Sreda, 05.10.2011.

13:14

Tadić prvi putnik na Moravi (FOTO)

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da će funkcionisanje aerodroma Morava i za vojne i za civilne potrebe predstavljati veliku stvar za čitav region.

Izvor: Tanjug

Tadiæ prvi putnik na Moravi (FOTO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Vasiona

pre 12 godina

Aerodrom kod Ladjevaca(Obrva) treba da nosi ime "NEmanja" ili Stefan Nemanja" jer je u blizini manastir Žiča, za one koji znaju dovoljn je! Ali ošto turci učestvuju(zašto!?) onda mora ime da bude neutralno, dokle!?

igor

pre 12 godina

kakav crni aerodrom kad svi znaju da je duzina piste premala da bi sleteo neki veci avion jos jedna politicka prevara napacenih kraljevcana

Dzoni

pre 12 godina

Ubacili par kompjutera na vojni aerodrom ,slikali se za dnevnik 2 (i b92) i sutradan ce biti zaboravljen a sa njega nijedan komercijalni let nece biti uspostavljen ,mogu da se kladim sa bilo kim.

gordijanus

pre 12 godina

***** uskoro i necemo moci nigde po srbiji da se krecemo putevima, jer su ocajni, nego cemo ovako da letimo po srbiji, mozda i da nas ispustaju iz helikoptera padobranom. ima srbija da nam bude jedan veliki heliodrom...eto nove teme za izbornu kampanju vis idola...

Nišlika

pre 12 godina

Zahtevam da se iznad Niša prekinu letovi borbenih aviona!!! Imamo civilni aerodrom i hoću da iznad Niša lete civilni avioni, a tzv. "obuku" letova na borbenim avionima maknite iz Niša. Hoću da živim svoj život, ostavite me na miru!!!

BLA

pre 12 godina

Evo opet neki komentar poput "Ako Beograd da.." Oni koji su malo više upućeni znaju da je Srbija potpisala sporazum o otvorenom nebu sa EU, tako da BILO koja kompanija koja nađe za shodno (i profitabilno) da leti iz Niša, Kraljeva, Beograda, Vršca ili čega već, može da dobije dozvolu..

Ali ne, uvek je Beograd kriv. Iskreno najviše bih voleo da Kraljevo dobije barem jedno 3,4 avio kompanije koje će da lete, samo da se večite bundžije sa juga ućutkaju.

Видимо се на изборима

pre 12 godina

Пре неколико година сте обећали да ћете кроз 3-4 пројекта аеродром Поникве поред Ужица претворити у цивилни. ОД ТАДА НИСТЕ НИ ПРСТОМ МРДНУЛИ.

Према вашем учинку ћу гласати на следећим изборима. Генерално, ДС у Ужицу ништа не чини за овај град, а годинама држи локалну власт.

uskok

pre 12 godina

Naravno, unistili su vojsku i vojni aerodrom u Ladjvcima im vishe nije potreban za vojne avione. Treba da uloze desetine miliona evra za avione do 60 putnika??????? Opet neko pranje para, a slikanje pred izbore za tadica i ostale....

Де ли је Север

pre 12 godina

Ако Тадић настави овако пред изборе, очекујем да у марту 2012. у рецимо Ваљеву отвори космодром! Што би летели само по земљиној орбити, па ми Срби смо небески народ!!!

Perislav

pre 12 godina

@Sonja Kv

Letecete do Kragujevca, kada tamo zavrse FIAT-ov medjunarodni aerodrom. Eno ga Dinkic zelen od besa. Svako selo svoj aerodrom ima. I Pancevo da dobije. Imamao mnogo bolje uslove nego Kraljevo. U Pancevu ima cak tri aerodroma - ko Kejp Kanaveral (stara Utva, nova Utva, Stari Tamis). I dve fabrike aviona: UTVU i onu fabriku stakla gde se sklapaju neki africki avioni. Pa cemo onda za Beograd da idemo (papirnim) avionom ili balonom.

Martin,Pirot

pre 12 godina

Aerodrom Morava(mogli ste da budete originalniji pri promeni imena,recimo Car Lazar ali pitanje dali bi tada od Turaka dobili 10 miliona) ima dvostruku pistu za razliku od niskog Aerodroma Konstantin Veliki a iste su duzine,2200m.Iste ce da im budu nazalost i sudbine,steta sto ne raspisujemo izbore cesce...A sto se putnika tice,njih ce biti,svi oni autobusi kojima iz Novog Pazara treba 24h do Istambula bice zamenjeni avionima,sa "Morave je dovoljno otvoriti par linija,do Istambula,beca,Pariza i par gradova u Nemackoj gde najvise ima nase dijaspore i problem je resen,isto vazi i za aerodrom u Nisu koji ima jos vece kapacitete.U VOjvodini treba takodje otvoriti neki od aerodroma koji bi se nasao izmedju Novog Sada i Subotice,za Srbiju dovoljno.

Aleksa

pre 12 godina

a sta je sa jagodinom? kad ce jagodina da dobije aerodrom? ja bih molio gosn palmu da se to proveri sa grcima...i sa gosn tadicem i mrkom naravno.

Prevaren

pre 12 godina

Moze to da radi,kao i Niski aerodrom...samo moraju da se daju dozvole low vost-ovima i da karta bude 10 eura preko neta...leteo sam za Memingen za te pare a iz Sofije za Veneciju za 17 eura,sa Malte za Pizu za 6 eura...ako letove date Jat-u letecete mozda vi kojima placa let budzet R.Srbije
I,jos nesto,cime Kraljevo i Kragujevac zasluzuju sve te drzavne projekte a do Uzica i gradova tog regiona moramo da se cimamo po 4-5 sati,ne ulaze se nista,placa se porez,vocare pljackate i maltretirate,a Zlatiborski okrug je prvi po izvozu u zemlji.
Ja se borim ovim recima za Zlatibor jer sam iz tog kraja,od drzave u zivotu nisam dobio nista,kuca mi je uknjizena(takse i komunalna opremanja 21000 eura),ali nemam asfalt do nje(fali 130 metara),pritisak vode je takav da nema vode pola dana na spratu...Predsednik je bio na pocetku tog makadama na kafici u "Mirisu dunja" letos,obezbedjen sa 50+ ljudi(ne znam zasto i od koga),ali nije primetio prasnjav put i prazne poglede ljudi.
Ovim recima se borim za svoj kraj,a podrzavam i druge ljude koji misle da su obespravljeni i opljackani a iz drugih krajeva ove uplakane zemlje su...

Podunavac

pre 12 godina

Lepo je sto je zavrsen most kod Beske, pre njega na Adi, iskreno drago mi je i da Kraljevo dobilo aerodrom, ali nas predsednik kao da je sva ta otvaranja podesio blizu izbora, pa se sad ponosito slika. Verovatno Gazelu i jos par lepih prica cuva za finis. Kako sve u Srbiji "cveta, radja se" pred izbore. Ja mislim da trebamo da promenimo Ustav i da izbori budu svake godine.

Igor

pre 12 godina

I Nis ima aerodrom koji godinama ne radi jer to ne dozvoljava Beograd, otvaranje jos jednog aerodroma u unutrasnjosti Srbije je samo marketing pred izbore.Prvo resite monopol Aerodroma Nikola Tesla privatizacijom pa tek onda mozemo da ocekujemo da rade i drugi aerodromi.

Predizborna kampanje je pocela a jos ne znamo datum izbora

pre 12 godina

Jao pa na kraju kako su nasi krenuli imacemo vise aerodroma od Hrvatske (koja je najbolje prosla u bivsoj Jugoslaviji jer su u to doba izradjeno mnoogo aerodroma Zagrebu,Splitu, Dubrovniku,Puli,Zadru,Rijeci,Osijeku) sada su napravili i na Bracu i ti aerodromi solidno rade a ne kao onaj u Nisu (gde moraju da placaju stranim kompanijama da slecu na taj aerodrom i sa onom carter kompanijom je dozivljeni fijasko koja je letela od Nisa do Italije) a verovatno ce biti i fijasko sa ovim aerodromom Morava i buducim u Vrscu . Ovo je vise predizborna kampanja te novi mostovi, te novi aerodromi , te nove fabrike i modeli automobila....

katarina

pre 12 godina

Mogli biste za promenu da ovakve investicije shvatite kao novu šansu, novi početak, mogućnost, a ne samo da kukate i mračite kako ništa ne valja.

Steva

pre 12 godina

Nije bitno ni da l' je peti, šesti ili sedamnaesti, bitno je da ce sa njega da polecu jeftini letovi i ja, iako sam iz Stare Pazove, necu se libiti da odem do tamo, ako ponude budu dobre!

Brana

pre 12 godina

Nije aerodrom nečiji lični hir. O čemu pričate vi ljudi? Prisetite se bar danas, jednom godišnje, kakvi su hirovi bili. Ovo u stvari može i da nam koristi.

pera detlic

pre 12 godina

Nepotrebno rasipanje narodnog novca za predizbornu kampanju. Surcin nije dovoljno iskoriscen, a niski aerodrom zvrji prazan godinama i samo pravi povelike gubitke.

sasas

pre 12 godina

Nešto poput Niške bajke o najvećem kargo centru Istočne Evrope!
Znači posle njihovog slikanja, mogu da se slikaju svi koji se nadaju da će to stvarno funkcionisati. A JAT će svakako da Vam "dozvoli" sletanje putničkih aviona isto kao Niškom aerodromu.
Voleo bih da grešim ali živi bili pa videli.

Sava Drugi

pre 12 godina

Kraljevački aerodrum će uskor biti veća i važnija luka od Beogradsko i Zagrebačkog zajedno. Pravo mesto za Kargo centar je tu.

Morava je lepo ime, ali nije baš napodesnije pošto kada se kaže slećem na Moravu to baš ne ide. "Lugovi" se zove kraj u kome je aerodrum i to je priklanije ime.

.

pre 12 godina

Vidim Beogradjani omogucili da ovaj Nishki aerodrom kida od letova, prometa... Mogu misliti kako ce Ladjevci procvetati.. Gde su putevi, pruge, bilo kakva infrastruktura..?? Znate li da je pruga Kv-Stalac godinama zatvorena za putnicki saobracaj..? Kraljevo, V. Vanja, Trstenik, Krusevac umiru, svi beze u Bg jer ionako sve pare idu tamo, sve se odande kontrolise.. Te Turci, te aerodrom Bg, te Scg ovo-ono, svi pomalo da se upletu.. Da skratim.. Ovo je fina predizborna kampanja a pogodno mozda i za pranje nekih novaca.. Milina jedna..

Miroslav M.

pre 12 godina

"Biće to, posle niškog i beogradskog, treći aerodrom u Srbiji sa međunarodnim karakteristikama".

Da li to znači da smo priznali Kosovo kao nezavisnu državu? Posle beogradskog, prištinskog i niškog, ova "Morava" može da bude samo ČETVRTI aerodrom u Srbiji sa međunarodnim karakteristikama.

Drago

pre 12 godina

Ovaj čovek je "zeznuo" vek...
Mostovi, aerodromi, ćuprije. Pa onda EU, SAD-e, Rusija, Kina, nesvrstani...Pet stubova...Prijatelji na sve strane..
Pa onda Kosovo više puta, podeljeno i nepodeljeno...Pa sportisti i uspesi..Zapravo sve sami uspesi...
Strah me, šta će Srbija od ovolikog dobra i ovolikog foliranja..

sima

pre 12 godina

Molim vas, pre objavljivanja neke vesti proverite informacije i barem malo se namučite da ispravno ispišete informacije.
Jer u Srbiji pored aerodroma u Beogradu i Nišu postoji i onaj u Vršcu, koji takođe poseduje međunarodne karakteristike!

Hvala

dared

pre 12 godina

Baš ga šetaju nešto zadnjih dana da otvara nešto. Sutra će predpostavljam da otvori toranj na Avali, prekosutra Beogradjanku, u subotu aerodrom u Surčinu a u nedelju neka se odmara

Luca Brasi

pre 12 godina

Nepotreban rizik zbog malo politickog marketinga. Da se nesto desilo, izgubismo i predsednika i pola vlade (kakva god da je). Setimo se poljskog slucaja.

Sara

pre 12 godina

Na Nishkom aerodromu bi vishe puta nedeljno sletelo, vishe od 1000 putnika. Samo koliko ih iz Züricha i Inostranstva ima, koji preko Züricha veoma su rado i povoljno Jatom do Nisha leteli, i dalje bi tu liniju koristili ! Tadicu, potrudi se da omogucish i dalje taj let koji si stopirao, samoda bi svi prvo na BG. aerodromu . A sad smeshke, Kraljevo ? Na tlu koje se stalno trese.... !

electric_mojo

pre 12 godina

Idi Tadicu radi malo posao za koji te placamo. Evo ti kraj mandata a ti i tvoja koalicija, ma da ne pricam, bruka!
Jedino sam ocajan sto vam ni opozicija nista ne vredi...

JEdi

pre 12 godina

Pitam se cemu taj trosak? A sta bi se onom decicom sto idu peske u skolu 10km svako jutro? Mogli ste bar put do sela da im izgradite, kakav bre 3. aerodrom u Srbiji...

Pera

pre 12 godina

"Biće to, posle niškog i beogradskog, treći aerodrom u Srbiji sa međunarodnim karakteristikama". Novinari,pogrešili ste neće to biti treći nego četvrti aerodrom u Srbiji. Zaboravili ste onaj u Prištini! Kosovo=Srbija,Priština=srpski grad.

Drago

pre 12 godina

Ovaj čovek je "zeznuo" vek...
Mostovi, aerodromi, ćuprije. Pa onda EU, SAD-e, Rusija, Kina, nesvrstani...Pet stubova...Prijatelji na sve strane..
Pa onda Kosovo više puta, podeljeno i nepodeljeno...Pa sportisti i uspesi..Zapravo sve sami uspesi...
Strah me, šta će Srbija od ovolikog dobra i ovolikog foliranja..

.

pre 12 godina

Vidim Beogradjani omogucili da ovaj Nishki aerodrom kida od letova, prometa... Mogu misliti kako ce Ladjevci procvetati.. Gde su putevi, pruge, bilo kakva infrastruktura..?? Znate li da je pruga Kv-Stalac godinama zatvorena za putnicki saobracaj..? Kraljevo, V. Vanja, Trstenik, Krusevac umiru, svi beze u Bg jer ionako sve pare idu tamo, sve se odande kontrolise.. Te Turci, te aerodrom Bg, te Scg ovo-ono, svi pomalo da se upletu.. Da skratim.. Ovo je fina predizborna kampanja a pogodno mozda i za pranje nekih novaca.. Milina jedna..

dared

pre 12 godina

Baš ga šetaju nešto zadnjih dana da otvara nešto. Sutra će predpostavljam da otvori toranj na Avali, prekosutra Beogradjanku, u subotu aerodrom u Surčinu a u nedelju neka se odmara

sima

pre 12 godina

Molim vas, pre objavljivanja neke vesti proverite informacije i barem malo se namučite da ispravno ispišete informacije.
Jer u Srbiji pored aerodroma u Beogradu i Nišu postoji i onaj u Vršcu, koji takođe poseduje međunarodne karakteristike!

Hvala

JEdi

pre 12 godina

Pitam se cemu taj trosak? A sta bi se onom decicom sto idu peske u skolu 10km svako jutro? Mogli ste bar put do sela da im izgradite, kakav bre 3. aerodrom u Srbiji...

Pera

pre 12 godina

"Biće to, posle niškog i beogradskog, treći aerodrom u Srbiji sa međunarodnim karakteristikama". Novinari,pogrešili ste neće to biti treći nego četvrti aerodrom u Srbiji. Zaboravili ste onaj u Prištini! Kosovo=Srbija,Priština=srpski grad.

electric_mojo

pre 12 godina

Idi Tadicu radi malo posao za koji te placamo. Evo ti kraj mandata a ti i tvoja koalicija, ma da ne pricam, bruka!
Jedino sam ocajan sto vam ni opozicija nista ne vredi...

Miroslav M.

pre 12 godina

"Biće to, posle niškog i beogradskog, treći aerodrom u Srbiji sa međunarodnim karakteristikama".

Da li to znači da smo priznali Kosovo kao nezavisnu državu? Posle beogradskog, prištinskog i niškog, ova "Morava" može da bude samo ČETVRTI aerodrom u Srbiji sa međunarodnim karakteristikama.

Igor

pre 12 godina

I Nis ima aerodrom koji godinama ne radi jer to ne dozvoljava Beograd, otvaranje jos jednog aerodroma u unutrasnjosti Srbije je samo marketing pred izbore.Prvo resite monopol Aerodroma Nikola Tesla privatizacijom pa tek onda mozemo da ocekujemo da rade i drugi aerodromi.

Luca Brasi

pre 12 godina

Nepotreban rizik zbog malo politickog marketinga. Da se nesto desilo, izgubismo i predsednika i pola vlade (kakva god da je). Setimo se poljskog slucaja.

uskok

pre 12 godina

Naravno, unistili su vojsku i vojni aerodrom u Ladjvcima im vishe nije potreban za vojne avione. Treba da uloze desetine miliona evra za avione do 60 putnika??????? Opet neko pranje para, a slikanje pred izbore za tadica i ostale....

Martin,Pirot

pre 12 godina

Aerodrom Morava(mogli ste da budete originalniji pri promeni imena,recimo Car Lazar ali pitanje dali bi tada od Turaka dobili 10 miliona) ima dvostruku pistu za razliku od niskog Aerodroma Konstantin Veliki a iste su duzine,2200m.Iste ce da im budu nazalost i sudbine,steta sto ne raspisujemo izbore cesce...A sto se putnika tice,njih ce biti,svi oni autobusi kojima iz Novog Pazara treba 24h do Istambula bice zamenjeni avionima,sa "Morave je dovoljno otvoriti par linija,do Istambula,beca,Pariza i par gradova u Nemackoj gde najvise ima nase dijaspore i problem je resen,isto vazi i za aerodrom u Nisu koji ima jos vece kapacitete.U VOjvodini treba takodje otvoriti neki od aerodroma koji bi se nasao izmedju Novog Sada i Subotice,za Srbiju dovoljno.

Aleksa

pre 12 godina

a sta je sa jagodinom? kad ce jagodina da dobije aerodrom? ja bih molio gosn palmu da se to proveri sa grcima...i sa gosn tadicem i mrkom naravno.

Perislav

pre 12 godina

@Sonja Kv

Letecete do Kragujevca, kada tamo zavrse FIAT-ov medjunarodni aerodrom. Eno ga Dinkic zelen od besa. Svako selo svoj aerodrom ima. I Pancevo da dobije. Imamao mnogo bolje uslove nego Kraljevo. U Pancevu ima cak tri aerodroma - ko Kejp Kanaveral (stara Utva, nova Utva, Stari Tamis). I dve fabrike aviona: UTVU i onu fabriku stakla gde se sklapaju neki africki avioni. Pa cemo onda za Beograd da idemo (papirnim) avionom ili balonom.

Видимо се на изборима

pre 12 godina

Пре неколико година сте обећали да ћете кроз 3-4 пројекта аеродром Поникве поред Ужица претворити у цивилни. ОД ТАДА НИСТЕ НИ ПРСТОМ МРДНУЛИ.

Према вашем учинку ћу гласати на следећим изборима. Генерално, ДС у Ужицу ништа не чини за овај град, а годинама држи локалну власт.

Prevaren

pre 12 godina

Moze to da radi,kao i Niski aerodrom...samo moraju da se daju dozvole low vost-ovima i da karta bude 10 eura preko neta...leteo sam za Memingen za te pare a iz Sofije za Veneciju za 17 eura,sa Malte za Pizu za 6 eura...ako letove date Jat-u letecete mozda vi kojima placa let budzet R.Srbije
I,jos nesto,cime Kraljevo i Kragujevac zasluzuju sve te drzavne projekte a do Uzica i gradova tog regiona moramo da se cimamo po 4-5 sati,ne ulaze se nista,placa se porez,vocare pljackate i maltretirate,a Zlatiborski okrug je prvi po izvozu u zemlji.
Ja se borim ovim recima za Zlatibor jer sam iz tog kraja,od drzave u zivotu nisam dobio nista,kuca mi je uknjizena(takse i komunalna opremanja 21000 eura),ali nemam asfalt do nje(fali 130 metara),pritisak vode je takav da nema vode pola dana na spratu...Predsednik je bio na pocetku tog makadama na kafici u "Mirisu dunja" letos,obezbedjen sa 50+ ljudi(ne znam zasto i od koga),ali nije primetio prasnjav put i prazne poglede ljudi.
Ovim recima se borim za svoj kraj,a podrzavam i druge ljude koji misle da su obespravljeni i opljackani a iz drugih krajeva ove uplakane zemlje su...

Sara

pre 12 godina

Na Nishkom aerodromu bi vishe puta nedeljno sletelo, vishe od 1000 putnika. Samo koliko ih iz Züricha i Inostranstva ima, koji preko Züricha veoma su rado i povoljno Jatom do Nisha leteli, i dalje bi tu liniju koristili ! Tadicu, potrudi se da omogucish i dalje taj let koji si stopirao, samoda bi svi prvo na BG. aerodromu . A sad smeshke, Kraljevo ? Na tlu koje se stalno trese.... !

Podunavac

pre 12 godina

Lepo je sto je zavrsen most kod Beske, pre njega na Adi, iskreno drago mi je i da Kraljevo dobilo aerodrom, ali nas predsednik kao da je sva ta otvaranja podesio blizu izbora, pa se sad ponosito slika. Verovatno Gazelu i jos par lepih prica cuva za finis. Kako sve u Srbiji "cveta, radja se" pred izbore. Ja mislim da trebamo da promenimo Ustav i da izbori budu svake godine.

katarina

pre 12 godina

Mogli biste za promenu da ovakve investicije shvatite kao novu šansu, novi početak, mogućnost, a ne samo da kukate i mračite kako ništa ne valja.

Predizborna kampanje je pocela a jos ne znamo datum izbora

pre 12 godina

Jao pa na kraju kako su nasi krenuli imacemo vise aerodroma od Hrvatske (koja je najbolje prosla u bivsoj Jugoslaviji jer su u to doba izradjeno mnoogo aerodroma Zagrebu,Splitu, Dubrovniku,Puli,Zadru,Rijeci,Osijeku) sada su napravili i na Bracu i ti aerodromi solidno rade a ne kao onaj u Nisu (gde moraju da placaju stranim kompanijama da slecu na taj aerodrom i sa onom carter kompanijom je dozivljeni fijasko koja je letela od Nisa do Italije) a verovatno ce biti i fijasko sa ovim aerodromom Morava i buducim u Vrscu . Ovo je vise predizborna kampanja te novi mostovi, te novi aerodromi , te nove fabrike i modeli automobila....

Steva

pre 12 godina

Nije bitno ni da l' je peti, šesti ili sedamnaesti, bitno je da ce sa njega da polecu jeftini letovi i ja, iako sam iz Stare Pazove, necu se libiti da odem do tamo, ako ponude budu dobre!

Dzoni

pre 12 godina

Ubacili par kompjutera na vojni aerodrom ,slikali se za dnevnik 2 (i b92) i sutradan ce biti zaboravljen a sa njega nijedan komercijalni let nece biti uspostavljen ,mogu da se kladim sa bilo kim.

Brana

pre 12 godina

Nije aerodrom nečiji lični hir. O čemu pričate vi ljudi? Prisetite se bar danas, jednom godišnje, kakvi su hirovi bili. Ovo u stvari može i da nam koristi.

gordijanus

pre 12 godina

***** uskoro i necemo moci nigde po srbiji da se krecemo putevima, jer su ocajni, nego cemo ovako da letimo po srbiji, mozda i da nas ispustaju iz helikoptera padobranom. ima srbija da nam bude jedan veliki heliodrom...eto nove teme za izbornu kampanju vis idola...

pera detlic

pre 12 godina

Nepotrebno rasipanje narodnog novca za predizbornu kampanju. Surcin nije dovoljno iskoriscen, a niski aerodrom zvrji prazan godinama i samo pravi povelike gubitke.

Sava Drugi

pre 12 godina

Kraljevački aerodrum će uskor biti veća i važnija luka od Beogradsko i Zagrebačkog zajedno. Pravo mesto za Kargo centar je tu.

Morava je lepo ime, ali nije baš napodesnije pošto kada se kaže slećem na Moravu to baš ne ide. "Lugovi" se zove kraj u kome je aerodrum i to je priklanije ime.

sasas

pre 12 godina

Nešto poput Niške bajke o najvećem kargo centru Istočne Evrope!
Znači posle njihovog slikanja, mogu da se slikaju svi koji se nadaju da će to stvarno funkcionisati. A JAT će svakako da Vam "dozvoli" sletanje putničkih aviona isto kao Niškom aerodromu.
Voleo bih da grešim ali živi bili pa videli.

Де ли је Север

pre 12 godina

Ако Тадић настави овако пред изборе, очекујем да у марту 2012. у рецимо Ваљеву отвори космодром! Што би летели само по земљиној орбити, па ми Срби смо небески народ!!!

Nišlika

pre 12 godina

Zahtevam da se iznad Niša prekinu letovi borbenih aviona!!! Imamo civilni aerodrom i hoću da iznad Niša lete civilni avioni, a tzv. "obuku" letova na borbenim avionima maknite iz Niša. Hoću da živim svoj život, ostavite me na miru!!!

BLA

pre 12 godina

Evo opet neki komentar poput "Ako Beograd da.." Oni koji su malo više upućeni znaju da je Srbija potpisala sporazum o otvorenom nebu sa EU, tako da BILO koja kompanija koja nađe za shodno (i profitabilno) da leti iz Niša, Kraljeva, Beograda, Vršca ili čega već, može da dobije dozvolu..

Ali ne, uvek je Beograd kriv. Iskreno najviše bih voleo da Kraljevo dobije barem jedno 3,4 avio kompanije koje će da lete, samo da se večite bundžije sa juga ućutkaju.

igor

pre 12 godina

kakav crni aerodrom kad svi znaju da je duzina piste premala da bi sleteo neki veci avion jos jedna politicka prevara napacenih kraljevcana

Vasiona

pre 12 godina

Aerodrom kod Ladjevaca(Obrva) treba da nosi ime "NEmanja" ili Stefan Nemanja" jer je u blizini manastir Žiča, za one koji znaju dovoljn je! Ali ošto turci učestvuju(zašto!?) onda mora ime da bude neutralno, dokle!?

Luca Brasi

pre 12 godina

Nepotreban rizik zbog malo politickog marketinga. Da se nesto desilo, izgubismo i predsednika i pola vlade (kakva god da je). Setimo se poljskog slucaja.

Sara

pre 12 godina

Na Nishkom aerodromu bi vishe puta nedeljno sletelo, vishe od 1000 putnika. Samo koliko ih iz Züricha i Inostranstva ima, koji preko Züricha veoma su rado i povoljno Jatom do Nisha leteli, i dalje bi tu liniju koristili ! Tadicu, potrudi se da omogucish i dalje taj let koji si stopirao, samoda bi svi prvo na BG. aerodromu . A sad smeshke, Kraljevo ? Na tlu koje se stalno trese.... !

BLA

pre 12 godina

Evo opet neki komentar poput "Ako Beograd da.." Oni koji su malo više upućeni znaju da je Srbija potpisala sporazum o otvorenom nebu sa EU, tako da BILO koja kompanija koja nađe za shodno (i profitabilno) da leti iz Niša, Kraljeva, Beograda, Vršca ili čega već, može da dobije dozvolu..

Ali ne, uvek je Beograd kriv. Iskreno najviše bih voleo da Kraljevo dobije barem jedno 3,4 avio kompanije koje će da lete, samo da se večite bundžije sa juga ućutkaju.

Nišlika

pre 12 godina

Zahtevam da se iznad Niša prekinu letovi borbenih aviona!!! Imamo civilni aerodrom i hoću da iznad Niša lete civilni avioni, a tzv. "obuku" letova na borbenim avionima maknite iz Niša. Hoću da živim svoj život, ostavite me na miru!!!

.

pre 12 godina

Vidim Beogradjani omogucili da ovaj Nishki aerodrom kida od letova, prometa... Mogu misliti kako ce Ladjevci procvetati.. Gde su putevi, pruge, bilo kakva infrastruktura..?? Znate li da je pruga Kv-Stalac godinama zatvorena za putnicki saobracaj..? Kraljevo, V. Vanja, Trstenik, Krusevac umiru, svi beze u Bg jer ionako sve pare idu tamo, sve se odande kontrolise.. Te Turci, te aerodrom Bg, te Scg ovo-ono, svi pomalo da se upletu.. Da skratim.. Ovo je fina predizborna kampanja a pogodno mozda i za pranje nekih novaca.. Milina jedna..

JEdi

pre 12 godina

Pitam se cemu taj trosak? A sta bi se onom decicom sto idu peske u skolu 10km svako jutro? Mogli ste bar put do sela da im izgradite, kakav bre 3. aerodrom u Srbiji...

Pera

pre 12 godina

"Biće to, posle niškog i beogradskog, treći aerodrom u Srbiji sa međunarodnim karakteristikama". Novinari,pogrešili ste neće to biti treći nego četvrti aerodrom u Srbiji. Zaboravili ste onaj u Prištini! Kosovo=Srbija,Priština=srpski grad.

Drago

pre 12 godina

Ovaj čovek je "zeznuo" vek...
Mostovi, aerodromi, ćuprije. Pa onda EU, SAD-e, Rusija, Kina, nesvrstani...Pet stubova...Prijatelji na sve strane..
Pa onda Kosovo više puta, podeljeno i nepodeljeno...Pa sportisti i uspesi..Zapravo sve sami uspesi...
Strah me, šta će Srbija od ovolikog dobra i ovolikog foliranja..

dared

pre 12 godina

Baš ga šetaju nešto zadnjih dana da otvara nešto. Sutra će predpostavljam da otvori toranj na Avali, prekosutra Beogradjanku, u subotu aerodrom u Surčinu a u nedelju neka se odmara

Miroslav M.

pre 12 godina

"Biće to, posle niškog i beogradskog, treći aerodrom u Srbiji sa međunarodnim karakteristikama".

Da li to znači da smo priznali Kosovo kao nezavisnu državu? Posle beogradskog, prištinskog i niškog, ova "Morava" može da bude samo ČETVRTI aerodrom u Srbiji sa međunarodnim karakteristikama.

electric_mojo

pre 12 godina

Idi Tadicu radi malo posao za koji te placamo. Evo ti kraj mandata a ti i tvoja koalicija, ma da ne pricam, bruka!
Jedino sam ocajan sto vam ni opozicija nista ne vredi...

uskok

pre 12 godina

Naravno, unistili su vojsku i vojni aerodrom u Ladjvcima im vishe nije potreban za vojne avione. Treba da uloze desetine miliona evra za avione do 60 putnika??????? Opet neko pranje para, a slikanje pred izbore za tadica i ostale....

katarina

pre 12 godina

Mogli biste za promenu da ovakve investicije shvatite kao novu šansu, novi početak, mogućnost, a ne samo da kukate i mračite kako ništa ne valja.

Igor

pre 12 godina

I Nis ima aerodrom koji godinama ne radi jer to ne dozvoljava Beograd, otvaranje jos jednog aerodroma u unutrasnjosti Srbije je samo marketing pred izbore.Prvo resite monopol Aerodroma Nikola Tesla privatizacijom pa tek onda mozemo da ocekujemo da rade i drugi aerodromi.

Predizborna kampanje je pocela a jos ne znamo datum izbora

pre 12 godina

Jao pa na kraju kako su nasi krenuli imacemo vise aerodroma od Hrvatske (koja je najbolje prosla u bivsoj Jugoslaviji jer su u to doba izradjeno mnoogo aerodroma Zagrebu,Splitu, Dubrovniku,Puli,Zadru,Rijeci,Osijeku) sada su napravili i na Bracu i ti aerodromi solidno rade a ne kao onaj u Nisu (gde moraju da placaju stranim kompanijama da slecu na taj aerodrom i sa onom carter kompanijom je dozivljeni fijasko koja je letela od Nisa do Italije) a verovatno ce biti i fijasko sa ovim aerodromom Morava i buducim u Vrscu . Ovo je vise predizborna kampanja te novi mostovi, te novi aerodromi , te nove fabrike i modeli automobila....

sima

pre 12 godina

Molim vas, pre objavljivanja neke vesti proverite informacije i barem malo se namučite da ispravno ispišete informacije.
Jer u Srbiji pored aerodroma u Beogradu i Nišu postoji i onaj u Vršcu, koji takođe poseduje međunarodne karakteristike!

Hvala

Brana

pre 12 godina

Nije aerodrom nečiji lični hir. O čemu pričate vi ljudi? Prisetite se bar danas, jednom godišnje, kakvi su hirovi bili. Ovo u stvari može i da nam koristi.

Видимо се на изборима

pre 12 godina

Пре неколико година сте обећали да ћете кроз 3-4 пројекта аеродром Поникве поред Ужица претворити у цивилни. ОД ТАДА НИСТЕ НИ ПРСТОМ МРДНУЛИ.

Према вашем учинку ћу гласати на следећим изборима. Генерално, ДС у Ужицу ништа не чини за овај град, а годинама држи локалну власт.

sasas

pre 12 godina

Nešto poput Niške bajke o najvećem kargo centru Istočne Evrope!
Znači posle njihovog slikanja, mogu da se slikaju svi koji se nadaju da će to stvarno funkcionisati. A JAT će svakako da Vam "dozvoli" sletanje putničkih aviona isto kao Niškom aerodromu.
Voleo bih da grešim ali živi bili pa videli.

Sava Drugi

pre 12 godina

Kraljevački aerodrum će uskor biti veća i važnija luka od Beogradsko i Zagrebačkog zajedno. Pravo mesto za Kargo centar je tu.

Morava je lepo ime, ali nije baš napodesnije pošto kada se kaže slećem na Moravu to baš ne ide. "Lugovi" se zove kraj u kome je aerodrum i to je priklanije ime.

Steva

pre 12 godina

Nije bitno ni da l' je peti, šesti ili sedamnaesti, bitno je da ce sa njega da polecu jeftini letovi i ja, iako sam iz Stare Pazove, necu se libiti da odem do tamo, ako ponude budu dobre!

Perislav

pre 12 godina

@Sonja Kv

Letecete do Kragujevca, kada tamo zavrse FIAT-ov medjunarodni aerodrom. Eno ga Dinkic zelen od besa. Svako selo svoj aerodrom ima. I Pancevo da dobije. Imamao mnogo bolje uslove nego Kraljevo. U Pancevu ima cak tri aerodroma - ko Kejp Kanaveral (stara Utva, nova Utva, Stari Tamis). I dve fabrike aviona: UTVU i onu fabriku stakla gde se sklapaju neki africki avioni. Pa cemo onda za Beograd da idemo (papirnim) avionom ili balonom.

Martin,Pirot

pre 12 godina

Aerodrom Morava(mogli ste da budete originalniji pri promeni imena,recimo Car Lazar ali pitanje dali bi tada od Turaka dobili 10 miliona) ima dvostruku pistu za razliku od niskog Aerodroma Konstantin Veliki a iste su duzine,2200m.Iste ce da im budu nazalost i sudbine,steta sto ne raspisujemo izbore cesce...A sto se putnika tice,njih ce biti,svi oni autobusi kojima iz Novog Pazara treba 24h do Istambula bice zamenjeni avionima,sa "Morave je dovoljno otvoriti par linija,do Istambula,beca,Pariza i par gradova u Nemackoj gde najvise ima nase dijaspore i problem je resen,isto vazi i za aerodrom u Nisu koji ima jos vece kapacitete.U VOjvodini treba takodje otvoriti neki od aerodroma koji bi se nasao izmedju Novog Sada i Subotice,za Srbiju dovoljno.

pera detlic

pre 12 godina

Nepotrebno rasipanje narodnog novca za predizbornu kampanju. Surcin nije dovoljno iskoriscen, a niski aerodrom zvrji prazan godinama i samo pravi povelike gubitke.

Podunavac

pre 12 godina

Lepo je sto je zavrsen most kod Beske, pre njega na Adi, iskreno drago mi je i da Kraljevo dobilo aerodrom, ali nas predsednik kao da je sva ta otvaranja podesio blizu izbora, pa se sad ponosito slika. Verovatno Gazelu i jos par lepih prica cuva za finis. Kako sve u Srbiji "cveta, radja se" pred izbore. Ja mislim da trebamo da promenimo Ustav i da izbori budu svake godine.

Aleksa

pre 12 godina

a sta je sa jagodinom? kad ce jagodina da dobije aerodrom? ja bih molio gosn palmu da se to proveri sa grcima...i sa gosn tadicem i mrkom naravno.

Prevaren

pre 12 godina

Moze to da radi,kao i Niski aerodrom...samo moraju da se daju dozvole low vost-ovima i da karta bude 10 eura preko neta...leteo sam za Memingen za te pare a iz Sofije za Veneciju za 17 eura,sa Malte za Pizu za 6 eura...ako letove date Jat-u letecete mozda vi kojima placa let budzet R.Srbije
I,jos nesto,cime Kraljevo i Kragujevac zasluzuju sve te drzavne projekte a do Uzica i gradova tog regiona moramo da se cimamo po 4-5 sati,ne ulaze se nista,placa se porez,vocare pljackate i maltretirate,a Zlatiborski okrug je prvi po izvozu u zemlji.
Ja se borim ovim recima za Zlatibor jer sam iz tog kraja,od drzave u zivotu nisam dobio nista,kuca mi je uknjizena(takse i komunalna opremanja 21000 eura),ali nemam asfalt do nje(fali 130 metara),pritisak vode je takav da nema vode pola dana na spratu...Predsednik je bio na pocetku tog makadama na kafici u "Mirisu dunja" letos,obezbedjen sa 50+ ljudi(ne znam zasto i od koga),ali nije primetio prasnjav put i prazne poglede ljudi.
Ovim recima se borim za svoj kraj,a podrzavam i druge ljude koji misle da su obespravljeni i opljackani a iz drugih krajeva ove uplakane zemlje su...

gordijanus

pre 12 godina

***** uskoro i necemo moci nigde po srbiji da se krecemo putevima, jer su ocajni, nego cemo ovako da letimo po srbiji, mozda i da nas ispustaju iz helikoptera padobranom. ima srbija da nam bude jedan veliki heliodrom...eto nove teme za izbornu kampanju vis idola...

Де ли је Север

pre 12 godina

Ако Тадић настави овако пред изборе, очекујем да у марту 2012. у рецимо Ваљеву отвори космодром! Што би летели само по земљиној орбити, па ми Срби смо небески народ!!!

Dzoni

pre 12 godina

Ubacili par kompjutera na vojni aerodrom ,slikali se za dnevnik 2 (i b92) i sutradan ce biti zaboravljen a sa njega nijedan komercijalni let nece biti uspostavljen ,mogu da se kladim sa bilo kim.

igor

pre 12 godina

kakav crni aerodrom kad svi znaju da je duzina piste premala da bi sleteo neki veci avion jos jedna politicka prevara napacenih kraljevcana

Vasiona

pre 12 godina

Aerodrom kod Ladjevaca(Obrva) treba da nosi ime "NEmanja" ili Stefan Nemanja" jer je u blizini manastir Žiča, za one koji znaju dovoljn je! Ali ošto turci učestvuju(zašto!?) onda mora ime da bude neutralno, dokle!?