Utorak, 04.09.2012.

18:15

Ponuda Rusima: Železara i Agrobanka

Ministar rudarstva Milan Bačević kaže da je jedna ruska kompanija zainteresovana za preuzimanje železare u Smederevu. Ruskoj Sberbanci ponuđena mreža Agrobanke.

Izvor: Tanjug

Ponuda Rusima: Železara i Agrobanka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

kaiser

pre 11 godina

"Takodje, zamolio bih ljude koji gaje iracionalnu mrznju prema Rusima da se uzdrze od komentara, ovo je ekonomija, a ne ne-znam-ni-ja-sta. Pozdrav.
(Dare, 4. septembar 2012 18:44) "

A ja sam iz nekog razloga mislio da je ekonomija kad nekome nešto prodaš za 23 miliona USD, a ne za 1 USD?

izgubljen slucaj

pre 11 godina

Za Vladimir-a
Da je Zelezara bila najveci izvoznik i najveci uvoznik su dve cinjenice. Vasa je stvar sta cete vi od toga da napravite. Meni se cini da vas ne treba niko da manipulise. Vi to radite sami sebi i mnogo uspesnije (nazalost) nego bilo ko drugi. Ne verujem da bi se iko drugi setio svega onoga sta vama pada na pemet. A tek zakljucci! Ha-ha-ha-ha!

unistavanje vojne opreme u zelezari

pre 11 godina

Lazi O zelezari i unistavanju vojne opreme. Posle rata Srbija je imala visak naoruzanja i vojne opreme od oko osam hiljada tona sto predstavlja jedan procenat celika, ili oko tri dana rada godisnje smederevske celicane. Samo manji deo te opreme je istopljen u smederevskoj celicani a vecina u Tehnicko remontnom zavodu u Kragujevcu. U pitanju je oruzje koje je mahom zastarelo i predstavljalo problem odrzavanja i uskladistenja. Cak i ako se pretpostavi da je sav taj celik na kraju dosao u smederevsku zelezaru, jos uvek je to u totalu vrednost od tri dana rada godisnje od ukupno potrebnog celika za rad celicane. Te informacije mogu se naci na internetu. Pricati o Zelezari koju su Amerikanci kupili da se ovajde od prodaje celika vojne opreme je obican bezobrazluk. Samo mnogima ne smeta da ovde lazu i da izmisljaju bezobrazluke.

Vladimir

pre 11 godina

Najgora manipulacija koju korumpirane stranke plasiraju je ona kojom porucuju kako je zelezara najveci izvoznik ali i veliki uvoznik pa sad mi treba da zakljucimo kako Srbiji zelezara ne treba jer nema rudu. Ako je tako prvo bi morali da ugasimo NIS jer Srbija nema naftu. NIS je inace ISKLJUCIVO uvoznik sa zanemarljivim izvozom. Sta ce nam. Gasi, otpustaj!

Uja

pre 11 godina

@Chicha: Kada su to skandinavske zemlje bile u "ruskom zagrljaju"?!
Drugo: Verovali ili ne, mnogi i danas, uprkos konstantnoj propagandi koja traje već dve decenije i ogromnim kreditima, tvrde da im je bilo bolje uz taj strašni SSSR. To važi čak i za jednu izuzetno nacionalistički nastrojenu Estoniju, gde je nedavno na njihovoj TV3 (usmerena isključivo na estonske gledaoce) rađena anketa sa uključivanjem gledalaca i tada se, na opšte zaprepašćenje i nasuprot očekivanjima, 58% gledalaca izjasnilo da im je bilo bolje dok su bili deo SSSR-a. Kada se pogleda njihova stopa nezaposlenosti, demografski razvoj, visina spoljnjeg duga i sl. to je sasvim normalno, ali gazde imaju očekivanje da sve to mogu da neutralizuju propagandom.
Rezultati nekih anketa rađenih u zemljama poput Jermenije, Ukrajine, Kirgizije, Tadžikistana ili Moldavije su još poraznije za sadašnje vlasti i njihove patrone, to se ipak poznatim tehnikama propagandne manipulacije vešto prikriva i retko se o tome čuje. Još nije potpuno izbrisano sećanje kod nekih ljudi kako su živeli tada, a kako sada, ali se radi na tome. To je donekle slično kao kod nas kada se poredi sadašnje stanje sa situacijom dok smo bili "socijalistička" zemlja.

rsi

pre 11 godina

@klik: Postoji jedna bitna razlika: US Steel je preuzeo Sartid uz (politicki) program unistavanja vojne opreme koja je bila vrlo znacajan izvor sirovina i odatle i profit. Sada toga vise nema.
A treba pomenuti i razlog zasto su gajene pecurke: Zato sto je zemlja bila pod sankcijama. Da li to zaista treba detaljnije da se objasnjava?

mile

pre 11 godina

Ko je ovde lud? Ministar za rudarstvo prica o prodaji Agrobanke. Nije to ruda, niti mineral, to je banka. A mozda je ministar zavrsio menadzment u bankarstvu i finansijama?

Mi

pre 11 godina

Pa sartid je bio vasih prijatelja Amera pa kad su pretopili svo oruzje bivse JNA uzeli pare i pobebegli jos smo dobro prosli mogli su nas usput i bombardovati za ,,nase dobro i demokratiju,,

Necu da budem ruski rob!!!!!

pre 11 godina

"Čim padne petokraka- eto para!" Lagao nas je Vuk još pre 20 godina...
(Razočarani SPO-vac,
Da te podsetim da petokraka nikad nije niti pala od 1991. jer su ti i dana na vlasti Milosevicevi komunisti sa Seseljovim DB-ovcima koji nas prave ruskim robovima. Srbiji jednostavno nema buducnosti a kao ruska KGB kolonija to je najbrzi put na nestanemo sa mape Evrope. Okruzeni NATo i EU zemljama a prave RUSKU GUBERNIJU!!!

Bole

pre 11 godina

Ljudi, do sada sam bio koliko toliko optimistican, ali ovo ne ide na dobro. Ovi su dosli samo da lazu i pljackaju. Istog dana istraga o prodaji zelezare i najava da ce je prodati na isti nacin.

Duga

pre 11 godina

Dobar čovek.

Ministar SRS od 98 do 00...

Sina šlepao na Geografskom fakultetu u Beogradu...prošao sve ispite kao da je na pikniku...a onda ga zaposlio u opštini Zemun i njegovu "ljubav" sa faxa...

Badno crveno-crna...

Ali jadne boje jer su i ovi žuti ista takva banda...

Aleksa81

pre 11 godina

Cek' malo. Oprema ruska? Samo peci su ruske, topla valjaonica engleska, za hladnu nisam siguran, pogon "makaze" za secenje gotovih proizvoda je japanska tehnologija. Po cemu je zelezara samo ruska?

najveci izvoznik Srbije

pre 11 godina

Mnogi pricaju da je Zelezara bila najveci izvoznik Srbije, a niko ne pominje da je bila i najveci uvoznik Srbije. Ruda, koks, i gas, ne dolaze besplatno iz inostranstva. Cena izvoza minus cena uvoza, ne ostaje mnogo za hvalisanje.

mile

pre 11 godina

eto toliko o novoj vlasti dace im i gace, a kasnije elektoprivredu i ko zna sta jos a mi postati prava gubernija bez ikakvih prava i uticaja posto nemamo sta vise da im poklonimo.

Moravac

pre 11 godina

Polako,ali sigurno postajemo ruska gubernija.Sve ove zemlje koje su bile pod Rusima jedva čekale da se oslobode,samo mi se dobrovoljno nudimo.Ovo me podseća,kad su Bugari bili u VU,pa je Todor Živkov nudio da Bugarska postane republika SSSR-a.Ne vole Ruse one ,koji sami skidaju gaće.Uz to istorijski im nikada nismo bili interesasntni,zato što smo u politici prevrtljivi,pa ne znamo šta hoćemo.Kada su nas želili prihvatiti onda su Srbi uvijek mijenjali stranu.Uz to Putin ne veruje nikome iz rukovodstva Srba,nego on sam sebi bira partnere iz redova Srba.A to ovi Srbi koji su na položaju sigurno nisu je i njegova poruka,kad je Toma Nikolić bio na kongrasu Putinove partije.Putin mu je lijepo stavio do znanja,kada je rekao:"Pozdravite mi Borisa Tadića".

eBora

pre 11 godina

Čekajte! Što rekao moj kum:"Neko od nas dvojice je lud a to nisam ja!" Vučić jutros reče da je Smederevska železara, budući Juesstil prodata za 20 miliona dolara a mogla je za 100 miliona pa će se, kosanćim, ispitati ta prodaja. I to onaj Sartid gde su se umesto čelika gajili šampinjoni. Ovaj baja ga nudi Rujama za 1 (jedan) dolar i to sa svim mašinama koje su Ameri ugradili. Logično, zar ne!

svetozar

pre 11 godina

Kakve veze i po kom osnovu ministar rudarstva dogovara prodaju Agrobanke??? Da li se u toj vladi zna ko sta radi, dva ministra grade autoput, jedan kontrolise sve sluzbe...
Pa ovo je cirkus

d

pre 11 godina

Kad pokusamo rusima da uvalimo dva gubitasa to je katastrofa, uzas i pakao. Kad zapadnim prijateljima prodamo cementare, fabrike duvana, pivare i slicne stamparije para, koje, naravno, NIKADA nisu bile u gubitku to je cool.

smederevac

pre 11 godina

@Celik
To sto ti pricas nema veze sa realnoscu. ameri nisu ostavili ljude na ulici nego su vratili zelezaru Srbiji. Radim sam u USSS i znam da dok su ameri bili vlasnici, cela srbija je pljuvala po njima jer su oni navodno suvise jeftino kupili zelezaru (23 miliona USD) pa su ovi nasi poceli da ih reketiraju na svakom cosku (sto su oni redovno i placali). A kada je pocela kriza i kada je amer rekao da je to reketiranje suvise skupo i da bi bilo ok da drzava malo smanji dozivljaj, nasi su rekli istorijsko NE njima i oni su je lepo vratili Srbiji za 1 USD. E sada ti isti reketasi rusofili hoce da daju zelezaru rusima za 1 USD a od amera su trazili 23 miliona. Sto je ne prodaju rusima za 1 milijardu USD koliko su je pojedini rusofili reketasi i procenjivali da vredi?

jimifix

pre 11 godina

Koliko ja znam Sberbanka je kupila folks banku tako da sumnjam da im treba i agro banka. A sto se zelezare tice pre par meseci je bila prica ono sto oni proizvode ne odgovara fijatu

pakleni planovi

pre 11 godina

Kako da poklone Agrobanku kad je tek pocelo rasciscavanje afere u istoj? Ko bi normalan uopste ulazio u poslove sa takvom firmom? Nesto tu jaaako smrdi, kao i ova izjava da Zelezara i dalje koristi ruske masine (sto nije tacno) ili da bi celik iz iste mogao biti koriscen u Fiatu (sto opet nije tacno jer taj celik nije za auto industriju). Za manje od 90 dana prodace nas Rusima.

Mića

pre 11 godina

Trebalo bi objasniti narodu zašto je kriminal što je Sartid svojevremeno prodat po mnogo većoj ceni od jednog dolara. Koliko se ja sećam, Sartid je uvek bio rupa bez dna i na grbači poreskih obveznika. Sa nestrpljenjem ću da čekam mišljenje radnika o ruskim gazdama.

Klik

pre 11 godina

Znači, kad Rusi nude dolar za krš to je u redu, a kad Ameri plate 20 miliona puta više, to je pljačka i treba je detaljno ispitati. Bojim se da će sledeća vlast strpati celu ovu vladu u zatvor...

ujio

pre 11 godina

Pitam se, od svih vas koji ovde komentarišete i bistrite svetsku politiku, da li je iko radio za stranu firmu ili mu stranci bili nadređeni? Takođe koliko vas je osim na TV-u videlo Rusiju, boravilo i radilo u Rusiji (ili Americi)?
Najbitnije je da smo mi jako pametni - zato nam je i tako kako jeste. Dok sve zemlje napreduju i suočavaju sa problemima i rešavaju te probleme mi bistrimo da li nas više vole Ameri ili Rusi, ko je DS a ko SNS. Šta smo mi uradili da nam bude bolje?
Mi bi najviše voleli da nam svi daju novac a mi da upravljamo i vladamo, tj. ne radimo ništa. Da je neko sposoban, da hoće i da ume da vodi železaru onda bi to i radio. Pošto nismo sposobni da radimo kvalitetno, da se ne pljujemo i ne krademo, onda najbolje ili da zatvorimo železaru ili da je damo nekome ko to ume - kao i sve ostalo.

Djole

pre 11 godina

Smederevac sam, ta zelezara pre Amerikanaca nije licila ni nasta, smece na sve strane, ograda fabrike trula jedno opste rasulo, radnici su pijancili u toku smene. Kada su dosli Amerikanci za dve godine tu fabriku nisi mogao da prepoznas.Da Vam ne pricam o otpadu iz kruga fabrike koji je stao u visini dva solitera sto sam video sopstvenim ocima. Grad zivi od te fabrike kao i polovina preduzetnika u Smederevu. Ljudi su bili dobroo placeni za svoj rad a neki su ostajali i po dve smene. Kada si na odmoru za taj mesec dobijao si vecu platu. Prema tome i neka su zaradili vodili su racuna o radnicima cak su izgradili setaliste na Dunavu. Gazda nama treba i to pomogucnosti strani jer gde nasi kadrovi dodju radnici su na ulici a oni bogati i uspesni.

joe

pre 11 godina

znaci, posle rafinerije, poklanjamo im banku i zelezaru. Za zelezaru je dobro da je uzme bilo ko posto je bunar bez dna, ali je poklanjanje banke cista steta za poreske obveznike. Sta sledece dajemo Rusima? Telekom, Jat, Srbijasume, Fijat? Dokle vise prica o braci kada su rusi samo losa maceha.

Celik

pre 11 godina

Od 62 komentar jedno 50 izneverani euro fanatici strahuju od Rusa a niko ne kaze sto je US Steel otiso bez ikakvog problema ostavio 5000 radnika dirktno i jos koliko indirektno na ULICI. Amrei dok je imalo sta da se pretopi po Srbiji poslovali su dobro , kad su svi tenkovi i ostalo pretopljeni spakovali su se i bez problema otisli a nasim euro fanaticima sto pisu ovakve komentare najveci problem su Rusi. Cilj je da bilo ko preuzme zelezaru pokrene proizvodnju redovno isplacuje plate skine fabriku sa drzavanog budzeta a odakle ce da bude nije bitno

Bogoljub veliki Karic

pre 11 godina

Nemojte da se iznenadite kada jednoga dana na vestima cujete kako ih je zajedno otkupio ruski "biznismen" srpskog porekla Bogoljub Karic.

smederevo

pre 11 godina

"Ruski privrednici vide svoju šansu u saznanju da je železara u dobrom stanju i da je njena oprema ruska"

Posle 10 godina US Steel-ovog "ulaganja" oprema i dalje ruska?
(Saša, 4. septembar 2012 18:56)

Oprema u USS je uglavnom britanska i američka (Davy Levy i sl...), za razliku npr. od USS u Košicama u Slovačkoj gde je oprema uglavnom ruska.
Bravo ministre.

Dalje, oprema željezare nije kancelarijski nameštaj pa da se menja promenom vlasnika - to su strateške mašine sa projektovanim resursima od 50-60 godina (uz adekvatno održavanje, naravno). Bravo Saša.

prodaja

pre 11 godina

Da je valjala zelezara ne bi Ameri pobegli i ako su je jeftino dobili.A o Agrobanci ne treba trositi reci.Kad su se namirili svi alavi ta banka se samo tako zove.Moze drzava da je dotira ali sve to nema smisla.Normalno prodati,mi nemamo pare za te gubitase.Zelezara nas svaki dan kosta brdo para,ako je brzo ne prodamo propascemo nacisto.

sale

pre 11 godina

Kupovinom zelezare za jedan dolar se kupuje i dug fabrike a pitanje je koliki je . Nasa drzava nema ni rude gvozdja ni koks a ni love da zapocne proizvodnju , Sta ocekujete od drzave ? da placa iz budzeta nesto sto neradi a samo odrzavanje kosta mnogo . Verujem da rusija ima sve od onoga sto mi nemamo ,Radom te zelezare dobili bi zaposlene radnike a drzava porez a ne trosak .

Socijaldemokrata

pre 11 godina

DA li ministra zbilja ne zna da FAS ne koristi celik iz Smedereva iz prostog razloga sto zelezara u Smederevu ne prozivodi celik koji se koristi u auto industriji ili se zeza sa nama!!!!!????

Dzoni_Fazoni

pre 11 godina

ma sta vam je,pa nece im dati za dolar,nego za 100 milijardi evra onih investicija koje je toma najavljivao!rekao je: sad ce pare,samo ja da dodjem na vlast!bez brige

tajkun

pre 11 godina

svuda gde treba prikriti nezakonite radnje se nudi rusima da kupe. Isto ce biti i sa Srbijagasom, Galenikom mozda i telekomom. NIS su tako i oprali. Inace u NISu se kralo na veliko. da je tamo upala policija pre 5-6 godina bilo svasta...ovako.

skipper

pre 11 godina

Rusi ulaze u Srbiju iz svojih interesa. Bitno je da Agrobanka ne bude poklonjena Rusima, već da se nađe rešenje koje će biti u našu korist. Moramo dobro naplatiti nešto što smo decenijama stvarali. Ne smemo poklanjati!!! AKO TO URADITE ONDA STE ISTI KAO PRETHODNI, SAMO ŠTO SU ONI VUKLI KA ZAPADU!!!

Nik

pre 11 godina

Ljudi moji!!!! Ladno su upropastili zelezaru, najveceg izvoznika Srbije koja je pravila 10-15% srpskog BDP samo da bi je poklonili Rusiji!!!! Ljudi pa ovo je veleizdaja na nase oci!!! jos onoliko kritikovali DS sto je "poklonila" zelezaru Amerikancima za SAMO 24 MILIONA DOLARA!!!! I jos se busaju nekim hapsenjima po Agrobanci a u stvari spremali teren da Srpski kapital poklone Ruskim tajkunima. Ja ne verujem sta se desava!!!! Boze kakve smo ovce ispali to nije normalno!!
(Vladimir, 4. septembar 2012 20:19)

Amerikanci su je unistili(tj pokupili ogroman novac - jer je posle bombardovanja u Srbiji bilo vise desetina miliona tona VISOKOKVALITETNOG gvozdja na 'izvol'te', te nam ostavili vise od 600 mil gubitaka(a koji nas kostaju ogromne sume SVAKOGA DANA)) da bi je posle toga dobili Rusi za 'dzabe'?!?!?!?!

Ahahahhaha, pa ovakvu glupost samo PLACENI i naruceni komentatori mogu da napisu... LOL, nema nama pomoci jer nemamo MOZGA! :(

Pera ložač

pre 11 godina

Pošto su, kao, krenuli da ispituju privatizaciju Železare i pošto su, kao, rešili da raspletu aferu oko Agrobanke, na vidiku je najlakše rešenje, daš sve to Rusima za džabe i ne mora niko da se hapsi. Eto mogu mene da uhapse pošto sam ih provalio i odao državnu tajnu, još samo da me uhvate...

Tik tak tik tak...

pre 11 godina

Bacis dimnu bombu tipa "DS opljackao Srbiju" i onda se na miru posvetis onome zbog cega si dosao na vlast. Ne znam koliko ce vremena proci da ljudi shvate da su glasali za ruske marionete, ali kostace ih svaki dan...

Dragan

pre 11 godina

Za Srbiju je najbolje da sve kompanije vode stranci a ne bi bilo lose da Predsednik i Premijer budu takodje iz inostranstva.
Srbin je u stanju samo da opljacka i nista drugo.
Cak su i Rusi koji su komunisti 100 godina (mi samo 60) naucili vestine korporativnog upravljanja.
Setimo se NIS-a.radio je sa gubitkom jer je davao kapom i sakom politickim partijama, kralo se na angro..
Od kako su Rusi dosli to je ugledna kompanija koja radi sa profitom .
Ukratko , svi su bolji od nas.

zoran

pre 11 godina

@ žsavić, 4. septembar 2012 21:16

Strašno, traghično tužno ali do bola istinito...

Pridružujem se komentaru. Malo je samo jedan + .

zakup

pre 11 godina

Vlada je ponudila mrezu Agrobanke - lokale, a ne propalu Agrobanku, jer nju niko ne bi kupio. Pitanje je po kojoj ceni ce ti lokali biti izdati ili prodati i zasto se ne ide na javnu licitaciju za izdavanje ili prodaju lokala, jer bi na taj nacin akcionari Agrobanke dobili trzisnu cenu za lokale, a ne da se trguje ispod zita!

jel Sartid vise ne vredi 600 milona dolara?

pre 11 godina

Aha, kada ova vlast ponudi Zelezaru za dolar, to nije lopovluk. Neki su je prodali za 20 miliona, pa su proglaseni za lopove. A ovi ce je "na posteno" prodati za dolar.
Nemam nista protiv, jer pitanje je da li ta fabrika uopste i nesto vredi. Ali ono sto mora da uradi ova vlast jeste da se izvine za sav onaj populizam koji su svih ovih godina prosipali, o prodavanju Sartida ispod cene, za 20 miliona dolara, sto je samo 20 miliona puta vece od ove danasnje cene.
"Ruski privrednici vide svoju šansu u saznanju da je železara u dobrom stanju i da je njena oprema ruska"
A i komentatori se nisu nesto proslavili na ovoj temi. Secamo se price koju su sirili na ovom portalu o tome kako su Ameri upropastili fabriku, od prevelike eksploatacije, vreme za remont visoke peci od 40 miliona dolara i td. Znaci sve su to bile lazi ne bi li se obezbedio njihovim pulenima dolazak na vlast. Fabrika je izgleda u odlicnom stanju.
Sto se tice Agrobanke. Ako drzava uzima na sebe dugove Agrobanke, onda se ta banka mora prodavati za punu trzisnu cenu. Ako nista, ta banka ima gomilu objekata i filijala, kao i svu potrebnu opremu za bankarske usluge. To se ne sme pokloniti, sem ako uz to ne idu u paketu i dugovi te banke.

KG

pre 11 godina

Tako je to kad je ministar rudarstva profesor matematike (sa pristinskog univerzitet), po zanimanju prijatelj Predsednika Diplome - udao cerku za Grobara mladjeg).
"Ruski privrednici vide svoju šansu u saznanju da je železara u dobrom stanju i da je njena oprema ruska"
US Steel NIJE imao rusku opremu.
Lupa ko maksim po diviziji.

eee

pre 11 godina

Ljudi moji!!!! Ladno su upropastili zelezaru, najveceg izvoznika Srbije koja je pravila 10-15% srpskog BDP samo da bi je poklonili Rusiji!!!! Ljudi pa ovo je veleizdaja na nase oci!!! jos onoliko kritikovali DS sto je "poklonila" zelezaru Amerikancima za SAMO 24 MILIONA DOLARA!!!! I jos se busaju nekim hapsenjima po Agrobanci a u stvari spremali teren da Srpski kapital poklone Ruskim tajkunima. Ja ne verujem sta se desava!!!! Boze kakve smo ovce ispali to nije normalno!!
(Vladimir, 4. septembar 2012 20:19)
- Ko je upropastio nasu zelezaru!? Jednostavno, prosli kupac koji je dobio skoro za Dz, vise nije mogao da izvlaci profit iz nje, i kada je okrenuo ulozeni novac 24mil, i zaradio, jednostavno digao ruke i otisao! Ostavivsi za sobom, ne znam koliko radnika! Pa zar je bolje da ti ljudi budu otpusteni, ili je bolje ako smo je dobili nazad za 1e, prosledimo nekome, ko ce tim ljudima omoguciti posao i egzistenciju u ovim vremenima? Na tom trzistu je kriza svuda u svetu, i naci ulagaca je danas premija! Sto se tice Agrobanke, svakako prodati, ako se moze... Isto je bilo i sa NIS-om, dok nije prodat uvek na kraju godine poslovao sa debelim gubitkom! Novac je odlazio ko zna u cije ruke! I cim je privatizovan, odmah belezi enormni profit...
- Prodajte i sacuvajte ljudima radna mesta!

kad sam se probudio, dinisaurus je jos bio tu

pre 11 godina

Sanjao sam da je dosla neka nova vlada u Srbiji koja je ozbiljno pocela da ispituje poreklo imovine politicara. Svi su pobegli u Rusiju i tamo dobili azil pre nego sto su ga i trazili. Mira Markovic i njen sin imaju pune ruke posla da srpskoj politickoj emigraciji iz Srbije pokazu kako da investiraju svoj tesko zaradjeni novac i koga treba podmititi. Ne vredi. Kad sam se probudio, svi su bili tu i na broju. a od ispitivanja porekla imovine nema nista.

dorccol

pre 11 godina

Ovo je parada ljudi opsednutih iracionalnim strahom od Rusa i neuzvracenom ljubavlju Zapada. Prvi bedem odbrane zapadne civilizacije od varvara s Istoka, ako je vi ne odbranite, propade EU garantovano! Ipak, nesto mislim da drzava mogla da proda, pokloni, kako god zelezaru Rusima, da je prethodno Ameri nisu napustili, pre pola gosine ta zelezara je bila vlasnistvo firme koja se zove "US Stil", je l' da objasnjavam cija je to firma?

uplasen za buducnost

pre 11 godina

Uh, jezim se od ove puzajuće gubernizacije Srbije. Ko iz Srbije sa Rusima posluje, taj je u startu na gubitku. Daleko im bela kuća!

Chicha iz Borche

pre 11 godina

Valjda će ovaj komentar proći strogu kontrolu čike koji određuje koji će biti objavljen.
Mora da se sledeće zemlje gorko kaju što su izašle iz zagrljaja bratske im Rusije: Bugarska, Rumunija, Moldavija, Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska, skandinavske zemlje, Ukrajina, Gruzija, Belorusija...dopiši dalje!!!
Oni pojma nemaju kakav bi prosperitet ostvarili da su ostale sa "Rujama". Pošto su naše vođe najpametnije na svetu, shvatile su sa kim i pod kim ćemo procvetati. JEEEE!

Gradjanin

pre 11 godina

Kukajte demokrate ha, ha, ha!!! Sto niste kukali kad je prodato Amerikancima. Vase je proslo i nema nazad.
(Miki NS, 04. septembar 2012 21:09)
Ne brini povratak ce biti brzi nego sto mislis. Cak ces ga i sam traziti.

žsavić

pre 11 godina

A čija će deca i unuci i uz koje žrtve ponovo da osvoje slobodu od ruskog, najtežeg ropstva koje može da zadesi neki narod. Koliko ste budućnosti, šešeljevci i koštuničevci, već ubili, pucajući u Zorana Đinđića ... ali vama nikad dosta ubijanja budućnosti Srbije.

Lara Kroft

pre 11 godina

Duboko verujem da će nova Vlada zaista raditi za interese sopstvenog naroda i države. Mislim da zaista Srbija može da se razvija u svim oblastima. Neophodno je da se stanje u našoj državi promeni na bolje. Verujem da je važno da Srbija i Rusija zajedničkim snagama zaista rade za interese i jednog i drugog naroda. Vreme je da se stanje u Srbiji promeni na bolje.

Lazar

pre 11 godina

hahahahahaha "unistili agrobanku i zelezaru da bi je poklonili rusima" :)

pa to samo ako mislite odredjeni forumasi na ds,jer ovi nisu sigurno mogli da uniste vec unisteno...

Ali,ne bih voleo zbog toga kako zvuci da se ove transakcije i ostvare,samo da ne bih slusao baljezganja razna..A i lose je da imaju nekoliko nasih najvecih kompanija.

Ali,kako sada NIS posluje najbolje u Srbiji,mozda i to ne bi bilo tako lose.Najbolje bi bilo da i ne treba da se prodaje,ali niko nije slusao kad smo mi pojedinci tvrdili da Boris nosi isuvise skupa odela.

javlja mi se

pre 11 godina

Poznajuci napredne radikale sumnjam da ce dati Rusima zelezaru za samo jedan dolar. Dace im je za citavih sto dolara, a onda ce nam godinama probijati usi kako su je prodali sto puta bolje nego sto je "kupljena" od Amerikanaca. Sve dok jednog lepog dana ne otkrijemo ono sto je Crnu Goru vec zavilo u crno i van konkurencije je najveci problem njihove ekonomije, a to je kako to izgleda u praksi kada neka drzava svoj metalski kompleks preda Rusiji ili njenim ovlascenim drzavnim tajkunima.

Prodaja

pre 11 godina

Naravno, Rusima se "nude" propaliteti koje niko nece, a sve ono sto je vredelo otislo je jos pre mnogo godina zapadnim kompanijama. Sartid je "vredeo" dok je dobijao gotovo besplatnu sirovinu u vidu vojne opreme za unistavanje, a sada je neprofitabilan kada je to zavrseno. Bankarsko trziste je odavno zauzeto i zasiceno, pa sada da damo Rusima banku u dugovima i bez znacajnijeg trzisnog udela. Jos kada bi mogli da im uvalimo JAT, Fabriku vagona Kraljevo, Masinsku industriju Nis ili IMT - to bi bilo super.
Mnogo smo mi pametni i svakako cemo ovako da stignemo mnogo daleko.

Milan

pre 11 godina

Mi stariji se sećamo da smo jeli Trumanova jaja, kada su nam Rusi okrenuli leđa. Sada kada su nam zapadnjaci okrenuki leđa doći će Putinova jaja.

doctor

pre 11 godina

Jel vi Srbi znate da iz budzeta odlazi novac za zelezaru,a ona ne radi? Treba je dati kome pre bilo,ako Rusi hoce neka uzmu samo da mi ne placamo !!!!Sve sto uzima novac iz budzeta , a ne donosi zaradu treba prodati! Srbin hoce da ga EU voli,a ona ne zeli to.. Rusi bar gase pozare,imacemo Juzni tok,od koga cemo ubirati prihode.. Bas me briga,Kinez ili Rusi samo da gradjanima nije na teretu!! Eurofanatici ne bi ni lek od Rusa uzeli.. Pa,sta vi mislite da EU daje besplatno?

njunjuvambe

pre 11 godina

Ja sam za to da se raspiše tender, i da se ovi iz SNS dogovore sa Rusima, i da naravno uzmu svoj deo, jer zašto bi ova lopovska vlada radila drugačije? Ovo je BALKAN, ovo je SRBIJA, ovde je narod stoka i marva; nekulturna i nepismena, glupava i... ma sve ih treba posuti debelom prašinom! Zaslužili su!

Vlada

pre 11 godina

Ruska Napredna Stranka koja optuzuje bivse vlasti sto su groblje od zelezare prodale Amerikancima za SAMO 23 miliona dolara NUDI Rusima novu obnovljenu zelezaru za JEDAN DOLAR!! Izdajnici kakve srpska istorija ne poznaje.

Vladimir

pre 11 godina

Ljudi moji!!!! Ladno su upropastili zelezaru, najveceg izvoznika Srbije koja je pravila 10-15% srpskog BDP samo da bi je poklonili Rusiji!!!! Ljudi pa ovo je veleizdaja na nase oci!!! jos onoliko kritikovali DS sto je "poklonila" zelezaru Amerikancima za SAMO 24 MILIONA DOLARA!!!! I jos se busaju nekim hapsenjima po Agrobanci a u stvari spremali teren da Srpski kapital poklone Ruskim tajkunima. Ja ne verujem sta se desava!!!! Boze kakve smo ovce ispali to nije normalno!!

zoran

pre 11 godina

Eeeee moji rusofili. Da ne bude posle po onoj staroj : "Dala baba groš..."

Niko se sa Rusima u usrećio nije. Niti u vojnom, niti u političkom a najmanje u ekonomskom savezu bilo koje vrste. Lihvari su to i derikože gori od Jevreja i Cincara zajedno. Nema tu ni prijateljstva ni bratstva kada radiš za Rusa da zaradiš platu. Kao u ostalom i za bilo kog drugog. Šta sad. Doći će neki dobroćudni, uvek prit Baćuška pa će radniku Srbinu, bratu, da govori od prilike kao ma polako, gde žuriš, ima vremena, plata ti je sigurna a ti odmori malo. Ko tako misli, gorko se vara.

VladimirUE

pre 11 godina

Prodaja bez uslova, bez tendera, bez ikakvih kriterijuma, na tajnom dogovoru, tako ide prodaja nasih firmi rusima. Tako je otisao i nis i beopetrol, a od sada sve ide rusima u bescenje. Pa to je najgori oblik drzavne korupcije. Ako je i od predsednikovog prijatelja, mnogo je.

Altea

pre 11 godina

Eto to je izgleda konacan epilog, godinama je drzava unistavala ovu banku a sada je prakticno otela imovinu privatnih lica uzimajuci sve sto valja pa cak i ime od Agrobanke stvarajuci novu banku koja poklanja Rusima. Pa zar iko misli da necemo morati da obestecujemo akcionare koji su ovako pokradeni? Izgleda da nikada necemo ni blizu biti a ne uci u EU.

Akcionar

pre 11 godina

Akcionarima Agrobanke je kriminalno drustvo iz Agencije za osiguranje depozita ostavilo samo nenaplative kredite a sve ostalo sto vredi ukljucujuci i nekretnine su preneli na Novu Agrobanku.

Sada bi da ih ustupe Rusima. KRIMINAL pod okriljem drzave.

rsi

pre 11 godina

@Aleks: Svesni ste da je od 2008. veći deo sveta u krizi i da su investicije i akvizicije znatno opale? U principu, sada kupuju i investiraju uglavnom samo Kinezi, Rusi i Indijci, a objavljivanje tendera može da prođe kao i tender za JAT ili Telekom. Uopšte se ne treba dvoumiti ako postoji ozbiljan i kvalitetan kupac, jer interesovanje može brzo da ih prođe.

Небојша

pre 11 godina

Stratesko partnerstvo hahaha... Ako to ljudima ponudite mislice da smo idioti... Propalu banku i zastareli bankarski kadar
(Srx, 4. septembar 2012 18:52)

Не брини - подмладиће они тај кадар са Рускињама, па ће просто бити милина ући у било коју Сбербанку.

Ja

pre 11 godina

Da je oprema u zelezari
ruska to znam sigurno
,i uss opremu koju je ugradjivao kupovao je od rusa i ukrainaca.
A sto se tice agrobanke pa nju
neverujem da bi nea od tih velikih
banaka uzela i dzabe posle
ovoliko afera .

dejan

pre 11 godina

Zar i Vi?! Pa dokle vise ljudi, dajete imovinu za 1dolar,evro,dajete im pare za radnike,i oslobadjate ih ko zna kojih doprinosa,da bi za godinu,dve,tri,opet otkupili tu istu firmu od njih za 70mil,ili ko zna koliko para.Ko je tu normalan?Znaci pojavi se neko kao hoce da kupi zeljazaru,bude tu par godina,nebitno je kako ce da radi,drzava mu plati sve,i on ode kuci pevajuci.Bolje ugasite tu zeljezaru,i dajte ljudima opremnine,pa neka se snalaze,nego da doveka pravi gubitak,i ljudi kao fol rade,a u stvari drzava sve placa.

hm

pre 11 godina

"Jedna od ideja je da potencijalni ruski kupac dogovori sa kragujevackim Fijatom koji je jedan od korisnika čelika iz železare plasman fijatovih vozila na rusko tržište"

A posto Fiat pravi fabriku u Rusiji vrednu 800 miliona, khm, khm...

Samo pitam

pre 11 godina

Dva pitanja:
Da li je još nekom ponuđena Železara, za dolar, hiljadu dolara, milion dolara, ili je odlučeno da se ona mora dati rusima, za dolar?
Da li mi se čini da je Agrobanka namerno uništena da bi je rusi kupili, opet za dolar?

zivojin

pre 11 godina

(Saša, 4. septembar 2012 18:56)
Da, Sasa, kompletan objekat je radjen po Ruskim projektima i Ruskim standardima. I sa Ruskim celicima. Imao sam priliku da gledam te projekte i ucestvujem u izgradnji kompleksa.

igor

pre 11 godina

Ovakva kolicina rusofilstva je na ivici veleizdaje sopstvene zemlje. Pa poklonili smo im NIS,jel treba stvarno da postanemo ruska gubernija,kako je nas predsednik ,kao bivsi radikal,zeleo???

samo pošteno

pre 11 godina

Ovo može da bude dobro samo ako Rusi daju neke normalne pare za Železaru, a ne ko US Steel 20 miliona, ili barem da se obavežu na velike investicije i da iste ispoštuju do kraja. Što se tiče Agrobanke, partnerstvo je ok, oni ulaze sa svežim kapitalom, a nakon dve godine će verovatno imati interes i da steknu većinski udeo.
Realno, trebaju nam pare. Samo ih stisnuti da ispoštuju ugovoreno i to je to.

Željko

pre 11 godina

Željezara za dolar....agrobanka za dolar......i još gratis im dajte elektroprivredu i telekom. Zarad ljubavi prema našoj pravoslavnoj braći.

Protektorat

pre 11 godina

Ovog bi "ministra" trebalo u paketu sa železarom za 1$ rusima. Može li se ovom proveriti tačno šta ima od imovine , da se lepo popiše , da posle ne bude novi Bubalo , dolarski multimilioner , a po faci mu se vidi da je muljator za % i ugrađivanje.

Dare

pre 11 godina

Zberbanka je jako mocna i siri se Evropom velikom brzinom, bice to dobra investicija. Za Zelezaru ce biti problema jer je jako velika kriza na trzistu. Prodajte je Rusima ali ne Deripaski! Takodje, zamolio bih ljude koji gaje iracionalnu mrznju prema Rusima da se uzdrze od komentara, ovo je ekonomija, a ne ne-znam-ni-ja-sta. Pozdrav.

Aleks

pre 11 godina

Da li je i svim ostalim potencijalnim kupcima ponudjena kupovina Zelezare za dolar? Ili su oni morali na tender a za Ruse vazi direktna pogodba? Samo pitam.... Mozda fali to parce vesti, da ne gresim dusu ;-)

Saša

pre 11 godina

"Ruski privrednici vide svoju šansu u saznanju da je železara u dobrom stanju i da je njena oprema ruska"

Posle 10 godina US Steel-ovog "ulaganja" oprema i dalje ruska?

Željko

pre 11 godina

Željezara za dolar....agrobanka za dolar......i još gratis im dajte elektroprivredu i telekom. Zarad ljubavi prema našoj pravoslavnoj braći.

Saša

pre 11 godina

"Ruski privrednici vide svoju šansu u saznanju da je železara u dobrom stanju i da je njena oprema ruska"

Posle 10 godina US Steel-ovog "ulaganja" oprema i dalje ruska?

Dare

pre 11 godina

Zberbanka je jako mocna i siri se Evropom velikom brzinom, bice to dobra investicija. Za Zelezaru ce biti problema jer je jako velika kriza na trzistu. Prodajte je Rusima ali ne Deripaski! Takodje, zamolio bih ljude koji gaje iracionalnu mrznju prema Rusima da se uzdrze od komentara, ovo je ekonomija, a ne ne-znam-ni-ja-sta. Pozdrav.

igor

pre 11 godina

Ovakva kolicina rusofilstva je na ivici veleizdaje sopstvene zemlje. Pa poklonili smo im NIS,jel treba stvarno da postanemo ruska gubernija,kako je nas predsednik ,kao bivsi radikal,zeleo???

Samo pitam

pre 11 godina

Dva pitanja:
Da li je još nekom ponuđena Železara, za dolar, hiljadu dolara, milion dolara, ili je odlučeno da se ona mora dati rusima, za dolar?
Da li mi se čini da je Agrobanka namerno uništena da bi je rusi kupili, opet za dolar?

Aleks

pre 11 godina

Da li je i svim ostalim potencijalnim kupcima ponudjena kupovina Zelezare za dolar? Ili su oni morali na tender a za Ruse vazi direktna pogodba? Samo pitam.... Mozda fali to parce vesti, da ne gresim dusu ;-)

Vlada

pre 11 godina

Ruska Napredna Stranka koja optuzuje bivse vlasti sto su groblje od zelezare prodale Amerikancima za SAMO 23 miliona dolara NUDI Rusima novu obnovljenu zelezaru za JEDAN DOLAR!! Izdajnici kakve srpska istorija ne poznaje.

zoran

pre 11 godina

Eeeee moji rusofili. Da ne bude posle po onoj staroj : "Dala baba groš..."

Niko se sa Rusima u usrećio nije. Niti u vojnom, niti u političkom a najmanje u ekonomskom savezu bilo koje vrste. Lihvari su to i derikože gori od Jevreja i Cincara zajedno. Nema tu ni prijateljstva ni bratstva kada radiš za Rusa da zaradiš platu. Kao u ostalom i za bilo kog drugog. Šta sad. Doći će neki dobroćudni, uvek prit Baćuška pa će radniku Srbinu, bratu, da govori od prilike kao ma polako, gde žuriš, ima vremena, plata ti je sigurna a ti odmori malo. Ko tako misli, gorko se vara.

Protektorat

pre 11 godina

Ovog bi "ministra" trebalo u paketu sa železarom za 1$ rusima. Može li se ovom proveriti tačno šta ima od imovine , da se lepo popiše , da posle ne bude novi Bubalo , dolarski multimilioner , a po faci mu se vidi da je muljator za % i ugrađivanje.

Akcionar

pre 11 godina

Akcionarima Agrobanke je kriminalno drustvo iz Agencije za osiguranje depozita ostavilo samo nenaplative kredite a sve ostalo sto vredi ukljucujuci i nekretnine su preneli na Novu Agrobanku.

Sada bi da ih ustupe Rusima. KRIMINAL pod okriljem drzave.

Tik tak tik tak...

pre 11 godina

Bacis dimnu bombu tipa "DS opljackao Srbiju" i onda se na miru posvetis onome zbog cega si dosao na vlast. Ne znam koliko ce vremena proci da ljudi shvate da su glasali za ruske marionete, ali kostace ih svaki dan...

Vladimir

pre 11 godina

Ljudi moji!!!! Ladno su upropastili zelezaru, najveceg izvoznika Srbije koja je pravila 10-15% srpskog BDP samo da bi je poklonili Rusiji!!!! Ljudi pa ovo je veleizdaja na nase oci!!! jos onoliko kritikovali DS sto je "poklonila" zelezaru Amerikancima za SAMO 24 MILIONA DOLARA!!!! I jos se busaju nekim hapsenjima po Agrobanci a u stvari spremali teren da Srpski kapital poklone Ruskim tajkunima. Ja ne verujem sta se desava!!!! Boze kakve smo ovce ispali to nije normalno!!

VladimirUE

pre 11 godina

Prodaja bez uslova, bez tendera, bez ikakvih kriterijuma, na tajnom dogovoru, tako ide prodaja nasih firmi rusima. Tako je otisao i nis i beopetrol, a od sada sve ide rusima u bescenje. Pa to je najgori oblik drzavne korupcije. Ako je i od predsednikovog prijatelja, mnogo je.

Milan

pre 11 godina

Mi stariji se sećamo da smo jeli Trumanova jaja, kada su nam Rusi okrenuli leđa. Sada kada su nam zapadnjaci okrenuki leđa doći će Putinova jaja.

žsavić

pre 11 godina

A čija će deca i unuci i uz koje žrtve ponovo da osvoje slobodu od ruskog, najtežeg ropstva koje može da zadesi neki narod. Koliko ste budućnosti, šešeljevci i koštuničevci, već ubili, pucajući u Zorana Đinđića ... ali vama nikad dosta ubijanja budućnosti Srbije.

Chicha iz Borche

pre 11 godina

Valjda će ovaj komentar proći strogu kontrolu čike koji određuje koji će biti objavljen.
Mora da se sledeće zemlje gorko kaju što su izašle iz zagrljaja bratske im Rusije: Bugarska, Rumunija, Moldavija, Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska, skandinavske zemlje, Ukrajina, Gruzija, Belorusija...dopiši dalje!!!
Oni pojma nemaju kakav bi prosperitet ostvarili da su ostale sa "Rujama". Pošto su naše vođe najpametnije na svetu, shvatile su sa kim i pod kim ćemo procvetati. JEEEE!

Dragan

pre 11 godina

Za Srbiju je najbolje da sve kompanije vode stranci a ne bi bilo lose da Predsednik i Premijer budu takodje iz inostranstva.
Srbin je u stanju samo da opljacka i nista drugo.
Cak su i Rusi koji su komunisti 100 godina (mi samo 60) naucili vestine korporativnog upravljanja.
Setimo se NIS-a.radio je sa gubitkom jer je davao kapom i sakom politickim partijama, kralo se na angro..
Od kako su Rusi dosli to je ugledna kompanija koja radi sa profitom .
Ukratko , svi su bolji od nas.

KG

pre 11 godina

Tako je to kad je ministar rudarstva profesor matematike (sa pristinskog univerzitet), po zanimanju prijatelj Predsednika Diplome - udao cerku za Grobara mladjeg).
"Ruski privrednici vide svoju šansu u saznanju da je železara u dobrom stanju i da je njena oprema ruska"
US Steel NIJE imao rusku opremu.
Lupa ko maksim po diviziji.

tajkun

pre 11 godina

svuda gde treba prikriti nezakonite radnje se nudi rusima da kupe. Isto ce biti i sa Srbijagasom, Galenikom mozda i telekomom. NIS su tako i oprali. Inace u NISu se kralo na veliko. da je tamo upala policija pre 5-6 godina bilo svasta...ovako.

Altea

pre 11 godina

Eto to je izgleda konacan epilog, godinama je drzava unistavala ovu banku a sada je prakticno otela imovinu privatnih lica uzimajuci sve sto valja pa cak i ime od Agrobanke stvarajuci novu banku koja poklanja Rusima. Pa zar iko misli da necemo morati da obestecujemo akcionare koji su ovako pokradeni? Izgleda da nikada necemo ni blizu biti a ne uci u EU.

Pera ložač

pre 11 godina

Pošto su, kao, krenuli da ispituju privatizaciju Železare i pošto su, kao, rešili da raspletu aferu oko Agrobanke, na vidiku je najlakše rešenje, daš sve to Rusima za džabe i ne mora niko da se hapsi. Eto mogu mene da uhapse pošto sam ih provalio i odao državnu tajnu, još samo da me uhvate...

kad sam se probudio, dinisaurus je jos bio tu

pre 11 godina

Sanjao sam da je dosla neka nova vlada u Srbiji koja je ozbiljno pocela da ispituje poreklo imovine politicara. Svi su pobegli u Rusiju i tamo dobili azil pre nego sto su ga i trazili. Mira Markovic i njen sin imaju pune ruke posla da srpskoj politickoj emigraciji iz Srbije pokazu kako da investiraju svoj tesko zaradjeni novac i koga treba podmititi. Ne vredi. Kad sam se probudio, svi su bili tu i na broju. a od ispitivanja porekla imovine nema nista.

hm

pre 11 godina

"Jedna od ideja je da potencijalni ruski kupac dogovori sa kragujevackim Fijatom koji je jedan od korisnika čelika iz železare plasman fijatovih vozila na rusko tržište"

A posto Fiat pravi fabriku u Rusiji vrednu 800 miliona, khm, khm...

njunjuvambe

pre 11 godina

Ja sam za to da se raspiše tender, i da se ovi iz SNS dogovore sa Rusima, i da naravno uzmu svoj deo, jer zašto bi ova lopovska vlada radila drugačije? Ovo je BALKAN, ovo je SRBIJA, ovde je narod stoka i marva; nekulturna i nepismena, glupava i... ma sve ih treba posuti debelom prašinom! Zaslužili su!

javlja mi se

pre 11 godina

Poznajuci napredne radikale sumnjam da ce dati Rusima zelezaru za samo jedan dolar. Dace im je za citavih sto dolara, a onda ce nam godinama probijati usi kako su je prodali sto puta bolje nego sto je "kupljena" od Amerikanaca. Sve dok jednog lepog dana ne otkrijemo ono sto je Crnu Goru vec zavilo u crno i van konkurencije je najveci problem njihove ekonomije, a to je kako to izgleda u praksi kada neka drzava svoj metalski kompleks preda Rusiji ili njenim ovlascenim drzavnim tajkunima.

Nik

pre 11 godina

Ljudi moji!!!! Ladno su upropastili zelezaru, najveceg izvoznika Srbije koja je pravila 10-15% srpskog BDP samo da bi je poklonili Rusiji!!!! Ljudi pa ovo je veleizdaja na nase oci!!! jos onoliko kritikovali DS sto je "poklonila" zelezaru Amerikancima za SAMO 24 MILIONA DOLARA!!!! I jos se busaju nekim hapsenjima po Agrobanci a u stvari spremali teren da Srpski kapital poklone Ruskim tajkunima. Ja ne verujem sta se desava!!!! Boze kakve smo ovce ispali to nije normalno!!
(Vladimir, 4. septembar 2012 20:19)

Amerikanci su je unistili(tj pokupili ogroman novac - jer je posle bombardovanja u Srbiji bilo vise desetina miliona tona VISOKOKVALITETNOG gvozdja na 'izvol'te', te nam ostavili vise od 600 mil gubitaka(a koji nas kostaju ogromne sume SVAKOGA DANA)) da bi je posle toga dobili Rusi za 'dzabe'?!?!?!?!

Ahahahhaha, pa ovakvu glupost samo PLACENI i naruceni komentatori mogu da napisu... LOL, nema nama pomoci jer nemamo MOZGA! :(

joe

pre 11 godina

znaci, posle rafinerije, poklanjamo im banku i zelezaru. Za zelezaru je dobro da je uzme bilo ko posto je bunar bez dna, ali je poklanjanje banke cista steta za poreske obveznike. Sta sledece dajemo Rusima? Telekom, Jat, Srbijasume, Fijat? Dokle vise prica o braci kada su rusi samo losa maceha.

dejan

pre 11 godina

Zar i Vi?! Pa dokle vise ljudi, dajete imovinu za 1dolar,evro,dajete im pare za radnike,i oslobadjate ih ko zna kojih doprinosa,da bi za godinu,dve,tri,opet otkupili tu istu firmu od njih za 70mil,ili ko zna koliko para.Ko je tu normalan?Znaci pojavi se neko kao hoce da kupi zeljazaru,bude tu par godina,nebitno je kako ce da radi,drzava mu plati sve,i on ode kuci pevajuci.Bolje ugasite tu zeljezaru,i dajte ljudima opremnine,pa neka se snalaze,nego da doveka pravi gubitak,i ljudi kao fol rade,a u stvari drzava sve placa.

Gradjanin

pre 11 godina

Kukajte demokrate ha, ha, ha!!! Sto niste kukali kad je prodato Amerikancima. Vase je proslo i nema nazad.
(Miki NS, 04. septembar 2012 21:09)
Ne brini povratak ce biti brzi nego sto mislis. Cak ces ga i sam traziti.

Bogoljub veliki Karic

pre 11 godina

Nemojte da se iznenadite kada jednoga dana na vestima cujete kako ih je zajedno otkupio ruski "biznismen" srpskog porekla Bogoljub Karic.

Ja

pre 11 godina

Da je oprema u zelezari
ruska to znam sigurno
,i uss opremu koju je ugradjivao kupovao je od rusa i ukrainaca.
A sto se tice agrobanke pa nju
neverujem da bi nea od tih velikih
banaka uzela i dzabe posle
ovoliko afera .

Celik

pre 11 godina

Od 62 komentar jedno 50 izneverani euro fanatici strahuju od Rusa a niko ne kaze sto je US Steel otiso bez ikakvog problema ostavio 5000 radnika dirktno i jos koliko indirektno na ULICI. Amrei dok je imalo sta da se pretopi po Srbiji poslovali su dobro , kad su svi tenkovi i ostalo pretopljeni spakovali su se i bez problema otisli a nasim euro fanaticima sto pisu ovakve komentare najveci problem su Rusi. Cilj je da bilo ko preuzme zelezaru pokrene proizvodnju redovno isplacuje plate skine fabriku sa drzavanog budzeta a odakle ce da bude nije bitno

uplasen za buducnost

pre 11 godina

Uh, jezim se od ove puzajuće gubernizacije Srbije. Ko iz Srbije sa Rusima posluje, taj je u startu na gubitku. Daleko im bela kuća!

Socijaldemokrata

pre 11 godina

DA li ministra zbilja ne zna da FAS ne koristi celik iz Smedereva iz prostog razloga sto zelezara u Smederevu ne prozivodi celik koji se koristi u auto industriji ili se zeza sa nama!!!!!????

Небојша

pre 11 godina

Stratesko partnerstvo hahaha... Ako to ljudima ponudite mislice da smo idioti... Propalu banku i zastareli bankarski kadar
(Srx, 4. septembar 2012 18:52)

Не брини - подмладиће они тај кадар са Рускињама, па ће просто бити милина ући у било коју Сбербанку.

doctor

pre 11 godina

Jel vi Srbi znate da iz budzeta odlazi novac za zelezaru,a ona ne radi? Treba je dati kome pre bilo,ako Rusi hoce neka uzmu samo da mi ne placamo !!!!Sve sto uzima novac iz budzeta , a ne donosi zaradu treba prodati! Srbin hoce da ga EU voli,a ona ne zeli to.. Rusi bar gase pozare,imacemo Juzni tok,od koga cemo ubirati prihode.. Bas me briga,Kinez ili Rusi samo da gradjanima nije na teretu!! Eurofanatici ne bi ni lek od Rusa uzeli.. Pa,sta vi mislite da EU daje besplatno?

zivojin

pre 11 godina

(Saša, 4. septembar 2012 18:56)
Da, Sasa, kompletan objekat je radjen po Ruskim projektima i Ruskim standardima. I sa Ruskim celicima. Imao sam priliku da gledam te projekte i ucestvujem u izgradnji kompleksa.

jel Sartid vise ne vredi 600 milona dolara?

pre 11 godina

Aha, kada ova vlast ponudi Zelezaru za dolar, to nije lopovluk. Neki su je prodali za 20 miliona, pa su proglaseni za lopove. A ovi ce je "na posteno" prodati za dolar.
Nemam nista protiv, jer pitanje je da li ta fabrika uopste i nesto vredi. Ali ono sto mora da uradi ova vlast jeste da se izvine za sav onaj populizam koji su svih ovih godina prosipali, o prodavanju Sartida ispod cene, za 20 miliona dolara, sto je samo 20 miliona puta vece od ove danasnje cene.
"Ruski privrednici vide svoju šansu u saznanju da je železara u dobrom stanju i da je njena oprema ruska"
A i komentatori se nisu nesto proslavili na ovoj temi. Secamo se price koju su sirili na ovom portalu o tome kako su Ameri upropastili fabriku, od prevelike eksploatacije, vreme za remont visoke peci od 40 miliona dolara i td. Znaci sve su to bile lazi ne bi li se obezbedio njihovim pulenima dolazak na vlast. Fabrika je izgleda u odlicnom stanju.
Sto se tice Agrobanke. Ako drzava uzima na sebe dugove Agrobanke, onda se ta banka mora prodavati za punu trzisnu cenu. Ako nista, ta banka ima gomilu objekata i filijala, kao i svu potrebnu opremu za bankarske usluge. To se ne sme pokloniti, sem ako uz to ne idu u paketu i dugovi te banke.

skipper

pre 11 godina

Rusi ulaze u Srbiju iz svojih interesa. Bitno je da Agrobanka ne bude poklonjena Rusima, već da se nađe rešenje koje će biti u našu korist. Moramo dobro naplatiti nešto što smo decenijama stvarali. Ne smemo poklanjati!!! AKO TO URADITE ONDA STE ISTI KAO PRETHODNI, SAMO ŠTO SU ONI VUKLI KA ZAPADU!!!

zakup

pre 11 godina

Vlada je ponudila mrezu Agrobanke - lokale, a ne propalu Agrobanku, jer nju niko ne bi kupio. Pitanje je po kojoj ceni ce ti lokali biti izdati ili prodati i zasto se ne ide na javnu licitaciju za izdavanje ili prodaju lokala, jer bi na taj nacin akcionari Agrobanke dobili trzisnu cenu za lokale, a ne da se trguje ispod zita!

Prodaja

pre 11 godina

Naravno, Rusima se "nude" propaliteti koje niko nece, a sve ono sto je vredelo otislo je jos pre mnogo godina zapadnim kompanijama. Sartid je "vredeo" dok je dobijao gotovo besplatnu sirovinu u vidu vojne opreme za unistavanje, a sada je neprofitabilan kada je to zavrseno. Bankarsko trziste je odavno zauzeto i zasiceno, pa sada da damo Rusima banku u dugovima i bez znacajnijeg trzisnog udela. Jos kada bi mogli da im uvalimo JAT, Fabriku vagona Kraljevo, Masinsku industriju Nis ili IMT - to bi bilo super.
Mnogo smo mi pametni i svakako cemo ovako da stignemo mnogo daleko.

dorccol

pre 11 godina

Ovo je parada ljudi opsednutih iracionalnim strahom od Rusa i neuzvracenom ljubavlju Zapada. Prvi bedem odbrane zapadne civilizacije od varvara s Istoka, ako je vi ne odbranite, propade EU garantovano! Ipak, nesto mislim da drzava mogla da proda, pokloni, kako god zelezaru Rusima, da je prethodno Ameri nisu napustili, pre pola gosine ta zelezara je bila vlasnistvo firme koja se zove "US Stil", je l' da objasnjavam cija je to firma?

smederevo

pre 11 godina

"Ruski privrednici vide svoju šansu u saznanju da je železara u dobrom stanju i da je njena oprema ruska"

Posle 10 godina US Steel-ovog "ulaganja" oprema i dalje ruska?
(Saša, 4. septembar 2012 18:56)

Oprema u USS je uglavnom britanska i američka (Davy Levy i sl...), za razliku npr. od USS u Košicama u Slovačkoj gde je oprema uglavnom ruska.
Bravo ministre.

Dalje, oprema željezare nije kancelarijski nameštaj pa da se menja promenom vlasnika - to su strateške mašine sa projektovanim resursima od 50-60 godina (uz adekvatno održavanje, naravno). Bravo Saša.

eee

pre 11 godina

Ljudi moji!!!! Ladno su upropastili zelezaru, najveceg izvoznika Srbije koja je pravila 10-15% srpskog BDP samo da bi je poklonili Rusiji!!!! Ljudi pa ovo je veleizdaja na nase oci!!! jos onoliko kritikovali DS sto je "poklonila" zelezaru Amerikancima za SAMO 24 MILIONA DOLARA!!!! I jos se busaju nekim hapsenjima po Agrobanci a u stvari spremali teren da Srpski kapital poklone Ruskim tajkunima. Ja ne verujem sta se desava!!!! Boze kakve smo ovce ispali to nije normalno!!
(Vladimir, 4. septembar 2012 20:19)
- Ko je upropastio nasu zelezaru!? Jednostavno, prosli kupac koji je dobio skoro za Dz, vise nije mogao da izvlaci profit iz nje, i kada je okrenuo ulozeni novac 24mil, i zaradio, jednostavno digao ruke i otisao! Ostavivsi za sobom, ne znam koliko radnika! Pa zar je bolje da ti ljudi budu otpusteni, ili je bolje ako smo je dobili nazad za 1e, prosledimo nekome, ko ce tim ljudima omoguciti posao i egzistenciju u ovim vremenima? Na tom trzistu je kriza svuda u svetu, i naci ulagaca je danas premija! Sto se tice Agrobanke, svakako prodati, ako se moze... Isto je bilo i sa NIS-om, dok nije prodat uvek na kraju godine poslovao sa debelim gubitkom! Novac je odlazio ko zna u cije ruke! I cim je privatizovan, odmah belezi enormni profit...
- Prodajte i sacuvajte ljudima radna mesta!

rsi

pre 11 godina

@Aleks: Svesni ste da je od 2008. veći deo sveta u krizi i da su investicije i akvizicije znatno opale? U principu, sada kupuju i investiraju uglavnom samo Kinezi, Rusi i Indijci, a objavljivanje tendera može da prođe kao i tender za JAT ili Telekom. Uopšte se ne treba dvoumiti ako postoji ozbiljan i kvalitetan kupac, jer interesovanje može brzo da ih prođe.

Dzoni_Fazoni

pre 11 godina

ma sta vam je,pa nece im dati za dolar,nego za 100 milijardi evra onih investicija koje je toma najavljivao!rekao je: sad ce pare,samo ja da dodjem na vlast!bez brige

Lazar

pre 11 godina

hahahahahaha "unistili agrobanku i zelezaru da bi je poklonili rusima" :)

pa to samo ako mislite odredjeni forumasi na ds,jer ovi nisu sigurno mogli da uniste vec unisteno...

Ali,ne bih voleo zbog toga kako zvuci da se ove transakcije i ostvare,samo da ne bih slusao baljezganja razna..A i lose je da imaju nekoliko nasih najvecih kompanija.

Ali,kako sada NIS posluje najbolje u Srbiji,mozda i to ne bi bilo tako lose.Najbolje bi bilo da i ne treba da se prodaje,ali niko nije slusao kad smo mi pojedinci tvrdili da Boris nosi isuvise skupa odela.

prodaja

pre 11 godina

Da je valjala zelezara ne bi Ameri pobegli i ako su je jeftino dobili.A o Agrobanci ne treba trositi reci.Kad su se namirili svi alavi ta banka se samo tako zove.Moze drzava da je dotira ali sve to nema smisla.Normalno prodati,mi nemamo pare za te gubitase.Zelezara nas svaki dan kosta brdo para,ako je brzo ne prodamo propascemo nacisto.

samo pošteno

pre 11 godina

Ovo može da bude dobro samo ako Rusi daju neke normalne pare za Železaru, a ne ko US Steel 20 miliona, ili barem da se obavežu na velike investicije i da iste ispoštuju do kraja. Što se tiče Agrobanke, partnerstvo je ok, oni ulaze sa svežim kapitalom, a nakon dve godine će verovatno imati interes i da steknu većinski udeo.
Realno, trebaju nam pare. Samo ih stisnuti da ispoštuju ugovoreno i to je to.

zoran

pre 11 godina

@ žsavić, 4. septembar 2012 21:16

Strašno, traghično tužno ali do bola istinito...

Pridružujem se komentaru. Malo je samo jedan + .

d

pre 11 godina

Kad pokusamo rusima da uvalimo dva gubitasa to je katastrofa, uzas i pakao. Kad zapadnim prijateljima prodamo cementare, fabrike duvana, pivare i slicne stamparije para, koje, naravno, NIKADA nisu bile u gubitku to je cool.

Lara Kroft

pre 11 godina

Duboko verujem da će nova Vlada zaista raditi za interese sopstvenog naroda i države. Mislim da zaista Srbija može da se razvija u svim oblastima. Neophodno je da se stanje u našoj državi promeni na bolje. Verujem da je važno da Srbija i Rusija zajedničkim snagama zaista rade za interese i jednog i drugog naroda. Vreme je da se stanje u Srbiji promeni na bolje.

Djole

pre 11 godina

Smederevac sam, ta zelezara pre Amerikanaca nije licila ni nasta, smece na sve strane, ograda fabrike trula jedno opste rasulo, radnici su pijancili u toku smene. Kada su dosli Amerikanci za dve godine tu fabriku nisi mogao da prepoznas.Da Vam ne pricam o otpadu iz kruga fabrike koji je stao u visini dva solitera sto sam video sopstvenim ocima. Grad zivi od te fabrike kao i polovina preduzetnika u Smederevu. Ljudi su bili dobroo placeni za svoj rad a neki su ostajali i po dve smene. Kada si na odmoru za taj mesec dobijao si vecu platu. Prema tome i neka su zaradili vodili su racuna o radnicima cak su izgradili setaliste na Dunavu. Gazda nama treba i to pomogucnosti strani jer gde nasi kadrovi dodju radnici su na ulici a oni bogati i uspesni.

sale

pre 11 godina

Kupovinom zelezare za jedan dolar se kupuje i dug fabrike a pitanje je koliki je . Nasa drzava nema ni rude gvozdja ni koks a ni love da zapocne proizvodnju , Sta ocekujete od drzave ? da placa iz budzeta nesto sto neradi a samo odrzavanje kosta mnogo . Verujem da rusija ima sve od onoga sto mi nemamo ,Radom te zelezare dobili bi zaposlene radnike a drzava porez a ne trosak .

Klik

pre 11 godina

Znači, kad Rusi nude dolar za krš to je u redu, a kad Ameri plate 20 miliona puta više, to je pljačka i treba je detaljno ispitati. Bojim se da će sledeća vlast strpati celu ovu vladu u zatvor...

eBora

pre 11 godina

Čekajte! Što rekao moj kum:"Neko od nas dvojice je lud a to nisam ja!" Vučić jutros reče da je Smederevska železara, budući Juesstil prodata za 20 miliona dolara a mogla je za 100 miliona pa će se, kosanćim, ispitati ta prodaja. I to onaj Sartid gde su se umesto čelika gajili šampinjoni. Ovaj baja ga nudi Rujama za 1 (jedan) dolar i to sa svim mašinama koje su Ameri ugradili. Logično, zar ne!

pakleni planovi

pre 11 godina

Kako da poklone Agrobanku kad je tek pocelo rasciscavanje afere u istoj? Ko bi normalan uopste ulazio u poslove sa takvom firmom? Nesto tu jaaako smrdi, kao i ova izjava da Zelezara i dalje koristi ruske masine (sto nije tacno) ili da bi celik iz iste mogao biti koriscen u Fiatu (sto opet nije tacno jer taj celik nije za auto industriju). Za manje od 90 dana prodace nas Rusima.

mile

pre 11 godina

eto toliko o novoj vlasti dace im i gace, a kasnije elektoprivredu i ko zna sta jos a mi postati prava gubernija bez ikakvih prava i uticaja posto nemamo sta vise da im poklonimo.

Duga

pre 11 godina

Dobar čovek.

Ministar SRS od 98 do 00...

Sina šlepao na Geografskom fakultetu u Beogradu...prošao sve ispite kao da je na pikniku...a onda ga zaposlio u opštini Zemun i njegovu "ljubav" sa faxa...

Badno crveno-crna...

Ali jadne boje jer su i ovi žuti ista takva banda...

Uja

pre 11 godina

@Chicha: Kada su to skandinavske zemlje bile u "ruskom zagrljaju"?!
Drugo: Verovali ili ne, mnogi i danas, uprkos konstantnoj propagandi koja traje već dve decenije i ogromnim kreditima, tvrde da im je bilo bolje uz taj strašni SSSR. To važi čak i za jednu izuzetno nacionalistički nastrojenu Estoniju, gde je nedavno na njihovoj TV3 (usmerena isključivo na estonske gledaoce) rađena anketa sa uključivanjem gledalaca i tada se, na opšte zaprepašćenje i nasuprot očekivanjima, 58% gledalaca izjasnilo da im je bilo bolje dok su bili deo SSSR-a. Kada se pogleda njihova stopa nezaposlenosti, demografski razvoj, visina spoljnjeg duga i sl. to je sasvim normalno, ali gazde imaju očekivanje da sve to mogu da neutralizuju propagandom.
Rezultati nekih anketa rađenih u zemljama poput Jermenije, Ukrajine, Kirgizije, Tadžikistana ili Moldavije su još poraznije za sadašnje vlasti i njihove patrone, to se ipak poznatim tehnikama propagandne manipulacije vešto prikriva i retko se o tome čuje. Još nije potpuno izbrisano sećanje kod nekih ljudi kako su živeli tada, a kako sada, ali se radi na tome. To je donekle slično kao kod nas kada se poredi sadašnje stanje sa situacijom dok smo bili "socijalistička" zemlja.

rsi

pre 11 godina

@klik: Postoji jedna bitna razlika: US Steel je preuzeo Sartid uz (politicki) program unistavanja vojne opreme koja je bila vrlo znacajan izvor sirovina i odatle i profit. Sada toga vise nema.
A treba pomenuti i razlog zasto su gajene pecurke: Zato sto je zemlja bila pod sankcijama. Da li to zaista treba detaljnije da se objasnjava?

smederevac

pre 11 godina

@Celik
To sto ti pricas nema veze sa realnoscu. ameri nisu ostavili ljude na ulici nego su vratili zelezaru Srbiji. Radim sam u USSS i znam da dok su ameri bili vlasnici, cela srbija je pljuvala po njima jer su oni navodno suvise jeftino kupili zelezaru (23 miliona USD) pa su ovi nasi poceli da ih reketiraju na svakom cosku (sto su oni redovno i placali). A kada je pocela kriza i kada je amer rekao da je to reketiranje suvise skupo i da bi bilo ok da drzava malo smanji dozivljaj, nasi su rekli istorijsko NE njima i oni su je lepo vratili Srbiji za 1 USD. E sada ti isti reketasi rusofili hoce da daju zelezaru rusima za 1 USD a od amera su trazili 23 miliona. Sto je ne prodaju rusima za 1 milijardu USD koliko su je pojedini rusofili reketasi i procenjivali da vredi?

najveci izvoznik Srbije

pre 11 godina

Mnogi pricaju da je Zelezara bila najveci izvoznik Srbije, a niko ne pominje da je bila i najveci uvoznik Srbije. Ruda, koks, i gas, ne dolaze besplatno iz inostranstva. Cena izvoza minus cena uvoza, ne ostaje mnogo za hvalisanje.

Mi

pre 11 godina

Pa sartid je bio vasih prijatelja Amera pa kad su pretopili svo oruzje bivse JNA uzeli pare i pobebegli jos smo dobro prosli mogli su nas usput i bombardovati za ,,nase dobro i demokratiju,,

ujio

pre 11 godina

Pitam se, od svih vas koji ovde komentarišete i bistrite svetsku politiku, da li je iko radio za stranu firmu ili mu stranci bili nadređeni? Takođe koliko vas je osim na TV-u videlo Rusiju, boravilo i radilo u Rusiji (ili Americi)?
Najbitnije je da smo mi jako pametni - zato nam je i tako kako jeste. Dok sve zemlje napreduju i suočavaju sa problemima i rešavaju te probleme mi bistrimo da li nas više vole Ameri ili Rusi, ko je DS a ko SNS. Šta smo mi uradili da nam bude bolje?
Mi bi najviše voleli da nam svi daju novac a mi da upravljamo i vladamo, tj. ne radimo ništa. Da je neko sposoban, da hoće i da ume da vodi železaru onda bi to i radio. Pošto nismo sposobni da radimo kvalitetno, da se ne pljujemo i ne krademo, onda najbolje ili da zatvorimo železaru ili da je damo nekome ko to ume - kao i sve ostalo.

svetozar

pre 11 godina

Kakve veze i po kom osnovu ministar rudarstva dogovara prodaju Agrobanke??? Da li se u toj vladi zna ko sta radi, dva ministra grade autoput, jedan kontrolise sve sluzbe...
Pa ovo je cirkus

Aleksa81

pre 11 godina

Cek' malo. Oprema ruska? Samo peci su ruske, topla valjaonica engleska, za hladnu nisam siguran, pogon "makaze" za secenje gotovih proizvoda je japanska tehnologija. Po cemu je zelezara samo ruska?

mile

pre 11 godina

Ko je ovde lud? Ministar za rudarstvo prica o prodaji Agrobanke. Nije to ruda, niti mineral, to je banka. A mozda je ministar zavrsio menadzment u bankarstvu i finansijama?

Mića

pre 11 godina

Trebalo bi objasniti narodu zašto je kriminal što je Sartid svojevremeno prodat po mnogo većoj ceni od jednog dolara. Koliko se ja sećam, Sartid je uvek bio rupa bez dna i na grbači poreskih obveznika. Sa nestrpljenjem ću da čekam mišljenje radnika o ruskim gazdama.

Moravac

pre 11 godina

Polako,ali sigurno postajemo ruska gubernija.Sve ove zemlje koje su bile pod Rusima jedva čekale da se oslobode,samo mi se dobrovoljno nudimo.Ovo me podseća,kad su Bugari bili u VU,pa je Todor Živkov nudio da Bugarska postane republika SSSR-a.Ne vole Ruse one ,koji sami skidaju gaće.Uz to istorijski im nikada nismo bili interesasntni,zato što smo u politici prevrtljivi,pa ne znamo šta hoćemo.Kada su nas želili prihvatiti onda su Srbi uvijek mijenjali stranu.Uz to Putin ne veruje nikome iz rukovodstva Srba,nego on sam sebi bira partnere iz redova Srba.A to ovi Srbi koji su na položaju sigurno nisu je i njegova poruka,kad je Toma Nikolić bio na kongrasu Putinove partije.Putin mu je lijepo stavio do znanja,kada je rekao:"Pozdravite mi Borisa Tadića".

Bole

pre 11 godina

Ljudi, do sada sam bio koliko toliko optimistican, ali ovo ne ide na dobro. Ovi su dosli samo da lazu i pljackaju. Istog dana istraga o prodaji zelezare i najava da ce je prodati na isti nacin.

Necu da budem ruski rob!!!!!

pre 11 godina

"Čim padne petokraka- eto para!" Lagao nas je Vuk još pre 20 godina...
(Razočarani SPO-vac,
Da te podsetim da petokraka nikad nije niti pala od 1991. jer su ti i dana na vlasti Milosevicevi komunisti sa Seseljovim DB-ovcima koji nas prave ruskim robovima. Srbiji jednostavno nema buducnosti a kao ruska KGB kolonija to je najbrzi put na nestanemo sa mape Evrope. Okruzeni NATo i EU zemljama a prave RUSKU GUBERNIJU!!!

jimifix

pre 11 godina

Koliko ja znam Sberbanka je kupila folks banku tako da sumnjam da im treba i agro banka. A sto se zelezare tice pre par meseci je bila prica ono sto oni proizvode ne odgovara fijatu

Vladimir

pre 11 godina

Najgora manipulacija koju korumpirane stranke plasiraju je ona kojom porucuju kako je zelezara najveci izvoznik ali i veliki uvoznik pa sad mi treba da zakljucimo kako Srbiji zelezara ne treba jer nema rudu. Ako je tako prvo bi morali da ugasimo NIS jer Srbija nema naftu. NIS je inace ISKLJUCIVO uvoznik sa zanemarljivim izvozom. Sta ce nam. Gasi, otpustaj!

unistavanje vojne opreme u zelezari

pre 11 godina

Lazi O zelezari i unistavanju vojne opreme. Posle rata Srbija je imala visak naoruzanja i vojne opreme od oko osam hiljada tona sto predstavlja jedan procenat celika, ili oko tri dana rada godisnje smederevske celicane. Samo manji deo te opreme je istopljen u smederevskoj celicani a vecina u Tehnicko remontnom zavodu u Kragujevcu. U pitanju je oruzje koje je mahom zastarelo i predstavljalo problem odrzavanja i uskladistenja. Cak i ako se pretpostavi da je sav taj celik na kraju dosao u smederevsku zelezaru, jos uvek je to u totalu vrednost od tri dana rada godisnje od ukupno potrebnog celika za rad celicane. Te informacije mogu se naci na internetu. Pricati o Zelezari koju su Amerikanci kupili da se ovajde od prodaje celika vojne opreme je obican bezobrazluk. Samo mnogima ne smeta da ovde lazu i da izmisljaju bezobrazluke.

izgubljen slucaj

pre 11 godina

Za Vladimir-a
Da je Zelezara bila najveci izvoznik i najveci uvoznik su dve cinjenice. Vasa je stvar sta cete vi od toga da napravite. Meni se cini da vas ne treba niko da manipulise. Vi to radite sami sebi i mnogo uspesnije (nazalost) nego bilo ko drugi. Ne verujem da bi se iko drugi setio svega onoga sta vama pada na pemet. A tek zakljucci! Ha-ha-ha-ha!

kaiser

pre 11 godina

"Takodje, zamolio bih ljude koji gaje iracionalnu mrznju prema Rusima da se uzdrze od komentara, ovo je ekonomija, a ne ne-znam-ni-ja-sta. Pozdrav.
(Dare, 4. septembar 2012 18:44) "

A ja sam iz nekog razloga mislio da je ekonomija kad nekome nešto prodaš za 23 miliona USD, a ne za 1 USD?

Dare

pre 11 godina

Zberbanka je jako mocna i siri se Evropom velikom brzinom, bice to dobra investicija. Za Zelezaru ce biti problema jer je jako velika kriza na trzistu. Prodajte je Rusima ali ne Deripaski! Takodje, zamolio bih ljude koji gaje iracionalnu mrznju prema Rusima da se uzdrze od komentara, ovo je ekonomija, a ne ne-znam-ni-ja-sta. Pozdrav.

igor

pre 11 godina

Ovakva kolicina rusofilstva je na ivici veleizdaje sopstvene zemlje. Pa poklonili smo im NIS,jel treba stvarno da postanemo ruska gubernija,kako je nas predsednik ,kao bivsi radikal,zeleo???

Željko

pre 11 godina

Željezara za dolar....agrobanka za dolar......i još gratis im dajte elektroprivredu i telekom. Zarad ljubavi prema našoj pravoslavnoj braći.

Samo pitam

pre 11 godina

Dva pitanja:
Da li je još nekom ponuđena Železara, za dolar, hiljadu dolara, milion dolara, ili je odlučeno da se ona mora dati rusima, za dolar?
Da li mi se čini da je Agrobanka namerno uništena da bi je rusi kupili, opet za dolar?

Vladimir

pre 11 godina

Ljudi moji!!!! Ladno su upropastili zelezaru, najveceg izvoznika Srbije koja je pravila 10-15% srpskog BDP samo da bi je poklonili Rusiji!!!! Ljudi pa ovo je veleizdaja na nase oci!!! jos onoliko kritikovali DS sto je "poklonila" zelezaru Amerikancima za SAMO 24 MILIONA DOLARA!!!! I jos se busaju nekim hapsenjima po Agrobanci a u stvari spremali teren da Srpski kapital poklone Ruskim tajkunima. Ja ne verujem sta se desava!!!! Boze kakve smo ovce ispali to nije normalno!!

Celik

pre 11 godina

Od 62 komentar jedno 50 izneverani euro fanatici strahuju od Rusa a niko ne kaze sto je US Steel otiso bez ikakvog problema ostavio 5000 radnika dirktno i jos koliko indirektno na ULICI. Amrei dok je imalo sta da se pretopi po Srbiji poslovali su dobro , kad su svi tenkovi i ostalo pretopljeni spakovali su se i bez problema otisli a nasim euro fanaticima sto pisu ovakve komentare najveci problem su Rusi. Cilj je da bilo ko preuzme zelezaru pokrene proizvodnju redovno isplacuje plate skine fabriku sa drzavanog budzeta a odakle ce da bude nije bitno

Aleks

pre 11 godina

Da li je i svim ostalim potencijalnim kupcima ponudjena kupovina Zelezare za dolar? Ili su oni morali na tender a za Ruse vazi direktna pogodba? Samo pitam.... Mozda fali to parce vesti, da ne gresim dusu ;-)

samo pošteno

pre 11 godina

Ovo može da bude dobro samo ako Rusi daju neke normalne pare za Železaru, a ne ko US Steel 20 miliona, ili barem da se obavežu na velike investicije i da iste ispoštuju do kraja. Što se tiče Agrobanke, partnerstvo je ok, oni ulaze sa svežim kapitalom, a nakon dve godine će verovatno imati interes i da steknu većinski udeo.
Realno, trebaju nam pare. Samo ih stisnuti da ispoštuju ugovoreno i to je to.

Saša

pre 11 godina

"Ruski privrednici vide svoju šansu u saznanju da je železara u dobrom stanju i da je njena oprema ruska"

Posle 10 godina US Steel-ovog "ulaganja" oprema i dalje ruska?

dorccol

pre 11 godina

Ovo je parada ljudi opsednutih iracionalnim strahom od Rusa i neuzvracenom ljubavlju Zapada. Prvi bedem odbrane zapadne civilizacije od varvara s Istoka, ako je vi ne odbranite, propade EU garantovano! Ipak, nesto mislim da drzava mogla da proda, pokloni, kako god zelezaru Rusima, da je prethodno Ameri nisu napustili, pre pola gosine ta zelezara je bila vlasnistvo firme koja se zove "US Stil", je l' da objasnjavam cija je to firma?

Gradjanin

pre 11 godina

Kukajte demokrate ha, ha, ha!!! Sto niste kukali kad je prodato Amerikancima. Vase je proslo i nema nazad.
(Miki NS, 04. septembar 2012 21:09)
Ne brini povratak ce biti brzi nego sto mislis. Cak ces ga i sam traziti.

doctor

pre 11 godina

Jel vi Srbi znate da iz budzeta odlazi novac za zelezaru,a ona ne radi? Treba je dati kome pre bilo,ako Rusi hoce neka uzmu samo da mi ne placamo !!!!Sve sto uzima novac iz budzeta , a ne donosi zaradu treba prodati! Srbin hoce da ga EU voli,a ona ne zeli to.. Rusi bar gase pozare,imacemo Juzni tok,od koga cemo ubirati prihode.. Bas me briga,Kinez ili Rusi samo da gradjanima nije na teretu!! Eurofanatici ne bi ni lek od Rusa uzeli.. Pa,sta vi mislite da EU daje besplatno?

Nik

pre 11 godina

Ljudi moji!!!! Ladno su upropastili zelezaru, najveceg izvoznika Srbije koja je pravila 10-15% srpskog BDP samo da bi je poklonili Rusiji!!!! Ljudi pa ovo je veleizdaja na nase oci!!! jos onoliko kritikovali DS sto je "poklonila" zelezaru Amerikancima za SAMO 24 MILIONA DOLARA!!!! I jos se busaju nekim hapsenjima po Agrobanci a u stvari spremali teren da Srpski kapital poklone Ruskim tajkunima. Ja ne verujem sta se desava!!!! Boze kakve smo ovce ispali to nije normalno!!
(Vladimir, 4. septembar 2012 20:19)

Amerikanci su je unistili(tj pokupili ogroman novac - jer je posle bombardovanja u Srbiji bilo vise desetina miliona tona VISOKOKVALITETNOG gvozdja na 'izvol'te', te nam ostavili vise od 600 mil gubitaka(a koji nas kostaju ogromne sume SVAKOGA DANA)) da bi je posle toga dobili Rusi za 'dzabe'?!?!?!?!

Ahahahhaha, pa ovakvu glupost samo PLACENI i naruceni komentatori mogu da napisu... LOL, nema nama pomoci jer nemamo MOZGA! :(

Tik tak tik tak...

pre 11 godina

Bacis dimnu bombu tipa "DS opljackao Srbiju" i onda se na miru posvetis onome zbog cega si dosao na vlast. Ne znam koliko ce vremena proci da ljudi shvate da su glasali za ruske marionete, ali kostace ih svaki dan...

zoran

pre 11 godina

Eeeee moji rusofili. Da ne bude posle po onoj staroj : "Dala baba groš..."

Niko se sa Rusima u usrećio nije. Niti u vojnom, niti u političkom a najmanje u ekonomskom savezu bilo koje vrste. Lihvari su to i derikože gori od Jevreja i Cincara zajedno. Nema tu ni prijateljstva ni bratstva kada radiš za Rusa da zaradiš platu. Kao u ostalom i za bilo kog drugog. Šta sad. Doći će neki dobroćudni, uvek prit Baćuška pa će radniku Srbinu, bratu, da govori od prilike kao ma polako, gde žuriš, ima vremena, plata ti je sigurna a ti odmori malo. Ko tako misli, gorko se vara.

Lara Kroft

pre 11 godina

Duboko verujem da će nova Vlada zaista raditi za interese sopstvenog naroda i države. Mislim da zaista Srbija može da se razvija u svim oblastima. Neophodno je da se stanje u našoj državi promeni na bolje. Verujem da je važno da Srbija i Rusija zajedničkim snagama zaista rade za interese i jednog i drugog naroda. Vreme je da se stanje u Srbiji promeni na bolje.

Chicha iz Borche

pre 11 godina

Valjda će ovaj komentar proći strogu kontrolu čike koji određuje koji će biti objavljen.
Mora da se sledeće zemlje gorko kaju što su izašle iz zagrljaja bratske im Rusije: Bugarska, Rumunija, Moldavija, Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska, skandinavske zemlje, Ukrajina, Gruzija, Belorusija...dopiši dalje!!!
Oni pojma nemaju kakav bi prosperitet ostvarili da su ostale sa "Rujama". Pošto su naše vođe najpametnije na svetu, shvatile su sa kim i pod kim ćemo procvetati. JEEEE!

eee

pre 11 godina

Ljudi moji!!!! Ladno su upropastili zelezaru, najveceg izvoznika Srbije koja je pravila 10-15% srpskog BDP samo da bi je poklonili Rusiji!!!! Ljudi pa ovo je veleizdaja na nase oci!!! jos onoliko kritikovali DS sto je "poklonila" zelezaru Amerikancima za SAMO 24 MILIONA DOLARA!!!! I jos se busaju nekim hapsenjima po Agrobanci a u stvari spremali teren da Srpski kapital poklone Ruskim tajkunima. Ja ne verujem sta se desava!!!! Boze kakve smo ovce ispali to nije normalno!!
(Vladimir, 4. septembar 2012 20:19)
- Ko je upropastio nasu zelezaru!? Jednostavno, prosli kupac koji je dobio skoro za Dz, vise nije mogao da izvlaci profit iz nje, i kada je okrenuo ulozeni novac 24mil, i zaradio, jednostavno digao ruke i otisao! Ostavivsi za sobom, ne znam koliko radnika! Pa zar je bolje da ti ljudi budu otpusteni, ili je bolje ako smo je dobili nazad za 1e, prosledimo nekome, ko ce tim ljudima omoguciti posao i egzistenciju u ovim vremenima? Na tom trzistu je kriza svuda u svetu, i naci ulagaca je danas premija! Sto se tice Agrobanke, svakako prodati, ako se moze... Isto je bilo i sa NIS-om, dok nije prodat uvek na kraju godine poslovao sa debelim gubitkom! Novac je odlazio ko zna u cije ruke! I cim je privatizovan, odmah belezi enormni profit...
- Prodajte i sacuvajte ljudima radna mesta!

žsavić

pre 11 godina

A čija će deca i unuci i uz koje žrtve ponovo da osvoje slobodu od ruskog, najtežeg ropstva koje može da zadesi neki narod. Koliko ste budućnosti, šešeljevci i koštuničevci, već ubili, pucajući u Zorana Đinđića ... ali vama nikad dosta ubijanja budućnosti Srbije.

Vlada

pre 11 godina

Ruska Napredna Stranka koja optuzuje bivse vlasti sto su groblje od zelezare prodale Amerikancima za SAMO 23 miliona dolara NUDI Rusima novu obnovljenu zelezaru za JEDAN DOLAR!! Izdajnici kakve srpska istorija ne poznaje.

Prodaja

pre 11 godina

Naravno, Rusima se "nude" propaliteti koje niko nece, a sve ono sto je vredelo otislo je jos pre mnogo godina zapadnim kompanijama. Sartid je "vredeo" dok je dobijao gotovo besplatnu sirovinu u vidu vojne opreme za unistavanje, a sada je neprofitabilan kada je to zavrseno. Bankarsko trziste je odavno zauzeto i zasiceno, pa sada da damo Rusima banku u dugovima i bez znacajnijeg trzisnog udela. Jos kada bi mogli da im uvalimo JAT, Fabriku vagona Kraljevo, Masinsku industriju Nis ili IMT - to bi bilo super.
Mnogo smo mi pametni i svakako cemo ovako da stignemo mnogo daleko.

rsi

pre 11 godina

@Aleks: Svesni ste da je od 2008. veći deo sveta u krizi i da su investicije i akvizicije znatno opale? U principu, sada kupuju i investiraju uglavnom samo Kinezi, Rusi i Indijci, a objavljivanje tendera može da prođe kao i tender za JAT ili Telekom. Uopšte se ne treba dvoumiti ako postoji ozbiljan i kvalitetan kupac, jer interesovanje može brzo da ih prođe.

Lazar

pre 11 godina

hahahahahaha "unistili agrobanku i zelezaru da bi je poklonili rusima" :)

pa to samo ako mislite odredjeni forumasi na ds,jer ovi nisu sigurno mogli da uniste vec unisteno...

Ali,ne bih voleo zbog toga kako zvuci da se ove transakcije i ostvare,samo da ne bih slusao baljezganja razna..A i lose je da imaju nekoliko nasih najvecih kompanija.

Ali,kako sada NIS posluje najbolje u Srbiji,mozda i to ne bi bilo tako lose.Najbolje bi bilo da i ne treba da se prodaje,ali niko nije slusao kad smo mi pojedinci tvrdili da Boris nosi isuvise skupa odela.

uplasen za buducnost

pre 11 godina

Uh, jezim se od ove puzajuće gubernizacije Srbije. Ko iz Srbije sa Rusima posluje, taj je u startu na gubitku. Daleko im bela kuća!

KG

pre 11 godina

Tako je to kad je ministar rudarstva profesor matematike (sa pristinskog univerzitet), po zanimanju prijatelj Predsednika Diplome - udao cerku za Grobara mladjeg).
"Ruski privrednici vide svoju šansu u saznanju da je železara u dobrom stanju i da je njena oprema ruska"
US Steel NIJE imao rusku opremu.
Lupa ko maksim po diviziji.

joe

pre 11 godina

znaci, posle rafinerije, poklanjamo im banku i zelezaru. Za zelezaru je dobro da je uzme bilo ko posto je bunar bez dna, ali je poklanjanje banke cista steta za poreske obveznike. Sta sledece dajemo Rusima? Telekom, Jat, Srbijasume, Fijat? Dokle vise prica o braci kada su rusi samo losa maceha.

Protektorat

pre 11 godina

Ovog bi "ministra" trebalo u paketu sa železarom za 1$ rusima. Može li se ovom proveriti tačno šta ima od imovine , da se lepo popiše , da posle ne bude novi Bubalo , dolarski multimilioner , a po faci mu se vidi da je muljator za % i ugrađivanje.

Milan

pre 11 godina

Mi stariji se sećamo da smo jeli Trumanova jaja, kada su nam Rusi okrenuli leđa. Sada kada su nam zapadnjaci okrenuki leđa doći će Putinova jaja.

skipper

pre 11 godina

Rusi ulaze u Srbiju iz svojih interesa. Bitno je da Agrobanka ne bude poklonjena Rusima, već da se nađe rešenje koje će biti u našu korist. Moramo dobro naplatiti nešto što smo decenijama stvarali. Ne smemo poklanjati!!! AKO TO URADITE ONDA STE ISTI KAO PRETHODNI, SAMO ŠTO SU ONI VUKLI KA ZAPADU!!!

njunjuvambe

pre 11 godina

Ja sam za to da se raspiše tender, i da se ovi iz SNS dogovore sa Rusima, i da naravno uzmu svoj deo, jer zašto bi ova lopovska vlada radila drugačije? Ovo je BALKAN, ovo je SRBIJA, ovde je narod stoka i marva; nekulturna i nepismena, glupava i... ma sve ih treba posuti debelom prašinom! Zaslužili su!

dejan

pre 11 godina

Zar i Vi?! Pa dokle vise ljudi, dajete imovinu za 1dolar,evro,dajete im pare za radnike,i oslobadjate ih ko zna kojih doprinosa,da bi za godinu,dve,tri,opet otkupili tu istu firmu od njih za 70mil,ili ko zna koliko para.Ko je tu normalan?Znaci pojavi se neko kao hoce da kupi zeljazaru,bude tu par godina,nebitno je kako ce da radi,drzava mu plati sve,i on ode kuci pevajuci.Bolje ugasite tu zeljezaru,i dajte ljudima opremnine,pa neka se snalaze,nego da doveka pravi gubitak,i ljudi kao fol rade,a u stvari drzava sve placa.

jel Sartid vise ne vredi 600 milona dolara?

pre 11 godina

Aha, kada ova vlast ponudi Zelezaru za dolar, to nije lopovluk. Neki su je prodali za 20 miliona, pa su proglaseni za lopove. A ovi ce je "na posteno" prodati za dolar.
Nemam nista protiv, jer pitanje je da li ta fabrika uopste i nesto vredi. Ali ono sto mora da uradi ova vlast jeste da se izvine za sav onaj populizam koji su svih ovih godina prosipali, o prodavanju Sartida ispod cene, za 20 miliona dolara, sto je samo 20 miliona puta vece od ove danasnje cene.
"Ruski privrednici vide svoju šansu u saznanju da je železara u dobrom stanju i da je njena oprema ruska"
A i komentatori se nisu nesto proslavili na ovoj temi. Secamo se price koju su sirili na ovom portalu o tome kako su Ameri upropastili fabriku, od prevelike eksploatacije, vreme za remont visoke peci od 40 miliona dolara i td. Znaci sve su to bile lazi ne bi li se obezbedio njihovim pulenima dolazak na vlast. Fabrika je izgleda u odlicnom stanju.
Sto se tice Agrobanke. Ako drzava uzima na sebe dugove Agrobanke, onda se ta banka mora prodavati za punu trzisnu cenu. Ako nista, ta banka ima gomilu objekata i filijala, kao i svu potrebnu opremu za bankarske usluge. To se ne sme pokloniti, sem ako uz to ne idu u paketu i dugovi te banke.

VladimirUE

pre 11 godina

Prodaja bez uslova, bez tendera, bez ikakvih kriterijuma, na tajnom dogovoru, tako ide prodaja nasih firmi rusima. Tako je otisao i nis i beopetrol, a od sada sve ide rusima u bescenje. Pa to je najgori oblik drzavne korupcije. Ako je i od predsednikovog prijatelja, mnogo je.

Pera ložač

pre 11 godina

Pošto su, kao, krenuli da ispituju privatizaciju Železare i pošto su, kao, rešili da raspletu aferu oko Agrobanke, na vidiku je najlakše rešenje, daš sve to Rusima za džabe i ne mora niko da se hapsi. Eto mogu mene da uhapse pošto sam ih provalio i odao državnu tajnu, još samo da me uhvate...

Небојша

pre 11 godina

Stratesko partnerstvo hahaha... Ako to ljudima ponudite mislice da smo idioti... Propalu banku i zastareli bankarski kadar
(Srx, 4. septembar 2012 18:52)

Не брини - подмладиће они тај кадар са Рускињама, па ће просто бити милина ући у било коју Сбербанку.

zivojin

pre 11 godina

(Saša, 4. septembar 2012 18:56)
Da, Sasa, kompletan objekat je radjen po Ruskim projektima i Ruskim standardima. I sa Ruskim celicima. Imao sam priliku da gledam te projekte i ucestvujem u izgradnji kompleksa.

Akcionar

pre 11 godina

Akcionarima Agrobanke je kriminalno drustvo iz Agencije za osiguranje depozita ostavilo samo nenaplative kredite a sve ostalo sto vredi ukljucujuci i nekretnine su preneli na Novu Agrobanku.

Sada bi da ih ustupe Rusima. KRIMINAL pod okriljem drzave.

Altea

pre 11 godina

Eto to je izgleda konacan epilog, godinama je drzava unistavala ovu banku a sada je prakticno otela imovinu privatnih lica uzimajuci sve sto valja pa cak i ime od Agrobanke stvarajuci novu banku koja poklanja Rusima. Pa zar iko misli da necemo morati da obestecujemo akcionare koji su ovako pokradeni? Izgleda da nikada necemo ni blizu biti a ne uci u EU.

Klik

pre 11 godina

Znači, kad Rusi nude dolar za krš to je u redu, a kad Ameri plate 20 miliona puta više, to je pljačka i treba je detaljno ispitati. Bojim se da će sledeća vlast strpati celu ovu vladu u zatvor...

Moravac

pre 11 godina

Polako,ali sigurno postajemo ruska gubernija.Sve ove zemlje koje su bile pod Rusima jedva čekale da se oslobode,samo mi se dobrovoljno nudimo.Ovo me podseća,kad su Bugari bili u VU,pa je Todor Živkov nudio da Bugarska postane republika SSSR-a.Ne vole Ruse one ,koji sami skidaju gaće.Uz to istorijski im nikada nismo bili interesasntni,zato što smo u politici prevrtljivi,pa ne znamo šta hoćemo.Kada su nas želili prihvatiti onda su Srbi uvijek mijenjali stranu.Uz to Putin ne veruje nikome iz rukovodstva Srba,nego on sam sebi bira partnere iz redova Srba.A to ovi Srbi koji su na položaju sigurno nisu je i njegova poruka,kad je Toma Nikolić bio na kongrasu Putinove partije.Putin mu je lijepo stavio do znanja,kada je rekao:"Pozdravite mi Borisa Tadića".

zoran

pre 11 godina

@ žsavić, 4. septembar 2012 21:16

Strašno, traghično tužno ali do bola istinito...

Pridružujem se komentaru. Malo je samo jedan + .

Bogoljub veliki Karic

pre 11 godina

Nemojte da se iznenadite kada jednoga dana na vestima cujete kako ih je zajedno otkupio ruski "biznismen" srpskog porekla Bogoljub Karic.

Necu da budem ruski rob!!!!!

pre 11 godina

"Čim padne petokraka- eto para!" Lagao nas je Vuk još pre 20 godina...
(Razočarani SPO-vac,
Da te podsetim da petokraka nikad nije niti pala od 1991. jer su ti i dana na vlasti Milosevicevi komunisti sa Seseljovim DB-ovcima koji nas prave ruskim robovima. Srbiji jednostavno nema buducnosti a kao ruska KGB kolonija to je najbrzi put na nestanemo sa mape Evrope. Okruzeni NATo i EU zemljama a prave RUSKU GUBERNIJU!!!

javlja mi se

pre 11 godina

Poznajuci napredne radikale sumnjam da ce dati Rusima zelezaru za samo jedan dolar. Dace im je za citavih sto dolara, a onda ce nam godinama probijati usi kako su je prodali sto puta bolje nego sto je "kupljena" od Amerikanaca. Sve dok jednog lepog dana ne otkrijemo ono sto je Crnu Goru vec zavilo u crno i van konkurencije je najveci problem njihove ekonomije, a to je kako to izgleda u praksi kada neka drzava svoj metalski kompleks preda Rusiji ili njenim ovlascenim drzavnim tajkunima.

Ja

pre 11 godina

Da je oprema u zelezari
ruska to znam sigurno
,i uss opremu koju je ugradjivao kupovao je od rusa i ukrainaca.
A sto se tice agrobanke pa nju
neverujem da bi nea od tih velikih
banaka uzela i dzabe posle
ovoliko afera .

tajkun

pre 11 godina

svuda gde treba prikriti nezakonite radnje se nudi rusima da kupe. Isto ce biti i sa Srbijagasom, Galenikom mozda i telekomom. NIS su tako i oprali. Inace u NISu se kralo na veliko. da je tamo upala policija pre 5-6 godina bilo svasta...ovako.

smederevac

pre 11 godina

@Celik
To sto ti pricas nema veze sa realnoscu. ameri nisu ostavili ljude na ulici nego su vratili zelezaru Srbiji. Radim sam u USSS i znam da dok su ameri bili vlasnici, cela srbija je pljuvala po njima jer su oni navodno suvise jeftino kupili zelezaru (23 miliona USD) pa su ovi nasi poceli da ih reketiraju na svakom cosku (sto su oni redovno i placali). A kada je pocela kriza i kada je amer rekao da je to reketiranje suvise skupo i da bi bilo ok da drzava malo smanji dozivljaj, nasi su rekli istorijsko NE njima i oni su je lepo vratili Srbiji za 1 USD. E sada ti isti reketasi rusofili hoce da daju zelezaru rusima za 1 USD a od amera su trazili 23 miliona. Sto je ne prodaju rusima za 1 milijardu USD koliko su je pojedini rusofili reketasi i procenjivali da vredi?

kad sam se probudio, dinisaurus je jos bio tu

pre 11 godina

Sanjao sam da je dosla neka nova vlada u Srbiji koja je ozbiljno pocela da ispituje poreklo imovine politicara. Svi su pobegli u Rusiju i tamo dobili azil pre nego sto su ga i trazili. Mira Markovic i njen sin imaju pune ruke posla da srpskoj politickoj emigraciji iz Srbije pokazu kako da investiraju svoj tesko zaradjeni novac i koga treba podmititi. Ne vredi. Kad sam se probudio, svi su bili tu i na broju. a od ispitivanja porekla imovine nema nista.

Dragan

pre 11 godina

Za Srbiju je najbolje da sve kompanije vode stranci a ne bi bilo lose da Predsednik i Premijer budu takodje iz inostranstva.
Srbin je u stanju samo da opljacka i nista drugo.
Cak su i Rusi koji su komunisti 100 godina (mi samo 60) naucili vestine korporativnog upravljanja.
Setimo se NIS-a.radio je sa gubitkom jer je davao kapom i sakom politickim partijama, kralo se na angro..
Od kako su Rusi dosli to je ugledna kompanija koja radi sa profitom .
Ukratko , svi su bolji od nas.

zakup

pre 11 godina

Vlada je ponudila mrezu Agrobanke - lokale, a ne propalu Agrobanku, jer nju niko ne bi kupio. Pitanje je po kojoj ceni ce ti lokali biti izdati ili prodati i zasto se ne ide na javnu licitaciju za izdavanje ili prodaju lokala, jer bi na taj nacin akcionari Agrobanke dobili trzisnu cenu za lokale, a ne da se trguje ispod zita!

Djole

pre 11 godina

Smederevac sam, ta zelezara pre Amerikanaca nije licila ni nasta, smece na sve strane, ograda fabrike trula jedno opste rasulo, radnici su pijancili u toku smene. Kada su dosli Amerikanci za dve godine tu fabriku nisi mogao da prepoznas.Da Vam ne pricam o otpadu iz kruga fabrike koji je stao u visini dva solitera sto sam video sopstvenim ocima. Grad zivi od te fabrike kao i polovina preduzetnika u Smederevu. Ljudi su bili dobroo placeni za svoj rad a neki su ostajali i po dve smene. Kada si na odmoru za taj mesec dobijao si vecu platu. Prema tome i neka su zaradili vodili su racuna o radnicima cak su izgradili setaliste na Dunavu. Gazda nama treba i to pomogucnosti strani jer gde nasi kadrovi dodju radnici su na ulici a oni bogati i uspesni.

eBora

pre 11 godina

Čekajte! Što rekao moj kum:"Neko od nas dvojice je lud a to nisam ja!" Vučić jutros reče da je Smederevska železara, budući Juesstil prodata za 20 miliona dolara a mogla je za 100 miliona pa će se, kosanćim, ispitati ta prodaja. I to onaj Sartid gde su se umesto čelika gajili šampinjoni. Ovaj baja ga nudi Rujama za 1 (jedan) dolar i to sa svim mašinama koje su Ameri ugradili. Logično, zar ne!

sale

pre 11 godina

Kupovinom zelezare za jedan dolar se kupuje i dug fabrike a pitanje je koliki je . Nasa drzava nema ni rude gvozdja ni koks a ni love da zapocne proizvodnju , Sta ocekujete od drzave ? da placa iz budzeta nesto sto neradi a samo odrzavanje kosta mnogo . Verujem da rusija ima sve od onoga sto mi nemamo ,Radom te zelezare dobili bi zaposlene radnike a drzava porez a ne trosak .

prodaja

pre 11 godina

Da je valjala zelezara ne bi Ameri pobegli i ako su je jeftino dobili.A o Agrobanci ne treba trositi reci.Kad su se namirili svi alavi ta banka se samo tako zove.Moze drzava da je dotira ali sve to nema smisla.Normalno prodati,mi nemamo pare za te gubitase.Zelezara nas svaki dan kosta brdo para,ako je brzo ne prodamo propascemo nacisto.

mile

pre 11 godina

eto toliko o novoj vlasti dace im i gace, a kasnije elektoprivredu i ko zna sta jos a mi postati prava gubernija bez ikakvih prava i uticaja posto nemamo sta vise da im poklonimo.

Dzoni_Fazoni

pre 11 godina

ma sta vam je,pa nece im dati za dolar,nego za 100 milijardi evra onih investicija koje je toma najavljivao!rekao je: sad ce pare,samo ja da dodjem na vlast!bez brige

Bole

pre 11 godina

Ljudi, do sada sam bio koliko toliko optimistican, ali ovo ne ide na dobro. Ovi su dosli samo da lazu i pljackaju. Istog dana istraga o prodaji zelezare i najava da ce je prodati na isti nacin.

Mi

pre 11 godina

Pa sartid je bio vasih prijatelja Amera pa kad su pretopili svo oruzje bivse JNA uzeli pare i pobebegli jos smo dobro prosli mogli su nas usput i bombardovati za ,,nase dobro i demokratiju,,

rsi

pre 11 godina

@klik: Postoji jedna bitna razlika: US Steel je preuzeo Sartid uz (politicki) program unistavanja vojne opreme koja je bila vrlo znacajan izvor sirovina i odatle i profit. Sada toga vise nema.
A treba pomenuti i razlog zasto su gajene pecurke: Zato sto je zemlja bila pod sankcijama. Da li to zaista treba detaljnije da se objasnjava?

Aleksa81

pre 11 godina

Cek' malo. Oprema ruska? Samo peci su ruske, topla valjaonica engleska, za hladnu nisam siguran, pogon "makaze" za secenje gotovih proizvoda je japanska tehnologija. Po cemu je zelezara samo ruska?

Uja

pre 11 godina

@Chicha: Kada su to skandinavske zemlje bile u "ruskom zagrljaju"?!
Drugo: Verovali ili ne, mnogi i danas, uprkos konstantnoj propagandi koja traje već dve decenije i ogromnim kreditima, tvrde da im je bilo bolje uz taj strašni SSSR. To važi čak i za jednu izuzetno nacionalistički nastrojenu Estoniju, gde je nedavno na njihovoj TV3 (usmerena isključivo na estonske gledaoce) rađena anketa sa uključivanjem gledalaca i tada se, na opšte zaprepašćenje i nasuprot očekivanjima, 58% gledalaca izjasnilo da im je bilo bolje dok su bili deo SSSR-a. Kada se pogleda njihova stopa nezaposlenosti, demografski razvoj, visina spoljnjeg duga i sl. to je sasvim normalno, ali gazde imaju očekivanje da sve to mogu da neutralizuju propagandom.
Rezultati nekih anketa rađenih u zemljama poput Jermenije, Ukrajine, Kirgizije, Tadžikistana ili Moldavije su još poraznije za sadašnje vlasti i njihove patrone, to se ipak poznatim tehnikama propagandne manipulacije vešto prikriva i retko se o tome čuje. Još nije potpuno izbrisano sećanje kod nekih ljudi kako su živeli tada, a kako sada, ali se radi na tome. To je donekle slično kao kod nas kada se poredi sadašnje stanje sa situacijom dok smo bili "socijalistička" zemlja.

unistavanje vojne opreme u zelezari

pre 11 godina

Lazi O zelezari i unistavanju vojne opreme. Posle rata Srbija je imala visak naoruzanja i vojne opreme od oko osam hiljada tona sto predstavlja jedan procenat celika, ili oko tri dana rada godisnje smederevske celicane. Samo manji deo te opreme je istopljen u smederevskoj celicani a vecina u Tehnicko remontnom zavodu u Kragujevcu. U pitanju je oruzje koje je mahom zastarelo i predstavljalo problem odrzavanja i uskladistenja. Cak i ako se pretpostavi da je sav taj celik na kraju dosao u smederevsku zelezaru, jos uvek je to u totalu vrednost od tri dana rada godisnje od ukupno potrebnog celika za rad celicane. Te informacije mogu se naci na internetu. Pricati o Zelezari koju su Amerikanci kupili da se ovajde od prodaje celika vojne opreme je obican bezobrazluk. Samo mnogima ne smeta da ovde lazu i da izmisljaju bezobrazluke.

Mića

pre 11 godina

Trebalo bi objasniti narodu zašto je kriminal što je Sartid svojevremeno prodat po mnogo većoj ceni od jednog dolara. Koliko se ja sećam, Sartid je uvek bio rupa bez dna i na grbači poreskih obveznika. Sa nestrpljenjem ću da čekam mišljenje radnika o ruskim gazdama.

d

pre 11 godina

Kad pokusamo rusima da uvalimo dva gubitasa to je katastrofa, uzas i pakao. Kad zapadnim prijateljima prodamo cementare, fabrike duvana, pivare i slicne stamparije para, koje, naravno, NIKADA nisu bile u gubitku to je cool.

smederevo

pre 11 godina

"Ruski privrednici vide svoju šansu u saznanju da je železara u dobrom stanju i da je njena oprema ruska"

Posle 10 godina US Steel-ovog "ulaganja" oprema i dalje ruska?
(Saša, 4. septembar 2012 18:56)

Oprema u USS je uglavnom britanska i američka (Davy Levy i sl...), za razliku npr. od USS u Košicama u Slovačkoj gde je oprema uglavnom ruska.
Bravo ministre.

Dalje, oprema željezare nije kancelarijski nameštaj pa da se menja promenom vlasnika - to su strateške mašine sa projektovanim resursima od 50-60 godina (uz adekvatno održavanje, naravno). Bravo Saša.

kaiser

pre 11 godina

"Takodje, zamolio bih ljude koji gaje iracionalnu mrznju prema Rusima da se uzdrze od komentara, ovo je ekonomija, a ne ne-znam-ni-ja-sta. Pozdrav.
(Dare, 4. septembar 2012 18:44) "

A ja sam iz nekog razloga mislio da je ekonomija kad nekome nešto prodaš za 23 miliona USD, a ne za 1 USD?

pakleni planovi

pre 11 godina

Kako da poklone Agrobanku kad je tek pocelo rasciscavanje afere u istoj? Ko bi normalan uopste ulazio u poslove sa takvom firmom? Nesto tu jaaako smrdi, kao i ova izjava da Zelezara i dalje koristi ruske masine (sto nije tacno) ili da bi celik iz iste mogao biti koriscen u Fiatu (sto opet nije tacno jer taj celik nije za auto industriju). Za manje od 90 dana prodace nas Rusima.

svetozar

pre 11 godina

Kakve veze i po kom osnovu ministar rudarstva dogovara prodaju Agrobanke??? Da li se u toj vladi zna ko sta radi, dva ministra grade autoput, jedan kontrolise sve sluzbe...
Pa ovo je cirkus

najveci izvoznik Srbije

pre 11 godina

Mnogi pricaju da je Zelezara bila najveci izvoznik Srbije, a niko ne pominje da je bila i najveci uvoznik Srbije. Ruda, koks, i gas, ne dolaze besplatno iz inostranstva. Cena izvoza minus cena uvoza, ne ostaje mnogo za hvalisanje.

mile

pre 11 godina

Ko je ovde lud? Ministar za rudarstvo prica o prodaji Agrobanke. Nije to ruda, niti mineral, to je banka. A mozda je ministar zavrsio menadzment u bankarstvu i finansijama?

Vladimir

pre 11 godina

Najgora manipulacija koju korumpirane stranke plasiraju je ona kojom porucuju kako je zelezara najveci izvoznik ali i veliki uvoznik pa sad mi treba da zakljucimo kako Srbiji zelezara ne treba jer nema rudu. Ako je tako prvo bi morali da ugasimo NIS jer Srbija nema naftu. NIS je inace ISKLJUCIVO uvoznik sa zanemarljivim izvozom. Sta ce nam. Gasi, otpustaj!

hm

pre 11 godina

"Jedna od ideja je da potencijalni ruski kupac dogovori sa kragujevackim Fijatom koji je jedan od korisnika čelika iz železare plasman fijatovih vozila na rusko tržište"

A posto Fiat pravi fabriku u Rusiji vrednu 800 miliona, khm, khm...

ujio

pre 11 godina

Pitam se, od svih vas koji ovde komentarišete i bistrite svetsku politiku, da li je iko radio za stranu firmu ili mu stranci bili nadređeni? Takođe koliko vas je osim na TV-u videlo Rusiju, boravilo i radilo u Rusiji (ili Americi)?
Najbitnije je da smo mi jako pametni - zato nam je i tako kako jeste. Dok sve zemlje napreduju i suočavaju sa problemima i rešavaju te probleme mi bistrimo da li nas više vole Ameri ili Rusi, ko je DS a ko SNS. Šta smo mi uradili da nam bude bolje?
Mi bi najviše voleli da nam svi daju novac a mi da upravljamo i vladamo, tj. ne radimo ništa. Da je neko sposoban, da hoće i da ume da vodi železaru onda bi to i radio. Pošto nismo sposobni da radimo kvalitetno, da se ne pljujemo i ne krademo, onda najbolje ili da zatvorimo železaru ili da je damo nekome ko to ume - kao i sve ostalo.

Duga

pre 11 godina

Dobar čovek.

Ministar SRS od 98 do 00...

Sina šlepao na Geografskom fakultetu u Beogradu...prošao sve ispite kao da je na pikniku...a onda ga zaposlio u opštini Zemun i njegovu "ljubav" sa faxa...

Badno crveno-crna...

Ali jadne boje jer su i ovi žuti ista takva banda...

izgubljen slucaj

pre 11 godina

Za Vladimir-a
Da je Zelezara bila najveci izvoznik i najveci uvoznik su dve cinjenice. Vasa je stvar sta cete vi od toga da napravite. Meni se cini da vas ne treba niko da manipulise. Vi to radite sami sebi i mnogo uspesnije (nazalost) nego bilo ko drugi. Ne verujem da bi se iko drugi setio svega onoga sta vama pada na pemet. A tek zakljucci! Ha-ha-ha-ha!

Socijaldemokrata

pre 11 godina

DA li ministra zbilja ne zna da FAS ne koristi celik iz Smedereva iz prostog razloga sto zelezara u Smederevu ne prozivodi celik koji se koristi u auto industriji ili se zeza sa nama!!!!!????

jimifix

pre 11 godina

Koliko ja znam Sberbanka je kupila folks banku tako da sumnjam da im treba i agro banka. A sto se zelezare tice pre par meseci je bila prica ono sto oni proizvode ne odgovara fijatu