Utorak, 27.09.2011.

00:11

Vlahović: Nema hleba bez motike

Ekonomski principi Vlade su ekonomski principi demokrata, kaže poslanik Demokratske stranke Aleksandar Vlahović.

Izvor: Danas

Vlahoviæ: Nema hleba bez motike IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Losmi

pre 12 godina

Ima ima, dajte mi da budem ministar privatizacije prvih godina 2000-ih pa da vidite kako netreba motika. Ja da sam na njegovom mestu nebih se nikada vise pojavljivao u javnosti da me sto pre svi zaborave ili bih pobegao u Juznu Ameriku. Strasno!!!

bob

pre 12 godina

Vlahovic je prodao Sartid za smesnih 23 miliona Dolara.Za toliko se prodaje 1 luksuzan stan u Njujorku.Umesan je u rasprodaju cementara i secerana.On je glavni u tragicnoj,katastrofalnoj "privatizaciji".

krstivoje

pre 12 godina

Kako li bi prosao ON kod mame Merkel ??,i ON i njegova ******* bi zavrsili na teskoj robiji a ovde vladaju kao nasledna ******,narod je potpuno unisten,da nije doznaka 5-miliona srba koji po svetu rade ovde bi masa odavno pocrkala od gladi.Hoce li srbija docekati da ugleda nove normalne face od znanja na javnoj sceni ??,ova HUNTA je vise nepodnosljiva.

Sava Drugi

pre 12 godina

Nema hleba bez motika, ali ima Novog Doma bez para. Kupiš za dva ipo miliona i preprodaš za 12.5 u istom danu. I još budeš toliko beskurpolozan da overiš ugovore u sudu. Žurilo se, valjda šta li.

Zato sada predsednik Tadić kada ode na razgovor kod Merkelove i kaže mi više nemamo koripcije, ona samo napravi jedan mali jedva primetan smešak.

Na listi indikacije korupcije koji je pogledala kada se pripremala za sastanak (a ona se za sastanak ozbiljno priprema, ne sluša savete glumaca i muzičara) i dalje stoji nepromenjena lista imena. E Srbijo tugo moja.

Нн

pre 12 godina

Новинар пита дечака: Како се зове човек који је на власти?
Дечак одговара: Па лопов, не знам како му је име, али знам да га зову лопов!

Bob Sent Kler

pre 12 godina

Mi cemo motiku a ti mesetari na berzi pa obezvredi sve sto mi motikom steknemo.
A posto Srbi ne vole da neko prica o motici ko nema zuljeve na rukama od iste, vrlo lako moze da se desi da se motika pretvori u oruzje npr. bumerang!

Samo vas gledam

pre 12 godina

Aco,dodji u LEVAC u ZUPANJEVAC poklonicu ti 5 ovce,motiku,vilu,budak kucu i 5hektra zemlje,a ti meni pokloni TVOJU imovinu.

lopata

pre 12 godina

"nema hleba bez motike“,
Nadam se da će i gospodin i njemu slični to naučiti u praksi u Zabeli ili nekoj sličnoj instituciji.
Zločini iz privatizacije ne ZASTAREVAJU.

e moj Džo .....

pre 12 godina

Motiku sam prodao jer će porez posle 2012 biti toliki da mi se ona neće iplatiti čak i kad radim sa njom.

Moj komšija je hteo da od mene kupi tu motiku međutim bio je kreditno ne sposoban zato što mu ne radi žena, deca, a nema ni roditelje penzionere.

Onda sam otišao na pijacu da pokušam da prodam motiku. Ljudi su se okupili gledali držali cenkali se , ali niko da je uzme.

Onda tu motiku odnesem na otpad tamo su je malo vrteli isprobavali da vide da li nešto vredi. Na kraju su pristali da je kupe, ali je nisam prodao. Tražili su mi serijski broj, poreski list, potvrdu da redovno izmirujem TV pretplatu, da imam socijalno, da su svi računi za INFO stan izmireni i još gomilu nekih papira.

Onda sam je stavio na internet stizale su razne ponude. Daj ti nama motiku mi će mo tebi kaljače, kišobran, slanik... Međuti imao sam sreće neki gstabajter se smilovao i kupio motiku.

Čuo sam posle da su tog gastabajtera na granci zadržali 2 sata, jer nije imao potrebnu dokumentaciju za motiku. Na kraju su se nekako smilovali.

Ovo vam pišem jer upravo čitam da je iz zemlje izneto 2,8 milijardi evra na neka ostrva. Jedini mali gorak ukus je u tome što je ta cifra znatno veća. Ovi što su iznosili te milijarde nisu imali motiku nego bager.

ana

pre 12 godina

sve sto je rekao od prve do poslednje reci je tezak cinizam. Gospodine Tadicu, kao nekadasnji vas glasac, vratili biste me u vase redove, ako biste se pozabavili sa *istaknutim* clanovima vase stranke.Nema jos puno vremena.Poverenje se vraca tako sto se zaista i obracunavate sa svim onom o cemu se uveliko prica.

IQ

pre 12 godina

Kreator i inicijator pljackaske privatizacije deli lekcije iz udobne pozicije poslanika zasticenog od krivicne odgovornosti.Vrhunac cinizma.

pera

pre 12 godina

Ti i tvoji ste od 2001. godine uništeili i ono malo motika što je ostalo u Srbiji. I ti imaš obraza da pričaš o poštenju, radu, proizvodnji, privatizaciji...

Коста

pre 12 godina

Господин Влаховић нам открива да није био компентентна личност када је радио посао министра привреде. То има своју основу у чињеници да је како каже, "без мотике" и сам стекао велики капитал у процесу приватизације који је креирао и водио у Србији. Дакле себи је стекао капитал без мотике али није настојао да људи у Србији имају посла и да зараде за текући живот.Последице, с једне стране његовог стицања и капитала и убеђења а с друге, гашења на хиљаде радних места у приватизованим предузећима, грађани Србије ће осећати веома дугоо.

Miki iz Njemacke

pre 12 godina

Posto doticni radi u "di lojtu" firmi koja dobija poslove da odredi vrednost kapitala javnih preduzeca , on je klasicnom konfliktu interesa.

Kole

pre 12 godina

Nema smene dok se ne podignu "kuka i motika".
Evro obveznice (milijarda dolara) je namenjena
onima koji ne koriste motiku, budžetskim potrošačima!

ljub

pre 12 godina

Ovaj tajkun hoće da nas uči savremenoj ekonomiji a koji je sam učestvovao direktnoj ili indirektnoj lošoj privatizaciji pojedinih preduzeća i naravno se okoristio.

Motikom po biracima

pre 12 godina

Ima, ima!!!

Pogledajte vladu Srbije. Ne rade nista, motiku nisu videli osim na slici, a zive kao bubrezi u loju i jasu na nasoj grbaci.

A sad ce jos i da nam pricaju ono kao poucne neke price.

Bez alata nema zanata i to. Ma zapali... Jesu vasi biraci covekoliki monasi, ali da li su bas toliki?

gost

pre 12 godina

Pokazali ste sve što znate o makroekonomiji, tržištu, tokovima novca, privatizaciji posebno, imali ste vremena i ha haj. Pogledajte se u ogledalo, a ako to ne smete pogledajte vaš narod i videćete vaše rezultate iz ekonomije još jasnije. Ako vam i dalje nešto nije jasno vi onda imate ozbiljne zdrastvene probleme.

Insajder

pre 12 godina

Kojom si ti to "motikom" zaslužio da 2005. i 2006. godine budeš 6 meseci "savetnik generalnog direktora" u Meridian banci sa mesečnom "nadoknadom" od 400.000,00 RSD. Naravno, i vrapcima je jasno da se radi o proviziji za prodaju Meridian Banke francuskom Credit Agricolu.
A onda, gostujući kod Timofejeva sa Vladom Georgijevim izjavljuješ da se groziž uličnih preprodavaca piratskih diskova.
I ja ne bih nikad kupio piratski disk sa tolikom "zaradom", LICEMERU!!!

Aleksandar R.

pre 12 godina

Evo sta je juce primilo tzv. ministarstvo pravde Republike Srbije od jedne gradjanke:
(Citat)
MINISTARSTVU PRAVDE
Sektor za pravosudje
Broj: 071-00-484/09 - 02
Datum: 30.06.2011
B e o g r a d
MN
SRBIJA

U vezi vaseg gore navedenog pisma koji ste mi dostavili na moju adresu u Holandiji zelim da Vam skrenem paznju da se moj predmet ponovo nalazi na listi predmeta pred medjunarodnim sudom za ljudska prava jer drzava Srbija NIJE odrzala rec iz jednostrane deklaracije koju je potpisala jos 2008-e godine pred tim sudom da ce moj oredmet resiti ''adekvatno i u okviru zakona''.

Umesto toga predmet je izmanipulisan, na svim nivoima su vrsene i vrse se skandalozne malverzacije sloupotrebom sluzbenih polozaja. Odbacajem Revizije i skandaloznim obrazlozenjem kako se navodno ''nije radilo o glavnici'' (prvo je moj odstetni zahtev minimalizovan da bi potom bio sveden na 10% od ukupnog a potom mi je oduzeto i zakonsko pravo na kamatu za DEVET godina primenom pogresnog zakona koji se ne odnosi na slucaj i primenom zakona koji regulise jednu sasvim drugu situaciju) vase pravosudje je nacinilo jos jednu kriminalnu mrlju koja ostaje kao fleka u pravosudnom sistemu Srbije.

Godinama sam sa svojom porodicom trpela enormnu visemilionsku stetu i jos uvek nisam obestecena ni dinara dok je drzava izvrsnom duzniku omogucila otudjenje imovine u iznosu realne stete koju ja trpim mene je se sprecavalo na sve moguce i najperfidnije nacine da naknadim makar i delic stete koju trpim.
Bila sam licno sklona da poverujem reformama srpskog pravosudja koje sam i podrzavala, sada sam uverena da je srpsko pravosudje ustvarnosti jedan lopovski sistem u kojem krade ko kako hoce i koliko hoce cime se stimulise lopovluk i siva ekonomija.

Oduzimenjem mojih prava zalbi, odbacivanjem moje Ustavne zalbe kao i Revizije, sistematskim odbacivanjem mojih krivicnih prijava i pored neoborivih mojih materijalnih dokaza vase pravosudje je pokazalo svoje pravo lice kada je na papiru sve ''u najboljem redu'' dok se u stvarnosti flagrantno krse osnovna ljudska prava a kako bi se zastitili malverzanti iz sive ekonomije i stimulisali na dalje malverzacije.

Da u srpskom pravosudju ima iole morala krivicni postupak ktr. 1045/09 pred osnovnim JT u Kragujevcu bi odavno bio okoncan a akteri ovog maratonskog postupka u kojem je sud u Kragujevcu koristio iskljucivo satanizaciju i demonizaciju moje licnosti patoloskim lazima optuzenih organizovanih gradskih kriminalaca u Kragujevcu, bi do sada bili iza brave.

Zbog dugogodisnjeg odsustvovanja iz zemlje ja nisam poznavala prilike i ljude u njoj sto je izdasno zloupotrebljeno ali vam savetujem da ne podcenjujete dalje snagu individue kao ni da precenjujete snagu lazi i obmana, odnosno farse koja se sprovodi u vasem pravosudju.

(Kraj citata)

Milan

pre 12 godina

"Ja nisam neko ko slepo veruje u tržište, nikad nisam tvrdio da je tržište perfektno, verujem da moraju postojati regulatorna tela koja ispravljaju inperfektnost tržišta i vode računa o stepenu konkurentnosti“, kaže, na pitanje da li je on socijaldemokrata, Alaksandar Vlahović.

Šta ova izjava treba da znači?
Da li to znači da se protiv nekog ko je konkurentniji od nas,što nama nikako ne ide u prilog,treba boriti nekakvim regulatornim telima,i na taj način smanjiti "inperfektnost" tržišta?
Ako je gospodin mislio na suzbijanje monopola i tajkuna,onda neka tako i kaže,u protivnom,ovakva izjava je ultra-komunistička,i predstavlja pokušaj politike i političara da uređuju tržište regulatornim telima,kako njima odgovara,što nema nikakve veze sa socijaldemokratijom.

Socijaldemokratija nije nikakva mešavina socijalizma i demokratije,već je to demokratsko uređenje sa naglašenom socijalnom politikom,a ne socijalizmom.
Inače,sama reč socijaldemokratija je veoma pogodna za manipulisanje ljudima koji su odrasli u socijalizmu,jer ih asocira na socijalizam,i to je ciljna grupa koju mnoge političke stranke žele kao svoje biračko telo.

IQ

pre 12 godina

Kreator i inicijator pljackaske privatizacije deli lekcije iz udobne pozicije poslanika zasticenog od krivicne odgovornosti.Vrhunac cinizma.

Коста

pre 12 godina

Господин Влаховић нам открива да није био компентентна личност када је радио посао министра привреде. То има своју основу у чињеници да је како каже, "без мотике" и сам стекао велики капитал у процесу приватизације који је креирао и водио у Србији. Дакле себи је стекао капитал без мотике али није настојао да људи у Србији имају посла и да зараде за текући живот.Последице, с једне стране његовог стицања и капитала и убеђења а с друге, гашења на хиљаде радних места у приватизованим предузећима, грађани Србије ће осећати веома дугоо.

Insajder

pre 12 godina

Kojom si ti to "motikom" zaslužio da 2005. i 2006. godine budeš 6 meseci "savetnik generalnog direktora" u Meridian banci sa mesečnom "nadoknadom" od 400.000,00 RSD. Naravno, i vrapcima je jasno da se radi o proviziji za prodaju Meridian Banke francuskom Credit Agricolu.
A onda, gostujući kod Timofejeva sa Vladom Georgijevim izjavljuješ da se groziž uličnih preprodavaca piratskih diskova.
I ja ne bih nikad kupio piratski disk sa tolikom "zaradom", LICEMERU!!!

Нн

pre 12 godina

Новинар пита дечака: Како се зове човек који је на власти?
Дечак одговара: Па лопов, не знам како му је име, али знам да га зову лопов!

Miki iz Njemacke

pre 12 godina

Posto doticni radi u "di lojtu" firmi koja dobija poslove da odredi vrednost kapitala javnih preduzeca , on je klasicnom konfliktu interesa.

lopata

pre 12 godina

"nema hleba bez motike“,
Nadam se da će i gospodin i njemu slični to naučiti u praksi u Zabeli ili nekoj sličnoj instituciji.
Zločini iz privatizacije ne ZASTAREVAJU.

ljub

pre 12 godina

Ovaj tajkun hoće da nas uči savremenoj ekonomiji a koji je sam učestvovao direktnoj ili indirektnoj lošoj privatizaciji pojedinih preduzeća i naravno se okoristio.

Sava Drugi

pre 12 godina

Nema hleba bez motika, ali ima Novog Doma bez para. Kupiš za dva ipo miliona i preprodaš za 12.5 u istom danu. I još budeš toliko beskurpolozan da overiš ugovore u sudu. Žurilo se, valjda šta li.

Zato sada predsednik Tadić kada ode na razgovor kod Merkelove i kaže mi više nemamo koripcije, ona samo napravi jedan mali jedva primetan smešak.

Na listi indikacije korupcije koji je pogledala kada se pripremala za sastanak (a ona se za sastanak ozbiljno priprema, ne sluša savete glumaca i muzičara) i dalje stoji nepromenjena lista imena. E Srbijo tugo moja.

gost

pre 12 godina

Pokazali ste sve što znate o makroekonomiji, tržištu, tokovima novca, privatizaciji posebno, imali ste vremena i ha haj. Pogledajte se u ogledalo, a ako to ne smete pogledajte vaš narod i videćete vaše rezultate iz ekonomije još jasnije. Ako vam i dalje nešto nije jasno vi onda imate ozbiljne zdrastvene probleme.

Samo vas gledam

pre 12 godina

Aco,dodji u LEVAC u ZUPANJEVAC poklonicu ti 5 ovce,motiku,vilu,budak kucu i 5hektra zemlje,a ti meni pokloni TVOJU imovinu.

Kole

pre 12 godina

Nema smene dok se ne podignu "kuka i motika".
Evro obveznice (milijarda dolara) je namenjena
onima koji ne koriste motiku, budžetskim potrošačima!

bob

pre 12 godina

Vlahovic je prodao Sartid za smesnih 23 miliona Dolara.Za toliko se prodaje 1 luksuzan stan u Njujorku.Umesan je u rasprodaju cementara i secerana.On je glavni u tragicnoj,katastrofalnoj "privatizaciji".

ana

pre 12 godina

sve sto je rekao od prve do poslednje reci je tezak cinizam. Gospodine Tadicu, kao nekadasnji vas glasac, vratili biste me u vase redove, ako biste se pozabavili sa *istaknutim* clanovima vase stranke.Nema jos puno vremena.Poverenje se vraca tako sto se zaista i obracunavate sa svim onom o cemu se uveliko prica.

pera

pre 12 godina

Ti i tvoji ste od 2001. godine uništeili i ono malo motika što je ostalo u Srbiji. I ti imaš obraza da pričaš o poštenju, radu, proizvodnji, privatizaciji...

Milan

pre 12 godina

"Ja nisam neko ko slepo veruje u tržište, nikad nisam tvrdio da je tržište perfektno, verujem da moraju postojati regulatorna tela koja ispravljaju inperfektnost tržišta i vode računa o stepenu konkurentnosti“, kaže, na pitanje da li je on socijaldemokrata, Alaksandar Vlahović.

Šta ova izjava treba da znači?
Da li to znači da se protiv nekog ko je konkurentniji od nas,što nama nikako ne ide u prilog,treba boriti nekakvim regulatornim telima,i na taj način smanjiti "inperfektnost" tržišta?
Ako je gospodin mislio na suzbijanje monopola i tajkuna,onda neka tako i kaže,u protivnom,ovakva izjava je ultra-komunistička,i predstavlja pokušaj politike i političara da uređuju tržište regulatornim telima,kako njima odgovara,što nema nikakve veze sa socijaldemokratijom.

Socijaldemokratija nije nikakva mešavina socijalizma i demokratije,već je to demokratsko uređenje sa naglašenom socijalnom politikom,a ne socijalizmom.
Inače,sama reč socijaldemokratija je veoma pogodna za manipulisanje ljudima koji su odrasli u socijalizmu,jer ih asocira na socijalizam,i to je ciljna grupa koju mnoge političke stranke žele kao svoje biračko telo.

Aleksandar R.

pre 12 godina

Evo sta je juce primilo tzv. ministarstvo pravde Republike Srbije od jedne gradjanke:
(Citat)
MINISTARSTVU PRAVDE
Sektor za pravosudje
Broj: 071-00-484/09 - 02
Datum: 30.06.2011
B e o g r a d
MN
SRBIJA

U vezi vaseg gore navedenog pisma koji ste mi dostavili na moju adresu u Holandiji zelim da Vam skrenem paznju da se moj predmet ponovo nalazi na listi predmeta pred medjunarodnim sudom za ljudska prava jer drzava Srbija NIJE odrzala rec iz jednostrane deklaracije koju je potpisala jos 2008-e godine pred tim sudom da ce moj oredmet resiti ''adekvatno i u okviru zakona''.

Umesto toga predmet je izmanipulisan, na svim nivoima su vrsene i vrse se skandalozne malverzacije sloupotrebom sluzbenih polozaja. Odbacajem Revizije i skandaloznim obrazlozenjem kako se navodno ''nije radilo o glavnici'' (prvo je moj odstetni zahtev minimalizovan da bi potom bio sveden na 10% od ukupnog a potom mi je oduzeto i zakonsko pravo na kamatu za DEVET godina primenom pogresnog zakona koji se ne odnosi na slucaj i primenom zakona koji regulise jednu sasvim drugu situaciju) vase pravosudje je nacinilo jos jednu kriminalnu mrlju koja ostaje kao fleka u pravosudnom sistemu Srbije.

Godinama sam sa svojom porodicom trpela enormnu visemilionsku stetu i jos uvek nisam obestecena ni dinara dok je drzava izvrsnom duzniku omogucila otudjenje imovine u iznosu realne stete koju ja trpim mene je se sprecavalo na sve moguce i najperfidnije nacine da naknadim makar i delic stete koju trpim.
Bila sam licno sklona da poverujem reformama srpskog pravosudja koje sam i podrzavala, sada sam uverena da je srpsko pravosudje ustvarnosti jedan lopovski sistem u kojem krade ko kako hoce i koliko hoce cime se stimulise lopovluk i siva ekonomija.

Oduzimenjem mojih prava zalbi, odbacivanjem moje Ustavne zalbe kao i Revizije, sistematskim odbacivanjem mojih krivicnih prijava i pored neoborivih mojih materijalnih dokaza vase pravosudje je pokazalo svoje pravo lice kada je na papiru sve ''u najboljem redu'' dok se u stvarnosti flagrantno krse osnovna ljudska prava a kako bi se zastitili malverzanti iz sive ekonomije i stimulisali na dalje malverzacije.

Da u srpskom pravosudju ima iole morala krivicni postupak ktr. 1045/09 pred osnovnim JT u Kragujevcu bi odavno bio okoncan a akteri ovog maratonskog postupka u kojem je sud u Kragujevcu koristio iskljucivo satanizaciju i demonizaciju moje licnosti patoloskim lazima optuzenih organizovanih gradskih kriminalaca u Kragujevcu, bi do sada bili iza brave.

Zbog dugogodisnjeg odsustvovanja iz zemlje ja nisam poznavala prilike i ljude u njoj sto je izdasno zloupotrebljeno ali vam savetujem da ne podcenjujete dalje snagu individue kao ni da precenjujete snagu lazi i obmana, odnosno farse koja se sprovodi u vasem pravosudju.

(Kraj citata)

krstivoje

pre 12 godina

Kako li bi prosao ON kod mame Merkel ??,i ON i njegova ******* bi zavrsili na teskoj robiji a ovde vladaju kao nasledna ******,narod je potpuno unisten,da nije doznaka 5-miliona srba koji po svetu rade ovde bi masa odavno pocrkala od gladi.Hoce li srbija docekati da ugleda nove normalne face od znanja na javnoj sceni ??,ova HUNTA je vise nepodnosljiva.

Bob Sent Kler

pre 12 godina

Mi cemo motiku a ti mesetari na berzi pa obezvredi sve sto mi motikom steknemo.
A posto Srbi ne vole da neko prica o motici ko nema zuljeve na rukama od iste, vrlo lako moze da se desi da se motika pretvori u oruzje npr. bumerang!

e moj Džo .....

pre 12 godina

Motiku sam prodao jer će porez posle 2012 biti toliki da mi se ona neće iplatiti čak i kad radim sa njom.

Moj komšija je hteo da od mene kupi tu motiku međutim bio je kreditno ne sposoban zato što mu ne radi žena, deca, a nema ni roditelje penzionere.

Onda sam otišao na pijacu da pokušam da prodam motiku. Ljudi su se okupili gledali držali cenkali se , ali niko da je uzme.

Onda tu motiku odnesem na otpad tamo su je malo vrteli isprobavali da vide da li nešto vredi. Na kraju su pristali da je kupe, ali je nisam prodao. Tražili su mi serijski broj, poreski list, potvrdu da redovno izmirujem TV pretplatu, da imam socijalno, da su svi računi za INFO stan izmireni i još gomilu nekih papira.

Onda sam je stavio na internet stizale su razne ponude. Daj ti nama motiku mi će mo tebi kaljače, kišobran, slanik... Međuti imao sam sreće neki gstabajter se smilovao i kupio motiku.

Čuo sam posle da su tog gastabajtera na granci zadržali 2 sata, jer nije imao potrebnu dokumentaciju za motiku. Na kraju su se nekako smilovali.

Ovo vam pišem jer upravo čitam da je iz zemlje izneto 2,8 milijardi evra na neka ostrva. Jedini mali gorak ukus je u tome što je ta cifra znatno veća. Ovi što su iznosili te milijarde nisu imali motiku nego bager.

Motikom po biracima

pre 12 godina

Ima, ima!!!

Pogledajte vladu Srbije. Ne rade nista, motiku nisu videli osim na slici, a zive kao bubrezi u loju i jasu na nasoj grbaci.

A sad ce jos i da nam pricaju ono kao poucne neke price.

Bez alata nema zanata i to. Ma zapali... Jesu vasi biraci covekoliki monasi, ali da li su bas toliki?

Losmi

pre 12 godina

Ima ima, dajte mi da budem ministar privatizacije prvih godina 2000-ih pa da vidite kako netreba motika. Ja da sam na njegovom mestu nebih se nikada vise pojavljivao u javnosti da me sto pre svi zaborave ili bih pobegao u Juznu Ameriku. Strasno!!!

Milan

pre 12 godina

"Ja nisam neko ko slepo veruje u tržište, nikad nisam tvrdio da je tržište perfektno, verujem da moraju postojati regulatorna tela koja ispravljaju inperfektnost tržišta i vode računa o stepenu konkurentnosti“, kaže, na pitanje da li je on socijaldemokrata, Alaksandar Vlahović.

Šta ova izjava treba da znači?
Da li to znači da se protiv nekog ko je konkurentniji od nas,što nama nikako ne ide u prilog,treba boriti nekakvim regulatornim telima,i na taj način smanjiti "inperfektnost" tržišta?
Ako je gospodin mislio na suzbijanje monopola i tajkuna,onda neka tako i kaže,u protivnom,ovakva izjava je ultra-komunistička,i predstavlja pokušaj politike i političara da uređuju tržište regulatornim telima,kako njima odgovara,što nema nikakve veze sa socijaldemokratijom.

Socijaldemokratija nije nikakva mešavina socijalizma i demokratije,već je to demokratsko uređenje sa naglašenom socijalnom politikom,a ne socijalizmom.
Inače,sama reč socijaldemokratija je veoma pogodna za manipulisanje ljudima koji su odrasli u socijalizmu,jer ih asocira na socijalizam,i to je ciljna grupa koju mnoge političke stranke žele kao svoje biračko telo.

ana

pre 12 godina

sve sto je rekao od prve do poslednje reci je tezak cinizam. Gospodine Tadicu, kao nekadasnji vas glasac, vratili biste me u vase redove, ako biste se pozabavili sa *istaknutim* clanovima vase stranke.Nema jos puno vremena.Poverenje se vraca tako sto se zaista i obracunavate sa svim onom o cemu se uveliko prica.

Kole

pre 12 godina

Nema smene dok se ne podignu "kuka i motika".
Evro obveznice (milijarda dolara) je namenjena
onima koji ne koriste motiku, budžetskim potrošačima!

Miki iz Njemacke

pre 12 godina

Posto doticni radi u "di lojtu" firmi koja dobija poslove da odredi vrednost kapitala javnih preduzeca , on je klasicnom konfliktu interesa.

Нн

pre 12 godina

Новинар пита дечака: Како се зове човек који је на власти?
Дечак одговара: Па лопов, не знам како му је име, али знам да га зову лопов!

bob

pre 12 godina

Vlahovic je prodao Sartid za smesnih 23 miliona Dolara.Za toliko se prodaje 1 luksuzan stan u Njujorku.Umesan je u rasprodaju cementara i secerana.On je glavni u tragicnoj,katastrofalnoj "privatizaciji".

Aleksandar R.

pre 12 godina

Evo sta je juce primilo tzv. ministarstvo pravde Republike Srbije od jedne gradjanke:
(Citat)
MINISTARSTVU PRAVDE
Sektor za pravosudje
Broj: 071-00-484/09 - 02
Datum: 30.06.2011
B e o g r a d
MN
SRBIJA

U vezi vaseg gore navedenog pisma koji ste mi dostavili na moju adresu u Holandiji zelim da Vam skrenem paznju da se moj predmet ponovo nalazi na listi predmeta pred medjunarodnim sudom za ljudska prava jer drzava Srbija NIJE odrzala rec iz jednostrane deklaracije koju je potpisala jos 2008-e godine pred tim sudom da ce moj oredmet resiti ''adekvatno i u okviru zakona''.

Umesto toga predmet je izmanipulisan, na svim nivoima su vrsene i vrse se skandalozne malverzacije sloupotrebom sluzbenih polozaja. Odbacajem Revizije i skandaloznim obrazlozenjem kako se navodno ''nije radilo o glavnici'' (prvo je moj odstetni zahtev minimalizovan da bi potom bio sveden na 10% od ukupnog a potom mi je oduzeto i zakonsko pravo na kamatu za DEVET godina primenom pogresnog zakona koji se ne odnosi na slucaj i primenom zakona koji regulise jednu sasvim drugu situaciju) vase pravosudje je nacinilo jos jednu kriminalnu mrlju koja ostaje kao fleka u pravosudnom sistemu Srbije.

Godinama sam sa svojom porodicom trpela enormnu visemilionsku stetu i jos uvek nisam obestecena ni dinara dok je drzava izvrsnom duzniku omogucila otudjenje imovine u iznosu realne stete koju ja trpim mene je se sprecavalo na sve moguce i najperfidnije nacine da naknadim makar i delic stete koju trpim.
Bila sam licno sklona da poverujem reformama srpskog pravosudja koje sam i podrzavala, sada sam uverena da je srpsko pravosudje ustvarnosti jedan lopovski sistem u kojem krade ko kako hoce i koliko hoce cime se stimulise lopovluk i siva ekonomija.

Oduzimenjem mojih prava zalbi, odbacivanjem moje Ustavne zalbe kao i Revizije, sistematskim odbacivanjem mojih krivicnih prijava i pored neoborivih mojih materijalnih dokaza vase pravosudje je pokazalo svoje pravo lice kada je na papiru sve ''u najboljem redu'' dok se u stvarnosti flagrantno krse osnovna ljudska prava a kako bi se zastitili malverzanti iz sive ekonomije i stimulisali na dalje malverzacije.

Da u srpskom pravosudju ima iole morala krivicni postupak ktr. 1045/09 pred osnovnim JT u Kragujevcu bi odavno bio okoncan a akteri ovog maratonskog postupka u kojem je sud u Kragujevcu koristio iskljucivo satanizaciju i demonizaciju moje licnosti patoloskim lazima optuzenih organizovanih gradskih kriminalaca u Kragujevcu, bi do sada bili iza brave.

Zbog dugogodisnjeg odsustvovanja iz zemlje ja nisam poznavala prilike i ljude u njoj sto je izdasno zloupotrebljeno ali vam savetujem da ne podcenjujete dalje snagu individue kao ni da precenjujete snagu lazi i obmana, odnosno farse koja se sprovodi u vasem pravosudju.

(Kraj citata)

Insajder

pre 12 godina

Kojom si ti to "motikom" zaslužio da 2005. i 2006. godine budeš 6 meseci "savetnik generalnog direktora" u Meridian banci sa mesečnom "nadoknadom" od 400.000,00 RSD. Naravno, i vrapcima je jasno da se radi o proviziji za prodaju Meridian Banke francuskom Credit Agricolu.
A onda, gostujući kod Timofejeva sa Vladom Georgijevim izjavljuješ da se groziž uličnih preprodavaca piratskih diskova.
I ja ne bih nikad kupio piratski disk sa tolikom "zaradom", LICEMERU!!!

lopata

pre 12 godina

"nema hleba bez motike“,
Nadam se da će i gospodin i njemu slični to naučiti u praksi u Zabeli ili nekoj sličnoj instituciji.
Zločini iz privatizacije ne ZASTAREVAJU.

Motikom po biracima

pre 12 godina

Ima, ima!!!

Pogledajte vladu Srbije. Ne rade nista, motiku nisu videli osim na slici, a zive kao bubrezi u loju i jasu na nasoj grbaci.

A sad ce jos i da nam pricaju ono kao poucne neke price.

Bez alata nema zanata i to. Ma zapali... Jesu vasi biraci covekoliki monasi, ali da li su bas toliki?

e moj Džo .....

pre 12 godina

Motiku sam prodao jer će porez posle 2012 biti toliki da mi se ona neće iplatiti čak i kad radim sa njom.

Moj komšija je hteo da od mene kupi tu motiku međutim bio je kreditno ne sposoban zato što mu ne radi žena, deca, a nema ni roditelje penzionere.

Onda sam otišao na pijacu da pokušam da prodam motiku. Ljudi su se okupili gledali držali cenkali se , ali niko da je uzme.

Onda tu motiku odnesem na otpad tamo su je malo vrteli isprobavali da vide da li nešto vredi. Na kraju su pristali da je kupe, ali je nisam prodao. Tražili su mi serijski broj, poreski list, potvrdu da redovno izmirujem TV pretplatu, da imam socijalno, da su svi računi za INFO stan izmireni i još gomilu nekih papira.

Onda sam je stavio na internet stizale su razne ponude. Daj ti nama motiku mi će mo tebi kaljače, kišobran, slanik... Međuti imao sam sreće neki gstabajter se smilovao i kupio motiku.

Čuo sam posle da su tog gastabajtera na granci zadržali 2 sata, jer nije imao potrebnu dokumentaciju za motiku. Na kraju su se nekako smilovali.

Ovo vam pišem jer upravo čitam da je iz zemlje izneto 2,8 milijardi evra na neka ostrva. Jedini mali gorak ukus je u tome što je ta cifra znatno veća. Ovi što su iznosili te milijarde nisu imali motiku nego bager.

IQ

pre 12 godina

Kreator i inicijator pljackaske privatizacije deli lekcije iz udobne pozicije poslanika zasticenog od krivicne odgovornosti.Vrhunac cinizma.

gost

pre 12 godina

Pokazali ste sve što znate o makroekonomiji, tržištu, tokovima novca, privatizaciji posebno, imali ste vremena i ha haj. Pogledajte se u ogledalo, a ako to ne smete pogledajte vaš narod i videćete vaše rezultate iz ekonomije još jasnije. Ako vam i dalje nešto nije jasno vi onda imate ozbiljne zdrastvene probleme.

ljub

pre 12 godina

Ovaj tajkun hoće da nas uči savremenoj ekonomiji a koji je sam učestvovao direktnoj ili indirektnoj lošoj privatizaciji pojedinih preduzeća i naravno se okoristio.

Коста

pre 12 godina

Господин Влаховић нам открива да није био компентентна личност када је радио посао министра привреде. То има своју основу у чињеници да је како каже, "без мотике" и сам стекао велики капитал у процесу приватизације који је креирао и водио у Србији. Дакле себи је стекао капитал без мотике али није настојао да људи у Србији имају посла и да зараде за текући живот.Последице, с једне стране његовог стицања и капитала и убеђења а с друге, гашења на хиљаде радних места у приватизованим предузећима, грађани Србије ће осећати веома дугоо.

pera

pre 12 godina

Ti i tvoji ste od 2001. godine uništeili i ono malo motika što je ostalo u Srbiji. I ti imaš obraza da pričaš o poštenju, radu, proizvodnji, privatizaciji...

Bob Sent Kler

pre 12 godina

Mi cemo motiku a ti mesetari na berzi pa obezvredi sve sto mi motikom steknemo.
A posto Srbi ne vole da neko prica o motici ko nema zuljeve na rukama od iste, vrlo lako moze da se desi da se motika pretvori u oruzje npr. bumerang!

Samo vas gledam

pre 12 godina

Aco,dodji u LEVAC u ZUPANJEVAC poklonicu ti 5 ovce,motiku,vilu,budak kucu i 5hektra zemlje,a ti meni pokloni TVOJU imovinu.

krstivoje

pre 12 godina

Kako li bi prosao ON kod mame Merkel ??,i ON i njegova ******* bi zavrsili na teskoj robiji a ovde vladaju kao nasledna ******,narod je potpuno unisten,da nije doznaka 5-miliona srba koji po svetu rade ovde bi masa odavno pocrkala od gladi.Hoce li srbija docekati da ugleda nove normalne face od znanja na javnoj sceni ??,ova HUNTA je vise nepodnosljiva.

Sava Drugi

pre 12 godina

Nema hleba bez motika, ali ima Novog Doma bez para. Kupiš za dva ipo miliona i preprodaš za 12.5 u istom danu. I još budeš toliko beskurpolozan da overiš ugovore u sudu. Žurilo se, valjda šta li.

Zato sada predsednik Tadić kada ode na razgovor kod Merkelove i kaže mi više nemamo koripcije, ona samo napravi jedan mali jedva primetan smešak.

Na listi indikacije korupcije koji je pogledala kada se pripremala za sastanak (a ona se za sastanak ozbiljno priprema, ne sluša savete glumaca i muzičara) i dalje stoji nepromenjena lista imena. E Srbijo tugo moja.

Losmi

pre 12 godina

Ima ima, dajte mi da budem ministar privatizacije prvih godina 2000-ih pa da vidite kako netreba motika. Ja da sam na njegovom mestu nebih se nikada vise pojavljivao u javnosti da me sto pre svi zaborave ili bih pobegao u Juznu Ameriku. Strasno!!!