Utorak, 24.01.2012.

13:47

300 tužbi RTS-a zbog pretplate

RTS je predao Osnovnom sudu u Čačku predloge da se dozvole izvršenja protiv 300 dužnika iz ovog grada koji nisu plaćali televizijsku pretplatu.

Izvor: Tanjug

300 tužbi RTS-a zbog pretplate IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

vlada

pre 12 godina

Polako ljudi ne padajte u vatru. Obaveza placanja prijemnika je onih koji IMAJU prijemnik, i koji su isti prijavili po clanu 81 Zakona o radiodifuziji. Ko nema i nije prijavio, i nije dobio nikakvo obavestenje, jednostavno nije duzan da placa. U Resenju od Ustavnog suda pise da su u obavezi da placaju oni koji "imaju mogucnost" pracenja programa. Ako nemate prijemnik slobodno tako i kazite. Odbrana tipa "ne gledam" ili "lose su serije" pravno ne prolaze. Ko je pametan shvatice.

Mile-NS

pre 12 godina

Rezultati "ankete". Uzorak sam očekivao veći, ovako je pomalo diskutabilno na 80 glasova... Bez mnogo računanja jer se brojke baš namestile, 90% NE PLAĆA pretplatu RTS-u dok svega 10% plaća! Dakle šta reći, sem katastrofa programa, non-stop repriza serija i filmova, "žike srećan vam uskrs šarenice", sada se valjda vidi i da gospoda sa RTS-a ne govore ni približno istinu.

Anaksimaneta

pre 12 godina

Da li oni na RTS imaju prosečnu platu koju imaju građani i da li im plata kasni kao ovima na Avali? Koliko su samo dali novca za " transfere " kojima su pokupovali najskupje novinare sa drugih televizija? Zar to da plaćam , a ni antenu nemam da primam signal.

sta to radite bre

pre 12 godina

Prosetajte malo po kafanama i kaficima oko Takovske da vidite gde su isturena odeljenja zaposlenih sa RTSa,a ja cu da vam placam od socijalne pomoci.Imate vise reklama od bilo koje televizije koja zivi od toga,resite se ili reklame ili preplata.

Mile-NS

pre 12 godina

'ajmo ovako, jedno malo istraživanje javnog mnjenja. Vrlo prosto, pitanje glasi: " Da li plaćate RTV pretlatu RTS-u" . Ako plaćate ocenite ovaj komentar, tj. pitanje sa "Preporučujem (+)", ako ne plaćate kliknite na "Ne preporučujem (-)".
- Šta ćemo dobiti? Imaćemo "uzorak" ( kao i za bilo koje drugo istrazivanje ) iz kojeg vrlo prostom računicom možemo izvesti koliko građana plaća a koliko ne, i šta misle oni sa RTS-a koliko naroda im veruje kad kažu da je procenat naplate visok i da se oni "bore" sankcionsati jedan "mali broj neodgovornih" građana ? Dakle, sada je 00:05h , navalite, (+) ili (-) naredna 24h pa ćemo sumirati rezultate.

Srbin u dusiiii

pre 12 godina

Niti gledam Rts niti ga placam jednostavno neinteresujemeee.Uostalom sta Rts zeli da naplati vazduh? pa njihovi kanali se jedva vide u Srbiji izuzev Bg a ,kad obezbede npr kablovski prikljucak i na njemu jos nekoliko kanala onda uredu.Ovako stvarno nevidim zasta a i brate nikakav program nemaju cim slucajno pritisnem Rts odmah sklonim smaraaa mnogooo.

jhkjh

pre 12 godina

pretplata se placa npr i u austriji ali ako ako imas kablovsku onda je prica malo drugacija. a u srbiji daaaaaaaaj samo daaaaaaaj a na rts-u reklama ko na pinku, ili reklame ili pretplata. elem koliko dobija tv vojvodina od te pretplate????

jhkjh

pre 12 godina

pretplata se placa npr i u austriji ali ako ako imas kablovsku onda je prica malo drugacija. a u srbiji daaaaaaaaj samo daaaaaaaj a na rts-u reklama ko na pinku, ili reklame ili pretplata. elem koliko dobija tv vojvodina od te pretplate????

neplatisa

pre 12 godina

necu da platim "pretplatu za rts" za inat, a struju placam tacno onoliko koliko potrosim. a zasto necu da platim? prvo, jer se sve vise ponasaju kao devedesetih, mada se nisu ni posle 2000 bas promenili, sve izvestavaju u korist rezima, velicaju nesto cega se pametan stidi, a ono sto rezimu ne ide na ruku-strajkovi, uzasna ekonomska situacija, o tome se ne prica ili se izda veoma, veoma stura vest u jednoj recenici. druge televizije i mediji koji ne naplacuju pretplatu imaju mnogo objektivnije informativne emisije sto je korektno pa auditorijum na osnovu svih vesti neka sam donese sud o necemu. drugo, zasto ce neko meni da odredjuje sta cu ja da gledam? sta ako ja necu nikad da gledam rts? zasto onda opet da placam pretplatu? trece, cemu sad ta represija preko sudova? sta sa ljudima koji nemaju da plate?

sonebg

pre 12 godina

"E kupicu sopstveni agregat pa onda mogu da mi iseku ..."
Salu na stranu ima par stvari koje meni nisu jasne a mogao bi neko ko se razume u tematiku da objasni mislim da bi koristilo svima.
Prvo ja imam ugovor sa EDB-om o isporuci el. Energije. Sa RTS-om nemam nikakav ugovor niti sam bilo kada i bilo sta potpisao.
U ovom slucaju je neko moje podatke dao trecem licu (RTS-u).
Interesuje me kako neko moze da prosledi ili da moje podatke trecem licu. Sta je sa zakonom o zastiti podataka?
A kao drugo ja imam ugovor sa SBB-om za kablovsku telviziju. Da li oni placaju RTS-u emitovanje programa, ako placaju neku naknadu onda zasto bi i ja placao ?
I kao trece samo konstatacija za 910din mesecno za kablovsku imam oko 80 kanala a za 500din samo dva kanala RTS-a. Pa da li je normalno da taj jedan program kosta 250din?
Mozda kada budem isao na sud ispricam scenario Boljeg Zivota, Srecnih Ljudi, Otpisanih i svih ostalih repriza repriza repriza serija.
A posle onog ne prenosenja utakmice u vaterpolu sa Rumunima treba da ih je sramota, treba da upute javno izvinjenje gradjanima Srbije zato sto nisu mogli da gledaju svoj tim na Evropskom Prvenstvu u sportu koji redovno donosi trofeje.

petkons

pre 12 godina

Ja sam u Novom Sadu, i meni je stigla takva tužba...
Ali su se malo prevarili. Potrebno je samo u toku od pet dana podneti sudu PRIGOVOR i pozvati se na apsolutnu zastarelost svih dugovanja starijih od godinu dana.
I još jedan savet kako "plaćati" RTV pretplatu: Struju nije jedino moguće plaćati preko onih malih formulara koje dobijate od elektrodistribucije, može se platiti i opštom uplatnicom u pošti, samo na pozivu na broj unesete vaš pretplatnički broj, a u mestu gde stoju svrha uplate upišete "UPLATA RTV PRETPLATE" i vodite računa da suma koju uplačujete bude onoliko koliko dugujete za struju, jer elektrodistribucija od svake uplate prvo namiri svoje potrebe, a ako ima viška, to se knjiži na pretplatu.
Sa par takvih uplata za struju, gde zapravo piše uplata RTV pretplate, na sudu nemaju nikakvih šansi, jer ste vi, naravno, redovni platiša a to što kod njih ne radi sistem i ne evidentiraju vaše uplate, to je njihov problem.
Imam ovakvih uplatnica dosta za proteklih par godina, i jedva čekam sud da im ...

miki petrović

pre 12 godina

Koliko znam zakon kaže da ta potraživanja zastarevaju za 1 godinu,te ako do tada nije pokrenut sudski postupak protiv svakog dužnika radi se o zastarevanju.Znači kada se dobije sudska odluka u roku od 8 dana treba posleti izjavu da ne želite da platite dug zbog zastarevanja i sudija mora da donese rešenje o obustavljanju postupka.Sa druge strane svakodnevno smo svedoci hajdučije ove države.

RE

pre 12 godina

Svi ti dugovi zastarevaju posle godinu dana, samo se u sudskom postupku pozovite na prigovor zastarelosti, bitno je da u poslednjih godinu dana niste placali ni dinara, jer bi ste time priznali dug, i od tad bi tekao rok zastarelosti. Sve u svemu RTS moze da vam uzme 6000 plus sudski troskovi.

bor

pre 12 godina

necu vise otpisane, bolji zivot, gore dole, sarenog ziku, ocesljanu babu a posto nisam iz beograda ne zanima me ni beogradska hronika. Placam kablovsku zato sto je to moj izbor, a ne namet, i vredi gledati. Neka kodiraju, skrembluju ili sta vec RTS pa ko hoce ,izvolite. Javni servis, odnosno javna pljacka. Jos malo pa cemo placati vazduh koji disemo, sa kategorijama verovatno. Kubik vazduha puta cena popust za zagadjene sredine bor, pancevo itd luksuz zlatibor,cigota........ Dokle vise bre!!!!!

Zoki

pre 12 godina

Samo se čekalo kada će da se desi,jer režim mora da se reklamira a to neko mora da plati. Na kraju taksa je zato i uvedena da se režimska televizija izdržava. "Po sistemu kadija te tuži kadija ti sudi" vaši izabranici su izglasali zakon i sad šta? Hoće te li ponovo da glasate za žute?

Костантин

pre 12 godina

Сутра Чачак,
прекосутра по целој Србији.

Биће сакривања уређаја,а и чупање бркова?

Србијо,пробуди се!

mapet

pre 12 godina

RTS je definitivno nešto zbog čega Srbija treba da se srami. Toliko nazadnih rešenja na jednom mestu ne može građane da ostavi ravnodušnim. Ja ne plaćam tzv. pretplatu. Teško mi je i da pomislim na to.
Verujem da ogromna većina građana ne plaća i da su njihovi (RTS) procenti naplate laž. To je, očigledno, njihov suštinski princip, da lažu. Ako ugase tu televiziju ja kao građanin neću osećati nikakvu prazninu u medijskom životu. Pre svega osetiću zreliju demokratiju u srpskom društvu. Tijanić je politička ličnost sa veoma lošom politikom. Ja se sa njegovom politikom ne slažem. Čovek koji je sto godina na vlasti u suštini misli samo na sebe i na mali broj, u određenom trenutku, uticajnih političara koje mora da zadovolji.
Neka država oformi televiziju u kojoj će na osnovu transparentnih konkursa raditi mladi i nezavisni umetnici, entuzijasti, naučnici i neka nas obasipaju obrazovnim i kulturnim i iznad svega našoj deci interesantnim sadržajima. Takvu televiziju ću pomoći kao građanin ove zemlje.

sasa

pre 12 godina

necu da placam pretplatu zato sto necu da gledam reklame. rts je javni servis ili komercijalna televizija. rts drzi monopol. pretplata je siguran prihod tako da su ostale tv stanice u podredjenom polozaju na trzistu reklama. neka rts bude stvarno javni servis bez komercijalnog programa ili neka se prihod pd pretplate deli na sve tv stanice koje pokrivaju celu srbiju. ja ionako nemam signal za 2 program.inace veci deo programa je namenjen podrucju beograda.

tiranija

pre 12 godina

ako zaista pokusaju da plene tudju imovinu, bojim se da ce biti svasta, da ce tu pasti i krvi. jer ako neko nema posao, nema para da prezivi, kako da plati pretplatu, a i zasto da se placa pretplata, kako ostale televizije rade, neka rts lepo zakljuca svoj kanal pa ko hoce da ga gleda, lepo plati i problem resen. zasto oni da nam namecu koju televiziju cemo placati i gledati. a jos je zanimljiva cinjenica da su drzavni organi jako azurni kad treba da nesto naplate od gradjana, ali zato kad drzava nesto treba da plati, da omoguci bolji zivot gradjanima, onda to nekako nee funkcionise. samo polako, izbori su sve blizi, a rezim gubi kontrolu i u panici je...

sasa

pre 12 godina

necu da placam pretplatu zato st necu da gledam reklame.rts je ili javni servis ili komercijalna tv. ili da ne emituju reklame ili prihod od pretplate podeliti svim tv koje emituju program na podrucju cele srbije. ovako rts ima monopol na trzistu reklamiranja posto sa sigurnim prihodom moze da obezbedi "kvalitetniji" program.

Vlada

pre 12 godina

TV gledam retko, ali TV pretplatu plaćam redovno. Lično, navijam za RTS u ovom sukobu. Nadam se da će imzakoni ići na ruku, i da će moći da naplate potraživanja. Poznajem nekoliko ljudi koji ne plaćaju pretplatu, i to rade iz (po meni) čiste obesti. Daleko su od toga da nemaju para.

Zašto treba plaćati TV?

Živimo u vremenu kada je TV važna kao i vojska, policija, vatrogasci... Jednostavno, bez nje se ne može. RTS mora imati dopisnike u manjim mestima u Srbiji, dopisnike u velikim svetskim centrima. Državna TV mora da emituje i emisije koje nemaju veliku gledanost, ali su od opšteg značaja. To se ne može drugačije naplatiti.

Sa druge strane, državnim TV se skraćuje vreme za reklame, pa ne mogu da se mere sa komercijalnim stanicama.

Što se programa tiče, ne vidim da RTS zaostaje za drugim kanalima. Prikazuje filmove, serije, sport, zabavne emisije... Po kvalitetu, ne bih rekao da se bitno razlikuju od drugih. Osim što ima manje onog najgoreg đubreta. Na kraju krajeva, jedine emisije koje su imale kakav - takav kulturno - umetnički sadržaj, gledao sam baš na RTS-u.

U svakom slučaju, žalim sve one kojima zadovoljstvo u životu zavisi od TV-a.

Napred RTS, ne zato što si dobar, već zato što su ovi koji ne plaćaju još gori!!!

zivkov

pre 12 godina

Necu da placam RTS. 1. Ne gledam ga, 2. Ne slazem se da moje pare kao poreskog obveznika treba da idu drzavnoj televiziji, 3. Ako drzava hoce da digne kvalitet programa neka napravi Fond za obrazovanje i kulturu kroz TV emisija kao u Danskoj ili Norveskoj, pa nek da novac za izradu kvalitetnih programa, a ne da cela Srbija mora da gleda Selo gori, baba se ceslja i Ziku seljaka.
Ovakav RTS samo sluzi politicarima i nekim interesnim grupama a ne narodu Srbiji koji treba da ga placa.

Blaza

pre 12 godina

Zaplena imovine zbog neplacanja nameta za netrazene usluge javnog servisa koji je uvek bio, i uvek ce biti propagadna masinerija trenutne opcije na vlasti!
Ovo nema nigde na svetu!

tuzibaba

pre 12 godina

Ako je ova informacija tacna neka se jave ljudi koji su tuzeni da se svi organizujemo u procesu protiv RTS haraca i jednom pravno i legalno na sudu za sva vremena zavrsimo sa tv bastiljom u sluzbi rezima. Mozda je ovo idealan povod za pocetak opstenarodnog bunta.

Maki

pre 12 godina

sto su gori prema gradjanima, to ce ih pre smeniti.
Kod mene sigurno nece uci u stan. Neka kodiraju svoj program pa neka ga prodaju, kao i svi ostali. I ko se pretplatio neka i placa, to nije porez.

View

pre 12 godina

Prvo, RTS mora da dokaže da tuženi građanin poseduje TV aparat, te da je isti vlasnik TV aparata, što traži Zakon. Pošto je to nemoguće, svaki eventualni postupak bilo kog suda protiv bilo kog građanina predstavljaće grubo kršenje Ustava, zakona i međunarodnih propisa.

Drugo, ovo čime preti RTS NIJE verodostojna isprava. Šta je verodostojna isprava takođe je definisano Zakonom.

Treće, selektivno utuživanje građana nije praksa savremenog sveta. Tijanić mora ili da tuži sve koji ne plaćaju pretplatu ili nikoga. I ovo je definisano Zakonom. I međunarodnim propisima.

Dragan

pre 12 godina

Javni dug važi samo godinu unazad,ima u zakonu,samo se zalite na vreme i gospoda sa RTS mogu da se slikaju,.Iskljucite mi vaš program ,imam pravo da nešto NEĆU I NE ŽELIM.Ne možete nikog na silu naterati da nešto koristi što ne želi.Treba vi nama da platite za maltretiranje, odvratne su vam emisije,neću da gledam Žikinu šarenicu,neću da gledam vašu televiziju,neću i tačka,šta mi možete??,

Lud & Zbunjen

pre 12 godina

Meni i dalje nije jasno na sta se plaća pretplata ! Pored placanja iptv-a i kablovskim operaterima, jedina opcija je da plaćamo pretplatu na televizor . . .
Sa druge strane, nikada nisam video tijanića u skupstini da pravda trosenje narodnih jer je kako kazu:
RTS - Vlasnistvo svih gradjana Srbije

Морава и брда

pre 12 godina

ЦИНИЗАМ; због не плаћања ТВ претплате, обичном народу ће да ОТИМАЈУ штпорете, грејна тела и сл.!??? ФАШИЗАМ!!!

А код уништених преедузећа, отераних намерно у СТЕЧАЈ(да неби плаћали дажбине) , објавише списак људи и предузећа који дугују милионе, милијарде за разне порезе, и НИШТА!

А јуре обичан народ, за неплаћање ТВ претплате!?

Крволочни режим и Пореска Управа!

stev@n

pre 12 godina

Ma sramota...pa ko jos gleda RTS!!! Naplatite vasu taksu na gledanje programa kablovskim operaterima koji taj isti program re-emituju...ovo samo moze u drzavi Srbiji, da ti neko naplacuje nesto a ti to i ne koristis!!! Bruka za ovu vlast sta dozivljamo! Naplatite porez tajkunima...ako smete! Puna podrska narodu iz Cacka koji ne placaju. Ako je tako dobar i kvalitetan program, zasto se ne izdrzavaju od reklama kao i svaka televizija na svetu? Ovo je cist harac ovom jadnom i napacenom narodu!!!! Sramota...Tijanicu kad ces vec jednom da odes u onu tvoju lepu Hrvatsku pa OPET pisi tekstove protiv Srba i srpskog naroda za njihove novine...

todor

pre 12 godina

E neka tuze,neka plene...Necu da dajem ni dinara Tijanicu!Ne gledam tu televiziju necu ni da placam a pozivam i gradjane da svi zajedno tuzimo drzavu Srbiju jer javni servis finansira i iz buxeta na sta nema pravo!
Predlazem da Cacani prvi osnuju udruzenje daljinski upravqac i da zajednicki za vjeke vjekova iskljucimo javni servis,neka budu komercijalna stanica pa nek se zarade od reklama ako vrede...

Морава и брда

pre 12 godina

ЦИНИЗАМ; због не плаћања ТВ претплате, обичном народу ће да ОТИМАЈУ штпорете, грејна тела и сл.!??? ФАШИЗАМ!!!

А код уништених преедузећа, отераних намерно у СТЕЧАЈ(да неби плаћали дажбине) , објавише списак људи и предузећа који дугују милионе, милијарде за разне порезе, и НИШТА!

А јуре обичан народ, за неплаћање ТВ претплате!?

Крволочни режим и Пореска Управа!

stev@n

pre 12 godina

Ma sramota...pa ko jos gleda RTS!!! Naplatite vasu taksu na gledanje programa kablovskim operaterima koji taj isti program re-emituju...ovo samo moze u drzavi Srbiji, da ti neko naplacuje nesto a ti to i ne koristis!!! Bruka za ovu vlast sta dozivljamo! Naplatite porez tajkunima...ako smete! Puna podrska narodu iz Cacka koji ne placaju. Ako je tako dobar i kvalitetan program, zasto se ne izdrzavaju od reklama kao i svaka televizija na svetu? Ovo je cist harac ovom jadnom i napacenom narodu!!!! Sramota...Tijanicu kad ces vec jednom da odes u onu tvoju lepu Hrvatsku pa OPET pisi tekstove protiv Srba i srpskog naroda za njihove novine...

Dragan

pre 12 godina

Javni dug važi samo godinu unazad,ima u zakonu,samo se zalite na vreme i gospoda sa RTS mogu da se slikaju,.Iskljucite mi vaš program ,imam pravo da nešto NEĆU I NE ŽELIM.Ne možete nikog na silu naterati da nešto koristi što ne želi.Treba vi nama da platite za maltretiranje, odvratne su vam emisije,neću da gledam Žikinu šarenicu,neću da gledam vašu televiziju,neću i tačka,šta mi možete??,

tuzibaba

pre 12 godina

Ako je ova informacija tacna neka se jave ljudi koji su tuzeni da se svi organizujemo u procesu protiv RTS haraca i jednom pravno i legalno na sudu za sva vremena zavrsimo sa tv bastiljom u sluzbi rezima. Mozda je ovo idealan povod za pocetak opstenarodnog bunta.

View

pre 12 godina

Prvo, RTS mora da dokaže da tuženi građanin poseduje TV aparat, te da je isti vlasnik TV aparata, što traži Zakon. Pošto je to nemoguće, svaki eventualni postupak bilo kog suda protiv bilo kog građanina predstavljaće grubo kršenje Ustava, zakona i međunarodnih propisa.

Drugo, ovo čime preti RTS NIJE verodostojna isprava. Šta je verodostojna isprava takođe je definisano Zakonom.

Treće, selektivno utuživanje građana nije praksa savremenog sveta. Tijanić mora ili da tuži sve koji ne plaćaju pretplatu ili nikoga. I ovo je definisano Zakonom. I međunarodnim propisima.

zivkov

pre 12 godina

Necu da placam RTS. 1. Ne gledam ga, 2. Ne slazem se da moje pare kao poreskog obveznika treba da idu drzavnoj televiziji, 3. Ako drzava hoce da digne kvalitet programa neka napravi Fond za obrazovanje i kulturu kroz TV emisija kao u Danskoj ili Norveskoj, pa nek da novac za izradu kvalitetnih programa, a ne da cela Srbija mora da gleda Selo gori, baba se ceslja i Ziku seljaka.
Ovakav RTS samo sluzi politicarima i nekim interesnim grupama a ne narodu Srbiji koji treba da ga placa.

Maki

pre 12 godina

sto su gori prema gradjanima, to ce ih pre smeniti.
Kod mene sigurno nece uci u stan. Neka kodiraju svoj program pa neka ga prodaju, kao i svi ostali. I ko se pretplatio neka i placa, to nije porez.

todor

pre 12 godina

E neka tuze,neka plene...Necu da dajem ni dinara Tijanicu!Ne gledam tu televiziju necu ni da placam a pozivam i gradjane da svi zajedno tuzimo drzavu Srbiju jer javni servis finansira i iz buxeta na sta nema pravo!
Predlazem da Cacani prvi osnuju udruzenje daljinski upravqac i da zajednicki za vjeke vjekova iskljucimo javni servis,neka budu komercijalna stanica pa nek se zarade od reklama ako vrede...

Blaza

pre 12 godina

Zaplena imovine zbog neplacanja nameta za netrazene usluge javnog servisa koji je uvek bio, i uvek ce biti propagadna masinerija trenutne opcije na vlasti!
Ovo nema nigde na svetu!

Lud & Zbunjen

pre 12 godina

Meni i dalje nije jasno na sta se plaća pretplata ! Pored placanja iptv-a i kablovskim operaterima, jedina opcija je da plaćamo pretplatu na televizor . . .
Sa druge strane, nikada nisam video tijanića u skupstini da pravda trosenje narodnih jer je kako kazu:
RTS - Vlasnistvo svih gradjana Srbije

tiranija

pre 12 godina

ako zaista pokusaju da plene tudju imovinu, bojim se da ce biti svasta, da ce tu pasti i krvi. jer ako neko nema posao, nema para da prezivi, kako da plati pretplatu, a i zasto da se placa pretplata, kako ostale televizije rade, neka rts lepo zakljuca svoj kanal pa ko hoce da ga gleda, lepo plati i problem resen. zasto oni da nam namecu koju televiziju cemo placati i gledati. a jos je zanimljiva cinjenica da su drzavni organi jako azurni kad treba da nesto naplate od gradjana, ali zato kad drzava nesto treba da plati, da omoguci bolji zivot gradjanima, onda to nekako nee funkcionise. samo polako, izbori su sve blizi, a rezim gubi kontrolu i u panici je...

sasa

pre 12 godina

necu da placam pretplatu zato sto necu da gledam reklame. rts je javni servis ili komercijalna televizija. rts drzi monopol. pretplata je siguran prihod tako da su ostale tv stanice u podredjenom polozaju na trzistu reklama. neka rts bude stvarno javni servis bez komercijalnog programa ili neka se prihod pd pretplate deli na sve tv stanice koje pokrivaju celu srbiju. ja ionako nemam signal za 2 program.inace veci deo programa je namenjen podrucju beograda.

petkons

pre 12 godina

Ja sam u Novom Sadu, i meni je stigla takva tužba...
Ali su se malo prevarili. Potrebno je samo u toku od pet dana podneti sudu PRIGOVOR i pozvati se na apsolutnu zastarelost svih dugovanja starijih od godinu dana.
I još jedan savet kako "plaćati" RTV pretplatu: Struju nije jedino moguće plaćati preko onih malih formulara koje dobijate od elektrodistribucije, može se platiti i opštom uplatnicom u pošti, samo na pozivu na broj unesete vaš pretplatnički broj, a u mestu gde stoju svrha uplate upišete "UPLATA RTV PRETPLATE" i vodite računa da suma koju uplačujete bude onoliko koliko dugujete za struju, jer elektrodistribucija od svake uplate prvo namiri svoje potrebe, a ako ima viška, to se knjiži na pretplatu.
Sa par takvih uplata za struju, gde zapravo piše uplata RTV pretplate, na sudu nemaju nikakvih šansi, jer ste vi, naravno, redovni platiša a to što kod njih ne radi sistem i ne evidentiraju vaše uplate, to je njihov problem.
Imam ovakvih uplatnica dosta za proteklih par godina, i jedva čekam sud da im ...

Костантин

pre 12 godina

Сутра Чачак,
прекосутра по целој Србији.

Биће сакривања уређаја,а и чупање бркова?

Србијо,пробуди се!

bor

pre 12 godina

necu vise otpisane, bolji zivot, gore dole, sarenog ziku, ocesljanu babu a posto nisam iz beograda ne zanima me ni beogradska hronika. Placam kablovsku zato sto je to moj izbor, a ne namet, i vredi gledati. Neka kodiraju, skrembluju ili sta vec RTS pa ko hoce ,izvolite. Javni servis, odnosno javna pljacka. Jos malo pa cemo placati vazduh koji disemo, sa kategorijama verovatno. Kubik vazduha puta cena popust za zagadjene sredine bor, pancevo itd luksuz zlatibor,cigota........ Dokle vise bre!!!!!

sonebg

pre 12 godina

"E kupicu sopstveni agregat pa onda mogu da mi iseku ..."
Salu na stranu ima par stvari koje meni nisu jasne a mogao bi neko ko se razume u tematiku da objasni mislim da bi koristilo svima.
Prvo ja imam ugovor sa EDB-om o isporuci el. Energije. Sa RTS-om nemam nikakav ugovor niti sam bilo kada i bilo sta potpisao.
U ovom slucaju je neko moje podatke dao trecem licu (RTS-u).
Interesuje me kako neko moze da prosledi ili da moje podatke trecem licu. Sta je sa zakonom o zastiti podataka?
A kao drugo ja imam ugovor sa SBB-om za kablovsku telviziju. Da li oni placaju RTS-u emitovanje programa, ako placaju neku naknadu onda zasto bi i ja placao ?
I kao trece samo konstatacija za 910din mesecno za kablovsku imam oko 80 kanala a za 500din samo dva kanala RTS-a. Pa da li je normalno da taj jedan program kosta 250din?
Mozda kada budem isao na sud ispricam scenario Boljeg Zivota, Srecnih Ljudi, Otpisanih i svih ostalih repriza repriza repriza serija.
A posle onog ne prenosenja utakmice u vaterpolu sa Rumunima treba da ih je sramota, treba da upute javno izvinjenje gradjanima Srbije zato sto nisu mogli da gledaju svoj tim na Evropskom Prvenstvu u sportu koji redovno donosi trofeje.

sasa

pre 12 godina

necu da placam pretplatu zato st necu da gledam reklame.rts je ili javni servis ili komercijalna tv. ili da ne emituju reklame ili prihod od pretplate podeliti svim tv koje emituju program na podrucju cele srbije. ovako rts ima monopol na trzistu reklamiranja posto sa sigurnim prihodom moze da obezbedi "kvalitetniji" program.

mapet

pre 12 godina

RTS je definitivno nešto zbog čega Srbija treba da se srami. Toliko nazadnih rešenja na jednom mestu ne može građane da ostavi ravnodušnim. Ja ne plaćam tzv. pretplatu. Teško mi je i da pomislim na to.
Verujem da ogromna većina građana ne plaća i da su njihovi (RTS) procenti naplate laž. To je, očigledno, njihov suštinski princip, da lažu. Ako ugase tu televiziju ja kao građanin neću osećati nikakvu prazninu u medijskom životu. Pre svega osetiću zreliju demokratiju u srpskom društvu. Tijanić je politička ličnost sa veoma lošom politikom. Ja se sa njegovom politikom ne slažem. Čovek koji je sto godina na vlasti u suštini misli samo na sebe i na mali broj, u određenom trenutku, uticajnih političara koje mora da zadovolji.
Neka država oformi televiziju u kojoj će na osnovu transparentnih konkursa raditi mladi i nezavisni umetnici, entuzijasti, naučnici i neka nas obasipaju obrazovnim i kulturnim i iznad svega našoj deci interesantnim sadržajima. Takvu televiziju ću pomoći kao građanin ove zemlje.

miki petrović

pre 12 godina

Koliko znam zakon kaže da ta potraživanja zastarevaju za 1 godinu,te ako do tada nije pokrenut sudski postupak protiv svakog dužnika radi se o zastarevanju.Znači kada se dobije sudska odluka u roku od 8 dana treba posleti izjavu da ne želite da platite dug zbog zastarevanja i sudija mora da donese rešenje o obustavljanju postupka.Sa druge strane svakodnevno smo svedoci hajdučije ove države.

neplatisa

pre 12 godina

necu da platim "pretplatu za rts" za inat, a struju placam tacno onoliko koliko potrosim. a zasto necu da platim? prvo, jer se sve vise ponasaju kao devedesetih, mada se nisu ni posle 2000 bas promenili, sve izvestavaju u korist rezima, velicaju nesto cega se pametan stidi, a ono sto rezimu ne ide na ruku-strajkovi, uzasna ekonomska situacija, o tome se ne prica ili se izda veoma, veoma stura vest u jednoj recenici. druge televizije i mediji koji ne naplacuju pretplatu imaju mnogo objektivnije informativne emisije sto je korektno pa auditorijum na osnovu svih vesti neka sam donese sud o necemu. drugo, zasto ce neko meni da odredjuje sta cu ja da gledam? sta ako ja necu nikad da gledam rts? zasto onda opet da placam pretplatu? trece, cemu sad ta represija preko sudova? sta sa ljudima koji nemaju da plate?

jhkjh

pre 12 godina

pretplata se placa npr i u austriji ali ako ako imas kablovsku onda je prica malo drugacija. a u srbiji daaaaaaaaj samo daaaaaaaj a na rts-u reklama ko na pinku, ili reklame ili pretplata. elem koliko dobija tv vojvodina od te pretplate????

Srbin u dusiiii

pre 12 godina

Niti gledam Rts niti ga placam jednostavno neinteresujemeee.Uostalom sta Rts zeli da naplati vazduh? pa njihovi kanali se jedva vide u Srbiji izuzev Bg a ,kad obezbede npr kablovski prikljucak i na njemu jos nekoliko kanala onda uredu.Ovako stvarno nevidim zasta a i brate nikakav program nemaju cim slucajno pritisnem Rts odmah sklonim smaraaa mnogooo.

RE

pre 12 godina

Svi ti dugovi zastarevaju posle godinu dana, samo se u sudskom postupku pozovite na prigovor zastarelosti, bitno je da u poslednjih godinu dana niste placali ni dinara, jer bi ste time priznali dug, i od tad bi tekao rok zastarelosti. Sve u svemu RTS moze da vam uzme 6000 plus sudski troskovi.

jhkjh

pre 12 godina

pretplata se placa npr i u austriji ali ako ako imas kablovsku onda je prica malo drugacija. a u srbiji daaaaaaaaj samo daaaaaaaj a na rts-u reklama ko na pinku, ili reklame ili pretplata. elem koliko dobija tv vojvodina od te pretplate????

Vlada

pre 12 godina

TV gledam retko, ali TV pretplatu plaćam redovno. Lično, navijam za RTS u ovom sukobu. Nadam se da će imzakoni ići na ruku, i da će moći da naplate potraživanja. Poznajem nekoliko ljudi koji ne plaćaju pretplatu, i to rade iz (po meni) čiste obesti. Daleko su od toga da nemaju para.

Zašto treba plaćati TV?

Živimo u vremenu kada je TV važna kao i vojska, policija, vatrogasci... Jednostavno, bez nje se ne može. RTS mora imati dopisnike u manjim mestima u Srbiji, dopisnike u velikim svetskim centrima. Državna TV mora da emituje i emisije koje nemaju veliku gledanost, ali su od opšteg značaja. To se ne može drugačije naplatiti.

Sa druge strane, državnim TV se skraćuje vreme za reklame, pa ne mogu da se mere sa komercijalnim stanicama.

Što se programa tiče, ne vidim da RTS zaostaje za drugim kanalima. Prikazuje filmove, serije, sport, zabavne emisije... Po kvalitetu, ne bih rekao da se bitno razlikuju od drugih. Osim što ima manje onog najgoreg đubreta. Na kraju krajeva, jedine emisije koje su imale kakav - takav kulturno - umetnički sadržaj, gledao sam baš na RTS-u.

U svakom slučaju, žalim sve one kojima zadovoljstvo u životu zavisi od TV-a.

Napred RTS, ne zato što si dobar, već zato što su ovi koji ne plaćaju još gori!!!

Zoki

pre 12 godina

Samo se čekalo kada će da se desi,jer režim mora da se reklamira a to neko mora da plati. Na kraju taksa je zato i uvedena da se režimska televizija izdržava. "Po sistemu kadija te tuži kadija ti sudi" vaši izabranici su izglasali zakon i sad šta? Hoće te li ponovo da glasate za žute?

sta to radite bre

pre 12 godina

Prosetajte malo po kafanama i kaficima oko Takovske da vidite gde su isturena odeljenja zaposlenih sa RTSa,a ja cu da vam placam od socijalne pomoci.Imate vise reklama od bilo koje televizije koja zivi od toga,resite se ili reklame ili preplata.

vlada

pre 12 godina

Polako ljudi ne padajte u vatru. Obaveza placanja prijemnika je onih koji IMAJU prijemnik, i koji su isti prijavili po clanu 81 Zakona o radiodifuziji. Ko nema i nije prijavio, i nije dobio nikakvo obavestenje, jednostavno nije duzan da placa. U Resenju od Ustavnog suda pise da su u obavezi da placaju oni koji "imaju mogucnost" pracenja programa. Ako nemate prijemnik slobodno tako i kazite. Odbrana tipa "ne gledam" ili "lose su serije" pravno ne prolaze. Ko je pametan shvatice.

Anaksimaneta

pre 12 godina

Da li oni na RTS imaju prosečnu platu koju imaju građani i da li im plata kasni kao ovima na Avali? Koliko su samo dali novca za " transfere " kojima su pokupovali najskupje novinare sa drugih televizija? Zar to da plaćam , a ni antenu nemam da primam signal.

Mile-NS

pre 12 godina

'ajmo ovako, jedno malo istraživanje javnog mnjenja. Vrlo prosto, pitanje glasi: " Da li plaćate RTV pretlatu RTS-u" . Ako plaćate ocenite ovaj komentar, tj. pitanje sa "Preporučujem (+)", ako ne plaćate kliknite na "Ne preporučujem (-)".
- Šta ćemo dobiti? Imaćemo "uzorak" ( kao i za bilo koje drugo istrazivanje ) iz kojeg vrlo prostom računicom možemo izvesti koliko građana plaća a koliko ne, i šta misle oni sa RTS-a koliko naroda im veruje kad kažu da je procenat naplate visok i da se oni "bore" sankcionsati jedan "mali broj neodgovornih" građana ? Dakle, sada je 00:05h , navalite, (+) ili (-) naredna 24h pa ćemo sumirati rezultate.

Mile-NS

pre 12 godina

Rezultati "ankete". Uzorak sam očekivao veći, ovako je pomalo diskutabilno na 80 glasova... Bez mnogo računanja jer se brojke baš namestile, 90% NE PLAĆA pretplatu RTS-u dok svega 10% plaća! Dakle šta reći, sem katastrofa programa, non-stop repriza serija i filmova, "žike srećan vam uskrs šarenice", sada se valjda vidi i da gospoda sa RTS-a ne govore ni približno istinu.

Vlada

pre 12 godina

TV gledam retko, ali TV pretplatu plaćam redovno. Lično, navijam za RTS u ovom sukobu. Nadam se da će imzakoni ići na ruku, i da će moći da naplate potraživanja. Poznajem nekoliko ljudi koji ne plaćaju pretplatu, i to rade iz (po meni) čiste obesti. Daleko su od toga da nemaju para.

Zašto treba plaćati TV?

Živimo u vremenu kada je TV važna kao i vojska, policija, vatrogasci... Jednostavno, bez nje se ne može. RTS mora imati dopisnike u manjim mestima u Srbiji, dopisnike u velikim svetskim centrima. Državna TV mora da emituje i emisije koje nemaju veliku gledanost, ali su od opšteg značaja. To se ne može drugačije naplatiti.

Sa druge strane, državnim TV se skraćuje vreme za reklame, pa ne mogu da se mere sa komercijalnim stanicama.

Što se programa tiče, ne vidim da RTS zaostaje za drugim kanalima. Prikazuje filmove, serije, sport, zabavne emisije... Po kvalitetu, ne bih rekao da se bitno razlikuju od drugih. Osim što ima manje onog najgoreg đubreta. Na kraju krajeva, jedine emisije koje su imale kakav - takav kulturno - umetnički sadržaj, gledao sam baš na RTS-u.

U svakom slučaju, žalim sve one kojima zadovoljstvo u životu zavisi od TV-a.

Napred RTS, ne zato što si dobar, već zato što su ovi koji ne plaćaju još gori!!!

Mile-NS

pre 12 godina

'ajmo ovako, jedno malo istraživanje javnog mnjenja. Vrlo prosto, pitanje glasi: " Da li plaćate RTV pretlatu RTS-u" . Ako plaćate ocenite ovaj komentar, tj. pitanje sa "Preporučujem (+)", ako ne plaćate kliknite na "Ne preporučujem (-)".
- Šta ćemo dobiti? Imaćemo "uzorak" ( kao i za bilo koje drugo istrazivanje ) iz kojeg vrlo prostom računicom možemo izvesti koliko građana plaća a koliko ne, i šta misle oni sa RTS-a koliko naroda im veruje kad kažu da je procenat naplate visok i da se oni "bore" sankcionsati jedan "mali broj neodgovornih" građana ? Dakle, sada je 00:05h , navalite, (+) ili (-) naredna 24h pa ćemo sumirati rezultate.

stev@n

pre 12 godina

Ma sramota...pa ko jos gleda RTS!!! Naplatite vasu taksu na gledanje programa kablovskim operaterima koji taj isti program re-emituju...ovo samo moze u drzavi Srbiji, da ti neko naplacuje nesto a ti to i ne koristis!!! Bruka za ovu vlast sta dozivljamo! Naplatite porez tajkunima...ako smete! Puna podrska narodu iz Cacka koji ne placaju. Ako je tako dobar i kvalitetan program, zasto se ne izdrzavaju od reklama kao i svaka televizija na svetu? Ovo je cist harac ovom jadnom i napacenom narodu!!!! Sramota...Tijanicu kad ces vec jednom da odes u onu tvoju lepu Hrvatsku pa OPET pisi tekstove protiv Srba i srpskog naroda za njihove novine...

tiranija

pre 12 godina

ako zaista pokusaju da plene tudju imovinu, bojim se da ce biti svasta, da ce tu pasti i krvi. jer ako neko nema posao, nema para da prezivi, kako da plati pretplatu, a i zasto da se placa pretplata, kako ostale televizije rade, neka rts lepo zakljuca svoj kanal pa ko hoce da ga gleda, lepo plati i problem resen. zasto oni da nam namecu koju televiziju cemo placati i gledati. a jos je zanimljiva cinjenica da su drzavni organi jako azurni kad treba da nesto naplate od gradjana, ali zato kad drzava nesto treba da plati, da omoguci bolji zivot gradjanima, onda to nekako nee funkcionise. samo polako, izbori su sve blizi, a rezim gubi kontrolu i u panici je...

Морава и брда

pre 12 godina

ЦИНИЗАМ; због не плаћања ТВ претплате, обичном народу ће да ОТИМАЈУ штпорете, грејна тела и сл.!??? ФАШИЗАМ!!!

А код уништених преедузећа, отераних намерно у СТЕЧАЈ(да неби плаћали дажбине) , објавише списак људи и предузећа који дугују милионе, милијарде за разне порезе, и НИШТА!

А јуре обичан народ, за неплаћање ТВ претплате!?

Крволочни режим и Пореска Управа!

sasa

pre 12 godina

necu da placam pretplatu zato sto necu da gledam reklame. rts je javni servis ili komercijalna televizija. rts drzi monopol. pretplata je siguran prihod tako da su ostale tv stanice u podredjenom polozaju na trzistu reklama. neka rts bude stvarno javni servis bez komercijalnog programa ili neka se prihod pd pretplate deli na sve tv stanice koje pokrivaju celu srbiju. ja ionako nemam signal za 2 program.inace veci deo programa je namenjen podrucju beograda.

Dragan

pre 12 godina

Javni dug važi samo godinu unazad,ima u zakonu,samo se zalite na vreme i gospoda sa RTS mogu da se slikaju,.Iskljucite mi vaš program ,imam pravo da nešto NEĆU I NE ŽELIM.Ne možete nikog na silu naterati da nešto koristi što ne želi.Treba vi nama da platite za maltretiranje, odvratne su vam emisije,neću da gledam Žikinu šarenicu,neću da gledam vašu televiziju,neću i tačka,šta mi možete??,

Maki

pre 12 godina

sto su gori prema gradjanima, to ce ih pre smeniti.
Kod mene sigurno nece uci u stan. Neka kodiraju svoj program pa neka ga prodaju, kao i svi ostali. I ko se pretplatio neka i placa, to nije porez.

Blaza

pre 12 godina

Zaplena imovine zbog neplacanja nameta za netrazene usluge javnog servisa koji je uvek bio, i uvek ce biti propagadna masinerija trenutne opcije na vlasti!
Ovo nema nigde na svetu!

View

pre 12 godina

Prvo, RTS mora da dokaže da tuženi građanin poseduje TV aparat, te da je isti vlasnik TV aparata, što traži Zakon. Pošto je to nemoguće, svaki eventualni postupak bilo kog suda protiv bilo kog građanina predstavljaće grubo kršenje Ustava, zakona i međunarodnih propisa.

Drugo, ovo čime preti RTS NIJE verodostojna isprava. Šta je verodostojna isprava takođe je definisano Zakonom.

Treće, selektivno utuživanje građana nije praksa savremenog sveta. Tijanić mora ili da tuži sve koji ne plaćaju pretplatu ili nikoga. I ovo je definisano Zakonom. I međunarodnim propisima.

tuzibaba

pre 12 godina

Ako je ova informacija tacna neka se jave ljudi koji su tuzeni da se svi organizujemo u procesu protiv RTS haraca i jednom pravno i legalno na sudu za sva vremena zavrsimo sa tv bastiljom u sluzbi rezima. Mozda je ovo idealan povod za pocetak opstenarodnog bunta.

sasa

pre 12 godina

necu da placam pretplatu zato st necu da gledam reklame.rts je ili javni servis ili komercijalna tv. ili da ne emituju reklame ili prihod od pretplate podeliti svim tv koje emituju program na podrucju cele srbije. ovako rts ima monopol na trzistu reklamiranja posto sa sigurnim prihodom moze da obezbedi "kvalitetniji" program.

Lud & Zbunjen

pre 12 godina

Meni i dalje nije jasno na sta se plaća pretplata ! Pored placanja iptv-a i kablovskim operaterima, jedina opcija je da plaćamo pretplatu na televizor . . .
Sa druge strane, nikada nisam video tijanića u skupstini da pravda trosenje narodnih jer je kako kazu:
RTS - Vlasnistvo svih gradjana Srbije

zivkov

pre 12 godina

Necu da placam RTS. 1. Ne gledam ga, 2. Ne slazem se da moje pare kao poreskog obveznika treba da idu drzavnoj televiziji, 3. Ako drzava hoce da digne kvalitet programa neka napravi Fond za obrazovanje i kulturu kroz TV emisija kao u Danskoj ili Norveskoj, pa nek da novac za izradu kvalitetnih programa, a ne da cela Srbija mora da gleda Selo gori, baba se ceslja i Ziku seljaka.
Ovakav RTS samo sluzi politicarima i nekim interesnim grupama a ne narodu Srbiji koji treba da ga placa.

Костантин

pre 12 godina

Сутра Чачак,
прекосутра по целој Србији.

Биће сакривања уређаја,а и чупање бркова?

Србијо,пробуди се!

todor

pre 12 godina

E neka tuze,neka plene...Necu da dajem ni dinara Tijanicu!Ne gledam tu televiziju necu ni da placam a pozivam i gradjane da svi zajedno tuzimo drzavu Srbiju jer javni servis finansira i iz buxeta na sta nema pravo!
Predlazem da Cacani prvi osnuju udruzenje daljinski upravqac i da zajednicki za vjeke vjekova iskljucimo javni servis,neka budu komercijalna stanica pa nek se zarade od reklama ako vrede...

miki petrović

pre 12 godina

Koliko znam zakon kaže da ta potraživanja zastarevaju za 1 godinu,te ako do tada nije pokrenut sudski postupak protiv svakog dužnika radi se o zastarevanju.Znači kada se dobije sudska odluka u roku od 8 dana treba posleti izjavu da ne želite da platite dug zbog zastarevanja i sudija mora da donese rešenje o obustavljanju postupka.Sa druge strane svakodnevno smo svedoci hajdučije ove države.

RE

pre 12 godina

Svi ti dugovi zastarevaju posle godinu dana, samo se u sudskom postupku pozovite na prigovor zastarelosti, bitno je da u poslednjih godinu dana niste placali ni dinara, jer bi ste time priznali dug, i od tad bi tekao rok zastarelosti. Sve u svemu RTS moze da vam uzme 6000 plus sudski troskovi.

neplatisa

pre 12 godina

necu da platim "pretplatu za rts" za inat, a struju placam tacno onoliko koliko potrosim. a zasto necu da platim? prvo, jer se sve vise ponasaju kao devedesetih, mada se nisu ni posle 2000 bas promenili, sve izvestavaju u korist rezima, velicaju nesto cega se pametan stidi, a ono sto rezimu ne ide na ruku-strajkovi, uzasna ekonomska situacija, o tome se ne prica ili se izda veoma, veoma stura vest u jednoj recenici. druge televizije i mediji koji ne naplacuju pretplatu imaju mnogo objektivnije informativne emisije sto je korektno pa auditorijum na osnovu svih vesti neka sam donese sud o necemu. drugo, zasto ce neko meni da odredjuje sta cu ja da gledam? sta ako ja necu nikad da gledam rts? zasto onda opet da placam pretplatu? trece, cemu sad ta represija preko sudova? sta sa ljudima koji nemaju da plate?

bor

pre 12 godina

necu vise otpisane, bolji zivot, gore dole, sarenog ziku, ocesljanu babu a posto nisam iz beograda ne zanima me ni beogradska hronika. Placam kablovsku zato sto je to moj izbor, a ne namet, i vredi gledati. Neka kodiraju, skrembluju ili sta vec RTS pa ko hoce ,izvolite. Javni servis, odnosno javna pljacka. Jos malo pa cemo placati vazduh koji disemo, sa kategorijama verovatno. Kubik vazduha puta cena popust za zagadjene sredine bor, pancevo itd luksuz zlatibor,cigota........ Dokle vise bre!!!!!

sonebg

pre 12 godina

"E kupicu sopstveni agregat pa onda mogu da mi iseku ..."
Salu na stranu ima par stvari koje meni nisu jasne a mogao bi neko ko se razume u tematiku da objasni mislim da bi koristilo svima.
Prvo ja imam ugovor sa EDB-om o isporuci el. Energije. Sa RTS-om nemam nikakav ugovor niti sam bilo kada i bilo sta potpisao.
U ovom slucaju je neko moje podatke dao trecem licu (RTS-u).
Interesuje me kako neko moze da prosledi ili da moje podatke trecem licu. Sta je sa zakonom o zastiti podataka?
A kao drugo ja imam ugovor sa SBB-om za kablovsku telviziju. Da li oni placaju RTS-u emitovanje programa, ako placaju neku naknadu onda zasto bi i ja placao ?
I kao trece samo konstatacija za 910din mesecno za kablovsku imam oko 80 kanala a za 500din samo dva kanala RTS-a. Pa da li je normalno da taj jedan program kosta 250din?
Mozda kada budem isao na sud ispricam scenario Boljeg Zivota, Srecnih Ljudi, Otpisanih i svih ostalih repriza repriza repriza serija.
A posle onog ne prenosenja utakmice u vaterpolu sa Rumunima treba da ih je sramota, treba da upute javno izvinjenje gradjanima Srbije zato sto nisu mogli da gledaju svoj tim na Evropskom Prvenstvu u sportu koji redovno donosi trofeje.

jhkjh

pre 12 godina

pretplata se placa npr i u austriji ali ako ako imas kablovsku onda je prica malo drugacija. a u srbiji daaaaaaaaj samo daaaaaaaj a na rts-u reklama ko na pinku, ili reklame ili pretplata. elem koliko dobija tv vojvodina od te pretplate????

jhkjh

pre 12 godina

pretplata se placa npr i u austriji ali ako ako imas kablovsku onda je prica malo drugacija. a u srbiji daaaaaaaaj samo daaaaaaaj a na rts-u reklama ko na pinku, ili reklame ili pretplata. elem koliko dobija tv vojvodina od te pretplate????

mapet

pre 12 godina

RTS je definitivno nešto zbog čega Srbija treba da se srami. Toliko nazadnih rešenja na jednom mestu ne može građane da ostavi ravnodušnim. Ja ne plaćam tzv. pretplatu. Teško mi je i da pomislim na to.
Verujem da ogromna većina građana ne plaća i da su njihovi (RTS) procenti naplate laž. To je, očigledno, njihov suštinski princip, da lažu. Ako ugase tu televiziju ja kao građanin neću osećati nikakvu prazninu u medijskom životu. Pre svega osetiću zreliju demokratiju u srpskom društvu. Tijanić je politička ličnost sa veoma lošom politikom. Ja se sa njegovom politikom ne slažem. Čovek koji je sto godina na vlasti u suštini misli samo na sebe i na mali broj, u određenom trenutku, uticajnih političara koje mora da zadovolji.
Neka država oformi televiziju u kojoj će na osnovu transparentnih konkursa raditi mladi i nezavisni umetnici, entuzijasti, naučnici i neka nas obasipaju obrazovnim i kulturnim i iznad svega našoj deci interesantnim sadržajima. Takvu televiziju ću pomoći kao građanin ove zemlje.

petkons

pre 12 godina

Ja sam u Novom Sadu, i meni je stigla takva tužba...
Ali su se malo prevarili. Potrebno je samo u toku od pet dana podneti sudu PRIGOVOR i pozvati se na apsolutnu zastarelost svih dugovanja starijih od godinu dana.
I još jedan savet kako "plaćati" RTV pretplatu: Struju nije jedino moguće plaćati preko onih malih formulara koje dobijate od elektrodistribucije, može se platiti i opštom uplatnicom u pošti, samo na pozivu na broj unesete vaš pretplatnički broj, a u mestu gde stoju svrha uplate upišete "UPLATA RTV PRETPLATE" i vodite računa da suma koju uplačujete bude onoliko koliko dugujete za struju, jer elektrodistribucija od svake uplate prvo namiri svoje potrebe, a ako ima viška, to se knjiži na pretplatu.
Sa par takvih uplata za struju, gde zapravo piše uplata RTV pretplate, na sudu nemaju nikakvih šansi, jer ste vi, naravno, redovni platiša a to što kod njih ne radi sistem i ne evidentiraju vaše uplate, to je njihov problem.
Imam ovakvih uplatnica dosta za proteklih par godina, i jedva čekam sud da im ...

Srbin u dusiiii

pre 12 godina

Niti gledam Rts niti ga placam jednostavno neinteresujemeee.Uostalom sta Rts zeli da naplati vazduh? pa njihovi kanali se jedva vide u Srbiji izuzev Bg a ,kad obezbede npr kablovski prikljucak i na njemu jos nekoliko kanala onda uredu.Ovako stvarno nevidim zasta a i brate nikakav program nemaju cim slucajno pritisnem Rts odmah sklonim smaraaa mnogooo.

sta to radite bre

pre 12 godina

Prosetajte malo po kafanama i kaficima oko Takovske da vidite gde su isturena odeljenja zaposlenih sa RTSa,a ja cu da vam placam od socijalne pomoci.Imate vise reklama od bilo koje televizije koja zivi od toga,resite se ili reklame ili preplata.

Zoki

pre 12 godina

Samo se čekalo kada će da se desi,jer režim mora da se reklamira a to neko mora da plati. Na kraju taksa je zato i uvedena da se režimska televizija izdržava. "Po sistemu kadija te tuži kadija ti sudi" vaši izabranici su izglasali zakon i sad šta? Hoće te li ponovo da glasate za žute?

Anaksimaneta

pre 12 godina

Da li oni na RTS imaju prosečnu platu koju imaju građani i da li im plata kasni kao ovima na Avali? Koliko su samo dali novca za " transfere " kojima su pokupovali najskupje novinare sa drugih televizija? Zar to da plaćam , a ni antenu nemam da primam signal.

Mile-NS

pre 12 godina

Rezultati "ankete". Uzorak sam očekivao veći, ovako je pomalo diskutabilno na 80 glasova... Bez mnogo računanja jer se brojke baš namestile, 90% NE PLAĆA pretplatu RTS-u dok svega 10% plaća! Dakle šta reći, sem katastrofa programa, non-stop repriza serija i filmova, "žike srećan vam uskrs šarenice", sada se valjda vidi i da gospoda sa RTS-a ne govore ni približno istinu.

vlada

pre 12 godina

Polako ljudi ne padajte u vatru. Obaveza placanja prijemnika je onih koji IMAJU prijemnik, i koji su isti prijavili po clanu 81 Zakona o radiodifuziji. Ko nema i nije prijavio, i nije dobio nikakvo obavestenje, jednostavno nije duzan da placa. U Resenju od Ustavnog suda pise da su u obavezi da placaju oni koji "imaju mogucnost" pracenja programa. Ako nemate prijemnik slobodno tako i kazite. Odbrana tipa "ne gledam" ili "lose su serije" pravno ne prolaze. Ko je pametan shvatice.