Četvrtak, 16.06.2011.

00:01

Tadić: Nisam svemoćan,ali se trudim

Predsednik Srbije Boris Tadić smatra da je pogrešio što građanima nije na početku krize rekao da će biti teško.

Izvor: Beta

Tadiæ: Nisam svemoæan,ali se trudim IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

182 Komentari

Sortiraj po:

mika

pre 12 godina

ma covece skloni se i nemoj molimte vise da se trudis,nevredi ,evo dokle je doveo tvoj trud,to je tvoj maksimum,ti nisi sposoban ni za predsednika kucnog saveta a kamoli drzave.

Пљуни и запевај

pre 12 godina

http://www.youtube.com/watch?v=0YTh1Wsqo2c

All the late night bargains have been struck
Between the satin beaus and their belles
And prehistoric garbage trucks
Have the city to themselves
Echoes roars dinosaurs
They're all doing the monster mash
And most of the taxis and the whores
Are only taking calls for cash

I don't know how it happened
It all took place so quick
But all I can do is hand it to you
And your latest trick

My door was standing open
Security was laid back and lax
But it was only my heart got broken
You must have had a pass key made out of wax
You played robbery with insolence
And I played the blues in twelve bars down Lover's Lane
And you never did have the inteligence to use
The twelve keys hanging off my chain

I don't know how it happened
It all took place so quick
But all I can do is hand it to you
And your latest trick

Now it's past last call for alcohol
Past recall has been here and gone
The landlord finally paid us all
The satin jazzmen have put away their horns
And we're standing outside of this wonderland
Looking so bereaved and so bereft
Like a Bowery bum when he finally understands
The bottle's empty and there's nothing left

I don't know how it happened
It was faster than the eye could flick
But not all I can do is hand it to you
And your latest trick

Jovan

pre 12 godina

A ko te tukao po usima da radis ono sto nije tvoj posao? Jos si pri tome pregazio ustavne norme?! I sta sad? Ajde kuci, spremila mama snenokle. Ako ostanes jos malo na Andricevom vencu, onda mozemo samo da zakljucimo da si sve gluposti namerno radio. A onda....

Igor iz Nemack(u)

pre 12 godina

Citajuci komentare moze se zakljuciti da Srbija jos nije dostigla dno dna, zato sto - na francuskom se moze reci partout - ne zeli promenu mentaliteta.

Tadic sigurno nije dobar, ali sta je alternativa za Srbiju? Koji ekonomski sistem bez bitnih promena u svesti i odgovornosti gradjana bi odgovarao Srbiji? Utopija? Citam u zadnjim danima termine kao "pravo na stan", "pravo na rad" itd. E moji Srbi, ignorisete realnost svetskih ekonomskih tokova, drzite se kao pijan plota jugonostalgije. Razbice vam se o sopstvenoj glavi. Racun ovih propusta ce tek da stigne.

Tadic laze kad kaze da je svetska kriza prouzrocila krizu u Srbiji. Kriza u Srbiji je proizvod birokratije, korupcije, nedostatkom kadrova, neprofesionalnom pristupu rada, nesavesnosti, ali i nedostatkom hrabrosti za promene. Ali, na kraju krajeva ste dobili sto ste i trazili. One koje ste birali su vas vodili tamo gde ste i zeleli - malo sa zapadom, malo sa istokom, malo ratovanja, malo kraduckanja, malo korupcije, malo otimacine, mnogo nepravde, nacionalizam/sovinizam kao ekonomsko pravilo, dok takvo ponasanje nije postalo obrazac i sami izgubili svako dostojansto i samopostovanje.
U principu bi danas Srbi sa svima paktirali koji im omogucuje i dalje balkanski nacin zivota, malo rada, evropski standard. Hocete i jare i pare. Danas su navodno losi samo politicari svih boja ... a dali politicari nisu odlika naroda koji predstavljaju???

Junacki narode Srbije, u stvarnosti si kukavicki, jer se bojis promena, gubljenja privilegije stecene izrablivanjem naroda SFRJ. Sada kada beogradski pasaluk izrabljuje samo Srbiju neposredno osecate tezinu nametnutih dazbina za odrzavanje drzavnog aparata.

Kriv vam je Vatikan, Cia, NATO, Soros, MMF, USA, Nemacka itd. Uvek neko drugi. A na kom mestu dolaze Srbi kao krivci sopstvene krize? Politicari ne valjaju, zato sto nemaju hrabrosti da vam kazu istinu. Lako je kritikovati, tesko je napraviti dobru ekonomsku koncepciju i biti dosledan u tome.

A sta da je Tadic ili DS i pre deset godina rekao kakvo je stanje u zemlji. Dali biste bili spremni na promene? Isto toliko koliko i Grcka. Moze drzava da stedi, samo mene nek zaobidje. Jel? Drzava nek mi nadje stan, posao itd .. Pocisti prvo svoje dvoriste pa onda kazi nesto o tudjem. Koji je udeo gradjana u drzavi Srbiji ... ocigledno nikakav, a da kritikujete druge ste na prvom mestu.

Zatvarajte oci pred realnoscu, mastajte o ekonomskom prosperitetu bez ucenja i rada? Dok se obrazovani evropljani kontinuirano skoluju celog radnog veka, usijane tikve Srbije misle da su posisali svu mudrost sveta ... Obrazovanje na nivou 70-ih godina. Pa sta da vam kaze Tadic, kaze vam jednostavno ono sto zelite i da cujete.

Bez promene mentaliteta nece biti nicega. A sta uostalom i treba Srbiji koja je jaka, bogata i ima (izjava srpskog politicara) najinteligentniji narod evrope? U stvarnosti sta ce Srbiji ekonomski preporod kad ima ovakve sportiste (hleba i igara)?

bull

pre 12 godina

Prvo, apsolutno ni jedna opcija osim njega ne zvuci ni milimetar privlacnije. Drugo, iako sam doktorirao ekonomiju na zapadu, pa se kao nesto razumem (a sigurno vise od vecine komentatora, bar sto se unutrasnje i spoljasnje ekonomije Srbije tice, i sve mi je jedno ako dobijam minuse sto sam digao nos, jer nisam), iako znam kako zivi prosecan srbin i kako se u nasoj zemlji razvila prava umetnost prezivljavanja, ne vidim ni jednu jedinu realnu opciju razvoja ekonomije osim da nadjemo resenje da nas zapadne ekonomije prihvate, malo investiraju, dopuste da pristupimo njihovim trzistima, a i dodele fondove. To znaci put priblizavanja EU. Hocete bolje da zivite ? Shvatite sta vam kazem, svaki drugi put je prepun trnja i totalno nesiguran, cak i sigurno nesiguran. Trece, pitam se, da sam ja nama predsednik, brzo bih dao ostavku. Dakle, sa ovom analizom, ne bih prihvatio to mesto, pa da mi se otvore riznice bogatstva od vise milijardi dolara npr. Zato sto smo necivilizovani, neradnici, treba neko da nam obezbedi, neko da nam da, da NEKO popravi situaciju, a prvi smo da preko reda odradimo nesto, da povucemo vezu, da primimo maleni mito jer -pobogu, zasto sam isao u skolu da postanem doktor i da sad ne koristim tu moc. A zdravlje, obecanje, ma koga je briga. Prvi smo da bacamo otpatke bilo gde, da ne pravimo red, da odradimo sta treba iako je upravo zavrsilo radno vreme, bez savesti, "ma ko ih j***, ja cu da im radim... Itd. A svi znamo sve, koje fudbalere treba u reprezentaciju, kako treba sa citavim svetom... I najzad, to sto vecina kao da voli igru menjanja garnitura vlade od onog famoznog oktobra, ajmo nanovo, drugacije, od nule, redefinicija ekonomije, spoljne politike, sve. Muka mi je. Ali to smo mi. Bolje ne zasluzujemo, ali ni nemamo. Drugi nikad u zivotu ne bi priznali gresku, jer definitivno su u pravu. I na sudu, mozda i medjunarodnom, ce i dalje da uveravaju i boga kako su u pravu. Dakle, po vama, dirigiranoj vecini (na cast b92...), Boris ima livne koristi da cisti i obezbedjuje teren lopovima i tajkunima ? Bice bogatiji, a mozda je vec ? Nakrao se ? Pa birajte druge koji su na pozornici, da vam pokazu malo kako se radi to zasta optuzujete ovog coveka. Samo sto cemo dotad biti babe i dede, a i nasoj ce deci proci uzalud produktivni deo zivota... Da bi vi pametni oprobali druge. Drugi su gori, samo moje iskreno i licno misljenje. I nek nam je sa srecom, sa ovim vasim komentarima... i ponasanjem. Odite na pice da vam se smire zivci i da vodite politiku, pa cete sutra da se pobrinete o buducnosti, ili ovih dana... Pre neki dan mi niko na ovim forumima nije odgovorio, koga bi to vi izabrali....

caucesku model

pre 12 godina

Dajte ljudi nemojte da ste kriticki orijentisani hocete da nam prizovete Tomicu Milosavljevica i njegovu spiku da su nekad plate bile 50maraka a penzije 30. Nego predsednice vasa prica ima potporu no jedini je problem sto je to samo prica i mene bi bilo sramota da sam predsednik jedne drzave gde su ovakvi putevi i ovakva infrastruktura gde vlada jad i beda, neznam kako vi ali mene bi bilo sramota da se rukujem sa bilo kojim predsednikom bilo koje evropske drzave.

Ivana

pre 12 godina

Teško nama sa takvom vlasti.Đžaba nama vaš trud kada nemate strateški plan i prilaz rešavanju bilo kakvog problema. Vlast nam je uništila sve državne institucije.Uništili su nam privredu, ekonomiju, industriju.Vlast je nesposobna da reši bilo kakav problem.EU ne želi svama da pregovara.EU želi izbore.Nama su potrebni izbori pod hitno.

sivi soko

pre 12 godina

Замислите да је уместо председника, председник био Пинокио! Колики би председнику требало да порасте нос сада када је сам признао да нас је лагао?! Али, њему би нос требало и надаље да расте. Јер, он нас и надаље лаги.
Интересантни су ти токови економске кризе. Ево, баш сада пролази, отприлике у термину када се приближавају избори, а онда ће да процветају све оне руже које они посадише и које нису могле да никну због лоших временских прилика, тј. кризе. И како сада да гласате за неког другог, а не за оне који цвеће посадише. Искрено, ја се бојим да уместо латица цвећа, не никне трње!
Осим тога, пошто сит гладном не верује, ни наша дика од председника не верује у поруку коју је добио од лидера највеће опзиционе странке, који је штрајк глађу и жеђу предузео да би нашој председничкој дики, у име већине народа, још тада указао да је боље расписати изборе него срљати даље у пропаст. Можда ће се накнадно моћи израчунати сва штета од тада проузрокована одржањем ове погубне власти. Али, шта све то вреди, када штета већ настане, а могла је бити спречена.
И тако, председник нас и даље лаги, а носић расте ли расте .....

ZikaSelevac

pre 12 godina

@ radikalni demokrata Bravo za komentar. Isti bi trebao da se urami na ovom sajtu i ispod svake vesti o slicnim temama, pa lepo dragi pametnjakovici u sve sto se razumeju da procitaju i stave prst na celo pa onda da nesto komentarisu. Apsolutno nemaju pravo da komentarisu oni sto nista nisu doprineli i uradili da nesto bude bolje u sopstvenom dvoristu, a kamoli za zemlju. Uvek je lako bilo sedeti sa strane, cekajuci Godoa, i kritikovati druge koji nesto rade. To je lako, al sednite vi za volan, pa da vas vidimo.

Bivsi DS-ovac

pre 12 godina

@Vlada

Ne vidim nikakvu mrznju u tome sto bivsi glasaci, simpatizeri, cak i clanovi DS-a kritikuju izjave Tadica, Cvetkovica i ostalih bisera nase Vlade, posto to stvarno vredja ljudsku inteligenciju. Nisam se ja jurio s Milosevicevom policijom 90-ih i kasnije glasao na svim izborima za DS da bi nas oni odveli u propast, vec da bih ziveo bolje. A sada velika vecina ljudi u Srbiji (sto se vidi i u ubedljivom odnosu negativnih u odnosu na pozitivne komentare/ocene rada Tadica & Co i na ovom sajtu!) zivi sve losije. Dzaba ti beli Sengen i bajke o EU, kada nemamo para da putujemo, plate male, a cene i troskovi zivota sve veci (pogledaj samo koliko je benzin otisao u poslednjih nekoliko godina?). Nije njima ova drzava od oca ostala da je upropascavaju, sto im, na zalost, tako dobro ide od ruke.

Tipolir

pre 12 godina

Tadić dodaje i da građane nije blagovremeno upozorio koliko će kriza zapravo biti teška da ne bi stvarao loše raspoloženje koje samo po sebi otežava suočavanje sa problemom........
__________________
........več je trubio na sav glas, kako je Srbija LIDER u regionu,
u svakom pogledu.
Ako garđane prije nije "blagovremeno upozoravao" na krizu, govori li danas istinu?

EU

pre 12 godina

Osnovni problem je to sto ,kad se pogledaju ustavna ovlascenja, nije jasno kakve veze Predsednik Republike ima sa ekonomskom situacijom i odlucivanjem po tom pitanju. To i jos mnogo poslova kojima se Predsednik Tadic bavi spadaju u iskljucivu nadleznost vlade a traljavi rezultati rada vlade u proteklom periodu su mozda rezultat ovog upravljanja sa strane po partijskoj liniji, sto u Srbiji nije prvi put da se desava.
Nije tacno da drzava nista nije preduzimala, tokom krize vlada u kojoj vecinu ima predsednikova stranka, je revnosno povecavala akcize i poreze, davala povoljne kredite velikim biznismenima i svojim kasnjenjem u placanju ugrozila na hiljade preduzeca i onih koji zavise od nje.

Impotentni

pre 12 godina

I ja se trudio sinoć oko moje žene, ali nije uspelo. Žena ostala nedovoljna i postala je vrlo nervozna, jer joj obećavam nekoliko godina da će biće bolje ali izgleda sve gore i gore u vezi mojih sposobnosti. Ona hoće da ode od mene (da traži drugog muža), ali ja joj nedam i neću dati, jer lepo je biti glavni u porodici. U mojim nastojanjima da ostanem glavni u porodici, jedino mi pomažu moji drugovi, sa druge strane Atlantika.

Grobari Srbije se udružuju da je sahrane

pre 12 godina

Predsedniče, upravo je problem u tome što "niste svemogući", a petrate se u sve i svašta, kao da ste "bogom dani" da "ispravite sve jrive Drine"?!
Džabe se "trudite", ako to ne daje "zadovoljavajuće rezultate", a narod živi sve gore i gore?!
Stiče se utisak, da se to namerno radi po principu "što gore to blje" za održanje na vlasti, jer stanje u koje ste doveli Srbiju svojim "trudom", jeste blago rečeno "katastrofalno" i to ne može biti prihvatljivo za EU?!
Srbija mora, prvo, da se "oporavi" pa tek onda da "krene putem" svojim "međunarodnih integracija"?!

mirko

pre 12 godina

Steta, cak je i poruzneo!
(razocarana, 16. jun 2011 11:07)
# Link komentara

Ako mislite da su :Koštunica,Nikolić,Vučić,Ilić,Šešelj lepši od Tadića onda vam ne zavidim na ukusu *******

Kratka je pamet

pre 12 godina

Iako im je rejting patos, zuti ce garant da dobiju taman onoliko koliko im treba na izborima da bi bili glavni igraci da se oko njih formira vlada po oprobanim receptima kleptokratije.
Medijska anestezija naroda je vec vidimo u zamahu. Zaboravice raja sve sta joj je radjeno, samo uz malo marketinskog truda i sarenih laza i tuznih pogleda odgovornih, i zuti to znaju, oni su ipak profesionalci.

i8stina

pre 12 godina

I, sta sada? Predednice, niste se valjda setili one narodne: ko prizna pola mu se prasta! To "vazi" za malu decu, cak i oni kojima se bili profesor su to prerasli....

radikalni demokrata

pre 12 godina

Imao je predsednik sinoc jednu zaista dobru izjavu, naime rekao je da ako mislimo da nam bude bolje svi moramo da se potrudimo i da tezimo istom cilju. Vrlo je logicno da je za izlazak iz krize potreban jedan sveopsti konsenzus u narodu, jedna jaka energija i solidarnost, a onda sam se smorio jer sam shvatio da ovo nije Nemacka i da ovaj narod nije navikao na rad i disciplinu i da nam 1000 najkvalitetnijih predsednika ne moze pomoci jer mi smo takvi kakvi smo i nama nema pomoci.
Tadic nije kriv za devedesete, nije kriv ni za svetsku ekonomsku krizu, nije kriv sto ovde niko nista nece da radi i svi samo cekaju da im nesto padne s neba.
Jesam za to da se prikljucimo Evropi, ali sve je to nama dzabe ako se ne promenimo. Ovakvu masu neradnika, demagoga, zavidnih ljudi, niko nece da trpi, a najmanje ta Evropa.
Neko je ovde rekao da je g-din Tadic pravi drzavnik i to je zaista tako. Draza mi je jedna njegova laz nego sto istina Tomislava Nikolica i Vojislava Kostunice, a vi sa kratkom pamecu, a vidim da vas podosta ima, prst na celo, pa se setite u kakvoj ste anarhiji ziveli do samo pre 10 godina.

далибор

pre 12 godina

Невероватно колико је човек самоуверен. Мора да хиљадама пута дневно понавља све овo кад и сам верује

Branko

pre 12 godina

Izvinite, molim vas, zaboravio sam Vuka Draškovića i sve njegove koji su otišli u G17+. A tu su i Todorović iz SRS i Radeta, Velja Ilić i Voja Koštunica. Ne mogu sve da nabrojim, setite se i vi nekoga.

Rajko

pre 12 godina

OK, dragi sunarodnici, vi sto udarate minuse. Ako ste pazljivo slusali Tadica, uporedite to sto je rekao sa onim sto uvek kaze Toma Nikolic. Pa odlucite sta je od toga dvoga nesto, a sta je nista. Ako niste slusali, a ipak udarate minuse, onda zanemarite ovaj komentar.

The Stenac

pre 12 godina

U nekom od predhodni mojih komentara sam naveo da je oko 70% Srba u srbiji nepismeno ili polu pismeno.vecina od njih bezobzira na taj status poseduju internet to je dobro ali i problem sto se vidi iz komentara ovde.Gradjani srbije su izabrali G-dina Tadica za svog predsednika a i nemamo bojeg i nije mi jasno zasto ga nepostuju.Najzastuplenije nepostovanje se vidi dolazi od nize obrazovanih gradjana,,po stilu pisanja ovih komentara da se videti da je ta grupacija najzastupljenija i da su radikalno opredeljeni..Ne zivim u srbije ali volim svoju drzavu zato i bolje poznajem probleme sa kojim je predsednik suocen.Pa ne trazi zadzabe podrsku od naroda jer mu je potrebna,nas put do ulaska u EU je tezak i potrebni su nam skolovani kompetentni ljudi a ne polu pismena lupetala.A vama predsednice zelim puno snage i istrajnosti do cilja" Srbija u EU"

Milance

pre 12 godina

" daju sve od sebe kako bi probleme rešili"
-----------------------------------------------
Tu recenicu sam slusao na RTS 1993 svako vece u 19:30 da vlada Sainovica daje sve od sebe kako bi problem resila. Mislio sam da je Sainovic najgori premijer u istoriji Srbije ali prevario sam se, Cvetkovic koga je Tadic postavio je najgori premijer. Muceni "Sain" je imao rat i sankcije a zutima su oci gladne pa ne ostade nista za obican narod.

Ne razumem ?

pre 12 godina

Da li neko može da mi objasni fenomen,da od 119 komenatara svega pet je u Tadićevu koris verujem da internet koristi školovaniji svet,a na kraju Tadić pobedi na izborima,znači da ovi što ga kritikuju na kraju ipak glasaju za njega,ne razumem.

Lane

pre 12 godina

hoću ja da budem predsednik, gde da se prijavim? ovako se samo u nedogled žalim na neke ljude a sam bih da upravljam stvarima koje su čak i malom detetu jasne, porodica i zdraljve... ostalo je namešteno da nam skreće pažnju da pripadamo i da smo aktivni u politici, zabavi, kvazi kulturi... ili možda da gajim dete da postane predsednik? da se ne bi pojavljivali ovakvi izabranici kakve mi imamo... prekinite onda da se trudite ili javno zatražite pomoć pravih intelektualaca i plemenitih ljudi, a ne da govorite na fin način kako ste nesposobni za vašu funkciju...

borko

pre 12 godina

Svetska kriza je kriva za probleme u Srbiji.U Srbiji bi sve bilo u redu ,samo da nije svetske krize.Xaxaxa.Smejurija od drzave.Kakva kriza,kakva manipulacija istinom i narodom.
Ja zivim u Cileu.Ovde nema krize.U Brazilu nema krize.Rade ,izvoze,rastu 6% godisnje.Niko se ne vadi na krizu.Zivi se normalno.Menjaju se ministri koji ne postizu rezultate.Najkvalifikovaniji vode drzavu.

Vlada

pre 12 godina

Citam ovde i pitam se samo sa koliko IP adresa se pisu ovi komentari i da li su u nekom slucaju vezani za centerale opozicionih stranaka??? Sve iste recenice "bivsi glasac DS, razocaran DS-ovac, nikad vise DS". Ozbiljan covek nikad ne pljuje po svojim izborima u proslosti, tako da mi deluje da je to jedna obicna manipulacija... Cinjenica je da DS nije ispunio ocekivanja, ali ovoliko mrznje nije zasluzio definitivno. Pogotovu ne zasluzuje poredjenje sa Milosevicem, bar ne bih ocekivao tako nesto od ozbiljne osobe koja se smatra upucenom u desavanja na prostoru Srbije u proteklih 20 godina. Vecina komentara na B92 vise ne sadrze nikakav sarm, pronicljivost, duboku i ozbiljnu analizu, deluju kao da su napisani od strane portparola DSS-a ili SNS-a, cesto polupismeni, puni su pausalnih, cesto netacnih navoda i informacija. Kako kaze ona izreka "dosli divlji, oterali pitome".

Pedja

pre 12 godina

To sta Tadic prica je cista demagogija, i sta i da ste izasli i rekli, sta kao bilo bi na bolje, smesno zaista, a srozali ste nam standard s kraja 2008 za blizu 40&, dinar je vredeo u oktobru 2008 76 dinara, a danas opet preko 100, za 1 euro, dok za sve vreme krize sve zemlje u okruzenju imale su i imaju nepromenjene valute, ovde su se svi vadili na krizu i zato kao pada dinar, a cinjenice su da ste ga namerno srozali i uveli privredu i gradjane u ambis, kada kazem Vi, mislim na demokratsku stranku, jer sve te pozicije finasijske Vasi ljudi drze.Zbog pada dianra imamo sve vise cene zbog visih inputa, i sve cene se nivelisu prema euru, najvecu inflaciju imamo u Evropi, 15% dok Hrvati stabilnu kunu i inflaciju 2,5%, i ako demokrate ne vrate vrednost dinara makar na nivo iz krize, epicentra kruze a to je oko 85 za evro, decembar 2008 i tako zaista pomognete i privredu i gradjane a ne mafijase i tajkune koji i danas zaradjuju na bezvrednom dinaru kao i 90-tih, mi svi oni koji su Vam na proslim dali glas, sada ce iz revolta dati drugoj opciji glas, urazumite se dok ne bude kasno. Npr mene terate da glasam za drugu ospciju,za koju nisam mislio ni u snu i to samo iz revolta i ogorcenosti, jer da dam glas Vama koji ste mi OSAkATILI i standard i platu,i to ajde da je za 10% nego za 40%, zaista monstruozno, bio bih ja onda za posmatranje.

Milovan

pre 12 godina

Molim te predsedniće nemoj se više truditi za mene, jednog prostog gradjanina, radnika i seljaka Srbije. Predlažem ti otići na zasluženi odmor u USA, tamo možeš ostati i odmarati se 15 godina, zajedno sa svim tvojim saradnicima u vladi. Mi ćemo se nekako snaći bez tebe. Hvala ti što smo pod tvojim rukovodstvom po životnom standadru bolji od Etiopije i dostigli nivo Zambije. Hvala ti predsedniče što broj srpskog stanovništva nije se umanjio na milion (samo se umanjio za nekoliko stotina hiljada ljudi). Hvala ti veliki predsedniče za sva tvoja lažna obećanja. Hvala ti...

zlopamtilo

pre 12 godina

Milošević & Co nisu na vlasti od 2000-te (?). Milošević je već izvesno vreme mrtav...Tako da nemate ,apsolutno nikakav osnov da tražite izgovore za stanje u zemlji u devedesetim godinama . Imali ste dosta vremena da neutrališete negativne efekte zbivanja 90-ih ,vladavine Miloševića i sl. A šta ste vi uradili ?Umrežili ste se sa njima kada ste ih smenili sa vlasti i prigrabili sve izvore para koje su oni koristili , za sebe. A trebali ste samo da uradite ono što ste obećali , da vratite opljačkane novce a ne da ih operete kroz privatizaciju .Vi niste domaćinska vlast ,sasvim sigurno .Vama je za loše stanje u zemlji kriv mrtvac a biće nam bolje kad nas ,nekad, prime u EU. A izvin'te gde ste vi u ovoj priči? Da li ste vi dovedeni na vlast da bi istraživali ko je za šta kriv ili da odvedete ovu zemlju u Evropu ?

Gojko

pre 12 godina

@Bravo Milane Petricu, sve si rekao. 100 % zalutao na mesto predsednika (preko veza), zaduzio i prodao nas za vreme svoje vladavine, obezglavio fizicki i moralno srpski narod. On ce uci u istoriju kao jedan od najnesposobnih ljudi koji su vodili i ziveli ikada u zemlji Srbiji. Po broju negativnih komentara se moze reci, da je vrlo brzo *gotov* pred istorijom i narodom. Da ima malo obraza i casti, podneo bi brzo ostavku, kad vidi iza sebe rezultate svoje politike i kad vidi koliko ga narod voli i postuje....

Verni glasac

pre 12 godina

Komentarisacu samo dostupnost 3,5 milijardi godisnje. Problem je u tome sto mi i kada imamo dostupan novac, nemamo projekte, dozvole, spora administracija i drugo. Tako da ce nam bar milijarda svake godine ostati neiskoriscena. To je zato sto je svaka partija uvek koncetrisana samo na izbore, pljuvanje drugih i reklamiranje. Kada naivni narod poveruje opoziciji i promeni se vlast nastaju problemi jer dve godine oni ulaze u stos, zatim godinu prave projektea onda je predizborna godina pa vode racuna kako da ipak pobede opoziciju. Inace i narod ko narod kud svi tu i mali mujo.

Vlada

pre 12 godina

Sad ce Kostunjavi, NIkolic, Karici, Vucic, Velja i Vulin da nas uvedu ljudski u EU i podignu nam standard :) hahahahahahhahahaha! Kako cemo slatko da izgubimo par godina, al' sta je tu je, na greskama se uci (doduse tudjim ali nije to lako).

boban

pre 12 godina

Trud nije dovoljan.Potrebno je biti kvalifikovan,iskusan, uspesan za svaki vazan posao.Kada fudbalskom timu ide lose, menja se trener.To sto se trudi nije dovoljno.Trazi se trener sa kojim ce tim pobedjivati.Drzava je valjda vaznija od sportskog tima.
Postavite Tadicu ovo pitanje.Zasto je kao psiholog prihvatio da bude ministar telekomunikacija?Za to mesto je potrebno biti ili vrhunski menadjer ili iskusni inzinjer elektronike.Prihvatio je vazan posao koji uopste ne razume.
Ako bi hotel Hilton stavio auto mehanicara da bude glavni kuvar , hotel bi sigurno propao.
Zato i Srbija propada.

Miki Face

pre 12 godina

Prvog dana skupljanja peticije za uvođenje dodatnih noćnih linija GSP, koju je pokrenula grupa mladih beograđana, juče kod Ruskog Cara podržalo je 450 beograđana. U petak i subotu ako budete bili u centru Beograda u večernjim satima, između 22h i 01h, potpišite peticiju na Trgu Republike (kod spomenika Knezu Mihailu) i na Studentskom Trgu (kod Filološkog fakulteta). Pratite tok ove akcije na: http://www.facebook.com/home.php#!/jos.jedan.krug.posle.ponoci

Sasa

pre 12 godina

Glasam i dalje za DS, jer bolje od njih ne vidim na politickoj sceni Srbije. U svakom slucaju moze i mora bolje od ovoga danas, ali Nikolicu, Kostunici i ostaloj bratiji svoj glas NE DAM!!!!
Napred Borise!!!!

Шумадијац, бре

pre 12 godina

Иване Димитријевићу, Слободан Милошевић је државник. За време Слободан Милошевића си имао на десетине дневних опозиционих новина, на стотине, али на стотине регионалних телевизија и радио станица.......
Слободан Милошевић је испоручен на Видовдан.

Милан Петрић

pre 12 godina

На испиту професор не пушта студента јер се трудио — већ само ако је зна, па и са дупло мање учења.

А сада нешто потпуно искрено, на основу мог животног искуства. И ја сам један од одливених и већ 10 година тумарам светом, студирао сам и радио у великим фирмама. Када сам отишао мислио сам да сам најпаметнији, а тек у протеклих пар година схватам каква је то заблуда била. Има нечега и у искуству, у спознаји других људи, земаља и култура. Какве то везе има са Тадићем? Велике: Тадић је „златни дечко“, рођен у кругу двојке, одрастао ту, ишао ту у школу, уписао лаганеза факултет и преко политичких и родбинских веза лансиран у орбиту. Од света је видео море у Грчкој или Италији док је трошио паре родитеља, а радио је као учитељ у средњој школи и био Бог и батина за клинце. Он чак ни Србију не познаје, и зато га и презиру људи ван Београда и зато је јако успешан у уништавању свега ван свог круга двојке и ортака из краја. Било који наш радник гастарбајтер-водоинсталатер би био бољи домаћин.

Његово искуство и биографија нису довољни за вађење Србије из кризе, и својом наивношћу и незнањем нас је увалио у још дубља... Дозволио је себи луксуз да му у центру Београда трећеразредни амбасадори држе лекције пред камерама о томе где су му границе државе, на страни миг је увео још једну академију и други парламент у земљи, територијални интегритет земље коју представља схвата као закружени кафански рачун, вређа своје гласачко тело позивајући оне који су их убијали у центар престонице, у циљу „европеизације“ Србије уведе медијски мрак гори од Слобиног, направи спрдњу од правног система и у време његове владавине оде више младих и образованих него у време Слобиних санкција. Окружио се полтронима и забрањује сваку критику, а без повратне спреге нема ни учења ни поправљања. Министри у његовој Влади нису стручни за своје одсеке: ортопед је стручњак за све, лакоста манекен ништа не зна да заврши, трећеразредни асистент без радног искуства води финансије, брадати деда крчми имовину са истим људима пре уласка у владу...

Надам се да бар чита ове коментаре. Не мрзим га, само мислим да се прихватио посла за који није способан. Није квалификован и треба да зна да нам краде дане што дуже седи за воланом а не зна где вози. Требало би да је схватио до сада да ће тешко добити на изборима и уместо да удара инат због тога има прилику да очисти нешто од ђубрета којим се окружио: бар да се искупи пред историјом.

Било би лепо да се неко од наших искрених родољуба и способних људи, којих има и срећем их широм света, прихвати посла у Србији и изведе нас из ове буле — а Тадић ту може да помогне тиме што ће очистити двориште колико може и склони која се око њега накотила и коју је сам запатио. Неће му помоћи за изборе, али ће помоћи Србији, и то је минимум који може да уради ако жели да сачува образ. Нама је то прече од ЕУ, на примеру Грчке можемо да видимо да је све на нама. Oд излизаних ликова на политичкој сцени не можемо да очекујемо ништа добро:

mirko

pre 12 godina

Nakon letimično pročitanih komentara ,zaključujem da je priličan broj komentatora oduševljen onim što smo imali devedesetih i to je njihovo pravo,hvala Bogu imaju i opcije koje im obećavaju povratak tih zlatnih vremena,tu su još uvek Voja,Toma i slična bratija.
Što se mene tiče i većine mojih prijatelja ne samo da ne mislim tako nego ne sanjam ni u snu takve nebuloze.Nadam se da će b92 postojati i posle izbora i da će biti mogučnosti da prokomentarišemo njihove rezultate i sve što će se događati nakon toga.
Znam sigurno da velikih i bitnih promena ne može biti a dolazak V.Koštunice sigurno zaustavlja evropske integracije,ako je to ono što želite imat će te,Toma je razapet između želje da bude proevropejac i biraćkog tela koje je većinski anti evropski raspoloženo a program mu je preuzet od DS s tim što je on kao sposobniji da ga realizuje.

Bivsi DS-ovac

pre 12 godina

Pitam se da li nas lepi predsednik i njegove kolege iz vlade uopste zanima broj negativnih komentara na ovakve ili slicne izjave u medijima? Doduse, ne mora to da ih interesuje, videce, nadam se, vrlo brzo na izborima sta im narod misli...

gordijanus

pre 12 godina

predsednice, niste vi drzavnicki materijal...mozda se nakad vodili razred djaka, ali ne umete vi sa drzavom...mozete se upinjati izpetnih zila, ne vredi...drzavu treba da vodi onaj ko zna da vodi i svoje domacinstvo...njemu nisu otrebni savetnici jel zna koliki mu je budzet, sta hoce a sta nece...vi bi sve, a dobismo nista...

Vladimir KS

pre 12 godina

Predsednice ja ti se divim do imbecilnosti,ne znam u kojoj ti drzavi zivis,da li mislis da smo svi nepismeni i da tebe gledamo kao boga,gresis"dragi'predsednice.Pokrali ste sve sto je moglo da se pokrade,sada trazite jos malo vremena,kazes zaposlio si oko 2000 ljudi tamo-vamo,aloooo koliko si (ste) otpustili,svakim danom je sve teze i teze,radimo za plate koje su u normalnim drzavama dnevnice,i kada primimo platu mozemo da se bairimo celih 2 dana i kraj.
Nadam se da ovoga puta necete pravariti ovaj napaceni i naivni narod,jer ako i ovog puta pobedite onda ova zemlja i narod ne treba ni da postoje.

Molim admina da objavi komentar u njemu ima samo surove istine

pozdrav iz oronulog Krusevca

Gordijan Kosnik

pre 12 godina

gospodin tadic kaze POSTOJE NEPRISTOJNO BOGATI a verovatno misli na one koji imaju 100 i vise opljackanih miliona. A sta su za vas gospodine tadicu pristojno bogat oni koji imaju od 10 pa do 50 miliona narodne muke i nevolje na rukama. Pa toliko para ima svako ko je tu oko tebe svi tvoji predsednici i p-otpresednici sve vodje tvoje koalicije na vlasti sefovi i gradonacelnici direktori javnih preduzeca ecc.To su dakle pristojno bogati. Ali to je samo 5% koji lepo zive. A sta sa 95 % naroda od koga je to sve ODUZETO . I ne pricaj nam vise kako si ti kao nesto znao ali si hteo kao nas tata i mama da nas zastitis od problema dok se ti navodno ne IZBORIS za boljitak. Shvatas li gospodine tadicu da vise nemogu da prodju nikakva posipanja pepelom. Samo neznam gde li su tvoji novci i ko li ih za tebe skriva. Valjda neko od ovih cuvenih u EU.Ali kad se jednom otkaci docicete na red i vi pristojno bogati ,zar ne.

mlekadzija

pre 12 godina

Ova izjava g. Predsednika je nadmasila sve one nezaboravne izjave bivsih i sadasnjih ministara (Milosavljevic & Milosavljevic, Raseta Vukosavljevic, G. Knezevic, Dulic, Mrkonjic, Vuksanovic, Udovicki, Malovic....).

Dr House

pre 12 godina

Dosta vise sa demagogijom politicara.Borise Tadicu,Vi niste izabrani da se trudite,vec da radite,postujete Ustav i imate rezultate.Ustav u najvecoj meri ne postujete a rezultati su Vam katastofalni.Zato gradjani i traze od Vas i vase stranke da odete sa vlasti.Slobodan Milosevic,ratovi,DB,Vojislav Kostunica,Tomislav Nikolic...Sve izgovor do izgovora za nerad,nestrucnost,pljacku,tajkunizaciju Srbije,samovolju,nepotizam,1,5 miliona nezaposlenih,glad,beznadje,bezperspektivnu buducnost za nasu decu i enormno zaduzivanje drzave i stavljanje u vazalni polozaj.EU je samo Vasa predizborna fraza i slamka spasa da sacuvate vlast.Ovaj put Vam nece proci.

Vlada

pre 12 godina

Kriviti Tadica za ovo je sasvim racionalna odbrana svesti i psihe od cinjenice da zivimo u spajzu od drzave. Ipak covek treba nekog da okrivi, to je i lepota demokratije. Politicari na vlasti ce izgubiti vlast i doci ce neko novi na koga ce ljudi bacati hejt. Medjutim, ko iole racionalno posmatra stvari moze da skapira da je na vlasti mogao da bude i Sveti Petar, isto bi bilo. Nasa ekonomija i drzava je djubre od aparata i kao takva nije mogla da podnese ekonomski uragan od pre dve godine. Jos 20 godina demokratije i mozda ce Srbija postati OK drzava (ako se neko opet ne doseti neke pametne "precice" poput KPJ-a i revolucije). A do tada, ko ocekuje vise, taj sebe osudjuje na srcku zbog nerviranja :)

Radovan

pre 12 godina

DOSTA!!! Tisina!!!!
Ne zelim vise da Vas slusam!!

Kako pateticno zvuci kada decenije provedes slusajuci
da zivot jeste borba, cemer, muka tezina. Zapravo nesto
sto je tako dato. Zatim, kako moze drugacije ali, avaj, ipak je
to tesko...Zbog ovog, onog....bla bla bla....

To je ukratko sve sto oni pricaju. I nista van toga nije ni postojalo. Nikada.
Naslusali smo se dakle gospodo ove paradigme u milion verzija.

Ja ipak zelim nekog sposobnog i nekog ko, zaista,
istinski svojim bicem poseduje empatiju za druge ljude koji
zive u njegovoj zemlji. Ko zeli da ostavi trag i bori se za to.
Koga ce ljudi pominjati i sa osmehom na licu se secati zbog predanosti, iskrenosti i vizije koju sprovodi. Zbog srece drugih i nade za njihovo bolje sutra.
Sve van toga je istinsko zlo koje brine samo o svojim ciljevima i zeljama. A takve kreature bivaju odbacene i zaboravljene na djubristu istorije. Pre ili kasnije.

Ne treba se vaditi na propuste predhodnika i kojekakve spoljne politicke faktore. Ili na vreme. Kako ga nije bilo dovoljno ili sta vec jer
Time has been fairly kind.

Zakljucak:
Kad odete, a oticicete, ljudi ce Vas gledati na ulici sa gnusanjem i prezirom. Jedino ako ne nameravata da se uvek vozite kolima i nemate kontakt sa ljudima. Ali bice prilike da Vas sretnu, makar u inostranstvu.

Mark my words Mr President

Марко

pre 12 godina

„...ćemo ipak završiti istorijske poslove“ — а да ви престанете да радите ОДМАХ. Ништа нисте знали да урадите како треба, па ћете и нама направити историјски непоправљиве грешке. Већ сте почели: газите Устав изјавама о Косову, само што га нисте признали. Увлачите Србију у неповратне процесе без референдума, флертујете са НАТО пактом и поред референдумски изгласане неутралности Србије (Устав је усвојен на референдуму). Читао сам интервју пре неки дан, са писцем, где сте рекли да вам је циљ да промените историју Србије — мења се будућност, историја се поштује и цени. Мука ми је од вас, надам се да ће неко одговарати бар за очигледно кршење Устава и осталих Закона.

kragujevčanin

pre 12 godina

Nikad neukusniji i neprofesiuonalni intervju nisam video na domaćoj TV. Ni u vreme Miloševića, na koga se ostrvio i sinioć Tadić, iako je ova vlast više od decenije u "sedlu". tadić se sve vreme PREPORUČIVAO, pokušavajući da izigrava OCA NACIJE, kako ,eto, on se ŽRTVUJE za dobrobit svih nas običnih smrtnika...neukus je išao do te mere da je VELIKI BORIS sve redom kritikovao, od Titovog vremena, Miloševićevog (malo je prećutno prešao preko Djindjićevog),pa onda Koštuničćinog( a on bio predsednik države),a za ovaj njegov deo kada je SVE I SJA u Srbiji, i premijer, i predsednik Države, i ministar, i sindikalac, i bankar ( tako to radi klinički psiholog,sve zna), kaže da je ostvareno mnogo,ali moglo je više samo da je ON rekao istinu narodu da će kriza biti velika. Pa zar, veliki borise ne reče da je ona izazov za nas,a pravi DRŽAVNICI, ne obični STRANAČKI POLITIČARI, imaju viziju, vide , sagledavaju...Ovo sada posipanje pepelom je u fzunkcviji vraćanja Tvog i rejtinga Tvoje stranke.Samozaljbuljenost , koja je poznata srpskim gradjanima,došla je i sinić do izražaja ,ali i otužnost da samo ova vlast i ON LIČNO, BORIS TADIĆ, ZNAJU da vode državu i svi drugi koji dodju - uništiće put prema Evropi!!! Aman,idići, čoveče, traži stručnjaka sličnog tebi da da dijagnozu. I na kraju: opet je RTS i glavni urednik Informativnog programa Stefanović pokazali da su ušli u predizbortnu kampanju za samo jednu stranku . Ne znam da li je Tijanić izgubvio dizgine pred odlazak u penziju,ali ovo nije JAVNI SERVIS, ovo je RT jedne vlade i jedne vlasti.Sramota, više nema svrhe plaćati pretplatu, jer ovako kako radi RTS je sram,ota Srbije.

Branko

pre 12 godina

Od 1941. do 1945. došao "Hitler", bio bratoubilački rat i završio se rat. Jugoslavija je od 1945. do 1963. godine uspela da postane veoma savremena i respektabilna država na Balkanu("Rade Končar","Energoinvest", "EI-Niš", "MIN-Niš", "MINEL", "Gorenje", "ISKRA",...i da ne beše samoupravljanja i obračuna sa tehnokratijom i menadžerima gde bi nam kraj bio. Znači prošlo je 18 godina od završetka II Svetskog rata. A od uvođenja višestranačkog sistema i partija (i onih na vlasti i onih u opoziciji) protekla je 21 godina. Ono šta su radili i kako su radili vidi se danas, no nije to najveći problem. Stvorili su nesposoban politički "materijal" od koga je nemoguće bilo šta dobro napraviti. Slaba korist od novih izbora kada vidimo koji su to politički lideri i vođe stranaka. Krenimo redom: Boris Tadić, Čeda Jovanović, Toma Nikolić, Mlađan Dinkić, Palma, Verko,Dačić, Krkobabić....Sve dokazani kadrovi za "Novi svetski poredak" i EU "bez alternative".

Nemani

pre 12 godina

E Tadiću, do sada si bio u čauri! Gradjani se primaju na razgovor od početka mandata, a ne sada, kad je gusto i kad su primitivci i gmazi već zatrovali sve oko nas, svojom pljačkom i bahatošću. Uništavaju sve što zna ,ume i može,uz dobro podrprta ledja tvojih osionih kalicionih političara. Kriza, kriza, ali poniženje niko NE oprašta.

Vladimir Lucic

pre 12 godina

Gospodine Predsednice, na zalost vasi saradnici i vi ocigledno nemate ideju, niti znanje kako da restruktuirate i modernizujete nasu privredu (i drustvo). Iz vasih poteza i izjava provejava jedno duboko ne razumevanje sveta u kojem zivimo. Statisticki rast BDP Srbije do 2008. godine ne znaci da je ekonomija nase zemlje isla u korak sa vremenom i razvijala svoju konkurentnost. Nedostaci nase privrede su sistemske prirode, postojali i opterecivali su nas i pre nastupa krize (o tome je mnogo toga valjano analizirano i napisano). Ti nedostaci su sa nastupom krize i kontrakcijom kapitala samo postali akutniji, pa se njihovi efekti vise ne mogu prikrivati i odlagati populistickim, kratkovidim ekonomskim merama koje karakterisu politiku vase i prethodnih Vlada. Na veliku zalost svih nas, ni vasi politicki protivnici nemaju ideju i znanje da nam ponude nesto bolje.

Саленце

pre 12 godina

Време? Стрпљење? Па двадесет година ми имамо стрпљења,петог октобра сте на сва уста викали доста са пљачком,отимањем,понижавањем грађана. Причали сте: ДА ЖИВИМО КАО ЉУДИ! И шта је било? Ништа,исте те које сте прозивали и оптуживали,ставили сте у владу,у управне одборе,на министарска места,отуђили су баснословне количине новца а ми треба да имамо стрпљења? Свакодневне афере високих функционера појединих партија на власти и ДОС-ове коалиције а резултата и пресуда нигде! Аеродром,Колубара,Кофер,Пословни простор на Славији и још много тога што и не знамо,све се завршава са објашњењем :''Недостатак доказа''! И то ви нама нудите за стрпљење и потрошено време?

Gljivica Pacic

pre 12 godina

Nije ekonomska kriza glavni krivac za siromasnu, kurumpiranu Srbiju organizivanu kao tajkunska partokratija, vec pljackanje i razaranje 90tih. Nevidjeno otimanje sa deviznih racuna, stampanja para do srozavanja plata ispod 3 sadasnjih eura, iznosenje iz zemlje na privatne racune, besmisleno trosenja na ratove, guranje naroda pod bombe zarad ocuvanja vlasti i dovodjenje najveceg sljama u politcke i drzavne vrhove. Sve opravdavano teorijama zavere i koristeci politicki nepismen narod kao glasacku masinu. Zadnjih 10 godina to je zamagljivano prilivom (i trosenjem) novca od privatizacije stvarajuci iluziju ekonomskog rasta.

Umesto da se celokupne 90-te proglase neregularnim i preispita i kazne svi akteri ogavnih (ekonomskih) zlocina pocinjenih 90tih, Tadic i slicni su se svim snagama borili da ih legalizuju. Zasto bi sad neko rintao sledecih 10 godina, sa mizernom platom, da bi otplacivao ono sto je pokradeno a ostalo nekaznjeno, i cak nije ni proglaseno zlocinom.

Kaze, ili da radimo "ili možemo da svi dignemo ruke i počnemo štrajk glađu i žeđu - i bog te veselio". Kakve uvrede. Ispada da stotimne hiljada ljudi bez posla nece da radi. I opet politika, stavljane nerada u ravan sa Nikolicevim strajkom gladju i zedju. I na kraju sta znaci "bog te veselio".

goxy

pre 12 godina

"on doveo Srbiju pred vrata EU" pa neki su vec 10 godina pred vratima EU i nikako da udju, jao kakve budalstine, Tadicii ajde ti malo na Brione sa porodicom da odmoris

biop

pre 12 godina

Dragi moj boki neshvataš ti ništa očito. Mnogo je nas koji smo korak do propasti, unesrećeni ratovima devedesetih. Nije bitno šta radiš, ni šta govoriš nego ono sa kime si. P.S. obrisli su me sa fejsa, sa tvoje fan stranice zato što sam rekao da nemam posao. Dobro boki ako je to način neću ni ja više glasat za tebe. Hvala predsedniče od srca.

Иван Димитријевић

pre 12 godina

Као аутентичан представник угроженог српског народа морам да приметим две ствари.
1.- Огромну мањину оних који подржавају садашњег председника и владу
2.- Огромну већину незадовољних
СВИ СУ У ПРАВУ. И они који подржавају и они који критикују нарочито.
Све ме то неодољиво подсећа на период Милошевића.
Најискреније се надам да ће и Тадић проћи као и Милошевић, јер суштинске разлике у начину владавине и жеље за влашћу и нема.
Народ је десеткован, плански и систематски осиромашен, и што је најстрашније од свега СЛОМЉЕН МУ ЈЕ ДУХ и полако губи идентитет.
За ово су криви сви који су били на власти без изузетка.
Јел оно синоћ гост био председник Србије Борис Тадић или председник ДС-а?
ЈЕДНО СА ДРУГИМ НЕ МОЖЕ. Није ни по уставу, али то Тадића не занима.
Није ни морално, јер је за Тадића гласало 2 000 000 преварених гласача а не чланова ДС-а, јер је њих неупоредиво мање, а Србија има скоро 7 000 000 гласача.
Како год да се посматра - већине нема.
Превише је лоше у држави, превише је свима на власти добро, превише је лажних изборних обећања...
Много сте овај напаћени народ преварили...

malisa

pre 12 godina

izvini druze/gospodine predsednice, ali od starta si se postavio kao da se pitas za apsolutno svaki segment naseg zivota. opravdanja tipa "nisam svemocan" sada i nisu bas umesna.

Бивши ДС-овац

pre 12 godina

Председниче више нико не верује у твоје бајке, чак ни глупи људи, попут мене, који су гласали за тебе )):
п.с. једно подсећање за све: ''С.Милошевић&М.Марковић&СПС&ЈУЛ су скинути с власти пре 11 (једанаесет!!!) година'', јел' ћеш и даље на њега да се вадиш?

Nista ga nepitajte.

pre 12 godina

Eto culi smoga sinoc u svom tv obracanju gradanima Srbije pokazao nam je sta on to ima da kaze a nigde prica i pitanja o Natu? Srbija ima dva predsednika Borisa Tadica i predsednika Ds i rts gde mu se pitanja koja on nevoli ne postavljaju.

Zoran-Nemac

pre 12 godina

Hteo sam sinoc da iskljucim,da vise ne gledam i slusam te uvrede za razum,a
nisam,jer sam hteo da znam sta da kritikujem!
Glasao sam za tebe,za vasu opciju(DS)misleci sve najbolje tom narodu!
Nazalost,nista od toga! Najgore,pa ovi drugi su jos gori!
Narode,neka vam je Bog na pomoci!
Ja,ne zivim tu,a bogami i necu!

asa

pre 12 godina

Rezultati tolikog truda su: tajkunska drzava, propale firme, radnici bez plata, milion nezaposlenih, najniza plata u regionu, najskuplja hrana, drzava u kreditima i pred bankrotsktvo ... i najnovije, planidba imovine zbog neizmirenih racuna gradjana, toga nije bilo ni za vreme Slobe .... a sta cemo sa dugom drzave prema gradjanima?

Vladan Jova

pre 12 godina

Kaže narod: "ko ne ceni sebe neće ga ni drugi ceniti", ali ovolika prepotentnost se graniči sa samoobožavanjem. Sa druge strane dotični ne shvata da ovolikim eksponiranjem, uzurpiranjem ovlašćenja drugih organa povećava i svoju odgovornost do jedine i isključive za krah privrede i nacije ili već ima rezervni plan???

kruz

pre 12 godina

mnogi ljudi neznaju da je kriza odavno prošla na zapadu i u americi.kod nas nije prošla jel imamo nesposobnu vladu i predsednika koji se seti da priča o bezobrazno bogatim samo pred izbore.vlast je sastavljena od bahatih privatnika koji imaju svoje privatne firme i zaradjuju ogromne količine novca. toliko su alavi da su i u skupštini morali uzeti ogromne plate koje se stalno povećavaju tako da za njih nema krize.dok takvi ljudi vode zemlju teško radniku u njoj!

asa

pre 12 godina

@lala

Niko ne bi kritikovao Tadica da je ispunio makar deo svojih predizbornih obecanja, a umesto toga Srbija je posle 10 godina "demokratske" vlasti na dnu. Nije svetska ekonomska kriza kriva za katastrofalnu privatizaciju, prvo su smisljeno obezvredjivali firme da bi ih kupili za sitne pare, rasprodali imovinu i zemljiste i bogatili se, a gde je tu proizvodnja i radnici.U Srbiji danas imamo vise mega marketa nego fabrika. Cela drzava je u rukama tajkuna i mafijasa. A upravo su ti "nepristojno bogati" finansirali demokrate da dodju na vlast i naravno da su morali adekvatno da se oduze. Jedan od glavnih aduta "demokratskih vlasti" 2000. godine je bila restitucija, 10 godina posle i dalje nemaju resenja. U Srbiju je kroz privatizaciju uslo oko 70 milijardi evra, gde su pare? Da ih nisu pokrali odavno bi imali i autoputeve i modernu zeleznici i bolnice dostojne coveka i .... da ne nabrajam ... samo da nisu odgovorno vodili drzavu a ne gledali
samo svoje i tajkunske interese.

hah hahahovic

pre 12 godina

ma daj ljudi otreznite se, sta on prica lepo. 7 godina vrti jednu te istu pricu i nista ne uradi, al bino je da on sve zna. Okrenite se ljudi oko sebe vidite kolike su nam cene, hrane, pica, benzina, usluga itd.... Za te stvari nije kriva kriza za te stvari je kriv licno Boris Tadic!!!!!!!. Ako se ne otreznite pola ljudi u ovoj jadnoj zemlji nece moci da izdrze finansiski jos 4 godina njegove vlasti. Mislite malo na druge a ne na to kako je ovaj covek u pravu. Nije....

Mr.ClockworkOrange

pre 12 godina

Dragi Narodni Predsedniče, odaberite po vašoj želji neku od varošica na jugu vašeg Beogradskog Pašaluka, posetite je i slobodno prošetajte glavnom ulicom, sednite u neki kafić i popijte piće. Siguran sam da će vam se javiti vizija i inspiracija gledajući u oči vaš napaćeni narod.
Pogledi govore više od reči...
Budite lepi i zdravi

Savetnik

pre 12 godina

Srbija nije u krizi zbog nekoliko nepristojno bogatih, vec zbog 500.000 nepristojno lenjih partijskih ljudi zaposlenih u firmama koje beleze minuse a imaju 100 i kusur hiljada platu... Da li je to rad o kome pricas?

Rage

pre 12 godina

"I drugo, uprkos unjutrasnjih sabotera, doveo je Srbiju pred vrata EU."

Ljudi, dajte da se, bar na tren prizovemo pameti - niko nije Srbiju doveo negde ili odveo nekuda. Ona je uvek, i uvek će, sama ići tamo gde bude htela.

E, tu je čvor, koji smo "kolariću-paniću...sami sebe upleli", al' se nismo i nećemo sami da "raspletemo".

Svi ovi naši javni trudbenici i dušebrižnici, da ne kažem visionari i ljudi od inicijative, imaju samo jedan zadatak - "da nas raspletu". Ali to im se nikako ne isplati jer ćemo se mi tek tada osećati, i biti, slobodni gradjani - skloni slobodnom izboru po sopstvenoj savesti - a oni će tada biti u našoj nemilosti.

Dakle, drže nas "zapletene", i kao takve nas meću u džak (da ne vidimo i da nas ne vide), a onda taj džak planiraju da odvuku pred evropska vrata i ostave ga da se drugi bave, još neko vreme, sadržajem džaka - dok će oni za to vreme ostvarivati istorijske pomake u evropskim i evroatlanskim integracijama.

Zato - ne okreći se, sine.

rodjo moj

pre 12 godina

Mucno je citati ova naklapanja ,dileme i nadu u bolje sutra ovog coveka!Da nije predsednik,koga bi bilo briga sta prica,ovako procitamo i shvatimo jos bolje u kojoj smo buli i ko upravlja zemljom ! Nesto je i pogodio a to je da"gradjane treba aktivirati",zaista smo apaticni.Narod mora da se potpuno osvesti,rastera bandu na svim nivoima .Dosta smo slusali budalastine i gledali kako lazu,kradu,dele,rasprodaju,igraju se sa nasim zivotima i hoce jos!

Miki

pre 12 godina

Rezultati Tadicevog \\\"truda\\\"

- 600.000 ljudi ostalo bez posla
- cene porasle 3 puta
- plate zamrznute vec cetvrtu godinu
- hleb i mleko postali luksuz u srbiji
- registracija automobila poskupela na 300 do cak 2000 evra
- akciza na benzin povecana za duplo
- dinar oslabio za 40%

Al bitno je da se Tadic \\\"trudi\\\"

Nejaki

pre 12 godina

Guram ja kamen uzbrdo,TRUDIM SE, ali ni da mrdnem smesta,cak se vracam unazad. Dolazi jaci od mene i... ja se povucem.
Naravoucenije: Ne radi ako nemozes ili jos gore ako neznas.

Ogorčeni Vojvođanin

pre 12 godina

Miki, ne vrednuje se trud već rezultat. Nisi sportaš, poljoprivrednik ili preduzetnik koji se trudi za sebe pa sam snosi posledice ako nema rezultata i sl. EJ bre!! Ne bi mi parking ovde naplaćivao!!
Ni za šta nisi sposoban. Prosta inercija vodi državu a ne ti ili onaj tvoj Cvetko Mirković. Sram vas bilo. Nestanite !!

Моравац

pre 12 godina

Ако смем да кажем! Невероватно инфантилне изјаве даје овај човек, његове изјаве су изјаве очајника , али икамелеона. Највећи тајкуни су око врха ДС и још некх режимских странака, милионери које нико не сме да пипне.
Са оваквим профилом лидера, руководилаца, менаџера, управљача, ...загарантован нам је амбис.

Ови што бране лик и дело овог човека на слици, то су све апартичци, биркорсате који сишу крв нама обичним грађанима годинама седећи у фотељама , столицама бирократских државних установа и само гунђају.

odliveni mozak

pre 12 godina

barem znamo na cemu smo.
u avionu smo a pilot je upravo priznao da ne zna bas najbolje da pilotira.
ali zato se trudi i cita prirucnik, sto je za svaku pohvalu, ali mozda je sve to trebao da kaze pre poletanja.
nekoliko faktora je bitno:
-koliko ima do prvog aerodroma
-ume li isti da nadje (kompas, navigacija, itd...)
-koliko ima goriva u avionu
-koliko prirucnik ima stranica (ako ima 2000, trebace mu 7 dana da prouci, u tom slucaju nema pomoci)
-itd itd itd...

sto se mene tice: imam padobran!

mikis

pre 12 godina

Predsednik Tadic je uveliko u predizbornoj kampanji i ponasa se ne ka predsednik Srbije nego kao predsednik Demokratske stranke. To sto on sada "priznaje", "plasio se", postoje "nepristojno bogati" i sl. su izjave za koje se vidi da su proizvod poduke koja je skupo placena. To su markentiski trikovi koji bi trebalo da skrenu narodu paznju sa pravih problema koje on ne moze da resi, niti njegova stranka, niti koalicija kojoj trenutno pripada. Moja opcija, do sada, je bila Demokratska stranka, tako da ovo ne pise clan SNS_a ili neke druge, slicne stranke. Ovo pise duboko razocarani i prevareni glasac za demokratske promene Srbije.

ljubo

pre 12 godina

Posle svega šta nam je gospodin predsednik ispričao izbori su trebali da se održe još preključe.Ovakva nesposobnost u vođenju jedne države i nalaženja opravdanja je katastrofa.

loody

pre 12 godina

Nisam zavrsio visoke skole ali sam citao i ucio od pametnijih od mene kakva kriza dolazi jos krajem 2007 pa sam lepo prodao svoje akcije 2008 (secate se to je izborna godina bila). Da li to mene kvalifikuje kao pametnijeg od vas i od cele vlade? Neverujem. Ipak ste i vi bili svesni krize al ste masno lagali. Neko zbog para neko zbog polozaja. Udenite se sami predsednice.

Srdjan

pre 12 godina

Od nekada simpaticnog coveka,postao je tako iritantan.I on i predsednik vlade svi ministri.Cim ih vidim na tv-u odmah prebacujem jer znam da ce prosipati demagogije.
Cuj predsednik se trudi,pa i treba da se trudi ko ce ako ne on.To se podrazumeva.

Goran

pre 12 godina

G Precednice pisem vam ovo preko b 92 jer drugacije moj glas ne bi niko ni cuo ni video u ovom moru nezadovoljstva. Imam 35 godina nezaposlen zvanicno,imam godinu dan radnog staza u radnoj knjizici zvanicno!Predajem papire da odem iz srbije zvanicno...ocete nesto nezvanicno!

Smor

pre 12 godina

Ja ne znam kako vas, ali mene ovaj čovek nervira svakom izgovorenom rečju. Ili on stvarno misli da smo svi debili i kreteni ili... ma ne znam ni ja više. Jedno znam, mene izbori neće videti nikad više. Baš nikad. Baš me briga ko će da pobedi i šta će da radi, ja u tome neću da budem saučesnik više.

Svaka vlada iza Slobe je sve gora i gora, samo na perfidniji način. Sledeći će biti JOŠ gori. Koji god da su. Sad može da pobedi totalni nesposobnjaković, totalni autsajder i to zato što ovi sad veze nemaju s životom. A "ovi sad" su - gotovo svi. Osim jedne partije, sve su danas u nekom obliku koalicije, ili su bili pre ovih. To me i plaši jer tako gledajući nemamo nikakvu budućnost.

Ne volim osobe koje se deru i viču, i samim tim misle da su u pravu.

pre 12 godina

(MIRA, 16. jun 2011 01:20)

Kad god neko koristi samo velika slova, ne čitam, niti me zanima šta piše.

lala

pre 12 godina

Lako je kritikovati Tadica. A ja pitam one sto ga kritikuju: posle rata, blokada, plus globalna kriza, ko bi od vas uradio bolje od njega. I drugo, uprkos unjutrasnjih sabotera, doveo je Srbiju pred vrata EU. E ne moze hleba preko pogace!

asa

pre 12 godina

Neka dignu dva prsta oni koji su poverovali u ovu pricu!

Stani-pani pred nastupajuce izbore, pa treba se pravdati i vaditi koliko je to maksimalno moguce, vredi pokusati, vlast je moc, moc je novac, a jedino ih to i zanima.

sasa

pre 12 godina

Lezilebovica koliko hoces. Ocekujete od predsednika da vam nadje posao!!
Sta ste konkretno uradili da sebi obezbedite egzistenciju?? pokusali da se doskolujete i tako sebi povecali sansu da se zaposlite??? uzeli start-up kredit da otvorite sebi neki biznis??
Nista, otvarate kljunove kao vrapci i cekate da vam neko stavi usta hranu. Korupcija o kojoj pricate nije od juce , nego oduvek na ovim prostorima. Otvorene su vam mogucnosti da odete u inostranstvo, da se povezete sa nekim ljudima, na milion sajmova koje se odrzavaju po evropi, da napravite neki kontakt da krenete da nesto radite, a ne lakse je sedeti i kukati i cekati da vam neko obezbedi stan, posao. Prosao je komunizam o kome se ovde masta.
Ja licno ne poznajem nikog ko hoce da radi da je gladan, gladni su oni koji nece da rade, koji su umislili da su rodjeni za direktore i nista im drugo ne pada da rade.

Marko NS

pre 12 godina

Neslazem se da nezna sta radi i da nije dorastao.Mislim,tj.siguran sam da odlicno zna sta radi ali u interesu tajkuna i svetskih sila.Cilj je jednostavno da smo duboko potcinjeni i po mogucnosti da nas je sto manje...Cim nesto zagusti`njegovi`spolja mu proslede taktiku kako da reaguje.Pa ljudi oni sigurno imaju ne neki tim vec citave gradove ljudi koji prave taktike i ispiranje mozgova.Da je on nestrucan odavno nebi bio predsednik...Pa ni Sloba nije radio kao on,cim se neko pobuni odmah je fasista i sl.

Искуство из лабораторије

pre 12 godina

Ми се у нашој хемијској лабораторији највише плашимо оних који су вредни и труде се а не знају. А највише ценимо паметне и способне макар били и лењи. Преклињемо те да престанеш да се трудиш, иди пиши књиге, буди први српски председник кога нисмо морали мотком да терамо са трона — док још можеш...

Marko

pre 12 godina

Meni nije nikakav problem ni kriza, ni male plate, ni manjak posla... Tako je bilo, reklo bi se, oduvek. Ali, brate, ne mogu da gledam vise gomilu raznih Sarancica, Kolubara... Gomila ovih sto se uvek provlace bilo da su se nakrali ili su huligani koji nikada ne odgovaraju za gluposti koje prave. Eto to mene najvise nervira.

Mosa

pre 12 godina

Mozda je neumesno govoriti da predizborna kampanja pocinje od nove godine, kada ste vi punom parom u tim igrama jos od pocetka godine. Uz to vlada medijska blokada, jer ja kao obican gradjanin i neko ko je 19 punih godina placao porez ne mogu da posaljem komentar na Drzavnu televiziju i da mi ga objave. I nije me sramota sto sam vasoj koaliciji dao glas! I dao bih ga opet da su iste one okolnosti kao na prethodnim izborima! Ali posto nisu, necu vam ni izaci na izbore, jer ste od mene poslednji put napravili budalu! Ja sam agitovao za vas, nicim izazvan, kod svoje rodbine i prijatelja i sada dozivljavam da mi se svi smeju i da me kritikuju! Zbog koga? I jos nesto, ne zasluzujete da pobedite na izborima, jer ste nas lagali. Prosto i jednostavno.

Toma

pre 12 godina

Ja zaista ne znam odakle da pocnem. Predsednik ocito ne shvata teritorijalni integritet ozbiljno, a ni kriza ni 1.5 miliona nezaposlenih mu nisu posebno dramaticni! Velika Albanija realnost?! Mislim da ste pogresili drzavu gosn Tadicu.

Gavra

pre 12 godina

Ti nepristojno bogati su, ne pukom igrom slucaja, prijatelji/kumovi/rodjaci ZES-ovaca. To je javna tajna, a vi, ako sam vas iznenadio, slobodno sedite i dodjite do daha jer tek pocinjem. Nose se Najke, suskave trenerke, obijaju se radnje, zlatare i banke, raja nema decu da posalje na more, a vi sav budzet uloziste u izbore. Klima je vruca, lonac je pred pucanjem, narod se dize, besan i ojadjen. Posle ovih izbora nestacete u oblaku prasine, dok budete bezali iz srpske nemastine.

Hipster

pre 12 godina

Da sam lud, sve bi mi ovo olako palo, ne bih se posebno potresao oko cele ujdurme, znate, siromastva, gladi i ostalih posasti 21. veka. Dok sve vise nacija osvaja svemir, u Srbiji se zbog gladi javlja nemir. Ne bih dalje da rimujem, da me ljudi ne uzmu za neozbiljnog, ali je cinjenica da smo spali na najnize grane od vremena kada je cika Sloba bio aktuelni politicar i u svojim najboljim godinama.

Goran

pre 12 godina

Necu glasati za vas, ne zato sto volim Tomu i sto hocu da ga vidim na vlasti, nego zato sto ste nam vi dozlogrdili! Uvek cu od dva zla birati manje! I ako nekoga interesuje zasto sam kivan, recicu vam - moje dete od 8 godina, zahvaljuci vama, misli da je kriminal normalna stvar i da se kradja isplati! U kojoj je to zemlji prihvatljivo, molim vas recite mi?

gordicija

pre 12 godina

Večerašnji intervju je sve rekao. Da budemo objektivni, ne može ni on sve da zna, kako je lepo rekao neki su radili protiv zakona - što me navodi na to da IPAK zna ko šta radi. "Nije svemoćan" pa se pitam čemu služi policija i da li je Janjušević jači i od same države? Predsedniče, Janjušević uz saglasnost i zajedno sa direktorom Hipodroma lagano ali sigurno uništavaju ovaj sport. Hipodrom NEĆE DA ISPLAĆUJE NAGRADE i sam direktor kaže "ako vam se ne sviđa nemojte ni da vam konji trče". Koliko je samo tu bezobrazluka!!!A ko onda treba da trči? Predsedniče ČITATE LI VI SVE OVO? PRIJAVILI SMO POLICIJI, AGENCIJI BIA, pisali novinama... PORUČITE JANJUŠEVIĆU KADA SE VIDITE DA HIPODROM NEĆE DOBITI.

Jegger

pre 12 godina

Povratak u devedesete, to smo doziveli od velikog Borisa! Medijska blokada opozicije (ne stidim se da kazem da sam opozicionar i da cu to uvek biti kada vlast ne valja), male plate, mahinacije, manipulacije, korupcija, destrukcija drzavnih preduzeca, otpustanja radnika, sve vise je gladnih korisnika javnih kuhinja, sve je veci bes naroda... Hocete dalje? Bolje ne sve danas, mozda nekom drugom prilikom.

acinic

pre 12 godina

Ne mogu da sprečim sve zloupotrebe, nisam svemoćan, ali se trudim", objasnio je Tadić.

Haa,haaa,haa! Zemlja je ogrezla u korupciji i kriminalu, tajkunizmu! Narod je pod nezapamcenim terorom politickih partija i tajkuna a on se trudi. Oooo kako je to lepo! Niko nije uhapsen za Kolubaru! Mnogobrojne afere. Ljudi su sekli prste. Ko zna koliko je gradjana zbog bede, depresije. Oduzelo sebi zivot! Dajte statistiku? Koliko je samoubistava je bilo u poslednje 4. godine? To sto se ovaj covek trudi. Ne znaci nista. Samo se rezultati racunaju. Ko je nesposoban da vodi drzavu. I brani nacionalne interese. Nek ide nesto drugo da radi. Na primer nek ide da cuva ovce. Unistili ste drzavu narodni neprijatelji! Pod hitno nesto treba da se menja. Ili nas ne ce biti.

Goran Pavlovic

pre 12 godina

zaista se ponekad pitam koliko je potrebno biti neinteligentan, pa misliti da ce neko cak i veoma, veoma niske inteligencije poverovati u "objasnjenja" ovakvog tipa. Nadam se da takvih u Srbiji nije mnogo. Potrebna nam je neko ko zivi na ovoj planeti i koji zna da sabere dva i dva, sto kaze narod.

Kokan

pre 12 godina

Sta se nervirate, covek je psiholog, manipulise masama. Obecavao nam je kule i gradove, a ne moze da natera svoje putare da naprave taj Skadar 10. Videli smo vec da ume lepo da opravda svoj nerad, a tudji trud da omalovazi, i zato se ne treba obazirati na ovakve namestene intervjue.

ko je u stvari vlast ?

pre 12 godina

Tadic ne da nije svemocan,nego je malte ne apsolutno beznacajan u donosenju skoro svih znacajnijih odluka u ovoj zemlji.
Politiku ove zemlje kroje u mnogo cemu Kacin,ambasadori,tajkuni i NVO organizacije(citaj strani tajkuni kao sto je Soros), a predsednik Srbije je tu skrajnut maksimalno i to dobrim delom svojom voljom.
S tim da to nedemokratsko prepustanje vlasti onima koje mi nismo birali, i onima koji ocigledno rade protiv nasih interesa (u tome su isli toliko daleko da su nas bombardovali i oteli teritoriju) naziva proevropskim reformama i saradnjom sa svetom.
A kakve mi koristi imamo posle cele decenije tih "reformi",to vidimo i osecamo na svojoj kozi.

Ivanho

pre 12 godina

Poslednji put kada sam vas gledao, nije bilo reci o davanju Kosova, kao ni o padu zaposlenosti, planirali ste 200.000 novih radnih mesta! A sada smo u ponoru, kao Nemacka pred 2.sv. rat, s tim sto vlast nema nameru da nas izvuce.

raja

pre 12 godina

Šta znači biti "nepristojno bogat"? Kad već na vreme niste uspeli da sprečite tajkunizaciju Srbije, onda nemojte ni sada. Sve je već svima jasno.

Beba

pre 12 godina

Glasala sam za vas jer ste obecali radna mesta, razvoj, borbu protiv korupcije, priblizavanje EU i jos mnogo drugih stvari! Od toga ste jedino ispunili, i to delimicno, priblizavanje EU. I kako ja sada da kazem da sam vam dala glas, kada vi ocito ne marite za nas koji smo na ivici bede?

Dragos

pre 12 godina

Opet ste poceli sa hvalisanjem i busanjem u grudi, a za 3 godine niste nista pozitivno napravili! U jos vecim smo dugovima, jos je vise nezaposlenih, kriminal je gde je i bio, pravite farsu od pravosudja, registracije za vozila su sve skuplje i skuplje, gorivo stalo ide navise, izmisljate nove takse kad god vam zafali para, branite ljudima da piju i puse gde hoce...I ko ce sada da vam veruje? Ja sigurno ne!

Filip

pre 12 godina

Meni je prosto neverovatno da NIKAD u zivotu nisam cuo niti jednu jedinu rec hvale za Tadica, ni od koga... Samo drvlje i kamenje, sta god da covek kaze... Uopste mi nije jasno odakle tolika mrznja prema njemu. Pri tom, sto se mene tice, ga nikad nisam cuo da je rekao nesto sto nije bilo na mestu. Pa i ovaj danasnji komentar je SASVIM ok - NARAVNO da je svetska ekonomska kriza unakazila srpsku ekonomiju, ionako krhku i mladu. U potpunom su haosu najrazvijenije zemlje sveta - UK, US, Francuska itd, a ne mi, koji smo prvo plandovali 50 godina pod komunistima (jer je para bilo, radio - ne radio), a onda jos malo plandovali pod Slobom, tricavih 13 godina (jer para nije bilo, radio - ne radio), pa malo ratovali.... I onda umislili da ce sve to lepo da nestane za mesec dana i da potece med i mleko. E pa ne moze. Ja sam ubedjen da niko nije mogao NISTA da uradi bolje od Tadica. Lako je kukumavciti i biti pametnjakovic unazad (srpski specijalitet).

aleksa

pre 12 godina

Eto nasem predsedniku prilike da pokrene newdeal... ako je iskren samo treba da pohapse korumpirane, nepristojno bogate i lopove svakakve vrste pa da i poverujemo. Kada budem video trecinu drzavnog aparata u zatvoru(u njih racunam i lopove po javnim preduzecima, svakojake davaoce potvrda, direktore skola, majore policije i ostali basibozluk) ja bih se prvi pokrenuo, nazvao tetku u kanadi i ubedio je da investira. Ovako, pakujem stvari pa kod tetke, a kada me neko pita za Srbiju samo nesrecno kazem "LOPOVSKA DRZAVA!", a malo potise "lopovski narod - muka ga naterala da krade".

zarko

pre 12 godina

Ako je celokupno stanje u zemlji prouzrokovano izmedju ostalog i Tvojim iskrenim (ili neiskrenim) trudom onda je definitvo krajnje vreme da odes i da se nikad ne pojavis.

Trotter

pre 12 godina

Možda se predsednik stvarno trudi. Verovatno žarko želi da uradi nešto dobro za ovu zemlju i ja mu donekle verujem. Takođe verujem da ova beda i opšte propadanje verovatno nisu plod njegove zle namere već činjenice da čovek nije dorastao poslu koji obavlja.Jednostavno njegovi kapaciteti su očigledno više nego skromni i daleko od minimuma potrebnog za obavljanje date mu funkcije.Drugim rečima on bi hteo i trudi se iz petnih žila, ali niti zna šta da radi, a još manje kako to da uradi.

MIRA

pre 12 godina

NEMOJ VISE DA SE TRUDIS MOLIM TE R A D I NESTO RAZMISLJAM . NISAM NIKADA GLASALA ZA KOSTUNICU I NEMAM BAS NEKO MISLJENJE O NJEMU. A IPAK U NJEGOVO VREME JE BIJO NEKAKO BOLJE, I VECI STANDARD, I MANJE KORUPCIJE I MANJE ISPIRANJA MOXGOVA. IZGLEDA DA I NIJE ON BAS TAKO LOS. UOSTALOM OSTAO JE U SVOM STANU. MOZDA DOVOLJNO/

rasa

pre 12 godina

sta ce covek se malo zaigrao vlasti pa zaboravio da nam kaze... e moj predsednice... a znas li kolika je plata guvernera NBS??? 520 000dinara... njemu si sigurno dosapnuo, pa da se covek obezbedi, a nama teras kerove na vrata da plene krevete i televizore... ne znam tacno, ali mislim da u ustavu pise nesto i o pravu na rad koje je ustavom zagarantovano... samo si verovatno i to zaboravio da nam kazes... obezbedi gospodine predsednice radna mesta, pa kao na zapadu o kome toliko pricas, duzniku blokiraj racun dok ne isplati dugovanja i svi mirni... ovako mislim da ti se smesi 5. oktobar!!!

petardinjo

pre 12 godina

Dosadan si pre svega. A posle svega si opet dosadan i nisi dosledan. Najbolje da je trebalo da nam kazes, nama tvojim "seljacima na brdovitom balkanu" kako ce biti u krizi. Prestani da nas omalovazavas iz dana u dan.
Ne samo ti, vec ceo tvoj tim i svi sa politicke scene. Zao mi je sto moram i ovo da kazem a nadam se da ce mi se komentar objaviti, lepo stoji grafit "Danas Atina, sutra Beograd". Taj grafit nije napisan danas ili juce, pamtim ga jos od 2004 godine.

Jovan

pre 12 godina

Kazi lepo izvinte dragi gradjani, zeznuo sam vas, trebale mi pare, evo dajem ostavku. Za ostavku nikad nije kasno. Evo, mozes i sutra. Imas moju punu podrsku.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Tadić: Nisam svemoćan,ali se trudim>>>

P.S. Ma da, i FK Čukarički se trudio celu proteklu sezonu i ispao iz prve Jelen super lige.E tako i vi gospodine , trudite se toliko, da je narod ostao trudan , a ne vi.

nauka

pre 12 godina

Vi, predsednice, imate moj glas.

Ovaj covek nije politicar, on je drzavnik.
Bojim se, nazalost, da bi imao mnogo vise glasova kada bi stampao pare bez pokrica, dodvoravao se masama sireci demagogiju . . .

Molim one koji glasaju za Voju, Voju, Tomu, Velju, Cedu i slicne da ni slucajno ne stavljaju pluseve. Hvala.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Tadić: Nisam svemoćan,ali se trudim>>>

P.S. Ma da, i FK Čukarički se trudio celu proteklu sezonu i ispao iz prve Jelen super lige.E tako i vi gospodine , trudite se toliko, da je narod ostao trudan , a ne vi.

Trotter

pre 12 godina

Možda se predsednik stvarno trudi. Verovatno žarko želi da uradi nešto dobro za ovu zemlju i ja mu donekle verujem. Takođe verujem da ova beda i opšte propadanje verovatno nisu plod njegove zle namere već činjenice da čovek nije dorastao poslu koji obavlja.Jednostavno njegovi kapaciteti su očigledno više nego skromni i daleko od minimuma potrebnog za obavljanje date mu funkcije.Drugim rečima on bi hteo i trudi se iz petnih žila, ali niti zna šta da radi, a još manje kako to da uradi.

Jovan

pre 12 godina

Kazi lepo izvinte dragi gradjani, zeznuo sam vas, trebale mi pare, evo dajem ostavku. Za ostavku nikad nije kasno. Evo, mozes i sutra. Imas moju punu podrsku.

MIRA

pre 12 godina

NEMOJ VISE DA SE TRUDIS MOLIM TE R A D I NESTO RAZMISLJAM . NISAM NIKADA GLASALA ZA KOSTUNICU I NEMAM BAS NEKO MISLJENJE O NJEMU. A IPAK U NJEGOVO VREME JE BIJO NEKAKO BOLJE, I VECI STANDARD, I MANJE KORUPCIJE I MANJE ISPIRANJA MOXGOVA. IZGLEDA DA I NIJE ON BAS TAKO LOS. UOSTALOM OSTAO JE U SVOM STANU. MOZDA DOVOLJNO/

Miki

pre 12 godina

Rezultati Tadicevog \\\"truda\\\"

- 600.000 ljudi ostalo bez posla
- cene porasle 3 puta
- plate zamrznute vec cetvrtu godinu
- hleb i mleko postali luksuz u srbiji
- registracija automobila poskupela na 300 do cak 2000 evra
- akciza na benzin povecana za duplo
- dinar oslabio za 40%

Al bitno je da se Tadic \\\"trudi\\\"

Искуство из лабораторије

pre 12 godina

Ми се у нашој хемијској лабораторији највише плашимо оних који су вредни и труде се а не знају. А највише ценимо паметне и способне макар били и лењи. Преклињемо те да престанеш да се трудиш, иди пиши књиге, буди први српски председник кога нисмо морали мотком да терамо са трона — док још можеш...

Бивши ДС-овац

pre 12 godina

Председниче више нико не верује у твоје бајке, чак ни глупи људи, попут мене, који су гласали за тебе )):
п.с. једно подсећање за све: ''С.Милошевић&М.Марковић&СПС&ЈУЛ су скинути с власти пре 11 (једанаесет!!!) година'', јел' ћеш и даље на њега да се вадиш?

Goran

pre 12 godina

Necu glasati za vas, ne zato sto volim Tomu i sto hocu da ga vidim na vlasti, nego zato sto ste nam vi dozlogrdili! Uvek cu od dva zla birati manje! I ako nekoga interesuje zasto sam kivan, recicu vam - moje dete od 8 godina, zahvaljuci vama, misli da je kriminal normalna stvar i da se kradja isplati! U kojoj je to zemlji prihvatljivo, molim vas recite mi?

rasa

pre 12 godina

sta ce covek se malo zaigrao vlasti pa zaboravio da nam kaze... e moj predsednice... a znas li kolika je plata guvernera NBS??? 520 000dinara... njemu si sigurno dosapnuo, pa da se covek obezbedi, a nama teras kerove na vrata da plene krevete i televizore... ne znam tacno, ali mislim da u ustavu pise nesto i o pravu na rad koje je ustavom zagarantovano... samo si verovatno i to zaboravio da nam kazes... obezbedi gospodine predsednice radna mesta, pa kao na zapadu o kome toliko pricas, duzniku blokiraj racun dok ne isplati dugovanja i svi mirni... ovako mislim da ti se smesi 5. oktobar!!!

Jegger

pre 12 godina

Povratak u devedesete, to smo doziveli od velikog Borisa! Medijska blokada opozicije (ne stidim se da kazem da sam opozicionar i da cu to uvek biti kada vlast ne valja), male plate, mahinacije, manipulacije, korupcija, destrukcija drzavnih preduzeca, otpustanja radnika, sve vise je gladnih korisnika javnih kuhinja, sve je veci bes naroda... Hocete dalje? Bolje ne sve danas, mozda nekom drugom prilikom.

gordicija

pre 12 godina

Večerašnji intervju je sve rekao. Da budemo objektivni, ne može ni on sve da zna, kako je lepo rekao neki su radili protiv zakona - što me navodi na to da IPAK zna ko šta radi. "Nije svemoćan" pa se pitam čemu služi policija i da li je Janjušević jači i od same države? Predsedniče, Janjušević uz saglasnost i zajedno sa direktorom Hipodroma lagano ali sigurno uništavaju ovaj sport. Hipodrom NEĆE DA ISPLAĆUJE NAGRADE i sam direktor kaže "ako vam se ne sviđa nemojte ni da vam konji trče". Koliko je samo tu bezobrazluka!!!A ko onda treba da trči? Predsedniče ČITATE LI VI SVE OVO? PRIJAVILI SMO POLICIJI, AGENCIJI BIA, pisali novinama... PORUČITE JANJUŠEVIĆU KADA SE VIDITE DA HIPODROM NEĆE DOBITI.

Gavra

pre 12 godina

Ti nepristojno bogati su, ne pukom igrom slucaja, prijatelji/kumovi/rodjaci ZES-ovaca. To je javna tajna, a vi, ako sam vas iznenadio, slobodno sedite i dodjite do daha jer tek pocinjem. Nose se Najke, suskave trenerke, obijaju se radnje, zlatare i banke, raja nema decu da posalje na more, a vi sav budzet uloziste u izbore. Klima je vruca, lonac je pred pucanjem, narod se dize, besan i ojadjen. Posle ovih izbora nestacete u oblaku prasine, dok budete bezali iz srpske nemastine.

kragujevčanin

pre 12 godina

Nikad neukusniji i neprofesiuonalni intervju nisam video na domaćoj TV. Ni u vreme Miloševića, na koga se ostrvio i sinioć Tadić, iako je ova vlast više od decenije u "sedlu". tadić se sve vreme PREPORUČIVAO, pokušavajući da izigrava OCA NACIJE, kako ,eto, on se ŽRTVUJE za dobrobit svih nas običnih smrtnika...neukus je išao do te mere da je VELIKI BORIS sve redom kritikovao, od Titovog vremena, Miloševićevog (malo je prećutno prešao preko Djindjićevog),pa onda Koštuničćinog( a on bio predsednik države),a za ovaj njegov deo kada je SVE I SJA u Srbiji, i premijer, i predsednik Države, i ministar, i sindikalac, i bankar ( tako to radi klinički psiholog,sve zna), kaže da je ostvareno mnogo,ali moglo je više samo da je ON rekao istinu narodu da će kriza biti velika. Pa zar, veliki borise ne reče da je ona izazov za nas,a pravi DRŽAVNICI, ne obični STRANAČKI POLITIČARI, imaju viziju, vide , sagledavaju...Ovo sada posipanje pepelom je u fzunkcviji vraćanja Tvog i rejtinga Tvoje stranke.Samozaljbuljenost , koja je poznata srpskim gradjanima,došla je i sinić do izražaja ,ali i otužnost da samo ova vlast i ON LIČNO, BORIS TADIĆ, ZNAJU da vode državu i svi drugi koji dodju - uništiće put prema Evropi!!! Aman,idići, čoveče, traži stručnjaka sličnog tebi da da dijagnozu. I na kraju: opet je RTS i glavni urednik Informativnog programa Stefanović pokazali da su ušli u predizbortnu kampanju za samo jednu stranku . Ne znam da li je Tijanić izgubvio dizgine pred odlazak u penziju,ali ovo nije JAVNI SERVIS, ovo je RT jedne vlade i jedne vlasti.Sramota, više nema svrhe plaćati pretplatu, jer ovako kako radi RTS je sram,ota Srbije.

radikalni demokrata

pre 12 godina

Imao je predsednik sinoc jednu zaista dobru izjavu, naime rekao je da ako mislimo da nam bude bolje svi moramo da se potrudimo i da tezimo istom cilju. Vrlo je logicno da je za izlazak iz krize potreban jedan sveopsti konsenzus u narodu, jedna jaka energija i solidarnost, a onda sam se smorio jer sam shvatio da ovo nije Nemacka i da ovaj narod nije navikao na rad i disciplinu i da nam 1000 najkvalitetnijih predsednika ne moze pomoci jer mi smo takvi kakvi smo i nama nema pomoci.
Tadic nije kriv za devedesete, nije kriv ni za svetsku ekonomsku krizu, nije kriv sto ovde niko nista nece da radi i svi samo cekaju da im nesto padne s neba.
Jesam za to da se prikljucimo Evropi, ali sve je to nama dzabe ako se ne promenimo. Ovakvu masu neradnika, demagoga, zavidnih ljudi, niko nece da trpi, a najmanje ta Evropa.
Neko je ovde rekao da je g-din Tadic pravi drzavnik i to je zaista tako. Draza mi je jedna njegova laz nego sto istina Tomislava Nikolica i Vojislava Kostunice, a vi sa kratkom pamecu, a vidim da vas podosta ima, prst na celo, pa se setite u kakvoj ste anarhiji ziveli do samo pre 10 godina.

Marko

pre 12 godina

Meni nije nikakav problem ni kriza, ni male plate, ni manjak posla... Tako je bilo, reklo bi se, oduvek. Ali, brate, ne mogu da gledam vise gomilu raznih Sarancica, Kolubara... Gomila ovih sto se uvek provlace bilo da su se nakrali ili su huligani koji nikada ne odgovaraju za gluposti koje prave. Eto to mene najvise nervira.

Kokan

pre 12 godina

Sta se nervirate, covek je psiholog, manipulise masama. Obecavao nam je kule i gradove, a ne moze da natera svoje putare da naprave taj Skadar 10. Videli smo vec da ume lepo da opravda svoj nerad, a tudji trud da omalovazi, i zato se ne treba obazirati na ovakve namestene intervjue.

Mosa

pre 12 godina

Mozda je neumesno govoriti da predizborna kampanja pocinje od nove godine, kada ste vi punom parom u tim igrama jos od pocetka godine. Uz to vlada medijska blokada, jer ja kao obican gradjanin i neko ko je 19 punih godina placao porez ne mogu da posaljem komentar na Drzavnu televiziju i da mi ga objave. I nije me sramota sto sam vasoj koaliciji dao glas! I dao bih ga opet da su iste one okolnosti kao na prethodnim izborima! Ali posto nisu, necu vam ni izaci na izbore, jer ste od mene poslednji put napravili budalu! Ja sam agitovao za vas, nicim izazvan, kod svoje rodbine i prijatelja i sada dozivljavam da mi se svi smeju i da me kritikuju! Zbog koga? I jos nesto, ne zasluzujete da pobedite na izborima, jer ste nas lagali. Prosto i jednostavno.

Smor

pre 12 godina

Ja ne znam kako vas, ali mene ovaj čovek nervira svakom izgovorenom rečju. Ili on stvarno misli da smo svi debili i kreteni ili... ma ne znam ni ja više. Jedno znam, mene izbori neće videti nikad više. Baš nikad. Baš me briga ko će da pobedi i šta će da radi, ja u tome neću da budem saučesnik više.

Svaka vlada iza Slobe je sve gora i gora, samo na perfidniji način. Sledeći će biti JOŠ gori. Koji god da su. Sad može da pobedi totalni nesposobnjaković, totalni autsajder i to zato što ovi sad veze nemaju s životom. A "ovi sad" su - gotovo svi. Osim jedne partije, sve su danas u nekom obliku koalicije, ili su bili pre ovih. To me i plaši jer tako gledajući nemamo nikakvu budućnost.

Dragos

pre 12 godina

Opet ste poceli sa hvalisanjem i busanjem u grudi, a za 3 godine niste nista pozitivno napravili! U jos vecim smo dugovima, jos je vise nezaposlenih, kriminal je gde je i bio, pravite farsu od pravosudja, registracije za vozila su sve skuplje i skuplje, gorivo stalo ide navise, izmisljate nove takse kad god vam zafali para, branite ljudima da piju i puse gde hoce...I ko ce sada da vam veruje? Ja sigurno ne!

Goran Pavlovic

pre 12 godina

zaista se ponekad pitam koliko je potrebno biti neinteligentan, pa misliti da ce neko cak i veoma, veoma niske inteligencije poverovati u "objasnjenja" ovakvog tipa. Nadam se da takvih u Srbiji nije mnogo. Potrebna nam je neko ko zivi na ovoj planeti i koji zna da sabere dva i dva, sto kaze narod.

Hipster

pre 12 godina

Da sam lud, sve bi mi ovo olako palo, ne bih se posebno potresao oko cele ujdurme, znate, siromastva, gladi i ostalih posasti 21. veka. Dok sve vise nacija osvaja svemir, u Srbiji se zbog gladi javlja nemir. Ne bih dalje da rimujem, da me ljudi ne uzmu za neozbiljnog, ali je cinjenica da smo spali na najnize grane od vremena kada je cika Sloba bio aktuelni politicar i u svojim najboljim godinama.

zarko

pre 12 godina

Ako je celokupno stanje u zemlji prouzrokovano izmedju ostalog i Tvojim iskrenim (ili neiskrenim) trudom onda je definitvo krajnje vreme da odes i da se nikad ne pojavis.

Mr.ClockworkOrange

pre 12 godina

Dragi Narodni Predsedniče, odaberite po vašoj želji neku od varošica na jugu vašeg Beogradskog Pašaluka, posetite je i slobodno prošetajte glavnom ulicom, sednite u neki kafić i popijte piće. Siguran sam da će vam se javiti vizija i inspiracija gledajući u oči vaš napaćeni narod.
Pogledi govore više od reči...
Budite lepi i zdravi

Beba

pre 12 godina

Glasala sam za vas jer ste obecali radna mesta, razvoj, borbu protiv korupcije, priblizavanje EU i jos mnogo drugih stvari! Od toga ste jedino ispunili, i to delimicno, priblizavanje EU. I kako ja sada da kazem da sam vam dala glas, kada vi ocito ne marite za nas koji smo na ivici bede?

acinic

pre 12 godina

Ne mogu da sprečim sve zloupotrebe, nisam svemoćan, ali se trudim", objasnio je Tadić.

Haa,haaa,haa! Zemlja je ogrezla u korupciji i kriminalu, tajkunizmu! Narod je pod nezapamcenim terorom politickih partija i tajkuna a on se trudi. Oooo kako je to lepo! Niko nije uhapsen za Kolubaru! Mnogobrojne afere. Ljudi su sekli prste. Ko zna koliko je gradjana zbog bede, depresije. Oduzelo sebi zivot! Dajte statistiku? Koliko je samoubistava je bilo u poslednje 4. godine? To sto se ovaj covek trudi. Ne znaci nista. Samo se rezultati racunaju. Ko je nesposoban da vodi drzavu. I brani nacionalne interese. Nek ide nesto drugo da radi. Na primer nek ide da cuva ovce. Unistili ste drzavu narodni neprijatelji! Pod hitno nesto treba da se menja. Ili nas ne ce biti.

raja

pre 12 godina

Šta znači biti "nepristojno bogat"? Kad već na vreme niste uspeli da sprečite tajkunizaciju Srbije, onda nemojte ni sada. Sve je već svima jasno.

petardinjo

pre 12 godina

Dosadan si pre svega. A posle svega si opet dosadan i nisi dosledan. Najbolje da je trebalo da nam kazes, nama tvojim "seljacima na brdovitom balkanu" kako ce biti u krizi. Prestani da nas omalovazavas iz dana u dan.
Ne samo ti, vec ceo tvoj tim i svi sa politicke scene. Zao mi je sto moram i ovo da kazem a nadam se da ce mi se komentar objaviti, lepo stoji grafit "Danas Atina, sutra Beograd". Taj grafit nije napisan danas ili juce, pamtim ga jos od 2004 godine.

asa

pre 12 godina

Neka dignu dva prsta oni koji su poverovali u ovu pricu!

Stani-pani pred nastupajuce izbore, pa treba se pravdati i vaditi koliko je to maksimalno moguce, vredi pokusati, vlast je moc, moc je novac, a jedino ih to i zanima.

Vladan Jova

pre 12 godina

Kaže narod: "ko ne ceni sebe neće ga ni drugi ceniti", ali ovolika prepotentnost se graniči sa samoobožavanjem. Sa druge strane dotični ne shvata da ovolikim eksponiranjem, uzurpiranjem ovlašćenja drugih organa povećava i svoju odgovornost do jedine i isključive za krah privrede i nacije ili već ima rezervni plan???

Marko NS

pre 12 godina

Neslazem se da nezna sta radi i da nije dorastao.Mislim,tj.siguran sam da odlicno zna sta radi ali u interesu tajkuna i svetskih sila.Cilj je jednostavno da smo duboko potcinjeni i po mogucnosti da nas je sto manje...Cim nesto zagusti`njegovi`spolja mu proslede taktiku kako da reaguje.Pa ljudi oni sigurno imaju ne neki tim vec citave gradove ljudi koji prave taktike i ispiranje mozgova.Da je on nestrucan odavno nebi bio predsednik...Pa ni Sloba nije radio kao on,cim se neko pobuni odmah je fasista i sl.

Моравац

pre 12 godina

Ако смем да кажем! Невероватно инфантилне изјаве даје овај човек, његове изјаве су изјаве очајника , али икамелеона. Највећи тајкуни су око врха ДС и још некх режимских странака, милионери које нико не сме да пипне.
Са оваквим профилом лидера, руководилаца, менаџера, управљача, ...загарантован нам је амбис.

Ови што бране лик и дело овог човека на слици, то су све апартичци, биркорсате који сишу крв нама обичним грађанима годинама седећи у фотељама , столицама бирократских државних установа и само гунђају.

Savetnik

pre 12 godina

Srbija nije u krizi zbog nekoliko nepristojno bogatih, vec zbog 500.000 nepristojno lenjih partijskih ljudi zaposlenih u firmama koje beleze minuse a imaju 100 i kusur hiljada platu... Da li je to rad o kome pricas?

aleksa

pre 12 godina

Eto nasem predsedniku prilike da pokrene newdeal... ako je iskren samo treba da pohapse korumpirane, nepristojno bogate i lopove svakakve vrste pa da i poverujemo. Kada budem video trecinu drzavnog aparata u zatvoru(u njih racunam i lopove po javnim preduzecima, svakojake davaoce potvrda, direktore skola, majore policije i ostali basibozluk) ja bih se prvi pokrenuo, nazvao tetku u kanadi i ubedio je da investira. Ovako, pakujem stvari pa kod tetke, a kada me neko pita za Srbiju samo nesrecno kazem "LOPOVSKA DRZAVA!", a malo potise "lopovski narod - muka ga naterala da krade".

Ivanho

pre 12 godina

Poslednji put kada sam vas gledao, nije bilo reci o davanju Kosova, kao ni o padu zaposlenosti, planirali ste 200.000 novih radnih mesta! A sada smo u ponoru, kao Nemacka pred 2.sv. rat, s tim sto vlast nema nameru da nas izvuce.

Ogorčeni Vojvođanin

pre 12 godina

Miki, ne vrednuje se trud već rezultat. Nisi sportaš, poljoprivrednik ili preduzetnik koji se trudi za sebe pa sam snosi posledice ako nema rezultata i sl. EJ bre!! Ne bi mi parking ovde naplaćivao!!
Ni za šta nisi sposoban. Prosta inercija vodi državu a ne ti ili onaj tvoj Cvetko Mirković. Sram vas bilo. Nestanite !!

Srdjan

pre 12 godina

Od nekada simpaticnog coveka,postao je tako iritantan.I on i predsednik vlade svi ministri.Cim ih vidim na tv-u odmah prebacujem jer znam da ce prosipati demagogije.
Cuj predsednik se trudi,pa i treba da se trudi ko ce ako ne on.To se podrazumeva.

Toma

pre 12 godina

Ja zaista ne znam odakle da pocnem. Predsednik ocito ne shvata teritorijalni integritet ozbiljno, a ni kriza ni 1.5 miliona nezaposlenih mu nisu posebno dramaticni! Velika Albanija realnost?! Mislim da ste pogresili drzavu gosn Tadicu.

rodjo moj

pre 12 godina

Mucno je citati ova naklapanja ,dileme i nadu u bolje sutra ovog coveka!Da nije predsednik,koga bi bilo briga sta prica,ovako procitamo i shvatimo jos bolje u kojoj smo buli i ko upravlja zemljom ! Nesto je i pogodio a to je da"gradjane treba aktivirati",zaista smo apaticni.Narod mora da se potpuno osvesti,rastera bandu na svim nivoima .Dosta smo slusali budalastine i gledali kako lazu,kradu,dele,rasprodaju,igraju se sa nasim zivotima i hoce jos!

ljubo

pre 12 godina

Posle svega šta nam je gospodin predsednik ispričao izbori su trebali da se održe još preključe.Ovakva nesposobnost u vođenju jedne države i nalaženja opravdanja je katastrofa.

hah hahahovic

pre 12 godina

ma daj ljudi otreznite se, sta on prica lepo. 7 godina vrti jednu te istu pricu i nista ne uradi, al bino je da on sve zna. Okrenite se ljudi oko sebe vidite kolike su nam cene, hrane, pica, benzina, usluga itd.... Za te stvari nije kriva kriza za te stvari je kriv licno Boris Tadic!!!!!!!. Ako se ne otreznite pola ljudi u ovoj jadnoj zemlji nece moci da izdrze finansiski jos 4 godina njegove vlasti. Mislite malo na druge a ne na to kako je ovaj covek u pravu. Nije....

asa

pre 12 godina

Rezultati tolikog truda su: tajkunska drzava, propale firme, radnici bez plata, milion nezaposlenih, najniza plata u regionu, najskuplja hrana, drzava u kreditima i pred bankrotsktvo ... i najnovije, planidba imovine zbog neizmirenih racuna gradjana, toga nije bilo ni za vreme Slobe .... a sta cemo sa dugom drzave prema gradjanima?

Dr House

pre 12 godina

Dosta vise sa demagogijom politicara.Borise Tadicu,Vi niste izabrani da se trudite,vec da radite,postujete Ustav i imate rezultate.Ustav u najvecoj meri ne postujete a rezultati su Vam katastofalni.Zato gradjani i traze od Vas i vase stranke da odete sa vlasti.Slobodan Milosevic,ratovi,DB,Vojislav Kostunica,Tomislav Nikolic...Sve izgovor do izgovora za nerad,nestrucnost,pljacku,tajkunizaciju Srbije,samovolju,nepotizam,1,5 miliona nezaposlenih,glad,beznadje,bezperspektivnu buducnost za nasu decu i enormno zaduzivanje drzave i stavljanje u vazalni polozaj.EU je samo Vasa predizborna fraza i slamka spasa da sacuvate vlast.Ovaj put Vam nece proci.

Gojko

pre 12 godina

@Bravo Milane Petricu, sve si rekao. 100 % zalutao na mesto predsednika (preko veza), zaduzio i prodao nas za vreme svoje vladavine, obezglavio fizicki i moralno srpski narod. On ce uci u istoriju kao jedan od najnesposobnih ljudi koji su vodili i ziveli ikada u zemlji Srbiji. Po broju negativnih komentara se moze reci, da je vrlo brzo *gotov* pred istorijom i narodom. Da ima malo obraza i casti, podneo bi brzo ostavku, kad vidi iza sebe rezultate svoje politike i kad vidi koliko ga narod voli i postuje....

odliveni mozak

pre 12 godina

barem znamo na cemu smo.
u avionu smo a pilot je upravo priznao da ne zna bas najbolje da pilotira.
ali zato se trudi i cita prirucnik, sto je za svaku pohvalu, ali mozda je sve to trebao da kaze pre poletanja.
nekoliko faktora je bitno:
-koliko ima do prvog aerodroma
-ume li isti da nadje (kompas, navigacija, itd...)
-koliko ima goriva u avionu
-koliko prirucnik ima stranica (ako ima 2000, trebace mu 7 dana da prouci, u tom slucaju nema pomoci)
-itd itd itd...

sto se mene tice: imam padobran!

ko je u stvari vlast ?

pre 12 godina

Tadic ne da nije svemocan,nego je malte ne apsolutno beznacajan u donosenju skoro svih znacajnijih odluka u ovoj zemlji.
Politiku ove zemlje kroje u mnogo cemu Kacin,ambasadori,tajkuni i NVO organizacije(citaj strani tajkuni kao sto je Soros), a predsednik Srbije je tu skrajnut maksimalno i to dobrim delom svojom voljom.
S tim da to nedemokratsko prepustanje vlasti onima koje mi nismo birali, i onima koji ocigledno rade protiv nasih interesa (u tome su isli toliko daleko da su nas bombardovali i oteli teritoriju) naziva proevropskim reformama i saradnjom sa svetom.
A kakve mi koristi imamo posle cele decenije tih "reformi",to vidimo i osecamo na svojoj kozi.

nauka

pre 12 godina

Vi, predsednice, imate moj glas.

Ovaj covek nije politicar, on je drzavnik.
Bojim se, nazalost, da bi imao mnogo vise glasova kada bi stampao pare bez pokrica, dodvoravao se masama sireci demagogiju . . .

Molim one koji glasaju za Voju, Voju, Tomu, Velju, Cedu i slicne da ni slucajno ne stavljaju pluseve. Hvala.

Goran

pre 12 godina

G Precednice pisem vam ovo preko b 92 jer drugacije moj glas ne bi niko ni cuo ni video u ovom moru nezadovoljstva. Imam 35 godina nezaposlen zvanicno,imam godinu dan radnog staza u radnoj knjizici zvanicno!Predajem papire da odem iz srbije zvanicno...ocete nesto nezvanicno!

kruz

pre 12 godina

mnogi ljudi neznaju da je kriza odavno prošla na zapadu i u americi.kod nas nije prošla jel imamo nesposobnu vladu i predsednika koji se seti da priča o bezobrazno bogatim samo pred izbore.vlast je sastavljena od bahatih privatnika koji imaju svoje privatne firme i zaradjuju ogromne količine novca. toliko su alavi da su i u skupštini morali uzeti ogromne plate koje se stalno povećavaju tako da za njih nema krize.dok takvi ljudi vode zemlju teško radniku u njoj!

lala

pre 12 godina

Lako je kritikovati Tadica. A ja pitam one sto ga kritikuju: posle rata, blokada, plus globalna kriza, ko bi od vas uradio bolje od njega. I drugo, uprkos unjutrasnjih sabotera, doveo je Srbiju pred vrata EU. E ne moze hleba preko pogace!

Nejaki

pre 12 godina

Guram ja kamen uzbrdo,TRUDIM SE, ali ni da mrdnem smesta,cak se vracam unazad. Dolazi jaci od mene i... ja se povucem.
Naravoucenije: Ne radi ako nemozes ili jos gore ako neznas.

mikis

pre 12 godina

Predsednik Tadic je uveliko u predizbornoj kampanji i ponasa se ne ka predsednik Srbije nego kao predsednik Demokratske stranke. To sto on sada "priznaje", "plasio se", postoje "nepristojno bogati" i sl. su izjave za koje se vidi da su proizvod poduke koja je skupo placena. To su markentiski trikovi koji bi trebalo da skrenu narodu paznju sa pravih problema koje on ne moze da resi, niti njegova stranka, niti koalicija kojoj trenutno pripada. Moja opcija, do sada, je bila Demokratska stranka, tako da ovo ne pise clan SNS_a ili neke druge, slicne stranke. Ovo pise duboko razocarani i prevareni glasac za demokratske promene Srbije.

Zoran-Nemac

pre 12 godina

Hteo sam sinoc da iskljucim,da vise ne gledam i slusam te uvrede za razum,a
nisam,jer sam hteo da znam sta da kritikujem!
Glasao sam za tebe,za vasu opciju(DS)misleci sve najbolje tom narodu!
Nazalost,nista od toga! Najgore,pa ovi drugi su jos gori!
Narode,neka vam je Bog na pomoci!
Ja,ne zivim tu,a bogami i necu!

Ne volim osobe koje se deru i viču, i samim tim misle da su u pravu.

pre 12 godina

(MIRA, 16. jun 2011 01:20)

Kad god neko koristi samo velika slova, ne čitam, niti me zanima šta piše.

Igor iz Nemack(u)

pre 12 godina

Citajuci komentare moze se zakljuciti da Srbija jos nije dostigla dno dna, zato sto - na francuskom se moze reci partout - ne zeli promenu mentaliteta.

Tadic sigurno nije dobar, ali sta je alternativa za Srbiju? Koji ekonomski sistem bez bitnih promena u svesti i odgovornosti gradjana bi odgovarao Srbiji? Utopija? Citam u zadnjim danima termine kao "pravo na stan", "pravo na rad" itd. E moji Srbi, ignorisete realnost svetskih ekonomskih tokova, drzite se kao pijan plota jugonostalgije. Razbice vam se o sopstvenoj glavi. Racun ovih propusta ce tek da stigne.

Tadic laze kad kaze da je svetska kriza prouzrocila krizu u Srbiji. Kriza u Srbiji je proizvod birokratije, korupcije, nedostatkom kadrova, neprofesionalnom pristupu rada, nesavesnosti, ali i nedostatkom hrabrosti za promene. Ali, na kraju krajeva ste dobili sto ste i trazili. One koje ste birali su vas vodili tamo gde ste i zeleli - malo sa zapadom, malo sa istokom, malo ratovanja, malo kraduckanja, malo korupcije, malo otimacine, mnogo nepravde, nacionalizam/sovinizam kao ekonomsko pravilo, dok takvo ponasanje nije postalo obrazac i sami izgubili svako dostojansto i samopostovanje.
U principu bi danas Srbi sa svima paktirali koji im omogucuje i dalje balkanski nacin zivota, malo rada, evropski standard. Hocete i jare i pare. Danas su navodno losi samo politicari svih boja ... a dali politicari nisu odlika naroda koji predstavljaju???

Junacki narode Srbije, u stvarnosti si kukavicki, jer se bojis promena, gubljenja privilegije stecene izrablivanjem naroda SFRJ. Sada kada beogradski pasaluk izrabljuje samo Srbiju neposredno osecate tezinu nametnutih dazbina za odrzavanje drzavnog aparata.

Kriv vam je Vatikan, Cia, NATO, Soros, MMF, USA, Nemacka itd. Uvek neko drugi. A na kom mestu dolaze Srbi kao krivci sopstvene krize? Politicari ne valjaju, zato sto nemaju hrabrosti da vam kazu istinu. Lako je kritikovati, tesko je napraviti dobru ekonomsku koncepciju i biti dosledan u tome.

A sta da je Tadic ili DS i pre deset godina rekao kakvo je stanje u zemlji. Dali biste bili spremni na promene? Isto toliko koliko i Grcka. Moze drzava da stedi, samo mene nek zaobidje. Jel? Drzava nek mi nadje stan, posao itd .. Pocisti prvo svoje dvoriste pa onda kazi nesto o tudjem. Koji je udeo gradjana u drzavi Srbiji ... ocigledno nikakav, a da kritikujete druge ste na prvom mestu.

Zatvarajte oci pred realnoscu, mastajte o ekonomskom prosperitetu bez ucenja i rada? Dok se obrazovani evropljani kontinuirano skoluju celog radnog veka, usijane tikve Srbije misle da su posisali svu mudrost sveta ... Obrazovanje na nivou 70-ih godina. Pa sta da vam kaze Tadic, kaze vam jednostavno ono sto zelite i da cujete.

Bez promene mentaliteta nece biti nicega. A sta uostalom i treba Srbiji koja je jaka, bogata i ima (izjava srpskog politicara) najinteligentniji narod evrope? U stvarnosti sta ce Srbiji ekonomski preporod kad ima ovakve sportiste (hleba i igara)?

sasa

pre 12 godina

Lezilebovica koliko hoces. Ocekujete od predsednika da vam nadje posao!!
Sta ste konkretno uradili da sebi obezbedite egzistenciju?? pokusali da se doskolujete i tako sebi povecali sansu da se zaposlite??? uzeli start-up kredit da otvorite sebi neki biznis??
Nista, otvarate kljunove kao vrapci i cekate da vam neko stavi usta hranu. Korupcija o kojoj pricate nije od juce , nego oduvek na ovim prostorima. Otvorene su vam mogucnosti da odete u inostranstvo, da se povezete sa nekim ljudima, na milion sajmova koje se odrzavaju po evropi, da napravite neki kontakt da krenete da nesto radite, a ne lakse je sedeti i kukati i cekati da vam neko obezbedi stan, posao. Prosao je komunizam o kome se ovde masta.
Ja licno ne poznajem nikog ko hoce da radi da je gladan, gladni su oni koji nece da rade, koji su umislili da su rodjeni za direktore i nista im drugo ne pada da rade.

Nista ga nepitajte.

pre 12 godina

Eto culi smoga sinoc u svom tv obracanju gradanima Srbije pokazao nam je sta on to ima da kaze a nigde prica i pitanja o Natu? Srbija ima dva predsednika Borisa Tadica i predsednika Ds i rts gde mu se pitanja koja on nevoli ne postavljaju.

Иван Димитријевић

pre 12 godina

Као аутентичан представник угроженог српског народа морам да приметим две ствари.
1.- Огромну мањину оних који подржавају садашњег председника и владу
2.- Огромну већину незадовољних
СВИ СУ У ПРАВУ. И они који подржавају и они који критикују нарочито.
Све ме то неодољиво подсећа на период Милошевића.
Најискреније се надам да ће и Тадић проћи као и Милошевић, јер суштинске разлике у начину владавине и жеље за влашћу и нема.
Народ је десеткован, плански и систематски осиромашен, и што је најстрашније од свега СЛОМЉЕН МУ ЈЕ ДУХ и полако губи идентитет.
За ово су криви сви који су били на власти без изузетка.
Јел оно синоћ гост био председник Србије Борис Тадић или председник ДС-а?
ЈЕДНО СА ДРУГИМ НЕ МОЖЕ. Није ни по уставу, али то Тадића не занима.
Није ни морално, јер је за Тадића гласало 2 000 000 преварених гласача а не чланова ДС-а, јер је њих неупоредиво мање, а Србија има скоро 7 000 000 гласача.
Како год да се посматра - већине нема.
Превише је лоше у држави, превише је свима на власти добро, превише је лажних изборних обећања...
Много сте овај напаћени народ преварили...

Милан Петрић

pre 12 godina

На испиту професор не пушта студента јер се трудио — већ само ако је зна, па и са дупло мање учења.

А сада нешто потпуно искрено, на основу мог животног искуства. И ја сам један од одливених и већ 10 година тумарам светом, студирао сам и радио у великим фирмама. Када сам отишао мислио сам да сам најпаметнији, а тек у протеклих пар година схватам каква је то заблуда била. Има нечега и у искуству, у спознаји других људи, земаља и култура. Какве то везе има са Тадићем? Велике: Тадић је „златни дечко“, рођен у кругу двојке, одрастао ту, ишао ту у школу, уписао лаганеза факултет и преко политичких и родбинских веза лансиран у орбиту. Од света је видео море у Грчкој или Италији док је трошио паре родитеља, а радио је као учитељ у средњој школи и био Бог и батина за клинце. Он чак ни Србију не познаје, и зато га и презиру људи ван Београда и зато је јако успешан у уништавању свега ван свог круга двојке и ортака из краја. Било који наш радник гастарбајтер-водоинсталатер би био бољи домаћин.

Његово искуство и биографија нису довољни за вађење Србије из кризе, и својом наивношћу и незнањем нас је увалио у још дубља... Дозволио је себи луксуз да му у центру Београда трећеразредни амбасадори држе лекције пред камерама о томе где су му границе државе, на страни миг је увео још једну академију и други парламент у земљи, територијални интегритет земље коју представља схвата као закружени кафански рачун, вређа своје гласачко тело позивајући оне који су их убијали у центар престонице, у циљу „европеизације“ Србије уведе медијски мрак гори од Слобиног, направи спрдњу од правног система и у време његове владавине оде више младих и образованих него у време Слобиних санкција. Окружио се полтронима и забрањује сваку критику, а без повратне спреге нема ни учења ни поправљања. Министри у његовој Влади нису стручни за своје одсеке: ортопед је стручњак за све, лакоста манекен ништа не зна да заврши, трећеразредни асистент без радног искуства води финансије, брадати деда крчми имовину са истим људима пре уласка у владу...

Надам се да бар чита ове коментаре. Не мрзим га, само мислим да се прихватио посла за који није способан. Није квалификован и треба да зна да нам краде дане што дуже седи за воланом а не зна где вози. Требало би да је схватио до сада да ће тешко добити на изборима и уместо да удара инат због тога има прилику да очисти нешто од ђубрета којим се окружио: бар да се искупи пред историјом.

Било би лепо да се неко од наших искрених родољуба и способних људи, којих има и срећем их широм света, прихвати посла у Србији и изведе нас из ове буле — а Тадић ту може да помогне тиме што ће очистити двориште колико може и склони која се око њега накотила и коју је сам запатио. Неће му помоћи за изборе, али ће помоћи Србији, и то је минимум који може да уради ако жели да сачува образ. Нама је то прече од ЕУ, на примеру Грчке можемо да видимо да је све на нама. Oд излизаних ликова на политичкој сцени не можемо да очекујемо ништа добро:

Bivsi DS-ovac

pre 12 godina

Pitam se da li nas lepi predsednik i njegove kolege iz vlade uopste zanima broj negativnih komentara na ovakve ili slicne izjave u medijima? Doduse, ne mora to da ih interesuje, videce, nadam se, vrlo brzo na izborima sta im narod misli...

Branko

pre 12 godina

Od 1941. do 1945. došao "Hitler", bio bratoubilački rat i završio se rat. Jugoslavija je od 1945. do 1963. godine uspela da postane veoma savremena i respektabilna država na Balkanu("Rade Končar","Energoinvest", "EI-Niš", "MIN-Niš", "MINEL", "Gorenje", "ISKRA",...i da ne beše samoupravljanja i obračuna sa tehnokratijom i menadžerima gde bi nam kraj bio. Znači prošlo je 18 godina od završetka II Svetskog rata. A od uvođenja višestranačkog sistema i partija (i onih na vlasti i onih u opoziciji) protekla je 21 godina. Ono šta su radili i kako su radili vidi se danas, no nije to najveći problem. Stvorili su nesposoban politički "materijal" od koga je nemoguće bilo šta dobro napraviti. Slaba korist od novih izbora kada vidimo koji su to politički lideri i vođe stranaka. Krenimo redom: Boris Tadić, Čeda Jovanović, Toma Nikolić, Mlađan Dinkić, Palma, Verko,Dačić, Krkobabić....Sve dokazani kadrovi za "Novi svetski poredak" i EU "bez alternative".

Rage

pre 12 godina

"I drugo, uprkos unjutrasnjih sabotera, doveo je Srbiju pred vrata EU."

Ljudi, dajte da se, bar na tren prizovemo pameti - niko nije Srbiju doveo negde ili odveo nekuda. Ona je uvek, i uvek će, sama ići tamo gde bude htela.

E, tu je čvor, koji smo "kolariću-paniću...sami sebe upleli", al' se nismo i nećemo sami da "raspletemo".

Svi ovi naši javni trudbenici i dušebrižnici, da ne kažem visionari i ljudi od inicijative, imaju samo jedan zadatak - "da nas raspletu". Ali to im se nikako ne isplati jer ćemo se mi tek tada osećati, i biti, slobodni gradjani - skloni slobodnom izboru po sopstvenoj savesti - a oni će tada biti u našoj nemilosti.

Dakle, drže nas "zapletene", i kao takve nas meću u džak (da ne vidimo i da nas ne vide), a onda taj džak planiraju da odvuku pred evropska vrata i ostave ga da se drugi bave, još neko vreme, sadržajem džaka - dok će oni za to vreme ostvarivati istorijske pomake u evropskim i evroatlanskim integracijama.

Zato - ne okreći se, sine.

Milovan

pre 12 godina

Molim te predsedniće nemoj se više truditi za mene, jednog prostog gradjanina, radnika i seljaka Srbije. Predlažem ti otići na zasluženi odmor u USA, tamo možeš ostati i odmarati se 15 godina, zajedno sa svim tvojim saradnicima u vladi. Mi ćemo se nekako snaći bez tebe. Hvala ti što smo pod tvojim rukovodstvom po životnom standadru bolji od Etiopije i dostigli nivo Zambije. Hvala ti predsedniče što broj srpskog stanovništva nije se umanjio na milion (samo se umanjio za nekoliko stotina hiljada ljudi). Hvala ti veliki predsedniče za sva tvoja lažna obećanja. Hvala ti...

asa

pre 12 godina

@lala

Niko ne bi kritikovao Tadica da je ispunio makar deo svojih predizbornih obecanja, a umesto toga Srbija je posle 10 godina "demokratske" vlasti na dnu. Nije svetska ekonomska kriza kriva za katastrofalnu privatizaciju, prvo su smisljeno obezvredjivali firme da bi ih kupili za sitne pare, rasprodali imovinu i zemljiste i bogatili se, a gde je tu proizvodnja i radnici.U Srbiji danas imamo vise mega marketa nego fabrika. Cela drzava je u rukama tajkuna i mafijasa. A upravo su ti "nepristojno bogati" finansirali demokrate da dodju na vlast i naravno da su morali adekvatno da se oduze. Jedan od glavnih aduta "demokratskih vlasti" 2000. godine je bila restitucija, 10 godina posle i dalje nemaju resenja. U Srbiju je kroz privatizaciju uslo oko 70 milijardi evra, gde su pare? Da ih nisu pokrali odavno bi imali i autoputeve i modernu zeleznici i bolnice dostojne coveka i .... da ne nabrajam ... samo da nisu odgovorno vodili drzavu a ne gledali
samo svoje i tajkunske interese.

boban

pre 12 godina

Trud nije dovoljan.Potrebno je biti kvalifikovan,iskusan, uspesan za svaki vazan posao.Kada fudbalskom timu ide lose, menja se trener.To sto se trudi nije dovoljno.Trazi se trener sa kojim ce tim pobedjivati.Drzava je valjda vaznija od sportskog tima.
Postavite Tadicu ovo pitanje.Zasto je kao psiholog prihvatio da bude ministar telekomunikacija?Za to mesto je potrebno biti ili vrhunski menadjer ili iskusni inzinjer elektronike.Prihvatio je vazan posao koji uopste ne razume.
Ako bi hotel Hilton stavio auto mehanicara da bude glavni kuvar , hotel bi sigurno propao.
Zato i Srbija propada.

malisa

pre 12 godina

izvini druze/gospodine predsednice, ali od starta si se postavio kao da se pitas za apsolutno svaki segment naseg zivota. opravdanja tipa "nisam svemocan" sada i nisu bas umesna.

gordijanus

pre 12 godina

predsednice, niste vi drzavnicki materijal...mozda se nakad vodili razred djaka, ali ne umete vi sa drzavom...mozete se upinjati izpetnih zila, ne vredi...drzavu treba da vodi onaj ko zna da vodi i svoje domacinstvo...njemu nisu otrebni savetnici jel zna koliki mu je budzet, sta hoce a sta nece...vi bi sve, a dobismo nista...

Filip

pre 12 godina

Meni je prosto neverovatno da NIKAD u zivotu nisam cuo niti jednu jedinu rec hvale za Tadica, ni od koga... Samo drvlje i kamenje, sta god da covek kaze... Uopste mi nije jasno odakle tolika mrznja prema njemu. Pri tom, sto se mene tice, ga nikad nisam cuo da je rekao nesto sto nije bilo na mestu. Pa i ovaj danasnji komentar je SASVIM ok - NARAVNO da je svetska ekonomska kriza unakazila srpsku ekonomiju, ionako krhku i mladu. U potpunom su haosu najrazvijenije zemlje sveta - UK, US, Francuska itd, a ne mi, koji smo prvo plandovali 50 godina pod komunistima (jer je para bilo, radio - ne radio), a onda jos malo plandovali pod Slobom, tricavih 13 godina (jer para nije bilo, radio - ne radio), pa malo ratovali.... I onda umislili da ce sve to lepo da nestane za mesec dana i da potece med i mleko. E pa ne moze. Ja sam ubedjen da niko nije mogao NISTA da uradi bolje od Tadica. Lako je kukumavciti i biti pametnjakovic unazad (srpski specijalitet).

Gljivica Pacic

pre 12 godina

Nije ekonomska kriza glavni krivac za siromasnu, kurumpiranu Srbiju organizivanu kao tajkunska partokratija, vec pljackanje i razaranje 90tih. Nevidjeno otimanje sa deviznih racuna, stampanja para do srozavanja plata ispod 3 sadasnjih eura, iznosenje iz zemlje na privatne racune, besmisleno trosenja na ratove, guranje naroda pod bombe zarad ocuvanja vlasti i dovodjenje najveceg sljama u politcke i drzavne vrhove. Sve opravdavano teorijama zavere i koristeci politicki nepismen narod kao glasacku masinu. Zadnjih 10 godina to je zamagljivano prilivom (i trosenjem) novca od privatizacije stvarajuci iluziju ekonomskog rasta.

Umesto da se celokupne 90-te proglase neregularnim i preispita i kazne svi akteri ogavnih (ekonomskih) zlocina pocinjenih 90tih, Tadic i slicni su se svim snagama borili da ih legalizuju. Zasto bi sad neko rintao sledecih 10 godina, sa mizernom platom, da bi otplacivao ono sto je pokradeno a ostalo nekaznjeno, i cak nije ni proglaseno zlocinom.

Kaze, ili da radimo "ili možemo da svi dignemo ruke i počnemo štrajk glađu i žeđu - i bog te veselio". Kakve uvrede. Ispada da stotimne hiljada ljudi bez posla nece da radi. I opet politika, stavljane nerada u ravan sa Nikolicevim strajkom gladju i zedju. I na kraju sta znaci "bog te veselio".

goxy

pre 12 godina

"on doveo Srbiju pred vrata EU" pa neki su vec 10 godina pred vratima EU i nikako da udju, jao kakve budalstine, Tadicii ajde ti malo na Brione sa porodicom da odmoris

loody

pre 12 godina

Nisam zavrsio visoke skole ali sam citao i ucio od pametnijih od mene kakva kriza dolazi jos krajem 2007 pa sam lepo prodao svoje akcije 2008 (secate se to je izborna godina bila). Da li to mene kvalifikuje kao pametnijeg od vas i od cele vlade? Neverujem. Ipak ste i vi bili svesni krize al ste masno lagali. Neko zbog para neko zbog polozaja. Udenite se sami predsednice.

Шумадијац, бре

pre 12 godina

Иване Димитријевићу, Слободан Милошевић је државник. За време Слободан Милошевића си имао на десетине дневних опозиционих новина, на стотине, али на стотине регионалних телевизија и радио станица.......
Слободан Милошевић је испоручен на Видовдан.

borko

pre 12 godina

Svetska kriza je kriva za probleme u Srbiji.U Srbiji bi sve bilo u redu ,samo da nije svetske krize.Xaxaxa.Smejurija od drzave.Kakva kriza,kakva manipulacija istinom i narodom.
Ja zivim u Cileu.Ovde nema krize.U Brazilu nema krize.Rade ,izvoze,rastu 6% godisnje.Niko se ne vadi na krizu.Zivi se normalno.Menjaju se ministri koji ne postizu rezultate.Najkvalifikovaniji vode drzavu.

Марко

pre 12 godina

„...ćemo ipak završiti istorijske poslove“ — а да ви престанете да радите ОДМАХ. Ништа нисте знали да урадите како треба, па ћете и нама направити историјски непоправљиве грешке. Већ сте почели: газите Устав изјавама о Косову, само што га нисте признали. Увлачите Србију у неповратне процесе без референдума, флертујете са НАТО пактом и поред референдумски изгласане неутралности Србије (Устав је усвојен на референдуму). Читао сам интервју пре неки дан, са писцем, где сте рекли да вам је циљ да промените историју Србије — мења се будућност, историја се поштује и цени. Мука ми је од вас, надам се да ће неко одговарати бар за очигледно кршење Устава и осталих Закона.

mlekadzija

pre 12 godina

Ova izjava g. Predsednika je nadmasila sve one nezaboravne izjave bivsih i sadasnjih ministara (Milosavljevic & Milosavljevic, Raseta Vukosavljevic, G. Knezevic, Dulic, Mrkonjic, Vuksanovic, Udovicki, Malovic....).

Radovan

pre 12 godina

DOSTA!!! Tisina!!!!
Ne zelim vise da Vas slusam!!

Kako pateticno zvuci kada decenije provedes slusajuci
da zivot jeste borba, cemer, muka tezina. Zapravo nesto
sto je tako dato. Zatim, kako moze drugacije ali, avaj, ipak je
to tesko...Zbog ovog, onog....bla bla bla....

To je ukratko sve sto oni pricaju. I nista van toga nije ni postojalo. Nikada.
Naslusali smo se dakle gospodo ove paradigme u milion verzija.

Ja ipak zelim nekog sposobnog i nekog ko, zaista,
istinski svojim bicem poseduje empatiju za druge ljude koji
zive u njegovoj zemlji. Ko zeli da ostavi trag i bori se za to.
Koga ce ljudi pominjati i sa osmehom na licu se secati zbog predanosti, iskrenosti i vizije koju sprovodi. Zbog srece drugih i nade za njihovo bolje sutra.
Sve van toga je istinsko zlo koje brine samo o svojim ciljevima i zeljama. A takve kreature bivaju odbacene i zaboravljene na djubristu istorije. Pre ili kasnije.

Ne treba se vaditi na propuste predhodnika i kojekakve spoljne politicke faktore. Ili na vreme. Kako ga nije bilo dovoljno ili sta vec jer
Time has been fairly kind.

Zakljucak:
Kad odete, a oticicete, ljudi ce Vas gledati na ulici sa gnusanjem i prezirom. Jedino ako ne nameravata da se uvek vozite kolima i nemate kontakt sa ljudima. Ali bice prilike da Vas sretnu, makar u inostranstvu.

Mark my words Mr President

biop

pre 12 godina

Dragi moj boki neshvataš ti ništa očito. Mnogo je nas koji smo korak do propasti, unesrećeni ratovima devedesetih. Nije bitno šta radiš, ni šta govoriš nego ono sa kime si. P.S. obrisli su me sa fejsa, sa tvoje fan stranice zato što sam rekao da nemam posao. Dobro boki ako je to način neću ni ja više glasat za tebe. Hvala predsedniče od srca.

Vladimir KS

pre 12 godina

Predsednice ja ti se divim do imbecilnosti,ne znam u kojoj ti drzavi zivis,da li mislis da smo svi nepismeni i da tebe gledamo kao boga,gresis"dragi'predsednice.Pokrali ste sve sto je moglo da se pokrade,sada trazite jos malo vremena,kazes zaposlio si oko 2000 ljudi tamo-vamo,aloooo koliko si (ste) otpustili,svakim danom je sve teze i teze,radimo za plate koje su u normalnim drzavama dnevnice,i kada primimo platu mozemo da se bairimo celih 2 dana i kraj.
Nadam se da ovoga puta necete pravariti ovaj napaceni i naivni narod,jer ako i ovog puta pobedite onda ova zemlja i narod ne treba ni da postoje.

Molim admina da objavi komentar u njemu ima samo surove istine

pozdrav iz oronulog Krusevca

Milance

pre 12 godina

" daju sve od sebe kako bi probleme rešili"
-----------------------------------------------
Tu recenicu sam slusao na RTS 1993 svako vece u 19:30 da vlada Sainovica daje sve od sebe kako bi problem resila. Mislio sam da je Sainovic najgori premijer u istoriji Srbije ali prevario sam se, Cvetkovic koga je Tadic postavio je najgori premijer. Muceni "Sain" je imao rat i sankcije a zutima su oci gladne pa ne ostade nista za obican narod.

Саленце

pre 12 godina

Време? Стрпљење? Па двадесет година ми имамо стрпљења,петог октобра сте на сва уста викали доста са пљачком,отимањем,понижавањем грађана. Причали сте: ДА ЖИВИМО КАО ЉУДИ! И шта је било? Ништа,исте те које сте прозивали и оптуживали,ставили сте у владу,у управне одборе,на министарска места,отуђили су баснословне количине новца а ми треба да имамо стрпљења? Свакодневне афере високих функционера појединих партија на власти и ДОС-ове коалиције а резултата и пресуда нигде! Аеродром,Колубара,Кофер,Пословни простор на Славији и још много тога што и не знамо,све се завршава са објашњењем :''Недостатак доказа''! И то ви нама нудите за стрпљење и потрошено време?

Gordijan Kosnik

pre 12 godina

gospodin tadic kaze POSTOJE NEPRISTOJNO BOGATI a verovatno misli na one koji imaju 100 i vise opljackanih miliona. A sta su za vas gospodine tadicu pristojno bogat oni koji imaju od 10 pa do 50 miliona narodne muke i nevolje na rukama. Pa toliko para ima svako ko je tu oko tebe svi tvoji predsednici i p-otpresednici sve vodje tvoje koalicije na vlasti sefovi i gradonacelnici direktori javnih preduzeca ecc.To su dakle pristojno bogati. Ali to je samo 5% koji lepo zive. A sta sa 95 % naroda od koga je to sve ODUZETO . I ne pricaj nam vise kako si ti kao nesto znao ali si hteo kao nas tata i mama da nas zastitis od problema dok se ti navodno ne IZBORIS za boljitak. Shvatas li gospodine tadicu da vise nemogu da prodju nikakva posipanja pepelom. Samo neznam gde li su tvoji novci i ko li ih za tebe skriva. Valjda neko od ovih cuvenih u EU.Ali kad se jednom otkaci docicete na red i vi pristojno bogati ,zar ne.

Ne razumem ?

pre 12 godina

Da li neko može da mi objasni fenomen,da od 119 komenatara svega pet je u Tadićevu koris verujem da internet koristi školovaniji svet,a na kraju Tadić pobedi na izborima,znači da ovi što ga kritikuju na kraju ipak glasaju za njega,ne razumem.

Pedja

pre 12 godina

To sta Tadic prica je cista demagogija, i sta i da ste izasli i rekli, sta kao bilo bi na bolje, smesno zaista, a srozali ste nam standard s kraja 2008 za blizu 40&, dinar je vredeo u oktobru 2008 76 dinara, a danas opet preko 100, za 1 euro, dok za sve vreme krize sve zemlje u okruzenju imale su i imaju nepromenjene valute, ovde su se svi vadili na krizu i zato kao pada dinar, a cinjenice su da ste ga namerno srozali i uveli privredu i gradjane u ambis, kada kazem Vi, mislim na demokratsku stranku, jer sve te pozicije finasijske Vasi ljudi drze.Zbog pada dianra imamo sve vise cene zbog visih inputa, i sve cene se nivelisu prema euru, najvecu inflaciju imamo u Evropi, 15% dok Hrvati stabilnu kunu i inflaciju 2,5%, i ako demokrate ne vrate vrednost dinara makar na nivo iz krize, epicentra kruze a to je oko 85 za evro, decembar 2008 i tako zaista pomognete i privredu i gradjane a ne mafijase i tajkune koji i danas zaradjuju na bezvrednom dinaru kao i 90-tih, mi svi oni koji su Vam na proslim dali glas, sada ce iz revolta dati drugoj opciji glas, urazumite se dok ne bude kasno. Npr mene terate da glasam za drugu ospciju,za koju nisam mislio ni u snu i to samo iz revolta i ogorcenosti, jer da dam glas Vama koji ste mi OSAkATILI i standard i platu,i to ajde da je za 10% nego za 40%, zaista monstruozno, bio bih ja onda za posmatranje.

далибор

pre 12 godina

Невероватно колико је човек самоуверен. Мора да хиљадама пута дневно понавља све овo кад и сам верује

zlopamtilo

pre 12 godina

Milošević & Co nisu na vlasti od 2000-te (?). Milošević je već izvesno vreme mrtav...Tako da nemate ,apsolutno nikakav osnov da tražite izgovore za stanje u zemlji u devedesetim godinama . Imali ste dosta vremena da neutrališete negativne efekte zbivanja 90-ih ,vladavine Miloševića i sl. A šta ste vi uradili ?Umrežili ste se sa njima kada ste ih smenili sa vlasti i prigrabili sve izvore para koje su oni koristili , za sebe. A trebali ste samo da uradite ono što ste obećali , da vratite opljačkane novce a ne da ih operete kroz privatizaciju .Vi niste domaćinska vlast ,sasvim sigurno .Vama je za loše stanje u zemlji kriv mrtvac a biće nam bolje kad nas ,nekad, prime u EU. A izvin'te gde ste vi u ovoj priči? Da li ste vi dovedeni na vlast da bi istraživali ko je za šta kriv ili da odvedete ovu zemlju u Evropu ?

sivi soko

pre 12 godina

Замислите да је уместо председника, председник био Пинокио! Колики би председнику требало да порасте нос сада када је сам признао да нас је лагао?! Али, њему би нос требало и надаље да расте. Јер, он нас и надаље лаги.
Интересантни су ти токови економске кризе. Ево, баш сада пролази, отприлике у термину када се приближавају избори, а онда ће да процветају све оне руже које они посадише и које нису могле да никну због лоших временских прилика, тј. кризе. И како сада да гласате за неког другог, а не за оне који цвеће посадише. Искрено, ја се бојим да уместо латица цвећа, не никне трње!
Осим тога, пошто сит гладном не верује, ни наша дика од председника не верује у поруку коју је добио од лидера највеће опзиционе странке, који је штрајк глађу и жеђу предузео да би нашој председничкој дики, у име већине народа, још тада указао да је боље расписати изборе него срљати даље у пропаст. Можда ће се накнадно моћи израчунати сва штета од тада проузрокована одржањем ове погубне власти. Али, шта све то вреди, када штета већ настане, а могла је бити спречена.
И тако, председник нас и даље лаги, а носић расте ли расте .....

Vladimir Lucic

pre 12 godina

Gospodine Predsednice, na zalost vasi saradnici i vi ocigledno nemate ideju, niti znanje kako da restruktuirate i modernizujete nasu privredu (i drustvo). Iz vasih poteza i izjava provejava jedno duboko ne razumevanje sveta u kojem zivimo. Statisticki rast BDP Srbije do 2008. godine ne znaci da je ekonomija nase zemlje isla u korak sa vremenom i razvijala svoju konkurentnost. Nedostaci nase privrede su sistemske prirode, postojali i opterecivali su nas i pre nastupa krize (o tome je mnogo toga valjano analizirano i napisano). Ti nedostaci su sa nastupom krize i kontrakcijom kapitala samo postali akutniji, pa se njihovi efekti vise ne mogu prikrivati i odlagati populistickim, kratkovidim ekonomskim merama koje karakterisu politiku vase i prethodnih Vlada. Na veliku zalost svih nas, ni vasi politicki protivnici nemaju ideju i znanje da nam ponude nesto bolje.

Vlada

pre 12 godina

Sad ce Kostunjavi, NIkolic, Karici, Vucic, Velja i Vulin da nas uvedu ljudski u EU i podignu nam standard :) hahahahahahhahahaha! Kako cemo slatko da izgubimo par godina, al' sta je tu je, na greskama se uci (doduse tudjim ali nije to lako).

Sasa

pre 12 godina

Glasam i dalje za DS, jer bolje od njih ne vidim na politickoj sceni Srbije. U svakom slucaju moze i mora bolje od ovoga danas, ali Nikolicu, Kostunici i ostaloj bratiji svoj glas NE DAM!!!!
Napred Borise!!!!

Bivsi DS-ovac

pre 12 godina

@Vlada

Ne vidim nikakvu mrznju u tome sto bivsi glasaci, simpatizeri, cak i clanovi DS-a kritikuju izjave Tadica, Cvetkovica i ostalih bisera nase Vlade, posto to stvarno vredja ljudsku inteligenciju. Nisam se ja jurio s Milosevicevom policijom 90-ih i kasnije glasao na svim izborima za DS da bi nas oni odveli u propast, vec da bih ziveo bolje. A sada velika vecina ljudi u Srbiji (sto se vidi i u ubedljivom odnosu negativnih u odnosu na pozitivne komentare/ocene rada Tadica & Co i na ovom sajtu!) zivi sve losije. Dzaba ti beli Sengen i bajke o EU, kada nemamo para da putujemo, plate male, a cene i troskovi zivota sve veci (pogledaj samo koliko je benzin otisao u poslednjih nekoliko godina?). Nije njima ova drzava od oca ostala da je upropascavaju, sto im, na zalost, tako dobro ide od ruke.

Lane

pre 12 godina

hoću ja da budem predsednik, gde da se prijavim? ovako se samo u nedogled žalim na neke ljude a sam bih da upravljam stvarima koje su čak i malom detetu jasne, porodica i zdraljve... ostalo je namešteno da nam skreće pažnju da pripadamo i da smo aktivni u politici, zabavi, kvazi kulturi... ili možda da gajim dete da postane predsednik? da se ne bi pojavljivali ovakvi izabranici kakve mi imamo... prekinite onda da se trudite ili javno zatražite pomoć pravih intelektualaca i plemenitih ljudi, a ne da govorite na fin način kako ste nesposobni za vašu funkciju...

i8stina

pre 12 godina

I, sta sada? Predednice, niste se valjda setili one narodne: ko prizna pola mu se prasta! To "vazi" za malu decu, cak i oni kojima se bili profesor su to prerasli....

Nemani

pre 12 godina

E Tadiću, do sada si bio u čauri! Gradjani se primaju na razgovor od početka mandata, a ne sada, kad je gusto i kad su primitivci i gmazi već zatrovali sve oko nas, svojom pljačkom i bahatošću. Uništavaju sve što zna ,ume i može,uz dobro podrprta ledja tvojih osionih kalicionih političara. Kriza, kriza, ali poniženje niko NE oprašta.

Miki Face

pre 12 godina

Prvog dana skupljanja peticije za uvođenje dodatnih noćnih linija GSP, koju je pokrenula grupa mladih beograđana, juče kod Ruskog Cara podržalo je 450 beograđana. U petak i subotu ako budete bili u centru Beograda u večernjim satima, između 22h i 01h, potpišite peticiju na Trgu Republike (kod spomenika Knezu Mihailu) i na Studentskom Trgu (kod Filološkog fakulteta). Pratite tok ove akcije na: http://www.facebook.com/home.php#!/jos.jedan.krug.posle.ponoci

Vlada

pre 12 godina

Citam ovde i pitam se samo sa koliko IP adresa se pisu ovi komentari i da li su u nekom slucaju vezani za centerale opozicionih stranaka??? Sve iste recenice "bivsi glasac DS, razocaran DS-ovac, nikad vise DS". Ozbiljan covek nikad ne pljuje po svojim izborima u proslosti, tako da mi deluje da je to jedna obicna manipulacija... Cinjenica je da DS nije ispunio ocekivanja, ali ovoliko mrznje nije zasluzio definitivno. Pogotovu ne zasluzuje poredjenje sa Milosevicem, bar ne bih ocekivao tako nesto od ozbiljne osobe koja se smatra upucenom u desavanja na prostoru Srbije u proteklih 20 godina. Vecina komentara na B92 vise ne sadrze nikakav sarm, pronicljivost, duboku i ozbiljnu analizu, deluju kao da su napisani od strane portparola DSS-a ili SNS-a, cesto polupismeni, puni su pausalnih, cesto netacnih navoda i informacija. Kako kaze ona izreka "dosli divlji, oterali pitome".

Kratka je pamet

pre 12 godina

Iako im je rejting patos, zuti ce garant da dobiju taman onoliko koliko im treba na izborima da bi bili glavni igraci da se oko njih formira vlada po oprobanim receptima kleptokratije.
Medijska anestezija naroda je vec vidimo u zamahu. Zaboravice raja sve sta joj je radjeno, samo uz malo marketinskog truda i sarenih laza i tuznih pogleda odgovornih, i zuti to znaju, oni su ipak profesionalci.

Impotentni

pre 12 godina

I ja se trudio sinoć oko moje žene, ali nije uspelo. Žena ostala nedovoljna i postala je vrlo nervozna, jer joj obećavam nekoliko godina da će biće bolje ali izgleda sve gore i gore u vezi mojih sposobnosti. Ona hoće da ode od mene (da traži drugog muža), ali ja joj nedam i neću dati, jer lepo je biti glavni u porodici. U mojim nastojanjima da ostanem glavni u porodici, jedino mi pomažu moji drugovi, sa druge strane Atlantika.

Branko

pre 12 godina

Izvinite, molim vas, zaboravio sam Vuka Draškovića i sve njegove koji su otišli u G17+. A tu su i Todorović iz SRS i Radeta, Velja Ilić i Voja Koštunica. Ne mogu sve da nabrojim, setite se i vi nekoga.

Rajko

pre 12 godina

OK, dragi sunarodnici, vi sto udarate minuse. Ako ste pazljivo slusali Tadica, uporedite to sto je rekao sa onim sto uvek kaze Toma Nikolic. Pa odlucite sta je od toga dvoga nesto, a sta je nista. Ako niste slusali, a ipak udarate minuse, onda zanemarite ovaj komentar.

Vlada

pre 12 godina

Kriviti Tadica za ovo je sasvim racionalna odbrana svesti i psihe od cinjenice da zivimo u spajzu od drzave. Ipak covek treba nekog da okrivi, to je i lepota demokratije. Politicari na vlasti ce izgubiti vlast i doci ce neko novi na koga ce ljudi bacati hejt. Medjutim, ko iole racionalno posmatra stvari moze da skapira da je na vlasti mogao da bude i Sveti Petar, isto bi bilo. Nasa ekonomija i drzava je djubre od aparata i kao takva nije mogla da podnese ekonomski uragan od pre dve godine. Jos 20 godina demokratije i mozda ce Srbija postati OK drzava (ako se neko opet ne doseti neke pametne "precice" poput KPJ-a i revolucije). A do tada, ko ocekuje vise, taj sebe osudjuje na srcku zbog nerviranja :)

mirko

pre 12 godina

Nakon letimično pročitanih komentara ,zaključujem da je priličan broj komentatora oduševljen onim što smo imali devedesetih i to je njihovo pravo,hvala Bogu imaju i opcije koje im obećavaju povratak tih zlatnih vremena,tu su još uvek Voja,Toma i slična bratija.
Što se mene tiče i većine mojih prijatelja ne samo da ne mislim tako nego ne sanjam ni u snu takve nebuloze.Nadam se da će b92 postojati i posle izbora i da će biti mogučnosti da prokomentarišemo njihove rezultate i sve što će se događati nakon toga.
Znam sigurno da velikih i bitnih promena ne može biti a dolazak V.Koštunice sigurno zaustavlja evropske integracije,ako je to ono što želite imat će te,Toma je razapet između želje da bude proevropejac i biraćkog tela koje je većinski anti evropski raspoloženo a program mu je preuzet od DS s tim što je on kao sposobniji da ga realizuje.

The Stenac

pre 12 godina

U nekom od predhodni mojih komentara sam naveo da je oko 70% Srba u srbiji nepismeno ili polu pismeno.vecina od njih bezobzira na taj status poseduju internet to je dobro ali i problem sto se vidi iz komentara ovde.Gradjani srbije su izabrali G-dina Tadica za svog predsednika a i nemamo bojeg i nije mi jasno zasto ga nepostuju.Najzastuplenije nepostovanje se vidi dolazi od nize obrazovanih gradjana,,po stilu pisanja ovih komentara da se videti da je ta grupacija najzastupljenija i da su radikalno opredeljeni..Ne zivim u srbije ali volim svoju drzavu zato i bolje poznajem probleme sa kojim je predsednik suocen.Pa ne trazi zadzabe podrsku od naroda jer mu je potrebna,nas put do ulaska u EU je tezak i potrebni su nam skolovani kompetentni ljudi a ne polu pismena lupetala.A vama predsednice zelim puno snage i istrajnosti do cilja" Srbija u EU"

Grobari Srbije se udružuju da je sahrane

pre 12 godina

Predsedniče, upravo je problem u tome što "niste svemogući", a petrate se u sve i svašta, kao da ste "bogom dani" da "ispravite sve jrive Drine"?!
Džabe se "trudite", ako to ne daje "zadovoljavajuće rezultate", a narod živi sve gore i gore?!
Stiče se utisak, da se to namerno radi po principu "što gore to blje" za održanje na vlasti, jer stanje u koje ste doveli Srbiju svojim "trudom", jeste blago rečeno "katastrofalno" i to ne može biti prihvatljivo za EU?!
Srbija mora, prvo, da se "oporavi" pa tek onda da "krene putem" svojim "međunarodnih integracija"?!

Tipolir

pre 12 godina

Tadić dodaje i da građane nije blagovremeno upozorio koliko će kriza zapravo biti teška da ne bi stvarao loše raspoloženje koje samo po sebi otežava suočavanje sa problemom........
__________________
........več je trubio na sav glas, kako je Srbija LIDER u regionu,
u svakom pogledu.
Ako garđane prije nije "blagovremeno upozoravao" na krizu, govori li danas istinu?

Jovan

pre 12 godina

A ko te tukao po usima da radis ono sto nije tvoj posao? Jos si pri tome pregazio ustavne norme?! I sta sad? Ajde kuci, spremila mama snenokle. Ako ostanes jos malo na Andricevom vencu, onda mozemo samo da zakljucimo da si sve gluposti namerno radio. A onda....

mika

pre 12 godina

ma covece skloni se i nemoj molimte vise da se trudis,nevredi ,evo dokle je doveo tvoj trud,to je tvoj maksimum,ti nisi sposoban ni za predsednika kucnog saveta a kamoli drzave.

Ivana

pre 12 godina

Teško nama sa takvom vlasti.Đžaba nama vaš trud kada nemate strateški plan i prilaz rešavanju bilo kakvog problema. Vlast nam je uništila sve državne institucije.Uništili su nam privredu, ekonomiju, industriju.Vlast je nesposobna da reši bilo kakav problem.EU ne želi svama da pregovara.EU želi izbore.Nama su potrebni izbori pod hitno.

Пљуни и запевај

pre 12 godina

http://www.youtube.com/watch?v=0YTh1Wsqo2c

All the late night bargains have been struck
Between the satin beaus and their belles
And prehistoric garbage trucks
Have the city to themselves
Echoes roars dinosaurs
They're all doing the monster mash
And most of the taxis and the whores
Are only taking calls for cash

I don't know how it happened
It all took place so quick
But all I can do is hand it to you
And your latest trick

My door was standing open
Security was laid back and lax
But it was only my heart got broken
You must have had a pass key made out of wax
You played robbery with insolence
And I played the blues in twelve bars down Lover's Lane
And you never did have the inteligence to use
The twelve keys hanging off my chain

I don't know how it happened
It all took place so quick
But all I can do is hand it to you
And your latest trick

Now it's past last call for alcohol
Past recall has been here and gone
The landlord finally paid us all
The satin jazzmen have put away their horns
And we're standing outside of this wonderland
Looking so bereaved and so bereft
Like a Bowery bum when he finally understands
The bottle's empty and there's nothing left

I don't know how it happened
It was faster than the eye could flick
But not all I can do is hand it to you
And your latest trick

bull

pre 12 godina

Prvo, apsolutno ni jedna opcija osim njega ne zvuci ni milimetar privlacnije. Drugo, iako sam doktorirao ekonomiju na zapadu, pa se kao nesto razumem (a sigurno vise od vecine komentatora, bar sto se unutrasnje i spoljasnje ekonomije Srbije tice, i sve mi je jedno ako dobijam minuse sto sam digao nos, jer nisam), iako znam kako zivi prosecan srbin i kako se u nasoj zemlji razvila prava umetnost prezivljavanja, ne vidim ni jednu jedinu realnu opciju razvoja ekonomije osim da nadjemo resenje da nas zapadne ekonomije prihvate, malo investiraju, dopuste da pristupimo njihovim trzistima, a i dodele fondove. To znaci put priblizavanja EU. Hocete bolje da zivite ? Shvatite sta vam kazem, svaki drugi put je prepun trnja i totalno nesiguran, cak i sigurno nesiguran. Trece, pitam se, da sam ja nama predsednik, brzo bih dao ostavku. Dakle, sa ovom analizom, ne bih prihvatio to mesto, pa da mi se otvore riznice bogatstva od vise milijardi dolara npr. Zato sto smo necivilizovani, neradnici, treba neko da nam obezbedi, neko da nam da, da NEKO popravi situaciju, a prvi smo da preko reda odradimo nesto, da povucemo vezu, da primimo maleni mito jer -pobogu, zasto sam isao u skolu da postanem doktor i da sad ne koristim tu moc. A zdravlje, obecanje, ma koga je briga. Prvi smo da bacamo otpatke bilo gde, da ne pravimo red, da odradimo sta treba iako je upravo zavrsilo radno vreme, bez savesti, "ma ko ih j***, ja cu da im radim... Itd. A svi znamo sve, koje fudbalere treba u reprezentaciju, kako treba sa citavim svetom... I najzad, to sto vecina kao da voli igru menjanja garnitura vlade od onog famoznog oktobra, ajmo nanovo, drugacije, od nule, redefinicija ekonomije, spoljne politike, sve. Muka mi je. Ali to smo mi. Bolje ne zasluzujemo, ali ni nemamo. Drugi nikad u zivotu ne bi priznali gresku, jer definitivno su u pravu. I na sudu, mozda i medjunarodnom, ce i dalje da uveravaju i boga kako su u pravu. Dakle, po vama, dirigiranoj vecini (na cast b92...), Boris ima livne koristi da cisti i obezbedjuje teren lopovima i tajkunima ? Bice bogatiji, a mozda je vec ? Nakrao se ? Pa birajte druge koji su na pozornici, da vam pokazu malo kako se radi to zasta optuzujete ovog coveka. Samo sto cemo dotad biti babe i dede, a i nasoj ce deci proci uzalud produktivni deo zivota... Da bi vi pametni oprobali druge. Drugi su gori, samo moje iskreno i licno misljenje. I nek nam je sa srecom, sa ovim vasim komentarima... i ponasanjem. Odite na pice da vam se smire zivci i da vodite politiku, pa cete sutra da se pobrinete o buducnosti, ili ovih dana... Pre neki dan mi niko na ovim forumima nije odgovorio, koga bi to vi izabrali....

Verni glasac

pre 12 godina

Komentarisacu samo dostupnost 3,5 milijardi godisnje. Problem je u tome sto mi i kada imamo dostupan novac, nemamo projekte, dozvole, spora administracija i drugo. Tako da ce nam bar milijarda svake godine ostati neiskoriscena. To je zato sto je svaka partija uvek koncetrisana samo na izbore, pljuvanje drugih i reklamiranje. Kada naivni narod poveruje opoziciji i promeni se vlast nastaju problemi jer dve godine oni ulaze u stos, zatim godinu prave projektea onda je predizborna godina pa vode racuna kako da ipak pobede opoziciju. Inace i narod ko narod kud svi tu i mali mujo.

caucesku model

pre 12 godina

Dajte ljudi nemojte da ste kriticki orijentisani hocete da nam prizovete Tomicu Milosavljevica i njegovu spiku da su nekad plate bile 50maraka a penzije 30. Nego predsednice vasa prica ima potporu no jedini je problem sto je to samo prica i mene bi bilo sramota da sam predsednik jedne drzave gde su ovakvi putevi i ovakva infrastruktura gde vlada jad i beda, neznam kako vi ali mene bi bilo sramota da se rukujem sa bilo kojim predsednikom bilo koje evropske drzave.

ZikaSelevac

pre 12 godina

@ radikalni demokrata Bravo za komentar. Isti bi trebao da se urami na ovom sajtu i ispod svake vesti o slicnim temama, pa lepo dragi pametnjakovici u sve sto se razumeju da procitaju i stave prst na celo pa onda da nesto komentarisu. Apsolutno nemaju pravo da komentarisu oni sto nista nisu doprineli i uradili da nesto bude bolje u sopstvenom dvoristu, a kamoli za zemlju. Uvek je lako bilo sedeti sa strane, cekajuci Godoa, i kritikovati druge koji nesto rade. To je lako, al sednite vi za volan, pa da vas vidimo.

EU

pre 12 godina

Osnovni problem je to sto ,kad se pogledaju ustavna ovlascenja, nije jasno kakve veze Predsednik Republike ima sa ekonomskom situacijom i odlucivanjem po tom pitanju. To i jos mnogo poslova kojima se Predsednik Tadic bavi spadaju u iskljucivu nadleznost vlade a traljavi rezultati rada vlade u proteklom periodu su mozda rezultat ovog upravljanja sa strane po partijskoj liniji, sto u Srbiji nije prvi put da se desava.
Nije tacno da drzava nista nije preduzimala, tokom krize vlada u kojoj vecinu ima predsednikova stranka, je revnosno povecavala akcize i poreze, davala povoljne kredite velikim biznismenima i svojim kasnjenjem u placanju ugrozila na hiljade preduzeca i onih koji zavise od nje.

mirko

pre 12 godina

Steta, cak je i poruzneo!
(razocarana, 16. jun 2011 11:07)
# Link komentara

Ako mislite da su :Koštunica,Nikolić,Vučić,Ilić,Šešelj lepši od Tadića onda vam ne zavidim na ukusu *******

nauka

pre 12 godina

Vi, predsednice, imate moj glas.

Ovaj covek nije politicar, on je drzavnik.
Bojim se, nazalost, da bi imao mnogo vise glasova kada bi stampao pare bez pokrica, dodvoravao se masama sireci demagogiju . . .

Molim one koji glasaju za Voju, Voju, Tomu, Velju, Cedu i slicne da ni slucajno ne stavljaju pluseve. Hvala.

lala

pre 12 godina

Lako je kritikovati Tadica. A ja pitam one sto ga kritikuju: posle rata, blokada, plus globalna kriza, ko bi od vas uradio bolje od njega. I drugo, uprkos unjutrasnjih sabotera, doveo je Srbiju pred vrata EU. E ne moze hleba preko pogace!

sasa

pre 12 godina

Lezilebovica koliko hoces. Ocekujete od predsednika da vam nadje posao!!
Sta ste konkretno uradili da sebi obezbedite egzistenciju?? pokusali da se doskolujete i tako sebi povecali sansu da se zaposlite??? uzeli start-up kredit da otvorite sebi neki biznis??
Nista, otvarate kljunove kao vrapci i cekate da vam neko stavi usta hranu. Korupcija o kojoj pricate nije od juce , nego oduvek na ovim prostorima. Otvorene su vam mogucnosti da odete u inostranstvo, da se povezete sa nekim ljudima, na milion sajmova koje se odrzavaju po evropi, da napravite neki kontakt da krenete da nesto radite, a ne lakse je sedeti i kukati i cekati da vam neko obezbedi stan, posao. Prosao je komunizam o kome se ovde masta.
Ja licno ne poznajem nikog ko hoce da radi da je gladan, gladni su oni koji nece da rade, koji su umislili da su rodjeni za direktore i nista im drugo ne pada da rade.

Filip

pre 12 godina

Meni je prosto neverovatno da NIKAD u zivotu nisam cuo niti jednu jedinu rec hvale za Tadica, ni od koga... Samo drvlje i kamenje, sta god da covek kaze... Uopste mi nije jasno odakle tolika mrznja prema njemu. Pri tom, sto se mene tice, ga nikad nisam cuo da je rekao nesto sto nije bilo na mestu. Pa i ovaj danasnji komentar je SASVIM ok - NARAVNO da je svetska ekonomska kriza unakazila srpsku ekonomiju, ionako krhku i mladu. U potpunom su haosu najrazvijenije zemlje sveta - UK, US, Francuska itd, a ne mi, koji smo prvo plandovali 50 godina pod komunistima (jer je para bilo, radio - ne radio), a onda jos malo plandovali pod Slobom, tricavih 13 godina (jer para nije bilo, radio - ne radio), pa malo ratovali.... I onda umislili da ce sve to lepo da nestane za mesec dana i da potece med i mleko. E pa ne moze. Ja sam ubedjen da niko nije mogao NISTA da uradi bolje od Tadica. Lako je kukumavciti i biti pametnjakovic unazad (srpski specijalitet).

MIRA

pre 12 godina

NEMOJ VISE DA SE TRUDIS MOLIM TE R A D I NESTO RAZMISLJAM . NISAM NIKADA GLASALA ZA KOSTUNICU I NEMAM BAS NEKO MISLJENJE O NJEMU. A IPAK U NJEGOVO VREME JE BIJO NEKAKO BOLJE, I VECI STANDARD, I MANJE KORUPCIJE I MANJE ISPIRANJA MOXGOVA. IZGLEDA DA I NIJE ON BAS TAKO LOS. UOSTALOM OSTAO JE U SVOM STANU. MOZDA DOVOLJNO/

Sasa

pre 12 godina

Glasam i dalje za DS, jer bolje od njih ne vidim na politickoj sceni Srbije. U svakom slucaju moze i mora bolje od ovoga danas, ali Nikolicu, Kostunici i ostaloj bratiji svoj glas NE DAM!!!!
Napred Borise!!!!

Vlada

pre 12 godina

Citam ovde i pitam se samo sa koliko IP adresa se pisu ovi komentari i da li su u nekom slucaju vezani za centerale opozicionih stranaka??? Sve iste recenice "bivsi glasac DS, razocaran DS-ovac, nikad vise DS". Ozbiljan covek nikad ne pljuje po svojim izborima u proslosti, tako da mi deluje da je to jedna obicna manipulacija... Cinjenica je da DS nije ispunio ocekivanja, ali ovoliko mrznje nije zasluzio definitivno. Pogotovu ne zasluzuje poredjenje sa Milosevicem, bar ne bih ocekivao tako nesto od ozbiljne osobe koja se smatra upucenom u desavanja na prostoru Srbije u proteklih 20 godina. Vecina komentara na B92 vise ne sadrze nikakav sarm, pronicljivost, duboku i ozbiljnu analizu, deluju kao da su napisani od strane portparola DSS-a ili SNS-a, cesto polupismeni, puni su pausalnih, cesto netacnih navoda i informacija. Kako kaze ona izreka "dosli divlji, oterali pitome".

mirko

pre 12 godina

Nakon letimično pročitanih komentara ,zaključujem da je priličan broj komentatora oduševljen onim što smo imali devedesetih i to je njihovo pravo,hvala Bogu imaju i opcije koje im obećavaju povratak tih zlatnih vremena,tu su još uvek Voja,Toma i slična bratija.
Što se mene tiče i većine mojih prijatelja ne samo da ne mislim tako nego ne sanjam ni u snu takve nebuloze.Nadam se da će b92 postojati i posle izbora i da će biti mogučnosti da prokomentarišemo njihove rezultate i sve što će se događati nakon toga.
Znam sigurno da velikih i bitnih promena ne može biti a dolazak V.Koštunice sigurno zaustavlja evropske integracije,ako je to ono što želite imat će te,Toma je razapet između želje da bude proevropejac i biraćkog tela koje je većinski anti evropski raspoloženo a program mu je preuzet od DS s tim što je on kao sposobniji da ga realizuje.

The Stenac

pre 12 godina

U nekom od predhodni mojih komentara sam naveo da je oko 70% Srba u srbiji nepismeno ili polu pismeno.vecina od njih bezobzira na taj status poseduju internet to je dobro ali i problem sto se vidi iz komentara ovde.Gradjani srbije su izabrali G-dina Tadica za svog predsednika a i nemamo bojeg i nije mi jasno zasto ga nepostuju.Najzastuplenije nepostovanje se vidi dolazi od nize obrazovanih gradjana,,po stilu pisanja ovih komentara da se videti da je ta grupacija najzastupljenija i da su radikalno opredeljeni..Ne zivim u srbije ali volim svoju drzavu zato i bolje poznajem probleme sa kojim je predsednik suocen.Pa ne trazi zadzabe podrsku od naroda jer mu je potrebna,nas put do ulaska u EU je tezak i potrebni su nam skolovani kompetentni ljudi a ne polu pismena lupetala.A vama predsednice zelim puno snage i istrajnosti do cilja" Srbija u EU"

radikalni demokrata

pre 12 godina

Imao je predsednik sinoc jednu zaista dobru izjavu, naime rekao je da ako mislimo da nam bude bolje svi moramo da se potrudimo i da tezimo istom cilju. Vrlo je logicno da je za izlazak iz krize potreban jedan sveopsti konsenzus u narodu, jedna jaka energija i solidarnost, a onda sam se smorio jer sam shvatio da ovo nije Nemacka i da ovaj narod nije navikao na rad i disciplinu i da nam 1000 najkvalitetnijih predsednika ne moze pomoci jer mi smo takvi kakvi smo i nama nema pomoci.
Tadic nije kriv za devedesete, nije kriv ni za svetsku ekonomsku krizu, nije kriv sto ovde niko nista nece da radi i svi samo cekaju da im nesto padne s neba.
Jesam za to da se prikljucimo Evropi, ali sve je to nama dzabe ako se ne promenimo. Ovakvu masu neradnika, demagoga, zavidnih ljudi, niko nece da trpi, a najmanje ta Evropa.
Neko je ovde rekao da je g-din Tadic pravi drzavnik i to je zaista tako. Draza mi je jedna njegova laz nego sto istina Tomislava Nikolica i Vojislava Kostunice, a vi sa kratkom pamecu, a vidim da vas podosta ima, prst na celo, pa se setite u kakvoj ste anarhiji ziveli do samo pre 10 godina.

Smor

pre 12 godina

Ja ne znam kako vas, ali mene ovaj čovek nervira svakom izgovorenom rečju. Ili on stvarno misli da smo svi debili i kreteni ili... ma ne znam ni ja više. Jedno znam, mene izbori neće videti nikad više. Baš nikad. Baš me briga ko će da pobedi i šta će da radi, ja u tome neću da budem saučesnik više.

Svaka vlada iza Slobe je sve gora i gora, samo na perfidniji način. Sledeći će biti JOŠ gori. Koji god da su. Sad može da pobedi totalni nesposobnjaković, totalni autsajder i to zato što ovi sad veze nemaju s životom. A "ovi sad" su - gotovo svi. Osim jedne partije, sve su danas u nekom obliku koalicije, ili su bili pre ovih. To me i plaši jer tako gledajući nemamo nikakvu budućnost.

Искуство из лабораторије

pre 12 godina

Ми се у нашој хемијској лабораторији највише плашимо оних који су вредни и труде се а не знају. А највише ценимо паметне и способне макар били и лењи. Преклињемо те да престанеш да се трудиш, иди пиши књиге, буди први српски председник кога нисмо морали мотком да терамо са трона — док још можеш...

Vlada

pre 12 godina

Sad ce Kostunjavi, NIkolic, Karici, Vucic, Velja i Vulin da nas uvedu ljudski u EU i podignu nam standard :) hahahahahahhahahaha! Kako cemo slatko da izgubimo par godina, al' sta je tu je, na greskama se uci (doduse tudjim ali nije to lako).

bull

pre 12 godina

Prvo, apsolutno ni jedna opcija osim njega ne zvuci ni milimetar privlacnije. Drugo, iako sam doktorirao ekonomiju na zapadu, pa se kao nesto razumem (a sigurno vise od vecine komentatora, bar sto se unutrasnje i spoljasnje ekonomije Srbije tice, i sve mi je jedno ako dobijam minuse sto sam digao nos, jer nisam), iako znam kako zivi prosecan srbin i kako se u nasoj zemlji razvila prava umetnost prezivljavanja, ne vidim ni jednu jedinu realnu opciju razvoja ekonomije osim da nadjemo resenje da nas zapadne ekonomije prihvate, malo investiraju, dopuste da pristupimo njihovim trzistima, a i dodele fondove. To znaci put priblizavanja EU. Hocete bolje da zivite ? Shvatite sta vam kazem, svaki drugi put je prepun trnja i totalno nesiguran, cak i sigurno nesiguran. Trece, pitam se, da sam ja nama predsednik, brzo bih dao ostavku. Dakle, sa ovom analizom, ne bih prihvatio to mesto, pa da mi se otvore riznice bogatstva od vise milijardi dolara npr. Zato sto smo necivilizovani, neradnici, treba neko da nam obezbedi, neko da nam da, da NEKO popravi situaciju, a prvi smo da preko reda odradimo nesto, da povucemo vezu, da primimo maleni mito jer -pobogu, zasto sam isao u skolu da postanem doktor i da sad ne koristim tu moc. A zdravlje, obecanje, ma koga je briga. Prvi smo da bacamo otpatke bilo gde, da ne pravimo red, da odradimo sta treba iako je upravo zavrsilo radno vreme, bez savesti, "ma ko ih j***, ja cu da im radim... Itd. A svi znamo sve, koje fudbalere treba u reprezentaciju, kako treba sa citavim svetom... I najzad, to sto vecina kao da voli igru menjanja garnitura vlade od onog famoznog oktobra, ajmo nanovo, drugacije, od nule, redefinicija ekonomije, spoljne politike, sve. Muka mi je. Ali to smo mi. Bolje ne zasluzujemo, ali ni nemamo. Drugi nikad u zivotu ne bi priznali gresku, jer definitivno su u pravu. I na sudu, mozda i medjunarodnom, ce i dalje da uveravaju i boga kako su u pravu. Dakle, po vama, dirigiranoj vecini (na cast b92...), Boris ima livne koristi da cisti i obezbedjuje teren lopovima i tajkunima ? Bice bogatiji, a mozda je vec ? Nakrao se ? Pa birajte druge koji su na pozornici, da vam pokazu malo kako se radi to zasta optuzujete ovog coveka. Samo sto cemo dotad biti babe i dede, a i nasoj ce deci proci uzalud produktivni deo zivota... Da bi vi pametni oprobali druge. Drugi su gori, samo moje iskreno i licno misljenje. I nek nam je sa srecom, sa ovim vasim komentarima... i ponasanjem. Odite na pice da vam se smire zivci i da vodite politiku, pa cete sutra da se pobrinete o buducnosti, ili ovih dana... Pre neki dan mi niko na ovim forumima nije odgovorio, koga bi to vi izabrali....

ko je u stvari vlast ?

pre 12 godina

Tadic ne da nije svemocan,nego je malte ne apsolutno beznacajan u donosenju skoro svih znacajnijih odluka u ovoj zemlji.
Politiku ove zemlje kroje u mnogo cemu Kacin,ambasadori,tajkuni i NVO organizacije(citaj strani tajkuni kao sto je Soros), a predsednik Srbije je tu skrajnut maksimalno i to dobrim delom svojom voljom.
S tim da to nedemokratsko prepustanje vlasti onima koje mi nismo birali, i onima koji ocigledno rade protiv nasih interesa (u tome su isli toliko daleko da su nas bombardovali i oteli teritoriju) naziva proevropskim reformama i saradnjom sa svetom.
A kakve mi koristi imamo posle cele decenije tih "reformi",to vidimo i osecamo na svojoj kozi.

Ne volim osobe koje se deru i viču, i samim tim misle da su u pravu.

pre 12 godina

(MIRA, 16. jun 2011 01:20)

Kad god neko koristi samo velika slova, ne čitam, niti me zanima šta piše.

Marko NS

pre 12 godina

Neslazem se da nezna sta radi i da nije dorastao.Mislim,tj.siguran sam da odlicno zna sta radi ali u interesu tajkuna i svetskih sila.Cilj je jednostavno da smo duboko potcinjeni i po mogucnosti da nas je sto manje...Cim nesto zagusti`njegovi`spolja mu proslede taktiku kako da reaguje.Pa ljudi oni sigurno imaju ne neki tim vec citave gradove ljudi koji prave taktike i ispiranje mozgova.Da je on nestrucan odavno nebi bio predsednik...Pa ni Sloba nije radio kao on,cim se neko pobuni odmah je fasista i sl.

asa

pre 12 godina

Neka dignu dva prsta oni koji su poverovali u ovu pricu!

Stani-pani pred nastupajuce izbore, pa treba se pravdati i vaditi koliko je to maksimalno moguce, vredi pokusati, vlast je moc, moc je novac, a jedino ih to i zanima.

Jovan

pre 12 godina

Kazi lepo izvinte dragi gradjani, zeznuo sam vas, trebale mi pare, evo dajem ostavku. Za ostavku nikad nije kasno. Evo, mozes i sutra. Imas moju punu podrsku.

Toma

pre 12 godina

Ja zaista ne znam odakle da pocnem. Predsednik ocito ne shvata teritorijalni integritet ozbiljno, a ni kriza ni 1.5 miliona nezaposlenih mu nisu posebno dramaticni! Velika Albanija realnost?! Mislim da ste pogresili drzavu gosn Tadicu.

Шумадијац, бре

pre 12 godina

Иване Димитријевићу, Слободан Милошевић је државник. За време Слободан Милошевића си имао на десетине дневних опозиционих новина, на стотине, али на стотине регионалних телевизија и радио станица.......
Слободан Милошевић је испоручен на Видовдан.

Rajko

pre 12 godina

OK, dragi sunarodnici, vi sto udarate minuse. Ako ste pazljivo slusali Tadica, uporedite to sto je rekao sa onim sto uvek kaze Toma Nikolic. Pa odlucite sta je od toga dvoga nesto, a sta je nista. Ako niste slusali, a ipak udarate minuse, onda zanemarite ovaj komentar.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Tadić: Nisam svemoćan,ali se trudim>>>

P.S. Ma da, i FK Čukarički se trudio celu proteklu sezonu i ispao iz prve Jelen super lige.E tako i vi gospodine , trudite se toliko, da je narod ostao trudan , a ne vi.

Goran

pre 12 godina

Necu glasati za vas, ne zato sto volim Tomu i sto hocu da ga vidim na vlasti, nego zato sto ste nam vi dozlogrdili! Uvek cu od dva zla birati manje! I ako nekoga interesuje zasto sam kivan, recicu vam - moje dete od 8 godina, zahvaljuci vama, misli da je kriminal normalna stvar i da se kradja isplati! U kojoj je to zemlji prihvatljivo, molim vas recite mi?

Trotter

pre 12 godina

Možda se predsednik stvarno trudi. Verovatno žarko želi da uradi nešto dobro za ovu zemlju i ja mu donekle verujem. Takođe verujem da ova beda i opšte propadanje verovatno nisu plod njegove zle namere već činjenice da čovek nije dorastao poslu koji obavlja.Jednostavno njegovi kapaciteti su očigledno više nego skromni i daleko od minimuma potrebnog za obavljanje date mu funkcije.Drugim rečima on bi hteo i trudi se iz petnih žila, ali niti zna šta da radi, a još manje kako to da uradi.

ZikaSelevac

pre 12 godina

@ radikalni demokrata Bravo za komentar. Isti bi trebao da se urami na ovom sajtu i ispod svake vesti o slicnim temama, pa lepo dragi pametnjakovici u sve sto se razumeju da procitaju i stave prst na celo pa onda da nesto komentarisu. Apsolutno nemaju pravo da komentarisu oni sto nista nisu doprineli i uradili da nesto bude bolje u sopstvenom dvoristu, a kamoli za zemlju. Uvek je lako bilo sedeti sa strane, cekajuci Godoa, i kritikovati druge koji nesto rade. To je lako, al sednite vi za volan, pa da vas vidimo.

Igor iz Nemack(u)

pre 12 godina

Citajuci komentare moze se zakljuciti da Srbija jos nije dostigla dno dna, zato sto - na francuskom se moze reci partout - ne zeli promenu mentaliteta.

Tadic sigurno nije dobar, ali sta je alternativa za Srbiju? Koji ekonomski sistem bez bitnih promena u svesti i odgovornosti gradjana bi odgovarao Srbiji? Utopija? Citam u zadnjim danima termine kao "pravo na stan", "pravo na rad" itd. E moji Srbi, ignorisete realnost svetskih ekonomskih tokova, drzite se kao pijan plota jugonostalgije. Razbice vam se o sopstvenoj glavi. Racun ovih propusta ce tek da stigne.

Tadic laze kad kaze da je svetska kriza prouzrocila krizu u Srbiji. Kriza u Srbiji je proizvod birokratije, korupcije, nedostatkom kadrova, neprofesionalnom pristupu rada, nesavesnosti, ali i nedostatkom hrabrosti za promene. Ali, na kraju krajeva ste dobili sto ste i trazili. One koje ste birali su vas vodili tamo gde ste i zeleli - malo sa zapadom, malo sa istokom, malo ratovanja, malo kraduckanja, malo korupcije, malo otimacine, mnogo nepravde, nacionalizam/sovinizam kao ekonomsko pravilo, dok takvo ponasanje nije postalo obrazac i sami izgubili svako dostojansto i samopostovanje.
U principu bi danas Srbi sa svima paktirali koji im omogucuje i dalje balkanski nacin zivota, malo rada, evropski standard. Hocete i jare i pare. Danas su navodno losi samo politicari svih boja ... a dali politicari nisu odlika naroda koji predstavljaju???

Junacki narode Srbije, u stvarnosti si kukavicki, jer se bojis promena, gubljenja privilegije stecene izrablivanjem naroda SFRJ. Sada kada beogradski pasaluk izrabljuje samo Srbiju neposredno osecate tezinu nametnutih dazbina za odrzavanje drzavnog aparata.

Kriv vam je Vatikan, Cia, NATO, Soros, MMF, USA, Nemacka itd. Uvek neko drugi. A na kom mestu dolaze Srbi kao krivci sopstvene krize? Politicari ne valjaju, zato sto nemaju hrabrosti da vam kazu istinu. Lako je kritikovati, tesko je napraviti dobru ekonomsku koncepciju i biti dosledan u tome.

A sta da je Tadic ili DS i pre deset godina rekao kakvo je stanje u zemlji. Dali biste bili spremni na promene? Isto toliko koliko i Grcka. Moze drzava da stedi, samo mene nek zaobidje. Jel? Drzava nek mi nadje stan, posao itd .. Pocisti prvo svoje dvoriste pa onda kazi nesto o tudjem. Koji je udeo gradjana u drzavi Srbiji ... ocigledno nikakav, a da kritikujete druge ste na prvom mestu.

Zatvarajte oci pred realnoscu, mastajte o ekonomskom prosperitetu bez ucenja i rada? Dok se obrazovani evropljani kontinuirano skoluju celog radnog veka, usijane tikve Srbije misle da su posisali svu mudrost sveta ... Obrazovanje na nivou 70-ih godina. Pa sta da vam kaze Tadic, kaze vam jednostavno ono sto zelite i da cujete.

Bez promene mentaliteta nece biti nicega. A sta uostalom i treba Srbiji koja je jaka, bogata i ima (izjava srpskog politicara) najinteligentniji narod evrope? U stvarnosti sta ce Srbiji ekonomski preporod kad ima ovakve sportiste (hleba i igara)?

mirko

pre 12 godina

Steta, cak je i poruzneo!
(razocarana, 16. jun 2011 11:07)
# Link komentara

Ako mislite da su :Koštunica,Nikolić,Vučić,Ilić,Šešelj lepši od Tadića onda vam ne zavidim na ukusu *******

rasa

pre 12 godina

sta ce covek se malo zaigrao vlasti pa zaboravio da nam kaze... e moj predsednice... a znas li kolika je plata guvernera NBS??? 520 000dinara... njemu si sigurno dosapnuo, pa da se covek obezbedi, a nama teras kerove na vrata da plene krevete i televizore... ne znam tacno, ali mislim da u ustavu pise nesto i o pravu na rad koje je ustavom zagarantovano... samo si verovatno i to zaboravio da nam kazes... obezbedi gospodine predsednice radna mesta, pa kao na zapadu o kome toliko pricas, duzniku blokiraj racun dok ne isplati dugovanja i svi mirni... ovako mislim da ti se smesi 5. oktobar!!!

Zoran-Nemac

pre 12 godina

Hteo sam sinoc da iskljucim,da vise ne gledam i slusam te uvrede za razum,a
nisam,jer sam hteo da znam sta da kritikujem!
Glasao sam za tebe,za vasu opciju(DS)misleci sve najbolje tom narodu!
Nazalost,nista od toga! Najgore,pa ovi drugi su jos gori!
Narode,neka vam je Bog na pomoci!
Ja,ne zivim tu,a bogami i necu!

petardinjo

pre 12 godina

Dosadan si pre svega. A posle svega si opet dosadan i nisi dosledan. Najbolje da je trebalo da nam kazes, nama tvojim "seljacima na brdovitom balkanu" kako ce biti u krizi. Prestani da nas omalovazavas iz dana u dan.
Ne samo ti, vec ceo tvoj tim i svi sa politicke scene. Zao mi je sto moram i ovo da kazem a nadam se da ce mi se komentar objaviti, lepo stoji grafit "Danas Atina, sutra Beograd". Taj grafit nije napisan danas ili juce, pamtim ga jos od 2004 godine.

kragujevčanin

pre 12 godina

Nikad neukusniji i neprofesiuonalni intervju nisam video na domaćoj TV. Ni u vreme Miloševića, na koga se ostrvio i sinioć Tadić, iako je ova vlast više od decenije u "sedlu". tadić se sve vreme PREPORUČIVAO, pokušavajući da izigrava OCA NACIJE, kako ,eto, on se ŽRTVUJE za dobrobit svih nas običnih smrtnika...neukus je išao do te mere da je VELIKI BORIS sve redom kritikovao, od Titovog vremena, Miloševićevog (malo je prećutno prešao preko Djindjićevog),pa onda Koštuničćinog( a on bio predsednik države),a za ovaj njegov deo kada je SVE I SJA u Srbiji, i premijer, i predsednik Države, i ministar, i sindikalac, i bankar ( tako to radi klinički psiholog,sve zna), kaže da je ostvareno mnogo,ali moglo je više samo da je ON rekao istinu narodu da će kriza biti velika. Pa zar, veliki borise ne reče da je ona izazov za nas,a pravi DRŽAVNICI, ne obični STRANAČKI POLITIČARI, imaju viziju, vide , sagledavaju...Ovo sada posipanje pepelom je u fzunkcviji vraćanja Tvog i rejtinga Tvoje stranke.Samozaljbuljenost , koja je poznata srpskim gradjanima,došla je i sinić do izražaja ,ali i otužnost da samo ova vlast i ON LIČNO, BORIS TADIĆ, ZNAJU da vode državu i svi drugi koji dodju - uništiće put prema Evropi!!! Aman,idići, čoveče, traži stručnjaka sličnog tebi da da dijagnozu. I na kraju: opet je RTS i glavni urednik Informativnog programa Stefanović pokazali da su ušli u predizbortnu kampanju za samo jednu stranku . Ne znam da li je Tijanić izgubvio dizgine pred odlazak u penziju,ali ovo nije JAVNI SERVIS, ovo je RT jedne vlade i jedne vlasti.Sramota, više nema svrhe plaćati pretplatu, jer ovako kako radi RTS je sram,ota Srbije.

Miki Face

pre 12 godina

Prvog dana skupljanja peticije za uvođenje dodatnih noćnih linija GSP, koju je pokrenula grupa mladih beograđana, juče kod Ruskog Cara podržalo je 450 beograđana. U petak i subotu ako budete bili u centru Beograda u večernjim satima, između 22h i 01h, potpišite peticiju na Trgu Republike (kod spomenika Knezu Mihailu) i na Studentskom Trgu (kod Filološkog fakulteta). Pratite tok ove akcije na: http://www.facebook.com/home.php#!/jos.jedan.krug.posle.ponoci

Vlada

pre 12 godina

Kriviti Tadica za ovo je sasvim racionalna odbrana svesti i psihe od cinjenice da zivimo u spajzu od drzave. Ipak covek treba nekog da okrivi, to je i lepota demokratije. Politicari na vlasti ce izgubiti vlast i doci ce neko novi na koga ce ljudi bacati hejt. Medjutim, ko iole racionalno posmatra stvari moze da skapira da je na vlasti mogao da bude i Sveti Petar, isto bi bilo. Nasa ekonomija i drzava je djubre od aparata i kao takva nije mogla da podnese ekonomski uragan od pre dve godine. Jos 20 godina demokratije i mozda ce Srbija postati OK drzava (ako se neko opet ne doseti neke pametne "precice" poput KPJ-a i revolucije). A do tada, ko ocekuje vise, taj sebe osudjuje na srcku zbog nerviranja :)

Verni glasac

pre 12 godina

Komentarisacu samo dostupnost 3,5 milijardi godisnje. Problem je u tome sto mi i kada imamo dostupan novac, nemamo projekte, dozvole, spora administracija i drugo. Tako da ce nam bar milijarda svake godine ostati neiskoriscena. To je zato sto je svaka partija uvek koncetrisana samo na izbore, pljuvanje drugih i reklamiranje. Kada naivni narod poveruje opoziciji i promeni se vlast nastaju problemi jer dve godine oni ulaze u stos, zatim godinu prave projektea onda je predizborna godina pa vode racuna kako da ipak pobede opoziciju. Inace i narod ko narod kud svi tu i mali mujo.

далибор

pre 12 godina

Невероватно колико је човек самоуверен. Мора да хиљадама пута дневно понавља све овo кад и сам верује

EU

pre 12 godina

Osnovni problem je to sto ,kad se pogledaju ustavna ovlascenja, nije jasno kakve veze Predsednik Republike ima sa ekonomskom situacijom i odlucivanjem po tom pitanju. To i jos mnogo poslova kojima se Predsednik Tadic bavi spadaju u iskljucivu nadleznost vlade a traljavi rezultati rada vlade u proteklom periodu su mozda rezultat ovog upravljanja sa strane po partijskoj liniji, sto u Srbiji nije prvi put da se desava.
Nije tacno da drzava nista nije preduzimala, tokom krize vlada u kojoj vecinu ima predsednikova stranka, je revnosno povecavala akcize i poreze, davala povoljne kredite velikim biznismenima i svojim kasnjenjem u placanju ugrozila na hiljade preduzeca i onih koji zavise od nje.

raja

pre 12 godina

Šta znači biti "nepristojno bogat"? Kad već na vreme niste uspeli da sprečite tajkunizaciju Srbije, onda nemojte ni sada. Sve je već svima jasno.

Vladan Jova

pre 12 godina

Kaže narod: "ko ne ceni sebe neće ga ni drugi ceniti", ali ovolika prepotentnost se graniči sa samoobožavanjem. Sa druge strane dotični ne shvata da ovolikim eksponiranjem, uzurpiranjem ovlašćenja drugih organa povećava i svoju odgovornost do jedine i isključive za krah privrede i nacije ili već ima rezervni plan???

Nista ga nepitajte.

pre 12 godina

Eto culi smoga sinoc u svom tv obracanju gradanima Srbije pokazao nam je sta on to ima da kaze a nigde prica i pitanja o Natu? Srbija ima dva predsednika Borisa Tadica i predsednika Ds i rts gde mu se pitanja koja on nevoli ne postavljaju.

Gojko

pre 12 godina

@Bravo Milane Petricu, sve si rekao. 100 % zalutao na mesto predsednika (preko veza), zaduzio i prodao nas za vreme svoje vladavine, obezglavio fizicki i moralno srpski narod. On ce uci u istoriju kao jedan od najnesposobnih ljudi koji su vodili i ziveli ikada u zemlji Srbiji. Po broju negativnih komentara se moze reci, da je vrlo brzo *gotov* pred istorijom i narodom. Da ima malo obraza i casti, podneo bi brzo ostavku, kad vidi iza sebe rezultate svoje politike i kad vidi koliko ga narod voli i postuje....

caucesku model

pre 12 godina

Dajte ljudi nemojte da ste kriticki orijentisani hocete da nam prizovete Tomicu Milosavljevica i njegovu spiku da su nekad plate bile 50maraka a penzije 30. Nego predsednice vasa prica ima potporu no jedini je problem sto je to samo prica i mene bi bilo sramota da sam predsednik jedne drzave gde su ovakvi putevi i ovakva infrastruktura gde vlada jad i beda, neznam kako vi ali mene bi bilo sramota da se rukujem sa bilo kojim predsednikom bilo koje evropske drzave.

zarko

pre 12 godina

Ako je celokupno stanje u zemlji prouzrokovano izmedju ostalog i Tvojim iskrenim (ili neiskrenim) trudom onda je definitvo krajnje vreme da odes i da se nikad ne pojavis.

acinic

pre 12 godina

Ne mogu da sprečim sve zloupotrebe, nisam svemoćan, ali se trudim", objasnio je Tadić.

Haa,haaa,haa! Zemlja je ogrezla u korupciji i kriminalu, tajkunizmu! Narod je pod nezapamcenim terorom politickih partija i tajkuna a on se trudi. Oooo kako je to lepo! Niko nije uhapsen za Kolubaru! Mnogobrojne afere. Ljudi su sekli prste. Ko zna koliko je gradjana zbog bede, depresije. Oduzelo sebi zivot! Dajte statistiku? Koliko je samoubistava je bilo u poslednje 4. godine? To sto se ovaj covek trudi. Ne znaci nista. Samo se rezultati racunaju. Ko je nesposoban da vodi drzavu. I brani nacionalne interese. Nek ide nesto drugo da radi. Na primer nek ide da cuva ovce. Unistili ste drzavu narodni neprijatelji! Pod hitno nesto treba da se menja. Ili nas ne ce biti.

Gavra

pre 12 godina

Ti nepristojno bogati su, ne pukom igrom slucaja, prijatelji/kumovi/rodjaci ZES-ovaca. To je javna tajna, a vi, ako sam vas iznenadio, slobodno sedite i dodjite do daha jer tek pocinjem. Nose se Najke, suskave trenerke, obijaju se radnje, zlatare i banke, raja nema decu da posalje na more, a vi sav budzet uloziste u izbore. Klima je vruca, lonac je pred pucanjem, narod se dize, besan i ojadjen. Posle ovih izbora nestacete u oblaku prasine, dok budete bezali iz srpske nemastine.

gordicija

pre 12 godina

Večerašnji intervju je sve rekao. Da budemo objektivni, ne može ni on sve da zna, kako je lepo rekao neki su radili protiv zakona - što me navodi na to da IPAK zna ko šta radi. "Nije svemoćan" pa se pitam čemu služi policija i da li je Janjušević jači i od same države? Predsedniče, Janjušević uz saglasnost i zajedno sa direktorom Hipodroma lagano ali sigurno uništavaju ovaj sport. Hipodrom NEĆE DA ISPLAĆUJE NAGRADE i sam direktor kaže "ako vam se ne sviđa nemojte ni da vam konji trče". Koliko je samo tu bezobrazluka!!!A ko onda treba da trči? Predsedniče ČITATE LI VI SVE OVO? PRIJAVILI SMO POLICIJI, AGENCIJI BIA, pisali novinama... PORUČITE JANJUŠEVIĆU KADA SE VIDITE DA HIPODROM NEĆE DOBITI.

Marko

pre 12 godina

Meni nije nikakav problem ni kriza, ni male plate, ni manjak posla... Tako je bilo, reklo bi se, oduvek. Ali, brate, ne mogu da gledam vise gomilu raznih Sarancica, Kolubara... Gomila ovih sto se uvek provlace bilo da su se nakrali ili su huligani koji nikada ne odgovaraju za gluposti koje prave. Eto to mene najvise nervira.

Miki

pre 12 godina

Rezultati Tadicevog \\\"truda\\\"

- 600.000 ljudi ostalo bez posla
- cene porasle 3 puta
- plate zamrznute vec cetvrtu godinu
- hleb i mleko postali luksuz u srbiji
- registracija automobila poskupela na 300 do cak 2000 evra
- akciza na benzin povecana za duplo
- dinar oslabio za 40%

Al bitno je da se Tadic \\\"trudi\\\"

Марко

pre 12 godina

„...ćemo ipak završiti istorijske poslove“ — а да ви престанете да радите ОДМАХ. Ништа нисте знали да урадите како треба, па ћете и нама направити историјски непоправљиве грешке. Већ сте почели: газите Устав изјавама о Косову, само што га нисте признали. Увлачите Србију у неповратне процесе без референдума, флертујете са НАТО пактом и поред референдумски изгласане неутралности Србије (Устав је усвојен на референдуму). Читао сам интервју пре неки дан, са писцем, где сте рекли да вам је циљ да промените историју Србије — мења се будућност, историја се поштује и цени. Мука ми је од вас, надам се да ће неко одговарати бар за очигледно кршење Устава и осталих Закона.

Kokan

pre 12 godina

Sta se nervirate, covek je psiholog, manipulise masama. Obecavao nam je kule i gradove, a ne moze da natera svoje putare da naprave taj Skadar 10. Videli smo vec da ume lepo da opravda svoj nerad, a tudji trud da omalovazi, i zato se ne treba obazirati na ovakve namestene intervjue.

Dragos

pre 12 godina

Opet ste poceli sa hvalisanjem i busanjem u grudi, a za 3 godine niste nista pozitivno napravili! U jos vecim smo dugovima, jos je vise nezaposlenih, kriminal je gde je i bio, pravite farsu od pravosudja, registracije za vozila su sve skuplje i skuplje, gorivo stalo ide navise, izmisljate nove takse kad god vam zafali para, branite ljudima da piju i puse gde hoce...I ko ce sada da vam veruje? Ja sigurno ne!

gordijanus

pre 12 godina

predsednice, niste vi drzavnicki materijal...mozda se nakad vodili razred djaka, ali ne umete vi sa drzavom...mozete se upinjati izpetnih zila, ne vredi...drzavu treba da vodi onaj ko zna da vodi i svoje domacinstvo...njemu nisu otrebni savetnici jel zna koliki mu je budzet, sta hoce a sta nece...vi bi sve, a dobismo nista...

Ivanho

pre 12 godina

Poslednji put kada sam vas gledao, nije bilo reci o davanju Kosova, kao ni o padu zaposlenosti, planirali ste 200.000 novih radnih mesta! A sada smo u ponoru, kao Nemacka pred 2.sv. rat, s tim sto vlast nema nameru da nas izvuce.

Goran Pavlovic

pre 12 godina

zaista se ponekad pitam koliko je potrebno biti neinteligentan, pa misliti da ce neko cak i veoma, veoma niske inteligencije poverovati u "objasnjenja" ovakvog tipa. Nadam se da takvih u Srbiji nije mnogo. Potrebna nam je neko ko zivi na ovoj planeti i koji zna da sabere dva i dva, sto kaze narod.

Jegger

pre 12 godina

Povratak u devedesete, to smo doziveli od velikog Borisa! Medijska blokada opozicije (ne stidim se da kazem da sam opozicionar i da cu to uvek biti kada vlast ne valja), male plate, mahinacije, manipulacije, korupcija, destrukcija drzavnih preduzeca, otpustanja radnika, sve vise je gladnih korisnika javnih kuhinja, sve je veci bes naroda... Hocete dalje? Bolje ne sve danas, mozda nekom drugom prilikom.

odliveni mozak

pre 12 godina

barem znamo na cemu smo.
u avionu smo a pilot je upravo priznao da ne zna bas najbolje da pilotira.
ali zato se trudi i cita prirucnik, sto je za svaku pohvalu, ali mozda je sve to trebao da kaze pre poletanja.
nekoliko faktora je bitno:
-koliko ima do prvog aerodroma
-ume li isti da nadje (kompas, navigacija, itd...)
-koliko ima goriva u avionu
-koliko prirucnik ima stranica (ako ima 2000, trebace mu 7 dana da prouci, u tom slucaju nema pomoci)
-itd itd itd...

sto se mene tice: imam padobran!

Srdjan

pre 12 godina

Od nekada simpaticnog coveka,postao je tako iritantan.I on i predsednik vlade svi ministri.Cim ih vidim na tv-u odmah prebacujem jer znam da ce prosipati demagogije.
Cuj predsednik se trudi,pa i treba da se trudi ko ce ako ne on.To se podrazumeva.

kruz

pre 12 godina

mnogi ljudi neznaju da je kriza odavno prošla na zapadu i u americi.kod nas nije prošla jel imamo nesposobnu vladu i predsednika koji se seti da priča o bezobrazno bogatim samo pred izbore.vlast je sastavljena od bahatih privatnika koji imaju svoje privatne firme i zaradjuju ogromne količine novca. toliko su alavi da su i u skupštini morali uzeti ogromne plate koje se stalno povećavaju tako da za njih nema krize.dok takvi ljudi vode zemlju teško radniku u njoj!

Бивши ДС-овац

pre 12 godina

Председниче више нико не верује у твоје бајке, чак ни глупи људи, попут мене, који су гласали за тебе )):
п.с. једно подсећање за све: ''С.Милошевић&М.Марковић&СПС&ЈУЛ су скинути с власти пре 11 (једанаесет!!!) година'', јел' ћеш и даље на њега да се вадиш?

zlopamtilo

pre 12 godina

Milošević & Co nisu na vlasti od 2000-te (?). Milošević je već izvesno vreme mrtav...Tako da nemate ,apsolutno nikakav osnov da tražite izgovore za stanje u zemlji u devedesetim godinama . Imali ste dosta vremena da neutrališete negativne efekte zbivanja 90-ih ,vladavine Miloševića i sl. A šta ste vi uradili ?Umrežili ste se sa njima kada ste ih smenili sa vlasti i prigrabili sve izvore para koje su oni koristili , za sebe. A trebali ste samo da uradite ono što ste obećali , da vratite opljačkane novce a ne da ih operete kroz privatizaciju .Vi niste domaćinska vlast ,sasvim sigurno .Vama je za loše stanje u zemlji kriv mrtvac a biće nam bolje kad nas ,nekad, prime u EU. A izvin'te gde ste vi u ovoj priči? Da li ste vi dovedeni na vlast da bi istraživali ko je za šta kriv ili da odvedete ovu zemlju u Evropu ?

i8stina

pre 12 godina

I, sta sada? Predednice, niste se valjda setili one narodne: ko prizna pola mu se prasta! To "vazi" za malu decu, cak i oni kojima se bili profesor su to prerasli....

Goran

pre 12 godina

G Precednice pisem vam ovo preko b 92 jer drugacije moj glas ne bi niko ni cuo ni video u ovom moru nezadovoljstva. Imam 35 godina nezaposlen zvanicno,imam godinu dan radnog staza u radnoj knjizici zvanicno!Predajem papire da odem iz srbije zvanicno...ocete nesto nezvanicno!

mikis

pre 12 godina

Predsednik Tadic je uveliko u predizbornoj kampanji i ponasa se ne ka predsednik Srbije nego kao predsednik Demokratske stranke. To sto on sada "priznaje", "plasio se", postoje "nepristojno bogati" i sl. su izjave za koje se vidi da su proizvod poduke koja je skupo placena. To su markentiski trikovi koji bi trebalo da skrenu narodu paznju sa pravih problema koje on ne moze da resi, niti njegova stranka, niti koalicija kojoj trenutno pripada. Moja opcija, do sada, je bila Demokratska stranka, tako da ovo ne pise clan SNS_a ili neke druge, slicne stranke. Ovo pise duboko razocarani i prevareni glasac za demokratske promene Srbije.

loody

pre 12 godina

Nisam zavrsio visoke skole ali sam citao i ucio od pametnijih od mene kakva kriza dolazi jos krajem 2007 pa sam lepo prodao svoje akcije 2008 (secate se to je izborna godina bila). Da li to mene kvalifikuje kao pametnijeg od vas i od cele vlade? Neverujem. Ipak ste i vi bili svesni krize al ste masno lagali. Neko zbog para neko zbog polozaja. Udenite se sami predsednice.

Nejaki

pre 12 godina

Guram ja kamen uzbrdo,TRUDIM SE, ali ni da mrdnem smesta,cak se vracam unazad. Dolazi jaci od mene i... ja se povucem.
Naravoucenije: Ne radi ako nemozes ili jos gore ako neznas.

Ogorčeni Vojvođanin

pre 12 godina

Miki, ne vrednuje se trud već rezultat. Nisi sportaš, poljoprivrednik ili preduzetnik koji se trudi za sebe pa sam snosi posledice ako nema rezultata i sl. EJ bre!! Ne bi mi parking ovde naplaćivao!!
Ni za šta nisi sposoban. Prosta inercija vodi državu a ne ti ili onaj tvoj Cvetko Mirković. Sram vas bilo. Nestanite !!

Branko

pre 12 godina

Od 1941. do 1945. došao "Hitler", bio bratoubilački rat i završio se rat. Jugoslavija je od 1945. do 1963. godine uspela da postane veoma savremena i respektabilna država na Balkanu("Rade Končar","Energoinvest", "EI-Niš", "MIN-Niš", "MINEL", "Gorenje", "ISKRA",...i da ne beše samoupravljanja i obračuna sa tehnokratijom i menadžerima gde bi nam kraj bio. Znači prošlo je 18 godina od završetka II Svetskog rata. A od uvođenja višestranačkog sistema i partija (i onih na vlasti i onih u opoziciji) protekla je 21 godina. Ono šta su radili i kako su radili vidi se danas, no nije to najveći problem. Stvorili su nesposoban politički "materijal" od koga je nemoguće bilo šta dobro napraviti. Slaba korist od novih izbora kada vidimo koji su to politički lideri i vođe stranaka. Krenimo redom: Boris Tadić, Čeda Jovanović, Toma Nikolić, Mlađan Dinkić, Palma, Verko,Dačić, Krkobabić....Sve dokazani kadrovi za "Novi svetski poredak" i EU "bez alternative".

Vladimir KS

pre 12 godina

Predsednice ja ti se divim do imbecilnosti,ne znam u kojoj ti drzavi zivis,da li mislis da smo svi nepismeni i da tebe gledamo kao boga,gresis"dragi'predsednice.Pokrali ste sve sto je moglo da se pokrade,sada trazite jos malo vremena,kazes zaposlio si oko 2000 ljudi tamo-vamo,aloooo koliko si (ste) otpustili,svakim danom je sve teze i teze,radimo za plate koje su u normalnim drzavama dnevnice,i kada primimo platu mozemo da se bairimo celih 2 dana i kraj.
Nadam se da ovoga puta necete pravariti ovaj napaceni i naivni narod,jer ako i ovog puta pobedite onda ova zemlja i narod ne treba ni da postoje.

Molim admina da objavi komentar u njemu ima samo surove istine

pozdrav iz oronulog Krusevca

Radovan

pre 12 godina

DOSTA!!! Tisina!!!!
Ne zelim vise da Vas slusam!!

Kako pateticno zvuci kada decenije provedes slusajuci
da zivot jeste borba, cemer, muka tezina. Zapravo nesto
sto je tako dato. Zatim, kako moze drugacije ali, avaj, ipak je
to tesko...Zbog ovog, onog....bla bla bla....

To je ukratko sve sto oni pricaju. I nista van toga nije ni postojalo. Nikada.
Naslusali smo se dakle gospodo ove paradigme u milion verzija.

Ja ipak zelim nekog sposobnog i nekog ko, zaista,
istinski svojim bicem poseduje empatiju za druge ljude koji
zive u njegovoj zemlji. Ko zeli da ostavi trag i bori se za to.
Koga ce ljudi pominjati i sa osmehom na licu se secati zbog predanosti, iskrenosti i vizije koju sprovodi. Zbog srece drugih i nade za njihovo bolje sutra.
Sve van toga je istinsko zlo koje brine samo o svojim ciljevima i zeljama. A takve kreature bivaju odbacene i zaboravljene na djubristu istorije. Pre ili kasnije.

Ne treba se vaditi na propuste predhodnika i kojekakve spoljne politicke faktore. Ili na vreme. Kako ga nije bilo dovoljno ili sta vec jer
Time has been fairly kind.

Zakljucak:
Kad odete, a oticicete, ljudi ce Vas gledati na ulici sa gnusanjem i prezirom. Jedino ako ne nameravata da se uvek vozite kolima i nemate kontakt sa ljudima. Ali bice prilike da Vas sretnu, makar u inostranstvu.

Mark my words Mr President

ljubo

pre 12 godina

Posle svega šta nam je gospodin predsednik ispričao izbori su trebali da se održe još preključe.Ovakva nesposobnost u vođenju jedne države i nalaženja opravdanja je katastrofa.

Моравац

pre 12 godina

Ако смем да кажем! Невероватно инфантилне изјаве даје овај човек, његове изјаве су изјаве очајника , али икамелеона. Највећи тајкуни су око врха ДС и још некх режимских странака, милионери које нико не сме да пипне.
Са оваквим профилом лидера, руководилаца, менаџера, управљача, ...загарантован нам је амбис.

Ови што бране лик и дело овог човека на слици, то су све апартичци, биркорсате који сишу крв нама обичним грађанима годинама седећи у фотељама , столицама бирократских државних установа и само гунђају.

Savetnik

pre 12 godina

Srbija nije u krizi zbog nekoliko nepristojno bogatih, vec zbog 500.000 nepristojno lenjih partijskih ljudi zaposlenih u firmama koje beleze minuse a imaju 100 i kusur hiljada platu... Da li je to rad o kome pricas?

hah hahahovic

pre 12 godina

ma daj ljudi otreznite se, sta on prica lepo. 7 godina vrti jednu te istu pricu i nista ne uradi, al bino je da on sve zna. Okrenite se ljudi oko sebe vidite kolike su nam cene, hrane, pica, benzina, usluga itd.... Za te stvari nije kriva kriza za te stvari je kriv licno Boris Tadic!!!!!!!. Ako se ne otreznite pola ljudi u ovoj jadnoj zemlji nece moci da izdrze finansiski jos 4 godina njegove vlasti. Mislite malo na druge a ne na to kako je ovaj covek u pravu. Nije....

rodjo moj

pre 12 godina

Mucno je citati ova naklapanja ,dileme i nadu u bolje sutra ovog coveka!Da nije predsednik,koga bi bilo briga sta prica,ovako procitamo i shvatimo jos bolje u kojoj smo buli i ko upravlja zemljom ! Nesto je i pogodio a to je da"gradjane treba aktivirati",zaista smo apaticni.Narod mora da se potpuno osvesti,rastera bandu na svim nivoima .Dosta smo slusali budalastine i gledali kako lazu,kradu,dele,rasprodaju,igraju se sa nasim zivotima i hoce jos!

Mr.ClockworkOrange

pre 12 godina

Dragi Narodni Predsedniče, odaberite po vašoj želji neku od varošica na jugu vašeg Beogradskog Pašaluka, posetite je i slobodno prošetajte glavnom ulicom, sednite u neki kafić i popijte piće. Siguran sam da će vam se javiti vizija i inspiracija gledajući u oči vaš napaćeni narod.
Pogledi govore više od reči...
Budite lepi i zdravi

asa

pre 12 godina

Rezultati tolikog truda su: tajkunska drzava, propale firme, radnici bez plata, milion nezaposlenih, najniza plata u regionu, najskuplja hrana, drzava u kreditima i pred bankrotsktvo ... i najnovije, planidba imovine zbog neizmirenih racuna gradjana, toga nije bilo ni za vreme Slobe .... a sta cemo sa dugom drzave prema gradjanima?

Vladimir Lucic

pre 12 godina

Gospodine Predsednice, na zalost vasi saradnici i vi ocigledno nemate ideju, niti znanje kako da restruktuirate i modernizujete nasu privredu (i drustvo). Iz vasih poteza i izjava provejava jedno duboko ne razumevanje sveta u kojem zivimo. Statisticki rast BDP Srbije do 2008. godine ne znaci da je ekonomija nase zemlje isla u korak sa vremenom i razvijala svoju konkurentnost. Nedostaci nase privrede su sistemske prirode, postojali i opterecivali su nas i pre nastupa krize (o tome je mnogo toga valjano analizirano i napisano). Ti nedostaci su sa nastupom krize i kontrakcijom kapitala samo postali akutniji, pa se njihovi efekti vise ne mogu prikrivati i odlagati populistickim, kratkovidim ekonomskim merama koje karakterisu politiku vase i prethodnih Vlada. Na veliku zalost svih nas, ni vasi politicki protivnici nemaju ideju i znanje da nam ponude nesto bolje.

Саленце

pre 12 godina

Време? Стрпљење? Па двадесет година ми имамо стрпљења,петог октобра сте на сва уста викали доста са пљачком,отимањем,понижавањем грађана. Причали сте: ДА ЖИВИМО КАО ЉУДИ! И шта је било? Ништа,исте те које сте прозивали и оптуживали,ставили сте у владу,у управне одборе,на министарска места,отуђили су баснословне количине новца а ми треба да имамо стрпљења? Свакодневне афере високих функционера појединих партија на власти и ДОС-ове коалиције а резултата и пресуда нигде! Аеродром,Колубара,Кофер,Пословни простор на Славији и још много тога што и не знамо,све се завршава са објашњењем :''Недостатак доказа''! И то ви нама нудите за стрпљење и потрошено време?

biop

pre 12 godina

Dragi moj boki neshvataš ti ništa očito. Mnogo je nas koji smo korak do propasti, unesrećeni ratovima devedesetih. Nije bitno šta radiš, ni šta govoriš nego ono sa kime si. P.S. obrisli su me sa fejsa, sa tvoje fan stranice zato što sam rekao da nemam posao. Dobro boki ako je to način neću ni ja više glasat za tebe. Hvala predsedniče od srca.

Милан Петрић

pre 12 godina

На испиту професор не пушта студента јер се трудио — већ само ако је зна, па и са дупло мање учења.

А сада нешто потпуно искрено, на основу мог животног искуства. И ја сам један од одливених и већ 10 година тумарам светом, студирао сам и радио у великим фирмама. Када сам отишао мислио сам да сам најпаметнији, а тек у протеклих пар година схватам каква је то заблуда била. Има нечега и у искуству, у спознаји других људи, земаља и култура. Какве то везе има са Тадићем? Велике: Тадић је „златни дечко“, рођен у кругу двојке, одрастао ту, ишао ту у школу, уписао лаганеза факултет и преко политичких и родбинских веза лансиран у орбиту. Од света је видео море у Грчкој или Италији док је трошио паре родитеља, а радио је као учитељ у средњој школи и био Бог и батина за клинце. Он чак ни Србију не познаје, и зато га и презиру људи ван Београда и зато је јако успешан у уништавању свега ван свог круга двојке и ортака из краја. Било који наш радник гастарбајтер-водоинсталатер би био бољи домаћин.

Његово искуство и биографија нису довољни за вађење Србије из кризе, и својом наивношћу и незнањем нас је увалио у још дубља... Дозволио је себи луксуз да му у центру Београда трећеразредни амбасадори држе лекције пред камерама о томе где су му границе државе, на страни миг је увео још једну академију и други парламент у земљи, територијални интегритет земље коју представља схвата као закружени кафански рачун, вређа своје гласачко тело позивајући оне који су их убијали у центар престонице, у циљу „европеизације“ Србије уведе медијски мрак гори од Слобиног, направи спрдњу од правног система и у време његове владавине оде више младих и образованих него у време Слобиних санкција. Окружио се полтронима и забрањује сваку критику, а без повратне спреге нема ни учења ни поправљања. Министри у његовој Влади нису стручни за своје одсеке: ортопед је стручњак за све, лакоста манекен ништа не зна да заврши, трећеразредни асистент без радног искуства води финансије, брадати деда крчми имовину са истим људима пре уласка у владу...

Надам се да бар чита ове коментаре. Не мрзим га, само мислим да се прихватио посла за који није способан. Није квалификован и треба да зна да нам краде дане што дуже седи за воланом а не зна где вози. Требало би да је схватио до сада да ће тешко добити на изборима и уместо да удара инат због тога има прилику да очисти нешто од ђубрета којим се окружио: бар да се искупи пред историјом.

Било би лепо да се неко од наших искрених родољуба и способних људи, којих има и срећем их широм света, прихвати посла у Србији и изведе нас из ове буле — а Тадић ту може да помогне тиме што ће очистити двориште колико може и склони која се око њега накотила и коју је сам запатио. Неће му помоћи за изборе, али ће помоћи Србији, и то је минимум који може да уради ако жели да сачува образ. Нама је то прече од ЕУ, на примеру Грчке можемо да видимо да је све на нама. Oд излизаних ликова на политичкој сцени не можемо да очекујемо ништа добро:

Bivsi DS-ovac

pre 12 godina

Pitam se da li nas lepi predsednik i njegove kolege iz vlade uopste zanima broj negativnih komentara na ovakve ili slicne izjave u medijima? Doduse, ne mora to da ih interesuje, videce, nadam se, vrlo brzo na izborima sta im narod misli...

boban

pre 12 godina

Trud nije dovoljan.Potrebno je biti kvalifikovan,iskusan, uspesan za svaki vazan posao.Kada fudbalskom timu ide lose, menja se trener.To sto se trudi nije dovoljno.Trazi se trener sa kojim ce tim pobedjivati.Drzava je valjda vaznija od sportskog tima.
Postavite Tadicu ovo pitanje.Zasto je kao psiholog prihvatio da bude ministar telekomunikacija?Za to mesto je potrebno biti ili vrhunski menadjer ili iskusni inzinjer elektronike.Prihvatio je vazan posao koji uopste ne razume.
Ako bi hotel Hilton stavio auto mehanicara da bude glavni kuvar , hotel bi sigurno propao.
Zato i Srbija propada.

Milovan

pre 12 godina

Molim te predsedniće nemoj se više truditi za mene, jednog prostog gradjanina, radnika i seljaka Srbije. Predlažem ti otići na zasluženi odmor u USA, tamo možeš ostati i odmarati se 15 godina, zajedno sa svim tvojim saradnicima u vladi. Mi ćemo se nekako snaći bez tebe. Hvala ti što smo pod tvojim rukovodstvom po životnom standadru bolji od Etiopije i dostigli nivo Zambije. Hvala ti predsedniče što broj srpskog stanovništva nije se umanjio na milion (samo se umanjio za nekoliko stotina hiljada ljudi). Hvala ti veliki predsedniče za sva tvoja lažna obećanja. Hvala ti...

Lane

pre 12 godina

hoću ja da budem predsednik, gde da se prijavim? ovako se samo u nedogled žalim na neke ljude a sam bih da upravljam stvarima koje su čak i malom detetu jasne, porodica i zdraljve... ostalo je namešteno da nam skreće pažnju da pripadamo i da smo aktivni u politici, zabavi, kvazi kulturi... ili možda da gajim dete da postane predsednik? da se ne bi pojavljivali ovakvi izabranici kakve mi imamo... prekinite onda da se trudite ili javno zatražite pomoć pravih intelektualaca i plemenitih ljudi, a ne da govorite na fin način kako ste nesposobni za vašu funkciju...

borko

pre 12 godina

Svetska kriza je kriva za probleme u Srbiji.U Srbiji bi sve bilo u redu ,samo da nije svetske krize.Xaxaxa.Smejurija od drzave.Kakva kriza,kakva manipulacija istinom i narodom.
Ja zivim u Cileu.Ovde nema krize.U Brazilu nema krize.Rade ,izvoze,rastu 6% godisnje.Niko se ne vadi na krizu.Zivi se normalno.Menjaju se ministri koji ne postizu rezultate.Najkvalifikovaniji vode drzavu.

Milance

pre 12 godina

" daju sve od sebe kako bi probleme rešili"
-----------------------------------------------
Tu recenicu sam slusao na RTS 1993 svako vece u 19:30 da vlada Sainovica daje sve od sebe kako bi problem resila. Mislio sam da je Sainovic najgori premijer u istoriji Srbije ali prevario sam se, Cvetkovic koga je Tadic postavio je najgori premijer. Muceni "Sain" je imao rat i sankcije a zutima su oci gladne pa ne ostade nista za obican narod.

Jovan

pre 12 godina

A ko te tukao po usima da radis ono sto nije tvoj posao? Jos si pri tome pregazio ustavne norme?! I sta sad? Ajde kuci, spremila mama snenokle. Ako ostanes jos malo na Andricevom vencu, onda mozemo samo da zakljucimo da si sve gluposti namerno radio. A onda....

aleksa

pre 12 godina

Eto nasem predsedniku prilike da pokrene newdeal... ako je iskren samo treba da pohapse korumpirane, nepristojno bogate i lopove svakakve vrste pa da i poverujemo. Kada budem video trecinu drzavnog aparata u zatvoru(u njih racunam i lopove po javnim preduzecima, svakojake davaoce potvrda, direktore skola, majore policije i ostali basibozluk) ja bih se prvi pokrenuo, nazvao tetku u kanadi i ubedio je da investira. Ovako, pakujem stvari pa kod tetke, a kada me neko pita za Srbiju samo nesrecno kazem "LOPOVSKA DRZAVA!", a malo potise "lopovski narod - muka ga naterala da krade".

Beba

pre 12 godina

Glasala sam za vas jer ste obecali radna mesta, razvoj, borbu protiv korupcije, priblizavanje EU i jos mnogo drugih stvari! Od toga ste jedino ispunili, i to delimicno, priblizavanje EU. I kako ja sada da kazem da sam vam dala glas, kada vi ocito ne marite za nas koji smo na ivici bede?

Mosa

pre 12 godina

Mozda je neumesno govoriti da predizborna kampanja pocinje od nove godine, kada ste vi punom parom u tim igrama jos od pocetka godine. Uz to vlada medijska blokada, jer ja kao obican gradjanin i neko ko je 19 punih godina placao porez ne mogu da posaljem komentar na Drzavnu televiziju i da mi ga objave. I nije me sramota sto sam vasoj koaliciji dao glas! I dao bih ga opet da su iste one okolnosti kao na prethodnim izborima! Ali posto nisu, necu vam ni izaci na izbore, jer ste od mene poslednji put napravili budalu! Ja sam agitovao za vas, nicim izazvan, kod svoje rodbine i prijatelja i sada dozivljavam da mi se svi smeju i da me kritikuju! Zbog koga? I jos nesto, ne zasluzujete da pobedite na izborima, jer ste nas lagali. Prosto i jednostavno.

Hipster

pre 12 godina

Da sam lud, sve bi mi ovo olako palo, ne bih se posebno potresao oko cele ujdurme, znate, siromastva, gladi i ostalih posasti 21. veka. Dok sve vise nacija osvaja svemir, u Srbiji se zbog gladi javlja nemir. Ne bih dalje da rimujem, da me ljudi ne uzmu za neozbiljnog, ali je cinjenica da smo spali na najnize grane od vremena kada je cika Sloba bio aktuelni politicar i u svojim najboljim godinama.

Rage

pre 12 godina

"I drugo, uprkos unjutrasnjih sabotera, doveo je Srbiju pred vrata EU."

Ljudi, dajte da se, bar na tren prizovemo pameti - niko nije Srbiju doveo negde ili odveo nekuda. Ona je uvek, i uvek će, sama ići tamo gde bude htela.

E, tu je čvor, koji smo "kolariću-paniću...sami sebe upleli", al' se nismo i nećemo sami da "raspletemo".

Svi ovi naši javni trudbenici i dušebrižnici, da ne kažem visionari i ljudi od inicijative, imaju samo jedan zadatak - "da nas raspletu". Ali to im se nikako ne isplati jer ćemo se mi tek tada osećati, i biti, slobodni gradjani - skloni slobodnom izboru po sopstvenoj savesti - a oni će tada biti u našoj nemilosti.

Dakle, drže nas "zapletene", i kao takve nas meću u džak (da ne vidimo i da nas ne vide), a onda taj džak planiraju da odvuku pred evropska vrata i ostave ga da se drugi bave, još neko vreme, sadržajem džaka - dok će oni za to vreme ostvarivati istorijske pomake u evropskim i evroatlanskim integracijama.

Zato - ne okreći se, sine.

malisa

pre 12 godina

izvini druze/gospodine predsednice, ali od starta si se postavio kao da se pitas za apsolutno svaki segment naseg zivota. opravdanja tipa "nisam svemocan" sada i nisu bas umesna.

goxy

pre 12 godina

"on doveo Srbiju pred vrata EU" pa neki su vec 10 godina pred vratima EU i nikako da udju, jao kakve budalstine, Tadicii ajde ti malo na Brione sa porodicom da odmoris

Dr House

pre 12 godina

Dosta vise sa demagogijom politicara.Borise Tadicu,Vi niste izabrani da se trudite,vec da radite,postujete Ustav i imate rezultate.Ustav u najvecoj meri ne postujete a rezultati su Vam katastofalni.Zato gradjani i traze od Vas i vase stranke da odete sa vlasti.Slobodan Milosevic,ratovi,DB,Vojislav Kostunica,Tomislav Nikolic...Sve izgovor do izgovora za nerad,nestrucnost,pljacku,tajkunizaciju Srbije,samovolju,nepotizam,1,5 miliona nezaposlenih,glad,beznadje,bezperspektivnu buducnost za nasu decu i enormno zaduzivanje drzave i stavljanje u vazalni polozaj.EU je samo Vasa predizborna fraza i slamka spasa da sacuvate vlast.Ovaj put Vam nece proci.

Branko

pre 12 godina

Izvinite, molim vas, zaboravio sam Vuka Draškovića i sve njegove koji su otišli u G17+. A tu su i Todorović iz SRS i Radeta, Velja Ilić i Voja Koštunica. Ne mogu sve da nabrojim, setite se i vi nekoga.

asa

pre 12 godina

@lala

Niko ne bi kritikovao Tadica da je ispunio makar deo svojih predizbornih obecanja, a umesto toga Srbija je posle 10 godina "demokratske" vlasti na dnu. Nije svetska ekonomska kriza kriva za katastrofalnu privatizaciju, prvo su smisljeno obezvredjivali firme da bi ih kupili za sitne pare, rasprodali imovinu i zemljiste i bogatili se, a gde je tu proizvodnja i radnici.U Srbiji danas imamo vise mega marketa nego fabrika. Cela drzava je u rukama tajkuna i mafijasa. A upravo su ti "nepristojno bogati" finansirali demokrate da dodju na vlast i naravno da su morali adekvatno da se oduze. Jedan od glavnih aduta "demokratskih vlasti" 2000. godine je bila restitucija, 10 godina posle i dalje nemaju resenja. U Srbiju je kroz privatizaciju uslo oko 70 milijardi evra, gde su pare? Da ih nisu pokrali odavno bi imali i autoputeve i modernu zeleznici i bolnice dostojne coveka i .... da ne nabrajam ... samo da nisu odgovorno vodili drzavu a ne gledali
samo svoje i tajkunske interese.

Gljivica Pacic

pre 12 godina

Nije ekonomska kriza glavni krivac za siromasnu, kurumpiranu Srbiju organizivanu kao tajkunska partokratija, vec pljackanje i razaranje 90tih. Nevidjeno otimanje sa deviznih racuna, stampanja para do srozavanja plata ispod 3 sadasnjih eura, iznosenje iz zemlje na privatne racune, besmisleno trosenja na ratove, guranje naroda pod bombe zarad ocuvanja vlasti i dovodjenje najveceg sljama u politcke i drzavne vrhove. Sve opravdavano teorijama zavere i koristeci politicki nepismen narod kao glasacku masinu. Zadnjih 10 godina to je zamagljivano prilivom (i trosenjem) novca od privatizacije stvarajuci iluziju ekonomskog rasta.

Umesto da se celokupne 90-te proglase neregularnim i preispita i kazne svi akteri ogavnih (ekonomskih) zlocina pocinjenih 90tih, Tadic i slicni su se svim snagama borili da ih legalizuju. Zasto bi sad neko rintao sledecih 10 godina, sa mizernom platom, da bi otplacivao ono sto je pokradeno a ostalo nekaznjeno, i cak nije ni proglaseno zlocinom.

Kaze, ili da radimo "ili možemo da svi dignemo ruke i počnemo štrajk glađu i žeđu - i bog te veselio". Kakve uvrede. Ispada da stotimne hiljada ljudi bez posla nece da radi. I opet politika, stavljane nerada u ravan sa Nikolicevim strajkom gladju i zedju. I na kraju sta znaci "bog te veselio".

mlekadzija

pre 12 godina

Ova izjava g. Predsednika je nadmasila sve one nezaboravne izjave bivsih i sadasnjih ministara (Milosavljevic & Milosavljevic, Raseta Vukosavljevic, G. Knezevic, Dulic, Mrkonjic, Vuksanovic, Udovicki, Malovic....).

Ne razumem ?

pre 12 godina

Da li neko može da mi objasni fenomen,da od 119 komenatara svega pet je u Tadićevu koris verujem da internet koristi školovaniji svet,a na kraju Tadić pobedi na izborima,znači da ovi što ga kritikuju na kraju ipak glasaju za njega,ne razumem.

Pedja

pre 12 godina

To sta Tadic prica je cista demagogija, i sta i da ste izasli i rekli, sta kao bilo bi na bolje, smesno zaista, a srozali ste nam standard s kraja 2008 za blizu 40&, dinar je vredeo u oktobru 2008 76 dinara, a danas opet preko 100, za 1 euro, dok za sve vreme krize sve zemlje u okruzenju imale su i imaju nepromenjene valute, ovde su se svi vadili na krizu i zato kao pada dinar, a cinjenice su da ste ga namerno srozali i uveli privredu i gradjane u ambis, kada kazem Vi, mislim na demokratsku stranku, jer sve te pozicije finasijske Vasi ljudi drze.Zbog pada dianra imamo sve vise cene zbog visih inputa, i sve cene se nivelisu prema euru, najvecu inflaciju imamo u Evropi, 15% dok Hrvati stabilnu kunu i inflaciju 2,5%, i ako demokrate ne vrate vrednost dinara makar na nivo iz krize, epicentra kruze a to je oko 85 za evro, decembar 2008 i tako zaista pomognete i privredu i gradjane a ne mafijase i tajkune koji i danas zaradjuju na bezvrednom dinaru kao i 90-tih, mi svi oni koji su Vam na proslim dali glas, sada ce iz revolta dati drugoj opciji glas, urazumite se dok ne bude kasno. Npr mene terate da glasam za drugu ospciju,za koju nisam mislio ni u snu i to samo iz revolta i ogorcenosti, jer da dam glas Vama koji ste mi OSAkATILI i standard i platu,i to ajde da je za 10% nego za 40%, zaista monstruozno, bio bih ja onda za posmatranje.

Impotentni

pre 12 godina

I ja se trudio sinoć oko moje žene, ali nije uspelo. Žena ostala nedovoljna i postala je vrlo nervozna, jer joj obećavam nekoliko godina da će biće bolje ali izgleda sve gore i gore u vezi mojih sposobnosti. Ona hoće da ode od mene (da traži drugog muža), ali ja joj nedam i neću dati, jer lepo je biti glavni u porodici. U mojim nastojanjima da ostanem glavni u porodici, jedino mi pomažu moji drugovi, sa druge strane Atlantika.

Grobari Srbije se udružuju da je sahrane

pre 12 godina

Predsedniče, upravo je problem u tome što "niste svemogući", a petrate se u sve i svašta, kao da ste "bogom dani" da "ispravite sve jrive Drine"?!
Džabe se "trudite", ako to ne daje "zadovoljavajuće rezultate", a narod živi sve gore i gore?!
Stiče se utisak, da se to namerno radi po principu "što gore to blje" za održanje na vlasti, jer stanje u koje ste doveli Srbiju svojim "trudom", jeste blago rečeno "katastrofalno" i to ne može biti prihvatljivo za EU?!
Srbija mora, prvo, da se "oporavi" pa tek onda da "krene putem" svojim "međunarodnih integracija"?!

Bivsi DS-ovac

pre 12 godina

@Vlada

Ne vidim nikakvu mrznju u tome sto bivsi glasaci, simpatizeri, cak i clanovi DS-a kritikuju izjave Tadica, Cvetkovica i ostalih bisera nase Vlade, posto to stvarno vredja ljudsku inteligenciju. Nisam se ja jurio s Milosevicevom policijom 90-ih i kasnije glasao na svim izborima za DS da bi nas oni odveli u propast, vec da bih ziveo bolje. A sada velika vecina ljudi u Srbiji (sto se vidi i u ubedljivom odnosu negativnih u odnosu na pozitivne komentare/ocene rada Tadica & Co i na ovom sajtu!) zivi sve losije. Dzaba ti beli Sengen i bajke o EU, kada nemamo para da putujemo, plate male, a cene i troskovi zivota sve veci (pogledaj samo koliko je benzin otisao u poslednjih nekoliko godina?). Nije njima ova drzava od oca ostala da je upropascavaju, sto im, na zalost, tako dobro ide od ruke.

Tipolir

pre 12 godina

Tadić dodaje i da građane nije blagovremeno upozorio koliko će kriza zapravo biti teška da ne bi stvarao loše raspoloženje koje samo po sebi otežava suočavanje sa problemom........
__________________
........več je trubio na sav glas, kako je Srbija LIDER u regionu,
u svakom pogledu.
Ako garđane prije nije "blagovremeno upozoravao" na krizu, govori li danas istinu?

Ivana

pre 12 godina

Teško nama sa takvom vlasti.Đžaba nama vaš trud kada nemate strateški plan i prilaz rešavanju bilo kakvog problema. Vlast nam je uništila sve državne institucije.Uništili su nam privredu, ekonomiju, industriju.Vlast je nesposobna da reši bilo kakav problem.EU ne želi svama da pregovara.EU želi izbore.Nama su potrebni izbori pod hitno.

sivi soko

pre 12 godina

Замислите да је уместо председника, председник био Пинокио! Колики би председнику требало да порасте нос сада када је сам признао да нас је лагао?! Али, њему би нос требало и надаље да расте. Јер, он нас и надаље лаги.
Интересантни су ти токови економске кризе. Ево, баш сада пролази, отприлике у термину када се приближавају избори, а онда ће да процветају све оне руже које они посадише и које нису могле да никну због лоших временских прилика, тј. кризе. И како сада да гласате за неког другог, а не за оне који цвеће посадише. Искрено, ја се бојим да уместо латица цвећа, не никне трње!
Осим тога, пошто сит гладном не верује, ни наша дика од председника не верује у поруку коју је добио од лидера највеће опзиционе странке, који је штрајк глађу и жеђу предузео да би нашој председничкој дики, у име већине народа, још тада указао да је боље расписати изборе него срљати даље у пропаст. Можда ће се накнадно моћи израчунати сва штета од тада проузрокована одржањем ове погубне власти. Али, шта све то вреди, када штета већ настане, а могла је бити спречена.
И тако, председник нас и даље лаги, а носић расте ли расте .....

Иван Димитријевић

pre 12 godina

Као аутентичан представник угроженог српског народа морам да приметим две ствари.
1.- Огромну мањину оних који подржавају садашњег председника и владу
2.- Огромну већину незадовољних
СВИ СУ У ПРАВУ. И они који подржавају и они који критикују нарочито.
Све ме то неодољиво подсећа на период Милошевића.
Најискреније се надам да ће и Тадић проћи као и Милошевић, јер суштинске разлике у начину владавине и жеље за влашћу и нема.
Народ је десеткован, плански и систематски осиромашен, и што је најстрашније од свега СЛОМЉЕН МУ ЈЕ ДУХ и полако губи идентитет.
За ово су криви сви који су били на власти без изузетка.
Јел оно синоћ гост био председник Србије Борис Тадић или председник ДС-а?
ЈЕДНО СА ДРУГИМ НЕ МОЖЕ. Није ни по уставу, али то Тадића не занима.
Није ни морално, јер је за Тадића гласало 2 000 000 преварених гласача а не чланова ДС-а, јер је њих неупоредиво мање, а Србија има скоро 7 000 000 гласача.
Како год да се посматра - већине нема.
Превише је лоше у држави, превише је свима на власти добро, превише је лажних изборних обећања...
Много сте овај напаћени народ преварили...

Nemani

pre 12 godina

E Tadiću, do sada si bio u čauri! Gradjani se primaju na razgovor od početka mandata, a ne sada, kad je gusto i kad su primitivci i gmazi već zatrovali sve oko nas, svojom pljačkom i bahatošću. Uništavaju sve što zna ,ume i može,uz dobro podrprta ledja tvojih osionih kalicionih političara. Kriza, kriza, ali poniženje niko NE oprašta.

Пљуни и запевај

pre 12 godina

http://www.youtube.com/watch?v=0YTh1Wsqo2c

All the late night bargains have been struck
Between the satin beaus and their belles
And prehistoric garbage trucks
Have the city to themselves
Echoes roars dinosaurs
They're all doing the monster mash
And most of the taxis and the whores
Are only taking calls for cash

I don't know how it happened
It all took place so quick
But all I can do is hand it to you
And your latest trick

My door was standing open
Security was laid back and lax
But it was only my heart got broken
You must have had a pass key made out of wax
You played robbery with insolence
And I played the blues in twelve bars down Lover's Lane
And you never did have the inteligence to use
The twelve keys hanging off my chain

I don't know how it happened
It all took place so quick
But all I can do is hand it to you
And your latest trick

Now it's past last call for alcohol
Past recall has been here and gone
The landlord finally paid us all
The satin jazzmen have put away their horns
And we're standing outside of this wonderland
Looking so bereaved and so bereft
Like a Bowery bum when he finally understands
The bottle's empty and there's nothing left

I don't know how it happened
It was faster than the eye could flick
But not all I can do is hand it to you
And your latest trick

Gordijan Kosnik

pre 12 godina

gospodin tadic kaze POSTOJE NEPRISTOJNO BOGATI a verovatno misli na one koji imaju 100 i vise opljackanih miliona. A sta su za vas gospodine tadicu pristojno bogat oni koji imaju od 10 pa do 50 miliona narodne muke i nevolje na rukama. Pa toliko para ima svako ko je tu oko tebe svi tvoji predsednici i p-otpresednici sve vodje tvoje koalicije na vlasti sefovi i gradonacelnici direktori javnih preduzeca ecc.To su dakle pristojno bogati. Ali to je samo 5% koji lepo zive. A sta sa 95 % naroda od koga je to sve ODUZETO . I ne pricaj nam vise kako si ti kao nesto znao ali si hteo kao nas tata i mama da nas zastitis od problema dok se ti navodno ne IZBORIS za boljitak. Shvatas li gospodine tadicu da vise nemogu da prodju nikakva posipanja pepelom. Samo neznam gde li su tvoji novci i ko li ih za tebe skriva. Valjda neko od ovih cuvenih u EU.Ali kad se jednom otkaci docicete na red i vi pristojno bogati ,zar ne.

Kratka je pamet

pre 12 godina

Iako im je rejting patos, zuti ce garant da dobiju taman onoliko koliko im treba na izborima da bi bili glavni igraci da se oko njih formira vlada po oprobanim receptima kleptokratije.
Medijska anestezija naroda je vec vidimo u zamahu. Zaboravice raja sve sta joj je radjeno, samo uz malo marketinskog truda i sarenih laza i tuznih pogleda odgovornih, i zuti to znaju, oni su ipak profesionalci.

mika

pre 12 godina

ma covece skloni se i nemoj molimte vise da se trudis,nevredi ,evo dokle je doveo tvoj trud,to je tvoj maksimum,ti nisi sposoban ni za predsednika kucnog saveta a kamoli drzave.