Subota, 08.09.2012.

10:44

Mihajlović: Na udaru strujna mafija

Ministarka energetika Zorana Mihajlović je rekla da se EPS neće privatizovati, već da će biti promenjen način upravljanja - izvršiće se korporativizacija EPS-a.

Izvor: Tanjug

Mihajloviæ: Na udaru strujna mafija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 11 godina

Institut Jaroslav Carni napravio je studije za preko 880 mini i malih centrala iz obnovljivih izvora energije u Srbiji.Papiri za te mini hidrocentrale mogu se napraviiti iskljucivo preko firmi koje drze politicki monopol za izradu iste dokumentacije i u sprezi su sa drzavnim ministarstvima koji te poslove odobravaju.Najcesce su isti uposleni tamo.Cena dokumentacije ne podleze trzistu tj ne moze obican advokat,energeticar ,gradjevinski inzenjer hidrogradnje ... na osnovu projekata i dokumentacije da pribave dozvolu za investitora jer to nece proci u ministarstvu jer pobogu zasto bi papiri kostali za minicentralu 20000 kad mogu da kostaju 100000 e i da zavrse u dzepovima istih tih koji su u ministarstvu energetike a putem kvazi projektnih agencija ne daju pristup istom trzistu energije.
Epilog;Cena za KWH izgradjene HE npr. snage 500 KW nije 1000 po KW nego premasuje 2000 evra po KW i ogranicena je na investitore koji tu cenu hoce da plate ili su u sprezi sa ljudima u ministarstvima koji ne rade za svoju platu u interesu drzave vec rade i za platu i za dobar kolac isklucivo u svome interesu a na stetu drzave a posredno i naseg ukupnog energetskog statusa.Sve je lepo umotano I isto bi istrazni organi trebali odmotati...
p.s.u SVAKOJ grani vezanoj za investicije u ovoj drzavi opstrukcija pri prikupljanju dokumentacije je maksimalna a sve u cilju sticanja licne materijalne koristi zasnovane na polozaju i vezama u ministarstvima a na stetu drzave,gradjana,investitora...

nidža

pre 11 godina

Jadno je društvo u kom bilo gde (po sistemu slučajnog uzorka) da pošalješ inspekciju nećeš pogrešiti - utvrdit će se zloupotrebe i krađa.
Sitne ribe se ugledale na vlast!
Videla žaba konje da pokivaju pa i ona digla nogu!

nidža

pre 11 godina

Jadno je društvo u kom bilo gde (po sistemu slučajnog uzorka) da pošalješ inspekciju nećeš pogrešiti - utvrdit će se zloupotrebe i krađa. Sitne ribe se ugledale na vlast!
Videla žaba konje da pokivaju pa i ona digla nogu!

blebetalo

pre 11 godina

izvršiće se korporativizacija EPS-a.
I gotovo!? Cjeli text prica o nepravilnostima i promasajima EPS iz proslosti.Rjesenje je nasla u ovoj gore "cudnoj"rjeci i sad bi svima trebalo bit jasno sto je rekla!Ja pokusavam dokuciti sta joj to znaci,hoce li pretvoriti drzavnu firmu u neku korporaciju,ali tako da ostane drustvena?Ma u opce mi nije jasno sta je zena htjela reci ili prica tek toliko da nije u njoj? Korporativizacija???Mozda je to "strucna" rjec da ce promjeniti staru mafiju sa novom?

Ljuki

pre 11 godina

Napred Gospodjo Mihajlovic.Neka vreme pokaze sta se moze uraditi kada se
misli na probleme, na razov, a ne na licno korisne aranzmane.
Dajte ljudi stite se pa da vidimo rezultate, a onda pricajte i lepite
necivilizovane etikete.

Serbinho

pre 11 godina

Sta je sa solarnim panelima?
Cela Italija u solarnim panelima a kod nas tabu tema.
Novi stanovi u Italiji klase A plus, vise ne koriste tudju elektricnu energiju, vec preko sopstvenih solarnih panela, dobijaju svoju za grejanje, klimu, toplu vodu i slicno.Termoelektrane su zaostali projekti a mislim i da po EU standardima iste nece moci da rade.Ekonomija moze da se pokrene kroz masovnu proizvodnju elektricne energije a gradjani istu mogu da proizvode kroz elektricne mini vetrenjace, solarne panele a to bi mogla drzava da kreditira i pokrene proizvodnju kod gradjana.

Marko

pre 11 godina

Ne znam sto necete da mi objavite komentar da se situacija u Srbiji nece srediti dokle god je struja socijalna kategorija, tj dokle god se ne naplacuje, a i to sto se naplacuje je za smesne pare, pa je ljudima jeftinije da se greju na struju nego na drva, uglaj i gas. Svako ko se razume u energetiku zna to.

Dalibor

pre 11 godina

Glavni krivac za ovako lošu energetsku situaciju je Kori Udovički. Sa njom su se pojavili Hamović i Lazarević. Sa njom na čelu ministarstva je doneta odluka da se ne nastavi eksploatacija uglja u Vreocima, jer je to odgovaralo prethodno pomenutima. Osim toga, iza ćoška je čučao i nuklearni lobi koji je preko Đelića gurao svoje interese. Oboje je u "prvu demokratsku vladu" doveo tadašnji premijer. Prema tome sva odgovornost za stanje u energetici leži na kadrovima iz i bliskim DS-u. Sve što sam naveo (odluka o Vreocima, zaključci sa zasedanja u vezi sa moratorijumom na nuklearnu energiju itd) je javno dostupno. Ljudi, otvorite malo oči...

sinbad 78

pre 11 godina

Veoma mi se svidja to sto ce na udaru biti takozvana strujna mafija,stvari se u epsu jednom moraju srediti,gospodjo Mihajlovic samo napred

PetarPan

pre 11 godina

Svet je lep kada sanjamooooo!!! Hoce li neko da probudi Pavlicica?Vreme je da se suoci sa realnoscu...
(vitez koja, 8. septembar 2012 17:38)

Placeni radikali su poceli da prepisuju Acine komentare na pogresnim temama.

Kiza

pre 11 godina

Jos ste Vi gospodjice mladi,a ti sto Vas svetuju,to rade zarad svoje koristi,jer vidim da se u EPS, ama bas, ni malo ne razumete...ipak ste Vi samo politicar,kao i Guvernerka...

Poi Son

pre 11 godina

Za pocetak prvo pokosite travu oko toplana. Nataslo grmlje,siblje i trava iz betona oko toplane na Miljakovcu, verovatno ima i zmija. Kako li je tek unutra, ako onako neuredno izgleda spolja!

lupas kao otvoren prozor

pre 11 godina

(ohaio, 8. septembar 2012 15:33)

Kakav jadan pokusaj hvaljenja neobavestenog kostunice.PA da tog nije bilo bilo bi 6. oktobra. Djindjic bi bio ziv. I imali bi posten Ustav, a ne ovaj sto su navlacili 2 dana...

srbin

pre 11 godina

Strujna mafija, putarska mafija, gradjevinska mafija, bankarska mafija, obrazovna mafija, zdravstvena mafija, jadna ta mafija, u sta ih sve uplicu politicari!

Molba

pre 11 godina

Uljudno vas molim da prestanete sa tim najavama fula, flesa,4 asa... Izgorecete u tim najavama ,a najgore je sto mozete da dozivite sudbinu iz one price kad pastir nekoliko puta vice kako vuk napada ovce.Kad se to zaista desilo,znamo sta je epilog. Nemojte i vi da nas gradjane naterate da oguglamo na vase "povike". Radite i cutite. AKo mozete i hocete do da isterate-isterajte.

Jerry

pre 11 godina

Ovi "naprednjaci" me odusevljavaju. Prvo su istrazili pokradene glasove iz dzakova, sada zaposljavaju iskljucivo putem konkursa, kao direktora EPS-a juce. Samo tako nastavite. Srbija ce za 10 godina da ima opet 500 hiljada stanovnika manje na popisu.

ohaio

pre 11 godina

I dalje ista retorika i dalje strancarenje.A sta je sa drzavnim nezavisnim institucijama(pravosudje i policija)koje trebaju da se bave ovim kradjama i zloupotrebama.Secam se da su iste price bili posle 5oktobra 2000 i jos se ponavljaju.Secam se da su 2001god Kostunicu i DSS optuzivali da su spori u reformama.A sta je danas?Umesto da smo stvarali demokratsku i slobodnu zemlju u kojoj postoji podela na sudsku,izvrsnu i zakonodavnu vlast,stranke DOS-a su zadrzale isti sistem samo postavili svoje ljude.Nazalost u predhodne 4godine doslo je do jos veceg unistavanja drzavnih istitucija i doneti su neki nedemokratski zakoni(o informisanju,pravosudju i sl.).Ponovo kao u vreme milosevica su pol partije(DS pre svih) postavljale svoje kadrove.Doslo je do brutalnog koriscenja institucija od strane tadicevog rezima za obracun sa opozicijom(pre svega DSS) izmisljane afere poput"Kolubare" i "pobune beretki".Sve te afere su mesecima eksploatisane u medijima,a zna se ko kontrolise medije.Sve su to bili neki vec vidjeni milosevicevi metodi.Da nije bilo vlade DSS-a 2004-2007godine(kada je doslo do malog pomaka u razvoju demokratije)verovatno bi jos vazio i milosevicev ustav iz 90godine.Tako da nove vlasti treba da prestanu da pricaju i da obezbede uslove da institucije normalno funkcionisu.A tek onda se moze ocekivati da svi oni koji se bave zloupotrebama odgovaraju.

analiticar

pre 11 godina

Narod ce koristiti elektricnu energiju preko svojih legitimno izbranih predstavnika, jer nema za sve struje.

eto nama restrikcija za Novu Godinu, ...

Ti strujni mafijasi se zovu, Paja, Baja i Raja, jer je izjava do ja ... ja,

Jelena

pre 11 godina

Sramota je g-djo Mihajlović što Vas nije stid da ovako pompezno izjavljujete silne neistine. Ili je do neznanja, ili ste mnogo "naivni". Interventni uvoz je skup jer je interventni. Kupite karte za Exit 3 meseca ranije pa će biti jeftinije nego na dan koncerta. Osnovni zakon tržišta, a Vi ste "ekonomista".
"Milijarde" evra koje su se slile u EPS i EMS su potrošene na remonte, povećavanje kapaciteta postojećih proizvodnih pogona.
I, g-djo, trafostanica je elektro-energetski objekat, za Vašu informaciju, a Vi se potrudite pa pogledajte spisak novoizgradjenih.
Restrikcije su pokazatelj SAMO toga što Vi nećete da kupite neophodnu struju.
A da znate išta o berzi, znali biste nešto i o trgovini električnom energijom, pa bi Vam bilo jasno da je potpuno nemoguće predvideti u kWh potrošnju i proizvodnju. Zato sve zemlje na svetu, koje nemaju dovoljno proizvodnje iz nuklearnih elektrana, imaju uvoz, a ponekad i interventni uvoz.
Lepo je što se naivni i neupućeni čitaoci navuku na vaše pompezne izjave, ali iole upućenom u energetske prilike ove zemlje je jasno kakav ste Vi "stručnjak".
P.S. Hvali te se da uvoza u septembru i oktobru neće biti, a niko ga ni u jednom trenutku u EPS-u nije planirao

Ja sam malo magarence

pre 11 godina

,,...Vlada razmatra mogućnost otpisa dela kamate neplatišama, medju kojima su i brojna preduzeća..''
Cime ce nagraditi redovne platiše?

Trla baba lan

pre 11 godina

Kada nema PRVOG da da saopstenje tu je onda njegova zamenica. Zamisli ona prica o strujnoj mafiji. saopstenje joj napisao PRVI kome su rak rana Voja Lazarevic i Vuk Hamovic jos od anketnog odbora. Manite se gospodjo Mihajovic strujne mafije.Daj da cujemo kako ce da se privatizuje EPS,kako ce novi kapaciteti da se grade, ko ce da ulozi u vetro parkove, kako cemo zimu da preguramo jer se u Srbiji elektricna energija pretvara u toplotnu. Od koga cete strujuda kupujete kada je ceo regiom zbog suse u haosu. Mozda ce da nam iz Kine ili Rusije isporucuju struju

veterinar011

pre 11 godina

"otkrila da Vlada razmatra mogućnost otpisa dela kamate neplatišama, medju kojima su i brojna preduzeća .."
Sto ce reci,oni koji placaju su budale i glupi,a oni koji ne placaju pametni i drzava treba da ih nagradi.Isto kao za legalizaciju,moja drugarica "postena budala" platila u Surcinu 4000 evra,a sad ovi pustaju besplatnu legalizaciju.Nikad ovde nece biti bolje.

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

Najpametnija osoba u ovoj oblasti konacno na najvaznijem mestu u drzavi,treba joj dati punu podrsku da razbuca energetsku mafiju koja je popila krv narodu.

Marko

pre 11 godina

Za pocetak neka naplati potrazivanja prema ''kontroverznim biznismenima'', tj. lopovima i neka prekontrolise njihove prikljucke i neka zvanicno podeli otkaze ljudima koji su do 1999. radili na Kosovu, vec 13 godina nista ne rade, a primaju ogromne plate. Posle ako sme neka sredi kolubarsku mafiju... Pa onda neka podeli otkaze partijski zaposlenim i nepotrebnim radnicima (ima ih i sa poljoprivrednom skolom, dok na birou cekaju inzenjeri energetike). Posle toga neka prica o izgradnji novih elektrana.

az ilant

pre 11 godina

ha pa ona dva banderasa mi iz meseca u mesec dolaze na prag i cackaju me za 2000! a gospoda koja nisu placala mogu ocekivati otpis? kanda cu se ja otpisati iz ove karikature od drzave sto pre...

crni domino

pre 11 godina

Obzirom da tu mafiju stiti Ministar policije kao predsednik njihove partije, od udara nece biti nista: Pojeo vuk magarca!
A sta tu moze Vucic, sta moze Toma kda ne radite nista na jacanju institucija.
Ustvari vi ne radite nista, vi svi samo blebecete.

IBJ

pre 11 godina

Tipična neo-redikalska retorika koja govori o lopovima u prošlom vremenu i o grandioznim planovima u futuru (doduše s malom količinom civilizovanog ograđivanja "pokušaćemo da..."). KORPORATIVIZACIJA? Dragi gospode, kakva je to SOFISTIFIZACIJA srpskog jezika!
OK.
Ali ja imam jedno praktično pitanje: pošto pripadam onim glupacima koji su celog života redovno plaćali stuju (i sve drugo što građanin mora da plaća u svojoj državi), kada budete oprostili dugove/kamate neplatišama, da li ćete nama platišama, u odgovarajućem iznosu da smanjite cenu stuje u budućnosti? Ili da i mi sada prestanemo da plaćamo, pa da čekamo da nam oproste dug neki koji će vas zamene na vlasti? Želim da kažem sledeće: JEFTINI POPULIZAM MOŽE DA IMA VEOMA VISOKU CENU.

peca

pre 11 godina

Po +/- komentarima vidim da ste dosadili i vasim pulenima iz stranke. (Nije valjda da se jos nisu probudili ili da niste uveli trecu smenu).

vladimir

pre 11 godina

Ovi ce prvo da nas izlude, a potom i potpuno da potope. Ne mogu da izadju iz svojih fikcija, ne mogu da shvate da sje prosla predizborna kampanja, da su preuzeli odgovornost za drzavu, i da njihove poluistine i inprovizacije sada su puko gubljenje vremena i samounistenje. Ova ministarka bi trebalo da uradi bar ono sto je prosto, a to je da naplati dugovanja od bogatasa ove zemlje koji najvise duguju eps-u, a na placaju struju samo zbog svoje bahatosti i stecenih privilegija u korumpiranoj Srbiji.

nišlijka

pre 11 godina

""Opet se pokazuje da su planovi uvoza koje pravi EPS neverovatno loši, zbog čega struja mora da se interventno uvozi zimi, što je nekoliko puta skuplje", kazala je ministarka i dodala da nije protiv trgovine električnom energijom (posrednika), ali da je protiv da se neko bogati na interventnom uvozu."
Možete ponovo da organizujete anketni odbor na čelu sa Vučićem, iskustvo je na njegovoj strani ;-)))

A.M.

pre 11 godina

Ova zena kao da je namenski dovedena da unisti EPS. Toliko pricanje budalastina u tako kratkom roku je za nevericu. Na kraju ce biti: "Rasturili smo energetsku mafiju, ali moraju da se uvode restrikcije."

Luda ko struja

pre 11 godina

Imam plan:
1. prepoloviti cenu struje
2. povecati plate za bar duplo
3. Broj radnika da se poveca nije bitno za koliko
4. Izvoziti struju u decembru i januaru ( pa najskuplja je tad)
PS volim da kazem nesto pametno, ne volim da kazem nesto glupavo :)

EPS

pre 11 godina

Govoreći o uvozu struje Mihajlović je navela da neće biti uvoza struje "već u septembru i oktobru", ali da će verovatno biti neophodno u decembru i januaru" i da će Vladi utvrditi tačne količine.
"Opet se pokazuje da su planovi uvoza koje pravi EPS neverovatno loši, zbog čega struja mora da se interventno uvozi zimi, što je nekoliko puta skuplje"

Ministarka dakle sada sama priznaje apsurd svoje odluke da nam zabrani uvoz u septembru i oktobru (zbog cega cemo morati da uvozimo vise, skuplje energije u januarau i februaru. Pitanje je samo da li je svesna onoga sto govori?

blaza

pre 11 godina

Ministarka je u pravu sto se tice potrosenih para u EPS-u proteklih godina, a rezultati nikakvi. Najgore od svega je to sto su silne pare zaduzene na racun cele drzave, a i dalje imamo problem sa strujom. Nadam se da ce nova vlast preokrenuti to u nasu korist i razne Hamovice, Lazarevice, Palme i ko zna koliko njih jos ukloniti iz sistema zarada preko ledja gradjana Srbije...

nije dzabe

pre 11 godina

Nije se dzabe i Dodik resio ove koja mu je bila savetnik za energetiku posle nepunih godinu dana.Zena pojma nema, a sto je najzalosnije 10 godina je radila na rukovodecim mestima u tom istom EPS kao kadar G17+.
Sad ce verovatno da juri samu sebe u okviru obracuna Svetog Petra sa strujnom mafijom.

milan

pre 11 godina

Ministarko pocetnice, struja koja se interventno uvozi je uvek skuplja da mora da se kupi ono i po ceni koja se tog momenta nudi a zna se zimi je potrosnja velika i to ne samo kod nas nego i kod drugih. Ono sto mi se uopste nesvidja kod svih naprednjaka ali sto ce morati da dokazu inace ce oni zavrsiti na sudu da sve iz proslosti povezuju sa kriminalom i lopovlukom, jeste da im je izborni i predizborni stil politike bio takav ali sda kada imaju vlast moraji sa takvim argumentima odgovornije baratiti inace moze da postane bumerang.

EPS

pre 11 godina

Govoreći o uvozu struje Mihajlović je navela da neće biti uvoza struje "već u septembru i oktobru", ali da će verovatno biti neophodno u decembru i januaru" i da će Vladi utvrditi tačne količine.
"Opet se pokazuje da su planovi uvoza koje pravi EPS neverovatno loši, zbog čega struja mora da se interventno uvozi zimi, što je nekoliko puta skuplje"

Ministarka dakle sada sama priznaje apsurd svoje odluke da nam zabrani uvoz u septembru i oktobru (zbog cega cemo morati da uvozimo vise, skuplje energije u januarau i februaru. Pitanje je samo da li je svesna onoga sto govori?

nije dzabe

pre 11 godina

Nije se dzabe i Dodik resio ove koja mu je bila savetnik za energetiku posle nepunih godinu dana.Zena pojma nema, a sto je najzalosnije 10 godina je radila na rukovodecim mestima u tom istom EPS kao kadar G17+.
Sad ce verovatno da juri samu sebe u okviru obracuna Svetog Petra sa strujnom mafijom.

IBJ

pre 11 godina

Tipična neo-redikalska retorika koja govori o lopovima u prošlom vremenu i o grandioznim planovima u futuru (doduše s malom količinom civilizovanog ograđivanja "pokušaćemo da..."). KORPORATIVIZACIJA? Dragi gospode, kakva je to SOFISTIFIZACIJA srpskog jezika!
OK.
Ali ja imam jedno praktično pitanje: pošto pripadam onim glupacima koji su celog života redovno plaćali stuju (i sve drugo što građanin mora da plaća u svojoj državi), kada budete oprostili dugove/kamate neplatišama, da li ćete nama platišama, u odgovarajućem iznosu da smanjite cenu stuje u budućnosti? Ili da i mi sada prestanemo da plaćamo, pa da čekamo da nam oproste dug neki koji će vas zamene na vlasti? Želim da kažem sledeće: JEFTINI POPULIZAM MOŽE DA IMA VEOMA VISOKU CENU.

A.M.

pre 11 godina

Ova zena kao da je namenski dovedena da unisti EPS. Toliko pricanje budalastina u tako kratkom roku je za nevericu. Na kraju ce biti: "Rasturili smo energetsku mafiju, ali moraju da se uvode restrikcije."

Luda ko struja

pre 11 godina

Imam plan:
1. prepoloviti cenu struje
2. povecati plate za bar duplo
3. Broj radnika da se poveca nije bitno za koliko
4. Izvoziti struju u decembru i januaru ( pa najskuplja je tad)
PS volim da kazem nesto pametno, ne volim da kazem nesto glupavo :)

vladimir

pre 11 godina

Ovi ce prvo da nas izlude, a potom i potpuno da potope. Ne mogu da izadju iz svojih fikcija, ne mogu da shvate da sje prosla predizborna kampanja, da su preuzeli odgovornost za drzavu, i da njihove poluistine i inprovizacije sada su puko gubljenje vremena i samounistenje. Ova ministarka bi trebalo da uradi bar ono sto je prosto, a to je da naplati dugovanja od bogatasa ove zemlje koji najvise duguju eps-u, a na placaju struju samo zbog svoje bahatosti i stecenih privilegija u korumpiranoj Srbiji.

milan

pre 11 godina

Ministarko pocetnice, struja koja se interventno uvozi je uvek skuplja da mora da se kupi ono i po ceni koja se tog momenta nudi a zna se zimi je potrosnja velika i to ne samo kod nas nego i kod drugih. Ono sto mi se uopste nesvidja kod svih naprednjaka ali sto ce morati da dokazu inace ce oni zavrsiti na sudu da sve iz proslosti povezuju sa kriminalom i lopovlukom, jeste da im je izborni i predizborni stil politike bio takav ali sda kada imaju vlast moraji sa takvim argumentima odgovornije baratiti inace moze da postane bumerang.

crni domino

pre 11 godina

Obzirom da tu mafiju stiti Ministar policije kao predsednik njihove partije, od udara nece biti nista: Pojeo vuk magarca!
A sta tu moze Vucic, sta moze Toma kda ne radite nista na jacanju institucija.
Ustvari vi ne radite nista, vi svi samo blebecete.

Ja sam malo magarence

pre 11 godina

,,...Vlada razmatra mogućnost otpisa dela kamate neplatišama, medju kojima su i brojna preduzeća..''
Cime ce nagraditi redovne platiše?

Jelena

pre 11 godina

Sramota je g-djo Mihajlović što Vas nije stid da ovako pompezno izjavljujete silne neistine. Ili je do neznanja, ili ste mnogo "naivni". Interventni uvoz je skup jer je interventni. Kupite karte za Exit 3 meseca ranije pa će biti jeftinije nego na dan koncerta. Osnovni zakon tržišta, a Vi ste "ekonomista".
"Milijarde" evra koje su se slile u EPS i EMS su potrošene na remonte, povećavanje kapaciteta postojećih proizvodnih pogona.
I, g-djo, trafostanica je elektro-energetski objekat, za Vašu informaciju, a Vi se potrudite pa pogledajte spisak novoizgradjenih.
Restrikcije su pokazatelj SAMO toga što Vi nećete da kupite neophodnu struju.
A da znate išta o berzi, znali biste nešto i o trgovini električnom energijom, pa bi Vam bilo jasno da je potpuno nemoguće predvideti u kWh potrošnju i proizvodnju. Zato sve zemlje na svetu, koje nemaju dovoljno proizvodnje iz nuklearnih elektrana, imaju uvoz, a ponekad i interventni uvoz.
Lepo je što se naivni i neupućeni čitaoci navuku na vaše pompezne izjave, ali iole upućenom u energetske prilike ove zemlje je jasno kakav ste Vi "stručnjak".
P.S. Hvali te se da uvoza u septembru i oktobru neće biti, a niko ga ni u jednom trenutku u EPS-u nije planirao

blaza

pre 11 godina

Ministarka je u pravu sto se tice potrosenih para u EPS-u proteklih godina, a rezultati nikakvi. Najgore od svega je to sto su silne pare zaduzene na racun cele drzave, a i dalje imamo problem sa strujom. Nadam se da ce nova vlast preokrenuti to u nasu korist i razne Hamovice, Lazarevice, Palme i ko zna koliko njih jos ukloniti iz sistema zarada preko ledja gradjana Srbije...

peca

pre 11 godina

Po +/- komentarima vidim da ste dosadili i vasim pulenima iz stranke. (Nije valjda da se jos nisu probudili ili da niste uveli trecu smenu).

veterinar011

pre 11 godina

"otkrila da Vlada razmatra mogućnost otpisa dela kamate neplatišama, medju kojima su i brojna preduzeća .."
Sto ce reci,oni koji placaju su budale i glupi,a oni koji ne placaju pametni i drzava treba da ih nagradi.Isto kao za legalizaciju,moja drugarica "postena budala" platila u Surcinu 4000 evra,a sad ovi pustaju besplatnu legalizaciju.Nikad ovde nece biti bolje.

Marko

pre 11 godina

Za pocetak neka naplati potrazivanja prema ''kontroverznim biznismenima'', tj. lopovima i neka prekontrolise njihove prikljucke i neka zvanicno podeli otkaze ljudima koji su do 1999. radili na Kosovu, vec 13 godina nista ne rade, a primaju ogromne plate. Posle ako sme neka sredi kolubarsku mafiju... Pa onda neka podeli otkaze partijski zaposlenim i nepotrebnim radnicima (ima ih i sa poljoprivrednom skolom, dok na birou cekaju inzenjeri energetike). Posle toga neka prica o izgradnji novih elektrana.

nišlijka

pre 11 godina

""Opet se pokazuje da su planovi uvoza koje pravi EPS neverovatno loši, zbog čega struja mora da se interventno uvozi zimi, što je nekoliko puta skuplje", kazala je ministarka i dodala da nije protiv trgovine električnom energijom (posrednika), ali da je protiv da se neko bogati na interventnom uvozu."
Možete ponovo da organizujete anketni odbor na čelu sa Vučićem, iskustvo je na njegovoj strani ;-)))

az ilant

pre 11 godina

ha pa ona dva banderasa mi iz meseca u mesec dolaze na prag i cackaju me za 2000! a gospoda koja nisu placala mogu ocekivati otpis? kanda cu se ja otpisati iz ove karikature od drzave sto pre...

Jerry

pre 11 godina

Ovi "naprednjaci" me odusevljavaju. Prvo su istrazili pokradene glasove iz dzakova, sada zaposljavaju iskljucivo putem konkursa, kao direktora EPS-a juce. Samo tako nastavite. Srbija ce za 10 godina da ima opet 500 hiljada stanovnika manje na popisu.

analiticar

pre 11 godina

Narod ce koristiti elektricnu energiju preko svojih legitimno izbranih predstavnika, jer nema za sve struje.

eto nama restrikcija za Novu Godinu, ...

Ti strujni mafijasi se zovu, Paja, Baja i Raja, jer je izjava do ja ... ja,

Trla baba lan

pre 11 godina

Kada nema PRVOG da da saopstenje tu je onda njegova zamenica. Zamisli ona prica o strujnoj mafiji. saopstenje joj napisao PRVI kome su rak rana Voja Lazarevic i Vuk Hamovic jos od anketnog odbora. Manite se gospodjo Mihajovic strujne mafije.Daj da cujemo kako ce da se privatizuje EPS,kako ce novi kapaciteti da se grade, ko ce da ulozi u vetro parkove, kako cemo zimu da preguramo jer se u Srbiji elektricna energija pretvara u toplotnu. Od koga cete strujuda kupujete kada je ceo regiom zbog suse u haosu. Mozda ce da nam iz Kine ili Rusije isporucuju struju

srbin

pre 11 godina

Strujna mafija, putarska mafija, gradjevinska mafija, bankarska mafija, obrazovna mafija, zdravstvena mafija, jadna ta mafija, u sta ih sve uplicu politicari!

Dalibor

pre 11 godina

Glavni krivac za ovako lošu energetsku situaciju je Kori Udovički. Sa njom su se pojavili Hamović i Lazarević. Sa njom na čelu ministarstva je doneta odluka da se ne nastavi eksploatacija uglja u Vreocima, jer je to odgovaralo prethodno pomenutima. Osim toga, iza ćoška je čučao i nuklearni lobi koji je preko Đelića gurao svoje interese. Oboje je u "prvu demokratsku vladu" doveo tadašnji premijer. Prema tome sva odgovornost za stanje u energetici leži na kadrovima iz i bliskim DS-u. Sve što sam naveo (odluka o Vreocima, zaključci sa zasedanja u vezi sa moratorijumom na nuklearnu energiju itd) je javno dostupno. Ljudi, otvorite malo oči...

Poi Son

pre 11 godina

Za pocetak prvo pokosite travu oko toplana. Nataslo grmlje,siblje i trava iz betona oko toplane na Miljakovcu, verovatno ima i zmija. Kako li je tek unutra, ako onako neuredno izgleda spolja!

PetarPan

pre 11 godina

Svet je lep kada sanjamooooo!!! Hoce li neko da probudi Pavlicica?Vreme je da se suoci sa realnoscu...
(vitez koja, 8. septembar 2012 17:38)

Placeni radikali su poceli da prepisuju Acine komentare na pogresnim temama.

Molba

pre 11 godina

Uljudno vas molim da prestanete sa tim najavama fula, flesa,4 asa... Izgorecete u tim najavama ,a najgore je sto mozete da dozivite sudbinu iz one price kad pastir nekoliko puta vice kako vuk napada ovce.Kad se to zaista desilo,znamo sta je epilog. Nemojte i vi da nas gradjane naterate da oguglamo na vase "povike". Radite i cutite. AKo mozete i hocete do da isterate-isterajte.

Kiza

pre 11 godina

Jos ste Vi gospodjice mladi,a ti sto Vas svetuju,to rade zarad svoje koristi,jer vidim da se u EPS, ama bas, ni malo ne razumete...ipak ste Vi samo politicar,kao i Guvernerka...

ohaio

pre 11 godina

I dalje ista retorika i dalje strancarenje.A sta je sa drzavnim nezavisnim institucijama(pravosudje i policija)koje trebaju da se bave ovim kradjama i zloupotrebama.Secam se da su iste price bili posle 5oktobra 2000 i jos se ponavljaju.Secam se da su 2001god Kostunicu i DSS optuzivali da su spori u reformama.A sta je danas?Umesto da smo stvarali demokratsku i slobodnu zemlju u kojoj postoji podela na sudsku,izvrsnu i zakonodavnu vlast,stranke DOS-a su zadrzale isti sistem samo postavili svoje ljude.Nazalost u predhodne 4godine doslo je do jos veceg unistavanja drzavnih istitucija i doneti su neki nedemokratski zakoni(o informisanju,pravosudju i sl.).Ponovo kao u vreme milosevica su pol partije(DS pre svih) postavljale svoje kadrove.Doslo je do brutalnog koriscenja institucija od strane tadicevog rezima za obracun sa opozicijom(pre svega DSS) izmisljane afere poput"Kolubare" i "pobune beretki".Sve te afere su mesecima eksploatisane u medijima,a zna se ko kontrolise medije.Sve su to bili neki vec vidjeni milosevicevi metodi.Da nije bilo vlade DSS-a 2004-2007godine(kada je doslo do malog pomaka u razvoju demokratije)verovatno bi jos vazio i milosevicev ustav iz 90godine.Tako da nove vlasti treba da prestanu da pricaju i da obezbede uslove da institucije normalno funkcionisu.A tek onda se moze ocekivati da svi oni koji se bave zloupotrebama odgovaraju.

lupas kao otvoren prozor

pre 11 godina

(ohaio, 8. septembar 2012 15:33)

Kakav jadan pokusaj hvaljenja neobavestenog kostunice.PA da tog nije bilo bilo bi 6. oktobra. Djindjic bi bio ziv. I imali bi posten Ustav, a ne ovaj sto su navlacili 2 dana...

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

Najpametnija osoba u ovoj oblasti konacno na najvaznijem mestu u drzavi,treba joj dati punu podrsku da razbuca energetsku mafiju koja je popila krv narodu.

sinbad 78

pre 11 godina

Veoma mi se svidja to sto ce na udaru biti takozvana strujna mafija,stvari se u epsu jednom moraju srediti,gospodjo Mihajlovic samo napred

Marko

pre 11 godina

Ne znam sto necete da mi objavite komentar da se situacija u Srbiji nece srediti dokle god je struja socijalna kategorija, tj dokle god se ne naplacuje, a i to sto se naplacuje je za smesne pare, pa je ljudima jeftinije da se greju na struju nego na drva, uglaj i gas. Svako ko se razume u energetiku zna to.

Serbinho

pre 11 godina

Sta je sa solarnim panelima?
Cela Italija u solarnim panelima a kod nas tabu tema.
Novi stanovi u Italiji klase A plus, vise ne koriste tudju elektricnu energiju, vec preko sopstvenih solarnih panela, dobijaju svoju za grejanje, klimu, toplu vodu i slicno.Termoelektrane su zaostali projekti a mislim i da po EU standardima iste nece moci da rade.Ekonomija moze da se pokrene kroz masovnu proizvodnju elektricne energije a gradjani istu mogu da proizvode kroz elektricne mini vetrenjace, solarne panele a to bi mogla drzava da kreditira i pokrene proizvodnju kod gradjana.

blebetalo

pre 11 godina

izvršiće se korporativizacija EPS-a.
I gotovo!? Cjeli text prica o nepravilnostima i promasajima EPS iz proslosti.Rjesenje je nasla u ovoj gore "cudnoj"rjeci i sad bi svima trebalo bit jasno sto je rekla!Ja pokusavam dokuciti sta joj to znaci,hoce li pretvoriti drzavnu firmu u neku korporaciju,ali tako da ostane drustvena?Ma u opce mi nije jasno sta je zena htjela reci ili prica tek toliko da nije u njoj? Korporativizacija???Mozda je to "strucna" rjec da ce promjeniti staru mafiju sa novom?

nidža

pre 11 godina

Jadno je društvo u kom bilo gde (po sistemu slučajnog uzorka) da pošalješ inspekciju nećeš pogrešiti - utvrdit će se zloupotrebe i krađa. Sitne ribe se ugledale na vlast!
Videla žaba konje da pokivaju pa i ona digla nogu!

nidža

pre 11 godina

Jadno je društvo u kom bilo gde (po sistemu slučajnog uzorka) da pošalješ inspekciju nećeš pogrešiti - utvrdit će se zloupotrebe i krađa.
Sitne ribe se ugledale na vlast!
Videla žaba konje da pokivaju pa i ona digla nogu!

Ljuki

pre 11 godina

Napred Gospodjo Mihajlovic.Neka vreme pokaze sta se moze uraditi kada se
misli na probleme, na razov, a ne na licno korisne aranzmane.
Dajte ljudi stite se pa da vidimo rezultate, a onda pricajte i lepite
necivilizovane etikete.

ja

pre 11 godina

Institut Jaroslav Carni napravio je studije za preko 880 mini i malih centrala iz obnovljivih izvora energije u Srbiji.Papiri za te mini hidrocentrale mogu se napraviiti iskljucivo preko firmi koje drze politicki monopol za izradu iste dokumentacije i u sprezi su sa drzavnim ministarstvima koji te poslove odobravaju.Najcesce su isti uposleni tamo.Cena dokumentacije ne podleze trzistu tj ne moze obican advokat,energeticar ,gradjevinski inzenjer hidrogradnje ... na osnovu projekata i dokumentacije da pribave dozvolu za investitora jer to nece proci u ministarstvu jer pobogu zasto bi papiri kostali za minicentralu 20000 kad mogu da kostaju 100000 e i da zavrse u dzepovima istih tih koji su u ministarstvu energetike a putem kvazi projektnih agencija ne daju pristup istom trzistu energije.
Epilog;Cena za KWH izgradjene HE npr. snage 500 KW nije 1000 po KW nego premasuje 2000 evra po KW i ogranicena je na investitore koji tu cenu hoce da plate ili su u sprezi sa ljudima u ministarstvima koji ne rade za svoju platu u interesu drzave vec rade i za platu i za dobar kolac isklucivo u svome interesu a na stetu drzave a posredno i naseg ukupnog energetskog statusa.Sve je lepo umotano I isto bi istrazni organi trebali odmotati...
p.s.u SVAKOJ grani vezanoj za investicije u ovoj drzavi opstrukcija pri prikupljanju dokumentacije je maksimalna a sve u cilju sticanja licne materijalne koristi zasnovane na polozaju i vezama u ministarstvima a na stetu drzave,gradjana,investitora...

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

Najpametnija osoba u ovoj oblasti konacno na najvaznijem mestu u drzavi,treba joj dati punu podrsku da razbuca energetsku mafiju koja je popila krv narodu.

A.M.

pre 11 godina

Ova zena kao da je namenski dovedena da unisti EPS. Toliko pricanje budalastina u tako kratkom roku je za nevericu. Na kraju ce biti: "Rasturili smo energetsku mafiju, ali moraju da se uvode restrikcije."

blaza

pre 11 godina

Ministarka je u pravu sto se tice potrosenih para u EPS-u proteklih godina, a rezultati nikakvi. Najgore od svega je to sto su silne pare zaduzene na racun cele drzave, a i dalje imamo problem sa strujom. Nadam se da ce nova vlast preokrenuti to u nasu korist i razne Hamovice, Lazarevice, Palme i ko zna koliko njih jos ukloniti iz sistema zarada preko ledja gradjana Srbije...

EPS

pre 11 godina

Govoreći o uvozu struje Mihajlović je navela da neće biti uvoza struje "već u septembru i oktobru", ali da će verovatno biti neophodno u decembru i januaru" i da će Vladi utvrditi tačne količine.
"Opet se pokazuje da su planovi uvoza koje pravi EPS neverovatno loši, zbog čega struja mora da se interventno uvozi zimi, što je nekoliko puta skuplje"

Ministarka dakle sada sama priznaje apsurd svoje odluke da nam zabrani uvoz u septembru i oktobru (zbog cega cemo morati da uvozimo vise, skuplje energije u januarau i februaru. Pitanje je samo da li je svesna onoga sto govori?

Kiza

pre 11 godina

Jos ste Vi gospodjice mladi,a ti sto Vas svetuju,to rade zarad svoje koristi,jer vidim da se u EPS, ama bas, ni malo ne razumete...ipak ste Vi samo politicar,kao i Guvernerka...

milan

pre 11 godina

Ministarko pocetnice, struja koja se interventno uvozi je uvek skuplja da mora da se kupi ono i po ceni koja se tog momenta nudi a zna se zimi je potrosnja velika i to ne samo kod nas nego i kod drugih. Ono sto mi se uopste nesvidja kod svih naprednjaka ali sto ce morati da dokazu inace ce oni zavrsiti na sudu da sve iz proslosti povezuju sa kriminalom i lopovlukom, jeste da im je izborni i predizborni stil politike bio takav ali sda kada imaju vlast moraji sa takvim argumentima odgovornije baratiti inace moze da postane bumerang.

Jelena

pre 11 godina

Sramota je g-djo Mihajlović što Vas nije stid da ovako pompezno izjavljujete silne neistine. Ili je do neznanja, ili ste mnogo "naivni". Interventni uvoz je skup jer je interventni. Kupite karte za Exit 3 meseca ranije pa će biti jeftinije nego na dan koncerta. Osnovni zakon tržišta, a Vi ste "ekonomista".
"Milijarde" evra koje su se slile u EPS i EMS su potrošene na remonte, povećavanje kapaciteta postojećih proizvodnih pogona.
I, g-djo, trafostanica je elektro-energetski objekat, za Vašu informaciju, a Vi se potrudite pa pogledajte spisak novoizgradjenih.
Restrikcije su pokazatelj SAMO toga što Vi nećete da kupite neophodnu struju.
A da znate išta o berzi, znali biste nešto i o trgovini električnom energijom, pa bi Vam bilo jasno da je potpuno nemoguće predvideti u kWh potrošnju i proizvodnju. Zato sve zemlje na svetu, koje nemaju dovoljno proizvodnje iz nuklearnih elektrana, imaju uvoz, a ponekad i interventni uvoz.
Lepo je što se naivni i neupućeni čitaoci navuku na vaše pompezne izjave, ali iole upućenom u energetske prilike ove zemlje je jasno kakav ste Vi "stručnjak".
P.S. Hvali te se da uvoza u septembru i oktobru neće biti, a niko ga ni u jednom trenutku u EPS-u nije planirao

sinbad 78

pre 11 godina

Veoma mi se svidja to sto ce na udaru biti takozvana strujna mafija,stvari se u epsu jednom moraju srediti,gospodjo Mihajlovic samo napred

ohaio

pre 11 godina

I dalje ista retorika i dalje strancarenje.A sta je sa drzavnim nezavisnim institucijama(pravosudje i policija)koje trebaju da se bave ovim kradjama i zloupotrebama.Secam se da su iste price bili posle 5oktobra 2000 i jos se ponavljaju.Secam se da su 2001god Kostunicu i DSS optuzivali da su spori u reformama.A sta je danas?Umesto da smo stvarali demokratsku i slobodnu zemlju u kojoj postoji podela na sudsku,izvrsnu i zakonodavnu vlast,stranke DOS-a su zadrzale isti sistem samo postavili svoje ljude.Nazalost u predhodne 4godine doslo je do jos veceg unistavanja drzavnih istitucija i doneti su neki nedemokratski zakoni(o informisanju,pravosudju i sl.).Ponovo kao u vreme milosevica su pol partije(DS pre svih) postavljale svoje kadrove.Doslo je do brutalnog koriscenja institucija od strane tadicevog rezima za obracun sa opozicijom(pre svega DSS) izmisljane afere poput"Kolubare" i "pobune beretki".Sve te afere su mesecima eksploatisane u medijima,a zna se ko kontrolise medije.Sve su to bili neki vec vidjeni milosevicevi metodi.Da nije bilo vlade DSS-a 2004-2007godine(kada je doslo do malog pomaka u razvoju demokratije)verovatno bi jos vazio i milosevicev ustav iz 90godine.Tako da nove vlasti treba da prestanu da pricaju i da obezbede uslove da institucije normalno funkcionisu.A tek onda se moze ocekivati da svi oni koji se bave zloupotrebama odgovaraju.

lupas kao otvoren prozor

pre 11 godina

(ohaio, 8. septembar 2012 15:33)

Kakav jadan pokusaj hvaljenja neobavestenog kostunice.PA da tog nije bilo bilo bi 6. oktobra. Djindjic bi bio ziv. I imali bi posten Ustav, a ne ovaj sto su navlacili 2 dana...

Dalibor

pre 11 godina

Glavni krivac za ovako lošu energetsku situaciju je Kori Udovički. Sa njom su se pojavili Hamović i Lazarević. Sa njom na čelu ministarstva je doneta odluka da se ne nastavi eksploatacija uglja u Vreocima, jer je to odgovaralo prethodno pomenutima. Osim toga, iza ćoška je čučao i nuklearni lobi koji je preko Đelića gurao svoje interese. Oboje je u "prvu demokratsku vladu" doveo tadašnji premijer. Prema tome sva odgovornost za stanje u energetici leži na kadrovima iz i bliskim DS-u. Sve što sam naveo (odluka o Vreocima, zaključci sa zasedanja u vezi sa moratorijumom na nuklearnu energiju itd) je javno dostupno. Ljudi, otvorite malo oči...

IBJ

pre 11 godina

Tipična neo-redikalska retorika koja govori o lopovima u prošlom vremenu i o grandioznim planovima u futuru (doduše s malom količinom civilizovanog ograđivanja "pokušaćemo da..."). KORPORATIVIZACIJA? Dragi gospode, kakva je to SOFISTIFIZACIJA srpskog jezika!
OK.
Ali ja imam jedno praktično pitanje: pošto pripadam onim glupacima koji su celog života redovno plaćali stuju (i sve drugo što građanin mora da plaća u svojoj državi), kada budete oprostili dugove/kamate neplatišama, da li ćete nama platišama, u odgovarajućem iznosu da smanjite cenu stuje u budućnosti? Ili da i mi sada prestanemo da plaćamo, pa da čekamo da nam oproste dug neki koji će vas zamene na vlasti? Želim da kažem sledeće: JEFTINI POPULIZAM MOŽE DA IMA VEOMA VISOKU CENU.

PetarPan

pre 11 godina

Svet je lep kada sanjamooooo!!! Hoce li neko da probudi Pavlicica?Vreme je da se suoci sa realnoscu...
(vitez koja, 8. septembar 2012 17:38)

Placeni radikali su poceli da prepisuju Acine komentare na pogresnim temama.

nije dzabe

pre 11 godina

Nije se dzabe i Dodik resio ove koja mu je bila savetnik za energetiku posle nepunih godinu dana.Zena pojma nema, a sto je najzalosnije 10 godina je radila na rukovodecim mestima u tom istom EPS kao kadar G17+.
Sad ce verovatno da juri samu sebe u okviru obracuna Svetog Petra sa strujnom mafijom.

crni domino

pre 11 godina

Obzirom da tu mafiju stiti Ministar policije kao predsednik njihove partije, od udara nece biti nista: Pojeo vuk magarca!
A sta tu moze Vucic, sta moze Toma kda ne radite nista na jacanju institucija.
Ustvari vi ne radite nista, vi svi samo blebecete.

Luda ko struja

pre 11 godina

Imam plan:
1. prepoloviti cenu struje
2. povecati plate za bar duplo
3. Broj radnika da se poveca nije bitno za koliko
4. Izvoziti struju u decembru i januaru ( pa najskuplja je tad)
PS volim da kazem nesto pametno, ne volim da kazem nesto glupavo :)

Trla baba lan

pre 11 godina

Kada nema PRVOG da da saopstenje tu je onda njegova zamenica. Zamisli ona prica o strujnoj mafiji. saopstenje joj napisao PRVI kome su rak rana Voja Lazarevic i Vuk Hamovic jos od anketnog odbora. Manite se gospodjo Mihajovic strujne mafije.Daj da cujemo kako ce da se privatizuje EPS,kako ce novi kapaciteti da se grade, ko ce da ulozi u vetro parkove, kako cemo zimu da preguramo jer se u Srbiji elektricna energija pretvara u toplotnu. Od koga cete strujuda kupujete kada je ceo regiom zbog suse u haosu. Mozda ce da nam iz Kine ili Rusije isporucuju struju

Ljuki

pre 11 godina

Napred Gospodjo Mihajlovic.Neka vreme pokaze sta se moze uraditi kada se
misli na probleme, na razov, a ne na licno korisne aranzmane.
Dajte ljudi stite se pa da vidimo rezultate, a onda pricajte i lepite
necivilizovane etikete.

nišlijka

pre 11 godina

""Opet se pokazuje da su planovi uvoza koje pravi EPS neverovatno loši, zbog čega struja mora da se interventno uvozi zimi, što je nekoliko puta skuplje", kazala je ministarka i dodala da nije protiv trgovine električnom energijom (posrednika), ali da je protiv da se neko bogati na interventnom uvozu."
Možete ponovo da organizujete anketni odbor na čelu sa Vučićem, iskustvo je na njegovoj strani ;-)))

peca

pre 11 godina

Po +/- komentarima vidim da ste dosadili i vasim pulenima iz stranke. (Nije valjda da se jos nisu probudili ili da niste uveli trecu smenu).

analiticar

pre 11 godina

Narod ce koristiti elektricnu energiju preko svojih legitimno izbranih predstavnika, jer nema za sve struje.

eto nama restrikcija za Novu Godinu, ...

Ti strujni mafijasi se zovu, Paja, Baja i Raja, jer je izjava do ja ... ja,

Jerry

pre 11 godina

Ovi "naprednjaci" me odusevljavaju. Prvo su istrazili pokradene glasove iz dzakova, sada zaposljavaju iskljucivo putem konkursa, kao direktora EPS-a juce. Samo tako nastavite. Srbija ce za 10 godina da ima opet 500 hiljada stanovnika manje na popisu.

vladimir

pre 11 godina

Ovi ce prvo da nas izlude, a potom i potpuno da potope. Ne mogu da izadju iz svojih fikcija, ne mogu da shvate da sje prosla predizborna kampanja, da su preuzeli odgovornost za drzavu, i da njihove poluistine i inprovizacije sada su puko gubljenje vremena i samounistenje. Ova ministarka bi trebalo da uradi bar ono sto je prosto, a to je da naplati dugovanja od bogatasa ove zemlje koji najvise duguju eps-u, a na placaju struju samo zbog svoje bahatosti i stecenih privilegija u korumpiranoj Srbiji.

veterinar011

pre 11 godina

"otkrila da Vlada razmatra mogućnost otpisa dela kamate neplatišama, medju kojima su i brojna preduzeća .."
Sto ce reci,oni koji placaju su budale i glupi,a oni koji ne placaju pametni i drzava treba da ih nagradi.Isto kao za legalizaciju,moja drugarica "postena budala" platila u Surcinu 4000 evra,a sad ovi pustaju besplatnu legalizaciju.Nikad ovde nece biti bolje.

Marko

pre 11 godina

Ne znam sto necete da mi objavite komentar da se situacija u Srbiji nece srediti dokle god je struja socijalna kategorija, tj dokle god se ne naplacuje, a i to sto se naplacuje je za smesne pare, pa je ljudima jeftinije da se greju na struju nego na drva, uglaj i gas. Svako ko se razume u energetiku zna to.

Serbinho

pre 11 godina

Sta je sa solarnim panelima?
Cela Italija u solarnim panelima a kod nas tabu tema.
Novi stanovi u Italiji klase A plus, vise ne koriste tudju elektricnu energiju, vec preko sopstvenih solarnih panela, dobijaju svoju za grejanje, klimu, toplu vodu i slicno.Termoelektrane su zaostali projekti a mislim i da po EU standardima iste nece moci da rade.Ekonomija moze da se pokrene kroz masovnu proizvodnju elektricne energije a gradjani istu mogu da proizvode kroz elektricne mini vetrenjace, solarne panele a to bi mogla drzava da kreditira i pokrene proizvodnju kod gradjana.

az ilant

pre 11 godina

ha pa ona dva banderasa mi iz meseca u mesec dolaze na prag i cackaju me za 2000! a gospoda koja nisu placala mogu ocekivati otpis? kanda cu se ja otpisati iz ove karikature od drzave sto pre...

Ja sam malo magarence

pre 11 godina

,,...Vlada razmatra mogućnost otpisa dela kamate neplatišama, medju kojima su i brojna preduzeća..''
Cime ce nagraditi redovne platiše?

Molba

pre 11 godina

Uljudno vas molim da prestanete sa tim najavama fula, flesa,4 asa... Izgorecete u tim najavama ,a najgore je sto mozete da dozivite sudbinu iz one price kad pastir nekoliko puta vice kako vuk napada ovce.Kad se to zaista desilo,znamo sta je epilog. Nemojte i vi da nas gradjane naterate da oguglamo na vase "povike". Radite i cutite. AKo mozete i hocete do da isterate-isterajte.

Marko

pre 11 godina

Za pocetak neka naplati potrazivanja prema ''kontroverznim biznismenima'', tj. lopovima i neka prekontrolise njihove prikljucke i neka zvanicno podeli otkaze ljudima koji su do 1999. radili na Kosovu, vec 13 godina nista ne rade, a primaju ogromne plate. Posle ako sme neka sredi kolubarsku mafiju... Pa onda neka podeli otkaze partijski zaposlenim i nepotrebnim radnicima (ima ih i sa poljoprivrednom skolom, dok na birou cekaju inzenjeri energetike). Posle toga neka prica o izgradnji novih elektrana.

blebetalo

pre 11 godina

izvršiće se korporativizacija EPS-a.
I gotovo!? Cjeli text prica o nepravilnostima i promasajima EPS iz proslosti.Rjesenje je nasla u ovoj gore "cudnoj"rjeci i sad bi svima trebalo bit jasno sto je rekla!Ja pokusavam dokuciti sta joj to znaci,hoce li pretvoriti drzavnu firmu u neku korporaciju,ali tako da ostane drustvena?Ma u opce mi nije jasno sta je zena htjela reci ili prica tek toliko da nije u njoj? Korporativizacija???Mozda je to "strucna" rjec da ce promjeniti staru mafiju sa novom?

srbin

pre 11 godina

Strujna mafija, putarska mafija, gradjevinska mafija, bankarska mafija, obrazovna mafija, zdravstvena mafija, jadna ta mafija, u sta ih sve uplicu politicari!

Poi Son

pre 11 godina

Za pocetak prvo pokosite travu oko toplana. Nataslo grmlje,siblje i trava iz betona oko toplane na Miljakovcu, verovatno ima i zmija. Kako li je tek unutra, ako onako neuredno izgleda spolja!

nidža

pre 11 godina

Jadno je društvo u kom bilo gde (po sistemu slučajnog uzorka) da pošalješ inspekciju nećeš pogrešiti - utvrdit će se zloupotrebe i krađa.
Sitne ribe se ugledale na vlast!
Videla žaba konje da pokivaju pa i ona digla nogu!

nidža

pre 11 godina

Jadno je društvo u kom bilo gde (po sistemu slučajnog uzorka) da pošalješ inspekciju nećeš pogrešiti - utvrdit će se zloupotrebe i krađa. Sitne ribe se ugledale na vlast!
Videla žaba konje da pokivaju pa i ona digla nogu!

ja

pre 11 godina

Institut Jaroslav Carni napravio je studije za preko 880 mini i malih centrala iz obnovljivih izvora energije u Srbiji.Papiri za te mini hidrocentrale mogu se napraviiti iskljucivo preko firmi koje drze politicki monopol za izradu iste dokumentacije i u sprezi su sa drzavnim ministarstvima koji te poslove odobravaju.Najcesce su isti uposleni tamo.Cena dokumentacije ne podleze trzistu tj ne moze obican advokat,energeticar ,gradjevinski inzenjer hidrogradnje ... na osnovu projekata i dokumentacije da pribave dozvolu za investitora jer to nece proci u ministarstvu jer pobogu zasto bi papiri kostali za minicentralu 20000 kad mogu da kostaju 100000 e i da zavrse u dzepovima istih tih koji su u ministarstvu energetike a putem kvazi projektnih agencija ne daju pristup istom trzistu energije.
Epilog;Cena za KWH izgradjene HE npr. snage 500 KW nije 1000 po KW nego premasuje 2000 evra po KW i ogranicena je na investitore koji tu cenu hoce da plate ili su u sprezi sa ljudima u ministarstvima koji ne rade za svoju platu u interesu drzave vec rade i za platu i za dobar kolac isklucivo u svome interesu a na stetu drzave a posredno i naseg ukupnog energetskog statusa.Sve je lepo umotano I isto bi istrazni organi trebali odmotati...
p.s.u SVAKOJ grani vezanoj za investicije u ovoj drzavi opstrukcija pri prikupljanju dokumentacije je maksimalna a sve u cilju sticanja licne materijalne koristi zasnovane na polozaju i vezama u ministarstvima a na stetu drzave,gradjana,investitora...