Sreda, 14.08.2013.

17:09

Pejpal bi i opciju za prijem,ali...

Najveći onlajn servis za slanje novca i plaćanje preko Interneta - Pejpal, zainteresovan je da brzo pusti i opciju za prijem novca za građane Srbije.

Izvor: Tanjug

Pejpal bi i opciju za prijem,ali... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Alexxandar

pre 10 godina

Bavim se Freelancingom od 2009 godine, i mogu vam reći da mi je trebalo jedno 6 do 12 meseci, da mu objasnim da je wire transfer bolja opcija za mene, nego da šalje pare preko Freelancer.com, jel tu je tek bio cirkus. On sa PayPala prebaci pare na Freelancer, pa tu pošalje na moj nalog. E ali Freelancer radi transfere 2 puta nedeljno... još kad zezne stvar pa uplati sat vremena posle roka... pa moram pare da čekam 3-4 dana samo da krenu sa Freelancera. E onda sa Freelancera pare idu na Moneybookers, a sa njih konačno na moj devizni račun. Sve u svemu dešavalo se da nedelju dana čekam na novac a nekada i malo duže, a meni pare trebaju da platim internet, struju itd... To je gore nego kada si bez dinara, zato što imaš a nemaš.

Corleone

pre 10 godina

Nisam jos uvek koristio Pejpal, ali pretpostavljam da je slicna prica kao sa moneybukersom, koji redovno koristim. Ko nije koristio moneybukers, cisto da naglasim da je to jedna sjajna i vrlo jednostavna stvar. Otvorite nalog na netu za 2 minuta i posle verifikacije (posalju vam pravim pismom neki kod koji se kasnije ukuca na sajtu) normalno placate sve zivo po netu i dizete pare. Ja sam juce zatrazio nesto novca isplate sa moneybukersa na racun u Rajfajzen Banci u Beogradu i to je stiglo za 2 radna dana. Tako da ljudi, za sada Moneybookers, genijalna i vrlo sigurna i brza stvar.

nesh_bros

pre 10 godina

@sasa o kakvim data centrima pricas !? Ja sam bio.. a ti idi u data centar Telekomov, a posebno SBB ov ili Telenor HQ zgradu.. da vidis sta su data centri !

freelancer

pre 10 godina

Sudeci po fancy komentarima freelancer ovo freelancer ono , nisam ni znao da zivim u tako dinamicnoj i atraktivnoj privrednoj sredini kao sto je Srbija . Svi nesto posluju , prodaju , freelancuju .
Jeste da mi plata nije nesto velika i tesko je sa njom preziveti ali nema veze , tu su superiorni freelanceri i sve je lepo i fino .
Na kraju krajeva ipak smo mi LIDER regiona .

USA

pre 10 godina

ja sam hteo da otvorim data center u Srbiji i da dovucem iz rumunije i madjarske opticki kabal ali kad sam naleteo na stotine problema kocnica pa jos mi traze mito i morao sam da odustanem. Najveci krivac zasto je srbija zaostala u ovom sektoru jeste vlada srbije i birokratija...

Paypal

pre 10 godina

Duze vreme citam i sad sam odlucilq i da pisem. Imam paypal od 2008/09 godine,kako ne znam bas tacno,ali uvek sam placala i primala sve uredno kako i treba. kada god sam nekome rekla,cak i u banci,rekli mi to je nemoguce. Onda uvedu sada zvanicno paypal,ja platim neku glupost malo para,a kad treba da je podignem uzmu mi duplo vise para u posti nego sto to zaista kosta. kada pitam zasto,odgovor je pdv. Daklw, tok se nasa drzava nije umesala,sve je bilo sjajno,a sada plus prodaju pricu kako sve ide tesko. Ka sam zivi svedok da je paypal bio moguc i pre nekoliko godina kod nas!!!

robovlasnici

pre 10 godina

Pejpal nema veze sirokopojasnim internetom i sa EU 2020 jer je Americki.Ako su dopustili da se sa njega kupuje i salje novac u svet a zabranili da se prodaje i unosi novac u Srbiju onda je to gubitak same privrede i svakog pojendinca koji zeli da posteno zaradjuje svojim znanjem koje mu drzava uskracuje i podstice sivu ekonomiju i bankrot a od sirotinje se nemilosrdno trazi harac placanja za poreze i doprinose ako ne onda sledi kaznjavanje iako ste nezaposleni a to nikog nije briga.

Ivan V

pre 10 godina

Probaj bilo koji ozbiljan posao da uradis za stranog klijenta i trazi mu uplatu preko Skrill-a ili bilo kod drugog provajdera , samo ce se nasmejati. Kao drugo Skrill ne omogucava klijentima iz Amerike da placaju preko tog servisa, paradoksalno zvuci ali taj Skrill ne prima Amerikance niti bilo koje uplate preko Paypal-a. Skrill se moze eventualno koristiti za rad sa nekim poluamaterskim evropskim klijentima gde je Skrill dostupan, ili ako si kladionicar pa uplacujes tikete i primas neke parice i igras "iz keca u dvojku". Za sve ostale poslove Skrill je neupotrebljiv , preko 90% online trzista i internet ozbiljnog poslovanja stize iz USA i Amerikanaca , ceo ostali svet spada u mizernih 10%. Americki klijent ti ne moze platiti preko Skrill-a
(Poznavalac Prilika, 14. avgust 2013 19:08)

Ocigledno nisi obavesten. Americki klijent moze posredno da ti uplati pare na Skrill, preko Freelancer.com. (Dodjes mi pivo za ovaj info :D)

Drugo, klijent koga ja dobijem na preporuku u stanju je da ceka 2-3 meseca, i jos koji mesec pregovara o projektu.

Trece, Ameri u poslu primenjuju poker metode tako da u smb segmentu saradnja najcesce ne moze biti dugorocna, jer projekat propadne. Englezi su mnogo bolji partneri, uvek rade po onoj "tiha voda breg roni" i vrlo rado placaju consulting.

mamarjan

pre 10 godina

Kakva glupost. Zamolio bih novinare da malo istraže koje sve opcije u Srbiji imamo za naručivanje iz inostranstva, a takođe i za prodaju usluga i dobara.

Ja evo radim kao freelancer za strance, amere, špance, koga kod preko Elance, nemam nikakvih problema sa primanjem novca. A prijatelji imaju web servis koji opet koriste svi u svetu bez ikakvih komplikacija. A sve je to moguće već mnogo godina.

A i Paypal u poslednje vreme uglavnom dobija negativne kritike od svojih klijenata.

velja

pre 10 godina

@poznavalac prilika, mogu ameri da placaju i preko skrilla...ja sam dobijao pare od njih tako.....samo je pitanje da li ce amer hteti da se iscima oko papira i otvori skrill nalog koji nema..ili ce usloviti posao time da posluje preko pejpala kojeg 100% ima...
ali svakako nam treba pejpal..

Sloba

pre 10 godina

Ajde više sredite to da se ratosiljam silnih posrednika u prodaji softvera koji pravi moja firma. Nisu to sad neke bog zna kolko velike pare, ali ne žalim se... Samo što mi na raznorazne provizije posrednika u prodaji ode zavisno od sume koju povlačim u Srbiju i do 25%.

Pustite ljude i firme iz Srbije da budu konkurentni. Kao što neko reče, kako na firmu da mi plati neko sa SKRILL servisom, a nalazi se u USA? A tržište nam je tamo (još uvek) najveće.

Pustite ideje iz Srbije da se razvijaju bez 1001 kočnica na tom putu.

petar

pre 10 godina

@Poznavalac Prilika
Elance radi preko Skrill-a, koji ima možda i najveći promet od svih freelance servisa. Baš si neki (ne)poznavalac prilika. A gle čuda, Elance je Američka kompanija.

goran

pre 10 godina

Ne mogu da puste dok se ne izmeni FX regulativs u Srbiji. U suprotnm i Paypal i naši građani koji to koriste bi bili u prekršaju. Koliko sam čuo upravo se radi na izmeni relevantnih propisa

mali radojica

pre 10 godina

@Poznavalac Prilika
U pravu si sto se tice drzavljana SAD prema rezidentima iz Srbije. A u pravu si i ako mislis na poslovanje sa pravnim licima odnosno firmama kako ti kazes iz SAD-a. Apsolutno. Ima tu jos citav spisak visokorazvijenih zamalja koje ne prihvata SKRILL. Al dobro, to je vec neka druga prica. Inace ako su ti LIMITI mali na SKRILU ili NETELLERU zajedno, pa boze moj preseli se u neku drugu drzavu, puna je Evropa ostrva i poreskih rajeva gde mozes svoj biznis preseliti ako zaista radis ozbiljan posao. Narocito ako si FREELANCER, najlakse je da samo promenis drzavu. Tvoj novac i znanje ne moraju biti zabetonirani u Srbiji niti zavisiti od Pay Pala ako vec radis ozbiljne stvari sa drzavljanima ili firmama iz SAD. Promenis drzavu i to je to. A ako trenutno kao FREELANCER ne mozes promeniti drzavu pa cak i ako imas porodicu, onda i ne radis unosan posao koji je ozbiljan toliko da ti moze omoguciti odlazak u zeljenu zemlju.

srbin

pre 10 godina

@Poznavalac Prilika

Prijatelju, najveci + koji sam ikada ikome udario na komentar - svaka ti je na mestu. Aprila zamalo nisam ostao bez ozbiljnih dolara jer Skrill ne prima uplate iz USA... nisam mogao da verujem. Klijent je na kraju pristao da mi uplati wire transfer preko Wells Fargo koji saradjuje sa Vojvodjanskom bankom...
Svaku vest o PayPalu citam sa nestrpljenjem kada ce uvesti prijem novca... jer mi gotovo svi prvo traze PayPal, pa onda kada im pomenem Moneybookers(Skrill), verovatno gledaju u monitor izbuljeno.... :(

Aleksandra

pre 10 godina

godine prolaze prijatelju... Sto se brinete toliko, pa nece bas gradjani toliko da ojacaju ako pustite taj PayPal vec jednom unutra i napolje. Ova prica postaje dosadna i daleka, interesantnija mi je tema da B92 pise ''risiv'', mislim sta reci??

brm

pre 10 godina

Meni je dobar i Skrill, ali verovatno negde plaćaju samo preko PP. Ali sa kime god sam pričao, svi koriste Skrill i niko ne kuka za PP.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Ko li plaća toliku reklamu za PayPall u Srbiji? Pišu se članci kao da je to jedini mogući način prijema novca u Srbiji. Napravite Skrill nalog, povežite ga sa deviznim računom u Srbiji i novac stiže za dva radna dana, provizija 2,5 dolara po transakciji.

netko iz nase

pre 10 godina

@mali radojica
ima jos dosta servisa koji rade u Srbiji, ali sta to vredi kad sa njima ne saradjuje ni priblizan broj klijenata kao sa PayPal-om. Ja licno koristim i moneybookers (skrill) i payoneer, ali bi mi mnoge stvari bile olaksane sa PayPalom. Pre nego drugima drzis lekciju o informisanosti razmisli da nisu svi u istoj poziciji i da ne saradjuju da istim klijentima kao ti.

Poznavalac Prilika

pre 10 godina

(mali radojica, 14. avgust 2013 18:30)

Skrill je za amatere i kladionicare , kako uopste mozes da poredis Skrill za Paypal servisom.
Probaj bilo koji ozbiljan posao da uradis za stranog klijenta i trazi mu uplatu preko Skrill-a ili bilo kod drugog provajdera , samo ce se nasmejati.
Kao drugo Skrill ne omogucava klijentima iz Amerike da placaju preko tog servisa, paradoksalno zvuci ali taj Skrill ne prima Amerikance niti bilo koje uplate preko Paypal-a.
Skrill se moze eventualno koristiti za rad sa nekim poluamaterskim evropskim klijentima gde je Skrill dostupan, ili ako si kladionicar pa uplacujes tikete i primas neke parice i igras "iz keca u dvojku".
Za sve ostale poslove Skrill je neupotrebljiv , preko 90% online trzista i internet ozbiljnog poslovanja stize iz USA i Amerikanaca , ceo ostali svet spada u mizernih 10%.
Americki klijent ti ne moze platiti preko Skrill-a .
Bez americkog klijenta nema posla, to je oduvek bilo i oduvek ce biti na online internet trzistu.
Govorim o freelance poslovima koji su jako bitni za mlade gradjane Srbije kako bi zaradili koju paricu i unovcili svoje znanje.
Bez Paypala nema sanse za bilo kakvo ozbiljnije online poslovanje za freelancer-e iz Srbije.
Naravno tu je uvek i opcija uplate na bankovni racun ali to je vec za one koji rade vrlo ozbiljne poslove i koji imaju ozbiljne stalne klijente.
Put do toga je veoma dugacak.
Pozdrav svima.

mirko

pre 10 godina

@Amos
"A kad nam paypal "pusti risiv", sta onda radimo s njim?"

Ako ti ne znaš da iskoristiš neku mogućnost, to ne znači da drugi ne bi znali i mogli.

Ovo je izuzetna stvar i mnogom malim zanatlijama u Srbiji bi pomogla da prošire svoje tržište. I ne samo nama, već i mnogim drugim koji nude svoje proizvode ili usluge.

Zamisli - proizvodiš nešto zanimljivo, a tržište ti je cela planeta. I sve možeš potpuno legalno da prodaješ bilo gde.
Ili - imaš znanje i kvalifikacije, pa držiš časove matematike bogatim zapadnjacima. Oni ti plate PayPall-om, a časove držiš preko SKYPE-a.

Ili ... ma milion je mogućnosti. Samo se treba u svemu tome naći.

Ne kažem da se i sada to ne može, ali PayPall bi u mnogome olakšao stvari.

Zašto to nekome smeta? Verujem da je reč o čistoj pakosti i bezobrazluku.

mali radojica

pre 10 godina

Aman zaman! Pa ja vec 10 (deset) godina koristim RECEIVE opciju za primanje novca preko moneybookersa , sadasnji SKRILL, bez ikakvih problema, tacno kao gradjanin Srbije iz Srbije sa licnom kartom i pasosem iskljucivo Srbije. Informisite se malo ljudi, aman zaman s tim pay pal zamlacivanjem. I ne samo to! Izgooglajte malo i procitajte malo od nedavno postoji jos jedan online NOVCANIK, (wallet) koji mogu koristiti gradjani Srbije a to je NETTELER. Tako da sve je vec odavno dostupno za SEND/RECEIVE opcije za gradjane Srbije. Samo sto je problem sto niko ziv nije informisan ili je lenj da sam pronadje.

Zoran M.

pre 10 godina

Ma neće da puste jer ne da Vlada Srbije, koja se od 1945. godine uvek zalagala za kontrolu tokova novca, sve ih je strah da im se građani nekako ne obogate.

Amos

pre 10 godina

A kad nam paypal "pusti risiv", sta onda radimo s njim? Onda ga mi uhvatimo s druge strane pa nesto risivujemo ili? Ja nisam jos provalio ni sta da radim kad su mi "pustili send"!
Je l to mora prvo da se odnese u osptinu da oni odobre?

Zoran M.

pre 10 godina

Ma neće da puste jer ne da Vlada Srbije, koja se od 1945. godine uvek zalagala za kontrolu tokova novca, sve ih je strah da im se građani nekako ne obogate.

mirko

pre 10 godina

@Amos
"A kad nam paypal "pusti risiv", sta onda radimo s njim?"

Ako ti ne znaš da iskoristiš neku mogućnost, to ne znači da drugi ne bi znali i mogli.

Ovo je izuzetna stvar i mnogom malim zanatlijama u Srbiji bi pomogla da prošire svoje tržište. I ne samo nama, već i mnogim drugim koji nude svoje proizvode ili usluge.

Zamisli - proizvodiš nešto zanimljivo, a tržište ti je cela planeta. I sve možeš potpuno legalno da prodaješ bilo gde.
Ili - imaš znanje i kvalifikacije, pa držiš časove matematike bogatim zapadnjacima. Oni ti plate PayPall-om, a časove držiš preko SKYPE-a.

Ili ... ma milion je mogućnosti. Samo se treba u svemu tome naći.

Ne kažem da se i sada to ne može, ali PayPall bi u mnogome olakšao stvari.

Zašto to nekome smeta? Verujem da je reč o čistoj pakosti i bezobrazluku.

Poznavalac Prilika

pre 10 godina

(mali radojica, 14. avgust 2013 18:30)

Skrill je za amatere i kladionicare , kako uopste mozes da poredis Skrill za Paypal servisom.
Probaj bilo koji ozbiljan posao da uradis za stranog klijenta i trazi mu uplatu preko Skrill-a ili bilo kod drugog provajdera , samo ce se nasmejati.
Kao drugo Skrill ne omogucava klijentima iz Amerike da placaju preko tog servisa, paradoksalno zvuci ali taj Skrill ne prima Amerikance niti bilo koje uplate preko Paypal-a.
Skrill se moze eventualno koristiti za rad sa nekim poluamaterskim evropskim klijentima gde je Skrill dostupan, ili ako si kladionicar pa uplacujes tikete i primas neke parice i igras "iz keca u dvojku".
Za sve ostale poslove Skrill je neupotrebljiv , preko 90% online trzista i internet ozbiljnog poslovanja stize iz USA i Amerikanaca , ceo ostali svet spada u mizernih 10%.
Americki klijent ti ne moze platiti preko Skrill-a .
Bez americkog klijenta nema posla, to je oduvek bilo i oduvek ce biti na online internet trzistu.
Govorim o freelance poslovima koji su jako bitni za mlade gradjane Srbije kako bi zaradili koju paricu i unovcili svoje znanje.
Bez Paypala nema sanse za bilo kakvo ozbiljnije online poslovanje za freelancer-e iz Srbije.
Naravno tu je uvek i opcija uplate na bankovni racun ali to je vec za one koji rade vrlo ozbiljne poslove i koji imaju ozbiljne stalne klijente.
Put do toga je veoma dugacak.
Pozdrav svima.

mali radojica

pre 10 godina

Aman zaman! Pa ja vec 10 (deset) godina koristim RECEIVE opciju za primanje novca preko moneybookersa , sadasnji SKRILL, bez ikakvih problema, tacno kao gradjanin Srbije iz Srbije sa licnom kartom i pasosem iskljucivo Srbije. Informisite se malo ljudi, aman zaman s tim pay pal zamlacivanjem. I ne samo to! Izgooglajte malo i procitajte malo od nedavno postoji jos jedan online NOVCANIK, (wallet) koji mogu koristiti gradjani Srbije a to je NETTELER. Tako da sve je vec odavno dostupno za SEND/RECEIVE opcije za gradjane Srbije. Samo sto je problem sto niko ziv nije informisan ili je lenj da sam pronadje.

Amos

pre 10 godina

A kad nam paypal "pusti risiv", sta onda radimo s njim? Onda ga mi uhvatimo s druge strane pa nesto risivujemo ili? Ja nisam jos provalio ni sta da radim kad su mi "pustili send"!
Je l to mora prvo da se odnese u osptinu da oni odobre?

robovlasnici

pre 10 godina

Pejpal nema veze sirokopojasnim internetom i sa EU 2020 jer je Americki.Ako su dopustili da se sa njega kupuje i salje novac u svet a zabranili da se prodaje i unosi novac u Srbiju onda je to gubitak same privrede i svakog pojendinca koji zeli da posteno zaradjuje svojim znanjem koje mu drzava uskracuje i podstice sivu ekonomiju i bankrot a od sirotinje se nemilosrdno trazi harac placanja za poreze i doprinose ako ne onda sledi kaznjavanje iako ste nezaposleni a to nikog nije briga.

Sloba

pre 10 godina

Ajde više sredite to da se ratosiljam silnih posrednika u prodaji softvera koji pravi moja firma. Nisu to sad neke bog zna kolko velike pare, ali ne žalim se... Samo što mi na raznorazne provizije posrednika u prodaji ode zavisno od sume koju povlačim u Srbiju i do 25%.

Pustite ljude i firme iz Srbije da budu konkurentni. Kao što neko reče, kako na firmu da mi plati neko sa SKRILL servisom, a nalazi se u USA? A tržište nam je tamo (još uvek) najveće.

Pustite ideje iz Srbije da se razvijaju bez 1001 kočnica na tom putu.

velja

pre 10 godina

@poznavalac prilika, mogu ameri da placaju i preko skrilla...ja sam dobijao pare od njih tako.....samo je pitanje da li ce amer hteti da se iscima oko papira i otvori skrill nalog koji nema..ili ce usloviti posao time da posluje preko pejpala kojeg 100% ima...
ali svakako nam treba pejpal..

srbin

pre 10 godina

@Poznavalac Prilika

Prijatelju, najveci + koji sam ikada ikome udario na komentar - svaka ti je na mestu. Aprila zamalo nisam ostao bez ozbiljnih dolara jer Skrill ne prima uplate iz USA... nisam mogao da verujem. Klijent je na kraju pristao da mi uplati wire transfer preko Wells Fargo koji saradjuje sa Vojvodjanskom bankom...
Svaku vest o PayPalu citam sa nestrpljenjem kada ce uvesti prijem novca... jer mi gotovo svi prvo traze PayPal, pa onda kada im pomenem Moneybookers(Skrill), verovatno gledaju u monitor izbuljeno.... :(

Aleksandra

pre 10 godina

godine prolaze prijatelju... Sto se brinete toliko, pa nece bas gradjani toliko da ojacaju ako pustite taj PayPal vec jednom unutra i napolje. Ova prica postaje dosadna i daleka, interesantnija mi je tema da B92 pise ''risiv'', mislim sta reci??

netko iz nase

pre 10 godina

@mali radojica
ima jos dosta servisa koji rade u Srbiji, ali sta to vredi kad sa njima ne saradjuje ni priblizan broj klijenata kao sa PayPal-om. Ja licno koristim i moneybookers (skrill) i payoneer, ali bi mi mnoge stvari bile olaksane sa PayPalom. Pre nego drugima drzis lekciju o informisanosti razmisli da nisu svi u istoj poziciji i da ne saradjuju da istim klijentima kao ti.

goran

pre 10 godina

Ne mogu da puste dok se ne izmeni FX regulativs u Srbiji. U suprotnm i Paypal i naši građani koji to koriste bi bili u prekršaju. Koliko sam čuo upravo se radi na izmeni relevantnih propisa

USA

pre 10 godina

ja sam hteo da otvorim data center u Srbiji i da dovucem iz rumunije i madjarske opticki kabal ali kad sam naleteo na stotine problema kocnica pa jos mi traze mito i morao sam da odustanem. Najveci krivac zasto je srbija zaostala u ovom sektoru jeste vlada srbije i birokratija...

mali radojica

pre 10 godina

@Poznavalac Prilika
U pravu si sto se tice drzavljana SAD prema rezidentima iz Srbije. A u pravu si i ako mislis na poslovanje sa pravnim licima odnosno firmama kako ti kazes iz SAD-a. Apsolutno. Ima tu jos citav spisak visokorazvijenih zamalja koje ne prihvata SKRILL. Al dobro, to je vec neka druga prica. Inace ako su ti LIMITI mali na SKRILU ili NETELLERU zajedno, pa boze moj preseli se u neku drugu drzavu, puna je Evropa ostrva i poreskih rajeva gde mozes svoj biznis preseliti ako zaista radis ozbiljan posao. Narocito ako si FREELANCER, najlakse je da samo promenis drzavu. Tvoj novac i znanje ne moraju biti zabetonirani u Srbiji niti zavisiti od Pay Pala ako vec radis ozbiljne stvari sa drzavljanima ili firmama iz SAD. Promenis drzavu i to je to. A ako trenutno kao FREELANCER ne mozes promeniti drzavu pa cak i ako imas porodicu, onda i ne radis unosan posao koji je ozbiljan toliko da ti moze omoguciti odlazak u zeljenu zemlju.

freelancer

pre 10 godina

Sudeci po fancy komentarima freelancer ovo freelancer ono , nisam ni znao da zivim u tako dinamicnoj i atraktivnoj privrednoj sredini kao sto je Srbija . Svi nesto posluju , prodaju , freelancuju .
Jeste da mi plata nije nesto velika i tesko je sa njom preziveti ali nema veze , tu su superiorni freelanceri i sve je lepo i fino .
Na kraju krajeva ipak smo mi LIDER regiona .

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Ko li plaća toliku reklamu za PayPall u Srbiji? Pišu se članci kao da je to jedini mogući način prijema novca u Srbiji. Napravite Skrill nalog, povežite ga sa deviznim računom u Srbiji i novac stiže za dva radna dana, provizija 2,5 dolara po transakciji.

Paypal

pre 10 godina

Duze vreme citam i sad sam odlucilq i da pisem. Imam paypal od 2008/09 godine,kako ne znam bas tacno,ali uvek sam placala i primala sve uredno kako i treba. kada god sam nekome rekla,cak i u banci,rekli mi to je nemoguce. Onda uvedu sada zvanicno paypal,ja platim neku glupost malo para,a kad treba da je podignem uzmu mi duplo vise para u posti nego sto to zaista kosta. kada pitam zasto,odgovor je pdv. Daklw, tok se nasa drzava nije umesala,sve je bilo sjajno,a sada plus prodaju pricu kako sve ide tesko. Ka sam zivi svedok da je paypal bio moguc i pre nekoliko godina kod nas!!!

brm

pre 10 godina

Meni je dobar i Skrill, ali verovatno negde plaćaju samo preko PP. Ali sa kime god sam pričao, svi koriste Skrill i niko ne kuka za PP.

petar

pre 10 godina

@Poznavalac Prilika
Elance radi preko Skrill-a, koji ima možda i najveći promet od svih freelance servisa. Baš si neki (ne)poznavalac prilika. A gle čuda, Elance je Američka kompanija.

Ivan V

pre 10 godina

Probaj bilo koji ozbiljan posao da uradis za stranog klijenta i trazi mu uplatu preko Skrill-a ili bilo kod drugog provajdera , samo ce se nasmejati. Kao drugo Skrill ne omogucava klijentima iz Amerike da placaju preko tog servisa, paradoksalno zvuci ali taj Skrill ne prima Amerikance niti bilo koje uplate preko Paypal-a. Skrill se moze eventualno koristiti za rad sa nekim poluamaterskim evropskim klijentima gde je Skrill dostupan, ili ako si kladionicar pa uplacujes tikete i primas neke parice i igras "iz keca u dvojku". Za sve ostale poslove Skrill je neupotrebljiv , preko 90% online trzista i internet ozbiljnog poslovanja stize iz USA i Amerikanaca , ceo ostali svet spada u mizernih 10%. Americki klijent ti ne moze platiti preko Skrill-a
(Poznavalac Prilika, 14. avgust 2013 19:08)

Ocigledno nisi obavesten. Americki klijent moze posredno da ti uplati pare na Skrill, preko Freelancer.com. (Dodjes mi pivo za ovaj info :D)

Drugo, klijent koga ja dobijem na preporuku u stanju je da ceka 2-3 meseca, i jos koji mesec pregovara o projektu.

Trece, Ameri u poslu primenjuju poker metode tako da u smb segmentu saradnja najcesce ne moze biti dugorocna, jer projekat propadne. Englezi su mnogo bolji partneri, uvek rade po onoj "tiha voda breg roni" i vrlo rado placaju consulting.

Corleone

pre 10 godina

Nisam jos uvek koristio Pejpal, ali pretpostavljam da je slicna prica kao sa moneybukersom, koji redovno koristim. Ko nije koristio moneybukers, cisto da naglasim da je to jedna sjajna i vrlo jednostavna stvar. Otvorite nalog na netu za 2 minuta i posle verifikacije (posalju vam pravim pismom neki kod koji se kasnije ukuca na sajtu) normalno placate sve zivo po netu i dizete pare. Ja sam juce zatrazio nesto novca isplate sa moneybukersa na racun u Rajfajzen Banci u Beogradu i to je stiglo za 2 radna dana. Tako da ljudi, za sada Moneybookers, genijalna i vrlo sigurna i brza stvar.

mamarjan

pre 10 godina

Kakva glupost. Zamolio bih novinare da malo istraže koje sve opcije u Srbiji imamo za naručivanje iz inostranstva, a takođe i za prodaju usluga i dobara.

Ja evo radim kao freelancer za strance, amere, špance, koga kod preko Elance, nemam nikakvih problema sa primanjem novca. A prijatelji imaju web servis koji opet koriste svi u svetu bez ikakvih komplikacija. A sve je to moguće već mnogo godina.

A i Paypal u poslednje vreme uglavnom dobija negativne kritike od svojih klijenata.

Alexxandar

pre 10 godina

Bavim se Freelancingom od 2009 godine, i mogu vam reći da mi je trebalo jedno 6 do 12 meseci, da mu objasnim da je wire transfer bolja opcija za mene, nego da šalje pare preko Freelancer.com, jel tu je tek bio cirkus. On sa PayPala prebaci pare na Freelancer, pa tu pošalje na moj nalog. E ali Freelancer radi transfere 2 puta nedeljno... još kad zezne stvar pa uplati sat vremena posle roka... pa moram pare da čekam 3-4 dana samo da krenu sa Freelancera. E onda sa Freelancera pare idu na Moneybookers, a sa njih konačno na moj devizni račun. Sve u svemu dešavalo se da nedelju dana čekam na novac a nekada i malo duže, a meni pare trebaju da platim internet, struju itd... To je gore nego kada si bez dinara, zato što imaš a nemaš.

nesh_bros

pre 10 godina

@sasa o kakvim data centrima pricas !? Ja sam bio.. a ti idi u data centar Telekomov, a posebno SBB ov ili Telenor HQ zgradu.. da vidis sta su data centri !

Amos

pre 10 godina

A kad nam paypal "pusti risiv", sta onda radimo s njim? Onda ga mi uhvatimo s druge strane pa nesto risivujemo ili? Ja nisam jos provalio ni sta da radim kad su mi "pustili send"!
Je l to mora prvo da se odnese u osptinu da oni odobre?

mali radojica

pre 10 godina

Aman zaman! Pa ja vec 10 (deset) godina koristim RECEIVE opciju za primanje novca preko moneybookersa , sadasnji SKRILL, bez ikakvih problema, tacno kao gradjanin Srbije iz Srbije sa licnom kartom i pasosem iskljucivo Srbije. Informisite se malo ljudi, aman zaman s tim pay pal zamlacivanjem. I ne samo to! Izgooglajte malo i procitajte malo od nedavno postoji jos jedan online NOVCANIK, (wallet) koji mogu koristiti gradjani Srbije a to je NETTELER. Tako da sve je vec odavno dostupno za SEND/RECEIVE opcije za gradjane Srbije. Samo sto je problem sto niko ziv nije informisan ili je lenj da sam pronadje.

mali radojica

pre 10 godina

@Poznavalac Prilika
U pravu si sto se tice drzavljana SAD prema rezidentima iz Srbije. A u pravu si i ako mislis na poslovanje sa pravnim licima odnosno firmama kako ti kazes iz SAD-a. Apsolutno. Ima tu jos citav spisak visokorazvijenih zamalja koje ne prihvata SKRILL. Al dobro, to je vec neka druga prica. Inace ako su ti LIMITI mali na SKRILU ili NETELLERU zajedno, pa boze moj preseli se u neku drugu drzavu, puna je Evropa ostrva i poreskih rajeva gde mozes svoj biznis preseliti ako zaista radis ozbiljan posao. Narocito ako si FREELANCER, najlakse je da samo promenis drzavu. Tvoj novac i znanje ne moraju biti zabetonirani u Srbiji niti zavisiti od Pay Pala ako vec radis ozbiljne stvari sa drzavljanima ili firmama iz SAD. Promenis drzavu i to je to. A ako trenutno kao FREELANCER ne mozes promeniti drzavu pa cak i ako imas porodicu, onda i ne radis unosan posao koji je ozbiljan toliko da ti moze omoguciti odlazak u zeljenu zemlju.

mamarjan

pre 10 godina

Kakva glupost. Zamolio bih novinare da malo istraže koje sve opcije u Srbiji imamo za naručivanje iz inostranstva, a takođe i za prodaju usluga i dobara.

Ja evo radim kao freelancer za strance, amere, špance, koga kod preko Elance, nemam nikakvih problema sa primanjem novca. A prijatelji imaju web servis koji opet koriste svi u svetu bez ikakvih komplikacija. A sve je to moguće već mnogo godina.

A i Paypal u poslednje vreme uglavnom dobija negativne kritike od svojih klijenata.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Ko li plaća toliku reklamu za PayPall u Srbiji? Pišu se članci kao da je to jedini mogući način prijema novca u Srbiji. Napravite Skrill nalog, povežite ga sa deviznim računom u Srbiji i novac stiže za dva radna dana, provizija 2,5 dolara po transakciji.

Zoran M.

pre 10 godina

Ma neće da puste jer ne da Vlada Srbije, koja se od 1945. godine uvek zalagala za kontrolu tokova novca, sve ih je strah da im se građani nekako ne obogate.

Poznavalac Prilika

pre 10 godina

(mali radojica, 14. avgust 2013 18:30)

Skrill je za amatere i kladionicare , kako uopste mozes da poredis Skrill za Paypal servisom.
Probaj bilo koji ozbiljan posao da uradis za stranog klijenta i trazi mu uplatu preko Skrill-a ili bilo kod drugog provajdera , samo ce se nasmejati.
Kao drugo Skrill ne omogucava klijentima iz Amerike da placaju preko tog servisa, paradoksalno zvuci ali taj Skrill ne prima Amerikance niti bilo koje uplate preko Paypal-a.
Skrill se moze eventualno koristiti za rad sa nekim poluamaterskim evropskim klijentima gde je Skrill dostupan, ili ako si kladionicar pa uplacujes tikete i primas neke parice i igras "iz keca u dvojku".
Za sve ostale poslove Skrill je neupotrebljiv , preko 90% online trzista i internet ozbiljnog poslovanja stize iz USA i Amerikanaca , ceo ostali svet spada u mizernih 10%.
Americki klijent ti ne moze platiti preko Skrill-a .
Bez americkog klijenta nema posla, to je oduvek bilo i oduvek ce biti na online internet trzistu.
Govorim o freelance poslovima koji su jako bitni za mlade gradjane Srbije kako bi zaradili koju paricu i unovcili svoje znanje.
Bez Paypala nema sanse za bilo kakvo ozbiljnije online poslovanje za freelancer-e iz Srbije.
Naravno tu je uvek i opcija uplate na bankovni racun ali to je vec za one koji rade vrlo ozbiljne poslove i koji imaju ozbiljne stalne klijente.
Put do toga je veoma dugacak.
Pozdrav svima.

mirko

pre 10 godina

@Amos
"A kad nam paypal "pusti risiv", sta onda radimo s njim?"

Ako ti ne znaš da iskoristiš neku mogućnost, to ne znači da drugi ne bi znali i mogli.

Ovo je izuzetna stvar i mnogom malim zanatlijama u Srbiji bi pomogla da prošire svoje tržište. I ne samo nama, već i mnogim drugim koji nude svoje proizvode ili usluge.

Zamisli - proizvodiš nešto zanimljivo, a tržište ti je cela planeta. I sve možeš potpuno legalno da prodaješ bilo gde.
Ili - imaš znanje i kvalifikacije, pa držiš časove matematike bogatim zapadnjacima. Oni ti plate PayPall-om, a časove držiš preko SKYPE-a.

Ili ... ma milion je mogućnosti. Samo se treba u svemu tome naći.

Ne kažem da se i sada to ne može, ali PayPall bi u mnogome olakšao stvari.

Zašto to nekome smeta? Verujem da je reč o čistoj pakosti i bezobrazluku.

petar

pre 10 godina

@Poznavalac Prilika
Elance radi preko Skrill-a, koji ima možda i najveći promet od svih freelance servisa. Baš si neki (ne)poznavalac prilika. A gle čuda, Elance je Američka kompanija.

freelancer

pre 10 godina

Sudeci po fancy komentarima freelancer ovo freelancer ono , nisam ni znao da zivim u tako dinamicnoj i atraktivnoj privrednoj sredini kao sto je Srbija . Svi nesto posluju , prodaju , freelancuju .
Jeste da mi plata nije nesto velika i tesko je sa njom preziveti ali nema veze , tu su superiorni freelanceri i sve je lepo i fino .
Na kraju krajeva ipak smo mi LIDER regiona .

brm

pre 10 godina

Meni je dobar i Skrill, ali verovatno negde plaćaju samo preko PP. Ali sa kime god sam pričao, svi koriste Skrill i niko ne kuka za PP.

Ivan V

pre 10 godina

Probaj bilo koji ozbiljan posao da uradis za stranog klijenta i trazi mu uplatu preko Skrill-a ili bilo kod drugog provajdera , samo ce se nasmejati. Kao drugo Skrill ne omogucava klijentima iz Amerike da placaju preko tog servisa, paradoksalno zvuci ali taj Skrill ne prima Amerikance niti bilo koje uplate preko Paypal-a. Skrill se moze eventualno koristiti za rad sa nekim poluamaterskim evropskim klijentima gde je Skrill dostupan, ili ako si kladionicar pa uplacujes tikete i primas neke parice i igras "iz keca u dvojku". Za sve ostale poslove Skrill je neupotrebljiv , preko 90% online trzista i internet ozbiljnog poslovanja stize iz USA i Amerikanaca , ceo ostali svet spada u mizernih 10%. Americki klijent ti ne moze platiti preko Skrill-a
(Poznavalac Prilika, 14. avgust 2013 19:08)

Ocigledno nisi obavesten. Americki klijent moze posredno da ti uplati pare na Skrill, preko Freelancer.com. (Dodjes mi pivo za ovaj info :D)

Drugo, klijent koga ja dobijem na preporuku u stanju je da ceka 2-3 meseca, i jos koji mesec pregovara o projektu.

Trece, Ameri u poslu primenjuju poker metode tako da u smb segmentu saradnja najcesce ne moze biti dugorocna, jer projekat propadne. Englezi su mnogo bolji partneri, uvek rade po onoj "tiha voda breg roni" i vrlo rado placaju consulting.

velja

pre 10 godina

@poznavalac prilika, mogu ameri da placaju i preko skrilla...ja sam dobijao pare od njih tako.....samo je pitanje da li ce amer hteti da se iscima oko papira i otvori skrill nalog koji nema..ili ce usloviti posao time da posluje preko pejpala kojeg 100% ima...
ali svakako nam treba pejpal..

srbin

pre 10 godina

@Poznavalac Prilika

Prijatelju, najveci + koji sam ikada ikome udario na komentar - svaka ti je na mestu. Aprila zamalo nisam ostao bez ozbiljnih dolara jer Skrill ne prima uplate iz USA... nisam mogao da verujem. Klijent je na kraju pristao da mi uplati wire transfer preko Wells Fargo koji saradjuje sa Vojvodjanskom bankom...
Svaku vest o PayPalu citam sa nestrpljenjem kada ce uvesti prijem novca... jer mi gotovo svi prvo traze PayPal, pa onda kada im pomenem Moneybookers(Skrill), verovatno gledaju u monitor izbuljeno.... :(

Sloba

pre 10 godina

Ajde više sredite to da se ratosiljam silnih posrednika u prodaji softvera koji pravi moja firma. Nisu to sad neke bog zna kolko velike pare, ali ne žalim se... Samo što mi na raznorazne provizije posrednika u prodaji ode zavisno od sume koju povlačim u Srbiju i do 25%.

Pustite ljude i firme iz Srbije da budu konkurentni. Kao što neko reče, kako na firmu da mi plati neko sa SKRILL servisom, a nalazi se u USA? A tržište nam je tamo (još uvek) najveće.

Pustite ideje iz Srbije da se razvijaju bez 1001 kočnica na tom putu.

robovlasnici

pre 10 godina

Pejpal nema veze sirokopojasnim internetom i sa EU 2020 jer je Americki.Ako su dopustili da se sa njega kupuje i salje novac u svet a zabranili da se prodaje i unosi novac u Srbiju onda je to gubitak same privrede i svakog pojendinca koji zeli da posteno zaradjuje svojim znanjem koje mu drzava uskracuje i podstice sivu ekonomiju i bankrot a od sirotinje se nemilosrdno trazi harac placanja za poreze i doprinose ako ne onda sledi kaznjavanje iako ste nezaposleni a to nikog nije briga.

USA

pre 10 godina

ja sam hteo da otvorim data center u Srbiji i da dovucem iz rumunije i madjarske opticki kabal ali kad sam naleteo na stotine problema kocnica pa jos mi traze mito i morao sam da odustanem. Najveci krivac zasto je srbija zaostala u ovom sektoru jeste vlada srbije i birokratija...

Alexxandar

pre 10 godina

Bavim se Freelancingom od 2009 godine, i mogu vam reći da mi je trebalo jedno 6 do 12 meseci, da mu objasnim da je wire transfer bolja opcija za mene, nego da šalje pare preko Freelancer.com, jel tu je tek bio cirkus. On sa PayPala prebaci pare na Freelancer, pa tu pošalje na moj nalog. E ali Freelancer radi transfere 2 puta nedeljno... još kad zezne stvar pa uplati sat vremena posle roka... pa moram pare da čekam 3-4 dana samo da krenu sa Freelancera. E onda sa Freelancera pare idu na Moneybookers, a sa njih konačno na moj devizni račun. Sve u svemu dešavalo se da nedelju dana čekam na novac a nekada i malo duže, a meni pare trebaju da platim internet, struju itd... To je gore nego kada si bez dinara, zato što imaš a nemaš.

netko iz nase

pre 10 godina

@mali radojica
ima jos dosta servisa koji rade u Srbiji, ali sta to vredi kad sa njima ne saradjuje ni priblizan broj klijenata kao sa PayPal-om. Ja licno koristim i moneybookers (skrill) i payoneer, ali bi mi mnoge stvari bile olaksane sa PayPalom. Pre nego drugima drzis lekciju o informisanosti razmisli da nisu svi u istoj poziciji i da ne saradjuju da istim klijentima kao ti.

Aleksandra

pre 10 godina

godine prolaze prijatelju... Sto se brinete toliko, pa nece bas gradjani toliko da ojacaju ako pustite taj PayPal vec jednom unutra i napolje. Ova prica postaje dosadna i daleka, interesantnija mi je tema da B92 pise ''risiv'', mislim sta reci??

Paypal

pre 10 godina

Duze vreme citam i sad sam odlucilq i da pisem. Imam paypal od 2008/09 godine,kako ne znam bas tacno,ali uvek sam placala i primala sve uredno kako i treba. kada god sam nekome rekla,cak i u banci,rekli mi to je nemoguce. Onda uvedu sada zvanicno paypal,ja platim neku glupost malo para,a kad treba da je podignem uzmu mi duplo vise para u posti nego sto to zaista kosta. kada pitam zasto,odgovor je pdv. Daklw, tok se nasa drzava nije umesala,sve je bilo sjajno,a sada plus prodaju pricu kako sve ide tesko. Ka sam zivi svedok da je paypal bio moguc i pre nekoliko godina kod nas!!!

nesh_bros

pre 10 godina

@sasa o kakvim data centrima pricas !? Ja sam bio.. a ti idi u data centar Telekomov, a posebno SBB ov ili Telenor HQ zgradu.. da vidis sta su data centri !

Corleone

pre 10 godina

Nisam jos uvek koristio Pejpal, ali pretpostavljam da je slicna prica kao sa moneybukersom, koji redovno koristim. Ko nije koristio moneybukers, cisto da naglasim da je to jedna sjajna i vrlo jednostavna stvar. Otvorite nalog na netu za 2 minuta i posle verifikacije (posalju vam pravim pismom neki kod koji se kasnije ukuca na sajtu) normalno placate sve zivo po netu i dizete pare. Ja sam juce zatrazio nesto novca isplate sa moneybukersa na racun u Rajfajzen Banci u Beogradu i to je stiglo za 2 radna dana. Tako da ljudi, za sada Moneybookers, genijalna i vrlo sigurna i brza stvar.

goran

pre 10 godina

Ne mogu da puste dok se ne izmeni FX regulativs u Srbiji. U suprotnm i Paypal i naši građani koji to koriste bi bili u prekršaju. Koliko sam čuo upravo se radi na izmeni relevantnih propisa