Petak, 25.05.2012.

11:06

Makaze EPS-a seku struju po Srbiji

U Gradovima širom Srbije u toku je velika akcija prinudne naplate građanima za utrošenu električnu energiju. Po negde, struju seku i za dug od 5.000 dinara.

Izvor: Novosti

Makaze EPS-a seku struju po Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Aleksanadar

pre 11 godina

Da seku struju...samo po unutrasnjosti i to po nekim selima...gde jadan narod je prost i glup...Po Ustavu i zakonu R.Srbije..EPS nema pravo da obustavi isporuku El,Energije nikome pre odluke nadleznog suda koji je nadlezan u sporu izmedju Dobavljaca(EPS)i korisnika,,kojem je sud doneo odluku u korist EPS...Sto ne iskljuce po Grockoj,,znam koji duguju i po 200000,,,sto ne odu u selo Pukovac kod Nisa,,tamo duguju od 2000g.po MIlion dinara....Sto ne dodju meni da je iseku,,jesu jednom ali sam ih poslao da me tuze,,pa sa presudom neka odnesu i brojilo..(inace sam redovan platisa)...jer sam u situaciji...ali mi je zao jednih ljudi..dug 5000..seci..a kaficima i po 400000..niko ih nedira..ili im se daje da placaju eke rate po dve tri hiljade i tekucu potrosnju,,ali ih ne seku..toliko o EPS-u...i zakonu narode....RASPTAJTE SE MALO BOLJE...(molio bih moderatora da objavi ovaj komentar ..jer je koristan i za EPS i za Gradjane

Jelena

pre 11 godina

Ja svako jutro kad ustanem prvo pomislim na to da li ce mi danas iskluciti struju!?Muz i ja samo bez posla vec mesecima i majka sam prevremeno rodjenog deteta koje je zahtevalo posebnu negu i ishranu i naravno sve iz naseg dzepa,jer drzava uglavnom kaznjava one koji se odluce da u ovoj drzavi radjaju decu i osnivaju porodicu!E sad da mi je drzava dala bar taj deciji dodatak ja bi imala i za struju,a i za ostale komunalije ovako mogu samo da cekam dzelate!Sad kad krenu ovi uterivaci dugova sa sve EPS-som ne ostaje nam nista drugo nego da bezimo iz ove uklete zemlje,pa sto procita u jednom komentaru-neka dovedu neki novi narod u nase kuce i stanove!Mnogo je jadno sto ovo rade posle izbora,stvarno ova drzava radi sve na stetu gradjana i mi jos trpimo i cutimo!Sad ce ponovo da nas sikaniraju do nekih novih izbora,pa ko prezivi do tad pricace!

Marko

pre 11 godina

Pitam se u kakvoj drzavi zivimo ukoliko drzava ima novca da finansira kampanje milionima eura, da finansira agencije kojih imamo visestruko vise nego bilo koja drzava sa skoro milijardu eura, a nema novca da pomogne najugorzenijima i sece im struju! I to odmah posle izbora.

Da li znate da na ovaj nacin secete struju DECI? Ta deca nece imati ni toplu vodu, ni nacina da se kupaju osim hladnom, ni hranu u frizideru??? Da li rezultati na izbori nikome nisu pokazali nista? Koliko treba da cekamo da drzava pocne da brine o gradjanima?

Treba sve da nas bude sramota zbog toga.

Posavac

pre 11 godina

Stojane pored Morave, pa zašto i ovde pominješ Srbe preko Drine, čak si im i malo "s" udenuo u naziv Srbi. Nemoj tako, nije ljudski. Hajde da i ja tebi dam 50.000 evra i idi sa porodicom negde, gde moraš... Ali kakve to veze ima sa sečenjem struje. Tebe nešto drugo tišti, priznaj. Nemoj za svoju nemoć da kriviš komšije. Krivi su vlastodršci koji nas preko medija svađaju, a ti si pravi primer za to.

garec

pre 11 godina

...ponegde seku i za 5000 din.

Meni su uputili preteće pismo iz EDB Čačak za manje od 1200 din. iako je to bilo 1. put da sam zaboravio da uplatim na vreme. Da li imate informacije o isključivanju na teritoriji EDB Čačak i o dužnicima od privatnih lica?

Bojan Cimbaljević

pre 11 godina

Kako ne možete da shvatite da kada neko duguje za struju, zapravo duguje svima nama, građanima Srbije. Ne tamo nekoj virtualnoj državi, za koju "ko te pita", već EPS-u, koji je u vlasništvu države Srbije, odnosno svih nas. Potpuno je suludo da se uopšte dozvoljava da se i ovoliko duguje za struju, i privredi i domaćinstvima.

Druga stvar, neko je pomenuo da EPS ima "tržišne cene"? To ne da nisu "tržišne" nego su subvencionisane preko svake mere. Primer: ja radim od kuće, i ne idem na posao. Računar i nekoliko drugih aparata mi rade skoro 24 sati dnevno. Takođe se kuva i pere za dvoje, bojler se takođe ne gasi, jedino se ne grejem na istu. Pri tome, račun za struju mi je praktično 50% manji od računa za infostan, koji manjom potrošnjom ne mogu da menjam, i praktično manji od od računa za mobilni telefon i internet zajedno. Mene bi bilo sramota da dugujem za struju, jer znam da može da se plati, ako već može da se plati i internet i mobilni telefon. Razlog zašto se toliko duguje je to što je recimo pretplatu za mobilni, ili internet, ili kablovsku lako isključiti, a struju nije, pa svi razmišljaju na fazonu "baš me briga" i neodgovorno se ponašaju. Kada dođe maca na vratanca, onda je "kuku-lele". Dok god ne shvatimo da smo svi deo jednog istog "ostrva", pojedinci će sopstveni interes da stavljaju iznad zajedničkog.

View

pre 11 godina

"I kafu kad popijes u kafani moras da platis" ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kantastrofa, 25. maj 2012 11:31)

Tačno. Ali, uz račun za kafu konobar nikome ne daje račun za njegov provod, noćni život, novi skupi automobil da ga vidi društvo ... Ako hoćete da date bakšiš – date ga svojevoljno. I gotova stvar.

Sa EPS-om to nije slučaj: EPS-ov 'bakšiš' je prinudni, uz tarife u boji, angažovane snage, takse na brojila ...

EPS je državno preduzeće. Monopolista. Gubitaš. I kao što nema pravo na tzv. tržišne cene, jer nikada nije bio – niti je sada - ni na kakvom tržištu, nema pravo ni na sponzorstva.

Marko

pre 11 godina

Ovo mi je prvi put da pisem blog. Da li je ova seca struje cekala da prodju izbori? Da li drzava hoce da napuni praznu kasu tako sto ce da uzima od sirotinje? Da li imamo para za basnonslovno skupe kampanje a nemamo da pomognemo najugrozenijim porodicima? Da li imamo skoro MILIJARDU evra za agencije, a nemamo da pomognemo ljudima koji ne mogu da plate struju?
Da li znate da secete struju DECI? Da DECU ostavljate u mraku? Ja ocigledno imam i struju i internet ali oni nemaju!
Ceo zivot sam glasao za DS, na ovim izborima nisam glasao, a da ste ovo uradili pre izbora glasao bih za SNS!
Kada ce ova drzava da pocne da brine o svojim gradjanima? Zar Vam ovi izbori nista nisu pokazali?

Juju

pre 11 godina

Ja imam stari dug, dug od 2006 god (sticajem okolnosti nisam imao da placam), koji po svim zakonima ove zemlje je ZASTAREO. E sad, dobrim ljudima iz EPS-a je palo na pamet da domacinstvima sa starim i po zakonu NEPOSTOJECIM dugom, uvedu neku DUPLU potrosnju, tj. duplo se uracunava sve sto mesecno potrosis. U svakoj normalnoj zemlji, stare dugove preduzece potrazuje preko suda (tuzi duznika i to je to). Ali ovde posto znaju da ne mogu da naplate ta dugovanja preko suda salju ove sakale da maltretiraju narod. A najace od svega ja ne mogu da tuzim EPS na osnovu zastarelosti duga. Ovo je magicna zemlja!!!

dejan

pre 11 godina

Struja je neophodna za zivot, kao hleb, a telekomunikacije nisu. Zato se lopovluci i stroga politika naplate telekomunikacionih kompanija tolerišu.

Yogi

pre 11 godina

Oni koji imaju posao idu da seku struju onima koji isti nemaju i nemaju čime i nemaju načina da plate....

A oni koji duguju milione, njihova dvorišta obilaze, zastanu jedino kada trebaju da im se poklone

Stojan Nikolić

pre 11 godina

I kad nas sve isključite... kad nam svima oduzmete stanove i kuće... kad svi izvršimo samoubistvo ili pomremo od gladi ili smrzavanja... šta onda.
Uvešćete neki bolji narod, dovešćete opet srbe preko Drine (ako ih ima još).
Pa počnite sa streljanjem odmah, brže je i za vas i za nas.

Infoman

pre 11 godina

Prošli su izbori, prošle su bajke. U zemlji Srbiji počinje horor serijal, još nije poznato u koliko delova. Građe i tema ima mnogo. Dovoljno smo naduvani da sve ovo nemo posmatramo.

View

pre 11 godina

"... dok su pred opštinskim šalterima u mnogim gradovima primećeni građani koji mole da im se struja ne seče jer nemaju odakle da plate" ...

Umesto da plačete i molite, udružite se i obratite međunarodnim institucijama. Ovo je bezakonje i veoma ozbiljno kršenje ljudskih prava, zato što:

EPS je državni monopolista. I gubitaš. To je javno preduzeće koje je samo u 2010. imalo gubitak od 3,2 milijarde dinara.

To je monopolista koji ima tržišne cene (a tako nešto svet nije video).

To je preduzeće koje se, i pored milionskih dugova (koje vraća – pogodite ko), i konstantnih zajmova koje uzima od međunarodnih finansijkih institucija, bavi – sponzorstvom (!?)

Tako je "državni" gubitaš EPS sponzor Zdravka Čolića, odbojkaške reprezentacije Srbije, fudbalskog kluba Partizan, raznih sportskih manifestacija, knjige Danice Drašković ...

Kada bi samo ovih nekoliko 'sitnica' izneli pred lice međunarodne pravde, ovi što plaču i mole, mogli bi lepu odštetu da "države" da dobiju.

Mislim, 21. vek je. Feudalno doba davno je prošlo. Čak i u Srbiji ga je, negde oko 1838. godine, ukinuo Miloš Obrenović.

teano pit

pre 11 godina

Pre izbora je bilo 30 % popusta na 15% manje utrosene elektricne energije u februaru u odnosu na januar. Svedok sam da to nije ispostovano. Svejedno to je ocigledno bila predizborna kampanja. Ovo je sad postizborna kampanja i bice ispostovana. Kuku nama ako opet bude 30 stepeni ispod nule...

Hendža

pre 11 godina

Dobro ste se setili. Elektrodistribucija je državna firma u kojoj niko ništa ne radi, a ima posla za sve. Uposlite partijske kadrove i ljude s vezom, neka zađu malo po domaćinstvima i vide ko krade, ko ne plaća.

z

pre 11 godina

Treba seci svim vecim duznicima. Ali u mnogim mestima postoje izvesne osobe koje za male pare rizikuju zivot i ponovo prikljucuju ilegalno struju.

Vera

pre 11 godina

Danas kreću i uterivači dugova. Mnogi još ne shvataju šta će sve ljude da snadje i koliko je ta stvar opasna. Gledali smo koji je političar lepši, a Zakoni su se donosili, uglavnom na štetu naroda.

View

pre 11 godina

"... dok su pred opštinskim šalterima u mnogim gradovima primećeni građani koji mole da im se struja ne seče jer nemaju odakle da plate" ...

Umesto da plačete i molite, udružite se i obratite međunarodnim institucijama. Ovo je bezakonje i veoma ozbiljno kršenje ljudskih prava, zato što:

EPS je državni monopolista. I gubitaš. To je javno preduzeće koje je samo u 2010. imalo gubitak od 3,2 milijarde dinara.

To je monopolista koji ima tržišne cene (a tako nešto svet nije video).

To je preduzeće koje se, i pored milionskih dugova (koje vraća – pogodite ko), i konstantnih zajmova koje uzima od međunarodnih finansijkih institucija, bavi – sponzorstvom (!?)

Tako je "državni" gubitaš EPS sponzor Zdravka Čolića, odbojkaške reprezentacije Srbije, fudbalskog kluba Partizan, raznih sportskih manifestacija, knjige Danice Drašković ...

Kada bi samo ovih nekoliko 'sitnica' izneli pred lice međunarodne pravde, ovi što plaču i mole, mogli bi lepu odštetu da "države" da dobiju.

Mislim, 21. vek je. Feudalno doba davno je prošlo. Čak i u Srbiji ga je, negde oko 1838. godine, ukinuo Miloš Obrenović.

Vera

pre 11 godina

Danas kreću i uterivači dugova. Mnogi još ne shvataju šta će sve ljude da snadje i koliko je ta stvar opasna. Gledali smo koji je političar lepši, a Zakoni su se donosili, uglavnom na štetu naroda.

Stojan Nikolić

pre 11 godina

I kad nas sve isključite... kad nam svima oduzmete stanove i kuće... kad svi izvršimo samoubistvo ili pomremo od gladi ili smrzavanja... šta onda.
Uvešćete neki bolji narod, dovešćete opet srbe preko Drine (ako ih ima još).
Pa počnite sa streljanjem odmah, brže je i za vas i za nas.

Yogi

pre 11 godina

Oni koji imaju posao idu da seku struju onima koji isti nemaju i nemaju čime i nemaju načina da plate....

A oni koji duguju milione, njihova dvorišta obilaze, zastanu jedino kada trebaju da im se poklone

teano pit

pre 11 godina

Pre izbora je bilo 30 % popusta na 15% manje utrosene elektricne energije u februaru u odnosu na januar. Svedok sam da to nije ispostovano. Svejedno to je ocigledno bila predizborna kampanja. Ovo je sad postizborna kampanja i bice ispostovana. Kuku nama ako opet bude 30 stepeni ispod nule...

z

pre 11 godina

Treba seci svim vecim duznicima. Ali u mnogim mestima postoje izvesne osobe koje za male pare rizikuju zivot i ponovo prikljucuju ilegalno struju.

Hendža

pre 11 godina

Dobro ste se setili. Elektrodistribucija je državna firma u kojoj niko ništa ne radi, a ima posla za sve. Uposlite partijske kadrove i ljude s vezom, neka zađu malo po domaćinstvima i vide ko krade, ko ne plaća.

Marko

pre 11 godina

Pitam se u kakvoj drzavi zivimo ukoliko drzava ima novca da finansira kampanje milionima eura, da finansira agencije kojih imamo visestruko vise nego bilo koja drzava sa skoro milijardu eura, a nema novca da pomogne najugorzenijima i sece im struju! I to odmah posle izbora.

Da li znate da na ovaj nacin secete struju DECI? Ta deca nece imati ni toplu vodu, ni nacina da se kupaju osim hladnom, ni hranu u frizideru??? Da li rezultati na izbori nikome nisu pokazali nista? Koliko treba da cekamo da drzava pocne da brine o gradjanima?

Treba sve da nas bude sramota zbog toga.

Infoman

pre 11 godina

Prošli su izbori, prošle su bajke. U zemlji Srbiji počinje horor serijal, još nije poznato u koliko delova. Građe i tema ima mnogo. Dovoljno smo naduvani da sve ovo nemo posmatramo.

Marko

pre 11 godina

Ovo mi je prvi put da pisem blog. Da li je ova seca struje cekala da prodju izbori? Da li drzava hoce da napuni praznu kasu tako sto ce da uzima od sirotinje? Da li imamo para za basnonslovno skupe kampanje a nemamo da pomognemo najugrozenijim porodicima? Da li imamo skoro MILIJARDU evra za agencije, a nemamo da pomognemo ljudima koji ne mogu da plate struju?
Da li znate da secete struju DECI? Da DECU ostavljate u mraku? Ja ocigledno imam i struju i internet ali oni nemaju!
Ceo zivot sam glasao za DS, na ovim izborima nisam glasao, a da ste ovo uradili pre izbora glasao bih za SNS!
Kada ce ova drzava da pocne da brine o svojim gradjanima? Zar Vam ovi izbori nista nisu pokazali?

Bojan Cimbaljević

pre 11 godina

Kako ne možete da shvatite da kada neko duguje za struju, zapravo duguje svima nama, građanima Srbije. Ne tamo nekoj virtualnoj državi, za koju "ko te pita", već EPS-u, koji je u vlasništvu države Srbije, odnosno svih nas. Potpuno je suludo da se uopšte dozvoljava da se i ovoliko duguje za struju, i privredi i domaćinstvima.

Druga stvar, neko je pomenuo da EPS ima "tržišne cene"? To ne da nisu "tržišne" nego su subvencionisane preko svake mere. Primer: ja radim od kuće, i ne idem na posao. Računar i nekoliko drugih aparata mi rade skoro 24 sati dnevno. Takođe se kuva i pere za dvoje, bojler se takođe ne gasi, jedino se ne grejem na istu. Pri tome, račun za struju mi je praktično 50% manji od računa za infostan, koji manjom potrošnjom ne mogu da menjam, i praktično manji od od računa za mobilni telefon i internet zajedno. Mene bi bilo sramota da dugujem za struju, jer znam da može da se plati, ako već može da se plati i internet i mobilni telefon. Razlog zašto se toliko duguje je to što je recimo pretplatu za mobilni, ili internet, ili kablovsku lako isključiti, a struju nije, pa svi razmišljaju na fazonu "baš me briga" i neodgovorno se ponašaju. Kada dođe maca na vratanca, onda je "kuku-lele". Dok god ne shvatimo da smo svi deo jednog istog "ostrva", pojedinci će sopstveni interes da stavljaju iznad zajedničkog.

View

pre 11 godina

"I kafu kad popijes u kafani moras da platis" ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kantastrofa, 25. maj 2012 11:31)

Tačno. Ali, uz račun za kafu konobar nikome ne daje račun za njegov provod, noćni život, novi skupi automobil da ga vidi društvo ... Ako hoćete da date bakšiš – date ga svojevoljno. I gotova stvar.

Sa EPS-om to nije slučaj: EPS-ov 'bakšiš' je prinudni, uz tarife u boji, angažovane snage, takse na brojila ...

EPS je državno preduzeće. Monopolista. Gubitaš. I kao što nema pravo na tzv. tržišne cene, jer nikada nije bio – niti je sada - ni na kakvom tržištu, nema pravo ni na sponzorstva.

Juju

pre 11 godina

Ja imam stari dug, dug od 2006 god (sticajem okolnosti nisam imao da placam), koji po svim zakonima ove zemlje je ZASTAREO. E sad, dobrim ljudima iz EPS-a je palo na pamet da domacinstvima sa starim i po zakonu NEPOSTOJECIM dugom, uvedu neku DUPLU potrosnju, tj. duplo se uracunava sve sto mesecno potrosis. U svakoj normalnoj zemlji, stare dugove preduzece potrazuje preko suda (tuzi duznika i to je to). Ali ovde posto znaju da ne mogu da naplate ta dugovanja preko suda salju ove sakale da maltretiraju narod. A najace od svega ja ne mogu da tuzim EPS na osnovu zastarelosti duga. Ovo je magicna zemlja!!!

dejan

pre 11 godina

Struja je neophodna za zivot, kao hleb, a telekomunikacije nisu. Zato se lopovluci i stroga politika naplate telekomunikacionih kompanija tolerišu.

garec

pre 11 godina

...ponegde seku i za 5000 din.

Meni su uputili preteće pismo iz EDB Čačak za manje od 1200 din. iako je to bilo 1. put da sam zaboravio da uplatim na vreme. Da li imate informacije o isključivanju na teritoriji EDB Čačak i o dužnicima od privatnih lica?

Posavac

pre 11 godina

Stojane pored Morave, pa zašto i ovde pominješ Srbe preko Drine, čak si im i malo "s" udenuo u naziv Srbi. Nemoj tako, nije ljudski. Hajde da i ja tebi dam 50.000 evra i idi sa porodicom negde, gde moraš... Ali kakve to veze ima sa sečenjem struje. Tebe nešto drugo tišti, priznaj. Nemoj za svoju nemoć da kriviš komšije. Krivi su vlastodršci koji nas preko medija svađaju, a ti si pravi primer za to.

Jelena

pre 11 godina

Ja svako jutro kad ustanem prvo pomislim na to da li ce mi danas iskluciti struju!?Muz i ja samo bez posla vec mesecima i majka sam prevremeno rodjenog deteta koje je zahtevalo posebnu negu i ishranu i naravno sve iz naseg dzepa,jer drzava uglavnom kaznjava one koji se odluce da u ovoj drzavi radjaju decu i osnivaju porodicu!E sad da mi je drzava dala bar taj deciji dodatak ja bi imala i za struju,a i za ostale komunalije ovako mogu samo da cekam dzelate!Sad kad krenu ovi uterivaci dugova sa sve EPS-som ne ostaje nam nista drugo nego da bezimo iz ove uklete zemlje,pa sto procita u jednom komentaru-neka dovedu neki novi narod u nase kuce i stanove!Mnogo je jadno sto ovo rade posle izbora,stvarno ova drzava radi sve na stetu gradjana i mi jos trpimo i cutimo!Sad ce ponovo da nas sikaniraju do nekih novih izbora,pa ko prezivi do tad pricace!

Aleksanadar

pre 11 godina

Da seku struju...samo po unutrasnjosti i to po nekim selima...gde jadan narod je prost i glup...Po Ustavu i zakonu R.Srbije..EPS nema pravo da obustavi isporuku El,Energije nikome pre odluke nadleznog suda koji je nadlezan u sporu izmedju Dobavljaca(EPS)i korisnika,,kojem je sud doneo odluku u korist EPS...Sto ne iskljuce po Grockoj,,znam koji duguju i po 200000,,,sto ne odu u selo Pukovac kod Nisa,,tamo duguju od 2000g.po MIlion dinara....Sto ne dodju meni da je iseku,,jesu jednom ali sam ih poslao da me tuze,,pa sa presudom neka odnesu i brojilo..(inace sam redovan platisa)...jer sam u situaciji...ali mi je zao jednih ljudi..dug 5000..seci..a kaficima i po 400000..niko ih nedira..ili im se daje da placaju eke rate po dve tri hiljade i tekucu potrosnju,,ali ih ne seku..toliko o EPS-u...i zakonu narode....RASPTAJTE SE MALO BOLJE...(molio bih moderatora da objavi ovaj komentar ..jer je koristan i za EPS i za Gradjane

View

pre 11 godina

"... dok su pred opštinskim šalterima u mnogim gradovima primećeni građani koji mole da im se struja ne seče jer nemaju odakle da plate" ...

Umesto da plačete i molite, udružite se i obratite međunarodnim institucijama. Ovo je bezakonje i veoma ozbiljno kršenje ljudskih prava, zato što:

EPS je državni monopolista. I gubitaš. To je javno preduzeće koje je samo u 2010. imalo gubitak od 3,2 milijarde dinara.

To je monopolista koji ima tržišne cene (a tako nešto svet nije video).

To je preduzeće koje se, i pored milionskih dugova (koje vraća – pogodite ko), i konstantnih zajmova koje uzima od međunarodnih finansijkih institucija, bavi – sponzorstvom (!?)

Tako je "državni" gubitaš EPS sponzor Zdravka Čolića, odbojkaške reprezentacije Srbije, fudbalskog kluba Partizan, raznih sportskih manifestacija, knjige Danice Drašković ...

Kada bi samo ovih nekoliko 'sitnica' izneli pred lice međunarodne pravde, ovi što plaču i mole, mogli bi lepu odštetu da "države" da dobiju.

Mislim, 21. vek je. Feudalno doba davno je prošlo. Čak i u Srbiji ga je, negde oko 1838. godine, ukinuo Miloš Obrenović.

Bojan Cimbaljević

pre 11 godina

Kako ne možete da shvatite da kada neko duguje za struju, zapravo duguje svima nama, građanima Srbije. Ne tamo nekoj virtualnoj državi, za koju "ko te pita", već EPS-u, koji je u vlasništvu države Srbije, odnosno svih nas. Potpuno je suludo da se uopšte dozvoljava da se i ovoliko duguje za struju, i privredi i domaćinstvima.

Druga stvar, neko je pomenuo da EPS ima "tržišne cene"? To ne da nisu "tržišne" nego su subvencionisane preko svake mere. Primer: ja radim od kuće, i ne idem na posao. Računar i nekoliko drugih aparata mi rade skoro 24 sati dnevno. Takođe se kuva i pere za dvoje, bojler se takođe ne gasi, jedino se ne grejem na istu. Pri tome, račun za struju mi je praktično 50% manji od računa za infostan, koji manjom potrošnjom ne mogu da menjam, i praktično manji od od računa za mobilni telefon i internet zajedno. Mene bi bilo sramota da dugujem za struju, jer znam da može da se plati, ako već može da se plati i internet i mobilni telefon. Razlog zašto se toliko duguje je to što je recimo pretplatu za mobilni, ili internet, ili kablovsku lako isključiti, a struju nije, pa svi razmišljaju na fazonu "baš me briga" i neodgovorno se ponašaju. Kada dođe maca na vratanca, onda je "kuku-lele". Dok god ne shvatimo da smo svi deo jednog istog "ostrva", pojedinci će sopstveni interes da stavljaju iznad zajedničkog.

Hendža

pre 11 godina

Dobro ste se setili. Elektrodistribucija je državna firma u kojoj niko ništa ne radi, a ima posla za sve. Uposlite partijske kadrove i ljude s vezom, neka zađu malo po domaćinstvima i vide ko krade, ko ne plaća.

Stojan Nikolić

pre 11 godina

I kad nas sve isključite... kad nam svima oduzmete stanove i kuće... kad svi izvršimo samoubistvo ili pomremo od gladi ili smrzavanja... šta onda.
Uvešćete neki bolji narod, dovešćete opet srbe preko Drine (ako ih ima još).
Pa počnite sa streljanjem odmah, brže je i za vas i za nas.

Marko

pre 11 godina

Ovo mi je prvi put da pisem blog. Da li je ova seca struje cekala da prodju izbori? Da li drzava hoce da napuni praznu kasu tako sto ce da uzima od sirotinje? Da li imamo para za basnonslovno skupe kampanje a nemamo da pomognemo najugrozenijim porodicima? Da li imamo skoro MILIJARDU evra za agencije, a nemamo da pomognemo ljudima koji ne mogu da plate struju?
Da li znate da secete struju DECI? Da DECU ostavljate u mraku? Ja ocigledno imam i struju i internet ali oni nemaju!
Ceo zivot sam glasao za DS, na ovim izborima nisam glasao, a da ste ovo uradili pre izbora glasao bih za SNS!
Kada ce ova drzava da pocne da brine o svojim gradjanima? Zar Vam ovi izbori nista nisu pokazali?

Posavac

pre 11 godina

Stojane pored Morave, pa zašto i ovde pominješ Srbe preko Drine, čak si im i malo "s" udenuo u naziv Srbi. Nemoj tako, nije ljudski. Hajde da i ja tebi dam 50.000 evra i idi sa porodicom negde, gde moraš... Ali kakve to veze ima sa sečenjem struje. Tebe nešto drugo tišti, priznaj. Nemoj za svoju nemoć da kriviš komšije. Krivi su vlastodršci koji nas preko medija svađaju, a ti si pravi primer za to.

Juju

pre 11 godina

Ja imam stari dug, dug od 2006 god (sticajem okolnosti nisam imao da placam), koji po svim zakonima ove zemlje je ZASTAREO. E sad, dobrim ljudima iz EPS-a je palo na pamet da domacinstvima sa starim i po zakonu NEPOSTOJECIM dugom, uvedu neku DUPLU potrosnju, tj. duplo se uracunava sve sto mesecno potrosis. U svakoj normalnoj zemlji, stare dugove preduzece potrazuje preko suda (tuzi duznika i to je to). Ali ovde posto znaju da ne mogu da naplate ta dugovanja preko suda salju ove sakale da maltretiraju narod. A najace od svega ja ne mogu da tuzim EPS na osnovu zastarelosti duga. Ovo je magicna zemlja!!!

View

pre 11 godina

"I kafu kad popijes u kafani moras da platis" ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kantastrofa, 25. maj 2012 11:31)

Tačno. Ali, uz račun za kafu konobar nikome ne daje račun za njegov provod, noćni život, novi skupi automobil da ga vidi društvo ... Ako hoćete da date bakšiš – date ga svojevoljno. I gotova stvar.

Sa EPS-om to nije slučaj: EPS-ov 'bakšiš' je prinudni, uz tarife u boji, angažovane snage, takse na brojila ...

EPS je državno preduzeće. Monopolista. Gubitaš. I kao što nema pravo na tzv. tržišne cene, jer nikada nije bio – niti je sada - ni na kakvom tržištu, nema pravo ni na sponzorstva.

Marko

pre 11 godina

Pitam se u kakvoj drzavi zivimo ukoliko drzava ima novca da finansira kampanje milionima eura, da finansira agencije kojih imamo visestruko vise nego bilo koja drzava sa skoro milijardu eura, a nema novca da pomogne najugorzenijima i sece im struju! I to odmah posle izbora.

Da li znate da na ovaj nacin secete struju DECI? Ta deca nece imati ni toplu vodu, ni nacina da se kupaju osim hladnom, ni hranu u frizideru??? Da li rezultati na izbori nikome nisu pokazali nista? Koliko treba da cekamo da drzava pocne da brine o gradjanima?

Treba sve da nas bude sramota zbog toga.

Vera

pre 11 godina

Danas kreću i uterivači dugova. Mnogi još ne shvataju šta će sve ljude da snadje i koliko je ta stvar opasna. Gledali smo koji je političar lepši, a Zakoni su se donosili, uglavnom na štetu naroda.

dejan

pre 11 godina

Struja je neophodna za zivot, kao hleb, a telekomunikacije nisu. Zato se lopovluci i stroga politika naplate telekomunikacionih kompanija tolerišu.

teano pit

pre 11 godina

Pre izbora je bilo 30 % popusta na 15% manje utrosene elektricne energije u februaru u odnosu na januar. Svedok sam da to nije ispostovano. Svejedno to je ocigledno bila predizborna kampanja. Ovo je sad postizborna kampanja i bice ispostovana. Kuku nama ako opet bude 30 stepeni ispod nule...

Yogi

pre 11 godina

Oni koji imaju posao idu da seku struju onima koji isti nemaju i nemaju čime i nemaju načina da plate....

A oni koji duguju milione, njihova dvorišta obilaze, zastanu jedino kada trebaju da im se poklone

Jelena

pre 11 godina

Ja svako jutro kad ustanem prvo pomislim na to da li ce mi danas iskluciti struju!?Muz i ja samo bez posla vec mesecima i majka sam prevremeno rodjenog deteta koje je zahtevalo posebnu negu i ishranu i naravno sve iz naseg dzepa,jer drzava uglavnom kaznjava one koji se odluce da u ovoj drzavi radjaju decu i osnivaju porodicu!E sad da mi je drzava dala bar taj deciji dodatak ja bi imala i za struju,a i za ostale komunalije ovako mogu samo da cekam dzelate!Sad kad krenu ovi uterivaci dugova sa sve EPS-som ne ostaje nam nista drugo nego da bezimo iz ove uklete zemlje,pa sto procita u jednom komentaru-neka dovedu neki novi narod u nase kuce i stanove!Mnogo je jadno sto ovo rade posle izbora,stvarno ova drzava radi sve na stetu gradjana i mi jos trpimo i cutimo!Sad ce ponovo da nas sikaniraju do nekih novih izbora,pa ko prezivi do tad pricace!

Infoman

pre 11 godina

Prošli su izbori, prošle su bajke. U zemlji Srbiji počinje horor serijal, još nije poznato u koliko delova. Građe i tema ima mnogo. Dovoljno smo naduvani da sve ovo nemo posmatramo.

garec

pre 11 godina

...ponegde seku i za 5000 din.

Meni su uputili preteće pismo iz EDB Čačak za manje od 1200 din. iako je to bilo 1. put da sam zaboravio da uplatim na vreme. Da li imate informacije o isključivanju na teritoriji EDB Čačak i o dužnicima od privatnih lica?

z

pre 11 godina

Treba seci svim vecim duznicima. Ali u mnogim mestima postoje izvesne osobe koje za male pare rizikuju zivot i ponovo prikljucuju ilegalno struju.

Aleksanadar

pre 11 godina

Da seku struju...samo po unutrasnjosti i to po nekim selima...gde jadan narod je prost i glup...Po Ustavu i zakonu R.Srbije..EPS nema pravo da obustavi isporuku El,Energije nikome pre odluke nadleznog suda koji je nadlezan u sporu izmedju Dobavljaca(EPS)i korisnika,,kojem je sud doneo odluku u korist EPS...Sto ne iskljuce po Grockoj,,znam koji duguju i po 200000,,,sto ne odu u selo Pukovac kod Nisa,,tamo duguju od 2000g.po MIlion dinara....Sto ne dodju meni da je iseku,,jesu jednom ali sam ih poslao da me tuze,,pa sa presudom neka odnesu i brojilo..(inace sam redovan platisa)...jer sam u situaciji...ali mi je zao jednih ljudi..dug 5000..seci..a kaficima i po 400000..niko ih nedira..ili im se daje da placaju eke rate po dve tri hiljade i tekucu potrosnju,,ali ih ne seku..toliko o EPS-u...i zakonu narode....RASPTAJTE SE MALO BOLJE...(molio bih moderatora da objavi ovaj komentar ..jer je koristan i za EPS i za Gradjane