Petak, 02.08.2013.

16:59

Beograd na vodi, višedecenijski san

Kompromis gradskih i republičkijh vlasti o projektu "Beograd na vodi" važan je korak u realizaciji ovog ambicioznog plana. Već stvaramo preduslove, kaže Đilas.

Izvor: Novosti

Beograd na vodi, višedecenijski san IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Novosađanin

pre 10 godina

(Sasa jokic, 3. avgust 2013 19:34)

"...a onda u gradske službe dovedite profesionalce"?
Šalite se, je l' da? :)

Aman čoveče, pogledajte "profesionalce" u Novom Sadu kakvi su i šta rade, da ne idem dalje...

Ivan V

pre 10 godina

A da se malo obustave ulaganja u Beograd i razviju manja mesta? Ili da konacno svi dodjemo u prestonicu, pa da rucno i besplatno napravimo Taxim.

Sasa jokic

pre 10 godina

Vucicu, zaszo bi razgovarao sa Djilasom, cija je ekipa zaustavila sve velike strane imvestitore?
Pusti njega neka radi na projektu Delta Planet sa Miskovicem, a Ti dogovaraj projekte sa UAE.
U medjuvremenu iskoristi Dacica da ga sklonite, i onda u gradske institucije dovedite profesionalce, a ne neke palanacke poslusnike.

slobodni letac

pre 10 godina

Dziki, daj i meni malo toga na cemu si, da i ja poletim, da preletim ove 'kontenjere', konjsku zapregu sto buska po istima, ambroziju od koje hocu da riknem, da izdrzim smrad/bacile/vrucinu u tvom projektu bus minus, da ne cujem arlaukanje od jutra do sutra iz kafica, kafana, sa splavova, mozda da napravim koji krug iznad komunalaca, i da mi se privide ribe umesto djubreta oko splavova. E, da mi je to na cemu si...

seljadin

pre 10 godina

a BLOK 26, tamo je bio predvidjen "Menhetn" tj. visoke zgrade kao u Dubajiu, a ostala je zapustena livada, cudi me da su na taj blok zaboravili.

ogorčen

pre 10 godina

Mislili ste da kažete da na ovakvim projektima treba da rade samo oni "pošteni" i "siromašni"? Mislim, koji sebe tako naizvaju po medijima...:D.
(mister universe, 3. avgust 2013 07:41)

More, sit sam ja i presit tih "poštenih i siromašnih" - živ nisam što ne mogu da napišem koja je ustanova, ali nama su postavili za direktora BIKARA, dobro ste pročitali - čovek je bikar, osoba koja je u životu vodila brigu o rogatoj marvi.

I kad je taj POŠTEN I SIROMAŠAN došao za direktora - prvo što je uradio je da je kupio službeni auto, ne želite da znate za koje pare, a neophodno potreban separator stoji (nije plaćen prošli servis, pa nas ovlašćeni servis više ne šljivi), nemamo još koju analitičku vagu (za naše potrebe pristojna može da košta 1.500 evra), i da ne gnjavim.

Šta god dalje da kažem o "poštenim i siromašnim" neće mi objaviti komentar... Samo da dodam da u kolektivu ima i 8 doktora nauka, ali niko nije KVALIFIKOVAN, obični naučnici, beda...

Istoricar

pre 10 godina

Lana

Upravo zato se radi projekat grad na vodi da bi se i Geozavod i stara Djumurkana (carina)i hotel Bristol i ostale stare zgrade dovele u red, da bi se izbacio kamionski saobracaj iz Karadjordjeve. Da bi se napravio novi sadrzaj da bi se Terazijski plato povezao sa savamalom.Ta ideja je stara 100 godina. Nista nije novo.Ali za to je potrebno izmestiti zeleznicu i autobusku stanicu

dragan

pre 10 godina

Sta se palite.Ako nekad i bude izgradjen vama vecini ce biti zabranjen ulaz u isti.Pogledajte grade se zgrade tj tvrdjave u koji nesmete uci bez poziva i legitimisanja.

mister universe

pre 10 godina

Katastrofa ako Djilas bude imao prste u tom poslu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Peterson, 2. avgust 2013 19:29)

Mislili ste da kažete da na ovakvim projektima treba da rade samo oni "pošteni" i "siromašni"? Mislim, koji sebe tako naizvaju po medijima...:D.

MilanaNS

pre 10 godina

A mi van Bg~a? Nit mostove, nit puteve, nit na vodi nit na zemlji!
(Djura, 2. avgust 2013 20:35)

To vam nije kriv Đilas, nego vaš gradonačelnik. Moj grad ima dug (budžetski deficit) koji je tek nešto manji od beogradskog, gradonačelnik ima tri puta više savetnika i pomoćnika nego Đilas, a nije da nemamo para - možemo samo da sanjamo o paketićima za bebe ili o tome da grad nekom plati veštačku oplodnju, da ne pominjem tek novu školu.

Kako možete da vidite ako pratite uspešne gradonačelnike - oni misle strategijski, na duge staze, i rade malo po malo u korist grada godinama i godinama. Nije u pitanju samo Đilas - imate i Palmu, i Ješića i onog u Čajetini i mnoge druge....

Serbinho

pre 10 godina

Verujem samo ako se uzme neki Svetski jak arhitektonski biro, tipa Delta sto je uzela Lieberskind-a ili kako vec da se preziva.Nasi bolje da ne diraju nista, jer ce kasnije ruglo dugo da stoji a trecina grada je za rusenje, uzmite samo u obzir sve one stracare od Hrama pa do JDP i Beogradjanke, kojih nema ni po selima.Djilasu skidam kapu za Most na Adi, magnet za turiste a onaj drugi most nema nikakve pilone i kao takav je promasaj po meni, barem sto se tice privlacenja turista i lepote grada.

zoki

pre 10 godina

Pre neki dan sam se vratio iz Toronta gde sam bio prvi put .
Uzasavajuce je i porazno gde se nalazimo u odnosu na svet .
Beograd na vodi , jos jedna u nizu pustih , zalosnih i nerealnih iluzija .

Lana

pre 10 godina

Strašno, kakvo providno bacanje prašine u oči, da ne idu to neki izbori lokalni, ili su postali toliko dokoni od zabušavanja po kancelarijama preglomazne gradske administracije pa iz dosade puštaju ovakve gluposti u etar? Hoće da uređuju Savski amfiteatar i spuštaju BG na reku, a nisu u stanju da okreče zgradu Geozavoda, jednu od najlepših u gradu. Taj deo BG ispod Brankovog mosta generalno izgleda kao veliko smetlište, liči na scenografiju nekog postapokaliptičnog američkog filma B produkcije iz ranih '80-tih: zapuštene stare zgrade, popucao asfalt od gomile buseva i teretnih kamiona koji tuda prolaze, možeš da vidiš šta dišeš zbog njihovih izduvnih gasova, ruševina zgrade iz bog te pita kog rata zarasla u korov, grafiti, nemar i prljavština na sve strane, a nekada je ovo bio najekskluzivniji, najbogatiji i najlepši deo Beograda. A oni će da uređuju Savski amfiteatar, manite me tih gluposti. I Mira Marković je tu htela da gradi neki Evropolis, valjda je bila ostala bez litijuma kad su uveli sankcije.

Putnik P

pre 10 godina

Svakako treba sredititi priobalje u smisluvresavanja tih gradjevina i objekata na obali kao pkovila koji me sluze nicemu jer su te firme propale. Jasno je i da treba izmestiti zeleznicku i autobusku stanicu. Potrebno je gradu jos dosta infrastrukturnoh ulaganja tipa mostovi, obilaznica, elektro-energetska infrastruktura, telekomunikaciona infrastruktura, itd. O ovome treba razmisljati koliko je opravdano u smislu ko ce sutra koristiti te objekte i gde je tu kasnija zarada za grad i republiku. Uz duzno postovanje svima, medju komentarima ima dosta nelogicnosti na primer da to zemljiste od 80 ha vredi nekoliko mlrd EUR. Ako bi vredelo recimo 2 mlrd onda bi 1 ha vredeo 25 mil EUR, odnosno 1 ar bi vredeo 250.000 EUR. Dakle polako, samo razmatranje ovakvih ideja je kompleksan proces...

mikro

pre 10 godina

@Djura
Pa prvo prestanite da glasate za socijaliste i radikale i njihove koalicione partnere, pa cete mozda i vi imati ambiciozne projekte. Dotle, prodajte imanja rusima i arapima, sklapajte strana kola i uvozite povrce.

mare

pre 10 godina

Ako kojekakvi arhitekti ne odobre moderne gradnje i nebodere od preko 20 spratova, onda uzalud im trud. Sramota je da grad velicine kao sto je BG ima 2-3 nebodera. Ovom gradu treba skyline!
(citizen, 2. avgust 2013 17:52)
A sta bismo mi, gradjani, mogli da radimo u tim 'oblakoderima'? Mislim... da deremo oblake!?

red

pre 10 godina

Cela Srbija radi, Beograd se gradi. I danas jos uvek nema niceg normalnog, jedno veleselo.
(Vlada, 2. avgust 2013 17:53)



Nema sta, ubi se Srbija od rada. :D a u Beogradu sve besplatno :D Salu na stranu.
Ovde je problem druge prirode, umesto ljudi koji vode manja mesta da se ugledaju na Novi Sad, Kragujevac, Beograd, ne, oni su njima krivi za sve, Boze me sacuvaj i sakloni. Beogradjani sektasi :)

Nenad

pre 10 godina

A kako si to druze "sredio" Adu Huju?! Smrdi toliko da nemoze ni kolima Visnjickom da se prodje, mirijevski potok( kanalizacija ovog dela grada) uliva se u rukavac! Kako izgleda kad je nesredjeno ako je ovako sredjeno?! Sutra decu pod ruku pa prosetaj pored " sredjene" Ade Huje!!!

ОБНОВИТИ КАРАЂОРЂЕВУ

pre 10 godina

***
Најбоље решење је да се Теарзијски плато споји са Савском обалом и ОБНОВЉЕНОМ Карађорђевом улицом (у којој су НАЈЛЕПШЕ зграде старог Београда)..

Зато се градња нових зграда (стакленика) може дозволити, не од Бранковог моста, него ОД Железничке станице - према Газели,
и то САМО до висине од 10 спратова,
(да не би ЗАКЛОНИЛЕ поглед на Храм Светог Саве и на панораму старог Београда).

politički projekat na kredit koji ćemo svi plaćati a samo povlašćeni će ga koristiti

pre 10 godina

Ne bih da budem taman oblak na Vašem nebu ali do sada taj projekat nije realizovan jer nije bilo para odnosno uvek je nešto drugo bilo preče. Osim toga čak i kada bismo ga realizovali novcem koji bi nam neko poklonio jednostavno nemamo dovoljno pismenog i kvalitetnog sveta koji bi to koristio u skladu sa namenom i koji bi to svojim primanjima dalje održavao. A o višku kvadrata u Beogradu neću ni da načinjem temu jer je to politički zabranjena priča koja se ne sme otvarati kako bi oni koji imaju zemljište mogli da se obogate.
Uvek je izgradnja par mostova, par bolnica i par ozbiljnih škola bolji projekat od grada na vodi jer je grad na vodi zapravo investicija u potrošnju a ne u infrastrukturu a bez infrastrukture nema razvoja makar napravili 100 gradova na vodi.

Milan

pre 10 godina

Bravo, isfuravajte svoje tripove i procente. I obavezno izmestite autobusku stanicu na vec pretrpani Novi Beograd. Pa je za 10 godina izmestajte i sa Novog Beograda. I tako unedogled, samo neka kaplje.

Da li iko od vas zna koliko dugo Central station u NYC stoji na istom mestu? E moji indijanci.

Đorđe S.

pre 10 godina

(Dr Petkovic, 2. avgust 2013 20:16)

Dragi "doktore", zvanje se stavlja uz ime, a ne uz prezime (dr M. Petrović, recimo), i piše se malim "d", bar su mene tako učili pre 30 i više godina. Takođe, zvanje se ne koristi u prepisci koja nije vezana za profesiju.

Nadam se da će moja mala opaska pomoći da u sledećem komentaru delujete bar malo uverljivije drugim čitaocima; srdačan pozdrav.

Djura

pre 10 godina

A mi van Bg~a? Nit mostove, nit puteve, nit na vodi nit na zemlji! Tu smo da ratujemo kad treba i da rintamo za sitnu paru! Ajd u zdravlje prestonice! Ko nam je kriv sto se nismo izborili! Ili da se jednostavno nabijemo svi u Beograd?

Col Kurtz

pre 10 godina

Prvo dovedite u red prelepa zdanja u Karađorđevoj, obnovite Kosančićev venac koji izgleda po fazi raspada kao da datira iz vremena Mletačke republike a pre svega najlepšu zgradu u Beogradu Geozavod. Izbacite autobuse i kamione. Iselite ruglo od železničke i autobuske stanice, očistite priobalje od silnih olupina koje se protežu od Brankovog mosta sve do Ade i eto već Beograda na vodi.

Mandarina

pre 10 godina

E ovakve stvri zanimaju gradjane Srbije, a ne koce sa kime da formira vladu ko ce biti ministar a ko vise nece. Zanima nas ono sto mozemo da vidimo i korisitmo iz dana u dan. Zanima nas da se pociti djubre i deponije iz Beograda i da se poboljsa saobracaj.

Dr Petkovic

pre 10 godina

Bas da vidimo i tu staru pricu, metro se ceka od kada je eveta i veka, EVO I STEPENICE U stanicu nisu u stanju da pokrenu ali ce metro da ide na vetar.
Struje ima pa nema vise nema nego sto se moze planirati, a hoce i na reke da se spuste moze ali u camce i brodice nasukane, jerbo na st ace da svetli na kikimiki ...
dosta ste nas zamajavali, pozdravio vas dinkic
Dr Petkovic

Владимир

pre 10 godina

Вишедеценијски сан је цви Срби у Београд.
Не треба нама Олуја, прогон СПЦа у Македонији и Црној Гори, почишћени Сарајево, Мостар, КиМ... ми смо сами себе гетоизирали и уништили.

Jaffa

pre 10 godina

Stvarno se nadam da ce umesto krsa loma i udjerica poceti da nicu gradjevine dostojne 21. veka!
Jer smo toliko stagnirali da skoro 50 godina nismo nista posebno gradili ni po Srbiji ni po vecim gradovima.

Dipl.Ing. Gradjevine

pre 10 godina

Arhitekta

Ti si Arhitekta kao sto sam ja episkop sabacki. Priobalje Save u centru grada treba da bude u funkciji luksuznih hotela, administracije, restorana , radnji, opere, kao sto je to u gradovima koji izlaze na reku. Tako je razmisljano u nekim gradovima i pre vise od 100 godina. Sport i rekreacija nisu za centar grada.Postoji Ada, Ada huja. Taj deo priobalja treba da bude najskuplje gradjevinsko zemljiste samo to treba arhitektonski osmisliti sa medjunarodnim konkursima

xxx

pre 10 godina

Mala ispravka u tekstu. Arhitekta Milos koji se pominje zove se MILOS PEROVIC, a ne Milos Peric kako je navedeno. Diplomirao sam na Arhitektonskom fakultetu pre deset godina, i iz ove perspektive, on je profesor koga najvise cenim, i neizmerno mnogo uvazavam. Obozavam da iscitavam njegove knjige.

Ing.Saobracaja

pre 10 godina

van
\
Ajde Care ne pisi gluposti. Zeleznice nisu vlasnik. Vlasnik zemljista je grad Beograd a Zeleznice imaju objekte na gradskom zemljistu od koloseka, zgrada, ranzirnih stanica.I sve dok Republika koja gazduje zeleznicom ne izmesti koloseke i objekte grad ne moze da udje u posed najatraktivnijeg zemljista

Milos

pre 10 godina

Ovo nece biti realizovano, ili mozda hoce ali za 100 godina a evo i zasto.O ovako bitnoj temi umesto da govori neki akademik ili neki priznati arhitekta, govori Jovicic koji ima 25 godina i jos uvek ne zna ni sline da obrise.Ovakva stvar je ukorenjena u nasem sistemu i to je GLAVNI RAZLOG zbog cega je zapad 100 godina ispred nas i uvek ce biti.

moma koprivica

pre 10 godina

Grad Baltimor je izveo jednu od najuspesnijih obnova u SAD svoje luke,koja se od zapustenog magacinskog prostora pretvorila u prvorazrednu turisticku destinaciju.Do sada je preko 100 delegacija iz celog sveta posetilo Baltimor kako bi se na licu mesta obavestili o ovom znacajnom poduhvatu.Grad Beograd bi dobro uradio ako bi poslao svoje strucnjake da se upoznaju sa ovim projektom.Uredjeno priobalno podrucje
Save i Dunava moze predstavljati veliki mamac za strane investitore.

ЈоГ

pre 10 godina

Od 80 hektara najatraktivnijeg zemljista 75 je vlasnik Zeleznice Srbije. Djilas je prisvojio i beovozove i kako je krenuo uzece i celu zeleznicu. Sto Beograd samo da ima koristi od zeleznickog zemljista kada se predvidja dobit od 6-8 milijardi evra koja ce se sliti u beogradski budzet. Gde su tu zeleznicari.Sto nece dobiti neku nadoknadu slicnu NIS ili ostalih firmi koje su prodane i privatizovane. Sto nebi zeleznicari dobili deonice i oni su tokom svog rada ulagali u zeleznicu.
(van, 2. avgust 2013 18:48)

Железничари треба да се покрију ушима због стања на железници. Као и политичари због стања и на железницама и у земљи. Чињеница је да то земљиште вреди неколико милијарди евра. Да смо нека нормална земља, та прилика би одавно била искориштена да се заврши железнички чвор а и коридори 10 и 11. Без задуживања. А Београд би онда аутоматски сишао на реке и то без помоћи политичара и мегаломанских пројеката.

Е, али заплет је што би партократије рађе да нас задуже милијардама евра и за коридоре, и за железницу, а да се ОНИ, наравно у спрези са тајкунима омасте тако што ће ћапити то земљиште. И онда крећу приче о мегапројектима и сличне небулозе...

Konan Srbijanac

pre 10 godina

Meni ovo deluje kao realna stvar, ako se dogovore politički faktori, naravno.
Kad malko trezvenije pogledate, gradovi kao što je Beč imaju ogromne prihode od turizma - što Beograd to ne bi mogao?

Beka

pre 10 godina

Pa ovi nisu u stanju da se drže važećeg Generalnog urbanističkog plana - da održavaju priobalje kao zonu za odmor i rekreaciju, nego su pustili tu splavove da terorišu bukom pola Beograda. A sad će, kao, da prave sve ovo. I odakle im lova? Od poreza koji ne plaćaju ti isti splavovi, na primer? Sram da ih bude!

alo

pre 10 godina

kako cete da rapodelite medjusobno te silne hektare, ja vec 4 generqacije mojih pa nisam skupio da kupim ni jedan ar a vi politicari kupujete (sutanovac) poljane po centru grada. al sve vam je to oteto prokleto videcete vec nece vam ni sve pare sveta pomoci da se izvucete

Beogradjanin starosedelac

pre 10 godina

Vlada

Ovo je tebi odgovor i svima iz provincije. Nista vi ne ulazete u Beograd. U Beogradu zivi trecina Srbije. U Beogradu je trecina privrede Srbije, budzet Beograda je cetvrtina republickog budzeta.Pare od raznih poreza idu u republicku kasu a onda se to vraca na kasicicu Beogradu kao i Vojvodini. Jos nije donet zakon o glavnom gradu.

Beograd nije Pesta gde su sve znamenite gradjevine gradjene na Dunavu. Beograd nije Bratislava ili Bec.Beograd je rusen. Letele bombe. Razni vizionari arhitekte u SFRJ su izgradjivali Novi Beograd i radnicku Rakovicu. Tipicno komunisticko razmisljanje. Napravljen autoput ili centralnu gradsku ulicu preko mosta Gazela.

Hvala bogu da se razmislja u pravcu oslobadjanja savskog platoa.Ali nista ne zavisi od Beograda vec od Republike jer je stanica u Prokopu i ceo zeleznicki sistem u gradu u nadleznosti Republike.

I nije dzabe Korbizije rekao da je Beograd najruzniji grad.To treba menjati i treba razmisljati u tom pravcu radi buducih generacija. Treba poceti korak po korak i nije vazno koliko to kosta a Beograd to moze da izdrzi kada to dodje u nadleznost grada

van

pre 10 godina

Od 80 hektara najatraktivnijeg zemljista 75 je vlasnik Zeleznice Srbije. Djilas je prisvojio i beovozove i kako je krenuo uzece i celu zeleznicu. Sto Beograd samo da ima koristi od zeleznickog zemljista kada se predvidja dobit od 6-8 milijardi evra koja ce se sliti u beogradski budzet. Gde su tu zeleznicari.Sto nece dobiti neku nadoknadu slicnu NIS ili ostalih firmi koje su prodane i privatizovane. Sto nebi zeleznicari dobili deonice i oni su tokom svog rada ulagali u zeleznicu.

prti4life

pre 10 godina

nista mi sad nije jasno. zar to nije ovaj projekat?
http://www.lukabeograd.com/GradNaVodi/Masterplan.html
i kakve on ima veze sa savskim amfiteatrom, kad je projekat za luku? za savski amfiteatar ne postoji nikakav konkretan projekat, samo ideja.

cira 2

pre 10 godina

posle kanala morava-vadar-solun ovo je sledeca nebuloza sadasnje vlasti.Pa kada je u celoj evropi kriza u gradjevinarstvu i kada je jedna spanija propala bas zbog velikih investicija u nekretnine a zbog globalne krize nema kupovine istih ovi nasi /a sad se navukao i Vucic/ planiraju novi grad na obali reke

Dusan

pre 10 godina

Ja samo znam da su u mom komsiluku Izraelci pre deset godina kupili parce zemlje da naprave marinu i da je taj plac u medjuvremenu zarastao...ko tu treba da se ugradi da bi bilo dopusteno da stvari krenule sa mrtve tacke? I ko ce sve pozeleti da se ugradi u Savski amfiteatar?

Bojan

pre 10 godina

Kakvi grande planovi a dzepovi prazni. Ko ce da plati za sve to? Privreda koja ne postoji, a i ono malo sto je moglo da privuce strane ulagace su pokupili DS, G17 i tajkuni.

Najobicnije prazno balkansko politicko trabunjanje koje nema osnove ni u cemu. Svi gradovi su prvo imali neverovatan privredni rast pa onda gradnja, a ne obrnuto. Prvo moras da zaradis pa onda da gradis. Ovi misle da ce neko da im dodje tu i donese milijarde da bi se sazidale lepe zgrade koje nema ko da kupi niti da rentira jer nemaju ljudi ni poslova ni para.

GraDZanin

pre 10 godina

Sredite prvo Karadjordjevu i one udzerice preko puta Pristanista. Operite i okrecite fasade. Geozavod pretvorite u pozoriste ili galeriju. Okrecite Kosancicev venac, zamenite mu kaldrme. Sve to je jevtinije od tog svemirskog broda Savamala koji pravite u mislima vec pola veka!

borislav petrovic

pre 10 godina

evo prilike da institucija javnog, anonimnog, arhitektonskog konkursa povrati svoju nekadašnju uobičajenu i neprikosnovenu ulogu, kada se radi o značajnim gradskim prostorima i investicijama iz budžeta, jer je takav postupak zapravo jedino moguć i primeren javnom interesu.

Elisa

pre 10 godina

A zasto je ovo nebuloza ?! Ovo je trebalo odavno uraditi,a taj prostor da bude okupiran netransparentnim sinama i kojekakvim sljunkarama,u samom srcu grada!Podrzavam ovaj projekat apsolutno!

citizen

pre 10 godina

Ako kojekakvi arhitekti ne odobre moderne gradnje i nebodere od preko 20 spratova, onda uzalud im trud. Sramota je da grad velicine kao sto je BG ima 2-3 nebodera. Ovom gradu treba skyline!

Zvezda, Srbija NIKAD jugoslavija

pre 10 godina

Zasto Beograd nije na vodi?
Zato sto je do 1918. godine na toj vodi bila drzavna granica, a sa druge strane granice su i u Prvom i u Drugom svetskom ratu letele bombe na stari deo grada. Ne zaboravimo da je od 1941. preko puta bila marionetska NDH sa konc. logorima Sajmiste i Zemun.
I onda su na ruskim tenkovima dosli komunisti koji su pre toga narucili tzv. saveznicko bombardovanje 1944. godine sve u cilju lakseg dolaska na vlast i posto su pobili sve sto je valjalo u gradjanskom Beogradu poceli su da izgradjuju grad kao za nekog neprijatelja i zbog svega toga nas grad nije na vodi i izgleda ovako kako izgleda.

bogdan mihajlovic

pre 10 godina

Voleo bih da bar jedan muzej u mom voljenom Beogradu gradu izgleda kao sto izgledaju novi trzni centri: Usce, Delta, Vozdovac stadion itd. Pa da bude i na vodi jos lepsi.

Beogradjanin

pre 10 godina

Eh da nije ovog Jovicica iz SNS-a mi u Beogradu ne bi znali sta je dobro za grad.Prodavac magle. Resio decko da se uvali u gradsku fotelju. Savski amfitetarar je u ovakvom stanju zbog troga sto su Prokop i zeleznicka pruga pored Save u nadleznosti Republike. Kao sto su i Gazela i pancevacki most u nadleznosti Republike.nama je zeleznica u jadnom stanju. Odakle pare da se zavrsi Prokop i izemsti sav kolosek iz centra grada.A Zeleznicom danas rukovodi bivsi pruzni radnik i predsednik SO Grocka.Covek koji je pod stare dane otkrio tartufe i tompuse

Arhitekta

pre 10 godina

Bojim se luksuza, trznih centara, bez mnogo kulturnog i rekreativnog sadrzaja. Sve to u stakleno-konfekcionarskom stilu uz zanemarivanje stvarnih potreba grada i grdjana; uz opravdanje da donosi dobrobit ekonomiji i da cemo svi biti pomalo bogatiji.

Zvezda, Srbija NIKAD jugoslavija

pre 10 godina

Zasto Beograd nije na vodi?
Zato sto je do 1918. godine na toj vodi bila drzavna granica, a sa druge strane granice su i u Prvom i u Drugom svetskom ratu letele bombe na stari deo grada. Ne zaboravimo da je od 1941. preko puta bila marionetska NDH sa konc. logorima Sajmiste i Zemun.
I onda su na ruskim tenkovima dosli komunisti koji su pre toga narucili tzv. saveznicko bombardovanje 1944. godine sve u cilju lakseg dolaska na vlast i posto su pobili sve sto je valjalo u gradjanskom Beogradu poceli su da izgradjuju grad kao za nekog neprijatelja i zbog svega toga nas grad nije na vodi i izgleda ovako kako izgleda.

GraDZanin

pre 10 godina

Sredite prvo Karadjordjevu i one udzerice preko puta Pristanista. Operite i okrecite fasade. Geozavod pretvorite u pozoriste ili galeriju. Okrecite Kosancicev venac, zamenite mu kaldrme. Sve to je jevtinije od tog svemirskog broda Savamala koji pravite u mislima vec pola veka!

Beogradjanin

pre 10 godina

Eh da nije ovog Jovicica iz SNS-a mi u Beogradu ne bi znali sta je dobro za grad.Prodavac magle. Resio decko da se uvali u gradsku fotelju. Savski amfitetarar je u ovakvom stanju zbog troga sto su Prokop i zeleznicka pruga pored Save u nadleznosti Republike. Kao sto su i Gazela i pancevacki most u nadleznosti Republike.nama je zeleznica u jadnom stanju. Odakle pare da se zavrsi Prokop i izemsti sav kolosek iz centra grada.A Zeleznicom danas rukovodi bivsi pruzni radnik i predsednik SO Grocka.Covek koji je pod stare dane otkrio tartufe i tompuse

cira 2

pre 10 godina

posle kanala morava-vadar-solun ovo je sledeca nebuloza sadasnje vlasti.Pa kada je u celoj evropi kriza u gradjevinarstvu i kada je jedna spanija propala bas zbog velikih investicija u nekretnine a zbog globalne krize nema kupovine istih ovi nasi /a sad se navukao i Vucic/ planiraju novi grad na obali reke

bogdan mihajlovic

pre 10 godina

Voleo bih da bar jedan muzej u mom voljenom Beogradu gradu izgleda kao sto izgledaju novi trzni centri: Usce, Delta, Vozdovac stadion itd. Pa da bude i na vodi jos lepsi.

Beka

pre 10 godina

Pa ovi nisu u stanju da se drže važećeg Generalnog urbanističkog plana - da održavaju priobalje kao zonu za odmor i rekreaciju, nego su pustili tu splavove da terorišu bukom pola Beograda. A sad će, kao, da prave sve ovo. I odakle im lova? Od poreza koji ne plaćaju ti isti splavovi, na primer? Sram da ih bude!

Milos

pre 10 godina

Ovo nece biti realizovano, ili mozda hoce ali za 100 godina a evo i zasto.O ovako bitnoj temi umesto da govori neki akademik ili neki priznati arhitekta, govori Jovicic koji ima 25 godina i jos uvek ne zna ni sline da obrise.Ovakva stvar je ukorenjena u nasem sistemu i to je GLAVNI RAZLOG zbog cega je zapad 100 godina ispred nas i uvek ce biti.

Bojan

pre 10 godina

Kakvi grande planovi a dzepovi prazni. Ko ce da plati za sve to? Privreda koja ne postoji, a i ono malo sto je moglo da privuce strane ulagace su pokupili DS, G17 i tajkuni.

Najobicnije prazno balkansko politicko trabunjanje koje nema osnove ni u cemu. Svi gradovi su prvo imali neverovatan privredni rast pa onda gradnja, a ne obrnuto. Prvo moras da zaradis pa onda da gradis. Ovi misle da ce neko da im dodje tu i donese milijarde da bi se sazidale lepe zgrade koje nema ko da kupi niti da rentira jer nemaju ljudi ni poslova ni para.

Beogradjanin starosedelac

pre 10 godina

Vlada

Ovo je tebi odgovor i svima iz provincije. Nista vi ne ulazete u Beograd. U Beogradu zivi trecina Srbije. U Beogradu je trecina privrede Srbije, budzet Beograda je cetvrtina republickog budzeta.Pare od raznih poreza idu u republicku kasu a onda se to vraca na kasicicu Beogradu kao i Vojvodini. Jos nije donet zakon o glavnom gradu.

Beograd nije Pesta gde su sve znamenite gradjevine gradjene na Dunavu. Beograd nije Bratislava ili Bec.Beograd je rusen. Letele bombe. Razni vizionari arhitekte u SFRJ su izgradjivali Novi Beograd i radnicku Rakovicu. Tipicno komunisticko razmisljanje. Napravljen autoput ili centralnu gradsku ulicu preko mosta Gazela.

Hvala bogu da se razmislja u pravcu oslobadjanja savskog platoa.Ali nista ne zavisi od Beograda vec od Republike jer je stanica u Prokopu i ceo zeleznicki sistem u gradu u nadleznosti Republike.

I nije dzabe Korbizije rekao da je Beograd najruzniji grad.To treba menjati i treba razmisljati u tom pravcu radi buducih generacija. Treba poceti korak po korak i nije vazno koliko to kosta a Beograd to moze da izdrzi kada to dodje u nadleznost grada

Arhitekta

pre 10 godina

Bojim se luksuza, trznih centara, bez mnogo kulturnog i rekreativnog sadrzaja. Sve to u stakleno-konfekcionarskom stilu uz zanemarivanje stvarnih potreba grada i grdjana; uz opravdanje da donosi dobrobit ekonomiji i da cemo svi biti pomalo bogatiji.

Dusan

pre 10 godina

Ja samo znam da su u mom komsiluku Izraelci pre deset godina kupili parce zemlje da naprave marinu i da je taj plac u medjuvremenu zarastao...ko tu treba da se ugradi da bi bilo dopusteno da stvari krenule sa mrtve tacke? I ko ce sve pozeleti da se ugradi u Savski amfiteatar?

Dipl.Ing. Gradjevine

pre 10 godina

Arhitekta

Ti si Arhitekta kao sto sam ja episkop sabacki. Priobalje Save u centru grada treba da bude u funkciji luksuznih hotela, administracije, restorana , radnji, opere, kao sto je to u gradovima koji izlaze na reku. Tako je razmisljano u nekim gradovima i pre vise od 100 godina. Sport i rekreacija nisu za centar grada.Postoji Ada, Ada huja. Taj deo priobalja treba da bude najskuplje gradjevinsko zemljiste samo to treba arhitektonski osmisliti sa medjunarodnim konkursima

Jaffa

pre 10 godina

Stvarno se nadam da ce umesto krsa loma i udjerica poceti da nicu gradjevine dostojne 21. veka!
Jer smo toliko stagnirali da skoro 50 godina nismo nista posebno gradili ni po Srbiji ni po vecim gradovima.

red

pre 10 godina

Cela Srbija radi, Beograd se gradi. I danas jos uvek nema niceg normalnog, jedno veleselo.
(Vlada, 2. avgust 2013 17:53)



Nema sta, ubi se Srbija od rada. :D a u Beogradu sve besplatno :D Salu na stranu.
Ovde je problem druge prirode, umesto ljudi koji vode manja mesta da se ugledaju na Novi Sad, Kragujevac, Beograd, ne, oni su njima krivi za sve, Boze me sacuvaj i sakloni. Beogradjani sektasi :)

Elisa

pre 10 godina

A zasto je ovo nebuloza ?! Ovo je trebalo odavno uraditi,a taj prostor da bude okupiran netransparentnim sinama i kojekakvim sljunkarama,u samom srcu grada!Podrzavam ovaj projekat apsolutno!

borislav petrovic

pre 10 godina

evo prilike da institucija javnog, anonimnog, arhitektonskog konkursa povrati svoju nekadašnju uobičajenu i neprikosnovenu ulogu, kada se radi o značajnim gradskim prostorima i investicijama iz budžeta, jer je takav postupak zapravo jedino moguć i primeren javnom interesu.

Konan Srbijanac

pre 10 godina

Meni ovo deluje kao realna stvar, ako se dogovore politički faktori, naravno.
Kad malko trezvenije pogledate, gradovi kao što je Beč imaju ogromne prihode od turizma - što Beograd to ne bi mogao?

Djura

pre 10 godina

A mi van Bg~a? Nit mostove, nit puteve, nit na vodi nit na zemlji! Tu smo da ratujemo kad treba i da rintamo za sitnu paru! Ajd u zdravlje prestonice! Ko nam je kriv sto se nismo izborili! Ili da se jednostavno nabijemo svi u Beograd?

Владимир

pre 10 godina

Вишедеценијски сан је цви Срби у Београд.
Не треба нама Олуја, прогон СПЦа у Македонији и Црној Гори, почишћени Сарајево, Мостар, КиМ... ми смо сами себе гетоизирали и уништили.

Nenad

pre 10 godina

A kako si to druze "sredio" Adu Huju?! Smrdi toliko da nemoze ni kolima Visnjickom da se prodje, mirijevski potok( kanalizacija ovog dela grada) uliva se u rukavac! Kako izgleda kad je nesredjeno ako je ovako sredjeno?! Sutra decu pod ruku pa prosetaj pored " sredjene" Ade Huje!!!

citizen

pre 10 godina

Ako kojekakvi arhitekti ne odobre moderne gradnje i nebodere od preko 20 spratova, onda uzalud im trud. Sramota je da grad velicine kao sto je BG ima 2-3 nebodera. Ovom gradu treba skyline!

Mandarina

pre 10 godina

E ovakve stvri zanimaju gradjane Srbije, a ne koce sa kime da formira vladu ko ce biti ministar a ko vise nece. Zanima nas ono sto mozemo da vidimo i korisitmo iz dana u dan. Zanima nas da se pociti djubre i deponije iz Beograda i da se poboljsa saobracaj.

Col Kurtz

pre 10 godina

Prvo dovedite u red prelepa zdanja u Karađorđevoj, obnovite Kosančićev venac koji izgleda po fazi raspada kao da datira iz vremena Mletačke republike a pre svega najlepšu zgradu u Beogradu Geozavod. Izbacite autobuse i kamione. Iselite ruglo od železničke i autobuske stanice, očistite priobalje od silnih olupina koje se protežu od Brankovog mosta sve do Ade i eto već Beograda na vodi.

ОБНОВИТИ КАРАЂОРЂЕВУ

pre 10 godina

***
Најбоље решење је да се Теарзијски плато споји са Савском обалом и ОБНОВЉЕНОМ Карађорђевом улицом (у којој су НАЈЛЕПШЕ зграде старог Београда)..

Зато се градња нових зграда (стакленика) може дозволити, не од Бранковог моста, него ОД Железничке станице - према Газели,
и то САМО до висине од 10 спратова,
(да не би ЗАКЛОНИЛЕ поглед на Храм Светог Саве и на панораму старог Београда).

moma koprivica

pre 10 godina

Grad Baltimor je izveo jednu od najuspesnijih obnova u SAD svoje luke,koja se od zapustenog magacinskog prostora pretvorila u prvorazrednu turisticku destinaciju.Do sada je preko 100 delegacija iz celog sveta posetilo Baltimor kako bi se na licu mesta obavestili o ovom znacajnom poduhvatu.Grad Beograd bi dobro uradio ako bi poslao svoje strucnjake da se upoznaju sa ovim projektom.Uredjeno priobalno podrucje
Save i Dunava moze predstavljati veliki mamac za strane investitore.

alo

pre 10 godina

kako cete da rapodelite medjusobno te silne hektare, ja vec 4 generqacije mojih pa nisam skupio da kupim ni jedan ar a vi politicari kupujete (sutanovac) poljane po centru grada. al sve vam je to oteto prokleto videcete vec nece vam ni sve pare sveta pomoci da se izvucete

ogorčen

pre 10 godina

Mislili ste da kažete da na ovakvim projektima treba da rade samo oni "pošteni" i "siromašni"? Mislim, koji sebe tako naizvaju po medijima...:D.
(mister universe, 3. avgust 2013 07:41)

More, sit sam ja i presit tih "poštenih i siromašnih" - živ nisam što ne mogu da napišem koja je ustanova, ali nama su postavili za direktora BIKARA, dobro ste pročitali - čovek je bikar, osoba koja je u životu vodila brigu o rogatoj marvi.

I kad je taj POŠTEN I SIROMAŠAN došao za direktora - prvo što je uradio je da je kupio službeni auto, ne želite da znate za koje pare, a neophodno potreban separator stoji (nije plaćen prošli servis, pa nas ovlašćeni servis više ne šljivi), nemamo još koju analitičku vagu (za naše potrebe pristojna može da košta 1.500 evra), i da ne gnjavim.

Šta god dalje da kažem o "poštenim i siromašnim" neće mi objaviti komentar... Samo da dodam da u kolektivu ima i 8 doktora nauka, ali niko nije KVALIFIKOVAN, obični naučnici, beda...

prti4life

pre 10 godina

nista mi sad nije jasno. zar to nije ovaj projekat?
http://www.lukabeograd.com/GradNaVodi/Masterplan.html
i kakve on ima veze sa savskim amfiteatrom, kad je projekat za luku? za savski amfiteatar ne postoji nikakav konkretan projekat, samo ideja.

Đorđe S.

pre 10 godina

(Dr Petkovic, 2. avgust 2013 20:16)

Dragi "doktore", zvanje se stavlja uz ime, a ne uz prezime (dr M. Petrović, recimo), i piše se malim "d", bar su mene tako učili pre 30 i više godina. Takođe, zvanje se ne koristi u prepisci koja nije vezana za profesiju.

Nadam se da će moja mala opaska pomoći da u sledećem komentaru delujete bar malo uverljivije drugim čitaocima; srdačan pozdrav.

Milan

pre 10 godina

Bravo, isfuravajte svoje tripove i procente. I obavezno izmestite autobusku stanicu na vec pretrpani Novi Beograd. Pa je za 10 godina izmestajte i sa Novog Beograda. I tako unedogled, samo neka kaplje.

Da li iko od vas zna koliko dugo Central station u NYC stoji na istom mestu? E moji indijanci.

politički projekat na kredit koji ćemo svi plaćati a samo povlašćeni će ga koristiti

pre 10 godina

Ne bih da budem taman oblak na Vašem nebu ali do sada taj projekat nije realizovan jer nije bilo para odnosno uvek je nešto drugo bilo preče. Osim toga čak i kada bismo ga realizovali novcem koji bi nam neko poklonio jednostavno nemamo dovoljno pismenog i kvalitetnog sveta koji bi to koristio u skladu sa namenom i koji bi to svojim primanjima dalje održavao. A o višku kvadrata u Beogradu neću ni da načinjem temu jer je to politički zabranjena priča koja se ne sme otvarati kako bi oni koji imaju zemljište mogli da se obogate.
Uvek je izgradnja par mostova, par bolnica i par ozbiljnih škola bolji projekat od grada na vodi jer je grad na vodi zapravo investicija u potrošnju a ne u infrastrukturu a bez infrastrukture nema razvoja makar napravili 100 gradova na vodi.

MilanaNS

pre 10 godina

A mi van Bg~a? Nit mostove, nit puteve, nit na vodi nit na zemlji!
(Djura, 2. avgust 2013 20:35)

To vam nije kriv Đilas, nego vaš gradonačelnik. Moj grad ima dug (budžetski deficit) koji je tek nešto manji od beogradskog, gradonačelnik ima tri puta više savetnika i pomoćnika nego Đilas, a nije da nemamo para - možemo samo da sanjamo o paketićima za bebe ili o tome da grad nekom plati veštačku oplodnju, da ne pominjem tek novu školu.

Kako možete da vidite ako pratite uspešne gradonačelnike - oni misle strategijski, na duge staze, i rade malo po malo u korist grada godinama i godinama. Nije u pitanju samo Đilas - imate i Palmu, i Ješića i onog u Čajetini i mnoge druge....

van

pre 10 godina

Od 80 hektara najatraktivnijeg zemljista 75 je vlasnik Zeleznice Srbije. Djilas je prisvojio i beovozove i kako je krenuo uzece i celu zeleznicu. Sto Beograd samo da ima koristi od zeleznickog zemljista kada se predvidja dobit od 6-8 milijardi evra koja ce se sliti u beogradski budzet. Gde su tu zeleznicari.Sto nece dobiti neku nadoknadu slicnu NIS ili ostalih firmi koje su prodane i privatizovane. Sto nebi zeleznicari dobili deonice i oni su tokom svog rada ulagali u zeleznicu.

ЈоГ

pre 10 godina

Od 80 hektara najatraktivnijeg zemljista 75 je vlasnik Zeleznice Srbije. Djilas je prisvojio i beovozove i kako je krenuo uzece i celu zeleznicu. Sto Beograd samo da ima koristi od zeleznickog zemljista kada se predvidja dobit od 6-8 milijardi evra koja ce se sliti u beogradski budzet. Gde su tu zeleznicari.Sto nece dobiti neku nadoknadu slicnu NIS ili ostalih firmi koje su prodane i privatizovane. Sto nebi zeleznicari dobili deonice i oni su tokom svog rada ulagali u zeleznicu.
(van, 2. avgust 2013 18:48)

Железничари треба да се покрију ушима због стања на железници. Као и политичари због стања и на железницама и у земљи. Чињеница је да то земљиште вреди неколико милијарди евра. Да смо нека нормална земља, та прилика би одавно била искориштена да се заврши железнички чвор а и коридори 10 и 11. Без задуживања. А Београд би онда аутоматски сишао на реке и то без помоћи политичара и мегаломанских пројеката.

Е, али заплет је што би партократије рађе да нас задуже милијардама евра и за коридоре, и за железницу, а да се ОНИ, наравно у спрези са тајкунима омасте тако што ће ћапити то земљиште. И онда крећу приче о мегапројектима и сличне небулозе...

mare

pre 10 godina

Ako kojekakvi arhitekti ne odobre moderne gradnje i nebodere od preko 20 spratova, onda uzalud im trud. Sramota je da grad velicine kao sto je BG ima 2-3 nebodera. Ovom gradu treba skyline!
(citizen, 2. avgust 2013 17:52)
A sta bismo mi, gradjani, mogli da radimo u tim 'oblakoderima'? Mislim... da deremo oblake!?

Istoricar

pre 10 godina

Lana

Upravo zato se radi projekat grad na vodi da bi se i Geozavod i stara Djumurkana (carina)i hotel Bristol i ostale stare zgrade dovele u red, da bi se izbacio kamionski saobracaj iz Karadjordjeve. Da bi se napravio novi sadrzaj da bi se Terazijski plato povezao sa savamalom.Ta ideja je stara 100 godina. Nista nije novo.Ali za to je potrebno izmestiti zeleznicu i autobusku stanicu

zoki

pre 10 godina

Pre neki dan sam se vratio iz Toronta gde sam bio prvi put .
Uzasavajuce je i porazno gde se nalazimo u odnosu na svet .
Beograd na vodi , jos jedna u nizu pustih , zalosnih i nerealnih iluzija .

slobodni letac

pre 10 godina

Dziki, daj i meni malo toga na cemu si, da i ja poletim, da preletim ove 'kontenjere', konjsku zapregu sto buska po istima, ambroziju od koje hocu da riknem, da izdrzim smrad/bacile/vrucinu u tvom projektu bus minus, da ne cujem arlaukanje od jutra do sutra iz kafica, kafana, sa splavova, mozda da napravim koji krug iznad komunalaca, i da mi se privide ribe umesto djubreta oko splavova. E, da mi je to na cemu si...

Ing.Saobracaja

pre 10 godina

van
\
Ajde Care ne pisi gluposti. Zeleznice nisu vlasnik. Vlasnik zemljista je grad Beograd a Zeleznice imaju objekte na gradskom zemljistu od koloseka, zgrada, ranzirnih stanica.I sve dok Republika koja gazduje zeleznicom ne izmesti koloseke i objekte grad ne moze da udje u posed najatraktivnijeg zemljista

Dr Petkovic

pre 10 godina

Bas da vidimo i tu staru pricu, metro se ceka od kada je eveta i veka, EVO I STEPENICE U stanicu nisu u stanju da pokrenu ali ce metro da ide na vetar.
Struje ima pa nema vise nema nego sto se moze planirati, a hoce i na reke da se spuste moze ali u camce i brodice nasukane, jerbo na st ace da svetli na kikimiki ...
dosta ste nas zamajavali, pozdravio vas dinkic
Dr Petkovic

dragan

pre 10 godina

Sta se palite.Ako nekad i bude izgradjen vama vecini ce biti zabranjen ulaz u isti.Pogledajte grade se zgrade tj tvrdjave u koji nesmete uci bez poziva i legitimisanja.

xxx

pre 10 godina

Mala ispravka u tekstu. Arhitekta Milos koji se pominje zove se MILOS PEROVIC, a ne Milos Peric kako je navedeno. Diplomirao sam na Arhitektonskom fakultetu pre deset godina, i iz ove perspektive, on je profesor koga najvise cenim, i neizmerno mnogo uvazavam. Obozavam da iscitavam njegove knjige.

Lana

pre 10 godina

Strašno, kakvo providno bacanje prašine u oči, da ne idu to neki izbori lokalni, ili su postali toliko dokoni od zabušavanja po kancelarijama preglomazne gradske administracije pa iz dosade puštaju ovakve gluposti u etar? Hoće da uređuju Savski amfiteatar i spuštaju BG na reku, a nisu u stanju da okreče zgradu Geozavoda, jednu od najlepših u gradu. Taj deo BG ispod Brankovog mosta generalno izgleda kao veliko smetlište, liči na scenografiju nekog postapokaliptičnog američkog filma B produkcije iz ranih '80-tih: zapuštene stare zgrade, popucao asfalt od gomile buseva i teretnih kamiona koji tuda prolaze, možeš da vidiš šta dišeš zbog njihovih izduvnih gasova, ruševina zgrade iz bog te pita kog rata zarasla u korov, grafiti, nemar i prljavština na sve strane, a nekada je ovo bio najekskluzivniji, najbogatiji i najlepši deo Beograda. A oni će da uređuju Savski amfiteatar, manite me tih gluposti. I Mira Marković je tu htela da gradi neki Evropolis, valjda je bila ostala bez litijuma kad su uveli sankcije.

mikro

pre 10 godina

@Djura
Pa prvo prestanite da glasate za socijaliste i radikale i njihove koalicione partnere, pa cete mozda i vi imati ambiciozne projekte. Dotle, prodajte imanja rusima i arapima, sklapajte strana kola i uvozite povrce.

Serbinho

pre 10 godina

Verujem samo ako se uzme neki Svetski jak arhitektonski biro, tipa Delta sto je uzela Lieberskind-a ili kako vec da se preziva.Nasi bolje da ne diraju nista, jer ce kasnije ruglo dugo da stoji a trecina grada je za rusenje, uzmite samo u obzir sve one stracare od Hrama pa do JDP i Beogradjanke, kojih nema ni po selima.Djilasu skidam kapu za Most na Adi, magnet za turiste a onaj drugi most nema nikakve pilone i kao takav je promasaj po meni, barem sto se tice privlacenja turista i lepote grada.

mister universe

pre 10 godina

Katastrofa ako Djilas bude imao prste u tom poslu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Peterson, 2. avgust 2013 19:29)

Mislili ste da kažete da na ovakvim projektima treba da rade samo oni "pošteni" i "siromašni"? Mislim, koji sebe tako naizvaju po medijima...:D.

seljadin

pre 10 godina

a BLOK 26, tamo je bio predvidjen "Menhetn" tj. visoke zgrade kao u Dubajiu, a ostala je zapustena livada, cudi me da su na taj blok zaboravili.

Sasa jokic

pre 10 godina

Vucicu, zaszo bi razgovarao sa Djilasom, cija je ekipa zaustavila sve velike strane imvestitore?
Pusti njega neka radi na projektu Delta Planet sa Miskovicem, a Ti dogovaraj projekte sa UAE.
U medjuvremenu iskoristi Dacica da ga sklonite, i onda u gradske institucije dovedite profesionalce, a ne neke palanacke poslusnike.

Novosađanin

pre 10 godina

(Sasa jokic, 3. avgust 2013 19:34)

"...a onda u gradske službe dovedite profesionalce"?
Šalite se, je l' da? :)

Aman čoveče, pogledajte "profesionalce" u Novom Sadu kakvi su i šta rade, da ne idem dalje...

Putnik P

pre 10 godina

Svakako treba sredititi priobalje u smisluvresavanja tih gradjevina i objekata na obali kao pkovila koji me sluze nicemu jer su te firme propale. Jasno je i da treba izmestiti zeleznicku i autobusku stanicu. Potrebno je gradu jos dosta infrastrukturnoh ulaganja tipa mostovi, obilaznica, elektro-energetska infrastruktura, telekomunikaciona infrastruktura, itd. O ovome treba razmisljati koliko je opravdano u smislu ko ce sutra koristiti te objekte i gde je tu kasnija zarada za grad i republiku. Uz duzno postovanje svima, medju komentarima ima dosta nelogicnosti na primer da to zemljiste od 80 ha vredi nekoliko mlrd EUR. Ako bi vredelo recimo 2 mlrd onda bi 1 ha vredeo 25 mil EUR, odnosno 1 ar bi vredeo 250.000 EUR. Dakle polako, samo razmatranje ovakvih ideja je kompleksan proces...

Ivan V

pre 10 godina

A da se malo obustave ulaganja u Beograd i razviju manja mesta? Ili da konacno svi dodjemo u prestonicu, pa da rucno i besplatno napravimo Taxim.

Zvezda, Srbija NIKAD jugoslavija

pre 10 godina

Zasto Beograd nije na vodi?
Zato sto je do 1918. godine na toj vodi bila drzavna granica, a sa druge strane granice su i u Prvom i u Drugom svetskom ratu letele bombe na stari deo grada. Ne zaboravimo da je od 1941. preko puta bila marionetska NDH sa konc. logorima Sajmiste i Zemun.
I onda su na ruskim tenkovima dosli komunisti koji su pre toga narucili tzv. saveznicko bombardovanje 1944. godine sve u cilju lakseg dolaska na vlast i posto su pobili sve sto je valjalo u gradjanskom Beogradu poceli su da izgradjuju grad kao za nekog neprijatelja i zbog svega toga nas grad nije na vodi i izgleda ovako kako izgleda.

cira 2

pre 10 godina

posle kanala morava-vadar-solun ovo je sledeca nebuloza sadasnje vlasti.Pa kada je u celoj evropi kriza u gradjevinarstvu i kada je jedna spanija propala bas zbog velikih investicija u nekretnine a zbog globalne krize nema kupovine istih ovi nasi /a sad se navukao i Vucic/ planiraju novi grad na obali reke

citizen

pre 10 godina

Ako kojekakvi arhitekti ne odobre moderne gradnje i nebodere od preko 20 spratova, onda uzalud im trud. Sramota je da grad velicine kao sto je BG ima 2-3 nebodera. Ovom gradu treba skyline!

van

pre 10 godina

Od 80 hektara najatraktivnijeg zemljista 75 je vlasnik Zeleznice Srbije. Djilas je prisvojio i beovozove i kako je krenuo uzece i celu zeleznicu. Sto Beograd samo da ima koristi od zeleznickog zemljista kada se predvidja dobit od 6-8 milijardi evra koja ce se sliti u beogradski budzet. Gde su tu zeleznicari.Sto nece dobiti neku nadoknadu slicnu NIS ili ostalih firmi koje su prodane i privatizovane. Sto nebi zeleznicari dobili deonice i oni su tokom svog rada ulagali u zeleznicu.

Djura

pre 10 godina

A mi van Bg~a? Nit mostove, nit puteve, nit na vodi nit na zemlji! Tu smo da ratujemo kad treba i da rintamo za sitnu paru! Ajd u zdravlje prestonice! Ko nam je kriv sto se nismo izborili! Ili da se jednostavno nabijemo svi u Beograd?

Владимир

pre 10 godina

Вишедеценијски сан је цви Срби у Београд.
Не треба нама Олуја, прогон СПЦа у Македонији и Црној Гори, почишћени Сарајево, Мостар, КиМ... ми смо сами себе гетоизирали и уништили.

GraDZanin

pre 10 godina

Sredite prvo Karadjordjevu i one udzerice preko puta Pristanista. Operite i okrecite fasade. Geozavod pretvorite u pozoriste ili galeriju. Okrecite Kosancicev venac, zamenite mu kaldrme. Sve to je jevtinije od tog svemirskog broda Savamala koji pravite u mislima vec pola veka!

Milos

pre 10 godina

Ovo nece biti realizovano, ili mozda hoce ali za 100 godina a evo i zasto.O ovako bitnoj temi umesto da govori neki akademik ili neki priznati arhitekta, govori Jovicic koji ima 25 godina i jos uvek ne zna ni sline da obrise.Ovakva stvar je ukorenjena u nasem sistemu i to je GLAVNI RAZLOG zbog cega je zapad 100 godina ispred nas i uvek ce biti.

Beogradjanin starosedelac

pre 10 godina

Vlada

Ovo je tebi odgovor i svima iz provincije. Nista vi ne ulazete u Beograd. U Beogradu zivi trecina Srbije. U Beogradu je trecina privrede Srbije, budzet Beograda je cetvrtina republickog budzeta.Pare od raznih poreza idu u republicku kasu a onda se to vraca na kasicicu Beogradu kao i Vojvodini. Jos nije donet zakon o glavnom gradu.

Beograd nije Pesta gde su sve znamenite gradjevine gradjene na Dunavu. Beograd nije Bratislava ili Bec.Beograd je rusen. Letele bombe. Razni vizionari arhitekte u SFRJ su izgradjivali Novi Beograd i radnicku Rakovicu. Tipicno komunisticko razmisljanje. Napravljen autoput ili centralnu gradsku ulicu preko mosta Gazela.

Hvala bogu da se razmislja u pravcu oslobadjanja savskog platoa.Ali nista ne zavisi od Beograda vec od Republike jer je stanica u Prokopu i ceo zeleznicki sistem u gradu u nadleznosti Republike.

I nije dzabe Korbizije rekao da je Beograd najruzniji grad.To treba menjati i treba razmisljati u tom pravcu radi buducih generacija. Treba poceti korak po korak i nije vazno koliko to kosta a Beograd to moze da izdrzi kada to dodje u nadleznost grada

Arhitekta

pre 10 godina

Bojim se luksuza, trznih centara, bez mnogo kulturnog i rekreativnog sadrzaja. Sve to u stakleno-konfekcionarskom stilu uz zanemarivanje stvarnih potreba grada i grdjana; uz opravdanje da donosi dobrobit ekonomiji i da cemo svi biti pomalo bogatiji.

Milan

pre 10 godina

Bravo, isfuravajte svoje tripove i procente. I obavezno izmestite autobusku stanicu na vec pretrpani Novi Beograd. Pa je za 10 godina izmestajte i sa Novog Beograda. I tako unedogled, samo neka kaplje.

Da li iko od vas zna koliko dugo Central station u NYC stoji na istom mestu? E moji indijanci.

Bojan

pre 10 godina

Kakvi grande planovi a dzepovi prazni. Ko ce da plati za sve to? Privreda koja ne postoji, a i ono malo sto je moglo da privuce strane ulagace su pokupili DS, G17 i tajkuni.

Najobicnije prazno balkansko politicko trabunjanje koje nema osnove ni u cemu. Svi gradovi su prvo imali neverovatan privredni rast pa onda gradnja, a ne obrnuto. Prvo moras da zaradis pa onda da gradis. Ovi misle da ce neko da im dodje tu i donese milijarde da bi se sazidale lepe zgrade koje nema ko da kupi niti da rentira jer nemaju ljudi ni poslova ni para.

Dr Petkovic

pre 10 godina

Bas da vidimo i tu staru pricu, metro se ceka od kada je eveta i veka, EVO I STEPENICE U stanicu nisu u stanju da pokrenu ali ce metro da ide na vetar.
Struje ima pa nema vise nema nego sto se moze planirati, a hoce i na reke da se spuste moze ali u camce i brodice nasukane, jerbo na st ace da svetli na kikimiki ...
dosta ste nas zamajavali, pozdravio vas dinkic
Dr Petkovic

prti4life

pre 10 godina

nista mi sad nije jasno. zar to nije ovaj projekat?
http://www.lukabeograd.com/GradNaVodi/Masterplan.html
i kakve on ima veze sa savskim amfiteatrom, kad je projekat za luku? za savski amfiteatar ne postoji nikakav konkretan projekat, samo ideja.

ЈоГ

pre 10 godina

Od 80 hektara najatraktivnijeg zemljista 75 je vlasnik Zeleznice Srbije. Djilas je prisvojio i beovozove i kako je krenuo uzece i celu zeleznicu. Sto Beograd samo da ima koristi od zeleznickog zemljista kada se predvidja dobit od 6-8 milijardi evra koja ce se sliti u beogradski budzet. Gde su tu zeleznicari.Sto nece dobiti neku nadoknadu slicnu NIS ili ostalih firmi koje su prodane i privatizovane. Sto nebi zeleznicari dobili deonice i oni su tokom svog rada ulagali u zeleznicu.
(van, 2. avgust 2013 18:48)

Железничари треба да се покрију ушима због стања на железници. Као и политичари због стања и на железницама и у земљи. Чињеница је да то земљиште вреди неколико милијарди евра. Да смо нека нормална земља, та прилика би одавно била искориштена да се заврши железнички чвор а и коридори 10 и 11. Без задуживања. А Београд би онда аутоматски сишао на реке и то без помоћи политичара и мегаломанских пројеката.

Е, али заплет је што би партократије рађе да нас задуже милијардама евра и за коридоре, и за железницу, а да се ОНИ, наравно у спрези са тајкунима омасте тако што ће ћапити то земљиште. И онда крећу приче о мегапројектима и сличне небулозе...

mikro

pre 10 godina

@Djura
Pa prvo prestanite da glasate za socijaliste i radikale i njihove koalicione partnere, pa cete mozda i vi imati ambiciozne projekte. Dotle, prodajte imanja rusima i arapima, sklapajte strana kola i uvozite povrce.

borislav petrovic

pre 10 godina

evo prilike da institucija javnog, anonimnog, arhitektonskog konkursa povrati svoju nekadašnju uobičajenu i neprikosnovenu ulogu, kada se radi o značajnim gradskim prostorima i investicijama iz budžeta, jer je takav postupak zapravo jedino moguć i primeren javnom interesu.

bogdan mihajlovic

pre 10 godina

Voleo bih da bar jedan muzej u mom voljenom Beogradu gradu izgleda kao sto izgledaju novi trzni centri: Usce, Delta, Vozdovac stadion itd. Pa da bude i na vodi jos lepsi.

alo

pre 10 godina

kako cete da rapodelite medjusobno te silne hektare, ja vec 4 generqacije mojih pa nisam skupio da kupim ni jedan ar a vi politicari kupujete (sutanovac) poljane po centru grada. al sve vam je to oteto prokleto videcete vec nece vam ni sve pare sveta pomoci da se izvucete

xxx

pre 10 godina

Mala ispravka u tekstu. Arhitekta Milos koji se pominje zove se MILOS PEROVIC, a ne Milos Peric kako je navedeno. Diplomirao sam na Arhitektonskom fakultetu pre deset godina, i iz ove perspektive, on je profesor koga najvise cenim, i neizmerno mnogo uvazavam. Obozavam da iscitavam njegove knjige.

mare

pre 10 godina

Ako kojekakvi arhitekti ne odobre moderne gradnje i nebodere od preko 20 spratova, onda uzalud im trud. Sramota je da grad velicine kao sto je BG ima 2-3 nebodera. Ovom gradu treba skyline!
(citizen, 2. avgust 2013 17:52)
A sta bismo mi, gradjani, mogli da radimo u tim 'oblakoderima'? Mislim... da deremo oblake!?

Serbinho

pre 10 godina

Verujem samo ako se uzme neki Svetski jak arhitektonski biro, tipa Delta sto je uzela Lieberskind-a ili kako vec da se preziva.Nasi bolje da ne diraju nista, jer ce kasnije ruglo dugo da stoji a trecina grada je za rusenje, uzmite samo u obzir sve one stracare od Hrama pa do JDP i Beogradjanke, kojih nema ni po selima.Djilasu skidam kapu za Most na Adi, magnet za turiste a onaj drugi most nema nikakve pilone i kao takav je promasaj po meni, barem sto se tice privlacenja turista i lepote grada.

MilanaNS

pre 10 godina

A mi van Bg~a? Nit mostove, nit puteve, nit na vodi nit na zemlji!
(Djura, 2. avgust 2013 20:35)

To vam nije kriv Đilas, nego vaš gradonačelnik. Moj grad ima dug (budžetski deficit) koji je tek nešto manji od beogradskog, gradonačelnik ima tri puta više savetnika i pomoćnika nego Đilas, a nije da nemamo para - možemo samo da sanjamo o paketićima za bebe ili o tome da grad nekom plati veštačku oplodnju, da ne pominjem tek novu školu.

Kako možete da vidite ako pratite uspešne gradonačelnike - oni misle strategijski, na duge staze, i rade malo po malo u korist grada godinama i godinama. Nije u pitanju samo Đilas - imate i Palmu, i Ješića i onog u Čajetini i mnoge druge....

Sasa jokic

pre 10 godina

Vucicu, zaszo bi razgovarao sa Djilasom, cija je ekipa zaustavila sve velike strane imvestitore?
Pusti njega neka radi na projektu Delta Planet sa Miskovicem, a Ti dogovaraj projekte sa UAE.
U medjuvremenu iskoristi Dacica da ga sklonite, i onda u gradske institucije dovedite profesionalce, a ne neke palanacke poslusnike.

Beogradjanin

pre 10 godina

Eh da nije ovog Jovicica iz SNS-a mi u Beogradu ne bi znali sta je dobro za grad.Prodavac magle. Resio decko da se uvali u gradsku fotelju. Savski amfitetarar je u ovakvom stanju zbog troga sto su Prokop i zeleznicka pruga pored Save u nadleznosti Republike. Kao sto su i Gazela i pancevacki most u nadleznosti Republike.nama je zeleznica u jadnom stanju. Odakle pare da se zavrsi Prokop i izemsti sav kolosek iz centra grada.A Zeleznicom danas rukovodi bivsi pruzni radnik i predsednik SO Grocka.Covek koji je pod stare dane otkrio tartufe i tompuse

Elisa

pre 10 godina

A zasto je ovo nebuloza ?! Ovo je trebalo odavno uraditi,a taj prostor da bude okupiran netransparentnim sinama i kojekakvim sljunkarama,u samom srcu grada!Podrzavam ovaj projekat apsolutno!

Dusan

pre 10 godina

Ja samo znam da su u mom komsiluku Izraelci pre deset godina kupili parce zemlje da naprave marinu i da je taj plac u medjuvremenu zarastao...ko tu treba da se ugradi da bi bilo dopusteno da stvari krenule sa mrtve tacke? I ko ce sve pozeleti da se ugradi u Savski amfiteatar?

moma koprivica

pre 10 godina

Grad Baltimor je izveo jednu od najuspesnijih obnova u SAD svoje luke,koja se od zapustenog magacinskog prostora pretvorila u prvorazrednu turisticku destinaciju.Do sada je preko 100 delegacija iz celog sveta posetilo Baltimor kako bi se na licu mesta obavestili o ovom znacajnom poduhvatu.Grad Beograd bi dobro uradio ako bi poslao svoje strucnjake da se upoznaju sa ovim projektom.Uredjeno priobalno podrucje
Save i Dunava moze predstavljati veliki mamac za strane investitore.

Dipl.Ing. Gradjevine

pre 10 godina

Arhitekta

Ti si Arhitekta kao sto sam ja episkop sabacki. Priobalje Save u centru grada treba da bude u funkciji luksuznih hotela, administracije, restorana , radnji, opere, kao sto je to u gradovima koji izlaze na reku. Tako je razmisljano u nekim gradovima i pre vise od 100 godina. Sport i rekreacija nisu za centar grada.Postoji Ada, Ada huja. Taj deo priobalja treba da bude najskuplje gradjevinsko zemljiste samo to treba arhitektonski osmisliti sa medjunarodnim konkursima

Jaffa

pre 10 godina

Stvarno se nadam da ce umesto krsa loma i udjerica poceti da nicu gradjevine dostojne 21. veka!
Jer smo toliko stagnirali da skoro 50 godina nismo nista posebno gradili ni po Srbiji ni po vecim gradovima.

politički projekat na kredit koji ćemo svi plaćati a samo povlašćeni će ga koristiti

pre 10 godina

Ne bih da budem taman oblak na Vašem nebu ali do sada taj projekat nije realizovan jer nije bilo para odnosno uvek je nešto drugo bilo preče. Osim toga čak i kada bismo ga realizovali novcem koji bi nam neko poklonio jednostavno nemamo dovoljno pismenog i kvalitetnog sveta koji bi to koristio u skladu sa namenom i koji bi to svojim primanjima dalje održavao. A o višku kvadrata u Beogradu neću ni da načinjem temu jer je to politički zabranjena priča koja se ne sme otvarati kako bi oni koji imaju zemljište mogli da se obogate.
Uvek je izgradnja par mostova, par bolnica i par ozbiljnih škola bolji projekat od grada na vodi jer je grad na vodi zapravo investicija u potrošnju a ne u infrastrukturu a bez infrastrukture nema razvoja makar napravili 100 gradova na vodi.

Nenad

pre 10 godina

A kako si to druze "sredio" Adu Huju?! Smrdi toliko da nemoze ni kolima Visnjickom da se prodje, mirijevski potok( kanalizacija ovog dela grada) uliva se u rukavac! Kako izgleda kad je nesredjeno ako je ovako sredjeno?! Sutra decu pod ruku pa prosetaj pored " sredjene" Ade Huje!!!

ОБНОВИТИ КАРАЂОРЂЕВУ

pre 10 godina

***
Најбоље решење је да се Теарзијски плато споји са Савском обалом и ОБНОВЉЕНОМ Карађорђевом улицом (у којој су НАЈЛЕПШЕ зграде старог Београда)..

Зато се градња нових зграда (стакленика) може дозволити, не од Бранковог моста, него ОД Железничке станице - према Газели,
и то САМО до висине од 10 спратова,
(да не би ЗАКЛОНИЛЕ поглед на Храм Светог Саве и на панораму старог Београда).

mister universe

pre 10 godina

Katastrofa ako Djilas bude imao prste u tom poslu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Peterson, 2. avgust 2013 19:29)

Mislili ste da kažete da na ovakvim projektima treba da rade samo oni "pošteni" i "siromašni"? Mislim, koji sebe tako naizvaju po medijima...:D.

Ing.Saobracaja

pre 10 godina

van
\
Ajde Care ne pisi gluposti. Zeleznice nisu vlasnik. Vlasnik zemljista je grad Beograd a Zeleznice imaju objekte na gradskom zemljistu od koloseka, zgrada, ranzirnih stanica.I sve dok Republika koja gazduje zeleznicom ne izmesti koloseke i objekte grad ne moze da udje u posed najatraktivnijeg zemljista

Mandarina

pre 10 godina

E ovakve stvri zanimaju gradjane Srbije, a ne koce sa kime da formira vladu ko ce biti ministar a ko vise nece. Zanima nas ono sto mozemo da vidimo i korisitmo iz dana u dan. Zanima nas da se pociti djubre i deponije iz Beograda i da se poboljsa saobracaj.

Col Kurtz

pre 10 godina

Prvo dovedite u red prelepa zdanja u Karađorđevoj, obnovite Kosančićev venac koji izgleda po fazi raspada kao da datira iz vremena Mletačke republike a pre svega najlepšu zgradu u Beogradu Geozavod. Izbacite autobuse i kamione. Iselite ruglo od železničke i autobuske stanice, očistite priobalje od silnih olupina koje se protežu od Brankovog mosta sve do Ade i eto već Beograda na vodi.

Đorđe S.

pre 10 godina

(Dr Petkovic, 2. avgust 2013 20:16)

Dragi "doktore", zvanje se stavlja uz ime, a ne uz prezime (dr M. Petrović, recimo), i piše se malim "d", bar su mene tako učili pre 30 i više godina. Takođe, zvanje se ne koristi u prepisci koja nije vezana za profesiju.

Nadam se da će moja mala opaska pomoći da u sledećem komentaru delujete bar malo uverljivije drugim čitaocima; srdačan pozdrav.

Lana

pre 10 godina

Strašno, kakvo providno bacanje prašine u oči, da ne idu to neki izbori lokalni, ili su postali toliko dokoni od zabušavanja po kancelarijama preglomazne gradske administracije pa iz dosade puštaju ovakve gluposti u etar? Hoće da uređuju Savski amfiteatar i spuštaju BG na reku, a nisu u stanju da okreče zgradu Geozavoda, jednu od najlepših u gradu. Taj deo BG ispod Brankovog mosta generalno izgleda kao veliko smetlište, liči na scenografiju nekog postapokaliptičnog američkog filma B produkcije iz ranih '80-tih: zapuštene stare zgrade, popucao asfalt od gomile buseva i teretnih kamiona koji tuda prolaze, možeš da vidiš šta dišeš zbog njihovih izduvnih gasova, ruševina zgrade iz bog te pita kog rata zarasla u korov, grafiti, nemar i prljavština na sve strane, a nekada je ovo bio najekskluzivniji, najbogatiji i najlepši deo Beograda. A oni će da uređuju Savski amfiteatar, manite me tih gluposti. I Mira Marković je tu htela da gradi neki Evropolis, valjda je bila ostala bez litijuma kad su uveli sankcije.

zoki

pre 10 godina

Pre neki dan sam se vratio iz Toronta gde sam bio prvi put .
Uzasavajuce je i porazno gde se nalazimo u odnosu na svet .
Beograd na vodi , jos jedna u nizu pustih , zalosnih i nerealnih iluzija .

dragan

pre 10 godina

Sta se palite.Ako nekad i bude izgradjen vama vecini ce biti zabranjen ulaz u isti.Pogledajte grade se zgrade tj tvrdjave u koji nesmete uci bez poziva i legitimisanja.

seljadin

pre 10 godina

a BLOK 26, tamo je bio predvidjen "Menhetn" tj. visoke zgrade kao u Dubajiu, a ostala je zapustena livada, cudi me da su na taj blok zaboravili.

slobodni letac

pre 10 godina

Dziki, daj i meni malo toga na cemu si, da i ja poletim, da preletim ove 'kontenjere', konjsku zapregu sto buska po istima, ambroziju od koje hocu da riknem, da izdrzim smrad/bacile/vrucinu u tvom projektu bus minus, da ne cujem arlaukanje od jutra do sutra iz kafica, kafana, sa splavova, mozda da napravim koji krug iznad komunalaca, i da mi se privide ribe umesto djubreta oko splavova. E, da mi je to na cemu si...

Beka

pre 10 godina

Pa ovi nisu u stanju da se drže važećeg Generalnog urbanističkog plana - da održavaju priobalje kao zonu za odmor i rekreaciju, nego su pustili tu splavove da terorišu bukom pola Beograda. A sad će, kao, da prave sve ovo. I odakle im lova? Od poreza koji ne plaćaju ti isti splavovi, na primer? Sram da ih bude!

Konan Srbijanac

pre 10 godina

Meni ovo deluje kao realna stvar, ako se dogovore politički faktori, naravno.
Kad malko trezvenije pogledate, gradovi kao što je Beč imaju ogromne prihode od turizma - što Beograd to ne bi mogao?

red

pre 10 godina

Cela Srbija radi, Beograd se gradi. I danas jos uvek nema niceg normalnog, jedno veleselo.
(Vlada, 2. avgust 2013 17:53)



Nema sta, ubi se Srbija od rada. :D a u Beogradu sve besplatno :D Salu na stranu.
Ovde je problem druge prirode, umesto ljudi koji vode manja mesta da se ugledaju na Novi Sad, Kragujevac, Beograd, ne, oni su njima krivi za sve, Boze me sacuvaj i sakloni. Beogradjani sektasi :)

Putnik P

pre 10 godina

Svakako treba sredititi priobalje u smisluvresavanja tih gradjevina i objekata na obali kao pkovila koji me sluze nicemu jer su te firme propale. Jasno je i da treba izmestiti zeleznicku i autobusku stanicu. Potrebno je gradu jos dosta infrastrukturnoh ulaganja tipa mostovi, obilaznica, elektro-energetska infrastruktura, telekomunikaciona infrastruktura, itd. O ovome treba razmisljati koliko je opravdano u smislu ko ce sutra koristiti te objekte i gde je tu kasnija zarada za grad i republiku. Uz duzno postovanje svima, medju komentarima ima dosta nelogicnosti na primer da to zemljiste od 80 ha vredi nekoliko mlrd EUR. Ako bi vredelo recimo 2 mlrd onda bi 1 ha vredeo 25 mil EUR, odnosno 1 ar bi vredeo 250.000 EUR. Dakle polako, samo razmatranje ovakvih ideja je kompleksan proces...

Istoricar

pre 10 godina

Lana

Upravo zato se radi projekat grad na vodi da bi se i Geozavod i stara Djumurkana (carina)i hotel Bristol i ostale stare zgrade dovele u red, da bi se izbacio kamionski saobracaj iz Karadjordjeve. Da bi se napravio novi sadrzaj da bi se Terazijski plato povezao sa savamalom.Ta ideja je stara 100 godina. Nista nije novo.Ali za to je potrebno izmestiti zeleznicu i autobusku stanicu

ogorčen

pre 10 godina

Mislili ste da kažete da na ovakvim projektima treba da rade samo oni "pošteni" i "siromašni"? Mislim, koji sebe tako naizvaju po medijima...:D.
(mister universe, 3. avgust 2013 07:41)

More, sit sam ja i presit tih "poštenih i siromašnih" - živ nisam što ne mogu da napišem koja je ustanova, ali nama su postavili za direktora BIKARA, dobro ste pročitali - čovek je bikar, osoba koja je u životu vodila brigu o rogatoj marvi.

I kad je taj POŠTEN I SIROMAŠAN došao za direktora - prvo što je uradio je da je kupio službeni auto, ne želite da znate za koje pare, a neophodno potreban separator stoji (nije plaćen prošli servis, pa nas ovlašćeni servis više ne šljivi), nemamo još koju analitičku vagu (za naše potrebe pristojna može da košta 1.500 evra), i da ne gnjavim.

Šta god dalje da kažem o "poštenim i siromašnim" neće mi objaviti komentar... Samo da dodam da u kolektivu ima i 8 doktora nauka, ali niko nije KVALIFIKOVAN, obični naučnici, beda...

Ivan V

pre 10 godina

A da se malo obustave ulaganja u Beograd i razviju manja mesta? Ili da konacno svi dodjemo u prestonicu, pa da rucno i besplatno napravimo Taxim.

Novosađanin

pre 10 godina

(Sasa jokic, 3. avgust 2013 19:34)

"...a onda u gradske službe dovedite profesionalce"?
Šalite se, je l' da? :)

Aman čoveče, pogledajte "profesionalce" u Novom Sadu kakvi su i šta rade, da ne idem dalje...