Petak, 09.03.2012.

16:20

Beograd nabavlja 400 novih autobusa

Odbornici Skupštine grada razmatraće pauze predlog informacije o neophodnosti nabavke 400 novih autobusa za potrebe Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

Izvor: Tanjug

Beograd nabavlja 400 novih autobusa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 12 godina

A što vi pametnjakovići iz ostatka Srbije stalno kukate zbog Beograda? Pa vi i glasate za te iste koji vode Beograd. Ko je onda tu lud, a ko je glup? Kukate kako se baca u Beogradu, a glasate za DInkića koji to radi, ili glasate za DS. Koja je tu logika

BokiPirot

pre 12 godina

Buki Uopšte nemam iluzija da možes da shvatiš.Zašto GSP nije prodat kao ostali prevoznici u Srbiji?Konkretno,Pirotski ATP je prodat mimo volje zapošljenih za jedan milion evra.Sada više ne postoji a prevoz vrše privatnici od čijih autobusa se diže kosa na glavi,kao u Boliviji.Pare od prodaje Pirot nije video.Da nisu završile u Zagrebu recimo.

Miki

pre 12 godina

A kako razmislja stanovnik centralne Srbije: stedim pare, da bih kupio detetu stan u Beogradu. Za 100 god. ce biti ovako: Srbija ima 6 miliona stanovnika, glavni grad Srbije je Beograd koji ima 6 miliona stanovnika.
A zasto je sve to tako? Zbog velikog FAVORIZOVANJA BEOGRADA. Nije samo 400 autobusa u pitanju...vec puno, puno, puno toga. Pola Srbije jos nema asfaltne puteve, telefone... Strasno-a to Beogradjani ne razumeju.

buki

pre 12 godina

@(BokiPirot, 10. mart 2012 00:53)

Pa za pocetak, eto proizvodi iste te autobuse, proizvodi traktore koje svi vi koristite, pa onda pogledaj na pakovanjima gde se nalazi Imlek, Coca-Cola, PKB... Mi Beogradjani placamo porez i od tih para sami sebi ulepsavamo grad. A ti i tebi slicni se brinite za svoje dvoriste i za one koji ga vode! Bice da tu nesto nije kako treba!

BokiPirot

pre 12 godina

******* Zelim da znam sta Beograd proizvodi pa moze sebi da dozvoli da kupuje 400 autobusa.Te autobuse ,svidjalo se to nekome ili ne platice gradjani Nisa,Pirota,Vranja,Crne Trave,Uzica,Valjeva,Babusnice,Zagubice i ostalih gradova koji svoje pare moraju da uplate republici a ona im kapne koliko pretekne Beogradu.Nije ovo izlizana demagogija,ovo je surova istina koju mestani Beograda ne mogu da shvate.

bane

pre 12 godina

Ovi sa Kosova lepo provalili da ako ih vec kradu, a kradu ih, bolje da ih kradu njihovi i da te pare ostaju na Kosovu nego da ih krade Beograd. Centralna Srbija i Vojvodina ako misle da ne nestanu u narednih par desetina godina morace da se ocepe od Bga. Inace ce nestati. Mozemo da se lazemo koliko god hocemo, Beograd je za zadnjih 10 godina povecao svoje stanovnistvo na tudj racun. Prema tome ako centralna Srbija zeli da prezivi morace da se odcepi od njega, u suprotnom ce je pojesti mrak. Nece niko drugi da nam resi probleme, moramo sami to da uradimo... Uporedite podatke sa popisa za Beograd, Centralnu Srbiju i Vojvodinu.

ma sta

pre 12 godina

Ma sta je samo 400 autobusa, treba kupiti bar hiljadu! Ionako planiraju da GSP, posle "prebacivanja" naplate i prihoda na racun privatne firme dodatno zaduze i privatizuju! Jer, nisu uzaludne price o visku zaposlenih u tom JP...A tek tada ce stici na naplatu( preko cene prevoza i mesecnih karti)ne samo novi autobusi, skupo gorivo nego i radno angazovanje privatne firme za "bus-pljus" karte za koje neki tvrde da funkcionisu samo u Beogradu i Izmiru.Svaka cast na ideji...

Petar1

pre 12 godina

Ako nam vec otimate novac, onda bar uradite nesto s njim, ne morate sve da pokradete. Nije mi zao kad Beograd ili bilo koji drugi grad, selo, naselje, zaseok dobije nesto, bez obzira koliko kostalo, ali da je korisno. O metrou se prica decenijama, ali mislim da je krajnje vreme da neko ucini nesto povodom toga. Prodajte autobuse, tramvaje, trolejbuse itd. i kupite nove vozove. A onda, ako Bog da za 15 godina da i Beograd ima metro. Jeste skupo, ali to ce drasticno uticati na saobracaj, pa samim tim i na novac. Ovo je nepodnosljivo.

Zlatko

pre 12 godina

Citam komentare I naravno niko da pohvali potez gradske vlasti, sto 100% pozdravljam I nemam sta da dodam. Tuga je u tome sto I pored toga sto je ova politika toliko providna za normalnog coveka, ponovo ce ista garnitura osvojiti vlast I krasti jos 4 godine

IVAN

pre 12 godina

Pozivam sve odbornike i gradonačelnika da se provozaju sa autobusom 46,i obavezno da ponesu gas-maske i naravno BUS-PLUS jer bez validiranja karte nemogu da koriste sav ugljen-monoksid iz bus-a,inače to su novi autobusi koje su kupovali ovih godina ,svake po 100-200 novih.bar su tako pričali.

Misa Pavlovic

pre 12 godina

Bas mi je drago sto je gradska vlada nasla nacin da finansira nabavku novih autobusa, koji ce uciniti nas velelepi grad jos mnogo lepsim i uredjenijim. Muka mi je zavidnih dzabalebarosa koji nas smaraju i opet se javljaju svi oni kompleksasi i nesposobnjakovici koji samo cekaju da dodje neko sa strane i da magicnim stapicem ukloni sve njihove probleme. E pa zao mi je ali to nece moci, nego svi vi koji samo kukate kako u vasim selima nema ovog ili onog, kako je sve staro sto godina, lep malo da zavrnete rukave i nesto sami da uradite. Nisu pare ni Beogradu pale u krilo nego uzimamo kredite koje vracamo na vreme od poreza koje placamo a ne utajamo. Svaka susa se oseca pozvana da kuka kako sve ima u Beogradu a kod njih sem pustose nista. Ponosan sam sto sam Beogradjanin, sto zivim u svakog dana lepsem gradu, sa dobrim gradonacelnikom koji radi svaki dan na tome da mi sutra bude lepse i bolje. Shvatite, dokle god budete sedeli kukali i cekali da vam dodje neko sa strane i resi sve vase probleme bice vam sve gore i gore. Shvatite da ce vase sutra biti gore od danasnjeg dana ako ne pocnete da radite a ne da sedite po kafanama pijuci jednu rakiju za drugom. Shvatite bez grada Beograda nebiste imali ni to malo sto imate jer samo Beograd mozete da plackate kao sto cinite svaki dan. Shvatite da je svaki grad i Srbiji koji je izabrao sposobnog gradonacelnika poceo da stvara sebi bolje sutra. Kada shvatite da su Indjija, Bor, Jagodina, Valjevo, Kragujevac i drugi gradovi krenuli na bolje jer su resili da budu sami tvorci svojeg boljeg sutra ne cekajuci nekog sa strane da im pomogne. Dosta je bilo vise kukanja, radite malo vise, placajte redovno vasoj opstini i videcete krenuce na bolje. Samo vas molim da se otkacite moga lepog Beograda, prestanite da ga pljujete svki dan a ponajvise vas molim da prestanete da dolazite ovamo jer nam takvi kakvi ste vi netrebaju. Beograd je uvek bio i uvek ce biti svetski grad sirokog srca za sve koji ga postuju za sve koji prihvate njegov gospodski manir.*****

Jhdhmajyxgs

pre 12 godina

"Uocili su" da nam trebaju novi autobusi????? Ma sta kazete...Ma joookkk mi bas volimo da se vozimo u prljavim autobusima, razvaljenim, bez grejanja i hladjenja, sa ko zna kakvim bolestinama po sipkama...cisti su bili poslednji put u fabrici pre 30 godina!!! a cene karata samo rastu...+ jos i izbori...odusevljeni smo prosto!!!

Danijel

pre 12 godina

Valjda ce te biti dovoljno POSTENI i pametni, pa da kupite EKOLOSKE AUTOBUSE NA GAS, koje proizvodi domaca firma iz Kragujevca.
Mislim da se zove VULOVIC.
Ne moramo sve da uvozimo, neka i nase firme rade nesto.

Marko

pre 12 godina

Ne znam da li ste stekli utisak kao ja ili mi se samo cini, ali kao da nove autobuse kupuju svako malo, a na ulicama sve sami krsevi? Retko koji je za primer. Neko je rekao da je problem lose odrzavanje sto se slazem. Mada ima puno toga i do korisnika autobusa i njihove kulture da cuvaju opste dobro... Sve u svemu autobusi losi...

,,,

pre 12 godina

Ostatak dzave ide peske dok se beograd razbacuje sa novcem cele srbije za nove autobuse sa LCD televizorima i stolicama za masiranje ... DOKLE VISE ?

ganetu

pre 12 godina

30 novih tramvaja je kostalo 75 miliona evra i svi su uvezeni.Za taj novac su mogli kupiti 500 ikarbusovih niskopodnih autobusa i obezbediti posao za godinu dana zaposlenim u toj firmi,da ne spominjem da bi novac ostao u Srbiji.A mi se jos vozimo u kantama na minus20.I sad pred izbore obecanja i lazi.

Nikola

pre 12 godina

Ovo je mozda 10. dobra vest u zadnjih par dana...kako cudno sve to pred izbore krene. Kao po obicaju mislim da ce i ovaj put da im upali da zadrze vlast, ****

Đole

pre 12 godina

Džaba GSP-u i 1500 novih autobusa kada ove postojeće ne umeju da održavaju. Molim vas uporedite vozni park privatnika i GSP-a...

GSP-ovi autobusi su isčukani, izlomljeni, lepljeni trakom, očajno farbani, prljavi, čak i nakon svega par meseci upotrebe...

A sa druge strane uporedite kako privatne firme održavaju svoje gradske autobuse...

NokiJa

pre 12 godina

Nastavlja se kampanja pred poskupljenje gradskog prevoza,koje je izgleda sve blize!
A da ne pricam sto se blize i izbori!
3godine i 9 meseci niste kupili autobuse i bas sad ste se setili!?
I to bas sad obnavljate vozni park kad ste sklopili ugovor sa ovima iz Busplusa da oni vrse kontrolu a vi njima 8posto prihoda od karata?!?
Bice tu krivicnih postupaka...

Dzoni

pre 12 godina

Beograd beograd beograd beograd..u mom gradu je isto ds na vlasti pa su autobusi iz praistorije..isti oni sa kojim sam isao u osnovnu skolu a sad imam 33 godine..

Đole

pre 12 godina

Džaba GSP-u i 1500 novih autobusa kada ove postojeće ne umeju da održavaju. Molim vas uporedite vozni park privatnika i GSP-a...

GSP-ovi autobusi su isčukani, izlomljeni, lepljeni trakom, očajno farbani, prljavi, čak i nakon svega par meseci upotrebe...

A sa druge strane uporedite kako privatne firme održavaju svoje gradske autobuse...

ganetu

pre 12 godina

30 novih tramvaja je kostalo 75 miliona evra i svi su uvezeni.Za taj novac su mogli kupiti 500 ikarbusovih niskopodnih autobusa i obezbediti posao za godinu dana zaposlenim u toj firmi,da ne spominjem da bi novac ostao u Srbiji.A mi se jos vozimo u kantama na minus20.I sad pred izbore obecanja i lazi.

Dzoni

pre 12 godina

Beograd beograd beograd beograd..u mom gradu je isto ds na vlasti pa su autobusi iz praistorije..isti oni sa kojim sam isao u osnovnu skolu a sad imam 33 godine..

Danijel

pre 12 godina

Valjda ce te biti dovoljno POSTENI i pametni, pa da kupite EKOLOSKE AUTOBUSE NA GAS, koje proizvodi domaca firma iz Kragujevca.
Mislim da se zove VULOVIC.
Ne moramo sve da uvozimo, neka i nase firme rade nesto.

,,,

pre 12 godina

Ostatak dzave ide peske dok se beograd razbacuje sa novcem cele srbije za nove autobuse sa LCD televizorima i stolicama za masiranje ... DOKLE VISE ?

Marko

pre 12 godina

Ne znam da li ste stekli utisak kao ja ili mi se samo cini, ali kao da nove autobuse kupuju svako malo, a na ulicama sve sami krsevi? Retko koji je za primer. Neko je rekao da je problem lose odrzavanje sto se slazem. Mada ima puno toga i do korisnika autobusa i njihove kulture da cuvaju opste dobro... Sve u svemu autobusi losi...

NokiJa

pre 12 godina

Nastavlja se kampanja pred poskupljenje gradskog prevoza,koje je izgleda sve blize!
A da ne pricam sto se blize i izbori!
3godine i 9 meseci niste kupili autobuse i bas sad ste se setili!?
I to bas sad obnavljate vozni park kad ste sklopili ugovor sa ovima iz Busplusa da oni vrse kontrolu a vi njima 8posto prihoda od karata?!?
Bice tu krivicnih postupaka...

IVAN

pre 12 godina

Pozivam sve odbornike i gradonačelnika da se provozaju sa autobusom 46,i obavezno da ponesu gas-maske i naravno BUS-PLUS jer bez validiranja karte nemogu da koriste sav ugljen-monoksid iz bus-a,inače to su novi autobusi koje su kupovali ovih godina ,svake po 100-200 novih.bar su tako pričali.

Jhdhmajyxgs

pre 12 godina

"Uocili su" da nam trebaju novi autobusi????? Ma sta kazete...Ma joookkk mi bas volimo da se vozimo u prljavim autobusima, razvaljenim, bez grejanja i hladjenja, sa ko zna kakvim bolestinama po sipkama...cisti su bili poslednji put u fabrici pre 30 godina!!! a cene karata samo rastu...+ jos i izbori...odusevljeni smo prosto!!!

Nikola

pre 12 godina

Ovo je mozda 10. dobra vest u zadnjih par dana...kako cudno sve to pred izbore krene. Kao po obicaju mislim da ce i ovaj put da im upali da zadrze vlast, ****

Zlatko

pre 12 godina

Citam komentare I naravno niko da pohvali potez gradske vlasti, sto 100% pozdravljam I nemam sta da dodam. Tuga je u tome sto I pored toga sto je ova politika toliko providna za normalnog coveka, ponovo ce ista garnitura osvojiti vlast I krasti jos 4 godine

Misa Pavlovic

pre 12 godina

Bas mi je drago sto je gradska vlada nasla nacin da finansira nabavku novih autobusa, koji ce uciniti nas velelepi grad jos mnogo lepsim i uredjenijim. Muka mi je zavidnih dzabalebarosa koji nas smaraju i opet se javljaju svi oni kompleksasi i nesposobnjakovici koji samo cekaju da dodje neko sa strane i da magicnim stapicem ukloni sve njihove probleme. E pa zao mi je ali to nece moci, nego svi vi koji samo kukate kako u vasim selima nema ovog ili onog, kako je sve staro sto godina, lep malo da zavrnete rukave i nesto sami da uradite. Nisu pare ni Beogradu pale u krilo nego uzimamo kredite koje vracamo na vreme od poreza koje placamo a ne utajamo. Svaka susa se oseca pozvana da kuka kako sve ima u Beogradu a kod njih sem pustose nista. Ponosan sam sto sam Beogradjanin, sto zivim u svakog dana lepsem gradu, sa dobrim gradonacelnikom koji radi svaki dan na tome da mi sutra bude lepse i bolje. Shvatite, dokle god budete sedeli kukali i cekali da vam dodje neko sa strane i resi sve vase probleme bice vam sve gore i gore. Shvatite da ce vase sutra biti gore od danasnjeg dana ako ne pocnete da radite a ne da sedite po kafanama pijuci jednu rakiju za drugom. Shvatite bez grada Beograda nebiste imali ni to malo sto imate jer samo Beograd mozete da plackate kao sto cinite svaki dan. Shvatite da je svaki grad i Srbiji koji je izabrao sposobnog gradonacelnika poceo da stvara sebi bolje sutra. Kada shvatite da su Indjija, Bor, Jagodina, Valjevo, Kragujevac i drugi gradovi krenuli na bolje jer su resili da budu sami tvorci svojeg boljeg sutra ne cekajuci nekog sa strane da im pomogne. Dosta je bilo vise kukanja, radite malo vise, placajte redovno vasoj opstini i videcete krenuce na bolje. Samo vas molim da se otkacite moga lepog Beograda, prestanite da ga pljujete svki dan a ponajvise vas molim da prestanete da dolazite ovamo jer nam takvi kakvi ste vi netrebaju. Beograd je uvek bio i uvek ce biti svetski grad sirokog srca za sve koji ga postuju za sve koji prihvate njegov gospodski manir.*****

BokiPirot

pre 12 godina

******* Zelim da znam sta Beograd proizvodi pa moze sebi da dozvoli da kupuje 400 autobusa.Te autobuse ,svidjalo se to nekome ili ne platice gradjani Nisa,Pirota,Vranja,Crne Trave,Uzica,Valjeva,Babusnice,Zagubice i ostalih gradova koji svoje pare moraju da uplate republici a ona im kapne koliko pretekne Beogradu.Nije ovo izlizana demagogija,ovo je surova istina koju mestani Beograda ne mogu da shvate.

ma sta

pre 12 godina

Ma sta je samo 400 autobusa, treba kupiti bar hiljadu! Ionako planiraju da GSP, posle "prebacivanja" naplate i prihoda na racun privatne firme dodatno zaduze i privatizuju! Jer, nisu uzaludne price o visku zaposlenih u tom JP...A tek tada ce stici na naplatu( preko cene prevoza i mesecnih karti)ne samo novi autobusi, skupo gorivo nego i radno angazovanje privatne firme za "bus-pljus" karte za koje neki tvrde da funkcionisu samo u Beogradu i Izmiru.Svaka cast na ideji...

Petar1

pre 12 godina

Ako nam vec otimate novac, onda bar uradite nesto s njim, ne morate sve da pokradete. Nije mi zao kad Beograd ili bilo koji drugi grad, selo, naselje, zaseok dobije nesto, bez obzira koliko kostalo, ali da je korisno. O metrou se prica decenijama, ali mislim da je krajnje vreme da neko ucini nesto povodom toga. Prodajte autobuse, tramvaje, trolejbuse itd. i kupite nove vozove. A onda, ako Bog da za 15 godina da i Beograd ima metro. Jeste skupo, ali to ce drasticno uticati na saobracaj, pa samim tim i na novac. Ovo je nepodnosljivo.

bane

pre 12 godina

Ovi sa Kosova lepo provalili da ako ih vec kradu, a kradu ih, bolje da ih kradu njihovi i da te pare ostaju na Kosovu nego da ih krade Beograd. Centralna Srbija i Vojvodina ako misle da ne nestanu u narednih par desetina godina morace da se ocepe od Bga. Inace ce nestati. Mozemo da se lazemo koliko god hocemo, Beograd je za zadnjih 10 godina povecao svoje stanovnistvo na tudj racun. Prema tome ako centralna Srbija zeli da prezivi morace da se odcepi od njega, u suprotnom ce je pojesti mrak. Nece niko drugi da nam resi probleme, moramo sami to da uradimo... Uporedite podatke sa popisa za Beograd, Centralnu Srbiju i Vojvodinu.

buki

pre 12 godina

@(BokiPirot, 10. mart 2012 00:53)

Pa za pocetak, eto proizvodi iste te autobuse, proizvodi traktore koje svi vi koristite, pa onda pogledaj na pakovanjima gde se nalazi Imlek, Coca-Cola, PKB... Mi Beogradjani placamo porez i od tih para sami sebi ulepsavamo grad. A ti i tebi slicni se brinite za svoje dvoriste i za one koji ga vode! Bice da tu nesto nije kako treba!

Miki

pre 12 godina

A kako razmislja stanovnik centralne Srbije: stedim pare, da bih kupio detetu stan u Beogradu. Za 100 god. ce biti ovako: Srbija ima 6 miliona stanovnika, glavni grad Srbije je Beograd koji ima 6 miliona stanovnika.
A zasto je sve to tako? Zbog velikog FAVORIZOVANJA BEOGRADA. Nije samo 400 autobusa u pitanju...vec puno, puno, puno toga. Pola Srbije jos nema asfaltne puteve, telefone... Strasno-a to Beogradjani ne razumeju.

Bojan

pre 12 godina

A što vi pametnjakovići iz ostatka Srbije stalno kukate zbog Beograda? Pa vi i glasate za te iste koji vode Beograd. Ko je onda tu lud, a ko je glup? Kukate kako se baca u Beogradu, a glasate za DInkića koji to radi, ili glasate za DS. Koja je tu logika

BokiPirot

pre 12 godina

Buki Uopšte nemam iluzija da možes da shvatiš.Zašto GSP nije prodat kao ostali prevoznici u Srbiji?Konkretno,Pirotski ATP je prodat mimo volje zapošljenih za jedan milion evra.Sada više ne postoji a prevoz vrše privatnici od čijih autobusa se diže kosa na glavi,kao u Boliviji.Pare od prodaje Pirot nije video.Da nisu završile u Zagrebu recimo.

,,,

pre 12 godina

Ostatak dzave ide peske dok se beograd razbacuje sa novcem cele srbije za nove autobuse sa LCD televizorima i stolicama za masiranje ... DOKLE VISE ?

Misa Pavlovic

pre 12 godina

Bas mi je drago sto je gradska vlada nasla nacin da finansira nabavku novih autobusa, koji ce uciniti nas velelepi grad jos mnogo lepsim i uredjenijim. Muka mi je zavidnih dzabalebarosa koji nas smaraju i opet se javljaju svi oni kompleksasi i nesposobnjakovici koji samo cekaju da dodje neko sa strane i da magicnim stapicem ukloni sve njihove probleme. E pa zao mi je ali to nece moci, nego svi vi koji samo kukate kako u vasim selima nema ovog ili onog, kako je sve staro sto godina, lep malo da zavrnete rukave i nesto sami da uradite. Nisu pare ni Beogradu pale u krilo nego uzimamo kredite koje vracamo na vreme od poreza koje placamo a ne utajamo. Svaka susa se oseca pozvana da kuka kako sve ima u Beogradu a kod njih sem pustose nista. Ponosan sam sto sam Beogradjanin, sto zivim u svakog dana lepsem gradu, sa dobrim gradonacelnikom koji radi svaki dan na tome da mi sutra bude lepse i bolje. Shvatite, dokle god budete sedeli kukali i cekali da vam dodje neko sa strane i resi sve vase probleme bice vam sve gore i gore. Shvatite da ce vase sutra biti gore od danasnjeg dana ako ne pocnete da radite a ne da sedite po kafanama pijuci jednu rakiju za drugom. Shvatite bez grada Beograda nebiste imali ni to malo sto imate jer samo Beograd mozete da plackate kao sto cinite svaki dan. Shvatite da je svaki grad i Srbiji koji je izabrao sposobnog gradonacelnika poceo da stvara sebi bolje sutra. Kada shvatite da su Indjija, Bor, Jagodina, Valjevo, Kragujevac i drugi gradovi krenuli na bolje jer su resili da budu sami tvorci svojeg boljeg sutra ne cekajuci nekog sa strane da im pomogne. Dosta je bilo vise kukanja, radite malo vise, placajte redovno vasoj opstini i videcete krenuce na bolje. Samo vas molim da se otkacite moga lepog Beograda, prestanite da ga pljujete svki dan a ponajvise vas molim da prestanete da dolazite ovamo jer nam takvi kakvi ste vi netrebaju. Beograd je uvek bio i uvek ce biti svetski grad sirokog srca za sve koji ga postuju za sve koji prihvate njegov gospodski manir.*****

Dzoni

pre 12 godina

Beograd beograd beograd beograd..u mom gradu je isto ds na vlasti pa su autobusi iz praistorije..isti oni sa kojim sam isao u osnovnu skolu a sad imam 33 godine..

Zlatko

pre 12 godina

Citam komentare I naravno niko da pohvali potez gradske vlasti, sto 100% pozdravljam I nemam sta da dodam. Tuga je u tome sto I pored toga sto je ova politika toliko providna za normalnog coveka, ponovo ce ista garnitura osvojiti vlast I krasti jos 4 godine

ganetu

pre 12 godina

30 novih tramvaja je kostalo 75 miliona evra i svi su uvezeni.Za taj novac su mogli kupiti 500 ikarbusovih niskopodnih autobusa i obezbediti posao za godinu dana zaposlenim u toj firmi,da ne spominjem da bi novac ostao u Srbiji.A mi se jos vozimo u kantama na minus20.I sad pred izbore obecanja i lazi.

NokiJa

pre 12 godina

Nastavlja se kampanja pred poskupljenje gradskog prevoza,koje je izgleda sve blize!
A da ne pricam sto se blize i izbori!
3godine i 9 meseci niste kupili autobuse i bas sad ste se setili!?
I to bas sad obnavljate vozni park kad ste sklopili ugovor sa ovima iz Busplusa da oni vrse kontrolu a vi njima 8posto prihoda od karata?!?
Bice tu krivicnih postupaka...

BokiPirot

pre 12 godina

******* Zelim da znam sta Beograd proizvodi pa moze sebi da dozvoli da kupuje 400 autobusa.Te autobuse ,svidjalo se to nekome ili ne platice gradjani Nisa,Pirota,Vranja,Crne Trave,Uzica,Valjeva,Babusnice,Zagubice i ostalih gradova koji svoje pare moraju da uplate republici a ona im kapne koliko pretekne Beogradu.Nije ovo izlizana demagogija,ovo je surova istina koju mestani Beograda ne mogu da shvate.

Danijel

pre 12 godina

Valjda ce te biti dovoljno POSTENI i pametni, pa da kupite EKOLOSKE AUTOBUSE NA GAS, koje proizvodi domaca firma iz Kragujevca.
Mislim da se zove VULOVIC.
Ne moramo sve da uvozimo, neka i nase firme rade nesto.

Nikola

pre 12 godina

Ovo je mozda 10. dobra vest u zadnjih par dana...kako cudno sve to pred izbore krene. Kao po obicaju mislim da ce i ovaj put da im upali da zadrze vlast, ****

Đole

pre 12 godina

Džaba GSP-u i 1500 novih autobusa kada ove postojeće ne umeju da održavaju. Molim vas uporedite vozni park privatnika i GSP-a...

GSP-ovi autobusi su isčukani, izlomljeni, lepljeni trakom, očajno farbani, prljavi, čak i nakon svega par meseci upotrebe...

A sa druge strane uporedite kako privatne firme održavaju svoje gradske autobuse...

bane

pre 12 godina

Ovi sa Kosova lepo provalili da ako ih vec kradu, a kradu ih, bolje da ih kradu njihovi i da te pare ostaju na Kosovu nego da ih krade Beograd. Centralna Srbija i Vojvodina ako misle da ne nestanu u narednih par desetina godina morace da se ocepe od Bga. Inace ce nestati. Mozemo da se lazemo koliko god hocemo, Beograd je za zadnjih 10 godina povecao svoje stanovnistvo na tudj racun. Prema tome ako centralna Srbija zeli da prezivi morace da se odcepi od njega, u suprotnom ce je pojesti mrak. Nece niko drugi da nam resi probleme, moramo sami to da uradimo... Uporedite podatke sa popisa za Beograd, Centralnu Srbiju i Vojvodinu.

buki

pre 12 godina

@(BokiPirot, 10. mart 2012 00:53)

Pa za pocetak, eto proizvodi iste te autobuse, proizvodi traktore koje svi vi koristite, pa onda pogledaj na pakovanjima gde se nalazi Imlek, Coca-Cola, PKB... Mi Beogradjani placamo porez i od tih para sami sebi ulepsavamo grad. A ti i tebi slicni se brinite za svoje dvoriste i za one koji ga vode! Bice da tu nesto nije kako treba!

ma sta

pre 12 godina

Ma sta je samo 400 autobusa, treba kupiti bar hiljadu! Ionako planiraju da GSP, posle "prebacivanja" naplate i prihoda na racun privatne firme dodatno zaduze i privatizuju! Jer, nisu uzaludne price o visku zaposlenih u tom JP...A tek tada ce stici na naplatu( preko cene prevoza i mesecnih karti)ne samo novi autobusi, skupo gorivo nego i radno angazovanje privatne firme za "bus-pljus" karte za koje neki tvrde da funkcionisu samo u Beogradu i Izmiru.Svaka cast na ideji...

Miki

pre 12 godina

A kako razmislja stanovnik centralne Srbije: stedim pare, da bih kupio detetu stan u Beogradu. Za 100 god. ce biti ovako: Srbija ima 6 miliona stanovnika, glavni grad Srbije je Beograd koji ima 6 miliona stanovnika.
A zasto je sve to tako? Zbog velikog FAVORIZOVANJA BEOGRADA. Nije samo 400 autobusa u pitanju...vec puno, puno, puno toga. Pola Srbije jos nema asfaltne puteve, telefone... Strasno-a to Beogradjani ne razumeju.

Jhdhmajyxgs

pre 12 godina

"Uocili su" da nam trebaju novi autobusi????? Ma sta kazete...Ma joookkk mi bas volimo da se vozimo u prljavim autobusima, razvaljenim, bez grejanja i hladjenja, sa ko zna kakvim bolestinama po sipkama...cisti su bili poslednji put u fabrici pre 30 godina!!! a cene karata samo rastu...+ jos i izbori...odusevljeni smo prosto!!!

Marko

pre 12 godina

Ne znam da li ste stekli utisak kao ja ili mi se samo cini, ali kao da nove autobuse kupuju svako malo, a na ulicama sve sami krsevi? Retko koji je za primer. Neko je rekao da je problem lose odrzavanje sto se slazem. Mada ima puno toga i do korisnika autobusa i njihove kulture da cuvaju opste dobro... Sve u svemu autobusi losi...

IVAN

pre 12 godina

Pozivam sve odbornike i gradonačelnika da se provozaju sa autobusom 46,i obavezno da ponesu gas-maske i naravno BUS-PLUS jer bez validiranja karte nemogu da koriste sav ugljen-monoksid iz bus-a,inače to su novi autobusi koje su kupovali ovih godina ,svake po 100-200 novih.bar su tako pričali.

Petar1

pre 12 godina

Ako nam vec otimate novac, onda bar uradite nesto s njim, ne morate sve da pokradete. Nije mi zao kad Beograd ili bilo koji drugi grad, selo, naselje, zaseok dobije nesto, bez obzira koliko kostalo, ali da je korisno. O metrou se prica decenijama, ali mislim da je krajnje vreme da neko ucini nesto povodom toga. Prodajte autobuse, tramvaje, trolejbuse itd. i kupite nove vozove. A onda, ako Bog da za 15 godina da i Beograd ima metro. Jeste skupo, ali to ce drasticno uticati na saobracaj, pa samim tim i na novac. Ovo je nepodnosljivo.

BokiPirot

pre 12 godina

Buki Uopšte nemam iluzija da možes da shvatiš.Zašto GSP nije prodat kao ostali prevoznici u Srbiji?Konkretno,Pirotski ATP je prodat mimo volje zapošljenih za jedan milion evra.Sada više ne postoji a prevoz vrše privatnici od čijih autobusa se diže kosa na glavi,kao u Boliviji.Pare od prodaje Pirot nije video.Da nisu završile u Zagrebu recimo.

Bojan

pre 12 godina

A što vi pametnjakovići iz ostatka Srbije stalno kukate zbog Beograda? Pa vi i glasate za te iste koji vode Beograd. Ko je onda tu lud, a ko je glup? Kukate kako se baca u Beogradu, a glasate za DInkića koji to radi, ili glasate za DS. Koja je tu logika