Sreda, 13.11.2013.

13:52

"Nisam političar, govorim istinu"

Ministar privrede Saša Radulović poručio je da sa istinom svi moraju da se suoče i da će on i dalje govoriti "onako kako misli da jeste".

Izvor: Tanjug

"Nisam politièar, govorim istinu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Makroekonomski parametri???

pre 10 godina

Podrska za g. Radulovica i njegov tim. Kako moze neko da uputi kritiku na njegov rad, kad smo svih ovih godina samo tonuli. I sada kada se pojavio covek koji hoce da uvede red u srpsku privredu javljaju se razne interesne grupe, nama svima veoma poznate, da ga nesto toboze kritikuju. Smesno.

juca

pre 10 godina

Odose ti Japanci moj Radulovicu. Odose u Madjarsku kao I Mercedes I mnogo Srba koje dobija Madjarske pasose. Ako cemo o istini, jedan podatak molim, koliko se Srbija zaduzila od dolaska SNSa na vlast. Nista niste bolji od predhodnih. Cak ste I gori, neka svako pogleda u svoj novcanik.

Caki

pre 10 godina

Ministre ja ne znam kako da progutam istinu kada mi pretite vecim porezima na platu i to drasticno vecim. Od kad ste dosli na vlast pretite vecim porezima i to sa recima kako je to jedini spas. Jel to hocete da nas razjurite iz ove zemlje. A istina je npr. da koliko god da su veliki porezi budzetski deficit je jos veci, zato sto imamo relativno veliku inflaciju a "stabilan" dinar. Pa to ne bi mogle da izdrze ne znam ni ja koje privrede. A sta cemo ako opet zafali para kao sto ce da zafali, jel onda puske u ruke da uzmemo.

pera

pre 10 godina

Ministar Radulović i nije političar, on je do juče bio stečajni upravnik pa se tako ponaša i sada , popisuje imovinu preduzeća na listi za stečaj da vidi gde bi mogao da uzme najveću nagradu kad se uskoro bude vratio medju stečajne upravnike, a i zakon o stečaju menja da bi ga prilagodio interesu grupe stečajnih upravnika i svom, a sve je propraćeno pričom o zaštiti radnika koji će naravno kao i do sada u celoj priči proći najgore

toza nebuloza

pre 10 godina

svaka cast i samo napred g. Radulovicu! sada se vidi jasna prednost angazovanja stručnjaka umesto partijskih poslušnika! covek radi profesionalno i ne interesuje ga rejting partije niti direktiva predsednika partije! On je stručan i odlučan da nešto napravi, a ne da se pravda gomili basposlicara i pametnjakovića u ovoj dokonoj zemlji!

lokator

pre 10 godina

Da ministri kazu da treba umremo jer je to najbolje za drzavu,svi koji bezrezervno podrzavaju ovu Vladu bi rekli da je to istina i da je to dobro? Obecavan nam je bolji standard a sada nam govore da jos tri godine moramo da klosarimo.Nesposobni ste i sami ste za to krivi,mi koji posteno radimo za mizeran novac vam nista ne verujemo jer je jedina istina da nam je gore nego pre dve godine.

Skorpion

pre 10 godina

Alek Radulović u najavi !!!!!, Ako gutajte pretnje ovakvih diletanata kad ćutite .On sad kao došao i moze da radi sta mu se hoce a ja cu da pitam samo jedno jer imate ministre neki plan kako da zaposlite nekog sem sto svaki dan pređite otkazima pa NEMATE !!!!!!

dale cooper

pre 10 godina

ovaj radulovic je jedini tamo koji prica istinu, veca je verovatnoca da ce ga pustiti da prica a spreciti ga da da ista od toga uradi i na taj nacin ga uciniti smesnim i primorati da ode nego da se ista od te njegove price stvarno uradi.

uostalom tu vladu ne treba uopste uzimati za ozbiljno dok ne smeni bajatovica.

SMEDEREVAC

pre 10 godina

Podrška ministru!
Još da preciziramo neke stvari:
višak,višak,višak(u administraciji,prosveti,zdravstvu,javnim preduzećima,lokalnoj samoupravi..),
pariteti plata -u odnosu na ekonomsko rasulo,kao i privazni sektor,
penzioni fond,nacionalne penzije i sve čiji nivo "beži" od nivoa plata privatnog sektora,odnosno proizvodnjejoš jednom: šta sa viškom i dokle višak da guta "naše " pare i da se sladi nezasluženim povlasticama.
šta sa diplomama i znanjem koji su "više nego sumljivi" svom kadru koji je priman nakon razno-raznih izbora i uguran na silu u javne institucije i državna predizeća?!?!
ministre,hoćemo istinu i po tom pitanju!

dauda

pre 10 godina

Odličan ekonomista, miran i staložen čovek, a uz to vrlo odgovoran, radan i iskren. Želim mu uspeh u daljem radu i da pokrene privredu ove zemlje koja je godinama unazad uništavana.

Miovan

pre 10 godina

I sa moje strane, kao malog privrednika, potpuna podrška ministru privrede. Međutim, nalazi se u pogrešnoj vladi, (ne znam da li je u nekoj partiji) a jedan jedini dan uvek odlučuje o tome kojim putem će se ići, a taj dan je dan parlamentarnih izbora. Treba nam ovakvih 20 ministara. Pišem iz inostranstva, gde pokušavam da ugovorim neke poslove, jer u Srbiji posla više nema.

Manipulacija

pre 10 godina

Pa i ovi prosli, koji su harali tolike godine, su govorili za sebe da pricaju istinu a na kraju se ispostavilo da su su osim licnog ( i svojih burazera i prijatelja) bogatstva sve ostale osiromasili?!

Istina

pre 10 godina

Ministre i dalje govorite istinu makar se to činilo brutalnim. Krajnje je vreme da ovaj narod sazna u kakvoj se privrednoj i finansijskoj situaciji nalazimo. To što ukidate Agencije koje distribuiraju novac poreskih obveznika netransparentno, odnosno svojim burazerima, je potpuno opravdano. Pratim vaš radi i vidim da ne zanemarujete socijalni koncept, što smatram veoma bitnim. Samo tako nastavite. Da je Mlađa nešto znao ne bi sada bili ovde gde smo.

Sta on moze Misku i Jorgovanki ?

pre 10 godina

Sve dok je kurs Evra ovakav nista od nekih promena. Sve dok Vlada bude radila za uvoznike a ne za proizvodjace Srbija ce biti izlaz debelog creva u Evropi. Nova Vlada a i Radulovic u njoj nastavljaju tu pogresnu politiku. Presipanjem iz suplkeg u prazno, 2% ovde plus 3% onde minus je samo igrica koja sluzi da prodje radno vreme i da dodje prvi u mesecu i lepa ministarska platica.

Sasa

pre 10 godina

Zna se sta treba uraditi, bar 50 000 hiljada radnika sa budzeta iz gubitaskih-''u restrukturiranju'' preduzeca otpustiti i ta preduzeca ugasiti i namiriti poverioce, privatizovati ako postoji mogucnost, samo 750 miliona ide na taj neprofitni socijalni mir, e sad je problem sto Vucic ne zeli da sprovede to do kraja i to je veliki problem, on ocigldeno nije spreman da uradi to sve...Tuga je da nam treba sok terapija pt.2 u 21 veku, stvarno smo bre...

Marko

pre 10 godina

@Dr Etker

Prijatelju nema ovo veze sa neoliberalizmom nego sa zdravim razumom, 10 godina vodis privredno drustvo koje belezi gubitke, nema cak ni za plate radnicima i to sve placamo iz bidzeta i tako se stvara deficit budzeta, 750 miliona nas kostaju samo preduzeca u restrukuriranju, pa za te pare mozes da pomognes ''socijali'' visestruko...

TDB

pre 10 godina

Pridružujem se onima koji podržavaju ovog „netaktičnog“ ministra. Nadam se da će on istrajati na svojim namerama, ali i na stvarnom sprovođenju korporatizacije i profesionalizacije u privredi i javnim preduzećima. Korporatizacija neće biti moguća uz važeći Krivični zakonik koji štiti menadžre od „nesavesnog rada u privrednom poslovanju“ (uporediti važeći sa Krivičnim zakonikom od pre 2006.god.).

Pera

pre 10 godina

Covek je genijalan.

Ovi sto mu prebacuju neki neoliberalni kapitalizam bi trebalo da shvate da covek hoce da odvoji socijalna davanja od plata. Mi sad nemamo nikakva socijalna davanja, vec imamo ljude koji ne rade a dobijaju plate da ne bi bili socijalni slucajevi. A sta da radimo mi u privatnom sektoru kada izgubimo posao? Jednostavno covek hoce da kaze da treba ukinuti subvencionisanje gubitasa i uvesti socijalnu pomoc. Pa bolje da svi koji to zasluzuju dobijaju istu cifru svakog meseca preko socijalne pomoci i da ta cifra zapravo bude neka od koje se moze kako tako preziveti, nego da se od tog istog novca isplacuju plate direktora, menadzera i radnika u propaloj firmi + sirovine koje se kradu + pitaj boga kakvi dobavljaci i sl.

z

pre 10 godina

podrska ministu !!!!!! sve subvencije da se ukinu, jer fond za razvoj i siepa su samo mašinerije za pranje i izvlačenje novca političkih partija iz bužeta !

wan

pre 10 godina

A sta si ako nisi politicar? Glumac? Zasto radis onda posao Ministra? Ako neces da se bavis politikom, neko zelis da radis u korporaciji, idi u privatni sektor. Nama treba politicar, patriota i vizionar!

Alisa

pre 10 godina

I od mene puna podrška za sve poteze ministru privrede! Ja iskreno ne vidim nigde tu njegovu netaktičnost, uvek razumno i staloženo objašnjava stvari, nikada nije izgubio živce niti je ikoga uvredio, čovek sve vreme samo govori istinu sa kojom nikako da se svi mi suočimo.

Tek od kako je on došao na tu poziciju ja osećam neku malu dozu optimizma da će nam u nekoj doglednoj budućnosti (za 2-3 godine) biti bar malo bolje.

lična karta prazna je

pre 10 godina

Po meni ovaj čovek je pravi političar. Da nije, već bi sam uradio "lične karte" i počeo da rešava stvari u državnim preduzećima. Ovako oni šalju "lične karte", on im vraća jer tobože ne valjaju. Ne možemo ništa da uradimo dok "lične karte" ne budu "u redu" (a šta to znači niko ne zna)... Ljudi koji vode firme (te stručnjake je postavila vlada, ne ja) neće ili ne znaju da ih urade (pa zašto su onda i dalje na čelu državnih preduzeća?). Ministar neće (ili ni on ne zna šta traži) i vrtimo se u krug... Hm, da li je čovek političar?

Cane

pre 10 godina

Poslednja recenica u tekstu je odraz vaseg stava ( gde nadjoste " merodavni " USAID) prema navededenoj tragocnoj situaciji kao psledicu 10, deset, godina vladavine, koje cemo svi skupa ispastati sledecih 50, pedeset.

Dr Etker

pre 10 godina

Naravno da Radulovic ne odustaje, jer nije on dosao da stiti interese bilo koje politicke stranke, vec interese kapitala - zato su sve njegove mere gotovo prepisan spisak zelja i zahteva Udruzenja poslodavaca, bankara, stranog krupnog kapitala i sl. J*** se njemu za radnike, sirotinju, decje vrtice, doprinose za zdravstvo, Vucica & comp. On je pravi neoliberalni vojnik. Socijalna davanja koja postoje na Zapadu, krupni kapital mora da trpi jer tamosnji narod to smatra svojim neprikosnovenim pravom, ali zato ovde, u razbucanim kvazi-drzavicama, ne mora i nece to da trpi, iako je ovde najniza plata manja nego u Kini, domaci i strani kapitalisti traze jos vise za sebe, i to zovu 'reformama' i 'povoljnim poslovnim okruzenjem'.
U SFRJ, u toj 'nazadnoj zemlji samoupravnog socijalizma' bilo je vise stranih investicija i zajednickog poslovanja zapadnih i domacih firmi, pa onda ispada da je socijalisticka nazadna SFRJ imala bolje 'poslovno okruzenje' i manje 'regulacije'?
Zasto Radulovic ili njegov pomocnik Stefanovic ne objasne narodu sta je ideologija neoliberalnog kapitalizma, pa da onda dobiju na izborima podrsku da to sprovode? Ko je glasajuci za SNS glasao za neoliberalni kapitalizam, i da li su glasaci bili upoznati s tim? U kom javnom predizbornom govoru je to receno? Ako nije, zasto se to krilo od glasaca?

Gde to u svetu, u rastucoj ekonomskoj krizi, narod glasa za neoliberalnu politiku? Za interese bogatasa, 1% populacije?

milan

pre 10 godina

Nego šta ste ako ne političar ko se bavi politikom je političar, ko popravlja zube je zubar, ko zida zidar. izgleda da imate krizu identiteta

munZ

pre 10 godina

Pored navedenog, čovek je pokazao da ima šmeka. Na saopštenja URS-a i satelita (onih što su juče "proizveli vest" da se Merkelova lično zahvalila Dinkiću, znaju se još iz vrtića), na sve lične uvrede i unižavanja (da je bloger, stečajni grobar, neznalica, elektrotehničar i ekonomista u pokušaju) - on je samo kulirao.

radnik u privatnom sektoru vec 20 god

pre 10 godina

Sa jedne strane vidim ministra Radulovica, ministarku Mihailovic...neke druge politicke opcije, i sve nas koji zivimo samo od svog rada i od toga kako nas rad vrednuje trziste. Sa druge strane su Bajatovic, Dacic, Toma Nikolic, Partija penzionera, Obrovic i tzv sindikati... dodajte jos po volji, ima ih dosta... U istoj vladi, koaliciji i politickom i ekonomskom programu ove dve strane ne mogu da traju zajedno, to je valjda jasno. Nazalost, ishod ovog istorijskog sukoba koji traje kod nas vekovima, vec naslucujem. Srecno ministre Radulovicu!

Stevan

pre 10 godina

Politicari ne govore istinu! Bojim se da posteni covek Radulovic nece jos dugo biti ministar. Radulovic je danasnji Stevan Sindjelic, ispalio je plotun u barutanu koja bi trebala da raznese ne Turke vec njihove naslednike u poimanju drzave I covecnosti. Ali kao I u prvom slucaju, nadjacace turci a Sindjelic ce po drugi put biti raznet.

Pametnjaković

pre 10 godina

Sporo je, jako sporo. Moram da kažem da će ove godine Okolne zemlje, neročite Rumunija, otići ispred nas još 10 godina, tako da će sledeće godine biti jedno 50 godina ispred.

Sale

pre 10 godina

Postovani ministre,
Na zalost niste dobro sagledali nasu realnost i istinu.Vase reci da nas je neodgovornost u prethodnih 10 godina koštala životnog standarda, rasta, zapošljavanja...ne piju vodu.Ovde je lopovluk i kradja,kombinacije i procenti normalna stvar.Da nije toga,nama zajmovi ne bi trebali vec bi bili u plusu.Da svi hoce da rade posteno gde bi nam bio kraj.Nemci svi vuku za isti kraj kad je drzava u pitanju.Zato i imaju.Kod nas svako vuce za svoj kraj i rezultat se zna.Dakle lopovluk je problem i to lopovluk strasnih razmera.Mogu ja da budem po malo i neodgovoran ali ne smem da kradem.E kad bi taj problem resili...

USA grad

pre 10 godina

Koliko ovaj Raduovic nema veze s vezom:
1. Taj knjiski liberalizam nikad nigde nije postojao, a sada je i kao ideja napusten. Najveci ekonomski rast dozivljavale su one zemlje gde je postojao jak drzavni intervencionizam.
2. Da bi slobodno trziste funkcionisalo, moraju da postoje mehanizmi slobodnog trzista: efikasno sudstvo, stabilonost institucija, sloboda informacija itd, kojih kod nas nema uopste, a nece ih uskoro ni biti, jer je to proces koji u najboljem slucaju traje decenijama.

Marko

pre 10 godina

Nije problem da li govori istinu ili ne. Problem je što nema iskustva i nije kompetentan da bude na poziciji ministra.
Lako je zatvoriti sve fabrike, ali šta će onda biti sutra. On misli da je ovo Amerika, pa da će sutra nići nove. Neće, postaćemo kolonija koja će neko vreme životariti od poljoprivrde, dok nam Evropa i tu ne uvdede GMO.

Milan Nis

pre 10 godina

Vidim da ga mnogi olako kritikuju zbog ukidanja raznih beneficija,ali ko pazljivo prati njegov rad i ono sto govori,svo to ukidanje za POJEDINCE bi trebalo da prati beneficije za SVE gradjane,koji to zasluzuju svojim losim materijalnim stanjem,ovako imamo apsurd da ljudi sa dzipovima dobijaju subvencije.To sto Vucic kaze da "nema taktka",govori samo u prilog tezi da je Vucic i pored sve dobre volje koju pokazuje,ipak SAMO politicar koji mora da misli na rejting stranke i da te nepopularne mere,nemoraju bas tako brzo da se desavaju,a i sam je svestan da moraju i da smo izmedju cekica i nakovnja.Puna podrska Sasi Radulovicu,nadam se da ce istrajati,jer se ovako vise nemoze.

cile gole

pre 10 godina

Saša Radulović je apsolutno u pravu i jedini pravi ekonomski potez koji je uradio PPV je njegovo postavljanje na mesto Ministra privrede.
Dok god na tom mestu uspe da sprovodi svoje ideje o ekonomskom oporavku ima nade za Srbiju.
Koga Dinkić tako direktno i nemilosrdno napad u svakoj izjavi, znači da je pogodio u srž korupcije u Srbiji.
Izdržite pritisak jer nam drugačije nema spasa!!

mirza

pre 10 godina

na znam sto ali je ovo definitivnonajbolji covek u vladi...cini mi se da vise radi nego sto prica. bolje nama da bude gore, ali deci neka cveta ionako smo rodjeni u pogresno vreme bar decu da vidimo kako se ponose so su drzavljani republike srbije.

zoran

pre 10 godina

Dok je ovaj covek ministar, znam da idemo u pravom smeru. Bravo. Pogotovo kada sam juce citao onog Odovica iz Sindikata kako ga napada. A sindikati su sampioni samoupravnog socijalizma.A to nam je rasturilo i privredu i drzavu i naciju...

neko

pre 10 godina

Po hiljaditi put: puna podrska Radulovicu!

Covek koji ima drugaciju percepciju od vecine politicara, ali i ljudi u Srbiji. Ljudi, promenite pogled na svet. Pogledajte svet iz druge perspektive. Ocigledno je vasa pogresna, kada decenijama samo tonete.

Da bi neko uspeo u zivotu, ne moze ceo zivot da gura probleme pod tepih i da ne sme da pogleda istini u oci.

Prvi korak je sagledavanje stanja. Drugi je odredjivanje realnog cilja u realnom roku. Treci korak je odredjivanje metode i plana za postizanje tog cilja. Cetvrti je kontrola sprovodjenja plana.

Ovo mozete da primenite i u sopstvenom zivotu. Na nekim manjim ciljevima. Naravno da nista ne mozete da postignete ako nemate nikakav plan ili ako je on nerealan. Nije dovoljno reci, mi cemo ziveti bolje. Ili, hocemo da zivimo bolje, jer drugi zive bolje. Ili, u SAD je dnevnica tolika i tolika. Urazumimo se, poslednji je trenutak. Ovde smo gde smo, jer se sve zelelo preko noci, bez rada, bez truda.

Ako se nastavi po istom, preti potpuni kolaps, a to znaci vracanje Srbije u devedesete. Vucic i Dacic to ne smeju da kazu, jer ce ih optuziti da nam oni ponovo donose devedesete. To je na neki nacin kompleks. Jednostavno, moraju da podrze Radulovica. Da uradi za njih neophodne stvari. U suprotnom, idemo u ponor. I to ne za 10 ili 15 godina, nego mnogo, mnogo brze. Za godinu ili dve. U pitanju je opstanak naroda i drzave!!!

srdjan

pre 10 godina

Dobro je što je na mestu ministra čovek koji nema nameru da odustaje od svojih stavova. Videćmo dokle ćemo ga to dovesti, ali imponuje što ima neko na našoj javnoj sceni ko ima ličnu vertikalu, i ko ne namerava da se upodobi ovoj vladavini konvertita i slabića.

vladan

pre 10 godina

Podrska Ministru Radulovicu.Cini mi se da prica realnu pricu i na realnim osnovama formira planove i akciju.Isto takav utisak imam i za gospodju Mihajlovic.Njihov opstanak u vladi je vrlo bitan za boljitak.A pritisci na njih su ogromni.To cete videti i po komentarima ovde.anece biti ovih gospodarevih cije hvalospeve citamo svaki dan.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Najiskrenije, od svih ministara u Vladi Srbije ovo je jedini covek za kojeg verujem da radi NESTO KONKRETNO I KORISNO !
Najiskrenije mu zelim da istraje u zapocetom !

slaba vajda

pre 10 godina

Ne vredi Srbiji sto si ti i jos nekolicina njih posten i govorite istinu, kad predsednik drzave ide na sastanke u Rusiju i sa sobom vodi eksperte Bacevica i Skundrica.

fr

pre 10 godina

Interesantno kako narod voli da veruje u idole...Samo se nadamo da ce doći neko da nas spasi, i podržavamo sve u toj lažnoj nadi, iako čovek lepo napisa da bi da smanji plate, ukine regresiranje vrtića i povraćaj pdv-a na bebi opremu, rastereti nase jadne i bedne privatnike od plaćanja doprinosa za zdravstvo....Šta mislite od čega će se finansirati i na šta će tek onda ličiti? Još bez domaće proizvodnje lekova? S nekim stvarima se apsolutno slažem, ali ne bih da sa tim pozitivnim momentima progutam svašta što ne želim. Razumem potrebu da tražimo spasioca, ali, uključite malo mozak...

qwertz

pre 10 godina

Nema odgovornijeg ponasanja od pricanja istine, ma kako se strasna cinila u tom trenutku. Ministar je definitivno svetla tacka koja se pojavila na nasem politickom nebu.

Zeleni zub

pre 10 godina

Sasa Radulovic je sve ono sto Mladjan Dinkic nije. Danas biti protiv Sase Radulovica znaci podrzavati sva nedela koja je u Srbiji napravio Mladjan Dinkic. Potpuna podrska ministru Radulovicu i njegovom sjajnom timu!

P.S. Do skoro sam mislio da je nezamislivo da pametni ljudi poput ekonomiste Aleksandra Stevanovica i profesora Dusana Pavlovica budu oni koji ce se pitati za buducnost Srbije. Hvala Bogu da sam pogresio.

samo napred!

pre 10 godina

Jedan od retkih ministara koga razumem o cemu govori!
Ili se izbori za to o cemu pricas ili podnesi ostavku. Kakav crni takt sa zabokrecinom i lopovima?

nidža

pre 10 godina

Sama činjenica da su se protiv mera pobunili sindikati (predsednici) i po neki tajkun dovoljno govori o tome koliko je on dobar i “preti” da promeni dosadašnju praksu! Nadajmo se!

Zeleni zub

pre 10 godina

Sasa Radulovic je sve ono sto Mladjan Dinkic nije. Danas biti protiv Sase Radulovica znaci podrzavati sva nedela koja je u Srbiji napravio Mladjan Dinkic. Potpuna podrska ministru Radulovicu i njegovom sjajnom timu!

P.S. Do skoro sam mislio da je nezamislivo da pametni ljudi poput ekonomiste Aleksandra Stevanovica i profesora Dusana Pavlovica budu oni koji ce se pitati za buducnost Srbije. Hvala Bogu da sam pogresio.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Najiskrenije, od svih ministara u Vladi Srbije ovo je jedini covek za kojeg verujem da radi NESTO KONKRETNO I KORISNO !
Najiskrenije mu zelim da istraje u zapocetom !

zoran

pre 10 godina

Dok je ovaj covek ministar, znam da idemo u pravom smeru. Bravo. Pogotovo kada sam juce citao onog Odovica iz Sindikata kako ga napada. A sindikati su sampioni samoupravnog socijalizma.A to nam je rasturilo i privredu i drzavu i naciju...

srdjan

pre 10 godina

Dobro je što je na mestu ministra čovek koji nema nameru da odustaje od svojih stavova. Videćmo dokle ćemo ga to dovesti, ali imponuje što ima neko na našoj javnoj sceni ko ima ličnu vertikalu, i ko ne namerava da se upodobi ovoj vladavini konvertita i slabića.

samo napred!

pre 10 godina

Jedan od retkih ministara koga razumem o cemu govori!
Ili se izbori za to o cemu pricas ili podnesi ostavku. Kakav crni takt sa zabokrecinom i lopovima?

nidža

pre 10 godina

Sama činjenica da su se protiv mera pobunili sindikati (predsednici) i po neki tajkun dovoljno govori o tome koliko je on dobar i “preti” da promeni dosadašnju praksu! Nadajmo se!

slaba vajda

pre 10 godina

Ne vredi Srbiji sto si ti i jos nekolicina njih posten i govorite istinu, kad predsednik drzave ide na sastanke u Rusiju i sa sobom vodi eksperte Bacevica i Skundrica.

vladan

pre 10 godina

Podrska Ministru Radulovicu.Cini mi se da prica realnu pricu i na realnim osnovama formira planove i akciju.Isto takav utisak imam i za gospodju Mihajlovic.Njihov opstanak u vladi je vrlo bitan za boljitak.A pritisci na njih su ogromni.To cete videti i po komentarima ovde.anece biti ovih gospodarevih cije hvalospeve citamo svaki dan.

radnik u privatnom sektoru vec 20 god

pre 10 godina

Sa jedne strane vidim ministra Radulovica, ministarku Mihailovic...neke druge politicke opcije, i sve nas koji zivimo samo od svog rada i od toga kako nas rad vrednuje trziste. Sa druge strane su Bajatovic, Dacic, Toma Nikolic, Partija penzionera, Obrovic i tzv sindikati... dodajte jos po volji, ima ih dosta... U istoj vladi, koaliciji i politickom i ekonomskom programu ove dve strane ne mogu da traju zajedno, to je valjda jasno. Nazalost, ishod ovog istorijskog sukoba koji traje kod nas vekovima, vec naslucujem. Srecno ministre Radulovicu!

cile gole

pre 10 godina

Saša Radulović je apsolutno u pravu i jedini pravi ekonomski potez koji je uradio PPV je njegovo postavljanje na mesto Ministra privrede.
Dok god na tom mestu uspe da sprovodi svoje ideje o ekonomskom oporavku ima nade za Srbiju.
Koga Dinkić tako direktno i nemilosrdno napad u svakoj izjavi, znači da je pogodio u srž korupcije u Srbiji.
Izdržite pritisak jer nam drugačije nema spasa!!

qwertz

pre 10 godina

Nema odgovornijeg ponasanja od pricanja istine, ma kako se strasna cinila u tom trenutku. Ministar je definitivno svetla tacka koja se pojavila na nasem politickom nebu.

Milan Nis

pre 10 godina

Vidim da ga mnogi olako kritikuju zbog ukidanja raznih beneficija,ali ko pazljivo prati njegov rad i ono sto govori,svo to ukidanje za POJEDINCE bi trebalo da prati beneficije za SVE gradjane,koji to zasluzuju svojim losim materijalnim stanjem,ovako imamo apsurd da ljudi sa dzipovima dobijaju subvencije.To sto Vucic kaze da "nema taktka",govori samo u prilog tezi da je Vucic i pored sve dobre volje koju pokazuje,ipak SAMO politicar koji mora da misli na rejting stranke i da te nepopularne mere,nemoraju bas tako brzo da se desavaju,a i sam je svestan da moraju i da smo izmedju cekica i nakovnja.Puna podrska Sasi Radulovicu,nadam se da ce istrajati,jer se ovako vise nemoze.

mirza

pre 10 godina

na znam sto ali je ovo definitivnonajbolji covek u vladi...cini mi se da vise radi nego sto prica. bolje nama da bude gore, ali deci neka cveta ionako smo rodjeni u pogresno vreme bar decu da vidimo kako se ponose so su drzavljani republike srbije.

neko

pre 10 godina

Po hiljaditi put: puna podrska Radulovicu!

Covek koji ima drugaciju percepciju od vecine politicara, ali i ljudi u Srbiji. Ljudi, promenite pogled na svet. Pogledajte svet iz druge perspektive. Ocigledno je vasa pogresna, kada decenijama samo tonete.

Da bi neko uspeo u zivotu, ne moze ceo zivot da gura probleme pod tepih i da ne sme da pogleda istini u oci.

Prvi korak je sagledavanje stanja. Drugi je odredjivanje realnog cilja u realnom roku. Treci korak je odredjivanje metode i plana za postizanje tog cilja. Cetvrti je kontrola sprovodjenja plana.

Ovo mozete da primenite i u sopstvenom zivotu. Na nekim manjim ciljevima. Naravno da nista ne mozete da postignete ako nemate nikakav plan ili ako je on nerealan. Nije dovoljno reci, mi cemo ziveti bolje. Ili, hocemo da zivimo bolje, jer drugi zive bolje. Ili, u SAD je dnevnica tolika i tolika. Urazumimo se, poslednji je trenutak. Ovde smo gde smo, jer se sve zelelo preko noci, bez rada, bez truda.

Ako se nastavi po istom, preti potpuni kolaps, a to znaci vracanje Srbije u devedesete. Vucic i Dacic to ne smeju da kazu, jer ce ih optuziti da nam oni ponovo donose devedesete. To je na neki nacin kompleks. Jednostavno, moraju da podrze Radulovica. Da uradi za njih neophodne stvari. U suprotnom, idemo u ponor. I to ne za 10 ili 15 godina, nego mnogo, mnogo brze. Za godinu ili dve. U pitanju je opstanak naroda i drzave!!!

Pera

pre 10 godina

Covek je genijalan.

Ovi sto mu prebacuju neki neoliberalni kapitalizam bi trebalo da shvate da covek hoce da odvoji socijalna davanja od plata. Mi sad nemamo nikakva socijalna davanja, vec imamo ljude koji ne rade a dobijaju plate da ne bi bili socijalni slucajevi. A sta da radimo mi u privatnom sektoru kada izgubimo posao? Jednostavno covek hoce da kaze da treba ukinuti subvencionisanje gubitasa i uvesti socijalnu pomoc. Pa bolje da svi koji to zasluzuju dobijaju istu cifru svakog meseca preko socijalne pomoci i da ta cifra zapravo bude neka od koje se moze kako tako preziveti, nego da se od tog istog novca isplacuju plate direktora, menadzera i radnika u propaloj firmi + sirovine koje se kradu + pitaj boga kakvi dobavljaci i sl.

Sale

pre 10 godina

Postovani ministre,
Na zalost niste dobro sagledali nasu realnost i istinu.Vase reci da nas je neodgovornost u prethodnih 10 godina koštala životnog standarda, rasta, zapošljavanja...ne piju vodu.Ovde je lopovluk i kradja,kombinacije i procenti normalna stvar.Da nije toga,nama zajmovi ne bi trebali vec bi bili u plusu.Da svi hoce da rade posteno gde bi nam bio kraj.Nemci svi vuku za isti kraj kad je drzava u pitanju.Zato i imaju.Kod nas svako vuce za svoj kraj i rezultat se zna.Dakle lopovluk je problem i to lopovluk strasnih razmera.Mogu ja da budem po malo i neodgovoran ali ne smem da kradem.E kad bi taj problem resili...

munZ

pre 10 godina

Pored navedenog, čovek je pokazao da ima šmeka. Na saopštenja URS-a i satelita (onih što su juče "proizveli vest" da se Merkelova lično zahvalila Dinkiću, znaju se još iz vrtića), na sve lične uvrede i unižavanja (da je bloger, stečajni grobar, neznalica, elektrotehničar i ekonomista u pokušaju) - on je samo kulirao.

dauda

pre 10 godina

Odličan ekonomista, miran i staložen čovek, a uz to vrlo odgovoran, radan i iskren. Želim mu uspeh u daljem radu i da pokrene privredu ove zemlje koja je godinama unazad uništavana.

z

pre 10 godina

podrska ministu !!!!!! sve subvencije da se ukinu, jer fond za razvoj i siepa su samo mašinerije za pranje i izvlačenje novca političkih partija iz bužeta !

TDB

pre 10 godina

Pridružujem se onima koji podržavaju ovog „netaktičnog“ ministra. Nadam se da će on istrajati na svojim namerama, ali i na stvarnom sprovođenju korporatizacije i profesionalizacije u privredi i javnim preduzećima. Korporatizacija neće biti moguća uz važeći Krivični zakonik koji štiti menadžre od „nesavesnog rada u privrednom poslovanju“ (uporediti važeći sa Krivičnim zakonikom od pre 2006.god.).

Marko

pre 10 godina

@Dr Etker

Prijatelju nema ovo veze sa neoliberalizmom nego sa zdravim razumom, 10 godina vodis privredno drustvo koje belezi gubitke, nema cak ni za plate radnicima i to sve placamo iz bidzeta i tako se stvara deficit budzeta, 750 miliona nas kostaju samo preduzeca u restrukuriranju, pa za te pare mozes da pomognes ''socijali'' visestruko...

Istina

pre 10 godina

Ministre i dalje govorite istinu makar se to činilo brutalnim. Krajnje je vreme da ovaj narod sazna u kakvoj se privrednoj i finansijskoj situaciji nalazimo. To što ukidate Agencije koje distribuiraju novac poreskih obveznika netransparentno, odnosno svojim burazerima, je potpuno opravdano. Pratim vaš radi i vidim da ne zanemarujete socijalni koncept, što smatram veoma bitnim. Samo tako nastavite. Da je Mlađa nešto znao ne bi sada bili ovde gde smo.

SMEDEREVAC

pre 10 godina

Podrška ministru!
Još da preciziramo neke stvari:
višak,višak,višak(u administraciji,prosveti,zdravstvu,javnim preduzećima,lokalnoj samoupravi..),
pariteti plata -u odnosu na ekonomsko rasulo,kao i privazni sektor,
penzioni fond,nacionalne penzije i sve čiji nivo "beži" od nivoa plata privatnog sektora,odnosno proizvodnjejoš jednom: šta sa viškom i dokle višak da guta "naše " pare i da se sladi nezasluženim povlasticama.
šta sa diplomama i znanjem koji su "više nego sumljivi" svom kadru koji je priman nakon razno-raznih izbora i uguran na silu u javne institucije i državna predizeća?!?!
ministre,hoćemo istinu i po tom pitanju!

dale cooper

pre 10 godina

ovaj radulovic je jedini tamo koji prica istinu, veca je verovatnoca da ce ga pustiti da prica a spreciti ga da da ista od toga uradi i na taj nacin ga uciniti smesnim i primorati da ode nego da se ista od te njegove price stvarno uradi.

uostalom tu vladu ne treba uopste uzimati za ozbiljno dok ne smeni bajatovica.

Alisa

pre 10 godina

I od mene puna podrška za sve poteze ministru privrede! Ja iskreno ne vidim nigde tu njegovu netaktičnost, uvek razumno i staloženo objašnjava stvari, nikada nije izgubio živce niti je ikoga uvredio, čovek sve vreme samo govori istinu sa kojom nikako da se svi mi suočimo.

Tek od kako je on došao na tu poziciju ja osećam neku malu dozu optimizma da će nam u nekoj doglednoj budućnosti (za 2-3 godine) biti bar malo bolje.

Miovan

pre 10 godina

I sa moje strane, kao malog privrednika, potpuna podrška ministru privrede. Međutim, nalazi se u pogrešnoj vladi, (ne znam da li je u nekoj partiji) a jedan jedini dan uvek odlučuje o tome kojim putem će se ići, a taj dan je dan parlamentarnih izbora. Treba nam ovakvih 20 ministara. Pišem iz inostranstva, gde pokušavam da ugovorim neke poslove, jer u Srbiji posla više nema.

Stevan

pre 10 godina

Politicari ne govore istinu! Bojim se da posteni covek Radulovic nece jos dugo biti ministar. Radulovic je danasnji Stevan Sindjelic, ispalio je plotun u barutanu koja bi trebala da raznese ne Turke vec njihove naslednike u poimanju drzave I covecnosti. Ali kao I u prvom slucaju, nadjacace turci a Sindjelic ce po drugi put biti raznet.

fr

pre 10 godina

Interesantno kako narod voli da veruje u idole...Samo se nadamo da ce doći neko da nas spasi, i podržavamo sve u toj lažnoj nadi, iako čovek lepo napisa da bi da smanji plate, ukine regresiranje vrtića i povraćaj pdv-a na bebi opremu, rastereti nase jadne i bedne privatnike od plaćanja doprinosa za zdravstvo....Šta mislite od čega će se finansirati i na šta će tek onda ličiti? Još bez domaće proizvodnje lekova? S nekim stvarima se apsolutno slažem, ali ne bih da sa tim pozitivnim momentima progutam svašta što ne želim. Razumem potrebu da tražimo spasioca, ali, uključite malo mozak...

Sasa

pre 10 godina

Zna se sta treba uraditi, bar 50 000 hiljada radnika sa budzeta iz gubitaskih-''u restrukturiranju'' preduzeca otpustiti i ta preduzeca ugasiti i namiriti poverioce, privatizovati ako postoji mogucnost, samo 750 miliona ide na taj neprofitni socijalni mir, e sad je problem sto Vucic ne zeli da sprovede to do kraja i to je veliki problem, on ocigldeno nije spreman da uradi to sve...Tuga je da nam treba sok terapija pt.2 u 21 veku, stvarno smo bre...

USA grad

pre 10 godina

Koliko ovaj Raduovic nema veze s vezom:
1. Taj knjiski liberalizam nikad nigde nije postojao, a sada je i kao ideja napusten. Najveci ekonomski rast dozivljavale su one zemlje gde je postojao jak drzavni intervencionizam.
2. Da bi slobodno trziste funkcionisalo, moraju da postoje mehanizmi slobodnog trzista: efikasno sudstvo, stabilonost institucija, sloboda informacija itd, kojih kod nas nema uopste, a nece ih uskoro ni biti, jer je to proces koji u najboljem slucaju traje decenijama.

Dr Etker

pre 10 godina

Naravno da Radulovic ne odustaje, jer nije on dosao da stiti interese bilo koje politicke stranke, vec interese kapitala - zato su sve njegove mere gotovo prepisan spisak zelja i zahteva Udruzenja poslodavaca, bankara, stranog krupnog kapitala i sl. J*** se njemu za radnike, sirotinju, decje vrtice, doprinose za zdravstvo, Vucica & comp. On je pravi neoliberalni vojnik. Socijalna davanja koja postoje na Zapadu, krupni kapital mora da trpi jer tamosnji narod to smatra svojim neprikosnovenim pravom, ali zato ovde, u razbucanim kvazi-drzavicama, ne mora i nece to da trpi, iako je ovde najniza plata manja nego u Kini, domaci i strani kapitalisti traze jos vise za sebe, i to zovu 'reformama' i 'povoljnim poslovnim okruzenjem'.
U SFRJ, u toj 'nazadnoj zemlji samoupravnog socijalizma' bilo je vise stranih investicija i zajednickog poslovanja zapadnih i domacih firmi, pa onda ispada da je socijalisticka nazadna SFRJ imala bolje 'poslovno okruzenje' i manje 'regulacije'?
Zasto Radulovic ili njegov pomocnik Stefanovic ne objasne narodu sta je ideologija neoliberalnog kapitalizma, pa da onda dobiju na izborima podrsku da to sprovode? Ko je glasajuci za SNS glasao za neoliberalni kapitalizam, i da li su glasaci bili upoznati s tim? U kom javnom predizbornom govoru je to receno? Ako nije, zasto se to krilo od glasaca?

Gde to u svetu, u rastucoj ekonomskoj krizi, narod glasa za neoliberalnu politiku? Za interese bogatasa, 1% populacije?

toza nebuloza

pre 10 godina

svaka cast i samo napred g. Radulovicu! sada se vidi jasna prednost angazovanja stručnjaka umesto partijskih poslušnika! covek radi profesionalno i ne interesuje ga rejting partije niti direktiva predsednika partije! On je stručan i odlučan da nešto napravi, a ne da se pravda gomili basposlicara i pametnjakovića u ovoj dokonoj zemlji!

lična karta prazna je

pre 10 godina

Po meni ovaj čovek je pravi političar. Da nije, već bi sam uradio "lične karte" i počeo da rešava stvari u državnim preduzećima. Ovako oni šalju "lične karte", on im vraća jer tobože ne valjaju. Ne možemo ništa da uradimo dok "lične karte" ne budu "u redu" (a šta to znači niko ne zna)... Ljudi koji vode firme (te stručnjake je postavila vlada, ne ja) neće ili ne znaju da ih urade (pa zašto su onda i dalje na čelu državnih preduzeća?). Ministar neće (ili ni on ne zna šta traži) i vrtimo se u krug... Hm, da li je čovek političar?

pera

pre 10 godina

Ministar Radulović i nije političar, on je do juče bio stečajni upravnik pa se tako ponaša i sada , popisuje imovinu preduzeća na listi za stečaj da vidi gde bi mogao da uzme najveću nagradu kad se uskoro bude vratio medju stečajne upravnike, a i zakon o stečaju menja da bi ga prilagodio interesu grupe stečajnih upravnika i svom, a sve je propraćeno pričom o zaštiti radnika koji će naravno kao i do sada u celoj priči proći najgore

Pametnjaković

pre 10 godina

Sporo je, jako sporo. Moram da kažem da će ove godine Okolne zemlje, neročite Rumunija, otići ispred nas još 10 godina, tako da će sledeće godine biti jedno 50 godina ispred.

Skorpion

pre 10 godina

Alek Radulović u najavi !!!!!, Ako gutajte pretnje ovakvih diletanata kad ćutite .On sad kao došao i moze da radi sta mu se hoce a ja cu da pitam samo jedno jer imate ministre neki plan kako da zaposlite nekog sem sto svaki dan pređite otkazima pa NEMATE !!!!!!

Sta on moze Misku i Jorgovanki ?

pre 10 godina

Sve dok je kurs Evra ovakav nista od nekih promena. Sve dok Vlada bude radila za uvoznike a ne za proizvodjace Srbija ce biti izlaz debelog creva u Evropi. Nova Vlada a i Radulovic u njoj nastavljaju tu pogresnu politiku. Presipanjem iz suplkeg u prazno, 2% ovde plus 3% onde minus je samo igrica koja sluzi da prodje radno vreme i da dodje prvi u mesecu i lepa ministarska platica.

Marko

pre 10 godina

Nije problem da li govori istinu ili ne. Problem je što nema iskustva i nije kompetentan da bude na poziciji ministra.
Lako je zatvoriti sve fabrike, ali šta će onda biti sutra. On misli da je ovo Amerika, pa da će sutra nići nove. Neće, postaćemo kolonija koja će neko vreme životariti od poljoprivrde, dok nam Evropa i tu ne uvdede GMO.

wan

pre 10 godina

A sta si ako nisi politicar? Glumac? Zasto radis onda posao Ministra? Ako neces da se bavis politikom, neko zelis da radis u korporaciji, idi u privatni sektor. Nama treba politicar, patriota i vizionar!

milan

pre 10 godina

Nego šta ste ako ne političar ko se bavi politikom je političar, ko popravlja zube je zubar, ko zida zidar. izgleda da imate krizu identiteta

Caki

pre 10 godina

Ministre ja ne znam kako da progutam istinu kada mi pretite vecim porezima na platu i to drasticno vecim. Od kad ste dosli na vlast pretite vecim porezima i to sa recima kako je to jedini spas. Jel to hocete da nas razjurite iz ove zemlje. A istina je npr. da koliko god da su veliki porezi budzetski deficit je jos veci, zato sto imamo relativno veliku inflaciju a "stabilan" dinar. Pa to ne bi mogle da izdrze ne znam ni ja koje privrede. A sta cemo ako opet zafali para kao sto ce da zafali, jel onda puske u ruke da uzmemo.

lokator

pre 10 godina

Da ministri kazu da treba umremo jer je to najbolje za drzavu,svi koji bezrezervno podrzavaju ovu Vladu bi rekli da je to istina i da je to dobro? Obecavan nam je bolji standard a sada nam govore da jos tri godine moramo da klosarimo.Nesposobni ste i sami ste za to krivi,mi koji posteno radimo za mizeran novac vam nista ne verujemo jer je jedina istina da nam je gore nego pre dve godine.

Cane

pre 10 godina

Poslednja recenica u tekstu je odraz vaseg stava ( gde nadjoste " merodavni " USAID) prema navededenoj tragocnoj situaciji kao psledicu 10, deset, godina vladavine, koje cemo svi skupa ispastati sledecih 50, pedeset.

Manipulacija

pre 10 godina

Pa i ovi prosli, koji su harali tolike godine, su govorili za sebe da pricaju istinu a na kraju se ispostavilo da su su osim licnog ( i svojih burazera i prijatelja) bogatstva sve ostale osiromasili?!

Makroekonomski parametri???

pre 10 godina

Podrska za g. Radulovica i njegov tim. Kako moze neko da uputi kritiku na njegov rad, kad smo svih ovih godina samo tonuli. I sada kada se pojavio covek koji hoce da uvede red u srpsku privredu javljaju se razne interesne grupe, nama svima veoma poznate, da ga nesto toboze kritikuju. Smesno.

juca

pre 10 godina

Odose ti Japanci moj Radulovicu. Odose u Madjarsku kao I Mercedes I mnogo Srba koje dobija Madjarske pasose. Ako cemo o istini, jedan podatak molim, koliko se Srbija zaduzila od dolaska SNSa na vlast. Nista niste bolji od predhodnih. Cak ste I gori, neka svako pogleda u svoj novcanik.

fr

pre 10 godina

Interesantno kako narod voli da veruje u idole...Samo se nadamo da ce doći neko da nas spasi, i podržavamo sve u toj lažnoj nadi, iako čovek lepo napisa da bi da smanji plate, ukine regresiranje vrtića i povraćaj pdv-a na bebi opremu, rastereti nase jadne i bedne privatnike od plaćanja doprinosa za zdravstvo....Šta mislite od čega će se finansirati i na šta će tek onda ličiti? Još bez domaće proizvodnje lekova? S nekim stvarima se apsolutno slažem, ali ne bih da sa tim pozitivnim momentima progutam svašta što ne želim. Razumem potrebu da tražimo spasioca, ali, uključite malo mozak...

USA grad

pre 10 godina

Koliko ovaj Raduovic nema veze s vezom:
1. Taj knjiski liberalizam nikad nigde nije postojao, a sada je i kao ideja napusten. Najveci ekonomski rast dozivljavale su one zemlje gde je postojao jak drzavni intervencionizam.
2. Da bi slobodno trziste funkcionisalo, moraju da postoje mehanizmi slobodnog trzista: efikasno sudstvo, stabilonost institucija, sloboda informacija itd, kojih kod nas nema uopste, a nece ih uskoro ni biti, jer je to proces koji u najboljem slucaju traje decenijama.

wan

pre 10 godina

A sta si ako nisi politicar? Glumac? Zasto radis onda posao Ministra? Ako neces da se bavis politikom, neko zelis da radis u korporaciji, idi u privatni sektor. Nama treba politicar, patriota i vizionar!

Dr Etker

pre 10 godina

Naravno da Radulovic ne odustaje, jer nije on dosao da stiti interese bilo koje politicke stranke, vec interese kapitala - zato su sve njegove mere gotovo prepisan spisak zelja i zahteva Udruzenja poslodavaca, bankara, stranog krupnog kapitala i sl. J*** se njemu za radnike, sirotinju, decje vrtice, doprinose za zdravstvo, Vucica & comp. On je pravi neoliberalni vojnik. Socijalna davanja koja postoje na Zapadu, krupni kapital mora da trpi jer tamosnji narod to smatra svojim neprikosnovenim pravom, ali zato ovde, u razbucanim kvazi-drzavicama, ne mora i nece to da trpi, iako je ovde najniza plata manja nego u Kini, domaci i strani kapitalisti traze jos vise za sebe, i to zovu 'reformama' i 'povoljnim poslovnim okruzenjem'.
U SFRJ, u toj 'nazadnoj zemlji samoupravnog socijalizma' bilo je vise stranih investicija i zajednickog poslovanja zapadnih i domacih firmi, pa onda ispada da je socijalisticka nazadna SFRJ imala bolje 'poslovno okruzenje' i manje 'regulacije'?
Zasto Radulovic ili njegov pomocnik Stefanovic ne objasne narodu sta je ideologija neoliberalnog kapitalizma, pa da onda dobiju na izborima podrsku da to sprovode? Ko je glasajuci za SNS glasao za neoliberalni kapitalizam, i da li su glasaci bili upoznati s tim? U kom javnom predizbornom govoru je to receno? Ako nije, zasto se to krilo od glasaca?

Gde to u svetu, u rastucoj ekonomskoj krizi, narod glasa za neoliberalnu politiku? Za interese bogatasa, 1% populacije?

Marko

pre 10 godina

Nije problem da li govori istinu ili ne. Problem je što nema iskustva i nije kompetentan da bude na poziciji ministra.
Lako je zatvoriti sve fabrike, ali šta će onda biti sutra. On misli da je ovo Amerika, pa da će sutra nići nove. Neće, postaćemo kolonija koja će neko vreme životariti od poljoprivrde, dok nam Evropa i tu ne uvdede GMO.

lična karta prazna je

pre 10 godina

Po meni ovaj čovek je pravi političar. Da nije, već bi sam uradio "lične karte" i počeo da rešava stvari u državnim preduzećima. Ovako oni šalju "lične karte", on im vraća jer tobože ne valjaju. Ne možemo ništa da uradimo dok "lične karte" ne budu "u redu" (a šta to znači niko ne zna)... Ljudi koji vode firme (te stručnjake je postavila vlada, ne ja) neće ili ne znaju da ih urade (pa zašto su onda i dalje na čelu državnih preduzeća?). Ministar neće (ili ni on ne zna šta traži) i vrtimo se u krug... Hm, da li je čovek političar?

Zeleni zub

pre 10 godina

Sasa Radulovic je sve ono sto Mladjan Dinkic nije. Danas biti protiv Sase Radulovica znaci podrzavati sva nedela koja je u Srbiji napravio Mladjan Dinkic. Potpuna podrska ministru Radulovicu i njegovom sjajnom timu!

P.S. Do skoro sam mislio da je nezamislivo da pametni ljudi poput ekonomiste Aleksandra Stevanovica i profesora Dusana Pavlovica budu oni koji ce se pitati za buducnost Srbije. Hvala Bogu da sam pogresio.

Skorpion

pre 10 godina

Alek Radulović u najavi !!!!!, Ako gutajte pretnje ovakvih diletanata kad ćutite .On sad kao došao i moze da radi sta mu se hoce a ja cu da pitam samo jedno jer imate ministre neki plan kako da zaposlite nekog sem sto svaki dan pređite otkazima pa NEMATE !!!!!!

pera

pre 10 godina

Ministar Radulović i nije političar, on je do juče bio stečajni upravnik pa se tako ponaša i sada , popisuje imovinu preduzeća na listi za stečaj da vidi gde bi mogao da uzme najveću nagradu kad se uskoro bude vratio medju stečajne upravnike, a i zakon o stečaju menja da bi ga prilagodio interesu grupe stečajnih upravnika i svom, a sve je propraćeno pričom o zaštiti radnika koji će naravno kao i do sada u celoj priči proći najgore

vladan

pre 10 godina

Podrska Ministru Radulovicu.Cini mi se da prica realnu pricu i na realnim osnovama formira planove i akciju.Isto takav utisak imam i za gospodju Mihajlovic.Njihov opstanak u vladi je vrlo bitan za boljitak.A pritisci na njih su ogromni.To cete videti i po komentarima ovde.anece biti ovih gospodarevih cije hvalospeve citamo svaki dan.

milan

pre 10 godina

Nego šta ste ako ne političar ko se bavi politikom je političar, ko popravlja zube je zubar, ko zida zidar. izgleda da imate krizu identiteta

zoran

pre 10 godina

Dok je ovaj covek ministar, znam da idemo u pravom smeru. Bravo. Pogotovo kada sam juce citao onog Odovica iz Sindikata kako ga napada. A sindikati su sampioni samoupravnog socijalizma.A to nam je rasturilo i privredu i drzavu i naciju...

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Najiskrenije, od svih ministara u Vladi Srbije ovo je jedini covek za kojeg verujem da radi NESTO KONKRETNO I KORISNO !
Najiskrenije mu zelim da istraje u zapocetom !

srdjan

pre 10 godina

Dobro je što je na mestu ministra čovek koji nema nameru da odustaje od svojih stavova. Videćmo dokle ćemo ga to dovesti, ali imponuje što ima neko na našoj javnoj sceni ko ima ličnu vertikalu, i ko ne namerava da se upodobi ovoj vladavini konvertita i slabića.

Manipulacija

pre 10 godina

Pa i ovi prosli, koji su harali tolike godine, su govorili za sebe da pricaju istinu a na kraju se ispostavilo da su su osim licnog ( i svojih burazera i prijatelja) bogatstva sve ostale osiromasili?!

radnik u privatnom sektoru vec 20 god

pre 10 godina

Sa jedne strane vidim ministra Radulovica, ministarku Mihailovic...neke druge politicke opcije, i sve nas koji zivimo samo od svog rada i od toga kako nas rad vrednuje trziste. Sa druge strane su Bajatovic, Dacic, Toma Nikolic, Partija penzionera, Obrovic i tzv sindikati... dodajte jos po volji, ima ih dosta... U istoj vladi, koaliciji i politickom i ekonomskom programu ove dve strane ne mogu da traju zajedno, to je valjda jasno. Nazalost, ishod ovog istorijskog sukoba koji traje kod nas vekovima, vec naslucujem. Srecno ministre Radulovicu!

samo napred!

pre 10 godina

Jedan od retkih ministara koga razumem o cemu govori!
Ili se izbori za to o cemu pricas ili podnesi ostavku. Kakav crni takt sa zabokrecinom i lopovima?

Sta on moze Misku i Jorgovanki ?

pre 10 godina

Sve dok je kurs Evra ovakav nista od nekih promena. Sve dok Vlada bude radila za uvoznike a ne za proizvodjace Srbija ce biti izlaz debelog creva u Evropi. Nova Vlada a i Radulovic u njoj nastavljaju tu pogresnu politiku. Presipanjem iz suplkeg u prazno, 2% ovde plus 3% onde minus je samo igrica koja sluzi da prodje radno vreme i da dodje prvi u mesecu i lepa ministarska platica.

neko

pre 10 godina

Po hiljaditi put: puna podrska Radulovicu!

Covek koji ima drugaciju percepciju od vecine politicara, ali i ljudi u Srbiji. Ljudi, promenite pogled na svet. Pogledajte svet iz druge perspektive. Ocigledno je vasa pogresna, kada decenijama samo tonete.

Da bi neko uspeo u zivotu, ne moze ceo zivot da gura probleme pod tepih i da ne sme da pogleda istini u oci.

Prvi korak je sagledavanje stanja. Drugi je odredjivanje realnog cilja u realnom roku. Treci korak je odredjivanje metode i plana za postizanje tog cilja. Cetvrti je kontrola sprovodjenja plana.

Ovo mozete da primenite i u sopstvenom zivotu. Na nekim manjim ciljevima. Naravno da nista ne mozete da postignete ako nemate nikakav plan ili ako je on nerealan. Nije dovoljno reci, mi cemo ziveti bolje. Ili, hocemo da zivimo bolje, jer drugi zive bolje. Ili, u SAD je dnevnica tolika i tolika. Urazumimo se, poslednji je trenutak. Ovde smo gde smo, jer se sve zelelo preko noci, bez rada, bez truda.

Ako se nastavi po istom, preti potpuni kolaps, a to znaci vracanje Srbije u devedesete. Vucic i Dacic to ne smeju da kazu, jer ce ih optuziti da nam oni ponovo donose devedesete. To je na neki nacin kompleks. Jednostavno, moraju da podrze Radulovica. Da uradi za njih neophodne stvari. U suprotnom, idemo u ponor. I to ne za 10 ili 15 godina, nego mnogo, mnogo brze. Za godinu ili dve. U pitanju je opstanak naroda i drzave!!!

cile gole

pre 10 godina

Saša Radulović je apsolutno u pravu i jedini pravi ekonomski potez koji je uradio PPV je njegovo postavljanje na mesto Ministra privrede.
Dok god na tom mestu uspe da sprovodi svoje ideje o ekonomskom oporavku ima nade za Srbiju.
Koga Dinkić tako direktno i nemilosrdno napad u svakoj izjavi, znači da je pogodio u srž korupcije u Srbiji.
Izdržite pritisak jer nam drugačije nema spasa!!

Caki

pre 10 godina

Ministre ja ne znam kako da progutam istinu kada mi pretite vecim porezima na platu i to drasticno vecim. Od kad ste dosli na vlast pretite vecim porezima i to sa recima kako je to jedini spas. Jel to hocete da nas razjurite iz ove zemlje. A istina je npr. da koliko god da su veliki porezi budzetski deficit je jos veci, zato sto imamo relativno veliku inflaciju a "stabilan" dinar. Pa to ne bi mogle da izdrze ne znam ni ja koje privrede. A sta cemo ako opet zafali para kao sto ce da zafali, jel onda puske u ruke da uzmemo.

qwertz

pre 10 godina

Nema odgovornijeg ponasanja od pricanja istine, ma kako se strasna cinila u tom trenutku. Ministar je definitivno svetla tacka koja se pojavila na nasem politickom nebu.

Milan Nis

pre 10 godina

Vidim da ga mnogi olako kritikuju zbog ukidanja raznih beneficija,ali ko pazljivo prati njegov rad i ono sto govori,svo to ukidanje za POJEDINCE bi trebalo da prati beneficije za SVE gradjane,koji to zasluzuju svojim losim materijalnim stanjem,ovako imamo apsurd da ljudi sa dzipovima dobijaju subvencije.To sto Vucic kaze da "nema taktka",govori samo u prilog tezi da je Vucic i pored sve dobre volje koju pokazuje,ipak SAMO politicar koji mora da misli na rejting stranke i da te nepopularne mere,nemoraju bas tako brzo da se desavaju,a i sam je svestan da moraju i da smo izmedju cekica i nakovnja.Puna podrska Sasi Radulovicu,nadam se da ce istrajati,jer se ovako vise nemoze.

dauda

pre 10 godina

Odličan ekonomista, miran i staložen čovek, a uz to vrlo odgovoran, radan i iskren. Želim mu uspeh u daljem radu i da pokrene privredu ove zemlje koja je godinama unazad uništavana.

mirza

pre 10 godina

na znam sto ali je ovo definitivnonajbolji covek u vladi...cini mi se da vise radi nego sto prica. bolje nama da bude gore, ali deci neka cveta ionako smo rodjeni u pogresno vreme bar decu da vidimo kako se ponose so su drzavljani republike srbije.

nidža

pre 10 godina

Sama činjenica da su se protiv mera pobunili sindikati (predsednici) i po neki tajkun dovoljno govori o tome koliko je on dobar i “preti” da promeni dosadašnju praksu! Nadajmo se!

Pametnjaković

pre 10 godina

Sporo je, jako sporo. Moram da kažem da će ove godine Okolne zemlje, neročite Rumunija, otići ispred nas još 10 godina, tako da će sledeće godine biti jedno 50 godina ispred.

Sale

pre 10 godina

Postovani ministre,
Na zalost niste dobro sagledali nasu realnost i istinu.Vase reci da nas je neodgovornost u prethodnih 10 godina koštala životnog standarda, rasta, zapošljavanja...ne piju vodu.Ovde je lopovluk i kradja,kombinacije i procenti normalna stvar.Da nije toga,nama zajmovi ne bi trebali vec bi bili u plusu.Da svi hoce da rade posteno gde bi nam bio kraj.Nemci svi vuku za isti kraj kad je drzava u pitanju.Zato i imaju.Kod nas svako vuce za svoj kraj i rezultat se zna.Dakle lopovluk je problem i to lopovluk strasnih razmera.Mogu ja da budem po malo i neodgovoran ali ne smem da kradem.E kad bi taj problem resili...

Stevan

pre 10 godina

Politicari ne govore istinu! Bojim se da posteni covek Radulovic nece jos dugo biti ministar. Radulovic je danasnji Stevan Sindjelic, ispalio je plotun u barutanu koja bi trebala da raznese ne Turke vec njihove naslednike u poimanju drzave I covecnosti. Ali kao I u prvom slucaju, nadjacace turci a Sindjelic ce po drugi put biti raznet.

Pera

pre 10 godina

Covek je genijalan.

Ovi sto mu prebacuju neki neoliberalni kapitalizam bi trebalo da shvate da covek hoce da odvoji socijalna davanja od plata. Mi sad nemamo nikakva socijalna davanja, vec imamo ljude koji ne rade a dobijaju plate da ne bi bili socijalni slucajevi. A sta da radimo mi u privatnom sektoru kada izgubimo posao? Jednostavno covek hoce da kaze da treba ukinuti subvencionisanje gubitasa i uvesti socijalnu pomoc. Pa bolje da svi koji to zasluzuju dobijaju istu cifru svakog meseca preko socijalne pomoci i da ta cifra zapravo bude neka od koje se moze kako tako preziveti, nego da se od tog istog novca isplacuju plate direktora, menadzera i radnika u propaloj firmi + sirovine koje se kradu + pitaj boga kakvi dobavljaci i sl.

slaba vajda

pre 10 godina

Ne vredi Srbiji sto si ti i jos nekolicina njih posten i govorite istinu, kad predsednik drzave ide na sastanke u Rusiju i sa sobom vodi eksperte Bacevica i Skundrica.

z

pre 10 godina

podrska ministu !!!!!! sve subvencije da se ukinu, jer fond za razvoj i siepa su samo mašinerije za pranje i izvlačenje novca političkih partija iz bužeta !

toza nebuloza

pre 10 godina

svaka cast i samo napred g. Radulovicu! sada se vidi jasna prednost angazovanja stručnjaka umesto partijskih poslušnika! covek radi profesionalno i ne interesuje ga rejting partije niti direktiva predsednika partije! On je stručan i odlučan da nešto napravi, a ne da se pravda gomili basposlicara i pametnjakovića u ovoj dokonoj zemlji!

Alisa

pre 10 godina

I od mene puna podrška za sve poteze ministru privrede! Ja iskreno ne vidim nigde tu njegovu netaktičnost, uvek razumno i staloženo objašnjava stvari, nikada nije izgubio živce niti je ikoga uvredio, čovek sve vreme samo govori istinu sa kojom nikako da se svi mi suočimo.

Tek od kako je on došao na tu poziciju ja osećam neku malu dozu optimizma da će nam u nekoj doglednoj budućnosti (za 2-3 godine) biti bar malo bolje.

Miovan

pre 10 godina

I sa moje strane, kao malog privrednika, potpuna podrška ministru privrede. Međutim, nalazi se u pogrešnoj vladi, (ne znam da li je u nekoj partiji) a jedan jedini dan uvek odlučuje o tome kojim putem će se ići, a taj dan je dan parlamentarnih izbora. Treba nam ovakvih 20 ministara. Pišem iz inostranstva, gde pokušavam da ugovorim neke poslove, jer u Srbiji posla više nema.

munZ

pre 10 godina

Pored navedenog, čovek je pokazao da ima šmeka. Na saopštenja URS-a i satelita (onih što su juče "proizveli vest" da se Merkelova lično zahvalila Dinkiću, znaju se još iz vrtića), na sve lične uvrede i unižavanja (da je bloger, stečajni grobar, neznalica, elektrotehničar i ekonomista u pokušaju) - on je samo kulirao.

Cane

pre 10 godina

Poslednja recenica u tekstu je odraz vaseg stava ( gde nadjoste " merodavni " USAID) prema navededenoj tragocnoj situaciji kao psledicu 10, deset, godina vladavine, koje cemo svi skupa ispastati sledecih 50, pedeset.

TDB

pre 10 godina

Pridružujem se onima koji podržavaju ovog „netaktičnog“ ministra. Nadam se da će on istrajati na svojim namerama, ali i na stvarnom sprovođenju korporatizacije i profesionalizacije u privredi i javnim preduzećima. Korporatizacija neće biti moguća uz važeći Krivični zakonik koji štiti menadžre od „nesavesnog rada u privrednom poslovanju“ (uporediti važeći sa Krivičnim zakonikom od pre 2006.god.).

dale cooper

pre 10 godina

ovaj radulovic je jedini tamo koji prica istinu, veca je verovatnoca da ce ga pustiti da prica a spreciti ga da da ista od toga uradi i na taj nacin ga uciniti smesnim i primorati da ode nego da se ista od te njegove price stvarno uradi.

uostalom tu vladu ne treba uopste uzimati za ozbiljno dok ne smeni bajatovica.

lokator

pre 10 godina

Da ministri kazu da treba umremo jer je to najbolje za drzavu,svi koji bezrezervno podrzavaju ovu Vladu bi rekli da je to istina i da je to dobro? Obecavan nam je bolji standard a sada nam govore da jos tri godine moramo da klosarimo.Nesposobni ste i sami ste za to krivi,mi koji posteno radimo za mizeran novac vam nista ne verujemo jer je jedina istina da nam je gore nego pre dve godine.

SMEDEREVAC

pre 10 godina

Podrška ministru!
Još da preciziramo neke stvari:
višak,višak,višak(u administraciji,prosveti,zdravstvu,javnim preduzećima,lokalnoj samoupravi..),
pariteti plata -u odnosu na ekonomsko rasulo,kao i privazni sektor,
penzioni fond,nacionalne penzije i sve čiji nivo "beži" od nivoa plata privatnog sektora,odnosno proizvodnjejoš jednom: šta sa viškom i dokle višak da guta "naše " pare i da se sladi nezasluženim povlasticama.
šta sa diplomama i znanjem koji su "više nego sumljivi" svom kadru koji je priman nakon razno-raznih izbora i uguran na silu u javne institucije i državna predizeća?!?!
ministre,hoćemo istinu i po tom pitanju!

Istina

pre 10 godina

Ministre i dalje govorite istinu makar se to činilo brutalnim. Krajnje je vreme da ovaj narod sazna u kakvoj se privrednoj i finansijskoj situaciji nalazimo. To što ukidate Agencije koje distribuiraju novac poreskih obveznika netransparentno, odnosno svojim burazerima, je potpuno opravdano. Pratim vaš radi i vidim da ne zanemarujete socijalni koncept, što smatram veoma bitnim. Samo tako nastavite. Da je Mlađa nešto znao ne bi sada bili ovde gde smo.

Marko

pre 10 godina

@Dr Etker

Prijatelju nema ovo veze sa neoliberalizmom nego sa zdravim razumom, 10 godina vodis privredno drustvo koje belezi gubitke, nema cak ni za plate radnicima i to sve placamo iz bidzeta i tako se stvara deficit budzeta, 750 miliona nas kostaju samo preduzeca u restrukuriranju, pa za te pare mozes da pomognes ''socijali'' visestruko...

juca

pre 10 godina

Odose ti Japanci moj Radulovicu. Odose u Madjarsku kao I Mercedes I mnogo Srba koje dobija Madjarske pasose. Ako cemo o istini, jedan podatak molim, koliko se Srbija zaduzila od dolaska SNSa na vlast. Nista niste bolji od predhodnih. Cak ste I gori, neka svako pogleda u svoj novcanik.

Sasa

pre 10 godina

Zna se sta treba uraditi, bar 50 000 hiljada radnika sa budzeta iz gubitaskih-''u restrukturiranju'' preduzeca otpustiti i ta preduzeca ugasiti i namiriti poverioce, privatizovati ako postoji mogucnost, samo 750 miliona ide na taj neprofitni socijalni mir, e sad je problem sto Vucic ne zeli da sprovede to do kraja i to je veliki problem, on ocigldeno nije spreman da uradi to sve...Tuga je da nam treba sok terapija pt.2 u 21 veku, stvarno smo bre...

Makroekonomski parametri???

pre 10 godina

Podrska za g. Radulovica i njegov tim. Kako moze neko da uputi kritiku na njegov rad, kad smo svih ovih godina samo tonuli. I sada kada se pojavio covek koji hoce da uvede red u srpsku privredu javljaju se razne interesne grupe, nama svima veoma poznate, da ga nesto toboze kritikuju. Smesno.