Sreda, 07.09.2011.

00:05

Cvetković: Treba prihvatiti tajkune

Sajt Vikiliks Džulijana Asanža objavio je novu seriju tajnih depeša iz ambasada širom sveta. One se jednim delom odnose i na dešavanja u Srbiji i regionu

Izvor: Blic

Cvetkoviæ: Treba prihvatiti tajkune IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

rato

pre 12 godina

Sasvim očekivano od osobe koje, kao bivšeg direktora Agencije za privatizaciju koji je dao značajan doprinos u stvaranju tajkuna, a sada u ulozi premijera traži od široke javnosti da ih prizna kao legalne biznismene. Previše od Cvetkovića i kompanije.

dovla

pre 12 godina

Pa nije Cvele kriv, on je samo citirao Tadica koji je rekao da ce narodu biti lakse da prihvati tajkune ako sagrade most. Na kraju ga je jedino Djilas poslusao - sagradio covek most, al' od nasih para.

S verom da Bog sve vidi!

pre 12 godina

Sram vas bilo te sede brade!
I vas i sve politicare redom, i levicu i desnicu i one izmedju! Sramota kako beskrupulozno godinama vredjate inteligenciju normalnog coveka!

čuvar plaže

pre 12 godina

šta znači ova izjava? ako imam mnogo novca, za mene ne važi isto kao i za onog što novca nema ni za potrošačku korpicu? za njega zakon, a za mene dogovor sa vrhom vlasti?

jasno je ko je glavni u ovoj državi, a to nije vlast. jel` to društvo kome težimo? da neko uz pomoć mita, monopola, naštelovanih zakona i prenebegavanje istih može da bude iznad države, naroda, zakona? strašno! pa da li će biti omogućeno uskoro da i ubijanje bude selektivno procesuirano, ko ima para neće na robiju, a ko nema ima da "guli"?

i vama dati glas, posle izjave da oni koji su našim novcem sebe podigli do nedodirljivosti treba da budu omiljeni? za vas je i Hans K Andersen surovi realista, koliko lupate!

Opa Djurdjo

pre 12 godina

Ma zlatni su tajkuni, samo ih narod ne voli. Zasto, pa evo primera. U Boru je privatizovano preduzece Belorecki Pescar, gde novi vlasnik grubo krsi kupoprodajni ugovor i niko ne reaguje iako su poslate zalbe inspektoru rada i Agenciji za privatizaciju sa sve pratecom dokumentacijom. Novi vlasnik (bugarska firma "Jugo-Kaolin") prvo sto je uradio je da je smanjio plate i dao da se potpisu novi aneksi ugovora o radu mimo kupoprodajnog ugovora. Naravno aneksi ugovora o radu su povoljniji za poslusnike a za nas koji trazimo da se postuje kupoprodajni ugovor sve je gore. Radnici su se organizovali i napravili sindikat, ali je onda poslodavac napravio svoj u kome je otislo oko trecina radnika koji su raznim metodama zastrasivanja primorani na tako nesto, dok je jedan deo otisao jer im je data veca plata. Moze li se u ovoj zemlji ziveti normalno i od svog rada, jesmo li postali robovlasnicka drzava ? Hoce li Agencija za privatizaciju napokon raditi svoj posao i kontrolisati na vreme postuje li se kupoprodajni ugovor? Toliko o tajkunima i zasto ih narod ne voli

misko

pre 12 godina

Samo u Beogradu je bilo 280000 industijskih radnika a sada ih je jedva 4000.Cela SFRJ pred raspad je dugovala oko 14 milijardi dolara a sada te iste bivše republike SFRJ duguju skoro 180 milijardi dolara.Zahvalni smo za to TAJKUNIMA i režimima.Grčki scenario se bliži.

MUKNAVI

pre 12 godina

Od nepristojno bogatih,kako rece za njih Tadotitic,stigose oni do miljenika koje bi trebao i Narod da prihvati i izadje tebi u susret u "sredjivanju" zbrka drzave..poslidice vaseg desetogodisnjeg tumbetanja.Nije ni ono od Slobe valjalo al vi ga bas udesiste pa sada gde god pogledas vidis rusevine od privrede ,posledice ,i tvoje,privatizacije,radnike na ulici ,pijaci i vase ..renta bagere,parkirane,u ..npr.Kolubari,svetske samite kaludjerica` u Zici u velelepnom zdanju a na mestu gde je do pre dve godine bilo groblje,eno ga sada premesteno u vrzinu u selu Gornjei Gotovc,sa koga se ko na dlanu vide cetri dimnjaka na kojima cuce rode,posle vase privatizacije.Bas ste sredili,kako ti rece,Drzavu..ma nemoz` bolje ali za vas pa vam sada nedostaje postovanje Naroda jer u ovoj tisini osecate da se nesto ,mnogo opasno,iza brda valja..

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Државни функционери су од тајкуна направили "велику јавну тајну" где су на један непосредан начин натерали грађане да те исте прихвате као уобичајену појаву! У суштини, тајкуни ће постојати докле год постоје неодговорни политичари који немају довољно морала и границе да кажу да је доста!

Mirko

pre 12 godina

Lepo je da sada imamo dokaze i iz prave ruke ko sa kim suruje i ko izvrsava naredjenja posto je na platnom njihovom platnom spisku.

Sto se tice tajkuna postoji samo jedno jednio resenje.

Nacionalizacija. Oduzeti im sve sto su stekli jer su sve stekli utajom porez i prljavim mahinacijama i sve ih zatvoriti na dozivotne./

Novac naravno iskoristiti za dizanje standarda kroz povecanje plata i izgradju sportske i edukativne infrastrukture kako bi decu sto pre povukli sa ulice i udaljili od droge.

ZoranNS

pre 12 godina

Gospodin Cvetković treba da podnese ostavku pod hitno, on ne razlikuje ili neće da razlikuje pošteno stečenu imovinu od tajkunske imovine. Kapital tajkuna nije stečen na zakonom dozvoljen način, stečen mitom, korupcijom, kupovinom povoljnih odluka od državnih organa. Tu imovinu narod ne priznaje jel je to narodna imovina, a na državi je da tu imovinu vrati narodu. Bogatstvo stečeno na pošten način nije tajkunska, to je imovina poštenih bogataša.

ex-demokrata

pre 12 godina

E,to G.Cvetkovicu ODLICAN 5!Sada bar pouzdano znamo,ko stoji iza vas i to da NIKADA vise necete dobiti moj glas,KAKO TE BRE NIJE SRAMOTA??

Uzas

pre 12 godina

Gde je sad javni tuzilac,NVO,Tadic?
Ovaj covek nema imunitet za organizovani kriminal,policija moze da hapsi slobodno jer je vecina gradjana protiv ovolike propasti drzave,za koje i tadic ni vlada nisu dobili na izborima.
Tadicu,posle ovoga je jasno da si ti taj koji kocis da lopovi zavrse tamo gde im je mesto.
Sad jedva cekam izbore!!!

Milan

pre 12 godina

G-dine Cvetkovicu, znam da Vas uopste nije briga sta cemo mi komentarisati, ali ajde da olaksam dusu. Prvo , mi hteli-nehteli prihvatismo tajkune ( bespomocni smo pa morasmo)ili robovlasnike kako ih mnogi sve cesce zovu . Kad ono ? Oni oprase pare , odvedose firme u stecaj i sad napustaju Srbiju jedan po jedan. Gde zive njihova deca ? A i Vasa ? A drugo, sto se tice onog Ekonomskog saveta , obavezno uvedite i "tajkune". Em Vam oni diktiraju sta da radite , em Vas finansiraju , em su veoma pismeni ekonomski .

Bojan

pre 12 godina

Srbima treba Wikileaks da im kaze ono sto je ocigledno a to da postoji sprega vlasti i tajkuna i da oni iz toga imaju korist. Narod prirodno oseca da mu tajkuni nisu u interesu ali sta ima veze kada su vlastodrzcima u interesu. Problem se za vlast svodi da ubedi narod da prihvati tajkune.

Josip Subotica

pre 12 godina

Ako je tvrdnja iz ovog teksta samo i delimicno istinita, onda je vec odavno trebalo u najmanju ruku obojica (predsednik i premijer) da budu iza resetaka. Izgleda da narod bas nije toliko slep kad prica da ova vlast trguje drzavom i narodom u njoj, kao na stocnoj pijaci.
Jasno je zasto imaju imunitet, u Kini i Japanu bi ovo bilo kaznjeno.
Odmah i moja omiljena tema DACICU i ostala bezbedonosno sigurnosna regimento cim onda pa vi trgujete kad protiv ovakvih aktivnosti niste nista preduzimali.
Pisemo, pisemo, pricamo, protestujemo ali izgleda od svega nema vajde, jedino mi sto pisemo, posto nam uzimate podatke, mozemo da povucemo macka za rep i zaradimo i robiju, izgleda ni pisanje nema smisla???????????

gost

pre 12 godina

Kao da cvele sme nešto i da kaže a da mu to tajkuni ne odobre, pa oni su i napravili ovakvu Srbiju i ovakvu vladu sa ovakvim predsednikom i ovakvom skupštinom.
Kamo sreće da su hteli Srbiju koja proizvodi to im je bilo komplikovano i sporo za bogaćenje zato su napravili Srbiju koja uvozi a oni kontrolisali stotine milijardi evra od privatizacija i iz budžeta koje su dobrim delom uspešno prelili kod sebe. Ova smešna vlast je samo oruđe u rukama tajkuna.

Lazov

pre 12 godina

Ma laze ovaj Vikiliks... :-) ... Da ne bese ovog sajta mi bi se i dan danas pitali da sa li smo ludi, jer smo sve ovo pretpostavljali ,ali nismo imali potvrdu. Sad nam je bar lakse jer vidimo da je sve tacno. A najgore od svega je sto smo uhvaceni u kandze opsteg zla,svih bednih stranaka na nasoj sceni i ne znam kako da se borimo i kako da ih se otarasimo.

acinic

pre 12 godina

Cvetković je - kako navodi Manter - odgovorio da želi da tajkuni budu bolje javno prihvaćeni u narodu jer predstavljaju veliki deo domaće privrede. Takođe, Cvetković je dodao da planira da u Ekonomski savet, osim ekonomista, uvrsti pet do sedam "jakih" domaćih privrednika.

Pa naravno da zeli kada je njihov placenik! Covek koji treba da bude pod ozbiljnom istragom. Na zalost to nije moguce u iskorumpiranoj drzavi! Korupcija je odavno postala model poslovanja. Nacin zivota! Propascemo sigurno. Kriminalci su pobedili!

Boza Bogdanovic

pre 12 godina

Nasi "tajkuni" raspolazu milijardama dolara, koje nisu dobili od "bogate tetke iz Amerike", vec su ih "zaradili" u vreme Milosevica i Mire Markovic. Lekari dobijaju od sirotinje 100 eura mita, a gradjevinski inspektori oko 1.000 eura mita za legalizaciju omanje kuce. Zakljucite i sami "sta je pisac hteo da kaze".
Boza Bogdanovic, Bor

idijot

pre 12 godina

Ako je iole tačno ono što se već neko vreme piše na http://www.aikb.net/t1193-ces-mecon-ekskluzivni-prodavci-srbije nije nikakvo čudo da "Cvetković je - kako navodi Manter - odgovorio da želi da tajkuni budu bolje javno prihvaćeni u narodu jer predstavljaju veliki deo domaće privrede. Takođe, Cvetković je dodao da planira da u Ekonomski savet, osim ekonomista, uvrsti pet do sedam "jakih" domaćih privrednika"

ošišana ovca

pre 12 godina

Narod malo lažemo da se borimo protiv korupcije i kriminala, ali u stvari mi ga pootpomažemo. Da li je sad svima jasno zašto Verica Barać može samo da ode u zatvor zato što napada tajkune poput Beka.

Petar A

pre 12 godina

Svaka promjena vlasnicke strukture i svuda u svijetu - isla je na isti, ovakav nacin. Oni koji su agresivni, hrabri, ne prezaju ni od cega, zatekli se na pravom mjestu u pravo vrijeme, dakle sve ono sto nemaju i nisu imali ovi koji su sada ljubomorni. Ta omanja grupa je sebi prigrabila lavovski dio i oni su sada nasi kapitalisti. Iz te grupe treba iscistiti (i kazniti) one koji su usput okrvarili ruke ili napravili ocigledne lopovluke, a onda sa ostalima treba naci zajednicki jezik. I naravno: porez. Bez poreza, Srbija bi ostala kao Kolumbija, a sa porezima moze da bude i Skandinavija.

kako da ne

pre 12 godina

Mišković, Beko, Karići, Kole, Todorić(iz druge nam susedne države), iostli takuni su vredni i pošteni ljudi. Isto to može da se kaže i za pojedine političare Đelić, Dinkić, Nikolić, Č.Jovanović, V. Ilić, Vlahović, Janušević, Kolesar,....
Ti vreni i sposobni ljudi su usput i mnogo pametni i znaju kako da investiraju. Samo nikako ne mogu da se otmem ustisku kako to npr Đelić koji je živeo u Francuskoj nije iskoristio sve te svoje sposobnosti jer je to zemlja koja je naprednija i sa mnogo više mogućnosti da se zaradi.

Đorđe

pre 12 godina

Muta je bio direktor agencije za privatizaciju kada su te krvopije i ološ kupovali za sitniš firme po Srbiji. Pametnom dovoljno.

bandere cekaju

pre 12 godina

Koliko ovi nisko idu i koliko im je debeo obraz. Po njegovom prihvati lopova, jednom te je pokrao-nasmesi mu se i dopusti da to uradi jos jednom.

RAJKE

pre 12 godina

Aha Cvetkovicu,znali smo mi da se nesto iza brda valja.Sram vas bre bilo napravili ste bre banana drzasvu,idu bre izbori nadam se da ce da vam se vide ledja.Narode vodi vec jednom racuna kome dajes glas,ujedinimo se protiv svih i sirom otvorenih ociju.

pogresna politika rezima

pre 12 godina

Pa da,dokaz je da drzava hapsi selektivno razne spekulante i pljackarose tkz,tajkune,za razliku od drugih koje drzi za svoje interese.To se zove drzavni kapitalizam,a i takav model nije dovjeka,zivi bili pa videli,nece pomoci ni razni Sarici.Beko je bio u pravu,razmislimo o cemu se radi.Cane je isto u pravu,samo sto je njih drzava preko sluzbi zavadila za svoje interese.Nazalost mi sm jos uvek u Milosevicevo doba.Iz tih razloga se rezim bori na odrzavanju situacije na terenu,jer resavanjem statusa Kosova,mnogo bolje ce ziveti gradjani Srbije.Oni koji misle da ekonomska kriza ce slomiti razvijene zemlje,grdno se vara,pre ce slomiti zemlje koje misle "da su razvijene",a ne da su pod uticajem drzavnog kapitalizma i ogromne korupcije.

Moravac

pre 12 godina

To svako može lako da zaključi.DS nije stranka leve orijentacije.Njihov jedini cilj je zaštita imovine tajkuna.Cvetković je tipičan predstavnik DS.

odliveni mozak

pre 12 godina

bas jedan od razloga zbog kojih sam otisao iz srbije je ovaj: zakoni (koje imamo i koji su takvi kakvi jesu) ne primenjuju se isto na sve. kad se na to doda pravosudje i policija (takvi kakvi jesu) dolazimo do srbije danas. dolazimo do srbije u kojoj jednostavno ne mogu da zivim i da se nerviram. a ovaj lik kako progovori tako se strunim. eto, ubili smo Zorana, i sada na istom mestu imamo cvetkovica. kraj.

Ajme

pre 12 godina

Pa ovo je stvarno kao sto se prica po carsiji.
Bota, Cvetko and co. ustanu ujutru i na mail-u procitaju sta treba da rade.
Ko zna mozda se i sa sms-om dopisuju sa nalogodavcima.

Nele

pre 12 godina

opa bato,Cvetkovicu daj koju rec o svemu ovome?
Meni je vise nego interesantno.
Sad vidim zasto javno tuzilastvo ne moze da radi svoj posao i ko sprecava.
Imam ja jedno pravno pitanje,gde je granica koju premijer na otvoreno pozivanje na kriminal sme da predje i moze li isti biti uhapsen,pa neka predsednik trazi novog,a do biranja novog ima dva zamenika koji ce obavljati njegovu duznost?

Nele

pre 12 godina

opa bato,Cvetkovicu daj koju rec o svemu ovome?
Meni je vise nego interesantno.
Sad vidim zasto javno tuzilastvo ne moze da radi svoj posao i ko sprecava.
Imam ja jedno pravno pitanje,gde je granica koju premijer na otvoreno pozivanje na kriminal sme da predje i moze li isti biti uhapsen,pa neka predsednik trazi novog,a do biranja novog ima dva zamenika koji ce obavljati njegovu duznost?

Moravac

pre 12 godina

To svako može lako da zaključi.DS nije stranka leve orijentacije.Njihov jedini cilj je zaštita imovine tajkuna.Cvetković je tipičan predstavnik DS.

bandere cekaju

pre 12 godina

Koliko ovi nisko idu i koliko im je debeo obraz. Po njegovom prihvati lopova, jednom te je pokrao-nasmesi mu se i dopusti da to uradi jos jednom.

Ajme

pre 12 godina

Pa ovo je stvarno kao sto se prica po carsiji.
Bota, Cvetko and co. ustanu ujutru i na mail-u procitaju sta treba da rade.
Ko zna mozda se i sa sms-om dopisuju sa nalogodavcima.

odliveni mozak

pre 12 godina

bas jedan od razloga zbog kojih sam otisao iz srbije je ovaj: zakoni (koje imamo i koji su takvi kakvi jesu) ne primenjuju se isto na sve. kad se na to doda pravosudje i policija (takvi kakvi jesu) dolazimo do srbije danas. dolazimo do srbije u kojoj jednostavno ne mogu da zivim i da se nerviram. a ovaj lik kako progovori tako se strunim. eto, ubili smo Zorana, i sada na istom mestu imamo cvetkovica. kraj.

Đorđe

pre 12 godina

Muta je bio direktor agencije za privatizaciju kada su te krvopije i ološ kupovali za sitniš firme po Srbiji. Pametnom dovoljno.

RAJKE

pre 12 godina

Aha Cvetkovicu,znali smo mi da se nesto iza brda valja.Sram vas bre bilo napravili ste bre banana drzasvu,idu bre izbori nadam se da ce da vam se vide ledja.Narode vodi vec jednom racuna kome dajes glas,ujedinimo se protiv svih i sirom otvorenih ociju.

S verom da Bog sve vidi!

pre 12 godina

Sram vas bilo te sede brade!
I vas i sve politicare redom, i levicu i desnicu i one izmedju! Sramota kako beskrupulozno godinama vredjate inteligenciju normalnog coveka!

ex-demokrata

pre 12 godina

E,to G.Cvetkovicu ODLICAN 5!Sada bar pouzdano znamo,ko stoji iza vas i to da NIKADA vise necete dobiti moj glas,KAKO TE BRE NIJE SRAMOTA??

ošišana ovca

pre 12 godina

Narod malo lažemo da se borimo protiv korupcije i kriminala, ali u stvari mi ga pootpomažemo. Da li je sad svima jasno zašto Verica Barać može samo da ode u zatvor zato što napada tajkune poput Beka.

misko

pre 12 godina

Samo u Beogradu je bilo 280000 industijskih radnika a sada ih je jedva 4000.Cela SFRJ pred raspad je dugovala oko 14 milijardi dolara a sada te iste bivše republike SFRJ duguju skoro 180 milijardi dolara.Zahvalni smo za to TAJKUNIMA i režimima.Grčki scenario se bliži.

acinic

pre 12 godina

Cvetković je - kako navodi Manter - odgovorio da želi da tajkuni budu bolje javno prihvaćeni u narodu jer predstavljaju veliki deo domaće privrede. Takođe, Cvetković je dodao da planira da u Ekonomski savet, osim ekonomista, uvrsti pet do sedam "jakih" domaćih privrednika.

Pa naravno da zeli kada je njihov placenik! Covek koji treba da bude pod ozbiljnom istragom. Na zalost to nije moguce u iskorumpiranoj drzavi! Korupcija je odavno postala model poslovanja. Nacin zivota! Propascemo sigurno. Kriminalci su pobedili!

rato

pre 12 godina

Sasvim očekivano od osobe koje, kao bivšeg direktora Agencije za privatizaciju koji je dao značajan doprinos u stvaranju tajkuna, a sada u ulozi premijera traži od široke javnosti da ih prizna kao legalne biznismene. Previše od Cvetkovića i kompanije.

Uzas

pre 12 godina

Gde je sad javni tuzilac,NVO,Tadic?
Ovaj covek nema imunitet za organizovani kriminal,policija moze da hapsi slobodno jer je vecina gradjana protiv ovolike propasti drzave,za koje i tadic ni vlada nisu dobili na izborima.
Tadicu,posle ovoga je jasno da si ti taj koji kocis da lopovi zavrse tamo gde im je mesto.
Sad jedva cekam izbore!!!

gost

pre 12 godina

Kao da cvele sme nešto i da kaže a da mu to tajkuni ne odobre, pa oni su i napravili ovakvu Srbiju i ovakvu vladu sa ovakvim predsednikom i ovakvom skupštinom.
Kamo sreće da su hteli Srbiju koja proizvodi to im je bilo komplikovano i sporo za bogaćenje zato su napravili Srbiju koja uvozi a oni kontrolisali stotine milijardi evra od privatizacija i iz budžeta koje su dobrim delom uspešno prelili kod sebe. Ova smešna vlast je samo oruđe u rukama tajkuna.

Milan

pre 12 godina

G-dine Cvetkovicu, znam da Vas uopste nije briga sta cemo mi komentarisati, ali ajde da olaksam dusu. Prvo , mi hteli-nehteli prihvatismo tajkune ( bespomocni smo pa morasmo)ili robovlasnike kako ih mnogi sve cesce zovu . Kad ono ? Oni oprase pare , odvedose firme u stecaj i sad napustaju Srbiju jedan po jedan. Gde zive njihova deca ? A i Vasa ? A drugo, sto se tice onog Ekonomskog saveta , obavezno uvedite i "tajkune". Em Vam oni diktiraju sta da radite , em Vas finansiraju , em su veoma pismeni ekonomski .

pogresna politika rezima

pre 12 godina

Pa da,dokaz je da drzava hapsi selektivno razne spekulante i pljackarose tkz,tajkune,za razliku od drugih koje drzi za svoje interese.To se zove drzavni kapitalizam,a i takav model nije dovjeka,zivi bili pa videli,nece pomoci ni razni Sarici.Beko je bio u pravu,razmislimo o cemu se radi.Cane je isto u pravu,samo sto je njih drzava preko sluzbi zavadila za svoje interese.Nazalost mi sm jos uvek u Milosevicevo doba.Iz tih razloga se rezim bori na odrzavanju situacije na terenu,jer resavanjem statusa Kosova,mnogo bolje ce ziveti gradjani Srbije.Oni koji misle da ekonomska kriza ce slomiti razvijene zemlje,grdno se vara,pre ce slomiti zemlje koje misle "da su razvijene",a ne da su pod uticajem drzavnog kapitalizma i ogromne korupcije.

čuvar plaže

pre 12 godina

šta znači ova izjava? ako imam mnogo novca, za mene ne važi isto kao i za onog što novca nema ni za potrošačku korpicu? za njega zakon, a za mene dogovor sa vrhom vlasti?

jasno je ko je glavni u ovoj državi, a to nije vlast. jel` to društvo kome težimo? da neko uz pomoć mita, monopola, naštelovanih zakona i prenebegavanje istih može da bude iznad države, naroda, zakona? strašno! pa da li će biti omogućeno uskoro da i ubijanje bude selektivno procesuirano, ko ima para neće na robiju, a ko nema ima da "guli"?

i vama dati glas, posle izjave da oni koji su našim novcem sebe podigli do nedodirljivosti treba da budu omiljeni? za vas je i Hans K Andersen surovi realista, koliko lupate!

Boza Bogdanovic

pre 12 godina

Nasi "tajkuni" raspolazu milijardama dolara, koje nisu dobili od "bogate tetke iz Amerike", vec su ih "zaradili" u vreme Milosevica i Mire Markovic. Lekari dobijaju od sirotinje 100 eura mita, a gradjevinski inspektori oko 1.000 eura mita za legalizaciju omanje kuce. Zakljucite i sami "sta je pisac hteo da kaze".
Boza Bogdanovic, Bor

ZoranNS

pre 12 godina

Gospodin Cvetković treba da podnese ostavku pod hitno, on ne razlikuje ili neće da razlikuje pošteno stečenu imovinu od tajkunske imovine. Kapital tajkuna nije stečen na zakonom dozvoljen način, stečen mitom, korupcijom, kupovinom povoljnih odluka od državnih organa. Tu imovinu narod ne priznaje jel je to narodna imovina, a na državi je da tu imovinu vrati narodu. Bogatstvo stečeno na pošten način nije tajkunska, to je imovina poštenih bogataša.

dovla

pre 12 godina

Pa nije Cvele kriv, on je samo citirao Tadica koji je rekao da ce narodu biti lakse da prihvati tajkune ako sagrade most. Na kraju ga je jedino Djilas poslusao - sagradio covek most, al' od nasih para.

kako da ne

pre 12 godina

Mišković, Beko, Karići, Kole, Todorić(iz druge nam susedne države), iostli takuni su vredni i pošteni ljudi. Isto to može da se kaže i za pojedine političare Đelić, Dinkić, Nikolić, Č.Jovanović, V. Ilić, Vlahović, Janušević, Kolesar,....
Ti vreni i sposobni ljudi su usput i mnogo pametni i znaju kako da investiraju. Samo nikako ne mogu da se otmem ustisku kako to npr Đelić koji je živeo u Francuskoj nije iskoristio sve te svoje sposobnosti jer je to zemlja koja je naprednija i sa mnogo više mogućnosti da se zaradi.

Bojan

pre 12 godina

Srbima treba Wikileaks da im kaze ono sto je ocigledno a to da postoji sprega vlasti i tajkuna i da oni iz toga imaju korist. Narod prirodno oseca da mu tajkuni nisu u interesu ali sta ima veze kada su vlastodrzcima u interesu. Problem se za vlast svodi da ubedi narod da prihvati tajkune.

Opa Djurdjo

pre 12 godina

Ma zlatni su tajkuni, samo ih narod ne voli. Zasto, pa evo primera. U Boru je privatizovano preduzece Belorecki Pescar, gde novi vlasnik grubo krsi kupoprodajni ugovor i niko ne reaguje iako su poslate zalbe inspektoru rada i Agenciji za privatizaciju sa sve pratecom dokumentacijom. Novi vlasnik (bugarska firma "Jugo-Kaolin") prvo sto je uradio je da je smanjio plate i dao da se potpisu novi aneksi ugovora o radu mimo kupoprodajnog ugovora. Naravno aneksi ugovora o radu su povoljniji za poslusnike a za nas koji trazimo da se postuje kupoprodajni ugovor sve je gore. Radnici su se organizovali i napravili sindikat, ali je onda poslodavac napravio svoj u kome je otislo oko trecina radnika koji su raznim metodama zastrasivanja primorani na tako nesto, dok je jedan deo otisao jer im je data veca plata. Moze li se u ovoj zemlji ziveti normalno i od svog rada, jesmo li postali robovlasnicka drzava ? Hoce li Agencija za privatizaciju napokon raditi svoj posao i kontrolisati na vreme postuje li se kupoprodajni ugovor? Toliko o tajkunima i zasto ih narod ne voli

Lazov

pre 12 godina

Ma laze ovaj Vikiliks... :-) ... Da ne bese ovog sajta mi bi se i dan danas pitali da sa li smo ludi, jer smo sve ovo pretpostavljali ,ali nismo imali potvrdu. Sad nam je bar lakse jer vidimo da je sve tacno. A najgore od svega je sto smo uhvaceni u kandze opsteg zla,svih bednih stranaka na nasoj sceni i ne znam kako da se borimo i kako da ih se otarasimo.

Josip Subotica

pre 12 godina

Ako je tvrdnja iz ovog teksta samo i delimicno istinita, onda je vec odavno trebalo u najmanju ruku obojica (predsednik i premijer) da budu iza resetaka. Izgleda da narod bas nije toliko slep kad prica da ova vlast trguje drzavom i narodom u njoj, kao na stocnoj pijaci.
Jasno je zasto imaju imunitet, u Kini i Japanu bi ovo bilo kaznjeno.
Odmah i moja omiljena tema DACICU i ostala bezbedonosno sigurnosna regimento cim onda pa vi trgujete kad protiv ovakvih aktivnosti niste nista preduzimali.
Pisemo, pisemo, pricamo, protestujemo ali izgleda od svega nema vajde, jedino mi sto pisemo, posto nam uzimate podatke, mozemo da povucemo macka za rep i zaradimo i robiju, izgleda ni pisanje nema smisla???????????

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Државни функционери су од тајкуна направили "велику јавну тајну" где су на један непосредан начин натерали грађане да те исте прихвате као уобичајену појаву! У суштини, тајкуни ће постојати докле год постоје неодговорни политичари који немају довољно морала и границе да кажу да је доста!

Petar A

pre 12 godina

Svaka promjena vlasnicke strukture i svuda u svijetu - isla je na isti, ovakav nacin. Oni koji su agresivni, hrabri, ne prezaju ni od cega, zatekli se na pravom mjestu u pravo vrijeme, dakle sve ono sto nemaju i nisu imali ovi koji su sada ljubomorni. Ta omanja grupa je sebi prigrabila lavovski dio i oni su sada nasi kapitalisti. Iz te grupe treba iscistiti (i kazniti) one koji su usput okrvarili ruke ili napravili ocigledne lopovluke, a onda sa ostalima treba naci zajednicki jezik. I naravno: porez. Bez poreza, Srbija bi ostala kao Kolumbija, a sa porezima moze da bude i Skandinavija.

idijot

pre 12 godina

Ako je iole tačno ono što se već neko vreme piše na http://www.aikb.net/t1193-ces-mecon-ekskluzivni-prodavci-srbije nije nikakvo čudo da "Cvetković je - kako navodi Manter - odgovorio da želi da tajkuni budu bolje javno prihvaćeni u narodu jer predstavljaju veliki deo domaće privrede. Takođe, Cvetković je dodao da planira da u Ekonomski savet, osim ekonomista, uvrsti pet do sedam "jakih" domaćih privrednika"

Mirko

pre 12 godina

Lepo je da sada imamo dokaze i iz prave ruke ko sa kim suruje i ko izvrsava naredjenja posto je na platnom njihovom platnom spisku.

Sto se tice tajkuna postoji samo jedno jednio resenje.

Nacionalizacija. Oduzeti im sve sto su stekli jer su sve stekli utajom porez i prljavim mahinacijama i sve ih zatvoriti na dozivotne./

Novac naravno iskoristiti za dizanje standarda kroz povecanje plata i izgradju sportske i edukativne infrastrukture kako bi decu sto pre povukli sa ulice i udaljili od droge.

MUKNAVI

pre 12 godina

Od nepristojno bogatih,kako rece za njih Tadotitic,stigose oni do miljenika koje bi trebao i Narod da prihvati i izadje tebi u susret u "sredjivanju" zbrka drzave..poslidice vaseg desetogodisnjeg tumbetanja.Nije ni ono od Slobe valjalo al vi ga bas udesiste pa sada gde god pogledas vidis rusevine od privrede ,posledice ,i tvoje,privatizacije,radnike na ulici ,pijaci i vase ..renta bagere,parkirane,u ..npr.Kolubari,svetske samite kaludjerica` u Zici u velelepnom zdanju a na mestu gde je do pre dve godine bilo groblje,eno ga sada premesteno u vrzinu u selu Gornjei Gotovc,sa koga se ko na dlanu vide cetri dimnjaka na kojima cuce rode,posle vase privatizacije.Bas ste sredili,kako ti rece,Drzavu..ma nemoz` bolje ali za vas pa vam sada nedostaje postovanje Naroda jer u ovoj tisini osecate da se nesto ,mnogo opasno,iza brda valja..

Petar A

pre 12 godina

Svaka promjena vlasnicke strukture i svuda u svijetu - isla je na isti, ovakav nacin. Oni koji su agresivni, hrabri, ne prezaju ni od cega, zatekli se na pravom mjestu u pravo vrijeme, dakle sve ono sto nemaju i nisu imali ovi koji su sada ljubomorni. Ta omanja grupa je sebi prigrabila lavovski dio i oni su sada nasi kapitalisti. Iz te grupe treba iscistiti (i kazniti) one koji su usput okrvarili ruke ili napravili ocigledne lopovluke, a onda sa ostalima treba naci zajednicki jezik. I naravno: porez. Bez poreza, Srbija bi ostala kao Kolumbija, a sa porezima moze da bude i Skandinavija.

Nele

pre 12 godina

opa bato,Cvetkovicu daj koju rec o svemu ovome?
Meni je vise nego interesantno.
Sad vidim zasto javno tuzilastvo ne moze da radi svoj posao i ko sprecava.
Imam ja jedno pravno pitanje,gde je granica koju premijer na otvoreno pozivanje na kriminal sme da predje i moze li isti biti uhapsen,pa neka predsednik trazi novog,a do biranja novog ima dva zamenika koji ce obavljati njegovu duznost?

S verom da Bog sve vidi!

pre 12 godina

Sram vas bilo te sede brade!
I vas i sve politicare redom, i levicu i desnicu i one izmedju! Sramota kako beskrupulozno godinama vredjate inteligenciju normalnog coveka!

Ajme

pre 12 godina

Pa ovo je stvarno kao sto se prica po carsiji.
Bota, Cvetko and co. ustanu ujutru i na mail-u procitaju sta treba da rade.
Ko zna mozda se i sa sms-om dopisuju sa nalogodavcima.

RAJKE

pre 12 godina

Aha Cvetkovicu,znali smo mi da se nesto iza brda valja.Sram vas bre bilo napravili ste bre banana drzasvu,idu bre izbori nadam se da ce da vam se vide ledja.Narode vodi vec jednom racuna kome dajes glas,ujedinimo se protiv svih i sirom otvorenih ociju.

pogresna politika rezima

pre 12 godina

Pa da,dokaz je da drzava hapsi selektivno razne spekulante i pljackarose tkz,tajkune,za razliku od drugih koje drzi za svoje interese.To se zove drzavni kapitalizam,a i takav model nije dovjeka,zivi bili pa videli,nece pomoci ni razni Sarici.Beko je bio u pravu,razmislimo o cemu se radi.Cane je isto u pravu,samo sto je njih drzava preko sluzbi zavadila za svoje interese.Nazalost mi sm jos uvek u Milosevicevo doba.Iz tih razloga se rezim bori na odrzavanju situacije na terenu,jer resavanjem statusa Kosova,mnogo bolje ce ziveti gradjani Srbije.Oni koji misle da ekonomska kriza ce slomiti razvijene zemlje,grdno se vara,pre ce slomiti zemlje koje misle "da su razvijene",a ne da su pod uticajem drzavnog kapitalizma i ogromne korupcije.

misko

pre 12 godina

Samo u Beogradu je bilo 280000 industijskih radnika a sada ih je jedva 4000.Cela SFRJ pred raspad je dugovala oko 14 milijardi dolara a sada te iste bivše republike SFRJ duguju skoro 180 milijardi dolara.Zahvalni smo za to TAJKUNIMA i režimima.Grčki scenario se bliži.

odliveni mozak

pre 12 godina

bas jedan od razloga zbog kojih sam otisao iz srbije je ovaj: zakoni (koje imamo i koji su takvi kakvi jesu) ne primenjuju se isto na sve. kad se na to doda pravosudje i policija (takvi kakvi jesu) dolazimo do srbije danas. dolazimo do srbije u kojoj jednostavno ne mogu da zivim i da se nerviram. a ovaj lik kako progovori tako se strunim. eto, ubili smo Zorana, i sada na istom mestu imamo cvetkovica. kraj.

Moravac

pre 12 godina

To svako može lako da zaključi.DS nije stranka leve orijentacije.Njihov jedini cilj je zaštita imovine tajkuna.Cvetković je tipičan predstavnik DS.

bandere cekaju

pre 12 godina

Koliko ovi nisko idu i koliko im je debeo obraz. Po njegovom prihvati lopova, jednom te je pokrao-nasmesi mu se i dopusti da to uradi jos jednom.

kako da ne

pre 12 godina

Mišković, Beko, Karići, Kole, Todorić(iz druge nam susedne države), iostli takuni su vredni i pošteni ljudi. Isto to može da se kaže i za pojedine političare Đelić, Dinkić, Nikolić, Č.Jovanović, V. Ilić, Vlahović, Janušević, Kolesar,....
Ti vreni i sposobni ljudi su usput i mnogo pametni i znaju kako da investiraju. Samo nikako ne mogu da se otmem ustisku kako to npr Đelić koji je živeo u Francuskoj nije iskoristio sve te svoje sposobnosti jer je to zemlja koja je naprednija i sa mnogo više mogućnosti da se zaradi.

Boza Bogdanovic

pre 12 godina

Nasi "tajkuni" raspolazu milijardama dolara, koje nisu dobili od "bogate tetke iz Amerike", vec su ih "zaradili" u vreme Milosevica i Mire Markovic. Lekari dobijaju od sirotinje 100 eura mita, a gradjevinski inspektori oko 1.000 eura mita za legalizaciju omanje kuce. Zakljucite i sami "sta je pisac hteo da kaze".
Boza Bogdanovic, Bor

dovla

pre 12 godina

Pa nije Cvele kriv, on je samo citirao Tadica koji je rekao da ce narodu biti lakse da prihvati tajkune ako sagrade most. Na kraju ga je jedino Djilas poslusao - sagradio covek most, al' od nasih para.

MUKNAVI

pre 12 godina

Od nepristojno bogatih,kako rece za njih Tadotitic,stigose oni do miljenika koje bi trebao i Narod da prihvati i izadje tebi u susret u "sredjivanju" zbrka drzave..poslidice vaseg desetogodisnjeg tumbetanja.Nije ni ono od Slobe valjalo al vi ga bas udesiste pa sada gde god pogledas vidis rusevine od privrede ,posledice ,i tvoje,privatizacije,radnike na ulici ,pijaci i vase ..renta bagere,parkirane,u ..npr.Kolubari,svetske samite kaludjerica` u Zici u velelepnom zdanju a na mestu gde je do pre dve godine bilo groblje,eno ga sada premesteno u vrzinu u selu Gornjei Gotovc,sa koga se ko na dlanu vide cetri dimnjaka na kojima cuce rode,posle vase privatizacije.Bas ste sredili,kako ti rece,Drzavu..ma nemoz` bolje ali za vas pa vam sada nedostaje postovanje Naroda jer u ovoj tisini osecate da se nesto ,mnogo opasno,iza brda valja..

Mirko

pre 12 godina

Lepo je da sada imamo dokaze i iz prave ruke ko sa kim suruje i ko izvrsava naredjenja posto je na platnom njihovom platnom spisku.

Sto se tice tajkuna postoji samo jedno jednio resenje.

Nacionalizacija. Oduzeti im sve sto su stekli jer su sve stekli utajom porez i prljavim mahinacijama i sve ih zatvoriti na dozivotne./

Novac naravno iskoristiti za dizanje standarda kroz povecanje plata i izgradju sportske i edukativne infrastrukture kako bi decu sto pre povukli sa ulice i udaljili od droge.

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Државни функционери су од тајкуна направили "велику јавну тајну" где су на један непосредан начин натерали грађане да те исте прихвате као уобичајену појаву! У суштини, тајкуни ће постојати докле год постоје неодговорни политичари који немају довољно морала и границе да кажу да је доста!

rato

pre 12 godina

Sasvim očekivano od osobe koje, kao bivšeg direktora Agencije za privatizaciju koji je dao značajan doprinos u stvaranju tajkuna, a sada u ulozi premijera traži od široke javnosti da ih prizna kao legalne biznismene. Previše od Cvetkovića i kompanije.

Đorđe

pre 12 godina

Muta je bio direktor agencije za privatizaciju kada su te krvopije i ološ kupovali za sitniš firme po Srbiji. Pametnom dovoljno.

ošišana ovca

pre 12 godina

Narod malo lažemo da se borimo protiv korupcije i kriminala, ali u stvari mi ga pootpomažemo. Da li je sad svima jasno zašto Verica Barać može samo da ode u zatvor zato što napada tajkune poput Beka.

idijot

pre 12 godina

Ako je iole tačno ono što se već neko vreme piše na http://www.aikb.net/t1193-ces-mecon-ekskluzivni-prodavci-srbije nije nikakvo čudo da "Cvetković je - kako navodi Manter - odgovorio da želi da tajkuni budu bolje javno prihvaćeni u narodu jer predstavljaju veliki deo domaće privrede. Takođe, Cvetković je dodao da planira da u Ekonomski savet, osim ekonomista, uvrsti pet do sedam "jakih" domaćih privrednika"

Josip Subotica

pre 12 godina

Ako je tvrdnja iz ovog teksta samo i delimicno istinita, onda je vec odavno trebalo u najmanju ruku obojica (predsednik i premijer) da budu iza resetaka. Izgleda da narod bas nije toliko slep kad prica da ova vlast trguje drzavom i narodom u njoj, kao na stocnoj pijaci.
Jasno je zasto imaju imunitet, u Kini i Japanu bi ovo bilo kaznjeno.
Odmah i moja omiljena tema DACICU i ostala bezbedonosno sigurnosna regimento cim onda pa vi trgujete kad protiv ovakvih aktivnosti niste nista preduzimali.
Pisemo, pisemo, pricamo, protestujemo ali izgleda od svega nema vajde, jedino mi sto pisemo, posto nam uzimate podatke, mozemo da povucemo macka za rep i zaradimo i robiju, izgleda ni pisanje nema smisla???????????

gost

pre 12 godina

Kao da cvele sme nešto i da kaže a da mu to tajkuni ne odobre, pa oni su i napravili ovakvu Srbiju i ovakvu vladu sa ovakvim predsednikom i ovakvom skupštinom.
Kamo sreće da su hteli Srbiju koja proizvodi to im je bilo komplikovano i sporo za bogaćenje zato su napravili Srbiju koja uvozi a oni kontrolisali stotine milijardi evra od privatizacija i iz budžeta koje su dobrim delom uspešno prelili kod sebe. Ova smešna vlast je samo oruđe u rukama tajkuna.

acinic

pre 12 godina

Cvetković je - kako navodi Manter - odgovorio da želi da tajkuni budu bolje javno prihvaćeni u narodu jer predstavljaju veliki deo domaće privrede. Takođe, Cvetković je dodao da planira da u Ekonomski savet, osim ekonomista, uvrsti pet do sedam "jakih" domaćih privrednika.

Pa naravno da zeli kada je njihov placenik! Covek koji treba da bude pod ozbiljnom istragom. Na zalost to nije moguce u iskorumpiranoj drzavi! Korupcija je odavno postala model poslovanja. Nacin zivota! Propascemo sigurno. Kriminalci su pobedili!

Bojan

pre 12 godina

Srbima treba Wikileaks da im kaze ono sto je ocigledno a to da postoji sprega vlasti i tajkuna i da oni iz toga imaju korist. Narod prirodno oseca da mu tajkuni nisu u interesu ali sta ima veze kada su vlastodrzcima u interesu. Problem se za vlast svodi da ubedi narod da prihvati tajkune.

Milan

pre 12 godina

G-dine Cvetkovicu, znam da Vas uopste nije briga sta cemo mi komentarisati, ali ajde da olaksam dusu. Prvo , mi hteli-nehteli prihvatismo tajkune ( bespomocni smo pa morasmo)ili robovlasnike kako ih mnogi sve cesce zovu . Kad ono ? Oni oprase pare , odvedose firme u stecaj i sad napustaju Srbiju jedan po jedan. Gde zive njihova deca ? A i Vasa ? A drugo, sto se tice onog Ekonomskog saveta , obavezno uvedite i "tajkune". Em Vam oni diktiraju sta da radite , em Vas finansiraju , em su veoma pismeni ekonomski .

Lazov

pre 12 godina

Ma laze ovaj Vikiliks... :-) ... Da ne bese ovog sajta mi bi se i dan danas pitali da sa li smo ludi, jer smo sve ovo pretpostavljali ,ali nismo imali potvrdu. Sad nam je bar lakse jer vidimo da je sve tacno. A najgore od svega je sto smo uhvaceni u kandze opsteg zla,svih bednih stranaka na nasoj sceni i ne znam kako da se borimo i kako da ih se otarasimo.

Uzas

pre 12 godina

Gde je sad javni tuzilac,NVO,Tadic?
Ovaj covek nema imunitet za organizovani kriminal,policija moze da hapsi slobodno jer je vecina gradjana protiv ovolike propasti drzave,za koje i tadic ni vlada nisu dobili na izborima.
Tadicu,posle ovoga je jasno da si ti taj koji kocis da lopovi zavrse tamo gde im je mesto.
Sad jedva cekam izbore!!!

ZoranNS

pre 12 godina

Gospodin Cvetković treba da podnese ostavku pod hitno, on ne razlikuje ili neće da razlikuje pošteno stečenu imovinu od tajkunske imovine. Kapital tajkuna nije stečen na zakonom dozvoljen način, stečen mitom, korupcijom, kupovinom povoljnih odluka od državnih organa. Tu imovinu narod ne priznaje jel je to narodna imovina, a na državi je da tu imovinu vrati narodu. Bogatstvo stečeno na pošten način nije tajkunska, to je imovina poštenih bogataša.

čuvar plaže

pre 12 godina

šta znači ova izjava? ako imam mnogo novca, za mene ne važi isto kao i za onog što novca nema ni za potrošačku korpicu? za njega zakon, a za mene dogovor sa vrhom vlasti?

jasno je ko je glavni u ovoj državi, a to nije vlast. jel` to društvo kome težimo? da neko uz pomoć mita, monopola, naštelovanih zakona i prenebegavanje istih može da bude iznad države, naroda, zakona? strašno! pa da li će biti omogućeno uskoro da i ubijanje bude selektivno procesuirano, ko ima para neće na robiju, a ko nema ima da "guli"?

i vama dati glas, posle izjave da oni koji su našim novcem sebe podigli do nedodirljivosti treba da budu omiljeni? za vas je i Hans K Andersen surovi realista, koliko lupate!

ex-demokrata

pre 12 godina

E,to G.Cvetkovicu ODLICAN 5!Sada bar pouzdano znamo,ko stoji iza vas i to da NIKADA vise necete dobiti moj glas,KAKO TE BRE NIJE SRAMOTA??

Opa Djurdjo

pre 12 godina

Ma zlatni su tajkuni, samo ih narod ne voli. Zasto, pa evo primera. U Boru je privatizovano preduzece Belorecki Pescar, gde novi vlasnik grubo krsi kupoprodajni ugovor i niko ne reaguje iako su poslate zalbe inspektoru rada i Agenciji za privatizaciju sa sve pratecom dokumentacijom. Novi vlasnik (bugarska firma "Jugo-Kaolin") prvo sto je uradio je da je smanjio plate i dao da se potpisu novi aneksi ugovora o radu mimo kupoprodajnog ugovora. Naravno aneksi ugovora o radu su povoljniji za poslusnike a za nas koji trazimo da se postuje kupoprodajni ugovor sve je gore. Radnici su se organizovali i napravili sindikat, ali je onda poslodavac napravio svoj u kome je otislo oko trecina radnika koji su raznim metodama zastrasivanja primorani na tako nesto, dok je jedan deo otisao jer im je data veca plata. Moze li se u ovoj zemlji ziveti normalno i od svog rada, jesmo li postali robovlasnicka drzava ? Hoce li Agencija za privatizaciju napokon raditi svoj posao i kontrolisati na vreme postuje li se kupoprodajni ugovor? Toliko o tajkunima i zasto ih narod ne voli