Ponedeljak, 27.01.2014.

20:27

EPS-u preti generalni štrajk?

Sindikat Elektroprivrede traži od Vlade da odobri isplatu pozajmice od 50.000 po zaposlenom ili će u suprotnom stupiti u štrajk, piše "Danas".

Izvor: Danas

EPS-u preti generalni štrajk? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

239 Komentari

Sortiraj po:

Mrak

pre 10 godina

Pa sad ako narod nema leba da jede da i mi zaposleni damo otkaze pa da svi zajedno pocrkamo od gladi!Mi smo te plate i pozajmice posteno zaradili,niko nas ne vidi kada na -20 i +40 visimo po dalekovodima!

Rudar "Kolubarac"

pre 10 godina

http://www.youtube.com/watch?v=3q71p2ZuSH0
http://www.youtube.com/watch?v=qRNv3HVgfD4
Pogledajte ova dva linka , pa onda komentarišite!!!!Ovaj momak ima dvadesetak godina.MOŽE LI ON DA DOČEKA PENZIJU?

Radnik udarnik

pre 10 godina

1. Očistite administraciju u EPS-u.
2. Odvojte distribuciju od proizvodnje i eto vam uštede bogovske.
Nas koji smo 8 sati u blatu,koji po kiši menjamo rolne transportnih traka i koji izlazimo sa kopova sa teškim povredama kičme ,udova,pa i u sanduku - nas ostavite na miru! MI smo te plate zaradili. I plate i pozajmice.

konkursi pa nek pobedi najbolji!

pre 10 godina

(Reduktoras, 28. januar 2014 15:52)

evo ja bih prvi dosao, i gomila mojih poznanika koji sada rade isto to samo za tri puta MANJU platu!

a zasto nigde nije postojao konkurs na kome bi se mi prijavili za posao u eps-u?
pa zato sto ste svi tamo primnjeni bez konkursa i nelegalno - preko rodbinskih veza, partijskih veza, a nisu retki ni oni koji su platili dobro poznatu sumu da bi dobili ugovor za stalno!

pre nego sto likujete nad ostalom sirotinjom koja radi isto toliko koliko i vi samo za 3 puta manje para, dobro se razmislite kako ste dospeli na to mesto i zasto drugi nisu mogli...
u srbiji ima milion nezaposlenih i dobar deo njih bi se menjao sa vama, ali ne moze jer ste vi privilegovani u odnosu na ostale...

Reduktoras

pre 10 godina

Dodjite jedan dan po kisi ili mrazu da opravite reduktor kopanja na radnom tocku bagera.Dodjete ujutru u 8 i odete kuci oko ponoci.Blatnjavi masni promrzli.Pa da vas pitam.Pobegli bi glavom bez obzira.Sedim sa kolegama i pricamo koliko je ko imao povreda za radni vek.Sve sami neradnici dosli da komentarisu a videli kop samo na slici.

milan

pre 10 godina

(Sale EPS/Kostolac, 28. januar 2014 13:00)

E ajde ne lupetaj. Kao prvo, zahvali ti gradjanima Srbije sto su te placali zadnjih 30 god. Nisi ti napravio EPS iz svog dzepa niti su vam to ostavile bake i deke, to je narodna imovina. I moj deda je radio na izgradnji Hidroelektrane u Bajinoj Basti pa ja ne mogu da sad trazim privilegije po tom osnovu. Vi se ponasate kao da ste EPS nasledili. I nisu problem u EPS-u radnici koji rade po banderama, koji idu na teren, nego oni koji sede po kancelarijama. Znas ti dobro koliko tu ima bezvrednih kafopija,ne treba ja da te ucim. A sto se tice ostalih zahteva sindikata, jedan od tih zahteva je da se zaposljavaju novi ljudi. U prevodu to znaci da ti sad koji ides u penziju ubacis u EPS po mogucstvu i svoje dete i svoje sinovce i sestricine. Zato se ti i slicni tebi bunite. Hteo bi ti da u EPS-u radi jedno 3-4 naredne generacija tvojih potomaka. Tako da nemoj da prosipas ovde pricu kako su zahtevi sindikata reformski ili slicno, rec je o cistoj alavosti. Briga vas za tudju decu koja treba da se zaposli, samo o svojima brinite.

Alex

pre 10 godina

Moj stric sa trogodisnjom srednjom ima platu u eps-u preko 60.000, a ja kao dipl.inz.masinstva u privatnoj firmi imam 40.000.
On je za 30 godina staza dobio jubilarnu nagradu od 300.000 dinara. Pa jel to normalno?
Pri tome ne radi na dalekovodima i u postrojenjima nego u kancelariji. Tj ne radi nista. Ide na posao bukvalno kada hoce.
Jel to normalno?

vladan

pre 10 godina

Sale eps/Kostolac
Oni veruju u ono sto im serviraju mediji a gledaju razne farme,velike brace salju sms-ove za glasanja. Beograd zivi na teret cele Srbije, u bilo koje doba dana Knez Mihajlova puna onih koji rade za "20000" e moji vi kada eps-ovi radnici budu zaradjivali 20000 vi cete raditi za 50evra mesecno

Sale EPS/Kostolac

pre 10 godina

Postoje četiri zahteva Sindikata,od kojih je pozajmica na poslednjem mestu...Ali,vi jednostavno pojma nemate ni o čemu,po najmanje o samom EPS-u..za vas je EPS sve što ima veze sa strujom,a nije isto proizvodnja,distribucija,administracija...B 92 se poneo kao poslednji prljavi tabloid,stavljajući u naslov,van konteksta,samo JEDAN od zahteva Sindikata,sa očiglednom namerom da izazove ovo šta se dešava.S obzirom kakve izraze upotrebljavate u vašim komentarima (bagra),želim vam,(nam), brzu privatizaciju EPS-a,kilovat čas po 10-11 evrocenti i sečenje struje drugi dan po NEUPLATI računa..mene je baš briga,moja penzija, uskoro,biće dovoljna da držim novogodišnje ukrase upaljene cele godine..i da se smejem ostaloj bagri što ovde pljuje bez ikakvih razloga...Ja,naravno,za jedan sat idem u II smenu,da vam obezbedim struju po najnižoj ceni u Evropi,i tako već 30+ godina...

Pametnjaković

pre 10 godina

@(Pametnjakovic, 28. januar 2014 00:12)

E brate, štedi energiju za revoluciju, a što se Vučića tiče, pa on je deo toga. Šta ti misliš da u EPS-u nema iz SNS-a kadrova i zaposlenih preko veze? Stvarno, nisi valjda baš toliko. Ovo oni hoće na legalan lačin da sredstva iz budžeta prebace sebi i svojima, kako ti nije jasno.

Ja

pre 10 godina

CELA DISTRIBUCIJA DA SE RASPUSTI! Sad malo druga polovina gradjana da radi u distribuciju. Da vidite kako je kriza!
Boze ne mogu da verujem! Zar se niste do sada naprimali redovne i dobre plate? Sta da radimo mi koji kod privatnika radimo za minimalac i Vi gosopodo dodjete da mi secete struju za 9.000,00 dinara. Koji nije stvaran dug, jer ste nakacili tarife i kazne i STRUJOMER KOJI NIJE BAZDAREN 25 GODINA. Ko moze da garantuje kako on meri? Pa obicna vaga se bazdari jednom godisnje. Vi ste ispravni, pa ste dosli meni da secete struju! Jos trazite 50.000 din. Sve bi ja vas otpustila, jer vas ima familijarno tamo sa dobre i redovne plate!

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Po zanimanju sam monter mreza i postrojenja...ali vise ne radim u struci...svojim ocima sam gledao kradju u Elektrovojvodini...sta rade vozaci kamiona,sitni sefovi vi to ne mozete ni da zamislite...ZBOG TAKVIH STVARI NISAM VISE ZELEO DA RADIM U DRZAVNOJ FIRM...slazem se da najnizi po hijerarhiji u EPS-u najvise rade ali najmanje zarade...i podrzavam radnike ali imam jedno pitanje...VI DOBRO ZNATE STA SE RADILO U KOLUBARI,VI JAKO DOBRO ZNATE KOLIKO JE PARTIJSKIH POSLUSNIKA USLO U EPS A NEMAJU VEZE SA ZIVOTOM...Z A S T O - NISTE POKRENULI STRAJK DA ISTERATE TE POLITICKR KOMESARE IZ EPS-a KADA STE VIDELI KOLIKO SE KRADE ZASTO ONDA NISTE STRAJKOVALI...ZASTO NE POSTAVITE PRAVE SINDIKALNE VODJE KOJE CE SE BORITI ZA VAS...Ali kad je doslo do vasih novcanika onda STRAJK!!! Mislim da treba da se borite za svoje preduzece i za svoja prava...ali strajkom protiv gore navedenih...VI POSTENO ZARADJUJETE SAMO DELITE NA MNOGO ZAPOSLENIH I TO JE SUSTINA SVIH JAVNIH PREDUZECA...A to je ministar Radulovic hteo da pokrene...

Doboš

pre 10 godina

"Ne izrabljuje mene moj poslodavac, vec drzava. Udaraju po privatnicima kao belsavi, a zasto? Da bi vi primali "pozajmice"!?

Pročitaj PRVO koliko se miliona tona uglja iskopa, i proizvede struje, pa onda lup...komentariši da neko u EPSu čeka novac od privatnika ili iz budžeta.

dragan

pre 10 godina

Da se razumemo neradim u EPSu.Iu SFRJ ubedljivo najveće plate su bile kod naftaša i EPSa.Kod njih je kv radnik imao platu ko negde direktor.E sad što se tiče plata tu se razlikujem sa komentatorima.EPSu pripadaju rudnici i sredstva za prevoz uglja,čine radnici koji rade na dalekovodima najčešće zimi jer pucaju kablovi od leda ili vetra.U rudniku zbog obične iskre može da pogine stotina ljudi.Ja bi dao pozajmicu tim ljudima a onim u administraciji,šefovima,direktorima ne.Većina nije pročitala tekst a u njemu piše-pozajmica a to znači i vraćanje.Mene mesečni trošak za struju staje oko 2000 a za mobilni oko 4000d.Imam račun za mobilni 30min razgovora,15sms i kad pitam što je toliki račun kažu uključen vam internet.Kako uključen kad ga nekoristim a kupio ga pre 15dana.U EPSU se događaju greške ja sam pre 10g imao neznam kako veliki novac uplaćen na moje ime za struju i normalno nisam plaćao dok se nije taj fantomski novac potrošio.

Fantastično, nego šta !

pre 10 godina

"Fantastično!
Prvo se ponašaju kao da su oni SVOJIM parama izgradili sve kapacitete elektroprivrede ....
(bane, 28. januar 2014 10:22) "

A ti taj stan što si otkupio za 50 evra od države, a tamo nekom u Kolubari uz kredit koji je podigao za kuću od plate mu se ceo radni vek odbijao i doprinos za stambeno ne obezbeđene, kad si tako pošten i realan, evo tebi pozajmica 50 000, a ti meni tvoj stan za koji se mom ocu 40 g odbijalo od plate, a ni video ga nije.

Izvoli dođi

pre 10 godina

"Uvesti u eps vojsku,vanredno stanje,radnu obavezu... (nn, 28. januar 2014 10:43) "

A da se i ti slučajno ne prezivaš Milošević...ili Pavković ?

zmajko

pre 10 godina

Pa pare od mog poreza bi da oni uzmu bespovratno, e pa nece da moze. Svima koji strajkuju uruciti knjizice, pun je biro onih koji cekaju da rade. Dokle bre vise kradje narodnih para za svakakve bahanalije

navijac

pre 10 godina

Mi Srbi smo nevidjen narod! Umesto da se svako od nas trudi da poboljsa svoj polozaj, mi se trudimo da one koji su u boljem polozaju od nas svedemo na nas nivo! Nikada ovde nece biti bolje, sve dok je 'da komsiji crkne krava' omiljena srpska izreka! Sta mene briga koliko ljudi u EPSu primaju?? Uostalom kao da je tih 50 hiljada neka para?? Hoce to da im resi neke probleme dugorocno?? Nece. I cak i to ne dobijaju na poklon, nego ce vratiti kroz platu! I sta sad, hoce li iko od nas sto radi za 20-25 hiljada biti srecniji i ziveti bolje ako eps ne isplati pozajmicu? Hoce li iko osetiti olaksanje ako u epsu svedu plate na nivo privatnog sektora?? Nece, jedino ce zadovoljiti svoju bolesnu sujetu.

radnik

pre 10 godina

Ajde malo u noćnu smenu na kopove ili u lokomotivu gde zrači trafo od 25 hiljada volti ili u kotlarnice bloka,u prasinu i buku,kuvala je ljude para kad su pucali parovodi.Plate radnika su male u poređenju sa uslovima rada i postignutim rezultatima.A struja najjeftinija u Evropi i dug prema EPS-u milijardu evra!Ima neradnika,ali to neka resi rukovodstvo kompanije,a radnicima zajam,koji će vratiti!

Aleksandar

pre 10 godina

@Halo Pozega

Bio mobilni ili fiksni, telefon je telefon i sluzi za komunikaciju. posebno ako se dogodi nesreca negde, pa necu da trcim do obliznjeg fiksnog ili cak kuci da javim za nesrecu na autoputu. Sve sto je izmisljeno, od kreiranja struje, pa do mobilnog telefona, treba da sluzi ljudima, a ne da ti ili bilo ko drugi odredjuje sta je luksuz a sta ne.

Sto se tice teme, ovo je uzas. Razumem ljude i ja hocu platu kako prilici coveku, kao i svi u Srbiji. Ali, zahvalite se politicarima sto su unistili i prodali ovu drzavu, pa nemamo sta da izvozimo i time povecavamo unutrasnji kapital. To je sto treba da uradimo. Samo problem je, sto ce se saga i posle izbora nastaviti.

Radule

pre 10 godina

Neka je što više ovakvih vesti. Možda prosečan Srbin konačno shvati da su reforme u njegovu korist a na štetu manjine neradnika.

Jelena

pre 10 godina

Nije problem sto radnici EPS-a imaju "velike"plate, nego sto ih ostali nemaju. E sada, oni koji imaju i hoce bolje imaju problem zato sto oni koji nemaju i ne rade nista na tome da im bude bolje hoce da i EPS=ovi radnici nemaju... kakvi ljudi, kakva zemlja. Trebalo bi svi zajedno da se borite da svima bude bolje.
PS. Ne pozivajte se samo na clanove novog zakona koji su dobri, nego pogledajte i one clanove koji su u namanju ruku bezobrazluk

domaćica

pre 10 godina

Drž'te me da ne povratim.

E pa ovako, kao otpuštena iz privatne firme zbog smanjenog obima posla, kao podstanar i kao žena muža sa minimalcem, tražim od Države pozajmicu. (pa ću je vratiti....jednog dana....a možda i nikad).

da budemo jednaki pa neka najbolji pobedi!

pre 10 godina

vidim da ove ima dosta relativizatora kao i ovih iz eps-a koji ovde pljuju po ljudima koji nisu poput njih imali rodbinsko-partijsku vezu da rade u eps-u...

"gospodo" iz eps-a: da ste se tamo zaposlili preko konkursa (da su izabrani najbolji za te poslove) niko vam ne bi nista zamerio, pa cak ni te ogromne plate koje vam isplacuje drzavni budzet..
(za one koje ne znaju: drzavni budzet se puni od poreza i akciza kao i nameta privatnom sektrou)

ali problem je sto ste vi tamo zaposljeni na osnovu rodbinskih ili partijskih PRIVILEGIJA! to znaci da nismo svi imali jednaku sansu nego je vlastela, stranacka vojska i rodbina bila privilegovana u odnosu na druge ljude koji bi mozda cak i bolje obavljali posao ali ne mogu da dobiju tu sansu jer nemaju rodbinsko-partijsku vezu (ili masnu kovertu)!
e zbog toga vas ljudi sa pravom pljuju!
nije vam dosta to sto ste privilegovani u odnosu na ostale samo zato sto ste neciji rodjak, partijski vojnik i sl., nego jos hocete i da vam drzava isplati iz budzeta jos para (para koje je kroz harac pokupila od ostalih koji za razliku od vas jedva krpe kraj sa krajem...)

vk

pre 10 godina

@Pobesneli max

Pa radnici EPS-a, sa sve upravama su i najvise odgovorni za buducu prodaju. Cutali ste zbog privilegija i politike dok su oni pljackali i gradjane i samu firmu, i dali ste stecajnim upravnicima Srbije izgovor da vas prodaju, od cega cemo svi imati stetu (osim srecnog dobitnika firme).

Ne radi se ovde ni o kakvoj zavisti, vec uzrocno-posledicnim vezama.

Pravoslavac

pre 10 godina

Mene i dalje brine kvalitet struje koju nam EPS isporucuje!! Pocrkase nam uredjaji, a racuni su sve veci i veci (manji napon dovodi do vece potrosnje)!!

Privatnik

pre 10 godina

Tako je bre, po 500 000, sta 50 000, pa kad je Srbin bio cicija... Dodjite i kod mene kuci, dacu vam i ja svoju platu od 45 000 nek vam se nadje ja svakako nemam kad da je trosim, radim 14 sati dnevno. Lepo je znati da u ovoj zemlji bar neko zivi dobro pa makar i o grbaci svih nas 7 500 000 kretena koji to placamo i cutimo dok nam vi pretite ako vam ne poklonimo nase pare da nam necete dati struju koju placamo.

Marko

pre 10 godina

Ne znam gde zivite ali ocigledno ne u istoj stvarnosti kao i mi ostali

- za pozajmicu se ide u banku ili kod zelenasa s obzirom da je EPS javno preduzece koji se finasria iz budzeta onda bi svi gradjani ove zemlje imali pravo da se zaduzujemo pod istim uslovima iz budzeta kao i vi zar ne?
- ako vam je tesko da radite na kopu na -15 i razvlacite kablove za 100.000 din pa mogu da vam uputim isti savet koji je neko od vas dao nama koji radimo kod privanika "niko vas ne tera da radite" dajte otkaz a licno znam 1.000.000 ljudi koji bi se odmah zamenili sa vama.
- strucnost je lep izgovor kada biste imali monopol na istu ali na vasu zalost brojniji su primeri o vasoj nestrucnosti nego bilo sta drugo.
- ako vec zelite da strajkujete bilo bi lepo da stajkujete zbog partisjkih direktora, posovanja firme u kojoj radite i zbog gubitaka koje pravite.
Rado bi vas podrzao kada bi ste se strajkovali zbog 2.000.000 ne bazdarenih strujomera preko kojih na nezakonit nacin obracunavate potrosnju i uzimate nam novac ili da se bunite zbog zastarele opreme i na sisteme koji je u raspadu.
Ovako mogu samo da se upitam da li ste normalni i a vas cekam s motkom na ulici.

Andrej

pre 10 godina

@A kad je lepo ministar Radulović pričao vi ste lupali minuse.
Ja bih im sad svima dao po 200.000 dinara jer su zaslužili. ljudi su isterali svoje. Čim neko hoće da stane na put tim parazitima da nas više ne osiromašuju odmah se diže hajka.
Gledajte dobro za koga ćete glasati jer ako žuti dođu na vlast Radulovića će te od blata praviti.
(privatni sektor, 27. januar 2014 22:44)

Kakvi sad zuti??? Pa taj Radulovic ej dao ostavku Vucicu jer nije dobio podrsku za reforme javnog sektora. Nece Vucic da uradi nesto nepopularno, klasican diletant. I Miskovica je uhapsio samo da bi se sirotinja radovala i zaboravila koliko je jadna.

Halo Požega

pre 10 godina

(mita sajba, 28. januar 2014 09:44)

U pravu ste. NIJE MI NAMERA DA BRANIM NERADNIKE BILO GDE DA SE NALAZE PA NI U EPS-U. ALI...
Koliko domaćinstava u Srbiji plaća veći račun za struju od računa ZA MOBILNE I FIKSNI TELEFON ZAJEDNO?
Vrlo malo! Mobilni telefon poseduje skoro svaki državljanin Srbije a mnogi od njih i 2 i više telefona!
Novac za kupovinu tih telefona kao i za utrošak impulsa PRIKUPLJAJU PRIVATNE FIRME: Vip, Mobtel, Telenor itd.
Znači više nas košta "zadovoljstvo" zvano mobilni telefon NEGO MESEČNI RAČUN ZA STRUJU! I NIKOME NE SMETA TO. Može li se u telefonu čuvati zimnica, grejati i osvetljavati stan, kuvati ručak ITD ITD? Koja je prednost mobilnog telefona u odnosu na električnu energiju? Odjavite priključak za struju i nećete je više plaćati - ŽIVITE OD MOBILNOG TELEFONA!
ZAISTA SMO BOLESTAN NAROD!

Lošmi

pre 10 godina

Prvo trazite otpustanje zaposlenih preko veze i smanjenje plata rukovodioca i clanova upravnog odbora. EPS ne pravi profit pa nema logike da plate rukovodstva budu u rangu privatnih profitnih firmi.

Onda trazite otpustanje zaposlenih preko veze koji rade u administraciji.

E tek onda mozete da trazite od drzave pozajmicu.

A ne da sve bude ko pre ali ajde dajte nam jos i pozajmice i dozvolite da povecamo broj zaposlenih. Ljudi to ne moze sistem ce puci, procicete ko rudari u Engleskoj.

noris cak

pre 10 godina

Ubedljivo najtezi uslovi rada,gde vise od 50 procenata ne doceka penziju,a oni srecnici koji uspeju da dozive istu ,vrlo malo uzivaju u njoj.Voleo bi samo da ove komentatore strucnjake puste jednu smenu da provedu u rudniku.I trazi se pozajmica znaci da se vraca, nista se ne poklanja

Aca

pre 10 godina

(xox, 28. januar 2014 01:30)izguglaj malo genije pa vidi koliko je moja firma uplatila u budzet prosle godine po odbitku svih rashoda.videces da si u zabludi i ko i koliko puni budzet.

o cemu mi pricamo

pre 10 godina

Pozajmica se vraca za 5 meseci 10 hiljada mesecno, tako da ne znam cemu tolika prasina?
Ocigledno da je neko pustio ovu buvu sa ciljem zavadi pa vladaj, predizborna kampanja je vec uveliko pocela...

bane

pre 10 godina

Fantastično!
Prvo se ponašaju kao da su oni SVOJIM parama izgradili sve kapacitete elektroprivrede pa ih rentiraju građanima Srbije ,
Drugo, pokušali su da obezbede te bonuse najdrskijom krađom (pošto im godinama malo bolje prikrivene krađe glatko prolaze) pa kad to nije uspelo, sada prete štrajkom.
A ako se nadamo da će ministarka jelte, I PPV to "rešiti" grdno se varate. Sve ćemo mi to platiti na ovaj ili onaj način.

Pobesneli max

pre 10 godina

Zalosno je koliko su, u svojoj bahatosti i alavosti, radnici ovog preduzeca postali odseceni od realnosti.

Umesto da budu srecni sto ih za sad niko ne dira, oni hoce da strajkuju zbog pozajmica? Videcu ih kad prodaju EPS, pa dobar deo dobije otkaze, a oni koji ostanu pocnu da primaju 30% manju platu uz duplo vise rada, bez svih privilegija koje su do sad imali. A pozajmicu ce moci da dobiju od banke uz visoku kamatu, kao i mi ostali.
(vk, 27. januar 2014 21:22)

Prodace i taj EPS, vrlo brzo. Nego, moraju da nadju nacin da vam ga ogade, jer kad ste glasali za njih, EPS vam je bio drzavno blago koje moze doneti samo dobit. Sada, kada je realnost pokazala svoje pravo lice, moraju da stvore situaciju da SAMI pozelite da ga nema, samo da vas ne bi frustrirali "tamo neki radnici". Onda cete svi zajedno da pasete travu, ali ne mislim da cete VI- licno osecati bilo sta bolje, naprotiv.

vladan

pre 10 godina

To sto pljujete eps ogradite se koga pljujete.Mi koji radimo na terenu smo zaradili svaki dinar po tome u kakvim uslovima radimo i to je malo koliko nas ne dozivi penziju.Viskova ima u administraciji i oni su ti koji kostaju ovu firmu na 50 radnika koji stvarno rade dolazi 5 inzenjera 2 predsednika sa po 5 savetnika i 5 sekretarice i nekoliko menadzera i ko zna koliko stranackih izmisljenih radnih mesta

Aca

pre 10 godina

(Neznalica, 28. januar 2014 09:00)znaci problem je zaa tebe sto ti ne radis i rado bi na moje mesto a mene kritikujes.ja sam primljen na konkursu 80 i neke godine,pola od trazenog broja je primljeno zato sto su ti iz fotelje odustali kada su im pokazali uslove rada.90 posto vas galami iz ljubomore a sutra bi radiili isto,to u komentarima priznajete.

nn

pre 10 godina

uvesti u eps vojsku,vanredno stanje,radnu obavezu,pohapsiti direktore i sindikalce....Za one koji se protive organizovati radne logore,bez plate.Obavezna provera imovine svih rukovodioca i upređivanje sa platama koje su imali.Ukidanje radnog dana od 25 ili 26 sati....

nsml

pre 10 godina

ovaj eps je dosao do tacke usijanja ima ih kao sitni svetaca dobre plate nista se ne radi.pa njim nista i ne pada na pamet nego 13.ta plata il pozajmica.kad dodje kao u Nis-u pa ces da vidis kako ce da leti 2/3 zaposleni preki noci pa ko moze tolike prezaposlene neradnike poplacati

MarkoNS

pre 10 godina

Razdvojite proizvodnju struje, odrzavanje i distribuciju. Raspisite tender i sve posebno privatizujte, dozvolite ostalim kompanijama da distribuiraju struju kroz mrezu koja je napravljena od novaca gradjana i time napravite zdravu konkurenciju. Kome se ne svidja neka da otkaz.

mislilac

pre 10 godina

Ne čude me zahtevi sindikalaca EPS-a(Kolubare) jer su oni oduvek bili manipulatori. Brine me što je vlast (ministarstva) toliko neodgovorna da popušta bezobraznim zahtevima sindikata EPS-a i da dozvoljava da je sidikalci blefiraju godinama, umesto da ih malo proveri i istraži sve krimanalne radnje koje se godinama rade u sindikatu. Ali, kakav nam je sindikat, kakav nama je narod, takva je vlast.

Srecko

pre 10 godina

za sve pljuvace http://www.youtube.com/watch?v=3q71p2ZuSH0&list=LLBDnMGvZc6UMhoM-qd8XhWw
http://www.youtube.com/watch?v=qRNv3HVgfD4&list=LLBDnMGvZc6UMhoM-qd8XhWw

Ja

pre 10 godina

Alo ljudi, zar ne shvatate da se sve planski radi, zavadi pa vladaj, ocrni pa prodaj (pokloni), nista nije slucajno. Pre neki dan procena da EPS vredi SAMO 3-4 milijarde evra, pa frka sa racunima, sada pozajmice, sutra nesto drugo, trece... Ode EPS na dobos...

Ivan

pre 10 godina

Svi vi koji radite kod privatnika a ovde pljujete po nama, kada se budete bunili protiv izrabljivanja, a ne naših primanja, imaćete našu punu podršku.

Svi vi koji ste došli iz kafića i kladionica jutros, laku noć.
(Radnik EPS-a, 28. januar 2014 08:17)

Ne izrabljuje mene moj poslodavac, vec drzava. Udaraju po privatnicima kao belsavi, a zasto? Da bi vi primali "pozajmice"!?
Digla se frka o novom zakonu o radu, jer gospoda bi da primaju benificije i na bolovanju, da na poslu budu zasticeni kao beli medvedi. Ljudi bi da ih tetka zaposli u nekoj firmi pa da ni sam bog ne moze da ih skloni, da primaju plate i kad ne rade nista, da rade na radnom mesto koje realno ne postoji.
Kazes da strajkujem? Protiv koga i zasta? Nama poslodvac nije drzava da trazim kao ti, nesto sto nema?
Lepo su vecinu naroda nabili u tor, zaduzuju se, placaju vam redovne i dobre plate, odrzavaju socijalni mir, vama lepo a ostatak naroda gladuje jer nema kome i zasta da se zali i strajkuje.
Ne treba meni tvoja podrska, ako vec hoces da ucinis dobro delo daj otkaz, jer si verovatno visak.
Sve dok vama u javnom sektoru ne smrkne, sirotinja ce i dalje da gladuje.

mučenik

pre 10 godina

Pa štrajkujte lopovi jedni. Male vam plate? Pa još pljačkate pumpate račune još pretite štrajkom kako vas nije sramota! Sve vas treba otpustiti. KO ŠTO REČE VUČIĆ, KAD SU ŠTRAJKOVALI U PRIBOJU AL ZA ŠEST PLATA KOJE IM KASNE S PRAVOM LJUDI ŠTRAJKOVALI, DRŽAVU NESME NIKO DA UCENJUJE! I šta vi tražite platu unapred ma nemoj, ma treba vas otpustiti sve i zaposliti ljude koji stvarno su zakasali koji nemaju posla, da maknemo vas što ste politički zapošljavani i što globite ovaj budžet srbije. Savet bolje savijte šiju i ćutite jer ima puno gorih situacija pa ljudi ćute

bob

pre 10 godina

Pozajmice koje se posle otpisu. Treba reci posteno. Gadno je kad covek nauci na dobro, onda je ukidanje makar jedne privilegije katastrofa.

jedan Vlada

pre 10 godina

" Molim vladu da učini samo jedan mali korak za EPS, a veliki za narod
PRIVATIZUJTE EPS....
(Aleksandar, 28. januar 2014 00:16) "

Hvala Aleksandare na savetu, to nam i jeste namera, mislili smo da ćemo biti providni sa ovim "pogrešnim" računima i dodatnim ocrnjivanjem radnika epsa po medijima, ali izgleda da smo imali bolje mišljenje o narodu koji glasa za nas, nego što zaslužuje. Zato nam i ide ovako dobro.

Očekujte u najskorije vreme, uz našu predizbornu parolu "ZA GORE SUTRA", da će eps biti prodan za evro, a da će te puna srca i srpske zavisti zajedno sa radnicima epsa preturati po kontejnerima koje uskoro dobijamo kao donaciju od drage nam eu.
Servus

radnik EPS

pre 10 godina

Nije "pozajmica"u pitanju..nego vise sukobljenih SNS interesnih grupa,koje su sa VD Obradovicem,Jokicem,Rajovicem...i inim ekipama iz senke vodjenim od Vladimira Djordjevica satrle kompaniju....a Obradovica "cuvaju"ledja od Bajcetine...te mu ni Vucic ni ministraka ne mogu ama bas nista..stavise sin oc na TV javno preti da ce biti sef svima???I to u drzavnoj kompaniji...a n iko ga ne pita sto je sve zatecene greenfield investicije i projete unistio,partnere razjurio...sve zuastavio...i mimo svih zakona je jos uvek V.D....tema je ocigledna privatizacija i raspordaja EPS...zato se sindikati bune...baska sto zbog ocajnih uslova na kopoivima Kolubare...pa u TENT u ginu radnici...sve je stalo...

Neznalica

pre 10 godina

zavadi pa vladaj@

Kaži ti meni po čemu je tvoj rad na kopovima veći napor nego svih drugih zaposlenih na teškim fizičkim poslovima koji su plaćeni minimalno? Misliš da to što radiš za monopolistu tvoj teški rad čini vrednijim? Vi već sada, ako je verovati onom što vi govorite, bivate ugroženi nametnutim "solidarnim" porezom. To znači da pripadate ljudima koji primaju više od 60 hiljada dinara mesečno. Već ste daleko iznad proseka. Da li ti znaš koliko ima ljudi koji rade teške poslove kao što je tvoj koji bi odmah prihvatili da rade za platu koja je opterećena takvim porezom?

Na kraju krajeva ako nisi zadovoljan daj otkaz i pusti nekog drugog, možda će hteti da "iz toplog doma gde kucka po kompjuteru" dođe i radi za onaj novac koji ti u ovom trenutku primaš. Ne, nećete ti i tebi slični to da uradite, vi ćete zadržati vaša, za Srbiju vrlo dobro plaćena radna mesta, i sa pozicije monopoliste ucenjivati isključenjem struje ako ne dobijete još više. A kada se vama ispune zahtevi, u šta ne sumnjam da će se desiti, doći će do lavine novih zahteva drugih monopolista. I to će da traje neko vreme a onda će se desiti slom. Bitno je da će u međuvremenu vladajuća garnitura da obezbedi sebi novi mandat od 4 godine a to gde će i kako ova država i obični građani da završe nikog nije ni briga.

igor ar

pre 10 godina

Ima jedan komentar coveka koji radi u kolubari,u tri smene...To je razlog sto moram i ja da komentarisem njegove,malo je reci,budalastine...Dezurni elekricar na kopu ima platu oko 90000hiljada,placen prevoz,hranu osmocasovno radno vreme,placen prekovremeni rad,godisnji odmor preko 30.dana,letovanje o trosku kolubare-sindikata,i jos hiljade beneficija.Ovo znam jer imam i rodjake i drugove koji tamo rade.I otac mi je tamo radio ali nije uspeo mene da zaposli jer,izgleda nikako da pogodim u koju stranku da se uclanim.Elem,sad radim kod privatnika za 40000 hiljada,bez placenog prevoza i hrane,sa godisnjim odmorom 20.dana,i to ako nema posla,znaci kad me i ako me pusti.Prekovremeno nije placeno,poslednja plata primljena za oktobar.Tako da,evo ja se javljam da radim u kolubari za istu platu-40000-samo da dobijem vase beneficije i redovnu isplatu.A sto se tice ovih pozajmica,nije problem samo u tih 50000,nego je veci problem narodu sto ce te vec u martu da trazite poskupljenje struje,jer toboze nema para za remonte,prete restrikcije itd.Prikljucak za struju najskuplji u evropi,imao bih da pisem jos,ali samo se nerviram...

samo broj

pre 10 godina

naše največe javno preduzeče,tj. javna kuća,što je jako ublažen izraz za sveopšti javašluk,korupciju,kriminal i nepotizam koji se tamo dešava...ja lično bih tamo zaveo vanredno stanje,uveo vojsku na sva rukovodeča mesta a za radnike obavezu rada kao za vreme ratnog stanja i plate im u startu srezao na pola,pa da vidim da li bi poslovali sa gubitkom....pa protiv njih ni insajder,ni Brankica ne mogu ništa,e,da vidim da im tenkovi uđu ,šta će da rade...

Ana

pre 10 godina

Oni jos zive u socijalizmu, imaju najvece plate, nenormalno prekobrojnu administraciju, javasluk je sveopsti, tamo niko nista ne radi, sem fizickih radnika na terenu. Sve to treba poterati iz kancelarija na ulicu. 90 % ih je suvisno i nicemu ne sluzi, a izivljavaju se nad ostatkom zemlje. Kvalitet usluge, ljubaznost, variranje napona, katastrofalni propusti u poslovanju, monopol na trzistu...Dokle???

dr. Kraljevic Marko jr.

pre 10 godina

I ja cu stupiti u generalni strajk jer sam gidinama na birou rada, a zahtevam sledece...(evo pravim spisak jos)...

Amos

pre 10 godina

@ja, nisi problem ti. Ali je problem sto u tvojoj firmi na tebe takvog jednog dodje 10 onih drugih. A to je vec problem tvoje firme i tebe u njoj, a ne mene koji posteno placam vase LOSE usluge i vas OCAJAN proizvod. A sa dobrim razlogom kazem LOSE usluge i OCAJAN proizvod.
U nekoj uredjenoj zemlji pitanje je koliko dugo bi toliko LOSI inzenjeri i toliko OCAJAN proizvod mogli da opstanu u radnom odnosu i na trzistu.

Ja

pre 10 godina

Hahahaha... ovi naz zezaju, pravo u lice, ne mogu da verujem! Ukinite tarife zelene, crvene, plave, ljubicanstvene i ne derite ovaj narod vise sa 4 nepoznate. Uvedene su 90-tih, takozvane Seseljeve tarife i niko ih ne ukida! Derikoze jos hoce pomoc! Na drzavna jasla, ne strahuju da ce sutra da ostanu bez posla kao vecina i prima minimalac. Nista nemamo od smene direktora i pojedinaca, kad je sistem isti.

marko

pre 10 godina

Ja radim u TE Nikola Tesla,imam 33god i radim vec 13god u elektrani.U to vreme se u firmu zaposljavalo ovako-radio sam par godina preko omladinske zadruge(za dzabe),par godina preko "cerki firmi" za minimalac i tek posle nekih osam god.dokazivanja polozio sam strucni ispit i postao sam radnik Tent-a.Vecina iz moje generacije je mogla da prodje isti takav put ali im je tako nesto bilo ponizavajuce i sramota.Sad isti ti ljudi ili ne rade nigde ili kod privatnika za male pare i pljuju po meni i ljudima slicnih meni.Dok su oni svoju mladost provodili "blejajuci" sa drustvom ja sam crncio i dokazivao se u firmi skoro za dzabe i kad im je doslo iz dupeta u glavu sad bi i oni da dodju na moje radno mesto.Moze ali iz pocetka kao i ja sto sam,ali nece oni tako.Ovako,13-platu ne dobijamo,to je izmisljotina.Ovu pozajmicu sto trazimo vraca se na deset mesecnih rata ali je dosta nas ne uzima jer mi u firmi imamo svoje sindikate i fondove u koje ulazemo 500-1000din.mesecno i iz njih imamo pravo na bezkamatnu pozajmicu koju vracamo.Ovo vam govorim kao obican radnik a ne kao partijski borac,menadzer firme i sl.Vlast samo pokusava da baci kosku medju narod ne bi li se mi medjusobno posvadjali dok oni proturaju zakone i namete iza nasih zaracenih ledja.Izadjite ljudi na ulice,ja i moje kolege cemo vas sigurno podrzati,i ustanimo protiv privatnih gazda i tajkuna koji se obogatise.

nn lice

pre 10 godina

@zavadi pa vladaj,
A sto vi ne pretite strajkom dok se svi paraziti iz EPS-a ne otpuste, i vi, kao i svi ostali u Srbiji, lomite kicmu da bi nahranili te parazite, ali ne vama je bolje i sa njima, oni vam garantuju dobre plate i posao do penzije i pun odmor i rad i nerad nekih sa vama (a vi znate koji se to oko vas svercuju, ali cutite) i to sto znate da kako god EPS radio drzava, tj. Narod ce to pokriti iz svojih dzepova. Ako vam je tako tesko na poslu sto ne predjete u neku privatnu firmu?

kolubarac

pre 10 godina

Ja sam smenski radnik "kolubare".Ima nas zaposlenih 15 000 od toga oko 3000 radnika .Ostalo lezilebovici .Plata nam je u proseku 80 000 .Mi zaradjujemo u smeni za sve ostale ... kaznjavaju nas, kisnemo u blatu smo do kolena ... svaki dan .Prosle nedelje pogino nam kolega i mnogo njih proslih godina .Ostavio je cerkicu i zenu iza sebe.Za platu od 30 000 din mesecno.Oprali su mesto nesrece i pokrenuli masinu posle sat vremena.Uspeh je vratiti se kuci citav.Mi u proizvodnji... i ostali administrativni radnici kao da radimo u dve razlicite firme.A ta gospoda dobija sve sto moze od poslodavca .Tih 50 000 se vrati gospodo na 10 meseci nema poklona.Problem je u drzavi i upravi .Pa ne bi svi trebalo da dobiju sve sto postoji u kompaniji .Nego po zasluzi .Rekonstruisite kompaniju pod hitno od neradnika kojih je svakog dana sve vise .

ćpi9u

pre 10 godina

da ima neko mozga u ovoj državi eps-u bi sledila prodaja ,kao nis 500% profita , pa da vidiš ,i to nemcima i rešeni svi problemi ,a svi radnici eps-a mogu samo u rudnik da kopaju ugalj !!!!!!!!!!!!!!!! šta vi mislite da se mi kopčamo na leđima ...pa to je država i organizovala ne bi li došla do popunjavanja svog budžeta da bacaju na izbore ......daju svojim strankama ,istomišljenicima ......

mita sajba

pre 10 godina

Puna podrska Sindikatu EPS-a!
Ako u kancelariju advokata, ne mozete da udjete, a da nemate minimum 100 evra u dzepu, koje On nigde ne prikazuje, ne izdaje racune, na koje ne placa porez, i to nikome ne smeta (na nivou republike, tako se valjaju stotine miliona evra), a sa druge strane, vecina bi da lincuje sve radnike EPS-a, kako zbog visokih racuna, tako i zbog ove drskosti, da od svog preduzeca zatrazi POZAJMICU, (ne poklon), na sta imaju pravo, e ... onda ova drzava MORA da propadne.
Da li iko razuman moze da poveruje, da ova vladajuca pol. garnitura (SNS/SPS) zeli, zna i moze, u ovoj zemlji da sprovede reforme?
Racunajmo, broj sahrana, vencanja i krstenja koje svestenici svih konfesija obave za godinu dana, pa taj broj pomnozimo sa 100 evra (koliko kosta obred), dobicemo, takodje, stotine miliona evra, koje drzava NE KONTROLISE! To, nikoga ne zabrinjava ...
O sivoj ekonomiji, gde neprijavljeni radnici, od MUKE, rade za 10-12.000 dinara, gde drzava, ne samo da zmuri, nego ne planira da zavere RED, ne treba ni pisati!
Pocetak i kraj borbe protiv kriminala i korupcije je jasan uvid u sve tokove novca, sto ova drzava nema, samim tim, i "borba" lici na opsadu vetrenjace, gde padne poneki, neoprezni diler ...
U ovoliko poremecenom drustvu, prvi potez mora biti UKIDANJE gotovog (kes) novca, a sve tokove prevesti u elektronske tokove!!! Fiksirati dinar za evro, napraviti platne razrede (1-7) za ceo javni sektor, a fin. policiju i INSPEKRORE udesetostruciti.

petar pan stoss can can

pre 10 godina

postaviti upravu čelične ruke
rastereti bagru koja reketira nove korisnike i korisnike
hitna reorganizacija i racionalizacija broja zaposlenih u jednom od poslednjih '' dinoasurus '' javnih preduzeća
pOZAJMICA OD 50 000 rsd SVAKOM ZAPOSLENOM !!!! NEVIĐENI BEZOBRAZLUK!!!!

...kad ono medjutim...

pre 10 godina

Eto ja sam kriv sto su svi konkursi namesteni. Ja sam kriv sto se u svim drzavnim firmama kadrovi zaposljavaju po familijarnim linijama. Ja sam kriv sto nemam ni jednog bitnog rodjaka na nekoj funkciji. Da ja sam kriv sto radim za 24000 neprijavljen. More svi ste se zaposlili preko tetaka, dzabalebarite, alavi trazite jos para a kazete ko nam je kriv sto radimo kod privatnika???

totalni laik

pre 10 godina

Vozač dizalice na Đerdapu ima platu oko 90000, alatničar oko 65000. Vozač dizalice je angažovan tokom remonta - jednom u 5 godina. U Održavanju nema dovoljno stolica za sve u jednoj smeni......

Ivan

pre 10 godina

Znaci ja koji primam 20k treba njima da pozajmim 50k, ako sam dobro razumeo? Kazem ja, zato sto ja i vi ostali punimo taj isti budzet. I posle se pitamo zasto nam je privatni sektor ovako jadan i zasto se drzava zaduzuje ovoliko? Pa evo zasto, zbog ovih trolova sa naduvanim platama kojima treba pozajmica. Odakle im obraz da traze ovako nesto i to bas sada, jel pohlepa, sebicnost i bahatost toliko napredovala?
U kojoj dimenziji ljudi u Srbiji zive, kakvo je ovo ludilo?

radnik al` stvarno - privatni sektor

pre 10 godina

Iskreno, jedva čekam izbore! I prvih par meseci nove vlade koja god bila - samo da vidim ko ce opstati... Ova bagra zaštićenih belih medveda iz javno-drzavno-partijskog sektora ili većina u ovoj zemlji koja pokušava da živi od svog rada ako su zaposleni ili bezuspešno pokušava da nađe posao. Dosta mi je ove partijsko-rođačke klike lopova, lenstina, snalazljivih... u razni epsovima i ostalim parazitskim javnim preduzecima koji sišu krv građana ove zemlje vec decenijama. Dosta je bilo!

zetovi

pre 10 godina

Jedan od mojih zetova (po sestri) elekricar prosle godine otisao u penziju i dobio 73.000 din .
Drugi zet (po sestricini) nece da ide jos u penziju a moze kaze "Nisam lud, nedavno mi kolega slicnih primanja otisao i ima penziju 95.000" (devedeset pet hilada dinara) . Toliko o jadnim platama u EPS-u .

Neka I TREBA

pre 10 godina

Evo ja imam porodicu,nas cetvoro(dvoje dece)potpisujem da cu izdrzati taj strajk i ako ne bude struje sve dok ne procistite tu lopovsku druzunu zvanu EPS.Na biro ko nece da radi taman ce ostati koliko treba,

Radnik EPS-a

pre 10 godina

Svi vi koji radite kod privatnika a ovde pljujete po nama, kada se budete bunili protiv izrabljivanja, a ne naših primanja, imaćete našu punu podršku.

Svi vi koji ste došli iz kafića i kladionica jutros, laku noć.

sss

pre 10 godina

Radim u EPS-u I mogu da vam kazem da niko od mojih kolega sa kojima radim uopste ne trazi nikakvu pozajmicu! Mozda je traze "kolege" sindikalci ali obicni radnici sigurno ne!Ovo su najobicnije politicke manipulacije zbog predizborne kampanje I nista drugo! A nasi sindikalci nisu nista drugo nego produzena ruka politike! A svi znamo sta je srpska politika!

Mirza

pre 10 godina

Meni samo nije jasno: kako li ih samo nije sramota... I Ima li stvari koju bi uradili da radnike ovih "belih medveda" jednom bude sramota zbog zahteva koje imaju.

Ivan

pre 10 godina

Svima koji prizeljkuju prodaju Eps-a..da li cete biti zadovoljni kada bude struja bar duplo skuplja i ne bude moglo vise da se tolerise neplacanje i od mesec dana? A profit Eps-a ide u budzet, a ovako ce ici van zemlje, mislite i o tome..

sindikalac

pre 10 godina

E, ovo su privilegije o kojima je govorio Radulovic, samo sto on nije imao petlju da imenuje sindikate koji godinama divljaju po Srbiji. Zato sto je napao sve sindikate, i one u kojima vecina clanstva ima jedva minimalac, zato su mu pukli zakoni. O ovom bezobrazluku je bio obavesten i on i ona manekenka Zorana Mihajlovic, ali su se uvek uredno pravili ludi. Nije im tada odgovaralo, lakse je bilo po sirotinji.

sloba

pre 10 godina

radim kod privatnika , plata 20000 na racun,kriza,pukli smo,kakva bre pozajmica,vi i 13 platu i regres i binus ,i NOVA GODINA,dodjite kod privatnika da radite , ne Vi , bi 50000 pozajmice , zasta za tezaka rad, alo
BANDO NA DRZAVNIM JASLAMA

Branko

pre 10 godina

"...razgovaralo i o zahtevu za isplatu pozajmice u visini od 50.000 dinara po zaposlenom,..."
Kako su pročitali strujomere zaslužuju i više od 50.000 dinara!

eeeeeeeeeeeee

pre 10 godina

Pa tamo je prosek salterske radnice 70.000 din, montera 120.000 din, a jos hoce po 50.000 din?! Ma sve to treba najuriti, puna je srbija radnika koji bi radili isti posao za upola manje, i jos bi pevali i pesmu sto imaju siguran posao.

Sasa Tramp

pre 10 godina

Iskreno mi je zao ovih radnika iz EPS-a, zaista ne znam kako sastavljaju kraj sa krajem. Verujem da im plata nije manja od 70.000 dinara.

Djole

pre 10 godina

Ja stvarno...... Zalimi se jedan nastavnik, "Majku mu, juce nam nisu isplatili po 4000 din za Sv. Savu kao prosle godine, pokvarenjaci",a ja priavatnik, pa mu rekoh, prijatelju vise nemoze od moji dohodaka da ide tebi ya yajebanciju, tako da dryavna administracija mora da se odrekne mnogih iymisljenih benefita, MORA!!!

charlie

pre 10 godina

Puna podrska radnicima EPS-a.Kurta i Murta je do kostiju opljackala ovu nesretnu zemlju i to sve sa punom podrskom gradjana.Sada kad je mecka zaigrala pred vratima krivi su elektromonteri,cistacice i rudari Kolubare.I opet ce u martu trcati da glasaju za lopovcine,a u Septembru da se naivno cesaju po glavi i pitaju AUUU STA BI SA DRZAVOM.

dule

pre 10 godina

Sindikat EPS-a je jako bezobrazan i ko su oni da prete strajkom i da traze 50000 dinara po zaposlenom kada niko u drzavnim firmama,nije ni za novu godinu ni za Bozic dobio po 1 dinar?Ovde vlada mora hitno da reaguje,t.j Vucic i da kazni odgovorne,a ko nece da radi iz EPS-a napolje,momentalni otkaz,bezobraznici.Necete dobiti 1 dinar,nije vlada luda da vam da.Ionako imate ogromne plate,najvece u Srbiji,a za sta?Prvo ste decembarske racune povecali a sada trazite 50000 po zaposlenom,kako vas nije sramota ali nemate obraza izgleda.I ja bih 50000 ali niko mi ne daje.

Toliko

pre 10 godina

U EPS ima ljudi koji rade i crnce to stoji ali ima i armija onih sto ne mrdaju prstom. Moja preporuka radnicima EPS je da strajkuju da se to resi, a ne da vam daje neko pare na zajam. Kad proteraju neradnike, partijske kadrove i mutne direktore ostace mnogo vise od 50,000 za svakog i to ne kao pozajmica nego kao zarada. Takodje ni korektan obracun struje nece da vam odmogne jer ljudi nece imati toliko otpor redovnom placanju.

Сима синдикалац

pre 10 godina

Господо из Синдиката ЕПС-а,да нисте тражили позајмицу и то се ставило на прву тачку све би било у реду.Прво треба да тражите одговорност за намерно урушавање угледа компаније која је вукла Србију када је било најтеже(ко је заборавио:петооктобарски протест је почео на коповима Колубаре).Одговорност што су од 2007. довели возове непотребних кадрова по партијској линији и што за њих треба да зарадите плате.Одговорност што се од рачуна за ел.енергију прави наука на рачун угледа ЕПС-а и одговорност пословодства које нема појма шта је то ел.привреда.А о министарки нећу ни да говорим.

Potrošač ažurni

pre 10 godina

Loši su uslovi za rad?
Verujem vam na reč ali zašto onda ne tražite nabavku nove opreme već tražite pozajmicu od 50.000. Onda će uslovi biti podnošljivi?
Pa dok vam ne zafali i ponovo pozajmica i tako u krug. Providni ste mnogo. Za opremu treba i onda ona da se čuva a ne da se uništava. Ne mora baš svako službeno vozilo firme da prevozi decu u školu i žene u nabavke na pijac. Kolubari mašine a keš za razmažene novčanike nema!
I jeste kuckam sa računara ali i platio sam to što ste poslali. Sa sve izmišljotinama koje stalno dodajete na ono očitano. Dok nije bilo tih budalaština i pravili ste neka postrojenja a sad vam samo fali keša i širite onu rupu u zemlji. Ništa novo niste uradili godinama. Samo račune menjate i naplaćujete više za isto što dajete. Znači za napredak sistema ali pravi da, treba država da preraspodeli sa onih parazita koji samo fiktivno rade. Za gotovinu nema. Shvatite već u kojoj zemlji živite.

zika

pre 10 godina

monter ima platu vecu od lekara opste prakce(22*2618),a hoce trinestu platu i drzava da im gradi elektrane i dalekovode,tako moze svako da posluje da mu drzava da osnovna sredstva za rad,a zarada samo njemu

repus

pre 10 godina

ала кукају београђани уплашени да ћеим узети од њиховог дела за уживање на рачун загађења тамо где се копа угаљ као првом то јесте добит епс коју радници треба да добију бесповратно али је то неко у београду спровео као позајмицу коју радници враћају то се на свакој нашој коверти види колико се месечно враћа костолац и колубара ради београд гради београђане неинтересује што радници и мештани оболевају и умиру од загађења а што се тиче ових који би као радили долазили су такви па побегли после десет дана рада на копу они би да приме 100000 али да седе кући никако да на минус двадесет и плус седамдесет вуку каблове и раде на багеру

Rambo

pre 10 godina

E bas mi je drago sto je i njima zaigrala mecka ispred vratima.Dosta je bilo vise!Red je bilo da malo bude i kod njih a ne samo udri po obicnom narodu.

NKP

pre 10 godina

Sta bi rekli da radite za 22264,00 prekovremeno niko ne placa,kad je 8.mart ne dobijemo nista,kad je Bozic,Nova godina isto veliko nista,kad radimo na drzavni praznik niko ne plati,pa cutis i radis,jer nemas bolje!Muka mi je od EPS-a radili bi vi meni za minimalac kao vecina gradjana,pa bih vas onda videla!Poskupljuje struja,sto,da bi vi delili pozajmice,svi na minimalac pa da vidim onda kako bi ziveli!

ja

pre 10 godina

Ako vam je kad ste glasali za naprednjake ovaj narod ne shvata da smo mi radnici koji radimo po terenima u extremnnim vremenskim uslovima i kidamo se da bi tom na rodu bilo bolje.svi ustrajk .Podrska od radnika telekoma.svako nek se bori za svoja prava a ne da kritikuje drugog.na kraju krajeva mi smo to zaradilisto se ne bunite za plate ovih sto nam kroje sudbine politicare

Dejan

pre 10 godina

Ja bi ih dao nekoj Bundes upravi na tri nedelje da snime koliko je višak, a onda bi onima što ostaju dao ili da rade ili da oslobode mesto.
Rusi su to lepo rešili u NIS-u i eno ih prave samo dobitak.
Ovo je bezobrazluk.
Svaki decembar mi je račun veći bar 40%.
Reklamirajući bilo šta, uspeš da se pokažeš samo kao još veća budala što si i došao.
Bar tri puta nedeljno ostajem bez struje zbog kojekakvih havarija, što kod mene znači i bez vode ... napon retko signe i do 200, a o crknutim uređajima ni da pričam, naročito protočni bojleri. Dobro da mi kuća nije odavno otišla pod oblake...
Kad god stanem sa nekim iz njihovog sistema, možeš čuti samo hvale o neradu i o dobrim platama.
Dao bi im ja moje privatničko radno mesto ... da ćute i grizu za upola njihove plate.
Bolje tih 50.000 x 35.000 zaposlenih da ulože u neku rekonstrukciju ili izgradnju novih trafoa ili zamenu nekih strujomera koji nam kradu pare.
Ili još bolje neka tim parama ove godine otpreme onih 11.000 zaposlenih što su višak, jer to je 1.750.000.000 dinara naših para, odnosno 160.000 po otpuštenom koji ionako samo ispija kafe, igra freecell na PC-u, ili četuje na smartfonu... koji ja ne mogu ni priuštiti

Mladen

pre 10 godina

koji su ovo govnari i lopovi znaci ne verujem... narod nema odakle vise da placa racune, siromastvo i nemastina bukvalno nemaju sta da jedu a ovi debili hoce "pozajmicu od 50 hiljada" uz inace dobre plate i ovo zadnje sto su pokrali na racunima.. i jos kao sad prete strajkom znaci strasno.. lopovi prokleti..

Aleksandar

pre 10 godina

@(zavadi pa vladaj, 27. januar 2014 22:41)

Ma svaka vama čast, samo pozajmica se ne traži u firmi u kojoj radiš već od prijatelja ili od banke. Svako ima svoju tužnu priču i niste vi jedini koji teško rade pa ako drugi ne traže od svojih firmi pozajmice ko vama daje to za pravo?

Lik

pre 10 godina

Ovo je odlična prilika da se razjure neradnici tamo i bar 70% administracije.
Ostaviti samo radnike na terenu a EPS komplet staviti pod vojnu upravu, da se zavede militarna disciplina i tako jedno par godina dok se ta skalamerija ne dovede u red.

Kolubara

pre 10 godina

Gospodo,ne radi se ovde o 50 000 rsd,vec o mnogo bitnijim stvarima kao sto su solidarni porez za radnike koj rade vcr na -15 u kopovima,o deci koja rade preko usluga za 25 000 rsd po kusur i vise godina,takodje se radi i o rezervnim delovima bez kojih ne mozemo raditi,a Vas dezurne pljuvace bih pozvao da dodjete u Kolubaru odradite jedan dan i uverite se zasto se bunimo.Izvolte pogledaj te neki klip kako je to raditi kod nas pa onda lepo razmislite sta ce te napisati ubuduce!LINK http://www.youtube.com/watch?v=3q71p2ZuSH0
http://www.youtube.com/watch?v=hniZyr0-LXY

xox

pre 10 godina

"I sta je tu lose sto trazimo pozajmicu,sta ste svi zapenili,pa mi radnici,majstori,inzenjeri,kicme polomismo i zdravlje izgubismo u Kolubari u tri smene da bi vi kuckali komentare iz toplih stanova,6 dana radimo a 2 odmaramo,od ta 2 prvi prespavamo zato sto nemamo pojma gde smo posle dve noci u kopu po ovoj hladnoci"...
(@zavadi pa vladaj)

Prijatelju, je l' do vas u državnim firmama stig'o aber iz 16. veka da za pozajmicu postoji banka? S kojim to pravom ti ili vi u monopolističkom EPSu od svih nas još tražite i da vas subvencionišemo odlivanjima iz budžeta? Je li se vama neko žali koliko radi ili spava i zbog toga traži besplatnu struju?

Jeste li vi, bre, normalni!??

Jordan

pre 10 godina

OK, OK, OK, sve ce da bude, nema da se brigate. Polako... Stopirali smo Zakon o radu, dobicete i pozajmicu (al` da vratite ako nekad uzmognete). Polako. Znate, idu izbori, a lepo mozemo da se dogovorimo. Nema nikakve potrebe da se svadjamo bas sad.

Dipl ing

pre 10 godina

Proizvodnja struje se izvodi eksploatacijom prirodnih resursa ciji su valsnici svi gradjani Srbije, na sredstvima za proizvodnju ciji su vlasnici svi gradjani Srbije, i kojima se prodaje proizvod po povoljnoj ceni sto je i logicno. Firma radi na granici rentabilnosti, pre svega zbog lose organizovanosti, ali i lopovluka. Dragi sindikalci, a zasto malo ne poradite na te dve stvari, time bi se povecala produktivnost a istovremeno i vase plate. Ovako, ako se vama iz budzeta isplati po
50 000 neko drugi nece da dobije ni 10 000, pa nece moci ni da plati struju, iako je prakticno suvlasnik nad sredstvima za proizvodnju i prirodnim resursima.

Pametnjakovic

pre 10 godina

Jedno drzavno preduzece da ucenjuje drzavu? Pa jel moguce ovo? Jel me neko sprda? Pa kolko su samo para dobili, onako?
Uh sto bi sad voleo da smo neka totalitarna drzava. Ili bi svi zaposleni odmah dobili otkaz, i uz to posebnu funkciju sa kojom ne bi vise nikad mogli da se zaposle bilo gde, plus 70% manja penzija. Ili bi palo streljanje na marakani, kao u Severnoj Koreji.
Alo, pa kakav je to nacin? Da neki tamo dzabelebarosi ucenjuju drzavu? Gospodo, ako vam se ne svidja sto vam drzava nece na poklon dati jos 50 hiljada, vi dajte otkaz, ima onih koji ce da rade isti taj posao 3x bolje, a nece se javiti za tih 50 hiljada nikad vise do kraja zivota. Sram da vas bude. Stiti vas samo onaj glup zakon o otpremnini. Da nije njega, najurio bih vas ja sve redom. Ponasate se kao da ste vi neka sila u ovoj drzavi. Ma jel, vi cete da ucenjujete sistem? Ma ajde bre...
Samo da vidim ko ce da im poklekne. Onaj ko im sad popusti, popustace svima koji se jave. Zar cemo da dozvolimo da nam neko bespravno uzima nesto? I jos da se ljuti ako to ne dobije? Samo da vidim ko ce sad da im odobri ovo... Aj samo da vidim. Ja najvise nade polazem u Vucica. Ne sme da im popusti. Ne sme dinar da im da. TJ bar je to njegova politika, da svak dobije kolko je i zaradio.

Aleksandar

pre 10 godina

Molim vladu da učini samo jedan mali korak za EPS, a veliki za narod
PRIVATIZUJTE EPS, TELEKOM, KONTROLU LETENJA, VODOVOD, BOR, a onda kod privatnika da vidim kad će da dobiju pozajmicui koliko, da li će im ikad pasti na pamet da štarjkuju.

MTK Prijemnik

pre 10 godina

Zamenili ste mi pre 4 meseca stari uklopni sat i postavili novi, digitalni MTK prijemnik koji je radio 2 meseca, pa sada mi non stop jedna tarifa, koju vi zaračunavate na sledeći način: 67% ide na skupu, 33% na jeftinu. Posle nekoliko odlazaka u EPS, konačno je došla ekipa koja je konstatovala kvar na MTK prijemniku, skinuli i rekli da novi nemaju da postave, a kad će imati, pojma nemaju. I šta hoćete sad, još da štrajkujete? Prvo da se svima koji imaju isti problem, a znam da nisam jedini, postave novi, ispravni uklopni satovi. Nećemo bre više da plaćamo vaše budalaštine i vašu nesposobnost, neispravni računi, pokvareni uklopni satovi, nestručnost i mnogo toga još šta. Toliko...za sad!

genije

pre 10 godina

?!?!
...
"Pozajmica"?
A da li je iko od vas ikad vratio "pozajmice" iz prethodnih godina?

PS Kad se vec dele, moze li jedna pozajmica od eto samo 10,000rsd za struju meni?

Beogradjanin

pre 10 godina

Ama voleo bih da daju otkaz svi redom, o cemu oni pricaju bre...u sred ovakve katastrofe...oni strajkuju zbog toga sto ne mogu da dobiju pozajmicu od 50k dinara..ej ljudi...zlotvori jedni bre....sram vas bilo te vas rsam bilo sve redom u EPS-u....sram vas izjeo...dok vecina naroda gladuje...bukvalno..vi strajkujete sto ne mozete da dobijete bonus od 50k dinara....gde vam je savest paraziti jedni neopevani....

Zeka

pre 10 godina

Prema poslednjem javno dostupnom finansijskom izveštaju, EPS ima 31887 zaposlenih, troškovi zarada su nešto preko 53 milijarde dinara (27% poslovnih troškova), te ispada da je prosečna bruto zarada u EPS-u 138550 dinara, odnosno oko 83500 neto mesečno!

luditonchy

pre 10 godina

Kad pročitam nešto poput ovoga upadnem u trip da se nalazimo geografski u Centralnoj Africi!!!
U EPS-u I Termoelektranama prosek plate tričavih 100.000,
a većinu poslova u Termoelektranama izvode private firme čiji zaposleni rade za 30.000....A ta ista BAGRA koja ništa ne radi traži "pozajmicu" od 50.000...

elektricni

pre 10 godina

Nisu oni problem, oni su u svojoj bahatosti solidarni. Mi smo kreteni jer EPS-u, Telekomu, Infostanu i slicnima placamo naduvane racune bez pogovora, kako bi im omogucili lep zivot dok mi crncimo od jutra do mraka.

ana

pre 10 godina

Verovatno cu dobiti negativne komentare, ali moram i da razumem ove radnike, bar za pozajmice, odnosno da predstavim i drugu stranu. Moji roditelji rade u javnim preduzecima (kad kazem rade, mislim zaista RADE; otac u lokalnom gde su mnogo veca "muvanja", gde je kao dipl ecc izbacen iz uo i na njegovo mesto dosao je dotadasnji vozac, a on dobio secer od stresa, nerviranja i ponizavanja...). Poenta ove price je: da nema tih pozajmica, oni nikad ne bi mogli da finansiraju studije sestri i meni u Beogradu. Nazalost, ni dve redovne "drzavne" plate nisu dovoljne za finansiranje budzetskih studenata...

polako

pre 10 godina

Ne budimo vukovi, jer to od nas ocekuju politicari.

Nisu radnici EPS-a krivi za probleme koje je neko iscenirao. Racuni za struju su dobro i unapred smisljen cin. Samo cemo kasnije saznati ciji i zasto.

Zar ne vidite da nam bacaju kosku, a mi kao kerovi glodjemo.

Nenad

pre 10 godina

@(zavadi pa vladaj, 27. januar 2014 22:41) - pa nesto ne vidim i da se vi tamo u Kolubari bunite sto vam bageri rade 56 sati dnevno i sto kojekakvi muljatori pljackaju firmu....

123

pre 10 godina

Uuu, odlično! Bravo i hvala vam, "rekorderi" iz EPSa! Sad još samo da što pre krenete u štrajk i da budete što radikalniji, kako bi što lakšše dobili otkaze, pa da tako pomognete svojoj državi. Taman da se rešimo jedno 15ak posto balasta...
Imate moju punu podršku!

Duci

pre 10 godina

Neka samo pokušaju da štrajkuju pa ćemo da krenemo i mi nezaposleni bez primanja u proteste.Mnogi rade kod privatnika za 15.000 mesečno trebalo bi da ih bude sramota da uopšte i pomisle na nekakve pozajmice.
(Bole, 27. januar 2014 21:31)

Cutis i radis za 15 000 a izacices na ulicu zbog protesta javnih preduzeca? Zbog toga sam i otisao odavde.

kukuruz

pre 10 godina

Ovde se igra mutna predizborna ili postizborna igra, sa mnogo pretnji i ozbiljnih udaraca. Cini mi se da iza svega stoji energetska garnitura SPS-a, koja sjajno pliva i u drzavnim i rusifikovanim preduzecima. Ideja iza ovih dogadjanja je da se recimo, destabilizuje firmu i na ime duga Srbijagasa, gubitka trzista, radnickih nemira isposluje preuzimanje EPS-a od recimo Gasproma, ili mozda cak i RWE. Da li smo vec to negde videli. Interesantno je da u "privatnom" NIS-u sede na stotine SPS kadrova i rodbine.
Druga interesantna stvar je da je Mihajloviceva, dosla u veliki sukob ne samo sa Rusima, nego i tzv ulagacima u obnovljive izvore energije. Radi se o spekulativnim kompanijama koje pomocu ugovora sisaju ekstraprofit iz sistem. Kada je ministarka smanjila suvenciju na kwh i stavila tu stavku u racun za struju ( da ljudi vide) stigla je pretnja evropskog parlamenta??!!.
A Srbija ko Srbija, svako moze da opljacka 100 mil evra tako sto, "ptrosi" 0.5 na lokalne primerke.

Gile

pre 10 godina

Gospodo iz javnih preduzeca ako necete Vi da radite ima ko hoce. To je meni svaki privatnik rekao pa tako i ja Vama prenosim njihove reci.
(rob, 27. januar 2014 20:40)

Misliš da će onda tebi da svane? Da ćeš ti da dobiješ taj sjajan posao sa sjajnom platom? A ne misliš da će, kao što su doveli HILJADE za samo godinu ipo koliko su na vlasti, te rupe da popune svojim rođacima, komšijama, prijateljima, dužnicima?

Jadna je zemlja u kojoj radnik radniku želi zlo.

Privatnik UVEK i SVUDA daje manje od države. Ako država uguši svoje zaposlene, privatnici će da trljaju ruke! KOLIKO STE SAMO NAIVNI, ZAVISNI I ZASLEPLJENI. A zaboravljate ko vam je kriv što privatnici mogu da vas izrabljuju kao belo roblje!

U ovoj zemlji, sa OVAKVIM narodom nikada sreće biti neće!

nista nije onako kako izgleda da jeste

pre 10 godina

Sve,ali bas vse je izrezirano...i ovde su navukli budale da se prime na pricu...
Sve se radi u cilju marketinga i bacanja prasine u oci.iza ovoga se krije prodaja EPS.

Milivoje

pre 10 godina

Vučiću, ako popustis ovima licno cu se potruditi da cela moja familija ne glasa za tebe!
Ovo sta trazi ova privilegovana kasta je šamar za sve nas gradjane Srbije!

Vlada

pre 10 godina

Ukinite monopl EPS-u pa nek naotvorenom trzistu strajkuju i traze hleba preko pogace...Kako god se okrene posteni gradjani ce ispastati ili ce oni pozajmljivati novac radnicima EPS-a ili ce sedeti u mraku...ovo moze da se desava samo u Srbiji,em te kradu em te ucenjuju...c c c

Mile

pre 10 godina

Pozajmica je pogrešan izraz. Radi se o nepovratnoj pozajmici, a zapravo je to bonus. Tako na kraju dođe. To su godinama dobijali sem možda prošle godine. I u pošti su to dobijali, ne znam da li je ukinuto.

privatni sektor

pre 10 godina

A kad je lepo ministar Radulović pričao vi ste lupali minuse.
Ja bih im sad svima dao po 200.000 dinara jer su zaslužili. ljudi su isterali svoje. Čim neko hoće da stane na put tim parazitima da nas više ne osiromašuju odmah se diže hajka.
Gledajte dobro za koga ćete glasati jer ako žuti dođu na vlast Radulovića će te od blata praviti.

Izdajem bilbord

pre 10 godina

Ha, Ha, koja navlakuša od naslova, ajde sad dežurni komentatori , svi koji ste sad došli iz druge smene nekog kafića, ajde pljuvanje po partijskoj dužnosti sns-a po jedinom preduzeću koje nije kleklo pred mladoženjom.

zavadi pa vladaj

pre 10 godina

A sad malo istine.Pozajmica je trazena,tacno je.Strajkom nije preceno,laz je to,viska u Epsu ima,istina.I sta je tu lose sto trazimo pozajmicu,sta ste svi zapenili,pa mi radnici,majstori,inzenjeri,kicme polomismo i zdravlje izgubismo u Kolubari u tri smene da bi vi kuckali komentare iz toplih stanova,6 dana radimo a 2 odmaramo,od ta 2 prvi prespavamo zato sto nemamo pojma gde smo posle dve noci u kopu po ovoj hladnoci.Znate da kazete da odemo rano u penziju zbog beneficija a pogledajte koliko radnik Kolubare prosecno koristi penziju,ja cu da vam kazem, 5,5 godina i ode!!!Sram vas bilo koga vi nazivate parazitima i neradnicima,pola od vas nema pojma sta je to mukotrpan rad!!!I manite se parola i demagogije,ko radi dobro,vredno i strucan je,treba da se plati dobro.Pa nismo vam mi krivi sto neke od vas privatnici izrabljuju i radite za mizernr plate dok oni kupuju avione i kamione.Vi umesto da dignete dreku na vladu da uvede zakon o poreklu imovine i da drzava vidi ko je koliko od vasih gazda poreza prijavio a koliku je imovinu steko,vi skocili u dreku da se drugom smanje plate,sto da bude nekima dobro a vama lose.Tako se borite za bolju buducnost svoju?!I daj boze da se privatizuje Eps,platice stranac nas sto crncimo posteno.Pozdrav i sad odo u trecu smenu a vi uzivajte u toplom uz tv i komp i kukajte kako vam je mala plata.

Relja

pre 10 godina

Ljudi imaju pravo. Lepo su sa naduvanim racunima uzeli nama pare, pa sad da se ne ubudjaju... Izgleda da ne shvataju koji su gnev navukli na sebe, sada bi i da nas vrate u mrak, kao sto je i bilo u vreme vladavine SPS, radikala i SPO.

Čobanin

pre 10 godina

Gospodo zaprepašćeni komentatori, nova vlada je već dogovorena, EPS treba uništiti i prodati da bi se imalo od čega sastaviti naredni mandat, a pre toga ga treba dobro ispljuvati.
To da će te i vi i "mrski vam" radnici epsa zajedno na proleće pasti travu na nekoj bankini pored auto puta, u opšte se ne dovodi u pitanje.
Jedino će dobro proći oni koji znaju da sviraju frulu.
Tako da , ako niste muzikalni, prijatno vam bilo tamo dole svima.

Sid

pre 10 godina

Neke vesti dozivim kao zez ili bih kladim se dobar deo nas odlepio ali ovako nesto i to posle skandala....Umoran ssam za ovakve vesti, suvise umoran.

XYZ

pre 10 godina

Ne znam ni sam sto se cudim dosadasnjim komentarima na ovo, ipak zivim u Srbiji... zasto ovi ljudi traze bas Vucica, i to u ovom trenutku? "Dajte nam po 50000 i glasacemo za vas". Kratko i jasno. Nema tu neke dodatne filozofije ili dubljeg rezona, cista poslovna ponuda.

veterinarBG

pre 10 godina

Tako je ! Samo Napredno!Sve je to vama Aca Vucic omogucio! Sliku da mu drzite ko' ikonu! A sto se para tice,nisu problem,povecace malo privatnom sektoru porez i eto para za parazite!

Temerinac

pre 10 godina

U EPS-u se niko nije zaposlio bez protekcije, a isto važi za sva javna preduzeća i celokupnu državnu upravu. Svu bratiju plaćati po platnim razredima i uskladiti ih sa platama prosvetninih radnika. Treba pogledati plate u javnim preduzećima kod nas u opštini Temerin.

Jozo daj gramatiku srpskog jezika.

pre 10 godina

@jozo daj vode

da li vam je Srpski jezik maternji ili ste jednostavno nepismeni ?
(uros, 27. januar 2014 21:48)

Reč srpski je pridev i piše se malim slovom.

koshke

pre 10 godina

Mile nisi u pravu sto se tice pozajmice u eps-u ja sam radnik eps-a 20 godina I nikad nismo dobili bonuse vec samo pozajmice.Bonuse su dobijali menadzeri I direktori a radnici uvek pozjmice koje vracamo na 10 meseci

Branko Von Beca

pre 10 godina

"EPS i njegova privredna društva, nisu i ne mogu više biti ničija prćija, niti poligon za vežbanje, a zaposleni u našem preduzeću, koji rade u apsolutno najtežim uslovima, obaraju sve rekorde, neće i ne mogu da trpe da budu na stubu srama i predmet dnevnih prepucavanja. Ne možemo više nemo posmatrati najave izmena i usvajanja zakona, koji utiču i te kako negativno na naše zaposlene, a samim tim i sve građane i njihov život“

Ali gospodo radnici, imajte u vidu da treba nešto da jedu i oni što bleje po kladionicama i izmišljaju razorazne izgovore da lopatu ne uzmu u šake, jer i takvi kakvi su oni su ipak "nečije" biračko telo, ili bar deo tela koji neću precizirati, tako da gospodo rudari u ovoj državi, džaba krečite...

ovi nisu normalni jer ne vide sirotinju

pre 10 godina

Ovo je stvarno preslo svaku meru,ljudi nemaju da aplate struju nit sta da jedu a ovi jos bi pedeset hiljada.Pa kako ih nije sramota.Treba im samnjiti platu na minimalac pa da vidimo kako ce da prezivljavaju.Ja bi odma smim rukovodiocima sefovima sindikalcima dao otkaz .Pa sta oni misle,stoka jedna.

Bole

pre 10 godina

Kakva crna pozajmica od 50.000 dinara.Ta javna preduzeća su nas zavila u crno.Njima u stvari treba ograničiti plate na maksimum 20.000 dinara pa kome se ne dopada molim lepo da otkaz i ide dalje.Neka samo pokušaju da štrajkuju pa ćemo da krenemo i mi nezaposleni bez primanja u proteste.Mnogi rade kod privatnika za 15.000 mesečno trebalo bi da ih bude sramota da uopšte i pomisle na nekakve pozajmice.

nenad t

pre 10 godina

Ma ljudi moji, da li je ovo moguće?!?! Najplaćeniji paraziti traže pare i hoće da zagorčavaju život svom narodu, koji je u socijalnoj agoniji.
Idem da povraćam.
PUTUJ EVROPO, nama nema pomoći!!!!
PS Ovo nije spontano, organizatori svega ovoga žele da zaustave reforme, da ne bi završili u zatvoru.

Beeeeeee

pre 10 godina

Važno da su počeli sa oporezivanjem zarada, narodu zamazati oči o ravnopravnosti u nemaštini, a pare će otići naravno na izbore i raznorazna keženja sa bilborda.

nemoguce

pre 10 godina

ne, ja ne verujem u ovo, ne verujem sta sam procitao

svima otkaz, svima do jednog, dovesti 5000 kompetentnih ljudi da tog mutanta stave na zdrave noge

Pametnjaković

pre 10 godina

U ni jednoj normalnoj zemlji se ne pregovara sa teroristima niti se ispunjavaju uslovi otmičarima, već se takvi hapse i odvode u zatvor. Narod sigurno neće da trpi da bude taoc. Većina tih su zaposleni preko veze, treba ih sve otpustiti i postaviti nove ljude, svi novi da budu. Ima po biroima puno onih koji bi bili zahvalni za posao.

vutra

pre 10 godina

zamolio bih vodje sindikata eps-a da me spoje sa njihovim dilerom, ova vutra koju puse je fenomenalna, vise od 50% budzeta pune, svasta ce covek jos da cuje...

batica

pre 10 godina

Voleo bih da vidim taj štrajk. Ionako ih ima minimum 3puta više nego što je potrebno(Na Rumunskoj strani Đerdap 2 radi 160ljudi, a iz Negotina po smeni ide toliko). Neradnici!

PERA

pre 10 godina

Zar ih nije sramota da sa najvećim prosekom plata ucenjuju državu. Srednjoškolac prima platu preko oko 60.000din kao i monteri u distribucijama a oni EPS mreže daleko više a za elektane da i ne pričamo. Predložio bih da se gospodja ministarka i g-din Obradović malo više pozabave gubicima u elektrodistribucijama koji se kod nekih kreće i 20-30%,što je van pameti. Moje mišljenje je da se digne masa nezaposlenih radnika kao i oni koji rade za 15-20.000din, sa radnim vremenom preko 8 sati.i da isti štrajkuju protiv EPS-a. Ko ne želi da radi po uslovima EPS-a neka odu,ima ko ćeih zameniti.Biroi za zapošljavanje Beograda, Niša, Novog Sada idr. su puni stručne radne snage koji bi radili za manje plate.

13 plata i topli obrok?!

pre 10 godina

Otvorena drskost i bezobrazluk. EPS nije nicija prcija pa ni onih koji u njemu rade. To bi trebao da bude nacionalni interes i ko god hoce drzavne resurse na bilo koji nacin da zloupotrebljava zasluzuje stroge kazne.

Bojan

pre 10 godina

Kakva bre pozajmica? Ako niste zadovoljni lepo svima otkaz pa će se naći ko hoće da radi. Dosta bre više parazita po državnim preduzećima. Ima svi da letite i kraj priče. Svako je zamenjiv

NEnad

pre 10 godina

Kako ih bre nije sramota?! Traze "pozajmicu" od 50.000 dinara na njihove platurine. Zna se da se te "pozajmice" nikad ne vracaju tako da je to u stvari poklon. Znaci, hocemo da nam poklonite pare iz budzeta, vrhunac bezobrazluka! Prekobrojnih koliko hoces, pola ih ne radi NISTA! Zaposleni u javnim preduzecima kao da zive u nekoj drugoj dimenziji van realnosti u Srbiji...

misha

pre 10 godina

Ma nisu dobili 13-tu i 14-tu platu i odma frka.
Zasto bi se radnicima EPS-a sa prosecnim platama daleko vecim od proseka u drzavi dodeljivala pozajmica od 50 000 dinara.
Pa nije njima tata ostavio EPS pa da oni dele prihode kako se njima prohte, a uz to su i monopolisti.
Gomila stranih donacija takodje je ubacena u EPS.
Kako oni kazu za nas prosvetare: Ako necete da radite za te plate evo ima ko hoce, a i zna.

crni domino

pre 10 godina

Gospodine Vucicu, do sada ste `vatali zjala i svaljivali krivicu za sve i svasta na DS; od sada pocinju da isplivavaju problemi unutrasnje trulezi ove drzave za kou nemate strucnost i kapacitete da resite!
Ovo je samo jedna oblast a ocekujte i druge da isto tako isplivaju kao problem.
To sto ste dobili popularnost na hapsenju tajkuna i laganju nepismenog naroda da ce imati koristi od hapsenja, zaboravite vise.
Pokazite se sada! Samo da vas upozorim: u resavanju tih problema ne pomaze pesnica i strahovlada, tu pomaze mozak, koga vi za te stvari na zalost nemate!
Menjajte se gospodine Vucicu, inace cemo vas sutnuti kao Tadica!

inženjer na čekanju

pre 10 godina

Odlično, jedva čekam. Ajte vi u štrajk, pa na biro, pošto ste nezadovoljni, a ja ću na vaše mesto bez pozajmice. Paraziti.

nezaposleni..1 od milion (to je broj sa sest nula, ako Bacevic pita)

pre 10 godina

Male su vam plate?
Losi uslovi rada?
Ma podeli svima otkaze, pa nek' idu 'de ima bolje! Ima ko hoce da radi!

dokle vise

pre 10 godina

I prosle godine su bez obzira na upozorenje Vucica isplatili "bespovratnu pozajmicu" tj. trinaestu platu. Zaboga oni proizvode, pune budzet i hrane sve nas. Ali ne govore koliko imaju viska radnika, koliko je samo para upumpano u EPS iz budzeta i raznoraznih kredita koje cela drzava tj. svi mi otplacujemo. Lako je monopolistima da se hvale profitom. Njihov bes sto im se uskracuje nesto sto ne zasluzuju je najobicniji bezobrazluk. Ako im drzava opet udovolji onda smo svi mi ostali po ko zna koji put ispadamo budale.

pogresna adresa

pre 10 godina

Ne ulazeci u to da li je sindikat u pravu ili nije, pitam zasto ovo pismo niste uputili na pravu adresu - predsedniku Vlade Srbije. To pitam samo zato sto se vec duze vremena vodi kampanja - A. Vucic - veliki vodja i slicno.

motka

pre 10 godina

Ljudi nemaju leba da jedu a oni hoce pozajmicu 50 000.Govnjivu motku pa na ulicu sve do jednog.Ja cu prvi da dodjem da radim za pola njihove plate bilo sta.

akrobata

pre 10 godina

Tako je!
A meni da država mesečno isplaćuje po 50 hiljada takođe
,ipak sam i ja sin ove države

i radim u nemogućim uslovima,obaram rekorde po broju neplaćenih prekovremenih sati
;vreme je da i meni pomogne
pozajmicom

koju nikad neću vratiti; a bez zezanja

ili prodajte ovo govno od firme ili ugasite! muka mi je od tih lepo uljuljkanih partijskih drugara koji se
non-stop žale

Sandinista

pre 10 godina

Svima otkaz pa da vidi bagra, nasli bi na birou duplo vise ljudi jedina razlika sto su pametni i radni za razliku od ovih lelemuda, cuj pizajmicu pa sto meni drzava ne pozajmi pare

matori

pre 10 godina

Moj predlog i inicijativa:
Kompletnoj EPS, na čelu sa njihovim sindikatom, ponuditi momentalni otkaz, u formi pozajmice na neodređeno vreme!
Prilika da se trenutno i radikalno smanji broj zaposlenih u EPS (od kojih većina ne radi apsolutno ništa), a onaj broj koji neminovno mora da radi, lako će se pronaći među nezaposlenima (ima ih više od milion)...
Na potezu je Vlada i resorno ministarstvo!

Srdjan

pre 10 godina

Slazem se da je obicnom radniku na terenu tesko i da ste za to malo placeni a revolt i rezultat su nasi racuni za struju. Ne slazem se da vam u vrhu i u upravi sede ljudi koji imaju bar deset puta vecu platu a nemaju nikakvu odgovornost. Sistem nam se raspada zbog toga. Da vecina vas radnika EPSa radi posteno do ovog ne bi doslo. Izgleda da nam je potreban novi sistem a vi se bunite i protiv njega. Kako god da uradi vlast, bez obzira koja ona bila, vame nece valjati. Ni za jedan svoj rad ne snosite odgovornost s druge strane radite posao opasan po zivot.

Marko

pre 10 godina

Da li je jos neko pomislio na to da se ovima iz EPS-a uruce otkazi ako pokusaju strajk? Kakve pozajmice po zaposlenima, ionako ih je previse neradnika, na stranu pljacka gradjana.

Čudoljub

pre 10 godina

Nisam ironičan nego radoznao: zanima me kolika je prosečna plata u EPS-u.

Takođe, prosto ne mogu da verujem da su Titovi samoupravljači koji, po svemu sudeći, vode glavnu reč u sindiktima, toliko slepi za negativni publicitet koji njihova firma ima ovih dana.

vk

pre 10 godina

Zalosno je koliko su, u svojoj bahatosti i alavosti, radnici ovog preduzeca postali odseceni od realnosti.

Umesto da budu srecni sto ih za sad niko ne dira, oni hoce da strajkuju zbog pozajmica? Videcu ih kad prodaju EPS, pa dobar deo dobije otkaze, a oni koji ostanu pocnu da primaju 30% manju platu uz duplo vise rada, bez svih privilegija koje su do sad imali. A pozajmicu ce moci da dobiju od banke uz visoku kamatu, kao i mi ostali.

Jozo daj VODE

pre 10 godina

Nego straj i restrikcije ce bidnu, samo ako se ne kaze ISTINA.
Kire od Keepl light je glavi u EDB preko tirkajle i njegovog kumasina acike Jokica baje od EPS, tu je N. od Radova novic sa sedam svojhi preduzeca, cetri na lepu svoju, idemo redom do doktoranta Marica i jopet do A. Markovic, pa neseg Raje baje ... sta jos te tu je mala mather od bankovic silni izgraditelj ... seme su to dobrano ali nego STRAJK nije nama do para vec do PRINCIPA ...

svasta

pre 10 godina

Vucicu, svima smanjiti plate na prosek u republici, dati im pozajmicu od 50000 koju MORAJU da vrate za 6 meseci, a kome se ne svidja, najuriti ga napolje istog dana. Ej, covek u EPS-u sa srednjom skolom, otisao u penziju sa skoro 42 god staza i 55 god. starosti (beneficije) i una penziju od skoro 70000 dinara. Ceo zivot su imali povlastice i nikad im nije dosta!

popeye

pre 10 godina

Штрајк вам неће помоћи, чак шта више, помоћи ће управо онима који вам све ово и раде! Са друге стране, ваш глас али неким новим људима на новим изборима (који се већ славе као добијени а да нису још ни почели) може да вам помогне и то много!

Srbija

pre 10 godina

Auuu kakav bezobrazluk, u vreme ogromne nezaposlenosti u zemlji gde masa ljudi radi za 20.000 ovi (u EPS-u cak i sa trogodisnjom skolom imaju malo manje plate od lekara) oni se ponasaju kao da su u Svajcarskoj.

lalo

pre 10 godina

EPS je jedino zdravo tkivo na proizvodnoj strani Srbije i neko je nasao da se igra njime ne bi li ga budzasto (kao ranije vojvodjanski NAFATAGAS ) prodao. Ako je zahvaljujuci radnicima EPS oboren Milosevic svako treba da ima respekta prema ovoj firmi ida pazljivo vuce poteze a ne da postavlja nekakvog direktora koji nikakvog renomea i uticaja nema.

student

pre 10 godina

a da mi strajkujemo sto nas kradu i nista ne rade, sto su zaposlili celu familju do treceg kolena? sta misle o tome, koga ima vise njih ili nas???

Gradjanka

pre 10 godina

Jeste drage kolege zaposleni radnici u EPS-u u pravu ste treba samo vi u ovoj drzavi da isterate svoja prava,samo ste vi osteceni,samo su vasa prava ugrozena,ma muka mi je vise od vas,sto lepo ne cutite neko vreme i budete zahvalni Bogu sto imate dobar posao u odnosu na nas koji rintamo po ceo dan za bedne plate!Kukate o zakonu,a nama u privatnom sektoru o samom pomenu zakona pada nam mrak na oci,kukate na nov zakon,a ne postuje se ni ovaj stari,lako je vama na drzavnim jaslama zivite od svih nas,sram vas bilo!Samo nemojte da pricate o tome ko je koliko skolovan i o tezini radnog mesta to je sve izlizano,ima nas jos skolovanih!

ex sns

pre 10 godina

Eps treba rasformirati sto pre. Tamo radi banda lezilebovica koji nas podkradaju decenijama. Neka uvedu vanredno stanje u Eps/u,sta god,Sns tamo ima gen.direktora ali nista,sad su nas pokrali sa racunima i sad je bilo bas vidljivo,pare nece da vrate,traze pozajmicu,kakva pozajmica, nije Eps Komercijalna banka jbt ??!
Jel moze Eps da se bavi i bankarskim poslovima?
Eps treba platu da im da mada im ja ni to ne bih dao jer su nas pokrali,a ne pozajmicu !
Znaci Eps je jedno od najgorih dzavnih jasli ovde a Sns nista,cuti mudro jer su izbori !?

Kriger

pre 10 godina

Pa zar ti ljudi misle da se na vratima kabineta potpredsednika vlade brava na vratima menja svake nedelje?Pa znate li kol'ko kosta brava???

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Jel to da isplate od para koje su ukradene gradjenima kroz uduplane ili utrostrucene racune za struju...mislim da bi rukovodstvu EPS-a,bilo pametnije da uruci radne knjizice svakom ko je primljen uz partijsku knjizicu u poslednjih pet godina...i da ostavi ljude koji imaju skolsku spremu za svoje radno mesto NE MEGA TREND...treba da pocne da se uvodi red u javna preduzeca Radulovicu vrati se...Orbovic i Canak ce sad biti u procepu...

pitam se pitam

pre 10 godina

Ko je prebio naseg direktora EDBa, sta sa tim ima grupa oko nesice od kalemegdana, malog kire i velikog trki.
hde je u toj prici mali aca od kosova ravna sta se to desva jel ce bide i restrikcije u belgrade zbog keep light da se napuni ladja ops divan brodk koji je kire sa tetkom od zemuna stekao kao i kicankama malim po beligrad ...

Bivši EPS-ovac

pre 10 godina

Da li će iko ikad iz vlade objasniti kako to da su radnici EPS-a "korisnici budžeta", pa im zato uvode restrikcije, ili su radnici EPS-a punioci budžeta?!

svasta

pre 10 godina

Vucicu, svima smanjiti plate na prosek u republici, dati im pozajmicu od 50000 koju MORAJU da vrate za 6 meseci, a kome se ne svidja, najuriti ga napolje istog dana. Ej, covek u EPS-u sa srednjom skolom, otisao u penziju sa skoro 42 god staza i 55 god. starosti (beneficije) i una penziju od skoro 70000 dinara. Ceo zivot su imali povlastice i nikad im nije dosta!

inženjer na čekanju

pre 10 godina

Odlično, jedva čekam. Ajte vi u štrajk, pa na biro, pošto ste nezadovoljni, a ja ću na vaše mesto bez pozajmice. Paraziti.

Sandinista

pre 10 godina

Svima otkaz pa da vidi bagra, nasli bi na birou duplo vise ljudi jedina razlika sto su pametni i radni za razliku od ovih lelemuda, cuj pizajmicu pa sto meni drzava ne pozajmi pare

vutra

pre 10 godina

zamolio bih vodje sindikata eps-a da me spoje sa njihovim dilerom, ova vutra koju puse je fenomenalna, vise od 50% budzeta pune, svasta ce covek jos da cuje...

Mile

pre 10 godina

Pozajmica je pogrešan izraz. Radi se o nepovratnoj pozajmici, a zapravo je to bonus. Tako na kraju dođe. To su godinama dobijali sem možda prošle godine. I u pošti su to dobijali, ne znam da li je ukinuto.

ex sns

pre 10 godina

Eps treba rasformirati sto pre. Tamo radi banda lezilebovica koji nas podkradaju decenijama. Neka uvedu vanredno stanje u Eps/u,sta god,Sns tamo ima gen.direktora ali nista,sad su nas pokrali sa racunima i sad je bilo bas vidljivo,pare nece da vrate,traze pozajmicu,kakva pozajmica, nije Eps Komercijalna banka jbt ??!
Jel moze Eps da se bavi i bankarskim poslovima?
Eps treba platu da im da mada im ja ni to ne bih dao jer su nas pokrali,a ne pozajmicu !
Znaci Eps je jedno od najgorih dzavnih jasli ovde a Sns nista,cuti mudro jer su izbori !?

Milivoje

pre 10 godina

Vučiću, ako popustis ovima licno cu se potruditi da cela moja familija ne glasa za tebe!
Ovo sta trazi ova privilegovana kasta je šamar za sve nas gradjane Srbije!

student

pre 10 godina

a da mi strajkujemo sto nas kradu i nista ne rade, sto su zaposlili celu familju do treceg kolena? sta misle o tome, koga ima vise njih ili nas???

Bole

pre 10 godina

Kakva crna pozajmica od 50.000 dinara.Ta javna preduzeća su nas zavila u crno.Njima u stvari treba ograničiti plate na maksimum 20.000 dinara pa kome se ne dopada molim lepo da otkaz i ide dalje.Neka samo pokušaju da štrajkuju pa ćemo da krenemo i mi nezaposleni bez primanja u proteste.Mnogi rade kod privatnika za 15.000 mesečno trebalo bi da ih bude sramota da uopšte i pomisle na nekakve pozajmice.

Sid

pre 10 godina

Neke vesti dozivim kao zez ili bih kladim se dobar deo nas odlepio ali ovako nesto i to posle skandala....Umoran ssam za ovakve vesti, suvise umoran.

Pametnjaković

pre 10 godina

U ni jednoj normalnoj zemlji se ne pregovara sa teroristima niti se ispunjavaju uslovi otmičarima, već se takvi hapse i odvode u zatvor. Narod sigurno neće da trpi da bude taoc. Većina tih su zaposleni preko veze, treba ih sve otpustiti i postaviti nove ljude, svi novi da budu. Ima po biroima puno onih koji bi bili zahvalni za posao.

ovi nisu normalni jer ne vide sirotinju

pre 10 godina

Ovo je stvarno preslo svaku meru,ljudi nemaju da aplate struju nit sta da jedu a ovi jos bi pedeset hiljada.Pa kako ih nije sramota.Treba im samnjiti platu na minimalac pa da vidimo kako ce da prezivljavaju.Ja bi odma smim rukovodiocima sefovima sindikalcima dao otkaz .Pa sta oni misle,stoka jedna.

Gradjanka

pre 10 godina

Jeste drage kolege zaposleni radnici u EPS-u u pravu ste treba samo vi u ovoj drzavi da isterate svoja prava,samo ste vi osteceni,samo su vasa prava ugrozena,ma muka mi je vise od vas,sto lepo ne cutite neko vreme i budete zahvalni Bogu sto imate dobar posao u odnosu na nas koji rintamo po ceo dan za bedne plate!Kukate o zakonu,a nama u privatnom sektoru o samom pomenu zakona pada nam mrak na oci,kukate na nov zakon,a ne postuje se ni ovaj stari,lako je vama na drzavnim jaslama zivite od svih nas,sram vas bilo!Samo nemojte da pricate o tome ko je koliko skolovan i o tezini radnog mesta to je sve izlizano,ima nas jos skolovanih!

vk

pre 10 godina

Zalosno je koliko su, u svojoj bahatosti i alavosti, radnici ovog preduzeca postali odseceni od realnosti.

Umesto da budu srecni sto ih za sad niko ne dira, oni hoce da strajkuju zbog pozajmica? Videcu ih kad prodaju EPS, pa dobar deo dobije otkaze, a oni koji ostanu pocnu da primaju 30% manju platu uz duplo vise rada, bez svih privilegija koje su do sad imali. A pozajmicu ce moci da dobiju od banke uz visoku kamatu, kao i mi ostali.

zavadi pa vladaj

pre 10 godina

A sad malo istine.Pozajmica je trazena,tacno je.Strajkom nije preceno,laz je to,viska u Epsu ima,istina.I sta je tu lose sto trazimo pozajmicu,sta ste svi zapenili,pa mi radnici,majstori,inzenjeri,kicme polomismo i zdravlje izgubismo u Kolubari u tri smene da bi vi kuckali komentare iz toplih stanova,6 dana radimo a 2 odmaramo,od ta 2 prvi prespavamo zato sto nemamo pojma gde smo posle dve noci u kopu po ovoj hladnoci.Znate da kazete da odemo rano u penziju zbog beneficija a pogledajte koliko radnik Kolubare prosecno koristi penziju,ja cu da vam kazem, 5,5 godina i ode!!!Sram vas bilo koga vi nazivate parazitima i neradnicima,pola od vas nema pojma sta je to mukotrpan rad!!!I manite se parola i demagogije,ko radi dobro,vredno i strucan je,treba da se plati dobro.Pa nismo vam mi krivi sto neke od vas privatnici izrabljuju i radite za mizernr plate dok oni kupuju avione i kamione.Vi umesto da dignete dreku na vladu da uvede zakon o poreklu imovine i da drzava vidi ko je koliko od vasih gazda poreza prijavio a koliku je imovinu steko,vi skocili u dreku da se drugom smanje plate,sto da bude nekima dobro a vama lose.Tako se borite za bolju buducnost svoju?!I daj boze da se privatizuje Eps,platice stranac nas sto crncimo posteno.Pozdrav i sad odo u trecu smenu a vi uzivajte u toplom uz tv i komp i kukajte kako vam je mala plata.

motka

pre 10 godina

Ljudi nemaju leba da jedu a oni hoce pozajmicu 50 000.Govnjivu motku pa na ulicu sve do jednog.Ja cu prvi da dodjem da radim za pola njihove plate bilo sta.

Srbija

pre 10 godina

Auuu kakav bezobrazluk, u vreme ogromne nezaposlenosti u zemlji gde masa ljudi radi za 20.000 ovi (u EPS-u cak i sa trogodisnjom skolom imaju malo manje plate od lekara) oni se ponasaju kao da su u Svajcarskoj.

batica

pre 10 godina

Voleo bih da vidim taj štrajk. Ionako ih ima minimum 3puta više nego što je potrebno(Na Rumunskoj strani Đerdap 2 radi 160ljudi, a iz Negotina po smeni ide toliko). Neradnici!

nemoguce

pre 10 godina

ne, ja ne verujem u ovo, ne verujem sta sam procitao

svima otkaz, svima do jednog, dovesti 5000 kompetentnih ljudi da tog mutanta stave na zdrave noge

crni domino

pre 10 godina

Gospodine Vucicu, do sada ste `vatali zjala i svaljivali krivicu za sve i svasta na DS; od sada pocinju da isplivavaju problemi unutrasnje trulezi ove drzave za kou nemate strucnost i kapacitete da resite!
Ovo je samo jedna oblast a ocekujte i druge da isto tako isplivaju kao problem.
To sto ste dobili popularnost na hapsenju tajkuna i laganju nepismenog naroda da ce imati koristi od hapsenja, zaboravite vise.
Pokazite se sada! Samo da vas upozorim: u resavanju tih problema ne pomaze pesnica i strahovlada, tu pomaze mozak, koga vi za te stvari na zalost nemate!
Menjajte se gospodine Vucicu, inace cemo vas sutnuti kao Tadica!

misha

pre 10 godina

Ma nisu dobili 13-tu i 14-tu platu i odma frka.
Zasto bi se radnicima EPS-a sa prosecnim platama daleko vecim od proseka u drzavi dodeljivala pozajmica od 50 000 dinara.
Pa nije njima tata ostavio EPS pa da oni dele prihode kako se njima prohte, a uz to su i monopolisti.
Gomila stranih donacija takodje je ubacena u EPS.
Kako oni kazu za nas prosvetare: Ako necete da radite za te plate evo ima ko hoce, a i zna.

PERA

pre 10 godina

Zar ih nije sramota da sa najvećim prosekom plata ucenjuju državu. Srednjoškolac prima platu preko oko 60.000din kao i monteri u distribucijama a oni EPS mreže daleko više a za elektane da i ne pričamo. Predložio bih da se gospodja ministarka i g-din Obradović malo više pozabave gubicima u elektrodistribucijama koji se kod nekih kreće i 20-30%,što je van pameti. Moje mišljenje je da se digne masa nezaposlenih radnika kao i oni koji rade za 15-20.000din, sa radnim vremenom preko 8 sati.i da isti štrajkuju protiv EPS-a. Ko ne želi da radi po uslovima EPS-a neka odu,ima ko ćeih zameniti.Biroi za zapošljavanje Beograda, Niša, Novog Sada idr. su puni stručne radne snage koji bi radili za manje plate.

XYZ

pre 10 godina

Ne znam ni sam sto se cudim dosadasnjim komentarima na ovo, ipak zivim u Srbiji... zasto ovi ljudi traze bas Vucica, i to u ovom trenutku? "Dajte nam po 50000 i glasacemo za vas". Kratko i jasno. Nema tu neke dodatne filozofije ili dubljeg rezona, cista poslovna ponuda.

veterinarBG

pre 10 godina

Tako je ! Samo Napredno!Sve je to vama Aca Vucic omogucio! Sliku da mu drzite ko' ikonu! A sto se para tice,nisu problem,povecace malo privatnom sektoru porez i eto para za parazite!

dokle vise

pre 10 godina

I prosle godine su bez obzira na upozorenje Vucica isplatili "bespovratnu pozajmicu" tj. trinaestu platu. Zaboga oni proizvode, pune budzet i hrane sve nas. Ali ne govore koliko imaju viska radnika, koliko je samo para upumpano u EPS iz budzeta i raznoraznih kredita koje cela drzava tj. svi mi otplacujemo. Lako je monopolistima da se hvale profitom. Njihov bes sto im se uskracuje nesto sto ne zasluzuju je najobicniji bezobrazluk. Ako im drzava opet udovolji onda smo svi mi ostali po ko zna koji put ispadamo budale.

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Jel to da isplate od para koje su ukradene gradjenima kroz uduplane ili utrostrucene racune za struju...mislim da bi rukovodstvu EPS-a,bilo pametnije da uruci radne knjizice svakom ko je primljen uz partijsku knjizicu u poslednjih pet godina...i da ostavi ljude koji imaju skolsku spremu za svoje radno mesto NE MEGA TREND...treba da pocne da se uvodi red u javna preduzeca Radulovicu vrati se...Orbovic i Canak ce sad biti u procepu...

nenad t

pre 10 godina

Ma ljudi moji, da li je ovo moguće?!?! Najplaćeniji paraziti traže pare i hoće da zagorčavaju život svom narodu, koji je u socijalnoj agoniji.
Idem da povraćam.
PUTUJ EVROPO, nama nema pomoći!!!!
PS Ovo nije spontano, organizatori svega ovoga žele da zaustave reforme, da ne bi završili u zatvoru.

Marko

pre 10 godina

Da li je jos neko pomislio na to da se ovima iz EPS-a uruce otkazi ako pokusaju strajk? Kakve pozajmice po zaposlenima, ionako ih je previse neradnika, na stranu pljacka gradjana.

Bivši EPS-ovac

pre 10 godina

Da li će iko ikad iz vlade objasniti kako to da su radnici EPS-a "korisnici budžeta", pa im zato uvode restrikcije, ili su radnici EPS-a punioci budžeta?!

Čudoljub

pre 10 godina

Nisam ironičan nego radoznao: zanima me kolika je prosečna plata u EPS-u.

Takođe, prosto ne mogu da verujem da su Titovi samoupravljači koji, po svemu sudeći, vode glavnu reč u sindiktima, toliko slepi za negativni publicitet koji njihova firma ima ovih dana.

NEnad

pre 10 godina

Kako ih bre nije sramota?! Traze "pozajmicu" od 50.000 dinara na njihove platurine. Zna se da se te "pozajmice" nikad ne vracaju tako da je to u stvari poklon. Znaci, hocemo da nam poklonite pare iz budzeta, vrhunac bezobrazluka! Prekobrojnih koliko hoces, pola ih ne radi NISTA! Zaposleni u javnim preduzecima kao da zive u nekoj drugoj dimenziji van realnosti u Srbiji...

nezaposleni..1 od milion (to je broj sa sest nula, ako Bacevic pita)

pre 10 godina

Male su vam plate?
Losi uslovi rada?
Ma podeli svima otkaze, pa nek' idu 'de ima bolje! Ima ko hoce da radi!

Jozo daj gramatiku srpskog jezika.

pre 10 godina

@jozo daj vode

da li vam je Srpski jezik maternji ili ste jednostavno nepismeni ?
(uros, 27. januar 2014 21:48)

Reč srpski je pridev i piše se malim slovom.

privatni sektor

pre 10 godina

A kad je lepo ministar Radulović pričao vi ste lupali minuse.
Ja bih im sad svima dao po 200.000 dinara jer su zaslužili. ljudi su isterali svoje. Čim neko hoće da stane na put tim parazitima da nas više ne osiromašuju odmah se diže hajka.
Gledajte dobro za koga ćete glasati jer ako žuti dođu na vlast Radulovića će te od blata praviti.

matori

pre 10 godina

Moj predlog i inicijativa:
Kompletnoj EPS, na čelu sa njihovim sindikatom, ponuditi momentalni otkaz, u formi pozajmice na neodređeno vreme!
Prilika da se trenutno i radikalno smanji broj zaposlenih u EPS (od kojih većina ne radi apsolutno ništa), a onaj broj koji neminovno mora da radi, lako će se pronaći među nezaposlenima (ima ih više od milion)...
Na potezu je Vlada i resorno ministarstvo!

akrobata

pre 10 godina

Tako je!
A meni da država mesečno isplaćuje po 50 hiljada takođe
,ipak sam i ja sin ove države

i radim u nemogućim uslovima,obaram rekorde po broju neplaćenih prekovremenih sati
;vreme je da i meni pomogne
pozajmicom

koju nikad neću vratiti; a bez zezanja

ili prodajte ovo govno od firme ili ugasite! muka mi je od tih lepo uljuljkanih partijskih drugara koji se
non-stop žale

13 plata i topli obrok?!

pre 10 godina

Otvorena drskost i bezobrazluk. EPS nije nicija prcija pa ni onih koji u njemu rade. To bi trebao da bude nacionalni interes i ko god hoce drzavne resurse na bilo koji nacin da zloupotrebljava zasluzuje stroge kazne.

Kriger

pre 10 godina

Pa zar ti ljudi misle da se na vratima kabineta potpredsednika vlade brava na vratima menja svake nedelje?Pa znate li kol'ko kosta brava???

popeye

pre 10 godina

Штрајк вам неће помоћи, чак шта више, помоћи ће управо онима који вам све ово и раде! Са друге стране, ваш глас али неким новим људима на новим изборима (који се већ славе као добијени а да нису још ни почели) може да вам помогне и то много!

Bojan

pre 10 godina

Kakva bre pozajmica? Ako niste zadovoljni lepo svima otkaz pa će se naći ko hoće da radi. Dosta bre više parazita po državnim preduzećima. Ima svi da letite i kraj priče. Svako je zamenjiv

Čobanin

pre 10 godina

Gospodo zaprepašćeni komentatori, nova vlada je već dogovorena, EPS treba uništiti i prodati da bi se imalo od čega sastaviti naredni mandat, a pre toga ga treba dobro ispljuvati.
To da će te i vi i "mrski vam" radnici epsa zajedno na proleće pasti travu na nekoj bankini pored auto puta, u opšte se ne dovodi u pitanje.
Jedino će dobro proći oni koji znaju da sviraju frulu.
Tako da , ako niste muzikalni, prijatno vam bilo tamo dole svima.

pogresna adresa

pre 10 godina

Ne ulazeci u to da li je sindikat u pravu ili nije, pitam zasto ovo pismo niste uputili na pravu adresu - predsedniku Vlade Srbije. To pitam samo zato sto se vec duze vremena vodi kampanja - A. Vucic - veliki vodja i slicno.

Beeeeeee

pre 10 godina

Važno da su počeli sa oporezivanjem zarada, narodu zamazati oči o ravnopravnosti u nemaštini, a pare će otići naravno na izbore i raznorazna keženja sa bilborda.

Srdjan

pre 10 godina

Slazem se da je obicnom radniku na terenu tesko i da ste za to malo placeni a revolt i rezultat su nasi racuni za struju. Ne slazem se da vam u vrhu i u upravi sede ljudi koji imaju bar deset puta vecu platu a nemaju nikakvu odgovornost. Sistem nam se raspada zbog toga. Da vecina vas radnika EPSa radi posteno do ovog ne bi doslo. Izgleda da nam je potreban novi sistem a vi se bunite i protiv njega. Kako god da uradi vlast, bez obzira koja ona bila, vame nece valjati. Ni za jedan svoj rad ne snosite odgovornost s druge strane radite posao opasan po zivot.

Izdajem bilbord

pre 10 godina

Ha, Ha, koja navlakuša od naslova, ajde sad dežurni komentatori , svi koji ste sad došli iz druge smene nekog kafića, ajde pljuvanje po partijskoj dužnosti sns-a po jedinom preduzeću koje nije kleklo pred mladoženjom.

Temerinac

pre 10 godina

U EPS-u se niko nije zaposlio bez protekcije, a isto važi za sva javna preduzeća i celokupnu državnu upravu. Svu bratiju plaćati po platnim razredima i uskladiti ih sa platama prosvetninih radnika. Treba pogledati plate u javnim preduzećima kod nas u opštini Temerin.

koshke

pre 10 godina

Mile nisi u pravu sto se tice pozajmice u eps-u ja sam radnik eps-a 20 godina I nikad nismo dobili bonuse vec samo pozajmice.Bonuse su dobijali menadzeri I direktori a radnici uvek pozjmice koje vracamo na 10 meseci

Relja

pre 10 godina

Ljudi imaju pravo. Lepo su sa naduvanim racunima uzeli nama pare, pa sad da se ne ubudjaju... Izgleda da ne shvataju koji su gnev navukli na sebe, sada bi i da nas vrate u mrak, kao sto je i bilo u vreme vladavine SPS, radikala i SPO.

Branko Von Beca

pre 10 godina

"EPS i njegova privredna društva, nisu i ne mogu više biti ničija prćija, niti poligon za vežbanje, a zaposleni u našem preduzeću, koji rade u apsolutno najtežim uslovima, obaraju sve rekorde, neće i ne mogu da trpe da budu na stubu srama i predmet dnevnih prepucavanja. Ne možemo više nemo posmatrati najave izmena i usvajanja zakona, koji utiču i te kako negativno na naše zaposlene, a samim tim i sve građane i njihov život“

Ali gospodo radnici, imajte u vidu da treba nešto da jedu i oni što bleje po kladionicama i izmišljaju razorazne izgovore da lopatu ne uzmu u šake, jer i takvi kakvi su oni su ipak "nečije" biračko telo, ili bar deo tela koji neću precizirati, tako da gospodo rudari u ovoj državi, džaba krečite...

Ivan

pre 10 godina

Svi vi koji radite kod privatnika a ovde pljujete po nama, kada se budete bunili protiv izrabljivanja, a ne naših primanja, imaćete našu punu podršku.

Svi vi koji ste došli iz kafića i kladionica jutros, laku noć.
(Radnik EPS-a, 28. januar 2014 08:17)

Ne izrabljuje mene moj poslodavac, vec drzava. Udaraju po privatnicima kao belsavi, a zasto? Da bi vi primali "pozajmice"!?
Digla se frka o novom zakonu o radu, jer gospoda bi da primaju benificije i na bolovanju, da na poslu budu zasticeni kao beli medvedi. Ljudi bi da ih tetka zaposli u nekoj firmi pa da ni sam bog ne moze da ih skloni, da primaju plate i kad ne rade nista, da rade na radnom mesto koje realno ne postoji.
Kazes da strajkujem? Protiv koga i zasta? Nama poslodvac nije drzava da trazim kao ti, nesto sto nema?
Lepo su vecinu naroda nabili u tor, zaduzuju se, placaju vam redovne i dobre plate, odrzavaju socijalni mir, vama lepo a ostatak naroda gladuje jer nema kome i zasta da se zali i strajkuje.
Ne treba meni tvoja podrska, ako vec hoces da ucinis dobro delo daj otkaz, jer si verovatno visak.
Sve dok vama u javnom sektoru ne smrkne, sirotinja ce i dalje da gladuje.

Vlada

pre 10 godina

Ukinite monopl EPS-u pa nek naotvorenom trzistu strajkuju i traze hleba preko pogace...Kako god se okrene posteni gradjani ce ispastati ili ce oni pozajmljivati novac radnicima EPS-a ili ce sedeti u mraku...ovo moze da se desava samo u Srbiji,em te kradu em te ucenjuju...c c c

lalo

pre 10 godina

EPS je jedino zdravo tkivo na proizvodnoj strani Srbije i neko je nasao da se igra njime ne bi li ga budzasto (kao ranije vojvodjanski NAFATAGAS ) prodao. Ako je zahvaljujuci radnicima EPS oboren Milosevic svako treba da ima respekta prema ovoj firmi ida pazljivo vuce poteze a ne da postavlja nekakvog direktora koji nikakvog renomea i uticaja nema.

nn

pre 10 godina

uvesti u eps vojsku,vanredno stanje,radnu obavezu,pohapsiti direktore i sindikalce....Za one koji se protive organizovati radne logore,bez plate.Obavezna provera imovine svih rukovodioca i upređivanje sa platama koje su imali.Ukidanje radnog dana od 25 ili 26 sati....

Marko

pre 10 godina

Ne znam gde zivite ali ocigledno ne u istoj stvarnosti kao i mi ostali

- za pozajmicu se ide u banku ili kod zelenasa s obzirom da je EPS javno preduzece koji se finasria iz budzeta onda bi svi gradjani ove zemlje imali pravo da se zaduzujemo pod istim uslovima iz budzeta kao i vi zar ne?
- ako vam je tesko da radite na kopu na -15 i razvlacite kablove za 100.000 din pa mogu da vam uputim isti savet koji je neko od vas dao nama koji radimo kod privanika "niko vas ne tera da radite" dajte otkaz a licno znam 1.000.000 ljudi koji bi se odmah zamenili sa vama.
- strucnost je lep izgovor kada biste imali monopol na istu ali na vasu zalost brojniji su primeri o vasoj nestrucnosti nego bilo sta drugo.
- ako vec zelite da strajkujete bilo bi lepo da stajkujete zbog partisjkih direktora, posovanja firme u kojoj radite i zbog gubitaka koje pravite.
Rado bi vas podrzao kada bi ste se strajkovali zbog 2.000.000 ne bazdarenih strujomera preko kojih na nezakonit nacin obracunavate potrosnju i uzimate nam novac ili da se bunite zbog zastarele opreme i na sisteme koji je u raspadu.
Ovako mogu samo da se upitam da li ste normalni i a vas cekam s motkom na ulici.

...kad ono medjutim...

pre 10 godina

Eto ja sam kriv sto su svi konkursi namesteni. Ja sam kriv sto se u svim drzavnim firmama kadrovi zaposljavaju po familijarnim linijama. Ja sam kriv sto nemam ni jednog bitnog rodjaka na nekoj funkciji. Da ja sam kriv sto radim za 24000 neprijavljen. More svi ste se zaposlili preko tetaka, dzabalebarite, alavi trazite jos para a kazete ko nam je kriv sto radimo kod privatnika???

pitam se pitam

pre 10 godina

Ko je prebio naseg direktora EDBa, sta sa tim ima grupa oko nesice od kalemegdana, malog kire i velikog trki.
hde je u toj prici mali aca od kosova ravna sta se to desva jel ce bide i restrikcije u belgrade zbog keep light da se napuni ladja ops divan brodk koji je kire sa tetkom od zemuna stekao kao i kicankama malim po beligrad ...

sss

pre 10 godina

Radim u EPS-u I mogu da vam kazem da niko od mojih kolega sa kojima radim uopste ne trazi nikakvu pozajmicu! Mozda je traze "kolege" sindikalci ali obicni radnici sigurno ne!Ovo su najobicnije politicke manipulacije zbog predizborne kampanje I nista drugo! A nasi sindikalci nisu nista drugo nego produzena ruka politike! A svi znamo sta je srpska politika!

Jozo daj VODE

pre 10 godina

Nego straj i restrikcije ce bidnu, samo ako se ne kaze ISTINA.
Kire od Keepl light je glavi u EDB preko tirkajle i njegovog kumasina acike Jokica baje od EPS, tu je N. od Radova novic sa sedam svojhi preduzeca, cetri na lepu svoju, idemo redom do doktoranta Marica i jopet do A. Markovic, pa neseg Raje baje ... sta jos te tu je mala mather od bankovic silni izgraditelj ... seme su to dobrano ali nego STRAJK nije nama do para vec do PRINCIPA ...

mita sajba

pre 10 godina

Puna podrska Sindikatu EPS-a!
Ako u kancelariju advokata, ne mozete da udjete, a da nemate minimum 100 evra u dzepu, koje On nigde ne prikazuje, ne izdaje racune, na koje ne placa porez, i to nikome ne smeta (na nivou republike, tako se valjaju stotine miliona evra), a sa druge strane, vecina bi da lincuje sve radnike EPS-a, kako zbog visokih racuna, tako i zbog ove drskosti, da od svog preduzeca zatrazi POZAJMICU, (ne poklon), na sta imaju pravo, e ... onda ova drzava MORA da propadne.
Da li iko razuman moze da poveruje, da ova vladajuca pol. garnitura (SNS/SPS) zeli, zna i moze, u ovoj zemlji da sprovede reforme?
Racunajmo, broj sahrana, vencanja i krstenja koje svestenici svih konfesija obave za godinu dana, pa taj broj pomnozimo sa 100 evra (koliko kosta obred), dobicemo, takodje, stotine miliona evra, koje drzava NE KONTROLISE! To, nikoga ne zabrinjava ...
O sivoj ekonomiji, gde neprijavljeni radnici, od MUKE, rade za 10-12.000 dinara, gde drzava, ne samo da zmuri, nego ne planira da zavere RED, ne treba ni pisati!
Pocetak i kraj borbe protiv kriminala i korupcije je jasan uvid u sve tokove novca, sto ova drzava nema, samim tim, i "borba" lici na opsadu vetrenjace, gde padne poneki, neoprezni diler ...
U ovoliko poremecenom drustvu, prvi potez mora biti UKIDANJE gotovog (kes) novca, a sve tokove prevesti u elektronske tokove!!! Fiksirati dinar za evro, napraviti platne razrede (1-7) za ceo javni sektor, a fin. policiju i INSPEKRORE udesetostruciti.

igor ar

pre 10 godina

Ima jedan komentar coveka koji radi u kolubari,u tri smene...To je razlog sto moram i ja da komentarisem njegove,malo je reci,budalastine...Dezurni elekricar na kopu ima platu oko 90000hiljada,placen prevoz,hranu osmocasovno radno vreme,placen prekovremeni rad,godisnji odmor preko 30.dana,letovanje o trosku kolubare-sindikata,i jos hiljade beneficija.Ovo znam jer imam i rodjake i drugove koji tamo rade.I otac mi je tamo radio ali nije uspeo mene da zaposli jer,izgleda nikako da pogodim u koju stranku da se uclanim.Elem,sad radim kod privatnika za 40000 hiljada,bez placenog prevoza i hrane,sa godisnjim odmorom 20.dana,i to ako nema posla,znaci kad me i ako me pusti.Prekovremeno nije placeno,poslednja plata primljena za oktobar.Tako da,evo ja se javljam da radim u kolubari za istu platu-40000-samo da dobijem vase beneficije i redovnu isplatu.A sto se tice ovih pozajmica,nije problem samo u tih 50000,nego je veci problem narodu sto ce te vec u martu da trazite poskupljenje struje,jer toboze nema para za remonte,prete restrikcije itd.Prikljucak za struju najskuplji u evropi,imao bih da pisem jos,ali samo se nerviram...

zetovi

pre 10 godina

Jedan od mojih zetova (po sestri) elekricar prosle godine otisao u penziju i dobio 73.000 din .
Drugi zet (po sestricini) nece da ide jos u penziju a moze kaze "Nisam lud, nedavno mi kolega slicnih primanja otisao i ima penziju 95.000" (devedeset pet hilada dinara) . Toliko o jadnim platama u EPS-u .

bane

pre 10 godina

Fantastično!
Prvo se ponašaju kao da su oni SVOJIM parama izgradili sve kapacitete elektroprivrede pa ih rentiraju građanima Srbije ,
Drugo, pokušali su da obezbede te bonuse najdrskijom krađom (pošto im godinama malo bolje prikrivene krađe glatko prolaze) pa kad to nije uspelo, sada prete štrajkom.
A ako se nadamo da će ministarka jelte, I PPV to "rešiti" grdno se varate. Sve ćemo mi to platiti na ovaj ili onaj način.

Lošmi

pre 10 godina

Prvo trazite otpustanje zaposlenih preko veze i smanjenje plata rukovodioca i clanova upravnog odbora. EPS ne pravi profit pa nema logike da plate rukovodstva budu u rangu privatnih profitnih firmi.

Onda trazite otpustanje zaposlenih preko veze koji rade u administraciji.

E tek onda mozete da trazite od drzave pozajmicu.

A ne da sve bude ko pre ali ajde dajte nam jos i pozajmice i dozvolite da povecamo broj zaposlenih. Ljudi to ne moze sistem ce puci, procicete ko rudari u Engleskoj.

kolubarac

pre 10 godina

Ja sam smenski radnik "kolubare".Ima nas zaposlenih 15 000 od toga oko 3000 radnika .Ostalo lezilebovici .Plata nam je u proseku 80 000 .Mi zaradjujemo u smeni za sve ostale ... kaznjavaju nas, kisnemo u blatu smo do kolena ... svaki dan .Prosle nedelje pogino nam kolega i mnogo njih proslih godina .Ostavio je cerkicu i zenu iza sebe.Za platu od 30 000 din mesecno.Oprali su mesto nesrece i pokrenuli masinu posle sat vremena.Uspeh je vratiti se kuci citav.Mi u proizvodnji... i ostali administrativni radnici kao da radimo u dve razlicite firme.A ta gospoda dobija sve sto moze od poslodavca .Tih 50 000 se vrati gospodo na 10 meseci nema poklona.Problem je u drzavi i upravi .Pa ne bi svi trebalo da dobiju sve sto postoji u kompaniji .Nego po zasluzi .Rekonstruisite kompaniju pod hitno od neradnika kojih je svakog dana sve vise .

marko

pre 10 godina

Ja radim u TE Nikola Tesla,imam 33god i radim vec 13god u elektrani.U to vreme se u firmu zaposljavalo ovako-radio sam par godina preko omladinske zadruge(za dzabe),par godina preko "cerki firmi" za minimalac i tek posle nekih osam god.dokazivanja polozio sam strucni ispit i postao sam radnik Tent-a.Vecina iz moje generacije je mogla da prodje isti takav put ali im je tako nesto bilo ponizavajuce i sramota.Sad isti ti ljudi ili ne rade nigde ili kod privatnika za male pare i pljuju po meni i ljudima slicnih meni.Dok su oni svoju mladost provodili "blejajuci" sa drustvom ja sam crncio i dokazivao se u firmi skoro za dzabe i kad im je doslo iz dupeta u glavu sad bi i oni da dodju na moje radno mesto.Moze ali iz pocetka kao i ja sto sam,ali nece oni tako.Ovako,13-platu ne dobijamo,to je izmisljotina.Ovu pozajmicu sto trazimo vraca se na deset mesecnih rata ali je dosta nas ne uzima jer mi u firmi imamo svoje sindikate i fondove u koje ulazemo 500-1000din.mesecno i iz njih imamo pravo na bezkamatnu pozajmicu koju vracamo.Ovo vam govorim kao obican radnik a ne kao partijski borac,menadzer firme i sl.Vlast samo pokusava da baci kosku medju narod ne bi li se mi medjusobno posvadjali dok oni proturaju zakone i namete iza nasih zaracenih ledja.Izadjite ljudi na ulice,ja i moje kolege cemo vas sigurno podrzati,i ustanimo protiv privatnih gazda i tajkuna koji se obogatise.

mučenik

pre 10 godina

Pa štrajkujte lopovi jedni. Male vam plate? Pa još pljačkate pumpate račune još pretite štrajkom kako vas nije sramota! Sve vas treba otpustiti. KO ŠTO REČE VUČIĆ, KAD SU ŠTRAJKOVALI U PRIBOJU AL ZA ŠEST PLATA KOJE IM KASNE S PRAVOM LJUDI ŠTRAJKOVALI, DRŽAVU NESME NIKO DA UCENJUJE! I šta vi tražite platu unapred ma nemoj, ma treba vas otpustiti sve i zaposliti ljude koji stvarno su zakasali koji nemaju posla, da maknemo vas što ste politički zapošljavani i što globite ovaj budžet srbije. Savet bolje savijte šiju i ćutite jer ima puno gorih situacija pa ljudi ćute

Toliko

pre 10 godina

U EPS ima ljudi koji rade i crnce to stoji ali ima i armija onih sto ne mrdaju prstom. Moja preporuka radnicima EPS je da strajkuju da se to resi, a ne da vam daje neko pare na zajam. Kad proteraju neradnike, partijske kadrove i mutne direktore ostace mnogo vise od 50,000 za svakog i to ne kao pozajmica nego kao zarada. Takodje ni korektan obracun struje nece da vam odmogne jer ljudi nece imati toliko otpor redovnom placanju.

Aleksandar

pre 10 godina

@(zavadi pa vladaj, 27. januar 2014 22:41)

Ma svaka vama čast, samo pozajmica se ne traži u firmi u kojoj radiš već od prijatelja ili od banke. Svako ima svoju tužnu priču i niste vi jedini koji teško rade pa ako drugi ne traže od svojih firmi pozajmice ko vama daje to za pravo?

Neznalica

pre 10 godina

zavadi pa vladaj@

Kaži ti meni po čemu je tvoj rad na kopovima veći napor nego svih drugih zaposlenih na teškim fizičkim poslovima koji su plaćeni minimalno? Misliš da to što radiš za monopolistu tvoj teški rad čini vrednijim? Vi već sada, ako je verovati onom što vi govorite, bivate ugroženi nametnutim "solidarnim" porezom. To znači da pripadate ljudima koji primaju više od 60 hiljada dinara mesečno. Već ste daleko iznad proseka. Da li ti znaš koliko ima ljudi koji rade teške poslove kao što je tvoj koji bi odmah prihvatili da rade za platu koja je opterećena takvim porezom?

Na kraju krajeva ako nisi zadovoljan daj otkaz i pusti nekog drugog, možda će hteti da "iz toplog doma gde kucka po kompjuteru" dođe i radi za onaj novac koji ti u ovom trenutku primaš. Ne, nećete ti i tebi slični to da uradite, vi ćete zadržati vaša, za Srbiju vrlo dobro plaćena radna mesta, i sa pozicije monopoliste ucenjivati isključenjem struje ako ne dobijete još više. A kada se vama ispune zahtevi, u šta ne sumnjam da će se desiti, doći će do lavine novih zahteva drugih monopolista. I to će da traje neko vreme a onda će se desiti slom. Bitno je da će u međuvremenu vladajuća garnitura da obezbedi sebi novi mandat od 4 godine a to gde će i kako ova država i obični građani da završe nikog nije ni briga.

MarkoNS

pre 10 godina

Razdvojite proizvodnju struje, odrzavanje i distribuciju. Raspisite tender i sve posebno privatizujte, dozvolite ostalim kompanijama da distribuiraju struju kroz mrezu koja je napravljena od novaca gradjana i time napravite zdravu konkurenciju. Kome se ne svidja neka da otkaz.

eeeeeeeeeeeee

pre 10 godina

Pa tamo je prosek salterske radnice 70.000 din, montera 120.000 din, a jos hoce po 50.000 din?! Ma sve to treba najuriti, puna je srbija radnika koji bi radili isti posao za upola manje, i jos bi pevali i pesmu sto imaju siguran posao.

Ja

pre 10 godina

Alo ljudi, zar ne shvatate da se sve planski radi, zavadi pa vladaj, ocrni pa prodaj (pokloni), nista nije slucajno. Pre neki dan procena da EPS vredi SAMO 3-4 milijarde evra, pa frka sa racunima, sada pozajmice, sutra nesto drugo, trece... Ode EPS na dobos...

Mladen

pre 10 godina

koji su ovo govnari i lopovi znaci ne verujem... narod nema odakle vise da placa racune, siromastvo i nemastina bukvalno nemaju sta da jedu a ovi debili hoce "pozajmicu od 50 hiljada" uz inace dobre plate i ovo zadnje sto su pokrali na racunima.. i jos kao sad prete strajkom znaci strasno.. lopovi prokleti..

sloba

pre 10 godina

radim kod privatnika , plata 20000 na racun,kriza,pukli smo,kakva bre pozajmica,vi i 13 platu i regres i binus ,i NOVA GODINA,dodjite kod privatnika da radite , ne Vi , bi 50000 pozajmice , zasta za tezaka rad, alo
BANDO NA DRZAVNIM JASLAMA

xox

pre 10 godina

"I sta je tu lose sto trazimo pozajmicu,sta ste svi zapenili,pa mi radnici,majstori,inzenjeri,kicme polomismo i zdravlje izgubismo u Kolubari u tri smene da bi vi kuckali komentare iz toplih stanova,6 dana radimo a 2 odmaramo,od ta 2 prvi prespavamo zato sto nemamo pojma gde smo posle dve noci u kopu po ovoj hladnoci"...
(@zavadi pa vladaj)

Prijatelju, je l' do vas u državnim firmama stig'o aber iz 16. veka da za pozajmicu postoji banka? S kojim to pravom ti ili vi u monopolističkom EPSu od svih nas još tražite i da vas subvencionišemo odlivanjima iz budžeta? Je li se vama neko žali koliko radi ili spava i zbog toga traži besplatnu struju?

Jeste li vi, bre, normalni!??

totalni laik

pre 10 godina

Vozač dizalice na Đerdapu ima platu oko 90000, alatničar oko 65000. Vozač dizalice je angažovan tokom remonta - jednom u 5 godina. U Održavanju nema dovoljno stolica za sve u jednoj smeni......

petar pan stoss can can

pre 10 godina

postaviti upravu čelične ruke
rastereti bagru koja reketira nove korisnike i korisnike
hitna reorganizacija i racionalizacija broja zaposlenih u jednom od poslednjih '' dinoasurus '' javnih preduzeća
pOZAJMICA OD 50 000 rsd SVAKOM ZAPOSLENOM !!!! NEVIĐENI BEZOBRAZLUK!!!!

jedan Vlada

pre 10 godina

" Molim vladu da učini samo jedan mali korak za EPS, a veliki za narod
PRIVATIZUJTE EPS....
(Aleksandar, 28. januar 2014 00:16) "

Hvala Aleksandare na savetu, to nam i jeste namera, mislili smo da ćemo biti providni sa ovim "pogrešnim" računima i dodatnim ocrnjivanjem radnika epsa po medijima, ali izgleda da smo imali bolje mišljenje o narodu koji glasa za nas, nego što zaslužuje. Zato nam i ide ovako dobro.

Očekujte u najskorije vreme, uz našu predizbornu parolu "ZA GORE SUTRA", da će eps biti prodan za evro, a da će te puna srca i srpske zavisti zajedno sa radnicima epsa preturati po kontejnerima koje uskoro dobijamo kao donaciju od drage nam eu.
Servus

nsml

pre 10 godina

ovaj eps je dosao do tacke usijanja ima ih kao sitni svetaca dobre plate nista se ne radi.pa njim nista i ne pada na pamet nego 13.ta plata il pozajmica.kad dodje kao u Nis-u pa ces da vidis kako ce da leti 2/3 zaposleni preki noci pa ko moze tolike prezaposlene neradnike poplacati

Branko

pre 10 godina

"...razgovaralo i o zahtevu za isplatu pozajmice u visini od 50.000 dinara po zaposlenom,..."
Kako su pročitali strujomere zaslužuju i više od 50.000 dinara!

Ana

pre 10 godina

Oni jos zive u socijalizmu, imaju najvece plate, nenormalno prekobrojnu administraciju, javasluk je sveopsti, tamo niko nista ne radi, sem fizickih radnika na terenu. Sve to treba poterati iz kancelarija na ulicu. 90 % ih je suvisno i nicemu ne sluzi, a izivljavaju se nad ostatkom zemlje. Kvalitet usluge, ljubaznost, variranje napona, katastrofalni propusti u poslovanju, monopol na trzistu...Dokle???

nn lice

pre 10 godina

@zavadi pa vladaj,
A sto vi ne pretite strajkom dok se svi paraziti iz EPS-a ne otpuste, i vi, kao i svi ostali u Srbiji, lomite kicmu da bi nahranili te parazite, ali ne vama je bolje i sa njima, oni vam garantuju dobre plate i posao do penzije i pun odmor i rad i nerad nekih sa vama (a vi znate koji se to oko vas svercuju, ali cutite) i to sto znate da kako god EPS radio drzava, tj. Narod ce to pokriti iz svojih dzepova. Ako vam je tako tesko na poslu sto ne predjete u neku privatnu firmu?

radnik al` stvarno - privatni sektor

pre 10 godina

Iskreno, jedva čekam izbore! I prvih par meseci nove vlade koja god bila - samo da vidim ko ce opstati... Ova bagra zaštićenih belih medveda iz javno-drzavno-partijskog sektora ili većina u ovoj zemlji koja pokušava da živi od svog rada ako su zaposleni ili bezuspešno pokušava da nađe posao. Dosta mi je ove partijsko-rođačke klike lopova, lenstina, snalazljivih... u razni epsovima i ostalim parazitskim javnim preduzecima koji sišu krv građana ove zemlje vec decenijama. Dosta je bilo!

Sale EPS/Kostolac

pre 10 godina

Postoje četiri zahteva Sindikata,od kojih je pozajmica na poslednjem mestu...Ali,vi jednostavno pojma nemate ni o čemu,po najmanje o samom EPS-u..za vas je EPS sve što ima veze sa strujom,a nije isto proizvodnja,distribucija,administracija...B 92 se poneo kao poslednji prljavi tabloid,stavljajući u naslov,van konteksta,samo JEDAN od zahteva Sindikata,sa očiglednom namerom da izazove ovo šta se dešava.S obzirom kakve izraze upotrebljavate u vašim komentarima (bagra),želim vam,(nam), brzu privatizaciju EPS-a,kilovat čas po 10-11 evrocenti i sečenje struje drugi dan po NEUPLATI računa..mene je baš briga,moja penzija, uskoro,biće dovoljna da držim novogodišnje ukrase upaljene cele godine..i da se smejem ostaloj bagri što ovde pljuje bez ikakvih razloga...Ja,naravno,za jedan sat idem u II smenu,da vam obezbedim struju po najnižoj ceni u Evropi,i tako već 30+ godina...

Dejan

pre 10 godina

Ja bi ih dao nekoj Bundes upravi na tri nedelje da snime koliko je višak, a onda bi onima što ostaju dao ili da rade ili da oslobode mesto.
Rusi su to lepo rešili u NIS-u i eno ih prave samo dobitak.
Ovo je bezobrazluk.
Svaki decembar mi je račun veći bar 40%.
Reklamirajući bilo šta, uspeš da se pokažeš samo kao još veća budala što si i došao.
Bar tri puta nedeljno ostajem bez struje zbog kojekakvih havarija, što kod mene znači i bez vode ... napon retko signe i do 200, a o crknutim uređajima ni da pričam, naročito protočni bojleri. Dobro da mi kuća nije odavno otišla pod oblake...
Kad god stanem sa nekim iz njihovog sistema, možeš čuti samo hvale o neradu i o dobrim platama.
Dao bi im ja moje privatničko radno mesto ... da ćute i grizu za upola njihove plate.
Bolje tih 50.000 x 35.000 zaposlenih da ulože u neku rekonstrukciju ili izgradnju novih trafoa ili zamenu nekih strujomera koji nam kradu pare.
Ili još bolje neka tim parama ove godine otpreme onih 11.000 zaposlenih što su višak, jer to je 1.750.000.000 dinara naših para, odnosno 160.000 po otpuštenom koji ionako samo ispija kafe, igra freecell na PC-u, ili četuje na smartfonu... koji ja ne mogu ni priuštiti

Djole

pre 10 godina

Ja stvarno...... Zalimi se jedan nastavnik, "Majku mu, juce nam nisu isplatili po 4000 din za Sv. Savu kao prosle godine, pokvarenjaci",a ja priavatnik, pa mu rekoh, prijatelju vise nemoze od moji dohodaka da ide tebi ya yajebanciju, tako da dryavna administracija mora da se odrekne mnogih iymisljenih benefita, MORA!!!

bob

pre 10 godina

Pozajmice koje se posle otpisu. Treba reci posteno. Gadno je kad covek nauci na dobro, onda je ukidanje makar jedne privilegije katastrofa.

Pobesneli max

pre 10 godina

Zalosno je koliko su, u svojoj bahatosti i alavosti, radnici ovog preduzeca postali odseceni od realnosti.

Umesto da budu srecni sto ih za sad niko ne dira, oni hoce da strajkuju zbog pozajmica? Videcu ih kad prodaju EPS, pa dobar deo dobije otkaze, a oni koji ostanu pocnu da primaju 30% manju platu uz duplo vise rada, bez svih privilegija koje su do sad imali. A pozajmicu ce moci da dobiju od banke uz visoku kamatu, kao i mi ostali.
(vk, 27. januar 2014 21:22)

Prodace i taj EPS, vrlo brzo. Nego, moraju da nadju nacin da vam ga ogade, jer kad ste glasali za njih, EPS vam je bio drzavno blago koje moze doneti samo dobit. Sada, kada je realnost pokazala svoje pravo lice, moraju da stvore situaciju da SAMI pozelite da ga nema, samo da vas ne bi frustrirali "tamo neki radnici". Onda cete svi zajedno da pasete travu, ali ne mislim da cete VI- licno osecati bilo sta bolje, naprotiv.

Halo Požega

pre 10 godina

(mita sajba, 28. januar 2014 09:44)

U pravu ste. NIJE MI NAMERA DA BRANIM NERADNIKE BILO GDE DA SE NALAZE PA NI U EPS-U. ALI...
Koliko domaćinstava u Srbiji plaća veći račun za struju od računa ZA MOBILNE I FIKSNI TELEFON ZAJEDNO?
Vrlo malo! Mobilni telefon poseduje skoro svaki državljanin Srbije a mnogi od njih i 2 i više telefona!
Novac za kupovinu tih telefona kao i za utrošak impulsa PRIKUPLJAJU PRIVATNE FIRME: Vip, Mobtel, Telenor itd.
Znači više nas košta "zadovoljstvo" zvano mobilni telefon NEGO MESEČNI RAČUN ZA STRUJU! I NIKOME NE SMETA TO. Može li se u telefonu čuvati zimnica, grejati i osvetljavati stan, kuvati ručak ITD ITD? Koja je prednost mobilnog telefona u odnosu na električnu energiju? Odjavite priključak za struju i nećete je više plaćati - ŽIVITE OD MOBILNOG TELEFONA!
ZAISTA SMO BOLESTAN NAROD!

mislilac

pre 10 godina

Ne čude me zahtevi sindikalaca EPS-a(Kolubare) jer su oni oduvek bili manipulatori. Brine me što je vlast (ministarstva) toliko neodgovorna da popušta bezobraznim zahtevima sindikata EPS-a i da dozvoljava da je sidikalci blefiraju godinama, umesto da ih malo proveri i istraži sve krimanalne radnje koje se godinama rade u sindikatu. Ali, kakav nam je sindikat, kakav nama je narod, takva je vlast.

Nenad

pre 10 godina

@(zavadi pa vladaj, 27. januar 2014 22:41) - pa nesto ne vidim i da se vi tamo u Kolubari bunite sto vam bageri rade 56 sati dnevno i sto kojekakvi muljatori pljackaju firmu....

Sasa Tramp

pre 10 godina

Iskreno mi je zao ovih radnika iz EPS-a, zaista ne znam kako sastavljaju kraj sa krajem. Verujem da im plata nije manja od 70.000 dinara.

Сима синдикалац

pre 10 godina

Господо из Синдиката ЕПС-а,да нисте тражили позајмицу и то се ставило на прву тачку све би било у реду.Прво треба да тражите одговорност за намерно урушавање угледа компаније која је вукла Србију када је било најтеже(ко је заборавио:петооктобарски протест је почео на коповима Колубаре).Одговорност што су од 2007. довели возове непотребних кадрова по партијској линији и што за њих треба да зарадите плате.Одговорност што се од рачуна за ел.енергију прави наука на рачун угледа ЕПС-а и одговорност пословодства које нема појма шта је то ел.привреда.А о министарки нећу ни да говорим.

Neka I TREBA

pre 10 godina

Evo ja imam porodicu,nas cetvoro(dvoje dece)potpisujem da cu izdrzati taj strajk i ako ne bude struje sve dok ne procistite tu lopovsku druzunu zvanu EPS.Na biro ko nece da radi taman ce ostati koliko treba,

Ivan

pre 10 godina

Znaci ja koji primam 20k treba njima da pozajmim 50k, ako sam dobro razumeo? Kazem ja, zato sto ja i vi ostali punimo taj isti budzet. I posle se pitamo zasto nam je privatni sektor ovako jadan i zasto se drzava zaduzuje ovoliko? Pa evo zasto, zbog ovih trolova sa naduvanim platama kojima treba pozajmica. Odakle im obraz da traze ovako nesto i to bas sada, jel pohlepa, sebicnost i bahatost toliko napredovala?
U kojoj dimenziji ljudi u Srbiji zive, kakvo je ovo ludilo?

dr. Kraljevic Marko jr.

pre 10 godina

I ja cu stupiti u generalni strajk jer sam gidinama na birou rada, a zahtevam sledece...(evo pravim spisak jos)...

vladan

pre 10 godina

To sto pljujete eps ogradite se koga pljujete.Mi koji radimo na terenu smo zaradili svaki dinar po tome u kakvim uslovima radimo i to je malo koliko nas ne dozivi penziju.Viskova ima u administraciji i oni su ti koji kostaju ovu firmu na 50 radnika koji stvarno rade dolazi 5 inzenjera 2 predsednika sa po 5 savetnika i 5 sekretarice i nekoliko menadzera i ko zna koliko stranackih izmisljenih radnih mesta

Lik

pre 10 godina

Ovo je odlična prilika da se razjure neradnici tamo i bar 70% administracije.
Ostaviti samo radnike na terenu a EPS komplet staviti pod vojnu upravu, da se zavede militarna disciplina i tako jedno par godina dok se ta skalamerija ne dovede u red.

Amos

pre 10 godina

@ja, nisi problem ti. Ali je problem sto u tvojoj firmi na tebe takvog jednog dodje 10 onih drugih. A to je vec problem tvoje firme i tebe u njoj, a ne mene koji posteno placam vase LOSE usluge i vas OCAJAN proizvod. A sa dobrim razlogom kazem LOSE usluge i OCAJAN proizvod.
U nekoj uredjenoj zemlji pitanje je koliko dugo bi toliko LOSI inzenjeri i toliko OCAJAN proizvod mogli da opstanu u radnom odnosu i na trzistu.

o cemu mi pricamo

pre 10 godina

Pozajmica se vraca za 5 meseci 10 hiljada mesecno, tako da ne znam cemu tolika prasina?
Ocigledno da je neko pustio ovu buvu sa ciljem zavadi pa vladaj, predizborna kampanja je vec uveliko pocela...

ja

pre 10 godina

Ako vam je kad ste glasali za naprednjake ovaj narod ne shvata da smo mi radnici koji radimo po terenima u extremnnim vremenskim uslovima i kidamo se da bi tom na rodu bilo bolje.svi ustrajk .Podrska od radnika telekoma.svako nek se bori za svoja prava a ne da kritikuje drugog.na kraju krajeva mi smo to zaradilisto se ne bunite za plate ovih sto nam kroje sudbine politicare

Ivan

pre 10 godina

Svima koji prizeljkuju prodaju Eps-a..da li cete biti zadovoljni kada bude struja bar duplo skuplja i ne bude moglo vise da se tolerise neplacanje i od mesec dana? A profit Eps-a ide u budzet, a ovako ce ici van zemlje, mislite i o tome..

polako

pre 10 godina

Ne budimo vukovi, jer to od nas ocekuju politicari.

Nisu radnici EPS-a krivi za probleme koje je neko iscenirao. Racuni za struju su dobro i unapred smisljen cin. Samo cemo kasnije saznati ciji i zasto.

Zar ne vidite da nam bacaju kosku, a mi kao kerovi glodjemo.

genije

pre 10 godina

?!?!
...
"Pozajmica"?
A da li je iko od vas ikad vratio "pozajmice" iz prethodnih godina?

PS Kad se vec dele, moze li jedna pozajmica od eto samo 10,000rsd za struju meni?

NKP

pre 10 godina

Sta bi rekli da radite za 22264,00 prekovremeno niko ne placa,kad je 8.mart ne dobijemo nista,kad je Bozic,Nova godina isto veliko nista,kad radimo na drzavni praznik niko ne plati,pa cutis i radis,jer nemas bolje!Muka mi je od EPS-a radili bi vi meni za minimalac kao vecina gradjana,pa bih vas onda videla!Poskupljuje struja,sto,da bi vi delili pozajmice,svi na minimalac pa da vidim onda kako bi ziveli!

Radnik EPS-a

pre 10 godina

Svi vi koji radite kod privatnika a ovde pljujete po nama, kada se budete bunili protiv izrabljivanja, a ne naših primanja, imaćete našu punu podršku.

Svi vi koji ste došli iz kafića i kladionica jutros, laku noć.

noris cak

pre 10 godina

Ubedljivo najtezi uslovi rada,gde vise od 50 procenata ne doceka penziju,a oni srecnici koji uspeju da dozive istu ,vrlo malo uzivaju u njoj.Voleo bi samo da ove komentatore strucnjake puste jednu smenu da provedu u rudniku.I trazi se pozajmica znaci da se vraca, nista se ne poklanja

navijac

pre 10 godina

Mi Srbi smo nevidjen narod! Umesto da se svako od nas trudi da poboljsa svoj polozaj, mi se trudimo da one koji su u boljem polozaju od nas svedemo na nas nivo! Nikada ovde nece biti bolje, sve dok je 'da komsiji crkne krava' omiljena srpska izreka! Sta mene briga koliko ljudi u EPSu primaju?? Uostalom kao da je tih 50 hiljada neka para?? Hoce to da im resi neke probleme dugorocno?? Nece. I cak i to ne dobijaju na poklon, nego ce vratiti kroz platu! I sta sad, hoce li iko od nas sto radi za 20-25 hiljada biti srecniji i ziveti bolje ako eps ne isplati pozajmicu? Hoce li iko osetiti olaksanje ako u epsu svedu plate na nivo privatnog sektora?? Nece, jedino ce zadovoljiti svoju bolesnu sujetu.

charlie

pre 10 godina

Puna podrska radnicima EPS-a.Kurta i Murta je do kostiju opljackala ovu nesretnu zemlju i to sve sa punom podrskom gradjana.Sada kad je mecka zaigrala pred vratima krivi su elektromonteri,cistacice i rudari Kolubare.I opet ce u martu trcati da glasaju za lopovcine,a u Septembru da se naivno cesaju po glavi i pitaju AUUU STA BI SA DRZAVOM.

radnik

pre 10 godina

Ajde malo u noćnu smenu na kopove ili u lokomotivu gde zrači trafo od 25 hiljada volti ili u kotlarnice bloka,u prasinu i buku,kuvala je ljude para kad su pucali parovodi.Plate radnika su male u poređenju sa uslovima rada i postignutim rezultatima.A struja najjeftinija u Evropi i dug prema EPS-u milijardu evra!Ima neradnika,ali to neka resi rukovodstvo kompanije,a radnicima zajam,koji će vratiti!

repus

pre 10 godina

ала кукају београђани уплашени да ћеим узети од њиховог дела за уживање на рачун загађења тамо где се копа угаљ као првом то јесте добит епс коју радници треба да добију бесповратно али је то неко у београду спровео као позајмицу коју радници враћају то се на свакој нашој коверти види колико се месечно враћа костолац и колубара ради београд гради београђане неинтересује што радници и мештани оболевају и умиру од загађења а што се тиче ових који би као радили долазили су такви па побегли после десет дана рада на копу они би да приме 100000 али да седе кући никако да на минус двадесет и плус седамдесет вуку каблове и раде на багеру

zika

pre 10 godina

monter ima platu vecu od lekara opste prakce(22*2618),a hoce trinestu platu i drzava da im gradi elektrane i dalekovode,tako moze svako da posluje da mu drzava da osnovna sredstva za rad,a zarada samo njemu

Potrošač ažurni

pre 10 godina

Loši su uslovi za rad?
Verujem vam na reč ali zašto onda ne tražite nabavku nove opreme već tražite pozajmicu od 50.000. Onda će uslovi biti podnošljivi?
Pa dok vam ne zafali i ponovo pozajmica i tako u krug. Providni ste mnogo. Za opremu treba i onda ona da se čuva a ne da se uništava. Ne mora baš svako službeno vozilo firme da prevozi decu u školu i žene u nabavke na pijac. Kolubari mašine a keš za razmažene novčanike nema!
I jeste kuckam sa računara ali i platio sam to što ste poslali. Sa sve izmišljotinama koje stalno dodajete na ono očitano. Dok nije bilo tih budalaština i pravili ste neka postrojenja a sad vam samo fali keša i širite onu rupu u zemlji. Ništa novo niste uradili godinama. Samo račune menjate i naplaćujete više za isto što dajete. Znači za napredak sistema ali pravi da, treba država da preraspodeli sa onih parazita koji samo fiktivno rade. Za gotovinu nema. Shvatite već u kojoj zemlji živite.

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Po zanimanju sam monter mreza i postrojenja...ali vise ne radim u struci...svojim ocima sam gledao kradju u Elektrovojvodini...sta rade vozaci kamiona,sitni sefovi vi to ne mozete ni da zamislite...ZBOG TAKVIH STVARI NISAM VISE ZELEO DA RADIM U DRZAVNOJ FIRM...slazem se da najnizi po hijerarhiji u EPS-u najvise rade ali najmanje zarade...i podrzavam radnike ali imam jedno pitanje...VI DOBRO ZNATE STA SE RADILO U KOLUBARI,VI JAKO DOBRO ZNATE KOLIKO JE PARTIJSKIH POSLUSNIKA USLO U EPS A NEMAJU VEZE SA ZIVOTOM...Z A S T O - NISTE POKRENULI STRAJK DA ISTERATE TE POLITICKR KOMESARE IZ EPS-a KADA STE VIDELI KOLIKO SE KRADE ZASTO ONDA NISTE STRAJKOVALI...ZASTO NE POSTAVITE PRAVE SINDIKALNE VODJE KOJE CE SE BORITI ZA VAS...Ali kad je doslo do vasih novcanika onda STRAJK!!! Mislim da treba da se borite za svoje preduzece i za svoja prava...ali strajkom protiv gore navedenih...VI POSTENO ZARADJUJETE SAMO DELITE NA MNOGO ZAPOSLENIH I TO JE SUSTINA SVIH JAVNIH PREDUZECA...A to je ministar Radulovic hteo da pokrene...

Ja

pre 10 godina

Hahahaha... ovi naz zezaju, pravo u lice, ne mogu da verujem! Ukinite tarife zelene, crvene, plave, ljubicanstvene i ne derite ovaj narod vise sa 4 nepoznate. Uvedene su 90-tih, takozvane Seseljeve tarife i niko ih ne ukida! Derikoze jos hoce pomoc! Na drzavna jasla, ne strahuju da ce sutra da ostanu bez posla kao vecina i prima minimalac. Nista nemamo od smene direktora i pojedinaca, kad je sistem isti.

samo broj

pre 10 godina

naše največe javno preduzeče,tj. javna kuća,što je jako ublažen izraz za sveopšti javašluk,korupciju,kriminal i nepotizam koji se tamo dešava...ja lično bih tamo zaveo vanredno stanje,uveo vojsku na sva rukovodeča mesta a za radnike obavezu rada kao za vreme ratnog stanja i plate im u startu srezao na pola,pa da vidim da li bi poslovali sa gubitkom....pa protiv njih ni insajder,ni Brankica ne mogu ništa,e,da vidim da im tenkovi uđu ,šta će da rade...

Andrej

pre 10 godina

@A kad je lepo ministar Radulović pričao vi ste lupali minuse.
Ja bih im sad svima dao po 200.000 dinara jer su zaslužili. ljudi su isterali svoje. Čim neko hoće da stane na put tim parazitima da nas više ne osiromašuju odmah se diže hajka.
Gledajte dobro za koga ćete glasati jer ako žuti dođu na vlast Radulovića će te od blata praviti.
(privatni sektor, 27. januar 2014 22:44)

Kakvi sad zuti??? Pa taj Radulovic ej dao ostavku Vucicu jer nije dobio podrsku za reforme javnog sektora. Nece Vucic da uradi nesto nepopularno, klasican diletant. I Miskovica je uhapsio samo da bi se sirotinja radovala i zaboravila koliko je jadna.

Alex

pre 10 godina

Moj stric sa trogodisnjom srednjom ima platu u eps-u preko 60.000, a ja kao dipl.inz.masinstva u privatnoj firmi imam 40.000.
On je za 30 godina staza dobio jubilarnu nagradu od 300.000 dinara. Pa jel to normalno?
Pri tome ne radi na dalekovodima i u postrojenjima nego u kancelariji. Tj ne radi nista. Ide na posao bukvalno kada hoce.
Jel to normalno?

milan

pre 10 godina

(Sale EPS/Kostolac, 28. januar 2014 13:00)

E ajde ne lupetaj. Kao prvo, zahvali ti gradjanima Srbije sto su te placali zadnjih 30 god. Nisi ti napravio EPS iz svog dzepa niti su vam to ostavile bake i deke, to je narodna imovina. I moj deda je radio na izgradnji Hidroelektrane u Bajinoj Basti pa ja ne mogu da sad trazim privilegije po tom osnovu. Vi se ponasate kao da ste EPS nasledili. I nisu problem u EPS-u radnici koji rade po banderama, koji idu na teren, nego oni koji sede po kancelarijama. Znas ti dobro koliko tu ima bezvrednih kafopija,ne treba ja da te ucim. A sto se tice ostalih zahteva sindikata, jedan od tih zahteva je da se zaposljavaju novi ljudi. U prevodu to znaci da ti sad koji ides u penziju ubacis u EPS po mogucstvu i svoje dete i svoje sinovce i sestricine. Zato se ti i slicni tebi bunite. Hteo bi ti da u EPS-u radi jedno 3-4 naredne generacija tvojih potomaka. Tako da nemoj da prosipas ovde pricu kako su zahtevi sindikata reformski ili slicno, rec je o cistoj alavosti. Briga vas za tudju decu koja treba da se zaposli, samo o svojima brinite.

Reduktoras

pre 10 godina

Dodjite jedan dan po kisi ili mrazu da opravite reduktor kopanja na radnom tocku bagera.Dodjete ujutru u 8 i odete kuci oko ponoci.Blatnjavi masni promrzli.Pa da vas pitam.Pobegli bi glavom bez obzira.Sedim sa kolegama i pricamo koliko je ko imao povreda za radni vek.Sve sami neradnici dosli da komentarisu a videli kop samo na slici.

luditonchy

pre 10 godina

Kad pročitam nešto poput ovoga upadnem u trip da se nalazimo geografski u Centralnoj Africi!!!
U EPS-u I Termoelektranama prosek plate tričavih 100.000,
a većinu poslova u Termoelektranama izvode private firme čiji zaposleni rade za 30.000....A ta ista BAGRA koja ništa ne radi traži "pozajmicu" od 50.000...

nista nije onako kako izgleda da jeste

pre 10 godina

Sve,ali bas vse je izrezirano...i ovde su navukli budale da se prime na pricu...
Sve se radi u cilju marketinga i bacanja prasine u oci.iza ovoga se krije prodaja EPS.

ana

pre 10 godina

Verovatno cu dobiti negativne komentare, ali moram i da razumem ove radnike, bar za pozajmice, odnosno da predstavim i drugu stranu. Moji roditelji rade u javnim preduzecima (kad kazem rade, mislim zaista RADE; otac u lokalnom gde su mnogo veca "muvanja", gde je kao dipl ecc izbacen iz uo i na njegovo mesto dosao je dotadasnji vozac, a on dobio secer od stresa, nerviranja i ponizavanja...). Poenta ove price je: da nema tih pozajmica, oni nikad ne bi mogli da finansiraju studije sestri i meni u Beogradu. Nazalost, ni dve redovne "drzavne" plate nisu dovoljne za finansiranje budzetskih studenata...

domaćica

pre 10 godina

Drž'te me da ne povratim.

E pa ovako, kao otpuštena iz privatne firme zbog smanjenog obima posla, kao podstanar i kao žena muža sa minimalcem, tražim od Države pozajmicu. (pa ću je vratiti....jednog dana....a možda i nikad).

elektricni

pre 10 godina

Nisu oni problem, oni su u svojoj bahatosti solidarni. Mi smo kreteni jer EPS-u, Telekomu, Infostanu i slicnima placamo naduvane racune bez pogovora, kako bi im omogucili lep zivot dok mi crncimo od jutra do mraka.

MTK Prijemnik

pre 10 godina

Zamenili ste mi pre 4 meseca stari uklopni sat i postavili novi, digitalni MTK prijemnik koji je radio 2 meseca, pa sada mi non stop jedna tarifa, koju vi zaračunavate na sledeći način: 67% ide na skupu, 33% na jeftinu. Posle nekoliko odlazaka u EPS, konačno je došla ekipa koja je konstatovala kvar na MTK prijemniku, skinuli i rekli da novi nemaju da postave, a kad će imati, pojma nemaju. I šta hoćete sad, još da štrajkujete? Prvo da se svima koji imaju isti problem, a znam da nisam jedini, postave novi, ispravni uklopni satovi. Nećemo bre više da plaćamo vaše budalaštine i vašu nesposobnost, neispravni računi, pokvareni uklopni satovi, nestručnost i mnogo toga još šta. Toliko...za sad!

Aleksandar

pre 10 godina

Molim vladu da učini samo jedan mali korak za EPS, a veliki za narod
PRIVATIZUJTE EPS, TELEKOM, KONTROLU LETENJA, VODOVOD, BOR, a onda kod privatnika da vidim kad će da dobiju pozajmicui koliko, da li će im ikad pasti na pamet da štarjkuju.

kukuruz

pre 10 godina

Ovde se igra mutna predizborna ili postizborna igra, sa mnogo pretnji i ozbiljnih udaraca. Cini mi se da iza svega stoji energetska garnitura SPS-a, koja sjajno pliva i u drzavnim i rusifikovanim preduzecima. Ideja iza ovih dogadjanja je da se recimo, destabilizuje firmu i na ime duga Srbijagasa, gubitka trzista, radnickih nemira isposluje preuzimanje EPS-a od recimo Gasproma, ili mozda cak i RWE. Da li smo vec to negde videli. Interesantno je da u "privatnom" NIS-u sede na stotine SPS kadrova i rodbine.
Druga interesantna stvar je da je Mihajloviceva, dosla u veliki sukob ne samo sa Rusima, nego i tzv ulagacima u obnovljive izvore energije. Radi se o spekulativnim kompanijama koje pomocu ugovora sisaju ekstraprofit iz sistem. Kada je ministarka smanjila suvenciju na kwh i stavila tu stavku u racun za struju ( da ljudi vide) stigla je pretnja evropskog parlamenta??!!.
A Srbija ko Srbija, svako moze da opljacka 100 mil evra tako sto, "ptrosi" 0.5 na lokalne primerke.

Dipl ing

pre 10 godina

Proizvodnja struje se izvodi eksploatacijom prirodnih resursa ciji su valsnici svi gradjani Srbije, na sredstvima za proizvodnju ciji su vlasnici svi gradjani Srbije, i kojima se prodaje proizvod po povoljnoj ceni sto je i logicno. Firma radi na granici rentabilnosti, pre svega zbog lose organizovanosti, ali i lopovluka. Dragi sindikalci, a zasto malo ne poradite na te dve stvari, time bi se povecala produktivnost a istovremeno i vase plate. Ovako, ako se vama iz budzeta isplati po
50 000 neko drugi nece da dobije ni 10 000, pa nece moci ni da plati struju, iako je prakticno suvlasnik nad sredstvima za proizvodnju i prirodnim resursima.

Zeka

pre 10 godina

Prema poslednjem javno dostupnom finansijskom izveštaju, EPS ima 31887 zaposlenih, troškovi zarada su nešto preko 53 milijarde dinara (27% poslovnih troškova), te ispada da je prosečna bruto zarada u EPS-u 138550 dinara, odnosno oko 83500 neto mesečno!

Aca

pre 10 godina

(Neznalica, 28. januar 2014 09:00)znaci problem je zaa tebe sto ti ne radis i rado bi na moje mesto a mene kritikujes.ja sam primljen na konkursu 80 i neke godine,pola od trazenog broja je primljeno zato sto su ti iz fotelje odustali kada su im pokazali uslove rada.90 posto vas galami iz ljubomore a sutra bi radiili isto,to u komentarima priznajete.

Izvoli dođi

pre 10 godina

"Uvesti u eps vojsku,vanredno stanje,radnu obavezu... (nn, 28. januar 2014 10:43) "

A da se i ti slučajno ne prezivaš Milošević...ili Pavković ?

Jelena

pre 10 godina

Nije problem sto radnici EPS-a imaju "velike"plate, nego sto ih ostali nemaju. E sada, oni koji imaju i hoce bolje imaju problem zato sto oni koji nemaju i ne rade nista na tome da im bude bolje hoce da i EPS=ovi radnici nemaju... kakvi ljudi, kakva zemlja. Trebalo bi svi zajedno da se borite da svima bude bolje.
PS. Ne pozivajte se samo na clanove novog zakona koji su dobri, nego pogledajte i one clanove koji su u namanju ruku bezobrazluk

Pametnjakovic

pre 10 godina

Jedno drzavno preduzece da ucenjuje drzavu? Pa jel moguce ovo? Jel me neko sprda? Pa kolko su samo para dobili, onako?
Uh sto bi sad voleo da smo neka totalitarna drzava. Ili bi svi zaposleni odmah dobili otkaz, i uz to posebnu funkciju sa kojom ne bi vise nikad mogli da se zaposle bilo gde, plus 70% manja penzija. Ili bi palo streljanje na marakani, kao u Severnoj Koreji.
Alo, pa kakav je to nacin? Da neki tamo dzabelebarosi ucenjuju drzavu? Gospodo, ako vam se ne svidja sto vam drzava nece na poklon dati jos 50 hiljada, vi dajte otkaz, ima onih koji ce da rade isti taj posao 3x bolje, a nece se javiti za tih 50 hiljada nikad vise do kraja zivota. Sram da vas bude. Stiti vas samo onaj glup zakon o otpremnini. Da nije njega, najurio bih vas ja sve redom. Ponasate se kao da ste vi neka sila u ovoj drzavi. Ma jel, vi cete da ucenjujete sistem? Ma ajde bre...
Samo da vidim ko ce da im poklekne. Onaj ko im sad popusti, popustace svima koji se jave. Zar cemo da dozvolimo da nam neko bespravno uzima nesto? I jos da se ljuti ako to ne dobije? Samo da vidim ko ce sad da im odobri ovo... Aj samo da vidim. Ja najvise nade polazem u Vucica. Ne sme da im popusti. Ne sme dinar da im da. TJ bar je to njegova politika, da svak dobije kolko je i zaradio.

Duci

pre 10 godina

Neka samo pokušaju da štrajkuju pa ćemo da krenemo i mi nezaposleni bez primanja u proteste.Mnogi rade kod privatnika za 15.000 mesečno trebalo bi da ih bude sramota da uopšte i pomisle na nekakve pozajmice.
(Bole, 27. januar 2014 21:31)

Cutis i radis za 15 000 a izacices na ulicu zbog protesta javnih preduzeca? Zbog toga sam i otisao odavde.

Gile

pre 10 godina

Gospodo iz javnih preduzeca ako necete Vi da radite ima ko hoce. To je meni svaki privatnik rekao pa tako i ja Vama prenosim njihove reci.
(rob, 27. januar 2014 20:40)

Misliš da će onda tebi da svane? Da ćeš ti da dobiješ taj sjajan posao sa sjajnom platom? A ne misliš da će, kao što su doveli HILJADE za samo godinu ipo koliko su na vlasti, te rupe da popune svojim rođacima, komšijama, prijateljima, dužnicima?

Jadna je zemlja u kojoj radnik radniku želi zlo.

Privatnik UVEK i SVUDA daje manje od države. Ako država uguši svoje zaposlene, privatnici će da trljaju ruke! KOLIKO STE SAMO NAIVNI, ZAVISNI I ZASLEPLJENI. A zaboravljate ko vam je kriv što privatnici mogu da vas izrabljuju kao belo roblje!

U ovoj zemlji, sa OVAKVIM narodom nikada sreće biti neće!

Kolubara

pre 10 godina

Gospodo,ne radi se ovde o 50 000 rsd,vec o mnogo bitnijim stvarima kao sto su solidarni porez za radnike koj rade vcr na -15 u kopovima,o deci koja rade preko usluga za 25 000 rsd po kusur i vise godina,takodje se radi i o rezervnim delovima bez kojih ne mozemo raditi,a Vas dezurne pljuvace bih pozvao da dodjete u Kolubaru odradite jedan dan i uverite se zasto se bunimo.Izvolte pogledaj te neki klip kako je to raditi kod nas pa onda lepo razmislite sta ce te napisati ubuduce!LINK http://www.youtube.com/watch?v=3q71p2ZuSH0
http://www.youtube.com/watch?v=hniZyr0-LXY

Jordan

pre 10 godina

OK, OK, OK, sve ce da bude, nema da se brigate. Polako... Stopirali smo Zakon o radu, dobicete i pozajmicu (al` da vratite ako nekad uzmognete). Polako. Znate, idu izbori, a lepo mozemo da se dogovorimo. Nema nikakve potrebe da se svadjamo bas sad.

sindikalac

pre 10 godina

E, ovo su privilegije o kojima je govorio Radulovic, samo sto on nije imao petlju da imenuje sindikate koji godinama divljaju po Srbiji. Zato sto je napao sve sindikate, i one u kojima vecina clanstva ima jedva minimalac, zato su mu pukli zakoni. O ovom bezobrazluku je bio obavesten i on i ona manekenka Zorana Mihajlovic, ali su se uvek uredno pravili ludi. Nije im tada odgovaralo, lakse je bilo po sirotinji.

dule

pre 10 godina

Sindikat EPS-a je jako bezobrazan i ko su oni da prete strajkom i da traze 50000 dinara po zaposlenom kada niko u drzavnim firmama,nije ni za novu godinu ni za Bozic dobio po 1 dinar?Ovde vlada mora hitno da reaguje,t.j Vucic i da kazni odgovorne,a ko nece da radi iz EPS-a napolje,momentalni otkaz,bezobraznici.Necete dobiti 1 dinar,nije vlada luda da vam da.Ionako imate ogromne plate,najvece u Srbiji,a za sta?Prvo ste decembarske racune povecali a sada trazite 50000 po zaposlenom,kako vas nije sramota ali nemate obraza izgleda.I ja bih 50000 ali niko mi ne daje.

Mirza

pre 10 godina

Meni samo nije jasno: kako li ih samo nije sramota... I Ima li stvari koju bi uradili da radnike ovih "belih medveda" jednom bude sramota zbog zahteva koje imaju.

Fantastično, nego šta !

pre 10 godina

"Fantastično!
Prvo se ponašaju kao da su oni SVOJIM parama izgradili sve kapacitete elektroprivrede ....
(bane, 28. januar 2014 10:22) "

A ti taj stan što si otkupio za 50 evra od države, a tamo nekom u Kolubari uz kredit koji je podigao za kuću od plate mu se ceo radni vek odbijao i doprinos za stambeno ne obezbeđene, kad si tako pošten i realan, evo tebi pozajmica 50 000, a ti meni tvoj stan za koji se mom ocu 40 g odbijalo od plate, a ni video ga nije.

Doboš

pre 10 godina

"Ne izrabljuje mene moj poslodavac, vec drzava. Udaraju po privatnicima kao belsavi, a zasto? Da bi vi primali "pozajmice"!?

Pročitaj PRVO koliko se miliona tona uglja iskopa, i proizvede struje, pa onda lup...komentariši da neko u EPSu čeka novac od privatnika ili iz budžeta.

ćpi9u

pre 10 godina

da ima neko mozga u ovoj državi eps-u bi sledila prodaja ,kao nis 500% profita , pa da vidiš ,i to nemcima i rešeni svi problemi ,a svi radnici eps-a mogu samo u rudnik da kopaju ugalj !!!!!!!!!!!!!!!! šta vi mislite da se mi kopčamo na leđima ...pa to je država i organizovala ne bi li došla do popunjavanja svog budžeta da bacaju na izbore ......daju svojim strankama ,istomišljenicima ......

Pravoslavac

pre 10 godina

Mene i dalje brine kvalitet struje koju nam EPS isporucuje!! Pocrkase nam uredjaji, a racuni su sve veci i veci (manji napon dovodi do vece potrosnje)!!

Aleksandar

pre 10 godina

@Halo Pozega

Bio mobilni ili fiksni, telefon je telefon i sluzi za komunikaciju. posebno ako se dogodi nesreca negde, pa necu da trcim do obliznjeg fiksnog ili cak kuci da javim za nesrecu na autoputu. Sve sto je izmisljeno, od kreiranja struje, pa do mobilnog telefona, treba da sluzi ljudima, a ne da ti ili bilo ko drugi odredjuje sta je luksuz a sta ne.

Sto se tice teme, ovo je uzas. Razumem ljude i ja hocu platu kako prilici coveku, kao i svi u Srbiji. Ali, zahvalite se politicarima sto su unistili i prodali ovu drzavu, pa nemamo sta da izvozimo i time povecavamo unutrasnji kapital. To je sto treba da uradimo. Samo problem je, sto ce se saga i posle izbora nastaviti.

da budemo jednaki pa neka najbolji pobedi!

pre 10 godina

vidim da ove ima dosta relativizatora kao i ovih iz eps-a koji ovde pljuju po ljudima koji nisu poput njih imali rodbinsko-partijsku vezu da rade u eps-u...

"gospodo" iz eps-a: da ste se tamo zaposlili preko konkursa (da su izabrani najbolji za te poslove) niko vam ne bi nista zamerio, pa cak ni te ogromne plate koje vam isplacuje drzavni budzet..
(za one koje ne znaju: drzavni budzet se puni od poreza i akciza kao i nameta privatnom sektrou)

ali problem je sto ste vi tamo zaposljeni na osnovu rodbinskih ili partijskih PRIVILEGIJA! to znaci da nismo svi imali jednaku sansu nego je vlastela, stranacka vojska i rodbina bila privilegovana u odnosu na druge ljude koji bi mozda cak i bolje obavljali posao ali ne mogu da dobiju tu sansu jer nemaju rodbinsko-partijsku vezu (ili masnu kovertu)!
e zbog toga vas ljudi sa pravom pljuju!
nije vam dosta to sto ste privilegovani u odnosu na ostale samo zato sto ste neciji rodjak, partijski vojnik i sl., nego jos hocete i da vam drzava isplati iz budzeta jos para (para koje je kroz harac pokupila od ostalih koji za razliku od vas jedva krpe kraj sa krajem...)

vladan

pre 10 godina

Sale eps/Kostolac
Oni veruju u ono sto im serviraju mediji a gledaju razne farme,velike brace salju sms-ove za glasanja. Beograd zivi na teret cele Srbije, u bilo koje doba dana Knez Mihajlova puna onih koji rade za "20000" e moji vi kada eps-ovi radnici budu zaradjivali 20000 vi cete raditi za 50evra mesecno

radnik EPS

pre 10 godina

Nije "pozajmica"u pitanju..nego vise sukobljenih SNS interesnih grupa,koje su sa VD Obradovicem,Jokicem,Rajovicem...i inim ekipama iz senke vodjenim od Vladimira Djordjevica satrle kompaniju....a Obradovica "cuvaju"ledja od Bajcetine...te mu ni Vucic ni ministraka ne mogu ama bas nista..stavise sin oc na TV javno preti da ce biti sef svima???I to u drzavnoj kompaniji...a n iko ga ne pita sto je sve zatecene greenfield investicije i projete unistio,partnere razjurio...sve zuastavio...i mimo svih zakona je jos uvek V.D....tema je ocigledna privatizacija i raspordaja EPS...zato se sindikati bune...baska sto zbog ocajnih uslova na kopoivima Kolubare...pa u TENT u ginu radnici...sve je stalo...

Ja

pre 10 godina

CELA DISTRIBUCIJA DA SE RASPUSTI! Sad malo druga polovina gradjana da radi u distribuciju. Da vidite kako je kriza!
Boze ne mogu da verujem! Zar se niste do sada naprimali redovne i dobre plate? Sta da radimo mi koji kod privatnika radimo za minimalac i Vi gosopodo dodjete da mi secete struju za 9.000,00 dinara. Koji nije stvaran dug, jer ste nakacili tarife i kazne i STRUJOMER KOJI NIJE BAZDAREN 25 GODINA. Ko moze da garantuje kako on meri? Pa obicna vaga se bazdari jednom godisnje. Vi ste ispravni, pa ste dosli meni da secete struju! Jos trazite 50.000 din. Sve bi ja vas otpustila, jer vas ima familijarno tamo sa dobre i redovne plate!

Radule

pre 10 godina

Neka je što više ovakvih vesti. Možda prosečan Srbin konačno shvati da su reforme u njegovu korist a na štetu manjine neradnika.

Privatnik

pre 10 godina

Tako je bre, po 500 000, sta 50 000, pa kad je Srbin bio cicija... Dodjite i kod mene kuci, dacu vam i ja svoju platu od 45 000 nek vam se nadje ja svakako nemam kad da je trosim, radim 14 sati dnevno. Lepo je znati da u ovoj zemlji bar neko zivi dobro pa makar i o grbaci svih nas 7 500 000 kretena koji to placamo i cutimo dok nam vi pretite ako vam ne poklonimo nase pare da nam necete dati struju koju placamo.

dragan

pre 10 godina

Da se razumemo neradim u EPSu.Iu SFRJ ubedljivo najveće plate su bile kod naftaša i EPSa.Kod njih je kv radnik imao platu ko negde direktor.E sad što se tiče plata tu se razlikujem sa komentatorima.EPSu pripadaju rudnici i sredstva za prevoz uglja,čine radnici koji rade na dalekovodima najčešće zimi jer pucaju kablovi od leda ili vetra.U rudniku zbog obične iskre može da pogine stotina ljudi.Ja bi dao pozajmicu tim ljudima a onim u administraciji,šefovima,direktorima ne.Većina nije pročitala tekst a u njemu piše-pozajmica a to znači i vraćanje.Mene mesečni trošak za struju staje oko 2000 a za mobilni oko 4000d.Imam račun za mobilni 30min razgovora,15sms i kad pitam što je toliki račun kažu uključen vam internet.Kako uključen kad ga nekoristim a kupio ga pre 15dana.U EPSU se događaju greške ja sam pre 10g imao neznam kako veliki novac uplaćen na moje ime za struju i normalno nisam plaćao dok se nije taj fantomski novac potrošio.

123

pre 10 godina

Uuu, odlično! Bravo i hvala vam, "rekorderi" iz EPSa! Sad još samo da što pre krenete u štrajk i da budete što radikalniji, kako bi što lakšše dobili otkaze, pa da tako pomognete svojoj državi. Taman da se rešimo jedno 15ak posto balasta...
Imate moju punu podršku!

Beogradjanin

pre 10 godina

Ama voleo bih da daju otkaz svi redom, o cemu oni pricaju bre...u sred ovakve katastrofe...oni strajkuju zbog toga sto ne mogu da dobiju pozajmicu od 50k dinara..ej ljudi...zlotvori jedni bre....sram vas bilo te vas rsam bilo sve redom u EPS-u....sram vas izjeo...dok vecina naroda gladuje...bukvalno..vi strajkujete sto ne mozete da dobijete bonus od 50k dinara....gde vam je savest paraziti jedni neopevani....

Aca

pre 10 godina

(xox, 28. januar 2014 01:30)izguglaj malo genije pa vidi koliko je moja firma uplatila u budzet prosle godine po odbitku svih rashoda.videces da si u zabludi i ko i koliko puni budzet.

vk

pre 10 godina

@Pobesneli max

Pa radnici EPS-a, sa sve upravama su i najvise odgovorni za buducu prodaju. Cutali ste zbog privilegija i politike dok su oni pljackali i gradjane i samu firmu, i dali ste stecajnim upravnicima Srbije izgovor da vas prodaju, od cega cemo svi imati stetu (osim srecnog dobitnika firme).

Ne radi se ovde ni o kakvoj zavisti, vec uzrocno-posledicnim vezama.

konkursi pa nek pobedi najbolji!

pre 10 godina

(Reduktoras, 28. januar 2014 15:52)

evo ja bih prvi dosao, i gomila mojih poznanika koji sada rade isto to samo za tri puta MANJU platu!

a zasto nigde nije postojao konkurs na kome bi se mi prijavili za posao u eps-u?
pa zato sto ste svi tamo primnjeni bez konkursa i nelegalno - preko rodbinskih veza, partijskih veza, a nisu retki ni oni koji su platili dobro poznatu sumu da bi dobili ugovor za stalno!

pre nego sto likujete nad ostalom sirotinjom koja radi isto toliko koliko i vi samo za 3 puta manje para, dobro se razmislite kako ste dospeli na to mesto i zasto drugi nisu mogli...
u srbiji ima milion nezaposlenih i dobar deo njih bi se menjao sa vama, ali ne moze jer ste vi privilegovani u odnosu na ostale...

Srecko

pre 10 godina

za sve pljuvace http://www.youtube.com/watch?v=3q71p2ZuSH0&list=LLBDnMGvZc6UMhoM-qd8XhWw
http://www.youtube.com/watch?v=qRNv3HVgfD4&list=LLBDnMGvZc6UMhoM-qd8XhWw

zmajko

pre 10 godina

Pa pare od mog poreza bi da oni uzmu bespovratno, e pa nece da moze. Svima koji strajkuju uruciti knjizice, pun je biro onih koji cekaju da rade. Dokle bre vise kradje narodnih para za svakakve bahanalije

Pametnjaković

pre 10 godina

@(Pametnjakovic, 28. januar 2014 00:12)

E brate, štedi energiju za revoluciju, a što se Vučića tiče, pa on je deo toga. Šta ti misliš da u EPS-u nema iz SNS-a kadrova i zaposlenih preko veze? Stvarno, nisi valjda baš toliko. Ovo oni hoće na legalan lačin da sredstva iz budžeta prebace sebi i svojima, kako ti nije jasno.

Radnik udarnik

pre 10 godina

1. Očistite administraciju u EPS-u.
2. Odvojte distribuciju od proizvodnje i eto vam uštede bogovske.
Nas koji smo 8 sati u blatu,koji po kiši menjamo rolne transportnih traka i koji izlazimo sa kopova sa teškim povredama kičme ,udova,pa i u sanduku - nas ostavite na miru! MI smo te plate zaradili. I plate i pozajmice.

Rambo

pre 10 godina

E bas mi je drago sto je i njima zaigrala mecka ispred vratima.Dosta je bilo vise!Red je bilo da malo bude i kod njih a ne samo udri po obicnom narodu.

Mrak

pre 10 godina

Pa sad ako narod nema leba da jede da i mi zaposleni damo otkaze pa da svi zajedno pocrkamo od gladi!Mi smo te plate i pozajmice posteno zaradili,niko nas ne vidi kada na -20 i +40 visimo po dalekovodima!

Rudar "Kolubarac"

pre 10 godina

http://www.youtube.com/watch?v=3q71p2ZuSH0
http://www.youtube.com/watch?v=qRNv3HVgfD4
Pogledajte ova dva linka , pa onda komentarišite!!!!Ovaj momak ima dvadesetak godina.MOŽE LI ON DA DOČEKA PENZIJU?

lalo

pre 10 godina

EPS je jedino zdravo tkivo na proizvodnoj strani Srbije i neko je nasao da se igra njime ne bi li ga budzasto (kao ranije vojvodjanski NAFATAGAS ) prodao. Ako je zahvaljujuci radnicima EPS oboren Milosevic svako treba da ima respekta prema ovoj firmi ida pazljivo vuce poteze a ne da postavlja nekakvog direktora koji nikakvog renomea i uticaja nema.

zavadi pa vladaj

pre 10 godina

A sad malo istine.Pozajmica je trazena,tacno je.Strajkom nije preceno,laz je to,viska u Epsu ima,istina.I sta je tu lose sto trazimo pozajmicu,sta ste svi zapenili,pa mi radnici,majstori,inzenjeri,kicme polomismo i zdravlje izgubismo u Kolubari u tri smene da bi vi kuckali komentare iz toplih stanova,6 dana radimo a 2 odmaramo,od ta 2 prvi prespavamo zato sto nemamo pojma gde smo posle dve noci u kopu po ovoj hladnoci.Znate da kazete da odemo rano u penziju zbog beneficija a pogledajte koliko radnik Kolubare prosecno koristi penziju,ja cu da vam kazem, 5,5 godina i ode!!!Sram vas bilo koga vi nazivate parazitima i neradnicima,pola od vas nema pojma sta je to mukotrpan rad!!!I manite se parola i demagogije,ko radi dobro,vredno i strucan je,treba da se plati dobro.Pa nismo vam mi krivi sto neke od vas privatnici izrabljuju i radite za mizernr plate dok oni kupuju avione i kamione.Vi umesto da dignete dreku na vladu da uvede zakon o poreklu imovine i da drzava vidi ko je koliko od vasih gazda poreza prijavio a koliku je imovinu steko,vi skocili u dreku da se drugom smanje plate,sto da bude nekima dobro a vama lose.Tako se borite za bolju buducnost svoju?!I daj boze da se privatizuje Eps,platice stranac nas sto crncimo posteno.Pozdrav i sad odo u trecu smenu a vi uzivajte u toplom uz tv i komp i kukajte kako vam je mala plata.

privatni sektor

pre 10 godina

A kad je lepo ministar Radulović pričao vi ste lupali minuse.
Ja bih im sad svima dao po 200.000 dinara jer su zaslužili. ljudi su isterali svoje. Čim neko hoće da stane na put tim parazitima da nas više ne osiromašuju odmah se diže hajka.
Gledajte dobro za koga ćete glasati jer ako žuti dođu na vlast Radulovića će te od blata praviti.

Izdajem bilbord

pre 10 godina

Ha, Ha, koja navlakuša od naslova, ajde sad dežurni komentatori , svi koji ste sad došli iz druge smene nekog kafića, ajde pljuvanje po partijskoj dužnosti sns-a po jedinom preduzeću koje nije kleklo pred mladoženjom.

Čobanin

pre 10 godina

Gospodo zaprepašćeni komentatori, nova vlada je već dogovorena, EPS treba uništiti i prodati da bi se imalo od čega sastaviti naredni mandat, a pre toga ga treba dobro ispljuvati.
To da će te i vi i "mrski vam" radnici epsa zajedno na proleće pasti travu na nekoj bankini pored auto puta, u opšte se ne dovodi u pitanje.
Jedino će dobro proći oni koji znaju da sviraju frulu.
Tako da , ako niste muzikalni, prijatno vam bilo tamo dole svima.

Milivoje

pre 10 godina

Vučiću, ako popustis ovima licno cu se potruditi da cela moja familija ne glasa za tebe!
Ovo sta trazi ova privilegovana kasta je šamar za sve nas gradjane Srbije!

svasta

pre 10 godina

Vucicu, svima smanjiti plate na prosek u republici, dati im pozajmicu od 50000 koju MORAJU da vrate za 6 meseci, a kome se ne svidja, najuriti ga napolje istog dana. Ej, covek u EPS-u sa srednjom skolom, otisao u penziju sa skoro 42 god staza i 55 god. starosti (beneficije) i una penziju od skoro 70000 dinara. Ceo zivot su imali povlastice i nikad im nije dosta!

Sandinista

pre 10 godina

Svima otkaz pa da vidi bagra, nasli bi na birou duplo vise ljudi jedina razlika sto su pametni i radni za razliku od ovih lelemuda, cuj pizajmicu pa sto meni drzava ne pozajmi pare

Halo Požega

pre 10 godina

(mita sajba, 28. januar 2014 09:44)

U pravu ste. NIJE MI NAMERA DA BRANIM NERADNIKE BILO GDE DA SE NALAZE PA NI U EPS-U. ALI...
Koliko domaćinstava u Srbiji plaća veći račun za struju od računa ZA MOBILNE I FIKSNI TELEFON ZAJEDNO?
Vrlo malo! Mobilni telefon poseduje skoro svaki državljanin Srbije a mnogi od njih i 2 i više telefona!
Novac za kupovinu tih telefona kao i za utrošak impulsa PRIKUPLJAJU PRIVATNE FIRME: Vip, Mobtel, Telenor itd.
Znači više nas košta "zadovoljstvo" zvano mobilni telefon NEGO MESEČNI RAČUN ZA STRUJU! I NIKOME NE SMETA TO. Može li se u telefonu čuvati zimnica, grejati i osvetljavati stan, kuvati ručak ITD ITD? Koja je prednost mobilnog telefona u odnosu na električnu energiju? Odjavite priključak za struju i nećete je više plaćati - ŽIVITE OD MOBILNOG TELEFONA!
ZAISTA SMO BOLESTAN NAROD!

Mile

pre 10 godina

Pozajmica je pogrešan izraz. Radi se o nepovratnoj pozajmici, a zapravo je to bonus. Tako na kraju dođe. To su godinama dobijali sem možda prošle godine. I u pošti su to dobijali, ne znam da li je ukinuto.

Radnik EPS-a

pre 10 godina

Svi vi koji radite kod privatnika a ovde pljujete po nama, kada se budete bunili protiv izrabljivanja, a ne naših primanja, imaćete našu punu podršku.

Svi vi koji ste došli iz kafića i kladionica jutros, laku noć.

Bole

pre 10 godina

Kakva crna pozajmica od 50.000 dinara.Ta javna preduzeća su nas zavila u crno.Njima u stvari treba ograničiti plate na maksimum 20.000 dinara pa kome se ne dopada molim lepo da otkaz i ide dalje.Neka samo pokušaju da štrajkuju pa ćemo da krenemo i mi nezaposleni bez primanja u proteste.Mnogi rade kod privatnika za 15.000 mesečno trebalo bi da ih bude sramota da uopšte i pomisle na nekakve pozajmice.

inženjer na čekanju

pre 10 godina

Odlično, jedva čekam. Ajte vi u štrajk, pa na biro, pošto ste nezadovoljni, a ja ću na vaše mesto bez pozajmice. Paraziti.

vutra

pre 10 godina

zamolio bih vodje sindikata eps-a da me spoje sa njihovim dilerom, ova vutra koju puse je fenomenalna, vise od 50% budzeta pune, svasta ce covek jos da cuje...

Pametnjaković

pre 10 godina

U ni jednoj normalnoj zemlji se ne pregovara sa teroristima niti se ispunjavaju uslovi otmičarima, već se takvi hapse i odvode u zatvor. Narod sigurno neće da trpi da bude taoc. Većina tih su zaposleni preko veze, treba ih sve otpustiti i postaviti nove ljude, svi novi da budu. Ima po biroima puno onih koji bi bili zahvalni za posao.

motka

pre 10 godina

Ljudi nemaju leba da jedu a oni hoce pozajmicu 50 000.Govnjivu motku pa na ulicu sve do jednog.Ja cu prvi da dodjem da radim za pola njihove plate bilo sta.

Branko Von Beca

pre 10 godina

"EPS i njegova privredna društva, nisu i ne mogu više biti ničija prćija, niti poligon za vežbanje, a zaposleni u našem preduzeću, koji rade u apsolutno najtežim uslovima, obaraju sve rekorde, neće i ne mogu da trpe da budu na stubu srama i predmet dnevnih prepucavanja. Ne možemo više nemo posmatrati najave izmena i usvajanja zakona, koji utiču i te kako negativno na naše zaposlene, a samim tim i sve građane i njihov život“

Ali gospodo radnici, imajte u vidu da treba nešto da jedu i oni što bleje po kladionicama i izmišljaju razorazne izgovore da lopatu ne uzmu u šake, jer i takvi kakvi su oni su ipak "nečije" biračko telo, ili bar deo tela koji neću precizirati, tako da gospodo rudari u ovoj državi, džaba krečite...

popeye

pre 10 godina

Штрајк вам неће помоћи, чак шта више, помоћи ће управо онима који вам све ово и раде! Са друге стране, ваш глас али неким новим људима на новим изборима (који се већ славе као добијени а да нису још ни почели) може да вам помогне и то много!

ex sns

pre 10 godina

Eps treba rasformirati sto pre. Tamo radi banda lezilebovica koji nas podkradaju decenijama. Neka uvedu vanredno stanje u Eps/u,sta god,Sns tamo ima gen.direktora ali nista,sad su nas pokrali sa racunima i sad je bilo bas vidljivo,pare nece da vrate,traze pozajmicu,kakva pozajmica, nije Eps Komercijalna banka jbt ??!
Jel moze Eps da se bavi i bankarskim poslovima?
Eps treba platu da im da mada im ja ni to ne bih dao jer su nas pokrali,a ne pozajmicu !
Znaci Eps je jedno od najgorih dzavnih jasli ovde a Sns nista,cuti mudro jer su izbori !?

ovi nisu normalni jer ne vide sirotinju

pre 10 godina

Ovo je stvarno preslo svaku meru,ljudi nemaju da aplate struju nit sta da jedu a ovi jos bi pedeset hiljada.Pa kako ih nije sramota.Treba im samnjiti platu na minimalac pa da vidimo kako ce da prezivljavaju.Ja bi odma smim rukovodiocima sefovima sindikalcima dao otkaz .Pa sta oni misle,stoka jedna.

koshke

pre 10 godina

Mile nisi u pravu sto se tice pozajmice u eps-u ja sam radnik eps-a 20 godina I nikad nismo dobili bonuse vec samo pozajmice.Bonuse su dobijali menadzeri I direktori a radnici uvek pozjmice koje vracamo na 10 meseci

veterinarBG

pre 10 godina

Tako je ! Samo Napredno!Sve je to vama Aca Vucic omogucio! Sliku da mu drzite ko' ikonu! A sto se para tice,nisu problem,povecace malo privatnom sektoru porez i eto para za parazite!

mita sajba

pre 10 godina

Puna podrska Sindikatu EPS-a!
Ako u kancelariju advokata, ne mozete da udjete, a da nemate minimum 100 evra u dzepu, koje On nigde ne prikazuje, ne izdaje racune, na koje ne placa porez, i to nikome ne smeta (na nivou republike, tako se valjaju stotine miliona evra), a sa druge strane, vecina bi da lincuje sve radnike EPS-a, kako zbog visokih racuna, tako i zbog ove drskosti, da od svog preduzeca zatrazi POZAJMICU, (ne poklon), na sta imaju pravo, e ... onda ova drzava MORA da propadne.
Da li iko razuman moze da poveruje, da ova vladajuca pol. garnitura (SNS/SPS) zeli, zna i moze, u ovoj zemlji da sprovede reforme?
Racunajmo, broj sahrana, vencanja i krstenja koje svestenici svih konfesija obave za godinu dana, pa taj broj pomnozimo sa 100 evra (koliko kosta obred), dobicemo, takodje, stotine miliona evra, koje drzava NE KONTROLISE! To, nikoga ne zabrinjava ...
O sivoj ekonomiji, gde neprijavljeni radnici, od MUKE, rade za 10-12.000 dinara, gde drzava, ne samo da zmuri, nego ne planira da zavere RED, ne treba ni pisati!
Pocetak i kraj borbe protiv kriminala i korupcije je jasan uvid u sve tokove novca, sto ova drzava nema, samim tim, i "borba" lici na opsadu vetrenjace, gde padne poneki, neoprezni diler ...
U ovoliko poremecenom drustvu, prvi potez mora biti UKIDANJE gotovog (kes) novca, a sve tokove prevesti u elektronske tokove!!! Fiksirati dinar za evro, napraviti platne razrede (1-7) za ceo javni sektor, a fin. policiju i INSPEKRORE udesetostruciti.

noris cak

pre 10 godina

Ubedljivo najtezi uslovi rada,gde vise od 50 procenata ne doceka penziju,a oni srecnici koji uspeju da dozive istu ,vrlo malo uzivaju u njoj.Voleo bi samo da ove komentatore strucnjake puste jednu smenu da provedu u rudniku.I trazi se pozajmica znaci da se vraca, nista se ne poklanja

vk

pre 10 godina

Zalosno je koliko su, u svojoj bahatosti i alavosti, radnici ovog preduzeca postali odseceni od realnosti.

Umesto da budu srecni sto ih za sad niko ne dira, oni hoce da strajkuju zbog pozajmica? Videcu ih kad prodaju EPS, pa dobar deo dobije otkaze, a oni koji ostanu pocnu da primaju 30% manju platu uz duplo vise rada, bez svih privilegija koje su do sad imali. A pozajmicu ce moci da dobiju od banke uz visoku kamatu, kao i mi ostali.

o cemu mi pricamo

pre 10 godina

Pozajmica se vraca za 5 meseci 10 hiljada mesecno, tako da ne znam cemu tolika prasina?
Ocigledno da je neko pustio ovu buvu sa ciljem zavadi pa vladaj, predizborna kampanja je vec uveliko pocela...

Marko

pre 10 godina

Da li je jos neko pomislio na to da se ovima iz EPS-a uruce otkazi ako pokusaju strajk? Kakve pozajmice po zaposlenima, ionako ih je previse neradnika, na stranu pljacka gradjana.

Aca

pre 10 godina

(Neznalica, 28. januar 2014 09:00)znaci problem je zaa tebe sto ti ne radis i rado bi na moje mesto a mene kritikujes.ja sam primljen na konkursu 80 i neke godine,pola od trazenog broja je primljeno zato sto su ti iz fotelje odustali kada su im pokazali uslove rada.90 posto vas galami iz ljubomore a sutra bi radiili isto,to u komentarima priznajete.

nemoguce

pre 10 godina

ne, ja ne verujem u ovo, ne verujem sta sam procitao

svima otkaz, svima do jednog, dovesti 5000 kompetentnih ljudi da tog mutanta stave na zdrave noge

jedan Vlada

pre 10 godina

" Molim vladu da učini samo jedan mali korak za EPS, a veliki za narod
PRIVATIZUJTE EPS....
(Aleksandar, 28. januar 2014 00:16) "

Hvala Aleksandare na savetu, to nam i jeste namera, mislili smo da ćemo biti providni sa ovim "pogrešnim" računima i dodatnim ocrnjivanjem radnika epsa po medijima, ali izgleda da smo imali bolje mišljenje o narodu koji glasa za nas, nego što zaslužuje. Zato nam i ide ovako dobro.

Očekujte u najskorije vreme, uz našu predizbornu parolu "ZA GORE SUTRA", da će eps biti prodan za evro, a da će te puna srca i srpske zavisti zajedno sa radnicima epsa preturati po kontejnerima koje uskoro dobijamo kao donaciju od drage nam eu.
Servus

navijac

pre 10 godina

Mi Srbi smo nevidjen narod! Umesto da se svako od nas trudi da poboljsa svoj polozaj, mi se trudimo da one koji su u boljem polozaju od nas svedemo na nas nivo! Nikada ovde nece biti bolje, sve dok je 'da komsiji crkne krava' omiljena srpska izreka! Sta mene briga koliko ljudi u EPSu primaju?? Uostalom kao da je tih 50 hiljada neka para?? Hoce to da im resi neke probleme dugorocno?? Nece. I cak i to ne dobijaju na poklon, nego ce vratiti kroz platu! I sta sad, hoce li iko od nas sto radi za 20-25 hiljada biti srecniji i ziveti bolje ako eps ne isplati pozajmicu? Hoce li iko osetiti olaksanje ako u epsu svedu plate na nivo privatnog sektora?? Nece, jedino ce zadovoljiti svoju bolesnu sujetu.

Ivan

pre 10 godina

Svima koji prizeljkuju prodaju Eps-a..da li cete biti zadovoljni kada bude struja bar duplo skuplja i ne bude moglo vise da se tolerise neplacanje i od mesec dana? A profit Eps-a ide u budzet, a ovako ce ici van zemlje, mislite i o tome..

Gradjanka

pre 10 godina

Jeste drage kolege zaposleni radnici u EPS-u u pravu ste treba samo vi u ovoj drzavi da isterate svoja prava,samo ste vi osteceni,samo su vasa prava ugrozena,ma muka mi je vise od vas,sto lepo ne cutite neko vreme i budete zahvalni Bogu sto imate dobar posao u odnosu na nas koji rintamo po ceo dan za bedne plate!Kukate o zakonu,a nama u privatnom sektoru o samom pomenu zakona pada nam mrak na oci,kukate na nov zakon,a ne postuje se ni ovaj stari,lako je vama na drzavnim jaslama zivite od svih nas,sram vas bilo!Samo nemojte da pricate o tome ko je koliko skolovan i o tezini radnog mesta to je sve izlizano,ima nas jos skolovanih!

Kolubara

pre 10 godina

Gospodo,ne radi se ovde o 50 000 rsd,vec o mnogo bitnijim stvarima kao sto su solidarni porez za radnike koj rade vcr na -15 u kopovima,o deci koja rade preko usluga za 25 000 rsd po kusur i vise godina,takodje se radi i o rezervnim delovima bez kojih ne mozemo raditi,a Vas dezurne pljuvace bih pozvao da dodjete u Kolubaru odradite jedan dan i uverite se zasto se bunimo.Izvolte pogledaj te neki klip kako je to raditi kod nas pa onda lepo razmislite sta ce te napisati ubuduce!LINK http://www.youtube.com/watch?v=3q71p2ZuSH0
http://www.youtube.com/watch?v=hniZyr0-LXY

charlie

pre 10 godina

Puna podrska radnicima EPS-a.Kurta i Murta je do kostiju opljackala ovu nesretnu zemlju i to sve sa punom podrskom gradjana.Sada kad je mecka zaigrala pred vratima krivi su elektromonteri,cistacice i rudari Kolubare.I opet ce u martu trcati da glasaju za lopovcine,a u Septembru da se naivno cesaju po glavi i pitaju AUUU STA BI SA DRZAVOM.

marko

pre 10 godina

Ja radim u TE Nikola Tesla,imam 33god i radim vec 13god u elektrani.U to vreme se u firmu zaposljavalo ovako-radio sam par godina preko omladinske zadruge(za dzabe),par godina preko "cerki firmi" za minimalac i tek posle nekih osam god.dokazivanja polozio sam strucni ispit i postao sam radnik Tent-a.Vecina iz moje generacije je mogla da prodje isti takav put ali im je tako nesto bilo ponizavajuce i sramota.Sad isti ti ljudi ili ne rade nigde ili kod privatnika za male pare i pljuju po meni i ljudima slicnih meni.Dok su oni svoju mladost provodili "blejajuci" sa drustvom ja sam crncio i dokazivao se u firmi skoro za dzabe i kad im je doslo iz dupeta u glavu sad bi i oni da dodju na moje radno mesto.Moze ali iz pocetka kao i ja sto sam,ali nece oni tako.Ovako,13-platu ne dobijamo,to je izmisljotina.Ovu pozajmicu sto trazimo vraca se na deset mesecnih rata ali je dosta nas ne uzima jer mi u firmi imamo svoje sindikate i fondove u koje ulazemo 500-1000din.mesecno i iz njih imamo pravo na bezkamatnu pozajmicu koju vracamo.Ovo vam govorim kao obican radnik a ne kao partijski borac,menadzer firme i sl.Vlast samo pokusava da baci kosku medju narod ne bi li se mi medjusobno posvadjali dok oni proturaju zakone i namete iza nasih zaracenih ledja.Izadjite ljudi na ulice,ja i moje kolege cemo vas sigurno podrzati,i ustanimo protiv privatnih gazda i tajkuna koji se obogatise.

Sale EPS/Kostolac

pre 10 godina

Postoje četiri zahteva Sindikata,od kojih je pozajmica na poslednjem mestu...Ali,vi jednostavno pojma nemate ni o čemu,po najmanje o samom EPS-u..za vas je EPS sve što ima veze sa strujom,a nije isto proizvodnja,distribucija,administracija...B 92 se poneo kao poslednji prljavi tabloid,stavljajući u naslov,van konteksta,samo JEDAN od zahteva Sindikata,sa očiglednom namerom da izazove ovo šta se dešava.S obzirom kakve izraze upotrebljavate u vašim komentarima (bagra),želim vam,(nam), brzu privatizaciju EPS-a,kilovat čas po 10-11 evrocenti i sečenje struje drugi dan po NEUPLATI računa..mene je baš briga,moja penzija, uskoro,biće dovoljna da držim novogodišnje ukrase upaljene cele godine..i da se smejem ostaloj bagri što ovde pljuje bez ikakvih razloga...Ja,naravno,za jedan sat idem u II smenu,da vam obezbedim struju po najnižoj ceni u Evropi,i tako već 30+ godina...

Jozo daj VODE

pre 10 godina

Nego straj i restrikcije ce bidnu, samo ako se ne kaze ISTINA.
Kire od Keepl light je glavi u EDB preko tirkajle i njegovog kumasina acike Jokica baje od EPS, tu je N. od Radova novic sa sedam svojhi preduzeca, cetri na lepu svoju, idemo redom do doktoranta Marica i jopet do A. Markovic, pa neseg Raje baje ... sta jos te tu je mala mather od bankovic silni izgraditelj ... seme su to dobrano ali nego STRAJK nije nama do para vec do PRINCIPA ...

NEnad

pre 10 godina

Kako ih bre nije sramota?! Traze "pozajmicu" od 50.000 dinara na njihove platurine. Zna se da se te "pozajmice" nikad ne vracaju tako da je to u stvari poklon. Znaci, hocemo da nam poklonite pare iz budzeta, vrhunac bezobrazluka! Prekobrojnih koliko hoces, pola ih ne radi NISTA! Zaposleni u javnim preduzecima kao da zive u nekoj drugoj dimenziji van realnosti u Srbiji...

Bojan

pre 10 godina

Kakva bre pozajmica? Ako niste zadovoljni lepo svima otkaz pa će se naći ko hoće da radi. Dosta bre više parazita po državnim preduzećima. Ima svi da letite i kraj priče. Svako je zamenjiv

Vlada

pre 10 godina

Ukinite monopl EPS-u pa nek naotvorenom trzistu strajkuju i traze hleba preko pogace...Kako god se okrene posteni gradjani ce ispastati ili ce oni pozajmljivati novac radnicima EPS-a ili ce sedeti u mraku...ovo moze da se desava samo u Srbiji,em te kradu em te ucenjuju...c c c

radnik

pre 10 godina

Ajde malo u noćnu smenu na kopove ili u lokomotivu gde zrači trafo od 25 hiljada volti ili u kotlarnice bloka,u prasinu i buku,kuvala je ljude para kad su pucali parovodi.Plate radnika su male u poređenju sa uslovima rada i postignutim rezultatima.A struja najjeftinija u Evropi i dug prema EPS-u milijardu evra!Ima neradnika,ali to neka resi rukovodstvo kompanije,a radnicima zajam,koji će vratiti!

Bivši EPS-ovac

pre 10 godina

Da li će iko ikad iz vlade objasniti kako to da su radnici EPS-a "korisnici budžeta", pa im zato uvode restrikcije, ili su radnici EPS-a punioci budžeta?!

zetovi

pre 10 godina

Jedan od mojih zetova (po sestri) elekricar prosle godine otisao u penziju i dobio 73.000 din .
Drugi zet (po sestricini) nece da ide jos u penziju a moze kaze "Nisam lud, nedavno mi kolega slicnih primanja otisao i ima penziju 95.000" (devedeset pet hilada dinara) . Toliko o jadnim platama u EPS-u .

Fantastično, nego šta !

pre 10 godina

"Fantastično!
Prvo se ponašaju kao da su oni SVOJIM parama izgradili sve kapacitete elektroprivrede ....
(bane, 28. januar 2014 10:22) "

A ti taj stan što si otkupio za 50 evra od države, a tamo nekom u Kolubari uz kredit koji je podigao za kuću od plate mu se ceo radni vek odbijao i doprinos za stambeno ne obezbeđene, kad si tako pošten i realan, evo tebi pozajmica 50 000, a ti meni tvoj stan za koji se mom ocu 40 g odbijalo od plate, a ni video ga nije.

dokle vise

pre 10 godina

I prosle godine su bez obzira na upozorenje Vucica isplatili "bespovratnu pozajmicu" tj. trinaestu platu. Zaboga oni proizvode, pune budzet i hrane sve nas. Ali ne govore koliko imaju viska radnika, koliko je samo para upumpano u EPS iz budzeta i raznoraznih kredita koje cela drzava tj. svi mi otplacujemo. Lako je monopolistima da se hvale profitom. Njihov bes sto im se uskracuje nesto sto ne zasluzuju je najobicniji bezobrazluk. Ako im drzava opet udovolji onda smo svi mi ostali po ko zna koji put ispadamo budale.

nezaposleni..1 od milion (to je broj sa sest nula, ako Bacevic pita)

pre 10 godina

Male su vam plate?
Losi uslovi rada?
Ma podeli svima otkaze, pa nek' idu 'de ima bolje! Ima ko hoce da radi!

misha

pre 10 godina

Ma nisu dobili 13-tu i 14-tu platu i odma frka.
Zasto bi se radnicima EPS-a sa prosecnim platama daleko vecim od proseka u drzavi dodeljivala pozajmica od 50 000 dinara.
Pa nije njima tata ostavio EPS pa da oni dele prihode kako se njima prohte, a uz to su i monopolisti.
Gomila stranih donacija takodje je ubacena u EPS.
Kako oni kazu za nas prosvetare: Ako necete da radite za te plate evo ima ko hoce, a i zna.

13 plata i topli obrok?!

pre 10 godina

Otvorena drskost i bezobrazluk. EPS nije nicija prcija pa ni onih koji u njemu rade. To bi trebao da bude nacionalni interes i ko god hoce drzavne resurse na bilo koji nacin da zloupotrebljava zasluzuje stroge kazne.

Sid

pre 10 godina

Neke vesti dozivim kao zez ili bih kladim se dobar deo nas odlepio ali ovako nesto i to posle skandala....Umoran ssam za ovakve vesti, suvise umoran.

Temerinac

pre 10 godina

U EPS-u se niko nije zaposlio bez protekcije, a isto važi za sva javna preduzeća i celokupnu državnu upravu. Svu bratiju plaćati po platnim razredima i uskladiti ih sa platama prosvetninih radnika. Treba pogledati plate u javnim preduzećima kod nas u opštini Temerin.

ana

pre 10 godina

Verovatno cu dobiti negativne komentare, ali moram i da razumem ove radnike, bar za pozajmice, odnosno da predstavim i drugu stranu. Moji roditelji rade u javnim preduzecima (kad kazem rade, mislim zaista RADE; otac u lokalnom gde su mnogo veca "muvanja", gde je kao dipl ecc izbacen iz uo i na njegovo mesto dosao je dotadasnji vozac, a on dobio secer od stresa, nerviranja i ponizavanja...). Poenta ove price je: da nema tih pozajmica, oni nikad ne bi mogli da finansiraju studije sestri i meni u Beogradu. Nazalost, ni dve redovne "drzavne" plate nisu dovoljne za finansiranje budzetskih studenata...

Izvoli dođi

pre 10 godina

"Uvesti u eps vojsku,vanredno stanje,radnu obavezu... (nn, 28. januar 2014 10:43) "

A da se i ti slučajno ne prezivaš Milošević...ili Pavković ?

student

pre 10 godina

a da mi strajkujemo sto nas kradu i nista ne rade, sto su zaposlili celu familju do treceg kolena? sta misle o tome, koga ima vise njih ili nas???

PERA

pre 10 godina

Zar ih nije sramota da sa najvećim prosekom plata ucenjuju državu. Srednjoškolac prima platu preko oko 60.000din kao i monteri u distribucijama a oni EPS mreže daleko više a za elektane da i ne pričamo. Predložio bih da se gospodja ministarka i g-din Obradović malo više pozabave gubicima u elektrodistribucijama koji se kod nekih kreće i 20-30%,što je van pameti. Moje mišljenje je da se digne masa nezaposlenih radnika kao i oni koji rade za 15-20.000din, sa radnim vremenom preko 8 sati.i da isti štrajkuju protiv EPS-a. Ko ne želi da radi po uslovima EPS-a neka odu,ima ko ćeih zameniti.Biroi za zapošljavanje Beograda, Niša, Novog Sada idr. su puni stručne radne snage koji bi radili za manje plate.

nenad t

pre 10 godina

Ma ljudi moji, da li je ovo moguće?!?! Najplaćeniji paraziti traže pare i hoće da zagorčavaju život svom narodu, koji je u socijalnoj agoniji.
Idem da povraćam.
PUTUJ EVROPO, nama nema pomoći!!!!
PS Ovo nije spontano, organizatori svega ovoga žele da zaustave reforme, da ne bi završili u zatvoru.

batica

pre 10 godina

Voleo bih da vidim taj štrajk. Ionako ih ima minimum 3puta više nego što je potrebno(Na Rumunskoj strani Đerdap 2 radi 160ljudi, a iz Negotina po smeni ide toliko). Neradnici!

crni domino

pre 10 godina

Gospodine Vucicu, do sada ste `vatali zjala i svaljivali krivicu za sve i svasta na DS; od sada pocinju da isplivavaju problemi unutrasnje trulezi ove drzave za kou nemate strucnost i kapacitete da resite!
Ovo je samo jedna oblast a ocekujte i druge da isto tako isplivaju kao problem.
To sto ste dobili popularnost na hapsenju tajkuna i laganju nepismenog naroda da ce imati koristi od hapsenja, zaboravite vise.
Pokazite se sada! Samo da vas upozorim: u resavanju tih problema ne pomaze pesnica i strahovlada, tu pomaze mozak, koga vi za te stvari na zalost nemate!
Menjajte se gospodine Vucicu, inace cemo vas sutnuti kao Tadica!

repus

pre 10 godina

ала кукају београђани уплашени да ћеим узети од њиховог дела за уживање на рачун загађења тамо где се копа угаљ као првом то јесте добит епс коју радници треба да добију бесповратно али је то неко у београду спровео као позајмицу коју радници враћају то се на свакој нашој коверти види колико се месечно враћа костолац и колубара ради београд гради београђане неинтересује што радници и мештани оболевају и умиру од загађења а што се тиче ових који би као радили долазили су такви па побегли после десет дана рада на копу они би да приме 100000 али да седе кући никако да на минус двадесет и плус седамдесет вуку каблове и раде на багеру

eeeeeeeeeeeee

pre 10 godina

Pa tamo je prosek salterske radnice 70.000 din, montera 120.000 din, a jos hoce po 50.000 din?! Ma sve to treba najuriti, puna je srbija radnika koji bi radili isti posao za upola manje, i jos bi pevali i pesmu sto imaju siguran posao.

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Jel to da isplate od para koje su ukradene gradjenima kroz uduplane ili utrostrucene racune za struju...mislim da bi rukovodstvu EPS-a,bilo pametnije da uruci radne knjizice svakom ko je primljen uz partijsku knjizicu u poslednjih pet godina...i da ostavi ljude koji imaju skolsku spremu za svoje radno mesto NE MEGA TREND...treba da pocne da se uvodi red u javna preduzeca Radulovicu vrati se...Orbovic i Canak ce sad biti u procepu...

pitam se pitam

pre 10 godina

Ko je prebio naseg direktora EDBa, sta sa tim ima grupa oko nesice od kalemegdana, malog kire i velikog trki.
hde je u toj prici mali aca od kosova ravna sta se to desva jel ce bide i restrikcije u belgrade zbog keep light da se napuni ladja ops divan brodk koji je kire sa tetkom od zemuna stekao kao i kicankama malim po beligrad ...

matori

pre 10 godina

Moj predlog i inicijativa:
Kompletnoj EPS, na čelu sa njihovim sindikatom, ponuditi momentalni otkaz, u formi pozajmice na neodređeno vreme!
Prilika da se trenutno i radikalno smanji broj zaposlenih u EPS (od kojih većina ne radi apsolutno ništa), a onaj broj koji neminovno mora da radi, lako će se pronaći među nezaposlenima (ima ih više od milion)...
Na potezu je Vlada i resorno ministarstvo!

akrobata

pre 10 godina

Tako je!
A meni da država mesečno isplaćuje po 50 hiljada takođe
,ipak sam i ja sin ove države

i radim u nemogućim uslovima,obaram rekorde po broju neplaćenih prekovremenih sati
;vreme je da i meni pomogne
pozajmicom

koju nikad neću vratiti; a bez zezanja

ili prodajte ovo govno od firme ili ugasite! muka mi je od tih lepo uljuljkanih partijskih drugara koji se
non-stop žale

Relja

pre 10 godina

Ljudi imaju pravo. Lepo su sa naduvanim racunima uzeli nama pare, pa sad da se ne ubudjaju... Izgleda da ne shvataju koji su gnev navukli na sebe, sada bi i da nas vrate u mrak, kao sto je i bilo u vreme vladavine SPS, radikala i SPO.

Mladen

pre 10 godina

koji su ovo govnari i lopovi znaci ne verujem... narod nema odakle vise da placa racune, siromastvo i nemastina bukvalno nemaju sta da jedu a ovi debili hoce "pozajmicu od 50 hiljada" uz inace dobre plate i ovo zadnje sto su pokrali na racunima.. i jos kao sad prete strajkom znaci strasno.. lopovi prokleti..

nn

pre 10 godina

uvesti u eps vojsku,vanredno stanje,radnu obavezu,pohapsiti direktore i sindikalce....Za one koji se protive organizovati radne logore,bez plate.Obavezna provera imovine svih rukovodioca i upređivanje sa platama koje su imali.Ukidanje radnog dana od 25 ili 26 sati....

Srbija

pre 10 godina

Auuu kakav bezobrazluk, u vreme ogromne nezaposlenosti u zemlji gde masa ljudi radi za 20.000 ovi (u EPS-u cak i sa trogodisnjom skolom imaju malo manje plate od lekara) oni se ponasaju kao da su u Svajcarskoj.

Jozo daj gramatiku srpskog jezika.

pre 10 godina

@jozo daj vode

da li vam je Srpski jezik maternji ili ste jednostavno nepismeni ?
(uros, 27. januar 2014 21:48)

Reč srpski je pridev i piše se malim slovom.

Aca

pre 10 godina

(xox, 28. januar 2014 01:30)izguglaj malo genije pa vidi koliko je moja firma uplatila u budzet prosle godine po odbitku svih rashoda.videces da si u zabludi i ko i koliko puni budzet.

Beogradjanin

pre 10 godina

Ama voleo bih da daju otkaz svi redom, o cemu oni pricaju bre...u sred ovakve katastrofe...oni strajkuju zbog toga sto ne mogu da dobiju pozajmicu od 50k dinara..ej ljudi...zlotvori jedni bre....sram vas bilo te vas rsam bilo sve redom u EPS-u....sram vas izjeo...dok vecina naroda gladuje...bukvalno..vi strajkujete sto ne mozete da dobijete bonus od 50k dinara....gde vam je savest paraziti jedni neopevani....

ja

pre 10 godina

Ako vam je kad ste glasali za naprednjake ovaj narod ne shvata da smo mi radnici koji radimo po terenima u extremnnim vremenskim uslovima i kidamo se da bi tom na rodu bilo bolje.svi ustrajk .Podrska od radnika telekoma.svako nek se bori za svoja prava a ne da kritikuje drugog.na kraju krajeva mi smo to zaradilisto se ne bunite za plate ovih sto nam kroje sudbine politicare

Sasa Tramp

pre 10 godina

Iskreno mi je zao ovih radnika iz EPS-a, zaista ne znam kako sastavljaju kraj sa krajem. Verujem da im plata nije manja od 70.000 dinara.

Neznalica

pre 10 godina

zavadi pa vladaj@

Kaži ti meni po čemu je tvoj rad na kopovima veći napor nego svih drugih zaposlenih na teškim fizičkim poslovima koji su plaćeni minimalno? Misliš da to što radiš za monopolistu tvoj teški rad čini vrednijim? Vi već sada, ako je verovati onom što vi govorite, bivate ugroženi nametnutim "solidarnim" porezom. To znači da pripadate ljudima koji primaju više od 60 hiljada dinara mesečno. Već ste daleko iznad proseka. Da li ti znaš koliko ima ljudi koji rade teške poslove kao što je tvoj koji bi odmah prihvatili da rade za platu koja je opterećena takvim porezom?

Na kraju krajeva ako nisi zadovoljan daj otkaz i pusti nekog drugog, možda će hteti da "iz toplog doma gde kucka po kompjuteru" dođe i radi za onaj novac koji ti u ovom trenutku primaš. Ne, nećete ti i tebi slični to da uradite, vi ćete zadržati vaša, za Srbiju vrlo dobro plaćena radna mesta, i sa pozicije monopoliste ucenjivati isključenjem struje ako ne dobijete još više. A kada se vama ispune zahtevi, u šta ne sumnjam da će se desiti, doći će do lavine novih zahteva drugih monopolista. I to će da traje neko vreme a onda će se desiti slom. Bitno je da će u međuvremenu vladajuća garnitura da obezbedi sebi novi mandat od 4 godine a to gde će i kako ova država i obični građani da završe nikog nije ni briga.

igor ar

pre 10 godina

Ima jedan komentar coveka koji radi u kolubari,u tri smene...To je razlog sto moram i ja da komentarisem njegove,malo je reci,budalastine...Dezurni elekricar na kopu ima platu oko 90000hiljada,placen prevoz,hranu osmocasovno radno vreme,placen prekovremeni rad,godisnji odmor preko 30.dana,letovanje o trosku kolubare-sindikata,i jos hiljade beneficija.Ovo znam jer imam i rodjake i drugove koji tamo rade.I otac mi je tamo radio ali nije uspeo mene da zaposli jer,izgleda nikako da pogodim u koju stranku da se uclanim.Elem,sad radim kod privatnika za 40000 hiljada,bez placenog prevoza i hrane,sa godisnjim odmorom 20.dana,i to ako nema posla,znaci kad me i ako me pusti.Prekovremeno nije placeno,poslednja plata primljena za oktobar.Tako da,evo ja se javljam da radim u kolubari za istu platu-40000-samo da dobijem vase beneficije i redovnu isplatu.A sto se tice ovih pozajmica,nije problem samo u tih 50000,nego je veci problem narodu sto ce te vec u martu da trazite poskupljenje struje,jer toboze nema para za remonte,prete restrikcije itd.Prikljucak za struju najskuplji u evropi,imao bih da pisem jos,ali samo se nerviram...

Ivan

pre 10 godina

Svi vi koji radite kod privatnika a ovde pljujete po nama, kada se budete bunili protiv izrabljivanja, a ne naših primanja, imaćete našu punu podršku.

Svi vi koji ste došli iz kafića i kladionica jutros, laku noć.
(Radnik EPS-a, 28. januar 2014 08:17)

Ne izrabljuje mene moj poslodavac, vec drzava. Udaraju po privatnicima kao belsavi, a zasto? Da bi vi primali "pozajmice"!?
Digla se frka o novom zakonu o radu, jer gospoda bi da primaju benificije i na bolovanju, da na poslu budu zasticeni kao beli medvedi. Ljudi bi da ih tetka zaposli u nekoj firmi pa da ni sam bog ne moze da ih skloni, da primaju plate i kad ne rade nista, da rade na radnom mesto koje realno ne postoji.
Kazes da strajkujem? Protiv koga i zasta? Nama poslodvac nije drzava da trazim kao ti, nesto sto nema?
Lepo su vecinu naroda nabili u tor, zaduzuju se, placaju vam redovne i dobre plate, odrzavaju socijalni mir, vama lepo a ostatak naroda gladuje jer nema kome i zasta da se zali i strajkuje.
Ne treba meni tvoja podrska, ako vec hoces da ucinis dobro delo daj otkaz, jer si verovatno visak.
Sve dok vama u javnom sektoru ne smrkne, sirotinja ce i dalje da gladuje.

Privatnik

pre 10 godina

Tako je bre, po 500 000, sta 50 000, pa kad je Srbin bio cicija... Dodjite i kod mene kuci, dacu vam i ja svoju platu od 45 000 nek vam se nadje ja svakako nemam kad da je trosim, radim 14 sati dnevno. Lepo je znati da u ovoj zemlji bar neko zivi dobro pa makar i o grbaci svih nas 7 500 000 kretena koji to placamo i cutimo dok nam vi pretite ako vam ne poklonimo nase pare da nam necete dati struju koju placamo.

Aleksandar

pre 10 godina

Molim vladu da učini samo jedan mali korak za EPS, a veliki za narod
PRIVATIZUJTE EPS, TELEKOM, KONTROLU LETENJA, VODOVOD, BOR, a onda kod privatnika da vidim kad će da dobiju pozajmicui koliko, da li će im ikad pasti na pamet da štarjkuju.

bob

pre 10 godina

Pozajmice koje se posle otpisu. Treba reci posteno. Gadno je kad covek nauci na dobro, onda je ukidanje makar jedne privilegije katastrofa.

mučenik

pre 10 godina

Pa štrajkujte lopovi jedni. Male vam plate? Pa još pljačkate pumpate račune još pretite štrajkom kako vas nije sramota! Sve vas treba otpustiti. KO ŠTO REČE VUČIĆ, KAD SU ŠTRAJKOVALI U PRIBOJU AL ZA ŠEST PLATA KOJE IM KASNE S PRAVOM LJUDI ŠTRAJKOVALI, DRŽAVU NESME NIKO DA UCENJUJE! I šta vi tražite platu unapred ma nemoj, ma treba vas otpustiti sve i zaposliti ljude koji stvarno su zakasali koji nemaju posla, da maknemo vas što ste politički zapošljavani i što globite ovaj budžet srbije. Savet bolje savijte šiju i ćutite jer ima puno gorih situacija pa ljudi ćute

Ja

pre 10 godina

CELA DISTRIBUCIJA DA SE RASPUSTI! Sad malo druga polovina gradjana da radi u distribuciju. Da vidite kako je kriza!
Boze ne mogu da verujem! Zar se niste do sada naprimali redovne i dobre plate? Sta da radimo mi koji kod privatnika radimo za minimalac i Vi gosopodo dodjete da mi secete struju za 9.000,00 dinara. Koji nije stvaran dug, jer ste nakacili tarife i kazne i STRUJOMER KOJI NIJE BAZDAREN 25 GODINA. Ko moze da garantuje kako on meri? Pa obicna vaga se bazdari jednom godisnje. Vi ste ispravni, pa ste dosli meni da secete struju! Jos trazite 50.000 din. Sve bi ja vas otpustila, jer vas ima familijarno tamo sa dobre i redovne plate!

XYZ

pre 10 godina

Ne znam ni sam sto se cudim dosadasnjim komentarima na ovo, ipak zivim u Srbiji... zasto ovi ljudi traze bas Vucica, i to u ovom trenutku? "Dajte nam po 50000 i glasacemo za vas". Kratko i jasno. Nema tu neke dodatne filozofije ili dubljeg rezona, cista poslovna ponuda.

luditonchy

pre 10 godina

Kad pročitam nešto poput ovoga upadnem u trip da se nalazimo geografski u Centralnoj Africi!!!
U EPS-u I Termoelektranama prosek plate tričavih 100.000,
a većinu poslova u Termoelektranama izvode private firme čiji zaposleni rade za 30.000....A ta ista BAGRA koja ništa ne radi traži "pozajmicu" od 50.000...

Pametnjakovic

pre 10 godina

Jedno drzavno preduzece da ucenjuje drzavu? Pa jel moguce ovo? Jel me neko sprda? Pa kolko su samo para dobili, onako?
Uh sto bi sad voleo da smo neka totalitarna drzava. Ili bi svi zaposleni odmah dobili otkaz, i uz to posebnu funkciju sa kojom ne bi vise nikad mogli da se zaposle bilo gde, plus 70% manja penzija. Ili bi palo streljanje na marakani, kao u Severnoj Koreji.
Alo, pa kakav je to nacin? Da neki tamo dzabelebarosi ucenjuju drzavu? Gospodo, ako vam se ne svidja sto vam drzava nece na poklon dati jos 50 hiljada, vi dajte otkaz, ima onih koji ce da rade isti taj posao 3x bolje, a nece se javiti za tih 50 hiljada nikad vise do kraja zivota. Sram da vas bude. Stiti vas samo onaj glup zakon o otpremnini. Da nije njega, najurio bih vas ja sve redom. Ponasate se kao da ste vi neka sila u ovoj drzavi. Ma jel, vi cete da ucenjujete sistem? Ma ajde bre...
Samo da vidim ko ce da im poklekne. Onaj ko im sad popusti, popustace svima koji se jave. Zar cemo da dozvolimo da nam neko bespravno uzima nesto? I jos da se ljuti ako to ne dobije? Samo da vidim ko ce sad da im odobri ovo... Aj samo da vidim. Ja najvise nade polazem u Vucica. Ne sme da im popusti. Ne sme dinar da im da. TJ bar je to njegova politika, da svak dobije kolko je i zaradio.

Gile

pre 10 godina

Gospodo iz javnih preduzeca ako necete Vi da radite ima ko hoce. To je meni svaki privatnik rekao pa tako i ja Vama prenosim njihove reci.
(rob, 27. januar 2014 20:40)

Misliš da će onda tebi da svane? Da ćeš ti da dobiješ taj sjajan posao sa sjajnom platom? A ne misliš da će, kao što su doveli HILJADE za samo godinu ipo koliko su na vlasti, te rupe da popune svojim rođacima, komšijama, prijateljima, dužnicima?

Jadna je zemlja u kojoj radnik radniku želi zlo.

Privatnik UVEK i SVUDA daje manje od države. Ako država uguši svoje zaposlene, privatnici će da trljaju ruke! KOLIKO STE SAMO NAIVNI, ZAVISNI I ZASLEPLJENI. A zaboravljate ko vam je kriv što privatnici mogu da vas izrabljuju kao belo roblje!

U ovoj zemlji, sa OVAKVIM narodom nikada sreće biti neće!

genije

pre 10 godina

?!?!
...
"Pozajmica"?
A da li je iko od vas ikad vratio "pozajmice" iz prethodnih godina?

PS Kad se vec dele, moze li jedna pozajmica od eto samo 10,000rsd za struju meni?

Rambo

pre 10 godina

E bas mi je drago sto je i njima zaigrala mecka ispred vratima.Dosta je bilo vise!Red je bilo da malo bude i kod njih a ne samo udri po obicnom narodu.

sloba

pre 10 godina

radim kod privatnika , plata 20000 na racun,kriza,pukli smo,kakva bre pozajmica,vi i 13 platu i regres i binus ,i NOVA GODINA,dodjite kod privatnika da radite , ne Vi , bi 50000 pozajmice , zasta za tezaka rad, alo
BANDO NA DRZAVNIM JASLAMA

dule

pre 10 godina

Sindikat EPS-a je jako bezobrazan i ko su oni da prete strajkom i da traze 50000 dinara po zaposlenom kada niko u drzavnim firmama,nije ni za novu godinu ni za Bozic dobio po 1 dinar?Ovde vlada mora hitno da reaguje,t.j Vucic i da kazni odgovorne,a ko nece da radi iz EPS-a napolje,momentalni otkaz,bezobraznici.Necete dobiti 1 dinar,nije vlada luda da vam da.Ionako imate ogromne plate,najvece u Srbiji,a za sta?Prvo ste decembarske racune povecali a sada trazite 50000 po zaposlenom,kako vas nije sramota ali nemate obraza izgleda.I ja bih 50000 ali niko mi ne daje.

Marko

pre 10 godina

Ne znam gde zivite ali ocigledno ne u istoj stvarnosti kao i mi ostali

- za pozajmicu se ide u banku ili kod zelenasa s obzirom da je EPS javno preduzece koji se finasria iz budzeta onda bi svi gradjani ove zemlje imali pravo da se zaduzujemo pod istim uslovima iz budzeta kao i vi zar ne?
- ako vam je tesko da radite na kopu na -15 i razvlacite kablove za 100.000 din pa mogu da vam uputim isti savet koji je neko od vas dao nama koji radimo kod privanika "niko vas ne tera da radite" dajte otkaz a licno znam 1.000.000 ljudi koji bi se odmah zamenili sa vama.
- strucnost je lep izgovor kada biste imali monopol na istu ali na vasu zalost brojniji su primeri o vasoj nestrucnosti nego bilo sta drugo.
- ako vec zelite da strajkujete bilo bi lepo da stajkujete zbog partisjkih direktora, posovanja firme u kojoj radite i zbog gubitaka koje pravite.
Rado bi vas podrzao kada bi ste se strajkovali zbog 2.000.000 ne bazdarenih strujomera preko kojih na nezakonit nacin obracunavate potrosnju i uzimate nam novac ili da se bunite zbog zastarele opreme i na sisteme koji je u raspadu.
Ovako mogu samo da se upitam da li ste normalni i a vas cekam s motkom na ulici.

Srecko

pre 10 godina

za sve pljuvace http://www.youtube.com/watch?v=3q71p2ZuSH0&list=LLBDnMGvZc6UMhoM-qd8XhWw
http://www.youtube.com/watch?v=qRNv3HVgfD4&list=LLBDnMGvZc6UMhoM-qd8XhWw

Kriger

pre 10 godina

Pa zar ti ljudi misle da se na vratima kabineta potpredsednika vlade brava na vratima menja svake nedelje?Pa znate li kol'ko kosta brava???

Čudoljub

pre 10 godina

Nisam ironičan nego radoznao: zanima me kolika je prosečna plata u EPS-u.

Takođe, prosto ne mogu da verujem da su Titovi samoupravljači koji, po svemu sudeći, vode glavnu reč u sindiktima, toliko slepi za negativni publicitet koji njihova firma ima ovih dana.

Beeeeeee

pre 10 godina

Važno da su počeli sa oporezivanjem zarada, narodu zamazati oči o ravnopravnosti u nemaštini, a pare će otići naravno na izbore i raznorazna keženja sa bilborda.

petar pan stoss can can

pre 10 godina

postaviti upravu čelične ruke
rastereti bagru koja reketira nove korisnike i korisnike
hitna reorganizacija i racionalizacija broja zaposlenih u jednom od poslednjih '' dinoasurus '' javnih preduzeća
pOZAJMICA OD 50 000 rsd SVAKOM ZAPOSLENOM !!!! NEVIĐENI BEZOBRAZLUK!!!!

...kad ono medjutim...

pre 10 godina

Eto ja sam kriv sto su svi konkursi namesteni. Ja sam kriv sto se u svim drzavnim firmama kadrovi zaposljavaju po familijarnim linijama. Ja sam kriv sto nemam ni jednog bitnog rodjaka na nekoj funkciji. Da ja sam kriv sto radim za 24000 neprijavljen. More svi ste se zaposlili preko tetaka, dzabalebarite, alavi trazite jos para a kazete ko nam je kriv sto radimo kod privatnika???

samo broj

pre 10 godina

naše največe javno preduzeče,tj. javna kuća,što je jako ublažen izraz za sveopšti javašluk,korupciju,kriminal i nepotizam koji se tamo dešava...ja lično bih tamo zaveo vanredno stanje,uveo vojsku na sva rukovodeča mesta a za radnike obavezu rada kao za vreme ratnog stanja i plate im u startu srezao na pola,pa da vidim da li bi poslovali sa gubitkom....pa protiv njih ni insajder,ni Brankica ne mogu ništa,e,da vidim da im tenkovi uđu ,šta će da rade...

Ana

pre 10 godina

Oni jos zive u socijalizmu, imaju najvece plate, nenormalno prekobrojnu administraciju, javasluk je sveopsti, tamo niko nista ne radi, sem fizickih radnika na terenu. Sve to treba poterati iz kancelarija na ulicu. 90 % ih je suvisno i nicemu ne sluzi, a izivljavaju se nad ostatkom zemlje. Kvalitet usluge, ljubaznost, variranje napona, katastrofalni propusti u poslovanju, monopol na trzistu...Dokle???

Pobesneli max

pre 10 godina

Zalosno je koliko su, u svojoj bahatosti i alavosti, radnici ovog preduzeca postali odseceni od realnosti.

Umesto da budu srecni sto ih za sad niko ne dira, oni hoce da strajkuju zbog pozajmica? Videcu ih kad prodaju EPS, pa dobar deo dobije otkaze, a oni koji ostanu pocnu da primaju 30% manju platu uz duplo vise rada, bez svih privilegija koje su do sad imali. A pozajmicu ce moci da dobiju od banke uz visoku kamatu, kao i mi ostali.
(vk, 27. januar 2014 21:22)

Prodace i taj EPS, vrlo brzo. Nego, moraju da nadju nacin da vam ga ogade, jer kad ste glasali za njih, EPS vam je bio drzavno blago koje moze doneti samo dobit. Sada, kada je realnost pokazala svoje pravo lice, moraju da stvore situaciju da SAMI pozelite da ga nema, samo da vas ne bi frustrirali "tamo neki radnici". Onda cete svi zajedno da pasete travu, ali ne mislim da cete VI- licno osecati bilo sta bolje, naprotiv.

nsml

pre 10 godina

ovaj eps je dosao do tacke usijanja ima ih kao sitni svetaca dobre plate nista se ne radi.pa njim nista i ne pada na pamet nego 13.ta plata il pozajmica.kad dodje kao u Nis-u pa ces da vidis kako ce da leti 2/3 zaposleni preki noci pa ko moze tolike prezaposlene neradnike poplacati

Jelena

pre 10 godina

Nije problem sto radnici EPS-a imaju "velike"plate, nego sto ih ostali nemaju. E sada, oni koji imaju i hoce bolje imaju problem zato sto oni koji nemaju i ne rade nista na tome da im bude bolje hoce da i EPS=ovi radnici nemaju... kakvi ljudi, kakva zemlja. Trebalo bi svi zajedno da se borite da svima bude bolje.
PS. Ne pozivajte se samo na clanove novog zakona koji su dobri, nego pogledajte i one clanove koji su u namanju ruku bezobrazluk

da budemo jednaki pa neka najbolji pobedi!

pre 10 godina

vidim da ove ima dosta relativizatora kao i ovih iz eps-a koji ovde pljuju po ljudima koji nisu poput njih imali rodbinsko-partijsku vezu da rade u eps-u...

"gospodo" iz eps-a: da ste se tamo zaposlili preko konkursa (da su izabrani najbolji za te poslove) niko vam ne bi nista zamerio, pa cak ni te ogromne plate koje vam isplacuje drzavni budzet..
(za one koje ne znaju: drzavni budzet se puni od poreza i akciza kao i nameta privatnom sektrou)

ali problem je sto ste vi tamo zaposljeni na osnovu rodbinskih ili partijskih PRIVILEGIJA! to znaci da nismo svi imali jednaku sansu nego je vlastela, stranacka vojska i rodbina bila privilegovana u odnosu na druge ljude koji bi mozda cak i bolje obavljali posao ali ne mogu da dobiju tu sansu jer nemaju rodbinsko-partijsku vezu (ili masnu kovertu)!
e zbog toga vas ljudi sa pravom pljuju!
nije vam dosta to sto ste privilegovani u odnosu na ostale samo zato sto ste neciji rodjak, partijski vojnik i sl., nego jos hocete i da vam drzava isplati iz budzeta jos para (para koje je kroz harac pokupila od ostalih koji za razliku od vas jedva krpe kraj sa krajem...)

Duci

pre 10 godina

Neka samo pokušaju da štrajkuju pa ćemo da krenemo i mi nezaposleni bez primanja u proteste.Mnogi rade kod privatnika za 15.000 mesečno trebalo bi da ih bude sramota da uopšte i pomisle na nekakve pozajmice.
(Bole, 27. januar 2014 21:31)

Cutis i radis za 15 000 a izacices na ulicu zbog protesta javnih preduzeca? Zbog toga sam i otisao odavde.

Aleksandar

pre 10 godina

@(zavadi pa vladaj, 27. januar 2014 22:41)

Ma svaka vama čast, samo pozajmica se ne traži u firmi u kojoj radiš već od prijatelja ili od banke. Svako ima svoju tužnu priču i niste vi jedini koji teško rade pa ako drugi ne traže od svojih firmi pozajmice ko vama daje to za pravo?

Dejan

pre 10 godina

Ja bi ih dao nekoj Bundes upravi na tri nedelje da snime koliko je višak, a onda bi onima što ostaju dao ili da rade ili da oslobode mesto.
Rusi su to lepo rešili u NIS-u i eno ih prave samo dobitak.
Ovo je bezobrazluk.
Svaki decembar mi je račun veći bar 40%.
Reklamirajući bilo šta, uspeš da se pokažeš samo kao još veća budala što si i došao.
Bar tri puta nedeljno ostajem bez struje zbog kojekakvih havarija, što kod mene znači i bez vode ... napon retko signe i do 200, a o crknutim uređajima ni da pričam, naročito protočni bojleri. Dobro da mi kuća nije odavno otišla pod oblake...
Kad god stanem sa nekim iz njihovog sistema, možeš čuti samo hvale o neradu i o dobrim platama.
Dao bi im ja moje privatničko radno mesto ... da ćute i grizu za upola njihove plate.
Bolje tih 50.000 x 35.000 zaposlenih da ulože u neku rekonstrukciju ili izgradnju novih trafoa ili zamenu nekih strujomera koji nam kradu pare.
Ili još bolje neka tim parama ove godine otpreme onih 11.000 zaposlenih što su višak, jer to je 1.750.000.000 dinara naših para, odnosno 160.000 po otpuštenom koji ionako samo ispija kafe, igra freecell na PC-u, ili četuje na smartfonu... koji ja ne mogu ni priuštiti

NKP

pre 10 godina

Sta bi rekli da radite za 22264,00 prekovremeno niko ne placa,kad je 8.mart ne dobijemo nista,kad je Bozic,Nova godina isto veliko nista,kad radimo na drzavni praznik niko ne plati,pa cutis i radis,jer nemas bolje!Muka mi je od EPS-a radili bi vi meni za minimalac kao vecina gradjana,pa bih vas onda videla!Poskupljuje struja,sto,da bi vi delili pozajmice,svi na minimalac pa da vidim onda kako bi ziveli!

zika

pre 10 godina

monter ima platu vecu od lekara opste prakce(22*2618),a hoce trinestu platu i drzava da im gradi elektrane i dalekovode,tako moze svako da posluje da mu drzava da osnovna sredstva za rad,a zarada samo njemu

Branko

pre 10 godina

"...razgovaralo i o zahtevu za isplatu pozajmice u visini od 50.000 dinara po zaposlenom,..."
Kako su pročitali strujomere zaslužuju i više od 50.000 dinara!

sindikalac

pre 10 godina

E, ovo su privilegije o kojima je govorio Radulovic, samo sto on nije imao petlju da imenuje sindikate koji godinama divljaju po Srbiji. Zato sto je napao sve sindikate, i one u kojima vecina clanstva ima jedva minimalac, zato su mu pukli zakoni. O ovom bezobrazluku je bio obavesten i on i ona manekenka Zorana Mihajlovic, ali su se uvek uredno pravili ludi. Nije im tada odgovaralo, lakse je bilo po sirotinji.

Ivan

pre 10 godina

Znaci ja koji primam 20k treba njima da pozajmim 50k, ako sam dobro razumeo? Kazem ja, zato sto ja i vi ostali punimo taj isti budzet. I posle se pitamo zasto nam je privatni sektor ovako jadan i zasto se drzava zaduzuje ovoliko? Pa evo zasto, zbog ovih trolova sa naduvanim platama kojima treba pozajmica. Odakle im obraz da traze ovako nesto i to bas sada, jel pohlepa, sebicnost i bahatost toliko napredovala?
U kojoj dimenziji ljudi u Srbiji zive, kakvo je ovo ludilo?

zmajko

pre 10 godina

Pa pare od mog poreza bi da oni uzmu bespovratno, e pa nece da moze. Svima koji strajkuju uruciti knjizice, pun je biro onih koji cekaju da rade. Dokle bre vise kradje narodnih para za svakakve bahanalije

Doboš

pre 10 godina

"Ne izrabljuje mene moj poslodavac, vec drzava. Udaraju po privatnicima kao belsavi, a zasto? Da bi vi primali "pozajmice"!?

Pročitaj PRVO koliko se miliona tona uglja iskopa, i proizvede struje, pa onda lup...komentariši da neko u EPSu čeka novac od privatnika ili iz budžeta.

vladan

pre 10 godina

Sale eps/Kostolac
Oni veruju u ono sto im serviraju mediji a gledaju razne farme,velike brace salju sms-ove za glasanja. Beograd zivi na teret cele Srbije, u bilo koje doba dana Knez Mihajlova puna onih koji rade za "20000" e moji vi kada eps-ovi radnici budu zaradjivali 20000 vi cete raditi za 50evra mesecno

Alex

pre 10 godina

Moj stric sa trogodisnjom srednjom ima platu u eps-u preko 60.000, a ja kao dipl.inz.masinstva u privatnoj firmi imam 40.000.
On je za 30 godina staza dobio jubilarnu nagradu od 300.000 dinara. Pa jel to normalno?
Pri tome ne radi na dalekovodima i u postrojenjima nego u kancelariji. Tj ne radi nista. Ide na posao bukvalno kada hoce.
Jel to normalno?

milan

pre 10 godina

(Sale EPS/Kostolac, 28. januar 2014 13:00)

E ajde ne lupetaj. Kao prvo, zahvali ti gradjanima Srbije sto su te placali zadnjih 30 god. Nisi ti napravio EPS iz svog dzepa niti su vam to ostavile bake i deke, to je narodna imovina. I moj deda je radio na izgradnji Hidroelektrane u Bajinoj Basti pa ja ne mogu da sad trazim privilegije po tom osnovu. Vi se ponasate kao da ste EPS nasledili. I nisu problem u EPS-u radnici koji rade po banderama, koji idu na teren, nego oni koji sede po kancelarijama. Znas ti dobro koliko tu ima bezvrednih kafopija,ne treba ja da te ucim. A sto se tice ostalih zahteva sindikata, jedan od tih zahteva je da se zaposljavaju novi ljudi. U prevodu to znaci da ti sad koji ides u penziju ubacis u EPS po mogucstvu i svoje dete i svoje sinovce i sestricine. Zato se ti i slicni tebi bunite. Hteo bi ti da u EPS-u radi jedno 3-4 naredne generacija tvojih potomaka. Tako da nemoj da prosipas ovde pricu kako su zahtevi sindikata reformski ili slicno, rec je o cistoj alavosti. Briga vas za tudju decu koja treba da se zaposli, samo o svojima brinite.

konkursi pa nek pobedi najbolji!

pre 10 godina

(Reduktoras, 28. januar 2014 15:52)

evo ja bih prvi dosao, i gomila mojih poznanika koji sada rade isto to samo za tri puta MANJU platu!

a zasto nigde nije postojao konkurs na kome bi se mi prijavili za posao u eps-u?
pa zato sto ste svi tamo primnjeni bez konkursa i nelegalno - preko rodbinskih veza, partijskih veza, a nisu retki ni oni koji su platili dobro poznatu sumu da bi dobili ugovor za stalno!

pre nego sto likujete nad ostalom sirotinjom koja radi isto toliko koliko i vi samo za 3 puta manje para, dobro se razmislite kako ste dospeli na to mesto i zasto drugi nisu mogli...
u srbiji ima milion nezaposlenih i dobar deo njih bi se menjao sa vama, ali ne moze jer ste vi privilegovani u odnosu na ostale...

123

pre 10 godina

Uuu, odlično! Bravo i hvala vam, "rekorderi" iz EPSa! Sad još samo da što pre krenete u štrajk i da budete što radikalniji, kako bi što lakšše dobili otkaze, pa da tako pomognete svojoj državi. Taman da se rešimo jedno 15ak posto balasta...
Imate moju punu podršku!

xox

pre 10 godina

"I sta je tu lose sto trazimo pozajmicu,sta ste svi zapenili,pa mi radnici,majstori,inzenjeri,kicme polomismo i zdravlje izgubismo u Kolubari u tri smene da bi vi kuckali komentare iz toplih stanova,6 dana radimo a 2 odmaramo,od ta 2 prvi prespavamo zato sto nemamo pojma gde smo posle dve noci u kopu po ovoj hladnoci"...
(@zavadi pa vladaj)

Prijatelju, je l' do vas u državnim firmama stig'o aber iz 16. veka da za pozajmicu postoji banka? S kojim to pravom ti ili vi u monopolističkom EPSu od svih nas još tražite i da vas subvencionišemo odlivanjima iz budžeta? Je li se vama neko žali koliko radi ili spava i zbog toga traži besplatnu struju?

Jeste li vi, bre, normalni!??

Lik

pre 10 godina

Ovo je odlična prilika da se razjure neradnici tamo i bar 70% administracije.
Ostaviti samo radnike na terenu a EPS komplet staviti pod vojnu upravu, da se zavede militarna disciplina i tako jedno par godina dok se ta skalamerija ne dovede u red.

Neka I TREBA

pre 10 godina

Evo ja imam porodicu,nas cetvoro(dvoje dece)potpisujem da cu izdrzati taj strajk i ako ne bude struje sve dok ne procistite tu lopovsku druzunu zvanu EPS.Na biro ko nece da radi taman ce ostati koliko treba,

Djole

pre 10 godina

Ja stvarno...... Zalimi se jedan nastavnik, "Majku mu, juce nam nisu isplatili po 4000 din za Sv. Savu kao prosle godine, pokvarenjaci",a ja priavatnik, pa mu rekoh, prijatelju vise nemoze od moji dohodaka da ide tebi ya yajebanciju, tako da dryavna administracija mora da se odrekne mnogih iymisljenih benefita, MORA!!!

radnik al` stvarno - privatni sektor

pre 10 godina

Iskreno, jedva čekam izbore! I prvih par meseci nove vlade koja god bila - samo da vidim ko ce opstati... Ova bagra zaštićenih belih medveda iz javno-drzavno-partijskog sektora ili većina u ovoj zemlji koja pokušava da živi od svog rada ako su zaposleni ili bezuspešno pokušava da nađe posao. Dosta mi je ove partijsko-rođačke klike lopova, lenstina, snalazljivih... u razni epsovima i ostalim parazitskim javnim preduzecima koji sišu krv građana ove zemlje vec decenijama. Dosta je bilo!

bane

pre 10 godina

Fantastično!
Prvo se ponašaju kao da su oni SVOJIM parama izgradili sve kapacitete elektroprivrede pa ih rentiraju građanima Srbije ,
Drugo, pokušali su da obezbede te bonuse najdrskijom krađom (pošto im godinama malo bolje prikrivene krađe glatko prolaze) pa kad to nije uspelo, sada prete štrajkom.
A ako se nadamo da će ministarka jelte, I PPV to "rešiti" grdno se varate. Sve ćemo mi to platiti na ovaj ili onaj način.

MarkoNS

pre 10 godina

Razdvojite proizvodnju struje, odrzavanje i distribuciju. Raspisite tender i sve posebno privatizujte, dozvolite ostalim kompanijama da distribuiraju struju kroz mrezu koja je napravljena od novaca gradjana i time napravite zdravu konkurenciju. Kome se ne svidja neka da otkaz.

vladan

pre 10 godina

To sto pljujete eps ogradite se koga pljujete.Mi koji radimo na terenu smo zaradili svaki dinar po tome u kakvim uslovima radimo i to je malo koliko nas ne dozivi penziju.Viskova ima u administraciji i oni su ti koji kostaju ovu firmu na 50 radnika koji stvarno rade dolazi 5 inzenjera 2 predsednika sa po 5 savetnika i 5 sekretarice i nekoliko menadzera i ko zna koliko stranackih izmisljenih radnih mesta

Radule

pre 10 godina

Neka je što više ovakvih vesti. Možda prosečan Srbin konačno shvati da su reforme u njegovu korist a na štetu manjine neradnika.

Aleksandar

pre 10 godina

@Halo Pozega

Bio mobilni ili fiksni, telefon je telefon i sluzi za komunikaciju. posebno ako se dogodi nesreca negde, pa necu da trcim do obliznjeg fiksnog ili cak kuci da javim za nesrecu na autoputu. Sve sto je izmisljeno, od kreiranja struje, pa do mobilnog telefona, treba da sluzi ljudima, a ne da ti ili bilo ko drugi odredjuje sta je luksuz a sta ne.

Sto se tice teme, ovo je uzas. Razumem ljude i ja hocu platu kako prilici coveku, kao i svi u Srbiji. Ali, zahvalite se politicarima sto su unistili i prodali ovu drzavu, pa nemamo sta da izvozimo i time povecavamo unutrasnji kapital. To je sto treba da uradimo. Samo problem je, sto ce se saga i posle izbora nastaviti.

Pravoslavac

pre 10 godina

Mene i dalje brine kvalitet struje koju nam EPS isporucuje!! Pocrkase nam uredjaji, a racuni su sve veci i veci (manji napon dovodi do vece potrosnje)!!

Radnik udarnik

pre 10 godina

1. Očistite administraciju u EPS-u.
2. Odvojte distribuciju od proizvodnje i eto vam uštede bogovske.
Nas koji smo 8 sati u blatu,koji po kiši menjamo rolne transportnih traka i koji izlazimo sa kopova sa teškim povredama kičme ,udova,pa i u sanduku - nas ostavite na miru! MI smo te plate zaradili. I plate i pozajmice.

Srdjan

pre 10 godina

Slazem se da je obicnom radniku na terenu tesko i da ste za to malo placeni a revolt i rezultat su nasi racuni za struju. Ne slazem se da vam u vrhu i u upravi sede ljudi koji imaju bar deset puta vecu platu a nemaju nikakvu odgovornost. Sistem nam se raspada zbog toga. Da vecina vas radnika EPSa radi posteno do ovog ne bi doslo. Izgleda da nam je potreban novi sistem a vi se bunite i protiv njega. Kako god da uradi vlast, bez obzira koja ona bila, vame nece valjati. Ni za jedan svoj rad ne snosite odgovornost s druge strane radite posao opasan po zivot.

Zeka

pre 10 godina

Prema poslednjem javno dostupnom finansijskom izveštaju, EPS ima 31887 zaposlenih, troškovi zarada su nešto preko 53 milijarde dinara (27% poslovnih troškova), te ispada da je prosečna bruto zarada u EPS-u 138550 dinara, odnosno oko 83500 neto mesečno!

Potrošač ažurni

pre 10 godina

Loši su uslovi za rad?
Verujem vam na reč ali zašto onda ne tražite nabavku nove opreme već tražite pozajmicu od 50.000. Onda će uslovi biti podnošljivi?
Pa dok vam ne zafali i ponovo pozajmica i tako u krug. Providni ste mnogo. Za opremu treba i onda ona da se čuva a ne da se uništava. Ne mora baš svako službeno vozilo firme da prevozi decu u školu i žene u nabavke na pijac. Kolubari mašine a keš za razmažene novčanike nema!
I jeste kuckam sa računara ali i platio sam to što ste poslali. Sa sve izmišljotinama koje stalno dodajete na ono očitano. Dok nije bilo tih budalaština i pravili ste neka postrojenja a sad vam samo fali keša i širite onu rupu u zemlji. Ništa novo niste uradili godinama. Samo račune menjate i naplaćujete više za isto što dajete. Znači za napredak sistema ali pravi da, treba država da preraspodeli sa onih parazita koji samo fiktivno rade. Za gotovinu nema. Shvatite već u kojoj zemlji živite.

Mirza

pre 10 godina

Meni samo nije jasno: kako li ih samo nije sramota... I Ima li stvari koju bi uradili da radnike ovih "belih medveda" jednom bude sramota zbog zahteva koje imaju.

ćpi9u

pre 10 godina

da ima neko mozga u ovoj državi eps-u bi sledila prodaja ,kao nis 500% profita , pa da vidiš ,i to nemcima i rešeni svi problemi ,a svi radnici eps-a mogu samo u rudnik da kopaju ugalj !!!!!!!!!!!!!!!! šta vi mislite da se mi kopčamo na leđima ...pa to je država i organizovala ne bi li došla do popunjavanja svog budžeta da bacaju na izbore ......daju svojim strankama ,istomišljenicima ......

pogresna adresa

pre 10 godina

Ne ulazeci u to da li je sindikat u pravu ili nije, pitam zasto ovo pismo niste uputili na pravu adresu - predsedniku Vlade Srbije. To pitam samo zato sto se vec duze vremena vodi kampanja - A. Vucic - veliki vodja i slicno.

elektricni

pre 10 godina

Nisu oni problem, oni su u svojoj bahatosti solidarni. Mi smo kreteni jer EPS-u, Telekomu, Infostanu i slicnima placamo naduvane racune bez pogovora, kako bi im omogucili lep zivot dok mi crncimo od jutra do mraka.

Nenad

pre 10 godina

@(zavadi pa vladaj, 27. januar 2014 22:41) - pa nesto ne vidim i da se vi tamo u Kolubari bunite sto vam bageri rade 56 sati dnevno i sto kojekakvi muljatori pljackaju firmu....

totalni laik

pre 10 godina

Vozač dizalice na Đerdapu ima platu oko 90000, alatničar oko 65000. Vozač dizalice je angažovan tokom remonta - jednom u 5 godina. U Održavanju nema dovoljno stolica za sve u jednoj smeni......

kolubarac

pre 10 godina

Ja sam smenski radnik "kolubare".Ima nas zaposlenih 15 000 od toga oko 3000 radnika .Ostalo lezilebovici .Plata nam je u proseku 80 000 .Mi zaradjujemo u smeni za sve ostale ... kaznjavaju nas, kisnemo u blatu smo do kolena ... svaki dan .Prosle nedelje pogino nam kolega i mnogo njih proslih godina .Ostavio je cerkicu i zenu iza sebe.Za platu od 30 000 din mesecno.Oprali su mesto nesrece i pokrenuli masinu posle sat vremena.Uspeh je vratiti se kuci citav.Mi u proizvodnji... i ostali administrativni radnici kao da radimo u dve razlicite firme.A ta gospoda dobija sve sto moze od poslodavca .Tih 50 000 se vrati gospodo na 10 meseci nema poklona.Problem je u drzavi i upravi .Pa ne bi svi trebalo da dobiju sve sto postoji u kompaniji .Nego po zasluzi .Rekonstruisite kompaniju pod hitno od neradnika kojih je svakog dana sve vise .

nn lice

pre 10 godina

@zavadi pa vladaj,
A sto vi ne pretite strajkom dok se svi paraziti iz EPS-a ne otpuste, i vi, kao i svi ostali u Srbiji, lomite kicmu da bi nahranili te parazite, ali ne vama je bolje i sa njima, oni vam garantuju dobre plate i posao do penzije i pun odmor i rad i nerad nekih sa vama (a vi znate koji se to oko vas svercuju, ali cutite) i to sto znate da kako god EPS radio drzava, tj. Narod ce to pokriti iz svojih dzepova. Ako vam je tako tesko na poslu sto ne predjete u neku privatnu firmu?

mislilac

pre 10 godina

Ne čude me zahtevi sindikalaca EPS-a(Kolubare) jer su oni oduvek bili manipulatori. Brine me što je vlast (ministarstva) toliko neodgovorna da popušta bezobraznim zahtevima sindikata EPS-a i da dozvoljava da je sidikalci blefiraju godinama, umesto da ih malo proveri i istraži sve krimanalne radnje koje se godinama rade u sindikatu. Ali, kakav nam je sindikat, kakav nama je narod, takva je vlast.

domaćica

pre 10 godina

Drž'te me da ne povratim.

E pa ovako, kao otpuštena iz privatne firme zbog smanjenog obima posla, kao podstanar i kao žena muža sa minimalcem, tražim od Države pozajmicu. (pa ću je vratiti....jednog dana....a možda i nikad).

Reduktoras

pre 10 godina

Dodjite jedan dan po kisi ili mrazu da opravite reduktor kopanja na radnom tocku bagera.Dodjete ujutru u 8 i odete kuci oko ponoci.Blatnjavi masni promrzli.Pa da vas pitam.Pobegli bi glavom bez obzira.Sedim sa kolegama i pricamo koliko je ko imao povreda za radni vek.Sve sami neradnici dosli da komentarisu a videli kop samo na slici.

Mrak

pre 10 godina

Pa sad ako narod nema leba da jede da i mi zaposleni damo otkaze pa da svi zajedno pocrkamo od gladi!Mi smo te plate i pozajmice posteno zaradili,niko nas ne vidi kada na -20 i +40 visimo po dalekovodima!

kukuruz

pre 10 godina

Ovde se igra mutna predizborna ili postizborna igra, sa mnogo pretnji i ozbiljnih udaraca. Cini mi se da iza svega stoji energetska garnitura SPS-a, koja sjajno pliva i u drzavnim i rusifikovanim preduzecima. Ideja iza ovih dogadjanja je da se recimo, destabilizuje firmu i na ime duga Srbijagasa, gubitka trzista, radnickih nemira isposluje preuzimanje EPS-a od recimo Gasproma, ili mozda cak i RWE. Da li smo vec to negde videli. Interesantno je da u "privatnom" NIS-u sede na stotine SPS kadrova i rodbine.
Druga interesantna stvar je da je Mihajloviceva, dosla u veliki sukob ne samo sa Rusima, nego i tzv ulagacima u obnovljive izvore energije. Radi se o spekulativnim kompanijama koje pomocu ugovora sisaju ekstraprofit iz sistem. Kada je ministarka smanjila suvenciju na kwh i stavila tu stavku u racun za struju ( da ljudi vide) stigla je pretnja evropskog parlamenta??!!.
A Srbija ko Srbija, svako moze da opljacka 100 mil evra tako sto, "ptrosi" 0.5 na lokalne primerke.

polako

pre 10 godina

Ne budimo vukovi, jer to od nas ocekuju politicari.

Nisu radnici EPS-a krivi za probleme koje je neko iscenirao. Racuni za struju su dobro i unapred smisljen cin. Samo cemo kasnije saznati ciji i zasto.

Zar ne vidite da nam bacaju kosku, a mi kao kerovi glodjemo.

sss

pre 10 godina

Radim u EPS-u I mogu da vam kazem da niko od mojih kolega sa kojima radim uopste ne trazi nikakvu pozajmicu! Mozda je traze "kolege" sindikalci ali obicni radnici sigurno ne!Ovo su najobicnije politicke manipulacije zbog predizborne kampanje I nista drugo! A nasi sindikalci nisu nista drugo nego produzena ruka politike! A svi znamo sta je srpska politika!

radnik EPS

pre 10 godina

Nije "pozajmica"u pitanju..nego vise sukobljenih SNS interesnih grupa,koje su sa VD Obradovicem,Jokicem,Rajovicem...i inim ekipama iz senke vodjenim od Vladimira Djordjevica satrle kompaniju....a Obradovica "cuvaju"ledja od Bajcetine...te mu ni Vucic ni ministraka ne mogu ama bas nista..stavise sin oc na TV javno preti da ce biti sef svima???I to u drzavnoj kompaniji...a n iko ga ne pita sto je sve zatecene greenfield investicije i projete unistio,partnere razjurio...sve zuastavio...i mimo svih zakona je jos uvek V.D....tema je ocigledna privatizacija i raspordaja EPS...zato se sindikati bune...baska sto zbog ocajnih uslova na kopoivima Kolubare...pa u TENT u ginu radnici...sve je stalo...

Ja

pre 10 godina

Hahahaha... ovi naz zezaju, pravo u lice, ne mogu da verujem! Ukinite tarife zelene, crvene, plave, ljubicanstvene i ne derite ovaj narod vise sa 4 nepoznate. Uvedene su 90-tih, takozvane Seseljeve tarife i niko ih ne ukida! Derikoze jos hoce pomoc! Na drzavna jasla, ne strahuju da ce sutra da ostanu bez posla kao vecina i prima minimalac. Nista nemamo od smene direktora i pojedinaca, kad je sistem isti.

dr. Kraljevic Marko jr.

pre 10 godina

I ja cu stupiti u generalni strajk jer sam gidinama na birou rada, a zahtevam sledece...(evo pravim spisak jos)...

Ja

pre 10 godina

Alo ljudi, zar ne shvatate da se sve planski radi, zavadi pa vladaj, ocrni pa prodaj (pokloni), nista nije slucajno. Pre neki dan procena da EPS vredi SAMO 3-4 milijarde evra, pa frka sa racunima, sada pozajmice, sutra nesto drugo, trece... Ode EPS na dobos...

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Po zanimanju sam monter mreza i postrojenja...ali vise ne radim u struci...svojim ocima sam gledao kradju u Elektrovojvodini...sta rade vozaci kamiona,sitni sefovi vi to ne mozete ni da zamislite...ZBOG TAKVIH STVARI NISAM VISE ZELEO DA RADIM U DRZAVNOJ FIRM...slazem se da najnizi po hijerarhiji u EPS-u najvise rade ali najmanje zarade...i podrzavam radnike ali imam jedno pitanje...VI DOBRO ZNATE STA SE RADILO U KOLUBARI,VI JAKO DOBRO ZNATE KOLIKO JE PARTIJSKIH POSLUSNIKA USLO U EPS A NEMAJU VEZE SA ZIVOTOM...Z A S T O - NISTE POKRENULI STRAJK DA ISTERATE TE POLITICKR KOMESARE IZ EPS-a KADA STE VIDELI KOLIKO SE KRADE ZASTO ONDA NISTE STRAJKOVALI...ZASTO NE POSTAVITE PRAVE SINDIKALNE VODJE KOJE CE SE BORITI ZA VAS...Ali kad je doslo do vasih novcanika onda STRAJK!!! Mislim da treba da se borite za svoje preduzece i za svoja prava...ali strajkom protiv gore navedenih...VI POSTENO ZARADJUJETE SAMO DELITE NA MNOGO ZAPOSLENIH I TO JE SUSTINA SVIH JAVNIH PREDUZECA...A to je ministar Radulovic hteo da pokrene...

dragan

pre 10 godina

Da se razumemo neradim u EPSu.Iu SFRJ ubedljivo najveće plate su bile kod naftaša i EPSa.Kod njih je kv radnik imao platu ko negde direktor.E sad što se tiče plata tu se razlikujem sa komentatorima.EPSu pripadaju rudnici i sredstva za prevoz uglja,čine radnici koji rade na dalekovodima najčešće zimi jer pucaju kablovi od leda ili vetra.U rudniku zbog obične iskre može da pogine stotina ljudi.Ja bi dao pozajmicu tim ljudima a onim u administraciji,šefovima,direktorima ne.Većina nije pročitala tekst a u njemu piše-pozajmica a to znači i vraćanje.Mene mesečni trošak za struju staje oko 2000 a za mobilni oko 4000d.Imam račun za mobilni 30min razgovora,15sms i kad pitam što je toliki račun kažu uključen vam internet.Kako uključen kad ga nekoristim a kupio ga pre 15dana.U EPSU se događaju greške ja sam pre 10g imao neznam kako veliki novac uplaćen na moje ime za struju i normalno nisam plaćao dok se nije taj fantomski novac potrošio.

Dipl ing

pre 10 godina

Proizvodnja struje se izvodi eksploatacijom prirodnih resursa ciji su valsnici svi gradjani Srbije, na sredstvima za proizvodnju ciji su vlasnici svi gradjani Srbije, i kojima se prodaje proizvod po povoljnoj ceni sto je i logicno. Firma radi na granici rentabilnosti, pre svega zbog lose organizovanosti, ali i lopovluka. Dragi sindikalci, a zasto malo ne poradite na te dve stvari, time bi se povecala produktivnost a istovremeno i vase plate. Ovako, ako se vama iz budzeta isplati po
50 000 neko drugi nece da dobije ni 10 000, pa nece moci ni da plati struju, iako je prakticno suvlasnik nad sredstvima za proizvodnju i prirodnim resursima.

MTK Prijemnik

pre 10 godina

Zamenili ste mi pre 4 meseca stari uklopni sat i postavili novi, digitalni MTK prijemnik koji je radio 2 meseca, pa sada mi non stop jedna tarifa, koju vi zaračunavate na sledeći način: 67% ide na skupu, 33% na jeftinu. Posle nekoliko odlazaka u EPS, konačno je došla ekipa koja je konstatovala kvar na MTK prijemniku, skinuli i rekli da novi nemaju da postave, a kad će imati, pojma nemaju. I šta hoćete sad, još da štrajkujete? Prvo da se svima koji imaju isti problem, a znam da nisam jedini, postave novi, ispravni uklopni satovi. Nećemo bre više da plaćamo vaše budalaštine i vašu nesposobnost, neispravni računi, pokvareni uklopni satovi, nestručnost i mnogo toga još šta. Toliko...za sad!

Jordan

pre 10 godina

OK, OK, OK, sve ce da bude, nema da se brigate. Polako... Stopirali smo Zakon o radu, dobicete i pozajmicu (al` da vratite ako nekad uzmognete). Polako. Znate, idu izbori, a lepo mozemo da se dogovorimo. Nema nikakve potrebe da se svadjamo bas sad.

Сима синдикалац

pre 10 godina

Господо из Синдиката ЕПС-а,да нисте тражили позајмицу и то се ставило на прву тачку све би било у реду.Прво треба да тражите одговорност за намерно урушавање угледа компаније која је вукла Србију када је било најтеже(ко је заборавио:петооктобарски протест је почео на коповима Колубаре).Одговорност што су од 2007. довели возове непотребних кадрова по партијској линији и што за њих треба да зарадите плате.Одговорност што се од рачуна за ел.енергију прави наука на рачун угледа ЕПС-а и одговорност пословодства које нема појма шта је то ел.привреда.А о министарки нећу ни да говорим.

Amos

pre 10 godina

@ja, nisi problem ti. Ali je problem sto u tvojoj firmi na tebe takvog jednog dodje 10 onih drugih. A to je vec problem tvoje firme i tebe u njoj, a ne mene koji posteno placam vase LOSE usluge i vas OCAJAN proizvod. A sa dobrim razlogom kazem LOSE usluge i OCAJAN proizvod.
U nekoj uredjenoj zemlji pitanje je koliko dugo bi toliko LOSI inzenjeri i toliko OCAJAN proizvod mogli da opstanu u radnom odnosu i na trzistu.

Lošmi

pre 10 godina

Prvo trazite otpustanje zaposlenih preko veze i smanjenje plata rukovodioca i clanova upravnog odbora. EPS ne pravi profit pa nema logike da plate rukovodstva budu u rangu privatnih profitnih firmi.

Onda trazite otpustanje zaposlenih preko veze koji rade u administraciji.

E tek onda mozete da trazite od drzave pozajmicu.

A ne da sve bude ko pre ali ajde dajte nam jos i pozajmice i dozvolite da povecamo broj zaposlenih. Ljudi to ne moze sistem ce puci, procicete ko rudari u Engleskoj.

Pametnjaković

pre 10 godina

@(Pametnjakovic, 28. januar 2014 00:12)

E brate, štedi energiju za revoluciju, a što se Vučića tiče, pa on je deo toga. Šta ti misliš da u EPS-u nema iz SNS-a kadrova i zaposlenih preko veze? Stvarno, nisi valjda baš toliko. Ovo oni hoće na legalan lačin da sredstva iz budžeta prebace sebi i svojima, kako ti nije jasno.

nista nije onako kako izgleda da jeste

pre 10 godina

Sve,ali bas vse je izrezirano...i ovde su navukli budale da se prime na pricu...
Sve se radi u cilju marketinga i bacanja prasine u oci.iza ovoga se krije prodaja EPS.

Toliko

pre 10 godina

U EPS ima ljudi koji rade i crnce to stoji ali ima i armija onih sto ne mrdaju prstom. Moja preporuka radnicima EPS je da strajkuju da se to resi, a ne da vam daje neko pare na zajam. Kad proteraju neradnike, partijske kadrove i mutne direktore ostace mnogo vise od 50,000 za svakog i to ne kao pozajmica nego kao zarada. Takodje ni korektan obracun struje nece da vam odmogne jer ljudi nece imati toliko otpor redovnom placanju.

Andrej

pre 10 godina

@A kad je lepo ministar Radulović pričao vi ste lupali minuse.
Ja bih im sad svima dao po 200.000 dinara jer su zaslužili. ljudi su isterali svoje. Čim neko hoće da stane na put tim parazitima da nas više ne osiromašuju odmah se diže hajka.
Gledajte dobro za koga ćete glasati jer ako žuti dođu na vlast Radulovića će te od blata praviti.
(privatni sektor, 27. januar 2014 22:44)

Kakvi sad zuti??? Pa taj Radulovic ej dao ostavku Vucicu jer nije dobio podrsku za reforme javnog sektora. Nece Vucic da uradi nesto nepopularno, klasican diletant. I Miskovica je uhapsio samo da bi se sirotinja radovala i zaboravila koliko je jadna.

vk

pre 10 godina

@Pobesneli max

Pa radnici EPS-a, sa sve upravama su i najvise odgovorni za buducu prodaju. Cutali ste zbog privilegija i politike dok su oni pljackali i gradjane i samu firmu, i dali ste stecajnim upravnicima Srbije izgovor da vas prodaju, od cega cemo svi imati stetu (osim srecnog dobitnika firme).

Ne radi se ovde ni o kakvoj zavisti, vec uzrocno-posledicnim vezama.

Rudar "Kolubarac"

pre 10 godina

http://www.youtube.com/watch?v=3q71p2ZuSH0
http://www.youtube.com/watch?v=qRNv3HVgfD4
Pogledajte ova dva linka , pa onda komentarišite!!!!Ovaj momak ima dvadesetak godina.MOŽE LI ON DA DOČEKA PENZIJU?