Nedelja, 15.09.2013.

09:37

Kamata na kredit od UAE manja od 1%

Kredit Ujedinjenih Arapskih Emirata za podršku srpskom budžetu biće po najpovoljnijim kamatama koje je Srbija dobila od neke države, potvrđeno je listu "Blic“.

Izvor: Blic

Kamata na kredit od UAE manja od 1% IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

SMotani

pre 10 godina

Iskoristiti ovakvu priliku da sa ovim povoljnim kreditom vratimo dobar deo onih nepovoljnih koji su nam vecina "prijateljskih" zemalja odobrila i koji su nam se nagomilali tokom predhodnih godina

aco

pre 10 godina

Nije bitno da li su prijatelji ili ne, poenta je da je kredit vrlo povoljan, da je nama neophodan i da ima grejs period!!!
Potrebno ga je iskoristiti da se vrate skupi krediti koji su uzimani ranijih godina i za cije rate izdvajamo mnogo.
Ne vidim u cemu je problem jer mi se, po ovakvim uslovima, ne mozemo zaduziti nigde, a para treba!!

Pčelica

pre 10 godina

Zahvaljujući Vučićevom zalaganju i poznanstvu Srbija će dobiti veoma dobre uslove za kredit, koje svakako treba iskoristiti i usmeriti u privredu.

srle

pre 10 godina

Jedan od glavnih argumenata SNS u kampanji protiv DS je bio sto se DS zaduzuje (narocito u duelu Nikolic vs Tadic)!
Sada imamo situaciju, gde se SNS cak i vise zaduzuje od DS ali se vesto sa te teme skrece paznja time sto je kamata ispod 1%.

Sram vas bilo. Bezite sa vlasti sto pre dok srbija jos moze nesto da uradi

dragan

pre 10 godina

Strela ovi polupismeni komentari su zanimljivi.Ja svakih nekolko god kad se nagomila kredit odem u drugu banku i otvorim kredit da isplatim stare naravno ranija otplata se placa.Nigde neprocitah da se trazi kredit za otvaranje nove fabrike,za kupovinu repromaterijala za fabrike,za kupovinu poljoprivredne mehanizacije itd.Moze li prosijak da uzme kredit? Sta se krije iza 1%.Nijedna banka koja posluje sa velikim parama neda kamatu 1% jer su sami troskovi odobravanja veci+pitanje sposobnosti neke drzave da to vrati.Kredit nije poklon to je pomoc koja se mora vratiti.Oce li se tim kreditom isplatiti krdit od "brace" rusa sa povoljnim kredito sto smo dobili pre nekolko mes?

Srbin 100%

pre 10 godina

Ova pozajmica dolazi u obzir samo ako se ispune uslovi SNS-a a to je da se novac iskljucivo moze koristiti za vracanje nepovoljnih kredita iz proslosti ili za investicije,nikako ga ne smemo koristiti za krpljenje budzetskih rupa

SM

pre 10 godina

Svaka vrsta kreditnog aranžmana u kojem bi Srbija dobila kredit po povoljnijim uslovima od tržišnih, svakako je dobra. Jedan deo tog novca upotrebiti za vraćanje skupih kredita, a drugi deo novca može da se iskoristi i za završetak započetih infrastrukturnih projekata, jer je bolje da se finansiraju povoljnijim nego skupljim kreditima.

Mlica Jevtic

pre 10 godina

Kredit sa jako niskom kamatnom stopom pokazuje ekonomsku moc UAE i njenu otvorenost u smislu dugorocne saradnje i investicija.

Jovana Bunjevac

pre 10 godina

Zajam po izuzetno povoljnim uslovima iskoristiti za zatvaranje skupih kredita i stabilizaciju ekonomske situacije. Sama realizacija bi potvrdila maksimalnu ozbiljnost UAE u pogledu njavljenih buducih investicija.

SM

pre 10 godina

Najvaznije je da se kredit racionalno koristi i za otplatu ranijih kredita sa višom kamatom. A ostatak kredita, koji ne bude upotrebljen za prevremeno vraćanje nepovoljnih kredita, uloziti u nesto sto ce doneti devizni priliv.

Ice kream

pre 10 godina

Ima li negde u svetu manja kamata na kredit pitam se? zaista korektno,hvala im,da otkupimo bar neki od ovih paprenih u koje su nas uvaljivali razni strucnjaci!

Луна

pre 10 godina

Кредит Уједињених Арапских Емирата од великог је значаја за нашу државу, јер долази у правом тренутку. То што ће бити по најповољнијим каматама које је Србија добила од неке државе, можемо захвалити Вучићу. Оваква помоћ се догоди заиста ретко када је најпотребније и зато морамо бити захвални на томе.

Bucka

pre 10 godina

Vucic je stekao veliko poverenje ljudi iz UAE , sto je za nas jako dobro. Dugi mogu da pricaju sta hoce , pozajmica nam je bila neophodna i sada mozemo lakse da idemo dalje.

paraglajder

pre 10 godina

(neny, 15. septembar 2013 11:51)

Tačno kako ste rekli.
Meni bode oči sledeće:
1. Sa ovolikim, NIMALO smanjenim državnim aparatom (dapače, protivno predizbornim obećanjima - čak imamo više, a ne manje agencija i sličnog), ogromna je šansa da pare opet proteramo kroz...
U svom ovom cirkusu od "rekonstrukcije" nisam opazio da se neko energično zalaže za smanjenje broja zaposlenih o državnim jaslama, možda se varam.

2. U svetu u kojem kredit (nama ovakvima) košta 7-8%, mi ga dobijamo za 1%.
Možda naivan botovski svet može da misli da je to zbog ličnog šarma gospodina vicepremijera, ali to tako "ne radi".
Kako neko lepo reče pre mene - gospodin šeik lako može danas-sutra da kaže: meni treba voda. Meni treba zemljište. I šta ćemo onda?

3. Mislite da je USA ambasador slučajno nahvalio vicepremijera?
To se događa samo našim priučenim i pripitim "diplomatama" po belom svetu. USA diplomatsko osoblje nikad ne govori onako, "emotivno" ovako šta, ko razume - shvatiće.

Ukratko: moje viđenje je da će biti dobijeno brdo para da se trenutno vladajući održe na vlasti (bar oni tako misle), novac će biti bačen u vazduh kao i dosad dobijeni krediti, privreda će biti dalje "šminkana" pomalo - i to će biti prikazano kao gigantski uspeh, a mi ćemo plaćati bar 50 god. celu ovu priču.

Dao Bog da nisam u pravu.

bandzi83

pre 10 godina

kamatna stopa, uz mogući grejs period, bila između 0,5 i jedan odsto.hvala bogu da nas neko nije odrao za pare kako su to obicno da sada cinili...

1%

pre 10 godina

Bas me interesuje da li neko zna koliko je 1% od 3.000.000.000?
Evo: 3.000.000.000.: 100 = 30.000.000
Za one koji slabo stoje sa nulama, 1% iznosi trideset milona!
I tako 20-30godina. Jos ne znamo da li je ta kamata na mesecnom ili godisnjem nivou...Pa gospodo to treba zaraditi i prebaciti na racun Arapa + glavnica...
Arapi mogu da pocnu da pevaju Vucicu:
Ala volim ovaj rezim, kamata ide a ja lezim...

TOP

pre 10 godina

nije prijatno citati kako moramo da uzimamo kredit ponovo,ali to je realnost mnogih zemalja,cak i onih daleko razvijenijih od srbije.uslovi kredita su i vise nego povoljni, i to je ono sto je u ovom trenutku najvaznije.

Tartakover

pre 10 godina

Nema sumnje da će ovaj kredit uveliko poboljšati naše javne finansije i skinuti mču oko vrata Srbiji. Deo kredita otplatiti skupe kredite a ostalo ubrizgati u proizvodnju kako bi se uložena sredstva vratila ponovo u budžet Srbije a ujedno bi se smanjio broj nezaposlenih u Srbiji.

Bariton

pre 10 godina

Ovu šansu povoljnosti trebamo kvalitetno iskoristiti, najpre kako je Vučić napominjao isplate skupih kredita iz predhodnog perioda, koji užasno opterećuju državu, a zatim od ostatka, ulaganjem u privredu.

jug

pre 10 godina

Kredit ce nam dobro doci, a sa ovako malom kamatom jos bolje ga treba iskoristiti. medjutim, do svih arazmana sa UAE ne bi doslo da nije bilo Vucica.

nesa

pre 10 godina

Imam 3 kreditne kartice kojima balansiram vec tri godine.Skidam s jedne placam drugu i tako u krug.Koliko sam kamata platio nemam pojma. Bitno je da mi jos uvek daju kad zatreba.

Diadora M

pre 10 godina

Obzirom da su u bliskoj prošlosti uzimani nepovoljni krediti sa vrlo visokim kamatnim stopama, a mnogi su sada došli na naplatu. Ovaj kredit koji je veoma povoljan, sa veoma niskom kamatnom stopom, svakako će biti pametno upotrebljen kako sam mogla da pročitam u medijima.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Nijedan kredit nam ne može pomoći ako ne shvatimo da možemo preživeti samo ako radimo.Ne postoje novci koje mi ne možemo potrošiti.Država,koja ne uči svoju mladost da mora da radi nego je još pre prvog zaradjenog dinara šalje u inostranstvo "da vide svet",država koja obećava ekskurzije i provod a ne posao i rad,ne može postojati osim,u našim iluzijama.Lepo smo živeli u doba socijalizma,koji je na nas imao efekat eutanazije."Niko me ne može toliko malo platiti koliko ja mogu malo da radim"?!Decu treba vaspitavati od malena ko su, šta su,i gde pripadaju,kao i da ne mogu pojesti više jaja nego što nosi njihova "kokica".Takvi organizmi su nerentabilni i ranije ili kasnije,pošto pojedu i "kokicu" izumiru.Nigde veće sirotinje niti priča o većim novcima?Nigde veće tuge i bede i nigde toliko nerealnih očekivanja od života.Snovi o milionima evra,o "obezbedjivanju" i unuka parališe nam bilo kakve namere da radimo običan i normalan posao od koga se može živeti.Nigde više bede niti više "menadžera" i "japija" koji sanjaju ferarije i Azurne obale.Sva ekonomija,ako se ne radi o berzanskim manipulacijama i špekulacijama,baziraju se na osnovnoj seljačkoj logici koja glasi; ONo što nisi proizveo ili zaradio,ne možeš ni imati.Arapski kredit treba trošiti na kašičicu a u medjuvremenu tražiti izlaz iz katastrofe.Ne sa ekskurzije u Budimpešti ili Španiji već iz nekog malinjaka ili štale u Srbiji.

Meni svejedno

pre 10 godina

Svaka čast Aleksandru Vučiću na ovom partnerstvu. Nadam se da će se taj novac pravilno iskoristiti i da će Srbija napokon izaći iz teške situacije.
(Teofil, 15. septembar 2013 12:59)

haha, jednog psuju jer se zaduzivao, drugog dizu u nebesa jer se zaduzivao :D Srbija :D :D

modesty

pre 10 godina

Dobro, pitala sam i izlupetali ste mi minuse. Ali da ponovim, zar se niko ne pita nista o ovome naprasnom prijateljstvu? Otkud? Shia muslimani su upravo ti koji su naopruzavali muslimane u Bosni i nastavljaju da ih huskaju protiv Srba, kako sad odjenom prijateljstvo? Shias su bili Otomani, a posebno janjicari, tako da ima tu istorijska veza, ali ne bas milosrdna, ako je iko ucio istoriju pre nego sto nam se skolstvo srozalo u kanalizaciju. Ne kazem da je moja paranoja opravdana, daleko bilo, ali da bas svi zabijaju glavu u pesak toliko da udaraju minuse na samo pitanje, a kamoli odgovor, je u najmanju ruku zabrinjavajuce. Pa zar nista Srbi nisu naucili od niza izdaja i prevara koje su ih zadesile u poslednjih 20 godina, da nisu cak ni malo oprezni? E to je razlog zasto nam zemlja propada. Zemlja diletanata.

AlekS

pre 10 godina

Trebamo se drzati Arapa, ipak oni ne znaju sta ce sa parama, a nama treba. Dobro je Vucic to osetio.
(Marko Maric, 15. septembar 2013 11:40)

Ako je prosecan Srbin obavesten kao ti onda smo mi jadan narod. Za pocetak, otvori Gugl i ukucaj Dubai i pritisni Enter. Ponovi isto, samo sa Abu Dhabi. Mozes da nastavis sa Sharjah, Ras al Khaimah, Al Ain...
Shvatices da oni vrlo dobro znaju sta se radi sa novcem.

Milanche

pre 10 godina

Nisam bas neki ekonomski strucnjak ali zar nije bolje uloziti ta sredstva u proizvodnju??? Zasto mi sve pare koje dobijemo ulazemo ili u potrosnju ili za neku reviziju kredita??????????? Ubedjen sam da javna potrosnja moze da se smanji ali jednostavno tekuca vlast (a da se razumemo i svaka prosla) ne zele da je smanje. Ulozite u poljoprivredu, to je grana koja moze jos mnogo da se razvije i najbrze moze da vrati ulozeno pa od te zarade vracajte kredite. Ne vidim zasto je to toliko komplikovano.

da ne poveruje covek

pre 10 godina

Znaci apsolutno svaki komentar koje je podrzao g-dina Vucica je dobio preko 100 minusa ..

Ala rade ovi DS botovi .. STIDITE SE !!

VIKI

pre 10 godina

Nikada nismo zadovoljni. Umesto da se fokusiramo na to kako iskoristiti dobijena sredstva, mi omalovažavamo poteze vlasti i obezvređujemo svaki pokušaj da se nešto uradi.Stalno pozajmljivanje novca svakako nije dugoročno rešenje, ali u datoj situaciji kredit može biti oo pomoći.

Vojvoda Misic

pre 10 godina

" Računa se da bi kamatna stopa, uz mogući grejs period, bila između 0,5 i jedan odsto."

I poneki hotelcic,malo zemlje a mozda i neki nacionalni park. Ipak je Aca dobar prijatelj sa njima pa ne vidim neki problem da im prijateljski pokloni neki park.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pucice te ko gume, 15. septembar 2013 10:56)

Pa neka im pokloni , hocemo od parkova i neobradjene zemlje leba da jedemo ?
Ovakav kredit sigurni ima neku pozadinu , to je 100% .. ali ta pozadina nemora biti crna , moze da otvori nova radna mesta .. dace im povoljno zemlju za obradu ? neka im da dzabe samo da se zaposle ljudi

Rodni

pre 10 godina

Drzava nam grca u dugovima, zahvaljujuci prethodnim vlastima koje su za sobom ostavile samo pustos. Zbog toga su nam na zalost krediti neophodni, ali nisam ni sanjao da mogu biti ovako povoljni za nasu stranu, svaka cast na dobrom partnerstvu.

Teofil

pre 10 godina

Svaka čast Aleksandru Vučiću na ovom partnerstvu. Nadam se da će se taj novac pravilno iskoristiti i da će Srbija napokon izaći iz teške situacije.

KIŠA JE NAPOLJU

pre 10 godina

Vlada i ostali@ ni na kakvom gubitku neće biti arapi, pa dobili su zemlju u zakup za bagatelu, skoro na poklon uzeli zadruge i poljoprivredna preduzeća, raspitajte se samo koliko treba platiti za hektar u Mađarskoj, Hrvatskoj...

citizenkane

pre 10 godina

Stara dobra politika jos iz vremena SPS-a, a pre njih Jugo-komunjara. Moljakaj za pare gde stignes, nemojte slucajno nesto da popravite ili da dovedete sposobne i postene ljude. Cepaj turbo folk i dovodi poslusnike iz provincija u Bg da bi mogao nesmetano da uzivas u korupciji.

Milha

pre 10 godina

Rejting vrtoglavo pada cim se ovaj svaki dan frlja sa obecanjima, besmislenim hapenjima, statistikama koje mi pokazuju da zivim bar kao u Danskoj...

Marko

pre 10 godina

@mile

Zasto unapred znas da je to nepovoljno po Srbiju? Ovde izgleda jos vladaju predrasude prema investitorima i davocima kredita iz arapskih i uopste islamskih zemalja.

Donatelo

pre 10 godina

Realno, nikada bolje uslove za kredit nismo dobili. Ovakvim potezom se dobro vidi koliki su nam Emirati prijatelji, i koliko Vucic ima osecaj za dobro poslovanje.

golub i vrabac

pre 10 godina

Da prevedem:
Imamo goluba na grani, 2 milijarde sa 1% kamate.
Imamo vrabca u rucu, 500 miliona evro obveznica sa 5% kamate.
Imamo i azdaju (budzet) koja ce da proguta vrabca, ruku, goluba i granu

Bacvanin

pre 10 godina

Najgore sto mozemo da radimo sa dugovima, jeste da se dodatno zaduzujemo da bi ih isplatili.
Bolje bi bilo da drzava godinu dana stegne kajis, da smanji palte u drzavnoj upravi, da poveca efikasnost rada u postojecim institucijama, nego sto dizemo zajam da bi platili dugove.

moje ime

pre 10 godina

nema nekog uticaja , ali cu opet napisati . arapi su taj novac za istu kamatu mogli da ostave u Svajcarsku , i dobili bi izmedju 0.5 % i 1 % ,bez grejs perioda . sto povlaci pitanje za sobom , sta su jos dobili za tako nisku kamatu ???

potkivač

pre 10 godina

Bravo Vucicu, kamata na kredit od 1%, uz uslov da naprave dzamiju usred Beograda!
To nisi rekao! Sta, nisam u pravu?! Jesam 100% u pravu!
Umesto da problem resite smanjenjem ogromne administracije, vi prodajete obraz srpskog naroda!
Sram vas bilo naprednjaci jedni; pricajte istinu narodu!...
Ma, niste vi sposobni za resavanje teskih i komplikovanih problema!
Znate samo da unistavate...
I taj kredit ima vise od pola da pojede vasa prekobrojna administracija!

Nekad

pre 10 godina

Znaci jeftini petrokrediti kao sto su isti Arapi dali Turcima (Erdoganu). Samo da mi je znati politicke uvjete...na primjer u vezi s Sirijom, Bosnom, Kosovom itd

Tanja

pre 10 godina

UAE su veliki prijatelji Srbije.Ovim se to jos jednom dokazalo.Kada je Vucic sa njima uspotavio saradnju,ocekivali smo da ce to biti mudar potez i ispostavilo se da je tako.Pravi ljudi se jednostavno prepoznaju. Podrska svakoj buducoj saradnji.

Lale

pre 10 godina

Ako kamata nije trzisno realna onda mora da ima neka druga caka zasto bi nudili ovakav kredit. Pare, prijateljstvo i ljubav nikako ne idu zajedno na medjunarodnom nivou.

pera

pre 10 godina

Nisam pristalica zaduzivanja ali kredit nam je u ovom trenutku vise nego potreban.Za svaku pohvalu su uslovi pod kojima cemo ga dobiti.Sad samo pravilno treba usmeriti sredstva u sta uopste ne sumnjam jer Aleksandar Vucic nece dozvoliti rasipanje novca.

toza

pre 10 godina

Da bi sve bilo transparentno potrbno je da javnost zna sve detalje takvih ugovra. Nova vlada do sada nije pokazala spremnost da radi transparentno pa i javnost nije upoznata sa detaljima ugovara za JAT, prodajom zemlje i hotela. Nije dovoljno to što Vučić trenuto ima podršku glasača da mu se veruje na reč. ukoliko kredit služi za otplatu nekih drugih nepovoljnijih onda se u javnost mora izaći sa detaljima i tačnim brojkama. Vlada takođe trba hitno da prestane sa dogovornim prodajama. Pozivati se na izvštaj Verice Barać o sumljivim privatizacijama a sa druge strane ne raspisivati tendere je najblaže rečeno dvolično.

BOZANA 63

pre 10 godina

Veliko hvala nasim prijateljima iz Emirata, jos jednom su dokazali dasa takvim prijateljima i partnerima mozemo ocekivati da napravimo cudo da krenemo napred . Jer smo bili na ivici propasti, ovako smo dobili infuziju koja nas vraca u zivot.

Bojan

pre 10 godina

Ne znam odakle odjednom imamo tako dobru vezu sa Emiratima, ali ovo sa njima je biznis milenijuma. Refinansiranje skupih kredita je odlican potez, ali bolji potez treba da sledi u formi kako te pare investirati. Prijatno sam iznenadjen vestima koje nas prate Srbiju u vezi UAE. Zasto se ovo nije ranije radilo?

aleksandar

pre 10 godina

ne pripadam ni botovima ni anti-botovima, ali ovo je stvarno prijateljski od ove zemlje. treba tu zemlju postovati, da se realizuje 1/3 od onoga sto je navedeno u medijima bice to dobar oporavak za ovu zemlju.

Guverner ličnog novčanika

pre 10 godina

Da ali će zato oni koji budu korisnici kredita koji će država davati privredi plaćati kamatu 4.5 ili 5 %. Možda će novac otići i u neku od banaka pa će kamata biti i do 50% kad se sve sabere. Zašto i o tome ne pišete? Pa zarada na potrošnju i PDV, ostali porezi na dobit i zarade... ½eeeee lako će da gi okrenu pare½, samo neka se nešto okreće.

Kajzer Soze

pre 10 godina

Da je Tadic koji slucajem dobio ovako povoljan kredit( koji niko nikoe ne daje pod ovakvim uslovima) to bi BLIC ocenio kao finansijski potez veka! licemerje na sve strane... Aco samo napred!

neny

pre 10 godina

Nista u svetu politike i finansija nije dzabe ili "za lepe oci". Da li se neko pita ko stoji iza ovih arapskih investicija i zasto Emirati zele da "pomognu" Srbiji jeftinim kreditima? Zemlja koja ja cvrst saveznik SAD-a, zemlja koja je pomagala i pomaze dzihadiste sirom sveta, bivseg predesdnika Egipta Mursija, fundamantalisticku stranku u Tunisu! Zemlja u kojoj indijski radnici umiru na gradilistima i primaju saku dolara na dan! Ako je Srbija vec toliko ocajna i izneverena od strane EU, zar se nisu mogle povuci investicije iz Kine, Rusije, Brazila ili Indije? Zemalja koje poseduju ogroman kapital i trenutno isto tako ulazu sirom sveta! Zasto bas Ujedinjeni Emirati? Ko tu stvarno vuce konce i zasto? Kolika ce biti cena za sve ovo???

AlekS

pre 10 godina

Kada sam u Emiratima kupovao kola na kredit od 36 meseci, od prve do zadnje rate su mi naplacivali interes na celokupnu svotu. Kao da nisam do tada nista otplatio od glavnice. Kod nas kao i u vecini zemalja se interes u svakoj sledecoj rati obracunava samo na ostatak glavnice.

Ako se na dug od 2-3 milijarde primeni prva navedena forma otplate kao i opcija odlozenog placanja, onda ce efektivna kamatna stopa biti znaaaaatno veca od 0,5%. Verovatno dvocifrena.

Bisa

pre 10 godina

Sve je to dobro, samo zavisi zasta ce vlada da potrosi novac, ako je trosi za masu korupiranih birokrata, ili da placa radna mesta onda nije dobro.
Ako napravi zakone koji se i sprovode, ako jendom reci privatnu svojini, onda ce investitori sami doci, a samim tim i bice vise posla
Ali ja to nisam videla do sada. Mene naprimeer bi bilo sramota kao ministarku zdravlja, da pokazujm bogastvo javno, a zdrastvene ustanove su nam kao u 18 veku. A sa druge strane se samo pitam, dali je moguce da od ministarske plate moze tako da se kiti. Ili je mozda njoj vracena dedovina, meni jos nije. Ili je mozda njen muz privrednik, koji je dobijao poslove u inosetranstvu.
Ja ipak mislim, narodni pokret je skinuo Milosevica rekli se 'gotov si' ja mislim da treba narod i ove da skine jer su i oni 'gotovi' bankrot je neizbezan

Ivan_KS

pre 10 godina

Nigde se ne navodi na kom nivou je izražena kanata, dnevnom, mesečnom ili godišnjem? Ovih privlačnih 1% lako može da preraste u 12% godišnje, ako je izraženo na mesečnom nivou.

Bole

pre 10 godina

Ajde ovako... 0% kamate... Ko ce da vrati i odakle ce da stvrori 500 miliona, 1 milijardu USD/EUR ako ih sada potrose na plate i penzije? Bez proizvodnje ovo znaci samo da ce mali Laza za koju godinu da spusti cifru za porez na 20000 RSD i sta cemo onda? i onda nas je kao DS zaduzio... Vazi.. Pa ne bi DS uzimao kredite da nismo imali vesele devedesete i kradju para od 1991-2001

repus

pre 10 godina

ха ха ха ха ха ха и опет ха ха ха ха рекоше само ми да се дочепамо власти нема кредита више биће елдорадо кажу могу да продају телеком али незнају где ће паре па ево вам одговора наши мислиоци у пољопривреду само ми сељаци радимо и производимо у овој држави што не питају једног сељака ако не знају доктори економије у срс пардон снс што посејемо за пар месеци беремо или жањемо и ето здравих пара једино треба умети извести а не увозити као јабуке сељаци су извозили само из тамнаве по 15000 волова за аустрију нису нити могу наши да извоизе како се то каже ит технологију то је показало еи ниш ауто индустрија да је све било на силу него увести закон да млади нерадници који чекају на бироима по 20 30 година да им држава нађе посао да седе и нераде да морају да иду код сељака да раде док чекају посао у својој струци а да их плаћа сељак или држава колики је минималац прописан законом какви кртедити да би се дало нерадницима да га поједу и попију

Vlada

pre 10 godina

Malo mi tesko da poverujem u ovo. Pa uzmimo samo da je inflacija minimum 2%, a na dolare je cak i veca, to znaci da su arapi na cistom gubitku. Cisto sumnjam da ce arapi dati kredit sa kamatom ispod inflacije.

x-man

pre 10 godina

Šeik je još jednom pokazao da je veliki prijatelj naše zemlje ne samo zbog ovog kredita, što je povoljan inače već zbog zainteresovanosti za ulaganje. Što veći broj stranih investicija je neophodno Srbiji kako sa istoka tako i sa zapada.

Pista

pre 10 godina

Eto da kaze covek bar neke vajde od ove vlasti, da nas malo i razduzuje a ne samo zaduzuje. Ne znam kako ali i od ovog njihovog licnog prijateljstva cemo imati neke koristi, kao od Tita i nesvrstane brace.

Taksimetar ne krade...

pre 10 godina

Ono što je već sada poznato jeste da će ovo biti bilateralni kredit, odnosno da će pozajmicu zvanično dati Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ipak, poznato je da će Srbija u ovoj aranžmanu imati tretman koje imaju arapske države sa kojima je UAE u najprijateljskijim odnosima. Dobijamo i bolje uslove, jer su u ovim aaranžmanima kamata bila i do dva odsto,a sa ovim kreditom cemo vratiti sve one zelenaske kredite mmf-u i ostalim zapadnim zelenasima i ako da bog da se vise nikad ne zaduzujemo ni kod njih a ni bilo gde vec da pokrenemo svoju privredu i svoju proizvodnju da u buducnosti obezbedimo laksi zivot nasoj deci da bar ona zive lagodnije ako su se nase generacije mucile...

neliijus

pre 10 godina

Bogami kad su nam braca Rusi dali kredit za revitalizaciju zeleznice tj. da kupimo Ruske vozove,zarezali su nam kamaticu kao neki skroman zelenas...

Ajmooo

pre 10 godina

Ovo ako bude ja cu stvarno reci svaka cast trenutnoj vladi ma cak i Dinkicu. I ako nisam siguran da li on ili Vucic. 1% je manje nego sto je godisnja inflacija dolara! WOW. Dolar ce vrlo verovatno padati u odnosu na EURO jer je sad prilicno jak. Nadam se da je istina.

1985

pre 10 godina

Bez obzira što nam je zemlja prezadužena,a zna se ko je uzimao kredite, ovakva vrsta kredita nam je neophodna da se mnogo toga pokrene,da se ljudi konačno pozapošljavaju.Kada se privreda pokrene biće nam mnogo lakše.Mislim da ovako povoljan kredit treba dobro iskoristiti,jer je teško doći do ovakvog kredita.

mile

pre 10 godina

Ja cu da samo da citiram dva opste poznata pravila, jedno iz politike: "U politici nema prijatelja, samo interesa" i jedno iz ekonomije: "Nema besplatnog rucka".
Ako nam Arapi daju super-povoljan kredit to je zato sto imaju interes za to a mi cemo to svakako da platimo na neki nacin.
Verovatno postoji deo dogovora o kome javnost ne zna nista, a tice se davanja ustupaka Arapima koji ce biti dugorocno nepovoljan za Srbiju.
Sto se para od kredita tice, one ce, kao i do sada, takodje biti potrosene na odrzavanje ovog stanja jos godinu-dve pri cemu ce znatni deo para biti preusmeren u dzepove "zasluznih" gradjana.

Nole

pre 10 godina

Ovo su najpovoljniji uslovi za koje sam ja čuo da se mogu dobiti za kredit i samo zlobnici, koji imaju neke druge interese, a ne da izvuku Srbiju iz ekonomske i finansijske krize mogu ovo da kritikuju. Samo da ga pametno iskoristimo i uložimo u utvaranja novih radnih mesta, proizvodnju, ili nešto što će nam doneti pare.

pucice te ko gume

pre 10 godina

" Računa se da bi kamatna stopa, uz mogući grejs period, bila između 0,5 i jedan odsto."

I poneki hotelcic,malo zemlje a mozda i neki nacionalni park. Ipak je Aca dobar prijatelj sa njima pa ne vidim neki problem da im prijateljski pokloni neki park.

Nebojsa

pre 10 godina

Ovaj Vucic je genije pocelo je sa tri milijarde pa dve i kamatom od 2,5 do 3% sada ce jos da ispadne da nam Emirati poklanjaju pare zbog Vucica da nas izvuce iz krize.E pa svaka caast.

Zigi014

pre 10 godina

Ma ko sta pricao ja mislim da je ovo prava stvar,jer je kamata smesno minimalna skoro ovo dodje kao poklon a sa ovim kreditom cemo vratiti skoro sve kredite one sa kamatama zelenaskim koji su nas ubijali...

Damjan 023

pre 10 godina

Ovako jedan veliki investitor, kao što su Emiraćani, može da pokrenu čitavu srpsku privredu. Međutim, ostrašćenim simpatizerima DS-a, se ne može ugoditi. Njima je bitno da kritikuju svaki potez Vučića, a verujem da su i sami svesni, ali to sebi ne žele da priznaju, da saradnja sa Emiratima može da nam donese mnogo toga dobrog, pa tako neki nađu da kritikuju i prodaju dugogodišnjeg gubitaša kao što je JAT, a država je za taj JAT morala da izdvaja svake godine ogromne pare da bi pokrila njihove gubitke.

Dejo

pre 10 godina

Samo se zadužite i ostavite narodu da to vraća kada vas vise i ne bude na vlasti. Lazar će se vratiti u USA sa dobrim eksperimentom u njegovom budućem naučnom radu. Samo napred "oče nacije" dovedi nam Arape a za njima će I Turci u Telekom, pa opet Jovo nanovo. Baš ono što Ameri žele, a Turci traže da se vrate na Balkan.

zoran1965

pre 10 godina

kolko ektara zemlje je zalog ?
posto je zabranjeno prodavati zemlju strancima, pronasli ste rupu u zakonu ?
stvarno, jel se dobija procenat provizije ako se uzme kredit od odredjene banke ?

Predlog

pre 10 godina

Predlazem da nasi pametnjakovici odbiju ovaj kredit i da otrce kod MMF-a i zatraze neki kredit od 5...6,7% kamate. Time bi pokazali privrzenost EU integracijama.

Зокси

pre 10 godina

Само за рефинансирање скупих западних кредита ће служити овај кредит! и то је супер! Са друге стране морамо производњу да подигнемо, модернизујемо, повећамо извоз. Јер ће неко морати и остале кредите да враћа!

Damjan 023

pre 10 godina

Ovako jedan veliki investitor, kao što su Emiraćani, može da pokrenu čitavu srpsku privredu. Međutim, ostrašćenim simpatizerima DS-a, se ne može ugoditi. Njima je bitno da kritikuju svaki potez Vučića, a verujem da su i sami svesni, ali to sebi ne žele da priznaju, da saradnja sa Emiratima može da nam donese mnogo toga dobrog, pa tako neki nađu da kritikuju i prodaju dugogodišnjeg gubitaša kao što je JAT, a država je za taj JAT morala da izdvaja svake godine ogromne pare da bi pokrila njihove gubitke.

Nole

pre 10 godina

Ovo su najpovoljniji uslovi za koje sam ja čuo da se mogu dobiti za kredit i samo zlobnici, koji imaju neke druge interese, a ne da izvuku Srbiju iz ekonomske i finansijske krize mogu ovo da kritikuju. Samo da ga pametno iskoristimo i uložimo u utvaranja novih radnih mesta, proizvodnju, ili nešto što će nam doneti pare.

Teofil

pre 10 godina

Svaka čast Aleksandru Vučiću na ovom partnerstvu. Nadam se da će se taj novac pravilno iskoristiti i da će Srbija napokon izaći iz teške situacije.

Зокси

pre 10 godina

Само за рефинансирање скупих западних кредита ће служити овај кредит! и то је супер! Са друге стране морамо производњу да подигнемо, модернизујемо, повећамо извоз. Јер ће неко морати и остале кредите да враћа!

x-man

pre 10 godina

Šeik je još jednom pokazao da je veliki prijatelj naše zemlje ne samo zbog ovog kredita, što je povoljan inače već zbog zainteresovanosti za ulaganje. Što veći broj stranih investicija je neophodno Srbiji kako sa istoka tako i sa zapada.

Rodni

pre 10 godina

Drzava nam grca u dugovima, zahvaljujuci prethodnim vlastima koje su za sobom ostavile samo pustos. Zbog toga su nam na zalost krediti neophodni, ali nisam ni sanjao da mogu biti ovako povoljni za nasu stranu, svaka cast na dobrom partnerstvu.

Donatelo

pre 10 godina

Realno, nikada bolje uslove za kredit nismo dobili. Ovakvim potezom se dobro vidi koliki su nam Emirati prijatelji, i koliko Vucic ima osecaj za dobro poslovanje.

1985

pre 10 godina

Bez obzira što nam je zemlja prezadužena,a zna se ko je uzimao kredite, ovakva vrsta kredita nam je neophodna da se mnogo toga pokrene,da se ljudi konačno pozapošljavaju.Kada se privreda pokrene biće nam mnogo lakše.Mislim da ovako povoljan kredit treba dobro iskoristiti,jer je teško doći do ovakvog kredita.

VIKI

pre 10 godina

Nikada nismo zadovoljni. Umesto da se fokusiramo na to kako iskoristiti dobijena sredstva, mi omalovažavamo poteze vlasti i obezvređujemo svaki pokušaj da se nešto uradi.Stalno pozajmljivanje novca svakako nije dugoročno rešenje, ali u datoj situaciji kredit može biti oo pomoći.

Tanja

pre 10 godina

UAE su veliki prijatelji Srbije.Ovim se to jos jednom dokazalo.Kada je Vucic sa njima uspotavio saradnju,ocekivali smo da ce to biti mudar potez i ispostavilo se da je tako.Pravi ljudi se jednostavno prepoznaju. Podrska svakoj buducoj saradnji.

aleksandar

pre 10 godina

ne pripadam ni botovima ni anti-botovima, ali ovo je stvarno prijateljski od ove zemlje. treba tu zemlju postovati, da se realizuje 1/3 od onoga sto je navedeno u medijima bice to dobar oporavak za ovu zemlju.

Marko

pre 10 godina

@mile

Zasto unapred znas da je to nepovoljno po Srbiju? Ovde izgleda jos vladaju predrasude prema investitorima i davocima kredita iz arapskih i uopste islamskih zemalja.

Kajzer Soze

pre 10 godina

Da je Tadic koji slucajem dobio ovako povoljan kredit( koji niko nikoe ne daje pod ovakvim uslovima) to bi BLIC ocenio kao finansijski potez veka! licemerje na sve strane... Aco samo napred!

BOZANA 63

pre 10 godina

Veliko hvala nasim prijateljima iz Emirata, jos jednom su dokazali dasa takvim prijateljima i partnerima mozemo ocekivati da napravimo cudo da krenemo napred . Jer smo bili na ivici propasti, ovako smo dobili infuziju koja nas vraca u zivot.

pera

pre 10 godina

Nisam pristalica zaduzivanja ali kredit nam je u ovom trenutku vise nego potreban.Za svaku pohvalu su uslovi pod kojima cemo ga dobiti.Sad samo pravilno treba usmeriti sredstva u sta uopste ne sumnjam jer Aleksandar Vucic nece dozvoliti rasipanje novca.

Taksimetar ne krade...

pre 10 godina

Ono što je već sada poznato jeste da će ovo biti bilateralni kredit, odnosno da će pozajmicu zvanično dati Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ipak, poznato je da će Srbija u ovoj aranžmanu imati tretman koje imaju arapske države sa kojima je UAE u najprijateljskijim odnosima. Dobijamo i bolje uslove, jer su u ovim aaranžmanima kamata bila i do dva odsto,a sa ovim kreditom cemo vratiti sve one zelenaske kredite mmf-u i ostalim zapadnim zelenasima i ako da bog da se vise nikad ne zaduzujemo ni kod njih a ni bilo gde vec da pokrenemo svoju privredu i svoju proizvodnju da u buducnosti obezbedimo laksi zivot nasoj deci da bar ona zive lagodnije ako su se nase generacije mucile...

Bojan

pre 10 godina

Ne znam odakle odjednom imamo tako dobru vezu sa Emiratima, ali ovo sa njima je biznis milenijuma. Refinansiranje skupih kredita je odlican potez, ali bolji potez treba da sledi u formi kako te pare investirati. Prijatno sam iznenadjen vestima koje nas prate Srbiju u vezi UAE. Zasto se ovo nije ranije radilo?

Zigi014

pre 10 godina

Ma ko sta pricao ja mislim da je ovo prava stvar,jer je kamata smesno minimalna skoro ovo dodje kao poklon a sa ovim kreditom cemo vratiti skoro sve kredite one sa kamatama zelenaskim koji su nas ubijali...

da ne poveruje covek

pre 10 godina

Znaci apsolutno svaki komentar koje je podrzao g-dina Vucica je dobio preko 100 minusa ..

Ala rade ovi DS botovi .. STIDITE SE !!

Bucka

pre 10 godina

Vucic je stekao veliko poverenje ljudi iz UAE , sto je za nas jako dobro. Dugi mogu da pricaju sta hoce , pozajmica nam je bila neophodna i sada mozemo lakse da idemo dalje.

Tartakover

pre 10 godina

Nema sumnje da će ovaj kredit uveliko poboljšati naše javne finansije i skinuti mču oko vrata Srbiji. Deo kredita otplatiti skupe kredite a ostalo ubrizgati u proizvodnju kako bi se uložena sredstva vratila ponovo u budžet Srbije a ujedno bi se smanjio broj nezaposlenih u Srbiji.

TOP

pre 10 godina

nije prijatno citati kako moramo da uzimamo kredit ponovo,ali to je realnost mnogih zemalja,cak i onih daleko razvijenijih od srbije.uslovi kredita su i vise nego povoljni, i to je ono sto je u ovom trenutku najvaznije.

bandzi83

pre 10 godina

kamatna stopa, uz mogući grejs period, bila između 0,5 i jedan odsto.hvala bogu da nas neko nije odrao za pare kako su to obicno da sada cinili...

Diadora M

pre 10 godina

Obzirom da su u bliskoj prošlosti uzimani nepovoljni krediti sa vrlo visokim kamatnim stopama, a mnogi su sada došli na naplatu. Ovaj kredit koji je veoma povoljan, sa veoma niskom kamatnom stopom, svakako će biti pametno upotrebljen kako sam mogla da pročitam u medijima.

jug

pre 10 godina

Kredit ce nam dobro doci, a sa ovako malom kamatom jos bolje ga treba iskoristiti. medjutim, do svih arazmana sa UAE ne bi doslo da nije bilo Vucica.

Bariton

pre 10 godina

Ovu šansu povoljnosti trebamo kvalitetno iskoristiti, najpre kako je Vučić napominjao isplate skupih kredita iz predhodnog perioda, koji užasno opterećuju državu, a zatim od ostatka, ulaganjem u privredu.

SM

pre 10 godina

Najvaznije je da se kredit racionalno koristi i za otplatu ranijih kredita sa višom kamatom. A ostatak kredita, koji ne bude upotrebljen za prevremeno vraćanje nepovoljnih kredita, uloziti u nesto sto ce doneti devizni priliv.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Nijedan kredit nam ne može pomoći ako ne shvatimo da možemo preživeti samo ako radimo.Ne postoje novci koje mi ne možemo potrošiti.Država,koja ne uči svoju mladost da mora da radi nego je još pre prvog zaradjenog dinara šalje u inostranstvo "da vide svet",država koja obećava ekskurzije i provod a ne posao i rad,ne može postojati osim,u našim iluzijama.Lepo smo živeli u doba socijalizma,koji je na nas imao efekat eutanazije."Niko me ne može toliko malo platiti koliko ja mogu malo da radim"?!Decu treba vaspitavati od malena ko su, šta su,i gde pripadaju,kao i da ne mogu pojesti više jaja nego što nosi njihova "kokica".Takvi organizmi su nerentabilni i ranije ili kasnije,pošto pojedu i "kokicu" izumiru.Nigde veće sirotinje niti priča o većim novcima?Nigde veće tuge i bede i nigde toliko nerealnih očekivanja od života.Snovi o milionima evra,o "obezbedjivanju" i unuka parališe nam bilo kakve namere da radimo običan i normalan posao od koga se može živeti.Nigde više bede niti više "menadžera" i "japija" koji sanjaju ferarije i Azurne obale.Sva ekonomija,ako se ne radi o berzanskim manipulacijama i špekulacijama,baziraju se na osnovnoj seljačkoj logici koja glasi; ONo što nisi proizveo ili zaradio,ne možeš ni imati.Arapski kredit treba trošiti na kašičicu a u medjuvremenu tražiti izlaz iz katastrofe.Ne sa ekskurzije u Budimpešti ili Španiji već iz nekog malinjaka ili štale u Srbiji.

golub i vrabac

pre 10 godina

Da prevedem:
Imamo goluba na grani, 2 milijarde sa 1% kamate.
Imamo vrabca u rucu, 500 miliona evro obveznica sa 5% kamate.
Imamo i azdaju (budzet) koja ce da proguta vrabca, ruku, goluba i granu

Ajmooo

pre 10 godina

Ovo ako bude ja cu stvarno reci svaka cast trenutnoj vladi ma cak i Dinkicu. I ako nisam siguran da li on ili Vucic. 1% je manje nego sto je godisnja inflacija dolara! WOW. Dolar ce vrlo verovatno padati u odnosu na EURO jer je sad prilicno jak. Nadam se da je istina.

Meni svejedno

pre 10 godina

Svaka čast Aleksandru Vučiću na ovom partnerstvu. Nadam se da će se taj novac pravilno iskoristiti i da će Srbija napokon izaći iz teške situacije.
(Teofil, 15. septembar 2013 12:59)

haha, jednog psuju jer se zaduzivao, drugog dizu u nebesa jer se zaduzivao :D Srbija :D :D

mile

pre 10 godina

Ja cu da samo da citiram dva opste poznata pravila, jedno iz politike: "U politici nema prijatelja, samo interesa" i jedno iz ekonomije: "Nema besplatnog rucka".
Ako nam Arapi daju super-povoljan kredit to je zato sto imaju interes za to a mi cemo to svakako da platimo na neki nacin.
Verovatno postoji deo dogovora o kome javnost ne zna nista, a tice se davanja ustupaka Arapima koji ce biti dugorocno nepovoljan za Srbiju.
Sto se para od kredita tice, one ce, kao i do sada, takodje biti potrosene na odrzavanje ovog stanja jos godinu-dve pri cemu ce znatni deo para biti preusmeren u dzepove "zasluznih" gradjana.

citizenkane

pre 10 godina

Stara dobra politika jos iz vremena SPS-a, a pre njih Jugo-komunjara. Moljakaj za pare gde stignes, nemojte slucajno nesto da popravite ili da dovedete sposobne i postene ljude. Cepaj turbo folk i dovodi poslusnike iz provincija u Bg da bi mogao nesmetano da uzivas u korupciji.

neny

pre 10 godina

Nista u svetu politike i finansija nije dzabe ili "za lepe oci". Da li se neko pita ko stoji iza ovih arapskih investicija i zasto Emirati zele da "pomognu" Srbiji jeftinim kreditima? Zemlja koja ja cvrst saveznik SAD-a, zemlja koja je pomagala i pomaze dzihadiste sirom sveta, bivseg predesdnika Egipta Mursija, fundamantalisticku stranku u Tunisu! Zemlja u kojoj indijski radnici umiru na gradilistima i primaju saku dolara na dan! Ako je Srbija vec toliko ocajna i izneverena od strane EU, zar se nisu mogle povuci investicije iz Kine, Rusije, Brazila ili Indije? Zemalja koje poseduju ogroman kapital i trenutno isto tako ulazu sirom sveta! Zasto bas Ujedinjeni Emirati? Ko tu stvarno vuce konce i zasto? Kolika ce biti cena za sve ovo???

zoran1965

pre 10 godina

kolko ektara zemlje je zalog ?
posto je zabranjeno prodavati zemlju strancima, pronasli ste rupu u zakonu ?
stvarno, jel se dobija procenat provizije ako se uzme kredit od odredjene banke ?

Milha

pre 10 godina

Rejting vrtoglavo pada cim se ovaj svaki dan frlja sa obecanjima, besmislenim hapenjima, statistikama koje mi pokazuju da zivim bar kao u Danskoj...

AlekS

pre 10 godina

Trebamo se drzati Arapa, ipak oni ne znaju sta ce sa parama, a nama treba. Dobro je Vucic to osetio.
(Marko Maric, 15. septembar 2013 11:40)

Ako je prosecan Srbin obavesten kao ti onda smo mi jadan narod. Za pocetak, otvori Gugl i ukucaj Dubai i pritisni Enter. Ponovi isto, samo sa Abu Dhabi. Mozes da nastavis sa Sharjah, Ras al Khaimah, Al Ain...
Shvatices da oni vrlo dobro znaju sta se radi sa novcem.

AlekS

pre 10 godina

Kada sam u Emiratima kupovao kola na kredit od 36 meseci, od prve do zadnje rate su mi naplacivali interes na celokupnu svotu. Kao da nisam do tada nista otplatio od glavnice. Kod nas kao i u vecini zemalja se interes u svakoj sledecoj rati obracunava samo na ostatak glavnice.

Ako se na dug od 2-3 milijarde primeni prva navedena forma otplate kao i opcija odlozenog placanja, onda ce efektivna kamatna stopa biti znaaaaatno veca od 0,5%. Verovatno dvocifrena.

KIŠA JE NAPOLJU

pre 10 godina

Vlada i ostali@ ni na kakvom gubitku neće biti arapi, pa dobili su zemlju u zakup za bagatelu, skoro na poklon uzeli zadruge i poljoprivredna preduzeća, raspitajte se samo koliko treba platiti za hektar u Mađarskoj, Hrvatskoj...

modesty

pre 10 godina

Dobro, pitala sam i izlupetali ste mi minuse. Ali da ponovim, zar se niko ne pita nista o ovome naprasnom prijateljstvu? Otkud? Shia muslimani su upravo ti koji su naopruzavali muslimane u Bosni i nastavljaju da ih huskaju protiv Srba, kako sad odjenom prijateljstvo? Shias su bili Otomani, a posebno janjicari, tako da ima tu istorijska veza, ali ne bas milosrdna, ako je iko ucio istoriju pre nego sto nam se skolstvo srozalo u kanalizaciju. Ne kazem da je moja paranoja opravdana, daleko bilo, ali da bas svi zabijaju glavu u pesak toliko da udaraju minuse na samo pitanje, a kamoli odgovor, je u najmanju ruku zabrinjavajuce. Pa zar nista Srbi nisu naucili od niza izdaja i prevara koje su ih zadesile u poslednjih 20 godina, da nisu cak ni malo oprezni? E to je razlog zasto nam zemlja propada. Zemlja diletanata.

Dejo

pre 10 godina

Samo se zadužite i ostavite narodu da to vraća kada vas vise i ne bude na vlasti. Lazar će se vratiti u USA sa dobrim eksperimentom u njegovom budućem naučnom radu. Samo napred "oče nacije" dovedi nam Arape a za njima će I Turci u Telekom, pa opet Jovo nanovo. Baš ono što Ameri žele, a Turci traže da se vrate na Balkan.

pucice te ko gume

pre 10 godina

" Računa se da bi kamatna stopa, uz mogući grejs period, bila između 0,5 i jedan odsto."

I poneki hotelcic,malo zemlje a mozda i neki nacionalni park. Ipak je Aca dobar prijatelj sa njima pa ne vidim neki problem da im prijateljski pokloni neki park.

potkivač

pre 10 godina

Bravo Vucicu, kamata na kredit od 1%, uz uslov da naprave dzamiju usred Beograda!
To nisi rekao! Sta, nisam u pravu?! Jesam 100% u pravu!
Umesto da problem resite smanjenjem ogromne administracije, vi prodajete obraz srpskog naroda!
Sram vas bilo naprednjaci jedni; pricajte istinu narodu!...
Ma, niste vi sposobni za resavanje teskih i komplikovanih problema!
Znate samo da unistavate...
I taj kredit ima vise od pola da pojede vasa prekobrojna administracija!

Bole

pre 10 godina

Ajde ovako... 0% kamate... Ko ce da vrati i odakle ce da stvrori 500 miliona, 1 milijardu USD/EUR ako ih sada potrose na plate i penzije? Bez proizvodnje ovo znaci samo da ce mali Laza za koju godinu da spusti cifru za porez na 20000 RSD i sta cemo onda? i onda nas je kao DS zaduzio... Vazi.. Pa ne bi DS uzimao kredite da nismo imali vesele devedesete i kradju para od 1991-2001

repus

pre 10 godina

ха ха ха ха ха ха и опет ха ха ха ха рекоше само ми да се дочепамо власти нема кредита више биће елдорадо кажу могу да продају телеком али незнају где ће паре па ево вам одговора наши мислиоци у пољопривреду само ми сељаци радимо и производимо у овој држави што не питају једног сељака ако не знају доктори економије у срс пардон снс што посејемо за пар месеци беремо или жањемо и ето здравих пара једино треба умети извести а не увозити као јабуке сељаци су извозили само из тамнаве по 15000 волова за аустрију нису нити могу наши да извоизе како се то каже ит технологију то је показало еи ниш ауто индустрија да је све било на силу него увести закон да млади нерадници који чекају на бироима по 20 30 година да им држава нађе посао да седе и нераде да морају да иду код сељака да раде док чекају посао у својој струци а да их плаћа сељак или држава колики је минималац прописан законом какви кртедити да би се дало нерадницима да га поједу и попију

moje ime

pre 10 godina

nema nekog uticaja , ali cu opet napisati . arapi su taj novac za istu kamatu mogli da ostave u Svajcarsku , i dobili bi izmedju 0.5 % i 1 % ,bez grejs perioda . sto povlaci pitanje za sobom , sta su jos dobili za tako nisku kamatu ???

Nebojsa

pre 10 godina

Ovaj Vucic je genije pocelo je sa tri milijarde pa dve i kamatom od 2,5 do 3% sada ce jos da ispadne da nam Emirati poklanjaju pare zbog Vucica da nas izvuce iz krize.E pa svaka caast.

Lale

pre 10 godina

Ako kamata nije trzisno realna onda mora da ima neka druga caka zasto bi nudili ovakav kredit. Pare, prijateljstvo i ljubav nikako ne idu zajedno na medjunarodnom nivou.

paraglajder

pre 10 godina

(neny, 15. septembar 2013 11:51)

Tačno kako ste rekli.
Meni bode oči sledeće:
1. Sa ovolikim, NIMALO smanjenim državnim aparatom (dapače, protivno predizbornim obećanjima - čak imamo više, a ne manje agencija i sličnog), ogromna je šansa da pare opet proteramo kroz...
U svom ovom cirkusu od "rekonstrukcije" nisam opazio da se neko energično zalaže za smanjenje broja zaposlenih o državnim jaslama, možda se varam.

2. U svetu u kojem kredit (nama ovakvima) košta 7-8%, mi ga dobijamo za 1%.
Možda naivan botovski svet može da misli da je to zbog ličnog šarma gospodina vicepremijera, ali to tako "ne radi".
Kako neko lepo reče pre mene - gospodin šeik lako može danas-sutra da kaže: meni treba voda. Meni treba zemljište. I šta ćemo onda?

3. Mislite da je USA ambasador slučajno nahvalio vicepremijera?
To se događa samo našim priučenim i pripitim "diplomatama" po belom svetu. USA diplomatsko osoblje nikad ne govori onako, "emotivno" ovako šta, ko razume - shvatiće.

Ukratko: moje viđenje je da će biti dobijeno brdo para da se trenutno vladajući održe na vlasti (bar oni tako misle), novac će biti bačen u vazduh kao i dosad dobijeni krediti, privreda će biti dalje "šminkana" pomalo - i to će biti prikazano kao gigantski uspeh, a mi ćemo plaćati bar 50 god. celu ovu priču.

Dao Bog da nisam u pravu.

toza

pre 10 godina

Da bi sve bilo transparentno potrbno je da javnost zna sve detalje takvih ugovra. Nova vlada do sada nije pokazala spremnost da radi transparentno pa i javnost nije upoznata sa detaljima ugovara za JAT, prodajom zemlje i hotela. Nije dovoljno to što Vučić trenuto ima podršku glasača da mu se veruje na reč. ukoliko kredit služi za otplatu nekih drugih nepovoljnijih onda se u javnost mora izaći sa detaljima i tačnim brojkama. Vlada takođe trba hitno da prestane sa dogovornim prodajama. Pozivati se na izvštaj Verice Barać o sumljivim privatizacijama a sa druge strane ne raspisivati tendere je najblaže rečeno dvolično.

Nekad

pre 10 godina

Znaci jeftini petrokrediti kao sto su isti Arapi dali Turcima (Erdoganu). Samo da mi je znati politicke uvjete...na primjer u vezi s Sirijom, Bosnom, Kosovom itd

Predlog

pre 10 godina

Predlazem da nasi pametnjakovici odbiju ovaj kredit i da otrce kod MMF-a i zatraze neki kredit od 5...6,7% kamate. Time bi pokazali privrzenost EU integracijama.

Ivan_KS

pre 10 godina

Nigde se ne navodi na kom nivou je izražena kanata, dnevnom, mesečnom ili godišnjem? Ovih privlačnih 1% lako može da preraste u 12% godišnje, ako je izraženo na mesečnom nivou.

Vlada

pre 10 godina

Malo mi tesko da poverujem u ovo. Pa uzmimo samo da je inflacija minimum 2%, a na dolare je cak i veca, to znaci da su arapi na cistom gubitku. Cisto sumnjam da ce arapi dati kredit sa kamatom ispod inflacije.

Guverner ličnog novčanika

pre 10 godina

Da ali će zato oni koji budu korisnici kredita koji će država davati privredi plaćati kamatu 4.5 ili 5 %. Možda će novac otići i u neku od banaka pa će kamata biti i do 50% kad se sve sabere. Zašto i o tome ne pišete? Pa zarada na potrošnju i PDV, ostali porezi na dobit i zarade... ½eeeee lako će da gi okrenu pare½, samo neka se nešto okreće.

1%

pre 10 godina

Bas me interesuje da li neko zna koliko je 1% od 3.000.000.000?
Evo: 3.000.000.000.: 100 = 30.000.000
Za one koji slabo stoje sa nulama, 1% iznosi trideset milona!
I tako 20-30godina. Jos ne znamo da li je ta kamata na mesecnom ili godisnjem nivou...Pa gospodo to treba zaraditi i prebaciti na racun Arapa + glavnica...
Arapi mogu da pocnu da pevaju Vucicu:
Ala volim ovaj rezim, kamata ide a ja lezim...

neliijus

pre 10 godina

Bogami kad su nam braca Rusi dali kredit za revitalizaciju zeleznice tj. da kupimo Ruske vozove,zarezali su nam kamaticu kao neki skroman zelenas...

Milanche

pre 10 godina

Nisam bas neki ekonomski strucnjak ali zar nije bolje uloziti ta sredstva u proizvodnju??? Zasto mi sve pare koje dobijemo ulazemo ili u potrosnju ili za neku reviziju kredita??????????? Ubedjen sam da javna potrosnja moze da se smanji ali jednostavno tekuca vlast (a da se razumemo i svaka prosla) ne zele da je smanje. Ulozite u poljoprivredu, to je grana koja moze jos mnogo da se razvije i najbrze moze da vrati ulozeno pa od te zarade vracajte kredite. Ne vidim zasto je to toliko komplikovano.

Bisa

pre 10 godina

Sve je to dobro, samo zavisi zasta ce vlada da potrosi novac, ako je trosi za masu korupiranih birokrata, ili da placa radna mesta onda nije dobro.
Ako napravi zakone koji se i sprovode, ako jendom reci privatnu svojini, onda ce investitori sami doci, a samim tim i bice vise posla
Ali ja to nisam videla do sada. Mene naprimeer bi bilo sramota kao ministarku zdravlja, da pokazujm bogastvo javno, a zdrastvene ustanove su nam kao u 18 veku. A sa druge strane se samo pitam, dali je moguce da od ministarske plate moze tako da se kiti. Ili je mozda njoj vracena dedovina, meni jos nije. Ili je mozda njen muz privrednik, koji je dobijao poslove u inosetranstvu.
Ja ipak mislim, narodni pokret je skinuo Milosevica rekli se 'gotov si' ja mislim da treba narod i ove da skine jer su i oni 'gotovi' bankrot je neizbezan

Vojvoda Misic

pre 10 godina

" Računa se da bi kamatna stopa, uz mogući grejs period, bila između 0,5 i jedan odsto."

I poneki hotelcic,malo zemlje a mozda i neki nacionalni park. Ipak je Aca dobar prijatelj sa njima pa ne vidim neki problem da im prijateljski pokloni neki park.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pucice te ko gume, 15. septembar 2013 10:56)

Pa neka im pokloni , hocemo od parkova i neobradjene zemlje leba da jedemo ?
Ovakav kredit sigurni ima neku pozadinu , to je 100% .. ali ta pozadina nemora biti crna , moze da otvori nova radna mesta .. dace im povoljno zemlju za obradu ? neka im da dzabe samo da se zaposle ljudi

Bacvanin

pre 10 godina

Najgore sto mozemo da radimo sa dugovima, jeste da se dodatno zaduzujemo da bi ih isplatili.
Bolje bi bilo da drzava godinu dana stegne kajis, da smanji palte u drzavnoj upravi, da poveca efikasnost rada u postojecim institucijama, nego sto dizemo zajam da bi platili dugove.

Pista

pre 10 godina

Eto da kaze covek bar neke vajde od ove vlasti, da nas malo i razduzuje a ne samo zaduzuje. Ne znam kako ali i od ovog njihovog licnog prijateljstva cemo imati neke koristi, kao od Tita i nesvrstane brace.

nesa

pre 10 godina

Imam 3 kreditne kartice kojima balansiram vec tri godine.Skidam s jedne placam drugu i tako u krug.Koliko sam kamata platio nemam pojma. Bitno je da mi jos uvek daju kad zatreba.

Srbin 100%

pre 10 godina

Ova pozajmica dolazi u obzir samo ako se ispune uslovi SNS-a a to je da se novac iskljucivo moze koristiti za vracanje nepovoljnih kredita iz proslosti ili za investicije,nikako ga ne smemo koristiti za krpljenje budzetskih rupa

dragan

pre 10 godina

Strela ovi polupismeni komentari su zanimljivi.Ja svakih nekolko god kad se nagomila kredit odem u drugu banku i otvorim kredit da isplatim stare naravno ranija otplata se placa.Nigde neprocitah da se trazi kredit za otvaranje nove fabrike,za kupovinu repromaterijala za fabrike,za kupovinu poljoprivredne mehanizacije itd.Moze li prosijak da uzme kredit? Sta se krije iza 1%.Nijedna banka koja posluje sa velikim parama neda kamatu 1% jer su sami troskovi odobravanja veci+pitanje sposobnosti neke drzave da to vrati.Kredit nije poklon to je pomoc koja se mora vratiti.Oce li se tim kreditom isplatiti krdit od "brace" rusa sa povoljnim kredito sto smo dobili pre nekolko mes?

srle

pre 10 godina

Jedan od glavnih argumenata SNS u kampanji protiv DS je bio sto se DS zaduzuje (narocito u duelu Nikolic vs Tadic)!
Sada imamo situaciju, gde se SNS cak i vise zaduzuje od DS ali se vesto sa te teme skrece paznja time sto je kamata ispod 1%.

Sram vas bilo. Bezite sa vlasti sto pre dok srbija jos moze nesto da uradi

Mlica Jevtic

pre 10 godina

Kredit sa jako niskom kamatnom stopom pokazuje ekonomsku moc UAE i njenu otvorenost u smislu dugorocne saradnje i investicija.

SM

pre 10 godina

Svaka vrsta kreditnog aranžmana u kojem bi Srbija dobila kredit po povoljnijim uslovima od tržišnih, svakako je dobra. Jedan deo tog novca upotrebiti za vraćanje skupih kredita, a drugi deo novca može da se iskoristi i za završetak započetih infrastrukturnih projekata, jer je bolje da se finansiraju povoljnijim nego skupljim kreditima.

Луна

pre 10 godina

Кредит Уједињених Арапских Емирата од великог је значаја за нашу државу, јер долази у правом тренутку. То што ће бити по најповољнијим каматама које је Србија добила од неке државе, можемо захвалити Вучићу. Оваква помоћ се догоди заиста ретко када је најпотребније и зато морамо бити захвални на томе.

Jovana Bunjevac

pre 10 godina

Zajam po izuzetno povoljnim uslovima iskoristiti za zatvaranje skupih kredita i stabilizaciju ekonomske situacije. Sama realizacija bi potvrdila maksimalnu ozbiljnost UAE u pogledu njavljenih buducih investicija.

Ice kream

pre 10 godina

Ima li negde u svetu manja kamata na kredit pitam se? zaista korektno,hvala im,da otkupimo bar neki od ovih paprenih u koje su nas uvaljivali razni strucnjaci!

aco

pre 10 godina

Nije bitno da li su prijatelji ili ne, poenta je da je kredit vrlo povoljan, da je nama neophodan i da ima grejs period!!!
Potrebno ga je iskoristiti da se vrate skupi krediti koji su uzimani ranijih godina i za cije rate izdvajamo mnogo.
Ne vidim u cemu je problem jer mi se, po ovakvim uslovima, ne mozemo zaduziti nigde, a para treba!!

SMotani

pre 10 godina

Iskoristiti ovakvu priliku da sa ovim povoljnim kreditom vratimo dobar deo onih nepovoljnih koji su nam vecina "prijateljskih" zemalja odobrila i koji su nam se nagomilali tokom predhodnih godina

Pčelica

pre 10 godina

Zahvaljujući Vučićevom zalaganju i poznanstvu Srbija će dobiti veoma dobre uslove za kredit, koje svakako treba iskoristiti i usmeriti u privredu.

Vojvoda Misic

pre 10 godina

" Računa se da bi kamatna stopa, uz mogući grejs period, bila između 0,5 i jedan odsto."

I poneki hotelcic,malo zemlje a mozda i neki nacionalni park. Ipak je Aca dobar prijatelj sa njima pa ne vidim neki problem da im prijateljski pokloni neki park.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pucice te ko gume, 15. septembar 2013 10:56)

Pa neka im pokloni , hocemo od parkova i neobradjene zemlje leba da jedemo ?
Ovakav kredit sigurni ima neku pozadinu , to je 100% .. ali ta pozadina nemora biti crna , moze da otvori nova radna mesta .. dace im povoljno zemlju za obradu ? neka im da dzabe samo da se zaposle ljudi

KIŠA JE NAPOLJU

pre 10 godina

Vlada i ostali@ ni na kakvom gubitku neće biti arapi, pa dobili su zemlju u zakup za bagatelu, skoro na poklon uzeli zadruge i poljoprivredna preduzeća, raspitajte se samo koliko treba platiti za hektar u Mađarskoj, Hrvatskoj...

citizenkane

pre 10 godina

Stara dobra politika jos iz vremena SPS-a, a pre njih Jugo-komunjara. Moljakaj za pare gde stignes, nemojte slucajno nesto da popravite ili da dovedete sposobne i postene ljude. Cepaj turbo folk i dovodi poslusnike iz provincija u Bg da bi mogao nesmetano da uzivas u korupciji.

Milha

pre 10 godina

Rejting vrtoglavo pada cim se ovaj svaki dan frlja sa obecanjima, besmislenim hapenjima, statistikama koje mi pokazuju da zivim bar kao u Danskoj...

potkivač

pre 10 godina

Bravo Vucicu, kamata na kredit od 1%, uz uslov da naprave dzamiju usred Beograda!
To nisi rekao! Sta, nisam u pravu?! Jesam 100% u pravu!
Umesto da problem resite smanjenjem ogromne administracije, vi prodajete obraz srpskog naroda!
Sram vas bilo naprednjaci jedni; pricajte istinu narodu!...
Ma, niste vi sposobni za resavanje teskih i komplikovanih problema!
Znate samo da unistavate...
I taj kredit ima vise od pola da pojede vasa prekobrojna administracija!

Pista

pre 10 godina

Eto da kaze covek bar neke vajde od ove vlasti, da nas malo i razduzuje a ne samo zaduzuje. Ne znam kako ali i od ovog njihovog licnog prijateljstva cemo imati neke koristi, kao od Tita i nesvrstane brace.

neny

pre 10 godina

Nista u svetu politike i finansija nije dzabe ili "za lepe oci". Da li se neko pita ko stoji iza ovih arapskih investicija i zasto Emirati zele da "pomognu" Srbiji jeftinim kreditima? Zemlja koja ja cvrst saveznik SAD-a, zemlja koja je pomagala i pomaze dzihadiste sirom sveta, bivseg predesdnika Egipta Mursija, fundamantalisticku stranku u Tunisu! Zemlja u kojoj indijski radnici umiru na gradilistima i primaju saku dolara na dan! Ako je Srbija vec toliko ocajna i izneverena od strane EU, zar se nisu mogle povuci investicije iz Kine, Rusije, Brazila ili Indije? Zemalja koje poseduju ogroman kapital i trenutno isto tako ulazu sirom sveta! Zasto bas Ujedinjeni Emirati? Ko tu stvarno vuce konce i zasto? Kolika ce biti cena za sve ovo???

repus

pre 10 godina

ха ха ха ха ха ха и опет ха ха ха ха рекоше само ми да се дочепамо власти нема кредита више биће елдорадо кажу могу да продају телеком али незнају где ће паре па ево вам одговора наши мислиоци у пољопривреду само ми сељаци радимо и производимо у овој држави што не питају једног сељака ако не знају доктори економије у срс пардон снс што посејемо за пар месеци беремо или жањемо и ето здравих пара једино треба умети извести а не увозити као јабуке сељаци су извозили само из тамнаве по 15000 волова за аустрију нису нити могу наши да извоизе како се то каже ит технологију то је показало еи ниш ауто индустрија да је све било на силу него увести закон да млади нерадници који чекају на бироима по 20 30 година да им држава нађе посао да седе и нераде да морају да иду код сељака да раде док чекају посао у својој струци а да их плаћа сељак или држава колики је минималац прописан законом какви кртедити да би се дало нерадницима да га поједу и попију

pucice te ko gume

pre 10 godina

" Računa se da bi kamatna stopa, uz mogući grejs period, bila između 0,5 i jedan odsto."

I poneki hotelcic,malo zemlje a mozda i neki nacionalni park. Ipak je Aca dobar prijatelj sa njima pa ne vidim neki problem da im prijateljski pokloni neki park.

Ivan_KS

pre 10 godina

Nigde se ne navodi na kom nivou je izražena kanata, dnevnom, mesečnom ili godišnjem? Ovih privlačnih 1% lako može da preraste u 12% godišnje, ako je izraženo na mesečnom nivou.

Lale

pre 10 godina

Ako kamata nije trzisno realna onda mora da ima neka druga caka zasto bi nudili ovakav kredit. Pare, prijateljstvo i ljubav nikako ne idu zajedno na medjunarodnom nivou.

Meni svejedno

pre 10 godina

Svaka čast Aleksandru Vučiću na ovom partnerstvu. Nadam se da će se taj novac pravilno iskoristiti i da će Srbija napokon izaći iz teške situacije.
(Teofil, 15. septembar 2013 12:59)

haha, jednog psuju jer se zaduzivao, drugog dizu u nebesa jer se zaduzivao :D Srbija :D :D

mile

pre 10 godina

Ja cu da samo da citiram dva opste poznata pravila, jedno iz politike: "U politici nema prijatelja, samo interesa" i jedno iz ekonomije: "Nema besplatnog rucka".
Ako nam Arapi daju super-povoljan kredit to je zato sto imaju interes za to a mi cemo to svakako da platimo na neki nacin.
Verovatno postoji deo dogovora o kome javnost ne zna nista, a tice se davanja ustupaka Arapima koji ce biti dugorocno nepovoljan za Srbiju.
Sto se para od kredita tice, one ce, kao i do sada, takodje biti potrosene na odrzavanje ovog stanja jos godinu-dve pri cemu ce znatni deo para biti preusmeren u dzepove "zasluznih" gradjana.

moje ime

pre 10 godina

nema nekog uticaja , ali cu opet napisati . arapi su taj novac za istu kamatu mogli da ostave u Svajcarsku , i dobili bi izmedju 0.5 % i 1 % ,bez grejs perioda . sto povlaci pitanje za sobom , sta su jos dobili za tako nisku kamatu ???

toza

pre 10 godina

Da bi sve bilo transparentno potrbno je da javnost zna sve detalje takvih ugovra. Nova vlada do sada nije pokazala spremnost da radi transparentno pa i javnost nije upoznata sa detaljima ugovara za JAT, prodajom zemlje i hotela. Nije dovoljno to što Vučić trenuto ima podršku glasača da mu se veruje na reč. ukoliko kredit služi za otplatu nekih drugih nepovoljnijih onda se u javnost mora izaći sa detaljima i tačnim brojkama. Vlada takođe trba hitno da prestane sa dogovornim prodajama. Pozivati se na izvštaj Verice Barać o sumljivim privatizacijama a sa druge strane ne raspisivati tendere je najblaže rečeno dvolično.

Bole

pre 10 godina

Ajde ovako... 0% kamate... Ko ce da vrati i odakle ce da stvrori 500 miliona, 1 milijardu USD/EUR ako ih sada potrose na plate i penzije? Bez proizvodnje ovo znaci samo da ce mali Laza za koju godinu da spusti cifru za porez na 20000 RSD i sta cemo onda? i onda nas je kao DS zaduzio... Vazi.. Pa ne bi DS uzimao kredite da nismo imali vesele devedesete i kradju para od 1991-2001

Nebojsa

pre 10 godina

Ovaj Vucic je genije pocelo je sa tri milijarde pa dve i kamatom od 2,5 do 3% sada ce jos da ispadne da nam Emirati poklanjaju pare zbog Vucica da nas izvuce iz krize.E pa svaka caast.

Bisa

pre 10 godina

Sve je to dobro, samo zavisi zasta ce vlada da potrosi novac, ako je trosi za masu korupiranih birokrata, ili da placa radna mesta onda nije dobro.
Ako napravi zakone koji se i sprovode, ako jendom reci privatnu svojini, onda ce investitori sami doci, a samim tim i bice vise posla
Ali ja to nisam videla do sada. Mene naprimeer bi bilo sramota kao ministarku zdravlja, da pokazujm bogastvo javno, a zdrastvene ustanove su nam kao u 18 veku. A sa druge strane se samo pitam, dali je moguce da od ministarske plate moze tako da se kiti. Ili je mozda njoj vracena dedovina, meni jos nije. Ili je mozda njen muz privrednik, koji je dobijao poslove u inosetranstvu.
Ja ipak mislim, narodni pokret je skinuo Milosevica rekli se 'gotov si' ja mislim da treba narod i ove da skine jer su i oni 'gotovi' bankrot je neizbezan

Vlada

pre 10 godina

Malo mi tesko da poverujem u ovo. Pa uzmimo samo da je inflacija minimum 2%, a na dolare je cak i veca, to znaci da su arapi na cistom gubitku. Cisto sumnjam da ce arapi dati kredit sa kamatom ispod inflacije.

modesty

pre 10 godina

Dobro, pitala sam i izlupetali ste mi minuse. Ali da ponovim, zar se niko ne pita nista o ovome naprasnom prijateljstvu? Otkud? Shia muslimani su upravo ti koji su naopruzavali muslimane u Bosni i nastavljaju da ih huskaju protiv Srba, kako sad odjenom prijateljstvo? Shias su bili Otomani, a posebno janjicari, tako da ima tu istorijska veza, ali ne bas milosrdna, ako je iko ucio istoriju pre nego sto nam se skolstvo srozalo u kanalizaciju. Ne kazem da je moja paranoja opravdana, daleko bilo, ali da bas svi zabijaju glavu u pesak toliko da udaraju minuse na samo pitanje, a kamoli odgovor, je u najmanju ruku zabrinjavajuce. Pa zar nista Srbi nisu naucili od niza izdaja i prevara koje su ih zadesile u poslednjih 20 godina, da nisu cak ni malo oprezni? E to je razlog zasto nam zemlja propada. Zemlja diletanata.

zoran1965

pre 10 godina

kolko ektara zemlje je zalog ?
posto je zabranjeno prodavati zemlju strancima, pronasli ste rupu u zakonu ?
stvarno, jel se dobija procenat provizije ako se uzme kredit od odredjene banke ?

Milanche

pre 10 godina

Nisam bas neki ekonomski strucnjak ali zar nije bolje uloziti ta sredstva u proizvodnju??? Zasto mi sve pare koje dobijemo ulazemo ili u potrosnju ili za neku reviziju kredita??????????? Ubedjen sam da javna potrosnja moze da se smanji ali jednostavno tekuca vlast (a da se razumemo i svaka prosla) ne zele da je smanje. Ulozite u poljoprivredu, to je grana koja moze jos mnogo da se razvije i najbrze moze da vrati ulozeno pa od te zarade vracajte kredite. Ne vidim zasto je to toliko komplikovano.

Dejo

pre 10 godina

Samo se zadužite i ostavite narodu da to vraća kada vas vise i ne bude na vlasti. Lazar će se vratiti u USA sa dobrim eksperimentom u njegovom budućem naučnom radu. Samo napred "oče nacije" dovedi nam Arape a za njima će I Turci u Telekom, pa opet Jovo nanovo. Baš ono što Ameri žele, a Turci traže da se vrate na Balkan.

Predlog

pre 10 godina

Predlazem da nasi pametnjakovici odbiju ovaj kredit i da otrce kod MMF-a i zatraze neki kredit od 5...6,7% kamate. Time bi pokazali privrzenost EU integracijama.

paraglajder

pre 10 godina

(neny, 15. septembar 2013 11:51)

Tačno kako ste rekli.
Meni bode oči sledeće:
1. Sa ovolikim, NIMALO smanjenim državnim aparatom (dapače, protivno predizbornim obećanjima - čak imamo više, a ne manje agencija i sličnog), ogromna je šansa da pare opet proteramo kroz...
U svom ovom cirkusu od "rekonstrukcije" nisam opazio da se neko energično zalaže za smanjenje broja zaposlenih o državnim jaslama, možda se varam.

2. U svetu u kojem kredit (nama ovakvima) košta 7-8%, mi ga dobijamo za 1%.
Možda naivan botovski svet može da misli da je to zbog ličnog šarma gospodina vicepremijera, ali to tako "ne radi".
Kako neko lepo reče pre mene - gospodin šeik lako može danas-sutra da kaže: meni treba voda. Meni treba zemljište. I šta ćemo onda?

3. Mislite da je USA ambasador slučajno nahvalio vicepremijera?
To se događa samo našim priučenim i pripitim "diplomatama" po belom svetu. USA diplomatsko osoblje nikad ne govori onako, "emotivno" ovako šta, ko razume - shvatiće.

Ukratko: moje viđenje je da će biti dobijeno brdo para da se trenutno vladajući održe na vlasti (bar oni tako misle), novac će biti bačen u vazduh kao i dosad dobijeni krediti, privreda će biti dalje "šminkana" pomalo - i to će biti prikazano kao gigantski uspeh, a mi ćemo plaćati bar 50 god. celu ovu priču.

Dao Bog da nisam u pravu.

1%

pre 10 godina

Bas me interesuje da li neko zna koliko je 1% od 3.000.000.000?
Evo: 3.000.000.000.: 100 = 30.000.000
Za one koji slabo stoje sa nulama, 1% iznosi trideset milona!
I tako 20-30godina. Jos ne znamo da li je ta kamata na mesecnom ili godisnjem nivou...Pa gospodo to treba zaraditi i prebaciti na racun Arapa + glavnica...
Arapi mogu da pocnu da pevaju Vucicu:
Ala volim ovaj rezim, kamata ide a ja lezim...

nesa

pre 10 godina

Imam 3 kreditne kartice kojima balansiram vec tri godine.Skidam s jedne placam drugu i tako u krug.Koliko sam kamata platio nemam pojma. Bitno je da mi jos uvek daju kad zatreba.

golub i vrabac

pre 10 godina

Da prevedem:
Imamo goluba na grani, 2 milijarde sa 1% kamate.
Imamo vrabca u rucu, 500 miliona evro obveznica sa 5% kamate.
Imamo i azdaju (budzet) koja ce da proguta vrabca, ruku, goluba i granu

AlekS

pre 10 godina

Trebamo se drzati Arapa, ipak oni ne znaju sta ce sa parama, a nama treba. Dobro je Vucic to osetio.
(Marko Maric, 15. septembar 2013 11:40)

Ako je prosecan Srbin obavesten kao ti onda smo mi jadan narod. Za pocetak, otvori Gugl i ukucaj Dubai i pritisni Enter. Ponovi isto, samo sa Abu Dhabi. Mozes da nastavis sa Sharjah, Ras al Khaimah, Al Ain...
Shvatices da oni vrlo dobro znaju sta se radi sa novcem.

AlekS

pre 10 godina

Kada sam u Emiratima kupovao kola na kredit od 36 meseci, od prve do zadnje rate su mi naplacivali interes na celokupnu svotu. Kao da nisam do tada nista otplatio od glavnice. Kod nas kao i u vecini zemalja se interes u svakoj sledecoj rati obracunava samo na ostatak glavnice.

Ako se na dug od 2-3 milijarde primeni prva navedena forma otplate kao i opcija odlozenog placanja, onda ce efektivna kamatna stopa biti znaaaaatno veca od 0,5%. Verovatno dvocifrena.

Guverner ličnog novčanika

pre 10 godina

Da ali će zato oni koji budu korisnici kredita koji će država davati privredi plaćati kamatu 4.5 ili 5 %. Možda će novac otići i u neku od banaka pa će kamata biti i do 50% kad se sve sabere. Zašto i o tome ne pišete? Pa zarada na potrošnju i PDV, ostali porezi na dobit i zarade... ½eeeee lako će da gi okrenu pare½, samo neka se nešto okreće.

Bacvanin

pre 10 godina

Najgore sto mozemo da radimo sa dugovima, jeste da se dodatno zaduzujemo da bi ih isplatili.
Bolje bi bilo da drzava godinu dana stegne kajis, da smanji palte u drzavnoj upravi, da poveca efikasnost rada u postojecim institucijama, nego sto dizemo zajam da bi platili dugove.

Nekad

pre 10 godina

Znaci jeftini petrokrediti kao sto su isti Arapi dali Turcima (Erdoganu). Samo da mi je znati politicke uvjete...na primjer u vezi s Sirijom, Bosnom, Kosovom itd

neliijus

pre 10 godina

Bogami kad su nam braca Rusi dali kredit za revitalizaciju zeleznice tj. da kupimo Ruske vozove,zarezali su nam kamaticu kao neki skroman zelenas...

Damjan 023

pre 10 godina

Ovako jedan veliki investitor, kao što su Emiraćani, može da pokrenu čitavu srpsku privredu. Međutim, ostrašćenim simpatizerima DS-a, se ne može ugoditi. Njima je bitno da kritikuju svaki potez Vučića, a verujem da su i sami svesni, ali to sebi ne žele da priznaju, da saradnja sa Emiratima može da nam donese mnogo toga dobrog, pa tako neki nađu da kritikuju i prodaju dugogodišnjeg gubitaša kao što je JAT, a država je za taj JAT morala da izdvaja svake godine ogromne pare da bi pokrila njihove gubitke.

Teofil

pre 10 godina

Svaka čast Aleksandru Vučiću na ovom partnerstvu. Nadam se da će se taj novac pravilno iskoristiti i da će Srbija napokon izaći iz teške situacije.

Donatelo

pre 10 godina

Realno, nikada bolje uslove za kredit nismo dobili. Ovakvim potezom se dobro vidi koliki su nam Emirati prijatelji, i koliko Vucic ima osecaj za dobro poslovanje.

x-man

pre 10 godina

Šeik je još jednom pokazao da je veliki prijatelj naše zemlje ne samo zbog ovog kredita, što je povoljan inače već zbog zainteresovanosti za ulaganje. Što veći broj stranih investicija je neophodno Srbiji kako sa istoka tako i sa zapada.

Rodni

pre 10 godina

Drzava nam grca u dugovima, zahvaljujuci prethodnim vlastima koje su za sobom ostavile samo pustos. Zbog toga su nam na zalost krediti neophodni, ali nisam ni sanjao da mogu biti ovako povoljni za nasu stranu, svaka cast na dobrom partnerstvu.

Tanja

pre 10 godina

UAE su veliki prijatelji Srbije.Ovim se to jos jednom dokazalo.Kada je Vucic sa njima uspotavio saradnju,ocekivali smo da ce to biti mudar potez i ispostavilo se da je tako.Pravi ljudi se jednostavno prepoznaju. Podrska svakoj buducoj saradnji.

da ne poveruje covek

pre 10 godina

Znaci apsolutno svaki komentar koje je podrzao g-dina Vucica je dobio preko 100 minusa ..

Ala rade ovi DS botovi .. STIDITE SE !!

pera

pre 10 godina

Nisam pristalica zaduzivanja ali kredit nam je u ovom trenutku vise nego potreban.Za svaku pohvalu su uslovi pod kojima cemo ga dobiti.Sad samo pravilno treba usmeriti sredstva u sta uopste ne sumnjam jer Aleksandar Vucic nece dozvoliti rasipanje novca.

Зокси

pre 10 godina

Само за рефинансирање скупих западних кредита ће служити овај кредит! и то је супер! Са друге стране морамо производњу да подигнемо, модернизујемо, повећамо извоз. Јер ће неко морати и остале кредите да враћа!

VIKI

pre 10 godina

Nikada nismo zadovoljni. Umesto da se fokusiramo na to kako iskoristiti dobijena sredstva, mi omalovažavamo poteze vlasti i obezvređujemo svaki pokušaj da se nešto uradi.Stalno pozajmljivanje novca svakako nije dugoročno rešenje, ali u datoj situaciji kredit može biti oo pomoći.

Nole

pre 10 godina

Ovo su najpovoljniji uslovi za koje sam ja čuo da se mogu dobiti za kredit i samo zlobnici, koji imaju neke druge interese, a ne da izvuku Srbiju iz ekonomske i finansijske krize mogu ovo da kritikuju. Samo da ga pametno iskoristimo i uložimo u utvaranja novih radnih mesta, proizvodnju, ili nešto što će nam doneti pare.

Kajzer Soze

pre 10 godina

Da je Tadic koji slucajem dobio ovako povoljan kredit( koji niko nikoe ne daje pod ovakvim uslovima) to bi BLIC ocenio kao finansijski potez veka! licemerje na sve strane... Aco samo napred!

1985

pre 10 godina

Bez obzira što nam je zemlja prezadužena,a zna se ko je uzimao kredite, ovakva vrsta kredita nam je neophodna da se mnogo toga pokrene,da se ljudi konačno pozapošljavaju.Kada se privreda pokrene biće nam mnogo lakše.Mislim da ovako povoljan kredit treba dobro iskoristiti,jer je teško doći do ovakvog kredita.

BOZANA 63

pre 10 godina

Veliko hvala nasim prijateljima iz Emirata, jos jednom su dokazali dasa takvim prijateljima i partnerima mozemo ocekivati da napravimo cudo da krenemo napred . Jer smo bili na ivici propasti, ovako smo dobili infuziju koja nas vraca u zivot.

aleksandar

pre 10 godina

ne pripadam ni botovima ni anti-botovima, ali ovo je stvarno prijateljski od ove zemlje. treba tu zemlju postovati, da se realizuje 1/3 od onoga sto je navedeno u medijima bice to dobar oporavak za ovu zemlju.

Marko

pre 10 godina

@mile

Zasto unapred znas da je to nepovoljno po Srbiju? Ovde izgleda jos vladaju predrasude prema investitorima i davocima kredita iz arapskih i uopste islamskih zemalja.

Луна

pre 10 godina

Кредит Уједињених Арапских Емирата од великог је значаја за нашу државу, јер долази у правом тренутку. То што ће бити по најповољнијим каматама које је Србија добила од неке државе, можемо захвалити Вучићу. Оваква помоћ се догоди заиста ретко када је најпотребније и зато морамо бити захвални на томе.

Mlica Jevtic

pre 10 godina

Kredit sa jako niskom kamatnom stopom pokazuje ekonomsku moc UAE i njenu otvorenost u smislu dugorocne saradnje i investicija.

Ajmooo

pre 10 godina

Ovo ako bude ja cu stvarno reci svaka cast trenutnoj vladi ma cak i Dinkicu. I ako nisam siguran da li on ili Vucic. 1% je manje nego sto je godisnja inflacija dolara! WOW. Dolar ce vrlo verovatno padati u odnosu na EURO jer je sad prilicno jak. Nadam se da je istina.

Bucka

pre 10 godina

Vucic je stekao veliko poverenje ljudi iz UAE , sto je za nas jako dobro. Dugi mogu da pricaju sta hoce , pozajmica nam je bila neophodna i sada mozemo lakse da idemo dalje.

Taksimetar ne krade...

pre 10 godina

Ono što je već sada poznato jeste da će ovo biti bilateralni kredit, odnosno da će pozajmicu zvanično dati Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ipak, poznato je da će Srbija u ovoj aranžmanu imati tretman koje imaju arapske države sa kojima je UAE u najprijateljskijim odnosima. Dobijamo i bolje uslove, jer su u ovim aaranžmanima kamata bila i do dva odsto,a sa ovim kreditom cemo vratiti sve one zelenaske kredite mmf-u i ostalim zapadnim zelenasima i ako da bog da se vise nikad ne zaduzujemo ni kod njih a ni bilo gde vec da pokrenemo svoju privredu i svoju proizvodnju da u buducnosti obezbedimo laksi zivot nasoj deci da bar ona zive lagodnije ako su se nase generacije mucile...

Bojan

pre 10 godina

Ne znam odakle odjednom imamo tako dobru vezu sa Emiratima, ali ovo sa njima je biznis milenijuma. Refinansiranje skupih kredita je odlican potez, ali bolji potez treba da sledi u formi kako te pare investirati. Prijatno sam iznenadjen vestima koje nas prate Srbiju u vezi UAE. Zasto se ovo nije ranije radilo?

Zigi014

pre 10 godina

Ma ko sta pricao ja mislim da je ovo prava stvar,jer je kamata smesno minimalna skoro ovo dodje kao poklon a sa ovim kreditom cemo vratiti skoro sve kredite one sa kamatama zelenaskim koji su nas ubijali...

SM

pre 10 godina

Svaka vrsta kreditnog aranžmana u kojem bi Srbija dobila kredit po povoljnijim uslovima od tržišnih, svakako je dobra. Jedan deo tog novca upotrebiti za vraćanje skupih kredita, a drugi deo novca može da se iskoristi i za završetak započetih infrastrukturnih projekata, jer je bolje da se finansiraju povoljnijim nego skupljim kreditima.

Diadora M

pre 10 godina

Obzirom da su u bliskoj prošlosti uzimani nepovoljni krediti sa vrlo visokim kamatnim stopama, a mnogi su sada došli na naplatu. Ovaj kredit koji je veoma povoljan, sa veoma niskom kamatnom stopom, svakako će biti pametno upotrebljen kako sam mogla da pročitam u medijima.

Tartakover

pre 10 godina

Nema sumnje da će ovaj kredit uveliko poboljšati naše javne finansije i skinuti mču oko vrata Srbiji. Deo kredita otplatiti skupe kredite a ostalo ubrizgati u proizvodnju kako bi se uložena sredstva vratila ponovo u budžet Srbije a ujedno bi se smanjio broj nezaposlenih u Srbiji.

Ice kream

pre 10 godina

Ima li negde u svetu manja kamata na kredit pitam se? zaista korektno,hvala im,da otkupimo bar neki od ovih paprenih u koje su nas uvaljivali razni strucnjaci!

jug

pre 10 godina

Kredit ce nam dobro doci, a sa ovako malom kamatom jos bolje ga treba iskoristiti. medjutim, do svih arazmana sa UAE ne bi doslo da nije bilo Vucica.

Bariton

pre 10 godina

Ovu šansu povoljnosti trebamo kvalitetno iskoristiti, najpre kako je Vučić napominjao isplate skupih kredita iz predhodnog perioda, koji užasno opterećuju državu, a zatim od ostatka, ulaganjem u privredu.

Jovana Bunjevac

pre 10 godina

Zajam po izuzetno povoljnim uslovima iskoristiti za zatvaranje skupih kredita i stabilizaciju ekonomske situacije. Sama realizacija bi potvrdila maksimalnu ozbiljnost UAE u pogledu njavljenih buducih investicija.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Nijedan kredit nam ne može pomoći ako ne shvatimo da možemo preživeti samo ako radimo.Ne postoje novci koje mi ne možemo potrošiti.Država,koja ne uči svoju mladost da mora da radi nego je još pre prvog zaradjenog dinara šalje u inostranstvo "da vide svet",država koja obećava ekskurzije i provod a ne posao i rad,ne može postojati osim,u našim iluzijama.Lepo smo živeli u doba socijalizma,koji je na nas imao efekat eutanazije."Niko me ne može toliko malo platiti koliko ja mogu malo da radim"?!Decu treba vaspitavati od malena ko su, šta su,i gde pripadaju,kao i da ne mogu pojesti više jaja nego što nosi njihova "kokica".Takvi organizmi su nerentabilni i ranije ili kasnije,pošto pojedu i "kokicu" izumiru.Nigde veće sirotinje niti priča o većim novcima?Nigde veće tuge i bede i nigde toliko nerealnih očekivanja od života.Snovi o milionima evra,o "obezbedjivanju" i unuka parališe nam bilo kakve namere da radimo običan i normalan posao od koga se može živeti.Nigde više bede niti više "menadžera" i "japija" koji sanjaju ferarije i Azurne obale.Sva ekonomija,ako se ne radi o berzanskim manipulacijama i špekulacijama,baziraju se na osnovnoj seljačkoj logici koja glasi; ONo što nisi proizveo ili zaradio,ne možeš ni imati.Arapski kredit treba trošiti na kašičicu a u medjuvremenu tražiti izlaz iz katastrofe.Ne sa ekskurzije u Budimpešti ili Španiji već iz nekog malinjaka ili štale u Srbiji.

bandzi83

pre 10 godina

kamatna stopa, uz mogući grejs period, bila između 0,5 i jedan odsto.hvala bogu da nas neko nije odrao za pare kako su to obicno da sada cinili...

TOP

pre 10 godina

nije prijatno citati kako moramo da uzimamo kredit ponovo,ali to je realnost mnogih zemalja,cak i onih daleko razvijenijih od srbije.uslovi kredita su i vise nego povoljni, i to je ono sto je u ovom trenutku najvaznije.

Srbin 100%

pre 10 godina

Ova pozajmica dolazi u obzir samo ako se ispune uslovi SNS-a a to je da se novac iskljucivo moze koristiti za vracanje nepovoljnih kredita iz proslosti ili za investicije,nikako ga ne smemo koristiti za krpljenje budzetskih rupa

SM

pre 10 godina

Najvaznije je da se kredit racionalno koristi i za otplatu ranijih kredita sa višom kamatom. A ostatak kredita, koji ne bude upotrebljen za prevremeno vraćanje nepovoljnih kredita, uloziti u nesto sto ce doneti devizni priliv.

Pčelica

pre 10 godina

Zahvaljujući Vučićevom zalaganju i poznanstvu Srbija će dobiti veoma dobre uslove za kredit, koje svakako treba iskoristiti i usmeriti u privredu.

aco

pre 10 godina

Nije bitno da li su prijatelji ili ne, poenta je da je kredit vrlo povoljan, da je nama neophodan i da ima grejs period!!!
Potrebno ga je iskoristiti da se vrate skupi krediti koji su uzimani ranijih godina i za cije rate izdvajamo mnogo.
Ne vidim u cemu je problem jer mi se, po ovakvim uslovima, ne mozemo zaduziti nigde, a para treba!!

srle

pre 10 godina

Jedan od glavnih argumenata SNS u kampanji protiv DS je bio sto se DS zaduzuje (narocito u duelu Nikolic vs Tadic)!
Sada imamo situaciju, gde se SNS cak i vise zaduzuje od DS ali se vesto sa te teme skrece paznja time sto je kamata ispod 1%.

Sram vas bilo. Bezite sa vlasti sto pre dok srbija jos moze nesto da uradi

dragan

pre 10 godina

Strela ovi polupismeni komentari su zanimljivi.Ja svakih nekolko god kad se nagomila kredit odem u drugu banku i otvorim kredit da isplatim stare naravno ranija otplata se placa.Nigde neprocitah da se trazi kredit za otvaranje nove fabrike,za kupovinu repromaterijala za fabrike,za kupovinu poljoprivredne mehanizacije itd.Moze li prosijak da uzme kredit? Sta se krije iza 1%.Nijedna banka koja posluje sa velikim parama neda kamatu 1% jer su sami troskovi odobravanja veci+pitanje sposobnosti neke drzave da to vrati.Kredit nije poklon to je pomoc koja se mora vratiti.Oce li se tim kreditom isplatiti krdit od "brace" rusa sa povoljnim kredito sto smo dobili pre nekolko mes?

SMotani

pre 10 godina

Iskoristiti ovakvu priliku da sa ovim povoljnim kreditom vratimo dobar deo onih nepovoljnih koji su nam vecina "prijateljskih" zemalja odobrila i koji su nam se nagomilali tokom predhodnih godina