dodje do stomaka ( zeluca) ,vec uvijek god svakog gutljaja dolazi kao pjena ,tako da nikada nece doci kao hladna tekucina.Vazan sastojak je "dubinska voda" koja se crpi na dubini od
preko 150 m, apsolutno ista sto se jos i kontrolira.U tu vodu pod tlakom
utiskava se CO 2 i odgovarajuci zasticeni sirup po receptu ,koji se takodjer pravi prema odredjenom receptu u odredjenim zasticenim fabrikama.
Kada su prve flasche KOKE dosle na trziste bivse SFRJ ,za vrijeme dopusta uzeo sam nekoliko flasa i njih su analizirali u Njemackoj u laboratoriju , nije bilo nikakovog odstupanja u kvaliteti i okusu. Ima nekih anomalija u Aziji sto ovisi o njihovoj kvaliteti vode.Kod Coca Cole GmbH bio sam zaposlen 26 god. a onda sam sam otvorio vlastitu firmu u bankarskom sustavu ,ali sam mnogo naucio o markentingu !

NikolaC

pre 9 godina

Od kad sam čuo pre neku godinu da je bolje pivo nego gazirani sok. Od tog dana gazirano kupim samo za goste koji žele ili ako odem negde, a nema pivo.
Od tog dana sam zdraviji i nemam nekih problema sa kilograma.
Neka prave šta hoće, kod mene više ne prolaze.
Jadna mala deca koja piju takve sokove.

Lalatovic

pre 9 godina

Mozda bi nasa vlast mogla da razmisli da se na flase koka kole lepe upozorenja kao sto se to obavezno lepi na duvan. Da se lepi posebna nalepnica koja upozorava na stetnost po zdravlje konzumiranja i koje bolesti ova napast izaziva.

singer

pre 9 godina

ha-ha, kada vidim ove pravedne jurisnike na koka-kolu, u Srbiji gde se prodaje bolestan med i otrovno mleko... gde je skoro sve sklj klasa, gde mesarska industrija uvozi odbaceno meso sa zapada... gde seljaci bacaju otrov u zemlju odoka...gde se pije otrovna voda iz azbestnih cevi... gde su inspektori potkupljeni mobilnim telefonima da ne kontrolisu ni restorane, ni zubne ambulante, gde trecina glavnog grada nema kanalizaciju a divlje deponije nicu na svakom koraku, gde su javni toaleti horor a djubre se baca kroz prozor.
.. jurisati gnevno na koka-kolu, koju inace ni ja ni moja deca ne pijemo, je tipicno srpski, neizmerno licemerno i izvinite na izrazu bljutavo.

gradinar

pre 9 godina

Poznajem zavisnike koji ne mogu bez koka kole. Gotovo svi su i pusaci (!?), i nema sanse da ostave ni duvan ni kolu.
Srecan sam sto nisam zavisnik. I ne volim je, ali tokom vrelih dana popijem je kad sam u gostima, a nema nista drugo, moze uz nesto slatko... Al' onu reklamu gde piju koka kolu uz rostilj... - meni to ama bas nikako ne ide jedno uz drugo!
Kasno uvece je nikako ne treba piti... meni je muka u stomaku sutradan ujutro.

zoran

pre 9 godina

Eh, kada bi nasa vlada i anse firme imale ovakav menadzment i ovako pametne ljude u svojim timovima, gde bi nam bio kraj. No, kod nas Megatrend shtancuje "struchnjake" pa ne znamo ni prase da prodamo.

s.

pre 9 godina

(dr Manhattan, 2. avgust 2014 14:43)

Daleko je od najzdravijeg ali je najbolje osvezenje po vrucinama, 24h u frizideru + 3-4 kocke leda kada se servira + kriska limuna.

bane065

pre 9 godina

Jel bi ste pojeli 20 kesica secera odjednom? Zasto ih onda popijete u samo jednoj casi?
Koka Kola je to!
(Werp690, 02. avgust 2014 12:20)


a jesi mozda uporedio šećer next soka sa koka-kolom?

definitivno voda i samo voda za piće

banacanin

pre 9 godina

popijem od soka ponekad koktu nekako mi najvise prija od gustih djus ponekad ruski kvas al najvise volem pivo iz staklene flase 0,5l tzv-zidarsko.kad popijem casu soka odma moram i casu vode a iza piva ne :)

dr Manhattan

pre 9 godina

Iako nisam neki ljubitelj, popijem ponekad. Ali reći da je najezdravije piće može da kaže samo neko ko nikada nije probao neki od drugih bućkuriša koji se prodaju kod nas. Kad smo već kod otrova, kada bi neko pokušao da naše suhomesnate proizvode unese u neku sredjenu zamlju odmah bi ga uhapsili I zatvorili kao trovača alkaide :-)

Hmhm

pre 9 godina

purgerman, 2. avgust 2014 15:45
Sinalko, nemački brend iz 1902. Proizvodnja mu je zabranjena posle Drugog svetskog rata, dok Koka kola ne zauzme pozicije na tržištu Evrope

Najviše volim vodu.

pre 9 godina

Leti popijem MOŽDA po neku čašu Fante, pomorandža ili šokata (volim pomorandžu i zovu).
Probaću verovatno "Cherry Fantu".

maxy

pre 9 godina

Da li postoji nezdravije piće na ovoj planeti?
(Vodim računa, 2. avgust 2014 10:27)

Postoji i to su kopije koje se proizvode kod nas po kojekakvim podrumima i poljskim toaletima. Ne shvatite me pogrešno, koka kola je nezdrava koliko i sva ostala gazirana pića za gomilom šećera i energetski napitci.

No drugs, no alcohol, no cigarettes!!!

pre 9 godina

Upravo mi na stolu stoji francuska cherry cola pet flasa od 2l.. Za pola sata je nece vise biti...

Saul Goodman30min

pre 9 godina

@stomatolog
Heroinski zavisnici se ubise da idu kod zubara. Njima je svaki dinar bitan za novu dozu, a da ne govorim o zapostavljanju licne higijene. Narkomanu nece pasti na pamet da popravlja zube, a ti u tvojoj ordinaciji si se nagledao istih. Daj ne izmisljaj... Fakultetski obrazovan covek kaze "nespasljivi".... Svaka cast.

stomatolog

pre 9 godina

@Saul Goodman30min

Prvih 10 godina karijere sam se naradio sa narkomanima u državnoj službi koji su pored lošeg stanja u ustima imali (skoro svi) i hepatit C i ovakvo brzo propadanje zuba nisam video ni kod jednog kao kod momka koji je bio Cola zavisnik.
Inače glavni razlog zašto zubi ovako propadaju kod Cola i drugih gaziranih napitaka je ortofosforna kiselina koju koriste za zakiseljavanje ovih proizvoda a šećer potpomaže tom procesu ali je u principu sekundaran. Zato okrenite deklaraciju i ako sitnim slovima negde piše ortofosforna kiselina vratite flašu na policu. Na žalost kako stvari stoje vratićete najveći broj jer ove kiseline ima u 90% gaziranih napitaka.

Sinisa

pre 9 godina

Koka kola, a narocito ona zero, je jedan od glavnih uzroka pojave gojaznosti kod dece. Ne sadrzi secer, ali zato je prepuna aspartana koji je gori od najgoreg secera i jedan od uzrocnika kancera debelog creva i zeludca. Daleko joj lepa kuca!

Mikeli

pre 9 godina

Ja sam maltene svakodnevno pio kocu, obozavao sam je..dok nisam primetio da mi stomak izgleda kao da sam u 6. mesecu trudnoce. Korigovao sam ishranu, izbacio koka kolu i stomaka skoro da nema. Mnogo secera,mnogo losih ugljenih hidrata.A volim je popiti prokleta da je.