Sreda, 22.08.2012.

13:08

Mrkonjić: Moj prvi cilj - novi Jat

Ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić najavio je formiranje nove srpske aviokompanije, kao i mogućnost da se Rusi uključe u rešavanje statusa Jat ervejza.

Izvor: Beta

Mrkonjiæ: Moj prvi cilj - novi Jat IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

marko

pre 11 godina

Baron Minhauzen je mala beba za ovu lazovcinu. Ovo je najveci lazov koga je Srbija videla u poslednjih 100god. A pritom je i najveca seljacina koja je skoro bila na nekoj funkciji.

strina

pre 11 godina

Nova kompanija treba da se zove Tesla ervajz ili Novak ervajz a nikako JAT.
Drugo iako treba da se oformi nova kompanija onda bez Mrkonjica. Njega sto dalje od svega toga, zapravo njega u ludnicu za nesto drugo ovaj bilmez nije vec godinama.

ima (li) nade

pre 11 godina

@Aleksandar

Ti majstore stvarno nemas predstavu o cemu diskutujes. Kazes da radis za agenciju koja se bavi prodajom karata, pa mislis da znas o bilansu poslovanja JAT u prethodnoj finansijskoj godini? Kakvo iznajmljivanje i prodaja aviona tokom sankcija, kakav Malev? Vec vise od deset godina gradjani iz poreza placaju gubitasko poslovanje te firme, svake godine preko 20 miliona evra i iz godine u godinu sve vise i vise.

Istina je da bi, kada ne bi postojao nacionalni avio prevoznik, sve ostale kompanije koje lete za i iz Beograda naplacivale ogromne cene, ali je zamena teza da zbog toga ne treba menjati nista u vezi JAT-a.
Problem je sto su politicari namirisali da kroz tu firmu mogu da muzu narod neogranceno, pa oni koji su na vlasti to vec godinama eksploatisu. Zato se ne moze ocekivati od politicara da urade bilo sta po tom pitanju, jer je njima u direktnom interesu da ta situacija zauvek ostane takva! Ako se u JAT-u bilo sta poboljsa, za njih to nece biti dobro, jer ce onda da se pojavi neko ko bi hteo to da kupi. Zato ne ocekujte da ova ekipa, koja JAT-om drma vec jako dugo, napravi bilo kakav razuman potez.

Beogradjanin

pre 11 godina

Ova nova vlast stvarno ima moju podrsku. Onako optimisticnu. Al' ovog Mrku i onog Velju stvarno bre treba maknuti sa tih mesta. Ljudi su bas nekako primitivci.

birac

pre 11 godina

A zar tvoj prvi cilj nije Bekuta?
Ni za to nisi sposoban,starkeljo...
Odlazi da te oci nase ne gledaju i prepusti sve sto je bitno za ovu zemlju strucnjacima..
Od tebe ne mogu da zive,zavukli su se u misije rupe i samo se krste,kao i cela Srbija,cim se ti pojavis i nesto lupis...

ima (li) nade

pre 11 godina

Jel se secate one afere od zimus, kad su novine pisale o pilotu JAT-a koji je leteo bez dozvole?
Taj covek je tada samo prestao da leti, ali on je inicijalno u JAT doveden od strane SPS-a da bude nekakav "savetnik" generalnog direktora i da kao takav prima 5000 EUR mesecno. To mu je dato zbog zasluga njegovog tatice u SPS-u. Medjutim, posto je on pre tog postavljenja u JAT leteo negde drugde pomalo, pozelelo je dete da bude i kapetan istovremeno, pa je tatica i to pokusao da sredi, samo sto je naisao na otpor iz struke.
Elem, taj lik je i dalje savetnik generalnog direktora na toj istoj plati, a sada se njegov tata bori unutar SPS-a za svog talentovanog sincica da napreduje na toj lestvici, pa se cak prica da je bacio oko na mesto generalnog direktora ili tako nesto!
Bice fenomenalno da se proprati ta prica... Jednog dana mozda neko snimi film o svemu tome, deca da gledaju u buducnosti, ali do tada ima da iskasljemo jos ogromnu lovu vladajucim partijama kroz rupu u budzetu, zvanu JAT.

Aleksandar

pre 11 godina

Radim u jednoj agenciji koja se bavi prodajom avio karata i prodajemo avio karte svih kompanija.Citam sve ove komentare i ne mogu da verujem.Srbija mora da ima svoju kompaniju,apsurdna je tolika zelja da se sve likvidira,da propadne,samo zato sto smo kasnili sa Jatom.Kao prvo Jatov gubitak je gubitak celog nekadasnjeg Jat-a.Kada su iz Jata formirane Tehnika,Ketering i ostalo svi su imali ciste bilanse a Jatu je ostao gubitak.Dalje,najveci jatov dug je dug prema Airbusu koji se prebacuje iz godine u godinu a zakljucen je za vreme Milosevica.I trece Jat ima toliko potrazivanja koja nisu naplacena da je to za ginisa.Jat je prodao mnogo aviona,za vreme sankcija glavni devizni prihod drzave bio je po osnovu iznajmljivanja Jatove flote a neka potrazivanja ni do dan danas nisu naplacena.Veliki dug prema Jatu su imale i neke kompanije kao recimo Malev koji nikada nije trazen da ne bi imali lose odnose sa Madjarskom i tako u nedogled.Za svee ovo krivac je drzava i sada mora da pomogne Jatu jer ga je upravo drzava unistila.
A sto se tice kasnjenja samo da vam kazem da recimo Fly Dubai skoro nikada nije bio na vreme ,poceo je sa cenom od 360 eur a sada je skuplji od Jatove karte koja se prodavala pre 2 godine.Lufthansa cesto otkazuje letove,spaja poluprazne avione,pre neki dan je let za Frankfurt kasnio satima jer je bio tehnicki kvar pa su cekali nov avion,ali te stvari nikada ne budu objavljenje.Turkish malo malo pa otkaze let,ali toga nema u novinama.

Ljutko

pre 11 godina

@ja nisam glasao

I ti što nisi glasao ćeš isto tako da plaćaš Mrkine brljotine kao i svi mi ostali. Džaba si bio pametan, kad si u istom sr*** kao i svi drugi. To ti je kao da si seo sa pijanim šoferom u auto pa kad se skršite i svi završite na hirurgiji ti se tešiš da eto nisi ni pio ni vozio. Džabe ti to.

Sa Ovčara i Kablara Grdelica progovara

pre 11 godina

Pozivam milistora putnog da se mane aerotransporta jer kakav je stručnjak napraviće i po nebu udarne rupe a oblaci će mu biti nezavršeni bez tehničkog prijema. Neka se pobrine malo za tzv Autoput u Preševu, koji su još 2008. kao tobož završili pa otvorili i neka pokuša autom da siđe sa autoputa u Batajnicu sa "završene" deonice što je juče objavio.

pero

pre 11 godina

Prvo: pravi SAT, a ne JAT.
Drugo: ne pravi nista, nego osposobi ono sto postoji, jer taj JAT duguje nekim drugim firmama, koje ce propasti ukoliko im ne vrati pare.
Trece: mani se corava posla i pusti nekoga ko ume da odradi posao, a ne samo da maltretira ljude i daje lazna obecanja; od tolikih stadiona, puteva, mostova i svega sto si obecao, nema NISTA.
cetvrto: odi u penziju, odmori se i pusti drugima, koji mogu i zele, da rade i da postizu rezultate u zivotu, kao sto si ti mogao kad si bio mladji - tvoje beše si.

I meni je cilj da.......

pre 11 godina

Jednom cilj koridor 11 ovom JAT. Ukidaj bre JAT. Nemamo domacu liniju.Mozda ce Velja da izgradi aerodrom u Cacku, Ljajic u Novom Pazaru a vlast Vojvodine u Novom Sadu.E onda nam treba JAT. Jedna skandinavija tj tri zemlje (Danska, Svedska i Norveska) imaju SAS(Scandinavian Air System)

gde će biti kraja

pre 11 godina

Stvarno je van svake mere, jedino ako će finansirati iz svog džepa. Ako verujeu u uspeh, neka podigne kredit na svoju imovinu i nek ulaže u JAT. Pa ni jedna mađarska nije mogla da sačuva nacionalnu aviokompaniju koja je imala mnogo većipromet od JAT-a a dalje je trebalo finansirati iz budžeta., dok nisu zatvorili poslednji čep. Ako ovaj ne svata za ovakvu glupost ne sme da se otvori državna slavina (budžet) onda neka ode na odmor.

Kunta Kinte

pre 11 godina

A sta cemo sa direktorom koji ceo bogovetni dan provodi u kaficu na Novom Beogradu? U JAT-u ima nadimak "Zombi", jer se pojavljuje s vremena na vreme, i to kao po pravilu kada "mora" negde da odleti.

el diavolo

pre 11 godina

Odiseja u svemiru se nastavlja... 26 sezona - 526 epizoda u ovoj epizodi drug mrka se bori za nejaki jat i spasava ga od zlog bankrota, ostanite uz nas jer u sledecoj epizodi drug mrka se bori sa supermenom na planini ararat ko ce pobediti .....

vojvodjanin

pre 11 godina

Opet JAT! Oni svakih par meseci ulaze u privatizaciju, nalaze strateškog partnera, lizuju novije avione, isl., a u stvari su poluraspala kompanija sa ekstremno neljubaznim osobljem, starim i ofucanim avionima, a uz sve to su i netačni u smislu poštovanja reda letenja (koji im izgleda služi samo da bi se reklo da ga imaju). Ja sam pre samo nekoliko dana završio letenje JAT-om za sva vremena. Moje letovanje se pretvorilo u noćnu moru zahvaljujući njima. Nisam očekivao luksuz, ali ni kašnjenje od skoro 10h i ukraden dan letovanja. Od sada sam sebi organizujem letovanja i koristim usluge drugih avio prevoznika pa makar morao da otputujem do Budimpešte, Temišvara ili nekog drugog aerodroma u okruženju. Oni su za mene posle niza ekstremnih razočarenja završili priču kao avio prevoznik.

Pop

pre 11 godina

Bata nam zavrsio u bolnice pa ovi planiraju nove projekte. moze li molim vas da im objasni neko da kradja ne znaci projekat i da nismo veverice, ako ovako nastave motikama cemo ih terati, drugacije izgleda ne moze (mislim da su nam se puske vec malo smucile, to samo amerima nikad da dosadi). valter vrati se!

trula kobila

pre 11 godina

JAT (Jugoslovenski aerotransport)!.....Ovaj covek hoce da pravi avio kompaniju nepostojece drzave. Toliko o njegovoj ozbiljnosti.

Svest i Nesvest

pre 11 godina

Niko da obelodani odakle 1500 zaposlenih .Samo ste ,sa neba i bez letilica,niotkuda, dovlačili partijske pajtaše ,bez ikakvog znanja i obrazovanja i sa nečuvenim zaslugama za moj mome i tvoj tvome.Nikada te horde glodara nisu napustile JAT,već su naprotiv,sklonile ili vam izmestile sve one koji nešto znaju i hoće. Smetali su vam u vašem brlogu malverzacija.Dosta više sa talasanjem. Izbacite vaše mešetare ,nadobudne kumove, sestre, kafanske dužnike i ostalu prljavu svitu, pa će JAT itekako uzleteti.Demagogija pripada samo vama.

pantomima

pre 11 godina

Stvaranje nove kompanije je počelo skandaloznim odbijanjem za izdavanje dozvole za redovne letove Istanbul-Beograd turskom low-costeru Pegasus Airlines. Ovo je nečuvena sramota !

ima (li) nade

pre 11 godina

Eto, konacno je jasno kakav je plan nove vlasti kada je u pitanju JAT.

Ovo je prvi put od pocetka godine da se konacno objavljuje proslogodisnji rezultat finansijskog poslovanja te firme. On pokazuje gubitak od 27 miliona EUR.

Sta nasa vlada planira da uradi sa tim gubitkom? Namerava da od svih nas uzme pare i to plati iz budzeta, isto kao svih ovih godina koje su za nama. Takodje, nasa vlada planira da u vezi sa tim ne uradi apsolutno nista, nego da nastavi da kroz tu firmu crpi pare iz budzeta i u buducnosti.
Lepo je bilo cuti pricu od novih vlastodrzaca da ce da se uvedu mere, da se stegne kajis, da se izbace nepotrebni rashodi iz budzeta jer stizu na naplatu krediti koji su uzimani ranije... To je bilo za lakoverne, a ova informacija nam kaze sta ce stvarno da se desava - isto so se i do sada desavalo. Isti ministar, isti "kadrovi".
Kako u JAT-u, tako i u drugim drzavnim preduzecima, imacemo i u buducnosti partijski postavljene "kadrove" koji ne znaju nista o poslu kojim se firme koje oni "vode" bave, ali zato uspesno obezbedjuju da se u tim firmama na sve mnogobrojnija rukovodeca mesta i za ogromne plate postavljaju clanovi njihovih partija i njihovi rodjaci, da se nabavke za sve sto tim firmama treba vrse po istom tom principu, a da se sva steta od takvih mahinacija svake godine lepo podmiri iz budzeta i da to tako traje sto duze, dok se svi oni ne obogate preko svake mere. Ocigledno je da niko povodom toga ionako nikad nece uraditi nista, ni "Insajder", ni premijer.

Archer

pre 11 godina

Nasa zemlja se raspala. Tresnuli smo o dno i to zestoko. Raspad sistema je na svim nivoima. Politickom, moralnom, ljudskom. Ne postoje merila vrednosti osim razvrata. Sto si razvratniji to si uspesniji. Sto si bezskrupulozniji to si mocniji. Prljave pare prozimaju sve. Politicari se ponasaju kao prostitutke, prostitutke se ponasaju kao politicari a narod pati i postaje sve gori. Devojcice nam setaju po ulicama obucene kao profuknjace, skolstvo ne postoji, zdravstvo je negde izmedju divljeg zapada i raspalog komunizma, industrija mrtva a mi zivimo od milostinje koju nam dodeljuju raspala EU i bahata Rusija. Ni jedni ni drugi nam ne zele dobro. Dokle ce ovakvi kao ovaj deda da nas "vode" a pri tom razbijaju kafane i to se stavlja u novine kao udarna vest!? Obecavaju auto puteve, JAT i ko zna sta jos a Srbe i sav ostali narod koriste kao robove po nekakvim fabrikama koje su stranci otvorili. Ti isti stranci to sto rade kod nas ne mogu da rade u svojim zemljama jel bi bili optuzeni za robovlasnistvo. Nekakve Karleuse, Stanije, polupismeni fudbaleri su idoli i inspiracija nasoj deci. Sramota. Napravise Srbistan od ove napacene zemlje. Licna higijena je luksuz, hrana je luksuz, imati Seselje, Canke, Nikolice, Dacice, Dinkice, Ilice je luksuz. Najbolje bi nam bilo da platimo nekom Nemcu da dodje i da krene od nule. Da ponisti sve zakone, otpusti kompletan drzavni aparat i krene prvo sa zavodjenjem discipline. Ili da vaskrsnemo cara Dusana i uvedemo "Dusanov zakonik".

Boldrik ima lukav plan

pre 11 godina

novi Jat - nova afera...

Jat treba pokloniti nekome, ako uopšte postoji neko ko bi ga uzeo za džabe i na taj način skinuti gubitaša i njegove dugove sa grbače građana Srbije. Aerodrome treba čuvati i unapređivati i stvoriti uslove da oni budu centar ovog dela Sveta sa što više avio kompanija koje će ovde imati interes da sleću i stacioniraju svoje avione...

Goran

pre 11 godina

s.ebao si novac za puteve i nista nisi napravio a sada si se okomio na JAT da i to " dovedes u red"... ovo je neverovatno
da li ce neko zaustaviti ovu propalicu i lazova, konacno ?

Tulipan

pre 11 godina

Ovaj opet nešto mrkonjiše (mrkonjisanje - davanje izjava pod punom materijalnom, krivičnom, političkom i ljudskom neodgovornošću).

julije kemeny

pre 11 godina

Da li neko o mogucnosti kooperacije JAT-a sa balkanskim avionskim "mikro" preduzecima bivsih JU clanova uopste razmislja?
To bi bilo mozda neka vrsta ekonomskog resenja.Da li su ostali bivsi JAT-ovci mozda slicnog misljenja?

JA

pre 11 godina

14 aviona i 1500 zaposlenih??????Gde svi ti ljudi (i sta) rade?Administracija ubija Srbiju,njenu privredu i nas obicne gradjane(porezima).Dosta vise bacanja para!!!!!Imamo dugova i nasi unuci da placaju,zemlju su zaduzili za naredih 50 godina,sve dobro su unistili i u Srbiji i u nama.Ovo nije liberalni kapitalizam vec opsta kradja i veleizdaja.Zivela revolucija!!!

Joker

pre 11 godina

@Boris, 22. avgust 2012 13:55


(samo bih se nadovezao)
Što dalje implicira da JAT ne može da bude likvidiran osim pomoganja iz budžeta.
Potrebno je gurnuti JAT u stečaj (probati u smeru reorganizacije, a zatim i potpunog stečaja. Dokle god problem JAT-a pokušava da reši resorni ministar, Vlada pokazuje da još ne priznaje potpuni debakl nasledjene avio kompanije...
Narodu je dosta plaćanja JAT-ovih gluposti, tako da : poverioci ako ovo čitate: PREDLAŽITE POSTUPAK STEČAJA! biće lakše i vama i nama!

Vratice se Walter

pre 11 godina

Sledeci problem koji drug Mrka moze da resi je svetska ekonomska kriza.
Posle toga moze u penziju. JAT je za njega mali zalogaj.
Koja smejurija od vlade i ministara.

ljubitelj burleski

pre 11 godina

jel, ima neko mesto da se organizije peticija za definitivno uklanjanje dvojice dokazanih štetočina kao što su Ilić i Mrkonjić u cilju zaštite mentalnog zdravlja nacije?'

Владимир

pre 11 godina

Овај човек никако да се мане социјалистичке економије и размишљања. Ово вам је још један светао пример како комуниста води економију (тј. пропаст исте). Једини разлог зашто оснивају нови ЈАТ је тај да би се ослободе дугова ЈАТ-а тј. да их гурну под тепих. Па царе кад оснујеш нову компанију коме остају дугови старе? Остају нама грађанима (држави) да од нашег пореза плате брљотине ваших партијских комесара. Докле бре више? Ово ти је као кад испрљаш сво суђе у кући (нећеш или не знаш да га опереш), гурнеш га под кауч, а узмеш паре и купиш ново суђе. Опери старо царе, опери!!!

NOVI JATOVAC

pre 11 godina

Bilo bi to sjajno za Srbiju i region.

Sve je tu: tržište,idealan geografski položaj,iskustvo ljudi iz vazduhoplovsta.

Osnovni preduslov je da se politika ne meša u posao i uspeh će biti zagarantovan.

nenad

pre 11 godina

Neverovatno je do kad ce se vise u srbiji forsirati taj termin jugoslovenski zemlja koja nam je donela toliko stradanja nesrece gubitka teritorija sadomazohizmu kod srba nikad kraja.Izgleda da spremaju od srbije i vojvodine da prave novu jugoslaviju kako predlaze canak e pa srecno mrko

milan

pre 11 godina

Jel govorimo o coveku koji vec godinama "resava" pitanje Jata.Koga bre laze.Pa ne govorimo o koridoru 10 vec o nacionalnom avio-prevozniku.Pre izbora je izjavio da ce pitanje Jata biti reseno cim pre,a svakako pre izjasnjavanja naroda o buducem sastavu Parlamenta.He,he.Jos jedna u nizu ispaljotki.Covek nikada
nije stao iza svojih reci.Samim tim,niko mu i ne veruje.Samo je aktuelni Ministar finansija vise lagao ovaj narod,prilicno kratkog pamcenja.Jatu nema pomoci.Davno ga je trebalo restruktuirati prema svetskim standardima.Ovo je vec "gangrena" u poodmakloj fazi.Ne moze sa najstarijom flotom u Evropi biti konkurentan na trzistu.Kakvih bre 1500 ljudi.Treba im 400 najvise.Kakvih 170 letaca.Na pomenutu flotu,treba im maksimum 80.Hrvatski piloti su strajkovalli jer su trazili da im se radno vreme u nacionalnoj kompaniji smanji na 70 sati mesecno.A Jatovi ne rade ni upola od toga.Zato g-dine Ministre,plati coveka iz belog sveta koliko god treba.Za 6 meseci ce postaviti zdrave osnove,kako treba da posluje avio prevoznik.Trenutna prica,u kojoj je Jat u zadnjih 8 godina,zamenio 6 direktora,ne moze da valja.Parijski drugovi postave coveka,on se vezba godinu - dve,malo popravi "krvnu sliku" i pojeo vuk magarca.Tako ce nam biti dokle god se amateri bave ozbiljnim poslom.Ma necu vise da pisem.Samo se nerviram.

Eustahije

pre 11 godina

Da nije zalosno bilo bi smedno. Jat ima 10 Boing-a??? U kom ste filmu to gledal? Jat leti sa 4 Boing-a, ostalih 6 i ako ima moze samo da proda na kilo kao staro gvozdje posto ni za sta drugo nisu. Jat da ima 10 ispravnih aviona ne bi ukidao i otkazivao redovne linije i ne bi svaki dan kasnili letovi zbog kvarova, posto bi uvek mogao drugi avion da pokrije let.

miki_ns

pre 11 godina

Bolje JAT sam da se spašava ako će da ih spašava kao što gradi auto put. Zapravo, kad malo bolje razmislim, sad će on da tamo iza Leskovca spoji 4 trake auto puta u veliku pistu, i isto to uradi ispred Preševa, pa će da kaže "evo uposlio sam novi Jat, i rešio problem auto puta, dvokrilci voze umesto prolaska kroz Grdelicu"

Momcilo

pre 11 godina

Mnogo ciljeva Gospodine mrkonjicu,ministre ovdsnji,Bekutin.....Pa rasturi se zemlja od tolikog ciljanja i rokova a mi odosmo u ambis pre roka!!!
Pa ti dao Grcima posao na Koridoru 10 a oni rade bukvalno sta hoce,otpustaju ljude,ucenjuju ih,teraju da rade prekovremeno a placaju koliko hoce,pa gde to ima moj mrkonjicu!!!
Jat je samo jedan od tvojih ciljeva,promasenih na zalost!!

Boris

pre 11 godina

Da malo pojasnimo..... Gubitak iznad visine kapitala znaci da odredjenno preduzece nema vise imovine, niti kapitala da servisira postojece obaveze i dugovanja, nego i preko vrednosti kapitala ima gubitak jos 4 milijarde dinara..... znaci ko kupi jat mora da jos 4 milijarde dinara da bi bio na nuli! Poslovni prihodi predstavljaju jednu stavku u bilansu uspeha, druga je poslovni rashodi. Tek kada uporedite poslovne, finansijske i ostale prihode i rashode, dobijate DObitak odnosno GUBitak....... Sad lepo recite koliki je u prosloj godini bio gubitak JAT-a......Evo ja cu 3.167 miliona dinara (3.2 milijarde dinara).

Dovla

pre 11 godina

Od silnih obecanja moze samo da im promeni ime! Uz jat da napise jat + !!! Samo neznam koja banka ce im dati kredit ! Agro ili razvojna !

Vlada

pre 11 godina

Najbolje bi bilo da mu prvi i ujedno poslednji zadatak bude DA ODE U PENZIJU!!! i da nas na taj način ratosilja svojih usluga. Pa da ubuduće "uslužuje" pevaljke po kafanama na opšte zadovoljstvo čitalaca žute štampe, a da ga što manje ima u ovoj ozbiljnijoj

Vlada

pre 11 godina

Najbolje bi bilo da mu prvi i ujedno poslednji zadatak bude DA ODE U PENZIJU!!! i da nas na taj način ratosilja svojih usluga. Pa da ubuduće "uslužuje" pevaljke po kafanama na opšte zadovoljstvo čitalaca žute štampe, a da ga što manje ima u ovoj ozbiljnijoj

Dovla

pre 11 godina

Od silnih obecanja moze samo da im promeni ime! Uz jat da napise jat + !!! Samo neznam koja banka ce im dati kredit ! Agro ili razvojna !

milan

pre 11 godina

Jel govorimo o coveku koji vec godinama "resava" pitanje Jata.Koga bre laze.Pa ne govorimo o koridoru 10 vec o nacionalnom avio-prevozniku.Pre izbora je izjavio da ce pitanje Jata biti reseno cim pre,a svakako pre izjasnjavanja naroda o buducem sastavu Parlamenta.He,he.Jos jedna u nizu ispaljotki.Covek nikada
nije stao iza svojih reci.Samim tim,niko mu i ne veruje.Samo je aktuelni Ministar finansija vise lagao ovaj narod,prilicno kratkog pamcenja.Jatu nema pomoci.Davno ga je trebalo restruktuirati prema svetskim standardima.Ovo je vec "gangrena" u poodmakloj fazi.Ne moze sa najstarijom flotom u Evropi biti konkurentan na trzistu.Kakvih bre 1500 ljudi.Treba im 400 najvise.Kakvih 170 letaca.Na pomenutu flotu,treba im maksimum 80.Hrvatski piloti su strajkovalli jer su trazili da im se radno vreme u nacionalnoj kompaniji smanji na 70 sati mesecno.A Jatovi ne rade ni upola od toga.Zato g-dine Ministre,plati coveka iz belog sveta koliko god treba.Za 6 meseci ce postaviti zdrave osnove,kako treba da posluje avio prevoznik.Trenutna prica,u kojoj je Jat u zadnjih 8 godina,zamenio 6 direktora,ne moze da valja.Parijski drugovi postave coveka,on se vezba godinu - dve,malo popravi "krvnu sliku" i pojeo vuk magarca.Tako ce nam biti dokle god se amateri bave ozbiljnim poslom.Ma necu vise da pisem.Samo se nerviram.

Goran

pre 11 godina

s.ebao si novac za puteve i nista nisi napravio a sada si se okomio na JAT da i to " dovedes u red"... ovo je neverovatno
da li ce neko zaustaviti ovu propalicu i lazova, konacno ?

Tulipan

pre 11 godina

Ovaj opet nešto mrkonjiše (mrkonjisanje - davanje izjava pod punom materijalnom, krivičnom, političkom i ljudskom neodgovornošću).

Boris

pre 11 godina

Da malo pojasnimo..... Gubitak iznad visine kapitala znaci da odredjenno preduzece nema vise imovine, niti kapitala da servisira postojece obaveze i dugovanja, nego i preko vrednosti kapitala ima gubitak jos 4 milijarde dinara..... znaci ko kupi jat mora da jos 4 milijarde dinara da bi bio na nuli! Poslovni prihodi predstavljaju jednu stavku u bilansu uspeha, druga je poslovni rashodi. Tek kada uporedite poslovne, finansijske i ostale prihode i rashode, dobijate DObitak odnosno GUBitak....... Sad lepo recite koliki je u prosloj godini bio gubitak JAT-a......Evo ja cu 3.167 miliona dinara (3.2 milijarde dinara).

ljubitelj burleski

pre 11 godina

jel, ima neko mesto da se organizije peticija za definitivno uklanjanje dvojice dokazanih štetočina kao što su Ilić i Mrkonjić u cilju zaštite mentalnog zdravlja nacije?'

Vratice se Walter

pre 11 godina

Sledeci problem koji drug Mrka moze da resi je svetska ekonomska kriza.
Posle toga moze u penziju. JAT je za njega mali zalogaj.
Koja smejurija od vlade i ministara.

Владимир

pre 11 godina

Овај човек никако да се мане социјалистичке економије и размишљања. Ово вам је још један светао пример како комуниста води економију (тј. пропаст исте). Једини разлог зашто оснивају нови ЈАТ је тај да би се ослободе дугова ЈАТ-а тј. да их гурну под тепих. Па царе кад оснујеш нову компанију коме остају дугови старе? Остају нама грађанима (држави) да од нашег пореза плате брљотине ваших партијских комесара. Докле бре више? Ово ти је као кад испрљаш сво суђе у кући (нећеш или не знаш да га опереш), гурнеш га под кауч, а узмеш паре и купиш ново суђе. Опери старо царе, опери!!!

JA

pre 11 godina

14 aviona i 1500 zaposlenih??????Gde svi ti ljudi (i sta) rade?Administracija ubija Srbiju,njenu privredu i nas obicne gradjane(porezima).Dosta vise bacanja para!!!!!Imamo dugova i nasi unuci da placaju,zemlju su zaduzili za naredih 50 godina,sve dobro su unistili i u Srbiji i u nama.Ovo nije liberalni kapitalizam vec opsta kradja i veleizdaja.Zivela revolucija!!!

Archer

pre 11 godina

Nasa zemlja se raspala. Tresnuli smo o dno i to zestoko. Raspad sistema je na svim nivoima. Politickom, moralnom, ljudskom. Ne postoje merila vrednosti osim razvrata. Sto si razvratniji to si uspesniji. Sto si bezskrupulozniji to si mocniji. Prljave pare prozimaju sve. Politicari se ponasaju kao prostitutke, prostitutke se ponasaju kao politicari a narod pati i postaje sve gori. Devojcice nam setaju po ulicama obucene kao profuknjace, skolstvo ne postoji, zdravstvo je negde izmedju divljeg zapada i raspalog komunizma, industrija mrtva a mi zivimo od milostinje koju nam dodeljuju raspala EU i bahata Rusija. Ni jedni ni drugi nam ne zele dobro. Dokle ce ovakvi kao ovaj deda da nas "vode" a pri tom razbijaju kafane i to se stavlja u novine kao udarna vest!? Obecavaju auto puteve, JAT i ko zna sta jos a Srbe i sav ostali narod koriste kao robove po nekakvim fabrikama koje su stranci otvorili. Ti isti stranci to sto rade kod nas ne mogu da rade u svojim zemljama jel bi bili optuzeni za robovlasnistvo. Nekakve Karleuse, Stanije, polupismeni fudbaleri su idoli i inspiracija nasoj deci. Sramota. Napravise Srbistan od ove napacene zemlje. Licna higijena je luksuz, hrana je luksuz, imati Seselje, Canke, Nikolice, Dacice, Dinkice, Ilice je luksuz. Najbolje bi nam bilo da platimo nekom Nemcu da dodje i da krene od nule. Da ponisti sve zakone, otpusti kompletan drzavni aparat i krene prvo sa zavodjenjem discipline. Ili da vaskrsnemo cara Dusana i uvedemo "Dusanov zakonik".

Eustahije

pre 11 godina

Da nije zalosno bilo bi smedno. Jat ima 10 Boing-a??? U kom ste filmu to gledal? Jat leti sa 4 Boing-a, ostalih 6 i ako ima moze samo da proda na kilo kao staro gvozdje posto ni za sta drugo nisu. Jat da ima 10 ispravnih aviona ne bi ukidao i otkazivao redovne linije i ne bi svaki dan kasnili letovi zbog kvarova, posto bi uvek mogao drugi avion da pokrije let.

miki_ns

pre 11 godina

Bolje JAT sam da se spašava ako će da ih spašava kao što gradi auto put. Zapravo, kad malo bolje razmislim, sad će on da tamo iza Leskovca spoji 4 trake auto puta u veliku pistu, i isto to uradi ispred Preševa, pa će da kaže "evo uposlio sam novi Jat, i rešio problem auto puta, dvokrilci voze umesto prolaska kroz Grdelicu"

Aleksandar

pre 11 godina

Radim u jednoj agenciji koja se bavi prodajom avio karata i prodajemo avio karte svih kompanija.Citam sve ove komentare i ne mogu da verujem.Srbija mora da ima svoju kompaniju,apsurdna je tolika zelja da se sve likvidira,da propadne,samo zato sto smo kasnili sa Jatom.Kao prvo Jatov gubitak je gubitak celog nekadasnjeg Jat-a.Kada su iz Jata formirane Tehnika,Ketering i ostalo svi su imali ciste bilanse a Jatu je ostao gubitak.Dalje,najveci jatov dug je dug prema Airbusu koji se prebacuje iz godine u godinu a zakljucen je za vreme Milosevica.I trece Jat ima toliko potrazivanja koja nisu naplacena da je to za ginisa.Jat je prodao mnogo aviona,za vreme sankcija glavni devizni prihod drzave bio je po osnovu iznajmljivanja Jatove flote a neka potrazivanja ni do dan danas nisu naplacena.Veliki dug prema Jatu su imale i neke kompanije kao recimo Malev koji nikada nije trazen da ne bi imali lose odnose sa Madjarskom i tako u nedogled.Za svee ovo krivac je drzava i sada mora da pomogne Jatu jer ga je upravo drzava unistila.
A sto se tice kasnjenja samo da vam kazem da recimo Fly Dubai skoro nikada nije bio na vreme ,poceo je sa cenom od 360 eur a sada je skuplji od Jatove karte koja se prodavala pre 2 godine.Lufthansa cesto otkazuje letove,spaja poluprazne avione,pre neki dan je let za Frankfurt kasnio satima jer je bio tehnicki kvar pa su cekali nov avion,ali te stvari nikada ne budu objavljenje.Turkish malo malo pa otkaze let,ali toga nema u novinama.

Momcilo

pre 11 godina

Mnogo ciljeva Gospodine mrkonjicu,ministre ovdsnji,Bekutin.....Pa rasturi se zemlja od tolikog ciljanja i rokova a mi odosmo u ambis pre roka!!!
Pa ti dao Grcima posao na Koridoru 10 a oni rade bukvalno sta hoce,otpustaju ljude,ucenjuju ih,teraju da rade prekovremeno a placaju koliko hoce,pa gde to ima moj mrkonjicu!!!
Jat je samo jedan od tvojih ciljeva,promasenih na zalost!!

birac

pre 11 godina

A zar tvoj prvi cilj nije Bekuta?
Ni za to nisi sposoban,starkeljo...
Odlazi da te oci nase ne gledaju i prepusti sve sto je bitno za ovu zemlju strucnjacima..
Od tebe ne mogu da zive,zavukli su se u misije rupe i samo se krste,kao i cela Srbija,cim se ti pojavis i nesto lupis...

el diavolo

pre 11 godina

Odiseja u svemiru se nastavlja... 26 sezona - 526 epizoda u ovoj epizodi drug mrka se bori za nejaki jat i spasava ga od zlog bankrota, ostanite uz nas jer u sledecoj epizodi drug mrka se bori sa supermenom na planini ararat ko ce pobediti .....

Kunta Kinte

pre 11 godina

A sta cemo sa direktorom koji ceo bogovetni dan provodi u kaficu na Novom Beogradu? U JAT-u ima nadimak "Zombi", jer se pojavljuje s vremena na vreme, i to kao po pravilu kada "mora" negde da odleti.

ima (li) nade

pre 11 godina

Jel se secate one afere od zimus, kad su novine pisale o pilotu JAT-a koji je leteo bez dozvole?
Taj covek je tada samo prestao da leti, ali on je inicijalno u JAT doveden od strane SPS-a da bude nekakav "savetnik" generalnog direktora i da kao takav prima 5000 EUR mesecno. To mu je dato zbog zasluga njegovog tatice u SPS-u. Medjutim, posto je on pre tog postavljenja u JAT leteo negde drugde pomalo, pozelelo je dete da bude i kapetan istovremeno, pa je tatica i to pokusao da sredi, samo sto je naisao na otpor iz struke.
Elem, taj lik je i dalje savetnik generalnog direktora na toj istoj plati, a sada se njegov tata bori unutar SPS-a za svog talentovanog sincica da napreduje na toj lestvici, pa se cak prica da je bacio oko na mesto generalnog direktora ili tako nesto!
Bice fenomenalno da se proprati ta prica... Jednog dana mozda neko snimi film o svemu tome, deca da gledaju u buducnosti, ali do tada ima da iskasljemo jos ogromnu lovu vladajucim partijama kroz rupu u budzetu, zvanu JAT.

trula kobila

pre 11 godina

JAT (Jugoslovenski aerotransport)!.....Ovaj covek hoce da pravi avio kompaniju nepostojece drzave. Toliko o njegovoj ozbiljnosti.

Ljutko

pre 11 godina

@ja nisam glasao

I ti što nisi glasao ćeš isto tako da plaćaš Mrkine brljotine kao i svi mi ostali. Džaba si bio pametan, kad si u istom sr*** kao i svi drugi. To ti je kao da si seo sa pijanim šoferom u auto pa kad se skršite i svi završite na hirurgiji ti se tešiš da eto nisi ni pio ni vozio. Džabe ti to.

Svest i Nesvest

pre 11 godina

Niko da obelodani odakle 1500 zaposlenih .Samo ste ,sa neba i bez letilica,niotkuda, dovlačili partijske pajtaše ,bez ikakvog znanja i obrazovanja i sa nečuvenim zaslugama za moj mome i tvoj tvome.Nikada te horde glodara nisu napustile JAT,već su naprotiv,sklonile ili vam izmestile sve one koji nešto znaju i hoće. Smetali su vam u vašem brlogu malverzacija.Dosta više sa talasanjem. Izbacite vaše mešetare ,nadobudne kumove, sestre, kafanske dužnike i ostalu prljavu svitu, pa će JAT itekako uzleteti.Demagogija pripada samo vama.

pantomima

pre 11 godina

Stvaranje nove kompanije je počelo skandaloznim odbijanjem za izdavanje dozvole za redovne letove Istanbul-Beograd turskom low-costeru Pegasus Airlines. Ovo je nečuvena sramota !

Sa Ovčara i Kablara Grdelica progovara

pre 11 godina

Pozivam milistora putnog da se mane aerotransporta jer kakav je stručnjak napraviće i po nebu udarne rupe a oblaci će mu biti nezavršeni bez tehničkog prijema. Neka se pobrine malo za tzv Autoput u Preševu, koji su još 2008. kao tobož završili pa otvorili i neka pokuša autom da siđe sa autoputa u Batajnicu sa "završene" deonice što je juče objavio.

nenad

pre 11 godina

Neverovatno je do kad ce se vise u srbiji forsirati taj termin jugoslovenski zemlja koja nam je donela toliko stradanja nesrece gubitka teritorija sadomazohizmu kod srba nikad kraja.Izgleda da spremaju od srbije i vojvodine da prave novu jugoslaviju kako predlaze canak e pa srecno mrko

Joker

pre 11 godina

@Boris, 22. avgust 2012 13:55


(samo bih se nadovezao)
Što dalje implicira da JAT ne može da bude likvidiran osim pomoganja iz budžeta.
Potrebno je gurnuti JAT u stečaj (probati u smeru reorganizacije, a zatim i potpunog stečaja. Dokle god problem JAT-a pokušava da reši resorni ministar, Vlada pokazuje da još ne priznaje potpuni debakl nasledjene avio kompanije...
Narodu je dosta plaćanja JAT-ovih gluposti, tako da : poverioci ako ovo čitate: PREDLAŽITE POSTUPAK STEČAJA! biće lakše i vama i nama!

ima (li) nade

pre 11 godina

Eto, konacno je jasno kakav je plan nove vlasti kada je u pitanju JAT.

Ovo je prvi put od pocetka godine da se konacno objavljuje proslogodisnji rezultat finansijskog poslovanja te firme. On pokazuje gubitak od 27 miliona EUR.

Sta nasa vlada planira da uradi sa tim gubitkom? Namerava da od svih nas uzme pare i to plati iz budzeta, isto kao svih ovih godina koje su za nama. Takodje, nasa vlada planira da u vezi sa tim ne uradi apsolutno nista, nego da nastavi da kroz tu firmu crpi pare iz budzeta i u buducnosti.
Lepo je bilo cuti pricu od novih vlastodrzaca da ce da se uvedu mere, da se stegne kajis, da se izbace nepotrebni rashodi iz budzeta jer stizu na naplatu krediti koji su uzimani ranije... To je bilo za lakoverne, a ova informacija nam kaze sta ce stvarno da se desava - isto so se i do sada desavalo. Isti ministar, isti "kadrovi".
Kako u JAT-u, tako i u drugim drzavnim preduzecima, imacemo i u buducnosti partijski postavljene "kadrove" koji ne znaju nista o poslu kojim se firme koje oni "vode" bave, ali zato uspesno obezbedjuju da se u tim firmama na sve mnogobrojnija rukovodeca mesta i za ogromne plate postavljaju clanovi njihovih partija i njihovi rodjaci, da se nabavke za sve sto tim firmama treba vrse po istom tom principu, a da se sva steta od takvih mahinacija svake godine lepo podmiri iz budzeta i da to tako traje sto duze, dok se svi oni ne obogate preko svake mere. Ocigledno je da niko povodom toga ionako nikad nece uraditi nista, ni "Insajder", ni premijer.

I meni je cilj da.......

pre 11 godina

Jednom cilj koridor 11 ovom JAT. Ukidaj bre JAT. Nemamo domacu liniju.Mozda ce Velja da izgradi aerodrom u Cacku, Ljajic u Novom Pazaru a vlast Vojvodine u Novom Sadu.E onda nam treba JAT. Jedna skandinavija tj tri zemlje (Danska, Svedska i Norveska) imaju SAS(Scandinavian Air System)

gde će biti kraja

pre 11 godina

Stvarno je van svake mere, jedino ako će finansirati iz svog džepa. Ako verujeu u uspeh, neka podigne kredit na svoju imovinu i nek ulaže u JAT. Pa ni jedna mađarska nije mogla da sačuva nacionalnu aviokompaniju koja je imala mnogo većipromet od JAT-a a dalje je trebalo finansirati iz budžeta., dok nisu zatvorili poslednji čep. Ako ovaj ne svata za ovakvu glupost ne sme da se otvori državna slavina (budžet) onda neka ode na odmor.

vojvodjanin

pre 11 godina

Opet JAT! Oni svakih par meseci ulaze u privatizaciju, nalaze strateškog partnera, lizuju novije avione, isl., a u stvari su poluraspala kompanija sa ekstremno neljubaznim osobljem, starim i ofucanim avionima, a uz sve to su i netačni u smislu poštovanja reda letenja (koji im izgleda služi samo da bi se reklo da ga imaju). Ja sam pre samo nekoliko dana završio letenje JAT-om za sva vremena. Moje letovanje se pretvorilo u noćnu moru zahvaljujući njima. Nisam očekivao luksuz, ali ni kašnjenje od skoro 10h i ukraden dan letovanja. Od sada sam sebi organizujem letovanja i koristim usluge drugih avio prevoznika pa makar morao da otputujem do Budimpešte, Temišvara ili nekog drugog aerodroma u okruženju. Oni su za mene posle niza ekstremnih razočarenja završili priču kao avio prevoznik.

pero

pre 11 godina

Prvo: pravi SAT, a ne JAT.
Drugo: ne pravi nista, nego osposobi ono sto postoji, jer taj JAT duguje nekim drugim firmama, koje ce propasti ukoliko im ne vrati pare.
Trece: mani se corava posla i pusti nekoga ko ume da odradi posao, a ne samo da maltretira ljude i daje lazna obecanja; od tolikih stadiona, puteva, mostova i svega sto si obecao, nema NISTA.
cetvrto: odi u penziju, odmori se i pusti drugima, koji mogu i zele, da rade i da postizu rezultate u zivotu, kao sto si ti mogao kad si bio mladji - tvoje beše si.

NOVI JATOVAC

pre 11 godina

Bilo bi to sjajno za Srbiju i region.

Sve je tu: tržište,idealan geografski položaj,iskustvo ljudi iz vazduhoplovsta.

Osnovni preduslov je da se politika ne meša u posao i uspeh će biti zagarantovan.

Boldrik ima lukav plan

pre 11 godina

novi Jat - nova afera...

Jat treba pokloniti nekome, ako uopšte postoji neko ko bi ga uzeo za džabe i na taj način skinuti gubitaša i njegove dugove sa grbače građana Srbije. Aerodrome treba čuvati i unapređivati i stvoriti uslove da oni budu centar ovog dela Sveta sa što više avio kompanija koje će ovde imati interes da sleću i stacioniraju svoje avione...

Pop

pre 11 godina

Bata nam zavrsio u bolnice pa ovi planiraju nove projekte. moze li molim vas da im objasni neko da kradja ne znaci projekat i da nismo veverice, ako ovako nastave motikama cemo ih terati, drugacije izgleda ne moze (mislim da su nam se puske vec malo smucile, to samo amerima nikad da dosadi). valter vrati se!

marko

pre 11 godina

Baron Minhauzen je mala beba za ovu lazovcinu. Ovo je najveci lazov koga je Srbija videla u poslednjih 100god. A pritom je i najveca seljacina koja je skoro bila na nekoj funkciji.

julije kemeny

pre 11 godina

Da li neko o mogucnosti kooperacije JAT-a sa balkanskim avionskim "mikro" preduzecima bivsih JU clanova uopste razmislja?
To bi bilo mozda neka vrsta ekonomskog resenja.Da li su ostali bivsi JAT-ovci mozda slicnog misljenja?

Beogradjanin

pre 11 godina

Ova nova vlast stvarno ima moju podrsku. Onako optimisticnu. Al' ovog Mrku i onog Velju stvarno bre treba maknuti sa tih mesta. Ljudi su bas nekako primitivci.

ima (li) nade

pre 11 godina

@Aleksandar

Ti majstore stvarno nemas predstavu o cemu diskutujes. Kazes da radis za agenciju koja se bavi prodajom karata, pa mislis da znas o bilansu poslovanja JAT u prethodnoj finansijskoj godini? Kakvo iznajmljivanje i prodaja aviona tokom sankcija, kakav Malev? Vec vise od deset godina gradjani iz poreza placaju gubitasko poslovanje te firme, svake godine preko 20 miliona evra i iz godine u godinu sve vise i vise.

Istina je da bi, kada ne bi postojao nacionalni avio prevoznik, sve ostale kompanije koje lete za i iz Beograda naplacivale ogromne cene, ali je zamena teza da zbog toga ne treba menjati nista u vezi JAT-a.
Problem je sto su politicari namirisali da kroz tu firmu mogu da muzu narod neogranceno, pa oni koji su na vlasti to vec godinama eksploatisu. Zato se ne moze ocekivati od politicara da urade bilo sta po tom pitanju, jer je njima u direktnom interesu da ta situacija zauvek ostane takva! Ako se u JAT-u bilo sta poboljsa, za njih to nece biti dobro, jer ce onda da se pojavi neko ko bi hteo to da kupi. Zato ne ocekujte da ova ekipa, koja JAT-om drma vec jako dugo, napravi bilo kakav razuman potez.

strina

pre 11 godina

Nova kompanija treba da se zove Tesla ervajz ili Novak ervajz a nikako JAT.
Drugo iako treba da se oformi nova kompanija onda bez Mrkonjica. Njega sto dalje od svega toga, zapravo njega u ludnicu za nesto drugo ovaj bilmez nije vec godinama.

NOVI JATOVAC

pre 11 godina

Bilo bi to sjajno za Srbiju i region.

Sve je tu: tržište,idealan geografski položaj,iskustvo ljudi iz vazduhoplovsta.

Osnovni preduslov je da se politika ne meša u posao i uspeh će biti zagarantovan.

nenad

pre 11 godina

Neverovatno je do kad ce se vise u srbiji forsirati taj termin jugoslovenski zemlja koja nam je donela toliko stradanja nesrece gubitka teritorija sadomazohizmu kod srba nikad kraja.Izgleda da spremaju od srbije i vojvodine da prave novu jugoslaviju kako predlaze canak e pa srecno mrko

julije kemeny

pre 11 godina

Da li neko o mogucnosti kooperacije JAT-a sa balkanskim avionskim "mikro" preduzecima bivsih JU clanova uopste razmislja?
To bi bilo mozda neka vrsta ekonomskog resenja.Da li su ostali bivsi JAT-ovci mozda slicnog misljenja?

Eustahije

pre 11 godina

Da nije zalosno bilo bi smedno. Jat ima 10 Boing-a??? U kom ste filmu to gledal? Jat leti sa 4 Boing-a, ostalih 6 i ako ima moze samo da proda na kilo kao staro gvozdje posto ni za sta drugo nisu. Jat da ima 10 ispravnih aviona ne bi ukidao i otkazivao redovne linije i ne bi svaki dan kasnili letovi zbog kvarova, posto bi uvek mogao drugi avion da pokrije let.

Aleksandar

pre 11 godina

Radim u jednoj agenciji koja se bavi prodajom avio karata i prodajemo avio karte svih kompanija.Citam sve ove komentare i ne mogu da verujem.Srbija mora da ima svoju kompaniju,apsurdna je tolika zelja da se sve likvidira,da propadne,samo zato sto smo kasnili sa Jatom.Kao prvo Jatov gubitak je gubitak celog nekadasnjeg Jat-a.Kada su iz Jata formirane Tehnika,Ketering i ostalo svi su imali ciste bilanse a Jatu je ostao gubitak.Dalje,najveci jatov dug je dug prema Airbusu koji se prebacuje iz godine u godinu a zakljucen je za vreme Milosevica.I trece Jat ima toliko potrazivanja koja nisu naplacena da je to za ginisa.Jat je prodao mnogo aviona,za vreme sankcija glavni devizni prihod drzave bio je po osnovu iznajmljivanja Jatove flote a neka potrazivanja ni do dan danas nisu naplacena.Veliki dug prema Jatu su imale i neke kompanije kao recimo Malev koji nikada nije trazen da ne bi imali lose odnose sa Madjarskom i tako u nedogled.Za svee ovo krivac je drzava i sada mora da pomogne Jatu jer ga je upravo drzava unistila.
A sto se tice kasnjenja samo da vam kazem da recimo Fly Dubai skoro nikada nije bio na vreme ,poceo je sa cenom od 360 eur a sada je skuplji od Jatove karte koja se prodavala pre 2 godine.Lufthansa cesto otkazuje letove,spaja poluprazne avione,pre neki dan je let za Frankfurt kasnio satima jer je bio tehnicki kvar pa su cekali nov avion,ali te stvari nikada ne budu objavljenje.Turkish malo malo pa otkaze let,ali toga nema u novinama.

milan

pre 11 godina

Jel govorimo o coveku koji vec godinama "resava" pitanje Jata.Koga bre laze.Pa ne govorimo o koridoru 10 vec o nacionalnom avio-prevozniku.Pre izbora je izjavio da ce pitanje Jata biti reseno cim pre,a svakako pre izjasnjavanja naroda o buducem sastavu Parlamenta.He,he.Jos jedna u nizu ispaljotki.Covek nikada
nije stao iza svojih reci.Samim tim,niko mu i ne veruje.Samo je aktuelni Ministar finansija vise lagao ovaj narod,prilicno kratkog pamcenja.Jatu nema pomoci.Davno ga je trebalo restruktuirati prema svetskim standardima.Ovo je vec "gangrena" u poodmakloj fazi.Ne moze sa najstarijom flotom u Evropi biti konkurentan na trzistu.Kakvih bre 1500 ljudi.Treba im 400 najvise.Kakvih 170 letaca.Na pomenutu flotu,treba im maksimum 80.Hrvatski piloti su strajkovalli jer su trazili da im se radno vreme u nacionalnoj kompaniji smanji na 70 sati mesecno.A Jatovi ne rade ni upola od toga.Zato g-dine Ministre,plati coveka iz belog sveta koliko god treba.Za 6 meseci ce postaviti zdrave osnove,kako treba da posluje avio prevoznik.Trenutna prica,u kojoj je Jat u zadnjih 8 godina,zamenio 6 direktora,ne moze da valja.Parijski drugovi postave coveka,on se vezba godinu - dve,malo popravi "krvnu sliku" i pojeo vuk magarca.Tako ce nam biti dokle god se amateri bave ozbiljnim poslom.Ma necu vise da pisem.Samo se nerviram.

Joker

pre 11 godina

@Boris, 22. avgust 2012 13:55


(samo bih se nadovezao)
Što dalje implicira da JAT ne može da bude likvidiran osim pomoganja iz budžeta.
Potrebno je gurnuti JAT u stečaj (probati u smeru reorganizacije, a zatim i potpunog stečaja. Dokle god problem JAT-a pokušava da reši resorni ministar, Vlada pokazuje da još ne priznaje potpuni debakl nasledjene avio kompanije...
Narodu je dosta plaćanja JAT-ovih gluposti, tako da : poverioci ako ovo čitate: PREDLAŽITE POSTUPAK STEČAJA! biće lakše i vama i nama!

pantomima

pre 11 godina

Stvaranje nove kompanije je počelo skandaloznim odbijanjem za izdavanje dozvole za redovne letove Istanbul-Beograd turskom low-costeru Pegasus Airlines. Ovo je nečuvena sramota !

gde će biti kraja

pre 11 godina

Stvarno je van svake mere, jedino ako će finansirati iz svog džepa. Ako verujeu u uspeh, neka podigne kredit na svoju imovinu i nek ulaže u JAT. Pa ni jedna mađarska nije mogla da sačuva nacionalnu aviokompaniju koja je imala mnogo većipromet od JAT-a a dalje je trebalo finansirati iz budžeta., dok nisu zatvorili poslednji čep. Ako ovaj ne svata za ovakvu glupost ne sme da se otvori državna slavina (budžet) onda neka ode na odmor.

Boldrik ima lukav plan

pre 11 godina

novi Jat - nova afera...

Jat treba pokloniti nekome, ako uopšte postoji neko ko bi ga uzeo za džabe i na taj način skinuti gubitaša i njegove dugove sa grbače građana Srbije. Aerodrome treba čuvati i unapređivati i stvoriti uslove da oni budu centar ovog dela Sveta sa što više avio kompanija koje će ovde imati interes da sleću i stacioniraju svoje avione...

trula kobila

pre 11 godina

JAT (Jugoslovenski aerotransport)!.....Ovaj covek hoce da pravi avio kompaniju nepostojece drzave. Toliko o njegovoj ozbiljnosti.

vojvodjanin

pre 11 godina

Opet JAT! Oni svakih par meseci ulaze u privatizaciju, nalaze strateškog partnera, lizuju novije avione, isl., a u stvari su poluraspala kompanija sa ekstremno neljubaznim osobljem, starim i ofucanim avionima, a uz sve to su i netačni u smislu poštovanja reda letenja (koji im izgleda služi samo da bi se reklo da ga imaju). Ja sam pre samo nekoliko dana završio letenje JAT-om za sva vremena. Moje letovanje se pretvorilo u noćnu moru zahvaljujući njima. Nisam očekivao luksuz, ali ni kašnjenje od skoro 10h i ukraden dan letovanja. Od sada sam sebi organizujem letovanja i koristim usluge drugih avio prevoznika pa makar morao da otputujem do Budimpešte, Temišvara ili nekog drugog aerodroma u okruženju. Oni su za mene posle niza ekstremnih razočarenja završili priču kao avio prevoznik.

I meni je cilj da.......

pre 11 godina

Jednom cilj koridor 11 ovom JAT. Ukidaj bre JAT. Nemamo domacu liniju.Mozda ce Velja da izgradi aerodrom u Cacku, Ljajic u Novom Pazaru a vlast Vojvodine u Novom Sadu.E onda nam treba JAT. Jedna skandinavija tj tri zemlje (Danska, Svedska i Norveska) imaju SAS(Scandinavian Air System)

Vlada

pre 11 godina

Najbolje bi bilo da mu prvi i ujedno poslednji zadatak bude DA ODE U PENZIJU!!! i da nas na taj način ratosilja svojih usluga. Pa da ubuduće "uslužuje" pevaljke po kafanama na opšte zadovoljstvo čitalaca žute štampe, a da ga što manje ima u ovoj ozbiljnijoj

Boris

pre 11 godina

Da malo pojasnimo..... Gubitak iznad visine kapitala znaci da odredjenno preduzece nema vise imovine, niti kapitala da servisira postojece obaveze i dugovanja, nego i preko vrednosti kapitala ima gubitak jos 4 milijarde dinara..... znaci ko kupi jat mora da jos 4 milijarde dinara da bi bio na nuli! Poslovni prihodi predstavljaju jednu stavku u bilansu uspeha, druga je poslovni rashodi. Tek kada uporedite poslovne, finansijske i ostale prihode i rashode, dobijate DObitak odnosno GUBitak....... Sad lepo recite koliki je u prosloj godini bio gubitak JAT-a......Evo ja cu 3.167 miliona dinara (3.2 milijarde dinara).

Archer

pre 11 godina

Nasa zemlja se raspala. Tresnuli smo o dno i to zestoko. Raspad sistema je na svim nivoima. Politickom, moralnom, ljudskom. Ne postoje merila vrednosti osim razvrata. Sto si razvratniji to si uspesniji. Sto si bezskrupulozniji to si mocniji. Prljave pare prozimaju sve. Politicari se ponasaju kao prostitutke, prostitutke se ponasaju kao politicari a narod pati i postaje sve gori. Devojcice nam setaju po ulicama obucene kao profuknjace, skolstvo ne postoji, zdravstvo je negde izmedju divljeg zapada i raspalog komunizma, industrija mrtva a mi zivimo od milostinje koju nam dodeljuju raspala EU i bahata Rusija. Ni jedni ni drugi nam ne zele dobro. Dokle ce ovakvi kao ovaj deda da nas "vode" a pri tom razbijaju kafane i to se stavlja u novine kao udarna vest!? Obecavaju auto puteve, JAT i ko zna sta jos a Srbe i sav ostali narod koriste kao robove po nekakvim fabrikama koje su stranci otvorili. Ti isti stranci to sto rade kod nas ne mogu da rade u svojim zemljama jel bi bili optuzeni za robovlasnistvo. Nekakve Karleuse, Stanije, polupismeni fudbaleri su idoli i inspiracija nasoj deci. Sramota. Napravise Srbistan od ove napacene zemlje. Licna higijena je luksuz, hrana je luksuz, imati Seselje, Canke, Nikolice, Dacice, Dinkice, Ilice je luksuz. Najbolje bi nam bilo da platimo nekom Nemcu da dodje i da krene od nule. Da ponisti sve zakone, otpusti kompletan drzavni aparat i krene prvo sa zavodjenjem discipline. Ili da vaskrsnemo cara Dusana i uvedemo "Dusanov zakonik".

Dovla

pre 11 godina

Od silnih obecanja moze samo da im promeni ime! Uz jat da napise jat + !!! Samo neznam koja banka ce im dati kredit ! Agro ili razvojna !

ljubitelj burleski

pre 11 godina

jel, ima neko mesto da se organizije peticija za definitivno uklanjanje dvojice dokazanih štetočina kao što su Ilić i Mrkonjić u cilju zaštite mentalnog zdravlja nacije?'

JA

pre 11 godina

14 aviona i 1500 zaposlenih??????Gde svi ti ljudi (i sta) rade?Administracija ubija Srbiju,njenu privredu i nas obicne gradjane(porezima).Dosta vise bacanja para!!!!!Imamo dugova i nasi unuci da placaju,zemlju su zaduzili za naredih 50 godina,sve dobro su unistili i u Srbiji i u nama.Ovo nije liberalni kapitalizam vec opsta kradja i veleizdaja.Zivela revolucija!!!

Pop

pre 11 godina

Bata nam zavrsio u bolnice pa ovi planiraju nove projekte. moze li molim vas da im objasni neko da kradja ne znaci projekat i da nismo veverice, ako ovako nastave motikama cemo ih terati, drugacije izgleda ne moze (mislim da su nam se puske vec malo smucile, to samo amerima nikad da dosadi). valter vrati se!

strina

pre 11 godina

Nova kompanija treba da se zove Tesla ervajz ili Novak ervajz a nikako JAT.
Drugo iako treba da se oformi nova kompanija onda bez Mrkonjica. Njega sto dalje od svega toga, zapravo njega u ludnicu za nesto drugo ovaj bilmez nije vec godinama.

miki_ns

pre 11 godina

Bolje JAT sam da se spašava ako će da ih spašava kao što gradi auto put. Zapravo, kad malo bolje razmislim, sad će on da tamo iza Leskovca spoji 4 trake auto puta u veliku pistu, i isto to uradi ispred Preševa, pa će da kaže "evo uposlio sam novi Jat, i rešio problem auto puta, dvokrilci voze umesto prolaska kroz Grdelicu"

Владимир

pre 11 godina

Овај човек никако да се мане социјалистичке економије и размишљања. Ово вам је још један светао пример како комуниста води економију (тј. пропаст исте). Једини разлог зашто оснивају нови ЈАТ је тај да би се ослободе дугова ЈАТ-а тј. да их гурну под тепих. Па царе кад оснујеш нову компанију коме остају дугови старе? Остају нама грађанима (држави) да од нашег пореза плате брљотине ваших партијских комесара. Докле бре више? Ово ти је као кад испрљаш сво суђе у кући (нећеш или не знаш да га опереш), гурнеш га под кауч, а узмеш паре и купиш ново суђе. Опери старо царе, опери!!!

Goran

pre 11 godina

s.ebao si novac za puteve i nista nisi napravio a sada si se okomio na JAT da i to " dovedes u red"... ovo je neverovatno
da li ce neko zaustaviti ovu propalicu i lazova, konacno ?

Svest i Nesvest

pre 11 godina

Niko da obelodani odakle 1500 zaposlenih .Samo ste ,sa neba i bez letilica,niotkuda, dovlačili partijske pajtaše ,bez ikakvog znanja i obrazovanja i sa nečuvenim zaslugama za moj mome i tvoj tvome.Nikada te horde glodara nisu napustile JAT,već su naprotiv,sklonile ili vam izmestile sve one koji nešto znaju i hoće. Smetali su vam u vašem brlogu malverzacija.Dosta više sa talasanjem. Izbacite vaše mešetare ,nadobudne kumove, sestre, kafanske dužnike i ostalu prljavu svitu, pa će JAT itekako uzleteti.Demagogija pripada samo vama.

Sa Ovčara i Kablara Grdelica progovara

pre 11 godina

Pozivam milistora putnog da se mane aerotransporta jer kakav je stručnjak napraviće i po nebu udarne rupe a oblaci će mu biti nezavršeni bez tehničkog prijema. Neka se pobrine malo za tzv Autoput u Preševu, koji su još 2008. kao tobož završili pa otvorili i neka pokuša autom da siđe sa autoputa u Batajnicu sa "završene" deonice što je juče objavio.

pero

pre 11 godina

Prvo: pravi SAT, a ne JAT.
Drugo: ne pravi nista, nego osposobi ono sto postoji, jer taj JAT duguje nekim drugim firmama, koje ce propasti ukoliko im ne vrati pare.
Trece: mani se corava posla i pusti nekoga ko ume da odradi posao, a ne samo da maltretira ljude i daje lazna obecanja; od tolikih stadiona, puteva, mostova i svega sto si obecao, nema NISTA.
cetvrto: odi u penziju, odmori se i pusti drugima, koji mogu i zele, da rade i da postizu rezultate u zivotu, kao sto si ti mogao kad si bio mladji - tvoje beše si.

Ljutko

pre 11 godina

@ja nisam glasao

I ti što nisi glasao ćeš isto tako da plaćaš Mrkine brljotine kao i svi mi ostali. Džaba si bio pametan, kad si u istom sr*** kao i svi drugi. To ti je kao da si seo sa pijanim šoferom u auto pa kad se skršite i svi završite na hirurgiji ti se tešiš da eto nisi ni pio ni vozio. Džabe ti to.

ima (li) nade

pre 11 godina

Jel se secate one afere od zimus, kad su novine pisale o pilotu JAT-a koji je leteo bez dozvole?
Taj covek je tada samo prestao da leti, ali on je inicijalno u JAT doveden od strane SPS-a da bude nekakav "savetnik" generalnog direktora i da kao takav prima 5000 EUR mesecno. To mu je dato zbog zasluga njegovog tatice u SPS-u. Medjutim, posto je on pre tog postavljenja u JAT leteo negde drugde pomalo, pozelelo je dete da bude i kapetan istovremeno, pa je tatica i to pokusao da sredi, samo sto je naisao na otpor iz struke.
Elem, taj lik je i dalje savetnik generalnog direktora na toj istoj plati, a sada se njegov tata bori unutar SPS-a za svog talentovanog sincica da napreduje na toj lestvici, pa se cak prica da je bacio oko na mesto generalnog direktora ili tako nesto!
Bice fenomenalno da se proprati ta prica... Jednog dana mozda neko snimi film o svemu tome, deca da gledaju u buducnosti, ali do tada ima da iskasljemo jos ogromnu lovu vladajucim partijama kroz rupu u budzetu, zvanu JAT.

Momcilo

pre 11 godina

Mnogo ciljeva Gospodine mrkonjicu,ministre ovdsnji,Bekutin.....Pa rasturi se zemlja od tolikog ciljanja i rokova a mi odosmo u ambis pre roka!!!
Pa ti dao Grcima posao na Koridoru 10 a oni rade bukvalno sta hoce,otpustaju ljude,ucenjuju ih,teraju da rade prekovremeno a placaju koliko hoce,pa gde to ima moj mrkonjicu!!!
Jat je samo jedan od tvojih ciljeva,promasenih na zalost!!

Vratice se Walter

pre 11 godina

Sledeci problem koji drug Mrka moze da resi je svetska ekonomska kriza.
Posle toga moze u penziju. JAT je za njega mali zalogaj.
Koja smejurija od vlade i ministara.

Tulipan

pre 11 godina

Ovaj opet nešto mrkonjiše (mrkonjisanje - davanje izjava pod punom materijalnom, krivičnom, političkom i ljudskom neodgovornošću).

ima (li) nade

pre 11 godina

Eto, konacno je jasno kakav je plan nove vlasti kada je u pitanju JAT.

Ovo je prvi put od pocetka godine da se konacno objavljuje proslogodisnji rezultat finansijskog poslovanja te firme. On pokazuje gubitak od 27 miliona EUR.

Sta nasa vlada planira da uradi sa tim gubitkom? Namerava da od svih nas uzme pare i to plati iz budzeta, isto kao svih ovih godina koje su za nama. Takodje, nasa vlada planira da u vezi sa tim ne uradi apsolutno nista, nego da nastavi da kroz tu firmu crpi pare iz budzeta i u buducnosti.
Lepo je bilo cuti pricu od novih vlastodrzaca da ce da se uvedu mere, da se stegne kajis, da se izbace nepotrebni rashodi iz budzeta jer stizu na naplatu krediti koji su uzimani ranije... To je bilo za lakoverne, a ova informacija nam kaze sta ce stvarno da se desava - isto so se i do sada desavalo. Isti ministar, isti "kadrovi".
Kako u JAT-u, tako i u drugim drzavnim preduzecima, imacemo i u buducnosti partijski postavljene "kadrove" koji ne znaju nista o poslu kojim se firme koje oni "vode" bave, ali zato uspesno obezbedjuju da se u tim firmama na sve mnogobrojnija rukovodeca mesta i za ogromne plate postavljaju clanovi njihovih partija i njihovi rodjaci, da se nabavke za sve sto tim firmama treba vrse po istom tom principu, a da se sva steta od takvih mahinacija svake godine lepo podmiri iz budzeta i da to tako traje sto duze, dok se svi oni ne obogate preko svake mere. Ocigledno je da niko povodom toga ionako nikad nece uraditi nista, ni "Insajder", ni premijer.

el diavolo

pre 11 godina

Odiseja u svemiru se nastavlja... 26 sezona - 526 epizoda u ovoj epizodi drug mrka se bori za nejaki jat i spasava ga od zlog bankrota, ostanite uz nas jer u sledecoj epizodi drug mrka se bori sa supermenom na planini ararat ko ce pobediti .....

Kunta Kinte

pre 11 godina

A sta cemo sa direktorom koji ceo bogovetni dan provodi u kaficu na Novom Beogradu? U JAT-u ima nadimak "Zombi", jer se pojavljuje s vremena na vreme, i to kao po pravilu kada "mora" negde da odleti.

birac

pre 11 godina

A zar tvoj prvi cilj nije Bekuta?
Ni za to nisi sposoban,starkeljo...
Odlazi da te oci nase ne gledaju i prepusti sve sto je bitno za ovu zemlju strucnjacima..
Od tebe ne mogu da zive,zavukli su se u misije rupe i samo se krste,kao i cela Srbija,cim se ti pojavis i nesto lupis...

Beogradjanin

pre 11 godina

Ova nova vlast stvarno ima moju podrsku. Onako optimisticnu. Al' ovog Mrku i onog Velju stvarno bre treba maknuti sa tih mesta. Ljudi su bas nekako primitivci.

ima (li) nade

pre 11 godina

@Aleksandar

Ti majstore stvarno nemas predstavu o cemu diskutujes. Kazes da radis za agenciju koja se bavi prodajom karata, pa mislis da znas o bilansu poslovanja JAT u prethodnoj finansijskoj godini? Kakvo iznajmljivanje i prodaja aviona tokom sankcija, kakav Malev? Vec vise od deset godina gradjani iz poreza placaju gubitasko poslovanje te firme, svake godine preko 20 miliona evra i iz godine u godinu sve vise i vise.

Istina je da bi, kada ne bi postojao nacionalni avio prevoznik, sve ostale kompanije koje lete za i iz Beograda naplacivale ogromne cene, ali je zamena teza da zbog toga ne treba menjati nista u vezi JAT-a.
Problem je sto su politicari namirisali da kroz tu firmu mogu da muzu narod neogranceno, pa oni koji su na vlasti to vec godinama eksploatisu. Zato se ne moze ocekivati od politicara da urade bilo sta po tom pitanju, jer je njima u direktnom interesu da ta situacija zauvek ostane takva! Ako se u JAT-u bilo sta poboljsa, za njih to nece biti dobro, jer ce onda da se pojavi neko ko bi hteo to da kupi. Zato ne ocekujte da ova ekipa, koja JAT-om drma vec jako dugo, napravi bilo kakav razuman potez.

marko

pre 11 godina

Baron Minhauzen je mala beba za ovu lazovcinu. Ovo je najveci lazov koga je Srbija videla u poslednjih 100god. A pritom je i najveca seljacina koja je skoro bila na nekoj funkciji.