Ponedeljak, 28.07.2014.

10:51

Dnevna karta za GSP od ponedeljka

Prodaja dnevne karte za gradski prevoz, koja važi 24 sata, počinje 4. avgusta, saznaju 24 sata.

Izvor: 24sata

Dnevna karta za GSP od ponedeljka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

aleksandar grozni

pre 9 godina

Pa cekaj bre,receli Vucic da ce tu tvorevinu od Djilasa lopova,da ukine kada dodje na vlast?Ili nas slaga ili nije jos na vlasti ko zna?.

igi

pre 9 godina

Ocekujem sledecu udarnu vest: Mesecne pretplatne karte vise nisu mesecne vec imaju 50 voznji na njima i obavezno validiranje, licemeri..... na taj nacin pokusace da izmuzu jos para od onog dela naroda sto im placa.

Treba bezati iz ove rupetine od drzave sto pre na vreme

pre 9 godina

A zasto to dosada nije uvedeno znajuci da je Beograd od svih glavnih gradova nije imao(citaj nije dozvoljavao) dnevnu kartu od svih 35 glavnih gradova Evrope?Zasto se toliko cekalo?

Ajmo sad svi na izbore.

Treba bezati iz ove rupetine od drzave sto pre na vreme

pre 9 godina

Na Malti gde je prosecna mesecna zarada 1500e, dnevna karta je 1.60e. a u Banana Drzavi gde je prosecna zarada 30 000din, 250dinara!
(Dex, 28. jul 2014 16:33)
-------
Da tako je da je plata 1500 evra a dnevna karta 1.6 evra na Malti,ali pa sa druge strane Malta nema Beograd na vodi a Beograd to ima.Slavimo mozak!Pardon Beograd!

Ljiljana

pre 9 godina

Radim u prosveti i mesec dana nemamo plaćen prevoz. Sramota me je da kažem ali švercujem se jer nemam novca da platim kartu. Stojim na vratima i gledam ulazi li kontrola. Idem i peške...Troje dece moram da prehranim i bolesnog muža. A kako se poniženo osećam dok se švercujem to je strašno. Volela bih da platim kartu sednem i budem mirna, ovako kao najveći kriiminalac se krijem i pokušavam da izbegnem kontrolore. Kako li je tek onim nesretnicima koji cele godine to rade... Jadnici smo mi teški.

Snezana

pre 9 godina

Bez potrebe opet dizete buku. Onome ko menja vise prevoza u toku dana lepo je prilagodjena cena karte. Onaj ko menja samo po jedan neka kupuje kao i do sada pojedinacnu kartu i eto resenja.

Stefan

pre 9 godina

(nex, 28. jul 2014 15:18)

Slazem se da javni prevoz treba da se placa, ali oruzana pljacka od javnog prevoza nikako. Kao prvo narod nema PARA. Ljudi ne rade, ili kad rade ne primaju platu, ili ako je primaju ne primaju je redovno, i cak i kada je primaju redovno, ona je od 300-500 evra, pa ti slobodno daj jos 3000 za javni prevoz koji je ispod evropskog nivoa, koji redovno kasni, gde se autobusi raspadaju, pa po ovom letnjem vremenu imaju tendenciju i da se zapale. Drugo, javni prevoz placamo svi, i oni koji se vozimo i koji se ne vozimo, jer vecina budzeta GSP-a dolazi iz budzeta grada Beograda. Zatim, odredjeni procenat od prodaje karata odlazi privatnoj firmi Bus Plus, zasta ne znam posto ne vrse kontrolu vozila, vec kontrolori koje zaposljava direkcija za javni prevoz(i koji su izuzetno bezobrazni i bahati i vrlo cesto se izivljavaju nad putnicima) a navodno odrzavanje sistema, ni to ne znam sta je u pitanju posto dobar deo validatora ne radi. Dakle, umesto da smanje cene karata, i da tako dobiju vise musterija(jer narod nije bagra, placali bi svi kartu da imaju pare za to), oni jos i planiraju da ukinu povlascene kategorije(valjda ocekivaju da studenti koji prezivljavaju na obrocima od 72din u studentskim menzama gladuju da plate par hiljada dinara markicu) i uvedu nove zone! Dakle, stop oruzanoj pljacki Beogradjana, smanjite cene karata i vratite GSP-u naplatu karata, ukinite prevoznike na nocnim linijama pa cemo vam dati pare...

Aleksandar

pre 9 godina

@(Marko, 28. jul 2014 13:22)

Ako putuješ do posla svaki dan i menjaš tri prevoza po pravcu to mu trenutno dođe šest karata dnevno odnosno 438 dinara. Za manje od osam dana takvog prevoza utrošiš vrednost jedne mesečne karte pa zašto bi uopšte uzimao obične karte umesto mesečne? Isto važi i sa ovim dnevnim kartama - posle 13 dana vožnje na dnevnu kartu potrošiš jednu mesečnu. Uzmi lepo mesečnu kartu i vozi se kao čovek (koliko god je to moguće u beogradskom javnom prevozu).

kum

pre 9 godina

Zašto se onda uopšte voziš tom firmom, kad si gadljiv na nju?? Idi lepo peške, biciklom... ili sedi kući. Čitajući komentare uviđam opštu tendenciju ka švercovanju (= krađi), jer Srbi nikako da nauče da se javni prevoz PLAĆA. Pri tome mislim da cene prevoza u BG uopšte nisu visoke, uzimajući u obzir cenu goriva i održavanja vozila... pa samo jedna guma košta preko 1000 EUR.
(nex, 28. jul 2014 15:18)

Vozim se njihovim prevozom zato što moram. Koliko košta guma je njihov problem. I mene kilo mesa košta koliko i za druge, ali mi gazda ne povećava platu.

Prvo da se cena rada uskladi sa nekim normama, pa posle cene usluga.

Što se tiče "opšte tendencije ka krađi (švercu)", država koja konstantno pljačka i vara svoje građane ne može da očekuje ništa drugo od njih.

Obey the giants

pre 9 godina

Vlast je da se covek sladi, a ne da sluzi nekakvim gradjanima i njihovim interesima, jer narodu je nemoguce udovoljiti, a svojim sladostrastima se ipak moze nekako ziveti lepo, a i covek se brzo navikne na lepo i bogato.
Podrska svim komentatorima koji nas podrzavaju da roblje ne talasa.
Jeste da je prevoz nesrazmerno skup u odnosu na zaposlenosti i plate, jeste da su vozila uglavnom nikakva, jeste da je sve u vezi sistema burazerski-netrasparentno, ali morate cutati, kao sto vas savetuju mudri komentatori, i da platite bez reci negodovanja.
Garant je sve ovako kao kod nas i u svetu, verujte nam na rec, i onda platite istu cenu kao u svetu. I to je zbog onih guma od 1000 evra hehehe...
Jer, tako treba, mi smo vlast, vi ste mravi.

nex

pre 9 godina

"Ma mozete da uvodite sta hocete ali ja kartu ne placam lopovskoj privatnoj firmi. "


Zašto se onda uopšte voziš tom firmom, kad si gadljiv na nju?? Idi lepo peške, biciklom... ili sedi kući. Čitajući komentare uviđam opštu tendenciju ka švercovanju (= krađi), jer Srbi nikako da nauče da se javni prevoz PLAĆA. Pri tome mislim da cene prevoza u BG uopšte nisu visoke, uzimajući u obzir cenu goriva i održavanja vozila... pa samo jedna guma košta preko 1000 EUR.

Sanja

pre 9 godina

Svi oni koji se zale na preveliku cenu karte neka samo obracunaju koliko bi im izneo prevoz do posla da sami kupuju gorivo.Nije nista za dzabe.

Marko

pre 9 godina

Meni je ovo pametan potez. Putujem do posla svaki dan i menjam 3 prevoza na tamo i 3 nazad. Ovako bar necu morati da brinem imam li na kartici dovoljno novca ili ne.

Jelena D

pre 9 godina

Ma mozete da uvodite sta hocete ali ja kartu ne placam lopovskoj privatnoj firmi. Prekrsili ste ustav Srbije. Imamo dokaze o kradji. Ta firma ne bi trebalo da postoji i legalno radi da jew zakona u ovoj zemlji.
O tome ko koliko uzima u dzep i mitu i korupciji politicara da i ne pricam.
A ima i indicija da potkradate gradjane jer im skidate samoinicijativno sa kartica uplaceni novac ukoliko se duze ne voze autobusom sto se zove PLJACKA i nista vas od toga ne moze oprati. Sakupljaju se dokazi i gradjani ce predati zajednicku tuzbu ustavnom sudu gde cemo zatraziti zabranu ove kompanije pa cete onda da se slikate bedni amatercici !

Beograđanin nižeg ranga

pre 9 godina

Opet ništa ne piše šta će biti sa linijama koje pripadaju ITS2 zoni? Nama nisu omogućili da koristimo ni one vremenske karte od 101 dinar, pa pretpostavljam da ne možemo ni ove dnevne karte da koristimo.

pomorac

pre 9 godina

a kako se te dnevne i vremenske karte koriste? jel odaberemo opciju na onom validatoru, i on skine para koliko treba? to mi zvuci najlogicnije i najjednostavnije

Buda

pre 9 godina

Buahahahaaa! Udri po sirotinji umesto prvo da se postaraju da poslodavci zaposlenima obezbedjuju sva prava izmedju ostalog na naknadu za putne troskove ili u suprotnom da osete posledice. Bitno je da on misli na kompaniju i njeno poslovanje na koje je stavio njegovu sapicu. Da misli na gradjane Beograda smanjio bi cenu karte mesecne na duplo. Moze samo da prica price da nije odrzivo. Glumi Austriju a osnovno dostojanstvo coveka nije obezbedjeno. Sramota. Bitno je da on i njegovi pajtasi ne oskudevaju. Radim posteno i marljivo i ne mogu da priustim porodici pristojnu odecu I hranu,a on bi jos da rukicu uvuce u moj dzep za neku tamo kriminalnu organizaciju. Kus, ne dam jos i to malo sto mi ostane.

medjutim

pre 9 godina

Prevoz nam je toliko skup u odnosu na cene u EU (odnos plata/cena), da je to tužno...
(MT, 28. jul 2014 11:38)

Tužno jeste, ali gorivo koje autobusi troše košta koliko i gorivo u Evropi, autobusi, tramvaji i rezervni delovi takođe.

One koji nam prodaju naftu ne interesuje kolike su ovde plate.

Prevoz

pre 9 godina

NIsam u Srbiji više, ali sam pratio situaciju oko BusPlus sistema. Pratio sam je nezavisno od politike jer taj sistem poznajem i ono što znam o njemu jeste da je savršen za gradski prevoz zbog niza mogućnosti koje poseduje.
Ovo sa dnevnom kartom je put ka upotpunjavanju sistema. Potrebno je još ukinuti glupost sa mesečnim kartama koje važe do 30og ili 31og u mesecu, nego kada kupite mesečnu kartu važi 30 punih dana pa kada god je vi kupili. Pored ovoga potrebno je napraviti turističke karte koje su veoma zanimljive strancima i skoro svi ih kupuju u svim većim gradovima Evrope. Te karte traju 48h ili 72h i pored prevoza imaju ulaske u muzeje, popuste u nekim resotoranima i slično, a sama karta košta nešto više.
Ima naravno mesta za još ispravljanja poput jedne personalizovane karte, a ne ako čovek izgubi posao mora da vadi novu, pa ako počne opet da radi mora da vadi novu i tako u krug (ovo je bilo sigurno ranije, možda su i ispravili). I najbitnija stvar, ne postoji karta za jednu vožnju već svaka karta mora biti vremenska. Što znači ako sednete u bus i otkucate se karta vam važi tih 75 minuta svakako i imate mogućnost da presedate. Ovo je pravilo u svim velikim gradovima gde sam bio. Nema potrebe da neko mora da se kuca u jednom busu dve stanice i onda ponovo u drugom za 10 stanica.
Sistem BusPlus je veoma koristan, ali nažalost nije bio implementiran do kraja nikada. Ovo sada je pokušaj da se greške isprave i nadam se da će biti sposobni za to.

Milenko

pre 9 godina

Falim te boze da im najzad pade na pamet da uvedu nesto sto je samo po sebi logicno, ako vec imaju elektronski sistem naplate i chekiranja. Ne samo dnevnu, nego i nedeljnu treba uvesti. Nista nece izgubiti, samo ce biti na dobitku i GSP i korisnici prevoza.

Sinisa92

pre 9 godina

250din????!!!!!! Dobro da niste stavili iljadarku ko će bre to da plaća.
Ja ću i dalje da se švercujem samo se namrstis i voziš se za dž ionako smo već platili od poreza da bi im plaćali jos.Karta max je smela da bude 100din i to ova dnevna

Sinisa92

pre 9 godina

250din????!!!!!! Dobro da niste stavili iljadarku ko će bre to da plaća.
Ja ću i dalje da se švercujem samo se namrstis i voziš se za dž ionako smo već platili od poreza da bi im plaćali jos.Karta max je smela da bude 100din i to ova dnevna

medjutim

pre 9 godina

Prevoz nam je toliko skup u odnosu na cene u EU (odnos plata/cena), da je to tužno...
(MT, 28. jul 2014 11:38)

Tužno jeste, ali gorivo koje autobusi troše košta koliko i gorivo u Evropi, autobusi, tramvaji i rezervni delovi takođe.

One koji nam prodaju naftu ne interesuje kolike su ovde plate.

Milenko

pre 9 godina

Falim te boze da im najzad pade na pamet da uvedu nesto sto je samo po sebi logicno, ako vec imaju elektronski sistem naplate i chekiranja. Ne samo dnevnu, nego i nedeljnu treba uvesti. Nista nece izgubiti, samo ce biti na dobitku i GSP i korisnici prevoza.

Buda

pre 9 godina

Buahahahaaa! Udri po sirotinji umesto prvo da se postaraju da poslodavci zaposlenima obezbedjuju sva prava izmedju ostalog na naknadu za putne troskove ili u suprotnom da osete posledice. Bitno je da on misli na kompaniju i njeno poslovanje na koje je stavio njegovu sapicu. Da misli na gradjane Beograda smanjio bi cenu karte mesecne na duplo. Moze samo da prica price da nije odrzivo. Glumi Austriju a osnovno dostojanstvo coveka nije obezbedjeno. Sramota. Bitno je da on i njegovi pajtasi ne oskudevaju. Radim posteno i marljivo i ne mogu da priustim porodici pristojnu odecu I hranu,a on bi jos da rukicu uvuce u moj dzep za neku tamo kriminalnu organizaciju. Kus, ne dam jos i to malo sto mi ostane.

Jelena D

pre 9 godina

Ma mozete da uvodite sta hocete ali ja kartu ne placam lopovskoj privatnoj firmi. Prekrsili ste ustav Srbije. Imamo dokaze o kradji. Ta firma ne bi trebalo da postoji i legalno radi da jew zakona u ovoj zemlji.
O tome ko koliko uzima u dzep i mitu i korupciji politicara da i ne pricam.
A ima i indicija da potkradate gradjane jer im skidate samoinicijativno sa kartica uplaceni novac ukoliko se duze ne voze autobusom sto se zove PLJACKA i nista vas od toga ne moze oprati. Sakupljaju se dokazi i gradjani ce predati zajednicku tuzbu ustavnom sudu gde cemo zatraziti zabranu ove kompanije pa cete onda da se slikate bedni amatercici !

Prevoz

pre 9 godina

NIsam u Srbiji više, ali sam pratio situaciju oko BusPlus sistema. Pratio sam je nezavisno od politike jer taj sistem poznajem i ono što znam o njemu jeste da je savršen za gradski prevoz zbog niza mogućnosti koje poseduje.
Ovo sa dnevnom kartom je put ka upotpunjavanju sistema. Potrebno je još ukinuti glupost sa mesečnim kartama koje važe do 30og ili 31og u mesecu, nego kada kupite mesečnu kartu važi 30 punih dana pa kada god je vi kupili. Pored ovoga potrebno je napraviti turističke karte koje su veoma zanimljive strancima i skoro svi ih kupuju u svim većim gradovima Evrope. Te karte traju 48h ili 72h i pored prevoza imaju ulaske u muzeje, popuste u nekim resotoranima i slično, a sama karta košta nešto više.
Ima naravno mesta za još ispravljanja poput jedne personalizovane karte, a ne ako čovek izgubi posao mora da vadi novu, pa ako počne opet da radi mora da vadi novu i tako u krug (ovo je bilo sigurno ranije, možda su i ispravili). I najbitnija stvar, ne postoji karta za jednu vožnju već svaka karta mora biti vremenska. Što znači ako sednete u bus i otkucate se karta vam važi tih 75 minuta svakako i imate mogućnost da presedate. Ovo je pravilo u svim velikim gradovima gde sam bio. Nema potrebe da neko mora da se kuca u jednom busu dve stanice i onda ponovo u drugom za 10 stanica.
Sistem BusPlus je veoma koristan, ali nažalost nije bio implementiran do kraja nikada. Ovo sada je pokušaj da se greške isprave i nadam se da će biti sposobni za to.

Ljiljana

pre 9 godina

Radim u prosveti i mesec dana nemamo plaćen prevoz. Sramota me je da kažem ali švercujem se jer nemam novca da platim kartu. Stojim na vratima i gledam ulazi li kontrola. Idem i peške...Troje dece moram da prehranim i bolesnog muža. A kako se poniženo osećam dok se švercujem to je strašno. Volela bih da platim kartu sednem i budem mirna, ovako kao najveći kriiminalac se krijem i pokušavam da izbegnem kontrolore. Kako li je tek onim nesretnicima koji cele godine to rade... Jadnici smo mi teški.

Beograđanin nižeg ranga

pre 9 godina

Opet ništa ne piše šta će biti sa linijama koje pripadaju ITS2 zoni? Nama nisu omogućili da koristimo ni one vremenske karte od 101 dinar, pa pretpostavljam da ne možemo ni ove dnevne karte da koristimo.

Sanja

pre 9 godina

Svi oni koji se zale na preveliku cenu karte neka samo obracunaju koliko bi im izneo prevoz do posla da sami kupuju gorivo.Nije nista za dzabe.

pomorac

pre 9 godina

a kako se te dnevne i vremenske karte koriste? jel odaberemo opciju na onom validatoru, i on skine para koliko treba? to mi zvuci najlogicnije i najjednostavnije

nex

pre 9 godina

"Ma mozete da uvodite sta hocete ali ja kartu ne placam lopovskoj privatnoj firmi. "


Zašto se onda uopšte voziš tom firmom, kad si gadljiv na nju?? Idi lepo peške, biciklom... ili sedi kući. Čitajući komentare uviđam opštu tendenciju ka švercovanju (= krađi), jer Srbi nikako da nauče da se javni prevoz PLAĆA. Pri tome mislim da cene prevoza u BG uopšte nisu visoke, uzimajući u obzir cenu goriva i održavanja vozila... pa samo jedna guma košta preko 1000 EUR.

Stefan

pre 9 godina

(nex, 28. jul 2014 15:18)

Slazem se da javni prevoz treba da se placa, ali oruzana pljacka od javnog prevoza nikako. Kao prvo narod nema PARA. Ljudi ne rade, ili kad rade ne primaju platu, ili ako je primaju ne primaju je redovno, i cak i kada je primaju redovno, ona je od 300-500 evra, pa ti slobodno daj jos 3000 za javni prevoz koji je ispod evropskog nivoa, koji redovno kasni, gde se autobusi raspadaju, pa po ovom letnjem vremenu imaju tendenciju i da se zapale. Drugo, javni prevoz placamo svi, i oni koji se vozimo i koji se ne vozimo, jer vecina budzeta GSP-a dolazi iz budzeta grada Beograda. Zatim, odredjeni procenat od prodaje karata odlazi privatnoj firmi Bus Plus, zasta ne znam posto ne vrse kontrolu vozila, vec kontrolori koje zaposljava direkcija za javni prevoz(i koji su izuzetno bezobrazni i bahati i vrlo cesto se izivljavaju nad putnicima) a navodno odrzavanje sistema, ni to ne znam sta je u pitanju posto dobar deo validatora ne radi. Dakle, umesto da smanje cene karata, i da tako dobiju vise musterija(jer narod nije bagra, placali bi svi kartu da imaju pare za to), oni jos i planiraju da ukinu povlascene kategorije(valjda ocekivaju da studenti koji prezivljavaju na obrocima od 72din u studentskim menzama gladuju da plate par hiljada dinara markicu) i uvedu nove zone! Dakle, stop oruzanoj pljacki Beogradjana, smanjite cene karata i vratite GSP-u naplatu karata, ukinite prevoznike na nocnim linijama pa cemo vam dati pare...

Marko

pre 9 godina

Meni je ovo pametan potez. Putujem do posla svaki dan i menjam 3 prevoza na tamo i 3 nazad. Ovako bar necu morati da brinem imam li na kartici dovoljno novca ili ne.

kum

pre 9 godina

Zašto se onda uopšte voziš tom firmom, kad si gadljiv na nju?? Idi lepo peške, biciklom... ili sedi kući. Čitajući komentare uviđam opštu tendenciju ka švercovanju (= krađi), jer Srbi nikako da nauče da se javni prevoz PLAĆA. Pri tome mislim da cene prevoza u BG uopšte nisu visoke, uzimajući u obzir cenu goriva i održavanja vozila... pa samo jedna guma košta preko 1000 EUR.
(nex, 28. jul 2014 15:18)

Vozim se njihovim prevozom zato što moram. Koliko košta guma je njihov problem. I mene kilo mesa košta koliko i za druge, ali mi gazda ne povećava platu.

Prvo da se cena rada uskladi sa nekim normama, pa posle cene usluga.

Što se tiče "opšte tendencije ka krađi (švercu)", država koja konstantno pljačka i vara svoje građane ne može da očekuje ništa drugo od njih.

Obey the giants

pre 9 godina

Vlast je da se covek sladi, a ne da sluzi nekakvim gradjanima i njihovim interesima, jer narodu je nemoguce udovoljiti, a svojim sladostrastima se ipak moze nekako ziveti lepo, a i covek se brzo navikne na lepo i bogato.
Podrska svim komentatorima koji nas podrzavaju da roblje ne talasa.
Jeste da je prevoz nesrazmerno skup u odnosu na zaposlenosti i plate, jeste da su vozila uglavnom nikakva, jeste da je sve u vezi sistema burazerski-netrasparentno, ali morate cutati, kao sto vas savetuju mudri komentatori, i da platite bez reci negodovanja.
Garant je sve ovako kao kod nas i u svetu, verujte nam na rec, i onda platite istu cenu kao u svetu. I to je zbog onih guma od 1000 evra hehehe...
Jer, tako treba, mi smo vlast, vi ste mravi.

Aleksandar

pre 9 godina

@(Marko, 28. jul 2014 13:22)

Ako putuješ do posla svaki dan i menjaš tri prevoza po pravcu to mu trenutno dođe šest karata dnevno odnosno 438 dinara. Za manje od osam dana takvog prevoza utrošiš vrednost jedne mesečne karte pa zašto bi uopšte uzimao obične karte umesto mesečne? Isto važi i sa ovim dnevnim kartama - posle 13 dana vožnje na dnevnu kartu potrošiš jednu mesečnu. Uzmi lepo mesečnu kartu i vozi se kao čovek (koliko god je to moguće u beogradskom javnom prevozu).

Treba bezati iz ove rupetine od drzave sto pre na vreme

pre 9 godina

Na Malti gde je prosecna mesecna zarada 1500e, dnevna karta je 1.60e. a u Banana Drzavi gde je prosecna zarada 30 000din, 250dinara!
(Dex, 28. jul 2014 16:33)
-------
Da tako je da je plata 1500 evra a dnevna karta 1.6 evra na Malti,ali pa sa druge strane Malta nema Beograd na vodi a Beograd to ima.Slavimo mozak!Pardon Beograd!

igi

pre 9 godina

Ocekujem sledecu udarnu vest: Mesecne pretplatne karte vise nisu mesecne vec imaju 50 voznji na njima i obavezno validiranje, licemeri..... na taj nacin pokusace da izmuzu jos para od onog dela naroda sto im placa.

aleksandar grozni

pre 9 godina

Pa cekaj bre,receli Vucic da ce tu tvorevinu od Djilasa lopova,da ukine kada dodje na vlast?Ili nas slaga ili nije jos na vlasti ko zna?.

Treba bezati iz ove rupetine od drzave sto pre na vreme

pre 9 godina

A zasto to dosada nije uvedeno znajuci da je Beograd od svih glavnih gradova nije imao(citaj nije dozvoljavao) dnevnu kartu od svih 35 glavnih gradova Evrope?Zasto se toliko cekalo?

Ajmo sad svi na izbore.

Snezana

pre 9 godina

Bez potrebe opet dizete buku. Onome ko menja vise prevoza u toku dana lepo je prilagodjena cena karte. Onaj ko menja samo po jedan neka kupuje kao i do sada pojedinacnu kartu i eto resenja.

Sinisa92

pre 9 godina

250din????!!!!!! Dobro da niste stavili iljadarku ko će bre to da plaća.
Ja ću i dalje da se švercujem samo se namrstis i voziš se za dž ionako smo već platili od poreza da bi im plaćali jos.Karta max je smela da bude 100din i to ova dnevna

Sanja

pre 9 godina

Svi oni koji se zale na preveliku cenu karte neka samo obracunaju koliko bi im izneo prevoz do posla da sami kupuju gorivo.Nije nista za dzabe.

medjutim

pre 9 godina

Prevoz nam je toliko skup u odnosu na cene u EU (odnos plata/cena), da je to tužno...
(MT, 28. jul 2014 11:38)

Tužno jeste, ali gorivo koje autobusi troše košta koliko i gorivo u Evropi, autobusi, tramvaji i rezervni delovi takođe.

One koji nam prodaju naftu ne interesuje kolike su ovde plate.

Marko

pre 9 godina

Meni je ovo pametan potez. Putujem do posla svaki dan i menjam 3 prevoza na tamo i 3 nazad. Ovako bar necu morati da brinem imam li na kartici dovoljno novca ili ne.

nex

pre 9 godina

"Ma mozete da uvodite sta hocete ali ja kartu ne placam lopovskoj privatnoj firmi. "


Zašto se onda uopšte voziš tom firmom, kad si gadljiv na nju?? Idi lepo peške, biciklom... ili sedi kući. Čitajući komentare uviđam opštu tendenciju ka švercovanju (= krađi), jer Srbi nikako da nauče da se javni prevoz PLAĆA. Pri tome mislim da cene prevoza u BG uopšte nisu visoke, uzimajući u obzir cenu goriva i održavanja vozila... pa samo jedna guma košta preko 1000 EUR.

Prevoz

pre 9 godina

NIsam u Srbiji više, ali sam pratio situaciju oko BusPlus sistema. Pratio sam je nezavisno od politike jer taj sistem poznajem i ono što znam o njemu jeste da je savršen za gradski prevoz zbog niza mogućnosti koje poseduje.
Ovo sa dnevnom kartom je put ka upotpunjavanju sistema. Potrebno je još ukinuti glupost sa mesečnim kartama koje važe do 30og ili 31og u mesecu, nego kada kupite mesečnu kartu važi 30 punih dana pa kada god je vi kupili. Pored ovoga potrebno je napraviti turističke karte koje su veoma zanimljive strancima i skoro svi ih kupuju u svim većim gradovima Evrope. Te karte traju 48h ili 72h i pored prevoza imaju ulaske u muzeje, popuste u nekim resotoranima i slično, a sama karta košta nešto više.
Ima naravno mesta za još ispravljanja poput jedne personalizovane karte, a ne ako čovek izgubi posao mora da vadi novu, pa ako počne opet da radi mora da vadi novu i tako u krug (ovo je bilo sigurno ranije, možda su i ispravili). I najbitnija stvar, ne postoji karta za jednu vožnju već svaka karta mora biti vremenska. Što znači ako sednete u bus i otkucate se karta vam važi tih 75 minuta svakako i imate mogućnost da presedate. Ovo je pravilo u svim velikim gradovima gde sam bio. Nema potrebe da neko mora da se kuca u jednom busu dve stanice i onda ponovo u drugom za 10 stanica.
Sistem BusPlus je veoma koristan, ali nažalost nije bio implementiran do kraja nikada. Ovo sada je pokušaj da se greške isprave i nadam se da će biti sposobni za to.

Jelena D

pre 9 godina

Ma mozete da uvodite sta hocete ali ja kartu ne placam lopovskoj privatnoj firmi. Prekrsili ste ustav Srbije. Imamo dokaze o kradji. Ta firma ne bi trebalo da postoji i legalno radi da jew zakona u ovoj zemlji.
O tome ko koliko uzima u dzep i mitu i korupciji politicara da i ne pricam.
A ima i indicija da potkradate gradjane jer im skidate samoinicijativno sa kartica uplaceni novac ukoliko se duze ne voze autobusom sto se zove PLJACKA i nista vas od toga ne moze oprati. Sakupljaju se dokazi i gradjani ce predati zajednicku tuzbu ustavnom sudu gde cemo zatraziti zabranu ove kompanije pa cete onda da se slikate bedni amatercici !

Snezana

pre 9 godina

Bez potrebe opet dizete buku. Onome ko menja vise prevoza u toku dana lepo je prilagodjena cena karte. Onaj ko menja samo po jedan neka kupuje kao i do sada pojedinacnu kartu i eto resenja.

Buda

pre 9 godina

Buahahahaaa! Udri po sirotinji umesto prvo da se postaraju da poslodavci zaposlenima obezbedjuju sva prava izmedju ostalog na naknadu za putne troskove ili u suprotnom da osete posledice. Bitno je da on misli na kompaniju i njeno poslovanje na koje je stavio njegovu sapicu. Da misli na gradjane Beograda smanjio bi cenu karte mesecne na duplo. Moze samo da prica price da nije odrzivo. Glumi Austriju a osnovno dostojanstvo coveka nije obezbedjeno. Sramota. Bitno je da on i njegovi pajtasi ne oskudevaju. Radim posteno i marljivo i ne mogu da priustim porodici pristojnu odecu I hranu,a on bi jos da rukicu uvuce u moj dzep za neku tamo kriminalnu organizaciju. Kus, ne dam jos i to malo sto mi ostane.

Milenko

pre 9 godina

Falim te boze da im najzad pade na pamet da uvedu nesto sto je samo po sebi logicno, ako vec imaju elektronski sistem naplate i chekiranja. Ne samo dnevnu, nego i nedeljnu treba uvesti. Nista nece izgubiti, samo ce biti na dobitku i GSP i korisnici prevoza.

pomorac

pre 9 godina

a kako se te dnevne i vremenske karte koriste? jel odaberemo opciju na onom validatoru, i on skine para koliko treba? to mi zvuci najlogicnije i najjednostavnije

Stefan

pre 9 godina

(nex, 28. jul 2014 15:18)

Slazem se da javni prevoz treba da se placa, ali oruzana pljacka od javnog prevoza nikako. Kao prvo narod nema PARA. Ljudi ne rade, ili kad rade ne primaju platu, ili ako je primaju ne primaju je redovno, i cak i kada je primaju redovno, ona je od 300-500 evra, pa ti slobodno daj jos 3000 za javni prevoz koji je ispod evropskog nivoa, koji redovno kasni, gde se autobusi raspadaju, pa po ovom letnjem vremenu imaju tendenciju i da se zapale. Drugo, javni prevoz placamo svi, i oni koji se vozimo i koji se ne vozimo, jer vecina budzeta GSP-a dolazi iz budzeta grada Beograda. Zatim, odredjeni procenat od prodaje karata odlazi privatnoj firmi Bus Plus, zasta ne znam posto ne vrse kontrolu vozila, vec kontrolori koje zaposljava direkcija za javni prevoz(i koji su izuzetno bezobrazni i bahati i vrlo cesto se izivljavaju nad putnicima) a navodno odrzavanje sistema, ni to ne znam sta je u pitanju posto dobar deo validatora ne radi. Dakle, umesto da smanje cene karata, i da tako dobiju vise musterija(jer narod nije bagra, placali bi svi kartu da imaju pare za to), oni jos i planiraju da ukinu povlascene kategorije(valjda ocekivaju da studenti koji prezivljavaju na obrocima od 72din u studentskim menzama gladuju da plate par hiljada dinara markicu) i uvedu nove zone! Dakle, stop oruzanoj pljacki Beogradjana, smanjite cene karata i vratite GSP-u naplatu karata, ukinite prevoznike na nocnim linijama pa cemo vam dati pare...

kum

pre 9 godina

Zašto se onda uopšte voziš tom firmom, kad si gadljiv na nju?? Idi lepo peške, biciklom... ili sedi kući. Čitajući komentare uviđam opštu tendenciju ka švercovanju (= krađi), jer Srbi nikako da nauče da se javni prevoz PLAĆA. Pri tome mislim da cene prevoza u BG uopšte nisu visoke, uzimajući u obzir cenu goriva i održavanja vozila... pa samo jedna guma košta preko 1000 EUR.
(nex, 28. jul 2014 15:18)

Vozim se njihovim prevozom zato što moram. Koliko košta guma je njihov problem. I mene kilo mesa košta koliko i za druge, ali mi gazda ne povećava platu.

Prvo da se cena rada uskladi sa nekim normama, pa posle cene usluga.

Što se tiče "opšte tendencije ka krađi (švercu)", država koja konstantno pljačka i vara svoje građane ne može da očekuje ništa drugo od njih.

Obey the giants

pre 9 godina

Vlast je da se covek sladi, a ne da sluzi nekakvim gradjanima i njihovim interesima, jer narodu je nemoguce udovoljiti, a svojim sladostrastima se ipak moze nekako ziveti lepo, a i covek se brzo navikne na lepo i bogato.
Podrska svim komentatorima koji nas podrzavaju da roblje ne talasa.
Jeste da je prevoz nesrazmerno skup u odnosu na zaposlenosti i plate, jeste da su vozila uglavnom nikakva, jeste da je sve u vezi sistema burazerski-netrasparentno, ali morate cutati, kao sto vas savetuju mudri komentatori, i da platite bez reci negodovanja.
Garant je sve ovako kao kod nas i u svetu, verujte nam na rec, i onda platite istu cenu kao u svetu. I to je zbog onih guma od 1000 evra hehehe...
Jer, tako treba, mi smo vlast, vi ste mravi.

Aleksandar

pre 9 godina

@(Marko, 28. jul 2014 13:22)

Ako putuješ do posla svaki dan i menjaš tri prevoza po pravcu to mu trenutno dođe šest karata dnevno odnosno 438 dinara. Za manje od osam dana takvog prevoza utrošiš vrednost jedne mesečne karte pa zašto bi uopšte uzimao obične karte umesto mesečne? Isto važi i sa ovim dnevnim kartama - posle 13 dana vožnje na dnevnu kartu potrošiš jednu mesečnu. Uzmi lepo mesečnu kartu i vozi se kao čovek (koliko god je to moguće u beogradskom javnom prevozu).

Beograđanin nižeg ranga

pre 9 godina

Opet ništa ne piše šta će biti sa linijama koje pripadaju ITS2 zoni? Nama nisu omogućili da koristimo ni one vremenske karte od 101 dinar, pa pretpostavljam da ne možemo ni ove dnevne karte da koristimo.

Ljiljana

pre 9 godina

Radim u prosveti i mesec dana nemamo plaćen prevoz. Sramota me je da kažem ali švercujem se jer nemam novca da platim kartu. Stojim na vratima i gledam ulazi li kontrola. Idem i peške...Troje dece moram da prehranim i bolesnog muža. A kako se poniženo osećam dok se švercujem to je strašno. Volela bih da platim kartu sednem i budem mirna, ovako kao najveći kriiminalac se krijem i pokušavam da izbegnem kontrolore. Kako li je tek onim nesretnicima koji cele godine to rade... Jadnici smo mi teški.

Treba bezati iz ove rupetine od drzave sto pre na vreme

pre 9 godina

Na Malti gde je prosecna mesecna zarada 1500e, dnevna karta je 1.60e. a u Banana Drzavi gde je prosecna zarada 30 000din, 250dinara!
(Dex, 28. jul 2014 16:33)
-------
Da tako je da je plata 1500 evra a dnevna karta 1.6 evra na Malti,ali pa sa druge strane Malta nema Beograd na vodi a Beograd to ima.Slavimo mozak!Pardon Beograd!

Treba bezati iz ove rupetine od drzave sto pre na vreme

pre 9 godina

A zasto to dosada nije uvedeno znajuci da je Beograd od svih glavnih gradova nije imao(citaj nije dozvoljavao) dnevnu kartu od svih 35 glavnih gradova Evrope?Zasto se toliko cekalo?

Ajmo sad svi na izbore.

aleksandar grozni

pre 9 godina

Pa cekaj bre,receli Vucic da ce tu tvorevinu od Djilasa lopova,da ukine kada dodje na vlast?Ili nas slaga ili nije jos na vlasti ko zna?.

igi

pre 9 godina

Ocekujem sledecu udarnu vest: Mesecne pretplatne karte vise nisu mesecne vec imaju 50 voznji na njima i obavezno validiranje, licemeri..... na taj nacin pokusace da izmuzu jos para od onog dela naroda sto im placa.