Utorak, 06.09.2011.

00:07

Egereši: Vojvodini preti bankrot

Šandor Egereši, predsednik Skupštine Vojvodine, kaže da je tačno da je vojvođanska privreda pred bankrotstvom jer novac iz republičkog budžeta ne pristiže.

Izvor: Blic

Egereši: Vojvodini preti bankrot IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

deNiro

pre 12 godina

Ovde se planski serviraju informacije,planski se salju komentari,kreira javno mnjenje,potencira neka posebnost "vojvodjana"...Pokrajinu Vojvodinu treba ukinuti,raspustiti parazitske institucije i novac koji se prihoduje treba da ostane opstinama.Srbiju treba decentralozovati ali istinski.Takodje treba smanjiti republicki parlament,agencije,sekretarijate,vozni park,reprezentacije...Dok "veliki vojvodjani" ovde pricaju o otcepljenju to je samo verbalni delikt,kada se pojavi takva inicijativa drzava Srbija treba da odgovori hapsenjima.

Decentralizovana Vojvodina

pre 12 godina

@независтан сартид

O tome je prica.
kao sto Smederevci hoce svoje pare,tako i Vojvodina hoce svoje pare.
To bi trebalo da vazi za celu Srbiju.

Kompletna decentralizacija,kakvu hoce gradjani,a ne sto nudi Beograd.

Decentralizovana Vojvodina,samostalna od Beograda i Novog Sada!
Svaki grad koliko zaradi,toliko ce i imati. A ne da se sve sliva u BG ili NS,pa ako nam daju...

Poslanici u Vojvodini,kao i ostala administracija,dobijace prosecnu platu! Ako im se ne svidja,neka promene zanimanje!

vamos

pre 12 godina

@Amos, 6. septembar 2011 10:39
Vojvodina je pokrajina iz jednog prostog istorijskog razloga.Jer je tako htela komunisticka vlast koja ju je stvorila '45.Isto kao i Kosovo.
Dakle nisu pravili od Dalmacije pokrajinu niti od Dubrovnika niti od Istre niti od Slavonije.Nisu zato sto nisu tako hteli a ne zbog neke istorije.
Takodje,vojvodina nikad nije postojala u ovim granicama dok je oni nisu stvorili,jer su oni tako hteli a ne zbog neke istorije.
Prema tome taj kvaziistorijski razlog o tome da se pokrajine stvaraju za delove zemlje koji nikad nisu bili u sastavu zemlje macku o rep.

autonomija tvorevina zlotvora

pre 12 godina

Vojvodjanin,
Srpska pešadija je bila ispred francuske konjice 250 km. Kažeš ratni plen. A šta je Srbija bila za vreme prvog i drugog SV rata. Shvati jednom Austrougarska je bila zemlja koja je ušla u rat sa Srbijom. Pri tome je anektirala Bosnu i Hercegovinu u kojoj su Srbi bili većina do drugog SV rata kad je na njima izvršen genocid.
A to što se svojataš kop Vojvođanin treba da zanš da su tada svi Srbi bili za to da se ujedina sa braćom. Ako si Vojvođanin nauči i šta to znači. Neznam ni jednog Srbina koji nije bio za ujedinjenje poznajem Srbe starosedeoce koji su tamo imaju korene daleko u pre Prvog Svetskog rata. A to što sad nemamo posla i robovi,je zbog onih koji su primili milone deviza i zemlju rasprodali za bud zašto. A to gde su pare pitaj očeve i njihove sinove koji se ne skidaju sa vlasti u Vojvodini. Ne žele da se odreknu privilegija, i za narod ih zabole.

samokazem

pre 12 godina

Vojvodina se nije pripojila Kraljevini Srbiji, vec su se pojedinacno pripojili Srem sa jedne strane i Banat, Backa i Baranja sa druge strane (Baranju su kasnije komunisti pripojili Hrvatskoj). Jedini deo Vojvodine koji je ikada imao nezavisnost je Banat koja je istina trajala jako kratko ali je bila legalna. Kraljevina Srbija nije dobila Vojvodinu vec su raspadom Austro-ugarske monarhije narodi dobili mogucnost samoopredeljenja.

sumorni

pre 12 godina

Slažem se fda je glupost to što Srbija ima pokrajinu, i da bi joj bolje bilo da je nema.

Dakle, odcepljenje bi bilo na obostrano zadovoljstvo?

I tačno je da plačamo dve administracije, zato bi smo mi želeli da plaćamo samo jednu - Vojvodjansku. Ova u Beogradu je dovoljna za USA a ne za državu od 7,5 mil stanovnika.

"Iredenta", hehe, od kad nisam ovo čuo...a vidim da se iz naftalina vade i parole "po nalogu iz inosgtranstva", "strani plaćenici" i slične gluposti :)

A da probate da je ukinete, kao što ste ukinuli i Kosovo?

олоши аутономашки

pre 12 godina

Треба вам да заседате једном у 2 године а да за то добијате паре? Срам вас било лопови. Хоћете аутономију да вас нико жив не надгледа а све у стилу "војводина је најевропскија, најнапреднија, најбогатија...". ****

независтан сартид

pre 12 godina

Комплекс УС СТИЛ треба да постане независтан и да престане да финансира остатак војводине. 200 милиона евра иде из Смедерева. Доста нам је савсковенизације Србије хоћемо своју земљу на земљишту УС СТИЛ! Пасоше и администрацију и амбасаде и скупштине ћемо ми да плаћамо!

Igor

pre 12 godina

Na zalost ne zna se da li su nesposobniji politicari u Beogradu ili u Novom Sadu. Sve ukupno svi rade na stetu svih gradjana kako u Vojvodini tako i u celoj Srbiji. O Kosovu da i ne pricam, kad umre to malo stanovnistva sto je ostalo tamo moci ce najzad da se zavrsi ta prica sa "juznom srpskom pokrajinom". Mladi su i ovako odavno napustili ta podrucja. Ono sto je uvek glavno pitanje je novac. Uvek se ta tema zamagljuje pricom o patriotizmu, svetinjama, izdanicima, separatistima. A u snovi lezi cinjenica da ce uskoro pola Srbije ziveti u Beogradu jer nema drugog izbora. Ni evropaska unija nije nastala tako sto su se pomirili Englezi i Nemci ili zato sto se neko voli nego isljucivo zbog ekonomskog interesa, lakse trgovine, boljeg protoka robe i usluga a zadnjih 20 godina i ljudi. To je jedina ideja. Naravno i bezbednost koja se ostvaruje uclanjenjem u NATO. Zato u Srbiji sve te ideje tesko prolaze, jer su tesko ostvarive, treba puno rada, odricanja, kvalitetnog obrazovanja. Najlakse je povecati porez, deliti ono sto ima na sto vise delova, ne stvarati novu vrednost, pricati bajke od izbora do izbora. Odgovornost nula, korumpirano pravosudje koje samo izvrsava naredbe tih istih neradnika i spletkarosa i tako od dnevnika do dnevnika, od izbora do izbora od popisa stanovnista do sledeceg popisa. A cekaju nas porazavajuci rezultati samo gledajte.

Stanko

pre 12 godina

Usataje Lala ujutru, osmeh od uveta do uveta, sav sretan. Pita ga Sosa:
• Šta je Lalo, što si tako sretan?
• Jaoj Soso, sanjao sam nešto tako lepo!
• Pa pričaj Lalo šta si to tako lepo sanjao?
• Sanjao sam da idem u Beograd.
• Pa šta je tu tako lepo?
• Al' sa pasošom!

i ja to sanjam...i nadam se da se snovi ostvaruju!

Zrenjaninac

pre 12 godina

Kada bi Vojvodina prestala da daje pare Beogradu,
Srbija bi objavila rat Vojvodini.

Vojvodjani traze svoje pare i nista vise.

Briga me za ove ili one politicare.
Svi su isti!

Vuk

pre 12 godina

@Alex, 6. septembar 2011 00:50
Cisto razmisljane prosecnog Srbina...

Srbija ima dve pokrajine!
Vojvodinu i Kosovo.

Kosovo je svoja prica,
ako ti mislis da je Vojvodina jedina,onda si se odrekao Kosova tj. priznajes nezavisnost.
To nema veze sa ovom temom.

Za neupucene:
Sluzbeno,Srbija ima dve pokrajine.

Vojvodjanin

pre 12 godina

@Amos

1918.,Vojvodina je pod pritiskom Amerike,
pripojena Srbiji,kao ratni plen prvog svetskog rata.
A pritisak je sledio samo zbog prijateljstva tadasnjeg predsednika Amerike i Mihajla Pupina.
Austro ugarska monarhija raspala,eto vam Vojvodina...
Mnogi koji su ucestvovali u ratu,dobili su zemlju u Vojvodini.

Pančevac

pre 12 godina

Opstina Pancevo puni 20% budzeta Srbije.
Opstina Pancevo ima oko 100.000 stanovnika.

20%,to mu dodje oko 1.5 milion stanovnika Srbije.

Znaci,samo do Panceva,1.5 milion stanovnika uziva u tom novcu.
A verovatno,vecina nikad nije bila u Pancevo,a ni ne zna da pokaze gde je na karti.

Za prosecnu platu necu ni da pisem.

Pravedno,nemas sta...

Dosta,bre!

akalo

pre 12 godina

Nadam se da ce uskoro referendum o nezavisnoj Vojvodini.Zasto vojvodina da hrani 2000000 Beogradjana....i celu Srbiju???Dosta je bre!!!!!!!!!!!!!!!

Dusko

pre 12 godina

@ Raus
Prosecnog Srbijanca/Beogradjana (kako ti to kazes) zabole *** kako se zove Backi petrovac,dal tako ili kako drugacije,kao sto ga zaboli i za vase njive i traktore,ali i vas budzet od kojeg nemaju nista!!! DA,narod nema nista,ali za ove na vlasti nisam siguran!!! Ali na vlasti,pogotovo u Vojvodini ima dosta i nesrbijanaca!!! Kontas. Ne mogu da ne primetim da vecina secesionista-autonomasa koji nisu Srbijanci,imaju veliku odbojnost prema nama dole,tzv. Srbijancima,a zaboravljaju da u Voji zivi 1 300 000 Srba (Srbijanaca),nasuprot najbrojnijoj MANJINI Madjara koja broji oko 300 000!!! Ako Srbi iz Voje osecaju da su im za sve krivi Srbi iz ostatka Srbije,neka se odvoje,ali pod uslovom da to izglasa velika vecina celokupnog stanovnistva,da bi onda lepo udarili rampu kad krene treca "velika seoba Srba",ali u kontra smeru. Jer kontam da ce im biti mnogo lepo.

Lakins

pre 12 godina

plate iako su od prethodnih vremena to vam odgovara??a samo dva puta zasedali i jos se hvalite??dajte vi lokalnim samoupravama vece ekonomske mogucnosti,u okviru citave nam drzave Srbije,i to ce biti kljuc za pravilnije i domacinsko raspolaganje novcima,.. a pokrajinska administracija po ko zna koji put potvrdjuje se da nam ni netreba jer placati vas toliko da bi ste dva puta zasedali i samo posredovali izmedju bilo koje ospine i Beograda?sta to nemoze ciniti neka opstina sama vec mora preko posrednika?

Aleksa

pre 12 godina

Pa prvo da pocnemo od toga da Vojvodjani svojim parama finansiraju jos jednu skupstinu, sem drzavne. Vojvodjansku. A uz nju ide i brdo piskarala, sekretarica, svalerki, automobila, i tome slicno. Ja ih nisam bio po usima da to rade. Najglasniji kad se ova tema pokrene jesu upravo oni koji sebi nikako ne zakidaju ni po kom osnovu, ali zato znaju da krse ustav sireci lazi i propagirajuci tu kojesta.

Lakins

pre 12 godina

plate iako su od prethodnih vremena to vam odgovara??a samo dva puta zasedali i jos se hvalite??dajte vi lokalnim samoupravama vece ekonomske mogucnosti,u okviru citave nam drzave Srbije,i to ce biti kljuc za pravilnije i domacinsko raspolaganje novcima,.. a pokrajinska administracija po ko zna koji put potvrdjuje se da nam ni netreba jer placati vas toliko da bi ste dva puta zasedali i samo posredovali izmedju bilo koje ospine i Beograda?sta to nemoze ciniti neka opstina sama vec mora preko posrednika?

Bizmutsasinci

pre 12 godina

E i meni je vise prekipelo da slusam kako se sprdaju sa Vojvodinom, nema tu sta vise da se prica, sve smo videli da nas kradu, da nam ne daju ni mrvicu od onog sto nam uzmu. Ja vise necu da slusam sta pricaju jer samo lazu, sve su pogasili i unistili i sad nas ponizavaju...Vojvodina treba da se osamostali odma inace ce nas Srbija dovesti na ralo i volove. Ne znam sta vise da kazem, uzas.

Petar

pre 12 godina

Krajnje vreme je da bankrotira! Ova zamena Beograda za Novi Sad je od pocetka besmislena. Kad Srem, Banat, Backa dobiju autonomiju, kako je red, tek tad ce novci ostajati tamo gde treba. Pokazalo se da je bolje bilo dok je Novi Sad bio samo najveci grad u tom delu Srbije...

Ivan

pre 12 godina

Većina komentara koji su prepuni teških i ratnohuškačkih,separatističkih parola su,ubedjen sam instruirani i režirani iz ko zna koje kancelarije i nije slučajno što se pojavljuju baš ovde...elem,vojvođanska i beogradska klika su ista banda i isto preduzeće,kradu u sadejstvu i dogovorno,ako Pokrajina već postoji kao jedinica teritorijalne organizacije,onda ona mora da ima i svoju imovinu a u tom smislu postoje razumna rešenja i o potpunoj ekonomskoj autonomiji koja je davno predlagao SPO i Vuk Drašković a koja na planu cele zemlje podrazumevaju i decentralitaciju do nivoa opština a slično sada forsira ex-G17 sa Dinkićem.. Uostalom,predsednik pokrajinske vlade je bio tokom vikenda u Beogradu pa je mogao da postavi pitanje budžeta kojim raspolaže njegova vlada..

Lala

pre 12 godina

Pa naravno, kada mi iz Vojvodine finansiramo duplu administraciju. A "nasi" vojvodjanski politicari mnogo vole da imaju duple funkcije - malo republicke, malo pokrajinske, para kaplje, a oni opet krive druge.

popeye

pre 12 godina

Bankrot preti celoj Evropi, USA i svetu, akvi ovo demagozi i diletanti vode politiku, nisu ni obavesteni valjano!? Zasto ne kazete i da su Srbijagas i NIS registrovani u Novom Sadu, pa se porez na promet gasa i nafte sa teritorije CELE Srbije placa u Novom Sadu i Vojvodini. Dosta vise lazi! Vasi tamosnji politicari nece vise da dele pare sa ovdasnjim, nego da ih trpaju samo u svoj dzep, a vama ce dati sipak kao i do sada, kao i nasi nama, i to je sustina cele ove price...

Bojan

pre 12 godina

Problem bankrota Vojvodine najbolje bi se mogao resiti tako sto bi se ukinula Vojvodina, i ta teritorija tretirala kao i ostali delovi Srbije. Ovako imate hiljade ljudi, administrativnog osoblja koje je beskorisno i samo pusta u javnost ovakve izjave protiv drzave, trazeci sto vise novca sa podmirivanje svojih zelja. A van vojvodjanskih organa ne mogu da zarade novac, jer kao ljudi su licno nekonkurentni i nesposobni.

Sveta

pre 12 godina

Vojvodina bi morala pod hitno da postane nezavisna država i da se kao takva usmeri ka EU. Budimo realni, naša braća iz Srbije ne žele u EU (ima izuzetaka naravno). To su rezultati burazerskog vođenja privrede, srbovanja, kosovarenja.

komentar

pre 12 godina

@hoćemo nezavisnu Vojvodinu, 6. septembar 2011 02:48
Dosadni ste sa vojvodinom i punjenjem budzeta,upravo vi i trosite taj budzet a predstavljate se kao da ni jedan dinar iz budzeta ne ulazi u vojvodinu.Pare iz republickog budzeta se direktno trose u vojvodini(to su ogromne pare),plus pare iz budzeta koje idu preko posrednika u obliku pokrajine.
Drugo,od svih stranih investicija pristiglih u Srbiju, 45 odsto, dakle skoro svaka druga, uložena je u Vojvodinu.
Ovaj podatak dovoljno govori o tome ko je diskriminisan a ko povlascen u ovoj zemlji. Kao i onih 14000 evra subvencija godisnje na 100 hektara koji se daju iz budzeta Srbije.Neko dobije 14000 evra za godinu dana samo zato sto ima 100 hektara,a posle placamo skupu hranu.
Sto nas neko ne diskriminise na ovakav nacin,da nam otvaraju fabrike Simensa i Bosha,da nam grade autoput,da nam poklone 14000 evra godisnje,pa da onda i mi ovako kukamo kako smo diskriminisani,mi smo evropljani,mi smo najrazvijeniji,mi najvise izvozimo,mi placamo poreze,mi ovo mi ono,ne da nam Beograd pare.
Mnogo je dobro biti tako diskriminisan i pred takvim bankrotom.

komentar

pre 12 godina

@hoćemo nezavisnu Vojvodinu, 6. septembar 2011 02:48
Dosadni ste sa vojvodinom i punjenjem budzeta,upravo vi i trosite taj budzet a predstavljate se kao da ni jedan dinar iz budzeta ne ulazi u vojvodinu.Pare iz republickog budzeta se direktno trose u vojvodini(to su ogromne pare),plus pare iz budzeta koje idu preko posrednika u obliku pokrajine.
Drugo,od svih stranih investicija pristiglih u Srbiju, 45 odsto, dakle skoro svaka druga, uložena je u Vojvodinu.
Ovaj podatak dovoljno govori o tome ko je diskriminisan a ko povlascen u ovoj zemlji. Kao i onih 14000 evra subvencija godisnje na 100 hektara koji se daju iz budzeta Srbije.Neko dobije 14000 evra za godinu dana samo zato sto ima 100 hektara,a posle placamo skupu hranu.
Sto nas neko ne diskriminise na ovakav nacin,da nam otvaraju fabrike Simensa i Bosha,da nam grade autoput,da nam poklone 14000 evra godisnje,pa da onda i mi ovako kukamo kako smo diskriminisani,mi smo evropljani,mi smo najrazvijeniji,mi najvise izvozimo,mi placamo poreze,mi ovo mi ono,ne da nam Beograd pare.
Mnogo je dobro biti tako diskriminisan i pred takvim bankrotom.

Nikola

pre 12 godina

Бачки Петровац а не Петровец, па ја живим у Новом Саду па знам, а ово независност итд... све је то да би се администрација још боље завалила. па побогу ви при.ате плату а срели се два пута по два сата ове годи е на радном месту и није га срамота да призна, а говори о пљачки и банкроту. раус и ти и остали политичари.ПС не чачкајте мечку, уместо Чеде да ме јаше Егереши, ма немој?

Amos

pre 12 godina

Ljudi, morate shvatiti da je VOjvodina 'jedina pokrajina' u Srbiji iz jednog veoma prostog i istorijskog razloga - Vojvodina je JEDINI deo Srbije koji NIJE bio Srbija pre 100 godina.
VOjvodina do kraja 1. svetskog rata NIKADA i nije bila Srbija, to je jednostavno tako, sta god ko mislio - jednako kao sto Zemlja nikada nije bila pljosnata, sta god ko mislio.
Vojvodina se (tj Banat, Srem i Backa) sopstvenom odlukom prikljucila Kraljevini Srbiji. Zato je Vojvodina vrlo specificna oblast u Srbiji, razlicita od bilo koje druge.
Da li je bolja, gora, gluplja, naprednija, ravnija, to je vec druga stvar.
Po meni, da su oni sto su na Velikoj skupstini glasali za prikljucenje znali sta ce se desiti sa njihovom zemljom, njihovom decom, da su znali da ce morati finansirati drzavu 3x vecu od sebe u narednom veku (posto Vojvodina u budzet daje mnogo VISE novaca nego sto prima) - sumnjam da bi izglasali to sto su izglasali onda.
Da ne pominjem da su npr vojvodjanske busotine nafte sada RUSKE i da ce uskoro od njih ostati samo rupa u zemlji.

ROKO

pre 12 godina

Promeniti ustav i ukinuti vojvodinu, ovo je samo prilika mrziteljima srbije da stvore nesnosnu situaciju a mozda i krvoprolice. Istinska decentralizacija da separacija i nejadnaki statusi dovode do neravnopravnosti gradjana a to nije po ustavu. Nesposobni politicari dovesce jos jednom do sukoba a onda ce proci vekovi objasnjavajuci pokolenjima zasto je brat udario na brata.

secesionist

pre 12 godina

Ovaj gospodin sto smatra da treba ukinuti pokrajinu, i da je ona nasledje nekog proslog vremena, treba malo da se zapita sta pise... Zasto bi se razvijala cela drzava kada moze samo jedan centar, tj. onaj grad u kome je uprava?! Pa Vojvodina je imala vece slobode i prava u "ozloglasenoj" Austrougarskoj, nego u "bratskoj" nam Srbiji. **** ko nas spojio! Secesija ili nista, dosta je bilo!

SuperEkspert

pre 12 godina

Ništa se ne dešava slučajno pa ni ova stalna saopštenja autonomaša. Dobili nalog iz inostranstva i rade po njemu a sve u cilju pritiska na Srbiju. Koliko smo bedni i koliko smo pali vidi se po nekim komentarima na kojima se poziva na otcepljenje a moderator to pušta iako je to protivzakonito.

sever

pre 12 godina

Srbi uvek poturaju pripadnike nacionalnih manjina da mesto njih sire neistine i obavljaju prljave poslove. Kertes- carina. Ljajic- Hag. Ja sam Srbin, i zbog toga me je sramota.

Josip Subotica

pre 12 godina

**********************************************************
On se ne pravi lud vec smatra da smo svi mi ludi jer
-odrzali dve sednice ove godine, pa sta?? pita on nas????
-Velike plate smo nasledili od prethodne vlade, pa sta?? rece on nama???
-Znam da su nam plate vece od proseka, pa sta??? rece on nama???
-Gradjani su duzni da izmiruju svoje obaveze, to nedavno lupi i osta ziv?
-Ja sam clan jedne male stranke,pa sta?? pita nas???
-Stalno potencira nacionalno pitanje, pa sta pita???, rece nama???
Ja se politikom ne bavim, samo citam, pa se pitam kako se ovome vec jednom moze stati na kraj i ovakve spodobe skloniti sa javne scene???
Molim bez aplauza jer se odnosi i na one u Skupstini Srbije!!!!
Ako neko zna tu famoznu formulu dajte ljudi da je stavimo u funkciju i zaustavimo ovaj sunovrat.

srbijanac

pre 12 godina

dok nisam dosao u Vojvodinu ocima nisam mogao da vidim Canka. Mislio sam da su to ljudi koji cepaju moju Srbiju. Medjutim, kada sam malo bolje upoznao stvari i video svojim ocima pa Vojvodina bi trebala odmah da dobije nezavisnost ne zbog toga sto ja to volim, i dalje mi je Srbija najpreca, ali kada vidim kako se Beograd ophodi prema Vojvodini iz inata bih se otcepio. I sada neka ne komentarisu oni koji iz BG misle da su ovde autonomasi niti oni koji jesu autonomasi iz Vojvodine, ja sam BRE neutralan.

Dve

pre 12 godina

Za ovog baticu što kaže da smo jedna država - mi smo uvek bili dve države bez obzira što smo nasilno spojeni. To su dva različita mentaliteta, dve kulture, dve vrste ljudi. I biće pravde, bićemo opet razdvojeni.

Dobri smo jedino dok dajemo pare. Umesto da budemo bogati kao Švajcarska jer svega imamo, mi smo siromašniji od južne Srbije, a Beograđani sada imaju duplo veću platu.

Prosto, mirno, jednostavno, hoćemo referendum da vidimo gde smo, ko smo, šta smo, da se prebrojimo, pa da se raziđemo mirno.

Za Beograđane - tu neće biti kraj, tu je početak. Onda počinjemo da šaljemo račune za ono što ste maznuli odavde.

bogumil

pre 12 godina

Pa ko je na vlasti u pokrajini?šta vas to sprečava da predložite zakon da se stanje vrati na 1990,izvršite restituciju,pa tek onda privatizaciju od onoga što preostane.Trgnite se malo zajedno sa vašim partnerima (ds),a ne samo da slepo ispunjavate zadatke beogradske centrale koji su opet pod dirigentskom palicom pljačkaša Srbije.

REPUBLIKA VOJVODINA

pre 12 godina

Dosta vise pljacke,cetnistva,korupcije,Beograda,Gedzovana sa gi,gu i ga,Partizana,Crvene Zvezde,Kosova,nacionalizma!!! HOCEMO NEZAVISNU VOJVODINU !!! NAPRED NENAD CANAK I ISTVAN PASTOR !!!

Srdjan Novi Sad

pre 12 godina

Ovo je očigledno kampanja iza koje se kriju politički zahtevi.Potpuno sam siguran u to.U poslednjih mesec dana iz stranke vojvođanskih Mađara je došla prava bujica raznoraznih optužbi.Neke od njih se graniče sa govorom mržnje a neke sasvim sigurno podstiču na mržnju prema Beogradu i svemu što je južno od Save i Dunava.

Nikola

pre 12 godina

Pa kada resite duple funkcije kojima plus otvoreno krsite zakon, dobicete i pare. Sta se pravite naivni lopovi jedni? Sta palite ovaj zatucani narod? I to pazite, sve sa dzigibau imenima se javljaju. Ljudi, pamet u glavu.

Pantagruel

pre 12 godina

Веома пажљиво пратим еволуцију садржаја коментара на овом сајту последњих година, имајући у виду чињеницу да нисмо сви обични читаоци, него да међу нама увек има и професионално ангажованог персонала пресс служби политичких странака којима у опис радног места улази и обавеза да у току дана оставе по неколико "независних" коментара сачињених тако да садрже идеолошку платформу њихових странака о одређеним питањима и усмеравају ток свести грађана ("улазе им у уши и свест").Могу да констатујем само да дрскост појединих странака које су се годинама еуфеминизирано називале "aутонимашким", а у међувремену отворено и без увијања прешле на индипендистичку платформу и њихово одсуство зазора да заузму претећи и изазивачки тон, говори само о једној ствари - да је ово земља без озбиљне власти и логична последица стања свести о томе да у кући не постоји "мачка" довела је до развоја стања у коме "мишеви" воде коло више не само посред дневне собе и трпезарије, него чак и насред постављене софре, хлеба и тањира, док укућани збуњено седе, гледају и питају се да ли би било у реду ишта предузети у вези са тим или би им комшилук озбиљно замерио макар и саму демонстрацију намере да такво насиље прекину.

Pantagruel

pre 12 godina

Веома пажљиво пратим еволуцију садржаја коментара на овом сајту последњих година, имајући у виду чињеницу да нисмо сви обични читаоци, него да међу нама увек има и професионално ангажованог персонала пресс служби политичких странака којима у опис радног места улази и обавеза да у току дана оставе по неколико "независних" коментара сачињених тако да садрже идеолошку платформу њихових странака о одређеним питањима и усмеравају ток свести грађана ("улазе им у уши и свест").Могу да констатујем само да дрскост појединих странака које су се годинама еуфеминизирано називале "aутонимашким", а у међувремену отворено и без увијања прешле на индипендистичку платформу и њихово одсуство зазора да заузму претећи и изазивачки тон, говори само о једној ствари - да је ово земља без озбиљне власти и логична последица стања свести о томе да у кући не постоји "мачка" довела је до развоја стања у коме "мишеви" воде коло више не само посред дневне собе и трпезарије, него чак и насред постављене софре, хлеба и тањира, док укућани збуњено седе, гледају и питају се да ли би било у реду ишта предузети у вези са тим или би им комшилук озбиљно замерио макар и саму демонстрацију намере да такво насиље прекину.

Desone

pre 12 godina

Mislim da smo sa postojanjem AP samo dodatno opteretili gradjane Srbije.
Treba ispitati u celosti smisao postojanja iste, jer samo 2 sednice skupstine godisnje govore dovoljno.
Postoji cuveni japanski princip poslovanja, Kaizen, koji dovodi izmedju ostalog do toga da se meri i prazan hod ruku radnika u fabrici kako bi se sto vise povecala poduktivnost. A mi.... Pricamo, zalimo se, mastamo.

Ko hoce nesto i da zaradi neka poseti www.paid-to-click.net

ae

pre 12 godina

e moj aleksandre egeresi... pa nije ti to pokojni deda iz sps-a ostavio!!! skoro cetiri godine ste vec na vlasti i nije vam ni palo na pamet da malo smanjite plate kad cak ni ne sastancite a sto je uletela preko toga i svetska kriza i mmf zaduzenje to ce mislis ce macke da izlizu.

Slobodan

pre 12 godina

Vojvodina ispasta jer je pljacka i rezim u Beogradu i rezim u Novom Sadu. Razlika je jedino u tome sto Beograd to radi sa vise stila od ovih nesposobnih autonomasa, ali su jednako pogubni i za gradjane Vojvodine i za gradjane Srbije!

vasilije

pre 12 godina

"Znam da je teška situacija i da su naše plate visoke u odnosu na prosek u zemlji, ali nismo mi ti koji su odredili te plate. Nasledili smo ih iz prethodnog saziva".

Sto plate niste smanjili u ovom, vasem sazivu?

Raus

pre 12 godina

Dosta je moljakanja i kukanja.
Ocemo nezavisnost sada, ODMA!
Zasto? izmedju ostalog i zato sto prosecni Srbijanac/Beogradjan ne zna da je u Vojvodini Backi Petrovec, a ne Backi Petrovic, a isto tako ne zna ni srbijanski intelektualac/novinar. E pa ni mi ne zelimo da znamo za vasa brda, krstove, svete zemlje i granicne prelaze. Napolje iz naseg novcanika -Raus!

Alex

pre 12 godina

Smatram da je potpuno besmisleno to sto Srbija ima tu jednu pokrajinu. Ona je ostatak iz jednog vremena kojeg vise nema. Time se samo jedan deo Srbije favorizuje u odnosu na druge njene delove, a to nije korektno.
Jedinice lokalne samouprave bi svakako trebalo da dobiju vecu autonomiju i nadleznosti koje bi pratili i adekvatni budzeti.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Stanovnici Vojvodine treba da se rese trenutnih politicara u Vojvodini.
Vecina od njih nije nizasta.

Vojvodina nece imati problem sa parama,tek kad prestane da ih salje u Beograd.

Raus

pre 12 godina

Dosta je moljakanja i kukanja.
Ocemo nezavisnost sada, ODMA!
Zasto? izmedju ostalog i zato sto prosecni Srbijanac/Beogradjan ne zna da je u Vojvodini Backi Petrovec, a ne Backi Petrovic, a isto tako ne zna ni srbijanski intelektualac/novinar. E pa ni mi ne zelimo da znamo za vasa brda, krstove, svete zemlje i granicne prelaze. Napolje iz naseg novcanika -Raus!

Vojvodjanin

pre 12 godina

Stanovnici Vojvodine treba da se rese trenutnih politicara u Vojvodini.
Vecina od njih nije nizasta.

Vojvodina nece imati problem sa parama,tek kad prestane da ih salje u Beograd.

Stanko

pre 12 godina

Usataje Lala ujutru, osmeh od uveta do uveta, sav sretan. Pita ga Sosa:
• Šta je Lalo, što si tako sretan?
• Jaoj Soso, sanjao sam nešto tako lepo!
• Pa pričaj Lalo šta si to tako lepo sanjao?
• Sanjao sam da idem u Beograd.
• Pa šta je tu tako lepo?
• Al' sa pasošom!

i ja to sanjam...i nadam se da se snovi ostvaruju!

vasilije

pre 12 godina

"Znam da je teška situacija i da su naše plate visoke u odnosu na prosek u zemlji, ali nismo mi ti koji su odredili te plate. Nasledili smo ih iz prethodnog saziva".

Sto plate niste smanjili u ovom, vasem sazivu?

Alex

pre 12 godina

Smatram da je potpuno besmisleno to sto Srbija ima tu jednu pokrajinu. Ona je ostatak iz jednog vremena kojeg vise nema. Time se samo jedan deo Srbije favorizuje u odnosu na druge njene delove, a to nije korektno.
Jedinice lokalne samouprave bi svakako trebalo da dobiju vecu autonomiju i nadleznosti koje bi pratili i adekvatni budzeti.

Amos

pre 12 godina

Ljudi, morate shvatiti da je VOjvodina 'jedina pokrajina' u Srbiji iz jednog veoma prostog i istorijskog razloga - Vojvodina je JEDINI deo Srbije koji NIJE bio Srbija pre 100 godina.
VOjvodina do kraja 1. svetskog rata NIKADA i nije bila Srbija, to je jednostavno tako, sta god ko mislio - jednako kao sto Zemlja nikada nije bila pljosnata, sta god ko mislio.
Vojvodina se (tj Banat, Srem i Backa) sopstvenom odlukom prikljucila Kraljevini Srbiji. Zato je Vojvodina vrlo specificna oblast u Srbiji, razlicita od bilo koje druge.
Da li je bolja, gora, gluplja, naprednija, ravnija, to je vec druga stvar.
Po meni, da su oni sto su na Velikoj skupstini glasali za prikljucenje znali sta ce se desiti sa njihovom zemljom, njihovom decom, da su znali da ce morati finansirati drzavu 3x vecu od sebe u narednom veku (posto Vojvodina u budzet daje mnogo VISE novaca nego sto prima) - sumnjam da bi izglasali to sto su izglasali onda.
Da ne pominjem da su npr vojvodjanske busotine nafte sada RUSKE i da ce uskoro od njih ostati samo rupa u zemlji.

REPUBLIKA VOJVODINA

pre 12 godina

Dosta vise pljacke,cetnistva,korupcije,Beograda,Gedzovana sa gi,gu i ga,Partizana,Crvene Zvezde,Kosova,nacionalizma!!! HOCEMO NEZAVISNU VOJVODINU !!! NAPRED NENAD CANAK I ISTVAN PASTOR !!!

Dve

pre 12 godina

Za ovog baticu što kaže da smo jedna država - mi smo uvek bili dve države bez obzira što smo nasilno spojeni. To su dva različita mentaliteta, dve kulture, dve vrste ljudi. I biće pravde, bićemo opet razdvojeni.

Dobri smo jedino dok dajemo pare. Umesto da budemo bogati kao Švajcarska jer svega imamo, mi smo siromašniji od južne Srbije, a Beograđani sada imaju duplo veću platu.

Prosto, mirno, jednostavno, hoćemo referendum da vidimo gde smo, ko smo, šta smo, da se prebrojimo, pa da se raziđemo mirno.

Za Beograđane - tu neće biti kraj, tu je početak. Onda počinjemo da šaljemo račune za ono što ste maznuli odavde.

Zrenjaninac

pre 12 godina

Kada bi Vojvodina prestala da daje pare Beogradu,
Srbija bi objavila rat Vojvodini.

Vojvodjani traze svoje pare i nista vise.

Briga me za ove ili one politicare.
Svi su isti!

Sveta

pre 12 godina

Vojvodina bi morala pod hitno da postane nezavisna država i da se kao takva usmeri ka EU. Budimo realni, naša braća iz Srbije ne žele u EU (ima izuzetaka naravno). To su rezultati burazerskog vođenja privrede, srbovanja, kosovarenja.

srbijanac

pre 12 godina

dok nisam dosao u Vojvodinu ocima nisam mogao da vidim Canka. Mislio sam da su to ljudi koji cepaju moju Srbiju. Medjutim, kada sam malo bolje upoznao stvari i video svojim ocima pa Vojvodina bi trebala odmah da dobije nezavisnost ne zbog toga sto ja to volim, i dalje mi je Srbija najpreca, ali kada vidim kako se Beograd ophodi prema Vojvodini iz inata bih se otcepio. I sada neka ne komentarisu oni koji iz BG misle da su ovde autonomasi niti oni koji jesu autonomasi iz Vojvodine, ja sam BRE neutralan.

akalo

pre 12 godina

Nadam se da ce uskoro referendum o nezavisnoj Vojvodini.Zasto vojvodina da hrani 2000000 Beogradjana....i celu Srbiju???Dosta je bre!!!!!!!!!!!!!!!

secesionist

pre 12 godina

Ovaj gospodin sto smatra da treba ukinuti pokrajinu, i da je ona nasledje nekog proslog vremena, treba malo da se zapita sta pise... Zasto bi se razvijala cela drzava kada moze samo jedan centar, tj. onaj grad u kome je uprava?! Pa Vojvodina je imala vece slobode i prava u "ozloglasenoj" Austrougarskoj, nego u "bratskoj" nam Srbiji. **** ko nas spojio! Secesija ili nista, dosta je bilo!

Pančevac

pre 12 godina

Opstina Pancevo puni 20% budzeta Srbije.
Opstina Pancevo ima oko 100.000 stanovnika.

20%,to mu dodje oko 1.5 milion stanovnika Srbije.

Znaci,samo do Panceva,1.5 milion stanovnika uziva u tom novcu.
A verovatno,vecina nikad nije bila u Pancevo,a ni ne zna da pokaze gde je na karti.

Za prosecnu platu necu ni da pisem.

Pravedno,nemas sta...

Dosta,bre!

Vojvodjanin

pre 12 godina

@Amos

1918.,Vojvodina je pod pritiskom Amerike,
pripojena Srbiji,kao ratni plen prvog svetskog rata.
A pritisak je sledio samo zbog prijateljstva tadasnjeg predsednika Amerike i Mihajla Pupina.
Austro ugarska monarhija raspala,eto vam Vojvodina...
Mnogi koji su ucestvovali u ratu,dobili su zemlju u Vojvodini.

Bizmutsasinci

pre 12 godina

E i meni je vise prekipelo da slusam kako se sprdaju sa Vojvodinom, nema tu sta vise da se prica, sve smo videli da nas kradu, da nam ne daju ni mrvicu od onog sto nam uzmu. Ja vise necu da slusam sta pricaju jer samo lazu, sve su pogasili i unistili i sad nas ponizavaju...Vojvodina treba da se osamostali odma inace ce nas Srbija dovesti na ralo i volove. Ne znam sta vise da kazem, uzas.

Pantagruel

pre 12 godina

Веома пажљиво пратим еволуцију садржаја коментара на овом сајту последњих година, имајући у виду чињеницу да нисмо сви обични читаоци, него да међу нама увек има и професионално ангажованог персонала пресс служби политичких странака којима у опис радног места улази и обавеза да у току дана оставе по неколико "независних" коментара сачињених тако да садрже идеолошку платформу њихових странака о одређеним питањима и усмеравају ток свести грађана ("улазе им у уши и свест").Могу да констатујем само да дрскост појединих странака које су се годинама еуфеминизирано називале "aутонимашким", а у међувремену отворено и без увијања прешле на индипендистичку платформу и њихово одсуство зазора да заузму претећи и изазивачки тон, говори само о једној ствари - да је ово земља без озбиљне власти и логична последица стања свести о томе да у кући не постоји "мачка" довела је до развоја стања у коме "мишеви" воде коло више не само посред дневне собе и трпезарије, него чак и насред постављене софре, хлеба и тањира, док укућани збуњено седе, гледају и питају се да ли би било у реду ишта предузети у вези са тим или би им комшилук озбиљно замерио макар и саму демонстрацију намере да такво насиље прекину.

Lala

pre 12 godina

Pa naravno, kada mi iz Vojvodine finansiramo duplu administraciju. A "nasi" vojvodjanski politicari mnogo vole da imaju duple funkcije - malo republicke, malo pokrajinske, para kaplje, a oni opet krive druge.

Josip Subotica

pre 12 godina

**********************************************************
On se ne pravi lud vec smatra da smo svi mi ludi jer
-odrzali dve sednice ove godine, pa sta?? pita on nas????
-Velike plate smo nasledili od prethodne vlade, pa sta?? rece on nama???
-Znam da su nam plate vece od proseka, pa sta??? rece on nama???
-Gradjani su duzni da izmiruju svoje obaveze, to nedavno lupi i osta ziv?
-Ja sam clan jedne male stranke,pa sta?? pita nas???
-Stalno potencira nacionalno pitanje, pa sta pita???, rece nama???
Ja se politikom ne bavim, samo citam, pa se pitam kako se ovome vec jednom moze stati na kraj i ovakve spodobe skloniti sa javne scene???
Molim bez aplauza jer se odnosi i na one u Skupstini Srbije!!!!
Ako neko zna tu famoznu formulu dajte ljudi da je stavimo u funkciju i zaustavimo ovaj sunovrat.

bogumil

pre 12 godina

Pa ko je na vlasti u pokrajini?šta vas to sprečava da predložite zakon da se stanje vrati na 1990,izvršite restituciju,pa tek onda privatizaciju od onoga što preostane.Trgnite se malo zajedno sa vašim partnerima (ds),a ne samo da slepo ispunjavate zadatke beogradske centrale koji su opet pod dirigentskom palicom pljačkaša Srbije.

SuperEkspert

pre 12 godina

Ništa se ne dešava slučajno pa ni ova stalna saopštenja autonomaša. Dobili nalog iz inostranstva i rade po njemu a sve u cilju pritiska na Srbiju. Koliko smo bedni i koliko smo pali vidi se po nekim komentarima na kojima se poziva na otcepljenje a moderator to pušta iako je to protivzakonito.

Igor

pre 12 godina

Na zalost ne zna se da li su nesposobniji politicari u Beogradu ili u Novom Sadu. Sve ukupno svi rade na stetu svih gradjana kako u Vojvodini tako i u celoj Srbiji. O Kosovu da i ne pricam, kad umre to malo stanovnistva sto je ostalo tamo moci ce najzad da se zavrsi ta prica sa "juznom srpskom pokrajinom". Mladi su i ovako odavno napustili ta podrucja. Ono sto je uvek glavno pitanje je novac. Uvek se ta tema zamagljuje pricom o patriotizmu, svetinjama, izdanicima, separatistima. A u snovi lezi cinjenica da ce uskoro pola Srbije ziveti u Beogradu jer nema drugog izbora. Ni evropaska unija nije nastala tako sto su se pomirili Englezi i Nemci ili zato sto se neko voli nego isljucivo zbog ekonomskog interesa, lakse trgovine, boljeg protoka robe i usluga a zadnjih 20 godina i ljudi. To je jedina ideja. Naravno i bezbednost koja se ostvaruje uclanjenjem u NATO. Zato u Srbiji sve te ideje tesko prolaze, jer su tesko ostvarive, treba puno rada, odricanja, kvalitetnog obrazovanja. Najlakse je povecati porez, deliti ono sto ima na sto vise delova, ne stvarati novu vrednost, pricati bajke od izbora do izbora. Odgovornost nula, korumpirano pravosudje koje samo izvrsava naredbe tih istih neradnika i spletkarosa i tako od dnevnika do dnevnika, od izbora do izbora od popisa stanovnista do sledeceg popisa. A cekaju nas porazavajuci rezultati samo gledajte.

ae

pre 12 godina

e moj aleksandre egeresi... pa nije ti to pokojni deda iz sps-a ostavio!!! skoro cetiri godine ste vec na vlasti i nije vam ni palo na pamet da malo smanjite plate kad cak ni ne sastancite a sto je uletela preko toga i svetska kriza i mmf zaduzenje to ce mislis ce macke da izlizu.

Pantagruel

pre 12 godina

Веома пажљиво пратим еволуцију садржаја коментара на овом сајту последњих година, имајући у виду чињеницу да нисмо сви обични читаоци, него да међу нама увек има и професионално ангажованог персонала пресс служби политичких странака којима у опис радног места улази и обавеза да у току дана оставе по неколико "независних" коментара сачињених тако да садрже идеолошку платформу њихових странака о одређеним питањима и усмеравају ток свести грађана ("улазе им у уши и свест").Могу да констатујем само да дрскост појединих странака које су се годинама еуфеминизирано називале "aутонимашким", а у међувремену отворено и без увијања прешле на индипендистичку платформу и њихово одсуство зазора да заузму претећи и изазивачки тон, говори само о једној ствари - да је ово земља без озбиљне власти и логична последица стања свести о томе да у кући не постоји "мачка" довела је до развоја стања у коме "мишеви" воде коло више не само посред дневне собе и трпезарије, него чак и насред постављене софре, хлеба и тањира, док укућани збуњено седе, гледају и питају се да ли би било у реду ишта предузети у вези са тим или би им комшилук озбиљно замерио макар и саму демонстрацију намере да такво насиље прекину.

sever

pre 12 godina

Srbi uvek poturaju pripadnike nacionalnih manjina da mesto njih sire neistine i obavljaju prljave poslove. Kertes- carina. Ljajic- Hag. Ja sam Srbin, i zbog toga me je sramota.

popeye

pre 12 godina

Bankrot preti celoj Evropi, USA i svetu, akvi ovo demagozi i diletanti vode politiku, nisu ni obavesteni valjano!? Zasto ne kazete i da su Srbijagas i NIS registrovani u Novom Sadu, pa se porez na promet gasa i nafte sa teritorije CELE Srbije placa u Novom Sadu i Vojvodini. Dosta vise lazi! Vasi tamosnji politicari nece vise da dele pare sa ovdasnjim, nego da ih trpaju samo u svoj dzep, a vama ce dati sipak kao i do sada, kao i nasi nama, i to je sustina cele ove price...

Bojan

pre 12 godina

Problem bankrota Vojvodine najbolje bi se mogao resiti tako sto bi se ukinula Vojvodina, i ta teritorija tretirala kao i ostali delovi Srbije. Ovako imate hiljade ljudi, administrativnog osoblja koje je beskorisno i samo pusta u javnost ovakve izjave protiv drzave, trazeci sto vise novca sa podmirivanje svojih zelja. A van vojvodjanskih organa ne mogu da zarade novac, jer kao ljudi su licno nekonkurentni i nesposobni.

Petar

pre 12 godina

Krajnje vreme je da bankrotira! Ova zamena Beograda za Novi Sad je od pocetka besmislena. Kad Srem, Banat, Backa dobiju autonomiju, kako je red, tek tad ce novci ostajati tamo gde treba. Pokazalo se da je bolje bilo dok je Novi Sad bio samo najveci grad u tom delu Srbije...

Aleksa

pre 12 godina

Pa prvo da pocnemo od toga da Vojvodjani svojim parama finansiraju jos jednu skupstinu, sem drzavne. Vojvodjansku. A uz nju ide i brdo piskarala, sekretarica, svalerki, automobila, i tome slicno. Ja ih nisam bio po usima da to rade. Najglasniji kad se ova tema pokrene jesu upravo oni koji sebi nikako ne zakidaju ni po kom osnovu, ali zato znaju da krse ustav sireci lazi i propagirajuci tu kojesta.

ROKO

pre 12 godina

Promeniti ustav i ukinuti vojvodinu, ovo je samo prilika mrziteljima srbije da stvore nesnosnu situaciju a mozda i krvoprolice. Istinska decentralizacija da separacija i nejadnaki statusi dovode do neravnopravnosti gradjana a to nije po ustavu. Nesposobni politicari dovesce jos jednom do sukoba a onda ce proci vekovi objasnjavajuci pokolenjima zasto je brat udario na brata.

Nikola

pre 12 godina

Pa kada resite duple funkcije kojima plus otvoreno krsite zakon, dobicete i pare. Sta se pravite naivni lopovi jedni? Sta palite ovaj zatucani narod? I to pazite, sve sa dzigibau imenima se javljaju. Ljudi, pamet u glavu.

Srdjan Novi Sad

pre 12 godina

Ovo je očigledno kampanja iza koje se kriju politički zahtevi.Potpuno sam siguran u to.U poslednjih mesec dana iz stranke vojvođanskih Mađara je došla prava bujica raznoraznih optužbi.Neke od njih se graniče sa govorom mržnje a neke sasvim sigurno podstiču na mržnju prema Beogradu i svemu što je južno od Save i Dunava.

Dusko

pre 12 godina

@ Raus
Prosecnog Srbijanca/Beogradjana (kako ti to kazes) zabole *** kako se zove Backi petrovac,dal tako ili kako drugacije,kao sto ga zaboli i za vase njive i traktore,ali i vas budzet od kojeg nemaju nista!!! DA,narod nema nista,ali za ove na vlasti nisam siguran!!! Ali na vlasti,pogotovo u Vojvodini ima dosta i nesrbijanaca!!! Kontas. Ne mogu da ne primetim da vecina secesionista-autonomasa koji nisu Srbijanci,imaju veliku odbojnost prema nama dole,tzv. Srbijancima,a zaboravljaju da u Voji zivi 1 300 000 Srba (Srbijanaca),nasuprot najbrojnijoj MANJINI Madjara koja broji oko 300 000!!! Ako Srbi iz Voje osecaju da su im za sve krivi Srbi iz ostatka Srbije,neka se odvoje,ali pod uslovom da to izglasa velika vecina celokupnog stanovnistva,da bi onda lepo udarili rampu kad krene treca "velika seoba Srba",ali u kontra smeru. Jer kontam da ce im biti mnogo lepo.

Slobodan

pre 12 godina

Vojvodina ispasta jer je pljacka i rezim u Beogradu i rezim u Novom Sadu. Razlika je jedino u tome sto Beograd to radi sa vise stila od ovih nesposobnih autonomasa, ali su jednako pogubni i za gradjane Vojvodine i za gradjane Srbije!

komentar

pre 12 godina

@hoćemo nezavisnu Vojvodinu, 6. septembar 2011 02:48
Dosadni ste sa vojvodinom i punjenjem budzeta,upravo vi i trosite taj budzet a predstavljate se kao da ni jedan dinar iz budzeta ne ulazi u vojvodinu.Pare iz republickog budzeta se direktno trose u vojvodini(to su ogromne pare),plus pare iz budzeta koje idu preko posrednika u obliku pokrajine.
Drugo,od svih stranih investicija pristiglih u Srbiju, 45 odsto, dakle skoro svaka druga, uložena je u Vojvodinu.
Ovaj podatak dovoljno govori o tome ko je diskriminisan a ko povlascen u ovoj zemlji. Kao i onih 14000 evra subvencija godisnje na 100 hektara koji se daju iz budzeta Srbije.Neko dobije 14000 evra za godinu dana samo zato sto ima 100 hektara,a posle placamo skupu hranu.
Sto nas neko ne diskriminise na ovakav nacin,da nam otvaraju fabrike Simensa i Bosha,da nam grade autoput,da nam poklone 14000 evra godisnje,pa da onda i mi ovako kukamo kako smo diskriminisani,mi smo evropljani,mi smo najrazvijeniji,mi najvise izvozimo,mi placamo poreze,mi ovo mi ono,ne da nam Beograd pare.
Mnogo je dobro biti tako diskriminisan i pred takvim bankrotom.

Nikola

pre 12 godina

Бачки Петровац а не Петровец, па ја живим у Новом Саду па знам, а ово независност итд... све је то да би се администрација још боље завалила. па побогу ви при.ате плату а срели се два пута по два сата ове годи е на радном месту и није га срамота да призна, а говори о пљачки и банкроту. раус и ти и остали политичари.ПС не чачкајте мечку, уместо Чеде да ме јаше Егереши, ма немој?

Desone

pre 12 godina

Mislim da smo sa postojanjem AP samo dodatno opteretili gradjane Srbije.
Treba ispitati u celosti smisao postojanja iste, jer samo 2 sednice skupstine godisnje govore dovoljno.
Postoji cuveni japanski princip poslovanja, Kaizen, koji dovodi izmedju ostalog do toga da se meri i prazan hod ruku radnika u fabrici kako bi se sto vise povecala poduktivnost. A mi.... Pricamo, zalimo se, mastamo.

Ko hoce nesto i da zaradi neka poseti www.paid-to-click.net

Lakins

pre 12 godina

plate iako su od prethodnih vremena to vam odgovara??a samo dva puta zasedali i jos se hvalite??dajte vi lokalnim samoupravama vece ekonomske mogucnosti,u okviru citave nam drzave Srbije,i to ce biti kljuc za pravilnije i domacinsko raspolaganje novcima,.. a pokrajinska administracija po ko zna koji put potvrdjuje se da nam ni netreba jer placati vas toliko da bi ste dva puta zasedali i samo posredovali izmedju bilo koje ospine i Beograda?sta to nemoze ciniti neka opstina sama vec mora preko posrednika?

samokazem

pre 12 godina

Vojvodina se nije pripojila Kraljevini Srbiji, vec su se pojedinacno pripojili Srem sa jedne strane i Banat, Backa i Baranja sa druge strane (Baranju su kasnije komunisti pripojili Hrvatskoj). Jedini deo Vojvodine koji je ikada imao nezavisnost je Banat koja je istina trajala jako kratko ali je bila legalna. Kraljevina Srbija nije dobila Vojvodinu vec su raspadom Austro-ugarske monarhije narodi dobili mogucnost samoopredeljenja.

Vuk

pre 12 godina

@Alex, 6. septembar 2011 00:50
Cisto razmisljane prosecnog Srbina...

Srbija ima dve pokrajine!
Vojvodinu i Kosovo.

Kosovo je svoja prica,
ako ti mislis da je Vojvodina jedina,onda si se odrekao Kosova tj. priznajes nezavisnost.
To nema veze sa ovom temom.

Za neupucene:
Sluzbeno,Srbija ima dve pokrajine.

Lakins

pre 12 godina

plate iako su od prethodnih vremena to vam odgovara??a samo dva puta zasedali i jos se hvalite??dajte vi lokalnim samoupravama vece ekonomske mogucnosti,u okviru citave nam drzave Srbije,i to ce biti kljuc za pravilnije i domacinsko raspolaganje novcima,.. a pokrajinska administracija po ko zna koji put potvrdjuje se da nam ni netreba jer placati vas toliko da bi ste dva puta zasedali i samo posredovali izmedju bilo koje ospine i Beograda?sta to nemoze ciniti neka opstina sama vec mora preko posrednika?

sumorni

pre 12 godina

Slažem se fda je glupost to što Srbija ima pokrajinu, i da bi joj bolje bilo da je nema.

Dakle, odcepljenje bi bilo na obostrano zadovoljstvo?

I tačno je da plačamo dve administracije, zato bi smo mi želeli da plaćamo samo jednu - Vojvodjansku. Ova u Beogradu je dovoljna za USA a ne za državu od 7,5 mil stanovnika.

"Iredenta", hehe, od kad nisam ovo čuo...a vidim da se iz naftalina vade i parole "po nalogu iz inosgtranstva", "strani plaćenici" i slične gluposti :)

A da probate da je ukinete, kao što ste ukinuli i Kosovo?

олоши аутономашки

pre 12 godina

Треба вам да заседате једном у 2 године а да за то добијате паре? Срам вас било лопови. Хоћете аутономију да вас нико жив не надгледа а све у стилу "војводина је најевропскија, најнапреднија, најбогатија...". ****

komentar

pre 12 godina

@hoćemo nezavisnu Vojvodinu, 6. septembar 2011 02:48
Dosadni ste sa vojvodinom i punjenjem budzeta,upravo vi i trosite taj budzet a predstavljate se kao da ni jedan dinar iz budzeta ne ulazi u vojvodinu.Pare iz republickog budzeta se direktno trose u vojvodini(to su ogromne pare),plus pare iz budzeta koje idu preko posrednika u obliku pokrajine.
Drugo,od svih stranih investicija pristiglih u Srbiju, 45 odsto, dakle skoro svaka druga, uložena je u Vojvodinu.
Ovaj podatak dovoljno govori o tome ko je diskriminisan a ko povlascen u ovoj zemlji. Kao i onih 14000 evra subvencija godisnje na 100 hektara koji se daju iz budzeta Srbije.Neko dobije 14000 evra za godinu dana samo zato sto ima 100 hektara,a posle placamo skupu hranu.
Sto nas neko ne diskriminise na ovakav nacin,da nam otvaraju fabrike Simensa i Bosha,da nam grade autoput,da nam poklone 14000 evra godisnje,pa da onda i mi ovako kukamo kako smo diskriminisani,mi smo evropljani,mi smo najrazvijeniji,mi najvise izvozimo,mi placamo poreze,mi ovo mi ono,ne da nam Beograd pare.
Mnogo je dobro biti tako diskriminisan i pred takvim bankrotom.

Ivan

pre 12 godina

Većina komentara koji su prepuni teških i ratnohuškačkih,separatističkih parola su,ubedjen sam instruirani i režirani iz ko zna koje kancelarije i nije slučajno što se pojavljuju baš ovde...elem,vojvođanska i beogradska klika su ista banda i isto preduzeće,kradu u sadejstvu i dogovorno,ako Pokrajina već postoji kao jedinica teritorijalne organizacije,onda ona mora da ima i svoju imovinu a u tom smislu postoje razumna rešenja i o potpunoj ekonomskoj autonomiji koja je davno predlagao SPO i Vuk Drašković a koja na planu cele zemlje podrazumevaju i decentralitaciju do nivoa opština a slično sada forsira ex-G17 sa Dinkićem.. Uostalom,predsednik pokrajinske vlade je bio tokom vikenda u Beogradu pa je mogao da postavi pitanje budžeta kojim raspolaže njegova vlada..

независтан сартид

pre 12 godina

Комплекс УС СТИЛ треба да постане независтан и да престане да финансира остатак војводине. 200 милиона евра иде из Смедерева. Доста нам је савсковенизације Србије хоћемо своју земљу на земљишту УС СТИЛ! Пасоше и администрацију и амбасаде и скупштине ћемо ми да плаћамо!

Decentralizovana Vojvodina

pre 12 godina

@независтан сартид

O tome je prica.
kao sto Smederevci hoce svoje pare,tako i Vojvodina hoce svoje pare.
To bi trebalo da vazi za celu Srbiju.

Kompletna decentralizacija,kakvu hoce gradjani,a ne sto nudi Beograd.

Decentralizovana Vojvodina,samostalna od Beograda i Novog Sada!
Svaki grad koliko zaradi,toliko ce i imati. A ne da se sve sliva u BG ili NS,pa ako nam daju...

Poslanici u Vojvodini,kao i ostala administracija,dobijace prosecnu platu! Ako im se ne svidja,neka promene zanimanje!

vamos

pre 12 godina

@Amos, 6. septembar 2011 10:39
Vojvodina je pokrajina iz jednog prostog istorijskog razloga.Jer je tako htela komunisticka vlast koja ju je stvorila '45.Isto kao i Kosovo.
Dakle nisu pravili od Dalmacije pokrajinu niti od Dubrovnika niti od Istre niti od Slavonije.Nisu zato sto nisu tako hteli a ne zbog neke istorije.
Takodje,vojvodina nikad nije postojala u ovim granicama dok je oni nisu stvorili,jer su oni tako hteli a ne zbog neke istorije.
Prema tome taj kvaziistorijski razlog o tome da se pokrajine stvaraju za delove zemlje koji nikad nisu bili u sastavu zemlje macku o rep.

autonomija tvorevina zlotvora

pre 12 godina

Vojvodjanin,
Srpska pešadija je bila ispred francuske konjice 250 km. Kažeš ratni plen. A šta je Srbija bila za vreme prvog i drugog SV rata. Shvati jednom Austrougarska je bila zemlja koja je ušla u rat sa Srbijom. Pri tome je anektirala Bosnu i Hercegovinu u kojoj su Srbi bili većina do drugog SV rata kad je na njima izvršen genocid.
A to što se svojataš kop Vojvođanin treba da zanš da su tada svi Srbi bili za to da se ujedina sa braćom. Ako si Vojvođanin nauči i šta to znači. Neznam ni jednog Srbina koji nije bio za ujedinjenje poznajem Srbe starosedeoce koji su tamo imaju korene daleko u pre Prvog Svetskog rata. A to što sad nemamo posla i robovi,je zbog onih koji su primili milone deviza i zemlju rasprodali za bud zašto. A to gde su pare pitaj očeve i njihove sinove koji se ne skidaju sa vlasti u Vojvodini. Ne žele da se odreknu privilegija, i za narod ih zabole.

deNiro

pre 12 godina

Ovde se planski serviraju informacije,planski se salju komentari,kreira javno mnjenje,potencira neka posebnost "vojvodjana"...Pokrajinu Vojvodinu treba ukinuti,raspustiti parazitske institucije i novac koji se prihoduje treba da ostane opstinama.Srbiju treba decentralozovati ali istinski.Takodje treba smanjiti republicki parlament,agencije,sekretarijate,vozni park,reprezentacije...Dok "veliki vojvodjani" ovde pricaju o otcepljenju to je samo verbalni delikt,kada se pojavi takva inicijativa drzava Srbija treba da odgovori hapsenjima.

Raus

pre 12 godina

Dosta je moljakanja i kukanja.
Ocemo nezavisnost sada, ODMA!
Zasto? izmedju ostalog i zato sto prosecni Srbijanac/Beogradjan ne zna da je u Vojvodini Backi Petrovec, a ne Backi Petrovic, a isto tako ne zna ni srbijanski intelektualac/novinar. E pa ni mi ne zelimo da znamo za vasa brda, krstove, svete zemlje i granicne prelaze. Napolje iz naseg novcanika -Raus!

Alex

pre 12 godina

Smatram da je potpuno besmisleno to sto Srbija ima tu jednu pokrajinu. Ona je ostatak iz jednog vremena kojeg vise nema. Time se samo jedan deo Srbije favorizuje u odnosu na druge njene delove, a to nije korektno.
Jedinice lokalne samouprave bi svakako trebalo da dobiju vecu autonomiju i nadleznosti koje bi pratili i adekvatni budzeti.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Stanovnici Vojvodine treba da se rese trenutnih politicara u Vojvodini.
Vecina od njih nije nizasta.

Vojvodina nece imati problem sa parama,tek kad prestane da ih salje u Beograd.

REPUBLIKA VOJVODINA

pre 12 godina

Dosta vise pljacke,cetnistva,korupcije,Beograda,Gedzovana sa gi,gu i ga,Partizana,Crvene Zvezde,Kosova,nacionalizma!!! HOCEMO NEZAVISNU VOJVODINU !!! NAPRED NENAD CANAK I ISTVAN PASTOR !!!

Stanko

pre 12 godina

Usataje Lala ujutru, osmeh od uveta do uveta, sav sretan. Pita ga Sosa:
• Šta je Lalo, što si tako sretan?
• Jaoj Soso, sanjao sam nešto tako lepo!
• Pa pričaj Lalo šta si to tako lepo sanjao?
• Sanjao sam da idem u Beograd.
• Pa šta je tu tako lepo?
• Al' sa pasošom!

i ja to sanjam...i nadam se da se snovi ostvaruju!

Dve

pre 12 godina

Za ovog baticu što kaže da smo jedna država - mi smo uvek bili dve države bez obzira što smo nasilno spojeni. To su dva različita mentaliteta, dve kulture, dve vrste ljudi. I biće pravde, bićemo opet razdvojeni.

Dobri smo jedino dok dajemo pare. Umesto da budemo bogati kao Švajcarska jer svega imamo, mi smo siromašniji od južne Srbije, a Beograđani sada imaju duplo veću platu.

Prosto, mirno, jednostavno, hoćemo referendum da vidimo gde smo, ko smo, šta smo, da se prebrojimo, pa da se raziđemo mirno.

Za Beograđane - tu neće biti kraj, tu je početak. Onda počinjemo da šaljemo račune za ono što ste maznuli odavde.

Bojan

pre 12 godina

Problem bankrota Vojvodine najbolje bi se mogao resiti tako sto bi se ukinula Vojvodina, i ta teritorija tretirala kao i ostali delovi Srbije. Ovako imate hiljade ljudi, administrativnog osoblja koje je beskorisno i samo pusta u javnost ovakve izjave protiv drzave, trazeci sto vise novca sa podmirivanje svojih zelja. A van vojvodjanskih organa ne mogu da zarade novac, jer kao ljudi su licno nekonkurentni i nesposobni.

ROKO

pre 12 godina

Promeniti ustav i ukinuti vojvodinu, ovo je samo prilika mrziteljima srbije da stvore nesnosnu situaciju a mozda i krvoprolice. Istinska decentralizacija da separacija i nejadnaki statusi dovode do neravnopravnosti gradjana a to nije po ustavu. Nesposobni politicari dovesce jos jednom do sukoba a onda ce proci vekovi objasnjavajuci pokolenjima zasto je brat udario na brata.

SuperEkspert

pre 12 godina

Ništa se ne dešava slučajno pa ni ova stalna saopštenja autonomaša. Dobili nalog iz inostranstva i rade po njemu a sve u cilju pritiska na Srbiju. Koliko smo bedni i koliko smo pali vidi se po nekim komentarima na kojima se poziva na otcepljenje a moderator to pušta iako je to protivzakonito.

secesionist

pre 12 godina

Ovaj gospodin sto smatra da treba ukinuti pokrajinu, i da je ona nasledje nekog proslog vremena, treba malo da se zapita sta pise... Zasto bi se razvijala cela drzava kada moze samo jedan centar, tj. onaj grad u kome je uprava?! Pa Vojvodina je imala vece slobode i prava u "ozloglasenoj" Austrougarskoj, nego u "bratskoj" nam Srbiji. **** ko nas spojio! Secesija ili nista, dosta je bilo!

komentar

pre 12 godina

@hoćemo nezavisnu Vojvodinu, 6. septembar 2011 02:48
Dosadni ste sa vojvodinom i punjenjem budzeta,upravo vi i trosite taj budzet a predstavljate se kao da ni jedan dinar iz budzeta ne ulazi u vojvodinu.Pare iz republickog budzeta se direktno trose u vojvodini(to su ogromne pare),plus pare iz budzeta koje idu preko posrednika u obliku pokrajine.
Drugo,od svih stranih investicija pristiglih u Srbiju, 45 odsto, dakle skoro svaka druga, uložena je u Vojvodinu.
Ovaj podatak dovoljno govori o tome ko je diskriminisan a ko povlascen u ovoj zemlji. Kao i onih 14000 evra subvencija godisnje na 100 hektara koji se daju iz budzeta Srbije.Neko dobije 14000 evra za godinu dana samo zato sto ima 100 hektara,a posle placamo skupu hranu.
Sto nas neko ne diskriminise na ovakav nacin,da nam otvaraju fabrike Simensa i Bosha,da nam grade autoput,da nam poklone 14000 evra godisnje,pa da onda i mi ovako kukamo kako smo diskriminisani,mi smo evropljani,mi smo najrazvijeniji,mi najvise izvozimo,mi placamo poreze,mi ovo mi ono,ne da nam Beograd pare.
Mnogo je dobro biti tako diskriminisan i pred takvim bankrotom.

Sveta

pre 12 godina

Vojvodina bi morala pod hitno da postane nezavisna država i da se kao takva usmeri ka EU. Budimo realni, naša braća iz Srbije ne žele u EU (ima izuzetaka naravno). To su rezultati burazerskog vođenja privrede, srbovanja, kosovarenja.

akalo

pre 12 godina

Nadam se da ce uskoro referendum o nezavisnoj Vojvodini.Zasto vojvodina da hrani 2000000 Beogradjana....i celu Srbiju???Dosta je bre!!!!!!!!!!!!!!!

komentar

pre 12 godina

@hoćemo nezavisnu Vojvodinu, 6. septembar 2011 02:48
Dosadni ste sa vojvodinom i punjenjem budzeta,upravo vi i trosite taj budzet a predstavljate se kao da ni jedan dinar iz budzeta ne ulazi u vojvodinu.Pare iz republickog budzeta se direktno trose u vojvodini(to su ogromne pare),plus pare iz budzeta koje idu preko posrednika u obliku pokrajine.
Drugo,od svih stranih investicija pristiglih u Srbiju, 45 odsto, dakle skoro svaka druga, uložena je u Vojvodinu.
Ovaj podatak dovoljno govori o tome ko je diskriminisan a ko povlascen u ovoj zemlji. Kao i onih 14000 evra subvencija godisnje na 100 hektara koji se daju iz budzeta Srbije.Neko dobije 14000 evra za godinu dana samo zato sto ima 100 hektara,a posle placamo skupu hranu.
Sto nas neko ne diskriminise na ovakav nacin,da nam otvaraju fabrike Simensa i Bosha,da nam grade autoput,da nam poklone 14000 evra godisnje,pa da onda i mi ovako kukamo kako smo diskriminisani,mi smo evropljani,mi smo najrazvijeniji,mi najvise izvozimo,mi placamo poreze,mi ovo mi ono,ne da nam Beograd pare.
Mnogo je dobro biti tako diskriminisan i pred takvim bankrotom.

srbijanac

pre 12 godina

dok nisam dosao u Vojvodinu ocima nisam mogao da vidim Canka. Mislio sam da su to ljudi koji cepaju moju Srbiju. Medjutim, kada sam malo bolje upoznao stvari i video svojim ocima pa Vojvodina bi trebala odmah da dobije nezavisnost ne zbog toga sto ja to volim, i dalje mi je Srbija najpreca, ali kada vidim kako se Beograd ophodi prema Vojvodini iz inata bih se otcepio. I sada neka ne komentarisu oni koji iz BG misle da su ovde autonomasi niti oni koji jesu autonomasi iz Vojvodine, ja sam BRE neutralan.

Amos

pre 12 godina

Ljudi, morate shvatiti da je VOjvodina 'jedina pokrajina' u Srbiji iz jednog veoma prostog i istorijskog razloga - Vojvodina je JEDINI deo Srbije koji NIJE bio Srbija pre 100 godina.
VOjvodina do kraja 1. svetskog rata NIKADA i nije bila Srbija, to je jednostavno tako, sta god ko mislio - jednako kao sto Zemlja nikada nije bila pljosnata, sta god ko mislio.
Vojvodina se (tj Banat, Srem i Backa) sopstvenom odlukom prikljucila Kraljevini Srbiji. Zato je Vojvodina vrlo specificna oblast u Srbiji, razlicita od bilo koje druge.
Da li je bolja, gora, gluplja, naprednija, ravnija, to je vec druga stvar.
Po meni, da su oni sto su na Velikoj skupstini glasali za prikljucenje znali sta ce se desiti sa njihovom zemljom, njihovom decom, da su znali da ce morati finansirati drzavu 3x vecu od sebe u narednom veku (posto Vojvodina u budzet daje mnogo VISE novaca nego sto prima) - sumnjam da bi izglasali to sto su izglasali onda.
Da ne pominjem da su npr vojvodjanske busotine nafte sada RUSKE i da ce uskoro od njih ostati samo rupa u zemlji.

Dusko

pre 12 godina

@ Raus
Prosecnog Srbijanca/Beogradjana (kako ti to kazes) zabole *** kako se zove Backi petrovac,dal tako ili kako drugacije,kao sto ga zaboli i za vase njive i traktore,ali i vas budzet od kojeg nemaju nista!!! DA,narod nema nista,ali za ove na vlasti nisam siguran!!! Ali na vlasti,pogotovo u Vojvodini ima dosta i nesrbijanaca!!! Kontas. Ne mogu da ne primetim da vecina secesionista-autonomasa koji nisu Srbijanci,imaju veliku odbojnost prema nama dole,tzv. Srbijancima,a zaboravljaju da u Voji zivi 1 300 000 Srba (Srbijanaca),nasuprot najbrojnijoj MANJINI Madjara koja broji oko 300 000!!! Ako Srbi iz Voje osecaju da su im za sve krivi Srbi iz ostatka Srbije,neka se odvoje,ali pod uslovom da to izglasa velika vecina celokupnog stanovnistva,da bi onda lepo udarili rampu kad krene treca "velika seoba Srba",ali u kontra smeru. Jer kontam da ce im biti mnogo lepo.

Pantagruel

pre 12 godina

Веома пажљиво пратим еволуцију садржаја коментара на овом сајту последњих година, имајући у виду чињеницу да нисмо сви обични читаоци, него да међу нама увек има и професионално ангажованог персонала пресс служби политичких странака којима у опис радног места улази и обавеза да у току дана оставе по неколико "независних" коментара сачињених тако да садрже идеолошку платформу њихових странака о одређеним питањима и усмеравају ток свести грађана ("улазе им у уши и свест").Могу да констатујем само да дрскост појединих странака које су се годинама еуфеминизирано називале "aутонимашким", а у међувремену отворено и без увијања прешле на индипендистичку платформу и њихово одсуство зазора да заузму претећи и изазивачки тон, говори само о једној ствари - да је ово земља без озбиљне власти и логична последица стања свести о томе да у кући не постоји "мачка" довела је до развоја стања у коме "мишеви" воде коло више не само посред дневне собе и трпезарије, него чак и насред постављене софре, хлеба и тањира, док укућани збуњено седе, гледају и питају се да ли би било у реду ишта предузети у вези са тим или би им комшилук озбиљно замерио макар и саму демонстрацију намере да такво насиље прекину.

Pantagruel

pre 12 godina

Веома пажљиво пратим еволуцију садржаја коментара на овом сајту последњих година, имајући у виду чињеницу да нисмо сви обични читаоци, него да међу нама увек има и професионално ангажованог персонала пресс служби политичких странака којима у опис радног места улази и обавеза да у току дана оставе по неколико "независних" коментара сачињених тако да садрже идеолошку платформу њихових странака о одређеним питањима и усмеравају ток свести грађана ("улазе им у уши и свест").Могу да констатујем само да дрскост појединих странака које су се годинама еуфеминизирано називале "aутонимашким", а у међувремену отворено и без увијања прешле на индипендистичку платформу и њихово одсуство зазора да заузму претећи и изазивачки тон, говори само о једној ствари - да је ово земља без озбиљне власти и логична последица стања свести о томе да у кући не постоји "мачка" довела је до развоја стања у коме "мишеви" воде коло више не само посред дневне собе и трпезарије, него чак и насред постављене софре, хлеба и тањира, док укућани збуњено седе, гледају и питају се да ли би било у реду ишта предузети у вези са тим или би им комшилук озбиљно замерио макар и саму демонстрацију намере да такво насиље прекину.

Srdjan Novi Sad

pre 12 godina

Ovo je očigledno kampanja iza koje se kriju politički zahtevi.Potpuno sam siguran u to.U poslednjih mesec dana iz stranke vojvođanskih Mađara je došla prava bujica raznoraznih optužbi.Neke od njih se graniče sa govorom mržnje a neke sasvim sigurno podstiču na mržnju prema Beogradu i svemu što je južno od Save i Dunava.

Nikola

pre 12 godina

Бачки Петровац а не Петровец, па ја живим у Новом Саду па знам, а ово независност итд... све је то да би се администрација још боље завалила. па побогу ви при.ате плату а срели се два пута по два сата ове годи е на радном месту и није га срамота да призна, а говори о пљачки и банкроту. раус и ти и остали политичари.ПС не чачкајте мечку, уместо Чеде да ме јаше Егереши, ма немој?

Vojvodjanin

pre 12 godina

@Amos

1918.,Vojvodina je pod pritiskom Amerike,
pripojena Srbiji,kao ratni plen prvog svetskog rata.
A pritisak je sledio samo zbog prijateljstva tadasnjeg predsednika Amerike i Mihajla Pupina.
Austro ugarska monarhija raspala,eto vam Vojvodina...
Mnogi koji su ucestvovali u ratu,dobili su zemlju u Vojvodini.

Zrenjaninac

pre 12 godina

Kada bi Vojvodina prestala da daje pare Beogradu,
Srbija bi objavila rat Vojvodini.

Vojvodjani traze svoje pare i nista vise.

Briga me za ove ili one politicare.
Svi su isti!

Desone

pre 12 godina

Mislim da smo sa postojanjem AP samo dodatno opteretili gradjane Srbije.
Treba ispitati u celosti smisao postojanja iste, jer samo 2 sednice skupstine godisnje govore dovoljno.
Postoji cuveni japanski princip poslovanja, Kaizen, koji dovodi izmedju ostalog do toga da se meri i prazan hod ruku radnika u fabrici kako bi se sto vise povecala poduktivnost. A mi.... Pricamo, zalimo se, mastamo.

Ko hoce nesto i da zaradi neka poseti www.paid-to-click.net

sever

pre 12 godina

Srbi uvek poturaju pripadnike nacionalnih manjina da mesto njih sire neistine i obavljaju prljave poslove. Kertes- carina. Ljajic- Hag. Ja sam Srbin, i zbog toga me je sramota.

Petar

pre 12 godina

Krajnje vreme je da bankrotira! Ova zamena Beograda za Novi Sad je od pocetka besmislena. Kad Srem, Banat, Backa dobiju autonomiju, kako je red, tek tad ce novci ostajati tamo gde treba. Pokazalo se da je bolje bilo dok je Novi Sad bio samo najveci grad u tom delu Srbije...

Nikola

pre 12 godina

Pa kada resite duple funkcije kojima plus otvoreno krsite zakon, dobicete i pare. Sta se pravite naivni lopovi jedni? Sta palite ovaj zatucani narod? I to pazite, sve sa dzigibau imenima se javljaju. Ljudi, pamet u glavu.

popeye

pre 12 godina

Bankrot preti celoj Evropi, USA i svetu, akvi ovo demagozi i diletanti vode politiku, nisu ni obavesteni valjano!? Zasto ne kazete i da su Srbijagas i NIS registrovani u Novom Sadu, pa se porez na promet gasa i nafte sa teritorije CELE Srbije placa u Novom Sadu i Vojvodini. Dosta vise lazi! Vasi tamosnji politicari nece vise da dele pare sa ovdasnjim, nego da ih trpaju samo u svoj dzep, a vama ce dati sipak kao i do sada, kao i nasi nama, i to je sustina cele ove price...

Bizmutsasinci

pre 12 godina

E i meni je vise prekipelo da slusam kako se sprdaju sa Vojvodinom, nema tu sta vise da se prica, sve smo videli da nas kradu, da nam ne daju ni mrvicu od onog sto nam uzmu. Ja vise necu da slusam sta pricaju jer samo lazu, sve su pogasili i unistili i sad nas ponizavaju...Vojvodina treba da se osamostali odma inace ce nas Srbija dovesti na ralo i volove. Ne znam sta vise da kazem, uzas.

олоши аутономашки

pre 12 godina

Треба вам да заседате једном у 2 године а да за то добијате паре? Срам вас било лопови. Хоћете аутономију да вас нико жив не надгледа а све у стилу "војводина је најевропскија, најнапреднија, најбогатија...". ****

vamos

pre 12 godina

@Amos, 6. septembar 2011 10:39
Vojvodina je pokrajina iz jednog prostog istorijskog razloga.Jer je tako htela komunisticka vlast koja ju je stvorila '45.Isto kao i Kosovo.
Dakle nisu pravili od Dalmacije pokrajinu niti od Dubrovnika niti od Istre niti od Slavonije.Nisu zato sto nisu tako hteli a ne zbog neke istorije.
Takodje,vojvodina nikad nije postojala u ovim granicama dok je oni nisu stvorili,jer su oni tako hteli a ne zbog neke istorije.
Prema tome taj kvaziistorijski razlog o tome da se pokrajine stvaraju za delove zemlje koji nikad nisu bili u sastavu zemlje macku o rep.

ae

pre 12 godina

e moj aleksandre egeresi... pa nije ti to pokojni deda iz sps-a ostavio!!! skoro cetiri godine ste vec na vlasti i nije vam ni palo na pamet da malo smanjite plate kad cak ni ne sastancite a sto je uletela preko toga i svetska kriza i mmf zaduzenje to ce mislis ce macke da izlizu.

sumorni

pre 12 godina

Slažem se fda je glupost to što Srbija ima pokrajinu, i da bi joj bolje bilo da je nema.

Dakle, odcepljenje bi bilo na obostrano zadovoljstvo?

I tačno je da plačamo dve administracije, zato bi smo mi želeli da plaćamo samo jednu - Vojvodjansku. Ova u Beogradu je dovoljna za USA a ne za državu od 7,5 mil stanovnika.

"Iredenta", hehe, od kad nisam ovo čuo...a vidim da se iz naftalina vade i parole "po nalogu iz inosgtranstva", "strani plaćenici" i slične gluposti :)

A da probate da je ukinete, kao što ste ukinuli i Kosovo?

Aleksa

pre 12 godina

Pa prvo da pocnemo od toga da Vojvodjani svojim parama finansiraju jos jednu skupstinu, sem drzavne. Vojvodjansku. A uz nju ide i brdo piskarala, sekretarica, svalerki, automobila, i tome slicno. Ja ih nisam bio po usima da to rade. Najglasniji kad se ova tema pokrene jesu upravo oni koji sebi nikako ne zakidaju ni po kom osnovu, ali zato znaju da krse ustav sireci lazi i propagirajuci tu kojesta.

Josip Subotica

pre 12 godina

**********************************************************
On se ne pravi lud vec smatra da smo svi mi ludi jer
-odrzali dve sednice ove godine, pa sta?? pita on nas????
-Velike plate smo nasledili od prethodne vlade, pa sta?? rece on nama???
-Znam da su nam plate vece od proseka, pa sta??? rece on nama???
-Gradjani su duzni da izmiruju svoje obaveze, to nedavno lupi i osta ziv?
-Ja sam clan jedne male stranke,pa sta?? pita nas???
-Stalno potencira nacionalno pitanje, pa sta pita???, rece nama???
Ja se politikom ne bavim, samo citam, pa se pitam kako se ovome vec jednom moze stati na kraj i ovakve spodobe skloniti sa javne scene???
Molim bez aplauza jer se odnosi i na one u Skupstini Srbije!!!!
Ako neko zna tu famoznu formulu dajte ljudi da je stavimo u funkciju i zaustavimo ovaj sunovrat.

autonomija tvorevina zlotvora

pre 12 godina

Vojvodjanin,
Srpska pešadija je bila ispred francuske konjice 250 km. Kažeš ratni plen. A šta je Srbija bila za vreme prvog i drugog SV rata. Shvati jednom Austrougarska je bila zemlja koja je ušla u rat sa Srbijom. Pri tome je anektirala Bosnu i Hercegovinu u kojoj su Srbi bili većina do drugog SV rata kad je na njima izvršen genocid.
A to što se svojataš kop Vojvođanin treba da zanš da su tada svi Srbi bili za to da se ujedina sa braćom. Ako si Vojvođanin nauči i šta to znači. Neznam ni jednog Srbina koji nije bio za ujedinjenje poznajem Srbe starosedeoce koji su tamo imaju korene daleko u pre Prvog Svetskog rata. A to što sad nemamo posla i robovi,je zbog onih koji su primili milone deviza i zemlju rasprodali za bud zašto. A to gde su pare pitaj očeve i njihove sinove koji se ne skidaju sa vlasti u Vojvodini. Ne žele da se odreknu privilegija, i za narod ih zabole.

Slobodan

pre 12 godina

Vojvodina ispasta jer je pljacka i rezim u Beogradu i rezim u Novom Sadu. Razlika je jedino u tome sto Beograd to radi sa vise stila od ovih nesposobnih autonomasa, ali su jednako pogubni i za gradjane Vojvodine i za gradjane Srbije!

Lala

pre 12 godina

Pa naravno, kada mi iz Vojvodine finansiramo duplu administraciju. A "nasi" vojvodjanski politicari mnogo vole da imaju duple funkcije - malo republicke, malo pokrajinske, para kaplje, a oni opet krive druge.

Vuk

pre 12 godina

@Alex, 6. septembar 2011 00:50
Cisto razmisljane prosecnog Srbina...

Srbija ima dve pokrajine!
Vojvodinu i Kosovo.

Kosovo je svoja prica,
ako ti mislis da je Vojvodina jedina,onda si se odrekao Kosova tj. priznajes nezavisnost.
To nema veze sa ovom temom.

Za neupucene:
Sluzbeno,Srbija ima dve pokrajine.

samokazem

pre 12 godina

Vojvodina se nije pripojila Kraljevini Srbiji, vec su se pojedinacno pripojili Srem sa jedne strane i Banat, Backa i Baranja sa druge strane (Baranju su kasnije komunisti pripojili Hrvatskoj). Jedini deo Vojvodine koji je ikada imao nezavisnost je Banat koja je istina trajala jako kratko ali je bila legalna. Kraljevina Srbija nije dobila Vojvodinu vec su raspadom Austro-ugarske monarhije narodi dobili mogucnost samoopredeljenja.

vasilije

pre 12 godina

"Znam da je teška situacija i da su naše plate visoke u odnosu na prosek u zemlji, ali nismo mi ti koji su odredili te plate. Nasledili smo ih iz prethodnog saziva".

Sto plate niste smanjili u ovom, vasem sazivu?

bogumil

pre 12 godina

Pa ko je na vlasti u pokrajini?šta vas to sprečava da predložite zakon da se stanje vrati na 1990,izvršite restituciju,pa tek onda privatizaciju od onoga što preostane.Trgnite se malo zajedno sa vašim partnerima (ds),a ne samo da slepo ispunjavate zadatke beogradske centrale koji su opet pod dirigentskom palicom pljačkaša Srbije.

Ivan

pre 12 godina

Većina komentara koji su prepuni teških i ratnohuškačkih,separatističkih parola su,ubedjen sam instruirani i režirani iz ko zna koje kancelarije i nije slučajno što se pojavljuju baš ovde...elem,vojvođanska i beogradska klika su ista banda i isto preduzeće,kradu u sadejstvu i dogovorno,ako Pokrajina već postoji kao jedinica teritorijalne organizacije,onda ona mora da ima i svoju imovinu a u tom smislu postoje razumna rešenja i o potpunoj ekonomskoj autonomiji koja je davno predlagao SPO i Vuk Drašković a koja na planu cele zemlje podrazumevaju i decentralitaciju do nivoa opština a slično sada forsira ex-G17 sa Dinkićem.. Uostalom,predsednik pokrajinske vlade je bio tokom vikenda u Beogradu pa je mogao da postavi pitanje budžeta kojim raspolaže njegova vlada..

Lakins

pre 12 godina

plate iako su od prethodnih vremena to vam odgovara??a samo dva puta zasedali i jos se hvalite??dajte vi lokalnim samoupravama vece ekonomske mogucnosti,u okviru citave nam drzave Srbije,i to ce biti kljuc za pravilnije i domacinsko raspolaganje novcima,.. a pokrajinska administracija po ko zna koji put potvrdjuje se da nam ni netreba jer placati vas toliko da bi ste dva puta zasedali i samo posredovali izmedju bilo koje ospine i Beograda?sta to nemoze ciniti neka opstina sama vec mora preko posrednika?

Lakins

pre 12 godina

plate iako su od prethodnih vremena to vam odgovara??a samo dva puta zasedali i jos se hvalite??dajte vi lokalnim samoupravama vece ekonomske mogucnosti,u okviru citave nam drzave Srbije,i to ce biti kljuc za pravilnije i domacinsko raspolaganje novcima,.. a pokrajinska administracija po ko zna koji put potvrdjuje se da nam ni netreba jer placati vas toliko da bi ste dva puta zasedali i samo posredovali izmedju bilo koje ospine i Beograda?sta to nemoze ciniti neka opstina sama vec mora preko posrednika?

Pančevac

pre 12 godina

Opstina Pancevo puni 20% budzeta Srbije.
Opstina Pancevo ima oko 100.000 stanovnika.

20%,to mu dodje oko 1.5 milion stanovnika Srbije.

Znaci,samo do Panceva,1.5 milion stanovnika uziva u tom novcu.
A verovatno,vecina nikad nije bila u Pancevo,a ni ne zna da pokaze gde je na karti.

Za prosecnu platu necu ni da pisem.

Pravedno,nemas sta...

Dosta,bre!

независтан сартид

pre 12 godina

Комплекс УС СТИЛ треба да постане независтан и да престане да финансира остатак војводине. 200 милиона евра иде из Смедерева. Доста нам је савсковенизације Србије хоћемо своју земљу на земљишту УС СТИЛ! Пасоше и администрацију и амбасаде и скупштине ћемо ми да плаћамо!

deNiro

pre 12 godina

Ovde se planski serviraju informacije,planski se salju komentari,kreira javno mnjenje,potencira neka posebnost "vojvodjana"...Pokrajinu Vojvodinu treba ukinuti,raspustiti parazitske institucije i novac koji se prihoduje treba da ostane opstinama.Srbiju treba decentralozovati ali istinski.Takodje treba smanjiti republicki parlament,agencije,sekretarijate,vozni park,reprezentacije...Dok "veliki vojvodjani" ovde pricaju o otcepljenju to je samo verbalni delikt,kada se pojavi takva inicijativa drzava Srbija treba da odgovori hapsenjima.

Igor

pre 12 godina

Na zalost ne zna se da li su nesposobniji politicari u Beogradu ili u Novom Sadu. Sve ukupno svi rade na stetu svih gradjana kako u Vojvodini tako i u celoj Srbiji. O Kosovu da i ne pricam, kad umre to malo stanovnistva sto je ostalo tamo moci ce najzad da se zavrsi ta prica sa "juznom srpskom pokrajinom". Mladi su i ovako odavno napustili ta podrucja. Ono sto je uvek glavno pitanje je novac. Uvek se ta tema zamagljuje pricom o patriotizmu, svetinjama, izdanicima, separatistima. A u snovi lezi cinjenica da ce uskoro pola Srbije ziveti u Beogradu jer nema drugog izbora. Ni evropaska unija nije nastala tako sto su se pomirili Englezi i Nemci ili zato sto se neko voli nego isljucivo zbog ekonomskog interesa, lakse trgovine, boljeg protoka robe i usluga a zadnjih 20 godina i ljudi. To je jedina ideja. Naravno i bezbednost koja se ostvaruje uclanjenjem u NATO. Zato u Srbiji sve te ideje tesko prolaze, jer su tesko ostvarive, treba puno rada, odricanja, kvalitetnog obrazovanja. Najlakse je povecati porez, deliti ono sto ima na sto vise delova, ne stvarati novu vrednost, pricati bajke od izbora do izbora. Odgovornost nula, korumpirano pravosudje koje samo izvrsava naredbe tih istih neradnika i spletkarosa i tako od dnevnika do dnevnika, od izbora do izbora od popisa stanovnista do sledeceg popisa. A cekaju nas porazavajuci rezultati samo gledajte.

Decentralizovana Vojvodina

pre 12 godina

@независтан сартид

O tome je prica.
kao sto Smederevci hoce svoje pare,tako i Vojvodina hoce svoje pare.
To bi trebalo da vazi za celu Srbiju.

Kompletna decentralizacija,kakvu hoce gradjani,a ne sto nudi Beograd.

Decentralizovana Vojvodina,samostalna od Beograda i Novog Sada!
Svaki grad koliko zaradi,toliko ce i imati. A ne da se sve sliva u BG ili NS,pa ako nam daju...

Poslanici u Vojvodini,kao i ostala administracija,dobijace prosecnu platu! Ako im se ne svidja,neka promene zanimanje!