Sreda, 07.03.2012.

14:48

Markione: Prodaćemo 160.000 fijata

Prvi čovek Fiajta Serđo Markione kaže da je cilj te kompanije da u 2013. godini proda 160.000 Fijata "500 L", zahvaljujući prodaji i u Americi.

Izvor: Blic

Markione: Prodaæemo 160.000 fijata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Pedjolino

pre 12 godina

Tedić se slika a Dinkić je doveo i Fiat, i sve druge firme u Srbiju.
Tadić je kao iz priče sa skakavcem i mravom, gde mrav radi a skakavac samo uživa u tuđim plodovima rada. (Tadić je naravno skakavac, a Dinkić mrav)

Zagovornici poljoprivrede treba da znaju da razvijene zemlje sveta kupuju hranu a bave se industrijom zato što na njoj ima više zarade. Da li mi išta od poljoprivrede kupujemo iz Nemačke i Francuske, pa naravno ne. Da li znate doba godine kada u Srbiji u bilo kojoj radnjici neće te naći banane a opet da li znate da je bilo koja zemlja koja izvozi banane bogata?

Živeo Dinkić a Tadiću odmori malo sa šlepanjem nego poteraj tvoje poltrone da nešto i rade.

nikola

pre 12 godina

1) Plan za srpsku fabriku je da dostigne oko 300.000 vozila godisnje do 2013.
2) Godisnja prodaja Fiata u svetu je bila oko 2.2 mil vozila u 2010 (samo fiat)
3) Fiat 500 u prve 2.5 godine je prodat u oko 500.000 primeraka
4) prodaja fiat 500 u americi je podbacila - samo 16.000 u 2011 od planiranih 50.000. Otud verovatno i 500L, gde se ulazi vise u trku sa Mini-jem u USA.

Plan od 160.000 zvuci dosta ambiciozno, tacno. Na srecu, ovo nije plan Srpske vlade, niti izborna predsednicka kampanja (mada ovde i jeste kako vidim). Srbija sa svojih 30% u jednoj fabrici ne pita nista oko ovoga, sem na lokalu za poslove oko fabrike. Ovaj plan je globalna strategija kompanije, sa 166 fabrika po celom svetu, kompanije koja zaposljava skoro 150,000 ljudi, ima promet od 52 mil EUR - skoro kao BDP Srbije, i koja je kotirana na berzi. Realan, ili ne, vreme ce pokazati.

ivan

pre 12 godina

Znate li koja ce biti cijena novog FIAT-a? Rado bih ga kupio djeci da se igraju......

Crnogorac
(Nebojsa, 7. mart 2012 15:39)



Kada tvoji djetici naprave ovakav Burago model, javi nam se...

VanBC

pre 12 godina

Ja sam u Kanadi i upravo mi treba auto ove velicine. Iskreno, mislim da je dizajn mogao biti malo jednostavniji ali ni ovo nije lose. Samo da su cenom konkurentni Japancima i Korejancima i eto imaju jednog kupca sigurno. Za ostalih 15999 nisam siguran :)

Mile

pre 12 godina

Prvo, ovo jeste srpski auto racuanjuci da ga je Srbija finansirala iz budzeta sa najmanje 700 miliona eura; tehnologija je italijanska, razume se.
Drugo, po karakteristikama to je auto za siromasnije zemlje poput Srbije ali mu je cena previsoka.
Trece, njegove sanse u Americi su ravne nuli; za te pare vi mozete kupiti jedan Ford Focus sa kompletnom opremom, da ne spominjemo Japance ili Korejance. Ali Markione mora to da kaze (da ce se prodavati u Americi)zbog para koje je dobio od Srbije. U stvari koliko je dobio na ovoj krizi morao bi cesce da se oglasava u predizbornoj kampanji.
Ja da sam Tadic, taj bi mi naredna 2 meseca spavao u Kragujevcu.

m.m.u.

pre 12 godina

Samo da podvucem svim nevernim tomama da Skoda u svojoj fabrici u Mladoj Boleslavi proiyvodi dnevno preko 1000 vozila. Uzmite jednostavno i izracunajte koliko je to godisnje vozila, pa recite da su nemoguce brojke. Samo je Zastava proizvodila manje automobila godisnje nego sto ima zaposlenih!

ĐURA DRAJVER

pre 12 godina

Svi ovi negativci bi trebalo nešto da znaju o automobilima,ekonomiji,trenutnom stanju u svetu pa onda da se usude da daju nekakve komentare.Nisam ljubitelj Italijanskih automobila,preferiram Japance,ali ovolika pljuvačina mi se zaista zgadila.Osnovno je da se ne trpaju automobili u jedan koš,postoje klase kao u boksu-perolaka,laka,srednja,teška... Negativci gledaju samo za koliko novca može nešto da se kupi a nerazmišljaju da neko baš neće za te pare Hjundai,Golf itd.hoće baš Fiat i tačka.Sledeće stvar je ekonomska kriza koja drma i Ameriku.Auto je savremen,mali potrošač za razliku od Američkih a može da posluži kao drugi auto u porodici.Sledeće,zar nije pozitivno da se nešto dešava u Srbiji.Pa i Dačia je krenula sa Solencom,Loganom i polako dižu gamu i kvalitet vozila.Na kraju stvarno je smešno da neko podcenjuje Italijane i njihovu sposobnost,pa žabari su gospodo ipak namazaniji od nas tj.vas dežurnih pljuvača.

Branko V.

pre 12 godina

Meni nije jasno ko je ovde dodao ovolike nule. Ili su Italijani veći lažovi od ovih naših domaćih. Ako je Dinkić smislio ovu cifru to najverovatnije znači da će se proizvesti 1.600 automobila odnosno sto puta manje od ovog broja što je dat u ovom članku.

Milutin

pre 12 godina

Pitam se pitam kako nema vesti iz sadašnjosti ili bliske prošlosti? pa da vest glasi npr. "Prodali smo 160.000 automobila" ili već.. ? Ne, sve su proročanstva i prognoze, desiće se jednog dana. Stvarno više...

Фиџат Америка

pre 12 godina

Za 16.000 evra ($20.990) u SAD može da se kupi npr. honda akord LX 2.4. Neumesno je bilo kakvo poređenje između ova dva automobila, osim da su za američke pojmove vozila stranog porekla. Ako Fiat-Chrysler uspe da proda nešto novog modela (isključivo sa top opremom) u SAD, to će najverovatnije biti po maloprodajnoj ukupnoj ceni od najviše 12.000 evra ($15.740), a gubitak zarade će pokriti iz subvencija Vlade Srbije i jeftine lokalne radne snage u Kragujevcu, analogno "poslu stoleća" pod nazivom "Jugo Amerika".

SlobodanBG

pre 12 godina

Informacija za preplašene :
16.000 eura je cena za najskuplji model a to znaci najbolji motor, kozna sedista, navigacija , itd...
Ovaj auto ce verovatno kostati od desetak hiljada pa navise , zavisno od zelja i potreba, kao i kod mnogih drugih proizvodjaca i modela,zar ne ?

NSHC

pre 12 godina

Toliku količinu zavisti,pesimizma i neupućenosti nisam skoro pročitao. Šta ste vi po zanimanju pa se razumete u menadžment jedne fabrike automobila i to jedne koja uskoro slavi 100 g postojanja,šta ste...taksisti,frizeri,pravnici,dileri,preduzimači...šta ste,šta vas kvalifikuje da vi znate kolika treba da bude cena jednog auta?Kako smo mi lud narod pa to nema nigde,nigde,nigde!Poravnaj nas Bože i asfaltiraj ovu zemlju da nas nema.Nama niko ne treba i mi nikom na trebamo.

zuzu

pre 12 godina

@Milanče: e zbog takvih komentara kao tvoj je meni zao sto sam jos uvek ovde, pa ne prave oni automobile da bi ih prodavali u Srbiji, alo ajde malo dignite glavu i shvatite neke stvari, to sto je ta fabrika nekad bila narodska, ili kako je vec hocete zvati, se videlo kako se pokazalo na kraju.. Samo neka ljudi investiraju, a vi biste trebali da budu srecni sto je iko hteo da investira uopste u Kragujevac, posto se ionako zalite kako vam Beograd i Vojvodina uzimaju sve investicije. Nezahvalnici...

Paja

pre 12 godina

Daj boze da ovo uspe, zaista se nadam od sveg srca! Takodje sumnjam u prodaju ovakvog tipa automobila u Americi - ovaj auto prelepo izgleda, medjutim, tu se voze sasvim drugi tipovi vozila. Narocito u poslednje vreme, kada je proradio "ekonomski patriotizam" pa se sve vise kupuju domaca vozila. Kao neko ko ima poslovne kontakte sa Amerikom (doduse u IT-u, ali verovatno je tako svuda), moram jos da dodam da je trziste i konkurencija nemilosrdno. U svakom slucaju zelim sve najbolje novom autu i Kragujevcu!

iskustvo uci

pre 12 godina

Danas cujem otvara Gorenje fabriku u Sbiji. Pitanje 1. Da li je i to srpska fabrika? Pitanje 2. Da li ce se Tadic slikati uz prvi sporet koji izadje iz fabrike ili ce iskakati iz zamrzivaca?

dingospo

pre 12 godina

Prodati,ali kome po toj neverovatnoj ceni..pa danas auta po 10 hiljada koliko neces ima,a ovi ni manje ni vise op-pa 16 hiljada...U ovoj krizi imamo samo snizavanje cena,jedino ako italijancici skontaju da su ga preterali,pa daju discaunt 50 %--a da ne govorim o mnogo dobrim recimo malo vozenim polovnim autima za te iste novce !

chicago

pre 12 godina

Amerikanci po navici kupuju veca i bogatija opremom auta za manje para od cene koja je stavljena za Fiat 500L, a i prodaja Fiata 500 je u Americi podbacila. Volio bih da su prognoze direktora Fiata tacne, ali znajuci USA trziste automobila ne vidim mesta za preterane cifre.

Diao

pre 12 godina

Nadamo se da ce biti i vise sledecih godina. Da i mi malo nesto izvozimo a da pare ulaze. Samo tim principom moze da nam bude bolje,trebaju nam fabrike i proizvodnje!

ivanbeograd

pre 12 godina

Ukratko ne mogu da verujem je ova vlast i na prosle i na ove izbore izlazila sa fiatom kao kecom u rukavu. Da li je moguce da posle 6 mlrd evra duga koji su napravili u zadnje 4 godine oni nemaju nista da pokazu novo nego opet izlaze sa fiatom kao glavnim adutom? Hrana ljudi, hrana je proizvod koji se 100 posto prodaje i u EU i u Rusiji, a mi smo tu skroz utanjili. Mi ako se odreknemo agrara, a sve su prilike da propada, nas ne moze prehraniti ni 10 ovakvih fabrika. Umesto da na ove izbore krenu sa "idemo na sajam hrane u rusiju ili u nemacku, idemo na sajam tehnike i neuke u nemacku..." oni opet veslaju istu pricu kao pre 4 godine. A inace licno cu tadica da cmoknem zna se gde ako se ovoga proda 160 000 godisnje. U Evropi ce kriza trajti bar jos 5 godina kako predvidjaju.

****

Kad se vec pominje Amerika

pre 12 godina

Pa sad, u Americi...... nisam bas nesto siguran, jer ni obican Fiat 500 nije bas krenuo najbolje. Normalne zalihe u USA za automobile su 60 dana, a Chrysler ima zalihe Fiata 500 120-130 dana. Fiat je trazio od dilera da uloze u posebne izlozbene salone pored postojecih Crhysler-a, ali dileri nisu voljni da ulazu u nesto gde ne vide da ce im se vratiti ulaganje prodajom malih Fiat-a, tako da je trenutno pata-karta. Od planiranih 50.000 prodali su tek nekih 16.000 komada i tesko da ce biti konkurencija Miniju u Americi. Moze od toga biti jedan veliki mucak.

devit

pre 12 godina

Za 16 000 eura?????????????????!!!!!!!!!!!!!............
Ili je za Ameriku druga cena,kao sto je bila za Juga??????!!!!!!!!!!
U vreme izvoza Jugoamerike bio je stari vic;
Krene amerikana u bakalnicu i zaboravi kisobran
Kada je zavasila pazar pocne kisa
A dete pita; sta cemo mama,kad nisi ponela kisobran..
Kupit cemo Juga,da ne pokisnemo.....odgovori majka...

Milanče

pre 12 godina

Ali ne po 16KE kako ste najavi;li za taj miniauto. Pa za te pare ste mogli da ostanete u Italiji i da talijani imaju plate kakve imaju a ne kao u Kragujevcu gde radnike plaćate i pored subvencije višestruko manje nego u Fijatu. Zašto ste uopšte došli u Kagujevac?

iskustvo uci

pre 12 godina

Danas cujem otvara Gorenje fabriku u Sbiji. Pitanje 1. Da li je i to srpska fabrika? Pitanje 2. Da li ce se Tadic slikati uz prvi sporet koji izadje iz fabrike ili ce iskakati iz zamrzivaca?

devit

pre 12 godina

Za 16 000 eura?????????????????!!!!!!!!!!!!!............
Ili je za Ameriku druga cena,kao sto je bila za Juga??????!!!!!!!!!!
U vreme izvoza Jugoamerike bio je stari vic;
Krene amerikana u bakalnicu i zaboravi kisobran
Kada je zavasila pazar pocne kisa
A dete pita; sta cemo mama,kad nisi ponela kisobran..
Kupit cemo Juga,da ne pokisnemo.....odgovori majka...

ivanbeograd

pre 12 godina

Ukratko ne mogu da verujem je ova vlast i na prosle i na ove izbore izlazila sa fiatom kao kecom u rukavu. Da li je moguce da posle 6 mlrd evra duga koji su napravili u zadnje 4 godine oni nemaju nista da pokazu novo nego opet izlaze sa fiatom kao glavnim adutom? Hrana ljudi, hrana je proizvod koji se 100 posto prodaje i u EU i u Rusiji, a mi smo tu skroz utanjili. Mi ako se odreknemo agrara, a sve su prilike da propada, nas ne moze prehraniti ni 10 ovakvih fabrika. Umesto da na ove izbore krenu sa "idemo na sajam hrane u rusiju ili u nemacku, idemo na sajam tehnike i neuke u nemacku..." oni opet veslaju istu pricu kao pre 4 godine. A inace licno cu tadica da cmoknem zna se gde ako se ovoga proda 160 000 godisnje. U Evropi ce kriza trajti bar jos 5 godina kako predvidjaju.

****

Kad se vec pominje Amerika

pre 12 godina

Pa sad, u Americi...... nisam bas nesto siguran, jer ni obican Fiat 500 nije bas krenuo najbolje. Normalne zalihe u USA za automobile su 60 dana, a Chrysler ima zalihe Fiata 500 120-130 dana. Fiat je trazio od dilera da uloze u posebne izlozbene salone pored postojecih Crhysler-a, ali dileri nisu voljni da ulazu u nesto gde ne vide da ce im se vratiti ulaganje prodajom malih Fiat-a, tako da je trenutno pata-karta. Od planiranih 50.000 prodali su tek nekih 16.000 komada i tesko da ce biti konkurencija Miniju u Americi. Moze od toga biti jedan veliki mucak.

NSHC

pre 12 godina

Toliku količinu zavisti,pesimizma i neupućenosti nisam skoro pročitao. Šta ste vi po zanimanju pa se razumete u menadžment jedne fabrike automobila i to jedne koja uskoro slavi 100 g postojanja,šta ste...taksisti,frizeri,pravnici,dileri,preduzimači...šta ste,šta vas kvalifikuje da vi znate kolika treba da bude cena jednog auta?Kako smo mi lud narod pa to nema nigde,nigde,nigde!Poravnaj nas Bože i asfaltiraj ovu zemlju da nas nema.Nama niko ne treba i mi nikom na trebamo.

zuzu

pre 12 godina

@Milanče: e zbog takvih komentara kao tvoj je meni zao sto sam jos uvek ovde, pa ne prave oni automobile da bi ih prodavali u Srbiji, alo ajde malo dignite glavu i shvatite neke stvari, to sto je ta fabrika nekad bila narodska, ili kako je vec hocete zvati, se videlo kako se pokazalo na kraju.. Samo neka ljudi investiraju, a vi biste trebali da budu srecni sto je iko hteo da investira uopste u Kragujevac, posto se ionako zalite kako vam Beograd i Vojvodina uzimaju sve investicije. Nezahvalnici...

SlobodanBG

pre 12 godina

Informacija za preplašene :
16.000 eura je cena za najskuplji model a to znaci najbolji motor, kozna sedista, navigacija , itd...
Ovaj auto ce verovatno kostati od desetak hiljada pa navise , zavisno od zelja i potreba, kao i kod mnogih drugih proizvodjaca i modela,zar ne ?

Diao

pre 12 godina

Nadamo se da ce biti i vise sledecih godina. Da i mi malo nesto izvozimo a da pare ulaze. Samo tim principom moze da nam bude bolje,trebaju nam fabrike i proizvodnje!

chicago

pre 12 godina

Amerikanci po navici kupuju veca i bogatija opremom auta za manje para od cene koja je stavljena za Fiat 500L, a i prodaja Fiata 500 je u Americi podbacila. Volio bih da su prognoze direktora Fiata tacne, ali znajuci USA trziste automobila ne vidim mesta za preterane cifre.

Paja

pre 12 godina

Daj boze da ovo uspe, zaista se nadam od sveg srca! Takodje sumnjam u prodaju ovakvog tipa automobila u Americi - ovaj auto prelepo izgleda, medjutim, tu se voze sasvim drugi tipovi vozila. Narocito u poslednje vreme, kada je proradio "ekonomski patriotizam" pa se sve vise kupuju domaca vozila. Kao neko ko ima poslovne kontakte sa Amerikom (doduse u IT-u, ali verovatno je tako svuda), moram jos da dodam da je trziste i konkurencija nemilosrdno. U svakom slucaju zelim sve najbolje novom autu i Kragujevcu!

Milanče

pre 12 godina

Ali ne po 16KE kako ste najavi;li za taj miniauto. Pa za te pare ste mogli da ostanete u Italiji i da talijani imaju plate kakve imaju a ne kao u Kragujevcu gde radnike plaćate i pored subvencije višestruko manje nego u Fijatu. Zašto ste uopšte došli u Kagujevac?

m.m.u.

pre 12 godina

Samo da podvucem svim nevernim tomama da Skoda u svojoj fabrici u Mladoj Boleslavi proiyvodi dnevno preko 1000 vozila. Uzmite jednostavno i izracunajte koliko je to godisnje vozila, pa recite da su nemoguce brojke. Samo je Zastava proizvodila manje automobila godisnje nego sto ima zaposlenih!

dingospo

pre 12 godina

Prodati,ali kome po toj neverovatnoj ceni..pa danas auta po 10 hiljada koliko neces ima,a ovi ni manje ni vise op-pa 16 hiljada...U ovoj krizi imamo samo snizavanje cena,jedino ako italijancici skontaju da su ga preterali,pa daju discaunt 50 %--a da ne govorim o mnogo dobrim recimo malo vozenim polovnim autima za te iste novce !

Branko V.

pre 12 godina

Meni nije jasno ko je ovde dodao ovolike nule. Ili su Italijani veći lažovi od ovih naših domaćih. Ako je Dinkić smislio ovu cifru to najverovatnije znači da će se proizvesti 1.600 automobila odnosno sto puta manje od ovog broja što je dat u ovom članku.

ivan

pre 12 godina

Znate li koja ce biti cijena novog FIAT-a? Rado bih ga kupio djeci da se igraju......

Crnogorac
(Nebojsa, 7. mart 2012 15:39)



Kada tvoji djetici naprave ovakav Burago model, javi nam se...

ĐURA DRAJVER

pre 12 godina

Svi ovi negativci bi trebalo nešto da znaju o automobilima,ekonomiji,trenutnom stanju u svetu pa onda da se usude da daju nekakve komentare.Nisam ljubitelj Italijanskih automobila,preferiram Japance,ali ovolika pljuvačina mi se zaista zgadila.Osnovno je da se ne trpaju automobili u jedan koš,postoje klase kao u boksu-perolaka,laka,srednja,teška... Negativci gledaju samo za koliko novca može nešto da se kupi a nerazmišljaju da neko baš neće za te pare Hjundai,Golf itd.hoće baš Fiat i tačka.Sledeće stvar je ekonomska kriza koja drma i Ameriku.Auto je savremen,mali potrošač za razliku od Američkih a može da posluži kao drugi auto u porodici.Sledeće,zar nije pozitivno da se nešto dešava u Srbiji.Pa i Dačia je krenula sa Solencom,Loganom i polako dižu gamu i kvalitet vozila.Na kraju stvarno je smešno da neko podcenjuje Italijane i njihovu sposobnost,pa žabari su gospodo ipak namazaniji od nas tj.vas dežurnih pljuvača.

Фиџат Америка

pre 12 godina

Za 16.000 evra ($20.990) u SAD može da se kupi npr. honda akord LX 2.4. Neumesno je bilo kakvo poređenje između ova dva automobila, osim da su za američke pojmove vozila stranog porekla. Ako Fiat-Chrysler uspe da proda nešto novog modela (isključivo sa top opremom) u SAD, to će najverovatnije biti po maloprodajnoj ukupnoj ceni od najviše 12.000 evra ($15.740), a gubitak zarade će pokriti iz subvencija Vlade Srbije i jeftine lokalne radne snage u Kragujevcu, analogno "poslu stoleća" pod nazivom "Jugo Amerika".

nikola

pre 12 godina

1) Plan za srpsku fabriku je da dostigne oko 300.000 vozila godisnje do 2013.
2) Godisnja prodaja Fiata u svetu je bila oko 2.2 mil vozila u 2010 (samo fiat)
3) Fiat 500 u prve 2.5 godine je prodat u oko 500.000 primeraka
4) prodaja fiat 500 u americi je podbacila - samo 16.000 u 2011 od planiranih 50.000. Otud verovatno i 500L, gde se ulazi vise u trku sa Mini-jem u USA.

Plan od 160.000 zvuci dosta ambiciozno, tacno. Na srecu, ovo nije plan Srpske vlade, niti izborna predsednicka kampanja (mada ovde i jeste kako vidim). Srbija sa svojih 30% u jednoj fabrici ne pita nista oko ovoga, sem na lokalu za poslove oko fabrike. Ovaj plan je globalna strategija kompanije, sa 166 fabrika po celom svetu, kompanije koja zaposljava skoro 150,000 ljudi, ima promet od 52 mil EUR - skoro kao BDP Srbije, i koja je kotirana na berzi. Realan, ili ne, vreme ce pokazati.

VanBC

pre 12 godina

Ja sam u Kanadi i upravo mi treba auto ove velicine. Iskreno, mislim da je dizajn mogao biti malo jednostavniji ali ni ovo nije lose. Samo da su cenom konkurentni Japancima i Korejancima i eto imaju jednog kupca sigurno. Za ostalih 15999 nisam siguran :)

Mile

pre 12 godina

Prvo, ovo jeste srpski auto racuanjuci da ga je Srbija finansirala iz budzeta sa najmanje 700 miliona eura; tehnologija je italijanska, razume se.
Drugo, po karakteristikama to je auto za siromasnije zemlje poput Srbije ali mu je cena previsoka.
Trece, njegove sanse u Americi su ravne nuli; za te pare vi mozete kupiti jedan Ford Focus sa kompletnom opremom, da ne spominjemo Japance ili Korejance. Ali Markione mora to da kaze (da ce se prodavati u Americi)zbog para koje je dobio od Srbije. U stvari koliko je dobio na ovoj krizi morao bi cesce da se oglasava u predizbornoj kampanji.
Ja da sam Tadic, taj bi mi naredna 2 meseca spavao u Kragujevcu.

Milutin

pre 12 godina

Pitam se pitam kako nema vesti iz sadašnjosti ili bliske prošlosti? pa da vest glasi npr. "Prodali smo 160.000 automobila" ili već.. ? Ne, sve su proročanstva i prognoze, desiće se jednog dana. Stvarno više...

Pedjolino

pre 12 godina

Tedić se slika a Dinkić je doveo i Fiat, i sve druge firme u Srbiju.
Tadić je kao iz priče sa skakavcem i mravom, gde mrav radi a skakavac samo uživa u tuđim plodovima rada. (Tadić je naravno skakavac, a Dinkić mrav)

Zagovornici poljoprivrede treba da znaju da razvijene zemlje sveta kupuju hranu a bave se industrijom zato što na njoj ima više zarade. Da li mi išta od poljoprivrede kupujemo iz Nemačke i Francuske, pa naravno ne. Da li znate doba godine kada u Srbiji u bilo kojoj radnjici neće te naći banane a opet da li znate da je bilo koja zemlja koja izvozi banane bogata?

Živeo Dinkić a Tadiću odmori malo sa šlepanjem nego poteraj tvoje poltrone da nešto i rade.

devit

pre 12 godina

Za 16 000 eura?????????????????!!!!!!!!!!!!!............
Ili je za Ameriku druga cena,kao sto je bila za Juga??????!!!!!!!!!!
U vreme izvoza Jugoamerike bio je stari vic;
Krene amerikana u bakalnicu i zaboravi kisobran
Kada je zavasila pazar pocne kisa
A dete pita; sta cemo mama,kad nisi ponela kisobran..
Kupit cemo Juga,da ne pokisnemo.....odgovori majka...

iskustvo uci

pre 12 godina

Danas cujem otvara Gorenje fabriku u Sbiji. Pitanje 1. Da li je i to srpska fabrika? Pitanje 2. Da li ce se Tadic slikati uz prvi sporet koji izadje iz fabrike ili ce iskakati iz zamrzivaca?

Kad se vec pominje Amerika

pre 12 godina

Pa sad, u Americi...... nisam bas nesto siguran, jer ni obican Fiat 500 nije bas krenuo najbolje. Normalne zalihe u USA za automobile su 60 dana, a Chrysler ima zalihe Fiata 500 120-130 dana. Fiat je trazio od dilera da uloze u posebne izlozbene salone pored postojecih Crhysler-a, ali dileri nisu voljni da ulazu u nesto gde ne vide da ce im se vratiti ulaganje prodajom malih Fiat-a, tako da je trenutno pata-karta. Od planiranih 50.000 prodali su tek nekih 16.000 komada i tesko da ce biti konkurencija Miniju u Americi. Moze od toga biti jedan veliki mucak.

Milanče

pre 12 godina

Ali ne po 16KE kako ste najavi;li za taj miniauto. Pa za te pare ste mogli da ostanete u Italiji i da talijani imaju plate kakve imaju a ne kao u Kragujevcu gde radnike plaćate i pored subvencije višestruko manje nego u Fijatu. Zašto ste uopšte došli u Kagujevac?

Branko V.

pre 12 godina

Meni nije jasno ko je ovde dodao ovolike nule. Ili su Italijani veći lažovi od ovih naših domaćih. Ako je Dinkić smislio ovu cifru to najverovatnije znači da će se proizvesti 1.600 automobila odnosno sto puta manje od ovog broja što je dat u ovom članku.

ivanbeograd

pre 12 godina

Ukratko ne mogu da verujem je ova vlast i na prosle i na ove izbore izlazila sa fiatom kao kecom u rukavu. Da li je moguce da posle 6 mlrd evra duga koji su napravili u zadnje 4 godine oni nemaju nista da pokazu novo nego opet izlaze sa fiatom kao glavnim adutom? Hrana ljudi, hrana je proizvod koji se 100 posto prodaje i u EU i u Rusiji, a mi smo tu skroz utanjili. Mi ako se odreknemo agrara, a sve su prilike da propada, nas ne moze prehraniti ni 10 ovakvih fabrika. Umesto da na ove izbore krenu sa "idemo na sajam hrane u rusiju ili u nemacku, idemo na sajam tehnike i neuke u nemacku..." oni opet veslaju istu pricu kao pre 4 godine. A inace licno cu tadica da cmoknem zna se gde ako se ovoga proda 160 000 godisnje. U Evropi ce kriza trajti bar jos 5 godina kako predvidjaju.

****

dingospo

pre 12 godina

Prodati,ali kome po toj neverovatnoj ceni..pa danas auta po 10 hiljada koliko neces ima,a ovi ni manje ni vise op-pa 16 hiljada...U ovoj krizi imamo samo snizavanje cena,jedino ako italijancici skontaju da su ga preterali,pa daju discaunt 50 %--a da ne govorim o mnogo dobrim recimo malo vozenim polovnim autima za te iste novce !

NSHC

pre 12 godina

Toliku količinu zavisti,pesimizma i neupućenosti nisam skoro pročitao. Šta ste vi po zanimanju pa se razumete u menadžment jedne fabrike automobila i to jedne koja uskoro slavi 100 g postojanja,šta ste...taksisti,frizeri,pravnici,dileri,preduzimači...šta ste,šta vas kvalifikuje da vi znate kolika treba da bude cena jednog auta?Kako smo mi lud narod pa to nema nigde,nigde,nigde!Poravnaj nas Bože i asfaltiraj ovu zemlju da nas nema.Nama niko ne treba i mi nikom na trebamo.

SlobodanBG

pre 12 godina

Informacija za preplašene :
16.000 eura je cena za najskuplji model a to znaci najbolji motor, kozna sedista, navigacija , itd...
Ovaj auto ce verovatno kostati od desetak hiljada pa navise , zavisno od zelja i potreba, kao i kod mnogih drugih proizvodjaca i modela,zar ne ?

zuzu

pre 12 godina

@Milanče: e zbog takvih komentara kao tvoj je meni zao sto sam jos uvek ovde, pa ne prave oni automobile da bi ih prodavali u Srbiji, alo ajde malo dignite glavu i shvatite neke stvari, to sto je ta fabrika nekad bila narodska, ili kako je vec hocete zvati, se videlo kako se pokazalo na kraju.. Samo neka ljudi investiraju, a vi biste trebali da budu srecni sto je iko hteo da investira uopste u Kragujevac, posto se ionako zalite kako vam Beograd i Vojvodina uzimaju sve investicije. Nezahvalnici...

Pedjolino

pre 12 godina

Tedić se slika a Dinkić je doveo i Fiat, i sve druge firme u Srbiju.
Tadić je kao iz priče sa skakavcem i mravom, gde mrav radi a skakavac samo uživa u tuđim plodovima rada. (Tadić je naravno skakavac, a Dinkić mrav)

Zagovornici poljoprivrede treba da znaju da razvijene zemlje sveta kupuju hranu a bave se industrijom zato što na njoj ima više zarade. Da li mi išta od poljoprivrede kupujemo iz Nemačke i Francuske, pa naravno ne. Da li znate doba godine kada u Srbiji u bilo kojoj radnjici neće te naći banane a opet da li znate da je bilo koja zemlja koja izvozi banane bogata?

Živeo Dinkić a Tadiću odmori malo sa šlepanjem nego poteraj tvoje poltrone da nešto i rade.

chicago

pre 12 godina

Amerikanci po navici kupuju veca i bogatija opremom auta za manje para od cene koja je stavljena za Fiat 500L, a i prodaja Fiata 500 je u Americi podbacila. Volio bih da su prognoze direktora Fiata tacne, ali znajuci USA trziste automobila ne vidim mesta za preterane cifre.

m.m.u.

pre 12 godina

Samo da podvucem svim nevernim tomama da Skoda u svojoj fabrici u Mladoj Boleslavi proiyvodi dnevno preko 1000 vozila. Uzmite jednostavno i izracunajte koliko je to godisnje vozila, pa recite da su nemoguce brojke. Samo je Zastava proizvodila manje automobila godisnje nego sto ima zaposlenih!

Diao

pre 12 godina

Nadamo se da ce biti i vise sledecih godina. Da i mi malo nesto izvozimo a da pare ulaze. Samo tim principom moze da nam bude bolje,trebaju nam fabrike i proizvodnje!

Paja

pre 12 godina

Daj boze da ovo uspe, zaista se nadam od sveg srca! Takodje sumnjam u prodaju ovakvog tipa automobila u Americi - ovaj auto prelepo izgleda, medjutim, tu se voze sasvim drugi tipovi vozila. Narocito u poslednje vreme, kada je proradio "ekonomski patriotizam" pa se sve vise kupuju domaca vozila. Kao neko ko ima poslovne kontakte sa Amerikom (doduse u IT-u, ali verovatno je tako svuda), moram jos da dodam da je trziste i konkurencija nemilosrdno. U svakom slucaju zelim sve najbolje novom autu i Kragujevcu!

ĐURA DRAJVER

pre 12 godina

Svi ovi negativci bi trebalo nešto da znaju o automobilima,ekonomiji,trenutnom stanju u svetu pa onda da se usude da daju nekakve komentare.Nisam ljubitelj Italijanskih automobila,preferiram Japance,ali ovolika pljuvačina mi se zaista zgadila.Osnovno je da se ne trpaju automobili u jedan koš,postoje klase kao u boksu-perolaka,laka,srednja,teška... Negativci gledaju samo za koliko novca može nešto da se kupi a nerazmišljaju da neko baš neće za te pare Hjundai,Golf itd.hoće baš Fiat i tačka.Sledeće stvar je ekonomska kriza koja drma i Ameriku.Auto je savremen,mali potrošač za razliku od Američkih a može da posluži kao drugi auto u porodici.Sledeće,zar nije pozitivno da se nešto dešava u Srbiji.Pa i Dačia je krenula sa Solencom,Loganom i polako dižu gamu i kvalitet vozila.Na kraju stvarno je smešno da neko podcenjuje Italijane i njihovu sposobnost,pa žabari su gospodo ipak namazaniji od nas tj.vas dežurnih pljuvača.

Mile

pre 12 godina

Prvo, ovo jeste srpski auto racuanjuci da ga je Srbija finansirala iz budzeta sa najmanje 700 miliona eura; tehnologija je italijanska, razume se.
Drugo, po karakteristikama to je auto za siromasnije zemlje poput Srbije ali mu je cena previsoka.
Trece, njegove sanse u Americi su ravne nuli; za te pare vi mozete kupiti jedan Ford Focus sa kompletnom opremom, da ne spominjemo Japance ili Korejance. Ali Markione mora to da kaze (da ce se prodavati u Americi)zbog para koje je dobio od Srbije. U stvari koliko je dobio na ovoj krizi morao bi cesce da se oglasava u predizbornoj kampanji.
Ja da sam Tadic, taj bi mi naredna 2 meseca spavao u Kragujevcu.

ivan

pre 12 godina

Znate li koja ce biti cijena novog FIAT-a? Rado bih ga kupio djeci da se igraju......

Crnogorac
(Nebojsa, 7. mart 2012 15:39)



Kada tvoji djetici naprave ovakav Burago model, javi nam se...

Фиџат Америка

pre 12 godina

Za 16.000 evra ($20.990) u SAD može da se kupi npr. honda akord LX 2.4. Neumesno je bilo kakvo poređenje između ova dva automobila, osim da su za američke pojmove vozila stranog porekla. Ako Fiat-Chrysler uspe da proda nešto novog modela (isključivo sa top opremom) u SAD, to će najverovatnije biti po maloprodajnoj ukupnoj ceni od najviše 12.000 evra ($15.740), a gubitak zarade će pokriti iz subvencija Vlade Srbije i jeftine lokalne radne snage u Kragujevcu, analogno "poslu stoleća" pod nazivom "Jugo Amerika".

Milutin

pre 12 godina

Pitam se pitam kako nema vesti iz sadašnjosti ili bliske prošlosti? pa da vest glasi npr. "Prodali smo 160.000 automobila" ili već.. ? Ne, sve su proročanstva i prognoze, desiće se jednog dana. Stvarno više...

VanBC

pre 12 godina

Ja sam u Kanadi i upravo mi treba auto ove velicine. Iskreno, mislim da je dizajn mogao biti malo jednostavniji ali ni ovo nije lose. Samo da su cenom konkurentni Japancima i Korejancima i eto imaju jednog kupca sigurno. Za ostalih 15999 nisam siguran :)

nikola

pre 12 godina

1) Plan za srpsku fabriku je da dostigne oko 300.000 vozila godisnje do 2013.
2) Godisnja prodaja Fiata u svetu je bila oko 2.2 mil vozila u 2010 (samo fiat)
3) Fiat 500 u prve 2.5 godine je prodat u oko 500.000 primeraka
4) prodaja fiat 500 u americi je podbacila - samo 16.000 u 2011 od planiranih 50.000. Otud verovatno i 500L, gde se ulazi vise u trku sa Mini-jem u USA.

Plan od 160.000 zvuci dosta ambiciozno, tacno. Na srecu, ovo nije plan Srpske vlade, niti izborna predsednicka kampanja (mada ovde i jeste kako vidim). Srbija sa svojih 30% u jednoj fabrici ne pita nista oko ovoga, sem na lokalu za poslove oko fabrike. Ovaj plan je globalna strategija kompanije, sa 166 fabrika po celom svetu, kompanije koja zaposljava skoro 150,000 ljudi, ima promet od 52 mil EUR - skoro kao BDP Srbije, i koja je kotirana na berzi. Realan, ili ne, vreme ce pokazati.