Sreda, 20.02.2013.

13:40

Bankama 150 din. provizije za račun

Računi za struju, telefon i infostan mogu da predstavljaju i veće opterećenje za kućni budžet ukoliko ne vodimo računa gde ih plaćamo.

Izvor: Novi magazin

Bankama 150 din. provizije za raèun IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Milica

pre 11 godina

Ja sam juče izvršila PostFin uplatu u Pošti i odmah dobila vaučer i sve što sam tamo uplatila bilo mi je odmah proknjiženo, a u redu sam najduže čekala 10 min i to kada su bile penzije;)

Milos

pre 11 godina

Ljudi su navikli na redove... Ja placam preko ebankinga, sednem za racunar i platim sve racune za 2 minuta. Provizija 15 dinara pri placanju. Nema cekanja, stajanja u redovima, salterusa koje su na pauzi, 24/7 radi posao.

Saša

pre 11 godina

Ako niste previše dokoni onda platite sve račune e-bankingom za 2 minute i platite to 15 dinara. I to uradite kad vama odgovara a ne kad oni na šalteru imaju dobru volju i nisu na pauzi.
Imam mnogo pametnija posla nego da stojim u redu dok mi neko puše za vrat, gleda koliki mi je račun za telefon, struju, plaćam li tv pretplatu,...
Nisam stajao u redu za račun ne pamtim, godinama. I nimalo mi ne nedostaje taj nacionalni sport stajanje u redu i vođenja tuđe brige.

Kvalitet e-bankinga mi je bila najbitnija kategorija bilo pre 10tak godina kad sam birao banku za račun. Briga me za nasmešene službenice, mermerne pločice i ostalu šarenu zabavu.
U banku uđem jednom-dva puta godišnje, kad moram.

Samo Srbi kao vrlo visprena i inteligentna nacija, ne vole ništa novo pa ni plaćanje preko interneta...

Milan

pre 11 godina

Zato plaćam e-bankingom i provizije su mi 9 (račun do 3000) ili 18 (preko 3000) dinara, ne guram se, ne čekam, ne moram da trpim ljude koji se tuširaju jednom mesečno i ne moram da vodim računa o radnom vremenu pošte ili banke.

Čebišljev

pre 11 godina

Zanimljivo da u Americi ni jedan jedini cent građani ne plaćaju bankama za proviziju za nekakav račun , onaj kome treba da platiš račun , da li je za gas, smeće, telefon, kablovsku, smeće ,ratu za kredit, pošaljete ti besplatnu kovertu i ubaciš ček , ili platiš visom i opet banka ni cent ti ne uzme proviziju. Pa zar banci nije dosta što barata mojim novcem sa računa , neke banke ti i čekove besplatno šalju. Možeš kad god hoćeš da ugasiš račun , i banka ni cent ne sme da ti naplati proviziju. Izgleda u Srbiji "birokrate" su dozvolile bankama i osiguravajućim društvima da skidaju kožu sa leđa i reketiraju i da guvernerka naprednjačka to mirno gleda. Koju god vest da pročitaš , Srbija je teška banana država, ovo nema ama baš nikakve veze sa liberalnim kapitalizmom , ovo je čista pljačka. Nije ni čudo što imamo GDP po glavi stanovnika 11000$ ,i da smo na 110 mestu na svetu , da nas je i Crna Gora oduvala.

Laci

pre 11 godina

Uplata racuna preko e bankinga Vojvodjanske Banke kosta od 8,00 do 15,00 dinara u zavisnsnosti sta placate . A ko voli favorizovanu postu i Komercijalnu neka izvoli.

nišlija

pre 11 godina

Mmmm, ne kod nas u Nišu.

U Niškoj AIK Banci je otvaranje i održavanje računa 0 (nula) dinara + elektronsko bankarstvo je takođe 0 dinara mesečno a svi elektronski nalozi za fizička lica imaju proviziju od - 0 (nula) dinara.

Milena J.

pre 11 godina

U Volks banci provizija po elektronskom nalogu je 150 dinara, ali zato AIK banka nema proviziju ni za e-bank ni za odrzavanje racuna.

...

pre 11 godina

U Alfa banci jeste 150 dinara, ali su me o tome ljubazno obavestili cim sam dosao da platim racun, tako da me nisu prevarili, mada tamo vise ne ulazim. Inace, bas juce su mi u Srpskoj Banci naplatili proviziju 30 dinara za kablovsku, dok infostan i struju ne naplacuju, tako da ima i jeftinije od tih 30 u posti.

nixon

pre 11 godina

Visoke provizije su me i naterale da pređem na elektronsko bankarstvo. Ne znam kako je sa ostalim bankama ali sa ovom mojoj sam prezadovoljan. Nije da im pravim reklamu ali niti plaćam održavanje računa, niti dinara provizije mi uzimaju za elektronsko bankarstvo.
Ps. Ime banke počinje sa A a završava sa K.
pozzz

Aca

pre 11 godina

Struju plaćam u pošti, a sve ostale račune na šalteru u poreskoj upravi - to je u stvari šalter Ministarstva finansija gde je provizija po računu od 2 do 10 DIN. Tamo je najjeftinije i tamo većina u mom gradu uplaćuje.

Proleter

pre 11 godina

Penziner sam, imam tekući račun otvoren u Inteza banci. Račune plaćam elektronski. Za prvih pet plaćanja u mesecu nema provizije, nema čekanja u redovima.Nije reklama,proverite.

Dranje po usima

pre 11 godina

Bas juce sam u zurbi isao u Postu da uplatim iznos od 160 dinara, u Posti se red prostirao dobrano i izvan Poste... I ja odoh u banku, nikog zivog, tisina i mir kao u Crkvi, devojka za salterom me upozori da je provizija 80 dinara, ja se samo kiselo nasmejem i kazem ''dobri ste'', i kazem da uplati jer u zurbi sam.
Svaka cast kako deru, ocigledno da im posao lepo ide cim mogu i tako da funkcionisu s profitom.

gradjanka

pre 11 godina

Razlika postoji i u taksama za overu dokumenata u Opstinama i u Sudu. I to znacajna! U sudovima je dva-tri puta jevtinije. Bilo bi korisno da i to istrazite!

Miljan

pre 11 godina

Niste bas up to date sa cenama. Info od jutros - u Societe je provizija min 70din po uplatnici. A preko nekog iznosa (mislim 5000) ide 1%. Elektronski je naravno mnogo povoljnije kod njih, 0.2% na bilo koji iznos. Posta ostaje kao najpovoljnija. Pozz

djokica

pre 11 godina

U Credit Ag je 60 dinara, bio juce.

Inace kod Unicredit (a mozda i kod nekih drugih) vecinu racuna ( EDB, infostan, Telekom, Telenor..) mozete sami da platite na bankomatu bez provizije i bez cekanja. Samo prinesete barcode racuna i to je to. Vrlo jednostavno.

Ne pominjem ebanking (bez provzije) posto mali broj ljudi, penzionera pogotovo, to koristi.

nataša

pre 11 godina

Zašto Pošta naplaćuje provizuju za telefonski račun koji su oni štampali i koji kod njih i plaćamo? Struju plaćam u Elektrodistribuciji, vodu na šalteru Vodovoda BEZ provizije ( u unutrašnjosti nema infostan već se svaki račun plaća posebno). Najmanji iznos provizije je na šalterima bivše SDK, samo O,4% za razliku od pojedinih banaka koje naplaćuju proviziju 1% od iznosa računa! I PTT se pridržava naplate provizije od 1%. Deru nas na svakom koraku.

Raj

pre 11 godina

Zato ja račune plaćam već godinama isključivo elektronski, bez provizije. Bar je tako u Raiffeisen banci, ne znam da li i druge ne naplaćuju proviziju za online plaćanja.

StG

pre 11 godina

Voleo bih da država reši pitanje platnog prometa u Pošti jer samo kod njih prenos sredstava traje 48 sati!
Da pojasnim: kada vam neko uplati novac treba 48 sati da bi ga proknjižili na Vaš račun, odnosno dva radna dana!
Dok je kod svih ostalih dovoljno pola sata dok se proknjiži uplata! A nekada i manje!
Iz toga proizilazi da Pošta lažno predstavlja malu proviziju od 35 dinara a onda se koristi novcem duže nego bilo ko drugi u platnom prometu!

Gradjanin

pre 11 godina

Kakvo novinarstvo... A nikome od tzv novinara nije palo na pamet da istraži gde se računi plaćaju bez provizije. Verovali ili ne, itekako ima, ali ta informacija zahteva malo više truda od prepisivanja cenovnika sa sajtova banaka. Ja u mojoj banci mogu mesečno 5 plaćanja da obavim bez provizije, a posle je fiksna provizija 20 dinara po plaćanju. Sličnih uslova ima u još par banaka.

matori

pre 11 godina

Provizija koja je veća od 40-50 dinara, predstavlja podmuklu pljačku i otimačinu!
Takvim bankama bi trebalo uvesti specijalne poreze na poslovanje, ili im otkazati pravo da rade u Srbiji.
Bezobrazluk do neba!!!
Proviziju za novčane transakcije bi trebalo zakonom ograničiti, na maksimalno 3% od iznosa transakcije, i bilo bi svejedno gde plaćate svoje račune, a unapred bi tačno znali koliko će vas to koštati...

Sto siromasnija zemlja to je sve skuplje

pre 11 godina

U velikoj vecini evropskih zemalja sve uplate mogu se izvrsiti preko internet bankinga i ne placa se apsolutno nikakva provizija. Jedino ako ne uradite to iz ovog ili onog razloga i odete u ekspozituru banke ili poste tu uslugu neki naplacuju. Isto je i sa transferom sredstava izmedju zemalja koje koriste evro - apsolutno nema nikakve provizije.

vosa

pre 11 godina

elektronsko placanje ... u Slovackoj postoji aplikacija na telefonu uz koju slikas bar kod i platis elektronski isto preko mobilnog.

milos

pre 11 godina

U nekim bankama je moguce placati racune elektronski, putem interneta bez provizije.
Ja znam za komercijalnu banku, uz obican racun na koji mi leze plata (odrzavanje 150 din mesecno) treba doplatiti 50 dinara i svi kucni racuni se mogu platiti na njihovom sajtu bez dodatne provizije.
50 dinara je mnogo manje nego 35 x broj racuna a da ne pricamo cekanje u redovima.
Jedino je bezveze sto se u banci mora definisati svaki racun koji zelimo da placamo ali ni to nije neki problem jer se odradi samo jednom za struju vodu telefon i sve ostalo.

Lynx

pre 11 godina

Ni ovo za Postu nije skroz tacno. Kada sam imao uplatu od 12.000 dinara, provizija je bila 120 din. Nekad vredi i platiti par dinara skuplje. U mom bloku ima posta i banka jedna do druge. U posti red od sat vremena, i ja odem u banku (jedini u celom objektu) i naplate mi proviziju 10 din vise u odnosu na postu. Mislim da to vredi.

Bogdan

pre 11 godina

Kakav tekst... jos da ima skroz veze sa istinom bilo bi super... je pre dve nedelje uplatio jedan racun u posti, u pitanju je placanje zimovanja. znaci uplatnica regularno popunjena i tako to... na 62000din racuna provizija 620 dinara. kad se nisam srusio... pa vi vidite... ostatak platio u mojoj banci (intesa), gde mi je kao klijentu provizija na 22000din bila 30dinara... da sam placao online bila bi 20din... pa recite da je posta najjeftinija... aha... ja ispao ovca ali vi ne morate...

skep

pre 11 godina

A šta kažete za podatak da PTT naplaćuje proviziju za uplatu fiksnog telefonskog računa, jer nemaju već par godina potpisan ugovor sa Telekomom koji je u vlasništvu PTT-a?

David

pre 11 godina

Ja sve svoje racune dobijam na internet strani svoje banke i tu ih i placam. Kosta me 25eu godisnje. U to mi ulazi visa kartica racun i ova mogucnost. Mogu placati neogranicen broj racuna mogu placati i komsiji i familiji i svakoga dana koliko god mi volja. Pa gde se jos u svetu racuni placaju u posti+. Lazem moze se platiti racun u posti ili banci i ovde ali to rade samo veoma stari i iznemogli i nepismeni ali i 5 eura za racun te natera da naucis jednu prostu stvar i racune placas kod kuce bez koverti papira i gluposti.

Sabahudin

pre 11 godina

Baš zato što nema provizije i nema gužve skoro sve plaćam on line.
E sad problem nastaje kada treba da uplatim na primer takse za registraciju automobila. Mica Ubica na šalteru neće ni da čuje za on line uplatnice nego baju pravac pošta ili banka pa da uzmu harač i oni. Nešto je lakša siuacija kada plaćam školarinu na fakultetu. Njima je ok da platim on line ali dokka o uplati moram da odštampam i nosim u banku da mi lupe pečat. Što bi rekao onaj nišlija "A gde je tu pećat?"
Ni u 21. veku ništa bez mura

blento

pre 11 godina

Zato ja vec tri godine koristim usluge kucnog elektronskog bankarstva. Provizija je 0, nema guzvi, nema cekanja, lagano za kompom oko ponoci... I za divno cudo, manje mi treba vremena da unesem uplatu nego onoj teti na salteru banke. Tako da, toplo preporucujem svima...

Dzedaj

pre 11 godina

Zamolio bih vas da promenite "infostan" u recimo "komunalne usluge" jer ne zive svi citaoca sajta b92 u Beogradu, i ne zove se "to" svugde infostan, hvala.

Ja Ja

pre 11 godina

Intesa me dere za odrzavanje računa - mesecno 350din, ali provizija na uplate npr. telefon i sl. je 20din što je jeftinije od Pošte...

Dzedaj

pre 11 godina

Zamolio bih vas da promenite "infostan" u recimo "komunalne usluge" jer ne zive svi citaoca sajta b92 u Beogradu, i ne zove se "to" svugde infostan, hvala.

Čebišljev

pre 11 godina

Zanimljivo da u Americi ni jedan jedini cent građani ne plaćaju bankama za proviziju za nekakav račun , onaj kome treba da platiš račun , da li je za gas, smeće, telefon, kablovsku, smeće ,ratu za kredit, pošaljete ti besplatnu kovertu i ubaciš ček , ili platiš visom i opet banka ni cent ti ne uzme proviziju. Pa zar banci nije dosta što barata mojim novcem sa računa , neke banke ti i čekove besplatno šalju. Možeš kad god hoćeš da ugasiš račun , i banka ni cent ne sme da ti naplati proviziju. Izgleda u Srbiji "birokrate" su dozvolile bankama i osiguravajućim društvima da skidaju kožu sa leđa i reketiraju i da guvernerka naprednjačka to mirno gleda. Koju god vest da pročitaš , Srbija je teška banana država, ovo nema ama baš nikakve veze sa liberalnim kapitalizmom , ovo je čista pljačka. Nije ni čudo što imamo GDP po glavi stanovnika 11000$ ,i da smo na 110 mestu na svetu , da nas je i Crna Gora oduvala.

Saša

pre 11 godina

Ako niste previše dokoni onda platite sve račune e-bankingom za 2 minute i platite to 15 dinara. I to uradite kad vama odgovara a ne kad oni na šalteru imaju dobru volju i nisu na pauzi.
Imam mnogo pametnija posla nego da stojim u redu dok mi neko puše za vrat, gleda koliki mi je račun za telefon, struju, plaćam li tv pretplatu,...
Nisam stajao u redu za račun ne pamtim, godinama. I nimalo mi ne nedostaje taj nacionalni sport stajanje u redu i vođenja tuđe brige.

Kvalitet e-bankinga mi je bila najbitnija kategorija bilo pre 10tak godina kad sam birao banku za račun. Briga me za nasmešene službenice, mermerne pločice i ostalu šarenu zabavu.
U banku uđem jednom-dva puta godišnje, kad moram.

Samo Srbi kao vrlo visprena i inteligentna nacija, ne vole ništa novo pa ni plaćanje preko interneta...

StG

pre 11 godina

Voleo bih da država reši pitanje platnog prometa u Pošti jer samo kod njih prenos sredstava traje 48 sati!
Da pojasnim: kada vam neko uplati novac treba 48 sati da bi ga proknjižili na Vaš račun, odnosno dva radna dana!
Dok je kod svih ostalih dovoljno pola sata dok se proknjiži uplata! A nekada i manje!
Iz toga proizilazi da Pošta lažno predstavlja malu proviziju od 35 dinara a onda se koristi novcem duže nego bilo ko drugi u platnom prometu!

nišlija

pre 11 godina

Mmmm, ne kod nas u Nišu.

U Niškoj AIK Banci je otvaranje i održavanje računa 0 (nula) dinara + elektronsko bankarstvo je takođe 0 dinara mesečno a svi elektronski nalozi za fizička lica imaju proviziju od - 0 (nula) dinara.

Proleter

pre 11 godina

Penziner sam, imam tekući račun otvoren u Inteza banci. Račune plaćam elektronski. Za prvih pet plaćanja u mesecu nema provizije, nema čekanja u redovima.Nije reklama,proverite.

skep

pre 11 godina

A šta kažete za podatak da PTT naplaćuje proviziju za uplatu fiksnog telefonskog računa, jer nemaju već par godina potpisan ugovor sa Telekomom koji je u vlasništvu PTT-a?

Milan

pre 11 godina

Zato plaćam e-bankingom i provizije su mi 9 (račun do 3000) ili 18 (preko 3000) dinara, ne guram se, ne čekam, ne moram da trpim ljude koji se tuširaju jednom mesečno i ne moram da vodim računa o radnom vremenu pošte ili banke.

Bogdan

pre 11 godina

Kakav tekst... jos da ima skroz veze sa istinom bilo bi super... je pre dve nedelje uplatio jedan racun u posti, u pitanju je placanje zimovanja. znaci uplatnica regularno popunjena i tako to... na 62000din racuna provizija 620 dinara. kad se nisam srusio... pa vi vidite... ostatak platio u mojoj banci (intesa), gde mi je kao klijentu provizija na 22000din bila 30dinara... da sam placao online bila bi 20din... pa recite da je posta najjeftinija... aha... ja ispao ovca ali vi ne morate...

Aca

pre 11 godina

Struju plaćam u pošti, a sve ostale račune na šalteru u poreskoj upravi - to je u stvari šalter Ministarstva finansija gde je provizija po računu od 2 do 10 DIN. Tamo je najjeftinije i tamo većina u mom gradu uplaćuje.

Dranje po usima

pre 11 godina

Bas juce sam u zurbi isao u Postu da uplatim iznos od 160 dinara, u Posti se red prostirao dobrano i izvan Poste... I ja odoh u banku, nikog zivog, tisina i mir kao u Crkvi, devojka za salterom me upozori da je provizija 80 dinara, ja se samo kiselo nasmejem i kazem ''dobri ste'', i kazem da uplati jer u zurbi sam.
Svaka cast kako deru, ocigledno da im posao lepo ide cim mogu i tako da funkcionisu s profitom.

gradjanka

pre 11 godina

Razlika postoji i u taksama za overu dokumenata u Opstinama i u Sudu. I to znacajna! U sudovima je dva-tri puta jevtinije. Bilo bi korisno da i to istrazite!

...

pre 11 godina

U Alfa banci jeste 150 dinara, ali su me o tome ljubazno obavestili cim sam dosao da platim racun, tako da me nisu prevarili, mada tamo vise ne ulazim. Inace, bas juce su mi u Srpskoj Banci naplatili proviziju 30 dinara za kablovsku, dok infostan i struju ne naplacuju, tako da ima i jeftinije od tih 30 u posti.

Gradjanin

pre 11 godina

Kakvo novinarstvo... A nikome od tzv novinara nije palo na pamet da istraži gde se računi plaćaju bez provizije. Verovali ili ne, itekako ima, ali ta informacija zahteva malo više truda od prepisivanja cenovnika sa sajtova banaka. Ja u mojoj banci mogu mesečno 5 plaćanja da obavim bez provizije, a posle je fiksna provizija 20 dinara po plaćanju. Sličnih uslova ima u još par banaka.

blento

pre 11 godina

Zato ja vec tri godine koristim usluge kucnog elektronskog bankarstva. Provizija je 0, nema guzvi, nema cekanja, lagano za kompom oko ponoci... I za divno cudo, manje mi treba vremena da unesem uplatu nego onoj teti na salteru banke. Tako da, toplo preporucujem svima...

vosa

pre 11 godina

elektronsko placanje ... u Slovackoj postoji aplikacija na telefonu uz koju slikas bar kod i platis elektronski isto preko mobilnog.

Laci

pre 11 godina

Uplata racuna preko e bankinga Vojvodjanske Banke kosta od 8,00 do 15,00 dinara u zavisnsnosti sta placate . A ko voli favorizovanu postu i Komercijalnu neka izvoli.

nataša

pre 11 godina

Zašto Pošta naplaćuje provizuju za telefonski račun koji su oni štampali i koji kod njih i plaćamo? Struju plaćam u Elektrodistribuciji, vodu na šalteru Vodovoda BEZ provizije ( u unutrašnjosti nema infostan već se svaki račun plaća posebno). Najmanji iznos provizije je na šalterima bivše SDK, samo O,4% za razliku od pojedinih banaka koje naplaćuju proviziju 1% od iznosa računa! I PTT se pridržava naplate provizije od 1%. Deru nas na svakom koraku.

djokica

pre 11 godina

U Credit Ag je 60 dinara, bio juce.

Inace kod Unicredit (a mozda i kod nekih drugih) vecinu racuna ( EDB, infostan, Telekom, Telenor..) mozete sami da platite na bankomatu bez provizije i bez cekanja. Samo prinesete barcode racuna i to je to. Vrlo jednostavno.

Ne pominjem ebanking (bez provzije) posto mali broj ljudi, penzionera pogotovo, to koristi.

milos

pre 11 godina

U nekim bankama je moguce placati racune elektronski, putem interneta bez provizije.
Ja znam za komercijalnu banku, uz obican racun na koji mi leze plata (odrzavanje 150 din mesecno) treba doplatiti 50 dinara i svi kucni racuni se mogu platiti na njihovom sajtu bez dodatne provizije.
50 dinara je mnogo manje nego 35 x broj racuna a da ne pricamo cekanje u redovima.
Jedino je bezveze sto se u banci mora definisati svaki racun koji zelimo da placamo ali ni to nije neki problem jer se odradi samo jednom za struju vodu telefon i sve ostalo.

Raj

pre 11 godina

Zato ja račune plaćam već godinama isključivo elektronski, bez provizije. Bar je tako u Raiffeisen banci, ne znam da li i druge ne naplaćuju proviziju za online plaćanja.

Sto siromasnija zemlja to je sve skuplje

pre 11 godina

U velikoj vecini evropskih zemalja sve uplate mogu se izvrsiti preko internet bankinga i ne placa se apsolutno nikakva provizija. Jedino ako ne uradite to iz ovog ili onog razloga i odete u ekspozituru banke ili poste tu uslugu neki naplacuju. Isto je i sa transferom sredstava izmedju zemalja koje koriste evro - apsolutno nema nikakve provizije.

Milos

pre 11 godina

Ljudi su navikli na redove... Ja placam preko ebankinga, sednem za racunar i platim sve racune za 2 minuta. Provizija 15 dinara pri placanju. Nema cekanja, stajanja u redovima, salterusa koje su na pauzi, 24/7 radi posao.

Lynx

pre 11 godina

Ni ovo za Postu nije skroz tacno. Kada sam imao uplatu od 12.000 dinara, provizija je bila 120 din. Nekad vredi i platiti par dinara skuplje. U mom bloku ima posta i banka jedna do druge. U posti red od sat vremena, i ja odem u banku (jedini u celom objektu) i naplate mi proviziju 10 din vise u odnosu na postu. Mislim da to vredi.

nixon

pre 11 godina

Visoke provizije su me i naterale da pređem na elektronsko bankarstvo. Ne znam kako je sa ostalim bankama ali sa ovom mojoj sam prezadovoljan. Nije da im pravim reklamu ali niti plaćam održavanje računa, niti dinara provizije mi uzimaju za elektronsko bankarstvo.
Ps. Ime banke počinje sa A a završava sa K.
pozzz

Milena J.

pre 11 godina

U Volks banci provizija po elektronskom nalogu je 150 dinara, ali zato AIK banka nema proviziju ni za e-bank ni za odrzavanje racuna.

matori

pre 11 godina

Provizija koja je veća od 40-50 dinara, predstavlja podmuklu pljačku i otimačinu!
Takvim bankama bi trebalo uvesti specijalne poreze na poslovanje, ili im otkazati pravo da rade u Srbiji.
Bezobrazluk do neba!!!
Proviziju za novčane transakcije bi trebalo zakonom ograničiti, na maksimalno 3% od iznosa transakcije, i bilo bi svejedno gde plaćate svoje račune, a unapred bi tačno znali koliko će vas to koštati...

David

pre 11 godina

Ja sve svoje racune dobijam na internet strani svoje banke i tu ih i placam. Kosta me 25eu godisnje. U to mi ulazi visa kartica racun i ova mogucnost. Mogu placati neogranicen broj racuna mogu placati i komsiji i familiji i svakoga dana koliko god mi volja. Pa gde se jos u svetu racuni placaju u posti+. Lazem moze se platiti racun u posti ili banci i ovde ali to rade samo veoma stari i iznemogli i nepismeni ali i 5 eura za racun te natera da naucis jednu prostu stvar i racune placas kod kuce bez koverti papira i gluposti.

Sabahudin

pre 11 godina

Baš zato što nema provizije i nema gužve skoro sve plaćam on line.
E sad problem nastaje kada treba da uplatim na primer takse za registraciju automobila. Mica Ubica na šalteru neće ni da čuje za on line uplatnice nego baju pravac pošta ili banka pa da uzmu harač i oni. Nešto je lakša siuacija kada plaćam školarinu na fakultetu. Njima je ok da platim on line ali dokka o uplati moram da odštampam i nosim u banku da mi lupe pečat. Što bi rekao onaj nišlija "A gde je tu pećat?"
Ni u 21. veku ništa bez mura

Ja Ja

pre 11 godina

Intesa me dere za odrzavanje računa - mesecno 350din, ali provizija na uplate npr. telefon i sl. je 20din što je jeftinije od Pošte...

Miljan

pre 11 godina

Niste bas up to date sa cenama. Info od jutros - u Societe je provizija min 70din po uplatnici. A preko nekog iznosa (mislim 5000) ide 1%. Elektronski je naravno mnogo povoljnije kod njih, 0.2% na bilo koji iznos. Posta ostaje kao najpovoljnija. Pozz

Milica

pre 11 godina

Ja sam juče izvršila PostFin uplatu u Pošti i odmah dobila vaučer i sve što sam tamo uplatila bilo mi je odmah proknjiženo, a u redu sam najduže čekala 10 min i to kada su bile penzije;)

Saša

pre 11 godina

Ako niste previše dokoni onda platite sve račune e-bankingom za 2 minute i platite to 15 dinara. I to uradite kad vama odgovara a ne kad oni na šalteru imaju dobru volju i nisu na pauzi.
Imam mnogo pametnija posla nego da stojim u redu dok mi neko puše za vrat, gleda koliki mi je račun za telefon, struju, plaćam li tv pretplatu,...
Nisam stajao u redu za račun ne pamtim, godinama. I nimalo mi ne nedostaje taj nacionalni sport stajanje u redu i vođenja tuđe brige.

Kvalitet e-bankinga mi je bila najbitnija kategorija bilo pre 10tak godina kad sam birao banku za račun. Briga me za nasmešene službenice, mermerne pločice i ostalu šarenu zabavu.
U banku uđem jednom-dva puta godišnje, kad moram.

Samo Srbi kao vrlo visprena i inteligentna nacija, ne vole ništa novo pa ni plaćanje preko interneta...

skep

pre 11 godina

A šta kažete za podatak da PTT naplaćuje proviziju za uplatu fiksnog telefonskog računa, jer nemaju već par godina potpisan ugovor sa Telekomom koji je u vlasništvu PTT-a?

Laci

pre 11 godina

Uplata racuna preko e bankinga Vojvodjanske Banke kosta od 8,00 do 15,00 dinara u zavisnsnosti sta placate . A ko voli favorizovanu postu i Komercijalnu neka izvoli.

Čebišljev

pre 11 godina

Zanimljivo da u Americi ni jedan jedini cent građani ne plaćaju bankama za proviziju za nekakav račun , onaj kome treba da platiš račun , da li je za gas, smeće, telefon, kablovsku, smeće ,ratu za kredit, pošaljete ti besplatnu kovertu i ubaciš ček , ili platiš visom i opet banka ni cent ti ne uzme proviziju. Pa zar banci nije dosta što barata mojim novcem sa računa , neke banke ti i čekove besplatno šalju. Možeš kad god hoćeš da ugasiš račun , i banka ni cent ne sme da ti naplati proviziju. Izgleda u Srbiji "birokrate" su dozvolile bankama i osiguravajućim društvima da skidaju kožu sa leđa i reketiraju i da guvernerka naprednjačka to mirno gleda. Koju god vest da pročitaš , Srbija je teška banana država, ovo nema ama baš nikakve veze sa liberalnim kapitalizmom , ovo je čista pljačka. Nije ni čudo što imamo GDP po glavi stanovnika 11000$ ,i da smo na 110 mestu na svetu , da nas je i Crna Gora oduvala.

Lynx

pre 11 godina

Ni ovo za Postu nije skroz tacno. Kada sam imao uplatu od 12.000 dinara, provizija je bila 120 din. Nekad vredi i platiti par dinara skuplje. U mom bloku ima posta i banka jedna do druge. U posti red od sat vremena, i ja odem u banku (jedini u celom objektu) i naplate mi proviziju 10 din vise u odnosu na postu. Mislim da to vredi.

Gradjanin

pre 11 godina

Kakvo novinarstvo... A nikome od tzv novinara nije palo na pamet da istraži gde se računi plaćaju bez provizije. Verovali ili ne, itekako ima, ali ta informacija zahteva malo više truda od prepisivanja cenovnika sa sajtova banaka. Ja u mojoj banci mogu mesečno 5 plaćanja da obavim bez provizije, a posle je fiksna provizija 20 dinara po plaćanju. Sličnih uslova ima u još par banaka.

nataša

pre 11 godina

Zašto Pošta naplaćuje provizuju za telefonski račun koji su oni štampali i koji kod njih i plaćamo? Struju plaćam u Elektrodistribuciji, vodu na šalteru Vodovoda BEZ provizije ( u unutrašnjosti nema infostan već se svaki račun plaća posebno). Najmanji iznos provizije je na šalterima bivše SDK, samo O,4% za razliku od pojedinih banaka koje naplaćuju proviziju 1% od iznosa računa! I PTT se pridržava naplate provizije od 1%. Deru nas na svakom koraku.

Bogdan

pre 11 godina

Kakav tekst... jos da ima skroz veze sa istinom bilo bi super... je pre dve nedelje uplatio jedan racun u posti, u pitanju je placanje zimovanja. znaci uplatnica regularno popunjena i tako to... na 62000din racuna provizija 620 dinara. kad se nisam srusio... pa vi vidite... ostatak platio u mojoj banci (intesa), gde mi je kao klijentu provizija na 22000din bila 30dinara... da sam placao online bila bi 20din... pa recite da je posta najjeftinija... aha... ja ispao ovca ali vi ne morate...

StG

pre 11 godina

Voleo bih da država reši pitanje platnog prometa u Pošti jer samo kod njih prenos sredstava traje 48 sati!
Da pojasnim: kada vam neko uplati novac treba 48 sati da bi ga proknjižili na Vaš račun, odnosno dva radna dana!
Dok je kod svih ostalih dovoljno pola sata dok se proknjiži uplata! A nekada i manje!
Iz toga proizilazi da Pošta lažno predstavlja malu proviziju od 35 dinara a onda se koristi novcem duže nego bilo ko drugi u platnom prometu!

matori

pre 11 godina

Provizija koja je veća od 40-50 dinara, predstavlja podmuklu pljačku i otimačinu!
Takvim bankama bi trebalo uvesti specijalne poreze na poslovanje, ili im otkazati pravo da rade u Srbiji.
Bezobrazluk do neba!!!
Proviziju za novčane transakcije bi trebalo zakonom ograničiti, na maksimalno 3% od iznosa transakcije, i bilo bi svejedno gde plaćate svoje račune, a unapred bi tačno znali koliko će vas to koštati...

Miljan

pre 11 godina

Niste bas up to date sa cenama. Info od jutros - u Societe je provizija min 70din po uplatnici. A preko nekog iznosa (mislim 5000) ide 1%. Elektronski je naravno mnogo povoljnije kod njih, 0.2% na bilo koji iznos. Posta ostaje kao najpovoljnija. Pozz

David

pre 11 godina

Ja sve svoje racune dobijam na internet strani svoje banke i tu ih i placam. Kosta me 25eu godisnje. U to mi ulazi visa kartica racun i ova mogucnost. Mogu placati neogranicen broj racuna mogu placati i komsiji i familiji i svakoga dana koliko god mi volja. Pa gde se jos u svetu racuni placaju u posti+. Lazem moze se platiti racun u posti ili banci i ovde ali to rade samo veoma stari i iznemogli i nepismeni ali i 5 eura za racun te natera da naucis jednu prostu stvar i racune placas kod kuce bez koverti papira i gluposti.

Dzedaj

pre 11 godina

Zamolio bih vas da promenite "infostan" u recimo "komunalne usluge" jer ne zive svi citaoca sajta b92 u Beogradu, i ne zove se "to" svugde infostan, hvala.

Milos

pre 11 godina

Ljudi su navikli na redove... Ja placam preko ebankinga, sednem za racunar i platim sve racune za 2 minuta. Provizija 15 dinara pri placanju. Nema cekanja, stajanja u redovima, salterusa koje su na pauzi, 24/7 radi posao.

Milan

pre 11 godina

Zato plaćam e-bankingom i provizije su mi 9 (račun do 3000) ili 18 (preko 3000) dinara, ne guram se, ne čekam, ne moram da trpim ljude koji se tuširaju jednom mesečno i ne moram da vodim računa o radnom vremenu pošte ili banke.

Dranje po usima

pre 11 godina

Bas juce sam u zurbi isao u Postu da uplatim iznos od 160 dinara, u Posti se red prostirao dobrano i izvan Poste... I ja odoh u banku, nikog zivog, tisina i mir kao u Crkvi, devojka za salterom me upozori da je provizija 80 dinara, ja se samo kiselo nasmejem i kazem ''dobri ste'', i kazem da uplati jer u zurbi sam.
Svaka cast kako deru, ocigledno da im posao lepo ide cim mogu i tako da funkcionisu s profitom.

Sabahudin

pre 11 godina

Baš zato što nema provizije i nema gužve skoro sve plaćam on line.
E sad problem nastaje kada treba da uplatim na primer takse za registraciju automobila. Mica Ubica na šalteru neće ni da čuje za on line uplatnice nego baju pravac pošta ili banka pa da uzmu harač i oni. Nešto je lakša siuacija kada plaćam školarinu na fakultetu. Njima je ok da platim on line ali dokka o uplati moram da odštampam i nosim u banku da mi lupe pečat. Što bi rekao onaj nišlija "A gde je tu pećat?"
Ni u 21. veku ništa bez mura

djokica

pre 11 godina

U Credit Ag je 60 dinara, bio juce.

Inace kod Unicredit (a mozda i kod nekih drugih) vecinu racuna ( EDB, infostan, Telekom, Telenor..) mozete sami da platite na bankomatu bez provizije i bez cekanja. Samo prinesete barcode racuna i to je to. Vrlo jednostavno.

Ne pominjem ebanking (bez provzije) posto mali broj ljudi, penzionera pogotovo, to koristi.

blento

pre 11 godina

Zato ja vec tri godine koristim usluge kucnog elektronskog bankarstva. Provizija je 0, nema guzvi, nema cekanja, lagano za kompom oko ponoci... I za divno cudo, manje mi treba vremena da unesem uplatu nego onoj teti na salteru banke. Tako da, toplo preporucujem svima...

vosa

pre 11 godina

elektronsko placanje ... u Slovackoj postoji aplikacija na telefonu uz koju slikas bar kod i platis elektronski isto preko mobilnog.

milos

pre 11 godina

U nekim bankama je moguce placati racune elektronski, putem interneta bez provizije.
Ja znam za komercijalnu banku, uz obican racun na koji mi leze plata (odrzavanje 150 din mesecno) treba doplatiti 50 dinara i svi kucni racuni se mogu platiti na njihovom sajtu bez dodatne provizije.
50 dinara je mnogo manje nego 35 x broj racuna a da ne pricamo cekanje u redovima.
Jedino je bezveze sto se u banci mora definisati svaki racun koji zelimo da placamo ali ni to nije neki problem jer se odradi samo jednom za struju vodu telefon i sve ostalo.

Raj

pre 11 godina

Zato ja račune plaćam već godinama isključivo elektronski, bez provizije. Bar je tako u Raiffeisen banci, ne znam da li i druge ne naplaćuju proviziju za online plaćanja.

Ja Ja

pre 11 godina

Intesa me dere za odrzavanje računa - mesecno 350din, ali provizija na uplate npr. telefon i sl. je 20din što je jeftinije od Pošte...

Sto siromasnija zemlja to je sve skuplje

pre 11 godina

U velikoj vecini evropskih zemalja sve uplate mogu se izvrsiti preko internet bankinga i ne placa se apsolutno nikakva provizija. Jedino ako ne uradite to iz ovog ili onog razloga i odete u ekspozituru banke ili poste tu uslugu neki naplacuju. Isto je i sa transferom sredstava izmedju zemalja koje koriste evro - apsolutno nema nikakve provizije.

nixon

pre 11 godina

Visoke provizije su me i naterale da pređem na elektronsko bankarstvo. Ne znam kako je sa ostalim bankama ali sa ovom mojoj sam prezadovoljan. Nije da im pravim reklamu ali niti plaćam održavanje računa, niti dinara provizije mi uzimaju za elektronsko bankarstvo.
Ps. Ime banke počinje sa A a završava sa K.
pozzz

Aca

pre 11 godina

Struju plaćam u pošti, a sve ostale račune na šalteru u poreskoj upravi - to je u stvari šalter Ministarstva finansija gde je provizija po računu od 2 do 10 DIN. Tamo je najjeftinije i tamo većina u mom gradu uplaćuje.

Milena J.

pre 11 godina

U Volks banci provizija po elektronskom nalogu je 150 dinara, ali zato AIK banka nema proviziju ni za e-bank ni za odrzavanje racuna.

nišlija

pre 11 godina

Mmmm, ne kod nas u Nišu.

U Niškoj AIK Banci je otvaranje i održavanje računa 0 (nula) dinara + elektronsko bankarstvo je takođe 0 dinara mesečno a svi elektronski nalozi za fizička lica imaju proviziju od - 0 (nula) dinara.

gradjanka

pre 11 godina

Razlika postoji i u taksama za overu dokumenata u Opstinama i u Sudu. I to znacajna! U sudovima je dva-tri puta jevtinije. Bilo bi korisno da i to istrazite!

Proleter

pre 11 godina

Penziner sam, imam tekući račun otvoren u Inteza banci. Račune plaćam elektronski. Za prvih pet plaćanja u mesecu nema provizije, nema čekanja u redovima.Nije reklama,proverite.

...

pre 11 godina

U Alfa banci jeste 150 dinara, ali su me o tome ljubazno obavestili cim sam dosao da platim racun, tako da me nisu prevarili, mada tamo vise ne ulazim. Inace, bas juce su mi u Srpskoj Banci naplatili proviziju 30 dinara za kablovsku, dok infostan i struju ne naplacuju, tako da ima i jeftinije od tih 30 u posti.

Milica

pre 11 godina

Ja sam juče izvršila PostFin uplatu u Pošti i odmah dobila vaučer i sve što sam tamo uplatila bilo mi je odmah proknjiženo, a u redu sam najduže čekala 10 min i to kada su bile penzije;)