Nedelja, 25.12.2011.

23:51

Niš:Amerikanci bi što pre u kasarnu

Gradska uprava nastoji da <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&amp;mm=12&amp;dd=01&amp;nav_id=562376" class="text-link" target= "_blank">kupca kasarne Bubanjski heroji</a> što pre uvede u posed. Uprkos sumnjama opozicije, "Clean earth capital“ platiće ukupno 16 miliona evra.

Izvor: Novosti

Niš:Amerikanci bi što pre u kasarnu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Branko

pre 12 godina

Hvala na informaciji. Znači 300 stana za vojsku i neka je prosečna površina jednog stana 65 kvadrata to znači vojsci treba predati 300x65=19.500 kvadrata. Ukupno će biti izgrađeno 21.000 kvadrata stambenog prostora, što znači za investitora ostaje 2.500 kvadrata odnosno oko 40 stanova (jedna lamela). Neka me neko ispravi ako grešim. Hvala.

Vuk

pre 12 godina

Srbija je prodala i mnogo veca i korisnija zemljista za mnogo manje pare.
Kompletne fabrike koje rade,na vecoj povrsini,u blizini Beograda,za par miliona evra...

Sve sama rasprodaja,pljacka itd.

Nasi politicari,prave od Srbije,Armagedon.

Aleksandar

pre 12 godina

Ne moze ni jedan clanak da prodje bez ovih ldp aktivista. Kontraproduktivni ste. Zaista mislim da ne pomazete vasoj stranci tako sto se pravite pametni na svakoj temi...

suboticanin

pre 12 godina

sluzio sam vojsku u kasarni pored njih.ta cena je smesna u odnosu na ono sta ista pruza,kad se zna i podatak da su tamo bile i jedinice 63.padobranske,itd,itd....

Milan

pre 12 godina

Mislim,veoma ozbiljno da treba prodati sve sto mozemo.Ovako vise ne ide.Sve prodati onome ko hoce da kupi.I kasarne i fabrike i ulice i trgove i reke.Kada nam onda krene...

Neko iz mase

pre 12 godina

Super je to što strana kompanija gradi stambeni i poslovni prostor na mestu napuštene kasarne, njima mnogo više verujem od ovih domaćih nazovi biznismena koji samo gledaju koga će da prevare i pobegnu sa parama, i uopšte ne sumnjam da će to biti napravljeno, ali tu postoji drugi problem...Clean earth capital će napraviti stanove i 300 stanova će dobiti pribadnici VS...e sad pitanje je zašto samo oni, a šta je sa nama ostalima koji nemamo rešeno stambeno pitanje a ne radimo u VS a godinama radimo i plaćamo poreze i doprinose državi, pa te kasarne koje ova država sada prodaje su pravljene novcem svih poreznih obveznika, nisu pripadnici vojske sami to napravili, oni su samo trošili pare iz budžeta koje smo mi koji radimo u industriji i ostalim privrednim granama stvarali... i sada na kraju za nas nema ništa...samo pripadnici vojske dobijaju stanove...pa šta smo mi ostali...gradjani drugog trećeg reda...mogu samo da kažem da više neću izlaziti na izbore i neću glasati ni za koga sve dok neko ne pokrene ovo pitanje sa mrtve tačke. Dosta mi je više da budem gradjanin drugog reda u sopstvenoj državi i da neko dobija stanove samo zato jer radi u državnoj službi

Jelena S.

pre 12 godina

A ko i ne bi hteo tako dobrui lokaciju? Samo zemlja košta 10 puta više od cene za koju amerikanci dobijaju kompletnu infrastrukturu i dobru lokaciju!
Neverovatno je da je grad pristao da relativno dobru lokaciju proda u bescenje zarad izgradnje stanova i tržnog centra!
To jeste stambena zona, to stoji ali koji tržni centar? Da neće možda još kineza doći u Niš?

bole

pre 12 godina

u vezi lokacije, ne radi se steogom centru nego o obodu sireg centra i to na putu za novo groblje. lokacija je zmijarnik obican jer ljudska noga nije krocila od zatvaranja kasarne, plus je je tu pruga prema centru koja ometa normalan saobracaj. tako da nema govora o nekom ekskluzivnom zemljistu u strogom centru kako neki pricaju.

Branko

pre 12 godina

"u roku od četiri godine, izgraditi 21.000 kvadrata stambenog prostora i stavi ih na raspolaganje gradu Nišu..."
Izvinite ali zašto se ne pominju kvadrati koje je grad Niš dužan da obezbedi Vojsci Srbije, bez obzira da li će "Amerikanci" izgraditi bilo šta u bivšoj kasarni?

aco

pre 12 godina

Ako ce mo posteno ova kasarna ne vredi vise od tri milona evra.Mogu ono da pricaju sta hoce ali ne vredi.
Prvo u uopste nema bulevar niti se moze izgraditi,pa vi sada vidite kakva ce tu biti guzva kada se sve ovo izgradi.
Drugo tu je pruga koja prolazi kroz centar grada.
Trece zamislite da je prodana kasarna kao sto je neko predlagao u vise delova,nasta bi izgledao taj kraj,jedna zgrada 8 spratova jedna 5,druge boje,pa jedna zgrada 10 spratova druge boje,a jos treba izgraditi 300 stanova za Vojsku Srbije.Pa to bi vise posecalo na Tiranu.
Zato budite sretni da je to neko kupio,i sto ce te dobiti univerzitet.Posto ce te novi fakultet drzavni dobiti nikada!

tajkun

pre 12 godina

Amerikanci??? Mislite na ove dvije osobe koje su ta famozna firma
http://www.corporationwiki.com/California/Visalia/clean-earth-capital-llc/47432479.aspx
I pogledajte u dnu koja je djelatnost registrovana a uslov na tenderu je bio da moze konkurisati firma koja dokaze da je do sada izgradila najmanje 200 000 stanova (neka me ispravi neko ako gresim). LLC kompanije u USA su bez izuzetka offshore firme, registrujete ih preko neta za ca 1000 evra bez da krocite na tlo amerike.Ja tipujem da je gazda Misko stvarni kupac a vi?

Nemanja

pre 12 godina

tipicno srpsko mentalno stanje. kad se nesto radi, ne valja, kad stoji ne valja... kao sad sto pricaju u beogradu, sta ce nam novi tramvaji kad nemamo pare ili novi most, ne, bolje je bez mosta i tramvaja... vecito ne zadovoljni pripadnici srpske mentalnog ogranicenja

Морава и брда

pre 12 godina

Ма ово је тешка превара, ајее станови, али какав бре Универзитет!? То јенеко мување са домаћим тајкунима и псевдо-политичарима!
Чуј компанија се зове" Очистимо земљу -капитал" кој је назив, еколошки!?

Жури се, да би се све заташкало,старо правило превараната!?

buba

pre 12 godina

Ko ima para za kupovinu ovakve lokacije? Strane firme i domaci tajkuni! A nase firme ciji su fondovi smisljeno unisteni, a koje bi imale pristojan kvalitet i cenu tih stanova???

Mutilica

pre 12 godina

Ja sam malo sumnjicava u celu pricu.
Pa nece da otvaraju nikavu fabriku,nego stambano poslovni komplex,a to onda nije investicija.
Pokusavam da shvatim kako je neko pored celog kontinenta Amerika(severna i juzna)bas resio da u Nisu u vojnoj kasarni gradi zgrade?
Ali sam mnogo glupa da bih to shvatila,ocigledno.

;-)))

pre 12 godina

Ako je ona fantastična lokacija poklonjena za stanogradnju i tržne centre onda gradska vlast sa sigurnošću može da računa na klupu za rezervne igrače.

nišlijka

pre 12 godina

"Kupac je postala američka firma "Clean earth capital“ koja je, mesec dana ranije, pod istim nazivom, osnovala preduzeće i u Nišu."
Ako sam dobro prevela u Nišu je mesec dana pre ove kupovine osnovana neka nova firma koja ima isi naziv kao i tamo neka američka firma, a ne filijala te američke firme, tj. nema nikakve povezanosti između ove dve firme sem što nose isto ime, što pravno ne obavezuje američku firmu kod bilo kakvog fijaska. Maloj bebi je jasno da ni jedna firma za mesec dana nije mogla da izgradi one kvadrate predviđene konkursnom dokumentacijom. Sad kapiram predizbornu žurbu da se kupac što pre uvede u posed.

Ivica

pre 12 godina

Jos jedna of shor kompanija domacih tajkuna sa nekim likom koji je prihvatio da bude manager za odredjenu naknadu . Ako pogledate link koji je gore pomenut, vidi se jedna bedna prezentacija nekakve firme koja je iz Britanije a ne iz SAD. Znaci vec jedna velika laz !!!
A kako kod nas svi lazu....nista cudno !

demagogija

pre 12 godina

Manje od 1,500,000 € za 15 hektara, znači 1000 € po 1 aru. Mislim da je to praktično poklon a ne kupovina. A to što će navodno uložiti 16,000,000,€ u izgradnju stanova, nema nikakve veze sa prodajnom cenom. Uostalom, kad na pr. prodajete svoj stan, nećete sigurno smanjiti cenu zato što kupac planira da ga renovira pa posle proda za veće pare. To što će oni graditi na tom zemljištu nije po meni prava investicija, jer oni će izgraditi stanove i poslovne objekte, prodati i odneti pare negde drugde. Manju korist će imati građevinske firme koje će to graditi, čiji radnici će od toga primati plate 1-2 godine, ali na kraju će tih 20-30 miliona evra iz Niša izaći iz Srbije.

nsposmatrac

pre 12 godina

"Nadam se da je ovo pokusaj nase vlasti da izbalansira dovodjenje ruskih vojnih snaga u bazu za 'vanredne situacije' u Nisu."

KAKVA RUSKA VOJNA BAZA KAKVE VOJNE SNAGE ?!?! TO JE CENTAR ZA VARENDNE SITUACIJE I DALEKO JE OD NEKE VOJNE BAZE. JESTE POKUSAJ RUSIJE DA ZADRZI ODREDJEN POLITICKI UTAICAJ U REGION KROZ POMOC U VAREDNIM SITACIJAMA ALI SVAKAKO DA JE DALEKO OD "VOJNE BAZE" I SUSTINSKI U OVOM OBLIKU JE POZITVNA STVAR.

SVASTA LJUDI PISU.

Ivan78 bg

pre 12 godina

@vladimir LDp
Samo citash naslove pa ovaku glupost komentarishesh?Pretpostavljam da ne stizesh svaku vest da iskomentarishesh i procitash:)
Sluzio sam vojsku preko puta a obuku imao delom u ovoj kasarni.KAsarna je ogromna i ovih 16 miliona evra shto pominju je premalo.....

Darko

pre 12 godina

Ovi su Amerikanci kao što je i naša vlada poštena. Molim novinare koji penose ovakve vesti da nas upute na sajt firme koja je kupila ovo zemljište. Najbolje što sam ja mogao da pronađem je ovo http://cleanearthcapital.co.uk/

Nišlije opet će vas izrade Beogradski mangupi be.

Milan Nis

pre 12 godina

Najlakse je vikati "drz' te lopova"!Da je neko ponudio 20 miliona,sigurno bi dobio to zemljiste,ako neko misli da je bolje ne prodati to,za u ovom trenutku,cini mi se pristojnu cenu,nego da se tamo sakupljaju domace i divlje zivotinje,onda je to njegov problem,zbog takvih je SRBIJA tu gde jeste!

al vam je uspeh

pre 12 godina

A zašto deo tog zemljišta nije iskorišćen za autobusku stanicu koja bi zato što nema pravo da bude u blizini zaštićenog spomenika (Niška Tvrđava) trebalo da se izmesti sa sadašnje lokacije?! Ima li bolje lokacije za autobusku stanicu nego da bude smeštena preko puta železničke?! Sve gradske i prigradske linije i inače imaju uobičajenu trasu pored železničke stanice.

Da li je iko iz uprave grada Niša razmišljao o tome i o interesima građana Niša i putnika?!

nišliski mohikanac

pre 12 godina

16mil.evrica podeljeno sa 15ha je 10600evrica po aru.Za lokaciju koja nije nista posebno i nalazi se iza pruge je stvarno previse.Jedino se isplati kad perete pare sto je i ovde slucaj kao i kod svega ostalog sto se radi u Nisu.

nišlija

pre 12 godina

Pa naravno da im se žuri.

Znaju sa kim imaju posla i da sve može da se otegne mesecima i godinama.

A radi se o ozbiljnoj firmi (colliers) koja je dala ozbiljnu bankarsku garanciju za završetak posla.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Dobro je. Jednom da procitam i nesto pozitivno.

Nadam se da je ovo pokusaj nase vlasti da izbalansira dovodjenje ruskih vojnih snaga u bazu za 'vanredne situacije' u Nisu.

Trebalo bi vec jednom da shvatimo da je nas napredak vezan za Zapad, USA i EU, a ne za Ruse, Kineze, Caveza i polumrtvog Fidela.

Dobrodosli!

Ivan78 bg

pre 12 godina

@vladimir LDp
Samo citash naslove pa ovaku glupost komentarishesh?Pretpostavljam da ne stizesh svaku vest da iskomentarishesh i procitash:)
Sluzio sam vojsku preko puta a obuku imao delom u ovoj kasarni.KAsarna je ogromna i ovih 16 miliona evra shto pominju je premalo.....

nsposmatrac

pre 12 godina

"Nadam se da je ovo pokusaj nase vlasti da izbalansira dovodjenje ruskih vojnih snaga u bazu za 'vanredne situacije' u Nisu."

KAKVA RUSKA VOJNA BAZA KAKVE VOJNE SNAGE ?!?! TO JE CENTAR ZA VARENDNE SITUACIJE I DALEKO JE OD NEKE VOJNE BAZE. JESTE POKUSAJ RUSIJE DA ZADRZI ODREDJEN POLITICKI UTAICAJ U REGION KROZ POMOC U VAREDNIM SITACIJAMA ALI SVAKAKO DA JE DALEKO OD "VOJNE BAZE" I SUSTINSKI U OVOM OBLIKU JE POZITVNA STVAR.

SVASTA LJUDI PISU.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Dobro je. Jednom da procitam i nesto pozitivno.

Nadam se da je ovo pokusaj nase vlasti da izbalansira dovodjenje ruskih vojnih snaga u bazu za 'vanredne situacije' u Nisu.

Trebalo bi vec jednom da shvatimo da je nas napredak vezan za Zapad, USA i EU, a ne za Ruse, Kineze, Caveza i polumrtvog Fidela.

Dobrodosli!

al vam je uspeh

pre 12 godina

A zašto deo tog zemljišta nije iskorišćen za autobusku stanicu koja bi zato što nema pravo da bude u blizini zaštićenog spomenika (Niška Tvrđava) trebalo da se izmesti sa sadašnje lokacije?! Ima li bolje lokacije za autobusku stanicu nego da bude smeštena preko puta železničke?! Sve gradske i prigradske linije i inače imaju uobičajenu trasu pored železničke stanice.

Da li je iko iz uprave grada Niša razmišljao o tome i o interesima građana Niša i putnika?!

demagogija

pre 12 godina

Manje od 1,500,000 € za 15 hektara, znači 1000 € po 1 aru. Mislim da je to praktično poklon a ne kupovina. A to što će navodno uložiti 16,000,000,€ u izgradnju stanova, nema nikakve veze sa prodajnom cenom. Uostalom, kad na pr. prodajete svoj stan, nećete sigurno smanjiti cenu zato što kupac planira da ga renovira pa posle proda za veće pare. To što će oni graditi na tom zemljištu nije po meni prava investicija, jer oni će izgraditi stanove i poslovne objekte, prodati i odneti pare negde drugde. Manju korist će imati građevinske firme koje će to graditi, čiji radnici će od toga primati plate 1-2 godine, ali na kraju će tih 20-30 miliona evra iz Niša izaći iz Srbije.

Darko

pre 12 godina

Ovi su Amerikanci kao što je i naša vlada poštena. Molim novinare koji penose ovakve vesti da nas upute na sajt firme koja je kupila ovo zemljište. Najbolje što sam ja mogao da pronađem je ovo http://cleanearthcapital.co.uk/

Nišlije opet će vas izrade Beogradski mangupi be.

nišlijka

pre 12 godina

"Kupac je postala američka firma "Clean earth capital“ koja je, mesec dana ranije, pod istim nazivom, osnovala preduzeće i u Nišu."
Ako sam dobro prevela u Nišu je mesec dana pre ove kupovine osnovana neka nova firma koja ima isi naziv kao i tamo neka američka firma, a ne filijala te američke firme, tj. nema nikakve povezanosti između ove dve firme sem što nose isto ime, što pravno ne obavezuje američku firmu kod bilo kakvog fijaska. Maloj bebi je jasno da ni jedna firma za mesec dana nije mogla da izgradi one kvadrate predviđene konkursnom dokumentacijom. Sad kapiram predizbornu žurbu da se kupac što pre uvede u posed.

nišliski mohikanac

pre 12 godina

16mil.evrica podeljeno sa 15ha je 10600evrica po aru.Za lokaciju koja nije nista posebno i nalazi se iza pruge je stvarno previse.Jedino se isplati kad perete pare sto je i ovde slucaj kao i kod svega ostalog sto se radi u Nisu.

Mutilica

pre 12 godina

Ja sam malo sumnjicava u celu pricu.
Pa nece da otvaraju nikavu fabriku,nego stambano poslovni komplex,a to onda nije investicija.
Pokusavam da shvatim kako je neko pored celog kontinenta Amerika(severna i juzna)bas resio da u Nisu u vojnoj kasarni gradi zgrade?
Ali sam mnogo glupa da bih to shvatila,ocigledno.

Ivica

pre 12 godina

Jos jedna of shor kompanija domacih tajkuna sa nekim likom koji je prihvatio da bude manager za odredjenu naknadu . Ako pogledate link koji je gore pomenut, vidi se jedna bedna prezentacija nekakve firme koja je iz Britanije a ne iz SAD. Znaci vec jedna velika laz !!!
A kako kod nas svi lazu....nista cudno !

Milan Nis

pre 12 godina

Najlakse je vikati "drz' te lopova"!Da je neko ponudio 20 miliona,sigurno bi dobio to zemljiste,ako neko misli da je bolje ne prodati to,za u ovom trenutku,cini mi se pristojnu cenu,nego da se tamo sakupljaju domace i divlje zivotinje,onda je to njegov problem,zbog takvih je SRBIJA tu gde jeste!

Nemanja

pre 12 godina

tipicno srpsko mentalno stanje. kad se nesto radi, ne valja, kad stoji ne valja... kao sad sto pricaju u beogradu, sta ce nam novi tramvaji kad nemamo pare ili novi most, ne, bolje je bez mosta i tramvaja... vecito ne zadovoljni pripadnici srpske mentalnog ogranicenja

;-)))

pre 12 godina

Ako je ona fantastična lokacija poklonjena za stanogradnju i tržne centre onda gradska vlast sa sigurnošću može da računa na klupu za rezervne igrače.

Branko

pre 12 godina

"u roku od četiri godine, izgraditi 21.000 kvadrata stambenog prostora i stavi ih na raspolaganje gradu Nišu..."
Izvinite ali zašto se ne pominju kvadrati koje je grad Niš dužan da obezbedi Vojsci Srbije, bez obzira da li će "Amerikanci" izgraditi bilo šta u bivšoj kasarni?

nišlija

pre 12 godina

Pa naravno da im se žuri.

Znaju sa kim imaju posla i da sve može da se otegne mesecima i godinama.

A radi se o ozbiljnoj firmi (colliers) koja je dala ozbiljnu bankarsku garanciju za završetak posla.

Морава и брда

pre 12 godina

Ма ово је тешка превара, ајее станови, али какав бре Универзитет!? То јенеко мување са домаћим тајкунима и псевдо-политичарима!
Чуј компанија се зове" Очистимо земљу -капитал" кој је назив, еколошки!?

Жури се, да би се све заташкало,старо правило превараната!?

buba

pre 12 godina

Ko ima para za kupovinu ovakve lokacije? Strane firme i domaci tajkuni! A nase firme ciji su fondovi smisljeno unisteni, a koje bi imale pristojan kvalitet i cenu tih stanova???

Neko iz mase

pre 12 godina

Super je to što strana kompanija gradi stambeni i poslovni prostor na mestu napuštene kasarne, njima mnogo više verujem od ovih domaćih nazovi biznismena koji samo gledaju koga će da prevare i pobegnu sa parama, i uopšte ne sumnjam da će to biti napravljeno, ali tu postoji drugi problem...Clean earth capital će napraviti stanove i 300 stanova će dobiti pribadnici VS...e sad pitanje je zašto samo oni, a šta je sa nama ostalima koji nemamo rešeno stambeno pitanje a ne radimo u VS a godinama radimo i plaćamo poreze i doprinose državi, pa te kasarne koje ova država sada prodaje su pravljene novcem svih poreznih obveznika, nisu pripadnici vojske sami to napravili, oni su samo trošili pare iz budžeta koje smo mi koji radimo u industriji i ostalim privrednim granama stvarali... i sada na kraju za nas nema ništa...samo pripadnici vojske dobijaju stanove...pa šta smo mi ostali...gradjani drugog trećeg reda...mogu samo da kažem da više neću izlaziti na izbore i neću glasati ni za koga sve dok neko ne pokrene ovo pitanje sa mrtve tačke. Dosta mi je više da budem gradjanin drugog reda u sopstvenoj državi i da neko dobija stanove samo zato jer radi u državnoj službi

Milan

pre 12 godina

Mislim,veoma ozbiljno da treba prodati sve sto mozemo.Ovako vise ne ide.Sve prodati onome ko hoce da kupi.I kasarne i fabrike i ulice i trgove i reke.Kada nam onda krene...

Vuk

pre 12 godina

Srbija je prodala i mnogo veca i korisnija zemljista za mnogo manje pare.
Kompletne fabrike koje rade,na vecoj povrsini,u blizini Beograda,za par miliona evra...

Sve sama rasprodaja,pljacka itd.

Nasi politicari,prave od Srbije,Armagedon.

Jelena S.

pre 12 godina

A ko i ne bi hteo tako dobrui lokaciju? Samo zemlja košta 10 puta više od cene za koju amerikanci dobijaju kompletnu infrastrukturu i dobru lokaciju!
Neverovatno je da je grad pristao da relativno dobru lokaciju proda u bescenje zarad izgradnje stanova i tržnog centra!
To jeste stambena zona, to stoji ali koji tržni centar? Da neće možda još kineza doći u Niš?

tajkun

pre 12 godina

Amerikanci??? Mislite na ove dvije osobe koje su ta famozna firma
http://www.corporationwiki.com/California/Visalia/clean-earth-capital-llc/47432479.aspx
I pogledajte u dnu koja je djelatnost registrovana a uslov na tenderu je bio da moze konkurisati firma koja dokaze da je do sada izgradila najmanje 200 000 stanova (neka me ispravi neko ako gresim). LLC kompanije u USA su bez izuzetka offshore firme, registrujete ih preko neta za ca 1000 evra bez da krocite na tlo amerike.Ja tipujem da je gazda Misko stvarni kupac a vi?

suboticanin

pre 12 godina

sluzio sam vojsku u kasarni pored njih.ta cena je smesna u odnosu na ono sta ista pruza,kad se zna i podatak da su tamo bile i jedinice 63.padobranske,itd,itd....

Branko

pre 12 godina

Hvala na informaciji. Znači 300 stana za vojsku i neka je prosečna površina jednog stana 65 kvadrata to znači vojsci treba predati 300x65=19.500 kvadrata. Ukupno će biti izgrađeno 21.000 kvadrata stambenog prostora, što znači za investitora ostaje 2.500 kvadrata odnosno oko 40 stanova (jedna lamela). Neka me neko ispravi ako grešim. Hvala.

aco

pre 12 godina

Ako ce mo posteno ova kasarna ne vredi vise od tri milona evra.Mogu ono da pricaju sta hoce ali ne vredi.
Prvo u uopste nema bulevar niti se moze izgraditi,pa vi sada vidite kakva ce tu biti guzva kada se sve ovo izgradi.
Drugo tu je pruga koja prolazi kroz centar grada.
Trece zamislite da je prodana kasarna kao sto je neko predlagao u vise delova,nasta bi izgledao taj kraj,jedna zgrada 8 spratova jedna 5,druge boje,pa jedna zgrada 10 spratova druge boje,a jos treba izgraditi 300 stanova za Vojsku Srbije.Pa to bi vise posecalo na Tiranu.
Zato budite sretni da je to neko kupio,i sto ce te dobiti univerzitet.Posto ce te novi fakultet drzavni dobiti nikada!

bole

pre 12 godina

u vezi lokacije, ne radi se steogom centru nego o obodu sireg centra i to na putu za novo groblje. lokacija je zmijarnik obican jer ljudska noga nije krocila od zatvaranja kasarne, plus je je tu pruga prema centru koja ometa normalan saobracaj. tako da nema govora o nekom ekskluzivnom zemljistu u strogom centru kako neki pricaju.

Aleksandar

pre 12 godina

Ne moze ni jedan clanak da prodje bez ovih ldp aktivista. Kontraproduktivni ste. Zaista mislim da ne pomazete vasoj stranci tako sto se pravite pametni na svakoj temi...

Vladimir LDP

pre 12 godina

Dobro je. Jednom da procitam i nesto pozitivno.

Nadam se da je ovo pokusaj nase vlasti da izbalansira dovodjenje ruskih vojnih snaga u bazu za 'vanredne situacije' u Nisu.

Trebalo bi vec jednom da shvatimo da je nas napredak vezan za Zapad, USA i EU, a ne za Ruse, Kineze, Caveza i polumrtvog Fidela.

Dobrodosli!

Milan Nis

pre 12 godina

Najlakse je vikati "drz' te lopova"!Da je neko ponudio 20 miliona,sigurno bi dobio to zemljiste,ako neko misli da je bolje ne prodati to,za u ovom trenutku,cini mi se pristojnu cenu,nego da se tamo sakupljaju domace i divlje zivotinje,onda je to njegov problem,zbog takvih je SRBIJA tu gde jeste!

Ivan78 bg

pre 12 godina

@vladimir LDp
Samo citash naslove pa ovaku glupost komentarishesh?Pretpostavljam da ne stizesh svaku vest da iskomentarishesh i procitash:)
Sluzio sam vojsku preko puta a obuku imao delom u ovoj kasarni.KAsarna je ogromna i ovih 16 miliona evra shto pominju je premalo.....

demagogija

pre 12 godina

Manje od 1,500,000 € za 15 hektara, znači 1000 € po 1 aru. Mislim da je to praktično poklon a ne kupovina. A to što će navodno uložiti 16,000,000,€ u izgradnju stanova, nema nikakve veze sa prodajnom cenom. Uostalom, kad na pr. prodajete svoj stan, nećete sigurno smanjiti cenu zato što kupac planira da ga renovira pa posle proda za veće pare. To što će oni graditi na tom zemljištu nije po meni prava investicija, jer oni će izgraditi stanove i poslovne objekte, prodati i odneti pare negde drugde. Manju korist će imati građevinske firme koje će to graditi, čiji radnici će od toga primati plate 1-2 godine, ali na kraju će tih 20-30 miliona evra iz Niša izaći iz Srbije.

nsposmatrac

pre 12 godina

"Nadam se da je ovo pokusaj nase vlasti da izbalansira dovodjenje ruskih vojnih snaga u bazu za 'vanredne situacije' u Nisu."

KAKVA RUSKA VOJNA BAZA KAKVE VOJNE SNAGE ?!?! TO JE CENTAR ZA VARENDNE SITUACIJE I DALEKO JE OD NEKE VOJNE BAZE. JESTE POKUSAJ RUSIJE DA ZADRZI ODREDJEN POLITICKI UTAICAJ U REGION KROZ POMOC U VAREDNIM SITACIJAMA ALI SVAKAKO DA JE DALEKO OD "VOJNE BAZE" I SUSTINSKI U OVOM OBLIKU JE POZITVNA STVAR.

SVASTA LJUDI PISU.

nišlija

pre 12 godina

Pa naravno da im se žuri.

Znaju sa kim imaju posla i da sve može da se otegne mesecima i godinama.

A radi se o ozbiljnoj firmi (colliers) koja je dala ozbiljnu bankarsku garanciju za završetak posla.

nišliski mohikanac

pre 12 godina

16mil.evrica podeljeno sa 15ha je 10600evrica po aru.Za lokaciju koja nije nista posebno i nalazi se iza pruge je stvarno previse.Jedino se isplati kad perete pare sto je i ovde slucaj kao i kod svega ostalog sto se radi u Nisu.

;-)))

pre 12 godina

Ako je ona fantastična lokacija poklonjena za stanogradnju i tržne centre onda gradska vlast sa sigurnošću može da računa na klupu za rezervne igrače.

Darko

pre 12 godina

Ovi su Amerikanci kao što je i naša vlada poštena. Molim novinare koji penose ovakve vesti da nas upute na sajt firme koja je kupila ovo zemljište. Najbolje što sam ja mogao da pronađem je ovo http://cleanearthcapital.co.uk/

Nišlije opet će vas izrade Beogradski mangupi be.

Mutilica

pre 12 godina

Ja sam malo sumnjicava u celu pricu.
Pa nece da otvaraju nikavu fabriku,nego stambano poslovni komplex,a to onda nije investicija.
Pokusavam da shvatim kako je neko pored celog kontinenta Amerika(severna i juzna)bas resio da u Nisu u vojnoj kasarni gradi zgrade?
Ali sam mnogo glupa da bih to shvatila,ocigledno.

buba

pre 12 godina

Ko ima para za kupovinu ovakve lokacije? Strane firme i domaci tajkuni! A nase firme ciji su fondovi smisljeno unisteni, a koje bi imale pristojan kvalitet i cenu tih stanova???

Nemanja

pre 12 godina

tipicno srpsko mentalno stanje. kad se nesto radi, ne valja, kad stoji ne valja... kao sad sto pricaju u beogradu, sta ce nam novi tramvaji kad nemamo pare ili novi most, ne, bolje je bez mosta i tramvaja... vecito ne zadovoljni pripadnici srpske mentalnog ogranicenja

al vam je uspeh

pre 12 godina

A zašto deo tog zemljišta nije iskorišćen za autobusku stanicu koja bi zato što nema pravo da bude u blizini zaštićenog spomenika (Niška Tvrđava) trebalo da se izmesti sa sadašnje lokacije?! Ima li bolje lokacije za autobusku stanicu nego da bude smeštena preko puta železničke?! Sve gradske i prigradske linije i inače imaju uobičajenu trasu pored železničke stanice.

Da li je iko iz uprave grada Niša razmišljao o tome i o interesima građana Niša i putnika?!

nišlijka

pre 12 godina

"Kupac je postala američka firma "Clean earth capital“ koja je, mesec dana ranije, pod istim nazivom, osnovala preduzeće i u Nišu."
Ako sam dobro prevela u Nišu je mesec dana pre ove kupovine osnovana neka nova firma koja ima isi naziv kao i tamo neka američka firma, a ne filijala te američke firme, tj. nema nikakve povezanosti između ove dve firme sem što nose isto ime, što pravno ne obavezuje američku firmu kod bilo kakvog fijaska. Maloj bebi je jasno da ni jedna firma za mesec dana nije mogla da izgradi one kvadrate predviđene konkursnom dokumentacijom. Sad kapiram predizbornu žurbu da se kupac što pre uvede u posed.

Ivica

pre 12 godina

Jos jedna of shor kompanija domacih tajkuna sa nekim likom koji je prihvatio da bude manager za odredjenu naknadu . Ako pogledate link koji je gore pomenut, vidi se jedna bedna prezentacija nekakve firme koja je iz Britanije a ne iz SAD. Znaci vec jedna velika laz !!!
A kako kod nas svi lazu....nista cudno !

Морава и брда

pre 12 godina

Ма ово је тешка превара, ајее станови, али какав бре Универзитет!? То јенеко мување са домаћим тајкунима и псевдо-политичарима!
Чуј компанија се зове" Очистимо земљу -капитал" кој је назив, еколошки!?

Жури се, да би се све заташкало,старо правило превараната!?

bole

pre 12 godina

u vezi lokacije, ne radi se steogom centru nego o obodu sireg centra i to na putu za novo groblje. lokacija je zmijarnik obican jer ljudska noga nije krocila od zatvaranja kasarne, plus je je tu pruga prema centru koja ometa normalan saobracaj. tako da nema govora o nekom ekskluzivnom zemljistu u strogom centru kako neki pricaju.

Jelena S.

pre 12 godina

A ko i ne bi hteo tako dobrui lokaciju? Samo zemlja košta 10 puta više od cene za koju amerikanci dobijaju kompletnu infrastrukturu i dobru lokaciju!
Neverovatno je da je grad pristao da relativno dobru lokaciju proda u bescenje zarad izgradnje stanova i tržnog centra!
To jeste stambena zona, to stoji ali koji tržni centar? Da neće možda još kineza doći u Niš?

aco

pre 12 godina

Ako ce mo posteno ova kasarna ne vredi vise od tri milona evra.Mogu ono da pricaju sta hoce ali ne vredi.
Prvo u uopste nema bulevar niti se moze izgraditi,pa vi sada vidite kakva ce tu biti guzva kada se sve ovo izgradi.
Drugo tu je pruga koja prolazi kroz centar grada.
Trece zamislite da je prodana kasarna kao sto je neko predlagao u vise delova,nasta bi izgledao taj kraj,jedna zgrada 8 spratova jedna 5,druge boje,pa jedna zgrada 10 spratova druge boje,a jos treba izgraditi 300 stanova za Vojsku Srbije.Pa to bi vise posecalo na Tiranu.
Zato budite sretni da je to neko kupio,i sto ce te dobiti univerzitet.Posto ce te novi fakultet drzavni dobiti nikada!

Branko

pre 12 godina

"u roku od četiri godine, izgraditi 21.000 kvadrata stambenog prostora i stavi ih na raspolaganje gradu Nišu..."
Izvinite ali zašto se ne pominju kvadrati koje je grad Niš dužan da obezbedi Vojsci Srbije, bez obzira da li će "Amerikanci" izgraditi bilo šta u bivšoj kasarni?

tajkun

pre 12 godina

Amerikanci??? Mislite na ove dvije osobe koje su ta famozna firma
http://www.corporationwiki.com/California/Visalia/clean-earth-capital-llc/47432479.aspx
I pogledajte u dnu koja je djelatnost registrovana a uslov na tenderu je bio da moze konkurisati firma koja dokaze da je do sada izgradila najmanje 200 000 stanova (neka me ispravi neko ako gresim). LLC kompanije u USA su bez izuzetka offshore firme, registrujete ih preko neta za ca 1000 evra bez da krocite na tlo amerike.Ja tipujem da je gazda Misko stvarni kupac a vi?

Neko iz mase

pre 12 godina

Super je to što strana kompanija gradi stambeni i poslovni prostor na mestu napuštene kasarne, njima mnogo više verujem od ovih domaćih nazovi biznismena koji samo gledaju koga će da prevare i pobegnu sa parama, i uopšte ne sumnjam da će to biti napravljeno, ali tu postoji drugi problem...Clean earth capital će napraviti stanove i 300 stanova će dobiti pribadnici VS...e sad pitanje je zašto samo oni, a šta je sa nama ostalima koji nemamo rešeno stambeno pitanje a ne radimo u VS a godinama radimo i plaćamo poreze i doprinose državi, pa te kasarne koje ova država sada prodaje su pravljene novcem svih poreznih obveznika, nisu pripadnici vojske sami to napravili, oni su samo trošili pare iz budžeta koje smo mi koji radimo u industriji i ostalim privrednim granama stvarali... i sada na kraju za nas nema ništa...samo pripadnici vojske dobijaju stanove...pa šta smo mi ostali...gradjani drugog trećeg reda...mogu samo da kažem da više neću izlaziti na izbore i neću glasati ni za koga sve dok neko ne pokrene ovo pitanje sa mrtve tačke. Dosta mi je više da budem gradjanin drugog reda u sopstvenoj državi i da neko dobija stanove samo zato jer radi u državnoj službi

Aleksandar

pre 12 godina

Ne moze ni jedan clanak da prodje bez ovih ldp aktivista. Kontraproduktivni ste. Zaista mislim da ne pomazete vasoj stranci tako sto se pravite pametni na svakoj temi...

Milan

pre 12 godina

Mislim,veoma ozbiljno da treba prodati sve sto mozemo.Ovako vise ne ide.Sve prodati onome ko hoce da kupi.I kasarne i fabrike i ulice i trgove i reke.Kada nam onda krene...

suboticanin

pre 12 godina

sluzio sam vojsku u kasarni pored njih.ta cena je smesna u odnosu na ono sta ista pruza,kad se zna i podatak da su tamo bile i jedinice 63.padobranske,itd,itd....

Vuk

pre 12 godina

Srbija je prodala i mnogo veca i korisnija zemljista za mnogo manje pare.
Kompletne fabrike koje rade,na vecoj povrsini,u blizini Beograda,za par miliona evra...

Sve sama rasprodaja,pljacka itd.

Nasi politicari,prave od Srbije,Armagedon.

Branko

pre 12 godina

Hvala na informaciji. Znači 300 stana za vojsku i neka je prosečna površina jednog stana 65 kvadrata to znači vojsci treba predati 300x65=19.500 kvadrata. Ukupno će biti izgrađeno 21.000 kvadrata stambenog prostora, što znači za investitora ostaje 2.500 kvadrata odnosno oko 40 stanova (jedna lamela). Neka me neko ispravi ako grešim. Hvala.