Petak, 01.11.2013.

09:56

U slamaricama čuvamo 3 milijarde €

Uprkos tome što štednja u Srbiji premašuje 8,4 milijarde evra, građani se ne odriču čuvanja novca u slamaricama.

Izvor: Blic

U slamaricama èuvamo 3 milijarde € IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Sloba

pre 10 godina

Onog trenutka kada je Kipar (zemlja EU) "otisao" bilo mi je jasno da tek mi nemamo cemu da se nadamo. Ukoliko bi se objavio bankrot Srbije, banke bi zadrzale deviznu stednju, ionako imaju veliki procenat nenaplativosti svojih potrazivanja. Ranije sam mislio ma nece smeti vlast da se igra sa deviznom stednjom ipak tu je evropa , ovo ono, ali nakon Kipra sve mi je jasno. Ukratko slamarica je zakon.

Lepota

pre 10 godina

Tek ćemo da čuvamo. Što se mene tiče, sem hrane i knjiga, obaram potrošnju na nula. Neka matraju o EU, neka prodaju Kosovo, neka se raduju sa strancima, neka otvaraju 100 afera u sekundi za zanimaciju masa, neka reklamiraju prebege, neka pričaju šta god hoće... ni dinara više, dinare u devize, devize u sef.

Saša73

pre 10 godina

3 milijarde + mojih 5.000 posle ove nedelje stednje !
(Ko nece, ne mora, 1. novembar 2013 10:47)

Uze mi reč iz usta.
(Siki, 1. novembar 2013 12:05)

POTPISUJEM od reči do reči.

lucidna duša

pre 10 godina

Sada će Gazda Jezda ponovo uzjahati. Evo, taman su ga i pustili na slobodu. Čovek iskusan, sve zna, ne mora da se uhodava.

dobrotvor

pre 10 godina

Plata muza i zene zajedno 45000 s tim da imaju dvoje dece na fakultetu pa mozete zamisliti kako je to a spominjemo neke slamarice. Svaki mesec se zaduzujemo o kod tih koji imaju slamarice a neki ce reci sto vam deca idu na fakultet,nije to potrebno.Potrebno je upravo iz razloga da budu netko i nesto a ne da crnce za ovu socijalnu pomoc kod nekog novo pecenog biznismena koji ne zna koliko je dva plus dva.Zalosno je ovo sve !

Lik

pre 10 godina

A znaju li ovi novinari za drugi termin umesto ofucane reči "slamarica"?
Da su stvarno učili novinarstvo potrudili bi se da budu bar malo originalni a ne da kao papagaji ponavljaju jednu te istu reč za koju mlada generacija nema pojma šta inače znači.

ByTheWay, ja sam svoju školu u vezi sa bankama debelo platio i uspešno diplomirao, uostalom i kao većina starije populacije Dotične ustanove me i dalje neće videti, moje držim kod sebe i nekako sam miran, ne umem da objasnim zašto.

у пролазу

pre 10 godina

толика количину алавости на једном месту... и хлеб је скуп, престаните га куповати или се цењкајте, ма не купујте ништа, јер зараде на вама. Па наравно да ће да зарађују на обртању лове, то им је посао. Нехуман и бахат, али банке то раде столећима. И сад би и ви да будете банка, да се убијете од лове и уз то се трипујете да ћете са подизањем улога и сламарењем нешто да зезнете банке. Инфантилно размишљање алавих Срба. Па да ли стварно мислите да ће озбињне банке пропасти кад би и 60% Србије подигло улоге?! Наши депозити су само статистика и маркетинг. Идите, бламирајте се i цењкајте, гребите за што већу камату - даће вам они којима лова треба, а то је заиста један сигуран пословни потез, све пршће од мудрости. Или идите у ЦГ за 2% веће камате, они су солвентни и стабилни, убило се од стабилног банкарског система. И кад се на то дода пословична брига ове државе за своје грађане када нешто пође по злу, ЦГ вам је рај да зарадите. Једини гори потез од сламарице вам је та алавост. Тако су вас опељешили пирамидални гуруи, толико пута су вас шишали на лепе речи и сјајни знак евра, а ви опет по старом. Уозбиљите се, неће банке изгубити, ви губите у сваком случају. Само је битно да нам тај губитак буде што мањи, а лова на сигурном. И следеће недеље ћу да се наслушам гребатора и жицароша у мојој банци, који упорно прете подизањем улога и нервирају се што им искрено кажу жао нам је што одлазите. Е због тога сам тамо, јер се види ко је "мушко у вези", а не код цинцулаторских банака које раде на ако прође прође.

Ja

pre 10 godina

Čuj ovo, oni zabrinuti što pare ne damo u banke? Pa ko je preživeo veliku Miloševićevu pljačku građana, Jezdu i Dafinu, benzin iz kuvanih flaša, zajam za preporod prerušenih komunista, platu od 5 maraka, taj nikad više neće staviti ni paru u srpsku banku. I da ne zaboravim, Srbija se saginjati neće!

Banezi

pre 10 godina

Ovaj tekst ponavljate svake godine , vi novinari . Ko to sa sigurnoscu moze da kaze ? Mozda ima jedna milijarda a mozda ima deset milijardi !!!

darthneshko

pre 10 godina

Hmm, cifra nije uopste tacna, ima jednu nulu vise. Naravno ima onih koji nemaju ni 1 euro u slamarici, ali ima i onih koji imaju i desetine hiljada eura. Jednostavno, taj novac je u sivoj, da ne kazem crnoj zoni, nema placanja poreza, nema nicega, cist kao suza, mislim nekima i nije cist, ali sta da se radi.. oprace se , tj pralo se preko newkretnina, koje su se posle izdavale, pa lepo lezis, ne radis nista, a neko ti svakog prvog daje pare za supu i rupu. Mnogi se pitaju, pa otkud tolike pare, a mi smo jadni bedni, ekonomija u depresiji, nisa ne radi?! Pa da nije tih slamarica, zar bi nasi trgovci mogli da nas deru? Zar bi ovde, gde ekonomija ne postoji mogao m2 da kosta koliko kosta? Ne bi! Nigde ne postoji sistem , u kome ti je plata 300 eura, troskovi 1000 a ti jos i kupujes svakojake sitnice..., a pritom, nisi u minusu na tekucem, nemas kredit.. pa otkud pare? Pa iz slamarice, ili ti je neko od gastosa posao, ili ti salje, e to su te pare, te milijarde. A mi se ovde pravimo blesavi. Da nema tih para, tih silnih milijardi, citava ova lagarija od drzave bi se srusila kao kula od karata, na letnjem povetarcu. Sami hranimo sistem koji nas pljacka.

crkveni mis

pre 10 godina

Mislim da opet krece kampanja da sve pare stavimo na stednju u banke. Tako nam ne bi propadale u slamarici, a banke ce pojeftiniti kredite. Naravno drzava garantuje za iznose do 50000e. How yes no... Doterali smo cara do duvara. Niko ne moze sa sigurnoscu da kaze kakva ce biti sledeca godina, a kamoli na duze staze. Jedino znamo da ce biti tesko, barem do 2017. To sto drzava garantuje ce biti isti slucaj kao i sa Dafinom i Jezdom. Otpisace se kamate, i novac ce se vracati 100e godisnje, pa u nekom periodu 50-100 godina pare ce se vratiti. Banke nude male kamate, a i po savetu NBS-a verovatno ce ih i smanjiti. Mislim da je stvarni novac, novac koji imate u rukama. Ako vam se obrce, obrnucete i zaraditi sigurno vise od 3% godisnje. Tako da na moju ustedjevinu ove godine ne treba da racunaju.

šampion

pre 10 godina

Nema frke, sad ćemo to ve da uložimo u banke da bi vi imali sa čime da plaćate tolike neradnike a možda nam ni ne vratite pare, ko zna. Jel se možda neko izvinio za sve one kradje države i banaka pa sad da vam verujemo???

Nina

pre 10 godina

verovatno dijaspora salje 3 puta vise novca nego sto sistem moze da registruje, samo je pitanje kako doci do tih para.
(paja, 1. novembar 2013 12:01)

Najbolje da nam uzmu i vazduh, pa da su lepo mirni.
Reče Grubišić da narod više veruje sada u banke, a ja mislim da su samo primorani.

Igor Gavran

pre 10 godina

Po toj logici lako dolazimo do zakljucka da su srednjevekovne feudalisticke carevine imale pozamasnu stednju. Car i dvadeset vlastelina su, naime, drzali u slamaricama i podrumima fantasticnih sto tovara blaga.

Danas je najbedniji standard jos od leta 2000te

pre 10 godina

A otkud oni znaju koliko se cuva po "slamaricama"?
(Pera, 1. novembar 2013 10:21)

OZNA SVE DOZNA!

Inace brine me ovo sve cesce pominjanje "slamarice".
Iako nas je sns za godinu ipo zaduzio preko 4 milijarde da bi zadovoljio lopovske aspiracije svojih "kupljenih diplomaca" koji su bukvalno preplavili javni sektor u poslednje vreme,
njima po svemu sudeci apetiti nisu zadovoljeni i jos bi da kradu i zato umesto da resavaju probleme i svinjarije koje su napravili stalno atakuju da uzmu jos vlasti i preduzeca koja jos nisu uzeli...

Zoran

pre 10 godina

3 milijarde + mojih 5.000 posle ove nedelje stednje !
(Ko nece, ne mora, 1. novembar 2013 10:47)

Uze mi reč iz usta.
(Siki, 1. novembar 2013 12:05)

Svaki gradjanin ima po 420 evra. Moguce je. A ti si bas bogat.

Gradjanin

pre 10 godina

lex speciallis

Pa nisu svi puka sirotinja sa 15 hiljada platom ili penzijom. Nema poljoprivrednika koji nema u slamarici lovu za zlu ne trebalo.Ja nisam neki bogatas ali imam soma ipo u stanu. Crkne ti nesto za vikend u stanu,izlije se sudopera,rikne ti auto bas u subotu popodne a sve se bas desava za vikend ili praznike moras od neceg da platis

Bankarska mafija

pre 10 godina

Ovakvim bankama i ne treba ostavljati svoj novac, koji ce samo izneti iz zemlje i na vasem novcu zaracunavati ogromnu kamatu kada ga budu pozamljivali drugima.

dno se blizi

pre 10 godina

nista se ne sekirajte, cak i da ima ovoliko, bahati nazadnjaci ce i to pokrasti kako su krenuli sa povecavanjem poreza da bi se izdrzala najezda njihovih polupismenih kadrova

Sarastro

pre 10 godina

Kakva bre štednja u bankama, kavi bakrači!!!

Posle priče sa Agrobankom, samo težak idiot bi držao pare u banci. Da, znam, država Srbija "garantuje" za uloge do 50.000 evra. Ali meni ta garancija je jaka kao vrbov klin.

Ako sutra puknu banke u Srbiji (što nije pitanje da li će, nego samo kad će!), zar stvarno ima naivčina koji misle da u tom državnom fondu ili kako se već zove ima toliko novca da država svim vlasnicima uloga do 50.000 bez problema isplati gubitak?!! Ma, da, how yes no!!

Moju ušteđevinu, vrlo pošteno zarađenu u neka srećnija i bolja vremena (koja se vše niakd neće vratiti), čuvam u sefu i ne pada mi ni na kraj pameti da je stavljam na račun. Naprotiv, počeo sam da ozbiljno razmišljam da je izvadim iz sefa i negde zakopam negde zazidam u neki zid jer ako sutra krenu neki neredi, tipa "srpska jesen", "srpsko proleće" ili neko slično s..e (što isto nije pitanje da li će, nego samo kad će!), siguran sam da će zaposleni u bankama prvi otrčati u trezore s pajserima i počistiti sefove. Naravno, ne da bi ih opljačkali, nego da ih ne bi počistile naoružane ulične bande koje će pljačkati i ubijati po Srbiji.

Tako da, molim samo da mi se ne priča o poverenju u srpske banke. Onaj ko ima 100 ili više hilajda evra sigurno ih nije zaradio jer je bio toliko glup da veruje u srpske banke i državu generalno.

T.

pre 10 godina

@Gradjanin U teoriji, tih 200.000 mozes da stavis u cetiri razlicite banke. Ali ako se stige do toga da drzava mora da vraca ulozene pare jer je propala neka velika banka, nisam siguran da ce zaista biti u stanju da ih vrati.

Milentije

pre 10 godina

3 milijarde u slamarici? Brzo vadite gazda Jezdu iz farme, i putite ga da opet odtvori Jugoskandik... Šteta da apre trunu, kad je na vlasti nova politička garnitura, a para niotkud.

Mrgud

pre 10 godina

Mozda ti 8 milijardi u banci i tih 3 kod kuce cuvaju tajkuninjihova deca i po jos neki lo..v li ja ima u "slamarici" citavih 70 evra....mrzim statistiku.

Statistika nasa dika, sve sta hoces to naslika

pre 10 godina

Hajde malo matematike. Ako pretpostavimo da u Srbiji ima oko 5% bolje stojecih, a Srbija ima oko 7 miliona punoletnih gradjana sa pravom glasa (podaci RIK), to daje cifru od oko 350,000 ljudi. 3 milijarde podeljeno sa 350,000 iznosi oko 8500 evra po coveku. To i nisu neke pare, niti su ti ljudi neki tajkuni, svako ko vozi iole bolja kola ima te pare, a osvrnite se i pogledajte samo sta sve ljudi voze! Nisu bas sve jugici. A pogledajte samo kako su ljudi obuceni, gde putuju, koliko ima ljudi po najskupjlim kaficima, restoranima i splavovima ...

Ali to je svega 5%! Ostalih 95% svakako prezivljava, tako da vam racunica i nije bas najbolja ...

kisa

pre 10 godina

pre neku godinu Nemci su procenili da se kod nas cuva u slamaricama 8 milijardi.
Toliko o procenama. Koliko novca udje i izadje van bankarskim tokovima.

Lee

pre 10 godina

Eto je nova meta! Svi u napad@... da se ne zaboravi i stednja u bankama.. mslm, sta ce nam to sad kad je njima mnooogo potrebnije. Realno

ns ja

pre 10 godina

Pa to je ništa u poređenju sa Kostićevom, Bekovom, Miškovom, Čedinom, Đikijevom, Ružiććevom, Markovićevom... ...štednjom, ostavite se golog.zih nas i zavirite njima i u džepove i u nekretnine i bankarske i off-shore i ostale račune, pogotovo što su oni državi već debelo dužni i ne plaćaju obaveze koje mi obični građani uveliko plaćamo...
pozdrav Gazda, što ti je lepa nova ljubavnica, i što si kupio lepu jahtu, a i boja tvog novog auta mi se mnogo sviđa, sad mi je lakše što jedva i za hleb imam.... eto..

Marko

pre 10 godina

Ma dajte, "procenili"!? A ko to?
'90 - tih je nesto i bilo u tim slamaricama, pa su nam to pokrali ovi isti sto su sad glavni terajuci nas da da to malo ustedjenog zamenimo za njihov bezvredan papir!
Danas ljudi bukvalno nemaju ni za puko prezivljavanje.
Da imaju nesto sigurno se ne bi " luksuzirali" sa slamaricama!
Porucujem "proceniteljima" da izadju na ulice, pijace, u prodavnice,...
Ako su iole pametni, samo na osnovu vidjenog zakljucice nesto sasvim suprotno, da smo najsiromasniji narod u Evropi!

DzonyR

pre 10 godina

Ja necuvam nista u slamarici...ustvari ja nemam ni slamaricu a kamoli ustedjevinu...ti sto imaju 3 milijarde su isti koji imaju 8 u bankama.

Kir Janja

pre 10 godina

Pantljičari je i to malo pošto joj samo za plate treba 4,5 milijarde eura+ troškovi.

A miševi pre njih sve izgrizli potrošili (idi begaj).

М. Н. Лазар

pre 10 godina

Жадармерија, БИА, редовна Полиција, преуспјешна комунална Полиција и сви њихови доушници у ХИТНУ АКЦИЈУ да се одузму новци!
Оно што је отишло преко Кипра (а и сада иде)-немој неко да такне.

Nenad-EU

pre 10 godina

Kada svi u svetu budu cuvali svoj ZARADJEN novac u slamarucama i trosili ga prema potrebi bez posrednika (banaka), ne bi vise bilo ekonomskih kriza.

lex speciallis

pre 10 godina

Ovi nam vredjaju inteligenciju. Pa koliki broj ljudi cuva toliki novac u slamaricama,vrlo mali,velika vecina razmislja kako ce sutra da se konsoliduje za osnovne potrepstine..ne za jednu normalnu dnevnu potroscku korpu vec za jedan njen mali deo!

bojan

pre 10 godina

U al' bi banke stavile sapu na tih 3-4 milijarde. Posle te pare uvale nekom nesretniku koji ce im dati nekoliko puta vecu kamatu, nego sto ce oni dati na stednju.

Gradjanin

pre 10 godina

Koga zmija ujede i gustera se plasi.Drzava garantuje za ulog od 50 hiljada evra. Znaci ako imam 200 hiljadai sutra to nestane.Drzava mi garantuje 50 hiljada. Privredni i politicki sistem su nestabilni.Sutra moze da se izglasa dekret zbog pretnje bankrota da se svi stedni ulozi stavljaju u sluzbu drzave.Kao na Kipru. Ali mi nismo Kipar. Dzaba kamata na orocenu stednju kada to sve nestane.Zato slamarica ili sef u banci ili naravno negde napolju

Vojvodina u srcu

pre 10 godina

Unapred se izvinjavam na terminu koji ću upotrebiti u ovom komentaru, ali pitam ko sebi daje za pravo da izjavljuje ovakve gluposti i nebuloze?! Pa u svakoj drugoj vesti stoji da imamo preko 700.000 nezaposlenih, a verovatno i oko čitav milion. Većina onih koji rade dobija minimalac od 200 evra i odakle onda i tih 36 evra za ostaviti sa strane?! Pa mi jedva preživljavamo, a kamoli da štedimo!

garavi

pre 10 godina

uh kad bi ova garnitura mogla da izvuce ljudima ovu lovu bili bi naj srecniji . nece moci ove noci ne ne . nisu ljudi glupi pa da ostave u banke , to je kao da su poklonili vladi i administraciji .

Vojvodina u srcu

pre 10 godina

Unapred se izvinjavam na terminu koji ću upotrebiti u ovom komentaru, ali pitam ko sebi daje za pravo da izjavljuje ovakve gluposti i nebuloze?! Pa u svakoj drugoj vesti stoji da imamo preko 700.000 nezaposlenih, a verovatno i oko čitav milion. Većina onih koji rade dobija minimalac od 200 evra i odakle onda i tih 36 evra za ostaviti sa strane?! Pa mi jedva preživljavamo, a kamoli da štedimo!

DzonyR

pre 10 godina

Ja necuvam nista u slamarici...ustvari ja nemam ni slamaricu a kamoli ustedjevinu...ti sto imaju 3 milijarde su isti koji imaju 8 u bankama.

Nenad-EU

pre 10 godina

Kada svi u svetu budu cuvali svoj ZARADJEN novac u slamarucama i trosili ga prema potrebi bez posrednika (banaka), ne bi vise bilo ekonomskih kriza.

kisa

pre 10 godina

pre neku godinu Nemci su procenili da se kod nas cuva u slamaricama 8 milijardi.
Toliko o procenama. Koliko novca udje i izadje van bankarskim tokovima.

lex speciallis

pre 10 godina

Ovi nam vredjaju inteligenciju. Pa koliki broj ljudi cuva toliki novac u slamaricama,vrlo mali,velika vecina razmislja kako ce sutra da se konsoliduje za osnovne potrepstine..ne za jednu normalnu dnevnu potroscku korpu vec za jedan njen mali deo!

garavi

pre 10 godina

uh kad bi ova garnitura mogla da izvuce ljudima ovu lovu bili bi naj srecniji . nece moci ove noci ne ne . nisu ljudi glupi pa da ostave u banke , to je kao da su poklonili vladi i administraciji .

Kir Janja

pre 10 godina

Pantljičari je i to malo pošto joj samo za plate treba 4,5 milijarde eura+ troškovi.

A miševi pre njih sve izgrizli potrošili (idi begaj).

bojan

pre 10 godina

U al' bi banke stavile sapu na tih 3-4 milijarde. Posle te pare uvale nekom nesretniku koji ce im dati nekoliko puta vecu kamatu, nego sto ce oni dati na stednju.

М. Н. Лазар

pre 10 godina

Жадармерија, БИА, редовна Полиција, преуспјешна комунална Полиција и сви њихови доушници у ХИТНУ АКЦИЈУ да се одузму новци!
Оно што је отишло преко Кипра (а и сада иде)-немој неко да такне.

Marko

pre 10 godina

Ma dajte, "procenili"!? A ko to?
'90 - tih je nesto i bilo u tim slamaricama, pa su nam to pokrali ovi isti sto su sad glavni terajuci nas da da to malo ustedjenog zamenimo za njihov bezvredan papir!
Danas ljudi bukvalno nemaju ni za puko prezivljavanje.
Da imaju nesto sigurno se ne bi " luksuzirali" sa slamaricama!
Porucujem "proceniteljima" da izadju na ulice, pijace, u prodavnice,...
Ako su iole pametni, samo na osnovu vidjenog zakljucice nesto sasvim suprotno, da smo najsiromasniji narod u Evropi!

ns ja

pre 10 godina

Pa to je ništa u poređenju sa Kostićevom, Bekovom, Miškovom, Čedinom, Đikijevom, Ružiććevom, Markovićevom... ...štednjom, ostavite se golog.zih nas i zavirite njima i u džepove i u nekretnine i bankarske i off-shore i ostale račune, pogotovo što su oni državi već debelo dužni i ne plaćaju obaveze koje mi obični građani uveliko plaćamo...
pozdrav Gazda, što ti je lepa nova ljubavnica, i što si kupio lepu jahtu, a i boja tvog novog auta mi se mnogo sviđa, sad mi je lakše što jedva i za hleb imam.... eto..

Gradjanin

pre 10 godina

Koga zmija ujede i gustera se plasi.Drzava garantuje za ulog od 50 hiljada evra. Znaci ako imam 200 hiljadai sutra to nestane.Drzava mi garantuje 50 hiljada. Privredni i politicki sistem su nestabilni.Sutra moze da se izglasa dekret zbog pretnje bankrota da se svi stedni ulozi stavljaju u sluzbu drzave.Kao na Kipru. Ali mi nismo Kipar. Dzaba kamata na orocenu stednju kada to sve nestane.Zato slamarica ili sef u banci ili naravno negde napolju

Lee

pre 10 godina

Eto je nova meta! Svi u napad@... da se ne zaboravi i stednja u bankama.. mslm, sta ce nam to sad kad je njima mnooogo potrebnije. Realno

Sarastro

pre 10 godina

Kakva bre štednja u bankama, kavi bakrači!!!

Posle priče sa Agrobankom, samo težak idiot bi držao pare u banci. Da, znam, država Srbija "garantuje" za uloge do 50.000 evra. Ali meni ta garancija je jaka kao vrbov klin.

Ako sutra puknu banke u Srbiji (što nije pitanje da li će, nego samo kad će!), zar stvarno ima naivčina koji misle da u tom državnom fondu ili kako se već zove ima toliko novca da država svim vlasnicima uloga do 50.000 bez problema isplati gubitak?!! Ma, da, how yes no!!

Moju ušteđevinu, vrlo pošteno zarađenu u neka srećnija i bolja vremena (koja se vše niakd neće vratiti), čuvam u sefu i ne pada mi ni na kraj pameti da je stavljam na račun. Naprotiv, počeo sam da ozbiljno razmišljam da je izvadim iz sefa i negde zakopam negde zazidam u neki zid jer ako sutra krenu neki neredi, tipa "srpska jesen", "srpsko proleće" ili neko slično s..e (što isto nije pitanje da li će, nego samo kad će!), siguran sam da će zaposleni u bankama prvi otrčati u trezore s pajserima i počistiti sefove. Naravno, ne da bi ih opljačkali, nego da ih ne bi počistile naoružane ulične bande koje će pljačkati i ubijati po Srbiji.

Tako da, molim samo da mi se ne priča o poverenju u srpske banke. Onaj ko ima 100 ili više hilajda evra sigurno ih nije zaradio jer je bio toliko glup da veruje u srpske banke i državu generalno.

Statistika nasa dika, sve sta hoces to naslika

pre 10 godina

Hajde malo matematike. Ako pretpostavimo da u Srbiji ima oko 5% bolje stojecih, a Srbija ima oko 7 miliona punoletnih gradjana sa pravom glasa (podaci RIK), to daje cifru od oko 350,000 ljudi. 3 milijarde podeljeno sa 350,000 iznosi oko 8500 evra po coveku. To i nisu neke pare, niti su ti ljudi neki tajkuni, svako ko vozi iole bolja kola ima te pare, a osvrnite se i pogledajte samo sta sve ljudi voze! Nisu bas sve jugici. A pogledajte samo kako su ljudi obuceni, gde putuju, koliko ima ljudi po najskupjlim kaficima, restoranima i splavovima ...

Ali to je svega 5%! Ostalih 95% svakako prezivljava, tako da vam racunica i nije bas najbolja ...

darthneshko

pre 10 godina

Hmm, cifra nije uopste tacna, ima jednu nulu vise. Naravno ima onih koji nemaju ni 1 euro u slamarici, ali ima i onih koji imaju i desetine hiljada eura. Jednostavno, taj novac je u sivoj, da ne kazem crnoj zoni, nema placanja poreza, nema nicega, cist kao suza, mislim nekima i nije cist, ali sta da se radi.. oprace se , tj pralo se preko newkretnina, koje su se posle izdavale, pa lepo lezis, ne radis nista, a neko ti svakog prvog daje pare za supu i rupu. Mnogi se pitaju, pa otkud tolike pare, a mi smo jadni bedni, ekonomija u depresiji, nisa ne radi?! Pa da nije tih slamarica, zar bi nasi trgovci mogli da nas deru? Zar bi ovde, gde ekonomija ne postoji mogao m2 da kosta koliko kosta? Ne bi! Nigde ne postoji sistem , u kome ti je plata 300 eura, troskovi 1000 a ti jos i kupujes svakojake sitnice..., a pritom, nisi u minusu na tekucem, nemas kredit.. pa otkud pare? Pa iz slamarice, ili ti je neko od gastosa posao, ili ti salje, e to su te pare, te milijarde. A mi se ovde pravimo blesavi. Da nema tih para, tih silnih milijardi, citava ova lagarija od drzave bi se srusila kao kula od karata, na letnjem povetarcu. Sami hranimo sistem koji nas pljacka.

crkveni mis

pre 10 godina

Mislim da opet krece kampanja da sve pare stavimo na stednju u banke. Tako nam ne bi propadale u slamarici, a banke ce pojeftiniti kredite. Naravno drzava garantuje za iznose do 50000e. How yes no... Doterali smo cara do duvara. Niko ne moze sa sigurnoscu da kaze kakva ce biti sledeca godina, a kamoli na duze staze. Jedino znamo da ce biti tesko, barem do 2017. To sto drzava garantuje ce biti isti slucaj kao i sa Dafinom i Jezdom. Otpisace se kamate, i novac ce se vracati 100e godisnje, pa u nekom periodu 50-100 godina pare ce se vratiti. Banke nude male kamate, a i po savetu NBS-a verovatno ce ih i smanjiti. Mislim da je stvarni novac, novac koji imate u rukama. Ako vam se obrce, obrnucete i zaraditi sigurno vise od 3% godisnje. Tako da na moju ustedjevinu ove godine ne treba da racunaju.

Milentije

pre 10 godina

3 milijarde u slamarici? Brzo vadite gazda Jezdu iz farme, i putite ga da opet odtvori Jugoskandik... Šteta da apre trunu, kad je na vlasti nova politička garnitura, a para niotkud.

T.

pre 10 godina

@Gradjanin U teoriji, tih 200.000 mozes da stavis u cetiri razlicite banke. Ali ako se stige do toga da drzava mora da vraca ulozene pare jer je propala neka velika banka, nisam siguran da ce zaista biti u stanju da ih vrati.

Gradjanin

pre 10 godina

lex speciallis

Pa nisu svi puka sirotinja sa 15 hiljada platom ili penzijom. Nema poljoprivrednika koji nema u slamarici lovu za zlu ne trebalo.Ja nisam neki bogatas ali imam soma ipo u stanu. Crkne ti nesto za vikend u stanu,izlije se sudopera,rikne ti auto bas u subotu popodne a sve se bas desava za vikend ili praznike moras od neceg da platis

Danas je najbedniji standard jos od leta 2000te

pre 10 godina

A otkud oni znaju koliko se cuva po "slamaricama"?
(Pera, 1. novembar 2013 10:21)

OZNA SVE DOZNA!

Inace brine me ovo sve cesce pominjanje "slamarice".
Iako nas je sns za godinu ipo zaduzio preko 4 milijarde da bi zadovoljio lopovske aspiracije svojih "kupljenih diplomaca" koji su bukvalno preplavili javni sektor u poslednje vreme,
njima po svemu sudeci apetiti nisu zadovoljeni i jos bi da kradu i zato umesto da resavaju probleme i svinjarije koje su napravili stalno atakuju da uzmu jos vlasti i preduzeca koja jos nisu uzeli...

dno se blizi

pre 10 godina

nista se ne sekirajte, cak i da ima ovoliko, bahati nazadnjaci ce i to pokrasti kako su krenuli sa povecavanjem poreza da bi se izdrzala najezda njihovih polupismenih kadrova

šampion

pre 10 godina

Nema frke, sad ćemo to ve da uložimo u banke da bi vi imali sa čime da plaćate tolike neradnike a možda nam ni ne vratite pare, ko zna. Jel se možda neko izvinio za sve one kradje države i banaka pa sad da vam verujemo???

Nina

pre 10 godina

verovatno dijaspora salje 3 puta vise novca nego sto sistem moze da registruje, samo je pitanje kako doci do tih para.
(paja, 1. novembar 2013 12:01)

Najbolje da nam uzmu i vazduh, pa da su lepo mirni.
Reče Grubišić da narod više veruje sada u banke, a ja mislim da su samo primorani.

Banezi

pre 10 godina

Ovaj tekst ponavljate svake godine , vi novinari . Ko to sa sigurnoscu moze da kaze ? Mozda ima jedna milijarda a mozda ima deset milijardi !!!

Igor Gavran

pre 10 godina

Po toj logici lako dolazimo do zakljucka da su srednjevekovne feudalisticke carevine imale pozamasnu stednju. Car i dvadeset vlastelina su, naime, drzali u slamaricama i podrumima fantasticnih sto tovara blaga.

Bankarska mafija

pre 10 godina

Ovakvim bankama i ne treba ostavljati svoj novac, koji ce samo izneti iz zemlje i na vasem novcu zaracunavati ogromnu kamatu kada ga budu pozamljivali drugima.

Lik

pre 10 godina

A znaju li ovi novinari za drugi termin umesto ofucane reči "slamarica"?
Da su stvarno učili novinarstvo potrudili bi se da budu bar malo originalni a ne da kao papagaji ponavljaju jednu te istu reč za koju mlada generacija nema pojma šta inače znači.

ByTheWay, ja sam svoju školu u vezi sa bankama debelo platio i uspešno diplomirao, uostalom i kao većina starije populacije Dotične ustanove me i dalje neće videti, moje držim kod sebe i nekako sam miran, ne umem da objasnim zašto.

Ja

pre 10 godina

Čuj ovo, oni zabrinuti što pare ne damo u banke? Pa ko je preživeo veliku Miloševićevu pljačku građana, Jezdu i Dafinu, benzin iz kuvanih flaša, zajam za preporod prerušenih komunista, platu od 5 maraka, taj nikad više neće staviti ni paru u srpsku banku. I da ne zaboravim, Srbija se saginjati neće!

Mrgud

pre 10 godina

Mozda ti 8 milijardi u banci i tih 3 kod kuce cuvaju tajkuninjihova deca i po jos neki lo..v li ja ima u "slamarici" citavih 70 evra....mrzim statistiku.

Zoran

pre 10 godina

3 milijarde + mojih 5.000 posle ove nedelje stednje !
(Ko nece, ne mora, 1. novembar 2013 10:47)

Uze mi reč iz usta.
(Siki, 1. novembar 2013 12:05)

Svaki gradjanin ima po 420 evra. Moguce je. A ti si bas bogat.

lucidna duša

pre 10 godina

Sada će Gazda Jezda ponovo uzjahati. Evo, taman su ga i pustili na slobodu. Čovek iskusan, sve zna, ne mora da se uhodava.

Lepota

pre 10 godina

Tek ćemo da čuvamo. Što se mene tiče, sem hrane i knjiga, obaram potrošnju na nula. Neka matraju o EU, neka prodaju Kosovo, neka se raduju sa strancima, neka otvaraju 100 afera u sekundi za zanimaciju masa, neka reklamiraju prebege, neka pričaju šta god hoće... ni dinara više, dinare u devize, devize u sef.

у пролазу

pre 10 godina

толика количину алавости на једном месту... и хлеб је скуп, престаните га куповати или се цењкајте, ма не купујте ништа, јер зараде на вама. Па наравно да ће да зарађују на обртању лове, то им је посао. Нехуман и бахат, али банке то раде столећима. И сад би и ви да будете банка, да се убијете од лове и уз то се трипујете да ћете са подизањем улога и сламарењем нешто да зезнете банке. Инфантилно размишљање алавих Срба. Па да ли стварно мислите да ће озбињне банке пропасти кад би и 60% Србије подигло улоге?! Наши депозити су само статистика и маркетинг. Идите, бламирајте се i цењкајте, гребите за што већу камату - даће вам они којима лова треба, а то је заиста један сигуран пословни потез, све пршће од мудрости. Или идите у ЦГ за 2% веће камате, они су солвентни и стабилни, убило се од стабилног банкарског система. И кад се на то дода пословична брига ове државе за своје грађане када нешто пође по злу, ЦГ вам је рај да зарадите. Једини гори потез од сламарице вам је та алавост. Тако су вас опељешили пирамидални гуруи, толико пута су вас шишали на лепе речи и сјајни знак евра, а ви опет по старом. Уозбиљите се, неће банке изгубити, ви губите у сваком случају. Само је битно да нам тај губитак буде што мањи, а лова на сигурном. И следеће недеље ћу да се наслушам гребатора и жицароша у мојој банци, који упорно прете подизањем улога и нервирају се што им искрено кажу жао нам је што одлазите. Е због тога сам тамо, јер се види ко је "мушко у вези", а не код цинцулаторских банака које раде на ако прође прође.

Saša73

pre 10 godina

3 milijarde + mojih 5.000 posle ove nedelje stednje !
(Ko nece, ne mora, 1. novembar 2013 10:47)

Uze mi reč iz usta.
(Siki, 1. novembar 2013 12:05)

POTPISUJEM od reči do reči.

dobrotvor

pre 10 godina

Plata muza i zene zajedno 45000 s tim da imaju dvoje dece na fakultetu pa mozete zamisliti kako je to a spominjemo neke slamarice. Svaki mesec se zaduzujemo o kod tih koji imaju slamarice a neki ce reci sto vam deca idu na fakultet,nije to potrebno.Potrebno je upravo iz razloga da budu netko i nesto a ne da crnce za ovu socijalnu pomoc kod nekog novo pecenog biznismena koji ne zna koliko je dva plus dva.Zalosno je ovo sve !

Sloba

pre 10 godina

Onog trenutka kada je Kipar (zemlja EU) "otisao" bilo mi je jasno da tek mi nemamo cemu da se nadamo. Ukoliko bi se objavio bankrot Srbije, banke bi zadrzale deviznu stednju, ionako imaju veliki procenat nenaplativosti svojih potrazivanja. Ranije sam mislio ma nece smeti vlast da se igra sa deviznom stednjom ipak tu je evropa , ovo ono, ali nakon Kipra sve mi je jasno. Ukratko slamarica je zakon.

у пролазу

pre 10 godina

толика количину алавости на једном месту... и хлеб је скуп, престаните га куповати или се цењкајте, ма не купујте ништа, јер зараде на вама. Па наравно да ће да зарађују на обртању лове, то им је посао. Нехуман и бахат, али банке то раде столећима. И сад би и ви да будете банка, да се убијете од лове и уз то се трипујете да ћете са подизањем улога и сламарењем нешто да зезнете банке. Инфантилно размишљање алавих Срба. Па да ли стварно мислите да ће озбињне банке пропасти кад би и 60% Србије подигло улоге?! Наши депозити су само статистика и маркетинг. Идите, бламирајте се i цењкајте, гребите за што већу камату - даће вам они којима лова треба, а то је заиста један сигуран пословни потез, све пршће од мудрости. Или идите у ЦГ за 2% веће камате, они су солвентни и стабилни, убило се од стабилног банкарског система. И кад се на то дода пословична брига ове државе за своје грађане када нешто пође по злу, ЦГ вам је рај да зарадите. Једини гори потез од сламарице вам је та алавост. Тако су вас опељешили пирамидални гуруи, толико пута су вас шишали на лепе речи и сјајни знак евра, а ви опет по старом. Уозбиљите се, неће банке изгубити, ви губите у сваком случају. Само је битно да нам тај губитак буде што мањи, а лова на сигурном. И следеће недеље ћу да се наслушам гребатора и жицароша у мојој банци, који упорно прете подизањем улога и нервирају се што им искрено кажу жао нам је што одлазите. Е због тога сам тамо, јер се види ко је "мушко у вези", а не код цинцулаторских банака које раде на ако прође прође.

Sarastro

pre 10 godina

Kakva bre štednja u bankama, kavi bakrači!!!

Posle priče sa Agrobankom, samo težak idiot bi držao pare u banci. Da, znam, država Srbija "garantuje" za uloge do 50.000 evra. Ali meni ta garancija je jaka kao vrbov klin.

Ako sutra puknu banke u Srbiji (što nije pitanje da li će, nego samo kad će!), zar stvarno ima naivčina koji misle da u tom državnom fondu ili kako se već zove ima toliko novca da država svim vlasnicima uloga do 50.000 bez problema isplati gubitak?!! Ma, da, how yes no!!

Moju ušteđevinu, vrlo pošteno zarađenu u neka srećnija i bolja vremena (koja se vše niakd neće vratiti), čuvam u sefu i ne pada mi ni na kraj pameti da je stavljam na račun. Naprotiv, počeo sam da ozbiljno razmišljam da je izvadim iz sefa i negde zakopam negde zazidam u neki zid jer ako sutra krenu neki neredi, tipa "srpska jesen", "srpsko proleće" ili neko slično s..e (što isto nije pitanje da li će, nego samo kad će!), siguran sam da će zaposleni u bankama prvi otrčati u trezore s pajserima i počistiti sefove. Naravno, ne da bi ih opljačkali, nego da ih ne bi počistile naoružane ulične bande koje će pljačkati i ubijati po Srbiji.

Tako da, molim samo da mi se ne priča o poverenju u srpske banke. Onaj ko ima 100 ili više hilajda evra sigurno ih nije zaradio jer je bio toliko glup da veruje u srpske banke i državu generalno.

dno se blizi

pre 10 godina

nista se ne sekirajte, cak i da ima ovoliko, bahati nazadnjaci ce i to pokrasti kako su krenuli sa povecavanjem poreza da bi se izdrzala najezda njihovih polupismenih kadrova

Nenad-EU

pre 10 godina

Kada svi u svetu budu cuvali svoj ZARADJEN novac u slamarucama i trosili ga prema potrebi bez posrednika (banaka), ne bi vise bilo ekonomskih kriza.

Danas je najbedniji standard jos od leta 2000te

pre 10 godina

A otkud oni znaju koliko se cuva po "slamaricama"?
(Pera, 1. novembar 2013 10:21)

OZNA SVE DOZNA!

Inace brine me ovo sve cesce pominjanje "slamarice".
Iako nas je sns za godinu ipo zaduzio preko 4 milijarde da bi zadovoljio lopovske aspiracije svojih "kupljenih diplomaca" koji su bukvalno preplavili javni sektor u poslednje vreme,
njima po svemu sudeci apetiti nisu zadovoljeni i jos bi da kradu i zato umesto da resavaju probleme i svinjarije koje su napravili stalno atakuju da uzmu jos vlasti i preduzeca koja jos nisu uzeli...

kisa

pre 10 godina

pre neku godinu Nemci su procenili da se kod nas cuva u slamaricama 8 milijardi.
Toliko o procenama. Koliko novca udje i izadje van bankarskim tokovima.

DzonyR

pre 10 godina

Ja necuvam nista u slamarici...ustvari ja nemam ni slamaricu a kamoli ustedjevinu...ti sto imaju 3 milijarde su isti koji imaju 8 u bankama.

lex speciallis

pre 10 godina

Ovi nam vredjaju inteligenciju. Pa koliki broj ljudi cuva toliki novac u slamaricama,vrlo mali,velika vecina razmislja kako ce sutra da se konsoliduje za osnovne potrepstine..ne za jednu normalnu dnevnu potroscku korpu vec za jedan njen mali deo!

Marko

pre 10 godina

Ma dajte, "procenili"!? A ko to?
'90 - tih je nesto i bilo u tim slamaricama, pa su nam to pokrali ovi isti sto su sad glavni terajuci nas da da to malo ustedjenog zamenimo za njihov bezvredan papir!
Danas ljudi bukvalno nemaju ni za puko prezivljavanje.
Da imaju nesto sigurno se ne bi " luksuzirali" sa slamaricama!
Porucujem "proceniteljima" da izadju na ulice, pijace, u prodavnice,...
Ako su iole pametni, samo na osnovu vidjenog zakljucice nesto sasvim suprotno, da smo najsiromasniji narod u Evropi!

Mrgud

pre 10 godina

Mozda ti 8 milijardi u banci i tih 3 kod kuce cuvaju tajkuninjihova deca i po jos neki lo..v li ja ima u "slamarici" citavih 70 evra....mrzim statistiku.

Vojvodina u srcu

pre 10 godina

Unapred se izvinjavam na terminu koji ću upotrebiti u ovom komentaru, ali pitam ko sebi daje za pravo da izjavljuje ovakve gluposti i nebuloze?! Pa u svakoj drugoj vesti stoji da imamo preko 700.000 nezaposlenih, a verovatno i oko čitav milion. Većina onih koji rade dobija minimalac od 200 evra i odakle onda i tih 36 evra za ostaviti sa strane?! Pa mi jedva preživljavamo, a kamoli da štedimo!

Statistika nasa dika, sve sta hoces to naslika

pre 10 godina

Hajde malo matematike. Ako pretpostavimo da u Srbiji ima oko 5% bolje stojecih, a Srbija ima oko 7 miliona punoletnih gradjana sa pravom glasa (podaci RIK), to daje cifru od oko 350,000 ljudi. 3 milijarde podeljeno sa 350,000 iznosi oko 8500 evra po coveku. To i nisu neke pare, niti su ti ljudi neki tajkuni, svako ko vozi iole bolja kola ima te pare, a osvrnite se i pogledajte samo sta sve ljudi voze! Nisu bas sve jugici. A pogledajte samo kako su ljudi obuceni, gde putuju, koliko ima ljudi po najskupjlim kaficima, restoranima i splavovima ...

Ali to je svega 5%! Ostalih 95% svakako prezivljava, tako da vam racunica i nije bas najbolja ...

garavi

pre 10 godina

uh kad bi ova garnitura mogla da izvuce ljudima ovu lovu bili bi naj srecniji . nece moci ove noci ne ne . nisu ljudi glupi pa da ostave u banke , to je kao da su poklonili vladi i administraciji .

ns ja

pre 10 godina

Pa to je ništa u poređenju sa Kostićevom, Bekovom, Miškovom, Čedinom, Đikijevom, Ružiććevom, Markovićevom... ...štednjom, ostavite se golog.zih nas i zavirite njima i u džepove i u nekretnine i bankarske i off-shore i ostale račune, pogotovo što su oni državi već debelo dužni i ne plaćaju obaveze koje mi obični građani uveliko plaćamo...
pozdrav Gazda, što ti je lepa nova ljubavnica, i što si kupio lepu jahtu, a i boja tvog novog auta mi se mnogo sviđa, sad mi je lakše što jedva i za hleb imam.... eto..

Gradjanin

pre 10 godina

Koga zmija ujede i gustera se plasi.Drzava garantuje za ulog od 50 hiljada evra. Znaci ako imam 200 hiljadai sutra to nestane.Drzava mi garantuje 50 hiljada. Privredni i politicki sistem su nestabilni.Sutra moze da se izglasa dekret zbog pretnje bankrota da se svi stedni ulozi stavljaju u sluzbu drzave.Kao na Kipru. Ali mi nismo Kipar. Dzaba kamata na orocenu stednju kada to sve nestane.Zato slamarica ili sef u banci ili naravno negde napolju

darthneshko

pre 10 godina

Hmm, cifra nije uopste tacna, ima jednu nulu vise. Naravno ima onih koji nemaju ni 1 euro u slamarici, ali ima i onih koji imaju i desetine hiljada eura. Jednostavno, taj novac je u sivoj, da ne kazem crnoj zoni, nema placanja poreza, nema nicega, cist kao suza, mislim nekima i nije cist, ali sta da se radi.. oprace se , tj pralo se preko newkretnina, koje su se posle izdavale, pa lepo lezis, ne radis nista, a neko ti svakog prvog daje pare za supu i rupu. Mnogi se pitaju, pa otkud tolike pare, a mi smo jadni bedni, ekonomija u depresiji, nisa ne radi?! Pa da nije tih slamarica, zar bi nasi trgovci mogli da nas deru? Zar bi ovde, gde ekonomija ne postoji mogao m2 da kosta koliko kosta? Ne bi! Nigde ne postoji sistem , u kome ti je plata 300 eura, troskovi 1000 a ti jos i kupujes svakojake sitnice..., a pritom, nisi u minusu na tekucem, nemas kredit.. pa otkud pare? Pa iz slamarice, ili ti je neko od gastosa posao, ili ti salje, e to su te pare, te milijarde. A mi se ovde pravimo blesavi. Da nema tih para, tih silnih milijardi, citava ova lagarija od drzave bi se srusila kao kula od karata, na letnjem povetarcu. Sami hranimo sistem koji nas pljacka.

crkveni mis

pre 10 godina

Mislim da opet krece kampanja da sve pare stavimo na stednju u banke. Tako nam ne bi propadale u slamarici, a banke ce pojeftiniti kredite. Naravno drzava garantuje za iznose do 50000e. How yes no... Doterali smo cara do duvara. Niko ne moze sa sigurnoscu da kaze kakva ce biti sledeca godina, a kamoli na duze staze. Jedino znamo da ce biti tesko, barem do 2017. To sto drzava garantuje ce biti isti slucaj kao i sa Dafinom i Jezdom. Otpisace se kamate, i novac ce se vracati 100e godisnje, pa u nekom periodu 50-100 godina pare ce se vratiti. Banke nude male kamate, a i po savetu NBS-a verovatno ce ih i smanjiti. Mislim da je stvarni novac, novac koji imate u rukama. Ako vam se obrce, obrnucete i zaraditi sigurno vise od 3% godisnje. Tako da na moju ustedjevinu ove godine ne treba da racunaju.

Kir Janja

pre 10 godina

Pantljičari je i to malo pošto joj samo za plate treba 4,5 milijarde eura+ troškovi.

A miševi pre njih sve izgrizli potrošili (idi begaj).

T.

pre 10 godina

@Gradjanin U teoriji, tih 200.000 mozes da stavis u cetiri razlicite banke. Ali ako se stige do toga da drzava mora da vraca ulozene pare jer je propala neka velika banka, nisam siguran da ce zaista biti u stanju da ih vrati.

Gradjanin

pre 10 godina

lex speciallis

Pa nisu svi puka sirotinja sa 15 hiljada platom ili penzijom. Nema poljoprivrednika koji nema u slamarici lovu za zlu ne trebalo.Ja nisam neki bogatas ali imam soma ipo u stanu. Crkne ti nesto za vikend u stanu,izlije se sudopera,rikne ti auto bas u subotu popodne a sve se bas desava za vikend ili praznike moras od neceg da platis

Lee

pre 10 godina

Eto je nova meta! Svi u napad@... da se ne zaboravi i stednja u bankama.. mslm, sta ce nam to sad kad je njima mnooogo potrebnije. Realno

bojan

pre 10 godina

U al' bi banke stavile sapu na tih 3-4 milijarde. Posle te pare uvale nekom nesretniku koji ce im dati nekoliko puta vecu kamatu, nego sto ce oni dati na stednju.

М. Н. Лазар

pre 10 godina

Жадармерија, БИА, редовна Полиција, преуспјешна комунална Полиција и сви њихови доушници у ХИТНУ АКЦИЈУ да се одузму новци!
Оно што је отишло преко Кипра (а и сада иде)-немој неко да такне.

Bankarska mafija

pre 10 godina

Ovakvim bankama i ne treba ostavljati svoj novac, koji ce samo izneti iz zemlje i na vasem novcu zaracunavati ogromnu kamatu kada ga budu pozamljivali drugima.

šampion

pre 10 godina

Nema frke, sad ćemo to ve da uložimo u banke da bi vi imali sa čime da plaćate tolike neradnike a možda nam ni ne vratite pare, ko zna. Jel se možda neko izvinio za sve one kradje države i banaka pa sad da vam verujemo???

Igor Gavran

pre 10 godina

Po toj logici lako dolazimo do zakljucka da su srednjevekovne feudalisticke carevine imale pozamasnu stednju. Car i dvadeset vlastelina su, naime, drzali u slamaricama i podrumima fantasticnih sto tovara blaga.

Lik

pre 10 godina

A znaju li ovi novinari za drugi termin umesto ofucane reči "slamarica"?
Da su stvarno učili novinarstvo potrudili bi se da budu bar malo originalni a ne da kao papagaji ponavljaju jednu te istu reč za koju mlada generacija nema pojma šta inače znači.

ByTheWay, ja sam svoju školu u vezi sa bankama debelo platio i uspešno diplomirao, uostalom i kao većina starije populacije Dotične ustanove me i dalje neće videti, moje držim kod sebe i nekako sam miran, ne umem da objasnim zašto.

lucidna duša

pre 10 godina

Sada će Gazda Jezda ponovo uzjahati. Evo, taman su ga i pustili na slobodu. Čovek iskusan, sve zna, ne mora da se uhodava.

dobrotvor

pre 10 godina

Plata muza i zene zajedno 45000 s tim da imaju dvoje dece na fakultetu pa mozete zamisliti kako je to a spominjemo neke slamarice. Svaki mesec se zaduzujemo o kod tih koji imaju slamarice a neki ce reci sto vam deca idu na fakultet,nije to potrebno.Potrebno je upravo iz razloga da budu netko i nesto a ne da crnce za ovu socijalnu pomoc kod nekog novo pecenog biznismena koji ne zna koliko je dva plus dva.Zalosno je ovo sve !

Milentije

pre 10 godina

3 milijarde u slamarici? Brzo vadite gazda Jezdu iz farme, i putite ga da opet odtvori Jugoskandik... Šteta da apre trunu, kad je na vlasti nova politička garnitura, a para niotkud.

Zoran

pre 10 godina

3 milijarde + mojih 5.000 posle ove nedelje stednje !
(Ko nece, ne mora, 1. novembar 2013 10:47)

Uze mi reč iz usta.
(Siki, 1. novembar 2013 12:05)

Svaki gradjanin ima po 420 evra. Moguce je. A ti si bas bogat.

Nina

pre 10 godina

verovatno dijaspora salje 3 puta vise novca nego sto sistem moze da registruje, samo je pitanje kako doci do tih para.
(paja, 1. novembar 2013 12:01)

Najbolje da nam uzmu i vazduh, pa da su lepo mirni.
Reče Grubišić da narod više veruje sada u banke, a ja mislim da su samo primorani.

Saša73

pre 10 godina

3 milijarde + mojih 5.000 posle ove nedelje stednje !
(Ko nece, ne mora, 1. novembar 2013 10:47)

Uze mi reč iz usta.
(Siki, 1. novembar 2013 12:05)

POTPISUJEM od reči do reči.

Sloba

pre 10 godina

Onog trenutka kada je Kipar (zemlja EU) "otisao" bilo mi je jasno da tek mi nemamo cemu da se nadamo. Ukoliko bi se objavio bankrot Srbije, banke bi zadrzale deviznu stednju, ionako imaju veliki procenat nenaplativosti svojih potrazivanja. Ranije sam mislio ma nece smeti vlast da se igra sa deviznom stednjom ipak tu je evropa , ovo ono, ali nakon Kipra sve mi je jasno. Ukratko slamarica je zakon.

Ja

pre 10 godina

Čuj ovo, oni zabrinuti što pare ne damo u banke? Pa ko je preživeo veliku Miloševićevu pljačku građana, Jezdu i Dafinu, benzin iz kuvanih flaša, zajam za preporod prerušenih komunista, platu od 5 maraka, taj nikad više neće staviti ni paru u srpsku banku. I da ne zaboravim, Srbija se saginjati neće!

Banezi

pre 10 godina

Ovaj tekst ponavljate svake godine , vi novinari . Ko to sa sigurnoscu moze da kaze ? Mozda ima jedna milijarda a mozda ima deset milijardi !!!

Lepota

pre 10 godina

Tek ćemo da čuvamo. Što se mene tiče, sem hrane i knjiga, obaram potrošnju na nula. Neka matraju o EU, neka prodaju Kosovo, neka se raduju sa strancima, neka otvaraju 100 afera u sekundi za zanimaciju masa, neka reklamiraju prebege, neka pričaju šta god hoće... ni dinara više, dinare u devize, devize u sef.