Nedelja, 21.04.2013.

11:06

Srbija ulagala, a Priština prodaje

Proročki danas zvuče reči „Rat na Kosovu je oko rudnika, ništa drugo. Ovo je srpski Kuvajt“, pišu Novosti.

Izvor: Novosti

Srbija ulagala, a Priština prodaje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

vlajko

pre 11 godina

@SIN LOVCA NA MEDVEDE
Ja bio prvi put u životu pre 3 godine i posle još 2-3 puta poslom. Grad ne liči ninašta, sad su izgradili rogobatne stambene blokove okolo i par zgradurina u centru, ali generalno liči na druge gradove-palanke u južnoj Srbiji samo ima još više blata i prašine. Inače ljudi su ljubazni i stekao sam utisak da pokušavaju da vode računa o čistoći bar što se tiče restorana, benzinskih pumpi, firmi itd, kukali su što zbog neke komplikacije sa papirima ili registarskim tablicama ne mogu u srbiju, ima automobila sa srpskim tablicama na putevima, a kamiona i mnogo više jer kažu da kod njih srpska roba ima imidž dobre i kvalitetne

poznavaoc stanja

pre 11 godina

To ulaganje je bilo na silu.Ko se seca,stalno su nam raspisivali neke (obavezne) samodoprinose za Kosova,CG,za zemljotres itd.Drzava je otimala od gradjana Srbije i to DAVALA svojim PARTIJSKIM KADROVIMA pogotovu na KOSOVU.Tamo niko nikada nije placao POREZ,DOPRINOSE ,KOMUNALIJE ukljucujuci STRUJU.STO se PARA TICE NA KOSOVU je ODUVEK VLADAO KOMUNIZAM.TREBA in jednom za svagda OTKACITI.

Simerijanac Anarhista

pre 11 godina

jeste, kosovai nisu placali ni poreze, ni doprinose, ni struju, ni vodu, ni grejanje, ni pdv, nista. samo su jadni srbijanci sve to placali i vecito izdrzavali jadne kosovare. hajde sad da se vratimo u realnost. koliko se god to nama ne svidjalo, imaju apsolutno pravo da raspolazu bivsom drzavnom imovinom na svojoj teritoriji. uostalom, srbija je devedesetih izvrsila nacionalizaciju drustvene imovine u drzavnu, i sve sto je nekada pripadalo opstinama, mesnim zajednicama, radnicima i uopste "drustvu" je odjednomo postalo drzavno jednom uredbom vlade i drzava je postala vlasnik svega toga, da bi natenane mogla sve to da rasproda povlascenoj klasi za sitne pare. u prevodu, ne bi narod srbije video nikakvu korist ni od trepce ni od telekoma kosova cak i da je to "srpsko".

Aleksandar

pre 11 godina

za (vosa, 22. april 2013 08:30)

Molim vas da ne širite bajke o tome kako su svi pobegli od Srbije.
Da je tako, onda bi svi živeli zajedno, bez Srbije, a koliko vidim i dalje na Balkanu svi se gledaju popreko.

Pre će biti da je svako hteo da bude sam sa sobom i da bude prvi.

Dejan

pre 11 godina

Kada se priča o otimanju realne ekonomske vrednoszi niko ne reaguje a kad se priča o otimanj kosova puni forumi...Oteli hrvati po srbiji brdo firmi za male pare..niko rec nije rekao..a sve te firme sa trepcom vrede vise od kosovske teritorije.

srle

pre 11 godina

Pa ko nam je kriv kad mi nikad necemo sebi nesto da priznamo na vreme i da napravimo strategiju pa duzi period i da po tome delamo. Sve cekamo da se nesto samo od sebe resi, zavrsi... Nismo svesni sadasnjosti, zivimo u proslosti. To su nasi kratkovidi politicari krivi.

vosa

pre 11 godina

SRBIJA?...pa ako gledamo kosovo proglasilo nezavisnost pre nego sto su od Srbije svi zbrisali glavom bez obzira ... istina je da je cela Jugoslavija ulagala u ne razvijene znaci ne samo na kosovo.

zenon

pre 11 godina

način, na koji je kod nas sprovedena privatizacija je nanela veće materijalne štete nego bombardovanje i sankcije zajedno, a da stvar bude još gora i dalje traje noćna mora. imam neki osećaj da bi se do sada nad nama i agresor smilovao, za razliku od naših mogula. što se građana Srbije tiče, privatizacija na Kosovu od strane ovdašnjih "biznismena" ne bi donela ništa dobro. od svog tog "blaga", zlata srebra itd mi bi smo imali taman onoliko koliko i od čuvenih 1000E obećanih od izvesnog ministra, da mu ni ime ne pomenem. kao i od svega ostalog profit bi otišao u ofšor oaze, a dugovi ostali nama. a činjenica, da bi vlasnici Kosovskih kompanija bili ovdašnji bogati Srbi, tek bi nas posebno "usrećila"

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Nisam nikad bio u Prištini. Da li može neko da mi kaže na koji grad u bivšoj Jugi Priština najviše liči? Molim za odgovor.

SASA

pre 11 godina

Upravo to!!!! Treba se zapitati nije li mogla Srbija da otkupi sve to preko Karica, Milosevica, Miskovica itd nego ih pustila da se lepo udalje sa silnim kapitalom?????????

sasa

pre 11 godina

Citajuci komentare oko cega se sporite - koliko Hrvata i Slovenaca sad ima na Kosmetu? Hvala lepo molim lepo! Srpski nje cutati i svi ga razumete!!!

Nikola

pre 11 godina

Lepo meni baba pričala još par godina pred bombardovanje : "Neće ovo da dobro da izađe, čim se tamo ovoliko ulaže uskoro će i da ode".

ns

pre 11 godina

a sto nismo mi iskoristili ta silna bogatstva za ovih bog-te-pita-kolko-godina,nego su muljaze i muljaci pojeli sve sto se iskopa,kao sto je to slucaj sa svim zivim firmama,preduzecima...ma aaajde bre,muka mi je od zivota!

Beogradjani kupujte domace :) Ziveli

pre 11 godina

Sve ovo bi mogli da nosimo na mnogo sudova sirom sveta jer ovo je odlican primer zasto je nacin osnivanja, pa i postojanja, "drzave" Kosovo ne vidjen do sada i u najmanju ruku cudan. Gde god da si, pravnim putem ne bi trebalo biti tesko pokazati koliko je sve neispravno od prvog momenta i strasno smrdi, nije nikakvo resenje i ne znamo kuda vodi cela situacija(za nas Srbe naravno, mozda neko i vidi celu situaciju oko Kosova resenom, trajnom i mirnom ali mislim da to nisu ni sami Albanci).
Sad, mozda neko smatra da moramo da platimo za greske u poslednjih, ne znam koliko 20 ili 60 ili 100 a mozda i sto smo tu gde smo ili zato sto smo braca skim smo.

Persa

pre 11 godina

Vise od svih ulaganja u Kosovo ili bilo gde drugo, su nas kostali ludacki ratovi koje "nije vodio" Milosevic. Zaboravimo price o rudama I ulaganju. Kosovo je uvek bila rupa bez dna I najsiromasniji deo Jugoslavije. Da su te silne rude nesto vredele eksploatisali bi ih ranije.

ed

pre 11 godina

Kako su samo albanski spineri vredni, cudi me da niko od njih jos nije "smislio" da napise da su "kosovari" godinama od svojih plata izdvajali za razvoj Jugoslavije. Ali ima vremena, pisu oni i da su "potomci" Ilira, sta bi za njih bila jos ejdna izmisljotina. A sta reci tek za Hrvate? Sada su "advokati" albankih nacosa, javljaju se kada je BiH u pitanju i izigravaju bosnjacke "advokate"... Makar probajte da se otarasite tih kompleksa u vezi Srba, pa uskoro ulazite u EU a mentalitet vam je u proslom veku.

milan

pre 11 godina

Pa nije samo Srbija ulagala u vreme Jugoslavije svi su svoj deo dali i zasto nije u dogovoru bilo reci o podeli imovine tj. dobiti od moguce prodaje.

Rx5

pre 11 godina

Hm, a gde je taj komentar o pravu sile i sili prava bio dok je Srbija godinama rasprodavala imovinu koja je nasim gradjanima oduzeta posle 2. svetskog rata? Pa ako nismo postovali pravo i pravdu u svojoj zemlji i za svoje gradjane, kako mozemo ocekivati da ih postuju drugi?

lucidna duša

pre 11 godina

Godinama u nazad govorim da Kosovo može da se odvoji isključivo nakon što isplate svu pomoć i vrednost investicija Srbije/SFRJ, plus vrednost koncesija na sva prirodna bogatstva u međuvremenu.
Ako hoće državu, to je jedini pravni način da je realizuju. Pod tim uslovima nemam ništa protiv, ionako tamo nikada više ne možemo uspostaviti civilizovan balans i održiv sistem.

nasa "pamet"

pre 11 godina

Nasi silni pregovaraci nijednog momenta nisu se bavili sustinskom stvari,a to je imovina Srbije na Kosovu.Trucaju o "svetinjama" koje nikad nisu ni videli,o "ljudskim pravima" na Kosovu,dok je narod i u samoj Srbiji potpuno obespravljen itd.

Ekonomista

pre 11 godina

Sve do raspada SFRJ u nerazvijene republike & pokrajine su se slivale investicije iz budzeta sto su punili "bogate & bogatije" federalne jedinice.Sada se javljaju sve snazniji glasovi da potvrde da je sve to sto je ulagano na Kosovu do 1991 doslo samo i direktno iz Srbije...pa nece da moze!

Politicka matematika

pre 11 godina

Nije sve tako jednostavno. Koliko kilograma srpskog hleba ili psenice je sedamdesetih ili osamdesetih davano za jedan slovenacki televizor ili ves masinu ? Koji je odnos cena ta dva artikla bio u Evropi tada, a koji je danas ?

Danko

pre 11 godina

Kako to sad!!! Za vrijeme tita se govorilo da su kosovo i crna gora nerazvijene teritorije kojima je potrebna pomoc!!! Otkud odjenom kuvajt ovo ono

Mika

pre 11 godina

Svi gradjani Srbije pa i tadasnje Jugoslavije su ulagali u sve svasta, pa je to rastureno i opljackano u proteklih dvanaest godina. Dakle nije Samo Kosovo, a i to je samo mali deo koliko je ulagano u Srbiju.

ja

pre 11 godina

Tom logikom je cijela Srbija u vlasnistvu Slovenije i Hrvatske...
(svetozar pribicevic, 21. april 2013 12:15)

Tom logikom onda je celo hrvatsko primorje u vlasnistvu Srbije

dinkomat

pre 11 godina

A tko je prodao Inine benzinske stanice po Srbiji? Čije su one bile vlasništvo?
Čije su bile trgovine Borova? Možemo i dalje nabrajati!

Tko je sve ulagao u naoružanje bivše JNA? A na kraju je samo jedna republika prigrabila pravo na to naoružanje. Kanadere koji su bili u sastavu JNA i koji su bili namjenjeni za gašenje požara na Jadranu je republika Srbija prodala Grčkoj. A prošle godine je tražila pomoć od republike Hrvatske u gašenju požara.

Zlatna koka!

pre 11 godina

Ljudi, pa mi sad imamo zlatnu koku - kad gospoda bude htela u UN, lepo da nam daju nvac od svih nasih firmi pa cemo da ih pustimo. Oni nas vise ne mogu nigde da blokiraju a mi njih jos uvek mozemo...

munZ

pre 11 godina

(dinkomat, 21. april 2013 12:00)
Vi ste iz Hrvatske, pa vas bezbeli niko u Srbiji ne žali - razlozi sežu 72 godine unazad. Drugo, između SFRJ republika postoji sukcesija - tu je svako mlatarao, krao i na kraju je sve legalizovano. Eto, u toj Hrvatskoj je izvršena otimačina lične imovine hrvatskih građana koji se krste na desno, pa nikom ništa. Što se tiče Kosova, priča je pipavija, jer se radi o klasičnom otcepljenju koje matična država ne priznaje. Vlasničke knjige su jasne. Nasuprot tome je činjenica da su i Kosovci bili građani Srbije, da su i oni na neki način ulagali, da je Srbija ozbiljno prekršila prava svojih građana s Kosova zbog deportacije 1999... ali i da je NATO bombardovao zemlju u kojoj je do tada tinjao sukob veoma niskog intenziteta. Iz tog bućkuriša će izaći neki dogovor. Nama je bitno da Srbi na Kosovu imaju načina da se samoodrže i žive normalno. To traži dobar odnos Srbije i Kosova, ali i medijaciju EU.

potkivač

pre 11 godina

Ulagala dok je bila drzava te teritorije.
Vise nije i vazi pravilo: Puj pike ne vazi!
Druga je stvar ako zelite da lozite SNS botove, onda je u redu!

Bez jugonostalgije

pre 11 godina

Čemu ovako tendenciozan naslov - ulagala je cela bivša Jugoslavija, kao i u ostale rasprodate resurse i preduzeća. Rasprodato je sve što su narodi nekadašnje SFRJ posedovali.

mattko

pre 11 godina

Ajde mi da kupimo! Skupimo pare i kupimo ako hocemo. Zasto neko misli da isto tako ljudi koji su ziveli na Kosovu u zajednickoj drzavi nemaju prava na deo imovine te zajednicke drzave? NA Kosovo su ulagali i Slovenija i Hrvatska i Vojvodina i svi delovi bivse zemlje. Setimo se samo kako je bilo.

dinkomat

pre 11 godina

A tko je prodao Inine benzinske stanice po Srbiji? Čije su one bile vlasništvo?
Čije su bile trgovine Borova? Možemo i dalje nabrajati!

Tko je sve ulagao u naoružanje bivše JNA? A na kraju je samo jedna republika prigrabila pravo na to naoružanje. Kanadere koji su bili u sastavu JNA i koji su bili namjenjeni za gašenje požara na Jadranu je republika Srbija prodala Grčkoj. A prošle godine je tražila pomoć od republike Hrvatske u gašenju požara.

ja

pre 11 godina

Tom logikom je cijela Srbija u vlasnistvu Slovenije i Hrvatske...
(svetozar pribicevic, 21. april 2013 12:15)

Tom logikom onda je celo hrvatsko primorje u vlasnistvu Srbije

mattko

pre 11 godina

Ajde mi da kupimo! Skupimo pare i kupimo ako hocemo. Zasto neko misli da isto tako ljudi koji su ziveli na Kosovu u zajednickoj drzavi nemaju prava na deo imovine te zajednicke drzave? NA Kosovo su ulagali i Slovenija i Hrvatska i Vojvodina i svi delovi bivse zemlje. Setimo se samo kako je bilo.

munZ

pre 11 godina

(dinkomat, 21. april 2013 12:00)
Vi ste iz Hrvatske, pa vas bezbeli niko u Srbiji ne žali - razlozi sežu 72 godine unazad. Drugo, između SFRJ republika postoji sukcesija - tu je svako mlatarao, krao i na kraju je sve legalizovano. Eto, u toj Hrvatskoj je izvršena otimačina lične imovine hrvatskih građana koji se krste na desno, pa nikom ništa. Što se tiče Kosova, priča je pipavija, jer se radi o klasičnom otcepljenju koje matična država ne priznaje. Vlasničke knjige su jasne. Nasuprot tome je činjenica da su i Kosovci bili građani Srbije, da su i oni na neki način ulagali, da je Srbija ozbiljno prekršila prava svojih građana s Kosova zbog deportacije 1999... ali i da je NATO bombardovao zemlju u kojoj je do tada tinjao sukob veoma niskog intenziteta. Iz tog bućkuriša će izaći neki dogovor. Nama je bitno da Srbi na Kosovu imaju načina da se samoodrže i žive normalno. To traži dobar odnos Srbije i Kosova, ali i medijaciju EU.

Bez jugonostalgije

pre 11 godina

Čemu ovako tendenciozan naslov - ulagala je cela bivša Jugoslavija, kao i u ostale rasprodate resurse i preduzeća. Rasprodato je sve što su narodi nekadašnje SFRJ posedovali.

lucidna duša

pre 11 godina

Godinama u nazad govorim da Kosovo može da se odvoji isključivo nakon što isplate svu pomoć i vrednost investicija Srbije/SFRJ, plus vrednost koncesija na sva prirodna bogatstva u međuvremenu.
Ako hoće državu, to je jedini pravni način da je realizuju. Pod tim uslovima nemam ništa protiv, ionako tamo nikada više ne možemo uspostaviti civilizovan balans i održiv sistem.

Danko

pre 11 godina

Kako to sad!!! Za vrijeme tita se govorilo da su kosovo i crna gora nerazvijene teritorije kojima je potrebna pomoc!!! Otkud odjenom kuvajt ovo ono

Ekonomista

pre 11 godina

Sve do raspada SFRJ u nerazvijene republike & pokrajine su se slivale investicije iz budzeta sto su punili "bogate & bogatije" federalne jedinice.Sada se javljaju sve snazniji glasovi da potvrde da je sve to sto je ulagano na Kosovu do 1991 doslo samo i direktno iz Srbije...pa nece da moze!

nasa "pamet"

pre 11 godina

Nasi silni pregovaraci nijednog momenta nisu se bavili sustinskom stvari,a to je imovina Srbije na Kosovu.Trucaju o "svetinjama" koje nikad nisu ni videli,o "ljudskim pravima" na Kosovu,dok je narod i u samoj Srbiji potpuno obespravljen itd.

Mika

pre 11 godina

Svi gradjani Srbije pa i tadasnje Jugoslavije su ulagali u sve svasta, pa je to rastureno i opljackano u proteklih dvanaest godina. Dakle nije Samo Kosovo, a i to je samo mali deo koliko je ulagano u Srbiju.

Zlatna koka!

pre 11 godina

Ljudi, pa mi sad imamo zlatnu koku - kad gospoda bude htela u UN, lepo da nam daju nvac od svih nasih firmi pa cemo da ih pustimo. Oni nas vise ne mogu nigde da blokiraju a mi njih jos uvek mozemo...

potkivač

pre 11 godina

Ulagala dok je bila drzava te teritorije.
Vise nije i vazi pravilo: Puj pike ne vazi!
Druga je stvar ako zelite da lozite SNS botove, onda je u redu!

Politicka matematika

pre 11 godina

Nije sve tako jednostavno. Koliko kilograma srpskog hleba ili psenice je sedamdesetih ili osamdesetih davano za jedan slovenacki televizor ili ves masinu ? Koji je odnos cena ta dva artikla bio u Evropi tada, a koji je danas ?

ed

pre 11 godina

Kako su samo albanski spineri vredni, cudi me da niko od njih jos nije "smislio" da napise da su "kosovari" godinama od svojih plata izdvajali za razvoj Jugoslavije. Ali ima vremena, pisu oni i da su "potomci" Ilira, sta bi za njih bila jos ejdna izmisljotina. A sta reci tek za Hrvate? Sada su "advokati" albankih nacosa, javljaju se kada je BiH u pitanju i izigravaju bosnjacke "advokate"... Makar probajte da se otarasite tih kompleksa u vezi Srba, pa uskoro ulazite u EU a mentalitet vam je u proslom veku.

Persa

pre 11 godina

Vise od svih ulaganja u Kosovo ili bilo gde drugo, su nas kostali ludacki ratovi koje "nije vodio" Milosevic. Zaboravimo price o rudama I ulaganju. Kosovo je uvek bila rupa bez dna I najsiromasniji deo Jugoslavije. Da su te silne rude nesto vredele eksploatisali bi ih ranije.

Rx5

pre 11 godina

Hm, a gde je taj komentar o pravu sile i sili prava bio dok je Srbija godinama rasprodavala imovinu koja je nasim gradjanima oduzeta posle 2. svetskog rata? Pa ako nismo postovali pravo i pravdu u svojoj zemlji i za svoje gradjane, kako mozemo ocekivati da ih postuju drugi?

milan

pre 11 godina

Pa nije samo Srbija ulagala u vreme Jugoslavije svi su svoj deo dali i zasto nije u dogovoru bilo reci o podeli imovine tj. dobiti od moguce prodaje.

ns

pre 11 godina

a sto nismo mi iskoristili ta silna bogatstva za ovih bog-te-pita-kolko-godina,nego su muljaze i muljaci pojeli sve sto se iskopa,kao sto je to slucaj sa svim zivim firmama,preduzecima...ma aaajde bre,muka mi je od zivota!

Nikola

pre 11 godina

Lepo meni baba pričala još par godina pred bombardovanje : "Neće ovo da dobro da izađe, čim se tamo ovoliko ulaže uskoro će i da ode".

srle

pre 11 godina

Pa ko nam je kriv kad mi nikad necemo sebi nesto da priznamo na vreme i da napravimo strategiju pa duzi period i da po tome delamo. Sve cekamo da se nesto samo od sebe resi, zavrsi... Nismo svesni sadasnjosti, zivimo u proslosti. To su nasi kratkovidi politicari krivi.

Dejan

pre 11 godina

Kada se priča o otimanju realne ekonomske vrednoszi niko ne reaguje a kad se priča o otimanj kosova puni forumi...Oteli hrvati po srbiji brdo firmi za male pare..niko rec nije rekao..a sve te firme sa trepcom vrede vise od kosovske teritorije.

sasa

pre 11 godina

Citajuci komentare oko cega se sporite - koliko Hrvata i Slovenaca sad ima na Kosmetu? Hvala lepo molim lepo! Srpski nje cutati i svi ga razumete!!!

Beogradjani kupujte domace :) Ziveli

pre 11 godina

Sve ovo bi mogli da nosimo na mnogo sudova sirom sveta jer ovo je odlican primer zasto je nacin osnivanja, pa i postojanja, "drzave" Kosovo ne vidjen do sada i u najmanju ruku cudan. Gde god da si, pravnim putem ne bi trebalo biti tesko pokazati koliko je sve neispravno od prvog momenta i strasno smrdi, nije nikakvo resenje i ne znamo kuda vodi cela situacija(za nas Srbe naravno, mozda neko i vidi celu situaciju oko Kosova resenom, trajnom i mirnom ali mislim da to nisu ni sami Albanci).
Sad, mozda neko smatra da moramo da platimo za greske u poslednjih, ne znam koliko 20 ili 60 ili 100 a mozda i sto smo tu gde smo ili zato sto smo braca skim smo.

SASA

pre 11 godina

Upravo to!!!! Treba se zapitati nije li mogla Srbija da otkupi sve to preko Karica, Milosevica, Miskovica itd nego ih pustila da se lepo udalje sa silnim kapitalom?????????

zenon

pre 11 godina

način, na koji je kod nas sprovedena privatizacija je nanela veće materijalne štete nego bombardovanje i sankcije zajedno, a da stvar bude još gora i dalje traje noćna mora. imam neki osećaj da bi se do sada nad nama i agresor smilovao, za razliku od naših mogula. što se građana Srbije tiče, privatizacija na Kosovu od strane ovdašnjih "biznismena" ne bi donela ništa dobro. od svog tog "blaga", zlata srebra itd mi bi smo imali taman onoliko koliko i od čuvenih 1000E obećanih od izvesnog ministra, da mu ni ime ne pomenem. kao i od svega ostalog profit bi otišao u ofšor oaze, a dugovi ostali nama. a činjenica, da bi vlasnici Kosovskih kompanija bili ovdašnji bogati Srbi, tek bi nas posebno "usrećila"

Simerijanac Anarhista

pre 11 godina

jeste, kosovai nisu placali ni poreze, ni doprinose, ni struju, ni vodu, ni grejanje, ni pdv, nista. samo su jadni srbijanci sve to placali i vecito izdrzavali jadne kosovare. hajde sad da se vratimo u realnost. koliko se god to nama ne svidjalo, imaju apsolutno pravo da raspolazu bivsom drzavnom imovinom na svojoj teritoriji. uostalom, srbija je devedesetih izvrsila nacionalizaciju drustvene imovine u drzavnu, i sve sto je nekada pripadalo opstinama, mesnim zajednicama, radnicima i uopste "drustvu" je odjednomo postalo drzavno jednom uredbom vlade i drzava je postala vlasnik svega toga, da bi natenane mogla sve to da rasproda povlascenoj klasi za sitne pare. u prevodu, ne bi narod srbije video nikakvu korist ni od trepce ni od telekoma kosova cak i da je to "srpsko".

vosa

pre 11 godina

SRBIJA?...pa ako gledamo kosovo proglasilo nezavisnost pre nego sto su od Srbije svi zbrisali glavom bez obzira ... istina je da je cela Jugoslavija ulagala u ne razvijene znaci ne samo na kosovo.

Aleksandar

pre 11 godina

za (vosa, 22. april 2013 08:30)

Molim vas da ne širite bajke o tome kako su svi pobegli od Srbije.
Da je tako, onda bi svi živeli zajedno, bez Srbije, a koliko vidim i dalje na Balkanu svi se gledaju popreko.

Pre će biti da je svako hteo da bude sam sa sobom i da bude prvi.

poznavaoc stanja

pre 11 godina

To ulaganje je bilo na silu.Ko se seca,stalno su nam raspisivali neke (obavezne) samodoprinose za Kosova,CG,za zemljotres itd.Drzava je otimala od gradjana Srbije i to DAVALA svojim PARTIJSKIM KADROVIMA pogotovu na KOSOVU.Tamo niko nikada nije placao POREZ,DOPRINOSE ,KOMUNALIJE ukljucujuci STRUJU.STO se PARA TICE NA KOSOVU je ODUVEK VLADAO KOMUNIZAM.TREBA in jednom za svagda OTKACITI.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Nisam nikad bio u Prištini. Da li može neko da mi kaže na koji grad u bivšoj Jugi Priština najviše liči? Molim za odgovor.

vlajko

pre 11 godina

@SIN LOVCA NA MEDVEDE
Ja bio prvi put u životu pre 3 godine i posle još 2-3 puta poslom. Grad ne liči ninašta, sad su izgradili rogobatne stambene blokove okolo i par zgradurina u centru, ali generalno liči na druge gradove-palanke u južnoj Srbiji samo ima još više blata i prašine. Inače ljudi su ljubazni i stekao sam utisak da pokušavaju da vode računa o čistoći bar što se tiče restorana, benzinskih pumpi, firmi itd, kukali su što zbog neke komplikacije sa papirima ili registarskim tablicama ne mogu u srbiju, ima automobila sa srpskim tablicama na putevima, a kamiona i mnogo više jer kažu da kod njih srpska roba ima imidž dobre i kvalitetne

dinkomat

pre 11 godina

A tko je prodao Inine benzinske stanice po Srbiji? Čije su one bile vlasništvo?
Čije su bile trgovine Borova? Možemo i dalje nabrajati!

Tko je sve ulagao u naoružanje bivše JNA? A na kraju je samo jedna republika prigrabila pravo na to naoružanje. Kanadere koji su bili u sastavu JNA i koji su bili namjenjeni za gašenje požara na Jadranu je republika Srbija prodala Grčkoj. A prošle godine je tražila pomoć od republike Hrvatske u gašenju požara.

mattko

pre 11 godina

Ajde mi da kupimo! Skupimo pare i kupimo ako hocemo. Zasto neko misli da isto tako ljudi koji su ziveli na Kosovu u zajednickoj drzavi nemaju prava na deo imovine te zajednicke drzave? NA Kosovo su ulagali i Slovenija i Hrvatska i Vojvodina i svi delovi bivse zemlje. Setimo se samo kako je bilo.

Zlatna koka!

pre 11 godina

Ljudi, pa mi sad imamo zlatnu koku - kad gospoda bude htela u UN, lepo da nam daju nvac od svih nasih firmi pa cemo da ih pustimo. Oni nas vise ne mogu nigde da blokiraju a mi njih jos uvek mozemo...

potkivač

pre 11 godina

Ulagala dok je bila drzava te teritorije.
Vise nije i vazi pravilo: Puj pike ne vazi!
Druga je stvar ako zelite da lozite SNS botove, onda je u redu!

ja

pre 11 godina

Tom logikom je cijela Srbija u vlasnistvu Slovenije i Hrvatske...
(svetozar pribicevic, 21. april 2013 12:15)

Tom logikom onda je celo hrvatsko primorje u vlasnistvu Srbije

Bez jugonostalgije

pre 11 godina

Čemu ovako tendenciozan naslov - ulagala je cela bivša Jugoslavija, kao i u ostale rasprodate resurse i preduzeća. Rasprodato je sve što su narodi nekadašnje SFRJ posedovali.

lucidna duša

pre 11 godina

Godinama u nazad govorim da Kosovo može da se odvoji isključivo nakon što isplate svu pomoć i vrednost investicija Srbije/SFRJ, plus vrednost koncesija na sva prirodna bogatstva u međuvremenu.
Ako hoće državu, to je jedini pravni način da je realizuju. Pod tim uslovima nemam ništa protiv, ionako tamo nikada više ne možemo uspostaviti civilizovan balans i održiv sistem.

Ekonomista

pre 11 godina

Sve do raspada SFRJ u nerazvijene republike & pokrajine su se slivale investicije iz budzeta sto su punili "bogate & bogatije" federalne jedinice.Sada se javljaju sve snazniji glasovi da potvrde da je sve to sto je ulagano na Kosovu do 1991 doslo samo i direktno iz Srbije...pa nece da moze!

munZ

pre 11 godina

(dinkomat, 21. april 2013 12:00)
Vi ste iz Hrvatske, pa vas bezbeli niko u Srbiji ne žali - razlozi sežu 72 godine unazad. Drugo, između SFRJ republika postoji sukcesija - tu je svako mlatarao, krao i na kraju je sve legalizovano. Eto, u toj Hrvatskoj je izvršena otimačina lične imovine hrvatskih građana koji se krste na desno, pa nikom ništa. Što se tiče Kosova, priča je pipavija, jer se radi o klasičnom otcepljenju koje matična država ne priznaje. Vlasničke knjige su jasne. Nasuprot tome je činjenica da su i Kosovci bili građani Srbije, da su i oni na neki način ulagali, da je Srbija ozbiljno prekršila prava svojih građana s Kosova zbog deportacije 1999... ali i da je NATO bombardovao zemlju u kojoj je do tada tinjao sukob veoma niskog intenziteta. Iz tog bućkuriša će izaći neki dogovor. Nama je bitno da Srbi na Kosovu imaju načina da se samoodrže i žive normalno. To traži dobar odnos Srbije i Kosova, ali i medijaciju EU.

Mika

pre 11 godina

Svi gradjani Srbije pa i tadasnje Jugoslavije su ulagali u sve svasta, pa je to rastureno i opljackano u proteklih dvanaest godina. Dakle nije Samo Kosovo, a i to je samo mali deo koliko je ulagano u Srbiju.

ed

pre 11 godina

Kako su samo albanski spineri vredni, cudi me da niko od njih jos nije "smislio" da napise da su "kosovari" godinama od svojih plata izdvajali za razvoj Jugoslavije. Ali ima vremena, pisu oni i da su "potomci" Ilira, sta bi za njih bila jos ejdna izmisljotina. A sta reci tek za Hrvate? Sada su "advokati" albankih nacosa, javljaju se kada je BiH u pitanju i izigravaju bosnjacke "advokate"... Makar probajte da se otarasite tih kompleksa u vezi Srba, pa uskoro ulazite u EU a mentalitet vam je u proslom veku.

Persa

pre 11 godina

Vise od svih ulaganja u Kosovo ili bilo gde drugo, su nas kostali ludacki ratovi koje "nije vodio" Milosevic. Zaboravimo price o rudama I ulaganju. Kosovo je uvek bila rupa bez dna I najsiromasniji deo Jugoslavije. Da su te silne rude nesto vredele eksploatisali bi ih ranije.

nasa "pamet"

pre 11 godina

Nasi silni pregovaraci nijednog momenta nisu se bavili sustinskom stvari,a to je imovina Srbije na Kosovu.Trucaju o "svetinjama" koje nikad nisu ni videli,o "ljudskim pravima" na Kosovu,dok je narod i u samoj Srbiji potpuno obespravljen itd.

Rx5

pre 11 godina

Hm, a gde je taj komentar o pravu sile i sili prava bio dok je Srbija godinama rasprodavala imovinu koja je nasim gradjanima oduzeta posle 2. svetskog rata? Pa ako nismo postovali pravo i pravdu u svojoj zemlji i za svoje gradjane, kako mozemo ocekivati da ih postuju drugi?

Politicka matematika

pre 11 godina

Nije sve tako jednostavno. Koliko kilograma srpskog hleba ili psenice je sedamdesetih ili osamdesetih davano za jedan slovenacki televizor ili ves masinu ? Koji je odnos cena ta dva artikla bio u Evropi tada, a koji je danas ?

Danko

pre 11 godina

Kako to sad!!! Za vrijeme tita se govorilo da su kosovo i crna gora nerazvijene teritorije kojima je potrebna pomoc!!! Otkud odjenom kuvajt ovo ono

milan

pre 11 godina

Pa nije samo Srbija ulagala u vreme Jugoslavije svi su svoj deo dali i zasto nije u dogovoru bilo reci o podeli imovine tj. dobiti od moguce prodaje.

sasa

pre 11 godina

Citajuci komentare oko cega se sporite - koliko Hrvata i Slovenaca sad ima na Kosmetu? Hvala lepo molim lepo! Srpski nje cutati i svi ga razumete!!!

SASA

pre 11 godina

Upravo to!!!! Treba se zapitati nije li mogla Srbija da otkupi sve to preko Karica, Milosevica, Miskovica itd nego ih pustila da se lepo udalje sa silnim kapitalom?????????

vosa

pre 11 godina

SRBIJA?...pa ako gledamo kosovo proglasilo nezavisnost pre nego sto su od Srbije svi zbrisali glavom bez obzira ... istina je da je cela Jugoslavija ulagala u ne razvijene znaci ne samo na kosovo.

Simerijanac Anarhista

pre 11 godina

jeste, kosovai nisu placali ni poreze, ni doprinose, ni struju, ni vodu, ni grejanje, ni pdv, nista. samo su jadni srbijanci sve to placali i vecito izdrzavali jadne kosovare. hajde sad da se vratimo u realnost. koliko se god to nama ne svidjalo, imaju apsolutno pravo da raspolazu bivsom drzavnom imovinom na svojoj teritoriji. uostalom, srbija je devedesetih izvrsila nacionalizaciju drustvene imovine u drzavnu, i sve sto je nekada pripadalo opstinama, mesnim zajednicama, radnicima i uopste "drustvu" je odjednomo postalo drzavno jednom uredbom vlade i drzava je postala vlasnik svega toga, da bi natenane mogla sve to da rasproda povlascenoj klasi za sitne pare. u prevodu, ne bi narod srbije video nikakvu korist ni od trepce ni od telekoma kosova cak i da je to "srpsko".

Dejan

pre 11 godina

Kada se priča o otimanju realne ekonomske vrednoszi niko ne reaguje a kad se priča o otimanj kosova puni forumi...Oteli hrvati po srbiji brdo firmi za male pare..niko rec nije rekao..a sve te firme sa trepcom vrede vise od kosovske teritorije.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Nisam nikad bio u Prištini. Da li može neko da mi kaže na koji grad u bivšoj Jugi Priština najviše liči? Molim za odgovor.

Beogradjani kupujte domace :) Ziveli

pre 11 godina

Sve ovo bi mogli da nosimo na mnogo sudova sirom sveta jer ovo je odlican primer zasto je nacin osnivanja, pa i postojanja, "drzave" Kosovo ne vidjen do sada i u najmanju ruku cudan. Gde god da si, pravnim putem ne bi trebalo biti tesko pokazati koliko je sve neispravno od prvog momenta i strasno smrdi, nije nikakvo resenje i ne znamo kuda vodi cela situacija(za nas Srbe naravno, mozda neko i vidi celu situaciju oko Kosova resenom, trajnom i mirnom ali mislim da to nisu ni sami Albanci).
Sad, mozda neko smatra da moramo da platimo za greske u poslednjih, ne znam koliko 20 ili 60 ili 100 a mozda i sto smo tu gde smo ili zato sto smo braca skim smo.

Nikola

pre 11 godina

Lepo meni baba pričala još par godina pred bombardovanje : "Neće ovo da dobro da izađe, čim se tamo ovoliko ulaže uskoro će i da ode".

ns

pre 11 godina

a sto nismo mi iskoristili ta silna bogatstva za ovih bog-te-pita-kolko-godina,nego su muljaze i muljaci pojeli sve sto se iskopa,kao sto je to slucaj sa svim zivim firmama,preduzecima...ma aaajde bre,muka mi je od zivota!

srle

pre 11 godina

Pa ko nam je kriv kad mi nikad necemo sebi nesto da priznamo na vreme i da napravimo strategiju pa duzi period i da po tome delamo. Sve cekamo da se nesto samo od sebe resi, zavrsi... Nismo svesni sadasnjosti, zivimo u proslosti. To su nasi kratkovidi politicari krivi.

poznavaoc stanja

pre 11 godina

To ulaganje je bilo na silu.Ko se seca,stalno su nam raspisivali neke (obavezne) samodoprinose za Kosova,CG,za zemljotres itd.Drzava je otimala od gradjana Srbije i to DAVALA svojim PARTIJSKIM KADROVIMA pogotovu na KOSOVU.Tamo niko nikada nije placao POREZ,DOPRINOSE ,KOMUNALIJE ukljucujuci STRUJU.STO se PARA TICE NA KOSOVU je ODUVEK VLADAO KOMUNIZAM.TREBA in jednom za svagda OTKACITI.

zenon

pre 11 godina

način, na koji je kod nas sprovedena privatizacija je nanela veće materijalne štete nego bombardovanje i sankcije zajedno, a da stvar bude još gora i dalje traje noćna mora. imam neki osećaj da bi se do sada nad nama i agresor smilovao, za razliku od naših mogula. što se građana Srbije tiče, privatizacija na Kosovu od strane ovdašnjih "biznismena" ne bi donela ništa dobro. od svog tog "blaga", zlata srebra itd mi bi smo imali taman onoliko koliko i od čuvenih 1000E obećanih od izvesnog ministra, da mu ni ime ne pomenem. kao i od svega ostalog profit bi otišao u ofšor oaze, a dugovi ostali nama. a činjenica, da bi vlasnici Kosovskih kompanija bili ovdašnji bogati Srbi, tek bi nas posebno "usrećila"

Aleksandar

pre 11 godina

za (vosa, 22. april 2013 08:30)

Molim vas da ne širite bajke o tome kako su svi pobegli od Srbije.
Da je tako, onda bi svi živeli zajedno, bez Srbije, a koliko vidim i dalje na Balkanu svi se gledaju popreko.

Pre će biti da je svako hteo da bude sam sa sobom i da bude prvi.

vlajko

pre 11 godina

@SIN LOVCA NA MEDVEDE
Ja bio prvi put u životu pre 3 godine i posle još 2-3 puta poslom. Grad ne liči ninašta, sad su izgradili rogobatne stambene blokove okolo i par zgradurina u centru, ali generalno liči na druge gradove-palanke u južnoj Srbiji samo ima još više blata i prašine. Inače ljudi su ljubazni i stekao sam utisak da pokušavaju da vode računa o čistoći bar što se tiče restorana, benzinskih pumpi, firmi itd, kukali su što zbog neke komplikacije sa papirima ili registarskim tablicama ne mogu u srbiju, ima automobila sa srpskim tablicama na putevima, a kamiona i mnogo više jer kažu da kod njih srpska roba ima imidž dobre i kvalitetne