Ponedeljak, 20.06.2011.

16:18

Država neće dati da Galenika stane

Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković kaže da će vlada eventualnu nestašicu lekova sprečiti uvozom i da građani ne treba da paniče i da stvaraju zalihe.

Izvor: B92

Država neæe dati da Galenika stane IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

18 Komentari

Sortiraj po:

Ivana

pre 12 godina

Pored novog postrojenja za proizvodnju lekova Galenika, mi ćemo i lekove da uvozimo. Postrojenje će se privatizovati kada i Galenika. Vlast nam je uništila privredu, ekonomiju, proizvodnju i industriju. Vlast je nesposobna da reši bilo kakav problem.raspišite izbore pod hitno.

Srdjan- beg

pre 12 godina

Znate li koliko je truda potrebno da propadne farmaceuska kompanija? Proizvodnja lekova je jedna od najprofitabilnijih grana privrede svugde u svetu. U USA, zarada farmaceutskih kompanija je posle zarade naftnih, kao druga po velicini. A u Srbiji, Galenika propada, Jugoremedije nema (ako ne gresim), a ima i drugih koje su odavno propale. Verujte, ne desava se svugde u svetu ono sto je kod nas uobicajeno, a sto su prouzrokovali uvoznici i njihove veze sa vlascu.

Aleksandar UE

pre 12 godina

Jedan od nacina kako se pljacka Galenika je i fiktivno zaposljavanje rodbine,prijatelja i stranackog kadra SPS-a.Gomila ljudi je na platnom spisku Galenike iako nisu ocima videli istu.Od nedavno je tamo "zaposlena" i supruga direktora SPS-a i predsednika upravnog odbora Dejana Backovica.Proverite malo novinari,ima jos toga.Ako smete..

Miša

pre 12 godina

Da nije tragično, slatko bi se nasmejala..elem, "Zdravlje" više niko ne pominje - upropastila ga država, "Velefarm" takođe niko ne pominje - upropastila ga država..52 miliona eura Velefarm u blokadi pre par dana, a potraživanja nenaplaćenih 39 miliona..dakle, 3 miliona samo..I, ajd eci peci pec ko je najveći dužnik? pa zna se..država. Elem, dalje ide lanac, Galenika je bila žirant Velefarmu (kao i mnogi sitniji proizvođači lekova i medicinskog potrošnog materijala kao na pr. "Spektar" Čačak), pa je Velefar sa sunovratom povukao i Galeniku i siću..Koga bre oni više lažu?? Čuj, pomoći će država ha ha ha, neka država PLATI ono što duguje, samo toliko, druga pomoć ne treba, 'fala joj lepo..
Smučilo mi se od finansijkog direktora RZZO-a i njegove izjave večeras u vestima, sramota..to što je rekao, i vršljanje policije u Galenici, pa to je kao i obično "koska" koju treba da glođje narod..
Teško nama s nama samima..Glodali smo Cecu kad je poskupela struja 1. aprila, glodali smo Šarića, glodali smo Šarančića,i još mnoge koje više niko ne pominje.Svako čudo za tri dana dosta..Dobro nam ide, bolje ne može biti. Više nego ikad osećam se kao luzer u ovoj zemlji. Za vreme Miloševića makar smo imali nadu, samo njega da skinemo..Ovi su zae**li i Miloševića, previše ih je, a najgore u svemu, što nema više nikoga, ni na vidiku, ko bi spasio ovaj jad od zemlje..
Država je BANKROT, i to treba da se obznani ovom jadnom narodu.

jelena

pre 12 godina

Dakle, govorimo o drzavnim firmama: Galenika, kao drzavna fabrika lekova,sa direktorom kao kadrom SPS-a i vec dokazanim sposobnostima da firmu dovede do bankrota ( vidi po Vetfarm ), Velefarm kao drzavna veledrogerija i najveci duznik Galenike i Fond za zdravstveno osiguranje, JEDINI u ovoj dolini smrtnika i, naravno, drzavni... Govorimo o "prebijanju" dugova, presipanju iz supljeg u prazno,ja tebi lekove sa drzavno zasticenim cenama, ti ih samo prodaj drzavnim apotekama sa rabatima , oni ispostave naduvane fakture Fondu, a ovaj od para SVIH osiguranika iz Srbije plati apotekama, drzavnim, naravno...
E, sad, drzavne apoteke isplate plate svojim zaposlenima, od onog sto preostane plate neke racune veleprodajama, uglavnom Velefarmu... Onda Velefarm isplati plate svojim zaposlenima, od onog sto ostane plati neke racune fabrikama, prvenstveno Galenici... Onda Galenika plati svoje zaposlene i ne preostane im NISTA da plate svoje dobavljace, jer se sirovine za izradu lekova uvoze i placaju u eurima...
I sad nama svima treba da bude zao Galenike, takav ugled i takva tradicija...A da ne pricamo o bulaznjenju ministra o uvozu lekova koji ce da menjaju domace.Kad se neki lek uveze u Srbiju, on ne moze odmah sa carine da ide u veleprodaje i apoteke. Propisi ove zemlje kazu da svaki od njih mora da prodje kontrolu Agencije za lekove, a ta ista kontrola zahteva bar tri meseca analiza...Pa, vi sad vidite, tender za uvoz nekoliko meseci, anliza leka nekoliko meseci, sve u svemu minimum sest meseci da se lek nadje na trzistu...A za to vreme ubedjujte gradjanstvo da ne pravi zalihe i kukajte kako se unistava domaca proizvodnja. Pa, privatizujte i proizvodnju i veleprodaje i dozvolite i druge zdravstvene fondove, pustite gradjane da sami biraju kome ce da placaju osiguranje, pa da vidite kako ce konkurencija da promeni navike. Kad ovi zaposleni u nabrojanim drzavnim firmama shvate da se plata zaradjuje, a ne dobija, svima ce biti bolje, i njima i gradjanima.

Srpski farmaceut bez posla

pre 12 godina

Naravno da je ovakvo stanje kad Galenika sluzi kao plen preko koga SPS placa svoje kampanje. Platili su preko pola miliona evra marketinškoj agenciji koja je gle cuda vodi kampanje SPS-a na izborima. A naravno od naših para. Predsednik UO Galenike gle cuda direktor SPS-a Dejan Backović. Prvi ugovor otkad je SPS o licenciranoj proizvodnji su potpisali sa kubanskom farmaceutskom kucom za lek "Lipogal" nama preko potreban i to je debelo placeno a gle cuda baš na Kubi cerka od Bate Živojinovića.

kiza

pre 12 godina

Znaci gospodine Dacicu Vi tako zamisljate dvocifreni procenat broja glasaca na prestojecim izborima.A DS od dva zla mora odabrati manje zlo...to ti je politike.

zoki

pre 12 godina

Sve iole velike fabrike lekova rade sa uspehom..vecim ili manjim...kako je oguce da galenika koja je na nasim prostorima sinonim za proizvodnju istih dodje do blokade racuna...more..u pozarevac s odgovornima..ima ih...

ljubičica

pre 12 godina

@proka
galenika nije zaustavila proizvodnju. i dalje radi u 3 smene, 6 dana nedeljno (predpostavljam na tvoju veliku žalost).

nažalost, sirota galenika je uvek bila sredstvo prepucavanja u toku pred-pripreme za izbore, pa tako i sad...

Младен

pre 12 godina

Ово је јако тужна вест. Разграђивање државе иде по плану. Пре неколико месеци Влада Србије је дозволила увоз генеричких лекова: то су лекови којима је истекао патент и које сви произвођачи могу слободно да производе, у шта спада аспирин, андол и гомила других ствари које се најчешће користе. Недуго затим „Зорка“ Шабац је обуставила део производње и доста искусних техничара и хемичара је отпуштено. Да би увознички лоби зарадио још више пара неопходно је било да стане и „Галеника“, и као што видимо то се и дешава.

Ништа овде није случајно, на делу је потпуно уништење српске привреде, сваке гране, и неће се стати док од земље не остане само ледина и тржиште са народом који ради за голи живот и без икакве државне заштите. Ситуација је таква да нама није потребна ЕУ, ми смо либерализацијом и једностраном применом споразума о придруживању већ уништили многе ствари које су радиле и утицали мале у зачетку.

Нама су потребни избори, што пре, и можда нас ни то не спаси.

Gordan

pre 12 godina

Treba imati razumevanja, ipak SPS nije neko vreme bio na vlasti, pa su morali malo intenzivnije da se pozabave punjenjem sopstvenog, na racun budzeta Galenike...Bravo drugovi!

proka

pre 12 godina

Nisam iz teksta mogao shvatiti ko je generalni direktor Galenike! Ni novinari nisu bolji od galenikaša. Što se tiče Galeenike ona je odavno zaustavila proizvodnju. Sada se piše o Galenici a šta je bilo sa Vetprom hemikalijama kada je Neša Ognjenović bio direktor? Isto kao i sada Vetprom je otišao pod stečaj,prvo je Ognjenović "namestio"poslovanje, prodao i isti ćas stižu dugovanja i bankrot. Za Galeniku su samo zimus govorili da je uspešna i svi se slikali.

Vratite se, '90-e?

pre 12 godina

Ako Galeniki duguju 110 milona, a Gelenika duguje 90 miliona, onda ova fabrika lekova nije nelikvidna, već je 20 milona u plusu. Vratite "pravila" iz '90-ih, i "sve će biti u redu". Onda Galenika neće nikome ništa dugovati, već će se dug RZZO-a knjižiti kao potrživanje na računima pravnih lica kojima Galenika duguje, a onaj plus bi mogao da bude bonus za budući period za struju, vodu, gas, mazut, telefonse račune i komunalije. Ako zaposlenima nema keša za plate, dajte im proizvode u toj vrednosti, pa neka zaređaju po privatnim apotekama da ih unovče...
I, povucite, molim vas onu EU kandidaturu, da se ne zavaravamo više... a i da se vi ne kandidujete više na izborima.

provicijalac

pre 12 godina

''u Galeniku je ušla i policija koja proverava poslovanje rukovodstva na čijem je čelu Nenad Ognjanović koga je postavila Socijalistička partija Srbije''

...šta reći...

Galenikas

pre 12 godina

Drzavni organi moraju da rese problem, on je sistemski zbog neuredjenog trzista lekova i samovolje veledrogerija, pre svega Velefarma. A rukovodstvo Galenike da se proveri, sta i kako je radjeno, i da se jednom za svagda presece-ili je krivo ili nije. Bice sve ok, ipak. Mora.

Branko

pre 12 godina

Nije ni prva a nažalost ni poslednja fabrika koja će zbog korupcije stati. U Srbiji su "demokrate" u zadnjih deset godina uništile na hiljdae fabrika i nikom ništa.

Branko

pre 12 godina

Nije ni prva a nažalost ni poslednja fabrika koja će zbog korupcije stati. U Srbiji su "demokrate" u zadnjih deset godina uništile na hiljdae fabrika i nikom ništa.

Gordan

pre 12 godina

Treba imati razumevanja, ipak SPS nije neko vreme bio na vlasti, pa su morali malo intenzivnije da se pozabave punjenjem sopstvenog, na racun budzeta Galenike...Bravo drugovi!

proka

pre 12 godina

Nisam iz teksta mogao shvatiti ko je generalni direktor Galenike! Ni novinari nisu bolji od galenikaša. Što se tiče Galeenike ona je odavno zaustavila proizvodnju. Sada se piše o Galenici a šta je bilo sa Vetprom hemikalijama kada je Neša Ognjenović bio direktor? Isto kao i sada Vetprom je otišao pod stečaj,prvo je Ognjenović "namestio"poslovanje, prodao i isti ćas stižu dugovanja i bankrot. Za Galeniku su samo zimus govorili da je uspešna i svi se slikali.

Vratite se, '90-e?

pre 12 godina

Ako Galeniki duguju 110 milona, a Gelenika duguje 90 miliona, onda ova fabrika lekova nije nelikvidna, već je 20 milona u plusu. Vratite "pravila" iz '90-ih, i "sve će biti u redu". Onda Galenika neće nikome ništa dugovati, već će se dug RZZO-a knjižiti kao potrživanje na računima pravnih lica kojima Galenika duguje, a onaj plus bi mogao da bude bonus za budući period za struju, vodu, gas, mazut, telefonse račune i komunalije. Ako zaposlenima nema keša za plate, dajte im proizvode u toj vrednosti, pa neka zaređaju po privatnim apotekama da ih unovče...
I, povucite, molim vas onu EU kandidaturu, da se ne zavaravamo više... a i da se vi ne kandidujete više na izborima.

provicijalac

pre 12 godina

''u Galeniku je ušla i policija koja proverava poslovanje rukovodstva na čijem je čelu Nenad Ognjanović koga je postavila Socijalistička partija Srbije''

...šta reći...

jelena

pre 12 godina

Dakle, govorimo o drzavnim firmama: Galenika, kao drzavna fabrika lekova,sa direktorom kao kadrom SPS-a i vec dokazanim sposobnostima da firmu dovede do bankrota ( vidi po Vetfarm ), Velefarm kao drzavna veledrogerija i najveci duznik Galenike i Fond za zdravstveno osiguranje, JEDINI u ovoj dolini smrtnika i, naravno, drzavni... Govorimo o "prebijanju" dugova, presipanju iz supljeg u prazno,ja tebi lekove sa drzavno zasticenim cenama, ti ih samo prodaj drzavnim apotekama sa rabatima , oni ispostave naduvane fakture Fondu, a ovaj od para SVIH osiguranika iz Srbije plati apotekama, drzavnim, naravno...
E, sad, drzavne apoteke isplate plate svojim zaposlenima, od onog sto preostane plate neke racune veleprodajama, uglavnom Velefarmu... Onda Velefarm isplati plate svojim zaposlenima, od onog sto ostane plati neke racune fabrikama, prvenstveno Galenici... Onda Galenika plati svoje zaposlene i ne preostane im NISTA da plate svoje dobavljace, jer se sirovine za izradu lekova uvoze i placaju u eurima...
I sad nama svima treba da bude zao Galenike, takav ugled i takva tradicija...A da ne pricamo o bulaznjenju ministra o uvozu lekova koji ce da menjaju domace.Kad se neki lek uveze u Srbiju, on ne moze odmah sa carine da ide u veleprodaje i apoteke. Propisi ove zemlje kazu da svaki od njih mora da prodje kontrolu Agencije za lekove, a ta ista kontrola zahteva bar tri meseca analiza...Pa, vi sad vidite, tender za uvoz nekoliko meseci, anliza leka nekoliko meseci, sve u svemu minimum sest meseci da se lek nadje na trzistu...A za to vreme ubedjujte gradjanstvo da ne pravi zalihe i kukajte kako se unistava domaca proizvodnja. Pa, privatizujte i proizvodnju i veleprodaje i dozvolite i druge zdravstvene fondove, pustite gradjane da sami biraju kome ce da placaju osiguranje, pa da vidite kako ce konkurencija da promeni navike. Kad ovi zaposleni u nabrojanim drzavnim firmama shvate da se plata zaradjuje, a ne dobija, svima ce biti bolje, i njima i gradjanima.

Srdjan- beg

pre 12 godina

Znate li koliko je truda potrebno da propadne farmaceuska kompanija? Proizvodnja lekova je jedna od najprofitabilnijih grana privrede svugde u svetu. U USA, zarada farmaceutskih kompanija je posle zarade naftnih, kao druga po velicini. A u Srbiji, Galenika propada, Jugoremedije nema (ako ne gresim), a ima i drugih koje su odavno propale. Verujte, ne desava se svugde u svetu ono sto je kod nas uobicajeno, a sto su prouzrokovali uvoznici i njihove veze sa vlascu.

Miša

pre 12 godina

Da nije tragično, slatko bi se nasmejala..elem, "Zdravlje" više niko ne pominje - upropastila ga država, "Velefarm" takođe niko ne pominje - upropastila ga država..52 miliona eura Velefarm u blokadi pre par dana, a potraživanja nenaplaćenih 39 miliona..dakle, 3 miliona samo..I, ajd eci peci pec ko je najveći dužnik? pa zna se..država. Elem, dalje ide lanac, Galenika je bila žirant Velefarmu (kao i mnogi sitniji proizvođači lekova i medicinskog potrošnog materijala kao na pr. "Spektar" Čačak), pa je Velefar sa sunovratom povukao i Galeniku i siću..Koga bre oni više lažu?? Čuj, pomoći će država ha ha ha, neka država PLATI ono što duguje, samo toliko, druga pomoć ne treba, 'fala joj lepo..
Smučilo mi se od finansijkog direktora RZZO-a i njegove izjave večeras u vestima, sramota..to što je rekao, i vršljanje policije u Galenici, pa to je kao i obično "koska" koju treba da glođje narod..
Teško nama s nama samima..Glodali smo Cecu kad je poskupela struja 1. aprila, glodali smo Šarića, glodali smo Šarančića,i još mnoge koje više niko ne pominje.Svako čudo za tri dana dosta..Dobro nam ide, bolje ne može biti. Više nego ikad osećam se kao luzer u ovoj zemlji. Za vreme Miloševića makar smo imali nadu, samo njega da skinemo..Ovi su zae**li i Miloševića, previše ih je, a najgore u svemu, što nema više nikoga, ni na vidiku, ko bi spasio ovaj jad od zemlje..
Država je BANKROT, i to treba da se obznani ovom jadnom narodu.

Srpski farmaceut bez posla

pre 12 godina

Naravno da je ovakvo stanje kad Galenika sluzi kao plen preko koga SPS placa svoje kampanje. Platili su preko pola miliona evra marketinškoj agenciji koja je gle cuda vodi kampanje SPS-a na izborima. A naravno od naših para. Predsednik UO Galenike gle cuda direktor SPS-a Dejan Backović. Prvi ugovor otkad je SPS o licenciranoj proizvodnji su potpisali sa kubanskom farmaceutskom kucom za lek "Lipogal" nama preko potreban i to je debelo placeno a gle cuda baš na Kubi cerka od Bate Živojinovića.

Aleksandar UE

pre 12 godina

Jedan od nacina kako se pljacka Galenika je i fiktivno zaposljavanje rodbine,prijatelja i stranackog kadra SPS-a.Gomila ljudi je na platnom spisku Galenike iako nisu ocima videli istu.Od nedavno je tamo "zaposlena" i supruga direktora SPS-a i predsednika upravnog odbora Dejana Backovica.Proverite malo novinari,ima jos toga.Ako smete..

Ivana

pre 12 godina

Pored novog postrojenja za proizvodnju lekova Galenika, mi ćemo i lekove da uvozimo. Postrojenje će se privatizovati kada i Galenika. Vlast nam je uništila privredu, ekonomiju, proizvodnju i industriju. Vlast je nesposobna da reši bilo kakav problem.raspišite izbore pod hitno.

Galenikas

pre 12 godina

Drzavni organi moraju da rese problem, on je sistemski zbog neuredjenog trzista lekova i samovolje veledrogerija, pre svega Velefarma. A rukovodstvo Galenike da se proveri, sta i kako je radjeno, i da se jednom za svagda presece-ili je krivo ili nije. Bice sve ok, ipak. Mora.

zoki

pre 12 godina

Sve iole velike fabrike lekova rade sa uspehom..vecim ili manjim...kako je oguce da galenika koja je na nasim prostorima sinonim za proizvodnju istih dodje do blokade racuna...more..u pozarevac s odgovornima..ima ih...

ljubičica

pre 12 godina

@proka
galenika nije zaustavila proizvodnju. i dalje radi u 3 smene, 6 dana nedeljno (predpostavljam na tvoju veliku žalost).

nažalost, sirota galenika je uvek bila sredstvo prepucavanja u toku pred-pripreme za izbore, pa tako i sad...

Младен

pre 12 godina

Ово је јако тужна вест. Разграђивање државе иде по плану. Пре неколико месеци Влада Србије је дозволила увоз генеричких лекова: то су лекови којима је истекао патент и које сви произвођачи могу слободно да производе, у шта спада аспирин, андол и гомила других ствари које се најчешће користе. Недуго затим „Зорка“ Шабац је обуставила део производње и доста искусних техничара и хемичара је отпуштено. Да би увознички лоби зарадио још више пара неопходно је било да стане и „Галеника“, и као што видимо то се и дешава.

Ништа овде није случајно, на делу је потпуно уништење српске привреде, сваке гране, и неће се стати док од земље не остане само ледина и тржиште са народом који ради за голи живот и без икакве државне заштите. Ситуација је таква да нама није потребна ЕУ, ми смо либерализацијом и једностраном применом споразума о придруживању већ уништили многе ствари које су радиле и утицали мале у зачетку.

Нама су потребни избори, што пре, и можда нас ни то не спаси.

kiza

pre 12 godina

Znaci gospodine Dacicu Vi tako zamisljate dvocifreni procenat broja glasaca na prestojecim izborima.A DS od dva zla mora odabrati manje zlo...to ti je politike.

Branko

pre 12 godina

Nije ni prva a nažalost ni poslednja fabrika koja će zbog korupcije stati. U Srbiji su "demokrate" u zadnjih deset godina uništile na hiljdae fabrika i nikom ništa.

Vratite se, '90-e?

pre 12 godina

Ako Galeniki duguju 110 milona, a Gelenika duguje 90 miliona, onda ova fabrika lekova nije nelikvidna, već je 20 milona u plusu. Vratite "pravila" iz '90-ih, i "sve će biti u redu". Onda Galenika neće nikome ništa dugovati, već će se dug RZZO-a knjižiti kao potrživanje na računima pravnih lica kojima Galenika duguje, a onaj plus bi mogao da bude bonus za budući period za struju, vodu, gas, mazut, telefonse račune i komunalije. Ako zaposlenima nema keša za plate, dajte im proizvode u toj vrednosti, pa neka zaređaju po privatnim apotekama da ih unovče...
I, povucite, molim vas onu EU kandidaturu, da se ne zavaravamo više... a i da se vi ne kandidujete više na izborima.

Galenikas

pre 12 godina

Drzavni organi moraju da rese problem, on je sistemski zbog neuredjenog trzista lekova i samovolje veledrogerija, pre svega Velefarma. A rukovodstvo Galenike da se proveri, sta i kako je radjeno, i da se jednom za svagda presece-ili je krivo ili nije. Bice sve ok, ipak. Mora.

Младен

pre 12 godina

Ово је јако тужна вест. Разграђивање државе иде по плану. Пре неколико месеци Влада Србије је дозволила увоз генеричких лекова: то су лекови којима је истекао патент и које сви произвођачи могу слободно да производе, у шта спада аспирин, андол и гомила других ствари које се најчешће користе. Недуго затим „Зорка“ Шабац је обуставила део производње и доста искусних техничара и хемичара је отпуштено. Да би увознички лоби зарадио још више пара неопходно је било да стане и „Галеника“, и као што видимо то се и дешава.

Ништа овде није случајно, на делу је потпуно уништење српске привреде, сваке гране, и неће се стати док од земље не остане само ледина и тржиште са народом који ради за голи живот и без икакве државне заштите. Ситуација је таква да нама није потребна ЕУ, ми смо либерализацијом и једностраном применом споразума о придруживању већ уништили многе ствари које су радиле и утицали мале у зачетку.

Нама су потребни избори, што пре, и можда нас ни то не спаси.

proka

pre 12 godina

Nisam iz teksta mogao shvatiti ko je generalni direktor Galenike! Ni novinari nisu bolji od galenikaša. Što se tiče Galeenike ona je odavno zaustavila proizvodnju. Sada se piše o Galenici a šta je bilo sa Vetprom hemikalijama kada je Neša Ognjenović bio direktor? Isto kao i sada Vetprom je otišao pod stečaj,prvo je Ognjenović "namestio"poslovanje, prodao i isti ćas stižu dugovanja i bankrot. Za Galeniku su samo zimus govorili da je uspešna i svi se slikali.

Gordan

pre 12 godina

Treba imati razumevanja, ipak SPS nije neko vreme bio na vlasti, pa su morali malo intenzivnije da se pozabave punjenjem sopstvenog, na racun budzeta Galenike...Bravo drugovi!

Srpski farmaceut bez posla

pre 12 godina

Naravno da je ovakvo stanje kad Galenika sluzi kao plen preko koga SPS placa svoje kampanje. Platili su preko pola miliona evra marketinškoj agenciji koja je gle cuda vodi kampanje SPS-a na izborima. A naravno od naših para. Predsednik UO Galenike gle cuda direktor SPS-a Dejan Backović. Prvi ugovor otkad je SPS o licenciranoj proizvodnji su potpisali sa kubanskom farmaceutskom kucom za lek "Lipogal" nama preko potreban i to je debelo placeno a gle cuda baš na Kubi cerka od Bate Živojinovića.

jelena

pre 12 godina

Dakle, govorimo o drzavnim firmama: Galenika, kao drzavna fabrika lekova,sa direktorom kao kadrom SPS-a i vec dokazanim sposobnostima da firmu dovede do bankrota ( vidi po Vetfarm ), Velefarm kao drzavna veledrogerija i najveci duznik Galenike i Fond za zdravstveno osiguranje, JEDINI u ovoj dolini smrtnika i, naravno, drzavni... Govorimo o "prebijanju" dugova, presipanju iz supljeg u prazno,ja tebi lekove sa drzavno zasticenim cenama, ti ih samo prodaj drzavnim apotekama sa rabatima , oni ispostave naduvane fakture Fondu, a ovaj od para SVIH osiguranika iz Srbije plati apotekama, drzavnim, naravno...
E, sad, drzavne apoteke isplate plate svojim zaposlenima, od onog sto preostane plate neke racune veleprodajama, uglavnom Velefarmu... Onda Velefarm isplati plate svojim zaposlenima, od onog sto ostane plati neke racune fabrikama, prvenstveno Galenici... Onda Galenika plati svoje zaposlene i ne preostane im NISTA da plate svoje dobavljace, jer se sirovine za izradu lekova uvoze i placaju u eurima...
I sad nama svima treba da bude zao Galenike, takav ugled i takva tradicija...A da ne pricamo o bulaznjenju ministra o uvozu lekova koji ce da menjaju domace.Kad se neki lek uveze u Srbiju, on ne moze odmah sa carine da ide u veleprodaje i apoteke. Propisi ove zemlje kazu da svaki od njih mora da prodje kontrolu Agencije za lekove, a ta ista kontrola zahteva bar tri meseca analiza...Pa, vi sad vidite, tender za uvoz nekoliko meseci, anliza leka nekoliko meseci, sve u svemu minimum sest meseci da se lek nadje na trzistu...A za to vreme ubedjujte gradjanstvo da ne pravi zalihe i kukajte kako se unistava domaca proizvodnja. Pa, privatizujte i proizvodnju i veleprodaje i dozvolite i druge zdravstvene fondove, pustite gradjane da sami biraju kome ce da placaju osiguranje, pa da vidite kako ce konkurencija da promeni navike. Kad ovi zaposleni u nabrojanim drzavnim firmama shvate da se plata zaradjuje, a ne dobija, svima ce biti bolje, i njima i gradjanima.

provicijalac

pre 12 godina

''u Galeniku je ušla i policija koja proverava poslovanje rukovodstva na čijem je čelu Nenad Ognjanović koga je postavila Socijalistička partija Srbije''

...šta reći...

ljubičica

pre 12 godina

@proka
galenika nije zaustavila proizvodnju. i dalje radi u 3 smene, 6 dana nedeljno (predpostavljam na tvoju veliku žalost).

nažalost, sirota galenika je uvek bila sredstvo prepucavanja u toku pred-pripreme za izbore, pa tako i sad...

kiza

pre 12 godina

Znaci gospodine Dacicu Vi tako zamisljate dvocifreni procenat broja glasaca na prestojecim izborima.A DS od dva zla mora odabrati manje zlo...to ti je politike.

zoki

pre 12 godina

Sve iole velike fabrike lekova rade sa uspehom..vecim ili manjim...kako je oguce da galenika koja je na nasim prostorima sinonim za proizvodnju istih dodje do blokade racuna...more..u pozarevac s odgovornima..ima ih...

Aleksandar UE

pre 12 godina

Jedan od nacina kako se pljacka Galenika je i fiktivno zaposljavanje rodbine,prijatelja i stranackog kadra SPS-a.Gomila ljudi je na platnom spisku Galenike iako nisu ocima videli istu.Od nedavno je tamo "zaposlena" i supruga direktora SPS-a i predsednika upravnog odbora Dejana Backovica.Proverite malo novinari,ima jos toga.Ako smete..

Miša

pre 12 godina

Da nije tragično, slatko bi se nasmejala..elem, "Zdravlje" više niko ne pominje - upropastila ga država, "Velefarm" takođe niko ne pominje - upropastila ga država..52 miliona eura Velefarm u blokadi pre par dana, a potraživanja nenaplaćenih 39 miliona..dakle, 3 miliona samo..I, ajd eci peci pec ko je najveći dužnik? pa zna se..država. Elem, dalje ide lanac, Galenika je bila žirant Velefarmu (kao i mnogi sitniji proizvođači lekova i medicinskog potrošnog materijala kao na pr. "Spektar" Čačak), pa je Velefar sa sunovratom povukao i Galeniku i siću..Koga bre oni više lažu?? Čuj, pomoći će država ha ha ha, neka država PLATI ono što duguje, samo toliko, druga pomoć ne treba, 'fala joj lepo..
Smučilo mi se od finansijkog direktora RZZO-a i njegove izjave večeras u vestima, sramota..to što je rekao, i vršljanje policije u Galenici, pa to je kao i obično "koska" koju treba da glođje narod..
Teško nama s nama samima..Glodali smo Cecu kad je poskupela struja 1. aprila, glodali smo Šarića, glodali smo Šarančića,i još mnoge koje više niko ne pominje.Svako čudo za tri dana dosta..Dobro nam ide, bolje ne može biti. Više nego ikad osećam se kao luzer u ovoj zemlji. Za vreme Miloševića makar smo imali nadu, samo njega da skinemo..Ovi su zae**li i Miloševića, previše ih je, a najgore u svemu, što nema više nikoga, ni na vidiku, ko bi spasio ovaj jad od zemlje..
Država je BANKROT, i to treba da se obznani ovom jadnom narodu.

Srdjan- beg

pre 12 godina

Znate li koliko je truda potrebno da propadne farmaceuska kompanija? Proizvodnja lekova je jedna od najprofitabilnijih grana privrede svugde u svetu. U USA, zarada farmaceutskih kompanija je posle zarade naftnih, kao druga po velicini. A u Srbiji, Galenika propada, Jugoremedije nema (ako ne gresim), a ima i drugih koje su odavno propale. Verujte, ne desava se svugde u svetu ono sto je kod nas uobicajeno, a sto su prouzrokovali uvoznici i njihove veze sa vlascu.

Ivana

pre 12 godina

Pored novog postrojenja za proizvodnju lekova Galenika, mi ćemo i lekove da uvozimo. Postrojenje će se privatizovati kada i Galenika. Vlast nam je uništila privredu, ekonomiju, proizvodnju i industriju. Vlast je nesposobna da reši bilo kakav problem.raspišite izbore pod hitno.