Četvrtak, 24.07.2014.

09:00

Beograđanin sa platom od 209.259 €

Najveći prihod u prošloj godini poreznicima je prijavio Beograđanin koji je zaradio 2,5 miliona evra, odnosno 209.259 evra mesečno.

Izvor: Blic

Beograðanin sa platom od 209.259 € IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Valdo

pre 9 godina

Vecina "biznismena" mucka sa porezima i prijavljenim prihodima. Evo na primer: gazda ima 30 kazina, svaki kazino mu posle odbitaka za drzavu, radnike, dadzbine, mito, donese 10 000 evra mesecno.30 kazina puta 10 000, je 300 000 evra mesecne ciste zarade. Ako toliki prihod prijavi drzavi, drzava ce mu uzeti dobar deo kolaca, a ako prijavi na primer 2000-3000 mesecno po kazinu, ostace mu puno vise para.Rad sa kockom donosi enormne zarade, mada nije jasno zasto drzava ne drzi kazina koja bi bila dobro kontrolisana i sto se tice zarade i sto se tice uzimanja-davanja odnosa prema igracima. Sadasnja kazina mogu da steluju aparate kako zele i mogu da uzimaju koliko hoce od igraca para, a da im niko nista ne moze za to.

Nemanja

pre 9 godina

Sta mislite kolika je plata direktora Gazproma u Srbiji? Siemensa? Telenora? Fiata? Dakle nemojte mnogo da tupite o tome da li je nosio gajbice i da li su mu pare ciste (prljave ne idu kroz poresku upravu), nego zaducite rukave i radite, ucite, borite se. Svaka cast za 200K EUR mesecno, ja jedva nagurao 17K EUR mesecno :)

Gradjanin

pre 9 godina

@Da se Novak Đoković ugleda na ovog gospodina.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mare, 24. jul 2014 12:55)

Budi siguran da se nece ugledati. Lakse je za one koji ne znaju vrednost i kolicinu velikog novca glumiti patrotizam sa stotim delom onoga sto imas nego svojoj drzavi pomoci time sto ces ono sto hvala Bogu zaradis platiti porez kao i svaki gradjanin na svoje malo muke od plate sto plati tih 20%.

Vladimir S

pre 9 godina

Svaka cast. Jedini posten covek u celom Beogradu koji je prijavio koliko je zaradio a ovi ostali politicari, tajkuni koji izvlace novac preko offshore kompanija na Britanskim Devicanskim ostrvima i prijavljuju mizerne prihode svi do jednog treba na dozivotne robije zbog utaje poreza i kradje drzavnog i novca gradjana Srbije.
Zbog njih nema novca u Srbiji, nema novca za plate, nema novca nizasta i zbog njih nam je sve preskupo. Zbog njih posteni gradjani dobijaju otkaze a oni se sire sa svojim porodicama po svetu u velelepnim vilama i na skupocenim odmorima.

Kada cete juriti prave kriminalce i oduzeti im ono sto nije njihovo ili da narod sam utvrdi ko je vlasnik koje offshore kompanije i sam naplati sve?

Hocete da se objavi koji politicar i tajkun je vlasnik cega u inostranstvu i koliko je pokrao za ovih 20tak godina? Da li cete onda da ih predate sudu za organizovani kriminal ili da gradjani sami podignu tuzbe Ustavnom sudu i sudu u Strazburu a sve im oduzmu odmah sami?

Vreme je da se uozbiljite ako ne zelite da izgubite sve i vi i vase poreodice preko noci !

deyan

pre 9 godina

Kakav IT, politicari i uvoznici, ovaj novac zaradjuju, a od nedavno i prijavljuju, vlasnici lanaca nekretnina koji se bave iznajmljivanjem i davanjem pod zakup najcesce poslovnih prostora. Slicno je i u Bosni i Hrvatskoj, obzirom koliko je trziste Beograd, ne iznenadjuje da je skoro u Banja Luci poreska uprava takodje izasla sa podacima i cifrom od oko 3.5 miliona € prihoda za godinu na racun trgovanja nekretninama i zemljistem.

anonimus

pre 9 godina

lepo bogami. ja imam 400 evra od kojih će mi gazda odbiti 100 jer kreten mora u grčku na more a ja da se patim. samo treba pobeći iz ove stradije.

TIL Zagreb

pre 9 godina

a ja za god nmg da zaradim 4000 evra,eh tugo moja
(elmin, 24. jul 2014 09:17)

da nije istinito bilo bi smjesno (ako govoris istinu) ne sad da zezam nego je to stvarno malo ..ja zaradim oko 10700 eura godisnje...i opet je to malo,zalim se..a ne vjerujem da je sad 5 puta jeftinija hrana i ostale rezije u SRB nego u HR,pa stoga zelim samo reci kako je to zalosno da opcenito malo placaju u EX YU,ja mozda imam srece pa me plate dobro,....a na nama svima zaradjuju duplo ako ne i vise....

Alal vera

pre 9 godina

Ako nije zaradjeno na lopovluku i tudjem znoju, svaka cast. Nek ima jos vise. Treba ceniti ko ume posteno da unovci znanje i sposobnosti

zoran

pre 9 godina

da se razjasni nesto cinicnim i neobrazovanim koji pisu o ovome:

1. Ovaj prihod jeste SAMO od plate i sada se objavljuje jer Poreska Uprava mora da izracuna preko koliko svote naplacuje dodatani porez gradjaninu. Ovde ne ulazi prihod od prodaje bilo cega, SAMO plata.

2. Za mnoge koji zaradjuju novac a imaju svoje firme se vise isplati plata jer na kraju ne placaju 15% porez na profit + 15% porez na dividendu da bi dosli do novca sto iznosi 27.75%, nego sebi plate veliku platu i to ih sve na kraju kosta 19,9% od profita. Vise se isplati sebi davati vecu platu cisto zbog poreske ustede.

3. Mnogi stranci primaju platu u Srbiji koje su daleko iznad srpskog proseka i od ovih objavljenih velikih plata njih ima dosta. Ne mogu mnoge multinacionalne kompanije da placaju svoje rukovodioce van zemlje za posao koji obavljaju u zemlji. Ne zaboravimo bonuse koje placaju neke firme, sve je to 13 plata, samo u vecem iznosu....

i

pre 9 godina

Obelezili ste coveka koji je verovatno dobio na loto-u i sad moze da strepi da ga neki krimos ne poseti. Ove stvari bi trebale da budu privatne, a ne da se objavljuju u vestima.

Swedenonline

pre 9 godina

"Javnost će i ove godine, podsećaju poreznici, ostati uskraćena za imena tih građana, jer zakon zabranjuje objavljivanje podataka o ličnostima koje su podnele poreske prijave za plaćanje godišnjeg poreza na dohodak građana. Bogataši ostaju van domašaja radoznalaca, opet koristeći svoje zakonsko pravo."

Hehe, ned'o bog da je kao kod Svedjana da su svi podaci javno dostupni preko interneta. To i nije problem u Svedskoj, ali bi u Srbiji sigurno bio!

Ironije Mudri

pre 9 godina

To samo govori o tome koliko je njih zapravo utajilo porez! Zar mislite da najbogatiji Srbin ima 2 i nesto miliona evra godisnje?!
Gospodinu svaka vast, a drzava- nek se stidi svoje jalovosti!

nisam siguran

pre 9 godina

Neko ko ima ekskluzivno pravo da uvozi nesto vazno za potrebe drzavnih firmi, ustanova ili neko ko savetuje vladine cimbenike sta treba da rade.
Radi po satu a satnica odavde do Tokija, koliko mu treba.
(strina, 24. jul 2014 11:35)

Takvi ne prijavljuju porez, meni ovo lici na vlasnika neke softverske firme koja razvija aplikacije - ima nekoliko sjajnih firmi u Beogradu gde zaposleni zaradjuju neto 40000-50000 Eura godisnje, pa ne bi bilo cudo da u takvoj firmi vlasnik zaradi 2.5 miliona.
U svakom slucaju cinjenica da je covek inzenjer i da je prijavio porez jeste indikacija da je u pitanju neko ko je novce zaradio svojim radom. A, u tom slucaju, duplo svaka cast!

Dragan

pre 9 godina

@Srle> Radi se o porezu na DOHODAK gradjana, kao sto lepo pise u tekstu. Da je prodao nekretnine, udele u firmama i sl. platio bi porez na kapitalni dobitak, a to je potpuno druga stvar.

Milos Ilic

pre 9 godina

Pa taj što ima toliku platu ispade da zarađuje preko 17 000 eura mesečno,što nema ni u razvijenim zemljama Evrope kada je pošten posao u pitanju.
(antibototik duo (20mg tomomicin,480mg vučkalin monohidrat), 24. jul 2014 10:33

Taj lek na sebe da primenis jer ovih 209k je coveku mesecni prihod. Citati tekstove sa razumevanjem.

stewie

pre 9 godina

Ovo i nije bas pozitivno, najvise plate u EU za 2013 su bile u radijusu 100 000 evra mesecno(tri najvise plate su bile oko 3 miliona evra godisnje) a ako u nasoj ekonomiji neko ima toliku platu, ili treba da postane ministar privrede ili je nesto totalno pogresno. S obzirom kakva smo zemlja predpostavljam da je opcija broj 2.

strina

pre 9 godina

Neko ko ima ekskluzivno pravo da uvozi nesto vazno za potrebe drzavnih firmi, ustanova ili neko ko savetuje vladine cimbenike sta treba da rade.
Radi po satu a satnica odavde do Tokija, koliko mu treba.

Oružjem protiv Mafije

pre 9 godina

SVAKA ČAST! Ovom čoveku treba čestitati jer je prijvio svoj prihod i plaća na to porez!
A, ne kao TONČEV Novica koji dobija državne poslove, radnici mu rade na crno, plaća ih na ruke, izbegava porez i taji dobit!
To znaju u lokalnoj Poreskoj gde je nekoliko radnika na njegovom platnom spisku!!!
HOBOTNICA....

nono

pre 9 godina

Ovom coveku treba da se dodeli orden jer je platio porez svojoj drzavi! Nadam se da ga komentatori nece pljuvati vec shvatiti da je za razliku od klasicnih srpskih "biznismena" uredno prijavio svoje prihode i platio poreze u Srbiji. Dakle njegov novac nije zavrsio na Kipru vec u budzetu Srbije! nadam se da ce biti upotrebljen za skolovanje nekih klinaca koji ce kad porastu znati da zarade ovoliki novac a ne za Srbijagas! Nadam se!

Srle

pre 9 godina

Naslov je u potpunosti glup jer nigde ne piše da se radi o plati kao što verovatno toliki prihod uglavnom i nije bio posledica redovnih mesečnih zarada nego neka druga vrsta prihoda poput prihoda od prodaje udela u firmama ili prodaje hartija od vrednosti, nekretnina i slično. Šta ako je čovek recimo nasledio ili sam posedovao mnogo nekretnina koje je u toj godini na koju se prijava odnosi odlučio prodati. Ili ako je u toj godini prodao svoj udeo u nekoj kompaniji u kojoj je bio vlasnik ili suvlasnik...Prijavljeni prihod uopšte ne znači da je onaj ko ga je prijavio imao toliku godišnju platu. To što većina građana jedini prihoda ima kroz mesečnu platu ne znači da niko drugi ništa osim plate ne prihoduje.

Marina

pre 9 godina

Kakva glupost "javnost će biti uskraćena za imena tih gradjana". Valjda i bogati imaju pravo na privatnost ako već ne rade u javnim preduzećima. Nije poreska uprava stub srama?!
Moja primanja nisu visoka, pa im opet ne zavidim i ne upirem prstom u tudju debljinu novčanika. To mi je ispod časti, iako pretpostavljam da ću dobiti gomilu minusa.
A kako su zaradili toliki novac, to je na njihovu čast.

igi

pre 9 godina

Svaka mu čast. Prijavio je zaradu,platio porez.On je čist,uradio je svoju gradjansku duznost,i moze lepo da uziva u blagodetima svog rada.

l

pre 9 godina

svaka cast i sve najbolje svim vrednim ljudima, da smo normalna drzava, novcem od poreza tih ljudi bi napravili deset skola i obdanista i sredili bolnice bar malo, naravno, sve planski. a ovako, dzaba sto se prijavio, novac je samo preusmeren na otplatu kredita. i jos nesto, ako je Beogradjanin, ne znaci i da je drzavljanin Srbije, mozda je stranac, direktor neke firme, koji placa porez ovde (npr NIS).

Micika

pre 9 godina

To sto neko ima prihod 2.5 miliona evra, ne znaci da mu je plata 200 000 evra, jer prihod je i kad covek proda preduzece ili primi dividendu.

Molim lepo

pre 9 godina

"Javnost će i ove godine, podsećaju poreznici, ostati uskraćena za imena tih građana, jer zakon zabranjuje objavljivanje podataka o ličnostima koje su podnele poreske prijave za plaćanje godišnjeg poreza na dohodak građana. Bogataši ostaju van domašaja radoznalaca, opet koristeći svoje zakonsko pravo."
Javnost nije USKRACENA, jer svako ima pravo na privatnost . Uskratiti znaci lisiti nekoga - to implicira da javnost IMA PRAVO da zna, ali joj je neko to pravo uskratio. Ono sto drzavu treba da zanima je da li je njihov prihod plod kriminalnih radnji ili ne. Da li neko (ne mislim na novinare vec drzavne organe) proverava poreklo novca? U tu poresku prijavu ne ulazi samo plata , vec i drugi prihoodi koje pojedinac moze da ima ( na primer ako izdaje neki prostor i slicno...).Takodje plata koja se racuna za tu prijavu, nije neto plata, vec bruto plata umanjena za neoporezivi iznos.Racunica koju je novinar ovde prikazao o mesecnoj plati je netacna (odnosno to nije neto plata).Sustina je da imamo sistem koji funkcionise (odnosno da neko radi svoj posao i provera porekla novca ....).Ako sistem ne funkcionise ne znaci mi NISTA da se objavi necije ime, a niko ne odgovara.Dakle, najmanji je problem objavljivanje imena.Naravno,bilo bi mnogo bolje kada bi i novinari radili svoj posao odgovornije, u ovakvom clanku je trebalo ukratko objasniti sta sve ulazi u ovu poresku prijavu a sta ne, ko se bavi proverom podataka i slicno... ovako je samo jevtino novinarstvo.

Rumpel Stickin

pre 9 godina

Kako god mi "obicni smrtnici" ovo videli i shvatili bili zgranuti ili ne, ja ovom coveku cestitam na umecu da zaradi veliku novac i zato sto je taj isti novac prijavio i platio porez na njega, siguran sam da ima ljudi u Srbiji sa vecim primanjima na godisnjem nivou od njega ali ih ne prijavljuju zbog nacina na koji su ga zaradali...

antibototik duo (20mg tomomicin,480mg vučkalin monohidrat)

pre 9 godina

Pa taj što ima toliku platu ispade da zarađuje preko 17 000 eura mesečno,što nema ni u razvijenim zemljama Evrope kada je pošten posao u pitanju.

Haiyan

pre 9 godina

Bilo kako bilo,čovek, ko god da je je prijavio svoje prihode,na iste platio porez i ispoštovao svoje gradjanske dužnosti. Ni najmanje mi ne smeta što toliko zaradjuje ukoliko poštuje zakon i porez plaća svojoj zemlji.

Zoran

pre 9 godina

Daj bože da dođe vreme da ovo ne bude vest u Srbiji. Da građanstvo ne brine brigu koliko privatni privrednici zarađuju , nego da uživaju u svojim pošteno zarađenim platama koje im ti isti privrednici isplačuju.

Zalosno

pre 9 godina

A zasto bi svi morali da znaju ko je koliko zaradio prosle godine ? Ako je zaradio posteno , sta ima ko da zna. Srbiaj je puna kriminalaca i reketasa i jos samo fali da vam se ima vuce po novinama kao osoba koja je platila najveci porez. Ima politicara i ostalim biMzismena koji zaradjuju mnogo vise ali oni porez ne prijavljuju tako da ovo nije nista neverovatno. Jednostavno ima ljudi koji su u IT sektoru i dobiju akcije koje posle prodaju , postoje ljudi sa mnogo zemlje itd... Da ne duzim, nije sramota biti bogat, sramota je krasti i zavideti

Seljak

pre 9 godina

Prvo kako neko sme da daje takve informacije a kao drugo koga briga sto covek tolko zaradjuje nek zaradjuje ako je sposoban svaks mu cast.

A.

pre 9 godina

Ovo je dobra vest.

Prihod je sigurno legalno zarađen, jer oni koji zarađuju na drugi način ne prijavljuju zaradu Poreskoj upravi.
Mislim da zarađuje u inostranstvu, ali porez na zaradu uplaćuje u Srbiji.
Pohvale za poštenog sugrađanina.

Teretanac.com

pre 9 godina

Zaradio verovatno pošteno, radeći na nekoj odgovornoj poziciji čim je prijavio uredno porez. Treba nekad pružiti ruku i čestitati sposobnijem.

nono

pre 9 godina

Ovom coveku treba da se dodeli orden jer je platio porez svojoj drzavi! Nadam se da ga komentatori nece pljuvati vec shvatiti da je za razliku od klasicnih srpskih "biznismena" uredno prijavio svoje prihode i platio poreze u Srbiji. Dakle njegov novac nije zavrsio na Kipru vec u budzetu Srbije! nadam se da ce biti upotrebljen za skolovanje nekih klinaca koji ce kad porastu znati da zarade ovoliki novac a ne za Srbijagas! Nadam se!

Teretanac.com

pre 9 godina

Zaradio verovatno pošteno, radeći na nekoj odgovornoj poziciji čim je prijavio uredno porez. Treba nekad pružiti ruku i čestitati sposobnijem.

A.

pre 9 godina

Ovo je dobra vest.

Prihod je sigurno legalno zarađen, jer oni koji zarađuju na drugi način ne prijavljuju zaradu Poreskoj upravi.
Mislim da zarađuje u inostranstvu, ali porez na zaradu uplaćuje u Srbiji.
Pohvale za poštenog sugrađanina.

Marina

pre 9 godina

Kakva glupost "javnost će biti uskraćena za imena tih gradjana". Valjda i bogati imaju pravo na privatnost ako već ne rade u javnim preduzećima. Nije poreska uprava stub srama?!
Moja primanja nisu visoka, pa im opet ne zavidim i ne upirem prstom u tudju debljinu novčanika. To mi je ispod časti, iako pretpostavljam da ću dobiti gomilu minusa.
A kako su zaradili toliki novac, to je na njihovu čast.

igi

pre 9 godina

Svaka mu čast. Prijavio je zaradu,platio porez.On je čist,uradio je svoju gradjansku duznost,i moze lepo da uziva u blagodetima svog rada.

Zalosno

pre 9 godina

A zasto bi svi morali da znaju ko je koliko zaradio prosle godine ? Ako je zaradio posteno , sta ima ko da zna. Srbiaj je puna kriminalaca i reketasa i jos samo fali da vam se ima vuce po novinama kao osoba koja je platila najveci porez. Ima politicara i ostalim biMzismena koji zaradjuju mnogo vise ali oni porez ne prijavljuju tako da ovo nije nista neverovatno. Jednostavno ima ljudi koji su u IT sektoru i dobiju akcije koje posle prodaju , postoje ljudi sa mnogo zemlje itd... Da ne duzim, nije sramota biti bogat, sramota je krasti i zavideti

strina

pre 9 godina

Neko ko ima ekskluzivno pravo da uvozi nesto vazno za potrebe drzavnih firmi, ustanova ili neko ko savetuje vladine cimbenike sta treba da rade.
Radi po satu a satnica odavde do Tokija, koliko mu treba.

Seljak

pre 9 godina

Prvo kako neko sme da daje takve informacije a kao drugo koga briga sto covek tolko zaradjuje nek zaradjuje ako je sposoban svaks mu cast.

Micika

pre 9 godina

To sto neko ima prihod 2.5 miliona evra, ne znaci da mu je plata 200 000 evra, jer prihod je i kad covek proda preduzece ili primi dividendu.

Rumpel Stickin

pre 9 godina

Kako god mi "obicni smrtnici" ovo videli i shvatili bili zgranuti ili ne, ja ovom coveku cestitam na umecu da zaradi veliku novac i zato sto je taj isti novac prijavio i platio porez na njega, siguran sam da ima ljudi u Srbiji sa vecim primanjima na godisnjem nivou od njega ali ih ne prijavljuju zbog nacina na koji su ga zaradali...

Srle

pre 9 godina

Naslov je u potpunosti glup jer nigde ne piše da se radi o plati kao što verovatno toliki prihod uglavnom i nije bio posledica redovnih mesečnih zarada nego neka druga vrsta prihoda poput prihoda od prodaje udela u firmama ili prodaje hartija od vrednosti, nekretnina i slično. Šta ako je čovek recimo nasledio ili sam posedovao mnogo nekretnina koje je u toj godini na koju se prijava odnosi odlučio prodati. Ili ako je u toj godini prodao svoj udeo u nekoj kompaniji u kojoj je bio vlasnik ili suvlasnik...Prijavljeni prihod uopšte ne znači da je onaj ko ga je prijavio imao toliku godišnju platu. To što većina građana jedini prihoda ima kroz mesečnu platu ne znači da niko drugi ništa osim plate ne prihoduje.

Zoran

pre 9 godina

Daj bože da dođe vreme da ovo ne bude vest u Srbiji. Da građanstvo ne brine brigu koliko privatni privrednici zarađuju , nego da uživaju u svojim pošteno zarađenim platama koje im ti isti privrednici isplačuju.

Haiyan

pre 9 godina

Bilo kako bilo,čovek, ko god da je je prijavio svoje prihode,na iste platio porez i ispoštovao svoje gradjanske dužnosti. Ni najmanje mi ne smeta što toliko zaradjuje ukoliko poštuje zakon i porez plaća svojoj zemlji.

Molim lepo

pre 9 godina

"Javnost će i ove godine, podsećaju poreznici, ostati uskraćena za imena tih građana, jer zakon zabranjuje objavljivanje podataka o ličnostima koje su podnele poreske prijave za plaćanje godišnjeg poreza na dohodak građana. Bogataši ostaju van domašaja radoznalaca, opet koristeći svoje zakonsko pravo."
Javnost nije USKRACENA, jer svako ima pravo na privatnost . Uskratiti znaci lisiti nekoga - to implicira da javnost IMA PRAVO da zna, ali joj je neko to pravo uskratio. Ono sto drzavu treba da zanima je da li je njihov prihod plod kriminalnih radnji ili ne. Da li neko (ne mislim na novinare vec drzavne organe) proverava poreklo novca? U tu poresku prijavu ne ulazi samo plata , vec i drugi prihoodi koje pojedinac moze da ima ( na primer ako izdaje neki prostor i slicno...).Takodje plata koja se racuna za tu prijavu, nije neto plata, vec bruto plata umanjena za neoporezivi iznos.Racunica koju je novinar ovde prikazao o mesecnoj plati je netacna (odnosno to nije neto plata).Sustina je da imamo sistem koji funkcionise (odnosno da neko radi svoj posao i provera porekla novca ....).Ako sistem ne funkcionise ne znaci mi NISTA da se objavi necije ime, a niko ne odgovara.Dakle, najmanji je problem objavljivanje imena.Naravno,bilo bi mnogo bolje kada bi i novinari radili svoj posao odgovornije, u ovakvom clanku je trebalo ukratko objasniti sta sve ulazi u ovu poresku prijavu a sta ne, ko se bavi proverom podataka i slicno... ovako je samo jevtino novinarstvo.

l

pre 9 godina

svaka cast i sve najbolje svim vrednim ljudima, da smo normalna drzava, novcem od poreza tih ljudi bi napravili deset skola i obdanista i sredili bolnice bar malo, naravno, sve planski. a ovako, dzaba sto se prijavio, novac je samo preusmeren na otplatu kredita. i jos nesto, ako je Beogradjanin, ne znaci i da je drzavljanin Srbije, mozda je stranac, direktor neke firme, koji placa porez ovde (npr NIS).

Alal vera

pre 9 godina

Ako nije zaradjeno na lopovluku i tudjem znoju, svaka cast. Nek ima jos vise. Treba ceniti ko ume posteno da unovci znanje i sposobnosti

Oružjem protiv Mafije

pre 9 godina

SVAKA ČAST! Ovom čoveku treba čestitati jer je prijvio svoj prihod i plaća na to porez!
A, ne kao TONČEV Novica koji dobija državne poslove, radnici mu rade na crno, plaća ih na ruke, izbegava porez i taji dobit!
To znaju u lokalnoj Poreskoj gde je nekoliko radnika na njegovom platnom spisku!!!
HOBOTNICA....

anonimus

pre 9 godina

lepo bogami. ja imam 400 evra od kojih će mi gazda odbiti 100 jer kreten mora u grčku na more a ja da se patim. samo treba pobeći iz ove stradije.

Milos Ilic

pre 9 godina

Pa taj što ima toliku platu ispade da zarađuje preko 17 000 eura mesečno,što nema ni u razvijenim zemljama Evrope kada je pošten posao u pitanju.
(antibototik duo (20mg tomomicin,480mg vučkalin monohidrat), 24. jul 2014 10:33

Taj lek na sebe da primenis jer ovih 209k je coveku mesecni prihod. Citati tekstove sa razumevanjem.

TIL Zagreb

pre 9 godina

a ja za god nmg da zaradim 4000 evra,eh tugo moja
(elmin, 24. jul 2014 09:17)

da nije istinito bilo bi smjesno (ako govoris istinu) ne sad da zezam nego je to stvarno malo ..ja zaradim oko 10700 eura godisnje...i opet je to malo,zalim se..a ne vjerujem da je sad 5 puta jeftinija hrana i ostale rezije u SRB nego u HR,pa stoga zelim samo reci kako je to zalosno da opcenito malo placaju u EX YU,ja mozda imam srece pa me plate dobro,....a na nama svima zaradjuju duplo ako ne i vise....

nisam siguran

pre 9 godina

Neko ko ima ekskluzivno pravo da uvozi nesto vazno za potrebe drzavnih firmi, ustanova ili neko ko savetuje vladine cimbenike sta treba da rade.
Radi po satu a satnica odavde do Tokija, koliko mu treba.
(strina, 24. jul 2014 11:35)

Takvi ne prijavljuju porez, meni ovo lici na vlasnika neke softverske firme koja razvija aplikacije - ima nekoliko sjajnih firmi u Beogradu gde zaposleni zaradjuju neto 40000-50000 Eura godisnje, pa ne bi bilo cudo da u takvoj firmi vlasnik zaradi 2.5 miliona.
U svakom slucaju cinjenica da je covek inzenjer i da je prijavio porez jeste indikacija da je u pitanju neko ko je novce zaradio svojim radom. A, u tom slucaju, duplo svaka cast!

Dragan

pre 9 godina

@Srle> Radi se o porezu na DOHODAK gradjana, kao sto lepo pise u tekstu. Da je prodao nekretnine, udele u firmama i sl. platio bi porez na kapitalni dobitak, a to je potpuno druga stvar.

zoran

pre 9 godina

da se razjasni nesto cinicnim i neobrazovanim koji pisu o ovome:

1. Ovaj prihod jeste SAMO od plate i sada se objavljuje jer Poreska Uprava mora da izracuna preko koliko svote naplacuje dodatani porez gradjaninu. Ovde ne ulazi prihod od prodaje bilo cega, SAMO plata.

2. Za mnoge koji zaradjuju novac a imaju svoje firme se vise isplati plata jer na kraju ne placaju 15% porez na profit + 15% porez na dividendu da bi dosli do novca sto iznosi 27.75%, nego sebi plate veliku platu i to ih sve na kraju kosta 19,9% od profita. Vise se isplati sebi davati vecu platu cisto zbog poreske ustede.

3. Mnogi stranci primaju platu u Srbiji koje su daleko iznad srpskog proseka i od ovih objavljenih velikih plata njih ima dosta. Ne mogu mnoge multinacionalne kompanije da placaju svoje rukovodioce van zemlje za posao koji obavljaju u zemlji. Ne zaboravimo bonuse koje placaju neke firme, sve je to 13 plata, samo u vecem iznosu....

deyan

pre 9 godina

Kakav IT, politicari i uvoznici, ovaj novac zaradjuju, a od nedavno i prijavljuju, vlasnici lanaca nekretnina koji se bave iznajmljivanjem i davanjem pod zakup najcesce poslovnih prostora. Slicno je i u Bosni i Hrvatskoj, obzirom koliko je trziste Beograd, ne iznenadjuje da je skoro u Banja Luci poreska uprava takodje izasla sa podacima i cifrom od oko 3.5 miliona € prihoda za godinu na racun trgovanja nekretninama i zemljistem.

Vladimir S

pre 9 godina

Svaka cast. Jedini posten covek u celom Beogradu koji je prijavio koliko je zaradio a ovi ostali politicari, tajkuni koji izvlace novac preko offshore kompanija na Britanskim Devicanskim ostrvima i prijavljuju mizerne prihode svi do jednog treba na dozivotne robije zbog utaje poreza i kradje drzavnog i novca gradjana Srbije.
Zbog njih nema novca u Srbiji, nema novca za plate, nema novca nizasta i zbog njih nam je sve preskupo. Zbog njih posteni gradjani dobijaju otkaze a oni se sire sa svojim porodicama po svetu u velelepnim vilama i na skupocenim odmorima.

Kada cete juriti prave kriminalce i oduzeti im ono sto nije njihovo ili da narod sam utvrdi ko je vlasnik koje offshore kompanije i sam naplati sve?

Hocete da se objavi koji politicar i tajkun je vlasnik cega u inostranstvu i koliko je pokrao za ovih 20tak godina? Da li cete onda da ih predate sudu za organizovani kriminal ili da gradjani sami podignu tuzbe Ustavnom sudu i sudu u Strazburu a sve im oduzmu odmah sami?

Vreme je da se uozbiljite ako ne zelite da izgubite sve i vi i vase poreodice preko noci !

Gradjanin

pre 9 godina

@Da se Novak Đoković ugleda na ovog gospodina.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mare, 24. jul 2014 12:55)

Budi siguran da se nece ugledati. Lakse je za one koji ne znaju vrednost i kolicinu velikog novca glumiti patrotizam sa stotim delom onoga sto imas nego svojoj drzavi pomoci time sto ces ono sto hvala Bogu zaradis platiti porez kao i svaki gradjanin na svoje malo muke od plate sto plati tih 20%.

Ironije Mudri

pre 9 godina

To samo govori o tome koliko je njih zapravo utajilo porez! Zar mislite da najbogatiji Srbin ima 2 i nesto miliona evra godisnje?!
Gospodinu svaka vast, a drzava- nek se stidi svoje jalovosti!

i

pre 9 godina

Obelezili ste coveka koji je verovatno dobio na loto-u i sad moze da strepi da ga neki krimos ne poseti. Ove stvari bi trebale da budu privatne, a ne da se objavljuju u vestima.

Swedenonline

pre 9 godina

"Javnost će i ove godine, podsećaju poreznici, ostati uskraćena za imena tih građana, jer zakon zabranjuje objavljivanje podataka o ličnostima koje su podnele poreske prijave za plaćanje godišnjeg poreza na dohodak građana. Bogataši ostaju van domašaja radoznalaca, opet koristeći svoje zakonsko pravo."

Hehe, ned'o bog da je kao kod Svedjana da su svi podaci javno dostupni preko interneta. To i nije problem u Svedskoj, ali bi u Srbiji sigurno bio!

Nemanja

pre 9 godina

Sta mislite kolika je plata direktora Gazproma u Srbiji? Siemensa? Telenora? Fiata? Dakle nemojte mnogo da tupite o tome da li je nosio gajbice i da li su mu pare ciste (prljave ne idu kroz poresku upravu), nego zaducite rukave i radite, ucite, borite se. Svaka cast za 200K EUR mesecno, ja jedva nagurao 17K EUR mesecno :)

stewie

pre 9 godina

Ovo i nije bas pozitivno, najvise plate u EU za 2013 su bile u radijusu 100 000 evra mesecno(tri najvise plate su bile oko 3 miliona evra godisnje) a ako u nasoj ekonomiji neko ima toliku platu, ili treba da postane ministar privrede ili je nesto totalno pogresno. S obzirom kakva smo zemlja predpostavljam da je opcija broj 2.

antibototik duo (20mg tomomicin,480mg vučkalin monohidrat)

pre 9 godina

Pa taj što ima toliku platu ispade da zarađuje preko 17 000 eura mesečno,što nema ni u razvijenim zemljama Evrope kada je pošten posao u pitanju.

Valdo

pre 9 godina

Vecina "biznismena" mucka sa porezima i prijavljenim prihodima. Evo na primer: gazda ima 30 kazina, svaki kazino mu posle odbitaka za drzavu, radnike, dadzbine, mito, donese 10 000 evra mesecno.30 kazina puta 10 000, je 300 000 evra mesecne ciste zarade. Ako toliki prihod prijavi drzavi, drzava ce mu uzeti dobar deo kolaca, a ako prijavi na primer 2000-3000 mesecno po kazinu, ostace mu puno vise para.Rad sa kockom donosi enormne zarade, mada nije jasno zasto drzava ne drzi kazina koja bi bila dobro kontrolisana i sto se tice zarade i sto se tice uzimanja-davanja odnosa prema igracima. Sadasnja kazina mogu da steluju aparate kako zele i mogu da uzimaju koliko hoce od igraca para, a da im niko nista ne moze za to.

antibototik duo (20mg tomomicin,480mg vučkalin monohidrat)

pre 9 godina

Pa taj što ima toliku platu ispade da zarađuje preko 17 000 eura mesečno,što nema ni u razvijenim zemljama Evrope kada je pošten posao u pitanju.

strina

pre 9 godina

Neko ko ima ekskluzivno pravo da uvozi nesto vazno za potrebe drzavnih firmi, ustanova ili neko ko savetuje vladine cimbenike sta treba da rade.
Radi po satu a satnica odavde do Tokija, koliko mu treba.

i

pre 9 godina

Obelezili ste coveka koji je verovatno dobio na loto-u i sad moze da strepi da ga neki krimos ne poseti. Ove stvari bi trebale da budu privatne, a ne da se objavljuju u vestima.

Marina

pre 9 godina

Kakva glupost "javnost će biti uskraćena za imena tih gradjana". Valjda i bogati imaju pravo na privatnost ako već ne rade u javnim preduzećima. Nije poreska uprava stub srama?!
Moja primanja nisu visoka, pa im opet ne zavidim i ne upirem prstom u tudju debljinu novčanika. To mi je ispod časti, iako pretpostavljam da ću dobiti gomilu minusa.
A kako su zaradili toliki novac, to je na njihovu čast.

Teretanac.com

pre 9 godina

Zaradio verovatno pošteno, radeći na nekoj odgovornoj poziciji čim je prijavio uredno porez. Treba nekad pružiti ruku i čestitati sposobnijem.

nono

pre 9 godina

Ovom coveku treba da se dodeli orden jer je platio porez svojoj drzavi! Nadam se da ga komentatori nece pljuvati vec shvatiti da je za razliku od klasicnih srpskih "biznismena" uredno prijavio svoje prihode i platio poreze u Srbiji. Dakle njegov novac nije zavrsio na Kipru vec u budzetu Srbije! nadam se da ce biti upotrebljen za skolovanje nekih klinaca koji ce kad porastu znati da zarade ovoliki novac a ne za Srbijagas! Nadam se!

stewie

pre 9 godina

Ovo i nije bas pozitivno, najvise plate u EU za 2013 su bile u radijusu 100 000 evra mesecno(tri najvise plate su bile oko 3 miliona evra godisnje) a ako u nasoj ekonomiji neko ima toliku platu, ili treba da postane ministar privrede ili je nesto totalno pogresno. S obzirom kakva smo zemlja predpostavljam da je opcija broj 2.

Srle

pre 9 godina

Naslov je u potpunosti glup jer nigde ne piše da se radi o plati kao što verovatno toliki prihod uglavnom i nije bio posledica redovnih mesečnih zarada nego neka druga vrsta prihoda poput prihoda od prodaje udela u firmama ili prodaje hartija od vrednosti, nekretnina i slično. Šta ako je čovek recimo nasledio ili sam posedovao mnogo nekretnina koje je u toj godini na koju se prijava odnosi odlučio prodati. Ili ako je u toj godini prodao svoj udeo u nekoj kompaniji u kojoj je bio vlasnik ili suvlasnik...Prijavljeni prihod uopšte ne znači da je onaj ko ga je prijavio imao toliku godišnju platu. To što većina građana jedini prihoda ima kroz mesečnu platu ne znači da niko drugi ništa osim plate ne prihoduje.

anonimus

pre 9 godina

lepo bogami. ja imam 400 evra od kojih će mi gazda odbiti 100 jer kreten mora u grčku na more a ja da se patim. samo treba pobeći iz ove stradije.

Micika

pre 9 godina

To sto neko ima prihod 2.5 miliona evra, ne znaci da mu je plata 200 000 evra, jer prihod je i kad covek proda preduzece ili primi dividendu.

Haiyan

pre 9 godina

Bilo kako bilo,čovek, ko god da je je prijavio svoje prihode,na iste platio porez i ispoštovao svoje gradjanske dužnosti. Ni najmanje mi ne smeta što toliko zaradjuje ukoliko poštuje zakon i porez plaća svojoj zemlji.

A.

pre 9 godina

Ovo je dobra vest.

Prihod je sigurno legalno zarađen, jer oni koji zarađuju na drugi način ne prijavljuju zaradu Poreskoj upravi.
Mislim da zarađuje u inostranstvu, ali porez na zaradu uplaćuje u Srbiji.
Pohvale za poštenog sugrađanina.

Zalosno

pre 9 godina

A zasto bi svi morali da znaju ko je koliko zaradio prosle godine ? Ako je zaradio posteno , sta ima ko da zna. Srbiaj je puna kriminalaca i reketasa i jos samo fali da vam se ima vuce po novinama kao osoba koja je platila najveci porez. Ima politicara i ostalim biMzismena koji zaradjuju mnogo vise ali oni porez ne prijavljuju tako da ovo nije nista neverovatno. Jednostavno ima ljudi koji su u IT sektoru i dobiju akcije koje posle prodaju , postoje ljudi sa mnogo zemlje itd... Da ne duzim, nije sramota biti bogat, sramota je krasti i zavideti

igi

pre 9 godina

Svaka mu čast. Prijavio je zaradu,platio porez.On je čist,uradio je svoju gradjansku duznost,i moze lepo da uziva u blagodetima svog rada.

TIL Zagreb

pre 9 godina

a ja za god nmg da zaradim 4000 evra,eh tugo moja
(elmin, 24. jul 2014 09:17)

da nije istinito bilo bi smjesno (ako govoris istinu) ne sad da zezam nego je to stvarno malo ..ja zaradim oko 10700 eura godisnje...i opet je to malo,zalim se..a ne vjerujem da je sad 5 puta jeftinija hrana i ostale rezije u SRB nego u HR,pa stoga zelim samo reci kako je to zalosno da opcenito malo placaju u EX YU,ja mozda imam srece pa me plate dobro,....a na nama svima zaradjuju duplo ako ne i vise....

Vladimir S

pre 9 godina

Svaka cast. Jedini posten covek u celom Beogradu koji je prijavio koliko je zaradio a ovi ostali politicari, tajkuni koji izvlace novac preko offshore kompanija na Britanskim Devicanskim ostrvima i prijavljuju mizerne prihode svi do jednog treba na dozivotne robije zbog utaje poreza i kradje drzavnog i novca gradjana Srbije.
Zbog njih nema novca u Srbiji, nema novca za plate, nema novca nizasta i zbog njih nam je sve preskupo. Zbog njih posteni gradjani dobijaju otkaze a oni se sire sa svojim porodicama po svetu u velelepnim vilama i na skupocenim odmorima.

Kada cete juriti prave kriminalce i oduzeti im ono sto nije njihovo ili da narod sam utvrdi ko je vlasnik koje offshore kompanije i sam naplati sve?

Hocete da se objavi koji politicar i tajkun je vlasnik cega u inostranstvu i koliko je pokrao za ovih 20tak godina? Da li cete onda da ih predate sudu za organizovani kriminal ili da gradjani sami podignu tuzbe Ustavnom sudu i sudu u Strazburu a sve im oduzmu odmah sami?

Vreme je da se uozbiljite ako ne zelite da izgubite sve i vi i vase poreodice preko noci !

Nemanja

pre 9 godina

Sta mislite kolika je plata direktora Gazproma u Srbiji? Siemensa? Telenora? Fiata? Dakle nemojte mnogo da tupite o tome da li je nosio gajbice i da li su mu pare ciste (prljave ne idu kroz poresku upravu), nego zaducite rukave i radite, ucite, borite se. Svaka cast za 200K EUR mesecno, ja jedva nagurao 17K EUR mesecno :)

Molim lepo

pre 9 godina

"Javnost će i ove godine, podsećaju poreznici, ostati uskraćena za imena tih građana, jer zakon zabranjuje objavljivanje podataka o ličnostima koje su podnele poreske prijave za plaćanje godišnjeg poreza na dohodak građana. Bogataši ostaju van domašaja radoznalaca, opet koristeći svoje zakonsko pravo."
Javnost nije USKRACENA, jer svako ima pravo na privatnost . Uskratiti znaci lisiti nekoga - to implicira da javnost IMA PRAVO da zna, ali joj je neko to pravo uskratio. Ono sto drzavu treba da zanima je da li je njihov prihod plod kriminalnih radnji ili ne. Da li neko (ne mislim na novinare vec drzavne organe) proverava poreklo novca? U tu poresku prijavu ne ulazi samo plata , vec i drugi prihoodi koje pojedinac moze da ima ( na primer ako izdaje neki prostor i slicno...).Takodje plata koja se racuna za tu prijavu, nije neto plata, vec bruto plata umanjena za neoporezivi iznos.Racunica koju je novinar ovde prikazao o mesecnoj plati je netacna (odnosno to nije neto plata).Sustina je da imamo sistem koji funkcionise (odnosno da neko radi svoj posao i provera porekla novca ....).Ako sistem ne funkcionise ne znaci mi NISTA da se objavi necije ime, a niko ne odgovara.Dakle, najmanji je problem objavljivanje imena.Naravno,bilo bi mnogo bolje kada bi i novinari radili svoj posao odgovornije, u ovakvom clanku je trebalo ukratko objasniti sta sve ulazi u ovu poresku prijavu a sta ne, ko se bavi proverom podataka i slicno... ovako je samo jevtino novinarstvo.

Swedenonline

pre 9 godina

"Javnost će i ove godine, podsećaju poreznici, ostati uskraćena za imena tih građana, jer zakon zabranjuje objavljivanje podataka o ličnostima koje su podnele poreske prijave za plaćanje godišnjeg poreza na dohodak građana. Bogataši ostaju van domašaja radoznalaca, opet koristeći svoje zakonsko pravo."

Hehe, ned'o bog da je kao kod Svedjana da su svi podaci javno dostupni preko interneta. To i nije problem u Svedskoj, ali bi u Srbiji sigurno bio!

Milos Ilic

pre 9 godina

Pa taj što ima toliku platu ispade da zarađuje preko 17 000 eura mesečno,što nema ni u razvijenim zemljama Evrope kada je pošten posao u pitanju.
(antibototik duo (20mg tomomicin,480mg vučkalin monohidrat), 24. jul 2014 10:33

Taj lek na sebe da primenis jer ovih 209k je coveku mesecni prihod. Citati tekstove sa razumevanjem.

Gradjanin

pre 9 godina

@Da se Novak Đoković ugleda na ovog gospodina.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mare, 24. jul 2014 12:55)

Budi siguran da se nece ugledati. Lakse je za one koji ne znaju vrednost i kolicinu velikog novca glumiti patrotizam sa stotim delom onoga sto imas nego svojoj drzavi pomoci time sto ces ono sto hvala Bogu zaradis platiti porez kao i svaki gradjanin na svoje malo muke od plate sto plati tih 20%.

Ironije Mudri

pre 9 godina

To samo govori o tome koliko je njih zapravo utajilo porez! Zar mislite da najbogatiji Srbin ima 2 i nesto miliona evra godisnje?!
Gospodinu svaka vast, a drzava- nek se stidi svoje jalovosti!

nisam siguran

pre 9 godina

Neko ko ima ekskluzivno pravo da uvozi nesto vazno za potrebe drzavnih firmi, ustanova ili neko ko savetuje vladine cimbenike sta treba da rade.
Radi po satu a satnica odavde do Tokija, koliko mu treba.
(strina, 24. jul 2014 11:35)

Takvi ne prijavljuju porez, meni ovo lici na vlasnika neke softverske firme koja razvija aplikacije - ima nekoliko sjajnih firmi u Beogradu gde zaposleni zaradjuju neto 40000-50000 Eura godisnje, pa ne bi bilo cudo da u takvoj firmi vlasnik zaradi 2.5 miliona.
U svakom slucaju cinjenica da je covek inzenjer i da je prijavio porez jeste indikacija da je u pitanju neko ko je novce zaradio svojim radom. A, u tom slucaju, duplo svaka cast!

zoran

pre 9 godina

da se razjasni nesto cinicnim i neobrazovanim koji pisu o ovome:

1. Ovaj prihod jeste SAMO od plate i sada se objavljuje jer Poreska Uprava mora da izracuna preko koliko svote naplacuje dodatani porez gradjaninu. Ovde ne ulazi prihod od prodaje bilo cega, SAMO plata.

2. Za mnoge koji zaradjuju novac a imaju svoje firme se vise isplati plata jer na kraju ne placaju 15% porez na profit + 15% porez na dividendu da bi dosli do novca sto iznosi 27.75%, nego sebi plate veliku platu i to ih sve na kraju kosta 19,9% od profita. Vise se isplati sebi davati vecu platu cisto zbog poreske ustede.

3. Mnogi stranci primaju platu u Srbiji koje su daleko iznad srpskog proseka i od ovih objavljenih velikih plata njih ima dosta. Ne mogu mnoge multinacionalne kompanije da placaju svoje rukovodioce van zemlje za posao koji obavljaju u zemlji. Ne zaboravimo bonuse koje placaju neke firme, sve je to 13 plata, samo u vecem iznosu....

deyan

pre 9 godina

Kakav IT, politicari i uvoznici, ovaj novac zaradjuju, a od nedavno i prijavljuju, vlasnici lanaca nekretnina koji se bave iznajmljivanjem i davanjem pod zakup najcesce poslovnih prostora. Slicno je i u Bosni i Hrvatskoj, obzirom koliko je trziste Beograd, ne iznenadjuje da je skoro u Banja Luci poreska uprava takodje izasla sa podacima i cifrom od oko 3.5 miliona € prihoda za godinu na racun trgovanja nekretninama i zemljistem.

Zoran

pre 9 godina

Daj bože da dođe vreme da ovo ne bude vest u Srbiji. Da građanstvo ne brine brigu koliko privatni privrednici zarađuju , nego da uživaju u svojim pošteno zarađenim platama koje im ti isti privrednici isplačuju.

Seljak

pre 9 godina

Prvo kako neko sme da daje takve informacije a kao drugo koga briga sto covek tolko zaradjuje nek zaradjuje ako je sposoban svaks mu cast.

l

pre 9 godina

svaka cast i sve najbolje svim vrednim ljudima, da smo normalna drzava, novcem od poreza tih ljudi bi napravili deset skola i obdanista i sredili bolnice bar malo, naravno, sve planski. a ovako, dzaba sto se prijavio, novac je samo preusmeren na otplatu kredita. i jos nesto, ako je Beogradjanin, ne znaci i da je drzavljanin Srbije, mozda je stranac, direktor neke firme, koji placa porez ovde (npr NIS).

Dragan

pre 9 godina

@Srle> Radi se o porezu na DOHODAK gradjana, kao sto lepo pise u tekstu. Da je prodao nekretnine, udele u firmama i sl. platio bi porez na kapitalni dobitak, a to je potpuno druga stvar.

Alal vera

pre 9 godina

Ako nije zaradjeno na lopovluku i tudjem znoju, svaka cast. Nek ima jos vise. Treba ceniti ko ume posteno da unovci znanje i sposobnosti

Rumpel Stickin

pre 9 godina

Kako god mi "obicni smrtnici" ovo videli i shvatili bili zgranuti ili ne, ja ovom coveku cestitam na umecu da zaradi veliku novac i zato sto je taj isti novac prijavio i platio porez na njega, siguran sam da ima ljudi u Srbiji sa vecim primanjima na godisnjem nivou od njega ali ih ne prijavljuju zbog nacina na koji su ga zaradali...

Oružjem protiv Mafije

pre 9 godina

SVAKA ČAST! Ovom čoveku treba čestitati jer je prijvio svoj prihod i plaća na to porez!
A, ne kao TONČEV Novica koji dobija državne poslove, radnici mu rade na crno, plaća ih na ruke, izbegava porez i taji dobit!
To znaju u lokalnoj Poreskoj gde je nekoliko radnika na njegovom platnom spisku!!!
HOBOTNICA....

Valdo

pre 9 godina

Vecina "biznismena" mucka sa porezima i prijavljenim prihodima. Evo na primer: gazda ima 30 kazina, svaki kazino mu posle odbitaka za drzavu, radnike, dadzbine, mito, donese 10 000 evra mesecno.30 kazina puta 10 000, je 300 000 evra mesecne ciste zarade. Ako toliki prihod prijavi drzavi, drzava ce mu uzeti dobar deo kolaca, a ako prijavi na primer 2000-3000 mesecno po kazinu, ostace mu puno vise para.Rad sa kockom donosi enormne zarade, mada nije jasno zasto drzava ne drzi kazina koja bi bila dobro kontrolisana i sto se tice zarade i sto se tice uzimanja-davanja odnosa prema igracima. Sadasnja kazina mogu da steluju aparate kako zele i mogu da uzimaju koliko hoce od igraca para, a da im niko nista ne moze za to.