Petak, 16.09.2011.

11:43

Đelić: Vojvodini putevi II reda

Vicepremijer Božidar Đelić kaže da su republička i pokrajinska vlada došle do rešenja i dogovorile amandmane kojima se reguliše svojina Vojvodine nad putevima.

Izvor: Beta

Ðeliæ: Vojvodini putevi II reda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Novosadjanin

pre 12 godina

@ Dana
@Jad i beda

Pa jeste li vi ljudi normalni?????
Pa svi VOJVOĐANI su išli u SRPSKE ŠKOLE i PIŠU SRPSKIM jezikom, ne VOJVOĐANSKIM!!!!!

E Bože budala, sad ja treba da pišem nešto u fazonu sa ' da bi vi skontali da sam iz Vojvodine???
Pa meni je sva rdobina u Bosni i Srbiji pa mi se svi smeškaju kad pričam... Jel mislite da nemam zube pa zbog toga mi se smeju?? Neeeee....


Inače, slažem se sa jedin - REFERENDU!!!!
Mama mi je iz BOsne, tata iz centralne Srbije, ja sam rođen i odrastao u Novom Sadu, i VIDIM šta znači Srbija a šta Vojvodina!!!!

Jad i beda

pre 12 godina

@ Dana

Bravo Dano, svaka cast na komentaru!
Primetila si da su svi komentari isti, i pisu se sa jednog starog poznatog mesta - na nasu tragediju!
A neki se upecali...

cy

pre 12 godina

Obzirom na separatizam koji provejava u komentarima mislim da bi bilo dobro sprovesti referendum u Vojvodini da bi se već jednom ustanovilo raspoloženje gradjana. Zarad poštenog sprovodjenja eventualnog "razvoda" do kojeg bi taj referendum mogao dovesti, pre samog referenduma treba potpisati ugovor izmedju republičke i pokrajinske vlasti o preuzimanju kreditnih obaveza za infrastrukturne i investicione kredite koje je Srbija podigla zarad "plasiranja" na teritoriji Vojvodine. Ne bi bilo pošteno da u slučaju sporazumnog "razvoda" Srbiji ostanu zaduženja a Vojvodini vlasništvo. Već je previše kreditnih obaveza Srbija preuzela na sebe deklarišući se kao pravna naslednica raznih Jugoslavija i drugih državnih zajednica. "Najsvežija" situacija je sudjenje povodom sudara aviona iz 1976. koji se desio iznad Zagreba, u kojem je jedan od aviona bio vlasništvo Hrvatske avio kompanije i za koji je kriv kontrolor Zagrebačke kontrole leta, ali Srbija ima obavezu plaćanja odštete porodicama poginulih jer je pravna naslednica SFRJ.Da bi potencijalni "razvod" bio pošten, što bi omogućilo ostvarivanje dobrosusedskih odnosa, ovakve situacije se moraju sprečiti.

Dimitrije

pre 12 godina

Prodali nam prirodne resurse,bušotine,gas,rafinerije,razne fabrike i firme,
a sad nam dele poljske puteve i kanale obrasle trskom!

banatska lija

pre 12 godina

neverovatno-znaci NEVEROVATNO. Pa jesmo li mi idijoti u Vojvodini????? Kako nas roljaju -kako stignu. Ne mogu da verujem. Stvarno blejimo ko ovce na ove majmune sto nas pljackaju. Ne mogu da verujem da im svaka glupost podje za rukom a mi kao uredu je-nastavi dalje. Pa samo zapaliti za inostranstvo da nema ko da im puni novcanike. Stvarno su bezobrazni. *******

NORMALAN

pre 12 godina

Neka docice dan kada cete zbog ovakvih Pirocanaca davati sve sto dajete Kosovu ali bice kasno ako vec nije,gnev u narodu od vase otimacine je veliki a ostace vam pasaluk oko Beograda na kraju kako i ostali bedno zive...Samo BG,sve u Bg ostali nek crknu kada nisu za zivot koji vi namecete i raspolazete bogatstvima Vojvodine...

Vrsac

pre 12 godina

Treba uvesti,i plate svih Vojvodjana,da ode u Beograd ili u Srbiju.
I ovako,sve sem toga,ide preko Dunava.

Vazno je da uzmete porez i sve pare koje mozete iz Vojvodine,a kada treba da se da iz budzeta,Vojvodini,onda je sve Srbija,a Vojvodjani,separatisti.

dacha

pre 12 godina

Kasno je... Beogradska vlada je pokusala svakog da dovede u potcinjeni polozaj, i tako imate aktuelnu situaciju. Dunav i Sava su sasvim lepe prirodne medje, pa sto ne bi bile i administrativna. Na kraju cete izgubiti i beogradske kvartove drugog reda

dragaN

pre 12 godina

@spin dokrori svuda

"Svaka ti čast, druže, u ovih par komentara koje si dao vidi se zavidan nivo umeća izvrtanja činjenica i demagogije. Rezonovanja su ti u smislu: Pariz je grad u Francuskoj, Francuska je u Evropi, Srbija je u Evropi, ergo - Pariz je u Srbiji."

Gospodine doktore kako vam stoji u potpisu, mozda neko od vasih kolega moze da vam preporuci doktora za bolje rezonovanje? Poredjenje koje ste nasli za moj komentar je pravo decje rezonovanje, ali kao neko stariji, iskusniji i pametniji, necu biti nekulturan i sebican, nego cu vam evo lepo nacrtati da vas prosvetlim.

Ako je Francuska u Evropi i Srbija u Evropi to ne znaci da ako Pariz proda metro da ce deo od prodaje zavrsiti u Srbiji. Ali ako je recimo aerodrom u Vojvodini i vlasnistvo Vojvodine, pa ga Vlada pokrajine proda, ni dinar nece otici ostatku Srbije. Ako je aerodrom u ostatku Srbije, pa ga drzava Srbija proda, Vojvodina kao deo Srbije ce dobiti deo kolaca. Mozda ne direktno (mada nije ni to isljuceno), ali indirektno da kroz finansiranje troskova drzave Srbije kao sto su ambasade po svetu, carina, plate za vojsku, naoruzanje za vojsku, penzije i jos milion zajednickih troskova.

Dana

pre 12 godina

Citam sve ove komentare, kao i sve ostale vezane za Vojvodinu, i nije mi jasno ko to piše. Majka mi je Sremica i mnogo rođaka imam u Sremu, cesto se vidimo i cujemo. Poznat mi je njihov dijalekt, i razne uzrecice koje koriste u govoru. O Banatu da i ne govorim.
Možda grešim, ali razuverite me ako je tako, niko od vas komentatora nije Vojvođanin, sve se ovo piše iz Beograda. Kome to treba? Šta je vaš cilj?

Aleksa

pre 12 godina

SLOBODNA VOJVODINA ! ja neznam ali vlasti iz beograda (ne gradjani) su uspeli da se posvadjaju sa svima redom a na veoma dobrom su putu i ovaj poslednji deo da odrade po veoma predvidivom scenariju

Djuka

pre 12 godina

Vojvodini putevi drugog reda i neplovni kanali.. Znači, ono što predstavlja trošak i što treba popravljati Vojvodini a ono od čega može odmah da se zaradi Republici.. kakav dil.

DRŽAVNO VLASNIŠTVO sa različitim UPRAVLJAČIMA

pre 12 godina

Сва имовина што се налази У Војводини, а није приватна својина (физичких и правних лица), припада (ВЛАСНИШТВО) Држави Србији и свим грађанима те државе !!!

Међутим, државни органи и предузећа коа они оснивају, требало би да располажу и управљају само оном имовином која је националног и државног значаја (руде и природна богаства, ауто-путеви и друге инфра структура међународног значаја,... ),
док би имовином покрајинског значаја УПРАВЉАЛИ Покрајински органи (све осим ПРОДАЈЕ),
а имовином општинског значаја УПРАВЉАЛИ би Општински органи.

Оваква подела надлежности над државном имовином (одвојити ВЛАСНИШТВО од УПРАВЉАЊА) , важила би за све будуће Покрајине и Општине.

spin doktori svuda

pre 12 godina

@dragaN

Svaka ti čast, druže, u ovih par komentara koje si dao vidi se zavidan nivo umeća izvrtanja činjenica i demagogije. Rezonovanja su ti u smislu: Pariz je grad u Francuskoj, Francuska je u Evropi, Srbija je u Evropi, ergo - Pariz je u Srbiji.
Predviđam ti svetlu budućnost u politici, zvanje: spin doktor.

Petar K. (2. reda)

pre 12 godina

Umesto da nam/nas delite na redove, bolje da porazmislite o (ne)zadovoljstvu građana Srbije iz Vojvodine, tek da tema na vestima ne budu "barikade na jugu Vojvodine"


Uzgredd, željezničke šine i kanali su nam stariji nego brak sa Srbijom, a ovakve puteve pre sto godina zaista nismo imali a sramota ih je imati sad...

vojvodjanin

pre 12 godina

Da srbija nije imala vojvodinu jos ne bi znala mnoge stvari sto znaci da vi silom terate vojvodinu da izadje iz da kazem zajednice sa srbijom jer vi sve uzimate a dajete na kasicicu to ne znam dokle ce narod vojvodine trpeti napred SLOBODNA VOJVODINA .

dragaN

pre 12 godina

@Lala iz Banata

"Prvi PLOVAN kanal je počeo u Vojvodini da se gradi još u 18. veku! Deo koji (118 km kanala) povezuje Dunav kod Bezdana sa Tisom kod Bečeja.
A pušten za upotrebu 1802. godine. Hej, DVE GODINE PRE PRVOG SRPSKOG USTANKA!
(To je za tadašnju Srbiju, koja-tada-nije-postojala-kao-država, bila "svemirska građevina").
Da ga nije napravila možda država Srbija? Molim?!"

Potpuno si u pravu. Vlasnistvo nad kanalom pod hitno da se vrati onom ko ga je pravio. Austriji.

samostalnost i naši džepovi

pre 12 godina

Sjajno. Isto ovako ste ugnjetavali Crnu Goru, isto ovako ste ugnjetavali Kosovo. Samo što Vojvodinu ne ugnjetavate etnički i nacionalno (jer u Vojvodini nas realno nije ni briga "ko je čiji"), nego ekonomski.
E, pa gospodo, ako niste znali, zbog ovoga se otcepljuje. U Kosovu je vršeno etničko čišćenje, pa su onda nas očistili. Sada šišate Vojvodinu, a Vojvodina ima da vas ošiša ekonomski tako da nećete znati šta ćete od sebe kada se otcepimo.
Onda se vi lepo zezajte i srbujte u Beogradskom pašaluku, ionako ništa drugo ni ne radite poslednjih 200+ godina.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Jos jedna srbijanska prevara. Autoputevi su naime jedini putevi koji donose i prihod.

Vojvodina treba da se otarasi srbije pod hitno ako mislimo da prezivimo.

boki

pre 12 godina

Mi VOJVODJANI iz beograda dobijamo sve 2 reda. Vraticemo vam se sa kamatom.Djelicu idi u pirot pa tamo se izivljavaj, ostavi VOJVODJANSKE puteve na miru. I ovako ste ,sve sto ste pipnuli unistili!@

Mater vetru...!

pre 12 godina

Od Bođana do Opova sila hulja i lopova.
Koji grabe šta odaberu....
Od Opova do Bođana još je dobrih Vojvođana.
Da im s neba leba naberu.

dragaN

pre 12 godina

Sve je to u redu, ko je gradio njegovo i treba da bude. Nego ja sad imam jedno pitanje. Putevi drugog reda idu Vojvodini i to je njeno vlasnistvo. Ostatak Srbije nema nikakvog udela nad tim putevima (slicno je i za zaleznicu i sve ostale zahteve).OK.
Putevi drugog reda van Vojvodine pripadaju drzavi Srbiji. Vojvodina je deo drzave Srbije. Znaci Vojvodina indireknto ima udela u vlasnistvu nad imovinom (slicno je i za zaleznicu i sve ostale zahteve) u ostatku Srbije.
Nemam komentara, ko je pametan bice mu jasno.

Sandor

pre 12 godina

Vojvodini sve II reda. To je ve odavno poslovica svih vlada u Beogradu.

Vojvodina treba da se razgranici sa Srbijom pa onda da se dogovara da li ce u federaciju, kofederaciju ili svako za sebe.
Ovako vis ne ide.

Sremica

pre 12 godina

Sramota i katastrofa! Odakle im pravo da dele ovako srpske puteve i infrastrukturu?!?!
Zivoti zrtve koje smo dali za slobodu Vojvodine nisu bili drugog reda!

Toliko nezrelo, plitko i neodgovorno zaboravljanje milionskih zrtava centralne Srbije za slobodu Evrope; u svetskim ratovima bez kojih uopste ne bi postojala danas ova srpska pokrajina.

Ime Vojvodine potiče iz 1848. godine, kada se prostor današnje Vojvodine zvao Srpska Vojvodina (1848-1849) i Vojvodstvo Srbija (1849-1860).
Od 1945. godine, komunisti uvode u službenu upotrebu naziv "Vojvodina". Vojvodinu nisu stvarali "Vojvođani" do 1945. Pre toga je neko drugi krvario i stvarao, a na prvom mestu centralna Srbija.

Šumadija je za vreme zloglasne madjarske racije u Novom Sadu 1942.g. kada je ubijano srpsko stanovnistvo (nedavno je obelezena godisnjica pogroma) čista srca prihvatila vojvodjanske Srbe i pruzila im spas i utociste.
Istorija je učiteljica života, zapamtite Vojvodjani!

samo ravnopravno

pre 12 godina

Vlada Srbije treba da ima isti odnos prema svim delovima zemlje. Zašto bi putevi II reda bili u nadležnosti države južno od Beograda i dalje? Treba ih dati regionima u Centralnoj Srbiji i time imati isti odnos prema svim građanima.

nik

pre 12 godina

Vojvodjani imaju puteve i prvog reda, i to treba da pripada teritoriji gde se nalazi.A sta je sa politicarima, prvog ili drugog reda,videce se na izborima.

Lala iz Banata

pre 12 godina

"...On je rekao da će kanalska mreža, sem plovnih puteva, biti u svojini Vojvodine. "

E, moj Đeliću...
Prvi PLOVAN kanal je počeo u Vojvodini da se gradi još u 18. veku! Deo koji (118 km kanala) povezuje Dunav kod Bezdana sa Tisom kod Bečeja.
A pušten za upotrebu 1802. godine. Hej, DVE GODINE PRE PRVOG SRPSKOG USTANKA!
(To je za tadašnju Srbiju, koja-tada-nije-postojala-kao-država, bila "svemirska građevina").
Da ga nije napravila možda država Srbija? Molim?!
Znate zašto sam protiv da se kanalska mreža (osim ovih navedebih, pravnih razloga) OTME Vojvodini?
Zato što će država Srbija održavati kanalsku mrežu - NIKAKO! :(

Uostalom i dan-danas SVAKE GODINE reke, rečice, potoci i ostale vode plave Srbiju JUŽNO od Save i Dunava!
To je dokaz da država ne ume ili nema novaca da održava kanale (ustave, brane i sl)!

Vojvodjanin

pre 12 godina

Jos jedna srbijanska prevara. Autoputevi su naime jedini putevi koji donose i prihod.

Vojvodina treba da se otarasi srbije pod hitno ako mislimo da prezivimo.

Sandor

pre 12 godina

Vojvodini sve II reda. To je ve odavno poslovica svih vlada u Beogradu.

Vojvodina treba da se razgranici sa Srbijom pa onda da se dogovara da li ce u federaciju, kofederaciju ili svako za sebe.
Ovako vis ne ide.

boki

pre 12 godina

Mi VOJVODJANI iz beograda dobijamo sve 2 reda. Vraticemo vam se sa kamatom.Djelicu idi u pirot pa tamo se izivljavaj, ostavi VOJVODJANSKE puteve na miru. I ovako ste ,sve sto ste pipnuli unistili!@

Lala iz Banata

pre 12 godina

"...On je rekao da će kanalska mreža, sem plovnih puteva, biti u svojini Vojvodine. "

E, moj Đeliću...
Prvi PLOVAN kanal je počeo u Vojvodini da se gradi još u 18. veku! Deo koji (118 km kanala) povezuje Dunav kod Bezdana sa Tisom kod Bečeja.
A pušten za upotrebu 1802. godine. Hej, DVE GODINE PRE PRVOG SRPSKOG USTANKA!
(To je za tadašnju Srbiju, koja-tada-nije-postojala-kao-država, bila "svemirska građevina").
Da ga nije napravila možda država Srbija? Molim?!
Znate zašto sam protiv da se kanalska mreža (osim ovih navedebih, pravnih razloga) OTME Vojvodini?
Zato što će država Srbija održavati kanalsku mrežu - NIKAKO! :(

Uostalom i dan-danas SVAKE GODINE reke, rečice, potoci i ostale vode plave Srbiju JUŽNO od Save i Dunava!
To je dokaz da država ne ume ili nema novaca da održava kanale (ustave, brane i sl)!

Mater vetru...!

pre 12 godina

Od Bođana do Opova sila hulja i lopova.
Koji grabe šta odaberu....
Od Opova do Bođana još je dobrih Vojvođana.
Da im s neba leba naberu.

samostalnost i naši džepovi

pre 12 godina

Sjajno. Isto ovako ste ugnjetavali Crnu Goru, isto ovako ste ugnjetavali Kosovo. Samo što Vojvodinu ne ugnjetavate etnički i nacionalno (jer u Vojvodini nas realno nije ni briga "ko je čiji"), nego ekonomski.
E, pa gospodo, ako niste znali, zbog ovoga se otcepljuje. U Kosovu je vršeno etničko čišćenje, pa su onda nas očistili. Sada šišate Vojvodinu, a Vojvodina ima da vas ošiša ekonomski tako da nećete znati šta ćete od sebe kada se otcepimo.
Onda se vi lepo zezajte i srbujte u Beogradskom pašaluku, ionako ništa drugo ni ne radite poslednjih 200+ godina.

vojvodjanin

pre 12 godina

Da srbija nije imala vojvodinu jos ne bi znala mnoge stvari sto znaci da vi silom terate vojvodinu da izadje iz da kazem zajednice sa srbijom jer vi sve uzimate a dajete na kasicicu to ne znam dokle ce narod vojvodine trpeti napred SLOBODNA VOJVODINA .

nik

pre 12 godina

Vojvodjani imaju puteve i prvog reda, i to treba da pripada teritoriji gde se nalazi.A sta je sa politicarima, prvog ili drugog reda,videce se na izborima.

Petar K. (2. reda)

pre 12 godina

Umesto da nam/nas delite na redove, bolje da porazmislite o (ne)zadovoljstvu građana Srbije iz Vojvodine, tek da tema na vestima ne budu "barikade na jugu Vojvodine"


Uzgredd, željezničke šine i kanali su nam stariji nego brak sa Srbijom, a ovakve puteve pre sto godina zaista nismo imali a sramota ih je imati sad...

dragaN

pre 12 godina

@Lala iz Banata

"Prvi PLOVAN kanal je počeo u Vojvodini da se gradi još u 18. veku! Deo koji (118 km kanala) povezuje Dunav kod Bezdana sa Tisom kod Bečeja.
A pušten za upotrebu 1802. godine. Hej, DVE GODINE PRE PRVOG SRPSKOG USTANKA!
(To je za tadašnju Srbiju, koja-tada-nije-postojala-kao-država, bila "svemirska građevina").
Da ga nije napravila možda država Srbija? Molim?!"

Potpuno si u pravu. Vlasnistvo nad kanalom pod hitno da se vrati onom ko ga je pravio. Austriji.

Djuka

pre 12 godina

Vojvodini putevi drugog reda i neplovni kanali.. Znači, ono što predstavlja trošak i što treba popravljati Vojvodini a ono od čega može odmah da se zaradi Republici.. kakav dil.

Aleksa

pre 12 godina

SLOBODNA VOJVODINA ! ja neznam ali vlasti iz beograda (ne gradjani) su uspeli da se posvadjaju sa svima redom a na veoma dobrom su putu i ovaj poslednji deo da odrade po veoma predvidivom scenariju

Sremica

pre 12 godina

Sramota i katastrofa! Odakle im pravo da dele ovako srpske puteve i infrastrukturu?!?!
Zivoti zrtve koje smo dali za slobodu Vojvodine nisu bili drugog reda!

Toliko nezrelo, plitko i neodgovorno zaboravljanje milionskih zrtava centralne Srbije za slobodu Evrope; u svetskim ratovima bez kojih uopste ne bi postojala danas ova srpska pokrajina.

Ime Vojvodine potiče iz 1848. godine, kada se prostor današnje Vojvodine zvao Srpska Vojvodina (1848-1849) i Vojvodstvo Srbija (1849-1860).
Od 1945. godine, komunisti uvode u službenu upotrebu naziv "Vojvodina". Vojvodinu nisu stvarali "Vojvođani" do 1945. Pre toga je neko drugi krvario i stvarao, a na prvom mestu centralna Srbija.

Šumadija je za vreme zloglasne madjarske racije u Novom Sadu 1942.g. kada je ubijano srpsko stanovnistvo (nedavno je obelezena godisnjica pogroma) čista srca prihvatila vojvodjanske Srbe i pruzila im spas i utociste.
Istorija je učiteljica života, zapamtite Vojvodjani!

samo ravnopravno

pre 12 godina

Vlada Srbije treba da ima isti odnos prema svim delovima zemlje. Zašto bi putevi II reda bili u nadležnosti države južno od Beograda i dalje? Treba ih dati regionima u Centralnoj Srbiji i time imati isti odnos prema svim građanima.

spin doktori svuda

pre 12 godina

@dragaN

Svaka ti čast, druže, u ovih par komentara koje si dao vidi se zavidan nivo umeća izvrtanja činjenica i demagogije. Rezonovanja su ti u smislu: Pariz je grad u Francuskoj, Francuska je u Evropi, Srbija je u Evropi, ergo - Pariz je u Srbiji.
Predviđam ti svetlu budućnost u politici, zvanje: spin doktor.

dragaN

pre 12 godina

Sve je to u redu, ko je gradio njegovo i treba da bude. Nego ja sad imam jedno pitanje. Putevi drugog reda idu Vojvodini i to je njeno vlasnistvo. Ostatak Srbije nema nikakvog udela nad tim putevima (slicno je i za zaleznicu i sve ostale zahteve).OK.
Putevi drugog reda van Vojvodine pripadaju drzavi Srbiji. Vojvodina je deo drzave Srbije. Znaci Vojvodina indireknto ima udela u vlasnistvu nad imovinom (slicno je i za zaleznicu i sve ostale zahteve) u ostatku Srbije.
Nemam komentara, ko je pametan bice mu jasno.

DRŽAVNO VLASNIŠTVO sa različitim UPRAVLJAČIMA

pre 12 godina

Сва имовина што се налази У Војводини, а није приватна својина (физичких и правних лица), припада (ВЛАСНИШТВО) Држави Србији и свим грађанима те државе !!!

Међутим, државни органи и предузећа коа они оснивају, требало би да располажу и управљају само оном имовином која је националног и државног значаја (руде и природна богаства, ауто-путеви и друге инфра структура међународног значаја,... ),
док би имовином покрајинског значаја УПРАВЉАЛИ Покрајински органи (све осим ПРОДАЈЕ),
а имовином општинског значаја УПРАВЉАЛИ би Општински органи.

Оваква подела надлежности над државном имовином (одвојити ВЛАСНИШТВО од УПРАВЉАЊА) , важила би за све будуће Покрајине и Општине.

cy

pre 12 godina

Obzirom na separatizam koji provejava u komentarima mislim da bi bilo dobro sprovesti referendum u Vojvodini da bi se već jednom ustanovilo raspoloženje gradjana. Zarad poštenog sprovodjenja eventualnog "razvoda" do kojeg bi taj referendum mogao dovesti, pre samog referenduma treba potpisati ugovor izmedju republičke i pokrajinske vlasti o preuzimanju kreditnih obaveza za infrastrukturne i investicione kredite koje je Srbija podigla zarad "plasiranja" na teritoriji Vojvodine. Ne bi bilo pošteno da u slučaju sporazumnog "razvoda" Srbiji ostanu zaduženja a Vojvodini vlasništvo. Već je previše kreditnih obaveza Srbija preuzela na sebe deklarišući se kao pravna naslednica raznih Jugoslavija i drugih državnih zajednica. "Najsvežija" situacija je sudjenje povodom sudara aviona iz 1976. koji se desio iznad Zagreba, u kojem je jedan od aviona bio vlasništvo Hrvatske avio kompanije i za koji je kriv kontrolor Zagrebačke kontrole leta, ali Srbija ima obavezu plaćanja odštete porodicama poginulih jer je pravna naslednica SFRJ.Da bi potencijalni "razvod" bio pošten, što bi omogućilo ostvarivanje dobrosusedskih odnosa, ovakve situacije se moraju sprečiti.

Dana

pre 12 godina

Citam sve ove komentare, kao i sve ostale vezane za Vojvodinu, i nije mi jasno ko to piše. Majka mi je Sremica i mnogo rođaka imam u Sremu, cesto se vidimo i cujemo. Poznat mi je njihov dijalekt, i razne uzrecice koje koriste u govoru. O Banatu da i ne govorim.
Možda grešim, ali razuverite me ako je tako, niko od vas komentatora nije Vojvođanin, sve se ovo piše iz Beograda. Kome to treba? Šta je vaš cilj?

Vrsac

pre 12 godina

Treba uvesti,i plate svih Vojvodjana,da ode u Beograd ili u Srbiju.
I ovako,sve sem toga,ide preko Dunava.

Vazno je da uzmete porez i sve pare koje mozete iz Vojvodine,a kada treba da se da iz budzeta,Vojvodini,onda je sve Srbija,a Vojvodjani,separatisti.

Dimitrije

pre 12 godina

Prodali nam prirodne resurse,bušotine,gas,rafinerije,razne fabrike i firme,
a sad nam dele poljske puteve i kanale obrasle trskom!

banatska lija

pre 12 godina

neverovatno-znaci NEVEROVATNO. Pa jesmo li mi idijoti u Vojvodini????? Kako nas roljaju -kako stignu. Ne mogu da verujem. Stvarno blejimo ko ovce na ove majmune sto nas pljackaju. Ne mogu da verujem da im svaka glupost podje za rukom a mi kao uredu je-nastavi dalje. Pa samo zapaliti za inostranstvo da nema ko da im puni novcanike. Stvarno su bezobrazni. *******

dacha

pre 12 godina

Kasno je... Beogradska vlada je pokusala svakog da dovede u potcinjeni polozaj, i tako imate aktuelnu situaciju. Dunav i Sava su sasvim lepe prirodne medje, pa sto ne bi bile i administrativna. Na kraju cete izgubiti i beogradske kvartove drugog reda

NORMALAN

pre 12 godina

Neka docice dan kada cete zbog ovakvih Pirocanaca davati sve sto dajete Kosovu ali bice kasno ako vec nije,gnev u narodu od vase otimacine je veliki a ostace vam pasaluk oko Beograda na kraju kako i ostali bedno zive...Samo BG,sve u Bg ostali nek crknu kada nisu za zivot koji vi namecete i raspolazete bogatstvima Vojvodine...

Jad i beda

pre 12 godina

@ Dana

Bravo Dano, svaka cast na komentaru!
Primetila si da su svi komentari isti, i pisu se sa jednog starog poznatog mesta - na nasu tragediju!
A neki se upecali...

dragaN

pre 12 godina

@spin dokrori svuda

"Svaka ti čast, druže, u ovih par komentara koje si dao vidi se zavidan nivo umeća izvrtanja činjenica i demagogije. Rezonovanja su ti u smislu: Pariz je grad u Francuskoj, Francuska je u Evropi, Srbija je u Evropi, ergo - Pariz je u Srbiji."

Gospodine doktore kako vam stoji u potpisu, mozda neko od vasih kolega moze da vam preporuci doktora za bolje rezonovanje? Poredjenje koje ste nasli za moj komentar je pravo decje rezonovanje, ali kao neko stariji, iskusniji i pametniji, necu biti nekulturan i sebican, nego cu vam evo lepo nacrtati da vas prosvetlim.

Ako je Francuska u Evropi i Srbija u Evropi to ne znaci da ako Pariz proda metro da ce deo od prodaje zavrsiti u Srbiji. Ali ako je recimo aerodrom u Vojvodini i vlasnistvo Vojvodine, pa ga Vlada pokrajine proda, ni dinar nece otici ostatku Srbije. Ako je aerodrom u ostatku Srbije, pa ga drzava Srbija proda, Vojvodina kao deo Srbije ce dobiti deo kolaca. Mozda ne direktno (mada nije ni to isljuceno), ali indirektno da kroz finansiranje troskova drzave Srbije kao sto su ambasade po svetu, carina, plate za vojsku, naoruzanje za vojsku, penzije i jos milion zajednickih troskova.

Novosadjanin

pre 12 godina

@ Dana
@Jad i beda

Pa jeste li vi ljudi normalni?????
Pa svi VOJVOĐANI su išli u SRPSKE ŠKOLE i PIŠU SRPSKIM jezikom, ne VOJVOĐANSKIM!!!!!

E Bože budala, sad ja treba da pišem nešto u fazonu sa ' da bi vi skontali da sam iz Vojvodine???
Pa meni je sva rdobina u Bosni i Srbiji pa mi se svi smeškaju kad pričam... Jel mislite da nemam zube pa zbog toga mi se smeju?? Neeeee....


Inače, slažem se sa jedin - REFERENDU!!!!
Mama mi je iz BOsne, tata iz centralne Srbije, ja sam rođen i odrastao u Novom Sadu, i VIDIM šta znači Srbija a šta Vojvodina!!!!

Sremica

pre 12 godina

Sramota i katastrofa! Odakle im pravo da dele ovako srpske puteve i infrastrukturu?!?!
Zivoti zrtve koje smo dali za slobodu Vojvodine nisu bili drugog reda!

Toliko nezrelo, plitko i neodgovorno zaboravljanje milionskih zrtava centralne Srbije za slobodu Evrope; u svetskim ratovima bez kojih uopste ne bi postojala danas ova srpska pokrajina.

Ime Vojvodine potiče iz 1848. godine, kada se prostor današnje Vojvodine zvao Srpska Vojvodina (1848-1849) i Vojvodstvo Srbija (1849-1860).
Od 1945. godine, komunisti uvode u službenu upotrebu naziv "Vojvodina". Vojvodinu nisu stvarali "Vojvođani" do 1945. Pre toga je neko drugi krvario i stvarao, a na prvom mestu centralna Srbija.

Šumadija je za vreme zloglasne madjarske racije u Novom Sadu 1942.g. kada je ubijano srpsko stanovnistvo (nedavno je obelezena godisnjica pogroma) čista srca prihvatila vojvodjanske Srbe i pruzila im spas i utociste.
Istorija je učiteljica života, zapamtite Vojvodjani!

dragaN

pre 12 godina

Sve je to u redu, ko je gradio njegovo i treba da bude. Nego ja sad imam jedno pitanje. Putevi drugog reda idu Vojvodini i to je njeno vlasnistvo. Ostatak Srbije nema nikakvog udela nad tim putevima (slicno je i za zaleznicu i sve ostale zahteve).OK.
Putevi drugog reda van Vojvodine pripadaju drzavi Srbiji. Vojvodina je deo drzave Srbije. Znaci Vojvodina indireknto ima udela u vlasnistvu nad imovinom (slicno je i za zaleznicu i sve ostale zahteve) u ostatku Srbije.
Nemam komentara, ko je pametan bice mu jasno.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Jos jedna srbijanska prevara. Autoputevi su naime jedini putevi koji donose i prihod.

Vojvodina treba da se otarasi srbije pod hitno ako mislimo da prezivimo.

boki

pre 12 godina

Mi VOJVODJANI iz beograda dobijamo sve 2 reda. Vraticemo vam se sa kamatom.Djelicu idi u pirot pa tamo se izivljavaj, ostavi VOJVODJANSKE puteve na miru. I ovako ste ,sve sto ste pipnuli unistili!@

vojvodjanin

pre 12 godina

Da srbija nije imala vojvodinu jos ne bi znala mnoge stvari sto znaci da vi silom terate vojvodinu da izadje iz da kazem zajednice sa srbijom jer vi sve uzimate a dajete na kasicicu to ne znam dokle ce narod vojvodine trpeti napred SLOBODNA VOJVODINA .

DRŽAVNO VLASNIŠTVO sa različitim UPRAVLJAČIMA

pre 12 godina

Сва имовина што се налази У Војводини, а није приватна својина (физичких и правних лица), припада (ВЛАСНИШТВО) Држави Србији и свим грађанима те државе !!!

Међутим, државни органи и предузећа коа они оснивају, требало би да располажу и управљају само оном имовином која је националног и државног значаја (руде и природна богаства, ауто-путеви и друге инфра структура међународног значаја,... ),
док би имовином покрајинског значаја УПРАВЉАЛИ Покрајински органи (све осим ПРОДАЈЕ),
а имовином општинског значаја УПРАВЉАЛИ би Општински органи.

Оваква подела надлежности над државном имовином (одвојити ВЛАСНИШТВО од УПРАВЉАЊА) , важила би за све будуће Покрајине и Општине.

dragaN

pre 12 godina

@Lala iz Banata

"Prvi PLOVAN kanal je počeo u Vojvodini da se gradi još u 18. veku! Deo koji (118 km kanala) povezuje Dunav kod Bezdana sa Tisom kod Bečeja.
A pušten za upotrebu 1802. godine. Hej, DVE GODINE PRE PRVOG SRPSKOG USTANKA!
(To je za tadašnju Srbiju, koja-tada-nije-postojala-kao-država, bila "svemirska građevina").
Da ga nije napravila možda država Srbija? Molim?!"

Potpuno si u pravu. Vlasnistvo nad kanalom pod hitno da se vrati onom ko ga je pravio. Austriji.

Lala iz Banata

pre 12 godina

"...On je rekao da će kanalska mreža, sem plovnih puteva, biti u svojini Vojvodine. "

E, moj Đeliću...
Prvi PLOVAN kanal je počeo u Vojvodini da se gradi još u 18. veku! Deo koji (118 km kanala) povezuje Dunav kod Bezdana sa Tisom kod Bečeja.
A pušten za upotrebu 1802. godine. Hej, DVE GODINE PRE PRVOG SRPSKOG USTANKA!
(To je za tadašnju Srbiju, koja-tada-nije-postojala-kao-država, bila "svemirska građevina").
Da ga nije napravila možda država Srbija? Molim?!
Znate zašto sam protiv da se kanalska mreža (osim ovih navedebih, pravnih razloga) OTME Vojvodini?
Zato što će država Srbija održavati kanalsku mrežu - NIKAKO! :(

Uostalom i dan-danas SVAKE GODINE reke, rečice, potoci i ostale vode plave Srbiju JUŽNO od Save i Dunava!
To je dokaz da država ne ume ili nema novaca da održava kanale (ustave, brane i sl)!

Djuka

pre 12 godina

Vojvodini putevi drugog reda i neplovni kanali.. Znači, ono što predstavlja trošak i što treba popravljati Vojvodini a ono od čega može odmah da se zaradi Republici.. kakav dil.

Sandor

pre 12 godina

Vojvodini sve II reda. To je ve odavno poslovica svih vlada u Beogradu.

Vojvodina treba da se razgranici sa Srbijom pa onda da se dogovara da li ce u federaciju, kofederaciju ili svako za sebe.
Ovako vis ne ide.

samostalnost i naši džepovi

pre 12 godina

Sjajno. Isto ovako ste ugnjetavali Crnu Goru, isto ovako ste ugnjetavali Kosovo. Samo što Vojvodinu ne ugnjetavate etnički i nacionalno (jer u Vojvodini nas realno nije ni briga "ko je čiji"), nego ekonomski.
E, pa gospodo, ako niste znali, zbog ovoga se otcepljuje. U Kosovu je vršeno etničko čišćenje, pa su onda nas očistili. Sada šišate Vojvodinu, a Vojvodina ima da vas ošiša ekonomski tako da nećete znati šta ćete od sebe kada se otcepimo.
Onda se vi lepo zezajte i srbujte u Beogradskom pašaluku, ionako ništa drugo ni ne radite poslednjih 200+ godina.

nik

pre 12 godina

Vojvodjani imaju puteve i prvog reda, i to treba da pripada teritoriji gde se nalazi.A sta je sa politicarima, prvog ili drugog reda,videce se na izborima.

Aleksa

pre 12 godina

SLOBODNA VOJVODINA ! ja neznam ali vlasti iz beograda (ne gradjani) su uspeli da se posvadjaju sa svima redom a na veoma dobrom su putu i ovaj poslednji deo da odrade po veoma predvidivom scenariju

Mater vetru...!

pre 12 godina

Od Bođana do Opova sila hulja i lopova.
Koji grabe šta odaberu....
Od Opova do Bođana još je dobrih Vojvođana.
Da im s neba leba naberu.

Petar K. (2. reda)

pre 12 godina

Umesto da nam/nas delite na redove, bolje da porazmislite o (ne)zadovoljstvu građana Srbije iz Vojvodine, tek da tema na vestima ne budu "barikade na jugu Vojvodine"


Uzgredd, željezničke šine i kanali su nam stariji nego brak sa Srbijom, a ovakve puteve pre sto godina zaista nismo imali a sramota ih je imati sad...

samo ravnopravno

pre 12 godina

Vlada Srbije treba da ima isti odnos prema svim delovima zemlje. Zašto bi putevi II reda bili u nadležnosti države južno od Beograda i dalje? Treba ih dati regionima u Centralnoj Srbiji i time imati isti odnos prema svim građanima.

Dana

pre 12 godina

Citam sve ove komentare, kao i sve ostale vezane za Vojvodinu, i nije mi jasno ko to piše. Majka mi je Sremica i mnogo rođaka imam u Sremu, cesto se vidimo i cujemo. Poznat mi je njihov dijalekt, i razne uzrecice koje koriste u govoru. O Banatu da i ne govorim.
Možda grešim, ali razuverite me ako je tako, niko od vas komentatora nije Vojvođanin, sve se ovo piše iz Beograda. Kome to treba? Šta je vaš cilj?

banatska lija

pre 12 godina

neverovatno-znaci NEVEROVATNO. Pa jesmo li mi idijoti u Vojvodini????? Kako nas roljaju -kako stignu. Ne mogu da verujem. Stvarno blejimo ko ovce na ove majmune sto nas pljackaju. Ne mogu da verujem da im svaka glupost podje za rukom a mi kao uredu je-nastavi dalje. Pa samo zapaliti za inostranstvo da nema ko da im puni novcanike. Stvarno su bezobrazni. *******

Vrsac

pre 12 godina

Treba uvesti,i plate svih Vojvodjana,da ode u Beograd ili u Srbiju.
I ovako,sve sem toga,ide preko Dunava.

Vazno je da uzmete porez i sve pare koje mozete iz Vojvodine,a kada treba da se da iz budzeta,Vojvodini,onda je sve Srbija,a Vojvodjani,separatisti.

dacha

pre 12 godina

Kasno je... Beogradska vlada je pokusala svakog da dovede u potcinjeni polozaj, i tako imate aktuelnu situaciju. Dunav i Sava su sasvim lepe prirodne medje, pa sto ne bi bile i administrativna. Na kraju cete izgubiti i beogradske kvartove drugog reda

NORMALAN

pre 12 godina

Neka docice dan kada cete zbog ovakvih Pirocanaca davati sve sto dajete Kosovu ali bice kasno ako vec nije,gnev u narodu od vase otimacine je veliki a ostace vam pasaluk oko Beograda na kraju kako i ostali bedno zive...Samo BG,sve u Bg ostali nek crknu kada nisu za zivot koji vi namecete i raspolazete bogatstvima Vojvodine...

Dimitrije

pre 12 godina

Prodali nam prirodne resurse,bušotine,gas,rafinerije,razne fabrike i firme,
a sad nam dele poljske puteve i kanale obrasle trskom!

Jad i beda

pre 12 godina

@ Dana

Bravo Dano, svaka cast na komentaru!
Primetila si da su svi komentari isti, i pisu se sa jednog starog poznatog mesta - na nasu tragediju!
A neki se upecali...

spin doktori svuda

pre 12 godina

@dragaN

Svaka ti čast, druže, u ovih par komentara koje si dao vidi se zavidan nivo umeća izvrtanja činjenica i demagogije. Rezonovanja su ti u smislu: Pariz je grad u Francuskoj, Francuska je u Evropi, Srbija je u Evropi, ergo - Pariz je u Srbiji.
Predviđam ti svetlu budućnost u politici, zvanje: spin doktor.

dragaN

pre 12 godina

@spin dokrori svuda

"Svaka ti čast, druže, u ovih par komentara koje si dao vidi se zavidan nivo umeća izvrtanja činjenica i demagogije. Rezonovanja su ti u smislu: Pariz je grad u Francuskoj, Francuska je u Evropi, Srbija je u Evropi, ergo - Pariz je u Srbiji."

Gospodine doktore kako vam stoji u potpisu, mozda neko od vasih kolega moze da vam preporuci doktora za bolje rezonovanje? Poredjenje koje ste nasli za moj komentar je pravo decje rezonovanje, ali kao neko stariji, iskusniji i pametniji, necu biti nekulturan i sebican, nego cu vam evo lepo nacrtati da vas prosvetlim.

Ako je Francuska u Evropi i Srbija u Evropi to ne znaci da ako Pariz proda metro da ce deo od prodaje zavrsiti u Srbiji. Ali ako je recimo aerodrom u Vojvodini i vlasnistvo Vojvodine, pa ga Vlada pokrajine proda, ni dinar nece otici ostatku Srbije. Ako je aerodrom u ostatku Srbije, pa ga drzava Srbija proda, Vojvodina kao deo Srbije ce dobiti deo kolaca. Mozda ne direktno (mada nije ni to isljuceno), ali indirektno da kroz finansiranje troskova drzave Srbije kao sto su ambasade po svetu, carina, plate za vojsku, naoruzanje za vojsku, penzije i jos milion zajednickih troskova.

Novosadjanin

pre 12 godina

@ Dana
@Jad i beda

Pa jeste li vi ljudi normalni?????
Pa svi VOJVOĐANI su išli u SRPSKE ŠKOLE i PIŠU SRPSKIM jezikom, ne VOJVOĐANSKIM!!!!!

E Bože budala, sad ja treba da pišem nešto u fazonu sa ' da bi vi skontali da sam iz Vojvodine???
Pa meni je sva rdobina u Bosni i Srbiji pa mi se svi smeškaju kad pričam... Jel mislite da nemam zube pa zbog toga mi se smeju?? Neeeee....


Inače, slažem se sa jedin - REFERENDU!!!!
Mama mi je iz BOsne, tata iz centralne Srbije, ja sam rođen i odrastao u Novom Sadu, i VIDIM šta znači Srbija a šta Vojvodina!!!!

cy

pre 12 godina

Obzirom na separatizam koji provejava u komentarima mislim da bi bilo dobro sprovesti referendum u Vojvodini da bi se već jednom ustanovilo raspoloženje gradjana. Zarad poštenog sprovodjenja eventualnog "razvoda" do kojeg bi taj referendum mogao dovesti, pre samog referenduma treba potpisati ugovor izmedju republičke i pokrajinske vlasti o preuzimanju kreditnih obaveza za infrastrukturne i investicione kredite koje je Srbija podigla zarad "plasiranja" na teritoriji Vojvodine. Ne bi bilo pošteno da u slučaju sporazumnog "razvoda" Srbiji ostanu zaduženja a Vojvodini vlasništvo. Već je previše kreditnih obaveza Srbija preuzela na sebe deklarišući se kao pravna naslednica raznih Jugoslavija i drugih državnih zajednica. "Najsvežija" situacija je sudjenje povodom sudara aviona iz 1976. koji se desio iznad Zagreba, u kojem je jedan od aviona bio vlasništvo Hrvatske avio kompanije i za koji je kriv kontrolor Zagrebačke kontrole leta, ali Srbija ima obavezu plaćanja odštete porodicama poginulih jer je pravna naslednica SFRJ.Da bi potencijalni "razvod" bio pošten, što bi omogućilo ostvarivanje dobrosusedskih odnosa, ovakve situacije se moraju sprečiti.