Petak, 21.10.2011.

03:49

EU nam "poklonila" 1,2 mlrd. evra

Ubedljivo najveći donatori bespovratne pomoći Srbiji u prethodnoj deceniji bile su Evropska unija i njene vodeće zemlje.

Izvor: Novosti

EU nam "poklonila" 1,2 mlrd. evra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

nikad sluga okupatora

pre 12 godina

znaci navoda u naslovu sve govore. Citajte knjigu Miroslava Prokopijevica - Nema besplatne vecere - bice vam sve jasnije

Sale

pre 12 godina

Prestanite da krivite EU za ono sto su Milosevic i njegovi alamani iz devedesetih krivi. Da nije EU nijedan put, most, skola ne bi bili izgradjeni za poslednjih deset godina. EU je pomogla Srbiji vise u poslednjih deset godina nego sto ce Rusija u narednih 100.

malo nelogicno

pre 12 godina

Ako EU poklanja pare okolo kao bombone kako su onda toliko bogati.
Valjda su bogati zato sto uzimaju,a ne zato sto daju.
Racunica je malo falicna jer ne daje sliku kretanja novca koji je dvosmeran, u Srbiju i iz Srbije.
Radi se u stvari o propagandi radi podizanja evrofanatizma.

Aristotel

pre 12 godina

@dovla

Da, isto kao sto nam Rusi daju milijardu dolara kredita za zeleznicku infrastrukturu (koji cemo posle, naravno vracati, jer je kredit a ne donacija), ali da se uposle samo ruske firme. Niste culi? Raspitajte se.

raci

pre 12 godina

desetak milijardi stete od bombi, pa 1,2 poklona, pih. treba da pristanu da uvoze base proizvode(recimo poljoprivredne) i nece nam ni trebari donacije.

Ivan

pre 12 godina

Savo samo mali dodatak.
Za sankcije su 1992 glasali i Rusi.
Samo su Kina i Zimbabve bili uzdrzani.
Ko neveruje neka pogleda http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_757

ZnakPitanja

pre 12 godina

Dosta skola i obdanista su obnovljena od EU donacija. Dali je svaki EURO stiglo na namenjeno mesto? Pa nisam sasvim siguran. Bilo sto je stigao u dzep prevaranta. Pogledajte na netu ko sve je dobio EU donacije!

vojkan

pre 12 godina

A ko je kriv što su Srbi pogrešno obavešteni o tome ko im pomaže? Političari, Koštunica, Nikolić i kompanija (sa sve Tadićem) i nisu toliko krivi, oni, kao zainteresovana strana, prećutkuju i lažu, to je razumljivo. Slušaju šta im naređuje ruski ambasador. Ali novinari? Kakav je njihov interes u dezinformisanju stanovništva? Valjda bi po definiciji oni trebalo da INFORMIŠU. Ili i oni slušaju najvećeg srbskog patrijotu?

Laki

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da smo toliko kratke pameti. Eu nam poklonila? Pa kolika je vrednost stete koju je ta ista EU napravila u Srbiji bombardovanjem i otimanjem Kosova. Prvo te uniste pa ti onda na kasicicu poklanjaju. kad bi oni nama isplatili nanetu stetu u poslednjih 20 godina, mi bi iplatili i htvate i muslimane i jos bi nam ostalo da obnovimo Srbiju i stavimo je na cvrste noge. zemlje koje navodite da su vrlo malo participirale u pomoci Srbiji, nisu ni rusile, ubijale, otimale teritoriju od Srbije. Pre neko vece je bila emisija na BN o razlozima, posledicama zbivanja hronoloski od 80. godine na ovamo na prostoru bivse SFRJ. Vrlo realno sve prikazano. Pametnome je dosta da razume.

Peca

pre 12 godina

Hvala svima koji su donirali.

Kao nadaleko cuveni dobri domacini zaboravismo da se "poklonu u zube ne gleda" ili mislite da treba da vratimo te milijarde?

Srbin iz Rasa

pre 12 godina

Zaboravili ste da su nam poklonili i velike količine suzavca u lice. Dokle više sa tom pronatovskom demagogijom. Pa muka mi je i od EU i od NATO i od ovih sa vlasti. Glasaću za Konuzina, ako se kandiduje na izborima u Srbiji.

Olja

pre 12 godina

Taj "poklon" izgleda ovako (ili slicno) - Evo vam X miliona za reforme (svakojake) ali uposlite nase konsultantske kuce da vam oko toga pomognu. Tako im se, kroz placanja konsultantima ogroman deo vrati

Ironija decko, ironija

pre 12 godina

Ovo je divna vest za nepismene, zaludjene, klerofasiste, rusofile... posto nam oni stalno govoe o tome kako nas EU mrzi?!
E sad starno gde su te pare zavrsile to je problem nasih politicara i vlasti koji nas , verujem, vise mrze nego USA i EU. O Rusima i Kinezima necu da trosim reci...
A za one koji se mole da USA i EU propadnu mogu samo da kazem da nemaju pojma i da su mnogo glupi.
(ivann, 21. oktobar 2011 07:11)


Kako divan komentar, pun tolerancije, postovanja prava na razlicitost, postovanja prava na drugacije misljenje i svega ostalog u skladu sa demokratskim i zapadnim vrednostima

Petar

pre 12 godina

@Sava


Nista se nama nije desilo zato sto nas neko mrzi ili zato sto postoji neka zavera protv nas. Mi smo suvise mali i nebitni da bi se ceo svet vrteo oko nas. Sve sto nam se desilo je posledica nase pogresne i iracionalne politike koju vodimo vec decenijama.

Inace za rusofile obavestenje da nam iz Rusije nije nikada stigao ni jedan dinar donacija. Moja majka radi u Bolnici u Prokuplju, 1999 za vreme bombardovanja tu su Rusi napravili neku mobilnu vojnu bolnicu. Dali su im instrumente za operacionu salu kao donaciju. Kaze keva da su se smejali kada su videli te instrumente koji su se kod nas koristili mozda pre 50 godina... kaze odmah mi je bilo jasno da to nije evropska vec azijska zemlja. Kao kada poredite Ladu i Mercedes... Kada je prestalo bombardovanje i ruska bolnica krenula nazad Rusi su trazili da im se vrati nazad sve sto su dali. Kaze keva, prvo smo bili zacudjeni, a onda i srecni sto nam nece ostati tu neki krs koji verovatno nikada ne bi smo ni koristtili.

NekoIzMase

pre 12 godina

Propagandni članak sa niskim koeficijentom inteligencije ...

Niko nikad ništa ne poklanja, idite jednom u neku od Zapadnih zemalja, izađite sa nekim njihovim stanovnikom na piće i vidite hoće li vam ga platiti, vrlo jednostavno ...

Druga stvar, nisu nam ni Rusi ni Kinezi ni ostali braća, i oni takođe imaju svoj interes, ali se o njima ne objavljuju ovakvi članci ...

Bliže se izbori ... Škundrić priča o desetinama hiljada radnih mesta, Dulić o magnetu za investitore, Petrović o moćnoj srpskoj poljoprivredi, Dačić o svemu i svačemu, Toma o stotinama milijardi investicija ... Još samo da čujemo priče o Zastavi, hiljadama evara od akcija, hlebu od tri dinara i sl.

Ja stvarno ne znam, kako možete više da verujete u te priče ???

marco

pre 12 godina

A zbog cega gradjani nemaju pravu sliku o tome ko nam najvise pomaze? Pa krivi ste vi iz vlasti , sto ne objavljujete te podatke, nego pustate rusofilsku propagandu!

dovla

pre 12 godina

Jel to ko sto nam Francuzi "poklanjaju" 3 miliona za projekat metroa, ali da dobiju posao od 2 milijarde bez tendera? Ko sto neko rece, ne poklanja niko nista bez interesa, a pogotovo ne zapad nama.

matori

pre 12 godina

Kada bi ovakvu listu napravili Rusi, da pogledaju ko im je najviše poklonio u proteklih 10 godina, Srbija bi zauzela prvo mesto, bez konkurencije!

Kosta

pre 12 godina

Санкције и блокаде, уреднo камаћење, протерано на стотине хиљада Срба из Хрватске и са Косова и Метохије, бомбардована инфрастриуктура, привредни објекти, приватне куће, побијени људи.. да ли то може да се израчуна што су нам урадиле исте те земље, насрнувши на Србе, било где да су без одобрења међународне заједнице

Dosta propagande!

pre 12 godina

@Dzoni - BRAVO za komentar. Ne cudi me sto novinari kao papagaji prepricavaju ovakve informacije pa se onda narod pita sta su nam to poklonili, gde se dedose te pare, ko ih je uzeo. Zasto se niko od novinara ne angazuje pa da malo proceslja 'strukturu' tih 'poklona'. Ne bi bilo tesko, jer su u principu sve te informacije dostupne samo treba pitati. Kao sto je Dzoni rekao, verovatno je nekih 80% te cifre otislo nazad u zemlje donatore njihovim konsultantskim kucama, za placanje EU eksperata koji su u Srbiji radili: treninge, seminare, prezentacije, studije, analize, evaluacije...Zvanicno, pozadina svih ovih aktivnosti je podrska reformama koje bi omogucile uclanjenje Srbije u EU. Ta bespovratna pomoc EU (a ne 'pokloni!!!)se bavi iskljucivo EU povezanim projektima i reformama. Od njihovih dnevnica i plata obicnog gradjanina bi zabolela glava!!! Da to su 'bespovratna sredstva', nisu krediti (mada su nam vlasti i ovih drugih napakovale... za ne znam koliko narednih generacija) ALI....sta je od toga STVARNO ostalo u Srbiji? Da se moze videti, veoma malo. Mozda nesto infrastrukture, neka oprema i sl. Odredjen broj lokalnih konsultanata je takodje bio ili jos uvek jeste angazovan na tim projektima, dakle i oni dobijaju svoje 'plate'. Prica je prilicno jasna i jednostavna ali izgleda da nikome ne odgovara da se ona u potpunosti prikaze kakva je. Kako bi gradjani reagovali kada bi bilo jasno na sta idu ili su otisle te pare? Da li bi odusevljeno kao neki ovde reagovali na 'brojku' i mahali: vidite koliko nam EU daje. Daje ali kome i za sta? Posebna prica je sto kad se ovako predstavi, a narod naravno ne moze da vidi gde odose tolike pare, odmah postavi pitanje da li su to pokrali politicari (a ima verovatno i toga... da su se 'ugradili'...). Toliko.

Darko

pre 12 godina

Pre toga su nam napravili desetine milijardi evra stete. To je cak i Djelic pricao, neposredno posle 5. oktobra 2000. Ne trebamo uopste da im budemo zahvalni zbog toga. Japancima da, oni nam nista nazao nisu ucinili, a puno pomogli.

realan

pre 12 godina

da li to znaci da su platili za kosovo? i da sada mogu da rade sta hoce? vraticemo sve , nikome duzni necemo ostati, samo na srce ne diraj te.

VB

pre 12 godina

"na pitanje ko su najveći donatori naveli Rusiju, Kinu i tek na trećem mestu EU"... Pa naravno da je tako, kada je vecina para stigla za vreme Kostunjavog koji je rado te pare koristio, ali nije propustao priliku da nahuska gradjane Srbije protiv iste te EU. Naravno, Rusija se sve vreme pominje kao neki veliki prijatelj. Rusija i Kina nisu donirale NISTA.Jedino sto su Rusi uradili jeste da su nam prodali veto u UN-u za NIS. Naravno, njihov plan je da nastave tako. Takva jadna drzava koja zivi samo od izvoza bazicnih sirovina i ne proizvodi NISTA i onako moze da unovci samo snagu koju je nekad imala.

Blek Stena

pre 12 godina

Prvo su nas okrivili za sve što se dešavalo u bivšoj Jugoslaviji, posle su nam nametnuli najgore moguće sankcije koje je svet ikad video, pa su nas malo bombardovali kojom prilikom su ubili 2500 ljudi i napravili par milijardi evra štete, pa smo morali da im isporučimo sve za koje su oni smatrali da treba da se isprouče, pa su nam uzeli deo zemlje i dali albancima a sve nas smatraju za najveće vampire i krvoloke koji su ikad postojali i koji su uvek krivi za sve i sad su nam dali evre i šta da kažem nego "Baš vam hvala braćo evropljani i amerikanci, nikad vam ovo neću zaboraviti".

Tupko

pre 12 godina

Paragraf 2 je u suprotnosti sa paragrafom 4. Prvo se spominje cifra od 1.2 mlrd evra, sto je ukupna suma investicija a zatim se tvrdi da je cak 2.3 mlrd od toga doslo od tih zemalja. Ajde nek mi neko objasni

deNiro

pre 12 godina

Taj"poklon"je deo profita vojne industrije i opranih para iz bombardovanja i agresije na Srbiju.A gde su zavrsile pare?Pa pogledajte "demokratske"politicare,sta su imali pre a sta imaju sad.Nothing personal,it's strictly business,sto bi rekli nasi zapadni prijatelji.

Сава

pre 12 godina

ЕУ и економија Србије:
1) Подршка геноцидним санкцијама - 100 и више милијарди евра губитака
2) Агресија 1999-те - 100 и више милијарди евра штете
3) Наметнут погрешан модел приватизације - десетине милијарди евра губитка
4) Подршка одливу најобразованијег и најбољег дела становништва - губитак који тешко може да се процени.
5) Праве инвестиције, не распродаја - пар стотина милиона евра, да кажемо милијарду.
6) Донације - 1.2 милијарди од којих се 50% одмах потрошило на консултанте из тих земаља, део искоришћен за подмићивање овдашњег апарата, део уложен у невладине организације које величају ЕУ, део за подршку власти која им одговара...

Осврнимо се око себе и погледајмо како изгледа њихова помоћ, колико радимо више, а живимо горе него пре 20 година. За доста тога смо сами криви, али смо имали њихову неизмерну помоћ да нам буде горе.

MALI RADOJICA

pre 12 godina

EU i SAD su bombardovanjem razorili Srbiju, oteli KiM, industriju uništili odnosno napravili mnogo više štete nego što su pomogli

Praetorian

pre 12 godina

Mozda i jesu EU i Amerikanci "poklonili" tih par milijardi evra. A koliko su nam oteli u proteklih dvadeset godina kroz sankcije, bombardovanje, okupaciju i otimanje Kosova...? Sto milijardi dolara direktne stete je - konzervativna procena.

Hogar

pre 12 godina

POKLONILA?!!Pa te iste zemlje su nas pre samo 12 godina bombardovale....zar tako brzo zaboravljate.Kada dobijete nakon toga "poklon" znajte da on uvek ima neku svoju cenu.Kada god treba da bude donešena važna odluka na državnom nivou dobijete poklon.Sada će verovatno neko od njih (možda Nemačka) da nam nešto "pokloni" zbog Kosova.Jedini poklon koji je upućen ovoj zemlji od srca i bez zadnjih namera je uvek upućen od Japana.Zemlja koja nkada nije učestvovala u uništavanju Srbije,koja u našoj "privredi" ima zanemarljiv udeo,ne naseljavaju ilegalno Srbiju i ne traže ništa za uzvrat....to je pravi prijatelj!

ivann

pre 12 godina

Ovo je divna vest za nepismene, zaludjene, klerofasiste, rusofile... posto nam oni stalno govoe o tome kako nas EU mrzi?!
E sad starno gde su te pare zavrsile to je problem nasih politicara i vlasti koji nas , verujem, vise mrze nego USA i EU. O Rusima i Kinezima necu da trosim reci...
A za one koji se mole da USA i EU propadnu mogu samo da kazem da nemaju pojma i da su mnogo glupi.

Dzoni

pre 12 godina

Smarate sa jednom te istom vescu svaki bozji dan,a ono sto krijete kao zmija noge i ne smete da objavite je gde su i kod koga te pare otisli a 80% se odmah vratilo eu na razne konsultante za mlacenje prazne slame a ostalih 20% za podmicivanje nasih politicara.Od tih para nije jedan poljski wc izgradjen.

Dusan

pre 12 godina

Prvo nas bombarduju, pa nam onda poklanjaju siću. Hvala vam mnogo "prijatelji" i "partneri" sa zapada. Ja na ovo gledam kao da mi neko otme stan, pa mi pokloni špajz.

Aristotel

pre 12 godina

EU je nama donirala veliku lovu, a mi Rusima donirali NIS. Kako mi se cini, sto bi mnogi kratkovidi Rusofili jako voleli, uskoro cemo im donirati i celu drzavu.

Dzoni

pre 12 godina

A ovo je od A do S propagandni clanak da je sramota citati,u sta se pretvorila neka moja omiljena stanica :( postasmo zemlja nula na kvadrat.

VOKIB

pre 12 godina

EU nam "poklonila" 1,2 mlrd. evra , samo je pitanje gde su te milijarde završile .Da li su se pojedinci na vlasti obogatili ili je država pametno uložila ? Ipak mislim ono prvo.

miki

pre 12 godina

Pa zar ovo nije dovoljan podatak na koju stranu bi trebalo da se okrenemo,a ne nekim Kinezima,i "prijateljima" Rusima???Da li ce se ikada ovaj narod opametiti,i shvatiti sta je pravi put???

VOKIB

pre 12 godina

EU nam "poklonila" 1,2 mlrd. evra , samo je pitanje gde su te milijarde završile .Da li su se pojedinci na vlasti obogatili ili je država pametno uložila ? Ipak mislim ono prvo.

Сава

pre 12 godina

ЕУ и економија Србије:
1) Подршка геноцидним санкцијама - 100 и више милијарди евра губитака
2) Агресија 1999-те - 100 и више милијарди евра штете
3) Наметнут погрешан модел приватизације - десетине милијарди евра губитка
4) Подршка одливу најобразованијег и најбољег дела становништва - губитак који тешко може да се процени.
5) Праве инвестиције, не распродаја - пар стотина милиона евра, да кажемо милијарду.
6) Донације - 1.2 милијарди од којих се 50% одмах потрошило на консултанте из тих земаља, део искоришћен за подмићивање овдашњег апарата, део уложен у невладине организације које величају ЕУ, део за подршку власти која им одговара...

Осврнимо се око себе и погледајмо како изгледа њихова помоћ, колико радимо више, а живимо горе него пре 20 година. За доста тога смо сами криви, али смо имали њихову неизмерну помоћ да нам буде горе.

miki

pre 12 godina

Pa zar ovo nije dovoljan podatak na koju stranu bi trebalo da se okrenemo,a ne nekim Kinezima,i "prijateljima" Rusima???Da li ce se ikada ovaj narod opametiti,i shvatiti sta je pravi put???

Dzoni

pre 12 godina

Smarate sa jednom te istom vescu svaki bozji dan,a ono sto krijete kao zmija noge i ne smete da objavite je gde su i kod koga te pare otisli a 80% se odmah vratilo eu na razne konsultante za mlacenje prazne slame a ostalih 20% za podmicivanje nasih politicara.Od tih para nije jedan poljski wc izgradjen.

Dusan

pre 12 godina

Prvo nas bombarduju, pa nam onda poklanjaju siću. Hvala vam mnogo "prijatelji" i "partneri" sa zapada. Ja na ovo gledam kao da mi neko otme stan, pa mi pokloni špajz.

Blek Stena

pre 12 godina

Prvo su nas okrivili za sve što se dešavalo u bivšoj Jugoslaviji, posle su nam nametnuli najgore moguće sankcije koje je svet ikad video, pa su nas malo bombardovali kojom prilikom su ubili 2500 ljudi i napravili par milijardi evra štete, pa smo morali da im isporučimo sve za koje su oni smatrali da treba da se isprouče, pa su nam uzeli deo zemlje i dali albancima a sve nas smatraju za najveće vampire i krvoloke koji su ikad postojali i koji su uvek krivi za sve i sad su nam dali evre i šta da kažem nego "Baš vam hvala braćo evropljani i amerikanci, nikad vam ovo neću zaboraviti".

MALI RADOJICA

pre 12 godina

EU i SAD su bombardovanjem razorili Srbiju, oteli KiM, industriju uništili odnosno napravili mnogo više štete nego što su pomogli

Hogar

pre 12 godina

POKLONILA?!!Pa te iste zemlje su nas pre samo 12 godina bombardovale....zar tako brzo zaboravljate.Kada dobijete nakon toga "poklon" znajte da on uvek ima neku svoju cenu.Kada god treba da bude donešena važna odluka na državnom nivou dobijete poklon.Sada će verovatno neko od njih (možda Nemačka) da nam nešto "pokloni" zbog Kosova.Jedini poklon koji je upućen ovoj zemlji od srca i bez zadnjih namera je uvek upućen od Japana.Zemlja koja nkada nije učestvovala u uništavanju Srbije,koja u našoj "privredi" ima zanemarljiv udeo,ne naseljavaju ilegalno Srbiju i ne traže ništa za uzvrat....to je pravi prijatelj!

Dzoni

pre 12 godina

A ovo je od A do S propagandni clanak da je sramota citati,u sta se pretvorila neka moja omiljena stanica :( postasmo zemlja nula na kvadrat.

Aristotel

pre 12 godina

EU je nama donirala veliku lovu, a mi Rusima donirali NIS. Kako mi se cini, sto bi mnogi kratkovidi Rusofili jako voleli, uskoro cemo im donirati i celu drzavu.

ivann

pre 12 godina

Ovo je divna vest za nepismene, zaludjene, klerofasiste, rusofile... posto nam oni stalno govoe o tome kako nas EU mrzi?!
E sad starno gde su te pare zavrsile to je problem nasih politicara i vlasti koji nas , verujem, vise mrze nego USA i EU. O Rusima i Kinezima necu da trosim reci...
A za one koji se mole da USA i EU propadnu mogu samo da kazem da nemaju pojma i da su mnogo glupi.

matori

pre 12 godina

Kada bi ovakvu listu napravili Rusi, da pogledaju ko im je najviše poklonio u proteklih 10 godina, Srbija bi zauzela prvo mesto, bez konkurencije!

VB

pre 12 godina

"na pitanje ko su najveći donatori naveli Rusiju, Kinu i tek na trećem mestu EU"... Pa naravno da je tako, kada je vecina para stigla za vreme Kostunjavog koji je rado te pare koristio, ali nije propustao priliku da nahuska gradjane Srbije protiv iste te EU. Naravno, Rusija se sve vreme pominje kao neki veliki prijatelj. Rusija i Kina nisu donirale NISTA.Jedino sto su Rusi uradili jeste da su nam prodali veto u UN-u za NIS. Naravno, njihov plan je da nastave tako. Takva jadna drzava koja zivi samo od izvoza bazicnih sirovina i ne proizvodi NISTA i onako moze da unovci samo snagu koju je nekad imala.

Kosta

pre 12 godina

Санкције и блокаде, уреднo камаћење, протерано на стотине хиљада Срба из Хрватске и са Косова и Метохије, бомбардована инфрастриуктура, привредни објекти, приватне куће, побијени људи.. да ли то може да се израчуна што су нам урадиле исте те земље, насрнувши на Србе, било где да су без одобрења међународне заједнице

Praetorian

pre 12 godina

Mozda i jesu EU i Amerikanci "poklonili" tih par milijardi evra. A koliko su nam oteli u proteklih dvadeset godina kroz sankcije, bombardovanje, okupaciju i otimanje Kosova...? Sto milijardi dolara direktne stete je - konzervativna procena.

deNiro

pre 12 godina

Taj"poklon"je deo profita vojne industrije i opranih para iz bombardovanja i agresije na Srbiju.A gde su zavrsile pare?Pa pogledajte "demokratske"politicare,sta su imali pre a sta imaju sad.Nothing personal,it's strictly business,sto bi rekli nasi zapadni prijatelji.

Petar

pre 12 godina

@Sava


Nista se nama nije desilo zato sto nas neko mrzi ili zato sto postoji neka zavera protv nas. Mi smo suvise mali i nebitni da bi se ceo svet vrteo oko nas. Sve sto nam se desilo je posledica nase pogresne i iracionalne politike koju vodimo vec decenijama.

Inace za rusofile obavestenje da nam iz Rusije nije nikada stigao ni jedan dinar donacija. Moja majka radi u Bolnici u Prokuplju, 1999 za vreme bombardovanja tu su Rusi napravili neku mobilnu vojnu bolnicu. Dali su im instrumente za operacionu salu kao donaciju. Kaze keva da su se smejali kada su videli te instrumente koji su se kod nas koristili mozda pre 50 godina... kaze odmah mi je bilo jasno da to nije evropska vec azijska zemlja. Kao kada poredite Ladu i Mercedes... Kada je prestalo bombardovanje i ruska bolnica krenula nazad Rusi su trazili da im se vrati nazad sve sto su dali. Kaze keva, prvo smo bili zacudjeni, a onda i srecni sto nam nece ostati tu neki krs koji verovatno nikada ne bi smo ni koristtili.

realan

pre 12 godina

da li to znaci da su platili za kosovo? i da sada mogu da rade sta hoce? vraticemo sve , nikome duzni necemo ostati, samo na srce ne diraj te.

Ironija decko, ironija

pre 12 godina

Ovo je divna vest za nepismene, zaludjene, klerofasiste, rusofile... posto nam oni stalno govoe o tome kako nas EU mrzi?!
E sad starno gde su te pare zavrsile to je problem nasih politicara i vlasti koji nas , verujem, vise mrze nego USA i EU. O Rusima i Kinezima necu da trosim reci...
A za one koji se mole da USA i EU propadnu mogu samo da kazem da nemaju pojma i da su mnogo glupi.
(ivann, 21. oktobar 2011 07:11)


Kako divan komentar, pun tolerancije, postovanja prava na razlicitost, postovanja prava na drugacije misljenje i svega ostalog u skladu sa demokratskim i zapadnim vrednostima

dovla

pre 12 godina

Jel to ko sto nam Francuzi "poklanjaju" 3 miliona za projekat metroa, ali da dobiju posao od 2 milijarde bez tendera? Ko sto neko rece, ne poklanja niko nista bez interesa, a pogotovo ne zapad nama.

Olja

pre 12 godina

Taj "poklon" izgleda ovako (ili slicno) - Evo vam X miliona za reforme (svakojake) ali uposlite nase konsultantske kuce da vam oko toga pomognu. Tako im se, kroz placanja konsultantima ogroman deo vrati

Laki

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da smo toliko kratke pameti. Eu nam poklonila? Pa kolika je vrednost stete koju je ta ista EU napravila u Srbiji bombardovanjem i otimanjem Kosova. Prvo te uniste pa ti onda na kasicicu poklanjaju. kad bi oni nama isplatili nanetu stetu u poslednjih 20 godina, mi bi iplatili i htvate i muslimane i jos bi nam ostalo da obnovimo Srbiju i stavimo je na cvrste noge. zemlje koje navodite da su vrlo malo participirale u pomoci Srbiji, nisu ni rusile, ubijale, otimale teritoriju od Srbije. Pre neko vece je bila emisija na BN o razlozima, posledicama zbivanja hronoloski od 80. godine na ovamo na prostoru bivse SFRJ. Vrlo realno sve prikazano. Pametnome je dosta da razume.

vojkan

pre 12 godina

A ko je kriv što su Srbi pogrešno obavešteni o tome ko im pomaže? Političari, Koštunica, Nikolić i kompanija (sa sve Tadićem) i nisu toliko krivi, oni, kao zainteresovana strana, prećutkuju i lažu, to je razumljivo. Slušaju šta im naređuje ruski ambasador. Ali novinari? Kakav je njihov interes u dezinformisanju stanovništva? Valjda bi po definiciji oni trebalo da INFORMIŠU. Ili i oni slušaju najvećeg srbskog patrijotu?

Darko

pre 12 godina

Pre toga su nam napravili desetine milijardi evra stete. To je cak i Djelic pricao, neposredno posle 5. oktobra 2000. Ne trebamo uopste da im budemo zahvalni zbog toga. Japancima da, oni nam nista nazao nisu ucinili, a puno pomogli.

NekoIzMase

pre 12 godina

Propagandni članak sa niskim koeficijentom inteligencije ...

Niko nikad ništa ne poklanja, idite jednom u neku od Zapadnih zemalja, izađite sa nekim njihovim stanovnikom na piće i vidite hoće li vam ga platiti, vrlo jednostavno ...

Druga stvar, nisu nam ni Rusi ni Kinezi ni ostali braća, i oni takođe imaju svoj interes, ali se o njima ne objavljuju ovakvi članci ...

Bliže se izbori ... Škundrić priča o desetinama hiljada radnih mesta, Dulić o magnetu za investitore, Petrović o moćnoj srpskoj poljoprivredi, Dačić o svemu i svačemu, Toma o stotinama milijardi investicija ... Još samo da čujemo priče o Zastavi, hiljadama evara od akcija, hlebu od tri dinara i sl.

Ja stvarno ne znam, kako možete više da verujete u te priče ???

Tupko

pre 12 godina

Paragraf 2 je u suprotnosti sa paragrafom 4. Prvo se spominje cifra od 1.2 mlrd evra, sto je ukupna suma investicija a zatim se tvrdi da je cak 2.3 mlrd od toga doslo od tih zemalja. Ajde nek mi neko objasni

Peca

pre 12 godina

Hvala svima koji su donirali.

Kao nadaleko cuveni dobri domacini zaboravismo da se "poklonu u zube ne gleda" ili mislite da treba da vratimo te milijarde?

Srbin iz Rasa

pre 12 godina

Zaboravili ste da su nam poklonili i velike količine suzavca u lice. Dokle više sa tom pronatovskom demagogijom. Pa muka mi je i od EU i od NATO i od ovih sa vlasti. Glasaću za Konuzina, ako se kandiduje na izborima u Srbiji.

marco

pre 12 godina

A zbog cega gradjani nemaju pravu sliku o tome ko nam najvise pomaze? Pa krivi ste vi iz vlasti , sto ne objavljujete te podatke, nego pustate rusofilsku propagandu!

Dosta propagande!

pre 12 godina

@Dzoni - BRAVO za komentar. Ne cudi me sto novinari kao papagaji prepricavaju ovakve informacije pa se onda narod pita sta su nam to poklonili, gde se dedose te pare, ko ih je uzeo. Zasto se niko od novinara ne angazuje pa da malo proceslja 'strukturu' tih 'poklona'. Ne bi bilo tesko, jer su u principu sve te informacije dostupne samo treba pitati. Kao sto je Dzoni rekao, verovatno je nekih 80% te cifre otislo nazad u zemlje donatore njihovim konsultantskim kucama, za placanje EU eksperata koji su u Srbiji radili: treninge, seminare, prezentacije, studije, analize, evaluacije...Zvanicno, pozadina svih ovih aktivnosti je podrska reformama koje bi omogucile uclanjenje Srbije u EU. Ta bespovratna pomoc EU (a ne 'pokloni!!!)se bavi iskljucivo EU povezanim projektima i reformama. Od njihovih dnevnica i plata obicnog gradjanina bi zabolela glava!!! Da to su 'bespovratna sredstva', nisu krediti (mada su nam vlasti i ovih drugih napakovale... za ne znam koliko narednih generacija) ALI....sta je od toga STVARNO ostalo u Srbiji? Da se moze videti, veoma malo. Mozda nesto infrastrukture, neka oprema i sl. Odredjen broj lokalnih konsultanata je takodje bio ili jos uvek jeste angazovan na tim projektima, dakle i oni dobijaju svoje 'plate'. Prica je prilicno jasna i jednostavna ali izgleda da nikome ne odgovara da se ona u potpunosti prikaze kakva je. Kako bi gradjani reagovali kada bi bilo jasno na sta idu ili su otisle te pare? Da li bi odusevljeno kao neki ovde reagovali na 'brojku' i mahali: vidite koliko nam EU daje. Daje ali kome i za sta? Posebna prica je sto kad se ovako predstavi, a narod naravno ne moze da vidi gde odose tolike pare, odmah postavi pitanje da li su to pokrali politicari (a ima verovatno i toga... da su se 'ugradili'...). Toliko.

raci

pre 12 godina

desetak milijardi stete od bombi, pa 1,2 poklona, pih. treba da pristanu da uvoze base proizvode(recimo poljoprivredne) i nece nam ni trebari donacije.

malo nelogicno

pre 12 godina

Ako EU poklanja pare okolo kao bombone kako su onda toliko bogati.
Valjda su bogati zato sto uzimaju,a ne zato sto daju.
Racunica je malo falicna jer ne daje sliku kretanja novca koji je dvosmeran, u Srbiju i iz Srbije.
Radi se u stvari o propagandi radi podizanja evrofanatizma.

Ivan

pre 12 godina

Savo samo mali dodatak.
Za sankcije su 1992 glasali i Rusi.
Samo su Kina i Zimbabve bili uzdrzani.
Ko neveruje neka pogleda http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_757

Aristotel

pre 12 godina

@dovla

Da, isto kao sto nam Rusi daju milijardu dolara kredita za zeleznicku infrastrukturu (koji cemo posle, naravno vracati, jer je kredit a ne donacija), ali da se uposle samo ruske firme. Niste culi? Raspitajte se.

ZnakPitanja

pre 12 godina

Dosta skola i obdanista su obnovljena od EU donacija. Dali je svaki EURO stiglo na namenjeno mesto? Pa nisam sasvim siguran. Bilo sto je stigao u dzep prevaranta. Pogledajte na netu ko sve je dobio EU donacije!

Sale

pre 12 godina

Prestanite da krivite EU za ono sto su Milosevic i njegovi alamani iz devedesetih krivi. Da nije EU nijedan put, most, skola ne bi bili izgradjeni za poslednjih deset godina. EU je pomogla Srbiji vise u poslednjih deset godina nego sto ce Rusija u narednih 100.

nikad sluga okupatora

pre 12 godina

znaci navoda u naslovu sve govore. Citajte knjigu Miroslava Prokopijevica - Nema besplatne vecere - bice vam sve jasnije

miki

pre 12 godina

Pa zar ovo nije dovoljan podatak na koju stranu bi trebalo da se okrenemo,a ne nekim Kinezima,i "prijateljima" Rusima???Da li ce se ikada ovaj narod opametiti,i shvatiti sta je pravi put???

ivann

pre 12 godina

Ovo je divna vest za nepismene, zaludjene, klerofasiste, rusofile... posto nam oni stalno govoe o tome kako nas EU mrzi?!
E sad starno gde su te pare zavrsile to je problem nasih politicara i vlasti koji nas , verujem, vise mrze nego USA i EU. O Rusima i Kinezima necu da trosim reci...
A za one koji se mole da USA i EU propadnu mogu samo da kazem da nemaju pojma i da su mnogo glupi.

Сава

pre 12 godina

ЕУ и економија Србије:
1) Подршка геноцидним санкцијама - 100 и више милијарди евра губитака
2) Агресија 1999-те - 100 и више милијарди евра штете
3) Наметнут погрешан модел приватизације - десетине милијарди евра губитка
4) Подршка одливу најобразованијег и најбољег дела становништва - губитак који тешко може да се процени.
5) Праве инвестиције, не распродаја - пар стотина милиона евра, да кажемо милијарду.
6) Донације - 1.2 милијарди од којих се 50% одмах потрошило на консултанте из тих земаља, део искоришћен за подмићивање овдашњег апарата, део уложен у невладине организације које величају ЕУ, део за подршку власти која им одговара...

Осврнимо се око себе и погледајмо како изгледа њихова помоћ, колико радимо више, а живимо горе него пре 20 година. За доста тога смо сами криви, али смо имали њихову неизмерну помоћ да нам буде горе.

MALI RADOJICA

pre 12 godina

EU i SAD su bombardovanjem razorili Srbiju, oteli KiM, industriju uništili odnosno napravili mnogo više štete nego što su pomogli

Dusan

pre 12 godina

Prvo nas bombarduju, pa nam onda poklanjaju siću. Hvala vam mnogo "prijatelji" i "partneri" sa zapada. Ja na ovo gledam kao da mi neko otme stan, pa mi pokloni špajz.

Hogar

pre 12 godina

POKLONILA?!!Pa te iste zemlje su nas pre samo 12 godina bombardovale....zar tako brzo zaboravljate.Kada dobijete nakon toga "poklon" znajte da on uvek ima neku svoju cenu.Kada god treba da bude donešena važna odluka na državnom nivou dobijete poklon.Sada će verovatno neko od njih (možda Nemačka) da nam nešto "pokloni" zbog Kosova.Jedini poklon koji je upućen ovoj zemlji od srca i bez zadnjih namera je uvek upućen od Japana.Zemlja koja nkada nije učestvovala u uništavanju Srbije,koja u našoj "privredi" ima zanemarljiv udeo,ne naseljavaju ilegalno Srbiju i ne traže ništa za uzvrat....to je pravi prijatelj!

Blek Stena

pre 12 godina

Prvo su nas okrivili za sve što se dešavalo u bivšoj Jugoslaviji, posle su nam nametnuli najgore moguće sankcije koje je svet ikad video, pa su nas malo bombardovali kojom prilikom su ubili 2500 ljudi i napravili par milijardi evra štete, pa smo morali da im isporučimo sve za koje su oni smatrali da treba da se isprouče, pa su nam uzeli deo zemlje i dali albancima a sve nas smatraju za najveće vampire i krvoloke koji su ikad postojali i koji su uvek krivi za sve i sad su nam dali evre i šta da kažem nego "Baš vam hvala braćo evropljani i amerikanci, nikad vam ovo neću zaboraviti".

Aristotel

pre 12 godina

EU je nama donirala veliku lovu, a mi Rusima donirali NIS. Kako mi se cini, sto bi mnogi kratkovidi Rusofili jako voleli, uskoro cemo im donirati i celu drzavu.

realan

pre 12 godina

da li to znaci da su platili za kosovo? i da sada mogu da rade sta hoce? vraticemo sve , nikome duzni necemo ostati, samo na srce ne diraj te.

Dzoni

pre 12 godina

A ovo je od A do S propagandni clanak da je sramota citati,u sta se pretvorila neka moja omiljena stanica :( postasmo zemlja nula na kvadrat.

Dzoni

pre 12 godina

Smarate sa jednom te istom vescu svaki bozji dan,a ono sto krijete kao zmija noge i ne smete da objavite je gde su i kod koga te pare otisli a 80% se odmah vratilo eu na razne konsultante za mlacenje prazne slame a ostalih 20% za podmicivanje nasih politicara.Od tih para nije jedan poljski wc izgradjen.

Laki

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da smo toliko kratke pameti. Eu nam poklonila? Pa kolika je vrednost stete koju je ta ista EU napravila u Srbiji bombardovanjem i otimanjem Kosova. Prvo te uniste pa ti onda na kasicicu poklanjaju. kad bi oni nama isplatili nanetu stetu u poslednjih 20 godina, mi bi iplatili i htvate i muslimane i jos bi nam ostalo da obnovimo Srbiju i stavimo je na cvrste noge. zemlje koje navodite da su vrlo malo participirale u pomoci Srbiji, nisu ni rusile, ubijale, otimale teritoriju od Srbije. Pre neko vece je bila emisija na BN o razlozima, posledicama zbivanja hronoloski od 80. godine na ovamo na prostoru bivse SFRJ. Vrlo realno sve prikazano. Pametnome je dosta da razume.

Praetorian

pre 12 godina

Mozda i jesu EU i Amerikanci "poklonili" tih par milijardi evra. A koliko su nam oteli u proteklih dvadeset godina kroz sankcije, bombardovanje, okupaciju i otimanje Kosova...? Sto milijardi dolara direktne stete je - konzervativna procena.

Kosta

pre 12 godina

Санкције и блокаде, уреднo камаћење, протерано на стотине хиљада Срба из Хрватске и са Косова и Метохије, бомбардована инфрастриуктура, привредни објекти, приватне куће, побијени људи.. да ли то може да се израчуна што су нам урадиле исте те земље, насрнувши на Србе, било где да су без одобрења међународне заједнице

VB

pre 12 godina

"na pitanje ko su najveći donatori naveli Rusiju, Kinu i tek na trećem mestu EU"... Pa naravno da je tako, kada je vecina para stigla za vreme Kostunjavog koji je rado te pare koristio, ali nije propustao priliku da nahuska gradjane Srbije protiv iste te EU. Naravno, Rusija se sve vreme pominje kao neki veliki prijatelj. Rusija i Kina nisu donirale NISTA.Jedino sto su Rusi uradili jeste da su nam prodali veto u UN-u za NIS. Naravno, njihov plan je da nastave tako. Takva jadna drzava koja zivi samo od izvoza bazicnih sirovina i ne proizvodi NISTA i onako moze da unovci samo snagu koju je nekad imala.

Srbin iz Rasa

pre 12 godina

Zaboravili ste da su nam poklonili i velike količine suzavca u lice. Dokle više sa tom pronatovskom demagogijom. Pa muka mi je i od EU i od NATO i od ovih sa vlasti. Glasaću za Konuzina, ako se kandiduje na izborima u Srbiji.

matori

pre 12 godina

Kada bi ovakvu listu napravili Rusi, da pogledaju ko im je najviše poklonio u proteklih 10 godina, Srbija bi zauzela prvo mesto, bez konkurencije!

marco

pre 12 godina

A zbog cega gradjani nemaju pravu sliku o tome ko nam najvise pomaze? Pa krivi ste vi iz vlasti , sto ne objavljujete te podatke, nego pustate rusofilsku propagandu!

Ironija decko, ironija

pre 12 godina

Ovo je divna vest za nepismene, zaludjene, klerofasiste, rusofile... posto nam oni stalno govoe o tome kako nas EU mrzi?!
E sad starno gde su te pare zavrsile to je problem nasih politicara i vlasti koji nas , verujem, vise mrze nego USA i EU. O Rusima i Kinezima necu da trosim reci...
A za one koji se mole da USA i EU propadnu mogu samo da kazem da nemaju pojma i da su mnogo glupi.
(ivann, 21. oktobar 2011 07:11)


Kako divan komentar, pun tolerancije, postovanja prava na razlicitost, postovanja prava na drugacije misljenje i svega ostalog u skladu sa demokratskim i zapadnim vrednostima

Olja

pre 12 godina

Taj "poklon" izgleda ovako (ili slicno) - Evo vam X miliona za reforme (svakojake) ali uposlite nase konsultantske kuce da vam oko toga pomognu. Tako im se, kroz placanja konsultantima ogroman deo vrati

deNiro

pre 12 godina

Taj"poklon"je deo profita vojne industrije i opranih para iz bombardovanja i agresije na Srbiju.A gde su zavrsile pare?Pa pogledajte "demokratske"politicare,sta su imali pre a sta imaju sad.Nothing personal,it's strictly business,sto bi rekli nasi zapadni prijatelji.

Petar

pre 12 godina

@Sava


Nista se nama nije desilo zato sto nas neko mrzi ili zato sto postoji neka zavera protv nas. Mi smo suvise mali i nebitni da bi se ceo svet vrteo oko nas. Sve sto nam se desilo je posledica nase pogresne i iracionalne politike koju vodimo vec decenijama.

Inace za rusofile obavestenje da nam iz Rusije nije nikada stigao ni jedan dinar donacija. Moja majka radi u Bolnici u Prokuplju, 1999 za vreme bombardovanja tu su Rusi napravili neku mobilnu vojnu bolnicu. Dali su im instrumente za operacionu salu kao donaciju. Kaze keva da su se smejali kada su videli te instrumente koji su se kod nas koristili mozda pre 50 godina... kaze odmah mi je bilo jasno da to nije evropska vec azijska zemlja. Kao kada poredite Ladu i Mercedes... Kada je prestalo bombardovanje i ruska bolnica krenula nazad Rusi su trazili da im se vrati nazad sve sto su dali. Kaze keva, prvo smo bili zacudjeni, a onda i srecni sto nam nece ostati tu neki krs koji verovatno nikada ne bi smo ni koristtili.

malo nelogicno

pre 12 godina

Ako EU poklanja pare okolo kao bombone kako su onda toliko bogati.
Valjda su bogati zato sto uzimaju,a ne zato sto daju.
Racunica je malo falicna jer ne daje sliku kretanja novca koji je dvosmeran, u Srbiju i iz Srbije.
Radi se u stvari o propagandi radi podizanja evrofanatizma.

dovla

pre 12 godina

Jel to ko sto nam Francuzi "poklanjaju" 3 miliona za projekat metroa, ali da dobiju posao od 2 milijarde bez tendera? Ko sto neko rece, ne poklanja niko nista bez interesa, a pogotovo ne zapad nama.

NekoIzMase

pre 12 godina

Propagandni članak sa niskim koeficijentom inteligencije ...

Niko nikad ništa ne poklanja, idite jednom u neku od Zapadnih zemalja, izađite sa nekim njihovim stanovnikom na piće i vidite hoće li vam ga platiti, vrlo jednostavno ...

Druga stvar, nisu nam ni Rusi ni Kinezi ni ostali braća, i oni takođe imaju svoj interes, ali se o njima ne objavljuju ovakvi članci ...

Bliže se izbori ... Škundrić priča o desetinama hiljada radnih mesta, Dulić o magnetu za investitore, Petrović o moćnoj srpskoj poljoprivredi, Dačić o svemu i svačemu, Toma o stotinama milijardi investicija ... Još samo da čujemo priče o Zastavi, hiljadama evara od akcija, hlebu od tri dinara i sl.

Ja stvarno ne znam, kako možete više da verujete u te priče ???

vojkan

pre 12 godina

A ko je kriv što su Srbi pogrešno obavešteni o tome ko im pomaže? Političari, Koštunica, Nikolić i kompanija (sa sve Tadićem) i nisu toliko krivi, oni, kao zainteresovana strana, prećutkuju i lažu, to je razumljivo. Slušaju šta im naređuje ruski ambasador. Ali novinari? Kakav je njihov interes u dezinformisanju stanovništva? Valjda bi po definiciji oni trebalo da INFORMIŠU. Ili i oni slušaju najvećeg srbskog patrijotu?

Tupko

pre 12 godina

Paragraf 2 je u suprotnosti sa paragrafom 4. Prvo se spominje cifra od 1.2 mlrd evra, sto je ukupna suma investicija a zatim se tvrdi da je cak 2.3 mlrd od toga doslo od tih zemalja. Ajde nek mi neko objasni

Peca

pre 12 godina

Hvala svima koji su donirali.

Kao nadaleko cuveni dobri domacini zaboravismo da se "poklonu u zube ne gleda" ili mislite da treba da vratimo te milijarde?

VOKIB

pre 12 godina

EU nam "poklonila" 1,2 mlrd. evra , samo je pitanje gde su te milijarde završile .Da li su se pojedinci na vlasti obogatili ili je država pametno uložila ? Ipak mislim ono prvo.

Darko

pre 12 godina

Pre toga su nam napravili desetine milijardi evra stete. To je cak i Djelic pricao, neposredno posle 5. oktobra 2000. Ne trebamo uopste da im budemo zahvalni zbog toga. Japancima da, oni nam nista nazao nisu ucinili, a puno pomogli.

raci

pre 12 godina

desetak milijardi stete od bombi, pa 1,2 poklona, pih. treba da pristanu da uvoze base proizvode(recimo poljoprivredne) i nece nam ni trebari donacije.

Dosta propagande!

pre 12 godina

@Dzoni - BRAVO za komentar. Ne cudi me sto novinari kao papagaji prepricavaju ovakve informacije pa se onda narod pita sta su nam to poklonili, gde se dedose te pare, ko ih je uzeo. Zasto se niko od novinara ne angazuje pa da malo proceslja 'strukturu' tih 'poklona'. Ne bi bilo tesko, jer su u principu sve te informacije dostupne samo treba pitati. Kao sto je Dzoni rekao, verovatno je nekih 80% te cifre otislo nazad u zemlje donatore njihovim konsultantskim kucama, za placanje EU eksperata koji su u Srbiji radili: treninge, seminare, prezentacije, studije, analize, evaluacije...Zvanicno, pozadina svih ovih aktivnosti je podrska reformama koje bi omogucile uclanjenje Srbije u EU. Ta bespovratna pomoc EU (a ne 'pokloni!!!)se bavi iskljucivo EU povezanim projektima i reformama. Od njihovih dnevnica i plata obicnog gradjanina bi zabolela glava!!! Da to su 'bespovratna sredstva', nisu krediti (mada su nam vlasti i ovih drugih napakovale... za ne znam koliko narednih generacija) ALI....sta je od toga STVARNO ostalo u Srbiji? Da se moze videti, veoma malo. Mozda nesto infrastrukture, neka oprema i sl. Odredjen broj lokalnih konsultanata je takodje bio ili jos uvek jeste angazovan na tim projektima, dakle i oni dobijaju svoje 'plate'. Prica je prilicno jasna i jednostavna ali izgleda da nikome ne odgovara da se ona u potpunosti prikaze kakva je. Kako bi gradjani reagovali kada bi bilo jasno na sta idu ili su otisle te pare? Da li bi odusevljeno kao neki ovde reagovali na 'brojku' i mahali: vidite koliko nam EU daje. Daje ali kome i za sta? Posebna prica je sto kad se ovako predstavi, a narod naravno ne moze da vidi gde odose tolike pare, odmah postavi pitanje da li su to pokrali politicari (a ima verovatno i toga... da su se 'ugradili'...). Toliko.

Sale

pre 12 godina

Prestanite da krivite EU za ono sto su Milosevic i njegovi alamani iz devedesetih krivi. Da nije EU nijedan put, most, skola ne bi bili izgradjeni za poslednjih deset godina. EU je pomogla Srbiji vise u poslednjih deset godina nego sto ce Rusija u narednih 100.

Aristotel

pre 12 godina

@dovla

Da, isto kao sto nam Rusi daju milijardu dolara kredita za zeleznicku infrastrukturu (koji cemo posle, naravno vracati, jer je kredit a ne donacija), ali da se uposle samo ruske firme. Niste culi? Raspitajte se.

Ivan

pre 12 godina

Savo samo mali dodatak.
Za sankcije su 1992 glasali i Rusi.
Samo su Kina i Zimbabve bili uzdrzani.
Ko neveruje neka pogleda http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_757

ZnakPitanja

pre 12 godina

Dosta skola i obdanista su obnovljena od EU donacija. Dali je svaki EURO stiglo na namenjeno mesto? Pa nisam sasvim siguran. Bilo sto je stigao u dzep prevaranta. Pogledajte na netu ko sve je dobio EU donacije!

nikad sluga okupatora

pre 12 godina

znaci navoda u naslovu sve govore. Citajte knjigu Miroslava Prokopijevica - Nema besplatne vecere - bice vam sve jasnije